pugsang έγραψε: |
Και γιατι δεν δουλευει ο συνδυασμος?
Οι εκκεντροφοροι του rallye ειναι 262 μοιρες με 8,7κατι βυθισμα αρα δεν ειναι πανω απο τους 270 της piper ή της ΚΕΝΤ. Εγω νομιζω οτι σαν εκκεντροφοροι δεν εχουν προβλημα.Το ολο ζητημα ειναι να προγραμματιστει σωστα ο Bosch. |
speedy100 έγραψε: | ||
Γεια σου Pugsang, ![]() Την συνταγή αυτή την έχω δοκιμάσει και σε 206 και σε 307. Και στις δυο περιπτώσεις οι εκκεντροφόροι δεν δούλεψαν. Έγινε κάθε προσπάθεια με αλλαγή χρονισμού και με προγραμματισμό της ECU αλλά τα αυτοκίνητα δεν ήταν για «παράδοση» στον πελάτη, από πλευράς λειτουργίας. Και στις δυο περιπτώσεις υπήρχε πρόβλημα στο ρελαντί όπου μετά από πολλές προσπάθειες διορθώθηκε αλλά όχι σε ικανοποιητικά επίπεδα, επίσης η υποπίεση στην υποβοήθηση των φρένων λόγω του κακού ρελαντί ήταν πολύ ασταθής με συνέπεια σχεδόν να «χάνονται» τα φρένα… καθώς επίσης καυσαέρια σε ανεπίτρεπτα επίπεδα και φυσικά κακή κατανάλωση. Και στις δύο περιπτώσεις τα μοτέρ μετά τις 4000 στροφές σκότωναν αλλά τι να το κάνεις? Κανείς σοβαρός επαγγελματίας που σέβεται την δουλειά του και τους πελάτες του δεν θα παρέδιδε τέτοια «βελτίωση δρόμου» σε πελάτη… ![]() Αν μπεις στο site της PIPER και πας στην λίστα με τους εκκεντροφόρους για Peugeot θα δεις ότι το μόνο προφίλ που προτείνουν για νορμάλ injection είναι το 270. Για το 285, που είναι το επόμενο, προτείνουν χρήση τετραπετάλουδου και φυσικά άγραφο aftermarket εγκέφαλο. Οι λόγοι για τις προτάσεις αυτές της PIPER είναι τα παραπάνω προβλήματα που ανέφερα. Τώρα για το «γιατί» δεν δουλεύει η συνταγή αυτή, δεν μπήκαμε στον κόπο να αναλύσουμε τα δύο προφίλ του 206 και του 106 αλλά θεωρητικά μπορώ να σου πω ότι το βύθισμα και η διάρκεια σε αυτά τα επίπεδα δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Άρα παράμετροι όπως η μορφή της «ράμπας» του έκκεντρου σε σχέση με την μορφή του «πρόσωπου» του ωστήριου καθώς και ο ρυθμός επιτάχυνσης ανοίγματος των βαλβίδων είναι το πιθανότερο να φταίει για τα παραπάνω προβλήματα αλλά όπως σου είπα όλα αυτά είναι θεωρητικά γιατί δεν κάναμε την πρέπουσα ανάλυση για να βεβαιωθούμε. Φιλικά |
Παράθεση: |
Επειδή το έργο το έχω δει με τα μάτια μου, το πρόβλημα θεωρώ ότι επικεντρώνεται καθαρά στον προγραμματισμό του Bosch και συγκεκριμένα στην χαρτογράφηση της πεταλούδας. Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πεταλούδα στην ουσία είναι βοηθός ακόμα και σε μεγαλύτερους από 270 μοίρες εκκεντροφόρους αφού ρυθμίζεται έτσι ώστε να αλλάζει ακόμα και η ταχύτητα του εισερχόμενου αέρα και το αυτοκίνητο να έχει ροπή από χαμηλά.
Δοκιμάστηκε, έπαιξε και πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε σε ρελαντί ούτε σε καλή λειτουργία. Είναι πονοκέφαλος, το ξέρω και θέλει πολύ δουλειά και πολλές δοκιμές, αλλά πλέον υπάρχει ζωντανό παράδειγμα. Τώρα θα μου πεις γιατί εγώ δεν κράτησα εγώ τα ηλεκτρικά του 206 και έβαλα Marrelli στο δικό μου... 1ον Προτίμησα την απόλυτη αμμεσότητα της μηχανικής πεταλούδας και 2ον τα υλικά τα είχα άρα θα ήταν κρίμα να μην τα χρησιμοποίούσα.... Η μόνη διαφορά που αν θέλει κάποιος να ανέβει πολύ ψηλά σε στροφές (ήτε με Marrelli ήτε με Bosch) είναι τα ελλατήρια των βαλβίδων που είναι πιο μαλακά και θέλουν αλλαγή καθώς και τα καπελωτα, τουλάχιστον αν το μοτερ θέλουμε να βαράει 8.000 |
speedy100 έγραψε: |
Αν μπεις στο site της PIPER και πας στην λίστα με τους εκκεντροφόρους για Peugeot θα δεις ότι το μόνο προφίλ που προτείνουν για νορμάλ injection είναι το 270. Για το 285, που είναι το επόμενο, προτείνουν χρήση τετραπετάλουδου και φυσικά άγραφο aftermarket εγκέφαλο. Οι λόγοι για τις προτάσεις αυτές της PIPER είναι τα παραπάνω προβλήματα που ανέφερα. |
Τώρα για το «γιατί» δεν δουλεύει η συνταγή αυτή, δεν μπήκαμε στον κόπο να αναλύσουμε τα δύο προφίλ του 206 και του 106 αλλά θεωρητικά μπορώ να σου πω ότι το βύθισμα και η διάρκεια σε αυτά τα επίπεδα δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Άρα παράμετροι όπως η μορφή της «ράμπας» του έκκεντρου σε σχέση με την μορφή του «πρόσωπου» του ωστήριου καθώς και ο ρυθμός επιτάχυνσης ανοίγματος των βαλβίδων είναι το πιθανότερο να φταίει για τα παραπάνω προβλήματα αλλά όπως σου είπα όλα αυτά είναι θεωρητικά γιατί δεν κάναμε την πρέπουσα ανάλυση για να βεβαιωθούμε. |
Καλημέρα ![]() Ευχαριστώ όλους για τις διευκρινίσεις στα δικά μου postings. Το πρόβλημα δυστυχώς είναι ότι στην χώρα μας η έρευνα δεν πληρώνεται και επειδή όπως προανέφερα δεν πειραματιζόμαστε σε αυτοκίνητα πελατών πολλά προβλήματα επάνω στην δουλειά παραμένουν μόνο θεωρητικά απαντημένα… αλλά σίγουρα κάτι είναι και αυτό. Φιλικά |
dimzaf206 έγραψε: |
Παιδιά, το αυτοκίνητό μου βγήκε πριν από μια βδομάδα από το συνεργείο φορώντας εκκεντροφόρους Rallye και δούλευε άψογα απ΄την πρώτη στιγμή! Ρελαντί στις 750 σαλ, κανένα πρόβλημα με φρένα (!), νορμάλ κατανάλωση. Πιστεύω ότι το μυστικό κρύβεται στον σωστό χρονισμό (εννοείται ότι έβαλα τα ρυθμιζόμενα γρανάζια του Rallye) των εκκεντροφόρων και δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα. Άλλωστε το δικό μου κυκλοφορούσε για μια μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα με τον εγκέφαλο απείραχτο. Βέβαια, μετά την επέμβαση στο πρόγραμμα το 206 έδειξε τα δόντια του: Απίστευτη απόκριση στο γκάζι, ροπή από χαμηλά και δύναμη μεχρι τις 7100 (πλέον) σαλ του κόφτη. Σημειώνω ότι αλλάχτηκε ολόκληρη η εξάτμιση (πολλαπλή Rallye, δίχαλο και ανοξείδωτη χειροποίητη εξάτμιση) και τοποθετήθηκε σκούπα. Με όλα αυτά έδειξε 123 ίππους/5700 σαλ και 15,7kgm/4500 σαλ στον τροχό. Η ιπποδύναμη μάλιστα είναι πάνω από 120 ίππους σε όλο το διάστημα από 5500σαλ - 6700!!! Υπόψιν ότι το νορμάλ 206 έχει 99,5 ίππους/5600 σαλ και 13,7 kgm/4000 σαλ στον τροχό (από το αρχείο του δυναμόμετρου - Dynojet).
Aυτό που θέλω να πω είναι ότι η υπόθεση "εκκεντροφόροι 106" σαφώς και αξίζει (και συμφέρει οικονομικά), αρκεί να συνδυαστεί με τα σωστά παρελκόμενα και να γίνει σωστή δουλειά στον χρονισμό και στο πρόγραμμα. |
Παιδιά, το αυτοκίνητό μου βγήκε πριν από μια βδομάδα από το συνεργείο φορώντας εκκεντροφόρους Rallye και δούλευε άψογα απ΄την πρώτη στιγμή! Ρελαντί στις 750 σαλ, κανένα πρόβλημα με φρένα (!), νορμάλ κατανάλωση. Πιστεύω ότι το μυστικό κρύβεται στον σωστό χρονισμό (εννοείται ότι έβαλα τα ρυθμιζόμενα γρανάζια του Rallye) των εκκεντροφόρων και δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα. Άλλωστε το δικό μου κυκλοφορούσε για μια μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα με τον εγκέφαλο απείραχτο. Βέβαια, μετά την επέμβαση στο πρόγραμμα το 206 έδειξε τα δόντια του: Απίστευτη απόκριση στο γκάζι, ροπή από χαμηλά και δύναμη μεχρι τις 7100 (πλέον) σαλ του κόφτη. Σημειώνω ότι αλλάχτηκε ολόκληρη η εξάτμιση (πολλαπλή Rallye, δίχαλο και ανοξείδωτη χειροποίητη εξάτμιση) και τοποθετήθηκε σκούπα. Με όλα αυτά έδειξε 123 ίππους/5700 σαλ και 15,7kgm/4500 σαλ στον τροχό. Η ιπποδύναμη μάλιστα είναι πάνω από 120 ίππους σε όλο το διάστημα από 5500σαλ - 6700!!! Υπόψιν ότι το νορμάλ 206 έχει 99,5 ίππους/5600 σαλ και 13,7 kgm/4000 σαλ στον τροχό (από το αρχείο του δυναμόμετρου - Dynojet).
Aυτό που θέλω να πω είναι ότι η υπόθεση "εκκεντροφόροι 106" σαφώς και αξίζει (και συμφέρει οικονομικά), αρκεί να συνδυαστεί με τα σωστά παρελκόμενα και να γίνει σωστή δουλειά στον χρονισμό και στο πρόγραμμα. |
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της Ελληνικής Πραγματικότητας φίλε Speepy!
O Eλληνας βελτιωτής δεν ψάχνεται, περιμένει το εύκολο κέρδος! Ο χρόνος και ο κόπος της έρευνας δεν περιμένεις να τον αποκτήσεις εκείνη την στιγμή, αλλά να αποδώσει στο μέλλον. Αυτό λέγεται επένδυση! Το να μάθεις 5 πράγματα από αυτά που έχουν κάνει οι άλλοι (στα σίγουρα) σίγουρα δεν κάνει μια εταιρία πρωτοπόρα ή πλήρως αναπτυσσόμενη. Για να κερδίσεις πρέπει να ρισκάρεις και να επενδύσεις. Η νοοτροπία όπως της Ελληνικής πραγματικότητας είναι περισσότερο "αρπαχτή" και "εύκολο κέρδος" Πάντα Φιλικά και μιλώντας γενικά (οχι ειδικά) Τάσος |
..... Τώρα, όσον αφορά στο κόστος: Εκκεντροφόροι & Πολλαπλή εξαγωγής: 250 Ευρώ (Μεταχειρισμένα) Τροχαλίες εκκεντροφόρων: 160 Eυρώ (Καινούριες) Καταλύτης Rallye: 120 Eυρώ (Μεταχειρισμένος) Δίχαλο & Εξάτμιση ανοξείδωτη: 300 Ευρώ (Χειροποίητα) Σκούπα Κingdragon πολυεστερική: 140 Eυρώ Πρόγραμμα & Δυναμομέτρηση: 500 Eυρώ Στα παραπάνω προσθέστε τα εργατικά του μηχανικού και κάτι απαραίτητα μικροέξοδα (πχ φίλτρο λαδιού Rallye) και θα δείτε ότι αξίζει τα λεφτά και με το παραπάνω! ... |
Για τους προγραμματισμους με τσιπακι με εχουν προβληματισει τα λογια του Speedy100,οτι η επανασυνδεση του με την ECU μπορει να ναι προβληματικη. Εσεις Speedy100 τα προγραμματα πως τα βαζετε? |
kaisaras96 έγραψε: |
Εγω σκεφτομαι την λυση ![]() σε χειροποιητο με πολυ χαμηλο κοστος παρεα με εναν μεταλικο καταλυτη |
|
Εγω δεν σου λεω βαλτο μην το βαλεις αλλα αν τελικα το βαλεις και εχεις περισσοτερο προβλημα χαμηλα μην διανοηθεις καν να ανοιξεις τοπικ "Προβλημα στις χαμηλες με χταποδι σε 4-1" γιατι οπως θα το ανοιξεις ετσι θα το κλειδωσω και θα σε κανω link σ αυτο εδω το τοπικ |
Pughell έγραψε: |
Και κατι ακομα...
Για οσους επιζητουν δυναμη,βαλτε ενα καταραμενο σαζμαν!!!!Οι σχεσεις του 206 ειναι για τ'αναθεμα... Ξερω,κοστιζουν ακριβα αλλα κανουν δουλεια!Πολυ πιθανον ο Bacci να εχει και για 206 σχεσεις οποτε του σκατε περιπου ενα χιλιαρικακι και η 5η σας θα πιανει κοφτη με μεγαλη ευκολια. ![]() Ακους προεδρε;;; ![]() |
Και κατι ακομα...
Για οσους επιζητουν δυναμη,βαλτε ενα καταραμενο σαζμαν!!!!Οι σχεσεις του 206 ειναι για τ'αναθεμα... Ξερω,κοστιζουν ακριβα αλλα κανουν δουλεια!Πολυ πιθανον ο Bacci να εχει και για 206 σχεσεις οποτε του σκατε περιπου ενα χιλιαρικακι και η 5η σας θα πιανει κοφτη με μεγαλη ευκολια. ![]() Ακους προεδρε;;; ![]() |
FRAPEOLE έγραψε: |
Καλημερα παιδια μετα απο καιρο.
Εγω που ΕΧΩ εισαγωγη και ολοκληρη εξατμιση σαν του Animal και λεω να βαλω εκκεντρο φορους 106 μηπως πρεπει να ανεβασω κοφτη? Μηπως οι εκκεντροφοροι του 206 ειναι πιο ροπατοι και του 106 χρειαζονται κοφτη στης 7500 για να αποδωσουν αυτα που μπορουν? Μηπως με κοφτη στης 6500 μπαινει ο κοφτης μολις παει να δωσει το μοτερ? |
-=N4X=- έγραψε: |
Oi διαφορες ειναι πολλες κ νομιζω καπου αλλου καποιος τις ειχε αναφερει με την μεγαλυτερη να ειναι η αλουμινενια πολλαπλη εισαγωγης που την ξαναεμφανισαν απο το 13 rallye.
Κατι ασχετο μια κ το θεμα εχει γινει πιο σφαιρικο....το σαββατο το αμαξι μπαινει μεσα.Θα φορεθει η εξαγωγη απο το rallye (καλα ε δεν ειχα ιδεα οτι ειναι μαντεμενια!) με διχαλο αλλαγμενο κ χειροποιητο σωληνα με εσωτερικο φ48 (για την ακριβεια ειναι 47.κατι) κ αγωνιστικο καταλυτη 100 τρυπων.Το αμαξι εχει μονο μια σκουπα κ ενα τελικο οποτε βρισκει κανεις καποιο σφαλμα στην επιλογη αυτη?Μεσαιο καζανι να φορεσω η οχι...βεβαια ειχαμε κανει μια συζητηση με τον Τασο αλλα ακομα δεν εχω αποφασισει χωρις φυσικα να αμφισβητω τα λεγομενα του.Το αμαξι θα παρει τα πανω λιγακι η δεν θα εχει αξιοσημειωτη διαφορα?Δεν περιμενω βεβαια με κατι τοσο Light κ τα τρελα αλογα αλλα θα δωσει το κατι παραπανω? |
BTS έγραψε: |
Mάκη (η ερώτηση απευθύνεται και σε όποιον άλλο γνωρίζει) οι εκκεντροφόροι του ραλλύ μπαίνουν στον 1.4 16V; Θυμάμαι ότι είχες γράψει ότι μπαίνουν, σε μία αγγελία. Είναι διασταυρωμένο; |
Οχι Πετρο δεν μπαινουν τελικα.Αν και στην αρχη νομιζαμε οτι ταιριαζουν τελικα ΔΕΝ |
Οι δοκιμες φυσικα επιτρεπονται..... ![]() |
Oi διαφορες ειναι πολλες κ νομιζω καπου αλλου καποιος τις ειχε αναφερει με την μεγαλυτερη να ειναι η αλουμινενια πολλαπλη εισαγωγης που την ξαναεμφανισαν απο το 13 rallye.
Κατι ασχετο μια κ το θεμα εχει γινει πιο σφαιρικο....το σαββατο το αμαξι μπαινει μεσα.Θα φορεθει η εξαγωγη απο το rallye (καλα ε δεν ειχα ιδεα οτι ειναι μαντεμενια!) με διχαλο αλλαγμενο κ χειροποιητο σωληνα με εσωτερικο φ48 (για την ακριβεια ειναι 47.κατι) κ αγωνιστικο καταλυτη 100 τρυπων.Το αμαξι εχει μονο μια σκουπα κ ενα τελικο οποτε βρισκει κανεις καποιο σφαλμα στην επιλογη αυτη?Μεσαιο καζανι να φορεσω η οχι...βεβαια ειχαμε κανει μια συζητηση με τον Τασο αλλα ακομα δεν εχω αποφασισει χωρις φυσικα να αμφισβητω τα λεγομενα του.Το αμαξι θα παρει τα πανω λιγακι η δεν θα εχει αξιοσημειωτη διαφορα?Δεν περιμενω βεβαια με κατι τοσο Light κ τα τρελα αλογα αλλα θα δωσει το κατι παραπανω? |
volvos έγραψε: |
ερωτηση- με εκεντροφορους απο ραλλυ απο οσα εχω διαβασει δεν ειναι απαραιτητο το χαρακωμα του καπακιου ή οποιαδηποτε αλλη επεμβαση που θα αλλαξει συμπιεση... ισχυει αυτο?
θα αλλαξει το 11 συμπιεση με ραλλυ εκεντροφορους και αν ναι ποσο? μηπως 10.8 που εχει το 106? επιπλεον βαζοντας καταλυτη απο κατω εννοεις οτι μετακινουμε το μεσαιο πιο πισω γιατι ειχα την εντυπωση οτι δεν ειναι απαραιτητο... |
kai τασο που τα ρυθμιζεις?????? τα ρυθμιζομενα λεω τα γραναζια. |
ναι ρε τασο αλλα οταν ζηταει 300 για να τους βαλει και να τους ρυθμισει ΕΛΕΟΣ...
2 ωρες το πολυ δουλεια. σορυ για το οφ τοπικ αλλα εχω συφιλιαστει με τη τιμη που ακουσα. ΚΑΙ ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ. |
Hector έγραψε: |
Επισης τα 206-307-c2 κλπ θα βγαλουν περισσοτερα αλογα σε 1ο σταδιο απο οτι τα σαχοραλλα γιατι εχουν μεγαλυτερες βαλβιδες και περισσοτερη συμπιεση. |
Hector έγραψε: |
Μηπως ταιριαζουν οι εγγεφαλοι του 206 με του σαχο? |
κ επαιρνε κ ρυθμιστη βενζινης το 206 κατι θα γινονταν. |
ΚΑΙ ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ. |
Μην φοβαστε ουτε για στεγνωμα ψηλα που λενε μερικοι |
η κ καλυτερα αγραφο για να δουλεψουν σωστα |
Steve έγραψε: |
σως λόγω του ότι το μοτέρ έχει διαφορετικό κεφαλάρι να μην συνεργάζονται καλά... το ότι ταιριάζουν, ταιριάζουν |
λοιπον εχουμε 2(μιλτο-nx4) που λενε οτι οι εκκεντροφοροι απο 106 δουλευουν και χωρις προγραμμα...σιγουρα δε δινουν ουτε το 70%των δυνατοτητων τους αλλα κανεις δε γκρινιαζει για στεγνωμα απο τους 2.
και εχουμε καμια 10αρια που σφαζονται για το αντιθετο με εναν (αργυρη) να το εχει δοκιμασει στο δικο του κι απο πανω... και ερωτω. ειναι επικινδυνο? δε ρωταω αν θα δουλεψουν εντελως σωστα αλλα ποσο κακο για το μοτερ ειναι..... |
DrJekyll έγραψε: |
Αυτά τα πάνω είναι τα νέα σφυρήλατα της WISECO ε? ![]() Την επόμενη εβδομάδα θα βάλω AFmeter της autogauge και θα σας πω ... εμπειρίες! Ώς τότε θα κάνω κανα τρισάγιο Δυυυύναται να στέεεελνοσειν πολλάαακις κάυσιμον είς τους θάααααλαμους κααααύσης!!! |
Touristas έγραψε: |
Λοιπών για να τελειώνουμε.
Για να δουλέψει σωστά το αμάξι και χωρίς πρόβλημα με τους εκκεντροφόρους του rallye και να αποδώσει ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. |
...εγώ επάνω είχα κάνει και ροϊκή και πλάνισμα στο καπάκι.... |
....μην ξεχνάτε το rallye κατεβάζει 7200…. Είναι αρκετά μακριά από το 6500 που τελειώνουν τα δικά μας μοτέρ, και μην μου πει κανείς ότι είναι μικρή η διαφορά. ![]() Επίσης η χαρτογράφηση στο μαμά πρόγραμμα είναι έτσι ώστε να έχει την καλύτερη απόδοση στης μεσαίες στροφές και χαμηλή κατανάλωση = ( σεβασμός στο περιβάλλoν ) |
Sidobre έγραψε: | ||||
![]()
![]() Μαθήματα μπακαλικής ο ψόφιος άλογος! Με τις υγείες σας! |
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ πολυ καλο....γεια σου ρε Τασουλη με τα αστεια σου....αντε στο μηχανικο σου εσυ κ μην λες πολλα κυριε 150αλογα αλλα δεν παω βημα! |
Βασικα δεν ανοιγει το λινκ του photoalbum αλλα θα το προσπαθησω παλι.
Οσο για το σαπουνι ασε τις χαζοαπειλες γιατι δεν ταιριαζουν στο προσωπο σου (ελεος) κ εξηγησε μου γιατι εχω λαθος σε αυτα τα 2 που γελασες. Περιμενω... |
Sidobre έγραψε: | ||
1ον Δεν είναι χαζοαπειλές. Οποιος μου την λέει έτσι, του την λέω και εγώ. Δεν σε πρόσβαλα, μην με προσβάλεις. Δεν σου έχω δώσει ποτέ δικαίωμα οπότε η αντίδρασή μου είναι 100% δικαιολογημένη. 2ον Δεν γέλασα. Σου έριξα ντομάτα. 3ον απαντήσεις 3.1 Οι μερικοί που λένε για στέγνωμα το λένε βάση αποδείξεων με αναλυτή και καυσαερίων και μετρήσεις στον εγκέφαλο. Αν δεν σου φτάνουν αυτά είσαι σε λάθος κατεύθυνση. 3.2 Ολοι οι εγκέφαλοι αναπρογραμματιζόνται. Εχουν ένα τσιπάκι μνήμης eprom το οποίο περιέχει όλα αυτά που χρειάζεσαι. Αυτή σβήνει και ξαναγράφει. Αν ο άλλος που στα λέει αυτά είναι κουλός και δεν ξέρει να σου φιάχνει ότι θέλει τότε δεν σου φταίω εγώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου μου που από Bosch ME 7.4.4 πλέον είναι Magnetti Marelli MM48P.238 Προγραμματισμένος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτό το μοτερ με αυτά τα πράγματα που φοράει πάνω. Οποιοδήποτε άλλο μοντέλο δεν θα έπαιζε σωστά. Με τις υγείες σας. |
που λεω οτι δεν επαναπρογραμματιζεται ο εγκεφαλος του multiplex!!!
