GIANNIS206 έγραψε: |
Για την πίστα όλα γίνονται αλλα 206 με μπλοκέ άντε βρες! ![]() |
GIANNIS206 έγραψε: |
Η πίστα την άνοιξη!Θα κάνω τα πάντα για να μπούμε αλλά πρέπει να είμαστε καμια 13-15 σίγουρα!Σκέφτομαι και διάφορα άλλα happenings αλλά τα κρατάω για έκπληξη!
[quoteΓια πίστα κανονίζει ο Γιάννης. Για 206 με μπλοκέ κανονίζει ο Γιάννης, αλλά επειδή το ξέχασε, κανονίζω εγώ! (Αντώνη τον λένε...)] τον ίδιο μήπως λέμε Μιλτάκο μου!!!! ![]() ![]() |
pugsang έγραψε: |
Το μπλοκε δουλευει μονο στις στροφες.Στις ευθειες ειναι σαν απλο διαφορικό.Δεν κλεβει σε καμμια περιπτωση αλογα.Απλα λογω αυξημενης προσφυσης νομιζεις οτι πας πιο αργα.Βεβαια μια ματια στα χιλιομετρα στο κοντερ θα σε πεισει για το αντιθετο.Τωρα αν σου πω οτι με ενα μπλοκε και τα 90 αλογακια σου θα μπορεις να κινηθεις στις στροφες πιο γρηγορα απο ενα αμαξι 150 ιππων χωρις μπλοκε θα με πιστεψεις? |
Το μπλοκε της Quaife δεν θα κοστισει με τιποτα 1500 ευρα.Θα φτασει καπου στα 1200 περιπου ραμμενο τοποθετημενο.Με 1200 Ευρα νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βαλεις στο αμαξι σου.Το συν του συγκεκριμενου μπλοκε ειναι οτι δεν εχει δισκακια αρα χρειαζεται φθηνοτερη συντηρηση.Βαζεις μια καλη βαλβολινη ειδικη για μπλοκε (περιπου 25 Ευρα το λιτρο-θελεις 2 λιτρα) και το ξεχνας.? |
Βασικα εχω ξεκινησει τις διαδικασιες και ψαχνω για μεταφορικη για μειωμενο κοστος.Λογω επαγγελαματος εχω την δυαντοτητα να βρω φθηνη και αξιοπιστη μεταφορικη. |
Θα επανελθω την Δευτερα με τελικες τιμες. |
Οσοι πατε στο τουρινγκ πειτε στον Sidobre να σας παει μια βολτα με το δικο του που φοραει το ιδιο μπλοκε και τα ξαναλεμε απο Δευτερα. |
Παιδια οποιος θελει πρεπει να εχει αποφασίσει μεχρι 15 Ιανουαρίου για να προλάβουμε την παραγωγή του Φεβρουαρίου.Απο κει και περα αγνωστο ποτε θα υπαρξει παραγωγή αφου απ οτι καταλαβα τα φτιαχνουν συγκεντρωτικα και κατοπιν παραγγελίας.
Οριζεται λοιπον απο τωρα καταληκτικη ημερομηνια παραγγελιών η 15η Ιανουαρίου. |
Παιδια οποιος θελει πρεπει να εχει αποφασίσει μεχρι 15 Ιανουαρίου για να προλάβουμε την παραγωγή του Φεβρουαρίου.Απο κει και περα αγνωστο ποτε θα υπαρξει παραγωγή αφου απ οτι καταλαβα τα φτιαχνουν συγκεντρωτικα και κατοπιν παραγγελίας.
Οριζεται λοιπον απο τωρα καταληκτικη ημερομηνια παραγγελιών η 15η Ιανουαρίου. |
Οντως υπάρχει ενα "αρνητικό".
Αυτα και διαβάστε και κανα αρθρο εκει στο Σχολάρι για το τι εκανε στον δρομο το focus RS που φοράει ακριβώς το ίδιο μπλοκέ |
Πολύ ευχαριστως μονο που δεν το εχω.Τα περιποιηθηκε τα περιοδικα του σπιτιου ο γιος μου.Σε ενα Drive ήταν Σταυρο αλλα να θυμαμαι καλα και οι 4Τ τα ίδια εγραφαν. |
Και στις 3 περιπτωσεις αγαπητέ κύριε θα εχεις ελεγχόμενη torque steer αλλα σίγουρα θα είσαι πιο αφαλής με το μπλοκε
|
και αν φτάσεις στο σημείο κύριε Rovanpera να σηκώσεις μπροστινό τροχό σε μπροστοκίνητο γαλλικό αυτοκίνητο επάνω σε στροφή. |
Τωρα για την παπαρια που εγραψες για την πώληση των RS λόγω μπλοκέ θα σου πω οτι δεν φταίει το μπλοκέ αν ο καθε άχρηστος που εχει τα φράγκα και τα κονε δεν ξέρει να οδηγαει.Αν περίμενε με 40.000 Ευρα να αγοράσει αποστειρωμένη Μερσεντέ τοτε λυπάμαι αλλα το RS (οχι μονο λογω μπλοκέ) ειναι Μηχάνημα Οδήγησης και όχι φορείο σε νοσοκομείο.Πρωτα ρωταμε τι ειναι αυτο το αμαξι και μετα το αγοραζουμε.Αλλα βλέπεις σ αυτη την χώρα είναι μούρη να έχεις ενα αριθμημένο αμάξι ασχετα αν ξερεις γιατι το πήρες και γιατί οχι.Ασε που οι περισσότεροι τα πήραν για επένδυση αφου τα πουλάνε πιο ακριβά απ οτι τ αγορασαν καινούρια. |
Η διάρκεια του είναι όσο και του μαμα διαφορικό σου.Δεν χαλάει ποτέ , χρειάζεται ομως αλλαγή βαλβολίνης κλπ.Είναι σαν να μου λες οτι θα αλλάξεις ποτε δορυφόρους στο μαμα διαφορικό σου |
BTS έγραψε: | ||
Τάσο....που είσαι ![]() ![]() ![]() |
Steve έγραψε: |
Ένα "παράπονο" μου:
Ξέρω ότι συνολικά θα δώσω κοντά στα 1200 ευρώ για κάτι που ξέρω στο περίπου τι κάνει αλλά ξέρω ότι θα με βοηθήσει αρκετά στον οδηγικό τομέα. Αν γίνεται κάποιος να ρίξει ένα φως στο "περίπου" που με διακατέχει ![]() ![]() ![]() Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιον έχει την υπομονή να γράψει μια απάντηση επί του θέματος ![]() |
COOL ALEXIS έγραψε: |
Αυτό το άλλος ξέρω πολύ καλά που πάει!!!
Κρίμα που το πορτοφόλι δεν συνεργάζεται!!! |
DIMCHRI έγραψε: | ||
Αλέξη εμείς θα πάμε με την επόμενη παραγγελία !!!! ![]() Μάκη μου δυστυχώς δεν θα το βάλω ακόμα !!! |
Αλέξη εμείς θα πάμε με την επόμενη παραγγελία !!!! ![]() Μάκη μου δυστυχώς δεν θα το βάλω ακόμα !!! |
Έχω την εντύπωση ότι τα μπλοκέ που παραγγείλαμε είναι με γρανάζια και όχι torsen! ![]() |
Περίμενε μέχρι τον Ιούνιο τώρα περίπου ![]() |
....Επίσης για να ζηλέψετε λίγο.... |
Επίσης για να ζηλέψετε λίγο
http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=407 |
Οπως εγραψα και πιο πανω φιλε bouboulis απο την Quaife μας ενημέρωσαν οτι αυτη την στιγμή εχουν καποια κομματια σε stock.
Αν λοιπον βρεθουν και αλλοι που ενδιαφέρονται μπορούμε να κανουμε και τωρα μια παραγγελία αναλόγως της διαθεσιμότητας βεβαια την οποια δεν εχω ψαξει αφου δεν υπάρχει ενδιαφέρον. |
Ύστερα από μισή ώρα "άπλωμα" μέσα στην πόλη (και εκτός πόλης λίγο) |
Τέρμα πια το "άσε πάτα" στις στροφές, τέρμα τα ανάποδα τιμόνια. Μπαίνεις με όσα, σημαδεύεις που θες να στρίψεις ακριβώς, χώνεις κιάλλο το πόδι στο πάτωμα, και μετά αντί για ανάποδο, φέρνεις το τιμόνι στην κανονική (ευθεία) θέση και φεύγεις κυριλέ από την στροφή.
Το μόνο δύσκολο είναι όταν πας γρήγορα σε απανωτές στροφές ( "S"άκι ![]() ![]() |
Μια χαρα ειναι Μανθο και η αναρτηση του και τα λαστιχα του
Εκμαθηση θέλει και τιποτε αλλο.Μεχρι τοτε χαλαρα |
MEMsound. έγραψε: |
Μόνο μισή ώρα???
Αν είχα βάλει εγώ μπλοκέ θα είχα φάει τουλάχιστον από μισή ώρα ΣΕ ΚΑΘΕ μία από τις στροφές και σημεία που έχω σταμπάρει για τέτοιου είδους δοκιμές... |
Χμ προφανώς θέλει εξάσκιση γιατί από ότι κατάλαβα έχει αλλάξει πολύ την συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Δεν έχω μπει στου Sidobre για να το διαπιστώσω αλλά που θα πάει θα γίνει και αυτό....
Είναι προφανές πως θέλεις άλλα λάστιχα και ανάρτηση γιατί τα μαμά δεν κάνουν για τέτοια πράγματα. |
Εντομεταξύ προσεκτικά μην έχουμε κανένα απρόοπτο παραμονές Καρπενησίου (και Καφρίλας, ξέρεις εσύ...) |
Ο επιτέλους δεν την είπα μια φορά στον Σταύρο έγραψε: |
Μια χαρα ειναι Μανθο και η αναρτηση του και τα λαστιχα του
Εκμαθηση θέλει και τιποτε αλλο.Μεχρι τοτε χαλαρα |
...Εμένα μου φαίνονται μια χαρά πάντως και τα λάστιχα και η ανάρτηση. Σίγουρα με την αλλαγή τους σε aftermarket, η διαφορά θα είναι πιο εμφανής... |
..Πήγαινα το αμάξι για πλύσιμο... |
MEMsound. έγραψε: | ||
Αυτό ακριβώς λέω και 'γω φίλε μου.
Αλλά εσύ θα καταλάβεις την διαφορά όταν πας και πουθενά αλλού το 206 εκτός από...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Καλή φάση πάντως, το ευχαριστήθηκα! ![]() |
steeve δεν τον δοκίμαζες και λίγο σε δρόμο με στροφές !!! εκεί ειναι που θα σου έφευγαν και τα σφραγίσματα από την χαρά σου !!! |
Steve έγραψε: | ||||
Δεν δοκίμαζες να διαβάσεις λίγο κάποιο προηγούμενο post μου? |
DIMCHRI έγραψε: |
το δίαβασα ρε συ αλλά δεν πρόσεξα να λέει κάτι για στροφιλίκια...
όλα τα post αυτου του τόπικ έχω διαβάσει γιατί ως γνωστόν με ενδιφέρει πολύ το μπλοκέ !!!! |
ΣΟΡΡΥ ΡΕ STEVE.
που βρίσκονται ??? σε ποιό τόπικ ??? |
Όλεεε! Το επαναφέραμε στη ζωή αυτό το θέμα ![]() Μίλτο, μπήκες στον κόπο τουλάχιστον να διαβάσεις όλες τις σελίδες πιστεύω, ε? ![]() |
TIOS έγραψε: |
ποια ειναι τα μειον (-) βαζοντας μπλοκε διαφορικο? παντα για quaife μιλαω |
TIOS έγραψε: |
ποια ειναι τα μειον (-) βαζοντας μπλοκε διαφορικο? παντα για quaife μιλαω |
MEMsound έγραψε: |
Επειδή δεν έχω οδηγήσει (όπως πρέπει για να καταλάβω τι γίνεται ακριβώς παίζει με το μπλοκέ, παρά μόνο του Τάσου σε ανοιχτή διαδρομή όμως και τιγκα φορτωμένο με πράγματα από έκθεση....)
Τι να περιμένω? Τι να προσέξω? κλπ κλπ Αυτό που λες για τα δισκάκια το λες λόγω θορύβου ή γρύγορης φθοράς? Όσο καιρό έχω το αμάξι το χρησιμοποιώ καθυμερινά (αν και αυτό παίζει να αλλάξει μέσα στο φθινοπωρο λόγω επισκευής και χρήσης παλαιότερου οχήματος για κάθε μέρα) Σου έχει κάνει εσένα τίποτα "περίεργο" (οτιδήποτε) όσο το έχεις το μπλοκέ? |
vinman έγραψε: |
...και όπως είπα και εγώ με τον Μάνθο προχθές στη λέσχη.... ![]() ![]() |
Touristas έγραψε: |
Θα χρειαστώ κι εγώ ένα σε λίγο καιρό…. ![]() |
Edirnelis έγραψε: |
Το αγοράζεις φθηνότερα μέσω της Damon Tweeks (περίπου 750ε + μεταφορά) και μετά είναι το αγγούρι της τοποθέτησης. Στο δικό μου αυτοκίνητο είναι βιδωτό και μπαινοβγαίνει σχετικά πιό ευκολα |
Παράθεση: |
Peugeot 106 / 205 (MA gearbox) QDF9H £460.00
Peugeot 106 (only with Quaife fitted crownwheel & pinion) QDF10H £460.00 Peugeot 205 / 306 / 309 Gti, 405 Mi 16 (BE3 Gearbox) QDF3H £490.00 Peugeot 505 QDF8H £460.00 |
Αν μη τι άλλο, στους αγώνες δεν νομίζω να υπάρχει και ESP μαζί με το/τα μπλοκέ... Αν βοηθούσε, θα το είχανε ήδη υιοθετήσει πιστεύω ![]() |
Εσύ λες ότι αν το επέτρεπαν οι κανονισμοί (τόσο καιρό που ασχολείσαι με το Motorsport) όχι απαραίτητα στην κατηγορία που ανέφερες, ακόμα και στο WRC, δεν θα είχε γίνει σάλος με την χρήση του αλλά και την περαιτέρω εξέλιξη του? ![]() |
Road_Runner έγραψε: |
Μικροι τηνεϊτζερς που λέει και ο φίλτατος Στιβ, ο εγκέφαλος Γρουπ Ν του ΑΡ-ΣΕ καταργει Ι ΕΣ ΠΙ και Ερ κοντισιον και λοιπα περιφεριακα.... |
Lef205 έγραψε: | ||
Oντως δεν υπαρχει βεβαια δεν ξερω αν απαγορευουν οι κανονισμοι πχ ενα RC group N που εχει esp απο το εργοστασιο να το εχει ενεργοποιημενο. |
Το μπλοκέ δεν λειτουργεί μόνο με το γκάζι μικροί και άμαθοι τινέητζερς ![]() Το μπλοκέ μπορεί να λειτουργήσει και με το φρένο... ![]() ![]() |
Οπότε, τί να πω, δεν ξέρω σίγουρα πως θα μπορεί να αντιδρά το ESP μαζί με το μπλοκέ. Ή θα στροφάρει τόσο πολύ ο εξωτερικός τροχός που θα φεύγουν τα μούτρα, ή θα πάει να πασσάρει την δύναμη πάλι στον εσωτερικό αλλά το ESP θα φρενάρει περισσότερο και ως αποτέλεσμα θα έχει να μπαίνεις πιο αργά στην στροφή λιώνοντας ακόμα περισσότερο τακάκι. |
Παρ' αυτά, αν και όταν το βάλετε, θα μας λυθεί η απορία πιστεύω. Μέχρι τότε έχω αυτές τις απόψεις. Αν μη τι άλλο, στους αγώνες δεν νομίζω να υπάρχει και ESP μαζί με το/τα μπλοκέ... Αν βοηθούσε, θα το είχανε ήδη υιοθετήσει πιστεύω ![]() |
Όπου υπάρχουν και τα 2 μαζί, να ξέρεις ότι το ESP θα λειτουργεί σίγουρα ελάχιστα σε σχέση με αυτό που θα μπορούσε να λειτουργήσει αν ΔΕΝ υπήρχε το μπλοκέ (κατά την γνώμη μου) ![]() |
Road_Runner έγραψε: |
Καλα λεγε εσυ... Εγώ λέω για το ν εγκέφαλο γκρουπ Ν του αρ σε που δινει η πεζο σπορ και ειναι αυτος που φορανε στο RCC |
Lef205 έγραψε: |
Μανθο δε νομιζω να απαγορευονται τα ηλ.βοηθηματα αν κρινω απο τον θειο μου και οχι μονο που τρεχει με ενεργοποιημενο το abs. ![]() Εκτος και αν αυτο θεωρειται ηλ.βοηθημα. |
...και όπως είπα και εγώ με τον Μάνθο προχθές στη λέσχη.... ![]() ![]() |
Υπάρχει λόγος για δισκάτο (για ένα πολιτικό 206) ή τσάμπα θα πάνε τα επιπλέον λεφτά? |
206xs έγραψε: |
![]() |
και το δικό μου έχει ESP.
