marios206 έγραψε: |
Σήμερα μου ήρθε ο εγκέφαλος βελτιωμένος από την Γαλλία.
Τον έβαλα στο GT και οι πρώτες εντυπώσεις είναι φοβερές. Αν και έιχα περίπου μία εβδομάδα να το οδηγήσω βλέπω ότι δεν υπάρχει πλέον το κρέμασμα μετά τις 5000 στροφές.Μέχρι τον κόφτη το αυτοκίνητο ανεβάζει με πολύ έντονο ρυθμό. Την πρώτη φορά μάλιστα άναψε και το ESP στην εκκίνηση με 3Η. Για τελικές τα 220 πλέον είναι γεγονός. 210 και 215 με πολύ ευκολία. Μένει να μπεί το αυτοκίνητο ξανά στο δυναμόμετρο την δευτέρα και θα σας πώ και τα αποτελέσματα! |
sotos 207Gt έγραψε: |
Εγω παντως επειδη γουσταρω πολυ το gt θα κανω μερικες μετατροπες απο rc μερια (οργανα ,αξονα πισω κλπ) γιατι προτιμω να μην το αλλαξω και γιατι δεν μπορω κιολας(μαμω την τραπεζα ![]() ![]() ![]() |
............Ο Γάλλος υπόσχετε 180 άλογα και 30 κιλά ροπή...... |
τα νούμερα είναι εδώ
http://www.digitalchip.ch/en/type.php?modele=4035&marque=32&type=4445 και η πρώτη μέτρηση ήταν μαμά με 8.000 χιλ και τώρα με 11.800 χιλ. κόστος 499 ευρώ και 160 ευρώ έξοδα απόστολής εγκεφάλου γαλλία και πίσω με DHL. Εγγύση από αυτούς εφ όρου ζωής για τον προγραμματισμό και στο διαγνωστικό της PEUGEOT καμία βλάβη και κανένα πρόβλημα. |
Αποτελέσματα 2ης δυναμομέτρησης.
![]() Αν και η αίσθηση στο δρόμο είναι πλέον φανταστική , τα νούμερα δεν με ενθουσίασαν και πολύ. Βέβαια με πάρα πολύ υγρασία όπως υγρασία είχε και την πρώτη φορά. Περίπου 70%. Στα νούμερα. Πρίν μας έδειξε 159PS στις 4900 και 27 κιλάκια στις 3400 Τώρα με τον εγκέφαλο αναβαθμισμένο από την Κ-tech έδειξε 173PS στις 5108 και 28,76 κιλάκια στις 3380. Επίσης μία διαφορά είναι ότι ανέβηκε ο κόφτης στις 6753 από 6492 στροφές που μας χτύπησε την προηγούμενη φορα. 140 άλογα στον τροχό την πρώτη φορά και 155 καθαρά σε αυτή. Ο Γάλλος υπόσχετε 180 άλογα και 30 κιλά ροπή. Μπορεί να είναι θέμα βενζίνης ή και θέμα υγρασίας. Πάντως έχουμε κλείσει και ένα ακόμα ανοιχτό ραντεβού όταν οι συνθήκες θα είναι καλύτερες. Εν αναμονή και τις 3ης δυναμομέτρησης με ιδανικές πλέον συνθήκες. Υ.Γ. στο δρόμο πάντος το νιώθω ότι πετάει το GT. |
Αυτό αναφέρεται στο φυλλάδιο της εταιρείας. Και όπως και εγώ διαπίστωσα δεν φαίνετε τίποτα απολύτος στο PPS( διαγνωστικό) |
Sidobre έγραψε: | ||
Στο οποίο όμως δεν πρέπει να κάνεις επουδενί αναβάθμιση (αν χρειαστεί)... |
marios206 έγραψε: | ||||
αυτό για να πώ την αλήθεια τους το ρώτησα μία φορά και δεν μου απάντησαν. Θα μιλήσω ξανά και θα ενημερώσω. |
Προφανως ομως αυτοι δεν κανουν απλη αναβαθμιση software αλλα hardware δηλ. chip οποτε μαλλον το διαγνωστικο απλα δεν θα μπορει να προβει σε αναβαθμιση, μαλλον... |
p206Mike έγραψε: |
όλα ωραία και γω ενθουσιάζομαι... ![]() Tα όργανα όμως γιατί μου φαίνονται λίγο αλήθορα... Οτι δλδ, το στροφόμετρο κοιτάει αριστερά και το ταχύμετρο δεξιά... ![]() ![]() |
Την βρηκα στο net και την ποαραγγειλα στην AVC WEBER σημερα το πρωι.Μου ειπαν 95€ + μεταφορικα αλλα δεν με χαλαει καθολου γιατι αλλου ειδους σκαστρες εχουν καμια 200αρια οποτε ειμαι ευχαριστημενος.
Τωρα στο θεμα με το ρελαντι εγω εχω στα χεριαμου μια απο Α3 TFSI που ειναι ολοιδια με μια μικρη διαφορα στη διαμετρο.Ο τροπος που δουλευει ειναι ο εξης:παρεμβαλεται αναμεσα στην δικη μας σκαστρα και την τουρμπινα ειναι ουσιαστικα δηλ μια προσθηκη με την διαφορα οτι επειδη εχει τρυπες ο αερας διαφευγει στο περιβαλλον(τσουυφ ![]() ΠΡΟΣΟΧΗ για οποιον θελει να τη βαλει.Ξεβιδωνουμε οποιαδηποτε βιδα στο συμπιεστη και γενικοτερα ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΡΥΟΣ και οχι το αφησα καμια ωριτσα και ειναι ενταξει.Η Peugeot προτεινει λυσιματα μετα απολ 20 ωρες ακινητοποιησης γιτι ειναι ολα απο αλουμινιο(υπερβολη αλλα τι να κανουμε) |
power έγραψε: |
Δεν σου δημιούργησε κανένα πρόβλημα ε;
Με την εγγυηση της Peugeot τι γίνεται; |
Την εβαλα σημερα σαν τρελλη κανει ελπιζα να σφυριζει αλλα φυσαει αλλα μην τα θελουμε και ολα δικα μας ετσι??? ![]() ![]() ![]() ![]() Εχω και βιντεακι αλλα ειναι 3gp και δεν μου κανει upload εχει κανενας κινητο να του το στειλω να το ανεβασει?? |
volvos έγραψε: |
παντως συμφωνα με stevon τα gt που θα ερχονται στο αμεσο μελλον θα εχουν το esp πληρως απενεργοποιησιμο...
και αλλες βελτιωσεις που δε τις ξερουμε ακομα.... αρα....μαλλον θα βρεθει λυση στο αμεσο μελλον και για αυτο το θεμα ![]() |
Ποια η γνώμη σας για το sprint booster; Αξίζει να βάλει κανείς κάτι τέτοιο;
http://www.sprintbooster.gr |
Ποια η γνώμη σας για το sprint booster; Αξίζει να βάλει κανείς κάτι τέτοιο;
http://www.sprintbooster.gr |
Παράπονο μεγάλο..παρακαλάω ένα Opel corsa OPC εδώ και τόσο καιρό που είδε την δυναμομέτρηση και τα σχεδόν 30 κιλά ροπής , να έρθει να τα στήσουμε λιγάκι για μία κόντρα στις ρεπρίζ, αλλά δεν λέει να εμφανιστεί. ![]() Μάλλον περιμένει να το βελτιώσει και αυτός. |
Σχεδόν 6000 χλμ μετά τον προγραμματισμό του εγκεφάλου στο GT
και όλα λειτουργούν στην εντέλεια.Το GT πραγματικά πετάει. Παράπονο μεγάλο..παρακαλάω ένα Opel corsa OPC εδώ και τόσο καιρό που είδε την δυναμομέτρηση και τα σχεδόν 30 κιλά ροπής , να έρθει να τα στήσουμε λιγάκι για μία κόντρα στις ρεπρίζ, αλλά δεν λέει να εμφανιστεί. ![]() Μάλλον περιμένει να το βελτιώσει και αυτός. |
Αρα να αισθανομαι τυχερος που μενω σε νησι ετσι? ![]() ![]() Διακοπες βεβαια δεν βλεπω αλλα τι να γινει.Απο μερα σε μερα ερχεται ο junior και ετσι δεν με νοιαζει τιποτα ![]() |
Sidobre έγραψε: |
Και τί νησί! το καλυτερότερο!!! ![]() |
Lef205 έγραψε: | ||
ΠΕΣΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! να τα διαβαζουν κατι κουλαλεξιδες που δεν τους αρεσε κιολας! Τα 12 ευαγγελια τα βγαζουμε 13 και σε οποιον αρεσει!!! ![]() |
Μαριε με τι μεταφορικη λες να στειλω το εγκεφαλο για καλυτερα γιατι θυμαμαι οτι κατι κολλημα ειχες.. |
KouKou έγραψε: |
AUTOCITY PEUGEOT
6TH km of Nat. Road Kastorias-kozanis Dispilio Kastorias P.O. Box 52057 Kastoria Greece Αυτον μου εδωσε μεσω mail |
...Για να μην ψάχνετε άσκοπα, η AUTOCITY είμαι εγώ.
δές τε το site και αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι σχετικά με το πρόγραμμα πάρτε στο τηλ της σελίδας και ζητήστε εμένα ( Κώστας Κυριαζίδης)... |
andreas77THP έγραψε: |
Καλημέρα παίδες...καινούριος στην παρέα...!!!
Για ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω link και πείτε μου απόψεις!! http://cgi.ebay.ch/Blow-Pop-Off-Ventil-Turbo-EINS-Peugeot-207-Platinum-150_W0QQitemZ280065012752QQihZ018QQcategoryZ72655QQrdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem |
sotos 207Gt έγραψε: | ||
Αν εννοεις τη σκαστρα αστη καλυτερα την εχω κι εγω και κανα δυο αλλοι και συνφωνουμε οτι ειναι λιγο ξενερα η υποθεση.. |
Για το δικό μου όταν το έστειλα η DHL μου χρέωσε 80 και 80 πηγαινε έλα.
Είναι τώρα γύρο στα 5 άτομα να τα στείλω όλα μαζί.Αντε να μας χρεώσει η DHL 120 και 120 δια 5...ειναι μεγάλη η διαφορά. |
m0nomaxos έγραψε: | ||
Καλησπερα παιδια! Τελικα αξίζει το πρόγραμμα? Οσοι το βαλατε ειστε ο.κ.? Τηλεφώνησα στον Ziptuning της Ελλάδας και μου είπε οτι κανει "κανενα 600ευρο..." και οτι βγάζουν τον εγκέφαλο κλπ κλπ... Εσεις που το βάλατε βρήκατε κανενα προβλημα? Πού το βάλατε??? Με την Peugeot τι γίνεται τελικα??? Το βρίσκουν? Έχει διαφορα??? Ασχετο... εξάτμηση εβαλε κανένας? |
Αν εννοεις τη σκαστρα αστη καλυτερα την εχω κι εγω και κανα δυο αλλοι και συνφωνουμε οτι ειναι λιγο ξενερα η υποθεση.. |
andreas77THP έγραψε: | ||||
Αδερφέ Soto...δεν μιλάω για αυτή τη σχάστρα που έχεις βάλει εσύ και οι υπόλοιποι δηλ. από ότι κατάλαβα τη "Sonic"...μιλάω για την "Typ2", δηλαδή αυτή με τα 139 ευρά όχι αυτή με τα 89 ευρά... ![]() http://boost4you.de/blowoffturbo.html Που νομίζω ότι είναι λίγο διαφορετική!!! Έτσι νομίζω τουλάχιστον!!! Για πες και συ!!! Για να σε βοηθήσω λίγο περισσότερο του έστειλα ένα e-mail και του λέω : Hello, My name is Andreas K. and i live in Greece. I have a PEUGEOT 207GT THP 150 and as you probably know the turbo BLOW OFF VALVE makes no noise at all. I was wondering if you had another BLOW OFF VALVE that will fit my car and of course making no problem at all. If there is one available please let me know and of course tell me if this one sounds good. Regards Andreas K. P.S.: Please answer in English Και μου Απαντάει: Hello, this is a normal forced induction turbocharged engine? You can than use type sonic or type 2. Both are adjustable. Christoph www.turbodruck.com |
Εδω και 2 και κατι μηνες εχει ερθει ο Σωτος junior..... ![]() |
Εδω και 2 και κατι μηνες εχει ερθει ο Σωτος junior..... ![]() |
Όχι βέβαια...είναι απλό...δεν θα κάνεις την τηλεφόρτωση...!!!Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ της τηλεφόρτωσης δεν θα περάσει!!! |
106 T16 έγραψε: |
Eπίσης υπάρχει πρόγραμμα και εδω στην Ελλαδα και ίσως να είναι το καλυτερο που παιζει μιας και δίνει 35-40 άλογα στους τροχους.Οπότε αν το υπολογίσεις φτανει γύρω στα 190-200 άλογα με πολύ μικρό κοστος και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας.!! ![]() |
40αλογα χωρις προβλημα αξιοπιστιας?
|
Εχει βαλει κανεις το προγραμμα?Απο τιμη τι λεει? |
106 T16 έγραψε: |
Ναι,δεν αντιλέγω απλά δεν μου αρέσουν τοσο οι κυψέλες τους.Βέβαια το καλό είναι οτι λυνεις ,βάζεις φεύγεις .Θα κοιτάξω μήπως βγάζει κι η PACE.βέβαια το βλέπω για πιο ακριβό να είναι. |
Ρε παιδιά τί έγινε???Έχει βγάλει η HKS σχάστρα για το GT??Και αν όχι τότε για τσεκάρετε και πείτε μου απόψεις...!!!Τί έχει κάνει το παλικάρι??
http://www.youtube.com/watch?v=aH6EsT3om_0&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Xe6P3r9SVwg&feature=related |
bagosgt έγραψε: |
ετσι ειναι φιλε σωτηρη.απο το ιδιο μεροσ μπορουμε να παρουμε υποπιεση κ για μπαρομετρο.αποσο εψαξε ενασ μηχανικοσ μου ειπε οτι προσ το παρων μονο απο εκει μπορουμε για να βαλουμε μπαρομετρο.απλα σκεφτομαστε να φτιαξουμε μια μεταλλικη εισαγωγη χειροποιητη κ να αντικαταστησουμε την πλαστικη.αλλαξα κ την εξατμιση αλλα την πρωτη μερα μου εκανε κατι τρελα το αμαξι.τωρα εστρωσε κ ειναι καλυτερο απο πριν. |
ετσι ειναι φιλε σωτηρη.απο το ιδιο μεροσ μπορουμε να παρουμε υποπιεση κ για μπαρομετρο.αποσο εψαξε ενασ μηχανικοσ μου ειπε οτι προσ το παρων μονο απο εκει μπορουμε για να βαλουμε μπαρομετρο.απλα σκεφτομαστε να φτιαξουμε μια μεταλλικη εισαγωγη χειροποιητη κ να αντικαταστησουμε την πλαστικη.αλλαξα κ την εξατμιση αλλα την πρωτη μερα μου εκανε κατι τρελα το αμαξι.τωρα εστρωσε κ ειναι καλυτερο απο πριν. |
andreas77THP έγραψε: | ||
Από επικοινωνία μου με τον ίδιο τον Ανδριανάκη: Καλημερα, Σας επισυναπτω την δυναμομετρηση ενος 207GT πριν και μετα τον προγραμματισμο του εγkεφαλου.Οι μετρησεις ιπποδυναμης και ροπης ειναι στους τροχους και οχι στον κινητηρα. Η πιεση του turbo απο 0.85/0.45 ανεβαινει 1.2/0.65bar. Το κοστος με δυναμομετρηση ειναι 850ευρω. Τα τηλεφωνα μου ειναι 2106............, και 6932........... Καλυτερες ωρες για να με βρειτε ειναι 10-11 το πρωι και 8-10 το βραδυ η μου στελνετε εαν sms κινητο και θα σας παρω πισω. Με εκτιμηση, Γιαννης Ανδριανακης Το attachment της δυναμομέτρησης: ![]() |
GT207 έγραψε: | ||
|
εχεισ βαλει μπαρομετρο?απο που εχεται παρει κ πωσ τα εχεται φτιαξει? |
Touristas έγραψε: |
1800 η τουρμπίνα.......