Θες να σου πω κ ονοματα που εχω παρει τηλ? 1)Δημητριαδης 2)Σαλιας 3)Σακης (θεσσαλονικη) 4)Διμτσας(Τρικαλα...μην γελατε ειναι καλος) Εγω αλλο ειπα κ δεν μπορεις να το αρνηθεις οτι κ να λες....οτι οι εκκεντροφοροι θα δουλεψουν καλυτερα (θα παρεις το 100%) απο οτι με ενα προγραμμα που πχ εχει το μεγαλο μειονεκτημα του οτι δεν ρυθμιζεται το αβανς...κ λεω οτι αν κανω λαθος κ ξερεις κατι αλλο τοτε το παραδεχομαι οτι δεν το εψαξα αρκετα αλλα μην βγαινεις κ μου πετας ντοματες αγγουρια κ λοιπα ζαρζαβατικα.... |
Παρωδιας συνεχεια λοιπον...
1)Δεν ειπα οτι καποιος απο τα ονοματα που ανεφερα δεν κανει προγραμμα...ολοι αυτοι κανουν κ για αυτο το λογο κ επικοινωνησα μαζι τους.Για να παρω γνωμες κ ιδεες. |
που λεω οτι δεν επαναπρογραμματιζεται ο εγκεφαλος του multiplex!!! |
2)Το οτι δεν ειμαι μελος (που δεν πεφτει λογος σε κανενα γιατι) δεν με εμποδισε ποτε να διαβασω τα μηχανολογικα αφου μπορω κ τα διαβαζω απο αλλο μελος (την πατησες) αλλα ετσι κ αλλιως μην νομιζεις οτι αν καποιος δεν ειναι σε αυτο το κλαμπ (που το εκτιμω κ αλλωστε για αυτο ασχολουμαι κ ερχομαι εκδρομες κ συναντησεις) δεν μπορει να ξερει τροπους βελτιωσης για το τουτου του. |
Καλλιστα μπορω να σου αναφερω 3 206 1600 που φορουν μπουμπακια σαν τα δικα μου κ 1 με dbillas ελαχιστα πιο αγριους με τα 2 να εχουν προγραμμα (dbillas κ "χειροποιητο") κ 2 να δουλευουν χωρις αυτο σαν κ εμενα....κ ομως κανενα απο τα παιδια δεν ειναι μελος του κλαμπ.(ασχετα αν τους εχω πρηξει). |
Αρα υπαρχουν κ εξω απο εδω τροποι κ ιδεες...απλα εδω ειναι συσσωρευμενα πολλα απο αυτα. |
Κ επειδη εγω δεν λεω λογια του αερα κ ουτε το παιζω καποιος αν αυτο που λες για αβανς ισχυει τοτε ναι αξιζω την ντοματα (ασχετα αν παλι ο αγραφος ειναι οτι καλυτερο) κ θα ηθελα πληροφοριες με ενα πμ αν γινεται...αλλα για το στεγνωμα επιμενω οτι κ να λετε γιατι το ειδα με τα ματια μου.(για τα μαμα παντα) |
Sidobre έγραψε: | ||||||||||||
βρε θα αρχίσω να τραβάω τα βυζιά μου στο τέλος! Είπε κανείς ότι δεν κάνουν πρόγραμμα; Εσύ είπες:
Εβάλες θαυμαστικό που σημαίνει θετική πρόταση, δηλαδή ότι "που λέω, ΔΕΝ επαναπρογραμματίζεται ο εγκέφαλος του multiplex" Αν είχες βάλει ερωτηματικό θα είσουν σωστός. Μας καράφλιασες γιατι αλλάζεις το νόημα! Πρέπει εμείς να μυρίσουμε τα νύχια μας!
Δεν το σχολίασε κανείς ότι δεν είσαι μέλος. Αυτό είναι δική σου υπόθεση. Το θέμα αρχικά είχε διασπαστεί και μπει στις Τεχνικές συζητήσεις και επειδή δεν είσαι μέλος ξαναμεταφέρθηκε στις γενικές για να συμμετέχεις. ΑΡΑ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ![]() ![]()
Και μην μου πεις ότι οποιοδήποτε reprofile είναι και αξιόλογο γιατί τότε θα τα τραβήξω τα βυζιά μου και θα φτάσουν στο πάτωμα. Φτηνή λύση ναι είναι συμφωνώ -και καλή για τα λεφτά της.
Παντού υπάρχει ένας Μύθος.... (αλήθεια αυτό το παιδί πού έχει χαθεί;) ![]() ![]()
Ο άγραφος είναι για άλλες λύσεις. Δεν είναι για φτηνοδουλειές για μερικά αλογάκια. Μπορείς να επιμένεις ότι δεν υπάρχει στέγνωμα. Επέμενε όσο θέλεις. Εμένα στην τελική ΔΕΝ με απασχολεί. Συμβουλή σου δίνω επειδή είδα με τα ίδια μου τα μάτια κάποια πράγματα. Οχι επειδή το παίζω έξυπνος όπως νομίζεις, αλλά επειδή γουστάρω και λέω. Οποιος δεν θέλει να δεχτεί τις συμβουλές μου είναι δικαίωμά του. Ομως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μου την "λέει" επειδή λέω την άποψή μου, όπως ξανανέφερα δεν έχω το δικαίωμα να την "λέω" και εγώ σε κάποιον. Αν τώρα θεωρείς ότι μια ντομάτα είναι παρεξηγήσιμη, παρ'ότι έχουμε μιλήσει πάμπολες φορές και γενικά ξέρεις ότι το κλίμα εδώ μέσα είναι να πειράζουμε ο ένας τον άλλο πάντα καλοπροαίρετα, ε τότε ψάξτο λίγο γιατί κάτι δεν ακούγεται καλά... |
Baphomet έγραψε: |
Κατ'εμέ το πρόγραμμα είναι το πρώτο πράγμα ..............Οπότε ψάξου και ετοιμάσου για πρόγραμμα το συντομότερο! |
Αχ, τί ωραία που ΔΕΝ έχω 1600άρι μοτέρ... πω πω προβλήματα που έχει ο κόσμος ![]() |
![]() ![]() Μαθήματα μπακαλικής ο ψόφιος άλογος! Με τις υγείες σας! |
Εγώ ακόμα και στο φτωχό 1.4 μου με σκούπα και τελικό διαπίστωνα πως το αμάξι δεν δουλεύει καλα και ήταν χειρότερο από μαμα. |
Θεωρώ εντελώς λάθος πρακτική το να βάζουμε τα πάντα επάνω και οχι προγραμμα και το έχω ξαναναφέρει στον N4X. |
Κατά την γνώμη μου, ένα 1.6 16V με σωστό σύστημα εξάτμισης, σκούπα και σωστό πρόγραμμα θα είναι πιο οικονομικό, πιο αξιόπιστο και ίσως πιο δυνατό από το αμάξι σου Άλεξ όπως είναι αυτή την στιγμή...Οπότε ψάξου και ετοιμάσου για πρόγραμμα το συντομότερο! |
Σχετικά με το στέγνωμα θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Τάσο... |
DIMCHRI έγραψε: |
αστο steeve ... to 1.6 έχει φτάσει σε απίστευτες ιποδυνάμεις και δουλεύει χωρίς προβλήματα... βλέπε προέδρου, σίμου , κτλ.... κτλ.... |
και είμαι σίγουρος ότι πολύ θα ήθελες ένα 1.6 και ακόμα περισσότερο θα ήθελες ένα 2.0 λιτρο και ακόμα περισσότερο όλοι θα θέλαμε ένα τρίλιτρο V6 |
ώστε να περνάμε τα subaru kai ta mitsu σαν σταματημένα !!!! ![]() |
ROM206 έγραψε: |
Τελικά ρε παιδιά για να ξεκαθαρίσουμε όλη αυτή την βαβούρα... οι κεντροφόροι απο rallye - saxo φοριούνται απάνω στα 206?
και ποιά διαδικάσια πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να τους βάλει ώστε να μην έχει προβλήματα με αρρυθμίες στα ρελάντι και τα σχετικά....??? αα.. και πες να τους βάλει τους κεντροφόρους θα τους βάλει έτσι ή πρέπει να τους κάνει reprofile???? |
Steve έγραψε: | ||
|
Miltellas έγραψε: |
Επί τη ευκαιρία, δουλεύει το μοτέρ μου σχεδόν δύο χρόνια με εκκεντροφόρους Rallye (και τα γρανάζια του φυσικά) με μηδενικά προβλήματα (τέλειοι ρύποι, μηδέν κατάλοιπα, εργοστασιακή κατανάλωση, τίποτα χαλασμένο). Άρα το εγχείρημα δεν προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Από απόδοση, είναι εμφανώς καλύτερη (αλλά όχι τίποτα το τρομερό) μετά τις 5000σαλ+ και χαμηλά από ίδια έως χειρότερη και όχι καλύτερη. Σε δυναμόμετρο δεν το έχω βάλει, κι ούτε έχω μετρήσει το μίγμα στα ψηλά, αλλά έχω κάνει άπειρες κόντρες πιο πριν-πριν-κατά-μετά-πιο μετά-κλπ από στάση, εν κινήσει, τελικές κλπ Με κοντύτερες σχέσεις πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα συνολικά (έβαλε ο Γιάννης206 σασμάν από 306). Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται πρόγραμμα, αλλά όχι ότι δημιουργείται και πρόβλημα χωρίς αυτό. Πιστεύω ότι το μίγμα στα ψηλά είναι φτωχό κι αυτό γιατί η τελική δεν έχει αυξηθεί καθόλου αλλά σίγουρα δεν θα είναι επικίνδυνα φτωχό - και για πλούσιο ούτε κατά διάνοια (από τον τρόπο που απόδίδει και από την εσωτερική καθαρότητα του μοτέρ - το έχω ανοίξει και το είδα). Σχεδόν δύο χρόνια είναι αρκετά γι αυτό το συμπέρασμα. |
DrJekyll έγραψε: |
Ηρέμησα ![]() Η μόνη διαφορά είναι στον εγκέφαλο λοιπόν... Thanx Μάκη... ![]() |
tirokomos έγραψε: | ||
|
Οι μοναδικοί εκκεντροφόροι που ήταν διαφορετικοί σε ολη την σειρά των 106 1.6 16V ήταν αυτοί του 106 1.6 16V Gti mod '97 που ήταν λίγο πιο αργοί σε μοίρες.
Ολοι οι υπόλοιποι είναι ίδιοι. |
Οι εκκεντροφόροι του Rallye στο δικό μου μοτέρ χαμηλά έριξαν ανεπαίσθητα την απόδοση και ψηλά έκαναν την διαφορά μετά τις 5000σαλ μέχρι και λίγο πριν τον κόφτη όπου μάλλον αισθάνομαι στέγνωμα από καύσιμο. Μικρή όμως η διαφορά σε απόδοση και προφανώς πρέπει να βρεθεί τρόπος να αυξηθεί λίγο το καύσιμο στις ψηλές σαλ.
Έχω ήδη μπεκ από 2λιτρο που είναι διαφορετικά από του 1.6 16V αλλά δεν γνωρίζω σε τί διαφέρουν, και το χειρότερο είναι ότι δεν γνωρίζω ούτε την ωμική αντίσταση που αν είναι διαφορετική μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε κάψιμο εγκεφάλου! Οπότε δεν τα έχω τοποθετήσει και ούτε σκοπεύω με τα δεδομένα που (δεν) διαθέτω. Πλάνισμα κεφαλής δεν χρειάζεται φυσικά! Δεν αφαιρείται η κεφαλή για να τοποθετήσεις εκκεντροφόρους! Υπενθυμίζω σε όσους δεν έχουν διαβάσει τα προηγούμενα ποστ, ότι για να δουλέψουν οι εκκεντροφόροι από Rallye πρέπει να συνοδεύονται και από τα γρανάζια τους! |
... Εκτός από τα γρανάζια για να αποδώσουν σωστά θέλουν και πρόγραμμα. |
brz20 έγραψε: |
Λοιπον Δημητρη ρωτησες για χαρακτηριστικα.Μονοφυσο ραλυ με τριφυσο δηλαδη 8V με 16V αλαζει μονο ο εγκεφαλος. |
Απο χαρακτηριστικα εχουν 262 μοιρες και 8,4mm ή 8,5mm βυθισμα και εισαγωγη και εξαγωγη.Και απο ξερω δουλευουν απο 4500 στροφες και πανω πολυ καλα.Βασικα σε 307 16αρι μεχρι τι εκκεντροφορο μπορω να φορεσω?Μοιρες και βυθισμα.Και κατι ακομα οταν κανεις αλλαγη εκκεντροφορου κανεις και πλανισμα κεφαλης?Τι ακριβως ειναι αυτο?Με εχουν μπερδεψει τελευταια. |
Miltellas έγραψε: | ||
Επαναλαμβανόμαστε όντως! Για πρόγραμμα την ψάχνω εδώ και καιρό και δεν σκοπεύω να διαθέσω 300-500Ε τζάμπα. Αλλιώς μια χαρά είμαι κι έτσι! Και πρόγραμμα πρέπει να φτιαχτεί στα μέτρα τους και όχι να πάρεις κάτι έτοιμο που 9/10 φορές ανεβάζει μία φορά την απόδοση και τρεις την κατανάλωση, με φουλ κατάλοιπα στα πιστόνια από άκαυστα!! Και πληρώνεις και τα μαλλιά σου για να το ανακαλύψεις (αυτό που ήδη σου είπαν κάποιοι ολίγοι). Ποιός μπορεί να φτιάξει πρόγραμμα στα μέτρα τους να τον πληρώσεις και να ευχαριστηθείς αποτέλεσμα χωρίς υπερκατανάλωση καυσίμου με ό,τι συνεπάγεται; Λίγο παραπάνω καύσιμο ζητάμε ψηλά, και όχι πολύ καύσιμο! Δύσκολα πράγματα τελικά... |
Εγώ πάντως έχω φτιάξει και πρόγραμμα ( όχι ακριβώς εγώ ) και κοντεύει να κλείσει χρόνο τώρα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. ![]() Υ.Γ. Να δω πότε θα αξιωθώ να βάλω την εξαγωγή ![]() |
Ξαναγράψτου ρε καραμήτρο ότι φοράς και τους εκκεντροφόρους. Ετσι για να τον φιάξεις! |
tsosmoulis έγραψε: |
Για το στεγνωμα που διλωνουν πολλοι λογο της αλλαγης εκκεντροφορων....μηπως διορθωνεται με καποιο ρυθμιστη πιεσης βενζηνης (εφοσον δεν χρειαζεται μεγαλη διαφορα καυσιμου) ή ειμαι επιρεασμενος πολυ απο τους χαντακιδες εδωπερα και λεω μπαρουφες?
Edited by STELIOS Greeklish to Greek Mod Team |
Touristas έγραψε: | ||||
Οκ Έχω βάλλει και τους εκκεντροφόρους μαζί με τα γρανάζια ![]() ![]() |
400-500Ε ζητάνε, το ξέρω... Αλλά είναι πολλά μωρέ όταν θέλεις να αναβαθμίζεις σιγά-σιγά (δεν μπορώ κι αλλιώς). Θέλω να βάλω και εξαγωγή. Ξανά τα ίδια μετά; Πολλά λεφτά... για 10-15 ίππους... Θέλω αλλά... ήμαρτον!
Ξέρει κανείς τί χρησιμοποιούν για να προγραμματίσουν τον εγκέφαλο. Διαγνωστικό με δυνατότητες προγραμματισμού; Απλό καλώδιο σύνδεσης με laptop και πρόγραμμα; Έχει δει κανείς στην πράξη πώς γίνεται; Τουρίστα μου, πού είσαι τουρίστα μου; ![]() |
Χωρίς πλάκα παιδιά, αν μάθω πώς γίνεται θα αγοράσω το μηχάνημα, το πρόγραμμα, το καλώδιο ή ό,τι είναι. Και θα χαρείτε πολύ εάν το κάνω, σας το υπόσχομαι! Ως αυτοδίδακτος προγραμματιστής δεν θα κολλήσω σε λεπτομέρειες ότι είναι πολύπλοκος ο προγραμματισμός εγκεφάλου. Αν έχετε κάποια πληροφορία πείτε την. Μάρκα μηχανήματος, όνομα προγράματος κλπ ![]() |
Miltellas έγραψε: | ||||||
Και πόσο για το πρόγραμμα; Είδες διαφορά με αυτό και που; |
Βγαζουν το τσιπακι απο τον εγκεφαλο και το συνδεουν σε μια συσκευη αναγνωσης που ειναι συνδεδεμενη με laptop μεσω της σειριακης θυρας. |
Sidobre έγραψε: |
...Πληρώνεις τα copyrights και όταν κάνεις update πληρώνεις μειωμένη τιμή (σιγά μην το ξέρατε... σπασμένα βάζετε όλοι ![]() ![]() ![]() |
STELIOS έγραψε: |
Να διευκρινησω ετσι απλα τυπικα μια λεπτομερια. Δεν ειναι ΟDB αλλα ΟBD (On Board Diagnostic). |
το θεμα προγραμματισμος και ποιος θα το κανει και αν ο λιολιος ειναι καλος ή κορυφη ή θεος δεν ειναι τοσο απλο και καλο ειναι μην το παρουσιαζετε ετσι γιατι δημιουργειτε λαθος εντυπωσεις σε τριτους...
δε νομιζω οτι του εχει κανεις υποχρεωση να τον διαφημιζει στο κατω κατω ![]() οποιος θελει εκει εξω ειναι η ροδος εκει και το πηδημα! ενα αλλο που θελω να ρωτησω εγω ειναι το θεμα του κοφτη. εχει νοημα να παει πιο ψηλα απο 7100-7500 με εκκεντροφ 106? ο αργυρης που το εχει 7800 ειναι μια χαρα... μηπως ειναι καλο να βαλει καποιος και ελατηρια απο 106 για να ειναι ησυχος? |
το θεμα προγραμματισμος και ποιος θα το κανει και αν ο λιολιος ειναι καλος ή κορυφη ή θεος δεν ειναι τοσο απλο και καλο ειναι μην το παρουσιαζετε ετσι γιατι δημιουργειτε λαθος εντυπωσεις σε τριτους...
δε νομιζω οτι του εχει κανεις υποχρεωση να τον διαφημιζει στο κατω κατω ![]() οποιος θελει εκει εξω ειναι η ροδος εκει και το πηδημα! ενα αλλο που θελω να ρωτησω εγω ειναι το θεμα του κοφτη. εχει νοημα να παει πιο ψηλα απο 7100-7500 με εκκεντροφ 106? ο αργυρης που το εχει 7800 ειναι μια χαρα... μηπως ειναι καλο να βαλει καποιος και ελατηρια απο 106 για να ειναι ησυχος? |
kalα καλα ετσι ελεγα και εγω....ας τα βαλει με μαμα 206 να μας πει ποσο πισω ειναι και το ξανασυζηταμε! |
το βρηκα
κινητηρας TU5J4 (saxo-rally) εισαγωγης και εξαγωγης 262 με 8,7mm βυθισμα κινητηρας TU5JP4 (xsara-307-206...) εισαγωγης και εξαγωγης 222 με βυθισμα 8mm στην εισαγωγη και 7,65mm στην εξαγωγη. |
gavanas έγραψε: |
Τα οποία όμως δεν είναι συγκρίσιμα με τα duration που λέει ο Pughell από την Cat Cams γιατί αναφέρονται σε διαφορετικό clearence (0.0 ή 0.1 ή 1.0 χιλιοστά). |
Σπυρο κοιτα,ο εκκεντροφορος καθεαυτου μαλλον δυσκολο να παθει κατι...Αν γινει κατι αυτο που θα "πονεσει" θα ειναι πρωτα το ωστηριο καθως δουλευει σε μεγαλυτερο stretch ας το πουμε απο το εργοστασιακο.Κοινως ερχεται να καλυψει την αποσταση που "εφαγε" ο Μπουμπης απο το πισω μερος του εκκεντρου.
|
Οι ραλλισιοι εχουν ακομα μεγαλυτερο πισω μερος εκκεντρου απο αυτους του 206. ![]() Αντιθετα οι reprofile εχουν παντα μικροτερο απο το εργοστασιακο. ![]() |
mafia206 έγραψε: |
Παιδιά έχω βρει εκκεντροφόρους rallye από μονόφυσο όμως.Πέρα από τις μοίρες που ακόμα δεν έχουμε καταλήξει κάπου,αν είναι 257 ή 262, είναι απαραίτητο να πάρω και τα ρυθμιζόμενα γρανάζια μαζί?? |
Pughell έγραψε: | ||
Αν εχεις XS ή καποια αλλη εκδοση καντο αφοβα ακομα και χωρις προγραμμα. Αν εχεις GTi να ξερεις οτι θα χρειαστεις οπωσδηποτε προγραμμα για να δουλεψει. ![]() Τα ρυθμιζομενα γραναζια δεν χρειαζονται καθως το 106 εχει ακριβως τα ιδια σημαδια με το 206. ![]() |
Κατάλαβα...Σε περίπτωση όμως που έχουμε έτοιμους reprofile εκκεντροφόρους με προφίλ williams είναι καλύτερο να προτιμήσω αυτούς ή ξεφεύγουμε αρκετά από θέμα δουλειάς στον κινητήρα?
Δηλαδή στην περίπτωση των reprofile εκκεντροφόρων θα χρειαστεί οπωσδήποτε ροική εξέλιξη,άλλες εργασίες μήπως? ή τους βάζεις και μετά θες μόνο εξάτμιση και πρόγραμμα??? Επειδή ακριβώς θέλω ν'αποφύγω το άνοιγμα του κινητήρα( και τι επιπρόσθετο κόστος βέβαια ![]() |
MEMsound έγραψε: |
εγώ δεν το κατάλαβα αυτό.
Σε πoιό "XS ή καποια αλλη εκδοση" και σε πoιό "GTI" Μήπως εννοείς αν είναι με ηλεκτρικό γκάζι ή όχι? Αλλά αυτό τι σχέση έχει με το αν είναι XS ή GTI? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Απο οτι ανακαλυψα πολυ προσφατα,η εκδοση GTi στο 206 πηρε εγκριση τυπου μεσα στο 2004.Η XS ομως προυπηρχε... Τι σημαινει αυτο... Αλλες προδιαγραφες ρυπων εχουν τα GTi και αλλες τα XS ή μαλλον για να το πιο ακομα πιο απλα,ενω τα XS,Roland Garros,CC και οι λοιπες εκδοσεις που εβγαιναν πριν απο το 2004 δουλευουν μια χαρα με ραλλισιους και χωρις καθολου προγραμμα,οι εκδοσεις που πηραν εγριση τυπου το 2004 και μετα,θελουν οπωσδηποτε προγραμμα καθως το μιγμα ειναι πολυ φτωχο με αποτελεσμα να εχει πολυ αρρυθμο ρελαντι,να σβηνει στο αφημα του γκαζιου απο ψηλες στροφες και διαφορα αλλα προβληματα.Γκαζι σιγουρα αποκτανε βεβαια και αυτες οι εκδοσεις αλλα υποψιαζομαι οτι το μιγμα θα γινεται επικυνδυνα φτωχο. ![]() |
Πιστεύω για να κάνεις σωστή δουλειά ακόμα και τους μαμά να έβαζες θα ήθελε πρόγραμμα.Πάντως και το πρόγραμμα είναι μέσα στην λίστα μου.