εγώ θεωρώ ότι θα το βοηθήσει το 206 να επεμβαίνει λιγότερο το ESP αφού δεν θα υπάρχει υποστροφή. ![]() εγώ θα το δοκιμάσω δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει 206 με esp. είναι πάρα πολύ διακριτικό και (σε εμένα) καθόλου ενοχλητικό... άσε που απενεργοποείται πλήρως.... και τότε θα είναι χρήσιμο το μπλοκέ ![]() ![]() |
το κάρο σου έχει μόνο εσπ... άσε να απαντήσει κανείς με κανένα καλό αμάξι που έχει και αντισπίν !!!!
όσο για το αν απενεργοποιείται πλήρως στο κάρο σου το εσπ, οι πληροφορίες λένε ότι είναι ανακριβής ή και αναληθής με μόνο σκόπό την σύγχυση και εξαπάτηση του αναγνωστικού ή / και αγοραστικού κοινού !!!! οουυυυυ !!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() παραπληροφορείς τον κόσμο !!!!! Σαν δεν ντρέπεσαι !!!!!! |
Με το "ESP/ASR on" το αμάξι δεν υποστρέφει με τίποτα (με το που διαβάσει υποστροφή φρενάρει τους πίσω ή χειροφρενιάζει ή κλείνει το γκάζι ανάλογα με την πε΄ρισταση/την ταχύτητα/και την γωνία του τιμονιού) δεν σπινιάρει με τίποτα (κ**λα για εκκινήσεις σε νερά....) δεν αφήνει το πίσω μέρος να γλιστρήσει πολύ (παρα μόνο όσο χρειάζεται για προτοποθέτηση με γραμμές και όσο χρειάζεται για προτοποθέτηση για drift...) |
έτσι όπως τα λες θεωρητικά ένα αμάξι που έχει εσπ/αντισπιν , δεν το χρειάζεται το μπλοκέ , γιατί έτσι όπως τα λες μπορείς να μπαίνεις στις στροφές με όσα ...., και να βγαίνεις με όσα θέλει το αμάξι χωρίς γλιστρίματα και τα τοιαύτα... που θα χρειαστεί το μπλοκέ σε ενα αμάξι με τα παραπάνω ??? Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι θα βοηθάει μέσα στην στροφή , για να βγεις με λίγο περισσότερα χιλιόμετρα, αλλά ουσιαστικά και το αντισπιν το ίδιο θα κάνει ... θα βάζει την δύναμη κάτω όταν γλυστράει... Για δώσε μας τα φώτα σου.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Θα ήθελα βέβαια και την άποψη του Τάσου στο θέμα μας (Δεν υποννοώ ότι έισαι αναξιόπιστος .... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
red206rc στην αρχή του τόπικ υπάρχουν λεπτομερείς αναφορές του προέδρου και του ψηλού που αναφέρουν τις απόψεις τους για το μπλοκέ της quaiffe. |
τα άσχετα ποστ την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια για τον κάδο.
Steve έκανα ένα edit στο τελευταίο μου ποστ και λογικά θα σου έχω λύσει την απορία. ![]() |
red206rc έγραψε: | ||
Οι απόψεις αυτες ήταν με λίγα χλμ χρήσης... τεσπα |
volvos έγραψε: |
εγω ακομα δεν εχω καταληξει 100% στο πιο απο τα δυο ειναι καλυτερο..... |
δε νομιζω γιατι ο καθενας δινει την απαντηση που τον βολευει ή θελει να πιστευει οποτε ξεκαθαρα απαντηση δεν εχω λαβει ακομα..... |
Sidobre έγραψε: |
http://www.sonic.net/garyg/zonc/TechnicalInformation/TorsenDifferential.html |
μητσο αυτο που ειπες...δε βγαινει ακρη.
εγω εχω ακουσει και αντιθετες αποψεις ![]() οτι το atb ειναι πιο απολυτο και δυσκολο αφου κοσκινιζει το τιμονι κοινως παλευεις με το τιμονι(βλεπε focus rs) ενω με το grt oxi!!!!!!!! πρακτικα στου τασου το αμαξι εχω την αισθηση οτι γινοταν το αναποδο ![]() εσυ εβγαλες ακρη τωρα? η διαφορα ειναι οντως μεγαλη αλλα οχι τοσο που λες... το atb θα βγει 670+150μεταφορικα=820 το grt για τα μελη εχει 1000. αρα εν τελει η διαφορα ειναι 200ευρω... |
MEMsound έγραψε: | ||
μας γάμησες την ψυχολογία... |
tsosmoulis έγραψε: |
αδερφέ δεν ξέρω για ποια μέλη μιλάς, εγώ πήγα και μίλησα με τον ίσιο τον Γκουλέτσο πριν κανά μήνα και μου είπε 1300€ οπότε πρακτικά μιλάμε για 400-500€... |
Sidobre έγραψε: | ||||
Ισα-ίσα, που εξηγεί πάρα πολύ καλά ότι για βολτίσιο αυτοκίνητο τα διαφορικά τύπου torsen είναι μονόδρομος. Και κάτι σημαντικό: Τα διαφορικά torsen είναι τα ΜΟΝΑ που δεν επιρρεάζουν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα του αυτοκινήτου ABS EDL ESP κλπ, αφού δεν έχουν ένα ποσοστό προφόρτισης αλλά ξεκινούν από το 0% και ανεβαίνουν μέχρι το 100%. Αντίθετα όλα αυτά τα με τα δισκάκια έχουν ένα ποσοστό (π.χ. 40%) το οποίο επεμβαίνει σε όλα αυτά τα ηλεκτρονικά. ![]() |
http://www.houseofthud.com/differentials.htm |
Επίσης με το μπλοκέ ΚΑΛΟ ειναι να μην το γαμάς στις εκκινήσεις. |
Επίσης με το μπλοκέ ΚΑΛΟ ειναι να μην το γαμάς στις εκκινήσεις. |
Sidobre έγραψε: | ||
Μάλιστα, μερικές φορές νιώθω λίγο μ@λ@.... όταν μια λύση είναι εύκολη αλλά δεν την έχω σκεφτεί ποτέ μου..... Στο συγκεκριμένο λινκ εξηγεί την λύση στον μοναδικό προβληματισμό που είχα σε σχέση με τα διαφορικά torsen... H απορία ήταν η εξής: Αν κολήσεις κάπου σταματημένος (π.χ. ένας μπροστινός τροχός στον αέρα ή σε πάγο) με τα torsen λογικά δεν ξεκολάς. Αν ο ένας τροχός είναι ελεύθερος τελείως δεν μεταδίδεται ροπή στον άλλο (π.χ. 4x0=.... 0!) Λύση:...... πατάς φρένο! ![]() Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ! Και είναι τόσο απλό... Δημιουργείς αντίσταση και στον ελεύθερο τροχό..... Θα το δοκιμάσω άμμεσα και θα σας πω (Το συγκεκριμένο το εξηγούν στους ιδιοκτήτες Hummer που έχει διαφορικά torsen σε περίπτωση που κολλήσουν με τροχό σηκωμένο. Που να το ήξερα... δεν είχα ποτέ Hummer! Ούτε γνωστό που να έχει...) |
Steve έγραψε: | ||
Για πές μου ΕΝΑΝ λόγο... ![]() |
Ενώ χωρίς το μπλοκέ, δεν τα σκίζεις... ![]() |
εξάλλου αν θυμάμαι καλα της quaiffe στην ευθεία όταν είσαι και δεν σπινάρει το αμάξι έχει μιδενική εμπλοκή...(αν θυμάμαι καλα) |
tsosmoulis έγραψε: | ||
τα σκίζεις και πάλι απλά περισσότερο όταν έχεις μπλοκέ, τουλάχιστον με τους δεξιοτέχνες που μιλούσα όλοι αυτό υποστήριζαν. 45 δεξιοτέχνες συνιστούν ενισχυμένα ημιαξόνια, ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ! ![]() |
Πρόεδρα... Για πες αλεύρι! ![]() |
μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.... |
εξάλλου αν θυμάμαι καλα της quaiffe στην ευθεία όταν είσαι και ΔΕΝ ΣΠΙΝΑΡΕΙ το αμάξι έχει μιδενική εμπλοκή...(αν θυμάμαι καλα) |
Sidobre έγραψε: | ||
Εγώ να πω αλεύρι αλλά δεν είναι όπως λες.... Αυτό το κάνουν τα 2way διαφορικά ή και τα 1,5way. Τα δικά μας είναι 1way, δηλαδή με την επιβράδυνση δεν κλειδώνουν. Διαφορετικά όταν θα άφηνες το γκάζι πάνω στην στροφή θα έφερνες 42 σβούρες ενώ τώρα δεν είναι έτσι. Το αν είσαι σταματημένος όμως είναι διαφορετικό αφού δεν αφήνεις τον τροχό να κινείται ελεύθερα, άρα δημιουργείς αντίσταση ώστε να δουλέψουν τα γρανάζια....(βγαίνεις δηλαδή από την μηδενική ροπή που εκεί το διαφορικό δεν δουλεύει). |
volvos έγραψε: | ||||
ωπα ωπα...το ατβ ειναι one way..... δηλαδη οταν αφησεις γκαζι πανω στη στροφη επειδη εχεις μπει με πολλα παραπανω ή θες να τα γυρισεις υποτιθεται οτι τα One-way ή τα δισκατα χωρις προφορτιση δεν επενεργουν ενω ειχα ακουσει οτι το quaife σε σπρωχνει για λιγο βγαζοντας σου μια στιγμιαια υποστροφη η οποια ξενιζει-τρομαζει κοσμο αν δε ξερει πως να τη χειριστει... οεο? καλουδιες??εε?? πρεπει να κανω ενα τεστ νταιβ. ![]() |
τα σκίζεις και πάλι απλά περισσότερο όταν έχεις μπλοκέ, τουλάχιστον με τους δεξιοτέχνες που μιλούσα όλοι αυτό υποστήριζαν. 45 δεξιοτέχνες συνιστούν ενισχυμένα ημιαξόνια, ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ! ![]() |
E όταν είσαι στην ευθεία, φυσικά και δεν έχεις εμπλοκή σε ATB μπλοκέ. Σε δισκάτο μπλοκέ, την εμπλοκή την έχεις μόνιμα, είτε σε ευθεία είτε σε στροφή. Γι αυτό φωνάζουμε και ουρλιάζουμε πως σε αυτοκίνητο βόλτας ΔΕΝ λέει το δισκάτο. Φαντάσου να πας Αθήνα/Θεσσαλονίκη με 40% εμπλοκή συνέχεια, και να είσαι με καμιά 160άρα στο κοντέρ... ![]() ![]() |
glf έγραψε: | ||||
από το 2004 λοιπόν, το 106 είναι φυσικά και καθημερινό. το 2004 ιδίως έχω τρέξει από Αλεξανδρούπολη μέχρι Πάτρα και πάντα το 106 πάει περπατώντας, και συνήθως με όλη την.. προίκα φορτωμένη σε αυτό. πάω διακοπές, Αθήνα κτλ και υποθέτω οτι έχω κάνει κάπου στα 90000 χλμ με δισκάτα μπλοκέ. για ούρλιαξε λίγο ακόμα να σε ακούσω ![]() |
Η εμπλοκή του quaife είναι από τις πιο ομαλές και χωρίς lag. Ακριβώς επειδή είναι μηχανικό και όχι με τριβή όπως τα δισκάκια, δεν περιμένει να πιάσει ένα ποσοστό διαφοράς ροπής, αλλά επεμβαίνει αμέσως και γλυκά. |
Θεωρώ ότι οι δεξιοτέχνες βάζουν ενισχυτμένα ημιαξόνια ΟΧΙ λόγο μπλοκέ αλλά γιατί σε ένα αγώνα δεξιοτεχνίας σε ΚΑΘΕ στροφή (πχ σε 8άρια ή στα βαρέλια κλπ κλπ) στρίβουν το τιμόνι πάρα πολύ ενώ ταυτόχρονα πατάνε (αναλογικά) πολύ το γκάζι.
... Με το μπλοκέ τα ημιαξόνια δεν έχουν λόγο να φάνε περισσότερη πίεση γιατί πολύ απλά τα ημιαξόνια από την μία δέχονται πίεση από την άσφαλτο (τριβή) και από την άλλη από το μοτέρ κίνηση. |
Νίκο χρειάστηκες μέσα σε αυτά 90.000 κάποια επισκευή/λύσιμο/αντικατάσταση κάποιου τμήματος ή ολόκληρου του μπλοκέ ή το έχεις φορεμμένο από το 2004 και δεν έχει χρειαστεί να του κάνεις τίποτα? ![]() επίσης σε τι ποσοστό το έχεις ρυθμισμένο το δισκατο? |
Πέρυσι στα χιόνια, δοκιμάζαμε την ίδια ώρα και στην ίδια διαδρομή το 106 μου με δισκατο μπλοκέ και το mini του Παφίλη που βάλαμε quaife. και τα δύο με χιονολάστιχα.
μετά από 3-4 βόλτες στην... ίδια ανηφορική ελαφρια χιονισμένη στροφή ήταν ξεκάθαρο οτι το δισκάτο έβγαζε λιγότερη μούρη από το quaife. διαβαζε καλύτερη την ελάχιστη αυτή απώλεια πρόσφυσης που είχαμε. το ανεβαίναμε με σταθερό γκάζι. αυτό πολύ ελεγχόμενά. ο Πaφίλης είναι.. πεπεισμένος οτι το quaife του κάνει πιο... εύκολα μούτρα από το δικό μου σε γλιστερό δρόμο. |
glf έγραψε: |
από το 2004 λοιπόν, το 106 είναι φυσικά και καθημερινό. το 2004 ιδίως έχω τρέξει από Αλεξανδρούπολη μέχρι Πάτρα και πάντα το 106 πάει περπατώντας, και συνήθως με όλη την.. προίκα φορτωμένη σε αυτό. πάω διακοπές, Αθήνα κτλ και υποθέτω οτι έχω κάνει κάπου στα 90000 χλμ με δισκάτα μπλοκέ.
για ούρλιαξε λίγο ακόμα να σε ακούσω ![]() |
για το τουμπανο να πάρεις μπακετες,... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Μάνο θα κάνεις κι εσύ το μεγάλο βήμα ![]() |
Τα μεγάλα αυτοκίνητα είναι για να να κάνεις Grand Touring, και όσο για τις μικρές κλειστές στροφές θα αφήσουμε το esp antispin και όλα αυτά τα ηλεκτρονικά καλούδια να δουλεύουν υπερωρίες!!! |
Και συμφωνώ απόλυτα μαζί του (Ο Μάνθος δεν συμφωνεί ) αλλά πρέπει να του υπενθυμίσω ότι στα καλά αυτοκίνητα το esp ενεργοποιείται μόνο του μετά τα 50.
Και αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι επειδή είναι πολύ καλά και ακριβά αυτά τα αυτοκίνητα , να μην μπορεί κάποιος μλκσ να το στραπατσάρει αθελά του επειδή ήθελε να το παίξει χεράς και είχε απενεργοποιήσει το esp ... ![]() ![]() ![]() ![]() Αυτό στα καλά αυτοκίνητα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
red206rc έγραψε: |
Καπου διαβασα το εξής: αλλά πρέπει να του υπενθυμίσω ότι στα καλά αυτοκίνητα το esp ενεργοποιείται μόνο του μετά τα 50.