και 900 ο εγκέφαλος....... |
sotos 207Gt έγραψε: | ||||
Και αν βαλεις ενα Υ με δυο διοδακια θα εχεις και πιεση και υποπιεση.Τα διοδακια για να μην εχεις επιστροφες απο το ενα στο αλλο.Εγω ετσι εκανα.. ![]() |
GT207 έγραψε: | ||||||
|
Εχει βαλει κανεις το προγραμμα?Απο τιμη τι λεει? |
Z109 έγραψε: | ||
Καλησπέρα σε όλους.Έβαλα το πρόγραμμα και είναι σαν να πήρα καινούριο αυτοκίνητο.164 άλογα στον τροχό απο 134 μαμα.Τι να σας λέω έχω τρελαθεί.Δεν βγαίνω απο το αμάξι πλέον.Δεν λέω οτι δεν ήταν γρήγορο αλλά τώρα δεν πιάνεται.Αττική οδο 230 άνετα και ενα coupra να κάνει το σταυρό του τι το πέρασε.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σας λεω... |
ARENA έγραψε: |
ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΝΕΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΝΔΟΡΑ,
ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΝΕΟΣ Η ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ . Θα σε παρακαλέσω να γράφεις μόνο με μικρά και όχι κεφαλαία. Εκ της MOD Team MEMsound |
Z109 έγραψε: | ||
Καλησπέρα σε όλους.Έβαλα το πρόγραμμα και είναι σαν να πήρα καινούριο αυτοκίνητο.164 άλογα στον τροχό απο 134 μαμα.Τι να σας λέω έχω τρελαθεί.Δεν βγαίνω απο το αμάξι πλέον.Δεν λέω οτι δεν ήταν γρήγορο αλλά τώρα δεν πιάνεται.Αττική οδο 230 άνετα και ενα coupra να κάνει το σταυρό του τι το πέρασε.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σας λεω... |
Z109 έγραψε: |
![]() |
pol έγραψε: |
ρε παιδια την πεμπτηεκλισα για τεστ νραιβ το 207 το ραλλι με το προραμμα για να δουμε πωσ πηγενει ξερει κανεισ αμα αντι α το προγραμμα τοθ 207 gt
μπορς να βαλω στο 207 gt το προγραμμα του rc |
ενασ φιλος εβαλε σα σκαστρα στο 207 του.ειναι ανταπτορασ τησ force,ξεβιδωνουμε(μαλλον την "μαμα" σκαστρα η οπωσ αλλιωσ λεγεται) μπενει αυτο κ ξαναβιδωνουμε.δε το εχω ακουσει το αμαξι αλλα οποιος το ακουσε μου ειπε τα καλυτερα.με βλεπω για τοποθετηση μιας κ κοστιζει 90-100 ευρω. |
ο κονδωρας ειναι επισημος τησ πεζο σπορ.αλλα εδω χαλκιδα μου ειπαν στην αντιπροσωπια οτι το περνανε.οποτε λογικα σε καθε αντιπροσωπια θα υπαρχει.οι τιμες ειναι οι ιδιες που εχουν αναφερθει κ εδω.950 ευρω η 820 αμα εχεις καρτα μελους(αυτα μου ειπαν στην αντιπροσωπια) |
kostask έγραψε: | ||
Μην την αγοράσεις την έχω εγω αμα θέλεις στην δίνω να την δοκιμάσεις ....εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.....μην δώσεις τσάμπα λεφτά......
|
3000κμ εχω.τωρα μετα τισ γιορτες θα παω να τα αλλαξω.μετα το σερβις θα σας ενημερωσω κ για τιμες κ για μαρκα. |
γιατι τι εχει εδω στη χαλκιδα?παντως απο εδω την αντιπροσωπια εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος. |
850 e με τη δυναμομετρηση.
![]() |
Οταν ανεβαινα απο εθνικη για Λαμια σε μικρη ανηφορα μετα τη Θηβα πριν το προγραμμα με το ζορι 200αριζε,μετα το προγραμμα 220 με εκτη και αιδρωτα!
![]() |
MEMsound έγραψε: |
το πρόγραμμα του Κονδωρα "ναι" = σου δινει την δυνατότητα πληρους απενεργοποιησης κατα βουληση και όρεξη... ![]() ![]() της PLEX δεν εχω ιδέα |
λογικα ναι.ειναι τα ιδια προγραμματα απλα αλλαζει ο "πωλητης" ![]() |
Jim_207GT έγραψε: |
Παιδες αυριο θα παω για προγραμμα! ακουσα ενα φιλο να συγκρινει το προγραμμα της PLEX με της CONDOR Εγω πιστευω οτι και τα δυο ειναι καλα οτι ειναι τα ιδια αμφιβαλω αφου για λογους ασφαλειας και ιδιως σε θεματα εγγυησης της PEUGEOT SPORT CONDOR)ειναι σιγουρα ποιο light σε ισχυ το ESP Δεν ξερω αν βγαινει στο προγραμμα της PLEX αυριο θα ξερω παραπανω λεπτομερειες αυτα! |
Dr_Michael έγραψε: |
Σε CC το έχει βάλει κανείς σας; ![]() |
kostask έγραψε: | ||
Σε λίγο θα βάλω εγω prog στο cc.....
Kάτι άσχετο......το δικό σου είναι το 150????Γίατι η κατανάλωση που γράφεις μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση
|
τι δεν κάνει ο κονδωρ?> |
Morfeas έγραψε: |
Τις psport το πρόγραμμα δουλεύει και με 95άρα βενζίνη και τα 177 άλογα δυναμομετρήθηκαν με αυτήν,δεν νομίζω να ισχύει το ίδιο και για το πρόγραμμα της plex. |
Morfeas έγραψε: |
Παιδιά τα δυναμόμετρα τα ρυθμίζουν και σου δείχνουν ότι γουστάρουν αυτοί. Σας είπα έκανα test drive τις condor και δεν τρελάθηκα από εκεί και πέρα το ότι κρατάς την εγγύηση είναι μεγάλη υπόθεση. Στον αντίποδα τώρα η Plex σίγουρα θα ανεβάζει περισσότερο την πίεση αλλά 170 τροχό δεν το πιστεύω, ας μην ξεχνάμε ότι το κέλυφος της τουρμπίνας στο gt-rallye είναι μαντεμένιο και όχι ατσάλι απ΄ότι είναι του rc οπότε σίγουρα δεν αντέχει απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Η condor δεν θέλει να το πάει 190 άλογα γιατί δεσμεύεται με την εγγύηση ενώ ο Ανδριανάκης δεν τον απασχολεί αν και είναι από τους καλύτερους προγραμματιστές στην Ελλάδα, πουλάει τα προγράμματα του και στο εξωτερικό, επίσης και αυτός απενεργοποιεί το esp κατά βούληση. Τις psport το πρόγραμμα δουλεύει και με 95άρα βενζίνη και τα 177 άλογα δυναμομετρήθηκαν με αυτήν,δεν νομίζω να ισχύει το ίδιο και για το πρόγραμμα της plex. |
eπειδη παντως τα 150αρια πανε δυο δυο στις αντιπροσωπειες απο οτι ακουω για ελλατωματικες τουρμπινες προσεχετε λιγο. ουτως ή αλλως για να βγαλει αλογα ενα μοτερ δεν αρκει μονο ενα προγραμμα |
sotos 207Gt έγραψε: | ||||
Και αν βαλεις ενα Υ με δυο διοδακια θα εχεις και πιεση και υποπιεση.Τα διοδακια για να μην εχεις επιστροφες απο το ενα στο αλλο.Εγω ετσι εκανα.. ![]() |
teopontios έγραψε: |
καλησπερα παιδια εχω οδηγησει δυο 207gt to ενα απο τα πρωτα και το αλλο το πειρε τωρα ο φιλος μου.το πρωτο που οδηγησα μου φανηκε οτι ειχε πολυ υστερηση στο να μπει το τουρμπο ιδιος οταν τουρμπιζε αφινες και ξανα πατουσες αργουσε πολυ.χτες που οδηγησα το καινουργιο που το πειρε πριν δυο βδομαδες ο φιλος μου δεν παρατηρησα αυτο το φαινομενο.τουρμπιζε πολυ προθυμα.μιλησε οπρωτος με αντιπροσοπεια και τον ειπαν να παει για ανναπρογραματισμο και θα στρωσει.εχετε ακουσει η παρατηρησει αυτο το φαινομενο?την πεμπτη θα παει για αναπρογραματισμο και θα γραψω εντηπωσεις |
και τι σχεση έχει αυτό με τον κινητήρα του? ![]() ![]() |
Dr_Michael έγραψε: | ||
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11902 ![]() |
de koitame μανθο το 190 αλλα το απο που ξεκινησε...
γιατι και του κονδωρα σιγα μην ειναι 150 μαμα.... συγκρινεις δηλαδη τα +27 με τα +33 |
Jim207GT έγραψε: |
Θα συμφωνήσω με τον Μάνθο... Ας μάθουμε πρώτα το αμάξι, να φτάσουμε σε σημείο να εκμεταλευόμαστε τα 150hp, και τότε θά'χουν βγεί ακόμα καλύτερα και πιο αξιόπιστα φτιαξίματα, μην πώ και πόσο πιό οικονομικά θα σού ρθει τότε. Η καλύτερη μετατροπή τώρα είναι η τηλεφόρτωση του νέου λογισμικού απο την ίδια την Peugeot. Αλήθεια γιατί σβήσατε αυτό το post???????? |
pol έγραψε: |
ναι ομως αμα μπηκατε στο site λεει οτι δεν χανεις εγγυηση και εχεισ 170 αλογο τροχο ξερει κανεισ τοθ κονδορα ποσο βγαζει τροχο? |
Παντως ενας φιλος που δουλευει στην πεζο εκανε βολτα το δικο μου και επαθε πλακα ενημερωτικα στο δικο του φοραει το προγραμμα της peugeot sport και οπως μου ειπε ο ιδιος το δικο μου αμαξι ειναι αισθητα ποιο δυνατο ενω ειδε διαφορα ιδιως χαμηλα κατι αλλο το ενα ειναι 177 αλογα και το αλλο 190 αρα δεν μιλαμε για 6 αλογα παραπανω αλλα για 13 νομιζω ειναι μια αισθητη διαφορα σε ισχυ!Μεσα στη βδομαδα θα τα βαλω με ενα rc με προγραμμα peugeot sport ετσι να δουμε διαφορες! |
android έγραψε: |
μπορει τα 800ευρω να χρειαζοντε πρωτα για μπλοκε κ οχι για αλογα |
MEMsound έγραψε: | ||
Όχι μπορεί... ΣΙΓΟΥΡΑ!!! ![]() |
![]() ![]() την μετάδοση... όχι το στήσιμο... ![]() ![]() |
salex έγραψε: |
Πάντως 200 ίπποι είναι πολλοί για τον μπροστινό άξονα. Δεν γίνεται ταυτόχρονα να σπινιάρεις και να ελέγχεις το τιμόνι.
Οπότε χωρίς μπλοκέ στρίψιμο τέλος. Δεν υπάρχει περίπτωση με 30 κιλά ροπής να στρίψεις άνετα. Τουλάχιστον το ESP τα μπαλώνει κάπως, αλλά όλοι θέλουν να το απενεργοποιήσουν λες και είναι κακό! |
πίστεψε με ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι πίσω από το τιμόνι... και αν αυτός είναι πα΄ντα 100% συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει...(αν το ξέρει κιόλας αυτό που κάνει)
ασε που το πρόβλημα συνήθως δεν ήταν το παραπάνω "πάτα" αλλά στο άτσαλο "άσε" μετά... (απλά για εμένα θα επρεπε να είναι επιλεκτικά απεργοποιούμενο όπως στο RC) |
ειναι οτι σου κοβει ολη την χαρα του να οδηγεις εσυ.... του λες ετσι θα μπεις... κ αυτο σου λεει αντε γεια ρε εγω θα μπω αλλιως ![]() |
VANGELIS151 έγραψε: |
ΠΑΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΧΘΕΣ ΑΝΟΙΞΑ ΜΕ ΕΝΑ ΡΑΛΛΥ ΣΚΟΥΠΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑ ΜΙΑ ΚΟΛΩΝΑ.ΕΧΩ 207 GT ΜΕ 4500 ΚΜ.ΕΧ ΤΕΛΛΑΘΕΙ... |
pug306 έγραψε: | ||
εχεις οδηγηση με μπλοκε ποτε? στην πολη ειναι πεδεμα ομως!!!!(για μανουβρες) |
pug306 έγραψε: | ||
εχεις οδηγηση με μπλοκε ποτε? στην πολη ειναι πεδεμα ομως!!!!(για μανουβρες) |
VANGELIS151 έγραψε: |
ΠΑΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΧΘΕΣ ΑΝΟΙΞΑ ΜΕ ΕΝΑ ΡΑΛΛΥ ΣΚΟΥΠΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑ ΜΙΑ ΚΟΛΩΝΑ.ΕΧΩ 207 GT ΜΕ 4500 ΚΜ.ΕΧ ΤΕΛΛΑΘΕΙ... |
Steve έγραψε: | ||||
Εσύ έχεις οδηγήσει με μπλοκέ ποτέ και ξέρεις? |
pug306 έγραψε: | ||||
ναι ρε φιλε εχω οδηγηση!! για να το λεω!! |
Steve έγραψε: | ||||||
Λυπάμαι αλλά μάλλον δεν έχεις ιδέα ούτε καν τί σχήμα έχει για να λές ότι είναι παίδεμα για τις μανούβρες ![]() |
οπου ισχυριζονται οτι δινουν και 1 ετος εγγυηση στο μοτερ. |
Lefter1s RC έγραψε: |
Εδω δινουν και μειωμενη καταναλωση!!! ![]() |
http://www.digitaltuning.ch/prodotti.php?make_id=42&model_id=399&type_id=1.6+TURBO+-+150CV&order_by=products_id&sorting=ASC&rows=15&m=2&s=1
αυτο το εχουμε ξαναδει? το ειδα στο drive προσφατα. οπου ισχυριζονται οτι δινουν και 1 ετος εγγυηση στο μοτερ. |
booster έγραψε: |
Γενικά πάντως νομίζω πως το αμάξι σου αφήνει συνέχεια την αίσθηση του ανικανοποίητου. και αυτό συμβαίνει ακριβώς γιατί είναι πολύ γραμμικό και έχει όλη τη ροπή μόνο χαμηλά. Δηλαδή τραβάει από χαμηλά σαν τρελό και εκεί πριν τις 5000 που λες ΠΟΠΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, δεν γίνεται τίποτα!!! εάν εκεί σου έδινε ένα επιπλέον gap θα ήταν όλα τα λεφτά... |
να το γράφεις σωστα προτεβουσιανε
αρ-εξ-εφτα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Παράθεση: |
καλησπερα σε ολους...διαβασα και ειδα οτι καποιοι εχετε βαλει σκαστρα της forge...αυτο ειναι ολοκληρωτικη αλλη σκαστρα η το πλακακι πως το λενε στην μαμα σκαστρα?(ειμαι και λιγο ασχετος)...το θεμα μου ειναι πως μια βελτιωση που θελω να κανω ειναι μια σκαστρα γιατι η μαμα ακουγετε ελαχιστα εως καθολου..εχει ψαξει η εχει βαλει κανεις κατι αλλο εκτως απο την forge???ευχαριστω προκαταβολικα
p.s παντως κατι βιντεακια που ειδα στο youtube ειδα ενα 207GT με σκαστρα HKS και ακουγοτανε τελεια.... Φιλικα Γιαννης |
myth έγραψε: |
p.s παντως κατι βιντεακια που ειδα στο youtube ειδα ενα 207GT με σκαστρα HKS και ακουγοτανε τελεια.... Φιλικα Γιαννης |
Επειδη δεν κανεις δημοσια συζητηση αλλα δημοσιο ρεζιλικι μαθε οτι στα 35 μου εχω αλλαξει 5 αυτοκινητα και 6 μηχανες και τα βελτιωσα ολα με πληρη επιτυχια. Επισης μαθε οτι στο ηλεκτρονικο τομεα εχω 4 Ευρωπαικες διακρισεις μιας και τα ευρω μου τα χαλαω για σεμιναρια γυρω γυρω στην Ευρωπη. |
Και για να μην μου πουν ότι είμαι off-topic, η ερώτηση παραμένει:
Πες μου εκεί πίσω, πως βρίσκει κρύο αέρα (δηλαδή αέρα που η θερμοκρασία του είναι ίδια με αυτήν του εκτός μηχανής) και όχι αέρα βραστό μέσα από το engine bay? Η οποία μάλλον θα παραμείνει για καιρό, μιας που ΔΕΝ θα ξανακάνεις κλικ ![]() |
Steve έγραψε: |
Στέλιο και Δημήτρη ..............Η οποία μάλλον θα παραμείνει για καιρό, μιας που ΔΕΝ θα ξανακάνεις κλικ ![]() |
με το να λεμε κοιτα τι εκανε ο α και τι εκανε ο β κ να γελαμε δεν ειναι δουλεια αυτο....
