Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 22 Δεκ 2004, 00:15:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η πρώτη (χωρίς γκάζι) μπαίνει εύκολα μόνο όταν είναι τελείως ακίνητο το αυτοκίνητο. Αν και πάλι σκαλώνει (συμβαίνει!) βάζεις δευτέρα, αφήνεις λίγο συμπλέκτη να τσουλίσει ελάχιστα και ξαναπροσπαθείς για πρώτη!
Αλλά κατέβασμα σε 1η δεν ξανάγινε!!! Μία φορά χρειάστηκα τέτοιο πράμα και ήταν απίστευτα ανηφορικό πέταλο, πολύ κλειστό, και ήμουν με 5 άτομα.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 22 Δεκ 2004, 17:28:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ultra-one έγραψε: | netblaster έγραψε: |
H 316Ci της μανας μου...... Το σασμαν της ειναι τοσο "δεκτικο" που μια φορα, καταλαθος, κουμπωσα απο 5η, 1η (πηγαινα, επιβραδυνοντας, γυρω στα 60km/h) χωρις να σκαλωσει πουθενα ο λεβιες!!! |
Ξέχασες όμως ότι η 316 είναι πισωκίνητη με το κιβώτιο ΑΚΡΙΒΩΣ απο κάτω από το λεβιέ χωρίς μοχλούς βραχίονες κλπ που έχουν τα μπροστινοκίνητα!
Είναι ΚΑΝΟΝΑΣ ότι τα πισωκίνητα (Ίσως εκτος από τα χειροκίνητα της Mercedes....) έχουν καλύτερους επιλογείς!
Όπως κάναμε με τα φορτηγά στο στρατό!  |
Εχεις δικιο σαυτο!!! Αλλη δομη εχουν τα πισωκινητα...
Υπαρχουν ομως και μπροστοκουνες, οπως πχ το Focus (που δεν το παω καθολου σαν αμαξι καταλλα) που εχουν σασμαν για σεμιναριο (για καθημερινο αυτοκινητο)!!! Μπορει να εχει σχεσεις τοσο μακριες οσο τα φορτηγα στο στρατο, αλλα εχει αισθηση και ευκολια στα ανεβοκατεβασματα οσο λιγα και πολυ ακριβοτερα αυτοκινητα!!! Ανετα θα το συγκρινα με το σασμαν της BMW για παραδειγμα!!!
Και ειναι καλο τωρα η οδηγηση του αυτοκινητου μας να μας θυμιζει κατι τετοιο, οπως το περιγραφεις??? 
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Δεκ 2004, 14:09:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
netblaster έγραψε: | ultra-one έγραψε: |
Όπως κάναμε με τα φορτηγά στο στρατό!  |
Και ειναι καλο τωρα η οδηγηση του αυτοκινητου μας να μας θυμιζει κατι τετοιο, οπως το περιγραφεις???  |
Σίγουρα δεν είναι καλό! Απλά εννοούσα ότι για να κατεβάσεις πρώτη πρέπει να ανεβάσεις στροφές για να συνχρονίσει με τις στροφές του κινητήρα πριν την καρφώσεις. 
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMCHRI (ΔΗΜΗΤΡΗΣ) Έχω ξεφύγει !!!

406 coupe 2.2 2005
Ένταξη: 31 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1684 Τόπος: Νικαια city
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2005, 00:17:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πάντως αν αλλάξεις βαλβολίνες καλυτερεύει αρκετά. προτιμήστε συνθετικές
αλλά με ίδια ρευστότητα με το δικό του.
κοιταξτε και στο τοπικ με τις βαλβολινες. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 (ΑΝΤΩΝΗΣ) Φανατικό μέλος