Το δικό μου (αλλα και ενα βελτιωμένο 106) μπορεί να ρηξει κολώνες στο 407 παντού και πάντα!!!! Το ESP δεν ενεργοποιείται μόνο του μετα τα 50. Δεν ειναι ΚΑΛΟ αυτοκίνητο????????????? ![]() ![]() ![]() ![]() |
Δηλαδή να βάλει κάτι επειδή δεν θα το έχει κανένας άλλος ;;;;;;
Ωραία σκέψη... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Θα μπορουσε βέβαια να βάλει κάτι που θα του ερχόταν ποιό φτηνά και να το έκανε μοναδικό ... Π.χ μια κεραία τηλεόρασης, ή εμπριμέ κουρτίνες εσωτερικά των τζαμιών... Πριν 2 σελίδες έγραψε για ποιόν λόγο "ΔΕΝ". Και συμφωνώ απόλυτα μαζί του (Ο Μάνθος δεν συμφωνεί ) αλλά πρέπει να του υπενθυμίσω ότι στα καλά αυτοκίνητα το esp ενεργοποιείται μόνο του μετά τα 50. Και αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι επειδή είναι πολύ καλά και ακριβά αυτά τα αυτοκίνητα , να μην μπορεί κάποιος μλκσ να το στραπατσάρει αθελά του επειδή ήθελε να το παίξει χεράς και είχε απενεργοποιήσει το esp ... ![]() ![]() ![]() ![]() Αυτό στα καλά αυτοκίνητα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Εγώ δεν νομίζω τελικά ότι θα το βάλω και ο κυριότερος λόγος είναι επειδή κανείς δεν μου έχει απαντήσει με σιγουριά ότι το μπλοκέ θα συνεργάζεται άριστα με το μη απενεργοποιούμενο ESP...Οπότε δεν μπορώ να δώσω λεφτά για κάτι αρκετά ακριβό χωρίς να ξέρω ότι σίγουρα θα μου δουλέψει... |
.........Κάτι ανάλογο συμβαίνει τωρα και στον τομέα της πρόσφυσης!
Έχουμε όλα τα μέρη του αυτοκινήτου τα οποία φροντίζουν να μεταδίδεται η ισχύς του μοτέρ ομαλά στον δρόμο(λάστιχα,ανάρτηση,διαφορικό κτλ) και έχουμε και τα συστήματα τα οποία φροντίζουν την ασφάλεια του οδηγού και την ακεραιότητα του αυτοκινήτου αφού χαθεί η πρόσφυση(ESP,ANTISPIN κτλ) ![]() Εδώ είναι που μπαίνει σφήνα και το πολυσυζητημένο μας μπλοκέ ![]() Το μπλοκέ ανήκει στην πρώτη κατηγορία και πολύ απλά είναι ένα μέσο για να μεταδίδει το σωστό ποσοστό ποσοστό ισχύος ανάλογα με τις συνθήκες επειδή όμως το μπλοκέ δεν μπορεί να ξαναγράψει τους νόμους της φυσικής όταν υπερβάλουμε θα έχουμε απώλεια πρόσφυσης τότε πολύ απλά επεμβαίνει το ESP.Πολύ απλά το ESP θα διαβάσει σπινιάρισμα (και από τους 2 τροχούς πλέον...) όπως θα διάβαζε σπινιάρισμα είτε έιχαμε καλά λάστιχα είτε είχαμε τελειωμένα,είτε ο δρόμος είναι γυαλί είτε είναι γυαλόχαρτο ![]() Δεν δίνει δεκάρα πως εσύ θα φτάσεις στο σημείο να χάσεις στην πρόσφυση αυτό εκείνο που το "νοιάζει" είναι μόλις ανιχνεύσει την απώλεια αυτής να δράσει άμμεσα λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες και το πρόγραμμα του ![]() ..... |
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ....!!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ PUNTO GT ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΟΛΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ...? ![]() Φιλικά πάντα πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις το καλό από το γρήγορο... Το δικό σου μπορεί να είναι γρηγορότερο και απο μια mercedes... Δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο.... Εμπάς περιπτώσει στο ποστ που αναφερόμουν και στον Μάνθο έκανα και πολύ χιούμορ για όσους έχουν αυτή την αίσθηση... ![]() |
.....Και αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι επειδή είναι πολύ καλά και ακριβά αυτά τα αυτοκίνητα , να μην μπορεί κάποιος μλκσ να το στραπατσάρει αθελά του επειδή ήθελε να το παίξει χεράς και είχε απενεργοποιήσει το esp ... ![]() ![]() ![]() ![]() Αυτό στα καλά αυτοκίνητα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Τί γίνεται στην περίπτωση που το αντισπιν αντιδρά γρηγορότερα από το μπλοκέ και πριν περάσει τη δύναμη στον απέναντι τροχό το μπλοκέ το αντισπιν έχει φρενάρει τον εσωτερικό; (μπορεί και να αντιδρά αργότερα οπότε φαντάζομαι εγώ οτι το αντισπίν θα είναι αχρηστοπλέον ). |
The problem is an open diff always tries to balance the torque. That's a hard statement to get a grasp on, but it means that if the spider gears are pushing on both drive gears and one of them offers lots of resistance (tire sitting on pavement) and the other side offers no resistance (up in the air, or sitting on a patch of ice), then it will find a happy balance where both sides are receiving almost no torque at all. All the rotational energy is guided to the side with the least resistance. In the end, that side spins very fast and the pressure on each drive gear is the same.. Almost no torque is needed to spin one wheel, and therefore almost no torque is going to the other side as well. Anyone who's driven on snow or ice knows this trick. |
Θα ήταν πάρα πολύ καλό να μας έλεγε ο Μάνος αν με το ESP στο on το αμάξι έχει την δυνατότητα να σπινιάρει,αυτό νομίζω θα έλυνε και την παραμικρή απορία |
vinman έγραψε: | ||
Καταρχήν να ευχαριστήσω όλα τα προσφιλή μελή του club που σχεδόν δύο σελίδες γράφετε για το αν πρέπει να βάλω μπλοκέ,τι οδηγός είμαι,αν είμαι πουρό,τι ώρα πηγαίνω στη δουλειά και τι ώρα έρχομαι,αν μετά τα 220 θα σας πατάω όλους,τι αυτοκίνητο θα έχω στα σαράντα μου(σε 8 χρόνια δηλαδή.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Όπως εξήγησα και παραπάνω εάν δεν λάβω μία ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη/υπεύθυνη απάντηση δεν πρόκειτε να προχωρήσω σε τοποθέτηση μπλοκέ...δεν γίνεται να πετάξω κάποια χρήματα χωρίς να είμαι σίγουρος ότι θα πιάσουν τόπο μέχτι τελευταίο cents... ![]() Όσοι με ξέρετε καλά γνωρίζετε ότι το αυτοκίνητο μόνο για ταξίδια δεν το έχω....δόξα το Θεό και το ταλαιπωρώ και το σκίζω και το ευχαριστιέμαι καθημερινά και σε κάθε είδους διαδρομή....Σίγουρα το μπλοκέ θα μου προσέφερε παραπάνω δόσεις οδηγικής ευχαρίστησης απο ότι τώρα....Αν όμως δεν συνεργάζεται με το Esp σωστά??Τότε θα υπάρχει πρόβλημα... Ας περιμένω λοιπόν τις δικές σας αγορές και ςιδικά τις δοκιμές στο αυτοκίνητο του Μάνθου με το esp ενεργοποιημένο...Τότε εκτιμώ ότι θα μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα και να ξέρω στα σίγουρα αν αξίζει να το βάλω ή όχι... ![]() Όσο για αυτό που ρώτησες Αλέξη...
Και όμως κάποιες φορές την έχει... |
.......
Θα ήταν πάρα πολύ καλό να μας έλεγε ο Μάνος αν με το ESP στο on το αμάξι έχει την δυνατότητα να σπινιάρει,αυτό νομίζω θα έλυνε και την παραμικρή απορία ![]() |
Ρε κωλόγερε είσαι μικρότερος από εμένα; Πάντως δεν μπορείς να πεις.... ειδες αλληλεγγυή μεταξύ των μελών μας ;;; ![]() σκεφτομασται, σηζητάμε , προβληματιζόμαστε πριν από εσένα για σένα !!!! Για σένα ρε άτιμε... Για να μην πάνε τσάμπα τα λεφτά σου !!! |
http://www.quaife.co.uk/Silkolene-Silktran-SYN-75W-90-synthetic-gear-and-transmission-oil-per-litre
περιμενω review apo miltellas για τις βαλβολινες που πρετεινει ![]() ![]() |
μανθο προτεινε τους την elf και την amsoil Με τα teqnuiqal data συννημενα να δουμε τι θα σχολιασουν...
θα ειναι ενδιαφερον. |
http://www.quaife.co.uk/Silkolene-Silktran-SYN-75W-90-synthetic-gear-and-transmission-oil-per-litre
περιμενω review apo miltellas για τις βαλβολινες που πρετεινει ![]() ![]() |
Miltellas έγραψε: |
επειδή αναφέρεται ως GL-5 χωρίς να σημειώνεται η τυχόν συμβατότητά της με GL-4 ή έστω ότι είναι συμβατή με κίτρινα μέταλλα (δηλ. κράματα χαλκού) σαν αυτά που περιέχουν σχεδόν όλα τα σασμάν παραγωγής |
η sikolene ειναι gl-5...
. |
BadSpud! έγραψε: |
Ερώτηση: το μπλοκέ θα κάνει καποιο θόρυβο - βουητό??? όπως τα αγωνιστικά ενα πράμα???
ή τα torsen είναι ήρεμα??? ![]() |
σιγή ιχθύος.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
πριν λιγο ανοιξα το κουτι ![]() μεσα ειναι ολο παρα τις υποψιες μου.... |
αν μας πει καποιος και ποσο ζυγιζει το μαμα ελευθερο διαφορικο θα εχουμε ενα μετρο συγκρισης για τη διαφορα βαρους αυτων των δυο! |
οχι ρε γα**το το γεματο κουτί σου έδωσα?!??!?! φτου!!! ![]() ![]() ![]() |
επισης εγω μολις τωρα εμαθα οτι υπαρχει πεζο με μπλοκε!!!!!!!!!!
http://www.ams.gr/AMS/_magazine/PAGES_AMS/01_2003/03.t01.partner.asp?CATEGORY_ID=94 |
Το 1ο ΑΤΒ της παραγγελίας τοποθετήθηκε στην Θεσσαλονίκη...
Ο Δημήτρης (tsosmoulis) με πήρε στα καπάκια μόλις παρέλαβε το αμάξι από το συνεργείο... Βασικά δεν μπορούσε να μιλήσει από την χαρά του... Μάλλον είχε χάσει την μπάλα... ![]() ![]() Ατάκα... "έχουμε να φάμε πολλά λάστιχα στην πίστα... ![]() ![]() Περισσότερα θα σας πει ο ίδιος σύντομα (φαντάζομαι) αν και το συμπέρασμα είναι... η μούρη πλέον δεν πάει πουθενά... ![]() ΑΡΓΥΡΗ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
steve είχες δίκιο παλιολουλου!!!! |
Finally a question about the installation/maintenance:
Most of us (without ATB) use in our gearboxes the gear lubrication oil: ELF TRP 75W-80 http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/511.pdf 4 members of PSClub.gr that already have ATB use the Lubrication Engineers LE-703 http://www.le-inc.com/products.jsp?productID=80 A local dealer suggested us the AMSOIL MTG 75W90 gl-4 GrIV/V https://www.amsoil.com/storefront/mtg.aspx You at your site talk about Silkolene Silktran SYN 75W 90 http://www.quaife.co.uk/Silkolene-Silktran-SYN-75W-90-synthetic-gear-and-transmission-oil-per-litre Which one you consider that it is better for our BE3 and MA gearboxes, equipped with ATB? |
"We recommend the use of Silkolene products, as you have seen. If the oil grade and quality is similar, there should be no problem." |
αααααα επίσης το τηλέφωνό μου είναι 6972088840 (παναγιώτη ότι θες εδώ είμαι).
|
2 χρόνια πριν είχα δίκιο... και ακόμα το έχω μάλλον ![]() ![]() |
Υπάρχει κάποιο λινκ με σχήματα για να παρατηρήσω το εσωτερικό ενός ATB QUAIFE; |
Πάντως από τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρότι κάποιοι έχουν κατηγορήσει το διαφορικό της ATB, εγώ έμαθα από άλλον πολύ αξιόπιστο γι αυτούς τους "κάποιους" πώς κατασκευάζουν τα μπλοκέ τους, και κατέληξα ότι αν έβαζα μπλοκέ ή θα έβαζα της QUAIFE ή θα έφτιαχνα ένα με δισκάκια από τον καλύτερο κατασκευαστή σασμάν στην Ελλάδα (εργάζεται στο Αριστοτέλειο). Αλλά η οικονομικότερη επιλογή είναι το QUAIFE χώρια που το βρίσκω και φιλικότατο σαν κατασκευή-λειτουργία από όλες τις απόψεις. |
επειδή δεν προβλέπεται να συμφωνήσουμε εμείς οι 2, έχω να πω το εξής:
ΔΕΝ διαφωνώ. και το λέω αυτό γιατί ένας φίλος μου δουλεύει σε αυτό το team και είναι specialised στην τριβολογία και η δουλειά που κάνουν είναι υπερ του δεόντος καλή με το κατάλληλο αντίτιμο εκτός κι αν έχεις δόντι ![]() έχω ακούσει και για πολλές δουλειές που έχουν κάνει και σε αγωνιστικά περισσότερο όμως για σασμάν ![]() |
Eχεις απολυτο δικιο μητσο και εμενα ηταν πολυ δυσκολο να ξεπερασω τις οποιες αμφιβολιες μου μηχανολογικης φυσεως αλλα ....θα τον 2$#@μησω που θα τον #$%μησω τον αργυρη να μην εχω και λογο??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() υ.γ.παντως οπως βλεπεις ειναι σε 4 ξεχωριστα σημεια με μικρο μηκος ραφης ![]() βεβαια το ξαναλεω.αν οντως υπηρχε προβλημα πολυ σοβαρο στα μπλοκε της quaife το πιο απλο θα ηταν να βαλει 4 μπιλιες-ασφαλειες σταυρωτα η ιδια η εταιρεια ![]() οτι κανουμε ειναι κατα τη παραδοση- φυλα τα ρουχα σου να εχεις τα μισα... |
εγω πλεον δεν εχω προβλημα να συγκρινω με οτιδηποτε μπροσθιοκινητο το 206 μου πλεον και χωρις το μπλοκε! απο στριψιμο οχι απο γκαζι...αυτο ποναει λεμε! |
Το αμάξι ΣΤΡΙΒΕΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ!!! Εεε συγνώμη!!! ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΤΙ?!?!?!?!? ![]() ![]() ![]() ![]() Να πω ότι έστριψα. Αι σιχτιρ δηλαδη! ![]() ![]() Αυτά τα "ολίγα" ![]() ![]() |
gonakinen έγραψε: |
...Aυτά ισχύουν για 'μπουμπίσια', όπως αυτό που φορούσα.
Δεν ξέρω αν διαφορικά όπως του Μάνθου δεν έχουν καμμία σχέση με τα παραπάνω... |
Στα παραπάνω δεν έγραψα και την προσοχή που πρέπει να δίνουμε στην οδήγηση του αυτοκινήτου μας μετά την τοποθέτηση του μπλοκέ.
