tgi έγραψε: |
Βρήκα στο internet το site www.shellgas.gr όπου αναφέρεται σε εγκατάσταση και λειτουργία του αυτοκινήτου με υγραέριο!!!!
Τί λέτε???? Εχω ένα Peugeot 307cc 1600 όπου το αγόρασα πρίν από 4 μήνες. Χάνω την εγγύηση????? Απ' ότι είδα η οικονομία ειναι σημαντική!!!!! περίπου στα μισά λεφτα η κατανάλωση!!! |
ΚΑΛΑ ΝΤΕ.... ΜΗΝ ΒΑΡΑΣ!!!!!
ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!!!!! Αυτή είναι η πρόθεσή μου!!!!! |
Steve έγραψε: | ||
Ναι αλλά όχι σε αυτό το αμάξι Είναι ιεροσυλία. Πάρε ένα μεταχειρισμένο Autobianchi ή LADA και κάντου τέτοια πράγματα Όπως με πρόλαβε και ο Γιάννης, γύρνα το σε πετρέλαιο καλύτερα όταν επιτραπεί στην Αθήνα... |
Steve έγραψε: |
Υγραέριο μόνο σε ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα, όχι σε υπερτροφοδοτούμενα. |
tasos_vl έγραψε: |
ειπα να το ρωτισω αυτο, αλλα λεω θα πω μ@λακια
αυτα μαγνιτικα ματζαφλαρια που βαζουν στην αντλια βενζινης κανουν δουλεια? απατη το κοβω.... sorry για το |
|
Υγραέριο μόνο σε ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα, όχι σε υπερτροφοδοτούμενα. |
Bill207 έγραψε: | ||
|
giannis27 έγραψε: |
επίσης από ότι μου είπε στην εκκίνηση το αμάξι ανάβει κανονικά με βενζίνη κ μετά από τρια δευτερόλεπτα γυρνάει αυτόματα σε υγραέριο. |
AlienHack έγραψε: |
Το έχω ψάξει ΠΑΡΑ πολύ το θεμα. απο διαβασμα γενικό και εγκυκλοπεδικό μεχρι και συζητήσεις με ατομα που εχουν βάλει (το εχει απο το 2003 σε TOYOTA corola και μαλιστα την παλια τεχνολογια υγραεριου 1ης ή δευτερας γενιας, τωρα εχουμε παει 3η.. ) ΚΑΙ ΕΧΩ οδηγήσει κιολασ αμαξι με υγραεριο.
Μονο θετικα υπάρχουν. 1. καλύτερη Καυση χωρίς κατάλοιπα αφου ειναι αέριο το καυσιμο. Το οποιο συμαινει οτι αν ανοιξεις τους κινητηρες μας και δεις τους θαλαμους καυσης ειναι μαυροι απο τα κατάλοιπα τηε βενζίνης ειδικα αν πεταει πλουσιο μειγμα ο κινητηρας ή αλλάζεις μπουζί πολυ αραιά) . ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ υγραέριο και κανεις καμια 10.000 km και ανοιξεις ξανά τους θαλάμους καύσης θα δεις οτι θα έχουν καθαρίσει απο την μαυριλα και το πουρί της βενζίνης! 2. με τα τελυεταίας 3ης γενιας μηχανήματα (ιταλικα συνήθως) καταναλωση και επιδώσεις ειναι ΪΔΙΕΣ με την βανζίνη. Για οποιους δεν πιστευουν ας ΠΑΝΕ WIKIPEDIA να δουνε οτι το υγραέριο εχει καλυτερη θερμική απόδοση απο την βενζινη (και μαλιστα αν ειχαμε μεγαλυτερους δεικτες συμπίεσης στους κινητήρες μας από 10.x:1 το υγραέριο θα "εσκαγε" καλυτερα στους θαλάμους λόγο ποιο αποδοτικής καυσης που κανει, θα ειχε μεγαλύτερο χώρο να σπρόξει πιστόνια ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ) 3. ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ειναι ποιο ασφαλές απο τa ρεζερβουάρ βενζινης καθοτι σε περίπτωση διαροής εξατμίζεται αστραπιαια γρηγορα στην ατμόσφαιρα ενω το ρεζερβουαρ χυνει παντου βενζινη η οποια δεν φευγει και με μια σπίθα ... καμπουμ! Υπάρχουν πολλές φωτο στο νετ απο αμαξια που πήραν φωτια τα ρεζερβουαρ βενζινης τους, καηκαν ολοκληρα και οι μπουκαλες υγραεριου ηταν ΑΝΕΠΑΦΕΣ (ειχαν και υγραεριο και βενζινη) 4 Το μονο μειων ο χορος της μπουκαλας. υπαρχουν βέβαια σε διαφορα μεγέθη και σχήματα, σαν ρεζερβα, σαν κλασική μπουκαλα.. αναλόγως τι βολεύει βαζεις. ΣΤην Ελλάδα ζητανε 1300+ Ε για να στο περασουν. Βουλγαρία επειδη το εψαξα κοστίζει περιπου 600Ε με ολα τα απαραίτητα χαρτια για νεα αδεια σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ χώρες της ΕΕ. Προσωπικά απο γνωστη σε πολυ γνωστο οικο βελτιώσεων στην Βουλγαρια (και οχι μονο) που κυριος φτάχνει ducati και supercars ο μηχανικός τουε θα μου το τοποθετήσει με 450Ε... Οσο για τα σημεια πυ βρίσκεις αεριο , Θεσσαλονικη ξερω 3 βενζιναδικα σε 3 εισοδους της πολης, οποτε δεν ειναι και τοσο δυσευρετα. Αλλα αφου οποτε θελεις το γυρνας και σε βενζινη δεν το θεωρο προβλημα αυτο. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ + η τιμή , χτες που πέρασα απο το ενα βενζινάδικο τιμή βενζίνης 1.495Ε/λ τιμή αερίου 0.67Ε/λ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ! τι λεμε τώρα, εγω που δίνω ~300 ευρώ βενζινη τον μηνα θα κάνω απόσβεση σε 2 μηνες!!! |
drdino έγραψε: |
5ης γενιάς είναι τα πιο καινούρια.
Αν κρίνω πάντως από το feedback σε άλλο φόρουμ, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα και απροβλημάτιστα. |
Pugobios έγραψε: |
να πώ και εγώ τα νέα μου μετα απο μια βδομάδα συμβίωσης με το αέριο...καταρχην το έβαλα σε ένα 309 με ραλλομοτερ...το αμαξι ειναι με με εκκεντροφορους 284/9.6 φλατζα ροικη εξατμιση λιγο πανω απο τα 150 ps ακριβως δεν ξερω δεν μετρησα...μεχρι στιγμης ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο οικονομικης αποψεως τουλαχιστον...οσων αφορα τις επιδοσεις...επειδη το συστημα εχει δικο του εγγεφαλο το ρυθμιζεις οπως θέλεις...απο το να σέρνεται μέχρι να πετάει άκαφτες...εγώ το ρύθμισα κάπου στη μέση για να είναι οικονομικό γιατι γιαυτό το χρειάζομε και όχι για να τρέχω...το αποτελεσμα ειναι οτι με το αεριο το αμαξι παει λιγο καλυτερα αποτι ηταν μαμα...και ξαναλέω οτι ήταν δικιά μου επιλογή το δοκιμάσαμε και με περισσότερος αέριο και ήταν πιο δυνατό απο την βενζίνα...απο βδομάδα θα σας πω και κατανάλωση καθώς δεν έχω ξαναγεμίσει απο όταν το έβαλα... |
MTerry έγραψε: |
Τα ειπαν και παραπάνω . . .
εγώ θα σας πώ ότι το μόνο μειονέκτημα ειναι ο χώρος που χάνεις λόγω δεξαμενής . . . ΤΙΠΟΤΑ αλλο !!! ολα τα αλλα ειναι + με καλύτερο την οικονομία Εχω κάνει 70.000 απροβλημάτιστα χλμ με SUZUKI Carry 1.3 (συσκευή LOVATO) με τέρμα γκάζι . . . το ειχα ρυθμίσει να πηγαίνει καλύτερα απο την βενζίνη ! Ολοι οι κινητήρες (βενζίνη και πετρελαίου) γίνεται να λειτουργήσουν με υγραέριο ! Η επανάσταση , στην υγρεριοκίνηση , ειναι η νέα συσκευή που ψεκάζει υγρό υγραέριο και ειναι ηδη στην αγορά! Η τελευταία δουλειά που έκανα ηταν σε εταιρεία υγραερίου με εδρα τα Γιάννενα και ένας τομέας ηταν και η υγραεριοκίνηση με ενα απο τα καλύτερα service και τιμές σε συσκευές και τιμή/λιτρο στην Ευρώπη ( η Βουλγαρία μονο ειχε πιό φθηνές συσκευές το 2007 χωρίς χαρτιά ) Τονίζω το θέμα του service O μάστορας πρέπει να το κατέχει γιατί τα προβλήματα και οι δεισλειτουργειες ερχοντε απο αυτούς . Αυτή την εποχή λόγω στροφής πολλών πρός το υγραέριο εχουν εμφανιστεί πολλοί και θα εμφανιστούν και αλλοι νέοι πού θα προσπαθήσουν να μάθουν στο δικό μας αυτοκίνητο . . . γι΄αυτό λοιπον προσοχή !!! Αλλο ενα πρόβλημα , πού προέκυψε αυτή την εποχή , ειναι η λίστα αναμονής για εγκατάσταση της συσκευής . . . Στην συγκεκριμένη εταιρεία φτάνει μεχρι τα Χριστούγεννα με ρυθμό παραγωγής 20-28 αυτοκίνητα το μήνα !!! Α επίσης να σας πώ ότι δεν μπορεί να επιβληθει πρόσθετος φόρος καταναλωσης όπως εγινε και θα γίνει (τελη κυκλοφοριας) με τα αλλα καυσιμα , λόγω νομοθεσίας . . . θεωρείται οικολογικό καυσιμο ! |
mechanic έγραψε: |
+1 ektos apo ti forologia....
katse na i ygraeriokinisi na parei morfi "epidimias" kai tha deis gia pote tha vgei kapoios ecoforo trexagyreve ektakti eisfora pou tha se kanei na klais ta lefta pou edoses gia na kais aerio.... |
kane έγραψε: |
nai,αλλα μεχρι τοτε θα εχεις κανει αποσβεση...
Εντελως πληροφοριακα,στη Βουλγαρία η εγκατάσταση κοστιζει μολις 500ε. Κι απο μηχανικους εχω ακουσει πως ειναι πολυ σοβαρότερη δουλεια απτην αντιστοιχη ελληνικη. Ας μην ξεχνάμε πως στη βουλγαρια αεριο τοποθετουν αεριο στα αυτ/τα τους εδω και παμπολλα χρονια. Απλως επειδη ειμαστε ελλαντα,δεν περναει κτεο εφοσον δεν τοποθετηθει απο ελληνικο συνεργειο. Παρολο που ειναι το ιδιο "κιτ" ας πουμε. Παντως το σκεφτομαι πολυ σοβαρα,500ε θα τα κανω αποσβεση σε χρονο dt. |
+1 ektos apo ti forologia....
katse na i ygraeriokinisi na parei morfi "epidimias" kai tha deis gia pote tha vgei kapoios trexagyreve ektakti eisfora pou tha se kanei na klais ta lefta pou edoses gia na kais aerio.... |
Εντελως πληροφοριακα,στη Βουλγαρία η εγκατάσταση κοστιζει μολις 500ε. |
αυτό που λες πάντως σωστό απο τη μία αλλα δεν μου κολλάει απο την άλλη διοτι αφου δεν έχει ούτε έξτρα μπεκ ούτε έξτρα εγγέφαλο γιατι να είναι ακριβότερο και όχι φθηνότερο? |
Το λεω αυτό γιατι τα συστήματα 5ης γενιάς ετσι δουλεύουν, αυτό ειναι το πλεονέκτημα τους και γιαυτο ειναι ποιο ακριβά να τα βάλεις. Ουτε έξτρα μπεκ ουτε εξτρα εγκέφαλο. Εναν μικρο συμπιεστή έχει και κάνει υγρό το αέριο πριν το στείλει στα μπεκ. Ο εγκέφαλος του αμαξιού δεν καταλαβαίνει αν πετάει βενζίνη ή υγρό υγραέριο. απλός πετάει. |
αν έχεις σκοπό να το δώσεις βάλε 5ης τότε να μας πεις και αποτελεσματα να ξερουμε... |
nikos 206cc έγραψε: | ||
Συμφωνω αρκει να εισαι σιγουρος οτι μπαινει και στο επομενο σου αμαξι. |
τσουκου, δεν ισχύει αυτό που λες, υπάρχει λίστα με μοτέρ που δεν κάνει να μπει υγραέριο |
kostas21pgr έγραψε: |
Είναι 4ης γενιάς.Αν δεν γνωρίζετε, της 5ης γενιάς έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα λόγω του ότι το αέριο συμπιεσμένο είναι στους -40 βαθμούς. Πέφτοντας υγρό μέσα στο θάλαμο καύσης κρυο ζέστη ραγίζει τα μέταλλα. |
Επίσης, το υγραέριο είναι -40 βαθμούς σε μορφή σπρέυ από τα μπεκ, δεν τρέχει νεράκι -40 βαθμών στα μέταλλα... |
AlienHack έγραψε: | ||
και το νιτρο σπρει πεταγεται δεν παει σαν νερακι... εχεις ενα δικιο στην παρατεταμενη χαμηλη θερμοκρασια.. αλλα πιστευω οτι αν και μπανει στους -40 (δεν ξερω τεχνικα ποση ειναι η θερμοκρασια του gas οταν μπαινει στον θαλαμο καυσης, ας μας πει καποιος που ξερει. ) η θερμοκρασια των μεταλλων αποκλειεται να φτανει εκει, σκεφτειτε οτι μεσα στους θαλαμους καυσης εχουμε θερμοκρασιες +90 με + 110 βαθμους αν ψεκασεις σε εναν θαλαμο καυσης που εχει αυτην την θερμοκρασια υγρο υγραεριο στους -40 το πολυ πολύ να πεσει η θερμοκρασια του θαλαμου και των μεταλων απο τους +100 στους +70? οκ, εχουμε αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας σε καθε κυκλό καυσης στα μεταλα που ισως τα καταπονει αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τιποτα ιδιεταιρο οταν μιλαμε για θερμοκρασιες απο + 50 C μεχρι + 110 C ... ο θαλαμος καυσης αποκλειεται ποτε να πεσει κατω απο 40-50C με τιποτα.. οποτε μην ειμαστε αντιρεαλιστες και υπερβολικοι! τωρα οσο αφορα τα αλουμινενια μπλοκ και πιστονια ισως το αλουμινιο λογο διαφορετικής πυκνοτητας ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΡΜΟΑΓΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ (το οποιο συμαινει οτι μπορει να ειναι στους 100C και μολις ερθει σε επαφη με το υγρο υγραεριο που ειναι -40 να αποροφήσει ΟΛΟ το ψηχος ριχνοντας την θερμοκρασια του κατα -40C ) να παθενει περισσοτερη ζημεια απο οτι τα ατσαλενια-χυτα πιστονια ή οτι υλικο τελοσπαντων εχουμε στο καθε αμαξι.. Το ατσαλι δεν εχει πολυ καλη θερμοαγωγιμοτητα (αν και νομιζο εχει μεγαλυ θερμοχωριτικοτητα, δηλαδη δεν ζεσταινεται ευκολα ΑΛΛΑ οταν ζεσταθει μπορει να κρατησει τεραστιες θερμοκρασιες μεσα του για πολυ ωρα, το αντιθετο απο το αλουμινιο δηλδη που εχει μεγαλυ θερμοαγωγιμοτητα, δηλαδη πολυ γρηγορα ζεσταινεται ΑΛΛΑ δεν κραταει την θερμοτητα μεσα του και κρυονει εξίσου γρηγορα , γιαυτο και το χρησημοποιουν σε ψυκτρες υπολογιστων , επαγει γρηγορα την ζεστη του επεξεργαστη) |
ποιος σου ειπε οτι στους θαλαμους καυσης εχεις 90-110 βαθμους???στο νερο που τρεχει γυρω απο αυτους μπορει να εχεις τοσο....μεσα στον θαλαμο οι θερμοκρασιες παιζουν κοντα στο χιλιαρικο....εξου και οι θερμοκρασιες καυσαεριων που παιζουν μεχρι 500-600 βαθμους στα ατμοσφαιρικα στο σκησιμο...φαντασου τοτε ποσο ανεβαζει ο θαλαμος καυσης... |
|
επισης το νιτρο ψεκαζετε στους -128 Φαρεναιτ...καπου στους -97 κελσιου ειναι αν δεν κανω λαθος... |
kostas21pgr έγραψε: |
Αυτό που λέω ότι είναι στους -40 συμπιεσμένο είναι γεγονός.Γι αυτό η 4η γενιά έχει πνεύμονα και λειτουργεί μόλις περάσει το νερο τους 40 βαθμούς. |
MTerry έγραψε: | ||
Αυτό με το -40 είναι μύθος , για να μην εκφραστώ διαφορετικά . . . τι γεγονός ??? Παίρνουμε υγρή φάση από την δεξαμενή που βρίσκεται σε θερμοκρασία όπως και η βενζίνη και το συμπιέζουμε . . . να ανεβεί η θερμοκρασια λόγω συμπίεσης οκ να κατεβεί γιατί ???? Το υγραέριο έχει την θερμοκρασία που έχει και η βενζίνη μέσα στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου . . . αν παίρναμε αέρια φάση από την δεξαμενή του υγραερίου τότε θα πάγωνε ( όταν εκτονώνεται ένα αέριο ψύχεται) λόγω υπερκατανάλωσης ( δεν μας δίνει τα απαιτούμενα κιλα/ωρα που χρειάζεται ο κινητήρας ) Σε όλες τις γενεές συσκευών υγραερίου παίρνουμε υγρή φάση από την δεξαμενή. Στην συνέχεια , στα μέχρι 4ης , το υγραέριο στον πνεύμονα με την βοήθεια των ζεστών νερών του κινητήρα αυξάνει κατά πολύ την πτητικότητα του και σαν αέριο πηγαίνει στον μείκτη η τα μπέκ . . . γι αυτό και η εκκίνηση γίνεται με βενζίνη και μετά γυρνάει μόλις ζεσταθεί . . . |
δεν ειναι καθολου μυθος.... |
Γεια χαρά σε όλους σας,
Σήμερα 27/12/2010 έκανα απόσβεση!!!! Έβαλα το σύστημα υγραερίου υγρού ψεκασμού (5ης γενιάς) κάπου στο Αγ.Ιωάννη Ρέντη πριν από 17 μήνες περίπου και έκανα 21200 χιλιόμετρα. Μου κόστισε 1600 ευρώ. Σήμερα γέμισα το ρεζερβουάρ του υγραερίου και είδα ότι το σύνολο των χρημάτων που έχω για να γεμίζω με υγραέριο την ρεζέρβα μου είναι 1607 ευρώ! Αν είχα κάνει τα ίδια χιλιόμετρα με βενζίνη θα είχα δώσει περίπου τα διπλάσια χρήματα για βενζίνη. οπότε................................. ΑΠΟΣΒΕΣΑ την εγκατάσταση.... Τώρα βγάζω καθαρό κέρδος! Τώρα χρήματα στην τσέπη μου! |
volvos έγραψε: |
οταν θα ανεβει ι τιμη του στα επιπεδα του ντιζελ να δω τι θα λετε |
tesseras έγραψε: | ||
Άμα η τιμή του ανέβει στα επίπεδα του diesel τότε η τιμή της αμόλυβδης θα πάει στα 2,5 ευρώ.. Μην κοιτάτε μεμονομένα την τιμή του υγραερίου.. Αυτά ανεβαίνουν όλα μαζί αλλά η τιμή του υγραερίου πρέπει να παραμένει σε συγκεκριμμένη τιμή κάτω απο την βενζίνη ως οικολογικό καύσιμο. Όπως συμβαίνει και με το φυσικό αέριο για τη θέρμανση η οποία ισούται με το 70% της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. |
Πάνος έγραψε: |
Πρωτα θα βαλει ολος ο κοσμος και μετα θα ανεβει η τιμη του για να τσιμπησει οσους περισσοτερο γινεται.
Ετσι και η οικονομια θα κυλησει,και καποιοι θα δουλεψουν και στο τελος το κρατος θα εχει να εισπρατει και απο κει. Ειναι θεμα χρονου. |
thantsi έγραψε: |
Το σαββατο βάζω το αμαξακι μου για εγκατασταση υγραερίου...!!!
Εχει προσεξει κανείς απο αυτους που εχουν βάλει κάποια παρενεργεια στην αρχή?Δηλαδη να σου σβηνει να σου μπουκωνει και τετοια.... Γτ κάτι ακούω και δεν θέλω εκει που δν με έχει αφήσει ποτέ εδω και 4 χρονια που το έχω να με αφήσει τωρα... |
teouras έγραψε: |
Καλησπέρα στο φορουμ.Μετα τα τελευταια νεα (Λιβυη Αιγυπτο κπλ ...) δεν μας βλεπω καλα με την βενζινη παιδες.Παει για 1,80 ολοταχως να μην πω 2,00 το καλοκαίρι.
Πρεπει να παμε στο υγραέριο αλλιώς θα πιασουμε τα καρα και τα μουλαρια σύντομα . Δυο γνωστοι πριν απο κανα μηνα εβαλαν σε octavia 5 rs και σε fabia 1.4 75hp και ειναι υπερευχαριστημενοι-γελανε τα μουστάκια τους και χωρις προβληματα ως τωρα τουλαχιστον... Λογω του οτι κανω 2500 χλμ/μηνα μαλλον θα βαλω και εγω. Ψαχνοντας το λιγο ειδα οτι αυτη τη στιγμη για μοτερ ψεκασμου γενικως ,οταν μπορεις, επιλεγεις 4η ή 5η γενια στο κιτ μετατροπης. Περαν απο το ποσο καπατσος-κατατοπισμενος θα ειναι ο μαστορας που θα αναλαβει βασικο ρολο παιζει(απ οτι μου ειπαν-εγω δεν εχω ιδεα ακομη) και η ποιοτητα- συμβατοτητα των κιτ μετατροπης.Υπαρχει καποιος εξειδικευμενος εγκαταστατης για πεζώ ή ολοι βαζουν σε ολα (και οποιον παρει ο χάρος);Απ οτι ακουω οι περισσοτεροι χριησιμοποιουν κιτ μετατροπής απο μια-δυο μαρκες με τις οποιες συνεργάζονται .Ξερει κανεις περισσοτερα για να διαφωτισει? |
ΝΗΖ έγραψε: |
Παιδιά, μετά από ψάξιμο είπα να κάνω την τοποθέτηση...στις 11 Μαίου θα το πάρω και ευχαρίστως να πω νέα. Θα ήθελα όμως μια άποψη...μου είπαν ότι σε ορισμένα γαλλικά αυτοκίνητα ακόμα και όταν καίει αέριο ο δείκτης βενζίνης κατεβαίνει...οπότε θέλει ένα ρελεδάκι κάπου για να μην το κάνει...Γνωρίζετε αν το 307 (2005 1,6) ανήκει σε αυτά; |
Για το υγραέριο βάζουν ξεχωριστή δεξαμενή (ντεπόζιτο), οπότε ΔΕΝ νομίζω να επηρεάζεται η ένδειξη του δείκτη βενζίνης... |
Επειδή ο δείκτης κατεβαίνει με τα διανυθέντα χιλιόμετρα, ακόμα και όταν δεν καις βενζίνη αυτός κατεβαίνει. |
|
sps έγραψε: |
Τα 5ης γενιας εχουν υγρο ψεκασμο και μπαινουν στα αμεσου ψεκασμου.