ενας να δειξει κατι καλυτερο που κανε στο 207 εκτος απο το να χει το μαμα φιλτροκουτι... @@ κανενας δεν εχει δοκιμασει τπτ... οποτε κ χοανη στο πορτ παγκαζ να δω δεν θα χω προβλημα μεχρι να βρω εναν σωστο τροπο εισαγωγης... αλλα αν βλεπω τους παπαδες στα 207 μονο ποτε δε θα παρω μια ιδεα για την βελτιωση της... |
mario207 έγραψε: |
καλησπερα κι απο μενα ηθελα να ρωτησω καποιον που να ξερει αν αξιζει να βαλεις ιντερκουλερ στο αμαξι (207 ραλυ εχω) και ποια η λειτουργεια του (υποθετω να ψυχει τον αερα ?) δεν γνωριζω πολλα περι του θεματος οπως καταλαβατε..... |
thanks εγω νομιζα οτι το επαιρνες εξτρα καπου το διαβασα στο τοπικ αυτο σε πιο πισω σελιδα |
καλησπερα κι απο μενα ηθελα να ρωτησω καποιον που να ξερει αν αξιζει να βαλεις ιντερκουλερ στο αμαξι (207 ραλυ εχω) και ποια η λειτουργεια του (υποθετω να ψυχει τον αερα ?) δεν γνωριζω πολλα περι του θεματος οπως καταλαβατε..... |
Mε 200 ίππους στο στρόφαλο. |
GT207 έγραψε: |
καλημερα σε ολους το 207 στο περιοδικο ειναι δικο μου. και εβγαλε ακριβως 182 στο ενα bar!!! το αυτοκινητο σου το πετυχα στην αττικη οδο το οδηγουσε μαλλον ο μηχανικος σου ανοιξαμε με δευτερες με τριτες και τελικες του εφευγα πολυ!!! εκεινος μου ειπε οτι δεν φορουσε προγραμμα παντως αν θες μπορω να σε βοηθησω να ψαχτεις αρκετα. |
φιλε δε το μετρας και μια στο μαχα σπατα |
HALMETRE? |
maxa |
MACHBOX |
Φιλε μου εγω θα δωσω χαιρετισματα αλλα σε τεσσερα δυναμομετρα που πηγα οι διαφορες ηταν απο δυο μεχρι εξι αλογα και το αποτελεσμα ενα!!! 180 τροχο και αντε γεια !!!!!!! τωρα αν θες να μαθεις το τροπο ελα στο μηχανικο μου να του πεις ο ιδιος τα χαιρετισματα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]()
![]()
![]() ![]() Μάθε πρώτα πώς γράφονται τα ανωτέρω, και μετά προσπάθησε να κάνεις χρήση των λέξεων αυτών. Αλλιώς πήγαινε σαλάγα τα λίγο ακόμα να σου βγάλουν γάλα να το κάνεις γιαούρτι ![]() |
![]()
![]()
![]() ![]() Μάθε πρώτα πώς γράφονται τα ανωτέρω, και μετά προσπάθησε να κάνεις χρήση των λέξεων αυτών. Αλλιώς πήγαινε σαλάγα τα λίγο ακόμα να σου βγάλουν γάλα να το κάνεις γιαούρτι ![]() |
WilDuck έγραψε: |
Απάντηση δεν έδωσες όμως μεγάλε... ![]() "Φιλε steve πες μου το τροπο να βγει το esp στο GT! αληθεια TURBOTIMER ΠΑΙΡΝΕΙ? ΜΠΑΡΟΜΕΤΡΟ? HALMETRE? Γιατι να μου βγαζει σφαλμα ροπης?" |
και το ερωτημα το δικό μου (κάνοντας τον ασχετο είναι..0
κι αυτός που το εβγαλε αυτό το μαραφετι στην παραγωγή (και μάλιστα το εχει 1200+ ευρω) δεν το εχει δοκιμάσει? ![]() ![]() |
to βασικο θεμα με τον παραλληλο το εχει αναλυσει ο σαλεξ σε αλλο ποστ
και το μεγαλο προβλημα ειναι οτι τα 207 οπως και τα οκταβια 5 1.8τ δουλευουν με βαση το μαπ... και ο παραλληλος δε μπορει να τα βγαλει περα σε τετοιες περιπτωσεις! |
Pughell έγραψε: |
ειναι plug n' play |
Dr_Michael έγραψε: | ||
Από ότι καταλαβαίνω μάλλον Plug 'n' Pray είναι... |
nikos.mixas έγραψε: |
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ(!) ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ 207 ΡΑΛΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΝΔΟΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΙΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΑΠΟ Ε-ΤΟΥΝΕΡΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΦΟΡΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (ON LINE ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΕΙ) ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΟΒΑΡΑ. ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ? ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ? |
nikos.mixas έγραψε: |
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΟΒΑΡΑ |
Η δυσκολία είναι στα 200+ λοιπόν, σε ένα αμάξι των 18000 ευρώ. Μάλιστα. |
nikos.mixas έγραψε: | ||
|
kostas207rc έγραψε: |
33.5 ροπή????
Σαν πολλά δεν είναι για gt? |
206SPYROS έγραψε: |
τα μαμα rallye και gt σε τι πιεση δουλευουν? 0,4 και 0,8 overboost? |
makis106 έγραψε: | ||
|
recife_rallye έγραψε: | ||||
Λαθος κανεις κ συ..0,5 σταθερη και 0,8 over |
makis106 έγραψε: | ||||||
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των e-tuners... ![]() |
recife_rallye έγραψε: | ||||||||
Παλι λαθος...συμφωνα με τα λεγομενα ολων..διαβασε τα σχετικα περιοδικα που λενε τετοιου ειδους λεπτομερειες! ![]() |
Παλι λαθος...συμφωνα με τα λεγομενα ολων..διαβασε τα σχετικα περιοδικα που λενε τετοιου ειδους λεπτομερειες! ![]() |
makis106 έγραψε: | ||||||||||
Ανεξάρτητα αν είναι σωστό ή όχι... |
0,65 overboost μου φαινεται πολυ λιγο (με τα λιγα που ξερω).....αν το συγκρινουμε με το mito και το punto abarth που λενε οτι ειναι κοντα στο 1! |
Μετά από κάμποσα χιλιόμετρα, επιτέλους βρισκόμαστε στο στοιχείο του Rallye: σε έναν δρόμο γεμάτο στροφές! Ο δρόμος είναι ό,τι πρέπει και το 207 δείχνει να τα καταφέρνει άψογα. Μοναδική ένσταση το ελαφρύ τιμόνι το οποίο δεν θυμίζει sport αυτοκίνητο και επίσης έχει ελαφρώς απότομη επαναφορά. Κατά τα άλλα, ο 1.6 THP (Turbo High Pressure) κινητήρας ακούει από χαμηλά και το μικρό turbo βοηθά σε αυτό, επομένως έχεις αρκετή ροπή διαθέσιμη όταν την χρειάζεσαι. Εδώ να σημειώσουμε πως ο κινητήρας δουλεύει με 0,8bar overboost και 0,4bar σταθερή πίεση. Κάτι που ίσως ενοχλήσει λιγάκι είναι η απόκριση του γκαζιού αφού το εργοστάσιο έχει προσπαθήσει να κάνει αρκετά προοδευτικό το άνοιγμα της πεταλούδας.
απο δοκιμη στο powermag.. |
makis106 έγραψε: | ||
|
εγω νομιζω παλι οτι το hight pressure κολαει στο οτι εχουμε τρομπα υψηλης πιεσης με 100+ κατι bar κ οχι την κλασικη με τα 3,κατι bar.οπως κ τα καινουρια vag(TFSI) εχουν το ιδιο συστημα ψεκασμου. |
εγω νομιζω παλι οτι το hight pressure κολαει στο οτι εχουμε τρομπα υψηλης πιεσης με 100+ κατι bar κ οχι την κλασικη με τα 3,κατι bar.οπως κ τα καινουρια vag(TFSI) εχουν το ιδιο συστημα ψεκασμου. |
sotos27 έγραψε: |
Παιδια το αμαξι μου πιστευω παιζει ενα πολυ σωστο 1ο σταδιο.για τα αλογα και την ροπη που ειπα δεν το δυναμομετρισα.Δεν πλολαβαινα λογο εργασιας.Μου εδειξε ενα ιδιο με το δικο μου χωρις ελευθερο φιλτρο και μου το εβγαλε φωτοτυπια.λεει:175 αλογα και 32,1 ροπη πραγματικη.Για μενα υπολογιζει λιγο παραπανω.Παντως το αμαξι παει πολυ καλα.για να καταλαβετε το φιλαρακι μου με το golf gti v του ριχνω παντου.απο σταση απο ρεπριζ και ψηλα.4ες 5ες.Και εγω δεν το πιστευα.με οτυ κολλητου μου το ibiza fr 1ο σταδιο με προγραμμα unitronic 1ες και 2ες μπροστα.Απο 3ες και μετα δεν ξερω αλλα μαλλον μαζευει απο οτι προλαβα να δω.τωρα τι να πω!θα παω για δυναμομετρηση να δω.Αν και μου ειπαν οτι του Ανδριαννακη ειναι απο τα καλυτερα δυναμομετρα.Α!και κατι αλλο.Δεν απενεργοποιει το esp. |
Manavis207Gt έγραψε: |
Με 175 αλογα σου εδειξε 32.1 ροπη????????Μηπως ρε παιδια μπερδευτικατε!!!Αλα ατομα απο δω μεσα , με 50+ αλογα παραπανω απο εσας τετοια ροπη δεν τη βλεπουν!!!!!!!!! |
Το 207cc που δοκιμασαμε εχει full ανοξειδωτη εξατμιση απο το downpipe μεχρι και το τελικο καζανακι.Διαθετει καταλυτη και ειναι κατασκευης .. ......!Η εξατμιση εχει διαμετρο 63,5mm απο το downpipe μεχρι πισω και φοραει καταλυτη ...200cpsi,αλλα το συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν φοραει μονο μια εξατμιση!Εχει γινει αναπρογραμματισμος της ecu αποκτωντας κι απο εκει μερικα extra αλογακια και μαλιστα με καλυτερο τροπο αφου το γκαζι τωρα ειναι πιο αμεσο και πλεον δεν καθυστερει να ανοιξει η πεταλουδα.Τον προγραμματισμο ανελαβε η plex tuning του Γιαννη Ανδριαννακη.Το overboost εχει ανεβει στο 1,2bar και η σταθερη πιεση πεπιπου στο 0,8.Ο κινητηρας απεδωσε στο dynomet μας 194,3ps με 31kgm ροπη,περιπου 6 κιλα περισσοτερα απο το εργοστασιακο και 45 αλογα δυνατοτερο |
175 αλογα και και 32,1 ροπη εδειξε σε 207 gt ιδιο με το δικο μου μονο που ηταν τελειως κλειστο απο αερα.δεν ειχε δηλαδη ελευθερο φιλτρο.Εμενα με υπολογιζει λιγο παραπανω.Παντως πιστευω οτι ο Αδριαννακης εκανε καλη δουλεια.παιζουν ολα ρολο.εξατμιση φιλτρο ολα.Για δυναμομετρηση δεν εχο παει.Περιμενω πρωτα να βαλω downpipe κια καταλυτη και μετα. |
kos_argyris έγραψε: |
Γιατί δε μπορεί ρε παιδιά η ροπή αυτή να βγει με αυτά τα άλογα? Έτσι κι αλλιώς η ροπή βγαίνει στις μεσαίες και σχετίζεται πιο πολύ με τη μέγιστη τιμή υπερπίεσης η οποία ρυθμίζεται από τον εγκέφαλο , ενώ η ισχύς βγαίνει στις υψηλές στροφές. |
Steve έγραψε: | ||
Μήπως ΔΕΝ είναι τελικά 225 τα άλογα από τα Αλα ατομα απο δω μεσα? |
Δεν ειπα για του Γιαννη ρε κεφάλα και εσυ,γενικα ειπα.
Απλα αν ερθει και μου πει καποιος,220 αλογα απο 150αρι με μαμα τουρμπινα,το λιγοτερο που θα κανω θα ειναι να του πεταξω κανενα πιστονι στο κεφαλι... ![]() |
salex έγραψε: | ||
Εσύ ετοιμάσου να μου πετάξεις κανενα πιστόνι. Σου'ρχεται ο κόκκινος πύρ(κ)αυλος με την υπογραφή του μαστρομήτσου του κουρμπαδόρου (Jim207GT)!!! ![]() |
alkone έγραψε: | ||||
Με λίγα λόγια ετοιμάζεται το πρώτο 207 GT που θα φτάσει τα 220PS?? ![]() |
Ένας θεός ξέρει Αλεξ. Δεν το βλέπω πιθανό πάντως.
Ακόμα και να είναι, σίγουρα δεν το συνιστώ σε κανένα ούτε και πρόκειται να διατεθεί ως στάδιο αναβάθμισης - τουλάχιστον όχι σε τόσο επιθετική μορφή. Θα είναι ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα στα νούμερα, αλλά τίποτε παραπάνω. Η τουρμπίνα τελειώνει μετά τα 200 και το ξέρουμε καλά. Κάποιος πρέπει να πληρώσει την νύφη για την εξέλιξη, οπότε ευκολότερο είναι να κάνω δοκιμές στο αυτοκίνητό μου μέχρι να βγουν συμπεράσματα. |
Ένας θεός ξέρει Αλεξ. Δεν το βλέπω πιθανό πάντως.