PEUGEOT 307 1600cc
Ένταξη: 05 Νοέ 2004 Δημοσιεύσεις: 392
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 00:08:55 Θέμα δημοσίευσης: προβλημα με σασμαν |
|
|
Καλησπερα Πεζουκλες
θα ηθελα την βοηθεια οποιος μπορει σε ενα σοβαρο προβλημα που μου ετυχε στο 307 μου.
Με λιγα λογια εχω προβλημα με το κιβωτιο μου ταχυτητων με δυσκολια κουμπονουνε σχεδον ολες οι ταχυτητες και με οποια διποτε ταχυτητα πηγαινω να αναφερω το εξης το 307μου το εχω 2,5χρονια και εχει κανει μονο 15.000χλμ(λογω εταιρικου αυτοκινητου).
Εβγαλα συμπερασμα οτι εχει προβλημα γιατι τυχαινει και ο κολλητος μου φιλοσ εχει 307 και ταχυτητεσ του μπαινουν αψογα χωρις να χρειαζετε να το πατησης μεχρι τερμα το ντεμπραγιαζ να τονισω οτι εχει τα διπλασια χλμ απο εμενα.
Απο τι εμαθα απο γυρω εχουν εμφανιστει σε μερικα 307 με ελλατωματικα σασμαν οι οποιοι βεβαια ηταν τυχεροι και ηταν μεσα στην εγγυηση και τουσ το αλλαξανε, τωρα στην δικια μου περιπτωση δε ξερω τη θα γινει παντοσ θα το φτασω μεχρι τερμα με τη Πεζο γιατι ειναι αδικαιολογητη η βλαβη για τοσα λιγα χλμ..
Γι' αυτο αγαπητη συναδελφοι προσεξτετο παραπολυ το συγκεκριμενο προβλημα γιατι το κοστοσ για αλλαγη σασμαν ειναι παρα πολυ.
Παντος φιλη μου με μαγαλη μου λοιπη εαν δεν βρω ακρη με την Πεζο θα το πουλησω και παλυ διστυχωσ θα αλλαξω στρατοπεδο(τονιζω οτι εμαι φανατικος πεζουδακιας).
ευχαριστω που με ακουσατε οποιος εχει καποια ιδεα στο προβλημα μου θα ηθελα να μου την πει.
Υ.Σ.αυριο θα παω στη πεζο να δω τι θα γινει
ΑΝΤΩΝΗΣ PEUGEOT 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
fteriman (sam) Μόλις έγραψα

206 1.6 gti '04
Ένταξη: 02 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 16 Τόπος: αιγιο
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 01:49:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τι να σου πω φιλε μου, ελπιζω να βρεις ακρη.στο 206 μου ειχα και εγω δυσκολια στο κουμπωμα οταν ειναι κρυο αλλα υστερα απο αναφορα στο συνεργειο στην επισκεξη εγγυησης μου λιπαναν τον κεντρικο συνδεσμο του σαζμαν και μαλιστα μου ειπαν οτι επειδη βρισκεται σχετικα εκθετος πιανει ευκολα νερα ,αλατια και αυτο δυσκολευει την επιλογη των σχεσεων.το αποτελεσμα της λιπανσης ηταν να δω αισθητη βελτιωση στο κουμπωμα με κρυες βαρβολινες γιατι οταν ανεβαζουν θερμοκρασια το κιβωτιο δουλευει σωστοτατα.θα σου προτεινα να κανεις την θδια υποδειξη στο συνεργειο σου με ταυτοχρονη αλλαγη βαρβολινων με elf,motul οπως αλλωστε εχουν προτεινει και οι προλαλεισαντες. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

PEUGEOT 307 1600cc
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 09:29:57 Θέμα δημοσίευσης: βαλβολινες |
|
|
Καλημερα Πεζουκλες
Εχω καλα νεα πηγα σημερα απο την πεζο και μου αλλαξανε τισ βαλβολινες το αυτοκινητο επανηλθε στα κανονικα του, ο λογως που το επαθα ειναι η απο υγρασια ή απο νερα σε καποια εντονη βροχη οι βαλβολινες που μου βαλανε ειναι τις SHELL, θα κανω μερικα χλμ με αυτες και μετα σκεφτομαι να τις αλλαξω με CASTROL οι οποια εχει συνεργασια με την Πεζο.
ΑΝΤΩΝΗΣ PEUGEOT 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
klain (giorgos) Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.4 (16V) SpPk (2006)
Ένταξη: 08 Ιούν 2003 Δημοσιεύσεις: 211 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 15:23:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δέν είναι λοιπόν μόνο τα 206 προβληματικά στις βαλβολίνες...
Πιστεύω πως θα έπρεπε στο βιβλίο συντήρησης να λέει:
"Αλλαγή βαλβολίνης : 0km"
Να πηγαίνεις να παίρνεις το τουτού και εκείνη την ώρα να σου βάζουνε και καινούριες βαλβολίνες... Τουλάχιστον να μην παιδεύεσαι με τα πέρα δώθε 
Για δες καιρό που διάλεξε.. ο χάρος να το πάρει...
Farewell 206 Xs (8V) 1,4 (2003)
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 17:17:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Προτείνω 3 λύσεις για το σαζμάν :
1) Αλλαγή βαλβολίνης (συνθετική της σειράς 75w-80)
2) Συγχρονισμό στα κατεβάσματα. Όχι σπουδαία πράγματα, απλά μια ξερογκαζιά πριν το κατέβασμα. Γλυτώνεις την φθορά σε συγχρονιζέ, συμπλέκτη και άλλα παρελκόμενα, όσο φιλόδοξο και αν είναι το κατέβασμα...
3) Αποφυγή καρφωτών αλλαγών (π.χ. 1η - 2α σε κόντρες) και άλλων τέτοιων καγκουριών γιατί δεν θα αργήσει η στιγμή που θα πάρετε συγχρονιζέ - κόμπλερ - ρουλεμάν - γρανάζια - κορωνοπηνία - ημιαξόνια - σταυρούς κ.τ.λ. στο χέρι και μετά θα τρέχετε!!!
Τα 2 τελευταία ισχύουν λίγο πολύ για όλα τα καθημερινά αυτοκίνητα...
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Bluewinter Μέλος