Σε βλέπω κάθετο με το θέμα ροική,γιατί έτσι?? Δηλαδή δεν θα χρειαστεί όύτε αύξηση της συμπίεσης??το βλέπω να σέρνεται χαμηλά... ![]() |
Το καπακι ειναι απιστευτα καλο οποτε εκτος του οτι τα περιθωρια βελτιωσης ειναι ελαχιστα,σου περισσευουν 400Ε για πεταγμα; ![]() Ακομα και τελεια ροικη να γινει,μιλαμε για κερδος 1-2 αλογων. Τονιζω οτι η συγκεκριμενη κεφαλη δεν εχει καμια σχεση με την αντιστοιχη των 106.Ειναι μακραν καλυτερη. ![]() Οσο για την συμπιεση,το μοτερ σου εχει ηδη 11,1-11,2,δεν χρειαζεται παραπανω.Θα χασεις λιγο χαμηλα αλλα θα κερδισεις ψηλα. Εγω παντως δεν θα το πλανιζα. ![]() |
μανθο τη διαφορα την ειδες και μεταξυ μας οταν το αμαξι ανεπνεε καλυτερα. ![]() |
Οσο για την χρονολογια του GTi κραταω επιφυλαξη,παντως σε ολα τα υπολιπα(XS,CC,Roland Garros) που εχουμε βαλει εκκεντροφορους μονο,χωρις τιποτα αλλο,δουλεψαν αψογα απο την επομενη μερ(θελει να δουλεψει λιγο για να προσαρμοστουν οι χαρτες). ![]() |
Ρε μαστορα,το 2003 δεν εβγαινε ακομα GTi.
Κατα τα μεσα του 2004 αρχισε η διαθεση τους στην αγορα. ![]() |
Μονοφυσο...Οι τριφυσοι πιθανοτατα θα του κατσουν πολυ αγριοι του 206 χωρις προγραμμα... ![]() |
ok ρε στελιο με τα μπεκ το θεμα ειναι οτι αν αυξησουμε τα Msec του 206 μας καλυπτει για αυτη τη μετατροπη.αυτο θελω να πω. η παροχη που δινουν του 206 φτανει για λαιτ μετατροπες μη τρελαθουμε!
αρα το ερωτημα ειναι τι παροχη εχουν τα μπεκ του 206 και τι του 106?οεο? |
Πολύ παραπάνω από μια λαιτ μετατροπή αντέχουν τα μπεκ του 206... |
TONIS** έγραψε: |
1)κατέβασμα το καπακι 2 δεκατα
2)αλλαγη ελατηρια βαλβιδων απο rallye 3)διπλες ροδελες κατω στα ελατηρια βαλβιδων 4)και εκκεντροφορος ΜΟΝΟ Ο ΕΙΣΑΓΩΗΣ απο RALLYE 5)ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΕΞΑΓ.ΑΠΟ RALLYE ΚΤΣΧΕΤΙΚΑ 6)χωρις προγραμμα προς το παρον ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...... 122Hp & ¨15.9ροπη |
(οταν το οριο για αυτα που αναφερεις |
1)κατέβασμα το καπακι 2 δεκατα
2)αλλαγη ελατηρια βαλβιδων απο rallye 3)διπλες ροδελες κατω στα ελατηρια βαλβιδων 4)και εκκεντροφορος ΜΟΝΟ Ο ΕΙΣΑΓΩΗΣ απο RALLYE 5)ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΕΞΑΓ.ΑΠΟ RALLYE ΚΤΣΧΕΤΙΚΑ 6)χωρις προγραμμα προς το παρον ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...... 122Hp & ¨15.9ροπη |
Πανο τα πολυ σκληρα ελατηρια βαλβιδων κανουν ζημεια απλα φαινεται μετα απο πολυ καιρο.
Τρωνε την βαση της κεφαλης,εκει που στηριζονται... ![]() |
volvos έγραψε: | ||
δηλαδη αν σου ποουμε γυρω στις 5περιπτωσεις που με ενα εκκεντροφορο εξαγωγης και ενα προγραμμα βγαλανε χαλαρα αλλα 10 αλογα???το θεμα δεν ειναι τοσο τα 122-132-142 αλλα στο δρομο πως παει... επισης ελατηρια βαλβιδων κανεις δεν αλλαζει αν δε στροφαρει τουλαχιστον 7200 (κοφτη 106) ασε που πολλοι (και εγω ) στροφαρουν και 7500 με μαμα ελατηρια χωρις προβλημα.εσυ με 6500κοφτη τι τα ηθελες? ο δε sidobre 7800 με πεζο σπορτ εκκεντροφορο και μαμα ελατηρια. σσιγουρα κακο δε κανουν αλλα δεν ειναι το παν... επισης η πολλαπλη εξαγωγης και η εξατμιση 106 με εκκεντροφορο εξαγωγης μαμα 206 πως την υπολογισατε? ή τα κοπανισε ο εξατμισας οπου κατσει? επισης το ΠΛΕΟΝ σημαντικο...γιατι στα χαρτια ολοι καλοι ειμαστε. στη πραξη με αμαξι που ανοιγες πριν ποσο εμπρος εισαι? |
Σχετικα με τα αλογα απο την εξατμιση,η γενικοτερη αποψη ειναι μονο απο ενα κομπλε συστημα με αλλαγμενο καταλυτη θα παρεις καμια 10αρια αλογα.
Μονη της η εξαγωγη του 106 δεν μπορει να κανει και θαυματα. ![]() |
Αnyway το θεμα ειναι οτι πρεπει να φυγει η ηλεκτρικη πεταλουδα και να μπει πανω ενας ΜΑGNETI αλλιως δεν κανουμε τιποτα.ειμαι σε μια σκεψη να το κανω οπου να δουλεβουν το a/c & to abs θελω λιγη μελετη ακομα γιατι εχω κολησει σε 2-3 πραγματακια τα υλικα τα εχω.αλλα....
|
γιατι ρε κηπουρε τι ειδες λαθος σε αυτο που ειπα?
μιλανε ολοι μιλανε και οι @$@$οι..... το 206 φοραει ασυμετρους εκκεντροφορους με ΙΔΙΟ βυθισμα απο τη μανα του. φαε ενα γλυφιτζουρι τωρα ![]() |
για να τελειωνει το θεμα ο μονος λογος που κυνηγαω (αν και δε θα κανω τιποτα απο οτι βλεπω) τους 262 ειναι οτι στο 106 εχουν σχεδιαστει να δουλευουν με τριφυσσο εγκεφαλο,2λ, εκπομπες ρυπως παρομοιες με τα 206. αρα θεωρητικα το μικρο μου μυαλο λεει οτι οι ραμπες τους ισως να ταιριαζουν πιο πολυ στη λογικη του εγκεφαλου του 206 και γενικα κατι μου λεει οτι θα ειναι καλυτεροι ειδικα με προγραμμα....απο την αλλη ολα αυτα ειναι ψυλοι στα αχειρα με ταβανι τα 140αλογα τελεια και παυλα! |
Αν θες να κάνεις δουλειά, θα κάνεις. |
Αν δεν θες να κάνεις, όσο και να το παιδεύεις, πάλι μια από τα ίδια θα κάνεις! |
Συμφωνώ με την λογική! |
Gr@lly έγραψε: |
Αυτα τα νουμερα παλικαρι τα φοραγε ο Τάσος..
Απο εδω τα βρήκα ....http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=9107 |
volvos έγραψε: | ||
ειναι λαθος αυτα τα νουμερα κουκουρουκου... |
...Κοινως απο βυθισμα βαλβιδας και διαρκεια μονο,δεν εχεις ουτε τα μισα χαρακτηριστικα του εκκεντροφορου. ![]() |
Κάποιος άλλος θα στα έλεγε, όχι πάντως εγώ. 8,7 είναι οι 206 Peugeot Sport. Φαντάσου ότι με την αλουμινένια εισαγωγή και την 60άρα πεταλούδα, η PS εγγυάται για 160-165 άλογα, αρα καταλαβαίνεις ότι οι εκκεντροφόροι είναι ήπιοι και όχι κανίβαλοι. Βάλε εσύ με τον νού σου τώρα ότι αν βάλεις μόνο τον ένα και όχι τον εξαγωγής, πόσο πιο ήπιο γίνεται το πράγμα και με την υποδομή που έχεις στο μοτέρ λογικά θα βγάλεις -χοντρικά και μπακαλίστικα- γύρω στα 150 άλογα.
Καλημέρα σας! |
Μιχαλη βαλε ρε πρωτα τους εκκεντροφορους και δες πως θα δουλεψει.
Μετα πηγαινε μια ή στον Παπαδοπουλο στο Καλοχωρι ή στο Exelixis που εχουν wide band λ να δεις περιπου που βρισκεται η αναλογια του μιγματος σου. Απο εκει και μετα πραττεις αναλογα. ![]() |
τι εβαλες? |
Δεν ειδες διαφορα; ![]() ![]() Θα τρελαθουμε... ![]() Εδω οταν τους βαλαμε στο αλλο,ειχε ρελαντι λες και ειναι 4πεταλουδο ![]() ![]() Ειλικρινα δεν ξερω τι να πω παντως... Μηπως ειναι θεμα εγκεφαλου και θελει χρονο προσαρμογης ρε,τι να πω... ![]() |
Δηλαδή για να καταλάβω !!!!
Πόσους ίππους πιστευες ότι θα κέρδιζες με τους εκκεντροφόρους;;; 10 ;;;;;; Ακόμα και με 10 που δεν, ι αναλογία του αυτοκινήτουσου κιλα/ίππο έχει βελτιωθεί καπου στο 1 κιλό και πάντως παραμένει πάνω από τα 10 κιλά ανα ίππο... Τελικά αυτοί που λένε ότι οι ίπποι χρειάζονται δουλειά για να βγουνε έχουν πολύυυ μεγάλο δίκιοοοο.... Και αυτοί που λένε ότι οι ίπποι δεν είναι στραγάλια !!!!! και αυτοί έχουν δίκιο... Φίλε μου νομίζω ότι τα βαριά αυτοκίνητα θέλουνε ροπή για να πάνε αέρα στις χαμηλές στροφές.... Και 140 ίππους να το κάνεις πάλι δεν θα είσαι ευχαριστημένος... Οπότε τουρμπίζεις, φτιάχνεις εκεντροφόρουςς τουρμπίσιους και προχωρας. Θα έχεις 150-160 άλογα, και ροπή 22 κιλά ροπή και θα είσαι με μιά ταχύτητα πάνω και χαλαρός !!!! Και θα γαζώνεις και σε λογικές στροφές κινητήρα!!!! Γιατί το να γυρνάει το μοτέρ στις 7000 στροφές για 25 άλογα παραπάνω είναι ξέσκισμα!!!!!!!!!! χώρια που θα σου καρφωθεί καμιά βαλβίδα σε κανένα πιστονι και θα μαμήσεις και το μπλοκ σου και την κεφαλή σου... |
Βαλε το μαμα! ![]() ![]() ![]() Σοβαρα τωρα,περιμενε 1-2 μερες να "διαβασει" ο εγκεφαλος και μετα. ![]() Ακομα και το μαμα προγραμμα θελει τοσο για να προσαρμοστει μετα την αλλαγη. ![]() Απλα υπομονη... ![]() Θα σου πει και ο Πανος details. ![]() |
επειδη τις τελευταιες μερες που πλεον εχουν μπει ολα στο αμαξι (οπως δικο σου) εκανα αρκετες δοκιμες θα σου πω καποια στιγμη λετπομεριες που θα εχω χρονο.
εν ολιγοισ. αν δε το κανατε βγαλε πολο μπαταριας αστο κανα 15λεπτο ετσι να κανει ρεσετ ο εγκεφαλος. θα τον βοηθησει να προσαρμοστει πιο γρηγορα. με τους 257 το ταβανι ειναι 2-3 αλογα πιο κατω απο τους 262 με εμφανη πτωση αποδοσης απο οτι ειδα μετα τις 6200-6300 οταν οι 262 κρατανε ως 6500-6600 βγαζοντας εκει τα 2-3αλογα αυτα που λεω πιο πναω. απο εκει και πανω δε ξερω γιατι και πως αλλα ΚΑ ΝΕΝ ΝΑ ΑΑΑΑΑΑ 206 με αυτα τα πραμτα που εχουμε δε δουλευει και τελικα ολα πεφτουν>? γιατι ειλικρινα δε ξερω? αλλα αυτο που ειδα ειναι οτι δε μπορουμε με τιποτα να προσομοιασουμε τη λειτουργια του 106 με δυναμη στις 6500..... επισης οι 257 θα σου βγαλουν τη δυναμη καπου στις 5500-5700+- ενω οι 262 καπου στιις 5800-6000.... μετα και τα δυο προφιλ κρατανε για κανα 500αρι στροφες αντιστοιχα τις τιμες κοντα στο μεγιστο και υστερα αριχζει η κατηφορα... το ειπα κατανοητα? εγω αυτο που ειδα ειναι πολυ ροπη μεσσαιες που 3-5 εχω ενα τραπεζι ροπη που πρεπει να ειναι κανα 2αρι κιλα παραπανω απο μαμα ![]() απο τις δοκιμες του γαβανα το τελειο χρονισμα για οποιον δεν εχει προγραμμα δεν ειναι στα μαμα σημαδια του 106 δηλαδη καπου στη μεση των ρυθμιζομενων γραναζιων του 106... θα κανω καποιες δοκιμες και θα σου πω. γαβανα που εισαι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε???????????????????????????????? θα επανελθω αν δε βγει ο στελλιος να οριεται ![]() |
θα επανελθω αν δε βγει ο στελλιος να οριεται ![]() |
Θεωρητικα παντα,με "κλειστο" χρονισμα,η ταχυτητα της ροης μειωνεται...
Τωρα το γιατι του Γαβανα δουλευει ψηλα και οχι χαμηλα,δεν μπορω να το εξηγησω... ![]() Απο εκει περα σχετικα με τον "λαιμο" της εξατμισης,δεν βλεπω καποιον λογο που τον μεγαλωσατε... ![]() ![]() Η πλακα του θεματος ειναι οτι και οι δυο σας εχετε μπλεξει με προγραμματα και εξαγωγες και βγαζετε σχεδον τα ιδια αλογα με μοτερ που εχει μονο εκκεντρα,cat back και φιλτρο. ![]() ![]() ![]() Μιχαλη πανε βγαλε το χταποδι ρε,να σε δει και εσενα ο Θεος... ![]() ![]() Α!Σχετικα με την εισαγωγη του C2,εχει μικροτερο plenum απο του 206,το οποιο σημαινει ακομα λιγοτερο αερα στο αποτομο πατημα του γκαζιου,λογικα και χειροτερη ροπη... ![]() Με αρκετα αγρια εκκεντρα παντως,ψηλα,κανει παππαδες... |
100 xtaποδι
60 διχαλο πληρωσα εγω... προσεξε με τη πολλαπλη του 106 πιθανοτατα δε θα δεις αλογα παραπανω (οπως εγινε σε αναλογη περιπτωση με c2) αλλα θα δεις αισθητα καλυτερη ροπη σε ολο το φασμα... επισης τωρα που το θυμηθηκα στελιο εκεινο το c2 Που σου ελεγα με τη σουπερσπριντ χταποδι ειχε ΚΑΙ προγραμμα και παρολαυτα με το χταποδι 106 εδιεξε παντου +1κιλα ροπη... |
επισης τωρα που το θυμηθηκα στελιο εκεινο το c2 Που σου ελεγα με τη σουπερσπριντ χταποδι ειχε ΚΑΙ προγραμμα και παρολαυτα με το χταποδι 106 εδιεξε παντου +1κιλα ροπη... |
Mixxx έγραψε: | ||
Με αυτά που έχω τώρα ρε Παναγιώτη (βαρελάκι, εκκεντροφόρους 257, χταπόδι χειροποίητο, καταλύτη συρμάτινο, μεσαίο και τελικό αλλαγμένο και πρόγραμμα) με τι αριθμούς πρέπει να είμαι ευχαριστημένος. Και αν βάλω το χταπόδι του Rallye μόνο ροπή θα κερδίσω;; |
η ιστορια εχει πλεον δειξει οτι κανενας κανενας μα κανενας δεν εχει καταφερει πανω απο 135-138 (αντε να πω και 140 για να μη κλαιει ο βορειος) αλογα....
θεωρω οτι και λαθος να ειναι το χταποδι δε θα εισαι μακρυα... απλα μπορει να εχεις χαλια καμπυλες να κραταει τα αλογα λιγο και εν τελει για αυτο να σου φαινεται οτι δε τραβαει.μια μετρηση με κανα Gtech ή το αλλο οργανακι που εδειχνες θα σε βοηθουσε οχι τοσο για νουμερα αλλα να δεις τη μορφη της καμπυλης και να δεις που βγαζεις τωρα τα αλογα και ποσο επιπεδες ειναι οι καμπυλες σου... |
στελιο διαφωνω...ειναι τοσο μπουκωμενο το 206 που και χταποδι απο το ζαπατινα να βαλεις θα μεταμορφωθει ![]() |
στελιο διαφωνω...ειναι τοσο μπουκωμενο το 206 που και χταποδι απο το ζαπατινα να βαλεις θα μεταμορφωθει ![]() τα 20 αλογα με ολα αυτα ειναι ο μεσος ορος εν τελει... επισης μιχαλη αν δεχτουμε τις δυναμομετρησεις σου σωστες (εξαιρωντας απωλειες τροχων) αν πηρες 20αλογα και ειχες διαφορα στις τριβες 41-35 εισαι τελικα καπου στα 14+πραγματικα αλογα με εξατμιση και προγραμμα αυτα τα αλογα λογικα τωρα θα ειναι 20 ![]() |
Επιβεβαιωνεται για ακομη μια φορα ποσο αχρηστοι ειναι οι ελληνες προγραμματιστες... ![]() Για να καταλαβεις ποσο βλακας ειναι,να ξερεις οτι με φτωχο προγραμμα βγαζει παραπανω αλογα απλα κινδυνευει να σπασει πολυ ευκολοτερα. ![]() Αν η διαφορα/ελλειψη βενζινης ηταν πολυ μεγαλη,απλα θα ειχε σπασει ηδη. ![]() Απο εκει και περα,αν βαλεις γραναζια,δεν νομιζω οτι θα χρειαστει προγραμμα εκτος και αν θες να το τελειοποιησεις. Εγω παντως τα χρηματα του προγραμματος θα τα εδινα σε μια ραλλισια πολλαπλη εξαγωγης με αναλογη την υπολοιπη εξατμιση,παρα σε νεο προγραμμα. ![]() |
ε τοτε περιμενε να βαλεις γραναζια και εξαγωγη απο 106 και μετα ξαναπηγαινε...και πιστεψε με ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ![]() ![]() ![]() ![]() ο γαβανας με μαμα προγραμμα και σωστο χρονισμα βγαζει παραπανω απο εμενα με προγραμμα σου λεει κατι αυτο? δεν ειναι πανακεια το προγραμμα!!! |
Αυτο μονο στο δυναμομετρο θα το ανακαλυψεις... ![]() |
Αυτό θα κάνουμε από εβδομάδα και ο Θεός βοηθός ![]() |
Pughell έγραψε: | ||||
Αρκει να μην δωσεις αλλα χρηματα για προγραμμα!!! ![]() |
PHSYBORG έγραψε: |
προσοχη σε ποιο δυναμομετρο θα πας γιατι μαγειρευονται ανετα οι δυναμομετρησεις! |
PHSYBORG έγραψε: |
προσοχη σε ποιο δυναμομετρο θα πας γιατι μαγειρευονται ανετα οι δυναμομετρησεις! |
gianic έγραψε: | ||
ναι εσενα περιμεναμε να μας το πεις |
Που να πάω ρε φίλε στο χειρότερο μέρος ![]() ![]() |
PHSYBORG έγραψε: | ||||
Oξω ρε miata-kia ! ![]() |
gianic έγραψε: | ||||
μιχαλη καλα κανεις και δεν σε ενδιαφερουν τα απολυτα νουμερα,ομως το καλυτερο παντως που μπορεις να κανεις ειναι βρεις ενα g-tech και να μετρας πριν και μετα διαφορες σε 0-100, ρεπριζ, 0-400 . να δεις τι ψαρια εχεις πιασει. βασικα η διαφορα στα αλογα ειναι αισθητη οταν μιλαμε για διαφορες της ταξη ς των 20+ αλογων |
θα ήθελα να δώσω μια τάξη μεγέθους της απόδοσης του αυτοκινήτου μου, καθώς έχει αναφερθεί αρκετές φορές. Ομολογώ ότι στην βδομάδα που πέρασε δεν είχα μπεί στο thread, να δω την κουβέντα που γίνεται.
Έτσι, παραθέτω δυο μετρήσεις που έχω στο αρχείο μου, που αντιστοιχούν: 206 1.6 16v σχεδόν μαμά με το κόκκινο χρώμα (μόνο με σκούπα) 206 1.6 16v με σκούπα, εκκεντροφόρους 262, χταπόδι και δίχαλο rallye, καταλύτη μεταλλικό της Sebring, μεσαίο μπόμπα και τελικό group n (μαύρο χρώμα) ![]() σημείωση: οι στροφές μέγιστης ιπποδύναμης και ροπής, καθώς και οι μέγιστες τιμές που εμφανίζονται στο γράφημα, έχουν μονο συγκριτική αξία μεταξύ τους. Στην πράξη υπάρχουν αρκετές διαφορές με μια κανονική δυναμομέτρηση, και η σημαντικότερη είναι οι αεροδυναμικές απώλειες. Ως γνωστόν, αυτές είναι ανάλογες με την τρίτη δύναμη της ταχύτητας του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει πως όσο αυξάνονται οι στροφές/λεπτό (αρα και η ταχύτητα) αυξάνονται δυσανάλογα τα χαμένα άλογα. Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα, και εφόσον το δεν σκοπεύω σύντομα να αναβαθμίσω κάτι άλλο στον κινητήρα, το 206 θα περάσει μια βόλτα από το Dynojet, την επόμενη Παρασκευή, για πιο ουσιαστικά νούμερα ιπποδύναμης και ροπής. |
To gtech είναι δικό μου και όντως έχω πολλά σετ μετρήσεων.
Αυτό που λες, ισχύει εν μέρη, όμως όταν εξασφαλίζεται ότι οι μετρήσεις γίνονται ακριβώς στο ίδιο σημείο, με ίδιο βάρος και ίδιες πιέσεις ελαστικών οι διαφορες είναι πολύ μικρότερες. Προσπαθώ να κρατώ σετ μετρήσεων ως αξιόπιστα, μόνο όταν έχουν μέχρι 1.5 ίπποδιαφορά. Έχει τύχει να κάνω 4 μετρήσεις με διαφορά 0.2 ίππων Πάντως και οι δυο μετρήσεις είναι περίπου στο μέσο όρο... έχω δει και λιγότερα από 81, και περισσότερα από 102 |
οι ίπποι του gtech δεν είναι άμεσα συγκρίσιμοι με το δυναμόμετρο.
το βασικό είναι ότι υπάρχει μια διαφορά περίπου 21 ίππων. |
το σημαντικό θα ήταν να είχες μετρήσεις και πριν τις μετατροπές...
βέβαια αν βρεις κάποιο 206 μαμά στην γειτονιά σου, μπορείς να τον πείσεις με πολλούς τρόπους να το μετρήσετε... ![]() ![]() ![]() |
...που σημαινει οτι μαλλον το Xsara ηταν δυνατοτερο... ![]() |
Μακαρι να κανω λαθος,αλλα μου φαινεται οτι μονο το κλειστο 206 ειναι πιο γρηγορο απο το Xsara ενω το CC πρεπει να ειναι στα ιδια...