Κατ'αρχήν είναι αδυνατο ένα εξάρτημα που δεν κάνει ηλεκτρονικό ελεγχο της πρόσφυσης, αλλά είναι καθαρά μηχανική η λειτουργία του, να το μάθουμε στην πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη βόλτα... χρειάζεται εξοικιωση και σεβασμό περισσότερο κι από μια group Α ανάρτηση. Γιατί αυτο που εύκολα μας δίνει την αίσθηση του καλού και -χωρίς περίπτωση εξόδου- στριψίματος, αυτό πολύ εύκολα θα μας στείλει ευθεία σε μια γλιστερή φουρκέτα ή θα μας μπερδέψει σε μια πατημένη τρίτης που δεν θα ξέρουμε αν σημαδεύουμε εμείς ή το μπλοκέ... Και θελει όντως χρόνο και δουλειά για να του πάρουμε τον αέρα. Εμένα πάντως περίπου δύο μήνες σε βουνά και σε λαγκάδια πάνω κατω, δεν μου φάνηκαν αρκετοι... Και τελος πιστεύω ότι αν το ποδαράκι μας και τα χεράκια μας δεν δουλεύουν όπως πρέπει... κανένα μπλοκέ όσο ακριβό κι αν είναι δεν θα μας δώσει τα στριψίματα που θελουμε. |
Περίπτωση 3
Τάπα με το ESP ON. Ρε μας δουλευει το 206?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Ειλικρινά για να καταφέρεις να το βγάλεις από το δρόμο το αυτοκίνητο πρέπει να είσαι ή ηλίθιος ή να σου κοπούν τα χέρια. Ρε αυτό στρίβει μόνο του. Ερχεται η στροφή. Συμμαδευεις που θες να πάς επιλέγεις την σχετική ταχύτητα, στρίβεις γκαζώνεις πάνω στην στροφή κλειδώνει το ΑΤΒ, κλείνει την τροχιά χωρίς να αφήνει περιθώριο σπινιαρίσματος (από τον ένα από τους 2 τροχούς) και αν πάνε να σπινιάρουν και οι 2 μαζί τότε το ESP κρατάει σταθερό το γκάζι μέχρι να βρεθεί ξανά πρόσφυση (πράγμα που με το ΑΤΒ γίνεται αμέσως ![]() Επίσης αν εμφανιστούν τάσεις υπερστροφής πάλι το ESP κάνει τα δικά του και χωρίς να μειώνει το γκάζι επαναφέρει το πίσω μέρος "σε τάξη". Για μια ακόμη φορά πραγματικά βγάζω το καπέλο στους τεχνικούς της Peugeot για τον προγραμματισμό του συγκεκριμένου ESP. Στα απότομα "πατήματα" του γκαζιού πρώτα δουλεύει το ΑΤΒ και μετά το ESP (και ανάλογα με την γωνία του τιμονιού που όσο μεγαλύτερη είναι τόσο περισσότερο επεμβαίνει το ESP και πάλι όμως πολύ λιγότερο από ότι πριν με το μαμά ελεύθερο διαφορικό). Αν έχω καταλάβει καλά (=θέλει κι άλες βόλτες/δοκιμές) το ESP δεν "αφήνει" το ΑΤΒ να "κλειδώσει" στο μέγιστο που αυτό που μπορεί και επεμβαίνει σε κάποιο σημείο. Λεπτομέρειες πάνω σε αυτό θα έχω φαντάζομαι μέσα στις επόμενες μέρες. |
Περίπτωση 3
Τάπα με το ESP ON. Ρε μας δουλευει το 206?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Ειλικρινά για να καταφέρεις να το βγάλεις από το δρόμο το αυτοκίνητο πρέπει να είσαι ή ηλίθιος ή να σου κοπούν τα χέρια. Ρε αυτό στρίβει μόνο του. Ερχεται η στροφή. Συμμαδευεις που θες να πάς επιλέγεις την σχετική ταχύτητα, στρίβεις γκαζώνεις πάνω στην στροφή κλειδώνει το ΑΤΒ, κλείνει την τροχιά χωρίς να αφήνει περιθώριο σπινιαρίσματος (από τον ένα από τους 2 τροχούς) και αν πάνε να σπινιάρουν και οι 2 μαζί τότε το ESP κρατάει σταθερό το γκάζι μέχρι να βρεθεί ξανά πρόσφυση (πράγμα που με το ΑΤΒ γίνεται αμέσως ![]() Επίσης αν εμφανιστούν τάσεις υπερστροφής πάλι το ESP κάνει τα δικά του και χωρίς να μειώνει το γκάζι επαναφέρει το πίσω μέρος "σε τάξη". Για μια ακόμη φορά πραγματικά βγάζω το καπέλο στους τεχνικούς της Peugeot για τον προγραμματισμό του συγκεκριμένου ESP. Στα απότομα "πατήματα" του γκαζιού πρώτα δουλεύει το ΑΤΒ και μετά το ESP (και ανάλογα με την γωνία του τιμονιού που όσο μεγαλύτερη είναι τόσο περισσότερο επεμβαίνει το ESP και πάλι όμως πολύ λιγότερο από ότι πριν με το μαμά ελεύθερο διαφορικό). Αν έχω καταλάβει καλά (=θέλει κι άλες βόλτες/δοκιμές) το ESP δεν "αφήνει" το ΑΤΒ να "κλειδώσει" στο μέγιστο που αυτό που μπορεί και επεμβαίνει σε κάποιο σημείο. Λεπτομέρειες πάνω σε αυτό θα έχω φαντάζομαι μέσα στις επόμενες μέρες. |
....και αυτα που λενε για οδοστρωματα και διαφορες κλπ κλπ ακομα δε εχω δοκιμασει πολυ για να ξερω αλλα δεν τα εχω.....
. |
....χαρακτηριστικα την αριστερη στο κουρτη στη κηφισιας βρεθηκα να τη παιρνω με 115 στον εξοδο στο κοντερ και εντελως ισια τους τροχους για να μαζεψω κωλο |
το αμαξι με το μπλοκε σε ψιλοχαζευει. δεν ανοιγει τροχια με καμια παναγια η μουρη... ακομα και σε γλιτσα στο διονυσο που το εκβιασα εκανα ενα τακ εφυγε ευθεια ολο το αμαξι και με το που βρηκε προσφυση ξαναμπηκε αμεσως... αντιδραση απολυτα φυσιολογικη για μενα καθως λογω αναρτησης αυτο εκανε και πριν εφευγε ενα κομματι και αποτομα η μουρη στο οριο! |
τιμονι εγω παιδια διαφορες δεν ειδα αξιολογες εως καθολου.
το τιμονι μου ουτως ή αλλως με τη συγκλιση ηταν πολυ φλυαρο και νευρικο με εντονο turn in σε αισθηση. οποτε το μπλοκε να πω την αληθεια μενα δε μου προκαλεσε καμια παρενεργια σε αισθηση. και αυτα που λενε για οδοστρωματα και διαφορες κλπ κλπ ακομα δε εχω δοκιμασει πολυ για να ξερω αλλα δεν τα εχω. στη στροφη δε μετα το σπιτι του μανθου προς πεντελη που ειναι μια δεξια με λακουβοσαμαρακια που κοινως πεταει το αμαξι απο πανω το αμαξι εμπαινες τερμα γκαζι χοροπηδουσε αλλα εμενα εκει.ουτε παρενεργιες ουτε χασιματα... |
τα ορια του αμαξιου εχουν ανεβει διαστροφικα υψηλα σε σημειο που σε φοβιζουν. οι ραβδοι δε πισω θελουν ακομα μεγαλυτερη προσοχη καθως ο κωλος δε συγχωρει απο τη μια, ειναι πιο νευρικος σε καποια σημεια απο την αλλη. |
αρνητικα?
-ενα μικρο βουητο σε ολα τα χλμ. ισως θελει να πατηθει το μπλοκε? ισως τα ρουλεμαν?ισως κανει ετσι? θα δουμε! δεν ειναι παντως και οτι καλυτερο σε ενα αμαξι σαν το δικο μου με το μαμα φιλτροκουτι πλεον! |
- το αμαξι σου δινει την αισθηση οτι τα κανει μονο του ολα....
νιωθεις λιγο κομπαρσος. |
- το αμαξι εχει ανυπαρκτη επαναφορα το τιμονι του στη στροφη. πραγμα εκνευριστικο στην αρχη αφου σε ρουφαει η στροφη.ισως και ενας λογος που λενε οτι κλεινει τροχια αποτομα το μπλοκε? εγω παντως το συνηθισα αμεσως! |
...αν εχετε τελειωσει το στησιμο του αυτοκινητου σας και θελετε το κατι παραπανω ναι το μπλοκε ειναι αρρωστια. αλλιως ξεκινηστε απο εκει + 4 καλα λαστιχα και αφηστε το μπλοκε για μετα απο λιγο... ![]() |
ultra-one έγραψε: | ||
Μου άναψες φωτιές.............. ![]() ![]() ![]() |
επισης ξαναρωταω. ρε παιδια τα atb βουιζουν? υπαρχει περιπτωση να ειναι απο ρουλεμαν διαφορικου που ειναι καινουργια? μηπως επειδη ειναι καινουργιο στρωσει μετα απο καποια χλμ? εσενα μητσο-τσοσμουλη τι κανει? μιλαμε για ενα αναιπαισθητο βουιτο που σιγουρα οποιος εχει εξατμιση ουτε που το ακουει! ![]() |
ayto το χαρακτηριστικο του quaife το εχουν αναφεριε πολλοι...
εγω θεωρω οτι ισως να γινεται αισθητο στις μπουκες που ο ενας τροχος ειναι στα χωματα και η διαφορα προσφυσης πολυ μεγαλη! ειδωμεν επισης ξαναρωταω. ρε παιδια τα atb βουιζουν? υπαρχει περιπτωση να ειναι απο ρουλεμαν διαφορικου που ειναι καινουργια? μηπως επειδη ειναι καινουργιο στρωσει μετα απο καποια χλμ? εσενα μητσο-τσοσμουλη τι κανει? μιλαμε για ενα αναιπαισθητο βουιτο που σιγουρα οποιος εχει εξατμιση ουτε που το ακουει! ![]() |
glf έγραψε: |
εγώ με δισκάτα μπλοκέ εδώ και τόσα χρόνια, πολύ συχνά πάω τελικές και ούτε που το σκέφτομαι.... |
μολις εκανα μια βολτα χαλαρη κεντρο αθηνα..αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι οταν ειμαι ευθεια ακουγεται ενα βουιτο κυριως κοντα στις 2000σαλ (ασχετες οι στροφες αφου εχω αλλο κορ/νιο) οσο ανεβαινουν οι στροφες χανεται το βουιτο ισως και ελεω αυξησης του θορυβου απο κινητηρα...
οταν ομως στριβω το βουητο τις πιο πολλες φορες παρατηρησα οτι χανοταν ![]() ρε λετε???ενταξει ειμαι γκαντεμης αλλα τοσο??? |
Αρκεί να συνηθίσεις. Απλά σκέψου ότι τώρα ότι το διαφορικό σου αποτελείται από περισσότερα κινούμενα μέρη,άρα έχει και περισσότερες τριβές που παράγουν αυτό το θόρυβο. |
Νίκο καθε πότε το λύνεις για "σφίξιμο" ; Είναι μια δουλειά που εγώ είχα καθυστερήσει να την κάνω πριν σπάσει. |
Αν και με Γκάλφα όταν είχα μιλήσει πρόβλημα(θόρυβο) είχε όταν έστριβε τους τροχούς, έτσι δεν είναι Νίκο? |
ρε συ μην αγχώνεσαι τόσο πολύ!!μπορεί λόγω της "ψιλής" βαλβολίνης που σιγά σιγά βελτιώνει το προστατευτικό της φιλμ.Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα σε καμμία περίπτωση. στους υπόλοιπους έχουμε θόρυβο? Μάνθο? cool alex? εγώ για το δικό μου είπα ότι δεν... Αν και με Γκάλφα όταν είχα μιλήσει πρόβλημα(θόρυβο) είχε όταν έστριβε τους τροχούς, έτσι δεν είναι Νίκο? |
Νίκο εσείς τι βαλβολίνη είχατε βάλει?
(στο ΑΤΒ εννοώ, όχι στα δισκάτα) |
παντως μετα απο 300χλμ το αμαξι σαν να εχει αρχισει λιιιιιιιιιιιιιιιιιγο να ησυχαζει και η βαλβολινη εχει βελτιωθει αισθητα...
ειδικα ζεστο περα απο τη πρωτη ειναι βουτυρο! στα 1000χλμ θα δειξει πιστευω ![]() |
Lef205 έγραψε: |
(ισως λογω ελλειψης παραπανω ιππων) |
κατι τετοιες στιγμες με κανουν να λεω οτι εκανα καλα για το μπλοκε αν και γενικα το εχω μετανιωσει... |
μιλτο για μενα το μπλοκε ηταν μια υπερβολη της στιγμης...
διοτι. α. ειχα θεσει .... ... υ.γ μανθο please μη μπεις να γραψεις 20σελ. αντιλογο βαριεμαι να απανταω.απλα πρεπει να λεμε και τα αρνητικα σε καποια πραγματα. απο εκει και περα ειναι θεμα του καθενος μας και της οπτικης γωνιας που βλεπει τα πραματα για να ζυγισει τα +- και να αποφασισει. |
Ας μην το συνεχίσουμε εδώ για τις μετατροπές στο 206 του Πάνου γιατί δεν είναι το σωστό τόπικ |
καθως μιλαμε για 2+κιλα παραπανω αναρτωμενη μαζα που δημιουργει παραπανω ροπη αδρανειας στο σαζμαν.... |
Αναρτώμενη ή περιστρεφόμενη? (hanging/rotational?) |
ακουτε coolalexis-budsport???? |
μια μαζα αν τη περιστρεψεις γινεται περιστρεφομενη...
αλλα παραμενει αναρτωμενη οταν δε περιστρεφεται.... ![]() |
εγω παντως το λεω.
οι ελφ κανουν πιο θορυβο απο τις αμσοιλ και δεν εχω δει διαφορα προς το καλυτερο(με ελφ) προς χειροτερο δε ξερω γιατι τελικα αλλαξα ενα ντιζακι που εκανε ολη τη ζημια στο σαζμαν... ενδιαφερεται κανεις για μεταχειρισμενη ελφ 20ημερων? ![]() |
ενδιαφερεται κανεις για μεταχειρισμενη ελφ 20ημερων? ![]() |
σημερα ανακαλυψα μια οφροουντ μερια του τορσεν
εχοντας παει να αφησω το αμαξι κακαρη για τη προσθηκη μερικων ασπρων πινελιων ![]() ειπα να ανεβω ενα πεζοδρομιο. το πεζοδρομιο ηταν ψηλο...πολυ ψηλο εγω νυσταγμενος και οπωςπηγα να το ανεβω λιγο ατσαλα και λαθος βρεθηκα με εμπρος αριστερο και πισω δεξι τροχο στον αερα και το αμαξι σφηνωμενο με το σασι στο πεζοδρομιο...... παταω και σπινιαρει σα μαλ***α. η μανα μου απεξω να τσιριζει - κολλησες κολλησες χαλαρος εγω παταω ενα μυτοτακουνο σταματα σπινιαρισμα ο εσωτερικος και ξεσφινωνω χαλαρα και ανετα απο το βουνοπεζοδρομιο η μανα μου - πως το εκανες αυτο? εχει μπλοκε? τι ειναι αυτο?να βαλουμε και ενα στοο βολβο? τη τυχη μου πρωινιατικα..... |
χαλαρος εγω παταω ενα μυτοτακουνο σταματα σπινιαρισμα ο εσωτερικος και ξεσφινωνω χαλαρα και ανετα απο το βουνοπεζοδρομιο ..... |
φιλε δημητρη σε παρακαλω να γραφεις με μικρα...
εκ της καφροτιμ βολβοοος τις ελφ-αμσοιλ δε ξερω για το αυτι μου αλλα η τσεπη μου τη καταλαβε τη διαφορα για τα καλα. |
8 January 2008
Quaife Engineering at Autosport International, stand 9550 Dear valued customer, I am delighted to advise you that Quaife Engineering is exhibiting at the Autosport International at the NEC, Birmingham on the 10th -13th January. Examples of our vast and ever expanding range of drive shafts and axles, helical gear limited slip differentials, close-ratio gear kits and universal high performance gearboxes will be on display on our revised stand, along with a number of new and exciting products including:- • New 60G heavy duty in-line gearbox designed for Caterham, Escort, Sierra and kit car applications up to 375 bhp • New Q-Tek M six speed transaxle, ideal for sports cars up to 350 bhp • New Citroen Saxo VTS / C2/ Peugeot 106 GTi close-ratio dog engagement gear kit for use with plate differential • New ATB helical gear limited slip differentials for:- Honda S2000, Hyundai Coupe, Lotus Elise S2, Mazda MX-5 Mk3, Mazda 3 MPS, Mitsubishi Lancer 8, 8MR and 9, Nissan 350Z v/c replacement, Porsche 997, Porsche Cayman, Seat Leon 2.0 TFSI, Skoda Octavia vRS 2.0-litre, Subaru Impreza STi (front) DCCD, Toyota Celica MR2 / Spider, Vauxhall Corsa / Astra VXR, VW Golf GTi Mk5 manual and DSG We look forward to welcoming you to stand 9550 where members of Quaife's Sales, Marketing and Engineering departments will be on hand to answer any queries you may have. With my best regards Peter Knivett Marketing Manager Quaife Engineering Ltd Tel: +44 (0) 1732 741144 info@quaife.co.uk www.quaife.co.uk |
1.4 seconds quicker to 100mph with a Quaife differential!