Ακόμα και να είναι, σίγουρα δεν το συνιστώ σε κανένα ούτε και πρόκειται να διατεθεί ως στάδιο αναβάθμισης - τουλάχιστον όχι σε τόσο επιθετική μορφή. Θα είναι ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα στα νούμερα, αλλά τίποτε παραπάνω. Η τουρμπίνα τελειώνει μετά τα 200 και το ξέρουμε καλά. Κάποιος πρέπει να πληρώσει την νύφη για την εξέλιξη, οπότε ευκολότερο είναι να κάνω δοκιμές στο αυτοκίνητό μου μέχρι να βγουν συμπεράσματα. |
kane έγραψε: |
Υ.Γ. μεχρι τα 300 εχουμε πολυ ακομα ε? ![]() |
Και μολις βγαλτε την twin scroll να δειτε πως θα αρχισουν τα προβληματα αν μιλαμε σε οριακες καταστασεις... ![]() |
Jim207GT έγραψε: | ||
Μα όλα τα λεφτά είναι που τουρμπίζει από τόσο χαμηλά, γιατί να τη βγάλεις?? Άμα θές κοντράμαξο πάρε κάτι άλλο.(ούτος η άλλος είναι βαρή) Το ρεζουμέ για μένα είναι φπε+Ι/C γραμμικά ρυθμιζμένο από 2.000 έως 6.000 θα βγάλεις 210-215 αλογάκια και 30-32 κιλά, μπλοκέ, ανάρτηση και έφυγες. Ήδη τώρα με ESP OFF και χωρίς μπλοκέ το καταχάρικα σε Εύβεια και Διόνυσο που να ολοκληρωθεί από στήσιμο. Δεν βρήσκω το λόγω κάποιος να το δυναμώσει τόσο πολύ ωστε να χαλάσει η συμπεριφορά του. |
Oταν θα μετρησω το δικο μου να ειστε σιγουροι οτι τα 235 ισως θα ειναι κα ι λιγα τελικα !!!Ενημερωτικα με φουλ πρωτο σταδιο και με την βοηθεια του salex καταφεραμε το αμαξι να δουλευει πλεον φευγατη πιεση με 1.45 over και 1.3 στον κοφτη εδω και ενα μηνα που εχουμε κανει το (πειραμα) το μοτερ δεν κανει τσικ και ουτε ενα λαμπακι!Καντε λιγο υπομονη και ερχονται καλυτερες συνεχειες!! |
Oταν θα μετρησω το δικο μου να ειστε σιγουροι οτι τα 235 ισως θα ειναι κα ι λιγα τελικα !!!Ενημερωτικα με φουλ πρωτο σταδιο και με την βοηθεια του salex καταφεραμε το αμαξι να δουλευει πλεον φευγατη πιεση με 1.45 over και 1.3 στον κοφτη εδω και ενα μηνα που εχουμε κανει το (πειραμα) το μοτερ δεν κανει τσικ και ουτε ενα λαμπακι!Καντε λιγο υπομονη και ερχονται καλυτερες συνεχειες!! |
kostas207rc έγραψε: | ||
Το θέμα είναι ότι μία φορά θα σου κάνει τη ζημιά και μετά τρέχα γύρευε να δεις τι φταίει. Επείσης είναι και η οικονομική δυνατότητα του καθενός δεν λέω καλά τα 235 βασικά πολύ καλά...αλλά ποιος μου εγγυάται εμένα τι όριο ζωής έχει το αμάξι μετά |
Ε ναι αυτό είναι στάνταρ άμα σπάσει ψάχνουμε να βρούμε το γκαντέμη ενώ όσο δουλεύει είναι και γ....ω τα εργαλεία! |
Μα έτσι είναι ρε παιδιά και μην μου πείτε ότι υπάρχει πουθενά τουρμπάτο αμάξι που να μην έχει παρουσιάσει κάτι!Από το ποιο απλό μέχρι το ποιο πειραγμένο!Εγώ θέλω όλοι αυτοί που γράφουν για τα άλογά τους βάζοντας και τον ευατό μου μέσα όταν έρθει η ώρα και χαλάσει κάτι που μακάρι να μην γίνει ποτέ και μακριά από όλους μας να ξαναγράψουνε και να μας την γνώμη τους και πως το αντιμετωπίσανε... |
οχι δεν ειναι ετσι Laughing
αστους να το φτασουν μεχρι οσο μπορουν οσο σπασει για να ξερουμε τι μας γινετε... αν ηταν ετσι να τα αφηναμε ολοι μαμα γιατι μπορει κατι να παθει...ασε να μαθουμε τι γινετε...καλα κανουν τα παιδια Wink |
Manavis207Gt έγραψε: |
Τωρα στο αμαξι μου οταν πηγαμε να φτιαξουμε προγραμμα στο Τασο στα σπατα,ειδαμε (σε κατασταση over ομως) μεχρι και 266ps με 37 ροπη!!! |
Τώρα συγνώμη αλλά... |
Τώρα συγνώμη αλλά... |
e nai σας κανει ψυχογραφημα πριν σας το φτιαξει.... ![]() ![]() βασικα το ιδιο ειχε γινει με golf gt. ενα απο τα πρωτα που φτιαξανε τα παιδια ηταν του δοκτορα. το εν λογω δουλευε 220αλογα+ με μαμα τουρμπινα και καργα ελαφρωμενο απλα πηγαινε μαζι με gti-revo...ενω το παιδι εμπαινε σερρες συχνα πυκνα κανοντας 36αρια......... δε εκανε ποτε κιχ και ας ηταν απο τα πρωτα κα ας ειχε φαει το υπερξυλο της αρκουδας... αλλα ο doctor ηταν ατομο ψαγμενο που ηξερε τι εκανε. ηταν συνεχεια με το vagcom ανα χειρας και ηλεγχε τα παντα μεχρι αηδιας στο μοτερ του . σε τετοιο ατομο δε φοβασαι να τσιτωσεις στο 100% το μοτερ γιατι ξερεις ποιος και τι θα το οδηγει σε εσας το ρολο αυτο εχει αναλαβει μονος του ο σαλεξ με τα 1.5αρια που σηκωνει στο δικο του ο βλαμενος χωρις ic.... ![]() |
Ο salex πήρε το 207, όχι για να κάνει καλό στο club, ή να βγει και να πουλάει σαν τρελός, αλλά επειδή και ο ίδιος το γούσταρε πρώτα απ' όλα σαν αυτοκίνητο έναντι των υπολοίπων αυτοκινήτων της αγοράς πριν ακόμα ανακαλύψει το club. |
Πράγματι. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που το πήρα. Μου αρέσει, όχι επειδή είναι της μόδας ή επειδή θα με κάνουν παρέα πιο πολλοί. Απλώς το βρίσκω πολύ όμορφο, έχει πολύ υψηλή τεχνολογία στον κινητήρα του και πολύ ενδιαφέρον λογισμικό εγκεφάλου. Επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτό προτιμώ να βγάλω άχρηστο το δικό μου στις δοκιμές και να πω ότι το εσπασα γιατί μου άρεσε. Αν γλυτώσουν μερικοί από σκάστρες, μπουζί κι ένα σωρό πράγματα που περιμένουν ευκαιρία για να χαλάσουν επειδή τα προλάβαμε, αυτό σίγουρα δεν με κάνει οσιομάρτυρα. Απλώς θα έχω κάνει τη δουλειά μου και το κομμάτι μου ταυτόχρονα! Εις ό,τι αφορά θέματα δοκιμών, να είστε βέβαιοι ότι πολύ λίγα αυτοκίνητα βρίσκονται σε ρυθμίσεις που να βάζουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του κινητήρα ή της τουρμπίνας τους. Σίγουρα όχι τα απλά 1α στάδια, ούτε καν τα στάδια βελτίωσης που προτείνουμε. Μόνο λίγοι και μετρημένοι δοκιμαστες, που έχουν λάβει τις προειδοποιήσεις τους καθώς και μας ενημερώνουν συνεχώς για την πορεία των αυτοκινήτων τους. Οταν με το καλό δούμε πόσο μακρυά μπορεί να πάει η βαλίτσα με τις επιθετικές ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ στο αυτοκίνητό μου, επιβεβαιώσουμε ότι λειτουργούν εξίσου καλά και σε άλλα παρόμοια, τότε και μόνο τότε μπορουν να τις χρησιμοποιήσουν οι υπόλοιποι. Διαφορετικά, ακόμα κι αν βρεθούν αναβαθμίσεις λογισμικού που βγάζουν περισσότερη δύναμη από τις δικές μας, δεν υπάρχει περίπτωση να παραδώσουμε αυτοκίνητο που να αμφιβάλλουμε για τη βιωσιμότητα του κινητήρα ή της τουρμπίνας του. Ας τα σπάσουν οι άλλοι. Δεν είναι δική μας δουλειά να παίζουμε με τις περιουσίες του κόσμου. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι ακόμα τα χρωστάμε τα ευλογημένα! |
surgeon έγραψε: |
΄Παιδια γραφω πρωτη φορα στι site αν και σας παρακολουθω καιρο.
Δεν εχω προθεση να θιγει καποιος αλλα πανω που ειμουν ετοιμος να παω για προγραμμα μιλησα με δυο γνωστους ο ενας εχασε κινητηρα-φρενα σε πολλα km kai o allos χτυπησε εμβολα, ο πρωτος με rc o δευτερος rallye αναβαθμισμενοι και οι δυο (οχι απο etuners). Παντα οχι κακοπροαιρετα απο την παρτημου οι πληροφοριες. εχετε δειγματα αξιοπιστιας του μοτερ σε αναβαθμισεις ![]() |
Παράθεση: | ||
εγω κανα 15000 εκ των οποιων τα 3000 με οβερ 1.45 και δεν περναει και πολυ καλα το καρο μου...ολο στο λιωσιμο το εχω.
|
΄Παιδια γραφω πρωτη φορα στι site αν και σας παρακολουθω καιρο.
Δεν εχω προθεση να θιγει καποιος αλλα πανω που ειμουν ετοιμος να παω για προγραμμα μιλησα με δυο γνωστους ο ενας εχασε κινητηρα-φρενα σε πολλα km kai o allos χτυπησε εμβολα, ο πρωτος με rc o δευτερος rallye αναβαθμισμενοι και οι δυο (οχι απο etuners). Παντα οχι κακοπροαιρετα απο την παρτημου οι πληροφοριες. εχετε δειγματα αξιοπιστιας του μοτερ σε αναβαθμισεις ![]() |
kane έγραψε: | ||
Μιας και γραφεις 1η φορα,δε μας λες και απο ποιους βελτιωτες επαθαν οτι επαθαν? Μιας και σωθηκες εκ θαυματος,βρε αδερφε,την ωρα που πηγαινες για προγραμμα να μιλησεις με τους 2 γνωστους. Οποτε ας μαθουμε και μεις,γιατι μονο για κορσα οπισι μαθαινουμε οτι σπανε... ![]() |
Jim207GT έγραψε: | ||
Ο Morfeas πρέπει να έχει το πρόγραμμα των etuners πάνω απο 25.000χλμ και εγώ το έχω τώρα 15.000χλμ. Όλα μια χαρά και τα χαμόγελα στα αυτιά ![]() |
΄
Παντα οχι κακοπροαιρετα απο την παρτημου οι πληροφοριες. εχετε δειγματα αξιοπιστιας του μοτερ σε αναβαθμισεις ![]() |
βεβαια εχω και μια βενζινα που ειναι για τον π....τσο.τι λετε? |
Ρε παιδια να σας ρωτησω κατι εβαλα εχτες στο αμαξι downpipe και καταλυτη με 200 τρυπες hjs racing στο Παπαδοπουλο.Το αμαξι παιζει 1ο σταδιο full. Καλα δεν συζηταμε απο ηχο.τα σπαει.Απο αποδοση το αμαξι σκοτωνει.αλλα μηπως χρειαζεται να παο παλι για διορθωση στον Αδριαννακη?αν εχει βαλει κανενας απο εδω downpipe και καταλυτη.Μου φενεται οτι λιγο ειναι στεγνο το αμαξι.δεν παει οπως πηγαινε.βεβαια εχω και μια βενζινα που ειναι για τον π....τσο.τι λετε? |
akis23 έγραψε: |
Τη φοραω ολοσωμη εδω και τρεις μηνες. Ειδα βελτιωση αλλα μαλλον χρειαζομαι αναπρογραμματισμο για πληρη αξιοποιηση. Απο θορυβο αν και resonated κανει αρκετο, ειδικα οταν ειναι αδεια. Τωρα αν αξιζει τα λεφτα της θα σου πω οταν ολοκληρωθει το project. |
peugeotναύτης21 έγραψε: |
Και εγώ εκεί ρώτησα στον αποκλειστικό αντιπρόσωπο,συγκεκριμένα μου είπε 1750 με τοποθέτηση και 12% αύξηση της ιπποδύναμης,μου πρότεινε και φίλτρο για καλύτερα αποτελέσματα(180 ευρώ) το μόνο που με ενδιαφέρει όμως είναι η εξάτμιση και πστεύω οτι τα αξίζει τα λεφτά της.Επίσης απ'ότι έχω δει σε φωτο. το τελικό είναι αρκετά όμορφο...! |
Στο rallye θα χρειαστεί να αλλαχτεί και ο πίσω προφυλακτήρας από το rc για να βγει το (δίμπουκο) τελικό της miltek?Ή μπορεί να πάρει πατέντα? |
Η peugeot αναλαμβάνει αύτη τη δουλειά?Αν και το κόψιμο του προφυλακτήρα δεν είναι άσχημη ιδέα....εφόσον γίνει προσεκτικά.... |
Η peugeot αναλαμβάνει αύτη τη δουλειά?Αν και το κόψιμο του προφυλακτήρα δεν είναι άσχημη ιδέα....εφόσον γίνει προσεκτικά.... |
rubal έγραψε: |
και σε δυναμομετρο πιο αυστηρο απο αυτο που μετραμε εμεις... |
mez έγραψε: |
http://www.overload-performance.gr/forum/viewtopic.php?f=56&t=536 ) |
υπαρχουν και καποιοι που τα πιστευουν αυτα ηθελα να ξερα? Ημαρτον δλδ. Τι νομιζουν οτι κανουν ![]() |
για το κιτ που δεινει την τουρμπινα ειναι πολλα τα λεφτα.απο εξωτερικο φτανει στα χερια μας,μαζι με τελωνεια,1700 ευρω.αλλα μπορουμε να τα φτιαξουμε κ μονοι μας.
φιλε στελιο ξεχασα να σε ρωτησω,με τη σκαστρα τι θα κανουμε?θα βαλουμε αλλη στην καινουρια τουρμπινα κ θα δουλεψει κανονικα? |
καλα τα ρωτανε αυτα? ![]() ![]() εδω 1ο σταδιο και πατιναρει ρε. Δισκο πλατο αλλο και βελτιωμενο οπωσδηποτε κατα τα αλλα μαλλον οκ απο γραναζια κλπ |
alkone έγραψε: | ||
Το δισκο-πλατο θα ζοριζεται σιγουρα...αλλα αυτο μπορει να διορθωθει με ενα καλο after-market set,αυτο που πιστευω οτι πρεπει να κοιταξουμε ειναι να φτιαξουμε καλες βασεις μοτερ(την κοντρα για αρχη) γτ το μοτερ παει περα δοθε μην πω σαν τι...και σε αναγκαζει να το πουλας λιγο στις γρηγορες αλλαγες,ασε που χαλαει κ την ολη αισθηση του αυτοκινητου πολυ!! |
για το κιτ που δεινει την τουρμπινα ειναι πολλα τα λεφτα.απο εξωτερικο φτανει στα χερια μας,μαζι με τελωνεια,1700 ευρω.αλλα μπορουμε να τα φτιαξουμε κ μονοι μας.
φιλε στελιο ξεχασα να σε ρωτησω,με τη σκαστρα τι θα κανουμε?θα βαλουμε αλλη στην καινουρια τουρμπινα κ θα δουλεψει κανονικα? |
akis23 έγραψε: | ||||
+1 ![]() |
GIORGOS_207RALLYE_ έγραψε: |
παιδια γεια σας.δυστηχως εχω ασχημα νεα γιατι μολις σημερα ειδα το πρωτο σπασμενο rc.το οποιο ειχε καρφωσει μπιελα. |
παιδια γεια σας.δυστηχως εχω ασχημα νεα γιατι μολις σημερα ειδα το πρωτο σπασμενο rc.το οποιο ειχε καρφωσει μπιελα. |
Κρίμα ρε γμτ. Τόσο καιρό προσπαθώ να καρφώσω τις δικές μου με 1.6bar και δεν μου κάθονται.
Μα καλά, πώς τα κατάφερε ο ποιητής; |
γιατι το πιγενανε απιτιδες για σπασιμο για να δουνε ποσο αντεχει το μοτερ και τελικα εσπασε στα 2bar.και το εμαθα απο τον προγραμματιστη μου γιατι αυτοσ το προγραμματιζε και μου ειπε οτι το εκαναν γιαυτο το λογο. |
|
|
Στέλιο, άσε τις μαλ***ες και φούσκωσε το 2 bar να τελειώνουμε ![]() κότα ![]() ![]() ![]() |
mrkaza έγραψε: |
Αληθεια τι μας φτεει το μοτερ του στελιου ??? |
Από την άλλη πλευρά, αν έγραφε ότι έσπασε στο 1.3 τότε δεν θα είχε και πολλή πλάκα, έτσι δεν είναι ![]() ![]() |
Είπαμε να πειραματιστούμε, όχι να αυνανιστούμε! |
είναι σαν να νομίζεις ότι μπορείς να πηδήξεις από τον πύργο του Άιφελ και να προσγειωθείς όρθιος. Δυσκολούτσικο δηλαδή. |
Α και κατι ακομα θα παρακαλεσω τον steve να βγαλει την foto με της πιτες γιατι μου πεφτουν τα σαλια...ευχαριστω.. ![]() |
manos82 έγραψε: |
Δεν με καταλαβες η απορια η δικια μου δεν εχει να κανει με το ποσο καλος ειναι ο Salex αλλα αν αυτο που μου ειπε ο αντιπροσωπος στεκει οσο αφορα την υποδυναμη μετα το προγραμμα που δινει αυτος |
manos82 έγραψε: |
Ετσι και αλλιως ρητορικη ερωτηση ητανε δεν θα το βαλω εκει απλα μου εκανε πολυ εντυπωσει τα 185 τροχο και γιαυτο ρωτησα εσας που ξερετε και 10 πραγματα ποιο πολλα απο μενα,τουλαχιστον εδω βλεπω τι δουλεια γινεται |
manjokos έγραψε: |
ρε παιδεια καθως ψαχνωμουνα στο νετ ειδα οτι η overload performance βαζει προγραμμα στα πpug μας...ξερει κανεις τπτ παταπανω....? |
αν υπαρχει κανενα τετοιο με 185τροχο,μονο με προγραμμα.προσφερομαι,να ξεσκεπασω επιτελους το δικο μου,κ να κανουμε καμια δοκιμη ![]() ![]() εδω τα ιμπιζα κουπρα,με φουλ 1ο σταδιο,τροχαλιες,επωνυπες εξατμησεις κτλ δεν ξεπερνουν τα 235αλογα.δε νομιζω οτι τα δικα μας μοτερ ειναι τοσο πιο μπροστα απο αυτα των γκρουπ βαγκ,ωστε ενα 1.6αρι μοτερ να βγαλει πιο πολλα απο ενα αντιστοιχο βαγκ.κ αυτο μονο κ μονο γιατι δεν υπαρχουν ουτε "αγελαδες" για τα δικα μας.ουτε τροχαλιες,κ αν το προχωρησουμε κιαλλο ουτε αιρ φλοου μεγαλυτερα κτλ. κ ολα αυτα τα λεω με βαση μετρησεων στο δυναμομετρο που παω εγω,κ αυτο εχουμε σα μετρο συγκρισης(δεν αναφερω πιο ειναι,μη θεωρηθει διαφημιση).οποτε δε ξερω τι αποκλισεις μπορει να υπαρχουν σε καποιο αντιστοιχο.το κουπρα που δοκιμασε ο κωστας ηταν 230 με 35 κιλα ροπης στο δυγκεκριμενο δυναμομετρο. |
Μπορείς τότε να το φέρεις να κάνουμε μία δοκιμή στο δρόμο μακρία από δυναμόμετρα και iso να δούμε αν όντως αποδίδει 250 άλογα |
recife_rallye έγραψε: |
Αυτο δλδ ειναι με μαμα κουλερ και φπε???Και περιμενεις να το πιστεψουμε? |
manaros έγραψε: |
δεν σου φαινεται εσενα περιεργο που τοσος κοσμος(μιλαω κυριως για εξωτερικο) εχει φτασει σε καποια ορια το μοτερ και δεν τολμα να το ανεβασει αλλο; |
μηπως ειναι λιγο νωρις για μια τετοια ανακοινωση; |
Πώς σκ@τ@ θα βγάλουμε 300 άλογα αφού δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 240 με τους εργοστασιακούς πολλαπλασιαστές μας?