Τα 4ης κανουν αεριο ψεκασμο. |
Εγω εκλεισα παντος ραντεβου για να βαλω συντομα 5ης σε φιλο... και με κτεο και με ολα...
και εννοειται οτι στην επομενη δυναμομετρηση θα ειναι διπλή, και με βεναζινη και με υγραεριο.. |
Φετος με τα ιδια λεφτα θα βαλω στην Ελλαδα 5ης!!! γιαυτο σου λεω καλα που δεν εβαλα!!! |
εχουμε τελικο κοστος για 5ης σε 206????
το σκεφτομαι ασαπ αν κρατησω το αμαξι αφου ειναι με μαμα μοτερ |
Γίνονται προσπάθειες ώστε να περάσουν τα υγραεροκίνητα
σε καθεστώς μειωμένων τελών κυκλοφορίας (δεν νομίζω ότι θα γίνει) και όχι να τα φορολογήσουν . . . για να δούμε Τα χαρτιά από Βουλγαρία δεν γίνονται δεκτά (λείπουν κάποιες πιστοποιήσεις ) από τις ελληνικές αρχές . . . αυτό μου είπε υπάλληλος του μηχανολογικού στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης |
και ριχνει τρελα τις θερμοκρασιες σε σχεση με την 4ης μαλ***α... |
Έχετε βρει κάποιον που να ρυθμίζει σωστά με wide band (για να μην πω μετρώντας και EGT); |
groupN έγραψε: |
ωραιο το βιντεακι και η συζυτησεις απο κατω ειναι πολυ κατατοπιστικες.
η λαδιερα ειναι ενα δοχειο και μια αντλια που δινει παροχη μεσα στο υγραεριο για να ψεκαζονται μαζι. ενας φιλος το εψαξε πολυ πριν βαλει υγραεριο και λαδιερα. μου ειπε λοιπον οτι αν κανεις πολλα χιλιομετρα με υγραεριο δηλαδη μεγαλες αποστασεις, ταξιδια χρειαζεται η λαδιερα γιατι το υγραεριο ξυραινει τη μηχανη. με αποτελεσμα να ξεραθουν τα τσιμουχακια των βαλβιδων και να σου καιει λαδια η μηχανη. απο την αλλη η βενζινη εχει μεσα καποια ελαια. οποτε αν δεν χρησιμοποιεις τοσο πολυ το υγραεριο και κανεις καποια χλμ ενδιαμεσα με βενζινη δεν χρειαζεται η λαδιερα. γιατι λιπαινεται η μηχανη απο την χρηση της βενζινης |
Ε ΜΑ ρε μακη οταν μιλαμε για μειγματα λαδιου στη βενζινη λες και μιλαμε για διχρονα
και μετα θα σου λενε αα αμα σε σταματησουν για καυσαερια κλεισε τη λαδιερα |
Άπορος έγραψε: |
Γιατί στη δουλειά τον είχαμε πάρει στο ψιλό γενικά γιατί ενώ είναι τελείως άσχετος από οτιδήποτε λειτουργεί με ορυκτά καύσιμα, τον έκανε Θεό το μάστορα. |
απο τετοια ξερει δηλαδη? δεν καιει ορθκτα καυσημα αλλα παει γαμιοντας... http://www.youtube.com/watch?v=JSFehyN8X7w |
makis106 έγραψε: |
Περι λίπανσης βαλβίδων θα το πω άλλη μια φορά.
Πως λιπαίνονται οι βαλβίδες εισαγωγής στα πετρελαιοκίνητα και στα άμεσου ψεκασμού ή οι βαλβίδες εξαγωγής σε όλους τους κινητήρες Μη λέμε συνέχεια τα ίδια. Η λαδιέρα που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα απ' όλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι μούφα... |
Άπορος έγραψε: |
Συνάδελφος έβαλε στο Mazda CX7 σε έναν στο Γέρακα, που κυρίως ασχολείται με Mazda, χωρίς λαδιέρα.Όμως του είπε ότι... όταν είσαι φίλε γυρισμένος στο υγραέριο το σύστημα ψεκάζει βενζίνη ανα διαστήματα.
Tου είπε περίπου 4λίτρα/500χλμ. |
Οπότε επανερχόμαστε τώρα! Το 5ης γενιάς δεν υποτίθεται ότι κάνει υγρό ψεκασμό και ενδείκνυται για τα άμεσου ψεκασμού (που δουλεύουν πιο στεγνα) καθώς προσφέρει ψύξη και κρατάει χαμηλότερες θερμοκρασίες καύσης
Ποιός ο λόγος ψεκασμού και βενζίνης |
Παράθεση: |
για τα injection ομως? βασικα αν το σκεφτειται με την καυση της βςνζινης σε direct injection εχουμε το γνωστο φαινομενο των επικαθησεων που εχει συζητηθει διεξοδικα εδω στο φορουμ ,ολες οι βαλβιδες πιανουν ενα πουρι το οποιο ειναι τα καταλοιπα της βςνζινης, ε αυτο το πουρι λογικο ειναι να λυπαινει ή να προστατευει τα τσιμουχακια... |
Το πρόβλημα βρίσκεται στην ελλειπή ρύθμιση. Γιαυτό καίγονται οι βαλβίδες. |
+1000 και για να μη λετε μαλ***ες χωρις να ξερεται στα fsi γινονται ετσι οι βαλβιδες απο τα κωλολαδια που περνανε στην εισαγωγη...το αεριο δουλευει οπως ακριβως και η βενζινη αν το δουλευεις φτωχο εχεις αυξημενες θερμοκρασιες αν το εχεις πλουσιο το αναποδο.ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΛΙΠΑΙΝΕΙ. |
Pugobios έγραψε: | ||
γιαυτο τι να πεις τωρα?εχεις δει ποτε στη ζωη σου οδηγο βαλβιδας?προσεξες οτι ειναι τοσο στενος ωστε να χωραει ισα ισα η βαλβιδα χωρις να παιζει μεσα?για σκεψου λιγο τωρα με την αναροφηση που κανει το πιστονι η βενζινη εχει την ταση να παει προς τους κυλινδρους εσυ λες οτι λιπαινει τα τσιμουχακια δηλαδη λεει οχι στον κυλινδρο και ανεβαινει προς την κεφαλη |
Κωνσταντίνε μιλάω για τη βασική λειτουργία του συστήματος, οι παρενέργειες απο τις αναθυμιάσεις είναι γνωστές, άλλωστε έχουμε κάνει και διατριβή στο θέμα οι 207κιδες
Και το έχουμε λύσει κιόλας! http://etuners.gr/index.php?s=12&t=299 http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=443499#443499 http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=432447#432447 |
ΑΠΟ ΑΥτα που λετε μου δινετε την εντυπωση οτι το προβλημα ειναι απο τις θερμοκρασιες στα 4ης γενιας
δουλευαν πιο ψηλη θερμοκρασια υγραεριου με αποτελεσμα να αναβει η κεφαλη και πιθανον να λιωνουν τσιμουχακια αν το 5ης ειναι σε υγρη μορφη με πιο χαμηλη θερμοκρασια δεν ανεβαινει τοσο η θερμοκρασια λειτουργιας στη κεφαλη |
Δεν παθαίνουν ζημιά τόσο τα τσιμουχάκια όσο οι βαλβίδες αυτές καθεαυτές. |
Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ !!! |
http://www.prinsautogas.com/en/products/valvecare/valvecare.html Σε σεμινάριο της εταιρείας , που θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο , μας έδειξαν κινητήρα που χρησιμοποιούσε υγραέριο χωρίς λαδιέρα , μετά από 100.000 χλμ και είχε "ψωριάσει" το μέταλλο της έδρας των βαλβίδων και οι βαλβίδες . |
Όσο για τον "κύριο" στο video , αφού μηδενίζει εταιρείες με παρελθόν στο υγραέριο , λέγοντας ότι κερδοσκοπούν , πουλώντας "ένα ακόμα εξάρτημα" . . . τι να πω ? Θα έβαζαν λίγο ακριβότερα τα υπόλοιπα εξαρτήματα και θα έβγαινε το κέρδος χωρίς νέους κωδικούς, παραγγελίες από προμηθευτή, αποθήκευση , κ.λ.π. και χωρίς να τούς φορτώνουν (όπως λέει αυτός ) βλάβες καταλύτη και αισθητήρα Λάμδα ! Μάλλον δεν έχει βάλει σε κανένα πελάτη του και προσπαθεί να το δικαιολογήσει . . . κλασικός "έλληνας μάστορας" . . . Ας μην κάνουμε εμείς τούς επιστήμονες . . . ο μεγαλύτερος προμηθευτής «λαδιέρας» είναι από την Αυστραλία όπου η υγραεριοκίνηση είναι πολύ μπροστά όπως και στις χώρες τις Ευρώπης |
τη λυση ενος φτηνου water injection σα και αυτο του σαλεξ την εχετε σκεφτει εφοσον λετε οτι το θεμα ειναι οι θερμοκρασιες? |
ο ανθρωπος αυτος στο βιντεο δεν ειναι ο τυχαιος μαστομιχαλης της γειτονιας...εχεις σοβαρες γνωσεις μηχανολογιας και ξερει τι λεει...χρησιμοποιω υγραεριο εδω και 25000 σε εκκεντροφορατο μοτερ κιολας με τερμα αβανς κτλ και ειναι ρυθμισμενο να δουλευει φτωχα σχετικα στο αεριο για να μην καιει...να σου πω οτι τα 15000 ειναι σε εθνικη και με ταχυτητες 150+...επειδη ακουγα κι εγω τις πιπες οτι ανεβαζει θερμοκρασιες κτλ ενα βραδυ που ταξιδευα γρηγωρα σταματαω και ανοιγω να δω το χταποδι...οπως φανταζεσαι θα επρεπε να ειναι κατακοκκινο...ελα ομως που δεν ηταν...το δοκιμασα σε τελικιασμα και κατεβηκα να ξαναδω...ειχε παρει ενα πολυ πολυ λιγο κοκκινοπο χρωμα που μεχρι να το καταλαβω ειχε εξαφανιστει...μην ακουτε οτι σας λενε ποσο δε μαλλον οταν ΔΕΝ εχετε προσωπικη εμπειρια απο κατι τετοιο...και θα το ξαναπω...οι Βουλγαροι ειναι μαλ**ες??ενα σωρο βουλγαρικα αυτοκινητα κυκλοφορουν με πανω απο 200000 τα οποια δεν εχουν κανει κιχ...και να σου πω το αλλο...προσφατα καρφωσα βαλβιδες στο ραλλι και οταν λεω καρφωσα εννοω οτι οι βαλβιδες εσκαψαν τα πιστονια περιπου 2mm και οι βαλβιδες δεν επαθαν τιποτα...τρελαθηκαμε στο ρεκτιφιε οταν το ειδαμε και περιμενεις αυτες οι βαλβιδες να ψωριασουν?χλωμο... |
πηρε ενα πανι στους ιμαντες.... |
πως ακριβώς λιπαίνονται οι βαλβίδες? ενώ οι βαλβίδες εξαγωγής σε όλους τους κινητήρες,
γιατί δεν "ψωριάζουν" απο την έλλειψη βενζίνης??? |
Προφανώς οι εταιρείες που θα έβαζαν λίγο ακριβότερα τα υπόλοιπα εξαρτήματα,
να μην ήταν τόσο ανταγωνιστηκές πλέον και το σημαντικότερο, θα τα εισέπραταν μια φορά, μόνο κατά την πώληση των κιτ υγραερίου, ενώ τώρα? Τώρα εισπράτουν επ' αόριστω πουλώντας το ειδικό λαδάκι για τη λαδιέρα... |
Άλλωστε τι όφελος θα είχε βάζοντας στους πελάτες του ένα εξαρτημα λιγότερο? |
ο ανθρωπος αυτος στο βιντεο δεν ειναι ο τυχαιος μαστομιχαλης της γειτονιας...
εχεις σοβαρες γνωσεις μηχανολογιας και ξερει τι λεει... |
μην ακουτε οτι σας λενε ποσο δε μαλλον οταν ΔΕΝ εχετε προσωπικη εμπειρια απο κατι τετοιο... |
ice-t έγραψε: |
όποιος θέλει βάζει αλλά κάτι ακούγεται για την απελεθέρωση των diesel |
to θεμα ειναι τι προτιμας?
υγραεριο που ξερεις πανω κατω τι προβληματα θα σου βγαλει σα χρηση και δε παιρνει νοθεια... ή πετρελαιο που παντα θα κινδυνευεις στη πρωτη νοθεια να τα παρεις ολα στο χερι και θα εισαι αναγκασμενος να βαζεις απο συγκεκριμενα πρατηρια και πιο ακριβα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο οτι θα ειναι καθαρο το ντιζελ...... |
salex έγραψε: |
..................
Τα περί υγραερίου είναι μια ακόμη αμαρτωλή ιστορία που θα κλείσει με τη φορολόγηση του υγραερίου ως καύσιμο. Όλα τα άλλα καύσιμα φορολογούνται, αυτό γιατί λέτε να τη γλυτώσει; ............. |
και το ίδιο ισχύει και για τις εισαγωγής και κακώς που τι λέμε «λαδιέρα» γιατί δεν είναι. ας ονομάσουμε το υγρό αυτό «πρόσθετο» γιατί πρόσθετο είναι ! Παρόμοια πρόσθετα έχει και η «κατοστάρα» βενζίνη που βάζεις . . . αυτή τι κάνει , κρατάει καθαρές μόνο τις βαλβίδες εισαγωγής ? . . . όχι βέβαια ! πέρα από τα ανεβασμένα οκτάνια , δεν έχουμε επικαθήσεις γενικά στον θάλαμο καύσης , βαλβίδες και στους αυλούς (ο in στα άμεσου ψεκασμού είναι μαντάρα) . . . εκεί όμως είναι θέμα επιλογής χωρίς να τίθεται θέμα διάβρωσης . . . απλά μετά από πολλά χλμ θα είναι πιο «μπαρουτοκαπνισμένος» σε σχέση με χρήση 95αρας . . . στο υγραέριο που έχουμε να κάνουμε με πιο υψηλές θερμοκρασίες καύσης , θεωρείς ένα πρόσθετο σαν αυτό ότι δεν χρειάζεται ? |
GEMI έγραψε: | ||
Ήδη υπάρχει το μέτρο στο λεγόμενο μεσοπρόθεσμο. Εκτιμώ ότι θα πάει σύμφωνα με ένα άλλο παλιό νόμο στο -10 % από την τιμή του πετρελαίου κίνησης δηλ. στο 1.10 περίπου. Θα πρέπει όμως να εξισωθεί πρώτα η τιμή θέρμανσης κ κίνησης γιατί θα πρέπει να υπάρχει κ υγραέριο "θέρμανσης" (καταστήματα, εστιατόρια κλπ.), εκτός κ αν ισοπεδώσουν κ εκεί τις τιμές. Απ' οσο διάβασα το πετρέλαιο θέρμανσης με κίνησης σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από την βουλή (χτες) του Βενιζέλου, η εξίσωση αυτή θα γίνει το 2012. Το υγραέριο κίνησης όμως θα πάει στο 1,10 από τον Ιούλιο του '11 "(παρ. 1 περ. ιγ΄ του άρθρου 36) Ο Ειδικός Φόρος στο LPG (Υγραέριο κίνησης) αυξάνεται από τα 125 ευρώ τα χίλια λίτρα στα 200 ευρώ, με ημερομηνία εφαρμογής 27-06-2011" |
Steve έγραψε: | ||||
2019, Ευρωπαϊκή Ένωση, υγραέριο. |
άρα η "λάδιερα" δεν είναι λάδιερα . . . είναι για να καθαρίζει τις βαλβίδες . . . ή για να ψύχει |
αν ψύχει η αν λιπαίνει η αν το κρατάει καθαρό . . . Τα πράγματα ειναι απλά . . . με το πρόσθετο αυτό , ο κινητήρας πού χρήσιμοποιεί υγραέριο θα ειναι "πιό υγιής" με μικρό κόστος εγκατάστασης (40 Ευρώ ) και χρήσης* χωρίς να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα (κακό δεν κάνει) ! Και όπως ειπα και παραπάνω . . . όποιος θέλει το βάζει ! *0,5 λίτρα πρόσθετο ValveCare = 1280 λίτρα υγραερίου |
αν ψύχει η αν λιπαίνει η αν το κρατάει καθαρό . . . Τα πράγματα ειναι απλά . . . με το πρόσθετο αυτό , ο κινητήρας πού χρήσιμοποιεί υγραέριο θα ειναι "πιό υγιής" με μικρό κόστος εγκατάστασης (40 Ευρώ ) και χρήσης* χωρίς να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα (κακό δεν κάνει) ! Και όπως ειπα και παραπάνω . . . όποιος θέλει το βάζει ! *0,5 λίτρα πρόσθετο ValveCare = 1280 λίτρα υγραερίου |
GEMI έγραψε: |
...εδώ γελάμε
Φίλε εδω είναι Balkania Θα το δεις μόνος σου τον άλλο μήνα που θα πάει η τιμή κ σε ποια ΕΕ θα είμαστε το 2019.. Μάλλον θα πιάσουν εσένα στο στόμα τους τα παπαγαλάκια |
SnakeMJK έγραψε: |
μιλάμε για τον urban legend ότι έχει κλειδωμένη τιμή το υγραέριο στο μισό της βενζίνης για κάποια χρόνια; την μεγαλύτερη μούφα που κυκλοφορεί στο νετ κ στα συνεργεία που βάζουν υγραέριο; |
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Το Υγραέριο, συστηματικά συμπεριλαμβάνεται στα «εναλλακτικά» καύσιμα κίνησης (alternative fuels) στις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο πάντα την βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ άλλων μέτρων, εξέδωσε και την Οδηγία 2003/96 για τα ελάχιστα επίπεδα φορολόγησης των ενεργειακών προϊόντων. Το υγραέριο κίνησης αποτελεί νόμιμο και θεμιτό εναλλακτικό καύσιμο, το οποίο προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Οδηγία 2003/30/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 8ης Μαΐου 2003, με διττό στόχο: * την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης και * την βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος http://www.seepe.gr/ http://www.seepe.gr/site/main.php?page=content&contentID=18 |
το "θα είναι πιο υγιής" είναι πολύ αόριστο. Κ εγώ έρχομαι κ λέω ότι αυτό το πρόσθετο που είναι σαν λάδι, θα κάνει την εισαγωγή μου όσο χάλια την κάνουν τα λάδια των αναθυμιάσεων, άρα κάνει κακό. Ενώ, σύμφωνα και με τον μηχανικό, όσα έχει εγκαταστήσει χωρίς λάδιερα έχουν κάνει πολλές χιλιάδες απρόβληματιστα χιλιόμετρα... Τεσπα, επιλογή του καθενός είναι, αν έχει κάποιες γνώσεις να κάνει την σωστή για το αυτοκίνητο του επιλογή. |
Sciences, Automotive Powertrain – Saarland, Germany. Prof. Dr.-Ing. Heinze & Dipl.-Wirtsch.-Ing Witte. Σε αυτό το πανεπιστήμιο έχουν γίνει τεστ από τα περισσότερα "πρόσθετα" που κυκλοφορούν στην αγορά της Ευρώπης και τα αποτελέσματα είναι μόνο θετικά ως προς την χρήση τους . . . εσύ και ο μηχανικός να ψάξετε και να διαβάσετε τις έρευνες και πιστοποιήσεις που έχουν κάνει πανεπιστήμια και ανεξάρτητα ινστιτούτα του εξωτερικού και όχι τι λένε οι εταιρείες και ο καθένας μας . . . Τώρα αν νομίζεις ότι οι "κάποιες γνώσεις" σου είναι περισσότερες , δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο . |
επιλογή του καθενός είναι, αν έχει κάποιες γνώσεις να κάνει την σωστή για το αυτοκίνητο του επιλογή. |
δυναμομετρηση παμε μαζι να φαμε και τα κοψιδια που λες... να φωναξω και εκεινη την βυζαρου την φιλη που ειχαμε βρει εκει?? |
Δεν υπάρχει πρόστιμο στην περίπτωση του υγραερίου. Εϊναι οδηγία όχι απόφαση ή νόμος.
Τον Ιουλιο θα πάει 1,10. |
sps έγραψε: | ||
Τελικα ποσο εχει παει η τιμη τωρα? |
"Προσοχή στην υγραεριοκίνηση
Πληθαίνουν συνεχώς τα περιστατικά των αυτοκινήτων που μεταβαίνουν στις επίσημες αντιπροσωπείες με πολύ σοβαρές βλάβες στους κινητήρες τους οι οποίες προήλθαν από την «κακή» και πρόχειρη τοποθέτηση του «κιτ» της υγραεριοκίνησης. Ειδικότερα όπως αναφέρει διευθυντής συνεργείου κάθετης μονάδας στην «Η»: «Δεν υπάρχει πλέον ημέρα που να μην μας φέρουν με την οδική βοήθεια κάποιο μοντέλο στο οποίο έχει τοποθετηθεί σύστημα υγραεριοκίνησης και έχει παρουσιάσει σημαντική βλάβη. Ειδικότερα αρκετά μοντέλα καταφθάνουν με ¨κολλημένους¨κινητήρες ενώ σε κάποια άλλα οι τεχνικοί που που έχουν τοποθετήσει το σύστημα της υγραεριοκίνησης έχουν κόψει την κεντρική καλωδίωση του αυτοκινήτου έχουν κάνει κάποιες τροποποιήσεις και την έχουν επανασυνδέσει με μονωτική ταινία γεγονός που είναι απίστευτα επικίνδυνο για τον κάτοχο του αυτοκινήτου.»" το παραπάνω ειναι που γλυτώνω απο το κιτακι αυτο με το obd... Επίσης καποις χρήσημα λινκ που βρήκα... http://www.ibadesign.info/LPG/LPG%20SYSTEMS%20INFO.pdf λεει τα παντα.. |
Εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε βάζετε ξεχωριστό "λ" κ μαπ για το υγραέριο 4ς γενιάς, τόσα λ7 δίνετε.. Κ μία λαδιέρα στο καπάκι κ τελείωσε. Ρυθμιση ανεξάρτητα το μίγμα, κανέα μπέρδεμα με την βενζίνη κλπ κλπ. |
Αλλά με το υγραέριο επιμένω ότι αν κάνεις προσεγμένη δουλειά έχεις αποτέλεσμα. |
MEMsound έγραψε: |
το εσυ δεν πηγαινε σε εσενα αλλα στον Αλιεν
εγω στο αμαξι μου αν ειχα σκπο να βαλω θα εβαζα μονο σε καποιον που να ειχε βαλει ηδη σε αλλο αμαξι ιδιο με το δικο μου ή εστω σε αλλο αμαξι με ιδιο κινητηρα με το δικο μου και μου το εφερνε να το δω και να μιλησω με τον ιδιοκτητη του... |
Μανθο τα θελεις και τα λες ρε? Υγραεριο φορανε δεκαδες χιλιαδες αμαξια στην ΕΛλαδα πια.. δεν γινεται κανενας πειραματόζωο.. |
Απλος οπως ειπαν και τα παιδια πρεπει να πας σε μαστορα που το λιγοτερο πρεπει να ειναι νοικοκύρης, και οχι να κοβει ραβει πλεξουδα οπως του καθησει.. |
Η OBD έχει καθυστέρηση διότι ο αντάπτορας που έχεις λειτουργεί σε μικρότερο refresh rate.