Performance Ford magazine proves the value of the Quaife automatic torque biasing helical gear limited slip differential in a 350bhp Ford Focus ST. When Nick Thomas, Deputy Editor of Performance Ford, the UK's leading Ford tuning title, approached Quaife with the idea of conducting a back to back performance test on the Quaife ATB helical gear limited slip differential we were keen to accept the offer. As well we might, because the team at Quaife Engineering has enormous confidence in the performance and reliability of the ATB differential unit. That's why it's the number one choice for race and rally users, fast road customers and the world's leading car manufacturers including Ford, General Motors and Chrysler. Even so, Performance Ford's results were astonishing - using a 350bhp tuned Focus ST, a baseline set of figures were generated using the original ‘open' Ford differential. The Quaife ATB helical gear limited slip differential was then installed and the same tests conducted, albeit in worsening weather conditions, which left the test track greasier than before, yet the Quaife unit shaved a massive 1.4 seconds off the 0-100mph time, as well as trimming 0.3 seconds from the 0-60mph sprint. With a retail price of just £550.00 plus VAT, the Quaife ATB differential is designed and produced solely in the UK from quality Corus steel billets and is backed with the peace of mind of a lifetime warranty. For the full story of this successful test of a Quaife automatic torque biasing helical gear limited slip differential, please read the March 2008 issue of Performance Ford magazine, available at all good newsagents. Please see the links below:- http://www.quaife.co.uk/Ford-Focus-ST220-M66-ATB-differential http://www.performancefordmag.com/index.htm |
fynos έγραψε: |
Αν δεν κάνω λάθος έχουν το κλασικό BE κιβώτιο . . . οπότε μάλλον πρέπει να μπαίνει ! |
NemesisUltra έγραψε: |
παιδια εντυπωσεις απο το Quaife ? |
εγω λεω αν καποιος με το ιδιο εχει να παει κατι και εσυ μου λες για το topic κανω καποιο λαθος? |
Sinanai έγραψε: |
Τι εννοείς ρε Σταύρο; Ότι αξίζει να δώσεις σχεδόν ένα χιλιάρικο για να βάλεις μπλοκέ στο θηρίο των 90 αλόγων; Δεν πιστεύω, τουλάχιστον με τη χρήση που κάνουμε πολλοί από εδώ... |
τι ρολο παιζει η αναρτηση με το Quaife? |
Χρύσα βάλ' το, μην τους ακούς ![]() |
SnakeMJK έγραψε: | ||
![]() |
xrisa-xs έγραψε: |
πέρα από την πλάκα Steve μπορείς να μου πεις έναν καλό λόγο να το βάλω, δεδομένου ότι δεν έχω και τα πολλά άλογα ή ροπή ώστε να δικαιολογεί μπλοκέ |
(θα μεταφερω τα τεχνικά ποστ εκεί που πρέπει) ![]() |
παναγιωΤακη...
Οδηγα παλικάρι μου αμάξι με μπλοκέ... και μετα θα ψάχνεις 1000+ σημαντικους ή μη λόγους να το βάλεις και στο δικό σου! το σενάριο "πατάω γκάζι και το αμάξι δεν χαζοσπινιάρει επιβραδύνοντας... ή ακόμα και μένοντας ακίνητο" αξίζει και το τελευταίο ευρω που θα δώσει κάποιος... ειτε αυτό πρόκειται για μετακίνηση σε δυσκολο εδαφος είτε πρόκειται για παιχνίδι (χειρόφρενα κλπ) είτε πρόκειται για στρίψιμο είτε πρόκειται ακόμα μκαι μόνο για την αίσθηση που πατας το γκάζι και το αμάξι σου λεει "στρίψε με" ![]() ![]() |
πέρα από την πλάκα Steve μπορείς να μου πεις έναν καλό λόγο να το βάλω, δεδομένου ότι δεν έχω και τα πολλά άλογα ή ροπή ώστε να δικαιολογεί μπλοκέ |
παναγιωΤακη...
Οδηγα παλικάρι μου αμάξι με μπλοκέ... και μετα θα ψάχνεις 1000+ σημαντικους ή μη λόγους να το βάλεις και στο δικό σου! το σενάριο "πατάω γκάζι και το αμάξι δεν χαζοσπινιάρει επιβραδύνοντας... ή ακόμα και μένοντας ακίνητο" αξίζει και το τελευταίο ευρω που θα δώσει κάποιος... ειτε αυτό πρόκειται για μετακίνηση σε δυσκολο εδαφος είτε πρόκειται για παιχνίδι (χειρόφρενα κλπ) είτε πρόκειται για στρίψιμο είτε πρόκειται ακόμα μκαι μόνο για την αίσθηση που πατας το γκάζι και το αμάξι σου λεει "στρίψε με" ![]() ![]() |
soler έγραψε: |
Πρώτον έχω οδηγήσει αμάξι με μπλοκέ. |
ειναι απλα η συνεχεια της λογικης σκεψης ΔΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΕΝΑ 14ΑΡΙ |
soler έγραψε: |
Τώρα εάν είναι κάθε μέρα στον παρνασό και παλεύει με τις χιονοστιβάδες εντάξει, υπάρχει και δεύτερος λόγος. |
πιο εχεις οδηγήσει? που? και για πόσο? |
οκ.
δεκτό. απλά εγω εχω διαφορετική άποψη από την στιγμή που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να βγει και αν πουληθεί ![]() |
denlafkas έγραψε: |
μ αυτα κ μ αυτα με βλεπω στο επομενο γκρουπ να παιρνω μποκε κ για το 13αρι..... |
Pughell έγραψε: | ||
Στο 13αρι συγκεκριμενα,σχεδον αχρηστο πραγμα. Ισως το μοναδικο PSA που δεν χρειαζεται μπλοκε ακομα και σε αγωνιστικο επιπεδου Ν. |
Jim207GT έγραψε: |
Το μόνο μείον που παρατήρησα(τρίχες) στο κούμπωμα τις πρώτης από νεκρά νοιώθω ένα μικρό κραδασμο ακριβώς μπροστά μου μάλον από το μπλοκέ που το αισθάνομαι σα να ευθυγραμίζει τα ημιαξόνια. Αναλόγος πώς κάτσουν άλλοτε το κάνει άλλοτε όχι. Αν βάλεις πρώτη και το κάνει και στο καπάκι νεκρά και πρώτη δεν το κάνει που σημαίνει οτι τα έφερε εκεί που ήθελε. Αυτό που θέλει εκμάθηση και δεν το βάζω στα μείον είναι το τράβηγμα του τιμονιού προς το εσωτερικό της στροφής που απλά για μένα είναι σκέτη κ@..λα όταν το κάνει. |
Θα κλάψω...
Τετ 23 Μάρ, 2005 22:04 ![]() ![]() ![]() |
Θα κλάψω...
Τετ 23 Μάρ, 2005 22:04 ![]() ![]() ![]() |
Πάνος έγραψε: |
Και θα γινει σωστα με 16/65 |
![]() |
Pughell έγραψε: | ||||
Αδερφες απο την επαρχια και οι δυο,οτιδηποτε με περισσοτερα απο 30-31 χιλιομετρα/1000 rpm με 5η ειναι τουλαχιστον για gayουλες... ![]() |
Pughell έγραψε: |
Αδερφες απο την επαρχια και οι δυο,οτιδηποτε με περισσοτερα απο 30-31 χιλιομετρα/1000 rpm με 5η ειναι τουλαχιστον για gayουλες... ![]() |
Jim207GT έγραψε: | ||
γουτσου γούτσου ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
MEMsound έγραψε: | ||||
μεγειες jim...
καλο στριφτο... στα λέγα...δεν στα λεγα... κα μου λεγες ειναι καλή ευκαιρία λόγω τιμής... αλλά θέλει και ανάρτηση.... θα δουμε... κλπ κλπ... ![]() ![]() ![]() ![]()
τα γουτσου-γουτσου μου Τρι 09 Ιαν 2007, 02:25:36 και λιγο ακόμα και τα γουτσου-γουτσου του Τάκη... Κυρ 14 Ιαν 2007, 11:52:47 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ΕΡΩΤΑΣ ΤΟ ΑΤΒ λέμε.... ![]() |
Πολλά σας έγραψα πάω πάλι βόλτα χμμμ θα ανέβω Υμητό από Καισαριανή μέχρι τις κεραίες ![]() ![]() |
Χθες στις 2 το πρωί καθόμουν και διάβαζα όλο το topic σαν το χαζό... |
Μην φοβασαι,βγηκε το XSi οποτε οταν ξαναβρεθουμε,θα σε "σπειρω" και εσενα... ![]() Κατα την γνωμη μου,το 14/60 με μακρια 5η ειναι οτι καλυτερο για βουνο αλλα και ταξιδι. ![]() Ετσι και αλλιως το μπλοκε δεν το βαζετε για να στριβετε στην εθνικη αλλα στο βουνο. ![]() |
@roadrunner122 αυτός με τα 2 ΑΤΒ (και το ΒΕ και ΜΑ) ειναι ο Τσιρώνης (δεν γράφει στο φορουμ) και οχι ο jim207gt ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||||
τα γουτσου-γουτσου μου Τρι 09 Ιαν 2007, 02:25:36 και λιγο ακόμα και τα γουτσου-γουτσου του Τάκη... Κυρ 14 Ιαν 2007, 11:52:47 |
(αν και αλαξοπίστησα εγώ τελικά και πήγα σε δισκάκια) |
Βάλε τα δισκάκια για να πηγαίνεις στην δουλειά και στην Γλυφάδα για καφέ. Εγώ έχω το ATB μου για τις Σέρρες ![]() ![]() ![]() |
Πότε θα πας είπαμε Σέρρες; ![]() |
χαχαχαχαχα
το 1 ειναι για τον stazzy (207 cc) ... αλλα ειναι ικανός να πορωθεί και να το κάνει 4κινητο... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Μπλοκέ και 407...
...εγώ δεν έχω να πω κάτι... ![]() ...θα αφήσω τον Μάνθο να μιλήσει... ![]() |
stazzy έγραψε: |
γέλαγα 30 δευτερόλεπτα |
30 = Εγγύηση!
πόντοι δευτερόλεπτα βαθμοί κελσίου κιλά Τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑΑΑΑ! |
Randy έγραψε: |
Και ερωτω ξανα. Το χρειαζομαι εγω το μπλοκε η οχι? να τα διαθεσω τελικα τα λεφτα? |
Ghost Dog έγραψε: |
Στριβεις ΤΑΠΑ?? |
Και ερωτω ξανα. Το χρειαζομαι εγω το μπλοκε η οχι? να τα διαθεσω τελικα τα λεφτα? |
ghost ναι πολλες φορες στριβω ταπα με γκαζι πολυ στη εισοδο της στροφης και ακομη πιο πολυ μεσα σε αυτην,με οσο γινεται πιο ισιο τιμονι.
Αρα αποτι λεει το παιδι παραπανω εγω δε θα το χρειαστω. Δεν εχω και πολυ καλη ροπη. 13kg περιπου αν δεν απατωμαι. Μουτρα δεν βγαζει σχεδον ποτε, απλα νιωθω το πισω μερος να ψιλοξεκολλαει και αυτο ειναι που με ανησυχει οταν ειμαι στο οριο.. |
Εγώ πάντως τάπα δεν στρίβω και είδα μεγάλη διαφορά... ![]() |
Ενταξει δε λεω, με διασκεδαζει.. θα ηθελα βεβαια να μην εχω παιχνιδακια, καθοτι ειμαι σοβαρος οδηγος και δε κανω επιδειξη. |
Ίσα ίσα που με αυτό τον τρόπο θα μάθεις να συμπεριφερθείς ανάλογα όταν οι συνθήκες σε φέρουν σε δύσκολη κατάσταση χωρίς να το επιδιώξεις (πχ σε γλιστερό δρόμο αν σου φύγει, θα το διορθώσεις ενστικτωδώς). |
RoadRunner122 έγραψε: |
Βρε Randy, είναι απλά τα πράγματα:
- Θες να συνεχίζεις να παίζεις γλυστρώντας μούτρα στη στροφή-φρένο-φεύγει κώλος-ανάποδο (η γνωστή συνταγή υπερστροφής τοποθέτησης)? Αν σ'αρέσει, σε ικανοποιεί και σε διασκεδάζει η παραπάνω διαδικασία, μένεις όπως είσαι. - Θες να πας ένα βήμα παραπάνω ξεχνώντας τα παιχνίδια με τα μούτρα και αλλάζοντας πλέον τον τρόπο (γρήγορης) οδήγησης, μπαίνοντας-βγαίνοντας με περισσότερα και γράφοντας καλύτερους χρόνους στην πίστα? Πας σε μπλοκέ. Προσωπικά 7 χρόνια τώρα βαρέθηκα πλέον το παραπάνω παιχνιδάκι με τα μούτρα οπότε ήθελα κάτι καινούριο το οποίο εκτώς από καλύτερους χρόνους και νέες εμπειρίες θα μου προσφέρει σίγουρα και πιό ασφαλή στριψίματα. Όταν το φορέσω θα το καταλάβετε... ![]() ![]() |
Σωστός ο Πεζοκόλασης...
Μια χαρα ντριφτάρεις στο "ασε"... απλά γλυστράς λιγο περισότερο με το πίσω μέρος και λίγο λιγότερο με το εμπρός. |
ξεφορτιζει με τον ιδιο τροπο οπως φορτιζει δεν ειναι σα δισκατο να ξεμπλοκαρει αμεσα οποτε για αυτο υποθετω οτι επειδη γινεται αυτο το ξεμπλοκαρισμα σταδιακα για αυτο και γινεται το ολο θεμα.
σε καμια περιπτωση με το που αφησεις δε μενει ελευθερο κατευθειαν |
Συμφωνώ με Τάκη....σήμερα με το χιονόνερο βγήκα για μ@..κιες οπότε του δίνω σε μία ανοιχτή δεξιά κλειδώνει αλλά ο δρόμος ήταν μάπα οπότε μου ανοίγει μούτρα αφήνω και μένει αρκετά(0,5-1δ) μπορώ να πώ κλειδωμένο, αποτέλεσμα καθόλου κώλος(άφησα γκάζι και αυτό ακόμα έχανε γιαυτό και άργησε να ξεκλειδώσει). Βέβαια να πώ οτι με τέτοιες συνθήκες σα τις σημερινές εκτιμάς και το μπλοκε και το πόσο δυνατό είναι το αμάξι(ESP OFF), θέλει πάρα μα πάρα πολύ προσοχή αφού μου σπινιάριζε με 4ες ούτε 500 άλογα να ήταν. Τρελό γέλιο έριξα σήμερα με μέτρο βέβαια γιατι άμα το μ@..ήσεις ούτε μπλοκέ ούτε ESP ούτε ο αγ. Χριστόφορος δε σε σώζει. Πάντως αξίζει μέχρι τελευταίο cent. |
Quaife's ATB differential is essential kit for winter driving
As the worst winter for twenty years bought serious snowfall and treacherous driving in the UK and Europe, the conditions also showed how it's vital on any vehicle to maximise traction. Which is where Kent based Quaife Engineering excels, as it's world famous for production of its automatic torque biasing helical gear limited slip differential (or ATB for short,) which excels is slippery conditions where grip is at a premium, greatly outperforming any factory electronic stability control system. Here's why. Factory electronic stability control systems work by sensing and then applying the braking system to the road wheel that's spinning. This generates a torque reaction that helps the car back onto line, but such systems won't increase the traction of the car at all, as news footage of British roads highlighted. The Quaife ATB differential works completely differently to increase traction. It's mechanical design is fully automatic in operation and works by sensing which wheel is spinning, then channelling the torque to the wheel enjoying the most grip. What's more it does so seamlessly and instantly, without the need for electronic intervention, providing drivers of front, rear and four wheel drive cars with a genuine traction advantage in all conditions. And that means more grip when pulling away, more control when exiting a corner and crucially, more control under braking as the Quaife ATB's traction benefits also work under deceleration. Tens of thousands of Quaife ATB units have been sold since the early 1980's to satisfied customers ranging from the world's largest OEM's to the amateur motorsport entrants, in applications ranging from military vehicles to road cars ranging from Alfa to Volvo, to specially designed James Bond stunt vehicles being driven in Artic Circle for the filming of Die Another Day. But don't take Quaife's word for it, read this recent testimonial sent to Quaife distributor Kevin Bird from a Belgian customer on the 27th January 2009:- “Today I had the pleasure of discovering my BMW 130i fitted with the QUAIFE LSD. The car is entirely transformed, especially as it was raining today. Traction is vastly improved in slippery conditions without drama. Powerslides are predictable and absolute fun .I just love it, it's what I call improvement!” And this is on a car that's fitted with the very latest electronic stability control systems, which highlights the effectiveness of the Quaife ATB differential in poor conditions. The Quaife ATB - consider it part of your essential winter driving equipment! View the on-line shop to see the large variety of units available or contact our sales team, for further information. |
Quaife enjoys an award winning time at 2009 Autosport International Show.