Θα το δω και θα σου πω παντως. ![]() Σε βαρος παντως δεν νομιζω να εχετε μεγαλη διαφορα... ![]() |
Αναφερει οτι το 3θυρο ειναι 1130 κιλα. ![]() ![]() |
Μιχαλη χλωμο... ![]() Γιατι αν δεις παρακατω θα δεις οτι για το 2λιτρο αναφερει 1152,πραγμα δυσκολο... ![]() |
ΔΗΜΗΤΡΗΣ_X έγραψε: |
Για ποιο βιβλίο λες?
Το φυλλάδιο με τα τεχνικά γράφει για την ακρίβεια βάρος από 1140-1177 ![]() |
ΔΗΜΗΤΡΗΣ_X έγραψε: |
Το βάρος αυτό (1140-1177) αναφέρεται στο φυλλάδιο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που παίρνεις μαζί με το προσπέκτους.
Επιπλέον το αυτοκίνητο έχει ζυγιστεί (1140) και ταιριάζει με τα "επίσημα" στοιχεία του φυλλαδίου. Ίσως στο δικό μου που είναι μοντέλο του 2002 να έχει γίνει εκτεταμμένη χρήση εξωτικών και πανάλαφρων υλικών και να έπεσε το βάρος ![]() ![]() |
Οποτε αν καταληγουμε στο γεγονος οτι Xsara και CC εχουν τα ιδια περιπου κιλα,τοτε Μιχαλη η βελτιωση... ![]() Δηλαδη ακομα και 1150 να ειναι το CC,με 15 αλογα παραπανω θα επρεπε να του φυγεις αν το Xsara ειναι 1130. ![]() |
Ε,ενταξει,παλι θεωρητικα θα επρεπε να του φυγεις ρε... ![]() Μην ξεχνας οτι σαν κλιμακωση σχεσεων και διαφορικου ειστε ιδιοι... ![]() Εκτος και αν εσυ εχεις βαλει 16αρες οποτε χανεις απο την μαζα των ζαντων. ![]() |
Αλλά με τέτοια πολλαπλή εισαγωγής που έχουμε μήπως δεν γίνεται να τα περάσεις αυτά τα άλογα? Μήπως και του ραλλυ πέφτουν πολύ άγριοι για την εισαγωγή μας και ότιδήποτε παραπάνω να είναι υπερβολή. |
Παιδιά μην τα λέτε ούτε για αστείο αυτά... Η εισαγωγή είναι αρκετά καλοσχεδιασμένη με έμφαση στης μεσαίες/χαμηλές, γεγονός που βοηθάει ένα μοτέρ με εκκεντροφόρους να δουλέψει και στις μεσαίες λόγω σχεδιασμού εισαγωγής. Δεν αποδίδει τόσο πολύ ψηλά λόγω μακριών αυλών αλλά μεσαία είναι γεμάτο. Εσύ π.χ. τί θα ήθελες.. ένα μοτέρ που να ξυρίζει μόνο ψηλά ή να δουλευει και στις μεσαίες; ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ/ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ! ![]() |
Εβαζα στοιχημα ότι θα απαντούσες Τάσο... ![]() Όταν λέω ότι δεν επαρκεί η εισαγωγή μας εννοω ότι δεν βηθάει ψηλά, γιατί ως γνωστών ροπή επί στροφές = άλογα.Η ροπή που μπορούμε να πάρουμε από ένα μοτέρ εξαρτάται απο τα κυβικά του.(εξαίρεση τα τούρμπο) Οπότε από το ταπεινό 1600άρι μας για να πάρουμε άλογα χρειαζόμαστε ψηλές στροφές που η εισαγωγή μας δεν μας τις δίνει. Όσο για το παντρεμά της με άγριους πολύ εκκεντροφόρους δεν ξέρω αν είναι αποδοτικός συνδιασμός. ![]() Όσο για την πεταλούδα που λέει ο Στέλιος μακάρι να έχω άδικο αλλα άλλα έχω ακούσει... |
lepou έγραψε: |
Παιδια οι εκκεντροφοροι και τα γραναζια μπηκαν.
Μπηκε η εξατμιση με μαντεμι απο ραλυ ,διχαλο , καταλλητη, μεσαιο και τελικο γπρουπ Ν. Τελος μπηκε και το προγραμμα. Η σκουπα υπηρχε. Αποτελεσμα ? 136 αλογα και 17.1 ροπη. Αποκριση παρα πολη καλη δυναμη αρκετη και παντου αλλα απο 4500-6500 περισσοτερη. Καταναλωση σχεδον ιδια. Αρνητικα ? μονο ο αυξημενος θορυβος απο το γκρουπΝ που ομως ειναι πορωση. Τελικο κοστος ? 1500 ευρω. |
μην κλέβεις...
132 |
Lef205 έγραψε: | ||
εγω δεν κλεβω,το μαυρο αν πατησει ραουλα θα κλεψει εκκλησιες! ![]() |
volvos έγραψε: | ||||
KOROIΔΕΥΕ ΛΕΥΤΑΡΑΚΗ.... το μαυρο αν ανεβει σε ραουλα θα ειναι για να δειξει πανω απο 150...αλλιως δεν εχει νοημα ![]() |
Sidobre στις Τετ Νοέ 02, 2005 έγραψε: |
Αλλά όταν τους βάλει κάποιος χρειάζεται και το αντίστοιχο πρόγραμμα για να αποδώσουν στο μέγιστο και να μην έχεις προβλήματα στεγνώματος όσο μικρά και αν είναι αυτά. |
Μπορεί κάποιος να υπολογίσει πόσο περισσότερος αέρας περνάει στο εσωτερικό του κυλίνδρου, από την διαφορά των μοιρών που έχουν οι εκκεντροφόροι του ραλλύ; |
Μονο οι μοίρες σε πειράξανε ρε Τάσο? Εχουν ιδια ανύψωση στο ΑΝΣ και ίδιες μοίρες στο 1mm οι εκκεντροφοροι του 106 με του 206? |
Ενταξει το 14 είναι οντως τραβηγμένο αλλά στο 13,2-13,4 μπορεί και να μην πάθει τίποτα. Παντως διόρθωση στο advance σίγουρα θέλει.
![]() |
τα τελευταια νεα ειναι οτι τα εχουμε βρει μπαστουνια στο να κανουμε rescale τον 7.44...
οι χαρτες σταματανε στις 6. ακομα και να πειραξεις αυτους που φαινονται και πειραζονται ευκολα αυτο απο οσο εχω καταλαβει δε διορθωνει και πολυ το πραγμα... θελει ριζικες αλλαγες στο μαπινγκ και απο οσο ξερω ΚΑΝΕΝΑΣ στην ελλαδα δεν το εχει καταφερει πραγματικα αυτο. και οταν λεω κανενας το εννοω... και ειναι και ανουσιο εν τελει απο οσο φαινεται. οποτε ο εγκεφαλος βαραει στο γα** του καραγκιοζη οτι του ερθει μετα τις 6500 και ειναι αδυνατο να βγαλει αλογα το αμαξι με αυτο τον εγκεφαλο ![]() ξερω ξερω τα εχουμε ξαναπει αυτα αλλα θεωρουσα οτι ισως και να παρακαμπτεται... αρα πιο αγριοι εκκεντροφοροι απο του 106 σε μαμα εγκεφαλο κρινονται επιοικως μπουρδα αφου εκει που αυτοι αποδιδουν (6500+) δε δουλευει ο εγκεφαλος! και ετσι καταληγουμε και στο επομενο συμπερασμα οτι ισως οι 262 να ειναι χειροτεροι απο τους 257 αφου μετατοπιζουν τη καμπυλη 300περιπου σαλ πιο πανω εκει που ομως ο εγκεφαλος δε μπορει να αποδωσει... αυριο θα ανεβασω καποια διαγραμματα. το δικο μου ακομα και με αρυθμιστα γραναζια (καπου στη μεση ουτε που το εχω κοιταξει ακομα) και με ενα προβληματακι ψηλα ειχε 3500-5500 σταθερα ολη τη μεγιστη ροπη!τραπεζι τελειως κατασταση που φαινεται και στο δρομο... και 4800-6300 σταθερα πανω απο το 90% της ιπποδυναμης... μπορει τα 18-20αλογα που εχω παραπανω να μην ειναι τρελλο νουμερο αλλα το οτι τα εχω σε τοσο πολυ μεγαλο ευρος στροφων ειναι θεωρω μεγαλη υποθεση και φαινεται στο δρομο... τωρα μενει να ρυθμισουμε με γαβανα-στελιο λιγο τα γραναζια μπας και τσιμπησουμε κατι ακομα... θα γινει μια προσπαθεια rescaling που αν πετυχει θα παμε για ΟΣΚΑΡ.... αφου ελλαδα κανεις δεν εχει ασχοληθει με το θεμα (και δεν αξιζει μετα απο ενα σημειο) |
Η δώστε μου κανένα μαμά αμάξι να σας το φιάξω 150+ να ψαχνόσαστε.... |
(ΥΓ Εμαθα για ένα σετ εκκεντροφόρων που δουλεύει χωρίς πρόγραμμα και με καλύτερη συμπεριφορά από αυτών του ραλλύ. Για ψάχτε το λίγο οι υπόλοιποι..) |
Το αμαξι το ξερω ρε,και τον Μακη τον ξερω,απλα δεν το εχω δει σε "δραση". ![]() Ξερω παντως απο εναν αλλο φιλο οτι παει αρκετα καλα. ![]() |
ΡΕ στελιο του γερασιμου-μακη το μαυρο με τις ασπρες 16αρες δε το εχεις δει? |
Δεν κοιτάς να μάθεις και για τον ET3J4 αν έχει βγει κανας εκκεντροφόρος μήπως και δούμε καμιά άσπρη μέρα? ![]() |
to εχει μετρησει θεσσαλονικη 132 αλογα...αλλα τα κραταει σε πολυ μεγαλο φασμα... |
sps έγραψε: |
mixx, χωρις προγραμμα μονο με εκκεντροφορους ειχες πυρρακια? |
σπυρο δεν το ειχε ποτε σε τετοια μορφη...
mixx εγω οτι και να μου λες τα 130 με προγραμα εξατμιση δε μπορω να τα δεχτω... επισης αυτο το γεμισμα στη καμπυλη να ξερεις οτι ειναι 1000φορες πιο σημαντικο στο δρομο απο τα 2-3 αλογα μεγιστη τιμη +-... γραναζια ειπαμε δεν εχεις?ε? |
Πανο το ειχε για ενα διαστημα με μαμα προγραμμα και εκκεντρα 106,αλλα με διαφορετικο χταποδι.
Οσο για το δυναμομετρο,Μιχαλη να ξερεις οτι μετρανε απωλειες μετα τον κοφτη,οπως και το συγκεκριμενο ΜΑΗΑ. Για να στο πω πιο απλα μετρανε τον χρονο που θα κανουν τα ραουλα να σταματησουν να τσουλανε. Τι σημαινει αυτο τωρα; ![]() Οτι αν ο τυπος πατησε φρενο,ο χρονος γινεται μικροτερος,το δυναμομετρο αντιλαμβανεται περισσοτερες απωλειες/τριβες και στην διορθωση σου βγαζει περισσοτερα αλογα,οποτε πες στα πονηρα αδερφια να αφησουν τις μ@λ@κιες... ![]() Αυτοι(οπως και οι περισσοτεροι βελτιωτες) νομιζουν οτι ακομα ειμαστε στο 1980... ![]() |
ρε μπα και το αρκουδι πειραζε οτι να ΄ναι χαρτες...
π.χ διορθωσης/??? δεν ανεβαζεις μια τις μετρησεις σου πριν μετα σε μια φωτο αν τα δουμε? |
Ακούω ακούω - ό,τι μαλλί ήταν να χάσω έχει πέσει μόνο του ευτυχώς! ![]() |
Αντε ρε που θες να βγάλεις και άλογα με τον ΤΑΦΟ! |
Armani ή Versace το θες? ![]() |
Δεν ρώτησα τί θα μου δώσεις εσύ.
Ρώτησα αν προτιμάς Versace ή Armani γιατί πίναμε καφέ πριν λίγο και μπορούν να μου κάνουν μια καλύτερη τιμή ![]() |
για να λυθει μια και καλη το θεμα.........
αυτη τη στιγμη στον αργυρη υπαρχει ενα σετ εκκεντροφοροι 106 απο τριφυσσο... και ο μαφια206 εχει ενα σετ απο μονοφυσσο... πως και που μπορουμε να τους μετρησουμε στην αθηνα ξερει κανεις... με παχυμετρο λογικα μονο βυθισμα θα μπορεσουμε να δουμε.... |
θελω να σιγουρευτω 100% για αυτο που λεει ο στελιος αναμεσα στους εκκεντροφορους των τριφυσσων και των μονοφυσσων..
salex ξερεις ου μπορουμε να βρουμε τετοιο τορνο με γραφτη? |
θελω να σιγουρευτω 100% για αυτο που λεει ο στελιος αναμεσα στους εκκεντροφορους των τριφυσσων και των μονοφυσσων..
salex ξερεις ου μπορουμε να βρουμε τετοιο τορνο με γραφτη? |
Ειναι αγριοτεροι λεμε... ![]() ![]() |
basika θα τους πεις να στα βαλουν στα μαμα σημαδια...
(σηνυθως καπου στη μεση τους καθονται αν θυμαμαι ) και μετα θα αρχισεις το παιξιμο.. βασικα ο γαβανας που ειχε το ιδιο θεμα τα ειχε κλεισει δηλαδη τα ειχε γυρισει να κοιτανε λιγο μεταξυ τους. το πισω δηλαδη γραναζι (τουε ισαγωγης) ενα κλικ(σας θυμιζει κατι?) δεξια και το εμπρος γραναζι (του εξαγωγης) ενα κλιιιικ αριστερα ![]() |
gia να μη ξεχαστουμε ![]() με εκκεντρα 106 εξατμιση 106 51διατομη ελευθερο καταλυτη προγραμμα ανεβηκαμε ζυγοβιστι 200χλμ (1280μετρα υψομετρο) 3 ατομα με αρκουδα και σβελτα (ειχαμε και κρουουζζζζ) και δασος μεσα... μετα 200χλμ ανεβα κατεβα ζυγοβιστι-δημητσανα (σκεφτειτε οτι ειναι 12χλμ πηγαινε ελα) σε ρυθμους ειτε δοκιμων ειτε με 5ατομα μεσα... και βαλε και 200χλμ γυρισμο παλι 3 ατομα και με αρκουδα αλλα σε πιο λαιτ λιγο ρυθμους... συνολο 600χλμ με καταναλλωση..................8.9 καλα ειναι??? ![]() |
pros το παρον το πειραμα εχει αποδειχτει μια παταγωδη αποτυχια...
αν δε στρωσει με ρυθμισμα γραναζια και λιγο τσιμπημα στο προγραμμα με βλεπω αμεσα να ξαναγυρναω στη λυση εκκεντρα 106 ![]() |
εκκεντρα = εκκεντροφοροι σε κατ εκδοση ![]() ναι προγραμμα αξιζει μετα τα εκκεντρα να βαλεις... επισης αυτο που λεγαμε χτες με αργυρη ειναι οτι εμφανιστηκε και 2ο κρουσμα 7.45 με εκκεντρα 106 που δε δουλευει... μαφια ακους? τα πεζο με 7.45 εγκεφαλο αμα τους βαλεις τελικα εκκεντροφορους 106 τρελλαινονται. ρελαντι 0 πανε και χαλια... θελουν επειγοντως προγραμμα... οποτε μαφια υπολογισε να εχεις και λεφτα για προγραμμα οταν βαλεις τους εκκεντροφορους... |
το ενα ειναι του παπιου με μεσσαιο τελικο και φ48 εξατμιση αλλα μαμα καταλυτη +φιλτρο
το αλλο γαβανα με τσεκ εντζιν αναμενο (κλασικα) εξατμιση 106 φουλ 50αρα διατομη εκκεντρα 106 χρονισμα ακα γαβανα και υπερπτωχο μειγμα συμφωνα με μια αλλαη μετρηση... οπως βλεπετε ακομα και με του γιωργου να μη πολυδουλευει σωστα η διαφορα ειναι τραγικη παντου..ακομα και χαμηλα..... http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/gavanas-papi.jpg |
Για το εκκεντροφορατο vs εξατμισατο λεω ρε. ![]() Μπορει να ειναι φτωχο αλλα με σωστο καυσιμο δεν θα πεσει πολυ και η διαφορα,με σωστα μιγματα,θα ειναι καμια 10αρια αλογατα και μισο κιλο ροπης πιστευω. ![]() |
?? εξατμιση θεωρεις ενα μεσσαιο και ενα τελικο?? |
epeidh το περασα αυτο το σταδιο ειναι εντελως λαθος...χιλιες φορες καλυτερα προγραμμα εξατμιση με χταποδοραλλο και οχι εκκεντρα...
αν δεν βγαλεις το καταλυτη απο πανω δεν... |
kontos ψαλμος...
το σαββατο ο σπυρος θα φτιαξει προγραμμα αν καταλαβα καλα ![]() |
Στα 106 σιγουρα ειναι καλυτεροι |
Bγαζουν μια ροπακλα οι ατοιμοι! ![]() |
οι ραλλισιοι παντως σε μενα βγαλανε +2κιλα ροπη απο μαμα (gtech) που ειναι καπου 15..... de nomizo οτι σε 106 βλεπεις ευκολα 17κιλα ροπη ![]() |
Αυτο ειναι απο Maha.
http://xs115.xs.to/xs115/07191/TU5JP4resized.jpg Ειναι τριφυσο ΦΠΕ με προγραμμα και χειροποιητο χταποδι. Οποτε με την εργοστασιακη εξαγωγη το 17αρι δεν ειναι μακρια,συμφωνα με το MAHA παντα. ![]() |
υ.γ.1. ειδες τι επαθα εε??εδωσα το αμαξι στο μανθο να το οδηγησει και ναι μεν γλυτωσαμε το τοιχο με το κουλαδι αλλα το σαζμαν δεν αντεξε τις αστραπιαιες αλλαγες που εχει μαθει απο τους φιλους του να κανει ![]() τελειωσε ο τιλτος του γκαντεμη ειναι παλι δικος του... |
dυστχως γιωργο εκει που πεταει τωρα ο λεφος και με αυτα που θα κανει τις επομενες μερες....προβλεπω να μας κουναει το δεξι και να αεριζει το αριστερο και να ξυνει και τη μυτη του ταυτοχρονα για το ποσα κιλα ροπη ειναι οι κουβαδες μας ![]() υ.γ.μα να το δωσω στο μανθο...τελικα τα θελει ο κωλος μου ![]() |
Kαλα, οταν παψεις να παιζεις με τις τηλεμεριες και το ανεβασεις και εσυ στα "ραουλα της λυπης" θα δουμε αν ειναι 17 ή 7! Παντως το δικο μου με πεζοσπορισιους εβγαλε 16 κιλα στις 5700. Σε ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ Τακη. ![]() Τελος δεν καταλαβαινω πως με τους εκκεντροφορους που εγω βγαζω 14.8 εσυ βγαζεις 17, γιαυτο σου λεω . . . για ανεβαινε για ανεβαινε!!! ![]() ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||
off-topic... Απλά το αμαξάκι σου δεν έχει "Ntrafi Peaks Specs"... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() υ.γ.1 δεν λες που εβγαλε το πρόβλημα εδώ πριν πάς διακοπές... σκέψου να εμενες εκεί όπου θα πήγαινες... υ.γ.2 βάλε 22άρες και μπροστά μπας και αρίσει να στρίβει το αμάξι αλλιώς μόνο ευθεία... υ.γ.3 να γιατί σου τράβηξε το χειρόφρενο "τότε" ο λεφ... υ.γ.4 θα ρθω να σε παω για καφε ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baby_On_Board έγραψε: |
Υποστροφή ρε παιδια το αμαξι του πανου??? ![]() Είχα μπει Πάνο στο δικό σου αλλά τα έκκεντρα τα είχες τότε ή μόνο εξάτμιση? |
το σωστο προγραμμα ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ... τωρα για τελειομανεις και κοντρακηδες μπορει να ακολουθησει ενα fine tuning σε δυναμομετρο εφοσον ο προγραμματιστης εχει ορεξη και κεφι να παιξει με το αμαξι...αλλιως τσαμπα τα λεφτα...αλλα οπωσδηποτε πριν μετα πρεπει το αμαξι να οδηγηθει και εξω στο δρομο...... |
nasost έγραψε: |
παιδια γεια σας νασος λεγομαι και ειμαι καινουριος στο forum εχω pug 206 1.6 gti το εχω 5 μηνες!ρωτησα στο περιοδικο evo για αναβαθμιση του κινητηρα και μου ειπαν οτι οι εκεντροφοροι απο ραλλυ ταιριαζουν και δεν χρειαζεται προγραμμα ξερετε τιποτα γι αυτο; ![]() |
Για τελικό αποτέλεσμα από πλευράς αίσθησης θα κρατήσω πιο ήρεμη λειτουργία στο ρελαντί, τις πιο ζωντανές χαμηλομεσαίες όπου πατάω λιγότερο γκάζι με πριν (στο βουνό χρησιμοποιώ πιο αραιά την 2α), την γραμμική λειτουργία παντού, και για ψηλά κρατάω άδειο το καλάθι, δεν ξέρω μην λείπει και κανα κομμάτι από το καλάθι (πλάκα κάνω, απλά πάει το ίδιο με πριν). Πάω σύντομα για ραλλοχτάποδο όπου λογικά θα βρω την υγειά μου. |
Wideband? |
Α, και εσείς που τα φτιάξατε κοντράρατε με του Γιάννη; Έχουν κλάψει πολλοί τα λεφτά τους μετά από τέτοια "συνάντηση" με τον Γιάννη... "Μαμά" με "κοντό"! |
αν ειχες πριν 12.5 και παει 12.8 απλα θα του το αναφερεις για να το κανει πιο πλουσιο 0.3 ![]() ![]() |
Γάματα... Για να το μετρήσω "πριν" πρέπει η εξάτμιση να είναι σωστή που σίγορα δεν είναι. Είναι η μαμίσια μου χιλιομπαλωμένη με κολλήσεις γύρω από τον 2ο λ (έχει και μπαλωμένο ράγισμα δίπλα του από πέρυσι), στο μεσαίο καζανάκι, και επισκευασμένο σύνδεσμο (πριν το μεσαίο). Το σενάριο δεν παίζεικαι μάλλον εξηγεί και τα χάλια μου που δεν βγάζω άκρη... Δεν είναι παράδοξο να κρατάω στις χαμηλομεσαίες "μαμά" 206 παρτίδας μου με "κοντό" 16/65και ψηλά να μου φεύγει; Δηλαδή ανάποδα από ό,τι πριν... Αν και σε επίπεδο τελικής πάντα μου έριχνε ο Γιαννάκης... Υπόψιν ότι αυτός έχει αλλάξει εξάτμιση (μετά την πολλαπλή) παλιότερα. |
...Κάτι πρέπει να κάνω... |
Καλώς την πέρδικα. Τώρα φαντάζομαι θα ήρθες να μου χαλάσεις κι αυτή τη μέρα... δεν σου έφτανε η χθεσινή;
Κάτι πρέπει να κάνω για να ξεχάσω την πανωλεθρία... ![]() |
Έλα και θα σου φτιάξω τη γούνα... ![]() |
πιο γρανάζι?
της εισαγωγής ή της εξαγωγής? |
αριστερά προπορεία
δεξια αργοπορεία για να μην μπερδευεσαι, φαντάσου πότε θα κινηθεί ο εκκεντροφόρος σε σχέση με τη θέση του στροφαλοφόρου |
επειδη το τελευταιο καιρο εχω λιωσει να παιζω με το χρονισμα χωρις ομως ακομα να εχω βγαλει 100%ακρη θα σου πω το εξης.