Ο αντάπτορας που θα βάλεις από το κιτ του υγραερίου σαφώς θα έχει μεγαλύτερο refresh rate για να προλαβαίνει αυτό που ακριβώς περιέγραψες. |
drdino έγραψε: | ||||
20/7/2011 και σε άλλο φόρουμ συνεχίζουν να εμφανίζονται καινούριοι με προβλήματα.
Aυτό εννοείται, όπως και σε κάθετι άλλωστε, όχι μόνο για το υγραέριο. |
Αλλά είναι ψευδές |
|
Εργοστασιακό=έρχεται από το εργοστάσιο έτσι. Αυτό που λες δεν είναι εργοστασιακό. |
AlienHack έγραψε: | ||||
Ντινο και το εργοστασιακο κιτ που λες ειναι ΚΙΤ καποιας εταιριας υγραερίου... ΑΠλος το βαζει η ιδια η αντιπροσωπεια.. Και απλος εχουν δει οτι στο συγκεκριμενο μοντελο δουλευει καλα.. |
Μανθο τα θελεις και τα λες ρε? |
Υγραεριο φορανε δεκαδες χιλιαδες αμαξια στην ΕΛλαδα πια.. δεν γινεται κανενας πειραματόζωο..
Απλος οπως ειπαν και τα παιδια πρεπει να πας σε μαστορα που το λιγοτερο πρεπει να ειναι νοικοκύρης, και οχι να κοβει ραβει πλεξουδα οπως του καθησει.. ΣΩΣΤΗ δουλεια ειναι το θέμα να γινει. Οπως και με τους μηχανικους πρεπει να πας σε καποιον που να εμπιστευεσαι γιατι αλλιως σου γαμανε το αμαξι το ιδιο ειναι και στο αεριο.. πηγα χτες και ειδα δουλεια του την ώρα που την περνουσε. Συμαζεμενα πραγματα. Τωρα για τις επιδώσεις μου ειπε οτι αν θελω για να μου το αποδείξει οτι θα κερδίσω κιολας σε αλογα , κανουμε την ρυθμισει πανω σε δυναμόμετρο (μαχα κιολας) για να δω λεει τι μαγικα θα κανει με τους χαρτες αεριου για να έχω επιδώσεις. Γιαυτο το συστημα που σου ειπα που παιρνει απο την OBD τα νουμερα ειναι πολυ καλο γιατι εχεις το μυαλο σου ησυχο για την ηλεκτρολογικη δουλεια που θα γινει.. |
Εσυ παρε παπι και κανε ταξιδια 400 χλμ που κανω εγω με το παπι για οικονομια... |
εσυ πιστευεις οτι δεν υπάρχουν μοντελα που πουλιούνται ΚΑΙ με υγραέριο οπως λενε οι διαφιμησεις στην ΤV αλλα το βαζουν εδω στις αντιπρωσοπειες? |
εσυ πιστευεις οτι δεν υπάρχουν μοντελα που πουλιούνται ΚΑΙ με υγραέριο οπως λενε οι διαφιμησεις στην ΤV αλλα το βαζουν εδω στις αντιπρωσοπειες? |
Την παλεύεις; |
drdino έγραψε: | ||||
Υπάρχουν μοντέλα που μπαίνει το κιτ εδώ στην Ελλάδα και υπάρχουν μοντέλα που έρχονται απο το εργοστάσιο έτσι. Ακόμα και αυτά στα οποία μπαίνει το κιτ εδώ τουλάχιστον έχουν την πλήρη εργοστασιακή εγγύηση. |
AlienHack έγραψε: | ||||||
αυτο λεω Ντοκτορα, οτι αλλα τα φερνει ετσι το εργοστασιο ΚΑΙ ΣΕ αλλα το βαζουνε εδω.... ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ που αναφερεις δεν εχει καμια σχεση στην συζητηση μας, καθοτι στα 206 μας εγγύηση δεν παιζει ποια.... οποτε το μονο που μας ενδιαφερει ειναι ΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ και για να το βαζουν αντιπρωσοπίες και να δινουν και εγγύηση μαλλον δουλευει. Αρα γιατι να μην το βαλουμε κ εμεις? |
Αν λοιπόν ξέρεις κάτι τέτοιο (μοντέλο που πωλείται ως εργοστασιακό ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για εγκατάσταση κιτ στην Ελλάδα) τότε βουρ στην Γ.Γ. Καταναλωτή.
|
Έχει απόλυτη σχέση. |
δεν μπαινω σε τετοιες διαδικασιες.. και δεν βλεπω και τον λογο, αν ενα αμαξι στο δινει ο αντιπρώσωπος εδω με υγραέριο και σου εχει την πηρη εγγύηση τι με νοιάζει αν μπηκε εδώ ή στο εργαστάσιο μεσα? Προσωπικα μιλαω... |
δεν καταλαβαινω τον συλλογισμό σου, αν δινει εγγύηση συμαινει οτι ενα κιτ μπορει να δουλεψει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ ... αρα ποιος ο λογος να μην το εγκαταστησουμε και εμεις.? |
αποσο εχω καταλαβει απο τα λεγομενα σου το προβλημα σου ειναι το αν θα δημιουργηθει προβλημα στις εδρες τον βαλβίδων (που αυτο ειναι οντως μια - ισως η μοναδικη - φθορα στον κινητρηρα που κανει το υγραέριο) μετα απο 100.000 χλμ... γιατι τοσα ειναι τα μινιμουμ χλμ που εμφανιζεται το προβλημα ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ κινητηρες. |
πουστρονησι?
οχι ρε φιλε πες λεπτομεριες |
Αυτή μου λείπει και απλά έχω διαθέσει μέρος των χρημάτων μου σε άλλους τομείς του αμαξιού και τα υπόλοιπα για ένα rwd σε λίγο καιρό στο βροχονήσι.
peace out |
|
boylgaria ηταν με 1.4 8ν και πετρελιο καμια σχεση με το δικο σου
επισης ολα ΜΑ ΟΛΑ τα αμαξια που αναφερετε ειναι περιπτωσεις ΜΕ ΜΑΜΑ ΜΟΤΕΡ εσυ εισαι 30% πανω απο το εργοστασιο. πως ακριβως περιμενεις ο αλλος που δε μπορει να ρυθμισει το παραλληλο να δουλευει σωστα με το μαμα προγραμμα να το κανει αυτο σε πειραγμενο μοτερ μονο ο αλιεν μπορει να καταλαβει |
Οποτε (σε μεσες ακρες δεν γενικευω οκ?) τα μοτερ δουλευουν ποιο στεγνα προκειμενω να μην καινε την μανα τους και τον πατερα τους. Και εκει αρχιζουν τα προβληματα.... |
Svstouk έγραψε: |
O κουμπάρος μου έχει ένα Mondeo του '03 νομίζω με 250.000 χλμ. Πρόσφατα του έβαλε αέριο με 1300 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΤΕΟ. Εκ πρώτης όψης και χωρίς να είμαι ειδικός η εγκατάσταση φαίνεται καλή. Αν έχει χαρτια΄εγγύησης κτλ δεν το γνωρίζω.
Μέχρι πριν λίγο καιρό μου έλεγε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα. Σιγά σιγά άρχισε να μου ξεφουρνίζει ότι στην εκκίνηση, κι αφού το αμάξι έχει ζεσταθεί και πλέον δουλεύει με το αέριο, του κάνει σκορτσαρίσματα, τα οποία διαπίστωσα κι εγώ σα συνοδηγός..............θα έλεγα ότι κάνει λες και είναι εξαιρετικά φαγωμένος ο δίσκος του, ένα τέτοιο πράγμα. Πέρα από αυτό, μου λέει ότι δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα. Απλώς αναφέρω κάτι που τυχαίνει να ξέρω προσωπικά. Εγώ δε θα το έβαζα. Κι όχι γιατί δε μου γύρισαν τα μάτια σαν κουλοχέρηδες όταν τον είδα να βάζει 36 λίτρα με 30 ευρώ, αλλά γιατί το κόλλημα και ο στόκος στο κεφάλι μου μου λένε ότι η μαμά ξέρει καλύτερα από τον οποιοδήποτε after. Η κοινή λογική μού λέει ότι δεν είναι δυνατόν κάτι που φτιάχτηκε να κινείται εξ αρχής με ένα Α καύσιμο να του βάλεις με μετατροπή ένα Β καύσιμο, χωρίς να υπάρχει κάποιος λάκος στη φάβα. Τώρα ο κουμπάρος μου μου λέει ότι χρειάζεται να βάλει κάτι να του λιπαίνει τις βαλβίδες.....ποιος ξέρει στο μέλλον τι θα προκύψει εκ νέου...... Θα ήθελα να συμβουλέψω τα νεότερα σε ηλικία μέλη μας να προσπαθήσουν να μην κάνουν τα λάθη τα δικά μας παλιότερα και να μην παρασύρονται από όσους τάζουν παπάδες. Μα φυσικά και αυτός που θέλει να πουλήσει θα στο παρουσιάσει ιδεώδες και ιδανικό το προϊόν! Ξαναλέω όμως, είναι δυνατόν η "μαμά" να μην ξέρει; Άλλωστε γιατί υπάρχουν και τα εργοστασιακά αυτοκίνητα που καίνε και τα δύο καύσιμα και τα άλλα που καίνε μόνο βενζίνη ή πετρέλαιο; Γιατί να υπάρχουν αυτοκίνητα που καίνε μόνο βενζίνη και άλλα που να καίνε και βενζίνη και αέριο; Μήπως η δεύτερη κατηγορία έχει άλλα μέταλλα; Μήπως έχει άλλες ρυθμίσεις στον ίδιο τον εγκέφαλο; Και το ότι σου δίνει εγγύηση ο κάθε εγκαταστάτης αερίου τι να λέει; Αν αυτός αύριο το κλείσει το μαγαζί, εσύ πού θα βρεις το δίκιο σου; Για μένα προσωπικά η λύση λέγεται πετρέλαιο, κι όταν το επιτρέψουν θα είναι η επόμενη κίνησή μου.- |
Μέχρι πριν λίγο καιρό μου έλεγε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα. Σιγά σιγά άρχισε να μου ξεφουρνίζει ότι στην εκκίνηση, κι αφού το αμάξι έχει ζεσταθεί και πλέον δουλεύει με το αέριο, του κάνει σκορτσαρίσματα, τα οποία διαπίστωσα κι εγώ σα συνοδηγός..............θα έλεγα ότι κάνει λες και είναι εξαιρετικά φαγωμένος ο δίσκος του, ένα τέτοιο πράγμα. Πέρα από αυτό, μου λέει ότι δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα. .- |
αλλά γιατί το κόλλημα και ο στόκος στο κεφάλι μου μου λένε ότι η μαμά ξέρει καλύτερα από τον οποιοδήποτε after. Η κοινή λογική μού λέει ότι δεν είναι δυνατόν κάτι που φτιάχτηκε να κινείται εξ αρχής με ένα Α καύσιμο να του βάλεις με μετατροπή ένα Β καύσιμο, χωρίς να υπάρχει κάποιος λάκος στη φάβα. Μα φυσικά και αυτός που θέλει να πουλήσει θα στο παρουσιάσει ιδεώδες και ιδανικό το προϊόν! Ξαναλέω όμως, είναι δυνατόν η "μαμά" να μην ξέρει; Άλλωστε γιατί υπάρχουν και τα εργοστασιακά αυτοκίνητα που καίνε και τα δύο καύσιμα και τα άλλα που καίνε μόνο βενζίνη ή πετρέλαιο; Γιατί να υπάρχουν αυτοκίνητα που καίνε μόνο βενζίνη και άλλα που να καίνε και βενζίνη και αέριο; Μήπως η δεύτερη κατηγορία έχει άλλα μέταλλα; Μήπως έχει άλλες ρυθμίσεις στον ίδιο τον εγκέφαλο; Και το ότι σου δίνει εγγύηση ο κάθε εγκαταστάτης αερίου τι να λέει; Αν αυτός αύριο το κλείσει το μαγαζί, εσύ πού θα βρεις το δίκιο σου; - |
Pughell έγραψε: |
Οποιος νομιζει(και μιλαω γενικα,οχι συγκεκριμενα) οτι τα μοτερ που εκ κατασκευης καινε αεριο ειναι ιδια με τα συμβατικα βενζινης με μονη διαφορα το κυκλωμα τροφοδοσιας,ειναι πολυ γελασμενος... |
αυτο ειναι που λενε αμαθια...(δεν το λεω για σενα αλλα για τον εγκαταστατη του συγκεκρινενου συστηματος).ενα αυτοκινητο που δεν λειτουργει απο το εργοστασιο με υγραεριο χρειαζεται καποιες μετατροπες για να δουλεψει σωστα ετσι και δεν εννοω αλλα μεταλλα...υπαρχουν καποια μοντελα αυτοκινητων συγκεκριμενα(καποια οπελ χοντα κτλ) τα οποια απαγορευεται να το χρησιμοποιουν διοτι εχουν ευαισθητα μεταλα στις εδρες των βαλβιδων και στις ιδιες...επισης σε ολα μα ολα τα αυτοκινητα που το χρησιμοποιουν ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΠΟΥΖΙ ΓΙΑ LPG...επισης σωστη ρυθμηση...ζητηστε απο τον εγκαταστατη να το ρυθμησει ετσι ωστε να πηγαινει το ιδιο...σε οποια αυτοκινητα ρυθμηζεται να μην καιει σερνονται...(το ειδα προσωπικα σε ενος φιλου 1400 οπου εκαιγε 6λ /100 με lpg και 7.5 με αεριο)η ιδανικη καταναλωση ειναι 1-2 λιτρα πανω απο οτι με βενζινη.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...καθε φορα που θα πρεπει να σβησεται το μοτερ το γυρνατε στην βενζινη 2 λεπτα πριν το κανετε...βοηθαει στις εδρες ειτε εχουν προβλημα ειτε οχι..επειδη το υγραεριο δεν εχει προσθετα συνεπως δεν εχει και καταλοιπα τα οποια δεν κανουν μονο κακο αλλα και καλο(στις εδρες και βαλβιδες στην προκειμενη) διοτι ''κολανε'' πανω στην βαλβιδα και στην εδρα με αποτελεσμα να την προστατευουν.Με το αεριο δεν υφισταται αυτο με αποτελεσμα σβηνοντας το μοτερ και κλεινοντας η βαλβιδα να ''κολαει'' με την εδρα και να αλειωνεται... υ.γ. αυτα που σας λεω να εμαθα απο εμπιστο φιλο ο οποιος παρακολουθησε παμπολα σεμιναρια υγραεριοκινησης στην Ελλαδα αλλα και στην Ιταλια... |
Alienhack, εφόσον δεν ξέρεις κάποια πράγματα γιατί επιμένεις; |
45 Χ 1,7 = 76,5€ |
45 Χ 1,7 = 76,5€ |
οσοι τα ξερουν ολα ας πληρωνουν 90Ε το γεμισμα του ρεζερβουαρ τους... |
emena 50lt pairnei |
μεγειες
καλα οικονομικα χιλιομετρα |
alex Που βαλατε τη μπουκαλα φωτο εχουμε? |
αρα θα μπορουσες να τη βαλεις και στη θεση της ρεζερβας? |
αν δεν με γελά η μνήμη μου το αέριο είναι περισσότερα οκτάνια από την βενζίνη και κάνει πιο καθαρή καύση, οπότε αν δεις κάτι παραπάνω με το αέριο στο dyno μη το δεις παράξενα. Αλλά τι να το κάνεις, τα λίγα παραπάνω άλογα ίσα ίσα ισοσταθμίζουν το παραπάνω βάρος |
αρα θα μπορουσες να τη βαλεις και στη θεση της ρεζερβας? |
|
σωστο αυτο για το βαρος.. αλλα μην φανταστεις οτι ειναι και πολλα κιλα παραπανω, συνολο καμια 30αρα!! ισως και λιγοτερο.. το βασικο βαρος ειναι η δεξαμενη... |
ice-t έγραψε: | ||
για ~30 κιλά (ούτε καν) δεν παίρνω πίσω συνεπιβάτες και όταν μένω από λάστιχο παίρνω την οδική |
κόστος εγκατάστασης; |
|
re alex ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΧΑΛ
με τοσα πραγματα παρε ενα φτηνο wideband |
Ολοι οι αισθητηρες λ μετρανε παραγωγα καυσης.
Δεδομενου οτι αλλαζεις καυσιμο,μαζι αλλαζουν και τα παραγωγα(οχι η αναλογα αλλα η συσταση τους) οποτε το οτι κοιτας το halmeter ειναι σαν να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια και να λες οτι ειναι ιδια μονον και μονον γιατι ειναι και τα δυο στρογγυλα. |
Επειδη βαριεμαι να αναλυσω την αγνοια σου,το οργανο μπορει να δουλευει,διαβαζει ομως οτι του στειλει ο ΜΑΜΑ λ που ειναι σχεδιασμενος να δουλευει ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ.
Και εσενα δεν σε νοιαζει η ποσοτητα του οξυγονου αλλα οι θερμοκρασιες στους θαλαμους καυσης,αλλα που να το φανταστεις αυτο. Εσυ κατσε και βλεπε λαμπακια μεχρι τοτε... |
δηλαδη εμενα δεν με νοιαζει που το χαλ πεφτει τερμα κοκκινα απο το στεγνωμα και το αμαξι σταματαει να τραβαει... |
To μείγμα δεν έχει σχέση με θερμοκρασίες; |
οχι αγορι μου αυτο που σου λενε εδω και 10σελ ειναι οτι και πλουσιο να το κανεις αυτο δε σημαινει οτι στο πυρομετρο θα εχεις τις θερμοκρασιες που πρεπει |
Επειδη συνεχιζεις να εισαι κρετινος,στο λεω απλα...
Οσο πιο κοντα στο στοιχειομετρικο το μιγμα,τοσο μεγαλυτερη αποδοση εχεις. Οσο πιο στεγνο ομως το μιγμα,τοσο μεγαλυτερες θερμοκρασιες καυσαεριων εχεις. Αρα το οτι στεγνωνει δεν ειναι απαραιτητα το προβλημα οτι δεν παει.Η υπερθερμανση ειναι το προβλημα που μουλαρωνει μιας και το να ξεπερνας το 15:1 σε αναλογια ειναι λιγο απιθανο γιατι θα σε ειχε μαζεψει ηδη η οδικη... |
ρε τι κολημα εχετε φαει με το χαλ μου!! δεν με νοιαζει το μειγμα με ακριβεια δεκατου... εγω θελω να βλεπω χοντρικα τι γινεται, και απο οσο σας λεω παραπανω το χαλ χοντρικα δουλευει, οταν παει κοκκινα και το αμαξι κολονει και με το που πατησω το κουμπακι και απο υγραεριο γυρησω σε βενζινη , παει πρασινα παλι και το αμαξι αρπαζει συμαινει οτι ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ το αεριο... |
...
Το εβγαλα περιφεριακο και το εσκισα να δω τι παιζει, βρηκα ενα προβλημα το οποιο ο μηχανικος δεν το προσεξε γιατι το οδηγησε μεσα στην πολη μονο. στην δευτερα στους κοφτες και στην τριτη απο τις 5500σαλ και πανω το αεριο στεγνώνει, δηλαδη οσο ανεβαινουν οι στροφες βλεπω το χαλ να πεφτει απο τα πρασινα στα πορτοκαλι και προς κοκκινα.. το καταλαβαινεις και στην αποδοση αυτο εκει που τραβαει σιγα σιγα αρχιζει να χανει δυναμη οσο στεγνωνει (λογικο) ... |
ρε μαλ**α στελιο, αφου το μονο που μπορω να κανω τωρα για να το διορθωσω ειναι να αυξησω το υγραέριο, τι μαλ***ες μου λες οτι δεν τραβαει λογο θερμοκρασιων? τα λες για να σκοτονομαστε? παμε ενα στοιχηματακι οτι αυριο που θα κανω το μειγμα του αεριου ποιο πλουσιο θα δουλευει μια χαρα χωρίς να κόβει? ΕΤοιμαζε το στρινγκ σου ομως μετα... |
Τα μοτερ σπαζουν απο θερμοκρασιες,οχι απο τιποτα αλλο. Και μαμα μοτερ να ειχες,αμα του κοψεις την παροχη αερα στο ψυγειο ή τρυπησει κανενα ψυγειο νερου,απο υπερθερμανση θα σπασει,οχι απο φτωχα μιγματα... |
Θες να βαλεις και στοιχημα με την μλκια/ασχετοσυνη που σε δερνει... |
Pughell έγραψε: | ||||
Αυτος που εκανε edit το post μου,αν δεν κανει το ιδιο και εδω,θα εχουμε show...