Leading automotive performance transmission manufacturer Quaife Engineering experienced a highly successful time at Europe's leading motorsport show, the NEC based Autosport International (ASI,) which ran from 8th - 11th January. As a regular exhibitor since the event's inception, the show's high level of attendance from overseas buyers makes it a vitally important showcase for a UK based company such as Quaife Engineering, which successfully exports over 40% of its products across OEM, aftermarket and motorsport sectors. ASI 2009 featured a radically different show layout, with Quaife debuting a revised stand in a new location compared to previous years. Pleasingly, despite the economic headwinds buffeting the automotive industry, Quaife enjoyed strong levels of interest in its vast range of product on show, in particularly the ultra-successful 60G in-line rear wheel gearbox, as well as a new Ford IB5 sequential unit, which provoked huge amounts of interest. In addition, Quaife's innovative ZFQ62G replacement gearbox attracted many enquiries, as did the successful 61G six speed sequential Porsche transaxle unit. These engineering highlights combined with Quaife's impressive display of driveline components, including half shafts, drive flanges and its renowned ATB differential units, which for 2009 will feature as an OEM fitment in the exciting new Focus RS model, due to be released next month. With a high footfall throughout the four day event, we are delighted that Quaife's efforts at 2009 ASI were officially recognised by Haymarket Exhibitions, which chose the firm as winner of the ‘The Best Trade and Technical Stand' award. Commenting on the achievement, Michael Quaife said “This award caps a brilliant show for us. With a huge number of enquiries from both domestic and overseas customers, it bodes very well that Quaife will enjoy a successful 2009.” Due to strong demand across Quaife's range of differentials, gearkits and gearboxes advance orders are now being taken, so please contact Quaife early to avoid disappointment. “This high level of aftermarket and motorsport business, along with the volume OEM order for the Focus RS means a busy time for us,” comments Michael Quaife. “The combination will keep our twin production sites and Sevenoaks and Gillingham busy well into the year.” Notes: Quaife Engineering Ltd is a UK based ISO 9001 approved company, specialising in the design and manufacture of advanced transmission components for both motorsport and road use. Operating from two sites in Sevenoaks and Gillingham in Kent, Quaife's OEM clients include the Ford Motor Company, General Motors, Daimler-Chrysler and Toyota. Over 40% of Quaife Engineering's production is exported to a rapidly expanding global market, aided by a website that consistently records more than one million hits per month. |
Πάω peugeot για ανταλλακτικά. Διάλογος:
- Καλημέρα. Θέλω 3 μπουζί για 107 - Οκ, τι άλλο? - Κι ένα κιτ επισκευής για ΜΑ σασμάν - Θα το επισκευάσεις μόνος σου το σασμάν? Σε ρωτάω γιατί το κιτ επισκευής είναι λίγο ακριβό και ίσως δεν χρειάζεσαι όλα τα ρουλεμάν που περιέχει. - Εεε περίπου. Βασικά είναι σε μαύρο χάλι το σασμάν και θέλω να αλλάξω ότι έχει μέσα. - Γιατί δεν το φέρνεις εδώ να το ανοίξουμε, να δούμε τι χρειάζεται αντικατάσταση? - Γιατί θέλω να του βάλω κι ένα μπλοκέ Quaife οπότε χρειάζεται και ράψιμο κλπ κλπ... - Εεεε? ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() - Αααα είιιιιπα κι εγώωωω ![]() ![]() ![]() |
Καλά ρε μπαγλαμά, είπαμε, θα το βάλω. Αλλά να μην ξέρω τι γίνεται; ![]() |
Έχει κάποιος εμπεριστατωμένη άποψη σε σχέση με τη μεταβολή στην κατανάλωση, τοποθετώντας το μπλοκέ της Quaife; |
[...]Διστομο-Δεσφινα-Ιτεα-Γαλαξιδι-Λιδορικi[...] |
Sinanai έγραψε: | ||
Σ' αυτά τα μέρη έχω ήδη +3 λίτρα πάνω στα 100 χλμ, κατανάλωση, σε σχέση με τη νορμάλ μου... Που να μπει και η μπλοκαδούρα. Ειδικά το Γαλαξείδι-Πεντεόρια-Λιδορίκι είναι κόλαση. Στενό, βέβαια, αλλά κόλαση. Έχω φίλο με καταγωγή από Αμυγδαλιά, κοντά στο Μαλανδρίνο, οπότε τα μέρη είναι συνήθης προορισμός shakedown... Επείσθην. Για το quaife λέω... Άρχισε ο κουμπαράς. Πριν τη ps, μη σας πω... |
Highlight αρκετά φρένα βαθιά μέσα στη φουρκέτα ξεκόλημα πίσω αμέσως σανίδα, κλειδώνει το μπλοκέ και τη βγάζει από κει και πέρα σα τετρακούνα... |
μαλλον σου αρεσε η "ταινία" που εβλεπες στην "οθονη" του καθρεπτη σου οταν γυρναγαμε από Κάλαμο και ειπες να το κάνεις κι εσυ... ![]() ![]() ![]() ![]() |
kostas207rc έγραψε: |
Να κάνω μία ερώτηση ...Οι βαλβολίνες που έχω elf trp κάνουν για το συγκεκριμένο μπλοκέ η πρέπει να αγοράω ανάλογες? |
Every one a Quaife - Ford's new Focus RS showcases the benefits of the ATB differential
February 26th 2009 Quaife Engineering is delighted to announce that Ford's new 301bhp Focus RS comes equipped with the company's automatic torque biasing differential as standard equipment. Having supplied 4500 ATB differentials for the Mk1 Focus RS, the seeds for the two year project were planted in 2005 when Quaife supplied ATB units for three Nurburgring 24 hour class winning Focus ST race cars which were prepared and entered by Team RS staff. This initial success, combined with the popularity of the helical gear automatic torque biasing differential in heavily tuned aftermarket Focus ST's to make the Quaife unit a natural choice for the 8,000 unit program.Quaife's ATB differentials are a fit and forget direct swap for the original factory ‘open' unit, require no servicing or special oils and come complete with a lifetime warranty - even for motorsport use. They are 100% British made using Corus steel billets and then CNC machined using the latest robotic machinery. They are then hand assembled and rigorously inspected, as you'd expect from a company that's attained the internationally recognised TS16469 Quality standard. Indeed such is the strength of the Quaife ATB that the original Focus ST production unit has required remarkably little redesign for the Focus RS application. The main changes required were adding an extra planetary pinion into the ATB unit, allowing for larger, stronger driveshafts to be fitted to the RS model. Commenting on the project Quaife Engineering Director Michael Quaife said “We've enjoyed an ongoing dialogue with Ford and we're very pleased with the end results as they were a particularly good team to work with. Quaife has long been associated with the Ford brand and we're delighted that this is set to continue.” “Naturally we're pleased that the initial press reviews of the car seem to be overwhelming positive. Even with 301bhp and 320lb.ft of torque being pushed through the front wheels the combination of the Quaife ATB differential and Ford's patented Revoknuckle front suspension is highly effective,” Quaife remarks. But don't take our word for it, we'll leave it to the specialist motoring press to highlight the traction advantages a Quaife ATB differential can give your car! “Even on a rough or wet surface the car takes off without drama, feeling for all the world as if it is four, not two-wheel drive…. You even wonder whether they're fibbing about how many wheels are being driven.” Steve Sutcliffe, Autocar http://www.autocar.co.uk/CarReviews/FirstDrives/Ford-Focus-2.5-RS/238343/ “Apply the power when cornering and it's clear the technology really works. Where the Focus ST would push wide, the RS grips and goes with the efficiency of a true supercar.” Chris Thorp, Auto Express http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/234174/ford_focus_rs.html “You can accelerate on a bumpy road and not fire straight into the nearest tree. And here's the big news: it's better than all current four-wheel-drive systems in go-fast hatchbacks. It seems to chew at the road and extract the maximum grip from every inch of asphalt.” Sunday Times http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/in_the_showroom/article5772860.ece Quaife Engineering's range of helical gear limited slip automatic torque biaising differentials covers car marques from Alfa Romeo to Volvo, so whether you're a trackday user, a fast road customer or a hardcore motorsport entrant, why not trade up to the Quaife traction advantage today? |
Ford selects Quaife differential to help deliver 300bhp for latest front wheel drive Focus RS
A motorsport-derived Quaife Automatic Torque Biasing differential, developed to work with innovative Ford RevoKnuckle suspension, allows one of the highest FWD outputs of any production car, with almost zero torque steer. Differential technology from Quaife has helped Ford overcome one of the most challenging aspects of high performance Front Wheel Drive (FWD) cars. With its 2.5 litre five cylinder turbocharged engine producing 300bhp (305PS) and 324lbft (440Nm) of torque, the new Focus RS is one of the most powerful front wheel drive production cars ever, yet it's combination of Quaife Automatic Torque Biasing differential and new Ford RevoKnuckle suspension allows beautifully weighted steering with almost no torque steer, even under full acceleration out of corners. “Ford wanted to retain front wheel drive because it is lighter and more efficient than four wheel drive and for many it gives a more tactile driving experience,” explains Quaife technical director Michael Quaife. “The problem was how to put so much power through the front wheels without tremendous issues with traction and torque steer.” The solution chosen by Ford is a partnership between its new RevoKnuckle suspension and a Quaife Automatic Torque Biasing limited slip differential (ATB). RevoKnuckle uses the existing MacPherson Strut architecture, but with a new two piece knuckle that incorporates an innovative ‘C' shape lower suspension mount. This creates a king-pin offset less than half that of a conventional McPherson system with wide track - in effect, moving the turning line of each wheel closer to the wheel centre - and provides significantly greater freedom to optimise suspension parameters such as caster, camber and trail. As well as substantially reducing torque steer, this new architecture is ideal for operation with a high-performance limited slip differential as it allows the benefits of the ATB to be maximised without compromising steering feel and smoothness. The Quaife ATB is a new development of technology thoroughly proven at the highest levels of motorsport. When one wheel starts to slip, the patented system automatically biases torque delivery to the wheel with most grip. In cornering, it maximises the amount of power that can be used by biasing torque distribution to the outside wheel. This combination of functions allows the driver to apply more power through corners and on loose surfaces and makes the vehicle substantially safer and more stable in difficult conditions. “We believe that only a helical LSD can provide an appropriately high level of functionality without compromising other aspects of dynamics, such as steering feel and refinement,” says Michael Quaife. “Our system uses natural forces within a helical gear set so does not require the electronics or friction materials used in most other LSDs. It is a simple, highly robust solution that is also exceptionally effective.” The new version of Quaife's ATB has been engineered to maximise the synergistic benefits of its pairing with Ford's RevoKnuckle suspension. Quaife worked closely with Ford's vehicle dynamics team throughout the 18 month development programme, using computer aided engineering techniques to lighten and strengthen the existing design and adding a sixth planet gear to help handle the torque from the turbocharged engine. The new differential is manufactured in a recently constructed 23,000 sq ft (2,136m2) facility designed specifically for high performance roadcar programmes. “Our latest investments in manufacturing systems allow us to produce gearboxes and differentials in volumes from 5,000 per year to 50,000 per year, as well as a wide range of other specialist steering and transmission components,” says Michael Quaife. Quality standards are very high. According to Quaife, there were no warranty claims on the previous generation ATB fitted to the first Focus RS and much of the work on the new LSD has been to ensure a similar level of reliability. The Quaife Provenance. Rodney Quaife founded the company that bears his name in 1965 and was soon supplying five speed gear sets for Britain's two leading motorcycle manufacturers, Norton and Triumph. By 1975 they were producing driveline components for roadcars, including the Ford Escort RS2000, and developing a wide range of motorsport business leading to a Formula 1 victory in 1986 when Gerhard Berger won the Mexican Grand Prix in a Benetton, using a Quaife Automatic Torque Biasing differential. In 2000 they added the European Truck Racing Cup with Caterpillar Truck Racing running a Quaife differential. Since then, the technology has helped secure podium finishes across a wide range of motorsport series. Roadcar programmes have included the original Ford Focus RS (2002), differentials for Chrysler (including the Dodge Viper) and General Motors and various driveline technologies for other vehicle manufacturers that must remain confidential. The Quaife limited slip differential is also increasingly popular with specialist vehicle builders converting standard roadcars for users such as the police and rescue services where it is used to improve off-road capability. Selected Quaife technologies are also available to enthusiasts for aftermarket applications. Further information on the Ford Focus RS is available at: www.fordmedia.eu/presskits/2009FordFocusRS/ |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...με προσοχη... γενικώς γιατι οταν εχεις προσφυση "ξεχνιεσαι" και μαζευεις χιλιόμετρα... ![]() |
εγω δεν εχω απο αυτο το esp μπουχαχαχαχα δυο κουμπακια ολα και ολα εχω ενα του αλαρμ και ενα του αναπτυρα |
Δουλεύει αισθητά λιγότερο το ESP με ίσιες ρόδες ή με μικρή κλίση, αλλά σε στροφές το ESP κόβει το μπλόκε . . . γενικά για να το χαρείς σε στριφτερό δρόμο βγάζεις OFF το ESP. |
Δουλεύει αισθητά λιγότερο το ESP με ίσιες ρόδες ή με μικρή κλίση, αλλά σε στροφές το ESP κόβει το μπλόκε . . . γενικά για να το χαρείς σε στριφτερό δρόμο βγάζεις OFF το ESP. |
vinman έγραψε: | ||
Αχ αυτό το ESP... ![]() |
![]() Βασικά αν είναι εύκολο ας μου το αφήσει ένα Σάββατο μεσημέρι να το πάρει το βραδάκι ή Κυριακή . . . . και θα το φτιάξω ! |
Arvas έγραψε: |
Να κανω μερικες ερωτησουλες περι μπλοκε προς touristas χωραφια...
Για τα ΒΕ σαζμαν (207 rc) πρεπει να κατεβει το σαζμαν η απλα βγαζεις το μαμα διαφορικο και βαζεις το μπλοκε; χρειαζεται καποια επιπλεον ρυθμιση για να συγχρονιστει με το σαζμαν η ειναι βαλε βγαλε και τελος για τι περαστικα περιπου μιλαμε; |
βαλε - βγαλε και τέλος... ![]() (δεν κατεβαζεις/ανοιγεις σασμαν) |
Arvas έγραψε: |
Ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικες απαντησεις σας παιδια...
Το κοστος εγκαταστασης μαζι με τα ρουλεμαν ποσο πανω κατω ειναι;; |
denlafkas έγραψε: |
δοκιμον συνεχεια... τελικα το μπλοκε ειναι μεγαλη καυλ........ ![]() |
Εμένα πάντως με 38.000χλμ και μετά τα 2 Μέγαρα χαρχαλέψαν οι αναρτήσεις, όχι τραγικά αλλά το καταλαβαίνεις. |
dimkeras έγραψε: |
Jim207gt, εγώ είμαι, πλέον όμως με 80.000km!
Κοίτα την υπογραφή μου και θα καταλάβεις για τις αναρτήσεις μου! ![]() ![]() ![]() |
dimkeras έγραψε: |
Jim207gt, εγώ είμαι, πλέον όμως με 80.000km!
Κοίτα την υπογραφή μου και θα καταλάβεις για τις αναρτήσεις μου! ![]() ![]() ![]() |
akis23 έγραψε: |
Εχω μια ερωτηση για τους κατοχους μπλοκε. Σε περιπτωση που θα χρειαστει να χρησιμοποιηθει η ρεζερβα (ο ψευτοτροχος) στον μπροστινο αξονα, θα υπαρχει προβλημα με το μπλοκε ή ολα OK? ![]() ![]() ![]() |
Ναι εσύ μόλις βάλεις την ρεζέρβα τη μικρή θα πας τάπα και θα προκαλείς το μπλοκέ να κλειδώνει....... Για σκέψου πώς δουλεύει το quaife και απάντα μόνος σου. Κάτι σαν quiz ενα πράμα. ![]() |
207GT The Love-boat. Και μιας και το topic είναι μπλοκέ, σου δίνω ευχή τα Χριστούγεννα και με μπλοκέ, όχι τπτ άλλο για να εκτιμήσεις καλύτερα και αυτά που λέμε με π.μ.... ![]() |
akis23 έγραψε: |
Εχω μια ερωτηση για τους κατοχους μπλοκε. Σε περιπτωση που θα χρειαστει να χρησιμοποιηθει η ρεζερβα (ο ψευτοτροχος) στον μπροστινο αξονα, θα υπαρχει προβλημα με το μπλοκε ή ολα OK? ![]() ![]() ![]() |
The Quaife ATB Helical LSD differential for Peugeot 206 GTI 180 is also now subject to a lifetime warranty (subject to terms and conditions). |
e) OEM Applications
In recent years the advantages of the Quaife ATB Helical LSD differential have been exploited by original equipment manufacturers in both front and rear wheel drive applications. These include:- * Dodge (V10 Viper sportscar) * Dodge (Neon SRT-4 high performance sedan) * Ford (Focus RS high performance hatch) * GM (Cobalt SS) |
Νομίζω ότι είναι και το θέμα του λάστιχου στην μέση ! Δηλαδή αν δώσω λίγο κάμπερ θα κλειδώνει πιο γρήγορα ? |
Εμένα ο πουπάκης μου έφερε σύγκλιση στο 0 αλλά δεν νομίζω ότι το βολεύομαι !
Νομίζω ότι είναι και το θέμα του λάστιχου στην μέση ! Δηλαδή αν δώσω λίγο κάμπερ θα κλειδώνει πιο γρήγορα ? |
orestis έγραψε: |
εμενα παλι ακομη δνε με εχει ενθουσιασει.