206 gti
Ένταξη: 01 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 188
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 22:32:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω παιδιά έκανα πρόσφατα service στα 30.000 χιλ, άλλαξα βαλβολίνη στο σασμάν (SF 5288 75W/80W) στην Peugeot
και ομολογώ η διαφορά στο ‘’κούμπωμα’’ των ταχυτήτων είναι αισθητή!!
Τουλάχιστον πολύ καλυτέρα από ότι πριν και με λίγη καλύτερη συμπεριφορά στις αλλαγές δεν ακούγεται τίποτα!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

PEUGEOT 307 1600cc
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 08 Ιαν 2005, 01:07:51 Θέμα δημοσίευσης: βαλβολινες |
|
|
καλησπερα πεζουκλες
για δωστε μου μια ιδεα ποια αλλη βαλβολινη να χρησημοποιησω εκτος απο αυτην που χρησημοποιει η πεζο εδω στην Ελλαδα γιατι δεν εχει καμια σχεση με την μαρκα που δινει να χρησημοποιεθει η πεζο εξω εχω ακουσει για Εlf ισχυει¨?
ΑΝΤΩΝΗΣ PEUGEOT 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 08 Ιαν 2005, 15:02:21 Θέμα δημοσίευσης: Re: βαλβολινες |
|
|
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: | καλησπερα πεζουκλες
για δωστε μου μια ιδεα ποια αλλη βαλβολινη να χρησημοποιησω εκτος απο αυτην που χρησημοποιει η πεζο εδω στην Ελλαδα γιατι δεν εχει καμια σχεση με την μαρκα που δινει να χρησημοποιεθει η πεζο εξω εχω ακουσει για Εlf ισχυει¨? |
Τα αυτοκίνητα βγάινουν από τα εργοστάσια με λιπαντικό και βαλβολίνες. Οι αντιπροσωπείες δεν επεμβαίνουν σε αυτά.
Τώρα, για το τι θα βάλουν στο service, εξαρτάται με ποια εταιρία είναι συμβεβλημένες οι εδώ αντιπροσωπείες.
Πάντως η Elf TRP 75w-80 (δεν ξέρω ποιος την προτείνει) με άφησε πολύ ευχαριστημένο!
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

PEUGEOT 307 1600cc
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Ιαν 2005, 07:55:02 Θέμα δημοσίευσης: μαλλον προβλημα με δισκοπλατο |
|
|
καλημερα πεζουκλες
παιδια για ψαχτητε και με δισκοπλατο εαν σασ σκαλωνουν εντονα οι ταχυτητες απο τι καταλαβα απο ενα αλλο τοπικ(προβληματα307) μερικα 307 πρεπει να εχουν βγει με ελλατωματικα δισκοπλατο.
Παντος παιδια ειναι απαραδεκτα τα σερβις ειναι εντελοσ ασχετοι , χωρισ να κανουνε ελεγχο εαν φταιει τιποτα αλλο μου ειπανε οτι φταινε οι βαλβολινες εχουν παρει υγρασια ακουσον ακουσον(καλα δε ξερουν οτι ειναι συνθετικες και δεν υπαρχει τετοιο θεμα ) και μου αλλαξανε τι βαλβολινες πεταμενα λεφτα 33€. Απο Δευτερα ομωσ θα παω σε αλλο συνεργειο καλα θελω να ξερω η Λιον οταν βλεπει οτι υπαρχουν μερικα προβληματα σε ολα τα πεζο μιλαμε δεν τα αναφερει στα συνεργεια να ειναι ενημερη να μην ταλαιπορουν τουσ πελατες τησ.
Δυστιχωσ ειμαστε στην Ελλαδα. 
ΑΝΤΩΝΗΣ PEUGEOT 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
crusader (Σπύρος) Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 2806
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2005, 14:22:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αγόρασα από το μαγαζί στη Θηβών βαλβολίνες Elf TRP 75w-80 έναντι 11€ το λίτρο.
Τις έβαλα χθες αλλά ακόμα δεν το έχω κινήσει πολύ το αμάξι για να δω διαφορά. Θα σας πω εντυπώσεις σε κανα δυο μερούλες 
® |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dor (dora) Νέος χρήστης