Αναλογια αερα/καυσιμου ειδες πουθενα ρε ζωο ή βρηκες μονο νουμερα που ουτε καν να διαβασεις δεν ξερεις; |
ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ |
Με λίγα λόγια πρέπει να "ξεγελάσεις" τον βενζινο"λ" κ τη στιγμή που δείχνει μία συγκεκριμένη τάση να ψεκάζει 10-15% περισσότερο υγραέριο απ' ότι θα ψέκαζε βενζίνη. Περίπλοκο το θέμα.. που δε ξέρω αν λύνεται με μπεκ χωρίς να μεταβάλλεται δυσανάλογα η κατανάλωση σε όλο το φάσμα των στροφών σε σχέση με την βενζίνη. |
α γεια σου...ο εγγεφαλος που χρησιμοποιει το αεριο δεν ειναι για πλακα...οτι κανει ενας παραλληλος κανει και αυτος...αυτο το 10-15% το δινει απο μονος του παραπανω διαβαζοντας duty cycle απλα και κατανοητα....εσυ απλα κανεις ενα fine tuning...σε βελτιωμενα αυτοκινητα με αβανς κτλ ειναι πιο δυσκολο να ρυθμηστει σωστα το αεριο γιαυτο χρειαζεται ΟΡΓΑΝΑ.... |
GEMI έγραψε: | ||
Εγκέφαλο (παράλληλο) έχουν όλες οι εγκαταστάσεις αερίου ή μόνο της 5ης γενιάς ? |
δεν το κυκλοφορω μεχρι αυριο το πρωι, για να μην γινεται αυτο που ειπατε με τον εγκεφαλο που βλεπει στεγνο (απο το αεριο) και δινει περισσοτερο καυσιμο και στα μαμα μπεκ βενζινης |
θα του βαλω ανεμιστηρακι στο χταποδι και θα παρει τα πανω του... ισως και καμια λεκανη με παγακια... ρε μαλ**α στελιο, αφου το μονο που μπορω να κανω τωρα για να το διορθωσω ειναι να αυξησω το υγραέριο, τι μαλ***ες μου λες οτι δεν τραβαει λογο θερμοκρασιων? τα λες για να σκοτονομαστε? παμε ενα στοιχηματακι οτι αυριο που θα κανω το μειγμα του αεριου ποιο πλουσιο θα δουλευει μια χαρα χωρίς να κόβει? ΕΤοιμαζε το στρινγκ σου ομως μετα... |
notis1313 έγραψε: | ||||
αλεξ ετσι ειναι εχεις δικιο!κ εγω οταν το ειχα προτοβαλει το αυτοκινητο μετα τα 100-110χλμ εκανε κοψιματα οποτε οταν καναμε πιο πλουσιο το μιγμα κ βαλαμε μεγαλυτερα μπεκ ολα οκ εδω και ποοοοολυ καιρο!!! |
σωληνα των μπεκ εννωεις? |
αρα δε χρειαζεται καν να το μετρησεις αλεξ
εισαι 150αλογα |
αν δεν χωθεις σαν την τσουτσου να το γαμησεις παλι πανω που εστρωσε η συζητηση δεν μπορεις..
εγω εγραψα πως δουλευει το συστημα, ψεκαζει οποιο μπεκ ειναι να ψεκασει για οση ωρα πρεπει. Αν το αμαξι ψεκαζει σε καθε κυλινδρο ξεχωριστα η σε ολους μαζι δεν το αναφερω.. τζαμπα σου απανταω βασικα... και στο φιναλε ναι εμενα ειναι sequencial ψεκασμου τι γουσταρεις? |
λοιπον, ο παραλληλος εγγεφαλος του αεριου συνδεεται με την obd και με τον εγκεφαλο μου. επισης συνδεεται με τα μπεκ μου και κλεβει τους παλμους τους ετσι ωστε οταν γυρήσεις σε αεριο να ξερει ποτε για ποσο και σε ποιο μπεκ ηθελε ο μαμα εγκεφαλος να ψεκασει και ρυθμιζει αναλογα τα μπεκ του αεριου κανοντας αυτο οποιες διορθώσεις θελει (παραπανω χρονο ψεκασματος για περισσοτερο αεριο) κτλ.. |
σορρυ για το offtopic αλλά δεν κρατιέμαι...
Pughell & AlienHack ... μια σχέση πάθους και αγάπης! |
αν η no budget λυση ειναι τα 2000 που εχουν φυγει για τις αναβαθμισεις... τι να πω... |
Εκκεντροφοροι 106 με τοποθετηση 150Ε
Μαντεμι 106 100Ε Διχαλο(σωστο,οχι εκτρωμα) 100Ε Τοποθετηση εξαγωγης 106 100Ε Προγραμμα 400Ε Καταλυτης 100Ε Εξατμιση 300Ε Φιλτρο αερος 100Ε |
Εκκεντροφοροι 106 με τοποθετηση 150Ε
Μαντεμι 106 100Ε Διχαλο(σωστο,οχι εκτρωμα) 100Ε Τοποθετηση εξαγωγης 106 100Ε Προγραμμα 400Ε Καταλυτης 100Ε Εξατμιση 300Ε Φιλτρο αερος 100Ε |
nikos 206cc έγραψε: |
+εξωτερικα(πανω απο 1000) |
Sinanai έγραψε: |
ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ |
αλλο 1 μπαν αλεξ και στεβε
οποτε μανι μανι μεσα σε 3μερες εχουμε 1 στελιος 2 αλεξ 1 σταυρος λογικα μεχρι 5-6 σεπτεμβρη θα εχει αδειασει το μισο φορουμ |
αλλο 1 μπαν αλεξ και στεβε
οποτε μανι μανι μεσα σε 3μερες εχουμε 1 στελιος 2 αλεξ 1 σταυρος λογικα μεχρι 5-6 σεπτεμβρη θα εχει αδειασει το μισο φορουμ |
Ωραία, αφού είσαι Χαλκιδική, αντί για μπαν, φάε ένα μπάν-ιο. |
reselie-206 έγραψε: |
άρα κάποιος που δίνει 400€ το μήνα σε βενζίνες τι απόσβεση κάνει? |
Με 5 λεπτά στο excel και βασικές γνώσεις μαθηματικών, μπορούμε να δούμε σε πόσο καιρό θα κάνουμε απόσβεση την εγκατάσταση αερίου, και πότε θα μετράει στα συν το ταμείο...
http://i55.tinypic.com/106bo87.jpg Αν και είναι αρκετά αναλυτικά... Σύμφωνα με τον πίνακα, για κάποιον που έχει ένα αυτοκίνητο και βάζει 150 ευρώ βενζίνη τον μήνα, βάζει 90,91lt βενζίνη με τιμή 1,65 €/lt και με κατανάλωση 7lt/100km διανύει περί τα 1300km. Τα ίδια λίτρα, αλλά σε υγραέριο, βγαίνουν 72,73€, ενώ κάθε μήνα έχει κέρδος €77,27. Σε 1 έτος, έχει ήδη κέρδος (αν δεν αλλάξει κάποιος από τους παράγοντες), 927,27 ευρώ, το οποίο είναι το κόστος εγκατάστασης, παρά κάτι ευρώ. Στον πιο δεξιά πίνακα, αν από 1,65€/lt η βενζίνη φτάσει στο 1,70€/lt και η τιμή του αερίου μείνει σταθερή (καλώς ή κακώς 2-3 cent τα τρώμε αύξηση κάθε μήνα, μη πώ κάθε 15νθήμερο...) σε 1 έτος, έχει ήδη κέρδος 54,55€ επιπλέον, χωρίς να κάνει τίποτα απολύτως... Σύνολο, 981,82€ !!! Ενδεικτικά λοιπόν, μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, αν σας συμφέρει να κάνετε την μετατροπή και σε πόσο χρόνο θα τα αποσβέσετε, αλλά τα 150 ευρώ σε βενζίνες πιστεύω είναι το ελάχιστο δυνατό κόστος για όλους που έχουμε αμάξι... (εξαιρείται κανας ZILF που έχει το 107 και τα λοιπά 1000άρια, αλλά και πάλι αν καίει λιγότερο κι αυτός με το υγραέριο... ε ρε πανηγύρια ) Με βλέπω από βδομάδα να έχω... γεννητούρια |
Δεν τα υπολογιζεις καθολου σωστα γιατι δεν υπολογιζεις φθορα και κοστος συντηρησης(μπουζι στην προκειμενη περιπτωση). |
Αγαπητέ μου τουρλωτέ,
Την 4άδα μπουζί δεν θα τα χρειαστεί, αν κάνει την μετατροπή για λόγους οικονομίας, και όχι καγκουριάς-επιδόσεων όπως ό Alienhack, ο οποίος ψάχνει να δει αν θα γυρνάει σε βενζίνη αυτόματα από τις 5.000 ή τις 6.000 σ.α.λ.... Στα 1000 ευρώ που του μένουν στην τσέπη τον χρόνο, τα 75 ευρώ είναι 7,5% απώλειες... ουάου Το μόνο θέμα (αφού έχουμε αναλύσει τα περί χλωρής και ξηρής καύσης, λαδιέρας και κλανιέρας) είναι οι θερμοκρασίες. Αν λοιπόν, το βάλει κάποιος το υγραέριο και πάει με 4.000 σ.α.λ. όπως πάμε όλοι μας σε συνθήκες ταξιδιού, ποιά πρόωρη φθορά στα μπουζί, στον κινητήρα και στις τρίχες τις κατσαρές; Πόσο πια θα έχει διαφορά στην θερμοκρασία, την στιγμή που μιλάμε για 30-40 βαθμούς παραπάνω στους 800 που δουλεύει το μοτέρ (δηλαδή ένα 3-5% και πολύ λέμε); Αναλογικά αν το πάρεις, θα έχει 3-5% μικρότερο χρόνο ζωής, μου λες εσύ ότι θα πέσει στο 50%; Εκτός αυτού, εσύ προσωπικά έχεις κάποιο ντοκουμέντο με τα μπουζί; Εγώ προς το παρόν, δεν έχω κάτι. Ούτε όσοι έχουν υγραέριο έχουν κάτι... Αν μπει για τον λόγο της οικονομίας, σε ένα συμβατικό μοτέρ και όχι σε Evo με 500 άλογα μετατροπή, κλπ., και χρησιμοποιηθεί ορθολογικά, δεν νομίζω να επηρεάσει καθόλου την λειτουργία και την ζωή του μοτέρ. Να είμαστε καλά, αν όντως κάνω και εγώ την μετατροπή εδώ θα είμαστε να λέμε τις απορίες μας και να έχουμε πλέον πραγματικά δεδομένα |
Οποτε ξεκινας με το αρνητικο οτι εχεις ηδη μοτερ με προχωρημενες φθορες...
Αν δεις τωρα τα του αεριου,λιγο-πολυ τα ειπαμε,το προβλημα δεν ειναι μονον στα των θερμοκρασιων αλλα και στα του valvetrain αλλα και σε αλλα σημεια που ακομα δεν εχουμε ανακαλυψει δια της εμπειρικης οδου. Οποτε αναλογιστειτε πρωτα κατα ποσο ειστε προδιατεθειμενοι να προβειτε σε αλλαγη/ανακατασκευη του αγαπημενου σας κινητηρα και μετα προχωρηστε στην "βελτιωση" που θελετε... |
Eγω παντως περυσι που εσπασε το μοτερ, εβαλα αλλο απο 307 με 60Κ στα 600Ε και 300 εργασια με ιμαντες κλπ.
Θελω να πω πως αυτο που περιγραφει ο σταυρος και ο αλεξ δεν ειναι ουτοπικο. Οσον αφορα περι αξιας μεταπωλησης ναι, πεφτει, ετσι κι αλλιως τα εχουμε παντρευτει τα 206 μας, οποτε στα παπακια μας και παλι. |
πλέον κ 'εργοστασιακό'...!
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=450529#450529 |
Pughell έγραψε: | ||
Ζηση το επισημο site της Peugeot δεν υπαρχει τιποτα οποτε μηπως ειναι τρικ της Lion; |
Eγω παντως περυσι που εσπασε το μοτερ, εβαλα αλλο απο 307 με 60Κ στα 600Ε και 300 εργασια με ιμαντες κλπ.
Θελω να πω πως αυτο που περιγραφει ο σταυρος και ο αλεξ δεν ειναι ουτοπικο. Οσον αφορα περι αξιας μεταπωλησης ναι, πεφτει, ετσι κι αλλιως τα εχουμε παντρευτει τα 206 μας, οποτε στα παπακια μας και παλι. |
SnakeMJK έγραψε: | ||||
http://www.peugeot.gr/about/news/inside.php?id=255&year=2011 |
Σπυρο το θεμα δεν ειναι οτι δεν βρισκεις μοτερ...Βρισκεις και τωρα πια πολλα σε αυτα τα χρηματα. Το θεμα ειναι οτι ποιος απο εμας εχει την γνωση για να κρινει οτι το μοτερ ειναι σε τοσο καλη κατασταση... Γιατι το να πας σε παλιατζη και να μην εχει κοψει ακομα το αμαξι ειναι λιγο τραβηγμενο σεναριο,σιγουρα οχι απιθανο αλλα καπως δυσκολο. Επισης εστω και οτι ειναι πανω στο αμαξι και εχει τοσα χιλιομετρα,ποιος ξερει να "διαβασει" ενα λιωμενο μοτερ; Κανενας,ουτε καν οι ιδιοι οι μηχανικοι... Για αυτο τα "παχια λογια",ιδιαιτερα απο ατομα που δεν εχουν ιδεα,ειναι περιττα και ανουσια. |
Σπυρο το θεμα δεν ειναι οτι δεν βρισκεις μοτερ...Βρισκεις και τωρα πια πολλα σε αυτα τα χρηματα. Το θεμα ειναι οτι ποιος απο εμας εχει την γνωση για να κρινει οτι το μοτερ ειναι σε τοσο καλη κατασταση... Γιατι το να πας σε παλιατζη και να μην εχει κοψει ακομα το αμαξι ειναι λιγο τραβηγμενο σεναριο,σιγουρα οχι απιθανο αλλα καπως δυσκολο. Επισης εστω και οτι ειναι πανω στο αμαξι και εχει τοσα χιλιομετρα,ποιος ξερει να "διαβασει" ενα λιωμενο μοτερ; Κανενας,ουτε καν οι ιδιοι οι μηχανικοι... Για αυτο τα "παχια λογια",ιδιαιτερα απο ατομα που δεν εχουν ιδεα,ειναι περιττα και ανουσια. |
εχεις δει πολλά 206 1.6 με 60.000χλμ που τα μοτερ τους να ειναι λιωμενα ??? (σε σημειο δηλαδη να βγαζουν αντι για τα μαμα 108 αλογα 90...) νομιζω οτι ως συνηθως εισαι πολυ υπερβολικός, και αν χρειαστει να παω να παρω μεταχειρα μοτερ 206 θα βρω ενα πολυ απλα με 500 ευρω και θα το βαλω... και εσυ λεγε οτι ειναι σπασμενο γαμημενο κτλ.. ετσι κ αλλιως μια ζωη κατασροφολογος εισαι, του νικολα το αμαξι με μια πεταλουδα ειχε προβλημα και το εβγαλες οτι εχει καμενες βαλβιδες και αλλα τοσα που του ειπες.. |
Οσο για το καταστροφολογος,προτιμω να ειμαι τετοιος και να προλαμβανω καταστασεις παρα ασχετος αλλά να το παιζω ειδικος και να ειμαι και ο περιγελος του club,ειδικα μαλιστα οταν το συνολο θεωρει οτι ειμαι χειροτερος του μεσου χρηστη. Ο νοων νοειτω... |
Υ.Γ. Επειδη ουτε να διαβαζεις δεν ξερεις,εγραψε οτι με βγαλμενο το κολαρο αερα η πεταλουδα ανοιγοκλεινε κανονικα,πραγμα που μου το ειπε και στο τηλεφωνο. http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=22298&postdays=0&postorder=asc&start=120 |
ice-t έγραψε: | ||
σου χω μοτεράκι τεφαρίκι με 3000χλμ, ψήνεσαι να το βάλεις; |
... Τα πιστονια εκαναν βολτες στους κυλινδρους και η πιεση λαδιου ηταν τοσο χαμηλη που κεφαλη αλλα και εκκεντροφοροι βγηκαν εντελως αχρηστα. ... |
ναι... για λεγε... |
ετσι ειναι αυτα.. αλλοι ειναι περιγελοι αλλοι σπασαρχιδες και ξερολες.. Ο νοων νοειτω... |
το οτι η πεταλουδα ανοιγοκλεινει κ. ξερολα δεν συμαινει οτι δουλευει και πανω στο αμαξι κανονικα.
Μου εχει τυχει να δουλευει ρολοι αλλα παρολα αυτα να βγαζει σφαλματα στον εγκεφαλο συνεχεια.. και μολις εβγαζε το σφαλμα εμπαινε σε safe mode και το αμαξι πηγαινε ΓΑ**ΣΕ τα |
Όμορφε, από που είναι ιδανικά να πάρεις μέτρηση για πίεση λαδιού και πόσο πρέπει να ναι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; |
Αλλα τι λεω,αφου ολοι ξερουμε εδω μεσα οτι εισαι άπλας και τα ευρω τρεχουν.....απο τους πολυεστερικους μασπιεδες του CC σου. |
Απο την φουσκα λαδιου κατω απο το χταποδι. Με ζεστο λαδι,σε καμια περιπτωση κατω απο 1,5-2 bar. |
Υπαρχει ενας βασικος παραγοντας που λεγεται ογκομετρικη αποδοση ενος μοτερ...
Αυτο οριζεται απο καποιες παραμετρους και αλλαζει,αναλογα με τις περιστασεις. Με λιγα λογια,αλλιως ειναι να βαζεις υγραεριο σε ενα μοτερ που εχει σχεδον 70 ιππους στο λιτρο και αλλιως σε ενα που εχει σχεδον 100. Οποτε,μιας και το ζητουμενο ειναι η οικονομια,δεν κοιτας πως θα κανεις το μοτερ σου 150 αλογα και να καιει αεριο για οικονομια αλλα κοιτας πως θα μεινεις στα 110 και ταυτοχρονα να ριξεις και αλλο την καταναλωση. Πριν αρκετο καιρο,οταν ο Στελιος(Salex) ειχε δοκιμασει στο Saxo που ειχε ενα προγραμμα με "οικονομικο" χαρακτηρα,κανενας δεν ενδιαφερθηκε τι στον διαβολο ειναι αυτο... Μονον οι των 207 και αυτο ωστε παρα το προγραμμα να μπορουν να καινει αφοβα 95αρα βενζινη. Οι υπολοιποι,περα βρεχει... Οποτε κανουμε εξισωσεις και υπολογισμους με κοσμοθεωριες για το φεγγαρι οταν το ζητουμενο ειναι αλλου... H Peugeot δηλωνει περιπου 6,5 λιτρα σε μικτο κυκλο αν θυμαμαι καλα και εδω μιλαμε για 10αρια. Προσπαθησε κανενας να βγαλει στην πραξη αυτα τα νουμερα,και αν το καταφερε,υπαρχουν περιθωρια για να κατεβουν και αλλο; Γιατι η βελτιωση δεν ειναι απαραιτητα αλογα και δυναμη αλλα και οικονομια,ασχετα αν αυτο μεταφραζεται παλι σε καλυτερη αποδοση του μοτερ. |
μαρεσει να σας βλεπω να τσατιζεστε 1200 χλμ (θεσ-λευκαδα βολτες και πισω) 80 ευρο μαζι με τα διοδια και με ταχυτητες 130-150 καψτε βενζινη εσεις |
Αύριο 08:30 έχω ραντεβού...
Παρασκευή θα γεννήσω το 1ο κλαμπίσιο 206 με υγραέριο... Στέλιε, τα 6,3-6,5lt/100 είναι απόλυτα εφικτό, ακόμα και με το 16/65 που είμαι τώρα (το διαπίστωσαν silo και άμπαλλος όταν πήγαμε στο Ακρόπολις). Τάσο, πάρε 2 μέρες ρεπό (ή 1 μέρα Παρασκευή), έλα εδώ πάνω και είσαι έτοιμος... |
δηλαδη εμεις δεν ειμαστε πρωτοι επειδη δεν εχουμε την καρτα του κλαμπ?? |
Αύριο 08:30 έχω ραντεβού...
Παρασκευή θα γεννήσω το 1ο κλαμπίσιο 206 με υγραέριο... Στέλιε, τα 6,3-6,5lt/100 είναι απόλυτα εφικτό, ακόμα και με το 16/65 που είμαι τώρα (το διαπίστωσαν silo και άμπαλλος όταν πήγαμε στο Ακρόπολις). Τάσο, πάρε 2 μέρες ρεπό (ή 1 μέρα Παρασκευή), έλα εδώ πάνω και είσαι έτοιμος... |
θα το σκεφτωωωω (αλα θεοφραστου ) |
Στέλιε, τα 6,3-6,5lt/100 είναι απόλυτα εφικτό, ακόμα και με το 16/65 που είμαι τώρα (το διαπίστωσαν silo και άμπαλλος όταν πήγαμε στο Ακρόπολις). |
106PYRGOS έγραψε: |
εγραψα δυο φορες ενα ποστ τα οποια απο οτι βλεπω διαγραφτηκαν,για πιο λογο εγινε αυτο εαν μπορει να με ενημερωσει καποιος? |
Αμα εσυ βλεπεις τετοιες καταναλωσεις με το setup που εχεις,το μπλοκε,κλπ,κλπ,τοτε τζαμπα μιλαμε για το υγραεριο και τις μλκιες και ανετα θα ελεγα οτι ειστε θυματα των καιρων...
Υποψιν οτι αν βγαινουν τα 6+,σε economy mode και αναλογο setup του μοτερ μιλαμε για πολυ κατω απο 6,ισως και 5μιση... Με λιγα λογια χεζε ψηλα και αγναντευε... |
Με το καλό Σταύρο , θα το συζητήσουμε αν και πλέον το σκέφτομαι πολύ σοβαρά δεδομένου των χιλιομέτρων που κάνω με όσα αρνητικά μπορεί πιθανώς να έχει...... |
εχει 2 βδομαδες που το εβαλα και εχω κανει 1200χλμ με 45 ευρώ...
κανικα στις 2 βδομαδες εκαιγα 100 ευρω βενζινη.... |
4,7lt/100km θα έπρεπε να καις... Εκτός κι αν δε λαμβάνεις υπ' όψιν το αρχικό γέμισμα που σου έκανε ο εγκαταστάτης |
4,7lt/100km θα έπρεπε να καις... Εκτός κι αν δε λαμβάνεις υπ' όψιν το αρχικό γέμισμα που σου έκανε ο εγκαταστάτης |
thantsi έγραψε: |
12000 km χωρις κανενα απολύτως πρόβλημα και 600Ε στην τσέπη μου υπολογίζοντας πάντα και το 1-1,5 λιτρο που καίει παραπάνω!!!
Αντε γεια!@!!Τι δεξαμενή έβαλες AlienHack? |
κοιτα να δεις που κι εκει πουτανα θα γινουν ολα σε λιγο καιρο με νοθειες κλπ |
Η μέτρηση σε λίτρα δεν είναι αξιόπιστη . . .
παίζουν μεγάλο ρόλο η θερμοκρασία και η πίεση ! Η πώληση με το κιλό ειναι η αξιόπιστη μέθοδος , κάτι που είναι αδύνατο στη υγραεροκίνηση όπως και στα άλλα καύσιμα . . . δεν γίνεται να ζυγιστείς πριν και μετά το φουλάρισμα . . . σε μεγάλες καταναλώσεις (π.χ. βιομηχανικές) η πλάστιγγα λέει την αλήθεια . . . Οσοι έχουν "πειράξει" το φλωτέρ της δεξαμενής τους καλό ειναι να το επαναφέρουν (stop στα 80%) γιατί το καλοκαίρι εάν είναι παρκαρισμένο στον ήλιο , όπως και σε περίπτωση ατυχήματος , η βαλβίδα υπερβολικής πίεσης (17,5 bar) θα αρχίσει να "ξερνάει" υγρό όχι αέριο . . . και αυτό δεν καθόλου καλό ! Νοθεία στο καύσιμο ? το εμπορικό βουτάνιο κοινώς "μείγμα" , που χρησιμοποιείται και στην υγραεριοκίνηση , είναι το πιο φθηνό υγραέριο . . . οπότε τι να σου βάλει ? Ο "γκαζάς" που δεν ειναι μόνο πρατηριούχος ( μπορεί να εμπορευθεί και προπάνιο ) για να μην έχουν πρόβλημα οι πελάτες του τον χειμώνα , γιατί το "μείγμα" έρχεται με πολύ χαμηλή πίεση (1-2 bar) από τα διυλιστήρια , το ενισχύει με προπάνιο . |
Οποιος εχει εσωτερικο θερμομετρο στο αυτοκινητο του,σιγουρα εχει δει τουλαχιστον 60αρες το καλοκαιρι...