αυτο που εχω δει ειναι οτι ο εισαγωγης θελει προς αριστερα δηλαδη προς τον καθρεπτη του αυτοκινητου.αρκετα...πολυ αρκετα θα ελεγα...εγω τον εχω σχεδον τερματισμενο ο γραναζι... τον εξαγωγης τον ειχα μια ιδεα πιο αριστερα απο τη μεση...δηλαδη και αυτον προς τα πισω. με αυτο το χρονισμα το αμαξι σου τραβαγε κανονικη κλοτσια στις 3500 και τραβαγε σα τρελλο ως 6000.μετα λαχανιαζε παιζοντας με τον εξαγωγης κυριως προς εμπρος δηλαδη προς ψυγεια πηρα λιγο ψηλα αλλα εχασα μεσσαιες αυτο το ξεσπασμα... αρα εξαρταται που κινεισαι...ελει δοκιμες η βασικαη ιδεα ειναι ομως τον εισαγωγης παρα πολυ αριστερα. και τον εξαγωγης καπου στη μεση ![]() |
επειδη το τελευταιο καιρο εχω λιωσει να παιζω με το χρονισμα χωρις ομως ακομα να εχω βγαλει 100%ακρη θα σου πω το εξης.
αυτο που εχω δει ειναι οτι ο εισαγωγης θελει προς αριστερα δηλαδη προς τον καθρεπτη του αυτοκινητου.αρκετα...πολυ αρκετα θα ελεγα...εγω τον εχω σχεδον τερματισμενο ο γραναζι... τον εξαγωγης τον ειχα μια ιδεα πιο αριστερα απο τη μεση...δηλαδη και αυτον προς τα πισω. με αυτο το χρονισμα το αμαξι σου τραβαγε κανονικη κλοτσια στις 3500 και τραβαγε σα τρελλο ως 6000.μετα λαχανιαζε παιζοντας με τον εξαγωγης κυριως προς εμπρος δηλαδη προς ψυγεια πηρα λιγο ψηλα αλλα εχασα μεσσαιες αυτο το ξεσπασμα... αρα εξαρταται που κινεισαι...ελει δοκιμες η βασικα η ιδεα ειναι ομως τον εισαγωγης παρα πολυ αριστερα. και τον εξαγωγης καπου στη μεση ![]() |
απο κλει εται
να φταινε τα εκκεντρα του 106... ειτε κατι ειναι λαθος στο μοτερ(χλωμο) ειτε το προγραμμα κατι λαθος σου κανανε... με σουπερ αμολυβδη βαραει? |
Για δοκιμασε και 100ρα και θα το δουμε μετα...
Εως τοτε, αφου εχεις βγαλει το προγραμμα υποτιθεται θα ειναι φτωχο σε βενζινη και θεωρητικα αυτο εχει μια λογικη για τα πυρακια. Αλλα, εχω δει του Μιλτου χωρις προγραμμα και χωρις χταποδι και δε χτυπαγε(πιστευω να το ειχα δει με 95) Απο εκει και επειτα επειδη εχω πεδευτει αρκετα με το θεμα, πιθανες αιτιες ειναι: -μπεκ καθαρισμα -αντλια βενζινης να μη δινει σωστη παροχη,κοινως να ειναι στα τελευταια της -πολλαπλασιαστης στα τελευταια του -μπουζι(λιγο σπανιο) |
πυράκια συνήθως ακούμε από αβανς και όχι τόσο από φτωχό ή πλούσιο μείγμα. Ελέξτε ξανά τον χρονισμό των εκκεντροφόρων και δεν στρώσει, δοκίμασε να αλλάξεις μία τα μπουζί (ελπίζω να έχεις τα παλιά σου). |
Από μεγάλο ή μικρό αβάνς δημιουργείται το πρόβλημα;; Τα παλιά δεν τα έχω, αλλά έχω μια τετράδα από τα ίδια καινούρια. Να τα δοκιμάσω;; Δλδ λες να φταίνε τα συγκεκριμένα ή ο τύπος τους;; |
Μιχαλη το χταποδι το εβγαλες; ![]() ![]() |
Λοιπών για τα 206/207/307 με εγκέφαλο 7.4.5 που θέλουν να βάλουν εκκεντροφόρους από 106 πρέπει να μπουν και τα ρυθμιζόμενα γρανάζια υποχρεωτικά.
Ο λόγος είναι πως μόνο με τους εκκεντροφόρους δεν κρατάει ρελαντί εχτές έγινε η επέμβαση και όλα είναι τέλεια το μοτέρ έχει πολύ στρωτό ρελαντί εκτός από ένα μικρό βύθισμα κατά την επιστροφή σε αυτό. Αυτό που θέλει τώρα είναι πρόγραμμα……….. |
Λοιπών για τα 206/207/307 με εγκέφαλο 7.4.5 που θέλουν να βάλουν εκκεντροφόρους από 106 πρέπει να μπουν και τα ρυθμιζόμενα γρανάζια υποχρεωτικά.
Ο λόγος είναι πως μόνο με τους εκκεντροφόρους δεν κρατάει ρελαντί εχτές έγινε η επέμβαση και όλα είναι τέλεια το μοτέρ έχει πολύ στρωτό ρελαντί εκτός από ένα μικρό βύθισμα κατά την επιστροφή σε αυτό. Αυτό που θέλει τώρα είναι πρόγραμμα……….. |
Ο ΜΕ744 θέλει οπωσδηποτε και τα γρανάζια εκτός από τους εκκεντροφόρους από ραλλύ. Το δικό μου χωρίς γρανάζια δούλευε μεν, αλλά τραγικά με μαύρο καπνό, χάλια τράβηγμα, ασταθές ρελαντί.
Τα έχω ρυθμισμένα στα μαμά σημάδια (κέντρο). |
εγω με το ματι δεν ειδα διαφορα. σε βυθισμα δεν ειχαν 100%
βεβαια αυτοι που συνεκρινα ηταν απο ραλλακια... τωρα αλλοι λενε διαφορετικα πραγματα... |
σε παλιο τευχος 4τ ειχε ενα c2 vts με μετατροπες.
... ΜΑΝΘΟΟΟΟ? |
εισαγωγη??
αντε να το βαλουμε και αυτο να δουμε τι σκ**α θα δουμε |
http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=gfodmnmizzmgjdzb4dak.jpg
με εξατμιση κομπλε απο εξοστ σεντερ... αυτο το 14.1 ροπη εχει πολυ γελιο. που να ειχε 16 δηλαδη ![]() |
και μαμα c4
δεστε τι κανει ο 7.45 ψηλα ![]() http://img143.imageshack.us/my.php?image=dekasc4fb6.jpg |
εχω φαει σκαλωμα λεμε...
http://www.citroen.com/NR/rdonlyres/8A89C18D-BB45-4718-A310-EEE12720F165/71877/A14Distribution.pdf 498εχουν και τα συνδιαζει με ελατηρια ραλλυ ![]() |
εδω και ο ιταλος που λεγαμε μαλ***ες μου λεει..... |
Hi,
these are original cams C2 VTS. I don't know exactly the spec. Lift is 8,7 for exhaust and 9,1 for inlet cams. You can easily fit them on 206 (TU5JP4). The cams are in stock. Delivery cost to Ancona is about 15 �. Kit collettore aspirazione in alluminio C2 VTS is not in stock but I can provide it in two week. Regards. Raffaele |
ναι αυτος...
με μαμα εκκεντροφορους βγαζει 125....προφανες ![]() το θεμα ειναι αλλο. στο pdf λεει πριν και μετα το 04... και εχει αλλους κωδικους εκκεντροφορων μα τωρα σκεφτηκα οτι πριν το 04 δεν υπηρχε vts c2 vts βγηκε 08/04 (αλλιως θα το ειχα παρει χαλαρα) αρα μηπως οι πριν το 04 εκκεντροφοροι αναφερονται στο c2 gt το οποιο διατηρουσε τη πλαστικη πολλαπλη εισαγωγης του μοτερ μας ara δουλευε καλυτερα μεσσαιες αρα ηταν προς τα εκει οι εκκεντροφοροι ρυθμισμενοι? και μετα το 04 που βγηκε η πολλαπλη που το αναπνεει ψηλα βγαλανε αλλο προφιλ που δουλευει και αναλογα? ντινος μου ειπε να μου δωσει τηλ να ρωτησω οικονομου αλλα...ειναι λιγο ψεφτιλα. αν δε βγαλω ακρη με ιταλο ισως το κανω |
στο pdf λεει πριν και μετα το 04...
και εχει αλλους κωδικους εκκεντροφορων |
αρα μηπως οι πριν το 04 εκκεντροφοροι αναφερονται στο c2 gt |
σταυρο 489 ειναι οι δυο 249 ο ενας... |
Πιστεύεις ότι θα είχαν τα ταπεινά 489 ευρώ που ζητάει η Citroen Sport? ![]() |
...ντινος μου ειπε να μου δωσει τηλ να ρωτησω οικονομου αλλα...ειναι λιγο ψεφτιλα. αν δε βγαλω ακρη με ιταλο ισως το κανω |
kane έγραψε: |
Για το προσωπικό του σαξό τακη γραφει ποιους φοράει.Κατι κατ καμς... |
Steve έγραψε: | ||||
Και στους 2 εκκεντροφόρους αναφερόμουν. Για 489 με το όνομα Citroen Sport, εννοούσα παραείναι λίγα τα λεφτά ![]() |
an θεωρεις πολλα 490 για 2 εκκεντροφορους τοτε μαλλον εισαι εκτος θεματος |
Steve έγραψε: | ||||
Αν αναφέρεσαι σε αυτό εδώ, τότε λέει μόνο για ΠΡΙΝ τον 10 μήνα του 2004.
Πιστεύεις ότι θα είχαν τα ταπεινά 489 ευρώ που ζητάει η Citroen Sport? ![]() |
το pdf εχει 2 σελ. στημια εχει κωδικο για προ 10/04
και στη δευτερη σελ για μετα αυτο το καταλαβες??? |
το ''Πιστεύεις ότι θα είχαν τα ταπεινά 489 ευρώ που ζητάει η Citroen Sport? ''
καπου τοσο εχουν και οι πεζο σπορτ. δεν ειναι θεμα σιτροεν ειναι θεμα νταβατζηδων ενδιαμεσων στις υπολοιπες μαρκες εκκεντροφορων... πας να παρεις ενα κεντ π.χ και θα πληρωσεις και το ενδιαμεσο dealer ενω σιτροεν και πεζο τα παρινεις κατευεθειαν απο το κατασκευαστη.εξου και η διαφορα.... |
του σπυρου το αμαξι ειναι με προγραμμα για τα μπουμπακια και χανει αισθητα ειδικα χαμηλα...εκει ειναι νεκρο σε σχεση με δικο μου (οπως ηταν).
πανο ξεκινα απο εξατμιση. εισαι διπλα στη πατρα. οι μηχανικοι εκει το εχουν κανει σε 3-4-5 απο εμας και οι τιμες σουπερ σε σχεση με αλλου... κοστος κατω απο 1000ευρω αν το ψαξεις λιγο με πραματα και κερδος πολυ αξιο λογου ![]() γενικα εχω υπολογισει οτι αυτο το αμαξι στοιχιζει χοντρικα 100ευρω το αλογο για να το βελτιωσεις σωστα |
Πάνος έγραψε: |
Λοιπον μερικες ωριτσες μετα τον καφε και την γνωριμια με τον Σπυρο(sps).
Φυσικα περαν του καφε και της γνωριμιας το ραντεβου περιελαμβανε και τεστ των 2 λιονταριων. Ομολογω πως δεν γνωριζα για το χερι που εχει βαλει ο Σπυρος στο πεζο. Και μπορω να πως πως με ικανοποισε η αναλογια δυναμης -κοστους. Μεγαλυτερο ευρος στροφων στη δευτερα ,αλλαγη σε τριτη και πραγματικα εκει καταλαβαινεις τη διαφορα της επιπλεον δυναμης απο τους εκκεντροφορους rallye,πολλαπλη εξαγωγης rallye προγραμμα και εξατμιση που φοραει ο Σπυρος. πολυ καλη εντυπωση μου αφησε και η εξατμιση του οντας αθορυβη. Στα γουστα μου δηλαδη. Ομολογω οτι μπηκα σε σκεψεις αμεσα υλοποιησιμες αφου πρωτα ζαλισω τον volvo και το Στελιο(salex). Α τεσταραμε και το δικο μου οχι τοσο σε δυναμη αλλα σε συμπεριφορα του μπροστινου μερους και γενικα του στησιματος. Με ραβδους και αντιστρεπτικη πισω θα ειμαστε σε πολυ καλο επιπεδο. Υ.Γ.Σπυρο χαρηκα πολυ. Ευελπιστω συντομα να τα ξαναπουμε. ![]() |
kane έγραψε: | ||
Συγνώμη που επεμβαίνω παίδες...αλλά πρέπει να το πω. Τα λέγα Η δεν τα λεγα πως θα βάλεις χέρι και στο 206? ΤΑ ΛΕΓΑ..΄μήπως θυμάσαι τα λόγια σου? "δεν ξαναρίχνω Ε σε αυτοκίνητο"... Κούνια που σε κούναγε... Μιας και σκέφτεσαι περί βλετιώσεων.Βαλε πανω ενα σετ λαιτ εκκ (τακη για πες για τα σρικ) και ενα προγραμμα απο στελιοσαλεξ και θα εισαι ο αρχοντας της ταρμακ. Δε λοκαλ ταρμακοξηλωνερ... (εκτος απο τον αλλο τον ευθειακια το φιλο σου)... |
Απλα μετα κερδιζεις ωφελιμο φασμα μεχρι τις 6800-7000 περιπου. |
τα πραγματα ειναι απλα πολλες φορες σταυρο εμεις τα κανουμε δυσκολα ![]() |
αν φτιαξεις προγραμμα σωστο θα καιει μια χαρα ![]() δες το δικο μου τι κανει ![]() 7.2 εθνικη με 140 και κλιμα ανοιχτο εεεε αλεκουκο??? ![]() |
χαλαρα το 1500αρι χωρις προγραμμα.... |
Χριστούγεννα. Το πρόβλημα για εμένα όμως είναι, πώς κάτι saxoραλλα κλπ. που τρέχουν στους αγώνες, με την ΜΑΜΑ εισαγωγή και τα ΜΑΜΑ μπεκ (διότι ΔΕΝ επιτρέπεται βάσει κανονισμού να τα πειράξουν), φορτώνουν κάτι 170άρες και 190άρες άλογα, και εμείς παραπονιούμαστε και βάζουμε C2 VTS εισαγωγή και μπεκ από 3λιτρο V6. Τί κάνουν αυτοί σωστά, και τί κάνουμε λάθος εμείς? Δε με απασχολεί αν τα 190 άλογα τα έχουν για 2000 σ.α.λ., με απασχολεί που τα έχουν. |
Τα μπεκ ισως και να αλλαζουν στο grA.Καποιος πιο γνωστης ας ενημερωσει.
Ομως αυτα τα σαξοραλλα Σταυρο εχουν ροικη εξελιξη, συμπιεση 12+, σφυρηλατα,κεντ 52 ή 54,αλλη διατομη εξατμισης, καθολου καταλυτη ή αγωνιστικο κλπ. Α, και η πλαστικη εισαγωγη του ραλλύ ειναι καλυτερη απο την πλαστικη εισαγωγη τη δικια μας. Επιπλεον εχουν και πιο πολλες δυνατοτητες λογω εγκεφαλου, δλδ αυτα παιζουν με peugeot sport επαναπρογραμματισμενο, ή αγραφο κλπ. |
[
Το πρόβλημα για εμένα όμως είναι, πώς κάτι saxoραλλα κλπ. που τρέχουν στους αγώνες, με την ΜΑΜΑ εισαγωγή και τα ΜΑΜΑ μπεκ (διότι ΔΕΝ επιτρέπεται βάσει κανονισμού να τα πειράξουν), φορτώνουν κάτι 170άρες και 190άρες άλογα, και εμείς παραπονιούμαστε και βάζουμε C2 VTS εισαγωγή και μπεκ από 3λιτρο V6. Τί κάνουν αυτοί σωστά, και τί κάνουμε λάθος εμείς? |
Με τί εισαγωγή και τί μπεκ έρχονται τα 165? |
Lef205 έγραψε: |
Tα αυτοκινητα που αναφερεις καταρχας εχε υποψην σου οτι ειναι πολυ πιο λιγα απο οσα νομιζεις, ειδικα αυτα με τα 190 αλογα ειναι μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου κυριολεκτικα και εχουν σκαρτα 190, προσωπικα εχω δει δυναμομετρηση 184 παραπανω ποτε.
Τα μοτερ αυτα εχουν ημερομηνια ληξης και ειναι αποκλειστικα για αγωνιστικη χρηση και μονο, συνηθως πισταδικη αντε και αναβασιαρικη, οχι τοσο ραλλιτζιδικη. Συνηθως φορανε εκκεντρα με τρελλες μοιρες και βυθισματα, μηχανικα ωστηρια σφυριλατα πιστονια μπιελες στροφαλο καπακια απο εξωτερικο, αγραφο εγκεφαλο μαζι με πλεξουδα αγωνιστικες βενζινες και εχουν φαει μερες σε δυναμομετρα να ρυθμιστουν με -οπως ειπα πιο πανω- αγνωστη ημερομηνια ληξης. Σε βολτισιο σαξοραλλο με δυο εκκεντρα, πιστονια προγραμμα αντε και ελατηρια βαλβιδων δε νομιζω να δεις κατι παραπανω απο 165 ΤΟ ΠΟΛΥ, με φασμα λειτουργιας 6-8. (been there done that) |
(ας τα μεταφέρει κάποιος στο σωστό... ![]() |
δηλαδή που?
και από ποιο ποστ και μετα? |
Marily έγραψε: |
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 184PS ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ. (ΜΑΛΙΩΡΑΣ) ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΜΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ (ΤΕΤΡΑΠΕΤΑΛΟΥΔΟ) ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΖΗΜΙΑ. ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ SET ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΤΡΕΛΛΕΣ ΜΟΙΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑΦΟΣ ΧΑΜΗΛΑ.....!!!!!! ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΟΛΤΙΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 165 ΑΛΟΓΑΚΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΛΟΥΣ ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΥΣ,1 ΣΕΤ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ, ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΡΟΙΚΗ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΤΑ 180 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ RETAINERS ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ..... ΤΑ RETAINERS ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΞΕΡΕΙΣ, ΟΥΤΕ Ο ΑΓΡΑΦΟΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΜΕΣΑΙΕΣ. ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΨΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. |
kane έγραψε: |
Πωπωπω...τι λές τώρα? πραγματικά με γκρέμισες προσωπικά απο το κάστρο μου.
Με 2 εκκεντρα ήπια οπως λες,ενα...προγραμμα,ενα σετ πιστονάκι,μια καλη...Η-ροική απο τους γνωστες έλληνες μαστορες και μια εξατμιση τυπου ιαπωνίας και ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑα τα 180 αλογα...στο τσεπακι κιόλας. Αυτό το ύφος μου θυμίζει κάποιον γραφικό που διαβάζω στο φορουμ των 4τροχών...μπορει να κάνω και λαθος βέβαια... Α και πουσαι "ανθρωπε που θελεις να φτιαξεις το αμαξι σου" δηλ σταυρε,πηγαινε στον βελτιωτή του άνωθεν κυρίου να στο φτιαξει εκεινος 180 αλογα...απροβλημάτιστα και βολταδικα κυρίως... |
βλαμενε σταυρο μη μας πρηζεις...διαβασε 2-3 τοπικ να σου λυθουν οι αποριες ΗΜΑΡΤΟΝ ειναι χιλιοειπωμενα ολα αυτα
εδω ειναι ολα και στο τοπικ με 206 εκκεντρα 145-150 αλογα |
Μου αρεσε το σημειο που λεει οτι τα μηχανικα ωστηρια δεν βγαζουν δυναμη... ![]() Φιλε μου,κανε εσυ με τα υδραυλικα ωστηρια 3-4 χιλιομετρα ταπα,να κανω και εγω με τα μηχανικα την ιδια διαδρομη,και οταν τα υδραυλικα ωστηρια σου γινουν τοσο μαλ**α που θα θυμιζουν φρεσκο ακανέ Σερρων,παμε μια στο δυναμομετρο να δουμε ποιος θα βγαλει παραπανω δυναμη... ![]() Ημαρτον πια με τις βλακειες... Λες και ειμαστε ακομα 10 χρονια πριν που ο καθε μηχανικος βαφτιζε τα επιπλεον αλογα στο μοτερ αναλογα με το ποσα ψιλα ειχε στην τσεπη του. |
Ghost Dog έγραψε: |
Στο θεμα μας τωρα, το δυναμομετρο του Μαλιωρα ειναι απο τα πλεον αισιοδοξα.... ![]() |
Marily έγραψε: |
Ουπς!!!! Φίλη σου όχι φίλος. ![]() Τα Retainers = οι ασφάλειες των ελατηρίων των βαλβίδων. Καμμία σχέση με τα ωστήρια. Όσο για τα μηχανικά ωστήρια τα βάζεις όταν χρησιμοποιείς μεγάλους εκκεντροφόρους γιατί δεν ρυθμίζονται με τα υδραυλικά.. Σε εκκεντροφόρους μέχρι 11 βύθισμα πχ pt52 μπορείς κάλλιστα να μην αλλάξεις. Τώρα όσον αφορά την αξιοπιστια σαφώς και τα μηχανικά τα προτιμούμε. |
Η μια λιγοτερη βαλβιδα ειναι που κανει την διαφορα; ![]() |
Θα μας εξηγησετε και εμας για τι σκ**α μιλατε; |
και σουβλάκι από την Ν.Μάκρη... |
COOL ALEXIS έγραψε: |
ΥΓ Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Στέλιο, ο οποίος ενώ έχει το ύφος χαμογελαστού και αθώου κάνει στο αυτοκίνητο ότι θέλει με το pc με την ίδια χαλαρότητα που ψήνει ο Μάνθος στο msn γκομενάκια να τα πάει βόλτα με το σκάφος ![]() |
COOL ALEXIS έγραψε: |
ΥΓ Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Στέλιο, ο οποίος ενώ έχει το ύφος χαμογελαστού και αθώου κάνει στο αυτοκίνητο ότι θέλει με το pc με την ίδια χαλαρότητα που ψήνει ο Μάνθος στο msn γκομενάκια να τα πάει βόλτα με το σκάφος ![]() |
abaleo έγραψε: |
μετά από 36 "διαφωτιστικές" σελίδες διάβασμα! σκέφτομαι να τολμησω κι εγώ το project εκκεντρα ραλλύ! οπότε αρχίζω σιγά σιγά το ψάξιμο! |
Λοιπόν κωδικοί.
Γρανάζι εκκεντροφόρου : 080573 (2 κομμάτια) Μουαγιέ γραναζιού : 080574 (2 κομμάτια) & Βίδες : 6923Η3 (2 κομμάτια)ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ....οι κωδικοί για αυτές τις βίδες είναι για εκκεντροφόρους προδιαγραφών L4 , εάν έχεις L3 θές , άλλες βίδες (δέν θυμάμαι κωδικό) Βίδες : 692297 10 τεμάχια. Αυτά. Wink |
Διαφορά οι εκκεντροφόροι λ3& λ4 έχουν στις βίδες (σπείρωμα) που έχει το έκκεντρο μέσα του , για να ενωθεί με το γρανάζι. Στο ένα είναι ποιο μεγάλο και στο άλλο ποιο μικρό.
|
Stevon έγραψε: |
Τώρα για τον εγκέφαλο , εάν θυμάμαι καλά , ο 745 έχει σώμα πεταλούδας πλαστικό και το νέο φιλτροκούτι , ενώ ο 744 έχει σώμα μεταλλικό κια παλιό φιλτροκούτι. |
Stevon έγραψε: |
Άρα , απο αυτά όπως καταλαβαίνεται , είναι σημαντικό να ξέρετε τί έκκεντρα έχετε παρει (L3 ή L4) |
iceage έγραψε: | ||
Να αναφέρω ότι οι εκκεντοφόροι L3 είναι απο μονόφυσσο TU5J4 και αυτοί του L4 από τρίφυσσο TU5J4. |
nikolas206gti έγραψε: |
Καλησπέρα στα παιδιά. Μεταφέρω την ερώτησή μου εδώ.