επομενη κινηση ειναι κα ξυλωσω την μπαρα θολων για να δω διαφοες ![]() |
εσυ εχεις εμπειρία από πολυ πιο Hardcore καταστάσεις μπλοκέ οποτε λογικό να μην σε ενθουσιάσει... αλλα σε σχέση με ενα συμβατικο ελευθερο ειναι η μέρα με τη νυχτα... και χωρις αναλώσιμα... ![]() ![]() ![]() |
την διαφορα που ειδες σε σχεση με το μαμα , θα μπορουσες να την δεις με την ελληνικη πατεντα (το πλακακι που βαζουν καποιοι) με κοστος 20 ευρω. |
δεν θα ελεγα οτι το αλλο ειναι πιο χαρντ κορ αλλα οτι ειναι πραγματικο μπλοκε. ουτε λεω οτι καποια ειναι ''αντρικα'' και αλλα ''γυναικια''. ειναι τι σου αρεσιε και τι οχι. εγω περιμενα πολυ περισσοτερα και δυστιχως απογοητευτηκα πληρως! διαβαζοντας ολα αυτα για το συγκεκριμενο διφορικο περιμενα να δω πολλα αλλα σε σχεση με το συμβατικο η διαφορα ειναι τοση που πραγματικα ΔΕΝ αξιζει τα λεφτα του. |
sps έγραψε: |
Ορεστη επειδη δε γνωριζουμε ολοι, σε τι αυτοκινητο το δοκιμασες το quaife?
206 RC? |
mrkaza έγραψε: |
1) Οχι πανω απο 15 % για Ελλληνικους δρομους - καθημερινη χρηση. |
2) Κανε 15κ km ετσι να μαθεις το αμαξι γιατι αλιος δεν θα το μαθεις ποτε απλα θα το στριβεις με το μπλοκε και μετα βαλε το μπλοκε . |
3) οταν και αν το βαλεις ξεχνας την οδηγηση με το ενα χερι . |
4) οταν θα προτοξεπαρκαρεις θα ξενερωση η ψθχη σου απο τα κρατσα κρουτσα που θα κανει με τερμα στριμενο το τιμονη . |
εχει ενα 207 Rallye και ενα TypeR . |
15k=15000 |
kane έγραψε: |
Ορέστη,οτι και να λέμε,το κόστος ενός κουειφ για σπορ και σβέλτη οδήγηση δν είναι μεγάλο...
Σιγουρα δεν θα κατέβει κάποιος σε ραλλύ με ένα γραναζωτό μπλοκέ,αλλά με δισκάτο. Ας μην ξεχνάμε οτι το κόστος του δισκάτου,είναι αρκετά μεγαλύτερο,μιλάω για σοβαρά μπλοκέ,οχι τυπου μπουμπης... Εγώ πάντως αγορασα ΒΕ χελώνα,με πεζο σπορ μπλοκέ και ελπίζω να μην μετανιωσω που αγόρασα κατι τοσο χαρντκορ.,μιας και το θέλω για το δρόμο. Υ.Γ. πάντως ρε συ,40% είναι πιστευω υπερβολικό για δρομο... |
kane έγραψε: |
Θα ηθελα να μην μπούμε στο τρυπάκι να σχολιάσουμε περί GRT μπλοκέ...
Γιατί και γω θα σου πώ,οτι γιατί να πάρεις ενα grt με 1000ε και λαμαρινενια δισκακια, ενώ μπορείς να πάρεις του τάνιου (μονο σε αγωνιστικά φτιάχνει,δν βγαζει "παραγωγη") με 1300ε αντιγραφή πεζο σπορ,με ΖΦ δισκάκια... Αλλά επειδή θα έχουμε πάλι κόντρες,ας αφήσουμε τις μάρκες εκτός... Υ.Γ. εγω προσωπικά μολις βαλω το ΒΕ πάνω,θα το βάλω στο 25% για αρχή και βλέπω συμπεριφορά...Ουτως η άλλως δν ειμαι πιλοτάρα,οπότε καλό είναι να κάνουμε αργά και σταθερά βήματα...Το να κλειδώνει και στο "ασε" είναι μια...εμπειρία! |
Θα το θέσω διαφορετικά αν το αμάξι το πάρει η αδελφή μου (έχει Ν και είναι σχεδόν κλασική γυναίκα οδηγός) μέχρι πόσο % θα μου φέρει το αμάξι σε ενα κομμάτι για βόλτα μέχρι το Super ή για μπάνιο στο σχοινιά μέσο Διόνυσου χωρίς να τρέχει (γυναικείες ταχύτητες)
PS εχει ενα ΚΙΑ Picanto και, εχει το κακό συνήθειο να καρφώνει της ταχύτητες 0-60 δεν την πιάνεις αλλα δεν περναει τα 100 km/h ουτε στην Ατικη |
το να γραφουμε τ αθετικα και τα αρνητικα ενος διαφορικου δεν ειναι κακο. αντιθετως. γιατι να παρω GRT? γιατι ειναι δοκιμασμενο απο πολλους γνωστους, το εχω στο αγωνιστικο μου, πιο πριν το ειχα στο μαυρο το 106 και πιο πριν στο κιτρινο 106. δεν εχω αλλαξει ποτε τιποτε και τα δισκακια ειναι ακομη σε αριστη κατασταση!!!! εχω κανει απειρους γυρους σε μεγαρα και καρτοδρομο, οπως επισης εχω κανει απιστευτα χιλιομετρα σε ταξιδια. αρα θεμα αξιοπιστιας δεν υπαρχει! στο θεμα λειτουργικοτητας ειναι σαφως καλυτερο και πιο διασκεδαστικο απο το κουειφ τοσο σε γρηγορη οδηγηση οσο και σε καφριλικια. δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλος λογος για να το πορτιμησω. το οτι γνωριζομαι καλα με τον κατασκευαστη δεν εχει να κανει με την προτιμησησ μου στο προιον αφου εαν δεν μου αρεσε δεν θα το επερνα. εξ'αλλου το πληρωνω κι εγω οσο και οι αλλοι. η αλλη λυση ειναι αφτη που αναφερες με ενα κοστος 30% μεγαλυτερο χωρις να εχεις την δυνατοτητα να παρεις πολλα κομματια και να ριξεις το κοστος. |
Λοιπόν κι εγώ έχω να σου πώ γνωστούς ΣΟΥ (μαλλον μετα απο τοσες διαφωνιες δν θυμαμαι καν ποιοι ειναι,αλλα ξερει ο στελάκος) που παρολο που αγορασαν ενα τετοιο,στο 106κλαμπ τοτε,ελεω προσωπικών σχεσεων με στελιο,του εκμυστηρευτηκαν κάποια πράγματα... |
Οπως εσυ λοιπον εισαι υπερευχαριστημένος,αλλοι δν είναι.
Ας μην γραφτούν πράγματα δημόσια,γιατί θα εκτεθούμε και θα εκθέσουμε και κοσμο. Οπότε ας κάνει ο καθένας οτι θέλει. |
Τωρα αυτα περί τιμής κανονικής,κτλ θα σου απαντησω με μια παροιμια "ο παπας πρωτα τα γενια του ευλογεί"...Παιδάκια δν ειμαστε και δν ειμαστε στο χώρο μισό χρόνο για να μην ξερουμε πως λειτουργούν αυτά.
Οπως βλέπεις εγω δν κάνω διαφήμιση τα προιόντα του δικου μου "φιλου" ας το πώ ετσι, γιατί απότι εχω καταλάβει εδώ "καποιοι" μυριστηκαν χρήμα μιας και πουλιουνται 20-30 μπλοκέ κουειφ το χρόνο και αρχίσαν οι πρώτες κρούσεις. |
καλά αυτό οτι σε εσενα δεν εχει παρουσιάσει κάτι το κατάλαβα ![]() σε αλλους θελω να μάθω τι παρουσιάστηκε ![]() |
επισης ορεστακο μου θα ειχε ενδιαφερον και οσοι εβριζαν το quaife οτι σπαει οτι χαλαει οτι γυριζει κλπ κλπ κλπ στο 106 κλαμπ
να μας πουνε πως στο διαολο 50σαζμαν εδω μεσα δεν εχει κανει κανενα κιχ το μπλοκε του ![]() ![]() ![]() ![]() το τι εχει παρουσιαστει απο βλαβες σε grt ειναι ενα θεμα που αν θελετε μπορει να συζητηθει στην αναλογη ενοτητα. επισης δεν εχει 1000ευρω αλλα κατι τις παραπανω |
Το γαζί είναι αρκετό και έχω την εντύπωση πως η ασφάλιση με "μπίλιες" είναι προνόμιο μόνο των BE σασμάν και όχι των MA που έχουμε εμείς ![]() |
Οταν λεμε γαζι ? |
Και αν χρειαστη να βγει ? |
Βγαίνει ανώδυνα και χωρίς να δημιουργήσει κάποια μη αναστρέψιμη κατάσταση αν θέλεις να επιστρέψεις στο εργοστασιακό διαφορικό. Κάνε ένα κόπο και διάβασε από την αρχή το θέμα και θα σου λυθούνε οι απορίες ![]() |
Αν και Offf topic προσπαθησα να σε παρω τηλ να μου λυθουν οι αποριες αλλα ισουν δουλεια ![]() ![]() ![]() |
Καλα...
Ξανανοιξτε το και βαλτε τις μπιλιες γιατι πεσει πολυ γελιο καποια στιγμη. Και απο οτι καταλαβα,ο "μαγκας" πρεπει να το εραψε ολο περιφερειακα,ε; ![]() |
Με τις μπιλιες και 4 πονταρισιες σταυρωτα,δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω. ![]() |
πηγαινε σε μια μεγαλη αλανα...
κανε γυρω γυρω ολοι με καποια χλμ αν καπνιζει ο εσωτερικος δεν εχεις μπλοκε |
Pugobios έγραψε: |
Φαίνετε.Λίγο χοντρό μου φένετε να σου αλλάξανε το διαφορικό.Ίσως απλά να είναι ρυθμισμένο σε μικρό ποσοστό εμπλοκής. |
ε το κουειφ δεν εχει προρυθμισμένο ποσοστο εμπλοκης |
RASTAVIPER έγραψε: |
Κάποιος που το έχει δοκιμάσει σε στροφές σαπούνι μπορεί να επιβεβαιώσει αν το αμάξι πετάει μούτρα γιατί το μπλοκέ παραδίδει και έχουμε το κλασικό σπινιάρισμα ή ότι κανονικά πρέπει να έχει τρελή διαφορά σε σχέση με πριν. |
1) Όταν έχουμε να κάνουμε με ΜΑ κιβώτιο χρειαζόμαστε ράψιμο και μπίλιες για την ασφάλιση του διαφορικού .
2) Όταν εχουμε να κάνουμε με BE τότε μπαίνει εύκολα και απλά χωρίς να χρειάζονται αλλαγές ραφές κτλ κτλ . 3) Το 207 Rallye έχει ΒΕ 4) Βαλβολινη Elf TR Pκάθε 10κ ή είναι υπερβολή ? 5) πόσο θα επηρεάσει το μπλόκε το κακό μου συνήθειο να επαναφέρω στην ευθεία το τιμόνι πατώντας γκάζι ? Τα είπα σωστά , πέρασα το μάθημα ? |
2) Βιδωτό. 3) Ναι 4) Ναι, κάθε 10κ 5) Αρκετά. |
Δε θέλω να με φανταστώ να χαλαρώνω το τιμόνι να πατάω γκάζι και αυτό να συνέχιση να στρίβει ... ![]() |
vasilis106 έγραψε: |
το μπλοκε της πεζο σπορ ειναι τυπου τορσεν η δισκατο? |
Το RC εχει μεταμορφωθειιιιι.............! ![]() |
Πάνος έγραψε: |
Εβαλες και δισκο; |
Το RC εχει μεταμορφωθειιιιι.............! ![]() |
Έλα να σε ράψω! ![]() |
εσυ εισαι ειδικη περίπτωση...
207 γκουρου με ελαφρυ πόδι... |
salex έγραψε: |
Όταν αποφασιστεί το τρίτο group buy ή γκρεμιστεί κανένας φούρνος μπορεί να βάλω και το δικό μου.
Μέχρι τότε μου κάνει παρέα και με εμψυχώνει στο γκαράζ (παραλίγο να μην το βάλω καθόλου αλλά είπα τι στην ευχή...)! |
alkone έγραψε: | ||
!!(ΕSP off thanks to fynos,προγραμμα by Salex)!!Περιμενω να δω διαφορα προς το καλυτερο με το διαφορικο!! Για να δουμε τοσα κ τοσα καλα εχω ακουσει απο ολους εδω μεσα...θα ειμαι ενας απο αυτους?? |
θα ήθελα, αν είναι εύκολο, κάποιος με 207, που έχει βάλει το μπλοκέ της quaife, να μου δώσει το αυτοκίνητό του για μια βολτούλα..
θέλω να διαπιστώσω τη διαφορά χωρίς και με μπλοκέ πριν πάρω την απόφαση να βάλω και το δικό μου. Ευχαριστώ. ΥΓ. μόνο σοβαρές προτάσεις ![]() |
όχι το ESP δεν το έχω βγάλει (δεν μου το βγάζουν για το καλό μου χαχαχαχα!!)
θέλω να δω ποιά η διαφορά όταν κλειδώνει... δεν είναι απαραίτητο να το κάνω εγώ, μπορεί ο κάτοχος να με κάνει μια βόλτα και να το κάνει ο ίδιος. θέλω επίσης να δω τη διαφορά στη σύμπλεξ\αποσύμπλεξη θα ακούω τίποτα θορύβους??? να λύσω κάποιες απορίες γενικώς ![]() |
Εξάλλου επειδή όπως έγραφε ο Jim το αυτοκίνητο έχει πολύ καλό πάτημα στο δρόμο, με την εργοστασιακή ροπή θα χρειαστεί κλειστή στροφοδιαδρομή να δει το μπλοκέ σε δράση. |
...Όχι ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά το 207 από το 206 της. Απλώς σε αντίθεση με αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι, τα εργοστασιακά 207 είναι εντελώς προβλέψιμα, ελέγχονται εύκολα και δεν έχουν την τάση να εκπλήξουν τον οδηγό στη στροφή... |
και αυτό γίνεται μόνο σε αυτοκίνητο που έχει μπλοκέ και απενεργοποιημένο esp. |
απλά θέλω να οδηγώ εγώ αυτή τη φορά, θέλω να νιώθω τα πενταλ στις πατούσες μου. Νομίζω πως μόνο έτσι θα καταλάβω τη διαφορά. |
o Μηχανουργος χρειαζεται ειτε το κολλησεις ειτε οχι γιαννη...δοξα το θεο υπαρχουν αρκετοι
οι εξτρα κολλησεις στελιο ηταν παλιοτερη νοοτροπια οταν δεν υπηρχε το δαχτυλιδι.ι |
Η διαδικασία όπως δίχνει στο σχέδιο (κι εάν το έχω κατανοήσει σωστά) περιλαμβάνει 2 κυκλικά κοψίματα (φωλιές) αντιδιαμμετρικά στην κορώνα στη διάμετρο της μπίλιας. Στη συνέχεια πρέπει να πρεσσαριστεί η κορώνα πάνω στο μπλοκέ και να μπουν και οι μπίλιες στις φωλιές. Μετά μπαίνει και η ασφάλεια C. |
βασικα καταλαβα τι πας να κανεις
θες να το φτιαξεις μονος σου |
surgeon έγραψε: |
Παιδες ευχαριστω πολυ ,αυτα περιμενα να ακουσω, με φτιαξατε τρελα.
thanks |
SAKIS-LEMANS έγραψε: | ||
πάρτο με κλειστά τα μάτια! |
mez έγραψε: |
μπορώ να σου πω την άποψή μου...
Είναι αλλού, ότι και να σου πεί ο καθένας, το feeling απλά δεν μεταβιβάζεται! |
Theo_207RC έγραψε: |
Eυχαριστώ πολύ Σταύρο!
Οπότε μετά το ιντερκούλερ πάμε για μπλοκέ... Βλέπω καμια τράπεζα να βγάζει για μένα το λεγόμενο ...καγκουροδάνειο! ![]() ![]() ![]() |
lord_teras έγραψε: |
ΥΓ Αγιε Βασιλακι ακους??? ενα μπλοκεδακι παρακαλω. |
Theo_207RC έγραψε: |
Για τη τιμή μιλάμε μαζί με την τοποθέτηση? Φτάνει χιλιάρικο? |
lord_teras έγραψε: |
θα παιξει αγορα και για 106 13αρι?