Οποτε τι σημαινει αυτο; |
Οποιος εχει εσωτερικο θερμομετρο στο αυτοκινητο του,σιγουρα εχει δει τουλαχιστον 60αρες το καλοκαιρι...
Οποτε τι σημαινει αυτο; |
για λογους ασφαλειας σκεφτομαι να το εχω απο τις 6500 (μαμα κοφτη δηλαδη) και πανω να γυρναει βενζινη ετσι κ αλλιως η μεταβαση ειναι αναιπεσθητη.. |
Δεν ειναι καπως επικινδυνο εκει που το μοτερ και οι θερμοκρασιες ειναι στα τερματα να κανει αλλαγες απο αεριο σε βενζινη |
Πολύ άνετα
Θα γλιτώσεις και τα έξοδα διαμονής |
AlienHack έγραψε: | ||||
οχι γιατι δεν χανει κανενα κυκλο ψεκασμου, εκει που οι 2 κυλινδροι παιρνουν αεριο απο τα μπεκ αεριου οι επομενοι 2 παιρνουν βενζινη απο τα μπεκ βενζινης και συνεχιζει ετσι.. |
Το σεναριο να οδηγεις ηρεμα, χαλαρα και με λιγο γκαζι οταν εχεις υγραεριο
και να καις βενζινη οταν θελεις να πηγαινεις ταπα, παιζει? |
Σε εμένα ναι, στον Αλέξη όχι |
Συμφωνω μαζι σου... Και εγω το ηδιο κανω, πχ: πηρα σπορ αμαξι? (το συντηρω βεβαια σωστα και οπως πραγματικα πρεπει) και απο εκει και επειτα του σκιζω τον πατο οποτε εχω κεφια. Αλλα επειδη υπαρχει και κατι το οποιο πρεπει να λαμβανεις στα υπ'οψιν σου, και το οποιο δεν εχει να κανει με την γνωμη τη δικη μου η του καθε ενος απο εμας. Και αυτο ειναι το οτι, οταν κανεις κατι καντο σωστα και ολοκληρωμενα... εσυ βρισκεσαι καπου στη μεση... σιγουρα μπορει να μην θελεις να χωσεις φραγκα (και καλα κανεις δηλαδη) αλλα δυστηχως καποια πραγματα δεν βγαινουν παντα με τον τροπο που θελουμε εμεις... |
Πέστα ρε Στέλιο τι να πω ρε παιδιά, θα ξεχάσουμε κ αυτά που ξέρουμε..
Τι νομίζετε ότι είναι τα αυτοκίνητα παιχνίδια ???? Μάλλον έχετε λάθος προτεραιότητες. Απορώ τι το θέλατε το υγραέριο.. |
vil έγραψε: |
Τον στροφαλο ισως οχι, αλλα τα κουζινετα τα'χεις στο τσεπακι.
Κανε μια βολτα στα μηχανουργεια να τα δεις,οπως και κοτλε χειτωνια!!! |
Με την ιδια λογικη,γιατι σε ενοιαζε να ειναι ζυγισμενη η τροχαλια του στροφαλου σου ρε κρετινε;
Αφου ετσι και αλλιως δεν καταλαβαινεις διαφορα απο τον στροφαλο,θα καταλαβαινες με τα 100 γραμμαρια της τροχαλιας που θα ηταν αζυγιστα; Αλλα τι λεω τωρα,εσυ να μην ξερεις;Δεν γινεται βεβαια... |
ναι και 8 TU σπασμενους στην αποθηκη. |
τα θελεις και τα λες εξυπνακια ε? η τροχαλια αν ειναι 100 γρ λαθος ζιγισμενη στις χιλιαδες να μην πω εκατομυρια στροφες που θα κανει σε νορμαλ χρηση του αμαξιου ακομα και στο ρελαντι θα στα δωσει ολα στο χερι.. ξερολα! η αλλαγη απο αεριο σε βενζινη αν γινεται στις 6500σαλ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ (που δεν ισχυει αλλα τεσπα...) ΠΟΣΕΣ ΓΑΜΗΜΕΜΕΝΕΣ φορες θα γινει αυτο? 1 φορα την εβδομαδα? αρα 2 περιστοφες της τροχαλιας μη ζυγισμενες? ΣΕ ΣΧΕΣΗ με την συνεχη καταπονηση απο μια μη ζυγισμενη τροχαλια ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ κομπλεξικε, καταλαβες γιατι με ενοιαζε τοσο πολυ το ζυγισμα της τροχαλιας? |
..κ στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός ..
Δε θέλουμε να θίξουμε κανέναν απλά γελάμε με το σκοπό της οικονομίας. Δηλ. γλυτώνεις κάνα 500άρικο το πολύ στη βενζίνη το χρόνο, έχεις φορτώσει το αμάξι με ένα σωρό εξαρτήματα κ το πας κόφτες με τη ψυχή στη κούλουρη ?? Σε λίγο θα βγει κανένας από δω μέσα με αγωνιστικό υγραεριατο στο ράλλυ ΔΕΘ .. για οικονομία |
..κ στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός ..
Δε θέλουμε να θίξουμε κανέναν απλά γελάμε με το σκοπό της οικονομίας. Δηλ. γλυτώνεις κάνα 500άρικο το πολύ στη βενζίνη το χρόνο, έχεις φορτώσει το αμάξι με ένα σωρό εξαρτήματα κ το πας κόφτες με τη ψυχή στη κούλουρη ?? Σε λίγο θα βγει κανένας από δω μέσα με αγωνιστικό υγραεριατο στο ράλλυ ΔΕΘ .. για οικονομία |
στα 20 χρονια που ασχολουμε μαζι τους δεν ειναι και πολλοι.
αλλα αφου το θελεις ρε τσολια συνεχισε να γυρνας απο αεριο σε βενζινη οποτε σου γουσταρει,κανενα προβλημα,θα το καταευχαριστηθεις.Ο ηχος που κανει οταν σπαει ειναι το κατι αλλο!!! |
αντε να τον ακουσω και εγω ! μονο θρυλους ακουω και ιστοριες!! Βασιλη δεν μας ειπες αν εχεις σχεση με τον προφυτη, και δεν συστηθηκες εδω συμφωνα με τους κανονες του κλαμπ... http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=59 |
RoadRunner122 έγραψε: |
...κι εδώ που τα λέμε, δε νομίζω να μην ανυπομονεί κανείς να δει τις δυναμομετρήσεις που λέει πως θα ανεβάσει σύντομα (LPG vs βενζίνα) ή δεν έχει ενδιαφέρον το πόσο πραγματικά θα αντέξει το συγκεκριμένο μοτέρ με αυτό το setup... ας μην κρυβόμαστε
Εκτός κι αν η ξερολίασή σας έχει φτάσει σε τόσο προχώ στάδιο ώστε να υπολογίζετε με ακρίβεια ακόμα και τα sec λειτουργίας που θα αντέξει ζωντανό από... ΤΩΡΑ! ΥΓ. Σόρρυ για το καυστικό υφάκι... είχα όρεξη χωρίς να θέλω να δημιουργήσω παρεξηγήσεις, εννοείται |
...και ο λογος συμμετοχης μας σε κατι τετοιο ειναι η γνωση,η προληψη και γενικοτερα η πιο λεπτομερης αναλυση και επεξηγηση των ανεξηγητων... |
Κακά τα ψέματα, μόνο ο Chuck ξέρει ακριβή ημερομηνία που θα σπάσει και μάλιστα γνωρίζει και το μέρος και το φορτίο και τη γωνία θέσης πεταλούδας μη σου πω |
Ρε Αλέξανδρε κανείς δε σου λέει ότι δε κάνεις οικονομία, απλά το κάνεις με λάθος τρόπο. Δε γίνεται να έχεις αγωνιστικό αμάξι κ υγραέριο αυτό προσπαθούμε να σου πούμε όλοι.. Ή που θα το πας νορμαλ κ θα το γυρνάς σε βενζίνη όταν κα@λώνεις ή θα το σπάσεις το μοτερ με τα πειράματα που προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι γίνεται.
**Εδιτ. Επίσης προσπαθήσαμε να σε βοηθήσουμε με τις όποιες γνώσεις έχουμε, σου ποστάραμε πίνακες, σου μιλήσαμε για αντοχές, για μείγματα κλπ. κ απ΄ότι είδα το πήρες σοβαρά κ αναθεώρησες την αρχική σου ιδέα περί υγραερίου ότι η οικονομία θα σου τα καλύψει όλα. Με σωστή χρήση κ το water injection θα το πας μακρύτερα, αλλά μη ξεχνας ότι όπως σου είπε ο Στέλιος, το μοτέρ έχει κατασκευαστεί για βενζίνα, τέτοια μέταλα έχει, κ εσύ το πας στα όριά του λες κ θέλεις να δοκιμάσεις τις αντοχές του. Πιστεύω να καταλαβαίνεις γιατί διαφωνούμε, δεν έχει να κάνεις με το ποιος είναι οπαδός του υγραερίου κ ποιος της βενζίνης.. |
Και σε πιο γενικευμενη μορφη,οταν λες οτι εισαι μελος σε ενα club με θεμα την αυτοκινηση,δεν λες στα @@ μου και να σπασει θα παρω αλλο γιατι αυτοματα ερχεσαι σε πληρη αντιφαση με το οτι εισαι μελος σε τετοιο club μιας και ο λογος συμμετοχης μας σε κατι τετοιο ειναι η γνωση,η προληψη και γενικοτερα η πιο λεπτομερης αναλυση και επεξηγηση των ανεξηγητων... |
Σαφώς, αν πας και βάλεις στην γυναίκα σου σιλικόνη στα βυζιά και τα ζουλάς κάθε ημέρα, στον 1 χρόνο (και λιγότερο ίσως) θα έχουν σκάσει είτε τα βυζιά, είτε η σιλικόνη, γιατί πολύ απλά σου είπε ο χειρούργος ότι ΔΕΝ θα τα αγγίζεις. Εσύ λες, στα παπάρια μου τί είπε ο χειρούργος, τα πλήρωσα, δικά μου είναι, θα της τα ζουλάω όποτε θέλω. Σπάνε τα βυζιά και μετά λες, "πω πω, μαλ***α έκανα". |
http://i.imgur.com/4poBA.gif |
Δεν μπορεις ομως να μπαινεις και να γραφεις οτι ειναι απροβληματιστο, |
γυριζει κοφτη χωρις προβλημα,δεν εχει αναγκη και επειδη ετσι μου ειπε ο Χ,Ψ αυτος ξερει καλυτερα... |
Αυτο που λεω και εχουν γραφτει,δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου,ειναι μηχανολογια και φυσικη.
Τωρα το αν το καθε ζωο τα ασπαζεται ή οχι,φυσικα και ειναι δικο του θεμα,απλα αλλιως ειναι η συνειδητη κακομεταχειριση και αλλιως η αγνοια. Γιατι στην προκειμενη περιπτωση δεν μιλαμε για αγνοια αλλα για σκισιμο με πληρη πια επιγνωση του αντικειμενου... |
Οποτε το αν ακολουθει καποιος ή οχι ειναι δικο του θεμα που ειναι σιγουρα αποδεκτο,οχι ομως και σωστο και φυσικα το οτι δεν το αποδεχεται δεν σημαινει οτι μπορει να ειναι υπερμαχος του οτι δεν εχει αναγκη το μοτερ ιδιαιτερα οταν οι γνωσεις του επι του θεματος ειναι για τον φρουτσο... |
Παρομοιο σκηνικο υπηρξε πριν μηνες με τα 207,τις πιεσεις,τις μεγαλες τουρμπινες,τα 600 αλογα και οτι συμπεριλαμβαναν τα συγκεκριμενα θεματα...
Εκει δηλαδη γιατι εγινε η μαχη της Σαλαμινας για το τι ειναι ορθο μηχανολογικα και τι οχι,ενω εδω δεν εχει σημασια; |
Ωραία, ακόμα και αν πράττει λάθος, μπορείς να το δεχθείς και να το σεβαστείς, χωρίς να βρίζεις και να μειώνεις γιατί πολύ απλά, συνειδιτά, είναι αυτή η επιλογή του; Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπερασπίζομαι τον Αλέξη, απλά βλέπω έναν λάθος τρόπο αντιμετώπισης και από εσένα και από τον Αλέξη, που αντί να βγεί ένα λογικό συμπέρασμα, βγαίνει ένα ξεκατίνιασμα στο τέλος... Και αυτό είναι χειρότερο για την εικόνα του club από αυτή που ανέφερες πιο πριν!
Χρειάζεται να γίνεται η μάχη της Σαλαμίνας ρε Στέλιο συνέχεια όμως; Δεν καταντάει κουραστικό; Τα λέμε, τα γράφουμε, μένουνε, τα διαβάζουνε όσοι θέλουν, και από τα συμφραζόμενα βγαίνει το συμπέρασμα τους. Ε δε μπορούμε κάτι άλλο να κάνουμε καλύτερο! |
Το πρόβλημα με τους κραδασμούς δεν το λέει στο μοτέρ ρε όργιο αλλά στον στρόφαλο, και μόνο κατά την αλλαγή από βενζίνη σε οιγρααίρειω |
... από βενζίνη σε οιγρααίρειω |
το γαμησες... |
...και σημερα πρωι αποφασισαν να βγαλουν κιτ υγφραεριου... |
μετα οταν τον λεω ισχυρογνωμονα θυγεται κιολας... Την γνωμη σου που απορεει απο τονους μαλ... εεε .. εμπιεριας ηθελα να πω, την εχεις εκφρασει σε αυτες τις σελιδες ΑΠΕΙΡΕΣ φορες... Την ακουσαμε και σημειώθηκε στα πρακτικά, ειναι γραμμενη εδω μεσα ετσι ωστε οταν μετα απο καιρο σπασει το μοτερ μου να κανεις quote και να χαιρεσε που μου τα ελεγες... Μεχρι το τοτε σαλτο και ... και μην μου τα πριζεις με το υγραεριο. Κανουμε τοσες μετατροπες εδω μεσα ανεβαζουμε 207 απο 180 αλογα σε 300+ και κατακρινουμε καποια ατομα που απλος αντικαταστουνε το καυσιμο που καινε? και το οποιο στην χειροτερη να τους ανεβασει καποιους βαθμους στον θαλαμο καυσης? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΑΥΤΟ? να μην εχεις προβλημα με βελτιωσεις που ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ την ιπποδυναμη σε ενα αμαξι (εκει τα μεταλα τι κανουν? αντεχουν χωρις κιχ στελιο? ) αλλα εχεις στο κιτ υγραεριου? σαν την ιερα εξεταση συμπεριφερεσαι... μεσα στην κακια την παντογνωσία και την υποκρισια εισαι... Πραγματικα εχω αρχισει να πιστευω οτι εχεις προσωπικο προβλημα μαζι μου πια και καθε φορα που βλεπεις ποστ μου συφιλιαζεσαι και προσπαθεις να βρεις κατι για να μου την πεις , εστω και κατι που πιθανα να ειναι απο την φαντασια σου, καθοτι για κραδασμους μοτερ απο το υγραεριο δεν εχει κανει παραπονα κανενας, ουτε καν αναφερεται σε δεκαδες φορουμ υγραεριοκινησης , δεκαδες διαφορετικα προβληματα ναι αλλα προβλημα με κραδασμους... χμμμ.. |
Σε αυτο που αναφερεις πεφτεις λιγακι εξω... και ξερεις γιατι? γιατι το Στελιο τον ξερω απο τον καιρο που ειχα (τα τελευταια) μαλλια στο κεφαλι μου Οντως εινα λιγο "βαρυς" καμια φορα αλλα μιλαει παντα καλοπροαιρετα, οποτε μην στραβωνεις με αυτα που αναφερει... |
Βεβαια απο την αλλη εδω και πολλες σελιδες τρωμε ποπκορν η μεξικανικο (εγω τελευταια ανοιγω και μια κορονα οταν ξεκιναω να διαβασω αυτο το τοπικ ) αλλα ενταξει... νομιζω οτι εχουμε ξεφυγει λιγο. Ποτε ηταν η τελευταια φορα που αναφεραμε καποιο τεχνικο θεμα? |
Επειδη την ειδες πολυ σφιχτης,το συνεργειο ξερεις που ειναι,ορισε ραντεβου να δουμε ποιος θα κατεβασει την μουρη ποιου,κουραδιαρη που την ειδες και judoka,αλλιως μην αφηνεις υπονοουμενα απο πραγματα που δεν μπορεις να κανεις...
Εγω δεν εχω προβλημα ουτε αναστολες,ουτε θα μου θιξεις το επιπεδο μου(οσο χαμηλο και αν ειναι οπως λες),εσυ κανονιζεις μερα και εγω ερχομαι να μου κατεβασεις την μουρη... Τετοιες απειλες και τσαμπουκαδες στα γκομενακια με σφραγιδα ανατολικου μπλοκ που κυκλοφορεις,οχι σε εμας/εμενα... Και ναι,αν σε κανει να νιωθεις καλυτερα,ναι,πηγα στο χειροτερο σχολειο(Ευκλειδης) και η οικογενεια μου ειναι απατεωνες και λαμογια,αλλα δεν σου πεφτει λογος ετσι και αλλιως... Οσο αφορα τα υπολοιπα,ριξε κανενα "μαργαριταρι" σου παλι,να καει το forum... |
Το επιπεδο ειναι αυτο που ξερει οποιος συναλλασεται μαζι μου.
Οποιος εχει παραπονο,απλα κοβει επαφες,τιποτα δεν ειναι υποχρεωτικο... Οσο αφορα τις απειλες και τα μπλεξιματα,το αν θελω να μπλεξω ή οχι το ξερω εγω και κανενας αλλος,και τουλαχιστον ακομα δεν βρεθηκαν πολλοι που θα θιξουν εμενα ή την οικογενεια μου οποτε μοκο... |
Πείτε τα με πμ ρε παιδιά έστω, ή τηλέφωνο. Το τόπικ θυμίζει τσατ ρουμ με 17χρονα. |
Ααα, είμαστε στο τόπικ του υγραερίου ε; Ααα, λάθος! |
Σταυρε εσυ οταν πηρες το 206,γιατι αγχωθηκες και εψαχνες απεγνωσμενα τον Στελιο(Salex) για να αλλαξεις το προγραμμα;
Αφου απο το 2004 δουλευε συνεχως και δεν εσπασε,γιατι δεν το αφησες ετσι; Μετα την μετρηση,γιατι προβληματιζοσουν γιατι δεν εβγαλες τα νουμερα που ηθελες; Μηπως γιατι το μοτερ ειχε γινει βρακι απο το σκισιμο του πρωην και τον καιρο που λειτουργουσε με οτι να’ναι μιγματα; Παραυτα δεν εσπασε... Οποτε το οτι το μοτερ αντεχει,ναι,το ξερουμε,δεν ειναι κατι καινουργιο...Τις παρενεργειες ομως τις ειδες απο πρωτο χερι στο δυναμομετρο. Οποτε το απροβληματιστο,μαλλον μονον απροβληματιστο δεν ειναι... |
το χρησιμοποιησα σαν παραδειγμα για να σου δειξω οτι φασκεις και αντιφασκεις |
καθως στην περιπτωση του αεριου λες οτι σιγουρα αντεχει μεχρι στιγμης αλλα στην περιπτωση του 206 σου επελεξες το ιδανικοτερο ασχετα αν δεν ειχες ενδειξεις για το οτι κατι ισως να μην δουλευει σωστα... |
Μλκα τι δεν καταλαβαινεις;
Στην περιπτωση του αεριου εσυ ο ιδιος ειπες οτι αντεχει...ΟΚ,δεκτη η αποψη σου... |
Στο δικο σου μοτερ ομως γιατι ξαναεκανες προγραμμα απο την αρχη; |
Περι adaptation,μιγματα ελεγχει σε καθε περιπτωση που ετσι και αλλιως απο τις 6500 και πανω δεν μπορεις να τα αξιοποιησεις μιας και παιρνεις την κατιουσα ετσι και αλλιως απο τις 6000 ακομα με την εισαγωγη που εχεις...
Παραυτα,"ψειρισες την μαιμου". |
Εκει δηλαδη δεν αντεχε το μοτερ ή μηπως με την διορθωση πηρες επιπλεον αλογα(εδω γελαμε...);
Ελπιζω να το καταλαβες τωρα... |
|
Οτιδήποτε εκκεντροφόρους και να βάλεις, ΑΝ πάρει μπρος το αμάξι και μπορεί να μετακινηθεί, ΔΕΝ χρειάζεσαι προγραμματισμό (βέβαια σε βάθος χρόνου, μπορεί να σου σπάσει ο κινητήρας).
Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος, ότι εκκεντροφόρους και να βάλεις είτε PT51 είτει PT50 για να μπορείς να εκμεταλλευτείς ΠΛΗΡΩΣ τις δυνατότητες των εκκεντροφόρων, αλλά και για να δουλεύει με σωστή αναλογία αέρα/καυσίμου ο κινητήρας. |
Το πρόβλημα εδώ, όπως και με τον Αλέξη, είναι ότι εσύ το βλέπεις σαν "ψείρισμα της μαϊμούς". Εγώ είδα μια δυσλειτουργία που φτιαχνότανε, και την έφτιαξα για να λειτουργεί σωστά εκεί ψηλά. |
Εκεί δεν λειτουργούσε σωστά το μοτέρ, άλογα επιπλέον δεν πείρα, δεν χρειάζεται ούτε να γελάσουμε, ούτε να ειρωνευτούμε |
|
οποτε με το παραπανω post αναιρεις το οτι το μοτερ αντεχει, |
γνωριζοντας βεβαια οτι θα δουλεψει οπως μπορει για ενα διαστημα(οσο μπορει να ειναι αυτο) |
(βέβαια σε βάθος χρόνου, μπορεί να σου σπάσει ο κινητήρας). |
Βεβαια παλιοτερα(Τετ Δεκ 03, 2008 08:49) ειχες γραψει οτι
Τελικα τι ισχυει,αντεχει το μοτερ ή οχι; |
την τυφλα σου την μαυρη ειδες,οπως θα εβλεπα και εγω μιας και δεν ειμαστε σε θεση να "ερμηνευσουμε" πολλα απο αυτα που ζηταει ενα μοτερ(και εγω μαζι)... |
Οποτε το παρακατω σχολιο
|
Οποτε επιστρεφωντας στην περιπτωση του αεριου, |
αφου σε ολες τις περιπτωσεις και σε ολα τα προηγουμενα post διαφωνουμε καθετα για το γεγονος οτι ενα μοτερ λειτουργει σωστα χρησιμοποιωντας το αεριο σαν καυσιμο,κανωντας εναλλαγες απο βενζινη σε αεριο χωρις να υπαρχει προβλημα και οτι το αεριο ειναι κατι που δεν εμφανιζει προβληματα... |
Συνεχίζεις να κατευθύνεις την συζήτηση (μου θυμίζει κοκορομαχίες τύπου λαγού-salex δυστυχώς η κατάσταση), χωρίς να ξέρεις. Το πρόγραμμα το έβαλα ξέροντας ότι το μοτέρ 1) υπολειτουργεί, 2) δεν αξιοποιεί πλήρως τα περιφεριακά που έχει και 3) ήταν κάτι που ήξερα ότι έπρεπε να γίνει. Όταν έγινε και το adaptation και έκοβε στις 6500 μόνο του παροχή, πάλι το είδα εγώ, ΔΕΝ το πήγα προληπτικά, γιατί πολύ απλά είχα ένδειξη ότι υπήρχε πρόβλημα. Το πήγα για να λύσω το πρόβλημα. |
και μια ερωτηση που εκανα και πριν, το πυρομετρο που το τοποθετουμε? εννοω τρον σενσορα του.. οσο ποιο κοντα στους θαλαμου καυσης, αλλα σε σημειο που βγαζουν και οι 4 θαλαμοι? δηλαδη απο το διχαλο και μετα? |
γραφει στις οδηγιες που πρεπει να μπει |
εγω απλος να ξαναπω για τα χιλιοκατηγορημενα χαλμιτερ και narrowband οτι μπορει να μην σου δινουν το μειγμα ακριβος ΑΛΛΑ σε γενικες γραμμες αν εχει προβλημα στεγνωματος ή υπερβολικα πλουσιου θα το δεις ξεκαθαρα...
τρανταχτο παραδειγμα στο πρωτο σεταρισμα του υγραεριου που εκανα που στεγνωνε μετα τις 5200... στην οδηγηση καταλαβαινες οτι κατι δεν πηγαινε καλα γιατι εκανε κοψηματα-μπουκοματα... ΑΛΛΑ οτι στεγνωνε εντελος το καταλαβα γιατι πολυ απλα το χαλ ξαφβνικα επεφτε στα ΦΟΥΛ κοκκινα.. οπως και οταν ειχα βαλει τα μπεκ c2 vts με την εισαγωγη που ψεκαζε παραπανω, πολυ απλα μολις τερματιζα το γκαζι το χαλ πρασινιζε ΕΝΤΕΛΟΣ! μπορει και στις 2 περιπτωσεις να μην ηξερα τα ακριβη μειγματα οπως με εναν wideband ΑΛΛΑ το προβλημα το εβλεπα ξεκαθαρα απο το χαλ μου. και οτι και να μου λες οτι ειναι για πεταμα επειδη δεν ειναι wide εγω το κραταω και το κοιταω οχι για να ξερω τα ακριβη μειγματα μου αλλα για να βλεπω ΠΟΤΕ εχω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ προβλημα απο πολυ φτωχα η πλλουσια και να κανω κινησεις να το διορθώσω ΟΣΟ για την "θεωρητικη υποσταση για τα κριτηρια με τα οποια λεει οτι αντεχει το μοτερ," , καταρχας δεν ειπαμε οτι δεν θα σπασει ποτε το μοτερ μας , ουτε οτι πιθανα λογο θερμοκρασιων και μονο δεν φθηρεται περισσοτερο.. γιαυτο πηραμε πυρομετρα να βλεπουμε και εκει τι γινεται.. τι αλλο θεωριτικο θελεις να σου πουμε? τα δεκαδες χιλιαδες αμαξια που δουλευουν με αεριο εδω και χρονια και ακομα δεν σπασανε δινουν εμπειρικες πρακτικες απαντησεις και μαλλον δεν σου κανουν γιατι εσυ θελεις θεωριτικες.. |
Dikonou έγραψε: |
Βάλτε υδρογόνο να τελειώνουμε τότε........ και αυτό δουλεύει. |
παντως αλεξανδρε ακομα και να με πεισει καποιος οτι δε παθαινει τιποτα το μοτερ
αυτη τη μπουκαλα στο πορτ ποαγκαζ δε θα τη χωνεψω ποτε απο θεμα παθητικης ασφαλειας. ειδικα εσυ που την εχεις τερμα πισω στη θεση της ρεζερβας με πιανει πανικος. ειδα προσφατα μαλ**α με τσεροκι που την ειχε εξωτερικη στη θεση της ρεζερβας και εβλεπες και το σωληνακι ημαρτον... και οχι μη μου πεις οτι ειναι ασφαλες ειπαμε μη το γαμησουμε τελειως το θεμα |
τι να πω... εχετε την αποψη σας κρατηστε την. εγω οπως και δεκαδες αλλοι απολαμβανουμε τα 0.7 ευρω ανα λιτρο και ηδη ο στιβις εχει κανει σε 10 μερες μεσα 1500χλμ και 120 ευρω αποσβεση... |
παντως αλεξανδρε ακομα και να με πεισει καποιος οτι δε παθαινει τιποτα το μοτερ
αυτη τη μπουκαλα στο πορτ ποαγκαζ δε θα τη χωνεψω ποτε απο θεμα παθητικης ασφαλειας. ειδικα εσυ που την εχεις τερμα πισω στη θεση της ρεζερβας με πιανει πανικος. ειδα προσφατα μαλ**α με τσεροκι που την ειχε εξωτερικη στη θεση της ρεζερβας και εβλεπες και το σωληνακι ημαρτον... και οχι μη μου πεις οτι ειναι ασφαλες ειπαμε μη το γαμησουμε τελειως το θεμα |
nikos 206cc έγραψε: |
Την ιδια ακριβως σκεψη κανω και γω και χιλιαδες ακομα οδηγοι...οταν ομως μετα απο τοσα χρονια δεν εχει ακουστει κατι απο θεμα ασφαλειας...ε αυτο κατι λεει....ειναι σαν τα αεροπλανα,ναι αμα πεσεις....γαμα τα.... ,αλλα ποσες ειναι οι πιθανοτητες να πεσεις |
δεν το περιμενα απο σενα να σκεφτοσουν αυτο! εδω μπαινεις σε στροφιλικια στα ορια του αμαξιου σου οταν κανεις βολτα απλα, που αν σου κατσει μια λακουβα ή λαδι στον δρομο δεν σε σταματαει τιποτα.. και σκεφτεσαι την ασφαλεια στην δεξαμενη? που αν σας δωσω λινκ τωρα για τα μεταλα οπως ειπε ο στιβις, και την stractural integrity που εχει με το σχημα που εχει και τα 0,5εκ παχος τοιχοματων, το αμαξι μπορει να γινει φυσαρμονικα να ενοθει ο κολος με την μουρη και η δεξαμενη θα εχει μεινει ανεπαφη, και αν κοπει το σοληνακι του αεριου που οπως λεει ο βοβος το βλεπει και τρομαζει, κατευθειαμ κοβετε η παροχη απο την δεξαμενη. εχει συστημα. δηλαδη η πλαστικη δεξαμενη της βενζινης που αμα σπασει ή κοπει το σοληνακι (νικο εσενα σου συνεβει, γεμισαμε την τσιμισκι βενζινες, το αεριου αν κοβοταν που δεν κοβεται ειναι χαλκινο , δεν θα εβγαινε ουτε ml αεριου) γεμιζεις βενζινες τον δρομο και ενα τσιγαρο φτανει να τα κανει ολα μπουρδελο σας φενεται ποιο ασφαλες? |
αυτα που βλεπετε στις ταινιες με το τσιγαρο διπλα στο ρεζερβουαρ δε παιζουν ελεος...
|
Ψιλοάκυρη η σύγκρισή σου. Το σκεπτικό του κυνηγητού στα βουνά είναι ότι γίνεται σε έρημη φάση όπου θέτεις σε κίνδυνο -όσο γίνεται- τον εαυτό σου και μόνο. Το θέμα με την δεξαμενή είναι το αν, κάτι που υπό άλλες συνθήκες δεν θα σε σκοτώσει όπως μια στούκα από πίσω, με το υγραέριο σε στείλει σε τροχιά. |
Τα βίντεο που βάζεις είναι επίσημες εγκαταστάσεις κατά ISO και έχουν περάσει και TUV. Πρώτον, η βενζίνη δεν παίρνει τόσο εύκολα φωτιά όσο νομίζεις. Σε κατακαλόκαιρο χυμένη κάτω, deal, δεν ρίχνεις τσιγάρο εκεί.
Δεύτερον, η εγκατάσταση για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να έχει εγκατασταθεί σωστά. Και εκεί έξω υπάρχουν ΑΠΕΙΡΟΙ αλμπάνηδες δυστυχώς. Απόδειξη όσοι εμφανίστηκαν διαμαρτυρόμενοι για μυρωδιά αερίου μέσα στο αμάξι τους. Έλα πες τους λοιπόν ότι όλα είναι ασφαλή. Στο ξαναλέω, για να λειτουργήσει το safe by design πρέπει να είναι ΟΛΑ στην εντέλεια. |
Ντινο απο το ποστ που εγραψες ο ιδιος τι συμπερασμα βγαζεις??? Οτι ολη η ιστορια ειναι η εγκατασταση,σωστα? Το να βλεπεις το θεμα με καποιο σκεπτικισμο,ειναι φυσικα σεβαστο(και γω ετσι το βλεπω αλλωστε) αλλα αν ξερεις οτι αυτοι που κανεις την εγκατασταση ειναι σωστοι στη δουλεια τους,με εμπειρια γνωση και εξειδικευση..... Υ.Γ:Πανοραμα παντα μετα τις 2 το βραδυ που δεν εχει σχεδον ποτε αμαξι στο δρομο |
ωρες ωρες προσεγγιζεισ τα ορια βλακειας ενος τοιχου
ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ πολυ πιο αξιοπιστη απο τη παπατζα ενος υγραεριου. συγχρονο αυτοκινητο για να παρει φωτια πρεπει να ΓΑ**ΘΕΙ το συμπαν αναποδα. βαζεις ενα βιντεο απο ταιλανδη που ισοπεδωσε μια νταλικα ενα αμαξι προπολεμικο μαλλον και εβγαλες συμμπερασμα οταν βλεπεις αμαξια να καιγονται στο δρομο για 45+λεπτα μεχρι να σκασει η δεξαμενη ελεοσ πια αυτο σε υγραεριο με 30μπαρ πιεση λειτουργιας και 65οριο οταν απο μια συκγρουση μπορει να φτασει τα 150 εκει μεσα δε υπαρχει |
nikolas206gti έγραψε: |
Τσακωθειτε εσεις για το αεριο και να σας πεισει ο Αλιεν να το βαλετε, για να μειωθει και η βενζινη. Ηδη εχει παει στο 1,60. Keep going |
ελα αφου εισαι τοσο βλακας να βρισκεις βιντεακια για να αποδειξεις την αποψη σου παρε και ενα
http://www.youtube.com/watch?v=fBXS21uh6lc |
Δεν υπαρχει περιπτωση το αεριο να πεσει, απο την στιγμη που πληθαινουν τα αυτοκινητα που κανουν την εν λογω μετατροπη. Ισα ισα που καποια στιγμη (αμεσα στο μελλον) θα παρει την ανηφορα |
Δεν υπαρχει περιπτωση το αεριο να πεσει, απο την στιγμη που πληθαινουν τα αυτοκινητα που κανουν την εν λογω μετατροπη. Ισα ισα που καποια στιγμη (αμεσα στο μελλον) θα παρει την ανηφορα |
ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ πολυ πιο αξιοπιστη απο τη παπατζα ενος υγραεριου. συγχρονο αυτοκινητο για να παρει φωτια πρεπει να ΓΑ**ΘΕΙ το συμπαν αναποδα.
|
Επειδη σε αυτη την χωρα ολοι κανουμε υπομονη, το ιδιο θα κανω με την βενζινη και δν θα βαλω αεριο (αν και το σκεφτομουν ενα διαστημα).
Γιατι δν θελω να αλλαζει απο αεριο σε βενζινη στις 6500 στροφες λογω του οτι ειμαι μεγαλος καφτης (γιατι καποια μερα θα το σπασω) και δν θελω να προσαρμοσω εξτρα βαρος στο αυτοκινητο λογω εγκαταστασης αεριου που θα με κανει να χασω απο τις κοντρες Σας επεισα? Εμενα ναι |
Α,και το τελευταιο...
Δικαιωμα υπογραφης σωστης εγκαταστασης αεριου,τουλαχιστον απο τα Τεμπη και πανω εχουν λιγοτερα απο 5 ατομα. |
Οποτε νιωστε εσεις του υγραεριου πρωτα και μετα αφηστε τους βενζινοκινητους. |
|
http://www.youtube.com/watch?v=KYwERH1PpOk
Και ένα τεστ από την ADAC, και τα ρέστα σερβιέτες. Καλό μας καλοκαίρι |
Τι λες ρε βλαχο και εσυ,δηλαδη αμα την φας απο πισω στο 309 που εχει καροτσα χειροτερη απο 106,θες να μας πεις οτι η φιαλη του υγραεριου δεν θα γινει σαν μπαλα του μπασκετ ετσι και φτασει τοσο μεσα η σεντρα ή οτι αν μια μεταλλικη δεξαμενη τσαλακωσει,δεν θα σκασει;
Οσο αφορα τις λαθος εγκαταστασεις και τις διαρροες,επειδη δεν ειναι ολοι σε θεση να ξερουν ποιο ειναι το σωστο και ποιο οχι,για αυτο εχουν παρει(5 στο συνολο ) αδεια για υπογραφη σωστης εγκαταστασης... Βεβαια επειδη ειμαστε Ελλαδα,οι 5 υπογραφουν αλλα τοποθετουν οι 550,ασχετα αν οι 5 δεν βλεπουν ουτε το 3% των εγκαταστασεων για τις οποιες υπογραφουν. Και το ειπα και πριν... ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΟΤΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ; Αν οχι,ο λογος που ειναι στην μεση της καροτσας ειναι απλος...Για να τρυπησει η δεξαμενη καυσιμου,θα εχει γινει και η καμπινα των επιβατων λαμπογυαλο... Οποτε νιωστε εσεις του υγραεριου πρωτα και μετα αφηστε τους βενζινοκινητους. |
Α,και το τελευταιο... Δικαιωμα υπογραφης σωστης εγκαταστασης αεριου,τουλαχιστον απο τα Τεμπη και πανω εχουν λιγοτερα απο 5 ατομα. Ας μου θυμισει καποιος ποσα συνεργεια περνανε αεριο...Σιγουρα παντως δεν ειναι μονον 5. Και πριν πει κανενας την εξυπναδα του,ο ανθρωπος που μας το ειπε(σημερα το μεσημερι μιας και συζητουσαμε το θεμα),ειναι προισταμενος εντος του μηχανολογικου στην Ποντου οποτε δεν παιζει μπουρδα και παπατζα. |
Kadett με Vectra D...Οκεικ... |
Την τυφλα σου την μαυρη και εσυ και ο Αλεξης...
Αυτοι οι σχεδον 5 που προανεφερα ειναι μηχανολογοι,οχι μηχανικοι της φουτσας,και δεν κανουν εγκαταστασεις,μονον υπογραφουν... |
Θελατε αεριο,το βαλατε,ΟΚ,end of story,τις υπολοιπες παπαρiες περι ασφαλειας,αποσβεσης και αξιοπιστιας πειτε τα σε κανενα 20χρονο με απολυτηριο δημοτικου,οχι δεξια και αριστερα που ποτε δεν ξερεις ποιος μπορει να ξερει τι... |
Σε ολα τα σοβαρα θεματα που τεθηκαν μεχρι στιγμης(αξιοπιστια,ασφαλεια,κλπ) ακομα δεν εχετε δωσει ουτε μια σοβαρη/τεκμηριωμενη απαντηση... |
Θα το κανετε επιτελους για να εχουμε μια συζητηση επιπεδου |
ή στο οτι μια δεξαμενη με αεριο υπο πιεση δεν ειναι τοσο επικινδυνη οσο το ρεζερβουαρ βενζινης... |
Α,και μην ξεχασω,αυτο που εσεις λετε "επανασταση",η ιδια η αυτοκινητοβιομηχανια ακομα δεν το εφτασε εκει που μπορει να το φτασει.
Μα τι λεω ομως,δεν μπορουν,οχι οτι δεν θελουν... |
Και για να μην ξεχασω,φιαλες υπο πιεση δεν μεταφερονται καν με αεροπλανα και αναλογο τροπο μεταφορας για λογους ασφαλειας... |
Μια φιαλη ομως που θα συμπιεστει και θα μεινει η μιση σε ογκο ειναι ασφαλης,παρα το γεγονος οτι εχει ευφλεκτο αεριο μεσα της... |
Ποτε ειπαμε οτι εχουμε το πανηγυρι στο χωριο; |
Μπορείς να κατηγορήσεις ελεύθερα το marketing
Αν βγάλουν επίσημα κάτι τέτοιο οι αυτοκινητοβιομηχανίες, η βενζίνη θα πάρει πόδι και όπως ξέρεις, ο μαύρος χρυσός είναι της μόδας τον τελευταίο αιώνα, και θα συνεχίσει να είναι μέχρι την τελευταία του σταγόνα (σαν το Άλτις ένα πράγμα). Όσο παίζουν συμφέροντα και marketing, δεν θα δούμε ευρεία χρήση υγραερίου σε μοντέλα εταιρειών. |
Σύντομα, για να πας να πουλήσεις τις ειρωνίες και τις μαλ***ες διότι διάθεση για συζήτηση δεν έχεις |
Αμα δεν ξερετε ποσο κανει 1+1,αντε στο σχολειο και μετα ξανα εδω να μας δωσετε το know how που μας λειπει. |
Οι προδιαγραφες που εβαλες ειναι προδιαγραφες αγνωστης πηγης... |
Αμα θες τις προδιαγραφες που εχει ορισει το κρατος που μενεις,ανοιξε τα στραβα σου και δες ποσες εχουν βγει εκτος(ειναι μαρκαρισμενες με γραμμη)
http://www.yme.gr/getfile.php?id=4063 |
Περι ADAC,μαθε βλαχαρε οτι ΔΕΝ ειναι κρατικος φορεας αλλα ιδιωτικη επιχειρηση, |
ασχετα με την θεση που κατεχει, |
και φυσικα δεν ειναι κεντρο ερευνων οπως το MIRA. |
Οταν διαχωρισεις στο μυαλο σου τι ειναι research center και η αντιστοιχη "ΕΛΠΑ" της Γερμανιας,τοτε θα καταλαβεις περι τινος προκειται... |
Ναι,τωρα εγινε και θεμα marketing... |
Για να καταλαβεις ποσο πισω εισαι, |
σε χωρες οπου το πετρελαιο δεεεεν,τα τελευταια 20-30 χρονια καινε μεθανιο και λοιπα καυσιμα που φυσικα και δεν εχουν σχεση με τον μαυρο χρυσο... |
Αλλα τι λεω,τι ογκο εχει η νοτιος Αμερικη σε σχεση με την Ευρωπη; |
Οσο για το αν η βενζινη θα παρει ποδι,δεν ξερω,εσυ τι λες,θα παρει ή οχι;
Απο τον χωρο παντως εχουν περασει ενα σωρο καυσιμες υλες αλλα τιποτα δεν την αντικατεστησε... Τυχαιο,ε; |
Η διαθεση εχει αμεση σχεση με την γνωση και το ποσοστο ευφυιας που εχει ο καθενας...
Και επειδη δεν πιστευω οτι ειστε τοσο χαζοι που δεν κατανοειτε αυτα που σας λεμε,αρα δεν τιθεται και θεμα ευφυιας αλλα συνειδητης αποφυγης. Οποτε ποιος ο λογος αποφυγης; |
Αγνοια ή αδυναμια απαντησης; |
Ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα για τροπους ρε,που στις 5 λεξεις που γραφει,οι 6 αναφερονται στα τρια cm που εχει(ή μηπως δεν εχει;)... |
Σχετικα με τις προδιαγραφες δεξαμενης,οχι,δεν μου περναει αδιαφορο,απλα δεν παυει να ειναι μια εθνικη εγκριση με οτι μπορει να συνεπαγεται αυτο... |
Για αυτο ειπα και πριν,δες τι ειναι εκτος προδιαγραφων για το κρατος που μενεις. |
Περι ADAC,εχει και αλλες εξισου οργανωμενες «επιχειρησεις» τσομπανη,πχ RAC για Αγγλια,FFSA(αντιστοιχη ΕΘΕΑ/ΕΛΠΑ) για την Γαλλια και παει λεγοντας(που ειναι κρατικες υποψιν)... |
Το δικτυο υποδομων της τι σχεση εχει με καποια test που μπορει να διεξαγει; |
Δηλαδη αν η ΕΛΠΑ εκανε ενα crash test,εσυ θα επινες νερο στο ονομα του; |
Περι κυρους ADAC και ΕΛΠΑ,να σχολιασουμε τι,το αν λειτουργει καλα το ελληνικο δημοσιο και μια γερμανικη επιχειρηση;
Ωραιος συσχετισμος και αντιπαραθεση ρε μορφωμενο αγορι... |
Περι marketing,ενημερωσης επι του θεματος καυσιμων,κλπ,ναι,οντως,εισαι τοσο μπροστα,οσο εισαι και στα μηχανολογικα θεματα... |
Το marketing ειναι αυτο που επιτρεπει σε μια ολοκληρη βιομηχανια να κινειται γυρω απο το μεθανιο σε ολες τις υποβαθμισμενες και τριτες χωρες εδω και 30 χρονια...
Αλλα ξεχασα,εχεις παει και Βραζιλια,Αμερικη,Μεξικο,κλπ,κλπ,κλπ και ολοι καινε βενζινη εκει... |
Το οτι αμερικανοι και ευρωπαιοι κατασκευαστες εχουν γραμμες παραγωγης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτες τις χωρες,φυσικα και δεν σου λεει κατι μιας και εκει τα αυτοκινητα ειναι σε πολυ μικρο ποσοστο... |
Μεχρι και τα video στο youtube που βαζουν τα κακομοιρα τα παληκαρια της Ν.Αμερικης ειναι απο καλοαναθρεμμενα πλουσιοπαιδα που ασχολουνται με ευρωπαικα αυτοκινητα... |
Περι Tesla,λες να με νοιαζει ποιοι τον εφαγαν;
Οι μηπως ξερεις λιγα "αστερια" που χαθηκαν με ιδιο τροπο; Εδω πια δεν μιλας για ηλεκτρικη ενεργεια το 1900 αλλα για εναλλακτικη μορφη καυσιμου που υπηρχε στην αγορα προς αξιοποιηση εδω και πολλααα χρονια. |
Οσο για την συμπεριφορα,μακαρι να ηταν αποφυγη,αλλα δυστυχως δεν ειναι...Αγνοια ειναι και κανει μπαμ απο 10 σελιδες πισω... |
Δεν πειραζει ομως,ασχοληθειτε λιγο πιο εντατικα με το θεμα περα απο το πληκτρολογιο του pc σας να μαθετε πως αλλαζει και κανενα μπουζι και μετα ελατε να ξανασυζητησουμε επι του θεματος οπου λογικα θα εχετε και καμια επιπροσθετη εμπειρια για να κρινετε αναλογα... |
Σας εχει φαει το wikipedia... |
Μεχρι να γινει αυτο,εγω απλα θα περιμενω μια τεκμηριωμενη απαντηση με τεχνικη υποσταση και θεωρητικη καλυψη,αν και σιγα και μην... |
Εως τοτε,τα λεμε,engineers της καφετεριας... |
εγώ λέω να βάλεις κι ένα ταφ στη μποτίλια. Πας ένα κάμπιγκ ρε αδερφέ, πετάς πάνω το κουζινάκι και ψήνjεις το μπριΤζολjίδι σου σαν άνθρωπας! |
εχει την πλακα του παντως να ξεκατινιαζεστε |
...
και για να μην ρωτησετε σε ποιους ο Βατσος και ο Αντωνης team στην ΑΘηνα ειναι μηχανικοι 40 χρονια και ηταν οι πρωτοι που εβαζαν υγραερια στα ταξι... |
Antonis team
XAXAXAXAXAX ΝΙΚΟΟΟΟ ΑΚΟΥΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (γνωστος τεχνικος εφορος που ξερει τα παντα στους αγωνες και τις περισσοτερες φορες οπου παει ειτε τον βριζει ολος ο κοσμος ειτε προκαλει ατυχημα απο τους τονους βλακειας στον εγκεφαλο του) |
Οσοι "ηρωες",δοκιμαστε παντως... Εγω επειδη το εζησα το σκηνικο πριν αρκετα χρονια,τοτε που ηταν της μοδας οι "προεκτασεις εργοστασιακης εγγυησης",εκει να δεις γουστα και καβγας που εχει να πεσει. |
δεν λεω οχι σε αυτα που λες, αλλα το θεμα εγγυηση και ποσο σωστη ειναι καθε αντρπωσοπια δεν ειναι αυτο που συζηταμε εδω και μας καιει, ξερουμε πολλες περιπτωσεις που εχουν γραφτει εδω μεσα για εγγυηση καινουριου πεζο που εβγαλε καποιο προβληματακι στα 10.000χλμ και η αντιπρωσοπια εκανε την παπια (χωρις να εχει καποια μετατροπη) και το χρεωνε σε κακη χρηση... να μην μιλησω για περιπτωσεις που μπηκε ας πουμε μια σκουπα και μετα η αντιπρωσοπεια δεν αναγνωριζε τιποτα.. τεσπα. οπως ειπα δεν με ενδιαφερει ποσο σωστη ειναι η WV στις εγγυησεις της, αυτο που ρωτησα ειναι αν και αυτα τα αμαξια που ειναι βενζινοκινητα απο το εργοστασιο και τους βαζουν κιτακια οπως εμεις βαλαμε στον Α μηχανικο, εχουν διαφορετικα μεταλα... ΑΠΟΣΟ ξερω ΟΧΙ και αυτο συνεπαγεται 2 πραγματα... οτι ειτε οι αντιπρωσοπειες και οι εταιριες ειναι μαλ**ες? και πανε να κανουνε κακο στον ευατο τους με χαλασμενους κινητηρες μεσα σε εγγυηση κτλ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΜΑ ΜΕΤΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΑΥΣΗ.. και τα εμπιστευονται οι εταιριες που φτιαχνουν τους κινητηρες τους... μαλλον το δευτερο παιζει... |
και θα αφηνε η μαμα πεζο ή η μαμα WV την καθε αντιπρωσοπεια να παιζει με την εγγυηση της (που στο τελος στην ιδια την μητρικη θα σκασει η βομβα αν επιστραφουν καμενοι κινητηρες απο τις αντιπρωσοπιες) αν δεν ηταν σιγουρη και αυτη οτι δεν υπαρχει προβλημα με τον κινητηρα στην εγκατασταση ενος κιτ υγραεριου? |
Συγκεκριμενα χρησιμοποιει τον FIRE των 1200 κυβικων(1242) με αποδοση 60 αλογα και τον 1400αρη(1368) με αποδοση 77 αλογα.
Υποψιν οτι τα συγκεκριμενα μοτερ εχουν βγει σε βενζινη με 86 και 155 αλογα αντιστοιχα... |
Αφού καταφέραμε και μπλέξαμε την γνώση για Ελληνικούς αγώνες με την Εγκατάσταση Υγραερίου σε αυτοκίνητο, μπράβο... |
Σταυρο αυτο ομως δειχνει κατι! |
Το ότι δεν ξέρω από ιατρική σημαίνει ότι δεν ξέρω και από υπολογιστές; (άσχετες γνώσεις ταυτίζονται μεταξύ τους; ) |
Sinanai έγραψε: | ||
Έτσι ακριβώς... Με μια διορθωσούλα.
Σε αυτό το μοτέρ δίνει το υγραέριο, στο Panda, απλά πλέον είναι Euro5 με 69 ps. |
Γιαννη δεν εννοουσα οτι η μειωση της ιπποδυναμης οφειλεται στο αεριο,εννοουσα οτι και στις δυο περιπτωσεις πηραν ενα καθολου πιεσμενο μοτερ και του εβαλαν αεριο κρατωντας επισης χαμηλα την ογκομετρικη του αποδοση.
Μπορουσαν να βαλουν αεριο στον 16v FIRE των 1200 κυβικων αλλα δεν το εκαναν,οπως το ιδιο μπορουσαν να κανουν και στον τουρμπατο 1400αρη. Για να μην το κανουν,κατι σημαινει αυτο μιας και τα 60 ή τα 77 αλογα σε καμια περιπτωση δεν καθιστουν γρηγορο ή εμπορικο το συγκεκριμενο μοντελο,κατα ποσο μαλιστα οταν ειναι φορτωμενο... |
Όσοι ξέρουν την ιστορία με το κατάρτι να σηκώσουν το χέρι |
Όσοι ξέρουν την ιστορία με το κατάρτι να σηκώσουν το χέρι |
android έγραψε: |
μια χαρα το καναν...το αεριο ειναι γιατι δεν εχεις λεφτα και θες οικονομια...αρα στο μικροτερο θα μπει...και ειναι κ ενας λογος να το σηκωσει εμπορικα.Απο την αλλη αμα θες αλογα τουρμπο κτλ. δεν το θες απλα για οικονομια κ να κανεις την δουλεια σου. |
android έγραψε: |
μια χαρα το καναν...το αεριο ειναι γιατι δεν εχεις λεφτα και θες οικονομια...αρα στο μικροτερο θα μπει...και ειναι κ ενας λογος να το σηκωσει εμπορικα.Απο την αλλη αμα θες αλογα τουρμπο κτλ. δεν το θες απλα για οικονομια κ να κανεις την δουλεια σου. |
Να αναφερω κατι που παρατηρησα στην υπογραφη του αλεξ 11.6 λ στα 100 σαν πολλα δν ειναι? |
|
Για ψαχτειτε λιγο με τις καταναλωσεις...
Απο τη στιγμη που ο κουβας μου εχει το πολυ 8.5 μεσα στην πολη σε μικτη διαδρομη με ηρεμη οδηγηση δε αρκετα ποιο χαμηλα (6κατι) σημαινει οτι τα δικα σας εχουν περηθωρια μηχανολογικης βελτιωσης προς τα κατω... Σορρυ για το εκτος θεματος... |
αν και να πω την μαυρη αληθεια οποτε λεω να παω τερμα οικονομικα παντα καποιος τσουστης θα βρεθει να μου τη σπασει |
εδώ έχουμε 10.9 μας τρώει λάχανο ο αλιεν |
@ ΣΤΙΒ! ποια μπουζι? τι φοράς? ποιο ψυχρά ιριδιου? και απο τα μπουζι και μονο ειδες χαμηλώτερη κατανάλωση? |
kavaliotis έγραψε: |
1. Μεχρι τωρα στην Ελλαδα, εχει αποδειχθει αξιοπιστο?
2. Σε σχεση με την βενζινη, καιει 1 λιτρο παραπανω ανα 100 χμ? 3. Θα ανεβει η τιμη του αεριου? Τι πιστευετε? 4. Κερδιζεις ή χανεις σε ιπποδυναμη/ταχυτητα/επιταχυνση? 5. Πρεπει να προσεξω να βαλω καποιο συγκεκριμενο kit υγραεριου ή παω σε οποιον να ναι? Εχει δηλαδη μαρκες πολλες? Και τί τιμες παιζουν? 6. Αλλαζει ο "θορυβος" του κινητηρα ή η αισθηση του αυτοκινητου? Γενικα τί αλλο θα πρεπει να γνωριζω? Ακομα στην Καβαλα μεσα στην πολη ΔΕΝ υπαρχει βενζιναδικο που να εχει υγραεριο, αλλα σε ενα χωριο κοντα στην πολη ειδα ενας οτι εφερε υγραεριο οποτε θα μπορω να βαζω απο εκει. Θεσσαλονικη εχω δει πολλα. Οποιος μπορει να ασχοληθει θα του ημουν ευγνωμων! |
Σταυρο μην κανετε μαλ***ες με στεγνωματα.ας καιει παραπανω |
στεβε, ρώτησες τιμή για 107; |
Πιο βαλατε ειπαμε? |
kavaliotis έγραψε: |
Εχουμε δηλαδη κλαμπισια τιμη στην Θεσσαλονικη για 1000€ και ειναι το κιτ απο τα καλυτερα? Καλο ακουγεται... AlienHack εισαι Θεσσαλονικη και εχεις βαλει το συγκεκριμενο? Γιατι ιδιο κινητηρα εχουμε... |
0,68 στα Βουλγάρικα ΕΚΟ στα σύνορα το αέριο... Παραμέσα, θα έχει και 0,60 άνετα...
Βλέπω τώρα τελευταία ότι η κατανάλωση μου αυξάνεται συνεχώς οπότε ή μου βάζουν αέρα κοπανιστό, ή το μείγμα των πρατηρίων που βάζω είναι για τα πανηγύρια ή βάρυνε το δεξί μου πόδι και δεν το κατάλαβα (πράμα δύσκολο) |
Περί υγραερίου Βουλγαρίας, η κατανάλωση έπεσε στο 7,70...
Δύο τινά: α) Η αντλία έβαλε όσο έδειξε και οι υπόλοιπες στην Ελλάδα κλέβουν 1 λίτρο τουλάχιστον στα 30 (δύσκολο αλλά όχι αδύνατο) β) Η αναλογία του μίγματος τους δεν είναι 20%-80% αλλά 30%-70% ή και παραπάνω... οπότε έχουμε καλύτερη καύση και αυτονομία Το πρώτο λαμπάκι της στάθμης της δεξαμενής έσβηνε στα 115-130 χλμ ενώ όταν έβαλα από Βουλγαρία, έπεσε μετά τα 165 χλμ... |
Περί υγραερίου Βουλγαρίας, η κατανάλωση έπεσε στο 7,70...
Δύο τινά: α) Η αντλία έβαλε όσο έδειξε και οι υπόλοιπες στην Ελλάδα κλέβουν 1 λίτρο τουλάχιστον στα 30 (δύσκολο αλλά όχι αδύνατο) β) Η αναλογία του μίγματος τους δεν είναι 20%-80% αλλά 30%-70% ή και παραπάνω... οπότε έχουμε καλύτερη καύση και αυτονομία Το πρώτο λαμπάκι της στάθμης της δεξαμενής έσβηνε στα 115-130 χλμ ενώ όταν έβαλα από Βουλγαρία, έπεσε μετά τα 165 χλμ... |
Γιατί δε βάζετε ένα wideband να μετράτε τις αναλογίες ρε παιδιά ? Έχετε ρίξει στο κουβά χιλιάδες ευρώ για χαζά κ καγκουριές..
Μετά βρείτε 1-2 βενζινάδες που δε νοθεύουν κ βάζετε από αυτούς. Επίσης για υγραέριο έχω πει την ιδέα μου, αλλά εσείς αμα δε ρίξετε τα πολλάαα λεφτά με δεξαμενές προδιαγραφών κ μλκ. δεν ικανοποιείστε με το τι παίρνετε. Απλή μπουκάλα σπιτιού, εναλλάξιμη κ γέμισμα φουλ από άπειρα πρατήρια της πόλης, ούτε αέρας ούτε τίποτα, γιατί απλά... τις ζυγίζουν. Σκέφτομαι να ανέβω βουλγαρία να βάλω την μετατροπή χωρίς δεξαμενή κ να γεμίζω με αυτό το τρόπο. Νομίζω ότι το οικιακό υγραέριο είναι κ πιο φθηνό. |
Γιάννη, είσαι μια κατηγορία μόνος σου ρε φίλε... και πώς θα το περάσεις ΚΤΕΟ, χωρίς δεξαμενή και πιστοποίηση αυτής;
Πλάκα έχεις πάντως... |
το υγραεριο κ οι δεξαμενες δεν ειναι για πειραματα,αν ειναι καθε φορα να αλλαζουμε μπουκαλα κ να τρεμουμε στην ιδεα μηπως εχουμε κανει κατι λαθος νομιζω οτι δεν αξιζει για 5-10 λεπτα κερδος να το ρισκαρει καποιος. |
FGAS είναι ο Φαρμάκης . . . έβαλα στο Jetoil στο δρόμο Άρτας-Πρέβεζας |
z@ck! έγραψε: |
κλαιω, κλαιω!!!!
και τον χειμωνα, την βγασεις απο το πορτ πμπαγκαζ, την πας πανω σπιτι, την βαζεις στη σομπα και κανεις δουλεια. η στην κουζινα να ψησεις καφε... η στο φλογιστρο να αναψεις καρβουνα!!! Τα παντα ολα λεμε!!! Γιαννης=Greek pateda!!! Εκει εισαι!!! Παντως φιλαρακι δεν θα ηθελα να ειμαι μεσα οταν πεσει καποιος με πολλα στην "πεπιεσμενη λαμαρινα μας"... |
Υ.Γ. αν και θα κεράσω καφέ τον αλιενχακ απο τετάρτη και θα μου τα πεί απο κοντά. |
|
Eπειδή το σκέφτομαι για το σαξό, μιας και πλέον έχει αλλάξει ο ρόλος του...
Πείτε μου οι πρόσφατοι χρήστες υγραερίου περί τίνος πρόκειται. Κατι ακούω για περίπου 1000ε (ταρίφα απ'οτι κατάλαβα), αλλά κατι για 4ης γενιάς,για 5ης για χ, για ψ ,ένα άλλο πανάκριβο ντεμεκ καλύτερο και πάει λέγοντας. Οπότε κάντε ένα κόπο για το τι και πώς. Μάρκες,πράματα θάματα. Φαντάζομαι το πρόβλημα έγκειται στη ρύθμιση του παράλληλου και τίποτε περισσότερο, δηλ ποιός θα ασχοληθεί ουσιαστικά με τα μείγματα. Υ.Γ. αν και θα κεράσω καφέ τον αλιενχακ απο τετάρτη και θα μου τα πεί απο κοντά. |
ΝΑ ΡΩΤΗΣω κατι απλο?
γιατι δε βαζετε ενα αγραφο με τα λεφτα του παραλληλου και κατι τις ακομα ωστε να εχετε 2 module λειτουργιας πληρως ρυθμισμενα στις δυνατοτητες του αυτοκινητου σας αναλογα με το καυσ λιωνω και μονο στην ιδεα της απαντησης του αλεξη... |
kane έγραψε: | ||||
Τώρα θες να τ'ακουσεις εσύ ε; Αλέξη περιμένω.
Ο αλεξ,θα ρθει απ'το χωριό, οπότε... |
με δεδομενο οτι πλεον εχω γινει ταριφας αφου χτες εφτασα στο σημειο να καψω 25ευρω βενζινη μες την αθηνα εχω αρχισει και σκεφτομαι τα παντα]
απο το να το κανω μετατροπη σε πετρελαιο με το σαλεξ στο υπογειο του μεχρι να βαλω αεριο. για πεστε τη γαμημενη τη μαρκα που βαλατε να το ψαξω αθηνα |
ironman02 έγραψε: |
Πόσο έχει το υγραέριο τώρα ρε παιδιά? Ισχύει ότι από 2012 θα πάρει τα πάνω της η τιμή του καθώς μέχρι τότε ισχύει μια συμφωνία για σταθερή τιμή σε σχέση με τη βενζίνη? Ή αυτά είναι μπαρούφες? |
σταυρε! με 1000 ευρώ στο χερι βαζεις σαν το δικο μας (εμενα και του σταυρου) και εχεις αξιοπηστια και οικονομια, και μαλιστα το συστημα που ειναι 4ης γενιας (αεριου ψεκασμου) εχει παραλληλο εγκεφαλο ο οποιος συνδέεται με την ΟBD, οποτε ουσιαστικα οτι κανει ο μαμα μας το αντιγραφει οn the fly , και ετσι οτι αλλαγες τυχων κανεις στο αμαξι (εισαγωγες εξαγωγες , προγραμμα κτλ) δεν χρειαζεται ξανα ρυθμιση το αεριο, διαβαζει τα νεα δεδομενα απο τον μαμα εγκεφαλο μας και κανει adapt... fire & forget ενα πραμα... αν παντος θελεις ποιο οικονομικο συστημα , υπαρχει στον ιδιο τεχνικο που εβαλε τα δικα μας ενα αλλο ιταλικο που στο βαζει με 850 νομιζω.. απροβληματιστο και εκεινο μου λεει απλος δεν ειναι μαρκα και δεν ξερω αν συνδεεται με την OBD γιατο αυτοματο αdaptation.. |
ironman02 έγραψε: |
Α ίσχυε και αυτό? Πόσο πάει το λίτρο τώρα? |
A RE STEVE!!! ΕΔΩ ΔΙΚΑΙΟΝΟΜΑΣΤΕ!!! αχαχχαχαχα αν ειχατε κανει την κινηση πριν το καλοκαιρι οπως εμεις και δεν μας σπαγατε τα @@ οτι αυριο θα σπασει και θα στεγνώσει και θα ανατιναχτει.. θα ειχατε ήδη κανει αποσβεση και τωρα θα βαζατε λεφτα στην τσεπη!! |
σορυ που ποσταρω εδώ, απλος δεν μπορω να βρω το ποστ που ειχα κανει και μου ειχε απαντησει ο βολβος....
και μια που λεμε για καψημο λαδιων μην ανοιγω αλλο thread το δικο μου 206 μετα τις μετατροπες με ραλοεκεντρα και εισαγωγες c2 κτλ εχει αρχισει να τσιμπαει λαδια.. στην αρχη νομιζα ιδέα μου ειναι αλλα τελικα εκανα 2 φορες μετρηση με χαρτι και μολυβι και σημαδια στον δεικτη λαδιων και συμπερανα οτι "καιει" ή φτυνει στην επιστροφη 750ml στα 2000χλμ.. δηλαδη 375ml στα χιλια.. ποσο λογικό ειναι αυτο? ρωταω εσας με τετοιες μετατροπες.. Βολβε εσυ ποσο ειχες πει εκαιγες? το αμαξι το παω πατητο.. δεν το οδηγαω σαν κυρια.. δουλευει συχνα πυκνα κοντα στους κοφτες.. |
Μπα,απλα αλλαξε για τριτη φορα καυσιμο και αντι για βενζινη και αεριο,μαλλον προτιμαει το λαδι απο οτι φαινεται...
Ετσι και το γυρισει στο σπορελαιο να δεις τι εχει να γινει! |
Μπα,απλα αλλαξε για τριτη φορα καυσιμο και αντι για βενζινη και αεριο,μαλλον προτιμαει το λαδι απο οτι φαινεται...
Ετσι και το γυρισει στο σπορελαιο να δεις τι εχει να γινει! |
A RE STEVE!!! ΕΔΩ ΔΙΚΑΙΟΝΟΜΑΣΤΕ!!! αχαχχαχαχα αν ειχατε κανει την κινηση πριν το καλοκαιρι οπως εμεις και δεν μας σπαγατε τα @@ οτι αυριο θα σπασει και θα στεγνώσει και θα ανατιναχτει.. θα ειχατε ήδη κανει αποσβεση και τωρα θα βαζατε λεφτα στην τσεπη!! |
Τεσπα,οπως ειπε και ο Γιωργακης "...λεφτα υπαρχουν..." οποτε αφου εχεις τις ενδειξεις,μπορεις να αρχισεις να κανεις το προγραμμα σου. Ετσι και αλλιως με 600-800Ε βαζεις μοτερ οπως ελεγες... |
υ.γ. αρα παιρνεις μισθο πανω απο 2000ευρω γιατι μοτερ μαζι με περαστικα το χιλιαρικακι το εχεις τσεπιη |
γιατι ενα μοτερ να εχει "περισσοτερες του κανονικου" αναθυμιασεις? |
SERSEGI έγραψε: | ||
λογω παραλογου ατσαλου σκισιματος λογω μελλοθανατου μοτερ.. ας βαλει ενα δοχειο να μαζευει τα λαδια να δει αν ειναι απο κει και μετα βλεπει... αφου του εκανε το ιδιο και πριν κατι αλλο ειναι. προσωπικα δεν βλεπω το λογο να οφειλεται ολο αυτο στο υγραεριο. και πιστευω πως ειναι πολυ φρεσκοφτιαγμενο lpg για να του το δωσει απο τωρα στα χερια λογω υγραεριου.ασε που ενα καλορυθμισμενο lpg δεν στο δινει τοοοσο ευκολα το μοτερ στα χερια.αλλες παπαριτσες βγαζει αλλα για να σου γεννησει το μοτερ πρεπει να ειναι τσοπανης μαστορας με τσοπανοκιτ lpg και τσοπανη οδηγο. |
Οποτε μεχρι να μαθεις τουλαχιστον τα βασικα ενος μοτερ,μην μου ξαναμιλησεις. |
Ελατήρια πιστονιών κούκλα μου, όχι βαλβίδων... |
takis_206 έγραψε: |
alex ποσα χιλιόμετρα έχει το μοτέρ σου??