Έχω ένα 206 gti 1600 στην κατοχή μου και είναι μαμά. Το μόνο που είχε όταν το πήρα ήταν ένα βαρελάκι BMC και χταπόδι από μπροστά μέχρι πίσω. Σκεφτόμουν να το αναβαθμίσω λίγο τοποθετώντας εκκεντροφόρους και πρόγραμμα. Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά , μπορεί να με βοηθήσει κάποιος γιατί καθώς διάβαζα τα υπόλοιπα post μπερδέυτηκα. Λοιπόν, θέλω τη γνώμη σας για το αν πρέπει να βάλω εκκεντροφόρους ή μόνο πρόγραμμα ή και τα δυο μαζί και πόσο θα κοστίσει περίπου. |
Μαζί με τους εκκεντροφόρους έχεις και γρανάζια ? Αν ναι, στείλε μου σε π.μ. την τιμή να το κουβεντιάσουμε.
Υ..Γ. Το αυτοκίνητο είναι 2005 μοντέλο. |
...
και για πες μας και το ονομα του καλου αυτου μηχανικαρα |
Αντε καλα,εγω τωρα το ειδα... ![]() Τι 420Ε για reprofile εκκεντρα ρεεεεεεεεεε!!! Με τα gb απο την Oreca τα παιρνουμε με 410Ε καινουργια της Cat. ![]() |
Αστον ρε,μην τον παρεξηγεις τον Νικολη,δεν φταιει. ![]() Ειναι γνωστο ονομα αλλα απο οτι φαινεται μαλλον παει να "δαγκωσει" ασχημα... ![]() |
Αντε καλα,εγω τωρα το ειδα... ![]() Τι 420Ε για reprofile εκκεντρα ρεεεεεεεεεε!!! Με τα gb απο την Oreca τα παιρνουμε με 410Ε καινουργια της Cat. ![]() |
για να οργανωνόμαστε (4901601 ή 4901605...) |
Μην τρεφετε αυταπατες,με τα ραλλοεκκεντρα,ακομα και με εισαγωγη C2 VTS δεν προκειται να ξυριζει μετα τις 7.
Ναι μεν δεν θα ψοφαει(με την μεταλλικη εισαγωγη) αλλα καπου λιγο μετα τις 7000 θα αλλαζετε ταχυτητα. Οσο για το προγραμμα,δεν εχει καμια σχεση με την τιμη της βενζινης...Μπορεις να κανεις προγραμμα και να βασιζετε σε απλη 95αρα βενζινη. ![]() Η αναλογια του μιγματος με το ποσο προπορεια αναφλεξης θα δωσεις ειναι ασχετα πραγματα. |
nikos 206cc έγραψε: |
Στελιο δηλαδη δεν θα υπαρχει προβλημα με τα εκκεντρα χωρις το προγραμμα??το λεω επειδη(μπορει να λεω μ@λ@κι@) περισσοτερη δυναμη=αναγκη για περισσοτερο καυσιμο ![]() ![]() 1)49αρα ειναι οκ? 2)θα δουλευει πιστευεις απροβληματιστα? 3)με κυριως 95αρα θα ειμαι ενταξει? Υ.Γ:το τουτου ειναι μοντελο 11/2002 ![]() |
Περι εξατμισης,εγω προτεινω τον Γιαλαντζη.
Τον ξερω αρκετα καλα εδω και χρονια αλλα ασχετα με αυτο,πριν λιγο καιρο απεδειξε εμπρακτα στο 206 του Steve οτι μπορει να κανει σχεδον το ιδανικο... Εγω προσωπικα που ειμαι ψειρας στο θεμα της εξατμισης,δεν ειχα κανενα παραπονο απο το τελικο αποτελεσμα. |
θες πατεντα για μπεκ 206 που πολυ φοβαμαι οτι δε κανουν σε μηκος στην εισαγωγη του 106
θες πατεντα για πλακακι πεταλουδα θες μεγαλυτερα μπεκ θες τρυπα καπακι σορυ στελιο αλλα αμα τα μαζεψεις ολα αυτα συν το αγχος κλπ φτανουν ανετα τα 500 που πουλησα τη εισαγωγη μαζι με τα μπεκ. |
Στελιο φανταζομαι οτι εχετε δικιο με τον Νικο κατι θα ξερετε για το βαρελι που φανταζομαι οτι η ολη ιστορια ειναι για τον πιο κρυο αερα που τελικα εισερχεται λογω carbon και οτι δεν εχεις το βουλωμα της σκουπας στα πολλα χλμ/ωρα... |
Στελιο για εκκεντρα προτεινεις Προφητη ![]() ![]() ![]() ![]() |
Οποτε Steve οταν ερθεις στο salonika land χερακαι-χερακι και με τον AlienHack Γιαλατζη |
Λόγω του ότι αν θα κάνω την κίνηση με τα μαμά ραλλοέκεντρα, δεν πρόκειται να βάλω στο μέλλον αγριότερους εκκεντροφόρους, |
Πανο σε δυναμη και το 206 ειναι καλο.
Απλα σε μπερδευει η αισθηση γιατι το σαξο ξεσπα μετα τις 4,000 ενω το 206 εχει πιο γραμμικη αποδοση και +2 Kg.m οπως ειπε και Τακης! Τακη θυμασαι που ειμασταν με το δικο σου δικαβαλοι με το 106 νορμαλ του timkoul και πηγαιν τα ιδια? |
Πάνος έγραψε: | ||
Δεν διαφωνω Σπυρο. Ισως τελικα να ειναι και η αισθηση. Οταν ξανακατεβεις γιατι οχι να κανουμε και μια δοκιμουλα(οχι καγκουριες και βλακειες) ετσι για να λυθει και η αποροια του Νικολα που εχει φαγωθει να κυνηγαει τα σαξοραλλα. ![]() ![]() |
takis_206 έγραψε: |
όλα είναι θέμα βάρους σε σχέση 206-106 οποιος έχει κάνει βόλτα 206 με μοτέρ rallye καταλαβαίνει ποια είναι η διαφορα.206 με έκκεντρα rallye έχει καλή πρώτη,δευτερα,τρίτη και τεταρτη πέμπτη κρεμάει,δοκιμασμένο καιρό τώρα,στο dyno δείχνει καλά νούμερα αλλα στο δρόμο δεν ανοίγει τόσο καλά,όσο για κάτι οχτάρες που διάβασα παραπάνω ότι σηκώνουν τα rallye σας πληροφορώ ότι και τα 206 σηκώνουν άνετα οχτάρες και με μαμά εισαγωγή χωρίς τρελα έκκεντρα 2 boubakia φτάνουν, nicolas206 κανε μου pm αν θες για λεπτομέρειες |
για να δεις 8000σαλ σε 206 1.6 με την εργοστασιασκη εισαγωγη και ελατηρια βαλβιδων
μαλλον βγηκες απο το δαφνι ή το κοντερ σου χαλασε |
όλα είναι θέμα βάρους σε σχέση 206-106 οποιος έχει κάνει βόλτα 206 με μοτέρ rallye καταλαβαίνει ποια είναι η διαφορα.206 με έκκεντρα rallye έχει καλή πρώτη,δευτερα,τρίτη και τεταρτη πέμπτη κρεμάει,δοκιμασμένο καιρό τώρα,στο dyno δείχνει καλά νούμερα αλλα στο δρόμο δεν ανοίγει τόσο καλά,όσο για κάτι οχτάρες που διάβασα παραπάνω ότι σηκώνουν τα rallye σας πληροφορώ ότι και τα 206 σηκώνουν άνετα οχτάρες και με μαμά εισαγωγή χωρίς τρελα έκκεντρα 2 boubakia φτάνουν, nicolas206 κανε μου pm αν θες για λεπτομέρειες |
coolalexis oso gia ayto pou les den einai tropos na apeu8hnese se kapoion pou den 3ereis kai na les eisai polu teleiomenos....aisxos |
πρωτα απο ολα η μαμα εισαγωγη δεν τελειονει στης 6500 αν τελειονε στης 6500 δεν θα εφτανε καν μεχρι τον κοφτη 8200....υπαρχουν ζωντανα παραδειγματα με σαχο,ραλλυε,206 ανω τον 150 αλογον παραδειγμα
206 1,6 16v λιολιος Μέγιστη ισχύς (PS/rpm) 157/6.930 Μέγιστη ροπή (Kgm/rpm) 17.8/5.120 ραλλυε Μέγιστη ισχύς (PS/rpm) 169.7/7.367 Μέγιστη ροπή (Kgm/rpm) 17.75/6.088 307 Μέγιστη ισχύς (PS/rpm) 142/6.045 Μέγιστη ροπή (Kgm/rpm) 17.3/5.418 ας μην λεμε λοιπον λογια του αερα επειδη δεν δουλεψε του volvos οταν ειχε πλαστικη (μπορει να μην ειχε ορεξη) οποιος αλλος δοκιμασε και δεν δουλεψε πανω απο 6500 (δοκιμασμενα) ασ μιλησει........ το κοτερ μου δεν χαλασε (ακομα) αν και κολαει πολυ ο δικτεις στης 7 φιλικα παντα ![]() αλοστε εχω κανονισει Συντονιστής του club να το κανει βολτα να μου πει εντυπωσεις |
ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΟ@#$#@ τα αμαξια φοραγαν πλαστικη εισαγωγη 106
|
Δες το με την λογική σου: Για να μπει του 106 χρειάζεται πλακάκι για να μπει η ηλεκτρική πεταλούδα και δεν είναι ότι καλύτερ σε μικρές βελτιώσεις και ακόμα χειρότερα το να προσαρμόσεις πλακάκι πάνω σε πλαστική εισαγωγή! (άσε που κανένας πελάτης δεν θα ήθελε σε μια Light βελτίωση να βλέπει πλακάκια και τέτοια). |
Από την άλλη, η πλαστική έχει πολλούς περιορισμούς αλλά ίσως όχι τόσο τραγικά όσο νομίζεις. Υπάρχουν 206 Group A που ξεπέρασαν τα 150 με την πλαστική (αναγκάστικά πλαστική γιατί με την αλουμινένια γινόντουσαν Kitcar). |
καταρχην τακις206 κανε μια προσπαθεια να συντονιστεις με τη συζητηση..
ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΟ@#$#@ τα αμαξια φοραγαν πλαστικη εισαγωγη 106 ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ 206 ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ολα οσα αναφερουμε ειναι με τη πλαστικη εισαγωγη του 206 εμεις νικολα επιμενω οτι φταιει το χταποδοεξατμισονι σου εμενα με τα ιδια πραγματα με σενα δηλαδη εκκεντρα 106 κομμενο καλωδιο μαπ...... (το αμαξι βγηκε απο δυναμομετρο και ρεταρε μισο χλμ μετα) φουλ εξατμιση με χταποδι 106 μια ροικη του κωλου (μονο γυαλισμα αποκλειεται να εδωσε κατι μη σου πω οτι κωλαρας επιμενει οτι εχασα ετσι οπως την εκανα) μια σκουπα απο την αποθηκη του αγγελιδη μες τις λασπες (για να με πεισει οτι δε δουλευει φιλτροκουτι) εβγαλε 129αλογα και απο εκει και περα με εκκεντρα σρικ ελατηρια και εισαγωγη εφτασε 148 που ισως ειναι και λιγο παραπανω πλεον... (AN αντεχεις βαβουρα κανε τη παραπανω απο 52 την εξατμιση...θα δωσει σιγουρα ψηλα) οποτε απο εισαγωγη και εξατμιση σωστη θα πας 140- σιγουρα οτι αλλο θες γραφεις πλεον στο αλλο τοπικ για 145αλογα ![]() |
Αν δεν ειναι προκατειλλημενος,δεν βλεπω καπου καποιο προβλημα με το πλακακι.Μιλαμε για πλακακι παχους 1cm,δηλαδη κυριολεκτικα γελοιου μεγεθους... ![]() ). |
![]() ![]() ![]() Παραδειγματα με πιστονια μαλιστα και 52αρηδες,ναι,εβγαλαν 150 αλογα οταν με αναλογα πραγματα υπο κανονικες συνθηκες θα επρεπε να ειναι καπου στα 165-170. ![]() |
Sinanai έγραψε: |
Το 4-1 με τι λογική μπήκε;
Edit: Ας μεταφερθουν τα ποστ εμένα και του Νικόλα στις εξατμίσεις, μιας και εκεί ανήκουν, σόρρυ. ![]() |
Επίσης τα μπεκ του 206 RC, εκτός από την Peugeot, τα δίνει και η Citroen Sport με πολύ ελκυστική τιμή |
Στελιο θυμασαι που το ειχαμε ξανασυζητησει για το challenge?
Σιγουρα ειναι με πλαστικη εισαγωγη, ωραιος ο Τασος! Επειδη μπερδευτηκα, αν βαλουμε εισαγωγη 106 με ραλλισιους εκκεντροφορους αφηνουμε ιδια μπεκ γιατι θα επαρκουν ετσι? και αν παμε σε πιο hardcore εκκεντροφορο βαζουμε τα μπεκ απο 206 rc ή c2 challenge τελοςπαντων, για παροχες πανω απο 145-150 αλογα ,σωστα? |
Στελιο θυμασαι που το ειχαμε ξανασυζητησει για το challenge?
Σιγουρα ειναι με πλαστικη εισαγωγη, ωραιος ο Τασος! Επειδη μπερδευτηκα, αν βαλουμε εισαγωγη 106 με ραλλισιους εκκεντροφορους αφηνουμε ιδια μπεκ γιατι θα επαρκουν ετσι? και αν παμε σε πιο hardcore εκκεντροφορο βαζουμε τα μπεκ απο 206 rc ή c2 challenge τελοςπαντων, για παροχες πανω απο 145-150 αλογα ,σωστα? |
Στέλιο παίζουν τα μπεκ του 106, αλλά εγώ δεν είμουν ικανοποιημένος. Δεν ξέρω αν φταίει που είναι πιο κοντά, ή ακόμα και αν αυτά που είχα ήταν παλιά (αν και μετρημένα/καθαρισμένα δουλευαν σωστά), αλλά κάτι με χάλαγε.
Εγώ στο τωρινό θα βάλω σίγουρα από RC. |
Με μπερδεψες ρε... ![]() Τα C2 Challenge ηταν ΟΛΑ με μεταλλικη εισαγωγη και μπεκ RC. |
Δεν ξερω τι σε χαλαγε,θεμα παροχης ή "ομπρελας" παντως δεν τιθεται... ![]() |
[...] στην Θεσσαλονικη τουλαχιστον [...] |
Σπυρο,Σπυρο,Σπυρο... ![]() Τοσους αγωνες εχεις δει και ακομα δεν εμαθες... ![]() http://www.piecescitroensport.citroen.com/CWW/fr-FR/SPORT/CitroenSportParts/INFOTECH/C2CHALLENGE/ http://www.piecescitroensport.citroen.com/CWW/fr-FR/SPORT/CitroenSportParts/Boutique+Citro%C3%ABn+Sport/C2CHALLENGE/PIECES/C2CHALLENGE.htm Με πλαστικη ειναι μονον τα GT για το αγγλικο πρωταθλημα. ![]() |
akribos αυτο εγινε 2004 για αυτοκαι στα πιοπολλα εγραφα σου λεει εκκεντρα προ και μετα 2004 για παραδειγμα
μπεκ rc φοραει μονο το ρ2 οχι το τσαλεντζ...αυτα φορανε ολα c2vts αυτο τασο με θεση που καθεται το μπεκ μες στον αυλο κοπανιεται αργυρης απο τη πρωτη στιγμη και μου το ειχε αναφερει πολλες φορες οταν σκεφτομουν να βαλω τετοια. απλα εγω θυμομουν οτι τα μπεκ 106 ειναι πιο κοντα και δε καθονται σωστα στου 206 τον αυλο ολα αυτα ειναι εκτος τοπικ... επισης τα μπεκ του 206 τελειωνουν στα 130και κατι αλογα...το ειχαμ πει και τοτε το εζησε και νικολας παραπανω. απλα τασος ειχε πιεση 4μπαρ και δεν ειχε προβλημα |
αυτο τασο με θεση που καθεται το μπεκ μες στον αυλο κοπανιεται αργυρης απο τη πρωτη στιγμη και μου το ειχε αναφερει πολλες φορες οταν σκεφτομουν να βαλω τετοια. απλα εγω θυμομουν οτι τα μπεκ 106 ειναι πιο κοντα και δε καθονται σωστα στου 206 τον αυλο
|
Ας ειναι ετοιμος ο 30cm και ολα τα υπολοιπα ειναι ρουτινα. ![]() |
207akias έγραψε: |
Γεια σας παιδια,ειμαι ο αλεξ και εχω ενα 206cc 1.6 16v 2003....σημερα πηρα εκκεντρα απο rallye να βαλω...διαβαζω εδω και ωρα τα topic περι του θεματος αλλα δεν μπορεσα να καταλαβω αν ειναι καλη λυση για να ανεβει λιγο το αμαξακι..γιατι πολυ ψοφιο ειναι.θελω λιγο να στροφαρει!!!τι πρεπει να κανω για να μην εχω προβλημα με το αμαξι??θελει και κατι αλλο εκτος απο τους εκκεντροφορους και τα γραναζια?προς το παρον εχω μονο τα εκκεντρα τι αλλο να παρω??? ![]() |
Τελικά χθες μπήκαν τα εκκεντρα!χωρίς γρανάζια.το αμάξι πήρε δύναμη.κυρίως 3-4-5 δέν κάνει μια ώρα να ανοίξει.ανοίγει χωρίς να ζορίζεται!απλά το ρελαντι παίζει σαν τρελό:-)έχω ελεύθερη εξάτμιση απο μπροστά μέχρι πίσω.το αμάξι ανοίγει σε όλο το φάσμα στροφών δυνατά.στην αρχή βέβαια έσβινε έτρεμε άλλα μετα έστρωσε.. |
Μια χαρα σε βρισκω!!!Προσεχε τα εκκεντρα να εχουν μπει στα μαμα σημαδια ![]() ![]() Α και απο φιλτρο εισαι με σκουπα βαρελι χοανη ή μαμα ? Υ.Γ:Το ρελαντι σου θα στρωσει σε λιγες μερες οταν και ο εγκεφαλος διαβασει τα νεα δεδομενα ![]() |
Με σκουπα ειμαι!!!που πιανει ολη την μετωπη,και την μικρη (χουφτας) χοανη που ειχε μεσα πηρε ποδι και εβαλα μια της green μεγαλη,ισα ισα χωρεσε και εκλεισε η σκουπα!!!εχει διαφορα μεγαλη!ειδικα μετα τις δευτερες.καθολου κρεμασμα...υπ'οψιν φοραω 17αρες!!205/45/17...απο εξατμιση την μαμα 50αρα απλα μονο με καταλιτη...το ρελαντι ηταν πολυ αγριο χθες...οι διπλανοι κοιτουσαν!!σημερα απλα δεν σβινει!αλλα παλι αγρια δουλευει!και οταν παω να ξεκινησω σαν R32 κανει ![]() |
Eγω ακομα προσπαθω να καταλαβω πως ειδες τετοια διαφορα με τα εκκεντρα με μονο την αλλαγη του σωληνα απο τον καταλυτη και μετα....δηλαδη το τελικο σου ειναι μαμα και εχει αλλαξεο ο τυπος μονο τον σωληνα???Μεχρι τωρα οσοι εβαλαν εκκεντρα με μαμα ολα τα υπολοιπα(και δεν εννοω μια σκουπα ως βελτιωση) δεν ειδαν καμια διαφορα...π.χ abaleo αν θυμαμαι καλα... ![]() |
Βγαλε ακρη δηλαδη...
Και κατι που ξεχασα να ρωτησω.Ποσα χιλιομετρα θελει περιπου μεχρι να στρωσει ρελαντι και οταν στρωσει,στρωνει σαν μαμα χωρις παρατραγουδα? Εχεις δηλαδη σταθερο ρελαντι εκει στις 800 σαλ χωρις να παιζει καθολου? |
Μόλις τελείωσα το σέρβις........μπουζι φίλτρα κ τα σχετικά.η σκούπα πήγε βολτα και έβαλα το μαμα φιλτροκουτι με το φίλτρο green!απ'τον πάτο του κουτιού τράβηξα ευκαμπτο σωλήνα δίπλα στο προβολακι οδηγού και ρουφάει απο δίπλα απ'την γρηλια.φοράω τον grandturismo μπροστά οπότε χώρος άφθονος!γιατι τα μπουζι να ασπρισουν?θα'χω πρόβλημα έτσι όπως είμαι τώρα? |
reselie έγραψε: |
θα ασπρίσουν απο το φτωχό μίγμα=υψηλές θερμοκρασίες καυσης = bad for your moteur |
θεσσαλονικη μενω....και e-tuners ειναι αθηνααααα!!! ![]() |
θεσσαλονικη μενω....και e-tuners ειναι αθηνααααα!!! ![]() |
poia συμπιεση και μαλ***ες ρε παιδια
εχετε βαλει ενα εκκεντροφορο 40μοιρες σχεδν πανω με πανω απο +1εξτρα βυθισμα τον εχετε να δουλευει με αλλα μειγματα και 100σαλ πιο κατω ρελαντι απο το 106 και περιμενετε να μη την ακουσει ο εγκεφαλος? οεο??????? μετα απο 500χλμ θα στρωσει αλλα οχι οτι ειναι οκ απο μειγματα |
Απ'οτι καταλαβαινω δηλαδη το ρελαντι ειναι σαν το λοττο.Αν σου κατσει σου εκατσε.Και το λεω γιατι πολλοι δεν ειχαν προβλημα απο την αλλη μερα κιολας ενω αλλοι ακομα βασανιζονται.Παντως αρχισα να το βλεπω με πιο σκεπτικισμο το ολο θεμα αφου κανενας δεν μπορει να μου εγγυηθει τι θα γινει με το ρελαντι μου μετα την αλλαγη με ραλλοεκκεντρα.
Και το κορυφαιο σκηνικο να χασω φρενα καποια στιγμη σε ανυποπτο χρονο δεν θελω να το σκεφτομαι ![]() |
Ναι,δεν διαφωνω,μετα απο 2-3 πατηματα ομως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...
Οποτε μια χαρα φρενο εχετε και μεχρι τοτε. |
AlienHack έγραψε: |
εχει κανεις ιδέα που βρισκουμε φτηνα ραλοέκκεντρα? και ποσο ειναι η καλυτερη τιμη που βρισκονται? |
Ερωτηση:Στελιο εγραψες μονο για γραναζι εξαγωγης..Και να το χρονισεις αυτο και να παρεις κατι παραπανω ψηλα,αυτο σημαινει αυτοματα οτι μετα το αμαξι θα εχει πιο peaky χαρακτηρα?Δηλαδη δεν θα χασεις και λιγο στις μεσαιες? Η και αυτο διορθωνεται με το προγραμμα? |
Προσοχη να παρεις του μονοφυσου καλυτερα,αφου για καποιο διαστημα θα δουλευεις χωρις προγραμμα... |
ερώτηση, ΣΤελιο, προτείνεις μαμα 106 ή μπουμπάκια? θα δώσουν τιποτα παραπάνω τα μπουμπάκια? θα μου γαμησουν ομως το ρελαντι με αρυθμίες? |
Τα μπουμπακια ξεσκιζουν τα ωστηρια λογο διαφορετικης διαδρομης λειτουργιας τους,για αυτο και ειναι για τον φουτσο.
Οσο για το προγραμμα,τις αρρυθμιες μπορει και να τις γλιτωσεις με αναλογο χρονισμα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι σωστο απο μιγματα. |
οποτε ο συνδιασμος μπουμπακια με μαλ**α ελατηρια του 206 ειναι θανατηφορος.... |
...