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τον αντίλογο |
μηπως το αμαξι θα επρεπε να δοκιμαστει εστω ενα μηνα για να δειξει ενα πολυ μικρο μερος της αξιοπιστιας του και μετα να ανακοινωθει η οποιαα βελτιωση εχει πραγματοποιηθει; |
για το τροπο διορθωσης ρωταω γιατι ποτε δεν εμαθα πως επηρεαζουν μια μετρηση οι εκαστοτε ρυθμισεις και απλα το ειχα απορεια.. |
επισης δεν θα απαγορευσω σε κανεναν να κανει οτι θελει στο αμαξι του,ομως ειναι καλο να σκεφτομαστε λιγο και την αλλη μερια,αυτη που μπορει καποιος απο τον ενθουσιασμο του να προχωρησει σε λαθος κινησεις που θα του στοιχισουν σε χρονο και χρημα.. |
Κανε μου επισης μια χαρη.πες οτι ερχεσαι στην αλλη πλευρα,αυτη που εισαι ενας χ ανθρωπος που χαιρεται το 207 του και ενω διαβαζει παντου τα υπαρχων ορια του κινητηρα του,ερχεται καποιος και τα ανατρεπει....δεν θα ησουν τουλαχιστον σκεπτικος;; |
Σεβαστή είναι γνώμη σου αλίμονο αλλά δεν μπορείς να λες ότι RC με εξάτμιση και φίλτρο αποδίδει 250 άλογα όταν τόσους μήνες και εγώ και πολλά παιδιά απο εδώ μέσα προσπαθούμε με φουλ πράγματα πάνω και διάφορες ρυθμίσεις να φτάσουμε τα 230 μετα βιας. |
turborabbit έγραψε: | ||
==== Δεν περιμένω να με πιστέψει κάποιος και δεν ήρθα να αποδείξω κάτι... |
Εκείνος τα κατάφερε, μπράβο του λοιπόν γιατί έχει δίκιο και όλοι οι υπόλοιποι είναι γιδοβοσκοί. |
Στο τεχνικό μέρος:
Μάθαμε ότι αντέχει το 207 με 1.5πίεση. Μα αυτό το ξεραμε εδώ και πολύ καιρό, ήδη υπάρχει με μαμά τουρμπινες και βελτιωμένες. |
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο έλεγχος πίεσης είναι απενεργοποιημένος γιατί έχει ξηλωθεί μηχανολογικά η βαλβίδα ελέγχου που έχουν τα υπόλοιπα 207 |
και το αυτοκίνητο σηκώνει έτσι κι αλλιώς 1.5 χωρίς κανένας να μπορεί να το μειωσει - ούτε ο ίδιος ο εγκέφαλος αφού έχει ευνουχιστεί σε αυτό το θέμα. |
Έτσι ο φίλος προγραμματιστής δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τα συνηθισμένα προβλήματα διαχείρισης ροπής/πίεσης. |
Φυσικα Κυριλλε..δεν εισαι σε δικαστηριο,αυτο που θελουμε εμεις ομως ειναι να ακουμε-διαβαζουμε μονο αληθειες.. Ουτε ειπαμε πως λες ψεμματα σε κατι...απλα επειδη εδω μεσα υπαρχουν καποιες στανταρ τεκμηριωμενες αποψεις για καποια ορια του thp και συ αυτα τα σπας στη θεωρια,θελουμε να μας δειξεις και στην πραξη! |
Εδω διαλογος θελουμε να γινεται..να ακουμε αποψεις και να τις αντικρουουμε..εκτος αν θελεις να κανεις μονολογο ![]() ![]() |
Για πέιτε μας και μας τότε πως λύθηκε το θέμα του safe mode γιατί εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει να λυθεί χωρίς να ξυλώσω η να προσθέσω κάτι καινούργιο |
==== Με βελτιωμένες τουρμπίνες απ'οτι μαθαίνω όμως δεν καταφέρετε να κάνετε ούτε ένα άνοιγμα από χαμηλές στροφές χωρίς safe mode ![]() |
Μην παιρνεις και ορκο!!! ![]() |
Με λιγα λογια φιλτατε θελεις να μας πεις οτι με μαμα πολλαπλασιαστες ξεπερασες τα misfires! |
Και με την μαμα τουρμπινα του rc εβγαλες 250ps...σε τι πιεση δλδ δουλευε το αμαξι?Γιατι απ οτι ξερουμε εδω,ο μαφ τελειωνει στο 1.55..ή κανουμε λαθος? |
turborabbit έγραψε: | ||||||||||||||
==== Όχι δεν μου φαίνεται. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που συμμετέχω ενεργά σε προτωποριακά projects...
==== Έχω ανακοινώσει κάτι; Μια πρόχειρη ρύθμιση έκανα, μια μέτρηση και απάντησα στο:
==== Εννοείται... δεν καταλαβαίνω, είπε κανείς ότι "έλατε, έχουμε έτοιμα κίτς των 300 ύππων"; Νομίζω ένα πρότζεκτ συζητάγατε και έγινε μια ενημέρωση για την πρόοδο που πρότζεκτ...
==== Βεβαίως και επιρεάζουν. Αλλά : 1) Θέλαμε να πάμε σε μάχα 2) Δεν έχουμε δικό μας μάχα 3) Στην Αθήνα είναι δύο τα μάχα 4) Το μάχα στα Σπάτα ανήκει στους ανταγωνιστές 5) Το μάχα στην Μεταμόρφωση είναι ανεξάρτητο (δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο προγραμματιστή) αλλά μετράει με 970mbar και με EWG ή με ότι άλλο μετράει. Εγώ τί να κάνω; Ποστάρω ότι μέτρησα και αν τις θεωρείτε άκυρες - δεν μπορώ να κάνω κάτι... Έτσι κι αλλιώς δεν έχω να κερδίσω ή να χάσω κάτι... 'Οταν μαζέψω λεφτά για να πάρω μάχα - θα μετράω με 1010mbar και iso...
==== Δηλαδή είναι όλοι εδώ μέσα πρόβατα και δεν έχουν δικό τους μυαλό;
==== Βεβαίως, άλλο όμως σκεπτικός, άλλο προκατελλειμένα αρνητικός λόγω όποιας μακροχόνιας συνεργασίας με όποιον άλλον βελτιωτή... |
και τελικα πως φαινεται οτι ειμαστε κλασικοι ελληνες...γιατι οταν κατι ειναι διαφορετικο η καινουριο απο αυτα που ξερουμε η που θελουμε τοτε το κρινουμε κ το κατακρινουμε. πρωτα απολα να δωσω εγω στον ανθρωπο τον κωδικο της βλαβης που εχει ζητησει τοσες φορες κ κανενας δε του την εδωσε P2263 Turbo/Super Charger Boost System Performance αυτη ειναι η βλαβη κυριλε.
κ χωρις να ξερω ουτε προσωπικα,αλλα ουτε κ εχουμε μιλησει ποτε με τον βαγγελη κ τον κυριλο(κ βλεπω αρκετες αντιπαραθεσεις),να απαντησω σα τριτος κ ας με διορθωσουν οι προγραμματιστες,στην απορια του φιλου κωστα,κ του καθενα.ρωτατε πως εβγαλε το RC 1ο σταδιο 250 αλογα.πιστευεται οτι η τουρμπινα,αν ρυθμιστει να δουλευει σε διαφορετικες πιεσεις,δε θα τα φτασει τα αλογα?γνωμη μου ειναι οτι η τουρμπινα μπορει να σηκωσει τοσο,αλλα δε ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλη,κ υποθετω γιαυτο το λογο ο στελιος δεν τις πιεζει,ετσι ωστε να μην εχουμε καμια ζημια.τωρα μπορει καποιος να προσπαθησε,να εβγαλε παραπανω κ να πηρε το ρισκο μιας ενδεχομενης ζημιας. εγω βλεπω οτι μπηκαν εδω μεσα κ μας εδειξαν κατι καινουριο.πολλοι θα το κατακρινουν,αλλα μετα απο καιρο πολλοι θα τους ακολουθησουν κ παραδειγμα ειναι κ η βελτιωση του φιλου μαναβη ![]() το δυναμομετρο που εχουν παει,το ειχα χρησιμοποιησει κ εγω,κ πολλα παιδια απο το mazda club. οσο για τη δουλεια κ τα αποτελεσματα,κ εφοσον οι ανθρωποι εχουν εξηγησει αρκετες φορες τι κ πως το εχουν ρυθμισει κ πως δουλευει,πιστευω ειναι λιγο απαραδεκτο σε καθε ποστ να ρωταμε τα ιδι πραγματα.γιατι οσα ποστ διαβασα οι ερωτησεις ειναι πως σηκωσε τοσο πιεση,πως φτανει το καυσιμο.πως δεν εχουμε misfires κτλκτλ.κατα την γνωμη μου οποιος εχει τις αμφιβολιες του,μπραβο του,αλλα πιστευω οτι κανενας απο ολους αυτους που εχουν τις αμφιβολιες κ τις τοσες ερωτησεις,θα φτιαξουν ποτε ενα παρομοιο αυτοκινητο.απλα προσπαθουν να "κοροιδεψουν" τον εαυτο τους,οτι δεν ειναι πετυχημενη μια τετοια μετατροπη.κ οπως ξερουν οι πιο πολλοι,για να κανεις μια μετατροπη,πρεπει να εισαι διατεθημενος να χαλασεις κ χρημα.αλλιως Φ.Π.Ε κ ολα οκ. κ το εχω ξαναπει,οτι ο λογος που δε γραφει καποιος εδω μεσα,που εχει φτιαξει κατι διαφορετικο στο αμαξι του,ειναι για να αποφυγουμε ολο αυτο που γινετε σε 10 σελιδες.ο καθενας για τον εαυτο του. κ αφου τελειωσα το μακροσκελες κειμενο,να συγχαρω κ εγω τα παιδια για την δουλεια τους,κ πιστευω οτι αρχιζουν να ανοιγουν καινουριοι δρομοι στο θεμα βελτισωσεις του 207. |
δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου αλλα φαινεσαι επιθετικος στις απαντησεις σου. |
δεν ξερω αν δεν το εξηγησα σωστα η αν δεν το καταλαβες εσυ σωστα αλλα εγω εστιαζω στο οτι ενα ουτε πρωτο σταδιο rc εβγαλε σχεδον 250 αλογα στον στροφαλο ενω τοσοι πολλοι βελτιωτες ,ιδιατερα στο εξωτερικο,δεν εχουν καταφερει κατι αναλογο... |
το να στεγνωσεις πχ το μοτερ τελειως σημαινει πολυ αυξημενη αποδοση αλλα πολυ περιορισμενη διαρκεια ζωης. |
το να αυξησεις απλα την πιεση επισης σημαινει αυξημενη αποδοση αλλα επισης με κοστος την ζωη του μοτερ. |
απλα απο μεριας μου θα ηθελα μια καλυτερη τεκμηριωη ως προς το ιδιο το μοτερ.δηλαδη τι γινεται με πυρομετρα,μειγματα κλπ.ποσο ασφαλη ειναι δηλαδη οι τιμες μετα την βελτιωση. |
το αν τα μεταλλα(μπιελες πιστονια τουρμπινα ουσιαστικα) αντεξουν ειναι θεμα αντοχης υλικων και μονο ο ποιοτικος ελεγχος θα μπορουσε να μας το δειξει η η εμπειρια σπαζοντας μερικα μοτερ. |
Απλα και ωραια λοιπον θα μου αρεσε μια πιο ολοκληρωμενη παρουσιαση του project ωστε να κατανοησω οτι εχουν ληφθει καποια απαραιτητα μετρα ωστε να μην γινει το μοτερ μου πυροτεχνημα. |
Νομιζω πως ουτε σε θιγω ουτε κραζω το project σου.απλα ζηταω να γινεις αναλυτικοτερος για κατι που αν τυχον χαλασει θα χρειαστω σχεδον 6000 ευρω για να το επισκευασω.αυτα βεβαια ως προς εμενα.αν θες με προσπερνας και τελειωσε. |
Οχι Κυριλλε,δεν ειπα οτι λες ψεμματα..αλλωστε στο ξεκαθαρισα απο την αρχη!
Απλα μας φαινεται λιγο περιεργο! |
Μαπ ηθελα να πω,σορρυ..και οκ με την ροπη,την δυναμη ομως απλα την βγαζεις σε πιο ψηλες στροφες κρατωντας πιο πολυ ωρα την πιεση σε ψηλα επιπεδα? |
και τελικα πως φαινεται οτι ειμαστε κλασικοι ελληνες...γιατι οταν κατι ειναι διαφορετικο η καινουριο απο αυτα που ξερουμε η που θελουμε τοτε το κρινουμε κ το κατακρινουμε. πρωτα απολα να δωσω εγω στον ανθρωπο τον κωδικο της βλαβης που εχει ζητησει τοσες φορες κ κανενας δε του την εδωσε P2263 Turbo/Super Charger Boost System Performance αυτη ειναι η βλαβη κυριλε. |
το δυναμομετρο που εχουν παει,το ειχα χρησιμοποιησει κ εγω,κ πολλα παιδια απο το mazda club. |
fynos έγραψε: |
Στο δυναμόμετρο στα Σπάτα ποίος στο απαγορεύει να πάς ?
Πολύς κόσμος μπορεί να μετράει εκεί, γιατί όχι και εσύ ? |
Εκτός PSClub δεν ξέρω τι γράφεται και τι διαβάζεται γενικώς, και νομιζω οτι "αμεσα" δεν ενδιαφέρει κανέναν μας. |
Νομιζω οτι οταν σου βγαζει εκτυπωση βαση ISO,οτι ρυθμισεις και να βαλεις,αυτες διορθωνονται βαση πρωτοκολλου με εξαιρεση το φορτιο. ![]() |
Ετσι και αλλιως την δυναμη δεν την βγαζει το προγραμμα σε ενα μοτερ αλλα ολα τα υπολοιπα,περιφερειακα και μη. |
==== Δεν ξέρω. Απλώς για τους λόγους που ανέφερα, διστυχώς δεν μπορώ να εμπιστευτώ τις μετρήσεις. |
Μια βασικη διαφορα που νομιζω οτι εχει ξεκαθαριστει αρκετα πριν ειναι οτι ο Κυριλλος ειπε οτι εγω κανω αυτο που μου λενε,φροντιζω να ειναι ΟΚ απο μιγματα και απο εκει και περα οσο αντεξει μιας και δικο του ειναι,αυτος αποφασιζει πως θα το χειριζεται.
Απο την αλλη ο Salex προτιμησε την νοοτροπια του "δυναμη & απροβληματιστη λειτουργια" οποτε δεν ξερω κατα ποσο μπορει να υπαρξει αμεση συγκριση στην δουλεια τους. Ετσι και αλλιως την δυναμη δεν την βγαζει το προγραμμα σε ενα μοτερ αλλα ολα τα υπολοιπα,περιφερειακα και μη. Ολα τα υπολοιπα ειναι μπουρδες και ιστοριες για μαιμουδες... |
οι οποιες ειναι.. ?
εκτοσ απο του κονδωρα δεν εχω ακουσει κατι αλλο? |
==== Oscar πχ απ'όσο ξέρω |
grpts έγραψε: | ||||
|
oscar ειναι αυτοι οι απατεωνες που ηταν επι βουλιαγμενης?απεναντι απο αεροδρομιο?
αν ναι να μη μιλησω καλυτερα. να σας δειξω δικογραφια φιλου να καταλαβετε...... |
φτανει ογκομετρικα να βγαλει 250αλογα απο 1600κυβικα?