νομιζω οτι θα μπορω στο ιδιο gb ε? αντε γιατι λιωσαμε τα σεμι απο το σπιν. ΥΓ Αγιε Βασιλακι ακους??? ενα μπλοκεδακι παρακαλω. |
παντως καβουκι δεν ειναι δυσκολο νομιζω να βρεις (αφου εχετε ιδιο με gti και ολα τα ΒΕ ή μηπως δεν εχετε?)και ειναι ενα ανταλλακτικο που δε βγαζει φθορα να το φοβασαι ιδιαιτερα... |
χαχα εισαι περιπτωση...
και κσεψου καταφρκατος νομιζω ειναι απριλη 05 και αρης 07? |
nido έγραψε: | ||
Αν έβρισκα και δεν πήγαινε υπερβολικά ακριβά η "μετακόμιση" των πραγμάτων μου θα το έκανα αύριο κιόλας. Έχω σπαστεί με την πρόσφυση που χάνω, ειδικά με αυτό τον καιρό. Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν πειράζει, αφού τουλάχιστον η ουρά είναι πιο παιχνιδιάρα έτσι! ![]() |
Pughell έγραψε: | ||
Δεν ειναι περιπτωση,οι αγγλοι ειναι μλκες... ![]() Μας ετυχε και εμας εδω και καλα που υπηρχε 2ο spare. ![]() |
αλλιως πας μια βολτα σε μαντρα και παρνεις ενα κιβωτιο ΒΕ... το πολυ 300ε... |
τι εννοεις? τι κανατε δηλαδη? |
kane έγραψε: | ||
Π Ο Σ Ο ? θα βρεις πολλα πιστευω. |
kane έγραψε: | ||
βαλανε ενα αλλο.Που παρηγγειλε καποιος για ΒΕ και δε το βαλε ποτε. |
Αυτο... Απλα οι μλκοαγγλοι,βγαζουν 2-3 τυπους με ιδιο κωδικο(το ειδα και με τα ματια μου-αναγλυφος πανω στο κελυφος,ιδιος αλλα το κελυφος καμια σχεση). ![]() |
Καθώς μπερδευτικα , κατι συνβενει με τα rc ; ή Εχουν θεμα τα Quife που σας ηρθαν ;
Κάνουν για 207 Rallye χωρις πατέντες ; Αν ναι το δινει καποιος να μη το βλέπει και να παρει ενα που να κάνει στο δικό του ![]() Αν ναι ποσο Ευχαριστώ |
γενικως βρες μια στροφοδιαδρομη με ορατοτητα για "παιζω και μαθαινω"... εναλλακτικα πιστα... (τοσα track day γινονται) |
οι μλκοαγγλοι,βγαζουν 2-3 τυπους με ιδιο κωδικο(το ειδα και με τα ματια μου-αναγλυφος πανω στο κελυφος,ιδιος αλλα το κελυφος καμια σχεση). ![]() |
εγω ετσι οπως το βλεπω
μου φαινεται οτι το κελυφος εχει παχητερα τοιχωματα γι αυτο και λεω μηπως το εκαναν για ενισχυση ![]() |
Το ενδεχόμενο να χτύπησαν λάθος κωδικό πάνω στο κουπ το αποκλείετε? ![]() |
Δεν ξέρω μήπως πρέπει να το γράψω στα ανέκδοτα:
Σε χρωματοπωλείο αυτοκινήτων ήμουν παρών μπροστά σε διάλογο γρήγορων σαξοραλλάκηδων. Κουβέντα περιεχομένου: "ξέρω τον Σάκη που έχει κάνει το δικό του 700άλογα", "εγώ πέρασα ένα evo 9 από πάνω στη στροφή του ιπποδρόμου στην παραλιακή" κλπ... Οπότε λίγο πριν μπω στο 106, έρχεται ο ένας κ με πιάνει, οπότε γίνεται ο εξής διάλογος: -Φίλε πόσα άλογα είναι? -Από μοτέρ μαμά, του λέω. Έχω βελτιώσει μόνο αναρτήσεις και φρένα. Τώρα ετοιμάζω κι ένα σασμάν με μπλοκέ. -Καλό ρε φίλε το μπλοκέ αλλά άμα το βάλεις ξεχνάς τις στροφές! Το μπλοκέ είναι ΜΟΝΟ για ευθείες! ... χωρίς σχόλια... ![]() (η μεγαλύτερη πλάκα ήταν ότι προσπαθούσε να με πείσει κι όλας ![]() |
Ασε με να μαντεψω... ![]() 6cm ελατηρια,Bilstein gr N,16αρες με 6πιστονα και χωρις πισω καθισματα ο τυπος,ε; ![]() ![]() ![]() |
MAD έγραψε: | ||
Θελει μηπως να τον παει ο Μανθος στο Ντραφι να του δειξει τι ειναι το μπλοκε???????? ![]() ![]() |
[...] συνήθως δεν εμπλέκομαι σε φιδοσυζητήσεις. Αλλά αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και αναμειχθώ, κάνω τον άσχετο και συμφωνώ σε όλα. [...] |
nido έγραψε: |
Κάπως έτσι λέω να τους το θέσω σε πρώτη φάση (και καλά ότι μάλλον αυτό έχει γίνει). Εννοείται άτι από τη στιγμή που δε μπορεί να τοποθετηθεί κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο με το άλλο και βρίσκει στο καβούκι έστω για 2-3 χιλιοστά θα έπρεπε να του έχουν δώσει άλλο κωδικό. |
μια χαρα ειναι η απαντηση τους
θελουν να το δουν και να "αποφανθουν" ![]() |
stef80 έγραψε: |
Ποιο είναι το πιο δυνατό αυτοκίνητο του club που έχει βάλει μπλοκέ?
Υπάρχει περιπτωση λόγω μεγάλης δύναμης να γλυστράνε ταυτόχρονα και οι δύο τροχοί και να γίνει πιο απρόβλεπτο το αμαξι? |
αυτο συμβαινει και χωρις "μεγαλη" δυναμη
ακομα και με την εργοστασιακη ισχυ (ροπη βασικα) μπορεις να σπινιαρεις και τους 2 τροχους μαζι με την διαφορα οτι με το μπλοκε ενω σπινιαρουν οι τροχοι εχεις τον ελεγχο (αν ξερεις τι κανεις*) ενώ με το ελευθερο διαφορικο ο καθε τροχος σπινιαρει "οπως του ρθει". |
FTANEIS παρκνιγκ νερο κατω...λιμνη
μπαινεις χωρις μπλοκε στριβεις πατας και μενεις εκει με τον εσωτερικο ννα σπινιαρει σα χαζος αν δε μπεις πολλα κανει το χαρακτηριστικο γκρρρρρρρρρρρρ σα να πλαναρει πανω στο νερο που τρεμει-συντονιζει ολο το αμαξι... βαζεις μπλοκε ξανα πας... μπαινεις με πολλα και πας παλι ευθεια με το γκρρρρρρρρρρ να τρεμει το συμπαν και ξαφνου λες μα εβαλα μπλοκε και εκει που κανει γκρρρρρρρ πατας γκαζι και ΩΩΩΩΩΩΩΩΠ το αμαξι στριβει και βαζει μουρη μεσα... δε ξερω αν το πιασατε αλλα ειναι τρελη καυλα το μπλοκε |
FTANEIS παρκνιγκ νερο κατω...λιμνη
μπαινεις χωρις μπλοκε στριβεις πατας και μενεις εκει με τον εσωτερικο ννα σπινιαρει σα χαζος αν δε μπεις πολλα κανει το χαρακτηριστικο γκρρρρρρρρρρρρ σα να πλαναρει πανω στο νερο που τρεμει-συντονιζει ολο το αμαξι... βαζεις μπλοκε ξανα πας... μπαινεις με πολλα και πας παλι ευθεια με το γκρρρρρρρρρρ να τρεμει το συμπαν και ξαφνου λες μα εβαλα μπλοκε και εκει που κανει γκρρρρρρρ πατας γκαζι και ΩΩΩΩΩΩΩΩΠ το αμαξι στριβει και βαζει μουρη μεσα... δε ξερω αν το πιασατε αλλα ειναι τρελη καυλα το μπλοκε |
αυτο συμβαινει και χωρις "μεγαλη" δυναμη ακομα και με την εργοστασιακη ισχυ (ροπη βασικα) μπορεις να σπινιαρεις και τους 2 τροχους μαζι με την διαφορα οτι με το μπλοκε ενω σπινιαρουν οι τροχοι εχεις τον ελεγχο (αν ξερεις τι κανεις*) ενώ με το ελευθερο διαφορικο ο καθε τροχος σπινιαρει "οπως του ρθει". *εδω ειναι το θεμα = πρεπει να μαθεις τι κανει το αμαξι οταν εχει μπλοκε αλλα και τι δεν κανει... για να μην στο αναλυσω θα σου πω οτι κανει "παπαδες" αλλα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ το χερι του θεου και σε στριβει... ![]() |
1000 φορες καλητερα απο το μαμα ελευθερο
ιδιως σε χιονι... ![]() ![]() ![]() |
Ή σου στελνουν αλλο,ή σου στελνουν το ιδιο... ![]() |
Dear Nick, I believe a small number of the bodies were machined incorrectly. We sent you a brand new differential from our stock to ensure you received it as soon as possible. Many apologies again for our mistake and we hope that you enjoy the increased performance from our ATB differential. Please send us your comments on our differential when you've had it installed. If you have any further questions please do not hesitate to contact me. Kind regards Peter Drake Administration |
vaggelisgr έγραψε: |
παίδες είδα για το 207 το rallye το εν λόγω μπλοκέ με 780 ευρώ στο site του καντερέ. το σκέφτομαι σοβαρά να το παραγγείλω.. . |
vaggelisgr έγραψε: |
υπάρχουν και μερικοί που λένε τι το θες σε ένα αμάξι 210 άλογα κτλ κτλ.. |
καλοστριφτο λοιπον... ![]() |
kostas207rc έγραψε: |
Αντε καλορίζικο επιτέλους καλά στριψίματα....
Σε εμένα δεν είπες ευχαριστώ... ![]() |
Dikonou έγραψε: |
Έχεις και Πεζώ......χμμμ Στέφανε, να το χαίρεσαι όσο δεν πάει αλλά με προσοχή εεεεεεεεεε. |
206cc GD έγραψε: |
παιδες χελπ!! θελω να αγορασω το μπλοκε της quife. ποιο ειναι το σωστο; (με κωδικο οποιος ξερει) θενξ!!! |
Για τι ιπποδυναμη μιλαμε? |
SnakeMJK έγραψε: | ||
για να δουλέψει το μπλοκέ φυσιολογικά; πιστεύω ένα 110 μίνιμουμ (δηλάδη 1.6 κ βάλε) ο steve θα σου πει κ για το τιμημένο του 1.4 16v βέβαια... ![]() |
i fagkree...
|
BTS έγραψε: |
Θα διοργανωθεί press day σε prive εργοτάξιο. ![]() ![]() ![]() |
agorina κοψε τις μαλ***ες
το αμαξι το φτιαξες για αγωνες δε θα μας γινεις ken block no.2 με σκουπιδοτενεκεδες μεσα στο εργοταξιο και το ΑΧ να περναει ξυστα απο το ποδηλατη μανθο που κανει εντο ενω πηδαει απο αλματακι ![]() ![]() ![]() ![]() |
bakclima έγραψε: |
Μετα απο 7 χρονια που εχω το rc καταφερα να βαλω και εγω μπλοκε, πρωτες εντυπωσεις αρκετα καλες. |
bakclima έγραψε: |
Μετα απο 7 χρονια που εχω το rc καταφερα να βαλω και εγω μπλοκε, πρωτες εντυπωσεις αρκετα καλες. |
206RC + Quaife = ![]() ![]() ![]() |
"Προσεκτικό ψάξιμο" το λένε! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΓΡΑΨΕ ΑΡΗ ποσο ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ μας τα ειχες κανει ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ρημαδι!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Προσεκτικό ψάξιμο" το λένε! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
εγω πειραζει που το εχω βαλει στην επομενη βαθμιδα (γιατι συμφωνω με το ψαξιμο ΑΡΧΙΚΑ ομως...) -> ενδοπαλαμικη παλινδρομηση
χαχαχαχα |
axilleas91 έγραψε: |
Καλησπερα παιδια! Εχω αποφασισει να βαλω το εν λογω μπλοκε! Διαβαζω και κατι κ@υλοποστ απο προηγουμενες σελιδες και πορωνομαι ακομα περισσοτερο!!! Μια ερωτηση μονο.. Με το RC Full stage 1 , θα μπορω να ανοιξω την πρωτη ταχυτητα?? Η' με την δυναμη που βγαζει μπορει να τα σπασει ολα απο κατω? Ημιαξονια κλπ..?? |
Με το RC Full stage 1 , θα μπορω να ανοιξω την πρωτη ταχυτητα?? Η' με την δυναμη που βγαζει μπορει να τα σπασει ολα απο κατω? |
Ζήτα άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών μήπως ξηλώσεις την άσφαλτο |
και μην αρπαζεσαι ειμαστε ολοι με τις ωρες μας εδω μεσα |
επειδη φιλε μου μαλλον δεν εχεις ιδεα τι ειναι το μπλοκε και τι κανει στη πραξη σε ενα αμαξι |
axilleas91 έγραψε: |
Απλα μου ειπε ενα παιδι θα σου σπασουν τα ημιαξονια(μεταξυ σοβαρου κ αστειου), |
... προτεινω να ερθεις μια πεμπτη στη λεσχη να πας βολτα με ενα αμαξι με μπλοκε για να δεις τη λειτουργια του και αν σου ταιριαζει... ![]() |
τα ιμιαξονια ειναι φτiαχτα οποτε πιστευω θα αντεξουν...πλημνες τι εννοεις? |
Στέλιο, δηλαδή εννοείς πως αν η πρόσφυση είναι αυξημένη, το μουαγιέ πατινάρει πάνω στο πολύσφηνο του άκρου του ημιαξονίου (ακραξονίου)? |
Ολη η μεταδοση οπως και τα μουαγιε ειναι απο διλιτρο.αυτο που ρωταω ειναι απο αποψη προσφρυσης τι ειναι καλυτερο.επαναλαμβανω το αμαξι ειναι για τετρακοσαρια και μονο... |
εγω παλι οσα ραμμενα εχω δει κανενα δεν κοπικε στην ενω αλλα παραδιπλα(στο κουφιο κομματι) ![]() |
θα κανει και με τορσεν δουλεια δηλαδη? |
oustampas έγραψε: |
Υπάρχει σαν σκέψη κανα group buy απο quaife? Αν όχι μπορεί να μου προτείνει κάποιος, που ξέρει, από που θα μπορούσα να προμηθευτώ για να μη με πιασουν και κοτσο |
εχεμ.....
μπορεί να πέρασαν τρία χρόνια από τότε που το πρωτοκράτησα στα χέρια μου (αχ αχ αχ!!! συγκινήθηκα τώρα), αλλά το καλό quaife αργεί να γίνει (κάτι σαν το καλό κρασί ένα πράμα!) μένει μόνο να δοκιμασθεί σε κατάλληλη στοφοδιαδρομή τώρα το Πάσχα ![]() ![]() ![]() |
Pipis έγραψε: |
Καλησπέρα. Ξέρει κανείς πόσο πάει το μπλοκέ της quaife και εάν υπάρχει κάποιο κιτ αναβάθμισης για το κιβώτιο του 207; |
vagelis207 έγραψε: |
Παίδες καλησπέρα,
Σκέφτομαι για μπλοκέ. Αξίζει να δώσεις 600€ για μπλοκέ quaife μεταχειρισμένο για ΒΕ κιβώτιο η να προτιμήσω καινούργιο? Επίσης για να μπει απ' ότι διάβασα δεν κατεβαίνει όλο το σασμάν σωστά? Ευχαριστώ πολύ! |
Πάντως στη spoox που λέει ο Στέλιος με τα μεταφορικά πρέπει να βγαίνει γύρω στα 660€. |
Στέλιο στο δικο μου(κυριως για χωμα) λέω να πάω σε δισκάτο gripper.
Τι γνώμη έχεις? |
Αν βαλω ΒΕ απο 307 1.6 16ν θα σερνομαι? Δε ξερω και τι σχεσεις φοραει το βΕ αυτο.
Τεσπα επειδη ειμαστε οφφ τοπικ τα λεμε και τηλεφωνικως! |
Τελικά βγαίνει 697€ με τα μεταφορικά για Ελλάδα.660 ήταν για Αγγλία.Πιστευω ειναι καλά.
Ο κωδικός είναι QDF3H για όλα τα ΒΕ σασμάν σωστά? |