το set up μου δεν το έχει κάποιος άλλος εδώ μέσα οποτε αναμένουμε από τα άχρηστα dyno που έχουμε εδώ.. |
pughell αν το ήξερε όλος ο κόσμος θα το ξέραμε και εμείς κανένας δεν παραπονέθηκε από τα ωστήρια,το μονο πρόβλημα είναι τα μαλ**α ελατήρια φαντάσου 7 το πρωί που είναι πολύ κρύο πάλι δεν ακούγονται,το 1,4 16v που είχα πριν g@*&^^e το πρωί..το ίδιο και το 206 16v μαμά |
μήπως όμως έχεις ακούσει κάτι ότι με τα rallye έκκεντρα το 206 κρεμάει 4η,5η???? |
κανεις καπου λαθος; ρεπροφιλε απο 206 εκκεντρα εχω οχι απο 106 |
κανεις καπου λαθος; ρεπροφιλε απο 206 εκκεντρα εχω οχι απο 106 |
Που να χτυπησει μετα ωστηρια το καημενο... ![]() |
Λεωνιδα τα 206 στα ωστηρια ειναι πιο ευπαθη.
δε ξερω αν ειναι απο τα πιο μαλ**α ελατηρια ή τι στο διαολο φταιει παντως εχουν παρατηρηθει πολλα κρουσματα ακομα και με μαμα εκκεντρα... οποτε ο συνδιασμος μπουμπακια με μαλ**α ελατηρια του 206 ειναι θανατηφορος.... |
5 χρόνια ![]() |
Οχι ρε,σε 6 τελειωνει η μετρηση... ![]() |
128-129?????? ε βαλε και 2-3 αλογα που χανει στο μαχα κοζανη απο αγγελιδη για διαφορους τριτους λογους και κυριως συνθηκες |
Παρτε αυριο τηλεφωνο ωστε να κανονισετε για Τριτη...
Νομιζω οτι αυριο θα ειναι ημερα χαλαρωσης. ![]() ![]() ![]() |
![]() Όχι, όχι... δε νομίζω, είμαι σίγουρος! ![]() |
Στελιο... σορυ ρε κιολασ. καταλαβαινω αυτο που λες και το εχω διαβασει πολες φορεςεδώ μεσα...
ΑΛΛΑ τα μειγματα μου δεν στεγνωνουν ουτε στισ 6000σαλ.. το χαλμετερ σε φουλ γκαζι ολα πρασινα (η αληθεια εινα οτι επεσε 1-2μ λαμπακια ποιο φτωχο) αλλα ακομα πρασινα ειναι!! |
αμα εισαι τοσο βλακας που να νομιζεις οτι το αμαξι σου ειναι οκ απο μειγματα κοιτωντας ενα χαλμετερ τοτε θα εισαι και αρκετα βλακας για να πιστεψεις οτι εφταιγε η κακη βενζινη ή η πουτανα η κοινωνια ή το δντ που εσπασε το μοτερ.... |
ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΠΡΙΝ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΒΕ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ta halmeter δουλευουν με narrow band
|
ΕΣΥ ΘΕΣ WIDEBAND ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ |
εισαι ξεροκεφαλος. κυκλοφορεις τοσα χρονια εδω και πεντε βασικα πραματα ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ. και οταν σου λενε 10ατομα οτι εισαι στεγνος δε ειναι δυνατο να επικαλεισαι ενα παπαρι απο το ebay (που λεει ο λογος) για να διαφωνεις και παλι |
τι φρικιες τρως και θελεις να μπινελικώνεις κοσμο δεν σε καταλαβαινω.. μαλλον κανα φετιχ θα ειναι .. ψαξτο μπορει να σου βγει σε καλο ![]() |
Καλα σε κανει με τις μλκιες που ρωτας. ![]() Δεν ειναι θεμα Salex ο wideband,ειναι θεμα συσκευης.Και η συσκευη δεν αποτελειται μονον απο το οργανο αλλα και απο τον αισθητηρα. Αυτα! |
Ρε ηλiθιε,δεν γινεται να αντικαταστησεις τον εργοστασιακο λ με wideband γιατι ο εγκεφαλος δεν θα συνεργαστει ποτε σωστα με τον νεο λ.
Με λιγα λογια,πρεπει να ανοιξεις τρυπα στην εξατμιση και να τοποθετησεις και 3ο λ. |
eγω σηκωνω τα χερια ψηλα
αλιεν κανε το τεστ της παπιας... εθνικη με 1500 και 60χλμ με 5η πατα τερμα γκαζι μεχρι να πιασει 200 και μιλαμε |
Ρε χαλβα,εχεις δει ποτε τι δειχνει το οργανο σου οσο ο λ ειναι κρυος; ![]() |
Για τον χαλβα,επειδη δεν πιστευεις,κανε το τεστ των μπουζι μπας και καταλαβεις. |
Εμεις μια χαρα την παλευουμε,εσυ δεν την παλευεις καθολου. ![]() Λεω για τελευταια φορα και μετα fuck off... Ο εργοστασιακος λ βγαζει συγκεκριμενη ταση η οποια ειναι αποκλειστικα για να αντιλαμβανεται ο εγκεφαλος τι συμβαινει με τα μιγματα.Η ταση που βγαζει εχει την αναλογια της σε καυσιμο/αναφλεξη για να λειτουργουν ολα οπως πρεπει. Ο wideband βγαζει αλλη ταση την οποια ο εργοστασιακος εγκεφαλος δεν μπορει να "κατανοησει" οποτε και θα υπαρχουν κενα στην λειτουργια του αν τα σηματα τα οποια δεχεται ειναι εξω απο αυτο που ειναι προγραμματισμενος. Και επειδη ο μαμα εγκεφαλος και ο μαμα λ δεν ειναι σε θεση να κατανοησουν οτι το μοτερ σου δουλευει με φτωχα μιγματα(ασχετα αν ειναι στο 13 ή στο 17),ο λ στελνει σημα στεγνου,ο εγκεφαλος ανοιγει το duty cycle τερμα και αμα ζησει το μοτερ,εζησε...Αν οχι,ας προσεχες. Ο wideband μπορει να κατανοησει το ποσο φτωχο ειναι το μιγμα αλλα ο εγκεφαλος δεν μπορει να δεχτει τις τιμες που δεχεται. Πιο απλα δεν γινεται να στο εξηγησουμε... |
Αλεξ,εμενα μου φαινεται οτι αυτα που λες ειναι σωστα θεωρητικα.Αλλα αφου τοσοι και τοσοι με καλυτερες γνωσεις και εμπειριες μεσα στα συνεργεια χρονια τωρα(βλ.Στελιο) ε κατι θα ξερουν παραπανω και αυτο επειδη θα τα εχουν δει μαλλον με τα ματια τους. Ε, αν ολοι αυτοι σου πουνε το αντιθετο απο αυτα που πιστευεις καποιος λογος θα υπαρχει. |
Λοιπον, για να τελειωνει εδώ το θέμα και μην χαλαμε το ποστ με wideband κ.λ.π. μιας και υπάρχει αντίστοιχο τόπικ ![]() Αν θέλεις να δεις μίγματα γενικά πάρε ένα wideband με 200 ευρώ, με δικό του αισθητήρα κ.λ.π. και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να βλέπεις ανά πάσα στιγμή τι γίνεται ![]() Τέλος ![]() |
Λοιπον, για να τελειωνει εδώ το θέμα και μην χαλαμε το ποστ με wideband κ.λ.π. μιας και υπάρχει αντίστοιχο τόπικ ![]() Αν θέλεις να δεις μίγματα γενικά πάρε ένα wideband με 200 ευρώ, με δικό του αισθητήρα κ.λ.π. και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να βλέπεις ανά πάσα στιγμή τι γίνεται ![]() Τέλος ![]() |
AlienHack έγραψε: | ||
ΑΜΗΝ! επιτελους καποιος λογικος να ποσταρει. οκ αυτο σκοπευω να κανω και οχι για να αποδειξω αν εχω ή δεν εχω πλουσιο μειγμα , αλλα για να μπορω να βλέπω το μειγμα μου στην ακριβια... μια αλλη ερωτηση 4 u nikola206gti: η τελεια αναλογια μειγματος ειναι 14.7/1 για να ειναι ΦΤΩΧΟ ενα μειγμα και να αρχισει να κανει ζημεια στον κινητηρα σε τι επιπεδο πρεπει να ειναι? δηλαδη αν απο 14.7/1 παει στο 15/1? κανει ζημεια? αν παει 16/1? 17/1? που αρχιζει να γαμαει τα πιστονια? εχει σημασια.. |
ΑΜΗΝ! επιτελους καποιος λογικος να ποσταρει. οκ αυτο σκοπευω να κανω και οχι για να αποδειξω αν εχω ή δεν εχω πλουσιο μειγμα , αλλα για να μπορω να βλέπω το μειγμα μου στην ακριβια... μια αλλη ερωτηση 4 u nikola206gti: η τελεια αναλογια μειγματος ειναι 14.7/1 για να ειναι ΦΤΩΧΟ ενα μειγμα και να αρχισει να κανει ζημεια στον κινητηρα σε τι επιπεδο πρεπει να ειναι? δηλαδη αν απο 14.7/1 παει στο 15/1? κανει ζημεια? αν παει 16/1? 17/1? που αρχιζει να γαμαει τα πιστονια? εχει σημασια.. |
εγω και 13.2 χτυπαγαμε καποια εποχη με τη μαμα εισαγωγη μπας και ξυπνησει ψηλα και αντεχε ![]() |
Pugobios έγραψε: | ||
οτιδηποτε πανω απο 12.5 για τα δικα μας μοτερ θεωρειται φτωχο... |
nikolas206gti έγραψε: | ||
Τακη εχω μια εντυπωση οτι εμενα με ραλλοεκεντρα και μαμα εισαγωγη ειχαμε 14,1 αν θυμαμαι καλα που κοιτουσα το wideband του σαλεξ ![]() ![]() |
ο σαλεξ τι βαζει τον εγκεφαλο να κινηγάει? |
Αυτο που λεω για τους λ ειναι οτι ο καθε εγκεφαλος ειναι χαρτογραφημενος με συγκεκριμενου τυπου λ,εναλλακτικα ολες οι εταιριες θα φορουσαν εναν τυπο αισθητηρα στον οποιο θα αλλαζε μονον το σπειρωμα. |
Σε εναν λ με μετατροπεα σηματος(στο 1 volt που λενε αυτοι),αν η ρυθμιση δεν ειναι συμβατη,τοτε αντιο ζωη... |
Υποψιν οτι οι λ μετρανε οξυγονο μεσω θερμοκρασιας οποτε αν ο ενας λεει 500 βαθμους και δινει εξοδο 1 volt και ο αλλος 500 βαθμους με 0,6 volt,αντιλαμβανεστε τι θα γινει. |
salex έγραψε: | ||
Ποντίκια! (συγγνώμη Αλέξανδρε, δεν κρατήθηκα, αυτό το thread είναι όλα τα $) |
salex έγραψε: |
Έχουν εκτροχιαστεί τελείως αλλά έχει πλάκα η συζήτηση!
Από τα παραπάνω που διάβασα, ένα δημοφιλές λάθος προς διόρθωση: Την αναλογία καυσίμου δεν την διαμορφώνουν οι αισθητηρες Λ. Τη διορθώνουν. Οι αισθητήρες Λ δίνουν ανάδραση. Δεν είναι αισθητήρες φορτίου κινητήρα. Οι Λ χωρίζονται σε narrowband και wideband αναλόγως με το φάσμα αναλογιών που μπορούν να διαβάσουν. Στα ατμοσφαιρικά αυτοκινητα θα βρείτε μόνο narrowband μιας και επαρκούν για τις αναλογίες καυσίμου που δουλεύουν. Με εξαίρεση κάτι αρχαίους με 3 καλώδια, οι περισσότεροι narrowband είναι με προθερμαντήρα = 4 καλώδια και είναι ως επί το πλείστον εναλλάξιμοι μεταξύ τους. |
Pugobios έγραψε: |
μαλλον μπερδευτηκε με την θερμοκρασια λειτουργιας του λ ο Αλεξ...αυτο που θελει να πει ο Στελιος ειναι οτι ο λ διαβαζει θερμοκρασιες ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ για να αναλυσει την ποιοτητα μιγματος... |
Επειδη στο wikipedia δεν τα λεει ολα,προβληματισου γιατι ο λ ειναι κοντα στον καταλυτη και οχι μακρια,μιας και οι θερμοκρασιες τον φθειρουν.
|
Επισης προβληματισου γιατι εχεις αποκλιση αναλογιας αν μετρησεις στην πολλαπλη εξαγωγης και στο τελικο καζανακι. |
Οοοοταν κατανοησεις τα παραπανω,τοτε θα δωσεις και μονος σου τις απαντησεις στον εαυτο σου γιατι ο λ εξαρταται και απο τις θερμοκρασιες. |
Υ.Γ. Θα ηθελες πολυ ολοι οι λ να ειναι ιδιοι... |
Βρε ανεβαίνω αλλά διακριτικά.
Μόλις βρω χρόνο να κάτσουμε με την ησυχία μας θα σου απαντήσω όλες τις παραπάνω ερωτήσεις. Μην ψάχνετε να βρείτε μονολεκτικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Ο Στελάρας έχει δίκιο που φωνάζει να μην τα πολυπατάτε όταν βάζετε χταπόδια, εκκεντροφόρους και λοιπά περιφερειακά χωρίς πρόγραμμα γιατί ο εγκέφαλος δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν όλα αυτά. Έχει καμία σχέση σε ροικότητα το εργοστασιακό μοτέρ του 206 1.6 16V με ένα τέτοιο που έχει της παναγιάς τα μάτια σε περιφερειακά; Όχι. Το μαθηματικό μοντέλο του εγκεφάλου είναι υπολογισμένο για εργοστασιακό 206, όχι το βελτιωμένο τραβέλι που προανέφερα! Επομένως αφού μπουν όλα τα παραπάνω είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει η ογκομετρική απόδοση του κινητήρα = πάει περίπατο το μαθηματικό μοντέλο = χρειάζεται πείραγμα για να συνεχίσει να συμπεριφέρεται σωστά. Αντίθετα με τη δημοφιλή άποψη ότι οι προγραμματιστές δίνουν άλογα, ισχύει ότι οι μηχανολογικές βελτιώσεις δίνουν τα άλογα. Πολύ περισσότερο από τους προγραμματιστές, είτε είμαστε εμείς (aftermarket) είτε η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία. Η εταιρεία το γνωρίζει πολύ καλά, για αυτό για να βγάλει 15 άλογα ακόμη από το ίδιο μοτέρ αλλάζει καμιά 10ριά εξαρτήματα πριν καν ακουμπήσει τη χαρτογράφηση. |
Ειναι ξεροκεφαλος,δεν ξερει που δεν ξερει και οταν του λες κανε κατι,το ψαχνει και προσπαθει να βρει αφορμη για να μην το κανει μεχρι να κατανοησει τελικα οτι εχουμε δικιο σε οτι του λεμε. ![]() |
Βάλε το κωλοπρόγραμμα σου με τα 500 ευρώ που έχασα από το στοίχημα (σκόπιμα τα έχασα μπας και προλάβω τις 3 σελίδες καβγά) και τελειώνει η κουβέντα! ![]() |
Πάντως, όπως έγραψα παραπάνω, δεν υπάρχει μονολεκτική απάντηση στο ερώτημα "από ποιά αναλογία και κάτω θεωρείται το μίγμα ασφαλές".
Αντίστοιχα συμβαίνει με το αβανς και όλα αυτά που καθορίζουν το φορτίο ενός κινητήρα. Όλα μαζί πηγαίνουν παρέα. Δεν υπάρχει ξεκάθαρα μαύρο και άσπρο, αλλά υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του γκρι. |
Και για να σταματησουμε επιτελους να γραφουμε ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ τα ιδια και τα ιδια,καθε φορα που ο καθενας που ετοιμαζεται να κανει κατι,αποφασιζει να ψαξει και το τεχνικο του θεματος. ![]() ![]() ![]() ![]() Οοοοολα οσα γραφτηκαν εδω και 3 σελιδες,εχουν ξαναγραφτει,αλλα κανενας σας δεν ψαχνει. ![]() |
να πω τουλαχιστον άποψη? μετα απο 1 βδομαδα σχεδον χρησης με τα εκεντρα?
καταρχας το ρελαντι ειναι βελουδο. σαν το μανησιο μου.. δεν το περιμενα ετσι. νομιζα οτι μεχρι να μπει το προγραμμα θα ειχα αριθμιες.... ![]() κατα δευτερον το οδηγαω οπως ειπε ο Στελιος, χαλαρα το γκαζι και πανω απο τις 3000σαλ... αλλα ενταξη λογικο ειναι να γκαβλωσα 2-3 φορες και να το πατησα με δευτερα να δω τι πιανει... καμια σχεση με μαμα. εχει αλλαξει ολοκληρη η καμπυλη του κινητηρα νομιζω... λιγο εχασε αποκρηση απο ρελαντι μεχρι τισ 2000σαλ, μετα ειναι νορμαλ μεχρι τις 3000 σαλ και μετα το πανηγυρι... ανοιγει μεχρι τους κοφτες χωρις να χανει καθολου δυναμη ισα ισα νομιζεις οτι ανεβαζει συνεχεια.. κριμα που δεν το εβγαζε ετσι απο μαμα η πεζο.. θα αλλαζε εντελος ο χαρακτηρισμος του αμαξιου.. σπορ κατευθειαν.. |
καμια σχεση θαναση του λειπει ενα χταποδι και μια εισαγωγη κοινως μισο μοτερ ![]() αρε και να μεινω ελλαδα τι εχουμε να κανουμε στο κιτκαρο... |
mechanic έγραψε: | ||
exeis kamia vromiki idea na lerosoume ligo ta xeria mas? ![]() tou paidiou tora pou exei kai na antimetopisei to varos enos cc prepei na tou kanoume kati... |
Pugobios έγραψε: |
ησουν τυχερος/προσεκτικος αποτι φενεται...δοκιμασε να κανεις καμια κατεβασια πχ απο τριτη δευτερα μετα της 6 και ν μεινει τιποτα ορθιο εμενα να με χε...(μη το πω γιατι μου ρχετε κιολας ![]() ![]() |
Με ραλλοελατηρια και ραλλοεκκεντρα παντως,γνωστος της παρεας εκανε μλκια κατεβαζωντας απο 4η με περιπου 7000,βαζωντας 3η.
Παραδοξως δεν εκανε κιχ αν και πρεπει να γυρισε καμια 8500αρα ευκολα. ![]() |
τα μαμα ελλατηρια στης 6500 αρχιζουν και ακουγοντε πιστευω στης 7000-7200 θα τερματιζουν .. αυτη την εβδομαδα (μαλον) θα φτιαξω how to αλλαγη ελλατηριον βαλβιδον xωρις αφερεση κυληνδροκεφαλης, |
οχι η δυναμομετρηση εγινε εδω χανια πριν απο 1 ωρα.
ναι μαμα εκκεντρα 206 αλλα δεν θυμαμε ακριβος τα χαρακτιριστικα τους μιας και τα πειρα μεταχηρησμενα. |
sps έγραψε: | ||
Λες να ειναι τα δικα μου μπουμπακια? Τα ειχα πουλησει σε ενα παιδι στη Χιο! |
Χωρίς να θέλω να θίξω το χιλιοσυζητημένο θέμα περί δυναμομέτρων,
το συγκεκριμένο μετράει με τον τρόπο του. Ίσως επειδή είναι καθαρώς αδρανειακό και παλαιότερης τεχνολογίας, τα μέχρι τώρα αποτελέσματά του δεν ήταν ποτέ συγκρίσιμα με ΜΑΗΑ. |
Ρε ΄συ,με βγαλμενο φυλλο απο φλαντζα που ειναι ηδη 0,7mm,δεν φοβασαι να μην γινουν ολα μπιελιες;
Γιατι ξερω και για αλλους που εκαναν τετοιες εξυπναδες σε ραλλομοτερ και τα πηραν στο χερι 2 και 3 φορες γιατι επεμεναν οτι δεν φταιει η φλαντζα... ![]() |
an ειναι ετσι λογικα οταν βαλεις σωστους εκκεντροφορους θα πιασεις τα 160? |
Από σήμερα μπορώ και επισήμως να γράφω στο παρόν τόπικ. ![]() |
Από σήμερα μπορώ και επισήμως να γράφω στο παρόν τόπικ. ![]() |
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε: |
Περαν της βασικής μελέτης( μηκη πολ/πλης εισαγωγής-εξαγωγής, σωστά CC/m, σωστή συμπίεση κτλ) ''Show me the money...'',
καλο θα ηταν όσοι βαζετε εκκεντροφόρους( κι ας μην ειναι πολύ ''αγριοι'') να σκεφτείτε τα μηχ. ωστήρια. Δεν το ειχα κοιταξει για το RC μου αλλα αν γίνεται σε λογικο κόστος έχετε τα ακόλουθα ωφέλη. 1) Και σημαντικότερο, ελένχετε άμεσα και με μεγάλη ακρίβεια το ''clearance'' των βαλβίδων, χωρίς να έχετε τις τεράστιες ανοχές και ασάφεια, μα και αδυναμία ρύθμισης των υδραβλικών ωστηρίων. Συνεπάγεται άμεσα πολύ πιο ευρυθμη λειτουργία, καλύτερη κατανάλωση, αμεσότερο γκάζι και καλύτερες επιδόσεις σε όλο το φασμα... 2) Με το κατάλληλο ελατήριο και βάρος βαλβίδας μπορείτε να ανεβάσετε στροφές αναλογα με την όποια μελέτη για απόδοση έχει γίνει... A! πολύ καλή λύση ιδίως για όσους ...''στροφάρετε'' ειναι τροχαλία στροφάλου(αααααν βρείτε καλοζυγισμένη) και βολάν... Καλα και χαρωπά ... γκαζια! |
RoadRunner122 έγραψε: |
(αν κι εδώ που τα λέμε, αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, η ρύθμιση βαλβίδων δεν είναι δα και κάτι δύσκολο. |
BTS έγραψε: | ||
Αξίζει; ![]() |
Ναι,ναι...
Να δω μετα ποιος απο εσας θα αντεξει να πληρωνει 100αρικα για να ρυθμιζει ωστηρια καθε 5000 χλμ... ![]() |
Update... E-tuned. ![]() |
ΑΥΤΟ ειναι το δικο μου και ηταν η πρωτη μετρηση που ειχαμε βαλει και αναποδο το βαρελλακι να τραβαει απ μαμα σωληνες...μετα εβγαλε αρκετα παραπανω αλλα δε ξερω που την εχει ανεβασει ο σαλεξ.