τα διαγραμματα της τα εχει κανεις να τα ανεβασει να δουμε |
ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ και φτανουν στα ορια υποψιας. |
ωραια φερε το βραδυ το rc με τα 250 αλογα
απο ενα προγραμμα και μια εξατμιση χωρις αλλαγη dp χωρις αλλαγη ic χωρις πειραγμα τουρμπινας να δουμε τις πραξεις και τα λογια σου απο τη στιγμη που παρουσιαζεις σα το πιο φυσιολογικο πραμα του κοσμου κατι που δεν εχει καταφερει ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ειναι λογικο να σου ζητανε τα παιδια πραξεις . ο τροπος που μιλανε καποιοι ξερεις πολυ καλα οτι σε ολα τα φορουμ ειναι ιδιος και αναλογος τους επιπεδου τους. . . . με οτι σημαινει αυτο για το καθε ενα τους |
Αυτό που είδα ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΩΣ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ της κοινωνίας σας, είναι ότι σε αυτές τις 10 σελίδες "διαλόγου" ΥΠΕΡαποδείξατε ότι ο κάθε ένας που γράφει εδώ μέσα ΔΕΝ κρίνεται από τα γραφώμενά του, αλλά από τις βάσιμες αποδείξεις των πράξεών του που πρέπει να παραθέσει. |
turborabbit έγραψε: | ||||
==== Άρα ουσιαστικά συμφωνείς ότι ισχύει 100% αυτό που είπα, σωστά ;
|
![]() |
turborabbit έγραψε: |
Δεν είναι τιποτα, απλώς θέλει πιο προσεκτικό προγραμματισμό της ζητούμενης πίεσης (όχι πλήρωσης) και μια μικρή διόρθωση στο καλιμπράρισμα της wastegate στις χαμηλές στροφές (στο εργοστάσιο δεν προβλέψανε ότι θα πάει κανείς να σηκώσει 1.4 μπαρ από τις 3000 στροφές και δεν έχουν καλιμπράρει στο ρόμποτ τον χάρτη αυτό στην περιοχή αυτή, οπότε έμεινε με "μαθηματικά υπολογισμένα" στοιχεία, τα οποία δεν συμφωνουν με την πραγματικότητα και έτσι τρώει το safe mode). Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. |
SnakeMJK έγραψε: |
Η Oscar είναι πάνω στην Θηβών στο Περιστέρι (από εκεί πήρα το 206).
τι συγγρού και βουλιαγμένες λέτε... κ απ όσο ξέρω δεν προσφέρουν κανένα απολύτως πρόγραμμα. |
Δεν ξερω αν εχει τεχνικο υποβαθρο αλλα αν θυμαμαι καλα ο Στελιος ειχε πει οτι μπορει να υπολογιστει στο περιπου η αποδοση απο την μετρουμενη ποσοτητα αερα στην εισαγωγη.
Αν οντως στεκει κατι τετοιο,δεν μπορει να μετρηθει το ραλλακι του παιδιου για να δειτε το νουμερο και να συγκρινετε; ![]() |
Δεν ξερω αν εχει τεχνικο υποβαθρο αλλα αν θυμαμαι καλα ο Στελιος ειχε πει οτι μπορει να υπολογιστει στο περιπου η αποδοση απο την μετρουμενη ποσοτητα αερα στην εισαγωγη.
Αν οντως στεκει κατι τετοιο,δεν μπορει να μετρηθει το ραλλακι του παιδιου για να δειτε το νουμερο και να συγκρινετε; ![]() |
Μηπως κανω εγω λαθος και μετραει απο καποιον αλλον αισθητηρα. ![]() Καλυτερα να το διευκρινησει ο Στελιος για να μην λεω μπουρδες. ![]() |
recife_rallye έγραψε: | ||
Και εσυ εκανες ΟΟΟΟΟΛΕΣ αυτες τις μαθηματικες λυσεις που ειναι παααααρα πολλες? |
Μου φαινεται δυσκολο γιατι για να κανεις οοολες αυτες τις πραξεις του χαρτη και να αλλαξεις τα δεδομενα,θελει πολλες συνεχομενες μερες εργασιας! |
Αν οντως το εκανες (που μοιαζει δυσκολο εως ακατορθωτο) μπραβο,τι να πω... |
εγω τοσα χρονια γιατι ηξερα για μαπ και μαλιστα θυμαμαι να λετε για 1.5+κατι οτι μπορει να μετρησει |
αυτο το τροπαρι με μαφ πως σας ηρθε????????????? |
turborabbit έγραψε: | ||||||||
==== 1) Δεν είναι παααααρα πολλες. Μερικά "κουτάκια" είναι που αφοράνε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες 2) Όχι δεν έκανα ΟΟΟΟΟΛΕΣ αυτες τις μαθηματικες λυσεις. Έλυσα το πρόβλημα με την μέθοδο trial and error. Δηλαδή άλλαζα τα κατάλληλα δεδομένα σιγά-σιγά μέχρι να πετύχω το επιθυμιτό αποτέλεσμα.
==== 1) Όπως είπα και πρίν, οι αλλαγές είναι λίγες 2) Οι αλλαγές είναι γελοίες σε σχέση με τις υπόλοιπες αλλαγές που χρειάζονται για να "χτίσεις" το υπόλοιπο πρόγραμμα 3) Σίγουρα κόστησε μερικά ξενύχτια για να αναλύσω την εργοστασιακή τεκμηρίωση των αλγορίθμων και μερικά απογεύματα για να το λύσω το πρόβλημα πρακτικά.
==== Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. |
Αυτα ομως αλλαζουν απο αμαξι σε αμαξι αν δεν κανω λαθος,καθως συμπεριφερεται διαφορετικα η τουρμπινα..αναλογως τα περιφερειακα! π.χ δεν σηκωνεται με τον ιδιο τροπο η πιεση σε ενα αμαξι μονο με εισαγωγη-χωρις κουλερ,απ οτι σε αλλο με εισαγωγη ΚΑΙ κουλερ..ή κανω λαθος? |
==== Έχεις απόλυτο δίκαιο. Ακόμα και η πτώση πίεσης (αναρρόφησης) πάνω στο φίλτρο αέρα αλλά πτώση πίεσης πάνω στο ιντερκούλερ είναι μοντελλοποιημένα μέσα. Με την αλλαγή του ιντερκούλερ και φίλτρου οι τιμές αυτές αλλάζουν. Αν δεν γίνει κατάλληλη τροποποίηση του μοντέλλου - όλος ο αλγόριθμος θα είναι εκτός κατα ΧΧmbar πίεσης από φίλτρο, ΥΥmbar από intercooler, βάλε και άλλα ΖΖ από την εξάτμιση κλπ... και θα δείς ότι εκεί που περιμένει 2000mbar του έρχονται 2200 και τρελλένεται. Έχει βεβαίως κάποια όρια προσαρμογής και ανοχής, αλλά με πολύ καλά περιφερειακά τα όρια αυτά τα "καβαλάει" και έρχονται κοψίματα (προσπαθεί να κλείσει την πεταλούδα για να μειώσει την πίεση, προσπαθεί να παίξει με την Ν75) ή ακόμα και safe modes.... |
** ΜΑΦ υπάρχει στις αμερικάνικες εκδόσεις των mini με το 1.6Τ μοτέρ.
Γι'αυτό και γλιτώνουν μερικές δύσκολες περιπτώσεις και με λιγότερη τεχνογνωσία (ενωώ γνώσεις αλγορίθμων λειτουργίας των MED17) μπορούν και βγάζουν πολλά απροβλημάτιστα άλογα. |
Και παμε σε εκεινο που σου ειπα στην αρχη...αν το αμαξι σου εχει φουλ περιφερειακα,τοτε οι πραξεις που εχεις να κανεις για να λυσεις το θεμα ειναι παμπολλες.....ή οχι? |
Υ.γΤελικα με το θεμα των πολλαπλασιαστων πως το ελυσες?με πτωση πιεσης στα ψηλα? |
bougas13 έγραψε: |
Turborabbit αν θες δωσε καποιες λεπτομερειες για το προγραμμα στα 207 RC οπως πιεση overboost, πιεση λειτουργιας στον κοφτη, κοφτη στροφων και οτι αλλο θες εσυ ωστε να μας παρουσιασεις ολοκληρωμενα το προιον σου. |
Για την ακρίβεια θα ήθελα αν μπορούσες(για όλα μας τα μέλη) να μας κάνεις μία ανάλυση για το τι προσφέρεται σαν εταιρεία (για τα μοντέλα rallye/gt/rc), κοστολόγιο, επιδόσεις κλπ. |
κυριλλε αν μπορεις ανοιξε ενα ξεχωριστο τοπικ για να παρουσιασεις τη δουλεια και τα αποτελεσματα σε 207 150/175 πρωτο σταδιο που ρωτανε τα παιδια (προφανως εννοουν μονο προγραμμα και καμια παπατζα περιφερειακα) |
Ενδιαφερον ακουγεται. Υπαρχει καποιος στο φορουμ με 207 Rc το οποιο να φοραει μεγαλυτερο intercooler,εξατμιση ολοσωμη 63.5 με
downpipe με μεταλλικο καταλλητη,φιλτροχοανη, ρυθμισμενο διακενο στα μπουζι και προγραμμα και που να μην υποφερει απο δυλειτουργειεσ misfires, safe mode κοψιμματα μετα τις 5500 στροφες? |
δεν επηρεαζει λειτουργια (αν εχω καταλαβει καλα) απλα δεν εχει βρεθει το μπαγκ ? προφανως στο αρχειο? |
αν εχω καταλαβε καλα τα παιδια απλα τους τη σπαει που εμφανιζεται στο ταμπλο. δεν εχουν διαφορα σε αποδοση. αλλο πραμα ισως μιλανε |
μαλλον δεν ειναι αυτο γιατι αν ηταν ετσι θα ειχε σπασει καποιο...ειδικα μες το κατακαλοκαιρο....
απλα τα παιδια λειπουν διακοπες (σαλεξ παντρευτηκε) και δεν ειχαν χρονο να το διορθωσουν - σε οσα το βγαλε - |
==== Παιδιά, σόρρυ. Μέχρι να γίνει κάποια επίσημη απόφαση από την διαχείρηση δεν έχω δικαίωμα να παρουσιάζω κάτι καθώς μπορεί να θεωρηθεί διαφήμηση. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να μαζευτούν εδώ καμιά 10αριά μέλη με δικές μου αναβαθμίσεις που έχουν κάνει έστω 20000χλμ και να πάρει η διοίκηση (αλλά κυρίως και εσείς) κάποιο feedback, ώστε να αποδειχθεί η αξιοπιστία των αναβαθμίσεων που κάνω και να μη μιλάμε για γουρούνι στο σακί. Παρακαλώ, μέχρι να γίνει κάποια τέτοια επίσημη ανακοίνωση από την διοίκηση, μη με βάζετε σε δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις τύπου παρουσίασης. Μπορώ να απαντήσω σε κάποια συγκεκριμένα τεχνικά ερωτήματα αλλά και εκεί είναι λεπτή η θέση μου καθώς πρέπει να μηλάω αόριστα. |
MEMsound έγραψε: | ||||||
Ετσι ακριβώς, αλλα για να σε βγάλω από την δυσκολη θέση αλλα και για να ειμαστε σωστοί με τους υπόλοιπους συνεργάτες, αν εχεις/εχετε κάποιο συγκεκριμένο αυτοκινητο ας πουμε "ετοιμο" μπορείτε να το παρουσιάσετε σαν παράδειγμα. Αρκεί η συζήτηση να παραμείνει στα πλαίσια του τι εχει γίνει στο συγκεκριμένο και να μην μετατραπεί σε "ελάτε να σας φτιάξω ολα τα πρόβληματα" (γι αυτό και αφησαμε ανοιχτο το τόπικ με το 207 με g28r) Αυτό που δεν μπορεί να γίνει, οσο δεν εισαι στους συνεργάτες του κλαμπ ειναι να εχεις δικό σου τόπικ, με σχετικό διακριτικό τίτλο ή ακομα και υπόμνημα) οπου θα μπορουν "αμεσα" και ευκολα να σε βρουν τα μέλη για οποιαδηποτε ερωτηση/απάντηση κλπ, οπως επίσης και επιτρεπεται να αναρτούνται τηλέφωνα επικοινωνίας / προσφορες κλπ κλπ. |
Μακαρι το προβλημα να ηταν μονο το λαμπακι εννοειται οτι απο την στιγμη που αναψει το check to αυτοκινητο απλα δεν παει βημα. δεν αμφιβαλλω οτι τα παιδια θα το βρουν και θα το φτιαξουν απλα εκανα την ερωτηση για να δω αν ειναι γενικο το φαινομενο η συμβαινει μονο σε μενα. |
δλδ ολοι εδω μεσδα φορανε προγραμμα απο κονδωρα κ απο e-tuners?καποιος που να φοραει κατι αλλο δεν υπαρχει να μας πουν εντυπωσεις??? |
==== Παιδιά, σόρρυ. Μέχρι να γίνει κάποια επίσημη απόφαση από την διαχείρηση δεν έχω δικαίωμα να παρουσιάζω κάτι καθώς μπορεί να θεωρηθεί διαφήμηση. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να μαζευτούν εδώ καμιά 10αριά μέλη με δικές μου αναβαθμίσεις που έχουν κάνει έστω 20000χλμ και να πάρει η διοίκηση (αλλά κυρίως και εσείς) κάποιο feedback, ώστε να αποδειχθεί η αξιοπιστία των αναβαθμίσεων που κάνω και να μη μιλάμε για γουρούνι στο σακί. Παρακαλώ, μέχρι να γίνει κάποια τέτοια επίσημη ανακοίνωση από την διοίκηση, μη με βάζετε σε δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις τύπου παρουσίασης. Μπορώ να απαντήσω σε κάποια συγκεκριμένα τεχνικά ερωτήματα αλλά και εκεί είναι λεπτή η θέση μου καθώς πρέπει να μηλάω αόριστα. |
notis1313 έγραψε: | ||
vaggo εγω φοραω προγραμμα απο ανδριανακη - all time classic!!!!ειμαι απλα υπερευχαριστημενος!!!!! |
θεωρω οτι απο θεμα μακροβιοτητας ΙΣΩΣ λεω ισως να ειναι το πιο αξιοπιστο?λιγοτερο ζορικο ? δε ξερω πως να το θεσω |
του ανδιανακη γενικα απο οσο εχω ακουσει το προγραμμα εχει τις πιο σοφτ ρυθμισεις απο ολα και βγαζει ενα κλικ κατω απο αλογα....
ο ανθρωπος βεβαια ειναι σε αλλη λογικη και τροπο σκεψης απο τους περισσοτερους που τους νοιαζει ποιος θα τους περασει και ποιος οχι... θεωρω οτι απο θεμα μακροβιοτητας ΙΣΩΣ λεω ισως να ειναι το πιο αξιοπιστο?λιγοτερο ζορικο ? δε ξερω πως να το θεσω γνωμη λεω |
Μα καλα ο μονος μου εχει Rc με ιντερκουλερ προγραμμα ολοσωμη εξατμιση, μπουζι, φιλτροχοανη και προγραμμα και υποφερει απο misfires κοψιματα safe mode kai τετοια ειμαι εγω??? Τι να πω οι υπολοιποι δηλαδη πατατε γκαζι με 2000 στροφες με 4 ταχυτητα και το αυτοκινητο απογειωνεται? το δικο μου παντως οταν το κανω μετα δουλευει σαν alfa romeo 33 με διπλα weber. Δοκιμασατε ποτε να τελικιασεται το Rc σας και προσοχη δεν εννοω πατωντας το γκαζι μεχρι την μεση με το μπαρομετρο να δειχνει 0 αλλα με το γκαζι φουλ πατωμα? Αν τα κανεται ολα αυτα και το αυτοκινητο σας σας αρεσει οπως λειτουργει τοτε μαλλον ειμαι εγω παραλογος και απαιτιτικος και ζηταω παρα πολλα αφου δεν μου αρεσουν τα παραπνω που μου συμβαινουν η εχω πεσει στο πιο περιεργο 207 που υπαρχει. |
του ανδιανακη γενικα απο οσο εχω ακουσει το προγραμμα εχει τις πιο σοφτ ρυθμισεις απο ολα και βγαζει ενα κλικ κατω απο αλογα....