206 xs 1.4 90hp
Ένταξη: 04 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 58 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2005, 15:36:36 Θέμα δημοσίευσης: Re: μαλλον προβλημα με δισκοπλατο |
|
|
Έγω που μόλις το πήρα με 3.000χλμ έκαψε δίσκο-πλατό-ντίζα συμλέκτη τι να πώ?Μου άλλαξαν δίσκο-πλατό-ντίζα συμλέκτη και πάλι σκαλώνει έντονα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

406 coupe 2.2 2005
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2005, 20:23:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
crusader έγραψε: | Αγόρασα από το μαγαζί στη Θηβών βαλβολίνες Elf TRP 75w-80 έναντι 11€ το λίτρο.
Τις έβαλα χθες αλλά ακόμα δεν το έχω κινήσει πολύ το αμάξι για να δω διαφορά. Θα σας πω εντυπώσεις σε κανα δυο μερούλες  |
Σπύρο σε παρακαλώ ξανα πες που είναι περίπου αυτό το μαγαζί στην θηβών. Να του αναφέρω τίποτα για το club ??? μήπως μας κάνει καλύτερη τιμή ???  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 12 Ιαν 2005, 09:40:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
DIMCHRI έγραψε: | crusader έγραψε: | Αγόρασα από το μαγαζί στη Θηβών βαλβολίνες Elf TRP 75w-80 έναντι 11€ το λίτρο.
Τις έβαλα χθες αλλά ακόμα δεν το έχω κινήσει πολύ το αμάξι για να δω διαφορά. Θα σας πω εντυπώσεις σε κανα δυο μερούλες  |
Σπύρο σε παρακαλώ ξανα πες που είναι περίπου αυτό το μαγαζί στην θηβών. Να του αναφέρω τίποτα για το club ??? μήπως μας κάνει καλύτερη τιμή ???  |
Φυσικά και να του αναφέρεις ότι είσαι μέλος του club Δημήτρη!
Το μαγαζί είναι Θηβών 407 στο Αιγάλεω.
Είναι καθώς κατεβαίνεις τη Θηβών από Περιστέρι προς Πειραιά, μεταξύ Καβάλας και Ιεράς Οδού, 200 μέτρα πριν από την Ιερά Οδό στο δεξί σου χέρι.
(έχει πολλά αυτοκόλλητα λιπαντικών προϊόντων στη τζαμαρία)
Τα τηλέφωνα του μαγαζιού είναι 210 5985883, 210 5315388, 210 5815000.
® |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

406 coupe 2.2 2005
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 12 Ιαν 2005, 18:34:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
είσαι και ο πρώτος !
πάω τώρα να πάρω και να βαλω. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιαν 2005, 09:37:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λοιπόν εγώ 2 ημέρες τώρα με τις Elf TRP 75w-80 έχω δει μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με πριν, ειδικά όταν ζεσταθούν, αλλά ακόμα και όταν είναι κρύο το αμάξι. 
® |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

406 coupe 2.2 2005
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιαν 2005, 10:37:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
crusader έγραψε: | Λοιπόν εγώ 2 ημέρες τώρα με τις Elf TRP 75w-80 έχω δει μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με πριν, ειδικά όταν ζεσταθούν, αλλά ακόμα και όταν είναι κρύο το αμάξι.  |
επειδη χτες δεν πρόλαβα να τις πάρω θα πάω σήμερα περνώντας από εκεί και μετά θα έρθω στο στέκι.
επειδή ξέχασα χτες να τον ρωτήσω , τις βάζει και όλας τις βαλβολίνες ή μονο της πουλάει? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|