όταν έβαλες ελατήρια βαλβίδων άλλαξες τσιμουχάκια ? |
καλα αυτο με την καταναλωση απορω πραγματικα και τερμα να το παω πανω απο 10 δεν εχω δει |
|
Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις μια chesterfield εκεί μέσα για το απόλυτο βούλιαγμα ακόμα και εν στάση. |
Ρε κλάπα, η οδήγηση σου θα σε κάνει να έχεις αυχενικό σύνδρομο στην τρίτη δεκαετία της ζωής σου... παραείναι νωρίς |
ρε μαλ**α αφου μαρεσει αυτο, να ταζαρο το γκαζι και να απολαμβανω επιταχυνση.. ετσι την βρισκω.. |
δηλαδοι οι ταρζαν που κανουν αναβασεις σε βουνα και μπαινουν με τις ταυτοτητες στο στομα ειναι καλυτεροι? και ολο και κατι εχουν σπασει στο αμαξι τους, καμια ζαντα, κανα χωραφι αγορασαν, καμια κολωνα.. |
τα προσκεφαλα ειναι στον ταπετσερη να τα βαλει δερματινη. καλα που μου το θυμησες να παω να τα παρω!!
kage, ΗΑΣ κτλ εχει ο σακαφλιας στις αναβασεις καταβασεις που κανει στο βουνο? ή ο κανε? που πανε σαν τρελοι με τα πλαγια G στον θεο? |
απλος με αυτο γκαβλονουν αυτοι , εγω γκαβλωνω με το αλλο, εσυ γκαβλωνεις να πηγαινεις σαν γιαγια το αμαξι και να κανεις καταναλωσεις σαν το prius |
|
Μειώνω τα έξοδα μετακίνησης στο 50% από εσένα |
τα εξοδα μετακινησης μου ειναι 8.97λ/100χλμ εσενα 6.79Ε στα 100χλμ... διαφορα 24,30% ΟΧΙ 50% |
ΔΕΝ σε κατηγορώ, απλά έχουμε άλλες προτεραιότητες Αυτό δεν καταλαβαίνεις!
|
και ας μην καψω 150 που λες παραπανω αλλα 170... |
γιατι εχουν γινει 2 τοπικ για υγραεριο μπαχαλο με το 206 του αλιεν?
αφου εχει "το τοπικ του" γραφτε τα εκει να τελειωνουμε ελεος |
2 ενστάσεις στην δημοσίευσή σου:
1. το γκαζοζέν δεν έχει σχέση με το υγραέριο 2. στην υπόλοιπη Ευρώπη (για να μην μιλήσω για ΗΠΑ πχ) μια χαρά κρατεί η χρήση της βενζίνης και μάλιστα η αυξητική τάση του πετρελαίου μειώνεται. |
stamatis_vts έγραψε: |
δεκτες οι γνωμες σας απλα εγω ειμαι κατα των μετατροπων...
αμα θες τουρμπατο παιρνεις κατευθειαν, δεν τουρμπιζεις το ατμοσφαιρικο, αμα θες υγραεριο παιρνεις το φιατ παντα πχ η δε ξερω ποια αλλη εταιρια εχει βγαλει, δε κανεις μεταροπη που σε καποια στραβη δε θα βρεις εγγυηση απο κανεναν.. εδω κασετοφωνο αλλαζεις κ αμα χαλασει κανουν τον κινεζο, ποσο μαλλον οταν μιλαμε να βαλεις χερι στο μοτερ... εκνευριζομαι απιστευα οταν βλεπω τζιπακια η μεγαλου κυβισμου αμαξια να βαζουν υγραεριο.. αμα δεν εχεις λεφτα να το κυκλοφορησεις, δωστο και παρε ενα χιουνται γκετζ.. πηραμε εις γνωση μας σαξοραλλο206, δινουμε ενα σωρο λεφτα να στριβουμε με τα οσα στο βουτσα η στην πεντελη, κ απο την αλλη κοιταμε πως θα γλυτωσουμε μισο ευρω σε καθε πατημα του δεξιου πενταλ.. η καψουρα και η μαστουρα κοστιζουν.. μεχρι "περσυ" στο χωριο χρησιμοποιησαμε γκαζι στο μαγειρεμα, στο κετερινκ δουλευουν τρια ματια σε καθε δεξιωση, τα ξερω αρκετα καλα και απλα δε τα θελω στο αμαξι μου... |
τα συχγορνα βενζινοκινητα εχουν βαλβιδα αντεπιστοφη για βενζινες
αν ηταν κανα πεζο λογικο να μπλοκαρε και να χυθουν βενζινες επισης βενζινη δεν ειναι τοσο ευφλαικτη οσο νομιζετδε... |
stamatis_vts έγραψε: |
...
εκνευριζομαι απιστευα οταν βλεπω τζιπακια η μεγαλου κυβισμου αμαξια να βαζουν υγραεριο.. αμα δεν εχεις λεφτα να το κυκλοφορησεις, δωστο και παρε ενα χιουνται γκετζ.. |
Να βαλει,γιατι ειναι 3400 κυβικα με 170 αλογα με μεγιστη ροπη στις 2000 και αλογα στις 5000.Οχι 1600 κυβικα με 150 αλογα,ροπη στις 5000 και αλογα στις 7500.
Αυτο σας ειχα πει πριν πολλες σελιδες αλλα ο καθενας λεει τα δικα του... |
nop.εμενα απο την πρωτη μερα παιρνει 42 μεσο ορο και πανω απο 42μιση δεν εχω δει ποτε |
Maximum 40 kg επιπλέον με την δεξαμενή του υγραερίου άδεια, και δεξαμενή διαστάσεων που χωράει στην ρεζέρβα από την έξω μεριά του πορτ-μπαγκάζ |
MEMsound έγραψε: | ||
και το βαρος του καυσιμου για γεμισμα τετοιας μπουκαλας αρα (υποθετικα) 40 - βαρος ρεζερβας (αν πεις οτι την αφηνεις σπιτι) + (ελαχιστο ή και αμελητεο) βαρος του κιτ επισκευης/φουσκωματος ελαστικου + βαρος καυσιμου υγραερίου (το οποίο προφανως και με την καταναλωση μειωνεται, απλα για να εοχυμε μια "μεγιστη τιμή" οταν εισαι φουλαρισμενος) = πόσο ? |
38 / 0.879 = 43.23 lt
43.23 / 4.93 = 8.76 lt/100km Αλέξη, κάτι δε πάει καλά Επίσης στην τελευταία μέτρηση στο spritmonitor που έβαλες, πάλι βγαίνει άλλο νούμερο από αυτά που γράφεις εδώ... Τελικά έχεις σοβαρό πρόβλημα με τους αριθμούς |
Lef205 έγραψε: |
η στρογγυλοποιηση οταν ειναι πανω απο .5 γινεται στον αμεσως μεγαλυτερο αριθμο, εσυ ειχες .8 οποτε επρεπε να στρογγυλοποιησεις στο 39. |
Σορρυ που πεταγομαι στο ασχετο,
αλλα το εχω απορια... ο δικος μου κουβας αν τον οδηγησω ατμοσφαιρικα απο κεραμωτη για σερρες παει με 4,8 μεσο ορο καταναλωσης, και με κατι λιγοτερο απο 5 ειχα παει απο πειραια στην καρδιτσα... δηλαδη αν το παω χαλαρα μπορω να κανω αθηνα θεσσαλονικη πηγαινε-ελα με ενα ρεζερβουαρ βενζινης Δεν ξερω τωρα ποσο εχει στην ελλαδα η βενζινη, αλλα αν ειναι στο 1,7 η απλη (αυτη του βαζω σχεδον παντα) θελω 85 ευρω. Με υγραεριο ποσα περιπου θα χρειαζεται? |
και επειδη λογω ελαστικων κλεβει ενα 1.5% τα χλμ που μετραει το κοντερ απο τα πραγματικα αφου αποκλειεται να εχεις μπει bsi Να διορθωσεις βημα ελαστικου αρα ...εισαι πολυ πανω απο τα 40ευρω τελικα...
οποτε οπως λεει στεβε...ΓΑΡΓΑΡΑ |
το εθμα μας ειναι οτι θες πανω απο 40ευρω |
ο δικος μου κουβας αν τον οδηγησω ατμοσφαιρικα
απο κεραμωτη για σερρες παει με 4,8 μεσο ορο καταναλωσης, και με κατι λιγοτερο απο 5 ειχα παει απο πειραια στην καρδιτσα... |
θες να τα ακουσεις και εσυ πρωι πρωι... ξερω πολυ καλα που γινεται μαθηματικα η στρογγυλοποίηση ..
απλος ηθελα να ειμαι θεαματικος ! οτι με 38 ευρω πηγα Αθηνα... τωρα μου το γαμησατε .. πρεπει να λεω οτι με 39 πηγα Αθηνα... δεν ειναι τοσο εντυπωσιακο.. βλαμενα!! |
|
SnakeMJK έγραψε: | ||
με ταχύτητες πινακίδας καίω για το αθήνα-σαλόνικα περίπου 35 ευρώ. βάλε και 6 ευρώ διόδια (τα άλλα από παράκαμψη). τζάμπα πράμα. μόνο τα χιλιόμετρα του οδομέτρου με απασχολούν διάρκεια ταξιδιού 5,5 ώρες όμως... |
Στην Αττικη υπαρχει ενας σταθμος στην περιοχη της Ανθουσας στο αμαξοστασιο της ελβο που γινεται και ανεφοδιασμος ΙΧ οχηματων.
Αναμενεται αυξηση των σταθμων με συνεργασια της ΔΕΠΑ και εταιρειων καυσιμων. |
O ZILF έχει 107 καρδιά μου... μη χαλιέσαι, γιατί άμα βάλει υγραέριο θα έρχεται Θεσσαλονίκη με 20 ευρώ
Ακολουθεί εικόνα πορνογραφικού περιεχομένου... Ρε τί γίνεται στον κόσμο.... Θανάση, βάλε υγραέριο να γουστάρουμεεεεε |
Φιασκο δε νομιζω οτι ειναι αλλα ως γνωστον σε αυτη τη χωρα προσπαθουμε να σπρωξουμε τον ελεφαντα για να γινει κατι οποτε υπομονη και σε αυτο.
Μιλουσα με φιλο που ειναι στελεχος στη VW και μου ειπε το ιδιο με τον θαναση, οτι το φυσικο αεριο θα παιξει ρολο στα αυτοκινητα του μελλοντος. |
Ισχυει οτι αλλαζοντας τη δεξαμενη μονο σε ενα κιτ υγραεριου εγκατεστημενο, μπορει το αμαξι να καιει και φυσικο αεριο? |
και επίσης δεν ξερω συστημα που παιρνει με αεριο κατευθειαν, δεν ξερω αν αυτο ειναι κατι εντελος καινουριο. |
μου ειπε για 950 τα απλα ειτε Brc μονο καποια κομματια
1300 ειναι κομπλε ολο brc και οτι οπως λες τα απλα συστηματα καθε τριμηνο θελουν μαζεματακια ενω αυτο σε οσα το εχει βαλει δε κανει κιχ. μαστορας φιλος με αντιπροσωπεια οπελ που τα βαζει ο ιδιος εκει με εγγυηση και 6ατοκες... |
και οτι οπως λες τα απλα συστηματα καθε τριμηνο θελουν μαζεματακια ενω αυτο σε οσα το εχει βαλει δε κανει κιχ. |
Τάκη, μπορείς να μάθεις εάν αυτός ο εγκαταστάτης ρυθμίζει μείγματα a/g χρησιμοποιώντας wideband?
Γιατί απ'όσο έχω ψάξει, δεν έχω ακούσει για κάποιον. Το μόνο που μου λένε είναι μπακαλίστικα ότι το σετάρουν σε μιά θέση και απλά μετά κάνουν μικροδιορθώσεις του offset. |
εμ ειδες που επεσα σε ολα μεσα? ωραιος τοτε, ορμα! μην καθυστερεις! το αεριο ειναι 0.90 και εμαθα οτι σε καποια επεσε 0.87 και φημολογειται οτι θα παει 0.80 συντομα!! εγω εκλεισα τα 25.000 χλμ με LPG , κοστος αν εκαιγα βενζινη 4.000 περιπου (με μεσω κοστος βενζινης 1.6€) κοστος με υγραεριο? 2.200€! κερδος? 1800 ευρω σε 9 μηνες! η εγκατασταση μου βγηκε εμενα 800 οποτε εκανα αποσβεση στο 3μηνο και σε μονο 9 μηνες 1.000 € στην τσεπη!!!! |
groupN έγραψε: |
ψεκαζει και βενζινη στις ψιλες στροφες και οταν ζοριζεται |
το 0,80 που λες μοιαζει σαν ονειρο,το 1,00 ευρω σε λιγο καιρο πιστευω ειναι πιο εφικτο με τους απατεωνες,η Θεσσαλονικη που θα επρεπε να ειναι φθηνοτερη απο πολλες γυρω περιοχες ειναι ακριβοτερη κ εντελως τυχαια πολλα βενζιναδικα εχουν σημερινη τιμη 91,9!!!δεν χορταινουν να μας κλεβουν,σου λεει παλι κερδισμενοι ειμαστε σε σχεση με βενζινη...οτι να ναι ελλαδισταν |
το 0,80 που λες μοιαζει σαν ονειρο,το 1,00 ευρω σε λιγο καιρο πιστευω ειναι πιο εφικτο με τους απατεωνες,η Θεσσαλονικη που θα επρεπε να ειναι φθηνοτερη απο πολλες γυρω περιοχες ειναι ακριβοτερη κ εντελως τυχαια πολλα βενζιναδικα εχουν σημερινη τιμη 91,9!!!δεν χορταινουν να μας κλεβουν,σου λεει παλι κερδισμενοι ειμαστε σε σχεση με βενζινη...οτι να ναι ελλαδισταν |
Στην Θεσσαλονίκη το ενοίκιο που πληρώνει θα είναι ακριβότερο από κάποιο πρατήριο σε κάποια περιοχή πιο έξω που σε κάποιες περιπτώσεις είναι μηδενικό (ιδιόκτητο) . . . Μετά είναι και ο τρόπος που αγοράζει ο πρατηριούχος . . . αν κάποια εταιρεία του έφτιαξε το πρατήριο (χρησιδάνειο) , αναγκαστικά αγοράζει μόνο από αυτήν με την τιμή που θέλει η εταιρεία . . . οπότε δεν έχει πολλά περιθώρια . . . Αυτά ισχύουν για όλα τα καύσιμα και όχι μόνο για το υγραέριο. |
Η βενζίνη αφήνει κέρδος 5 λεπτά στο λίτρο ενώ το αέριο πάνω από 15 λεπτά στο λίτρο...
Εξ' ου και οι διακυμάνσεις/διαφορές στην τιμή! Λόγια ενός παρ' ολίγον πρατηριούχου |
Και με ξερεις εμενα.. Παντα cash! Xaxaxa |
|
pegeot 206 έγραψε: |
καλησπέρα σε όλους!
θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε σχετικά με το υγραέριο στο αυτοκίνητο?, μιας και δεν έχω ιδέα .. έχω ένα Peugeot 206 2001 1.100, του έχω κάνει 202.000 χλμ - λόγο δουλειάς κάνω 130χλμ/ημέρα Δευτέρα - Παρασκευή. Σήμερα πέρασα από ένα συνεργείο που βάζουν αέριο, μου πρότεινε 5ης γενιάς Lovato - μόνο αυτό βάζει, 2 χρόνια εγγύηση, 1.200€. αα να μην παραλείψω να αναφέρω ότι η δεξαμενή για το αέριο θα είναι Τούρκικη η Πολωνική. δεν έχω ρωτήσει αλλού, για αυτό και θα εκτιμούσα πολύ αν μου δίνατε μία κατεύθυνση για να με βοηθήσει στην έρευνα αγοράς.. όντας γυναίκα, αυτό το κομμάτι μου φαίνεται βουνό! Ευχαριστώ προκαταβολικά! |
τωρα το ειδα... |
pegeot 206 έγραψε: |
AlienHack σε ευχαριστώ!
για το Lovato ποια είναι η γνώμη σου? Να σου πω την αλήθεια, το 5ης γενιάς μου καλοάρεσε γιατί μου είπε ότι κάθε 15.000χλμ θα χρειαστεί να πηγαίνω για μία ρύθμιση, ενώ για της 4ης γενιάς κάθε 2000 - 3000χλμ και αυτή η ρύθμιση δεν ξέρω πως κοστολογείται/επίσκεψη.. Για 4ης γενιάς μου είπε 900€. Αν η πληρωμή γίνει μετρητοίς, μέσα στην τιμή είναι και το ΚΤΕΟ. Θα ρωτήσω και στην αντιπροσωπεία. σε ευχαριστώ και πάλι! |
0,8 €/λ το υγραεριο! ξανα έπεσε! |
|
με το που τελειώσει η εγγύηση τον σεπτέμβρη... το σκέφτομαι |
μην το σκεφτεσαι καθολου! καθε μερα που περναει ζημεια στην τσεπη σου ειναι!! |
Μετά δε θα το λυπάσαι και τα χιλιόμετρα θα έρχονται μόνα τους πιο γρήγορα
Σου μιλάει παθών |
Αυτό το κάνει όταν διαβάζει πως είναι άδεια η δεξαμενή...
Λογικά θα πρέπει να πας με μια φορά την δεξαμενή άδεια, να ρυθμίσει το low-level και μετά να γεμίσεις και στα καπάκια να πας να ρυθμίσει το full. |
Ναι ρε κούκλα μου, δεν είπα ότι στο κάνει όταν είναι άδεια η δεξαμενή, πιθανότατα διαβάζει ότι είναι άδεια ακόμα κι αν την έχεις γεμάτη λέμε... |
αρα για να κανω αποσεβση υγραεριο μου λετε οτι θελω 50000χλμ χρησης στο περιπου???????? |
ηλεκτρικο ποδηλατο = η μεγαλυτερη φασιον μαλ***α της δεκαετιας.
αν φοβασαι μαλ**α τα μηχανακια και θες οικονομια παρε ενα 50αρι παπι με τα μισα λεφτα και βαλτου κοφτη στα 30χλμ/ωρα οπως εχει το ποδηλατο τελικη. να δεις μετα τι καιει και ποσο ασφαλες ειναι. με το ποδι το σταματας ελεος πια |
Τάκη εσυ επρεπε να εχεις εδω και καμποσα χρονια σκουτερ 200αρι-300αρι (και οσες μερες εβρεχε θα πηγαινες με το αμαξι)
ή σμαρτ/βιβιο/ατος (ή οτι αντιστοιχου μεγε8ους) για "παντου" |
ποιος θα παει να δει ενα μρ2 στο βολο? |
απο λαδιερα |
πρωτο να προσεξεις τη μαρκα.lovato,brc,stefaneli ειναι αρκετα καλα σιγουρα υπαρχουν και αλλα αξιολογα συστηματα.Οσο για τα χρηματα δεν θα εδινα πανω απο 1000 ευρο πλεον...αυτο που ειναι πολυ σημαντικο ειναι το να εισαι παρων στην εγκατασταση η εστω να δωσεις οδηγιες οσων αφορα την τοποθετηση των μπεκ(να μπουν σε ιδια θεση δηλαδη πανω στην πολλαπλη εισαγωγης και οχι το ενα απο πανω το αλλο απο το πλαι κλπ) και το δευτερο σημαντικο να την βγαλουν εξω για να την τρυπησουν και οχι οπως ειναι.Συνεπως αποτι καταλαβαινεις καλα θα κανεις να βρεις εγκαταστατη γνωστο,φιλο,αδερφο θα ελεγα προκειμενου να γινει σωστα η δουλεια σου... |
mitsos 306 έγραψε: |
συμφωνω,
τα συστηματα ειναι λιγο πολυ ιδια αλλα ο εγκαταστατης... η λεπτομερεια κανει την διαφορα και την αξιοπιστια. παντως εχω μια κολλητη εβαλε στο δικο της 307 cc και πηγαινει καλα, δεν καταλαβαινεις και καμια διαφορα. |
Παιρνω πριν λιγο τηλεφωνο στη viagas που διαφημιζει στην ιστοσελιδα της πως το συστηματα τους ειναι συμβατα με κινητηρες αμεσου ψεκασμου.
Μολις τους ειπα οτι το αυτοκινητο εχει μοτερ αμεσου ψεκασμου, μου ειπαν οτι το συστημα τους δεν ταιριαζει στο μοτερ μου. Δεν μπηκα καν στον κοπο να συνεχισω τη συζητηση. |
mitsos 306 έγραψε: |
. . . , αλλα τωρα να κοψεις τα μπεκ υψηλης πιεσης και να ψεκαζεις στην εισαγωγη... |
ψεκάζουν πάντα και 10% βενζίνη από τα μπέκ του άμεσου ψεκασμού , γιατί αλλιώς θα βούλωναν ! |
Ας ήταν κανένα άλλο μοτέρ και θα σου έλεγα εγώ |
δευτερον, ο κινητηρας TU5JP4 (πεζο 206 cc 1.6) μου εκλεισε τα 60.000 χλμ με υγραεριο και μαλιστα καραφτιαγμενος (138 αλογα) και ταλεπωρημενος (εχει 195.000) χωρις να βγαλει γκιχ... |
πρωτο σταδιο |
mitsos 306 έγραψε: | ||
ετσι...γιατι καραφτιαγμενος ειναι αλλο πραγμα... |
Mono AEK έγραψε: |
αυτο που ξερω εγω ειναι οτ με τα συστματα 4ης γενιας και μετα δεν δημιουργειται καποιο προβλημα
τωρα προσωπικη εμπειρια δεν εχω για να σου πω |
Mono AEK έγραψε: |
ναι στη πρωτη ερωτηση
αν δεν κανω λαθος πλεον κυκλοφορουν και 6ης γενιας οποτε αν βαλλεις τωρα σιγουρα θα βαλλεις κατι καλο για τα χλμ δε γνωριζω |
TeraBite έγραψε: |
Μια και είδα το thread Από τότε που έπιασα δουλειά στου βοδιού το κέρατο και βαράω 50χλμ την ημέρα πηγαινέλα, σκέφτομαι συχνά να πάω να δω για υγραέριο... Όλες οι εταιρίες που πήγα μου λένε θα είναι OK και όλοι μηχανικοί θα μου το κάνει κουρέλι... Έχει κανείς εμπειρία από υγραέριο σε VTi ?? Να το επιχειρήσω? Έχω φτάσει και τα 80.000χλμ... |
Dimmys έγραψε: | ||
Περνα άφοβα...3 συστήματα κυρίως για τον κινητηραBrc P&D και stag η AEB 200-300 ευρώ φθηνότερα. Εγώ έβαλα το καινούργιο STAG QNEXT PLUS με τα κορυφαία μπεκ Hana Gold και δεξαμενή 52 καθαρά (τελεια). Πάει πολύ καλά το αυτοκίνητο. 6 χρονια είχα υγραέριο στο κλιο πριν. Ενδεικτικά να πω ότι γεμίζω 26 ευρώ Βουλγαρία Σκοπια 0,50 περίπου η τιμή τους |
TeraBite έγραψε: | ||||
Βλέπω ειδοποιηση από το forum και απάντηση μετά από 2 χρόνια και λέω WTF να είσαι καλά φίλε μου για την απάντηση αλλά εδώ και 1.5 χρόνο πούλησα τον γάλλο που μου έβγαλε την πίστη και πήρα Κορεάτη πετρέλαιο |