ο ανθρωπος βεβαια ειναι σε αλλη λογικη και τροπο σκεψης απο τους περισσοτερους που τους νοιαζει ποιος θα τους περασει και ποιος οχι... θεωρω οτι απο θεμα μακροβιοτητας ΙΣΩΣ λεω ισως να ειναι το πιο αξιοπιστο?λιγοτερο ζορικο ? δε ξερω πως να το θεσω γνωμη λεω |
==== Μάλλον. Δεν θα σπάσει ντε και καλά. Μόνο αν γίνει άσχετη ζημιά στο wastegate ή στην Ν75 - αρκετά σπάνιο πράγμα. |
ποτε γυριζει στελιος απο χανει μουν??? |
Καλησπερα, ο Ανδριανακης βαζει κι αυτοσ προγραμα χωρις να σπαει η εγγυηση? απο οσκαρ μου ειπανε για το προγραμα τουσ 850ευρω και ιπποδυναμη +33 αλογα τροχο.
Του ανδριανακη τι παιζει? Βλεπω ε-τιουνερς δινουνε +43 αλογα και σε καλυτερη τιμη αλλα εγγυηση γιοκο τσοκο. Ειμαι σε διλημα? |
ευχαριστω!! οποτε οθσιαστικα η πιο καλη λυση ειναι τιουνερς κατα την ταπεινη μου γνωμη. |
Το καλυτερο θα ηταν να υπηρχε δυνατοτητα ο καθενας να μπορει να δοκιμαζει το προγραμμα στο αυτοκινητο του για καποιεσ ωρες πριν το αγορασει αλλα δυστυχως στην Ελλαδα οι προγραμματιστες δεν παρεχουν τεοια δυνατοτητα ακομη. Μονο τοτε θα μπορουσε ο καθε ιδιοκτητης να εχει ολοκληρωμενη αποψη. |
Demo προγραμμα για 207? Χοντρο πρωτη φορα το ακουω αν θεσ φιλε ακισ δωσε μου καποιες λεπτομερειεσ με πμ. Ξερω οτι υπαρχουν καποιοι που ασχολουνται με group Vag και προσφερουν demo αλλα δεν εχω ακουσει τιποτα για 207. |
makis106 έγραψε: |
Απ' οτι μου είπε ενα φιλαράκι που δουλεύει στην VW αυτό το εφαρμόζουν με δοκιμαστικό πρόγραμμα, το οποίο μετά απο κάποιες ώρες επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις... |
Byakuya έγραψε: | ||||
Καλησπερα Θα ηθελες να μας πεις λιγα πραγματα για το συγκεκριμενο προγραμμα,καποια τεχνικα χαρακτηριστηκα(σταθερη,οβερ κτλπ);Καθως και τι αλλα πραγματα φορας εκτος απο προγραμμα,ποσο καιρο το εχεις....εντυπωσεις το καλοκαιρι κτλπ.Ακουσα και εγω για προγραμμα Ανδριανακη και εχει την πιεση "Μαμα"(σταθερη) οπως μου ειπαν. Ευχαριστω. |
Byakuya έγραψε: | ||||
Καλησπερα Θα ηθελες να μας πεις λιγα πραγματα για το συγκεκριμενο προγραμμα,καποια τεχνικα χαρακτηριστηκα(σταθερη,οβερ κτλπ);Καθως και τι αλλα πραγματα φορας εκτος απο προγραμμα,ποσο καιρο το εχεις....εντυπωσεις το καλοκαιρι κτλπ.Ακουσα και εγω για προγραμμα Ανδριανακη και εχει την πιεση "Μαμα"(σταθερη) οπως μου ειπαν. Ευχαριστω. |
κατι βασικο που θελω να ρωτησω. απο οσο ξερω ολοι βγαζουν εγκεφαλο εξω για να περασουν προγραμμα.
ξερετε κανενα που να εχει καταφερει να το κανει σειριακα? |
==== Ναι, υπάρχουν. Πλέον τα σύγχρονα εργαλεία προγραμματισμού τους γράφουν τους εγκεφάλους αυτούς σειριακά. |
andreaspunto έγραψε: | ||||
|
kostas207rc έγραψε: | ||||||
Φιλε μου για μένα μετράει το αποτέλεσμα το πως θα φτάσει ως εκεί ο προγραμματιστής είναι δικό του θέμα δεν με ενδιαφέρει και στην τελική γι αυτό πληρώνεται.Αν θα το κάνει σειριακά η όπως αλλιώς θέλει είναι δικό του θέμα και καλό θα ήταν να μην επεμβαίνουμε στην δουλειά του άλλου αλιώς να γίνουμε όλοι προγραμματιστές... |
kostas207rc έγραψε: | ||||||
Φιλε μου για μένα μετράει το αποτέλεσμα το πως θα φτάσει ως εκεί ο προγραμματιστής είναι δικό του θέμα δεν με ενδιαφέρει και στην τελική γι αυτό πληρώνεται.Αν θα το κάνει σειριακά η όπως αλλιώς θέλει είναι δικό του θέμα και καλό θα ήταν να μην επεμβαίνουμε στην δουλειά του άλλου αλιώς να γίνουμε όλοι προγραμματιστές... |
Πολυ καλο ακουγεται. Ο κοφτης ανεβηκε καθολου? Μηπως θυμασαι τι πιεση κραταει στις 6000? αν εχεις και μπαρομετρο και μπορεισ γραψε μας πιεσεις αναλογα με τις στροφες. Το αυτοκινητο αυτο ηταν μαμα κατα τ αλλα? Απ οτι φαινεται σιγα σιγα οι πιεσεις περνουν τον ανηφορο πολυ ομορφα. |
Από τη στιγμή που το αμάξι θα φτάσει στα χέρια του πελάτη όπως το παρέλαβε δεν βρίσκω λόγο να με νοιάζει πως δουλεύει ο προγραμματιστής.
Τώρα να θα φύγει η εργοστασιακή κόλα δεν νομίζω να είναι και τόσο πρόβλημα..... |
δλδ ολοι εδω μεσδα φορανε προγραμμα απο κονδωρα κ απο e-tuners?καποιος που να φοραει κατι αλλο δεν υπαρχει να μας πουν εντυπωσεις??? |
GIORGOS_207RALLYE_ έγραψε: | ||
|
GIORGOS_207RALLYE_ έγραψε: | ||
|
δεν ξερω,τι κ πως αλλα εξαρταται κ τι πιεση δουλευει το καθενα.αν δουλευει τερμα η τουρμπινα του ραλλυ κ ο οδηγος του RC ειναι αρκετα συντηριτικος στην οδηγηση,μπορει να γινει κ αυτο.μια καλη δοκιμη θα ηταν με το RC του κωστακη που ειναι του "αθληματος" το παιδι.
παντως αν ισχυουν οι πιεσεις που εχω διαβασει σε αλλα ποστ,τοτε ειναι αρκετα hard το προγραμμα κ βαση λογικης(κ αν δεν παθει ζημια το αμαξι) τοτε θα ειναι μπροστα των overload.αποτι εχω δει στο SG II οι πιεσεις που δουλυουμε εμεις ειναι πιο ηπιες,κ αν λαβουμε υποψην το φουλ μειγμα που εχουμε για αξιοπιστια,τοτε το dyno θα δειξει περισσοτερο στα αλλα αυτοκινητα που δουλευουν πιο πολυ πιεση,κ λιγοτερο μειγμα,γιατι αποτι εχω ακουσει,οσο πιο στεγνο ειναι,τοσο πιο πολλα αλογα βγαζει. βεβαια ολα αυτα θα ισχυουν,αν οντως δουλευει τετοιες πιεσεις το προγραμμα των overload(που δε νομιζω οτι χρειαζεται να μας πουν ψεμματα για κατι),κ αν ολα τα αλλα που λεω ειναι σωστα,γιατι ετσι εχω ακουσει,χωρις να ξερω κ πολλα εγω ο ιδιος.... ![]() παντως σα πελατης του στελιου,μαρεσει που υπαρχει κ λιγακι ανταγωνισμος στο θεμα του προγραμματος,γιατι οπως ειναι γνωστο,ο ανταγωνισμος αυξανει τις υπηρεσιες κ το επιπεδο εργασιων.λογικα μου ακουγονται οσα λεγονται κ απο τις 2 μεριες(στο θεμα προγραμματισμου) ελπιζω απο τις συζητησεις κ τις "κοντρες" μεταξυ των προγραμματιστων να βγουμε κερδισμενοι οι πελατες κ των 2 ![]() |
andreaspunto έγραψε: | ||
|
Συγνωμη αν κανω λαθος αλλα αυτη η δυναμομετρηση λεει ροπη 33κιλα? Η μετραει σε αλλη μοναδα απο τα αλλα δυναμομετρα που βλεπουμε συνηθως? Οταν λες μαμα φανταζομαι οτι δεν εχει ουτε προγραμμα ουτε τιποτα. Σωστα? |
Προγραμμα ειχε σιγουρα απ οτι καταλαβα απλα δεν ειχε εξατμιση δικο μου το λαθος δεν ειχα δει οτι μετραει σε kw την ισχυ. |
king207cc έγραψε: | ||||
για πες μας κανέναν τέτοιον που να το κατέχει τόσο καλά!! |
εμενα θα μου απαντησει καποιος χριστιανος σε αυτο που εχω ρωτησει?
αν θυμαμαι καλα το 207 η τουμπινα του ειναι σα κ03 . ουτε καν σπορτ. απο 1600κ.εκ και τετοια τουρμπινα ειναι δυνατο να φτασουμε 250αλογα? |
ρε αντρεα πλακα μας κανεις? εχεις δει εσυ ελλαδα μινι το καινουργιο μονο προγραμμα να παει 250?που σε κανα παουερ?
και απο οσο εχω καταλαβει τα μινι απο θεμα κουλερ ειδικα ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα απο τα 207. μιλαμε για ενα αμαξι που μετριεται μαχα 180 το πολυ ε. οχι ξεκιναμε μαμα μετρηση 200 και πηραμε 50 |
Στις ποσες στροφες εχεισ 200 θυμασαι μηπως? |
Με 5η και πατημα τερμα απο τις 2500 τι κανει? Αφου βλεπεις 200 εισαι τυχερος. Στις ποσες στροφες εχεισ 200 θυμασαι μηπως? |
Ίδιο κιβώτιο έχει ντεεεεεε! Στις ίδιες στροφές τα βλέπει! |
rc δεν εχειπιο ψηλα κοφτη? |
Jim207GT έγραψε: |
Το έχουμε ξαναπεί GT/Rallye έχουν πιο μακρυά 5η λόγο διαφορετικού κορωνοπήνιου, στο RC 1η πιο μακρυά και η 5η λίγο πιο κοντή.
Το GT μου έχει τα 200 στις 6.000rpm παρα κάτι, και 229 στον κόφτη 6.600rpm αυτά με τα 215/45 βγάλε 5χλμ αν φωράτε 205/45. |
μπραβο σε ολους που πιστευετε για ενα παιδι χωρις να το ξερετε οτι ειναι κουλος.αλλα πατισαμε και τριτες ρεμπριζ και ημουνα μπροστα.αλλα αυτο βεβαια δεν λεει κατι, γιατι θα τον βγαλετε και κουτσο.παντως το παιδι μια χαρα περπαταει. |
bougas13 έγραψε: | ||
Φιλε μου τα παραπανω συμβαινουν σε ολα τα φορουμ οταν κατι ακουγεται για πρωτη φορα τοτε το μονο σιγουρο ειναι οτι ολοι οι Σουμαχερ προσπαθουν να βγαλουν τον οδηγο ατομο με ειδικεσ αναγκες τοθλαχιστον |
κοιτα δεν διαφωνο, ειμαι ποιο ελαφρης,πατησαμε μεχρι 3τες οχι κοφτι μεχρι 6.000rpm γιατι εχω κοφτι στης 7.000rpm.σηκωνω 1.1 σταθερη 1.4over. |
κοιτα δεν διαφωνο, ειμαι ποιο ελαφρης,πατησαμε μεχρι 3τες οχι κοφτι μεχρι 6.000rpm γιατι εχω κοφτι στης 7.000rpm.σηκωνω 1.1 σταθερη 1.4over.και οσο για της θερμοκρασιες στα αυτοκινητα ηταν "παγωμενα"θερμοκρασια λειτουργιας.χωρις παρεξηγηση ολα αυτα τα αναφερω ουτε για να το παιξω εξυπνως ουτε θελω να τσακοθω μαζι σας.απλα το αναφερω,οτι το προγραμμα το δικο μου ειναι ποιο ντιγκαρισμενο, κατα την αποψη μου και λεω της εντυποσης μου. |
κοιτα δεν διαφωνο, ειμαι ποιο ελαφρης,πατησαμε μεχρι 3τες οχι κοφτι μεχρι 6.000rpm γιατι εχω κοφτι στης 7.000rpm.σηκωνω 1.1 σταθερη 1.4over. |
Arvas έγραψε: |
Να κανω κι εγω με την σειρα μου 2 τεχνικες ερωτησουλες;;
1ον ποιο ειναι το προβλημα οταν κρατας πολυ ψηλη πιεση στον κοφτη; γιατι δεν υπαρχει το ιδιο προβλημα ας πουμε στις 4000σαλ;; |
Arvas έγραψε: |
2ον υπαρχει καποια διαφορα στο τελικο αποτελεσμα αν καποια αποδοση επιτυγχανεται με υψηλη πιεση η με μεγαλυτερη παροχη και μικροτερη πιεση;; |
Ένα άλλο μαμά (από περιφερειακά) RC, πιο ίπιο αλλά με ωραίες καμπύλες...
![]() ![]() |
106PT52.5 έγραψε: |
Και μην αρχισεται παλι οτι δεν φτανει η μαμα turbo tou Rc |
volvos εχεις 207 Rc? |
γιατι εχω δει με τα ματια μου οτι αυτες οι πιεσεις ειναι απολυτα εφικτες |
το θεμα ειναι ποιος προγραμματιστης μπορει ωστε να παω και εγω να μου το κανει. |
Ένα άλλο μαμά (από περιφερειακά) RC, πιο ίπιο αλλά με ωραίες καμπύλες...
![]() ![]() |
volvos έγραψε: | ||
kai gia να συνεχισουμε κυριλλε αυτο που βλεπω ειναι με μαμα κουλερ??? κρατησε 50βαθμους κελσιου θερμοκρασια εισοδου με μαμα κουλερ?????????????????????????????????? |
pistolas έγραψε: |
Με τι over εβγαλε αυτή τη ροππή????? |
Εχω κάνει δυναμομέτρηση στο χονδρονίκο το saxo που είχα τετραπετάλουδο! |
Το να κρατησεις την δυναμη ψηλα γινεται πολυ απλα κρατωντας την πιεση ψηλα κοντα στο 1.2 στον κοφτη το θεμα ειναι ποιος προγραμματιστης μπορει ωστε να παω και εγω να μου το κανει. |
![]() Όσοι βαριούνται να "αποκρυπτογραφούν" τα kPa στα λόγκς, παραθέτω πινακάκι: 3000 - 1.35bar 4000 - 1.45bar 5000 - 1.2bar 6000 - 1.05bar 7000 - 1bar |
Εβγαλα 222 με 19.5 κιλα με C16
και 193 με 17.2 κιλα με 100αρα βολτάδικο!!!! είχα πρόβλημα με τον πολλαπλασιαστη!επειδή ηταν 8μπεκο δεν μπορουσε να κάψει με msd θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε αλλα 8-10 άλογα... κάλη δυναμομέτρηση για τα πράγματα που φορούσα όχι υπερβολικα άλογα αλλα μάλλον κοντά στα πραγματικά! |
Η ροπή ειναι πολύ καθώς και η πίεση ιδικά με μαμα down pipe μαμα και η τουρμπίνα πυρόνεται για πλάκα!!!
Αν δεν βγει ο καταλυτης απο κει πιστέυω οτι η πίεση είναι απαγορευτική!!!! Μπορεί να είμαι λαθος! |
Αχ κουνελάκι κουνελάκι, ξύλο που θα το φας... Κοίταξε βρε τα logs καλύτερα και μην τα γράφεις όπως θέλεις γιατί ο κόσμος διαβάζει και κράζει επίσης! ==== Δε πειράζει, μου αρέσει το κράξιμο ![]() Εγώ βλέπω (με πιστοποιημένο γυαλί για να μην κάνω λάθος) από τα logs σου: 3000 -> 235 3058 -> 238kpa 3925 -> 242kpa 4000 -> 245 4435 -> 244kpa 5000 -> 220 5447 -> 206kpa (?) 6000 -> 205 6027 -> 205kpa 7000 -> 190 και από εκεί και πέρα λιγότερο από 1 bar. |
Ανάμεσα στις 4435 και τις 5447 χάνεις 0.4bar πίεσης. Αν αυτό δεν είναι κόψιμο τότε δεν ξέρω τί είναι!!! |
Γράφεις λοιπόν ότι με αυτές τις πιέσεις έβγαλες 222 άλογα. |
Πώς τα κατάφερες βρε χριστιανέ, με 1 bar στις 5500rpm? |
Όταν το GT μου είχε 1.1bar στις 6000rpm με τη μαμά τουρμπίνα του, έβγαζα στα Σπάτα 204 αλόγατα. |
Εσύ σίγουρα τα καταφέρνεις καλύτερα γιατί όπως έχω ξαναγράψει, εγώ είμαι ένας απλός γιδοβοσκός που κοροιδεύει τον κόσμο... |
Επίσης, όταν πάρεις στο χέρι το πρώτο πιστόνι μη γκρινιάζεις μετά για τον ιδιοκτήτη και τί σου ζήτησε. |
Επόμενη φορά σε παρακαλώ κράτα τον λάμβδα για τον εαυτό σου! |
Δεν είναι το θέμα να το πώ εγω για να το κάνεις απλά να μην το κάνεις απο μόνος σου δεν είναι και φθηνά τα μοτέρ μας ούτε το αυτοκίνητο μας!!!!!!!21.000 να χαλάνε με 500Ε δεν είναι μαλ***α???? |
Τι το διαφορετικό είπα; Από interpolation πως τα πάς; |
Ανάμεσα στις 4435 και τις 5447 χάνεις 0.4bar πίεσης. Αν αυτό δεν είναι κόψιμο τότε δεν ξέρω τί είναι!!!