λογικα εισαι οπως νικολας και στεβε λιγο πανω απο 125 |
Ε, όσα και να βγάζει, μια χαρά είναι. Κάπου εδώ σταμάτησε για 'μένα το πασπάτεμα σε θέμα μοτέρ. Τουλάχιστον όσο το 206 είναι καθημερινό και μοναδικό μου αυτοκίνητο. |
εγω παντος μετα απο αυτες τις μετατροπες δεν θα γυριζα σε μαμα setup Με τιποτα και ας καταναλωνει + 2λ/100 σε σχεση με μαμα |
+1000
οσοι εβαλαν εξαμτιση φουλ και εκκεντρα και με προσεκτικο προγραμμα συνηθως ηταν σκαρτο 1λτ παραπανω καταναλλωση |
Αυτα πεστα στον Νικο206cc που μου λεει οτι τα 10αρια ειναι νορμαλ για τα αλογα μου.. εγω εχω προβλημα με την καταναλωση μου και σας το λεω εδω και μηνες αλλα με βγαζετε τρελο... αυτο το γα** προβλημα "Long term fuel trim too rich" ακομα βγαινει συνεχεια... εχουν αλαχθει ολοι οι σενσορες (μαπ, λ και ακομα εκει.. ) εχω μια ελπιδα μηπως με αλλαγη των μπεκ και της εισαγωγης στροσει γιατι πολλες φορες λεει αυτο το σφαλμα βγαινει απο χαλασμενο μπεκ ή απο διαροη στην εισαγωγη... Ειπαμε και με τον Salex Να το δουμε οταν ανεβει για αναπρογραμματισμο.. καιω 10-10,5 λ/100 με σβελτη οδηγηση και νευρικα πατηματα (ετσι οδηγαω για να γουσταρω) εσεις δεν μπορω να καταλαβω πως εχετε τοση χαμηλη.. Εμεις τα cc ειμαστε μαμα νομιζω 1 λιτρο πανω λογο βαρους... αρα αν ειστε 6,5 εσεις εμεις πρεπει να ειμαστε 7,5 και η αληθεια ειναι οτι ο νικος λεει εχει 7,5με 8 μεση καταναλωση.. αλλα μεχρι τα 10+ που καιω εγω κατι παιζει!! ![]() |
Odin#9681 έγραψε: |
καλησπέρα
έχω ένα c2 1.6vtr με το sensodrive. το 04 του είχα βάλει μια κάρμπον σκούπα και ένα τελικό κ είχα σταματήσει εκεί γιατί το τοπίο ήταν θολό για τον προγραμματισμό του. καλώς από μια άποψη, αφού έκανε 70κ απροβλημάτιστα χιλιόμετρα ετσι.. τώρα με την ευκαιρία μιας μικρής διαρροής λαδιού (από τη βάση του φίλτρου στον κορμό) μπήκα πάλι στην πρίζα να ολοκληρώσω αυτό που είχα σκεφτεί από τότε κ να το ξυπνήσω λίγο.. έχω βρει πολύ φτηνά έκκεντρα-ελατήρια-καπελώτα-γρανάζια και χταπόδι. ψαχνομαι για τον καταλύτη. εδώ μπαίνουν 2 παράμετροι. 1. το αυτοκίνητο το παίρνουν και γονείς 2. λίγο χρήμα και ρωτώ τα εξής 1. τί διάμετρο έχει στοκ η εξάτμιση?εκτός από το δίχαλο θα χρειαστεί να φτιάξω και την υπόλοιπη (διάμετρος???)ή αρκεί ως έχει απο καταλύτη κ πίσω? μίνιμουμ κόστος εξατμισά? 2. ελάχιστο κόστος για τοποθέτηση των πραγμάτων στην κεφαλή? 3. κόστος προγράμματος?(e'tuners απ' ότι διαβάζω είναι οκ) 4. με βάση την 1η παράμετρο πιο πάνω, υπάρχει περίπτωση να προκύψουν θέματα ομαλότητας στην απόδοση του μοτέρ?[απώλεια ροπής χαμηλά..] 5. αξίζει τον κόπο όλη η ιστορία+το χρήμα?? μήπως απλώς να βάλω ένα χταπόδι-καταλύτη ν αναπνέυσει λίγο το μοτέρ κ να μην μπλέξω με προγράμματα κτλ? σας ευχαριστώ |
Τακη αμα δεις ποσο συχνα ρημαζουν αυτα τα σασμαν και ποσο τα πουλανε μεταχειρισμενα στην αγορα,θα καταλαβεις οτι το μονο κοινο σημειο τους με τα χειροκινητα ΜΑ ειναι η ονομασια τους και τιποτα αλλο. ![]() |
taki απο τη στιγμη που οταν ρυθμισαν το αμαξι ειχε προβλημα και δε δουλευε σωστα αυτο σημαινει οτι ρυθμισαν με λαθος βαση...αρα κουκουρουκου ολα
εαν και εφοσον δεν εχει και αλλο προβλημα το αμαξι... |
theodvros έγραψε: |
φιλε θελω να ωαλω εκκντροφορουσ χωρισ προγραμμα αξιζει το κοπο και πεσ για την καταναλωση |
αν αλλαζεις λουρια ειναι ευκαιρια να βαλεις τα εκκεντρα.
αν τα βαλεις σκετα χωρις τιποτα αλλο θα εχεις καποιες αρυθμιες θα καιει λιγο παραπανω και ισως εχεις καποια ελαχιστα θεματα μπερδεματος αφου ειναι πολυ αγρια για το μαμα σεταπ εγκεφαλου. θα δεις μικρη διαφορα εως καμια... αλλα ειναι καλη κινηση αν λυνεις μοτερ στο πλαι για ιμαντες... υπολογισε με προγραμμα και εκκεντρα περι τα 7-8αλογα μαξιμουμ. αν θες λεγε 15 αλλα πραγματικα τοσα μονο θα παρεις. θελει και χταποδι για να δουλεψει το πραμα ![]() |
Συμφωνώ με Νικόλα:
Εγώ από αυτά που λέει ο Αλέξανδρος δεν παρατήρησα τίποτα. Ok, είχα αλλάξει πρώτα την εξάτμιση (όλη), αλλά δε νομίζω ότι αυτό παίζει ρόλο. Απλώς του Αλέξανδρου το αυτοκίνητο πρέπει να είναι - ευελπιστώ να "ήταν" - μπουρδέλο - το λέω με επίγνωση του όρου - σε άλλα θέματα, και είχε αρυθμίες, σκαμπανεβάσματα, μπουκώματα, αυξημένη κατανάλωση κτλ. Εδώ ο Στάθης (abaleo) είχε βάλει έκκεντρα-γρανάζια με εντελώς μαμά εξάτμιση, και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Το μόνο θέμα με τους εκκεντροφόρους, μην έχοντας φουλ εξάτμιση και πρόγραμμα δεν είναι καμιά δυσλειτουργία, αλλά απλά ότι δεν παίρνεις το 100% αυτών που μπορούν να δώσουν σαν απόδοση. |
![]() 130 με εκκεντροφόρους/γρανάζια 106, τελικό, σκούπα και πρόγραμμα; ![]() |
XSive έγραψε: |
Αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο κινητήρας του Rallye βγάζει 122, τότε του 206 που έχει και καλύτερη κεφαλή, μεγαλύτερες βαλβίδες, βάζοντας τους εκκεντροφόρους του Rallye + σκούπα + πρόγραμμα, δεν είναι παράλογο να βγάζει 130 και χωρίς χταπόδι.. |
Πάντως άλλο μέλος του forum ισχυρίζεται ότι με αυτά + χταπόδι, δίχαλο έφτασε 123 στον τροχό. Δεν ξέρω αν είναι αναληθές αυτό που ισχυρίζεται, ή το δυναμόμετρο που πήγα είναι αναξιόπιστο. Όταν τελειώσω και με το χταπόδι αν περισσέψει 50άρικο θα πάω στο MAHA να μου φύγει η απορία.
Πάντως εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα αυτά καθαυτά, όσο η αίσθηση σε σχέση με πριν. Διαφορά να δω και δεν με νοιάζει πόσα είναι. |
Πάντως άλλο μέλος του forum ισχυρίζεται ότι με αυτά + χταπόδι, δίχαλο έφτασε 123 στον τροχό. . |
70αρι θελεις για το μαχα στην θεσσαλονικη... ![]() αλλο μελος του φορουμ ποιο? 123 τροχο κιολας? δηλαδη 150 στροφαλο? για να πιασουν σοβαρα ατομα του φορουμ 145-150 τους εφυγε ο κολος με χταποδια εκεντρα εξατμισεις στην πενα, προγραμμα εισαγωγες μπεκ και ροικες... ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ JP4... |
Σχετικα με τα αλογα,οντως καπου στα 130 αλογα ειναι το πληρες πακετο ραλλοεκκεντρων,προγραμματος,φιλτρου και κομπλε εξατμισης. ![]() |
εκκεντρα 106 σκουπα προγραμμα τελικο ειναι ολα μαζι βια 8αλογα πανω και 1.5καροτσα μπρος απο αλλο μαμα 206 και αυτο υπο συζητηση... |
Στέλιο δυστυχώς το μαντέμι το έχω Αθήνα να κάθεται πάνω σε ένα ράφι. Πόσο πάει στον τοπικό εξατμισά να φτιάξει το δίχαλο;
Παναγιώτη το είπα και το ξαναλέω, δεν πληγώνομαι με τα νούμερα. Εγλω απλά μιά αλλαγή θέλω να κάνω κι ότι δώσει. Να μου πεις ότι πληγώθηκα που έχασε 1.5 λίτρο λάδι στο ταξίδι μου από Αθήνα, θα πω ναι και θα πάω στην γωνίτσα μου να κλάψω :*( |
+1000... αυτα τα νουμερα εχω κατραλαβει και εγω οτι παιζουν τοσο καιρο που βελτιωνω και δυναμομετρώ... στα παραπανω 8 αλογα εχεις βαλει και το ραλοχταποδο? γιατι πιστευω οτι με εκεντρα σκουπα προγραμμα εξατμιση (ραλοχταποδο και τελικο) ειναι +10 με +15 τα αλογα και παει μεχρι 125... |
Ο Σταυρος εχει επιλεξει σχεδον την elite των ανταλλακτικων για αυτο και εβγαλε 125 αλλα δυστυχως εχει ενα μοτερ που εχει τραβηξει τα πανδεινα οποτε δεν ειναι αντικειμενικο κριτηριο...
Για τα δικα σας(Alex και Νικολα),μην ανοιξουμε συζητηση γιατι δεν ξεπερασατε τα 125 γιατι και οι δυο απο επιλογες ειστε για τον φουτσο... ![]() |
Υ.Γ. Δες και δυναμομετρηση δικια μου και Σταυρου(Kane) με ραλλοεισαγωγη. Στις 6000 εχουμε πιασει τα 130. ![]() |
Οκ συμφωνω..απλα ξεχασες οτι τα μπεκ τελειωνουν ετσι κι αλλιως καπου στα 125 οποτε.....
Μηπως επειδη τα ραλλομπεκ ριχνουν περισσοτερη βενζινη ειδατε τα νουμερα αυτα???? Μου φαινεται πολυ λογικο....οσο και να παιξεις με τα εκκεντρα οτι εξατμιση και να βαλεις,τα μπεκ τελειωνουν καπου εκει... Αρα 130 αλογα σε 206 μπεκ μαλλον εκ των προτερων δεν γινεται..νομιζω οτι ο συλλογισμος μου ειναι λογικος,μπορει μεν το μοτερ να εχει να δωσει παραπανω δυναμη απο 125(ισως ακομα και με ραλλοχταποδο αντι για κατι ποιοτικοτερο) αλλα τα μπεκ δεν ψεκαζουν ![]() |
Μπορούμε να ξαναγράψουμε εδώ όταν θα υπάρχει κάτι καινούργιο να πούμε, ή κάποια απορία που δεν έχει απαντηθεί; ![]() |
μονος σου αντιεπειχειρηματολογεις. τα μπεκ φτανουν μια χαρα 130αλογα. παραπανω δε ξερω το βρισκω λιγο δυσκολο εως πολυ δυσκολο
αλλα εμενα εβγαλε 129 και ηταν μια χαρα ![]() |
και εν τελει το 125 με το 129 ειναι πολυ κοντα σα νουμερα και δεν ειναι δυνατο να καθομαστε να αναλυουμε το καθε αμαξι ξεχωριστα.
ειναι σα να λες στο σαλεξ οτι μεγαλε ολα τα 207 με προγραμμα θα βγαλουν 190 νταν. αν ενα βγαλει 185 και ενα αλλο 195 να πα να γαμηθεις... |
Αφου ρε μλκα η αρνηση σου δεν εχει ορια...
Ακομα και οι ιδιοι οι κατασκευαστες δινουν ανοχες 2-3% αποκλιση απο την ονομαστικη ισχυ του μοτερ οποτε αυτο για το οποιο επιμενεις δεν εχει ουσιαστικη υποσταση. ![]() Οσο για την εικονα,δεν την εβαλα για να σε θιξω,απλα αντι να γραψω καμια παπαρiα,σκεφτηκα μια εικονα = χιλλιες λεξεις. ![]() ![]() ![]() |
Δεν ειναι θεμα αστεριων και μετεωριτων ρε αλλα fine tuning και φυσικα μηχανολογικης καταστασης του καθε συνολου...
Ο Τακης το αμαξι το πηρε καινουργιο και ηξερε στο περιπου τι εχει γινει. Ο Σταυρος το πηρε μεταχειρο,οπως και εσυ,οπως και ο Νικος και παει λεγωντας... Ο αλλος Σταυρος(Kane) παλι το πηρε μεταχειρο το μοτερ,οπως και εγω το δικο μου που ειχα στο XSi. Απλα οι διαφορες προκυπτουν απο φθορα,στρωσιμο,συντηρηση,κλπ,κλπ,κλπ... Για να καταλαβεις τι σημαινει αυτο,το μοτερ του Kane και το δικο μου ηταν ιδια με την διαφορα οτι του Σταυρου ειχε εναν ξεπαρθενιασμενο 100αρη καταλυτη επανω ενω εγω δεν ειχα καν...Απο την αλλη εμενα ειχε μολις 10.000 χλμ απο το rebuild οταν το μετρησα ενω του Σταυρου ειχε 40-50 χιλλιαδες χλμ οποτε ειχε "πατησει" εντελως. Ε,εγω εβγαλα περισσοτερα αλογα και ο Σταυρος περισσοτερη ροπη... Μικροδιαφορες προκυπτουν παντα,δεν ειναι εκει το προβλημα,απλα μην κολλατε τοσο στο απολυτο νουμερο μιας και νουμερα του 1-2% δεν ειναι μεγεθη για να πεις οτι ναι,παει τοσο ή οτι οχι,δεν παει... Εγω ειμαι σιγουρος οτι αμα κατσω και ασχοληθω με μια κεφαλη και γινει ενα rebuild με καλο στρωσιμο στο μοτερ του Steve,με το που περασει τις 20.000 χλμ θα 130αρισει πολυ ευκολα και ευελπιστω οτι μπορει και να παει πανω απο 130/ Εχει ουσια ομως; Σιγουρα οχι μιας και το κοστολογιο που χρειαζεται για αυτες τις λεπτομερειες στην παρουσα φαση ειναι εξωφρενικο οποτε ποιος ο λογος να ασχοληθεις για 5 αλογα; ![]() |
Μην το δενεις κομπο,εγω πιστευω οτι και τα 130 ειναι στοχος που ξεπερνιεται ευκολα με blue printing σε διαφορα σημεια. ![]() Απλα θελει πολυ δουλεια που γινεται μονον με το μοτερ λυμμενο. Περι ρεκτιφιε,τιποτα το ιδιαιτερο... Κουζινέτα στροφαλου,ελατηρια πιστονιων,φλαντζες και μπουζονια κεφαλης και κατα προτιμηση και μια καινουργια αντλια λαδιου. Ουτε καν πλανισμα στην κεφαλη δεν χρειαζεται... Απλα το κοστος των εργατικων φτανει και ξεπερναει το κοστος των ανταλλακτικων(συνολο καπου κατω απο 1000αρικο δηλαδη). ![]() |
Δεν ειναι θεμα αστεριων και μετεωριτων ρε αλλα fine tuning ... |
...
Για αυτό ο καλός πηγαίνει καλύτερα και ο κακός πηγαίνει το ίδιο μετά το πρόγραμμα. |
στελιο ολο το psclub σε παρακαλαει να φτιαξεις το εγκεφαλο του αλιενχακ |
Διχως εξατμιση ειναι αυτα που λεει ο Τακης. Παντως δν εχω δει μεχρι στιγμης και καποιο που ειναι 130 εδω μεσα με το παραπανω σεταπ. Και εγω 125 ειχα βγαλει τοτε ![]() |
Ο Σταυρος εχει επιλεξει σχεδον την elite των ανταλλακτικων για αυτο και εβγαλε 125 |
10-50???
βαλε 5-30 να βγαλει αλογα το εργαλειο!!! ![]() |
Κανενα...
Αν υπηρχε προβλημα,οσα SaxoRallα φορεσαν μοτερ 206 με ολα τα υπολοιπα απο 106,θα ειχαν σπασει μεχρι τωρα. Απλα ο μηχανικος που το ειπε ειναι ή ασχετος με το συγκεκριμενο μοτερ ή βλακας. Ακομα και η αντλια λαδιου ειναι ολοιδια στα δυο μοτερ. Οσο για την πιεση λαδιου(εδω δειχνει οτι ειναι βλακας ο μηχανικος),δεν εχει καμια σχεση με το καρτερ,ειτε ειναι 15 λιτρα,ειτε 5,αφου η αντλια λαδιου μενει στο ιδιο σημειο. Μονον στις θερμοκρασιες του λαδιου παιζει ρολο η μεγαλυτερη χωρητικοτητα. |
Ως γνωστον, η καλυτερη και πιο value επιλογη ειναι η πολλαπλη εξαγωγης απο ραλι μαζι με το διχαλο. |
Ολο μλκιες λετε...
Η πιεση του λαδιου δεν εχει καμια σχεση με το φιλτρο,ουτε κανονιζεται απο το πως θα διαμορφωσεις το φιλτρο. Η πιεση διαμορφωνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο το by pass ελατηριο που εχει ενσωματομενο πανω της η αντλια... Κλειστε το συνεργειο και ανοιξτε κανενα μαναβικο,λιγοτερες πιθανοτητες υπαρχουν να γινει λαθος... |
alex_pug έγραψε: | ||
Επειδη λεμε μλκιες "επιστημονα των ζαρζαβατικων"στο δικο μου,το by pass ελατηριο ειναι πανω στη βαση του φιλτρου που πρεπει να καταργηθει,η αντλια του λαδιου δεν εχει τιποτα πανω της!!!Δεν εχω την ιδια αντλια που εχει το 106! |
TIP- ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 2006 μοτερ ...
μηπως εχουν διαφορες? π.χ στα 2006 οι κορμοι επειδη εχω τετοιο δεν εχουν υποδοχη για πιεση λαδιου στο κορμο... |
dimisboukis έγραψε: |
Παιδια μια διευκρινηση απο καποιον γνωστη....Οι εκκεντροφοροι απο 3φυσο saxo ειναι ιδιοι ακριβως με αυτους απο 3φυσο rallye? |
GIATI ΖΗΤΗΣΕΣ ΚΟΠΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΡΕΛΑΝΤΙ????
εστω και 200σαλ ειναι σωτηριες για εκει χαμηλα. και οχι δε καιει παραπανω αν ανεβασεις ρελαντι το δικο μας το μοτερ οτι και να λεει σαλεξ ![]() |
reselie-206 έγραψε: | ||
Giatι όλοι μου λέγανε 'σιγά τα έκκεντρα θα στρώσει μόνο του' και λέω και εγώ δε μπορεί , θα στρώσει! ![]() ![]() ![]() ![]() |
dimisboukis έγραψε: | ||||
Kαι μενα ετσι μου λενε οσοι ρωταω... |
reselie-206 έγραψε: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
reselie-206 έγραψε: |
Giatι όλοι μου λέγανε 'σιγά τα έκκεντρα θα στρώσει μόνο του' και λέω και εγώ δε μπορεί , θα στρώσει! ![]() ![]() ![]() ![]() |
athanas έγραψε: | ||
Το μόνο που θα στρώσει είναι το κρεβάτι για να κοιμηθεί!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Πήγαινε ρύθμισε το σωστά για να ησυχάσεις.... Α και το τηλ το σηκώνουμε καμιά φορά.... ![]() |
Τα σχολια για μλκιες και μαναβικα πηγαινουν στον μηχανικο που μονον μηχανικος για PSA δεν πρεπει να ειναι...
Οσο αφορα τα μπλοκ,ειναι ιδια και τιποτα δεν αλλαζει... Απλα στα 106 η επιστροφη του λαδιου γινεται μεσα απο τον ιδιο ανταπτορα ενω στο 206 το επιστρεφει απο αλλη τρυπα. Δειξε τις παρακατω φωτο απο μπλοκ 106 στον μηχανικο σου να ξεστραβωθει και ας το κανει οπως εχει γραφτει σε πολλα topic. Οι αντλιες ειναι ολοιδιες. Η τρυπα που ταπωνεις ειναι οι επιστροφες στον στροφαλοθαλαμο,οι οποιες πια γινονται μεσω της μουφας που μπαινει για να βαλεις φιλτρο και ψυκτρα,εναλλακτικα απο τον ιδιο αγωγο που φερνει λαδι στο φιλτρο. ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------- Οι ασυναρτησιες του Αλιεν διαγραφτηκαν. Εκ της MOD Team |
αμα βαλεις και 15ρες, θα παρεις αλλα 10 αλογα ![]() |
παπαρολογιες παλι μια χαρα ειναι και με 16αρες πολυ ομορφο ενα 13/59 και ειναι κομπλε! |
To ιδανικο ειναι για 206 το 14/60 με μακρια 5η.
Εγω εχω 16/65 με μαμα 5η και το εχω μετανιωσει. ειναι μετριο παντου. Δεν εχει το μπαμ του 14/60 και με μαμα 5η ταλαιπωρεισαι σε καταναλωση στο ταξιδι. |
παπαρολογιες παλι μια χαρα ειναι και με 16αρες πολυ ομορφο ενα 13/59 και ειναι κομπλε! |
Nik_psa έγραψε: |
Aυτό που λες είναι, αν κατάλαβα καλά, η ημερομηνία κατασκευής τους.
Μην μπλέκεις χωρις λόγο δεν μπαίνουν λάθος όσο και να προσπαθήσεις έχουν περίπου στην μέση ένα έδρανο που γυρνάει στον αέρα στον εισαγωγής είναι σε άλλο σημείο απ'ότι στον εξαγωγής και το καπάκι δέχεται μόνο αυτόν που πρέπει... |
αν ειναι ετσι ο μηχανικος θα τα βαλει σωστα... |
reselie-206 έγραψε: | ||||
Το κάνεις μαμά? |
AlienHack έγραψε: | ||||||
το πουλαω ,ηδη εδω και 3 μηνες εχω παρει αλλο αμαξι και θα αφησω πανω μονο ραλοεκεντρα και ραλοχταποδο εισαγωγη c2 και σρικ θα βγουν για πουλημα |
αυτο: ![]() http://www.slkworld.com/general-modifications-r170/126705-tranformation-hans.html#post1181866 |
Πήρες mlk kompressor και κάτι έγινε...
Άλλαξε τουλάχιστον υπογραφή ![]() |
Με γειά, και αύριο βράδυ στην Πάολα! ![]() |
christos_99 έγραψε: |
Καλησπερα στην παρεα! Να πω κι εγω τις εντυπωσεις μου απ τα ραλλοεκκεντρα.
Ειχε ερθει ο καιρος για ιμαντες και πηγα τα περασα ολα στον "προφυτη" στην Μενεμενη σημερα το πρωι. Μεγαλο τζιμανι ο Στρατος, αν και τον ταλαιπωρησα λιγο, με τις κ*λοβιδες που πιανουν τα γραναζια στους εκκεντροφορους, που δεν ειχα, τελικα απο δω απο κει (ευτυχως ειναι κι ο Γιαννηρης διπλα) κουτσα-στραβα με 10 τηλεφωνα στο τελος βρηκαμε. Εν τω μεταξυ του ειπα να μου κανει και προπορεια, αφου τα γραναζια του ραλλυ ειναι ρυθμιζομενα, αλλα μου ειπε να το αφησουμε για αργοτερα, που θα γινει και το προγραμμα να τα κανω ολα μαζι. Οντως το αυτοκινητο ξυπνησε μετα τις 4000rpm, αλλα εχω την εντυπωση οτι εχασε στις χαμηλες. Μου εκανε μια σπεσιαλ τιμουλα και μ εχει κανει πρωτο μαγκα!! Εχω κι ενα φτιαχτο χταποδι στο μπαλκονι 4-2-1, οπου περιμενει να του βρω καταλυτη (μολις βρεθει καλη ευκαιρια) για να μπει πανω. |
mal**** les
εγω εφτιαξα μπουμπακια με δικα μου σημαδια κα το αμαξι πηρε 12αλογα αχρηστοιι τα σημαδια ειναι 4τακ μπρος εισαγωγης 3 τακ προς τα πισω απο εξαγωγης |