==== Αυτό το έχω καταλάβει ![]() Σε διάστημα 1012 στροφών ρίχνω την πίεση κατά 0.38bar. Η πεταλούδα καρφωμένη στην γωνία 85.9 μοίρες ![]() |
Όταν το GT μου είχε 1.1bar στις 6000rpm με τη μαμά τουρμπίνα του, έβγαζα στα Σπάτα 204 αλόγατα.
==== 1) Δεν είναι ίδια η τουρμπίνα 2) Δεν είναι ίδιο το πρόγραμμα |
Επόμενη φορά σε παρακαλώ κράτα τον λάμβδα για τον εαυτό σου!
==== Θα μου πείς εσύ; |
Εχω σύγουρο το οτι τα αυτοκίνητα μας έχουν γίνει πειραματόζωα!!!!! |
Και δεν ξέρω αν ξεχνάς οτι το μοτέρ μας έχει 10.5 σχέση συμπίεσης |
και αν αναλογίζεσαι το πόσο τρέμουν οι μπιέλες τα 34 κιλα ροπής με μαμα εξάτμιση...... |
το αυτοκίνητο δεν θα σπασει ούτε στις 5.000 ούτε στις 10.000!!!!!!! Απο εκεί και πέρα είναι το πρόβλημα! |
Α!!!!!!! και κάτι ακόμη τη τουρμπίνα τη ρώτησες πόσα χρόνια έχασε απο την ζωή της όταν είδε αυτη την πίεση στην εισαγωγή με φιμομένη εξαγωγή?????? |
Το θέμα είναι μπορεις να βγάλεις 30 κιλά ροπή με 210 άλογα στο 1.2????με 0.9 σταθερο? |
Τοτε έκανες ένα καλό πρόγραμμα!
ΠΡΟΣΕΞΕ!!!!!για μαμα περιφεριακα!!!! Απο κει και πέρα η τιμή σου είναι καλή.... Αλλα το set up σου παρα πολύ λάθος!!!! |
Κύριλε δεν μας τα λες καλά μου φένεται... |
Γιατί δεν έρχεσαι μία μερα στο μαχα να κάνουμε μία δοκιμή? |
Αρχές του μηνός θα μετρήσω και εγώ το δικό μου...Θα ήταν ένα καλό τεστ με τις ίδιες πάντα ρυθμίσεις στο δυναμόμετρο παρουσία σου κιόλας... |
Έτσι κι αλλιώς το δήλωσα και νωρίτερα - καταλαβαίνω ότι εμφανίστικά "από το πουθενά" και εννοείται ότι δεν περιμένω να με "παραδεχτεί" και να με "πιστέψει" κάποιος... |
Γιατί δεν έρχεσαι μία μερα στο μαχα να κάνουμε μία δοκιμή?
==== Και γιατι δεν έρχεσαι στο άλλο μάχα εσύ ; |
Αρχές του μηνός θα μετρήσω και εγώ το δικό μου...Θα ήταν ένα καλό τεστ με τις ίδιες πάντα ρυθμίσεις στο δυναμόμετρο παρουσία σου κιόλας...
==== Η παρουσία μου δεν θα αλλάξει κάτι ![]() Δεν είμαι ειδικός στις ρυθμίσεις δυναμόμετρου... |
Η πεταλούδα ΔΕΝ ρυθμίζει την πίεση. |
218 άλογα λοιπόν στο 1.05bar. Όλα αυτά χωρίς intercooler. |
Τα δικά μας ρε γμτ γιατί βγάζουν με stock περιφερειακά και 1.1 και 1.2 μόλις και μετά βίας 210 στα ράουλα της λύπης; |
Παράθεση: | ||
Είναι όμως ίδια πίεση στον ίδιο κινητήρα! |
Κυριλε εσύ βγάζεις πιο περίεργα και πιο μεγάλα νούμερα από εμάς ...
Άρα η προσκληση στο μαχα ισχύει..... |
==== Και εσείς βγάζετε πιο μικρά από εμένα ![]() |
==== Και εσείς βγάζετε πιο μικρά από εμένα ![]() |
kane έγραψε: |
Τα υπολοιπα ειναι λογια του αερα ή του γραπτου αερα αν θελεις... |
kostas207rc έγραψε: | ||||
ας προκύψει μία μέρα τοτε και στο μαχα... |
Η σχέση υπάρχει οταν το μοτέρ αρχίζει και σφύγκει λόγο πίεσης και δεν μπορει να βγάλει σωστά τα καυσαέρια....
Και δεν είναι και λίγα τα μοτέρ που έστριψαν μπιέλλα!!!!! και τα έμβολα επίσης μετόσα πυράκια που βλέπουν όταν η τουρμπίνα γίνεται παντζάρι λόγο μη σωστής εξαγωγής!!!! Άνετα δεν νομίζω και με 95αρα ειδικά!!!! Αν είσαι τόσο σίγουρος για την δουλειά σου γιατί δεν δίνεις και 1-2 χρόνια εγγύση στο μοτερ??????????? Και ακριβώς για το λόγο οτι δεν ειστε revo mtm πρέπει να συμβιβάζεσται με μικρές πιέσης και να έχετε ανταγωνισμο όχι πρώτο στάδιο 1.45 bar και με μαμα intercooler!!!! Και κ΄τι ακόμη!!!!! 1.45 Bar σε πλαστική εισαγωγη?????για καθημερινή χρήση??? |
Η σχέση υπάρχει οταν το μοτέρ αρχίζει και σφύγκει λόγο πίεσης και δεν μπορει να βγάλει σωστά τα καυσαέρια.... |
Και δεν είναι και λίγα τα μοτέρ που έστριψαν μπιέλλα!!!!! |
και τα έμβολα επίσης μετόσα πυράκια που βλέπουν όταν η τουρμπίνα γίνεται παντζάρι λόγο μη σωστής εξαγωγής!!!! |
Άνετα δεν νομίζω και με 95αρα ειδικά!!!! |
Αν είσαι τόσο σίγουρος για την δουλειά σου γιατί δεν δίνεις και 1-2 χρόνια εγγύση στο μοτερ??????????? |
Και ακριβώς για το λόγο οτι δεν ειστε revo mtm πρέπει να συμβιβάζεσται με μικρές πιέσης και να έχετε ανταγωνισμο όχι πρώτο στάδιο 1.45 bar και με μαμα intercooler!!!! |
Και κ΄τι ακόμη!!!!! 1.45 Bar σε πλαστική εισαγωγη?????για καθημερινή χρήση??? |
Οκ όταν αναγνωριστείς όπως λες θα και θα μου δώσεις γραπτή εγγύση κια όχι για το 1.45 αλλα για 1.2 που θέλω.
|
Στάθη +1 σε όσα γράφεις. Κανείς δεν ξέρει αν με αυτές τις πιέσεις θα τα κλάψουμε κάποτε. Για αυτό χρειάζεται σύνεση και ταπεινότητα, αφού κανένας μας δεν ξέρει πόσο σχεδιάστηκαν να αντέχουν οι μπιέλες και τα πιστόνια. Βέβαια, υπάρχουν επαγγελματίες όπως ο φίλος μας απο πάνω που το λένε ξεκάθαρα: "Αν ο μηχανικός πει 1.7bar και σπάσει τότε φταίει ο μηχανικος". Για αυτό όταν αρχίσει να δίνει γραπτή εγγύηση ο κούνελος θα βάλω κι εγώ πρόγραμμα σε εκείνον! Και όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι μου οι πελάτες! Και τα ξαδέρφια τους. Και τα ανήψια τους και όλο τους το σόι! ![]() Δυστυχώς όμως ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει. Όπως επίσης να τον δούμε στα Σπάτα. Ή να δούμε τα 230 άγρια άτια του να πατάνε τα 205. Υπάρχει μια αιτία για τα πάντα, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μέχρι στιγμής πάντως το μόνο που διαβάζω είναι δικαιολογίες. Όσο δεν εμφανίζονται αυτοκίνητα στο δρόμο και επίσης αποφεύγουν το συγκεκριμένο δυναμόμετρο, είναι κομματάκι δύσκολο να πιστέψεις όσα γράφονται. Αλλά ακόμη και στο δρόμο να φανούν, εξακολουθούν να ισχύουν όσα έγραψε ο Στάθης για τις μπιέλες και τα πιστόνια. Μια κόντρα είναι μόνο ενδειξη, όχι απόδειξη. |
black7monster έγραψε: |
.Οσο αναφορα σε αυτο που γραφεις για το1.7 αν σπασει φταιει ο μηχανικος,δεν νομιζω οτι το ειπε ετσι το παιδι στο ποστ που ειχε κανει τοτε,αλλα πραγματα εγραψε.
|
Όσο δεν εμφανίζονται αυτοκίνητα στο δρόμο και επίσης αποφεύγουν το συγκεκριμένο δυναμόμετρο, είναι κομματάκι δύσκολο να πιστέψεις όσα γράφονται. |
Αχχχχχχχ.....πως και πως την περιμενουμε αυτη τη μερα!!!Να δουμε ολοι πια πως τρεχουν αυτα τα 250 αλογα του rc μονο με προγραμμα!! ![]() ![]() ![]() |
andreaspunto έγραψε: | ||||
|
Κανεις λαθος...ετσι ακριβως το ειπε και το εννοουσε!Και δεν μιλαω για το νουμερο καθως ειναι απλως ενα παραδειγμα,αλλα για την φιλοσοφια.. Αφου εισαι λοιπον και συ μεγαλο παιδι και δεν σου χρειαζονται διευκρινησεις οπως πριν,καταλαβες τι συμβαινει! ![]() |
black7monster έγραψε: | ||||
Διαβασε παρακατω και θα δεις πως το ειπε..... Αν λιώσει/τρυπίσει πιστόνι, μπουζί κλπ, δηλαδή κάνω κάποια πατάτα με το μείγμα, με την ανάφλεξη - σαφώς και είναι ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ Η ΕΥΘΥΝΗ. Αν όμως σπάσει μπιέλλα (από πολύ δύναμη), κόψει βαλβίδα (από υπερστροφία, λάθος χρονισμό), υπερστροφάρει τουρμπίνα (από λάθος υπολογισμό παροχής, a/r, πίεσης λειτουργίας) τι σχέση έχω ως προγραμματιστής με όλα αυτα; Ναι,εχω καταλαβει τι παιζει....και το κραταω για μενα,αλλα δεν ειμαστε χθεσινοι... |
black7monster έγραψε: | ||||
Διαβασε παρακατω και θα δεις πως το ειπε..... Αν λιώσει/τρυπίσει πιστόνι, μπουζί κλπ, δηλαδή κάνω κάποια πατάτα με το μείγμα, με την ανάφλεξη - σαφώς και είναι ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ Η ΕΥΘΥΝΗ. Αν όμως σπάσει μπιέλλα (από πολύ δύναμη), κόψει βαλβίδα (από υπερστροφία, λάθος χρονισμό), υπερστροφάρει τουρμπίνα (από λάθος υπολογισμό παροχής, a/r, πίεσης λειτουργίας) τι σχέση έχω ως προγραμματιστής με όλα αυτα; Ναι,εχω καταλαβει τι παιζει....και το κραταω για μενα,αλλα δεν ειμαστε χθεσινοι... |
volvos έγραψε: | ||||||
ayto Που λες δεν υπαρχει. πες σε ενα ανδριανακη ή ενα δημητριαδη (για να μην αναφερω αλλους) να σου κανουν αυτο το πραμα να δεις κλοτσιες που θα φας. γιατι φιλε μου οταν σπασει το αμαξι ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΛΑΤΗ. και επειδη συνηθως ο προγραμματιστης ειναι ο τελευταιος που βαζει χερι ειναι και ο πρωτος που λασπολογει ο κοσμος ![]() αρα οταν σα προγραμματιστης βλεπεις οτι κατι δε παει καλα (και θεωρω οτι καποιος εμπειρος θα το πιασει αμεσως απο τις ενδειξεις που εχει) το λες στο πελατη και το μηχανικο μαζι. και αν επιμενουν ας πανε στο καλο ... |
εσυ λογικα τα λες και σωστα.
αλλα για ρωτα γιαννη και λοιπους ποσες φορες εσκασε καποιος μοτερ μετα απο π.χ 10-20-30μερες και ερχοταν και κλαιγοταν ή απειλουσε θεους και δαιμονες. και ξερεις καλα οτι οταν ο αλλος εχει σκασει χχχχχλεφτα και βλεπει ενα μοτερ φλαμπε ειναι θολωμενος και κατηγορει οποιο βρει μπροστα του. αδικο εχω? |
αρα οταν σα προγραμματιστης βλεπεις οτι κατι δε παει καλα (και θεωρω οτι καποιος εμπειρος θα το πιασει αμεσως απο τις ενδειξεις που εχει) το λες στο πελατη και το μηχανικο μαζι. και αν επιμενουν ας πανε στο καλο... |
και ξερεις καλα οτι οταν ο αλλος εχει σκασει χχχχχλεφτα και βλεπει ενα μοτερ φλαμπε ειναι θολωμενος και κατηγορει οποιο βρει μπροστα του. αδικο εχω? |
volvos έγραψε: | ||||||
ayto Που λες δεν υπαρχει. πες σε ενα ανδριανακη ή ενα δημητριαδη (για να μην αναφερω αλλους) να σου κανουν αυτο το πραμα να δεις κλοτσιες που θα φας. γιατι φιλε μου οταν σπασει το αμαξι ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΛΑΤΗ. και επειδη συνηθως ο προγραμματιστης ειναι ο τελευταιος που βαζει χερι ειναι και ο πρωτος που λασπολογει ο κοσμος ![]() αρα οταν σα προγραμματιστης βλεπεις οτι κατι δε παει καλα (και θεωρω οτι καποιος εμπειρος θα το πιασει αμεσως απο τις ενδειξεις που εχει) το λες στο πελατη και το μηχανικο μαζι. και αν επιμενουν ας πανε στο καλο... |
σε αυτο εχεις απολυτο δικιο. αλλα δε νομιζω να αφησε κανενα χωρις αποζημιωση.
εδω ξερω περιπτωση με μεγκαν rs που του κλειδωσε τον εγκεφαλο και αναγκαστηκε να αγορασει ΟΛΟ το αμαξι γιατι δε βρισκανε εγκεφαλο στη ρενο......ξερεις πολλους που να εχουν τα αρχ**ια να το κανουν? υ.γ. τον ανδιανακη ουτε απο φωτο δεν τον εχω δει και ουτε κανξερω που εχει δυναμομετρο. αλλα σεβομαι και εκτιμω τη δουλεια του η μαγκια ειναι στις στραβες οχι στα ευκολα ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||||
Νομιζω οτι τα "ΜΗ 100% ΑΠΟΔΕΙΞΙΜΑ" πράγματα δεν ειναι σωστό να συζητιουνται σε αυτό το φορουμ... |
Δεν θα ήταν καλό για όλους τους φίλους με 207 THP, να είχαμε ένα topic με τιμές αναβαθμίσεων, άνευ σχολιασμών? |
kourlis έγραψε: |
Όντως κόκκινο, όντως δίμπουκο, όντως χαμηλωμένο ( ![]() |
kourlis έγραψε: |
Έχει forge... Το γνωρίζεις το αμάξι??? Πάντως δεν κυκλοφορούσε Αθήνα μέχρι να το αγοράσω... Κατά βάση κυκλοφορούσε Κω και Λάρισσα... |
myth έγραψε: |
Το ειχα δει εγω στην Κω μεσα στο στρατοπεδο μου οταν ημουνα φανταρος πολλες φορες!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |