Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2004, 19:55:01 Θέμα δημοσίευσης: Ρουλεμάν που σφυρίζει |
|
|
Εχω προσεξει πολυ καιρο τωρα οταν ξεκιναω το αμαξι μου το πρωι καπου στο κινητηρα ενα ρουλεμαν σφηριζει. Μετα απο 5-10 λεπτα σταματαει, δηλαδη το κανει μονο στο πρωτο - κριο ξεκινημα. Το εχει προσεξει κανεις αλλος? Ξερουμε μηπως πιο ρουλεμαν ειναι το ενοχο? Ειναι μεγαλη μανουρα η αλλαγη του? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2004, 21:24:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οταν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο ή όταν "τσουλάει" το αυτοκίνητο; Το λέω γιατί έχει διαφορά!
Αν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο και ακούγεται ένας τέτοιος θόρυβος (που ακολουθεί τις στροφές του κινητήρα), τότε το πιο πιθανό είναι ιμάντας δυναμό και όχι ρουλεμάν. Είναι περίεργο αλλά κάποτε με είχε μπερδέψει και εμένα αφού έκανε ψιλομεταλικό θόρυβο ενώ δεν ήταν.
Αν όμως στο κάνει όταν "τσουλάει" το αμάξι τότε κοίτα διαδοχικά φρένα και μετά πίσω ρουλεμάν άξονα μπας και κάποιο ψιλοσφυρίζει.
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2004, 21:25:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και μια που αναφέρεις ρουλεμάν (και απ'ότι ξέρω έχει συζητηθεί αρκετές φορές) το ρουλεμάν σασμαν ακούγεται με νεκρά ως τακ τακ τακ τακ.....
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Svstouk (Στέφανος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)
Ένταξη: 09 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 869 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2004, 22:00:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | Και μια που αναφέρεις ρουλεμάν (και απ'ότι ξέρω έχει συζητηθεί αρκετές φορές) το ρουλεμάν σασμαν ακούγεται με νεκρά ως τακ τακ τακ τακ..... |
Καλά, ε; Η παραστατικότητά σου σπάει κόκκαλα, ρε Τάσο!
Μπορείς να μιμείσαι και ζώα; 
Be ware! Lion within! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Φεβ 2004, 14:55:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | Οταν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο ή όταν "τσουλάει" το αυτοκίνητο; Το λέω γιατί έχει διαφορά!
Αν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο και ακούγεται ένας τέτοιος θόρυβος (που ακολουθεί τις στροφές του κινητήρα), τότε το πιο πιθανό είναι ιμάντας δυναμό και όχι ρουλεμάν. Είναι περίεργο αλλά κάποτε με είχε μπερδέψει και εμένα αφού έκανε ψιλομεταλικό θόρυβο ενώ δεν ήταν.
Αν όμως στο κάνει όταν "τσουλάει" το αμάξι τότε κοίτα διαδοχικά φρένα και μετά πίσω ρουλεμάν άξονα μπας και κάποιο ψιλοσφυρίζει. |
Οταν το βαζω μπροστα, ανεξαρτητα αν τσουλαει ή οχι. Δηλαδη δεν ειναι απ'τη μεταδοση. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 13 Φεβ 2004, 01:54:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μια ματιά στον ιμάντα δυναμό και θα είσαι εντάξει. Αν είναι ρυθμιζόμενος να στον σφίξουν λίγο, αλλά κατά τα άλλα δεν είναι απολύτως τίποτα. Αν έχεις κάνει αρκετά χλμ. τότε μπορεί να είρθε και η σειρά του να αλλάξει.
-----------------------
Στέφανε....
Σαν τι ζώο δηλαδίς;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Svstouk (Στέφανος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)
Ένταξη: 09 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 869 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 13 Φεβ 2004, 11:11:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: |
Στέφανε....
Σαν τι ζώο δηλαδίς; |
Σταματάω εδώ, γιατί βλέπω το topic από ρουλεμάν να γίνεται ζωολογικός κήπος.
(Υ.Γ. Mπορείς να κάνεις το αλογάκι; )
Be ware! Lion within! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Φεβ 2004, 18:46:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | Μια ματιά στον ιμάντα δυναμό και θα είσαι εντάξει. Αν είναι ρυθμιζόμενος να στον σφίξουν λίγο, αλλά κατά τα άλλα δεν είναι απολύτως τίποτα. Αν έχεις κάνει αρκετά χλμ. τότε μπορεί να είρθε και η σειρά του να αλλάξει. |
ΟK θα το τσεκαρω, ναι εχω κανει αρκετα χλμ, ελπιζω να'ναι αυτο. Τhanx !!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Φεβ 2004, 19:16:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | Sidobre έγραψε: | Μια ματιά στον ιμάντα δυναμό και θα είσαι εντάξει. Αν είναι ρυθμιζόμενος να στον σφίξουν λίγο, αλλά κατά τα άλλα δεν είναι απολύτως τίποτα. Αν έχεις κάνει αρκετά χλμ. τότε μπορεί να είρθε και η σειρά του να αλλάξει. |
Καλησπερα !!
Σηνηθος ακουγεται ο ιμαντας οταν ειναι κρυο,ρυθμιση δεν περνει εχει εντατηρα με ελατηριο!!Αν εξακολουθη να ακουγεται και μετα θα χρειαστη αλαγη και ισως και καπιο ρουλεμαν !!! Δεν ξερω βεβαια ποσα χλμ. εχεις?  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
action_peugeot (Τηλεμαχος) Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi
Ένταξη: 06 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 696 Τόπος: Νικαια
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2004, 00:10:25 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρουλεμαν που σφηριζει |
|
|
STELIOS έγραψε: | Εχω προσεξει πολυ καιρο τωρα οταν ξεκιναω το αμαξι μου το πρωι καπου στο κινητηρα ενα ρουλεμαν σφηριζει. Μετα απο 5-10 λεπτα σταματαει, δηλαδη το κανει μονο στο πρωτο - κριο ξεκινημα. Το εχει προσεξει κανεις αλλος? Ξερουμε μηπως πιο ρουλεμαν ειναι το ενοχο? Ειναι μεγαλη μανουρα η αλλαγη του? | To αυτοκινητο εχει ιμαντα 6ΚΡ1564 αλλαγη ιμαντα σε 6ΚΡ1560 η 6ΚΡ1555 και ολα ΟΚ.
ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Έχει επεξεργασθεί από τον/την action_peugeot στις Τρι 17 Φεβ 2004, 23:46:34, 2 φορές συνολικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kovac (Χρήστος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!
Ένταξη: 13 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 1201 Τόπος: Νίκαια
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2004, 05:15:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και πόσο κοστίζει περίπου αυτό παιδιά, γιατί κι εμένα σφυρίζει.
Θα το κατεβάσω σε κανένα γήπεδο αν συνεχίσει έτσι!
Μου είχαν πει πως ίσως να είναι από τον παράξενο καιρό κι αν δεν περάσει όταν αλλάξει ο καιρός τότε να πάω για αλλαγή. Αλλά ο καιρός πέρασε και δεν ήταν αυτό τελικά. Ξέρετε τιμή λοιπόν?
Πολύ Νίκαια έπεσε σε αυτό το topic. 
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2004, 11:08:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Touristas έγραψε: | STELIOS έγραψε: | Sidobre έγραψε: | Μια ματιά στον ιμάντα δυναμό και θα είσαι εντάξει. Αν είναι ρυθμιζόμενος να στον σφίξουν λίγο, αλλά κατά τα άλλα δεν είναι απολύτως τίποτα. Αν έχεις κάνει αρκετά χλμ. τότε μπορεί να είρθε και η σειρά του να αλλάξει. |
Καλησπερα !!
Σηνηθος ακουγεται ο ιμαντας οταν ειναι κρυο,ρυθμιση δεν περνει εχει εντατηρα με ελατηριο!!Αν εξακολουθη να ακουγεται και μετα θα χρειαστη αλαγη και ισως και καπιο ρουλεμαν !!! Δεν ξερω βεβαια ποσα χλμ. εχεις?  |
Eχω 56000 χλμ αλλα αυτο ακουγεται εδω και κανα χρονο, απλα επειδη παντα εχω μουσικη δεν με ενοχλει. Ομως το ξερω οτι το κανει ενω δεν θα επρεπε. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2004, 11:14:55 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρουλεμαν που σφηριζει |
|
|
action_peugeot έγραψε: | STELIOS έγραψε: | Εχω προσεξει πολυ καιρο τωρα οταν ξεκιναω το αμαξι μου το πρωι καπου στο κινητηρα ενα ρουλεμαν σφηριζει. Μετα απο 5-10 λεπτα σταματαει, δηλαδη το κανει μονο στο πρωτο - κριο ξεκινημα. Το εχει προσεξει κανεις αλλος? Ξερουμε μηπως πιο ρουλεμαν ειναι το ενοχο? Ειναι μεγαλη μανουρα η αλλαγη του? | To αυτοκινητο εχει ιμαντα 6ΚΡ1664 αλλαγη ιμαντα σε 6ΚΡ1660 η 6ΚΡ1555 και ολα ΟΚ. |
Οι 6ΚΡ1660 και 6ΚΡ1555 να υποθεσω οτι ειναι λιγο μικροτεροι σε μηκος και θα καθονται πιο σφηχτα? Χρονος ζωης ποσα χλμ?
Επεισης να ρωτησω κατι αλλο: Αυτος ο ιμαντας ειναι μονο για το δηναμο? Ή ειναι ενας που περναει σε ολες τις τροχαλιες (στροφαλο-δηναμο-Α/C-εκκεντροφορο) ? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2004, 18:21:40 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρουλεμαν που σφηριζει |
|
|
STELIOS έγραψε: | action_peugeot έγραψε: | STELIOS έγραψε: | Εχω προσεξει πολυ καιρο τωρα οταν ξεκιναω το αμαξι μου το πρωι καπου στο κινητηρα ενα ρουλεμαν σφηριζει. Μετα απο 5-10 λεπτα σταματαει, δηλαδη το κανει μονο στο πρωτο - κριο ξεκινημα. Το εχει προσεξει κανεις αλλος? Ξερουμε μηπως πιο ρουλεμαν ειναι το ενοχο? Ειναι μεγαλη μανουρα η αλλαγη του? | To αυτοκινητο εχει ιμαντα 6ΚΡ1664 αλλαγη ιμαντα σε 6ΚΡ1660 η 6ΚΡ1555 και ολα ΟΚ. |
Οι 6ΚΡ1660 και 6ΚΡ1555 να υποθεσω οτι ειναι λιγο μικροτεροι σε μηκος και θα καθονται πιο σφηχτα? Χρονος ζωης ποσα χλμ?
Επεισης να ρωτησω κατι αλλο: Αυτος ο ιμαντας ειναι μονο για το δηναμο? Ή ειναι ενας που περναει σε ολες τις τροχαλιες (στροφαλο-δηναμο-Α/C-εκκεντροφορο) ? |
Εναν ιμαντα εχει για ολα!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teoman (Τεό) Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor
Ένταξη: 19 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 2143 Τόπος: Jurassic Park
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2004, 18:27:10 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρουλεμαν που σφηριζει |
|
|
Touristas έγραψε: | Εναν ιμαντα εχει για ολα!!! |
Άλλος ο ιμάντας για δυναμό και άλλος για εκκεντροφόρους...
Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2004, 18:46:01 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρουλεμαν που σφηριζει |
|
|
teoman έγραψε: | Touristas έγραψε: | Εναν ιμαντα εχει για ολα!!! |
Άλλος ο ιμάντας για δυναμό και άλλος για εκκεντροφόρους... |
Εισαι σιγουρος γι'αυτο? Υποψη οτι μηλαμε για τον 1.4 (8βαλβιδο - ενας εκκεντροφορος)
Απλα βλεπω δυο διαφορετικες απαντησεις ........ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teoman (Τεό) Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor
Ένταξη: 19 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 2143 Τόπος: Jurassic Park
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2004, 18:51:37 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρουλεμαν που σφηριζει |
|
|
STELIOS έγραψε: | teoman έγραψε: | Touristas έγραψε: | Εναν ιμαντα εχει για ολα!!! |
Εισαι σιγουρος γι'αυτο? Υποψη οτι μηλαμε για τον 1.4 (8βαλβιδο - ενας εκκεντροφορος)
Το ορκίζομαι...
Δες και στα service που έχουν κάνει κάποιοι (πχ 60000km).
Και δώρο οι τιμές (από 1400 8v):
Κιτ χρονισμού (ρουλεμάν-ιμάντας) TU3AL (83103) - 54.82 ευρώ
Ιμάντας K6-LE1564 (5750Ζ2) - 14.18 ευρώ
Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
action_peugeot (Τηλεμαχος) Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi
Ένταξη: 06 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 696 Τόπος: Νικαια
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2004, 23:57:09 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρουλεμαν που σφηριζει |
|
|
STELIOS έγραψε: | action_peugeot έγραψε: | STELIOS έγραψε: | Εχω προσεξει πολυ καιρο τωρα οταν ξεκιναω το αμαξι μου το πρωι καπου στο κινητηρα ενα ρουλεμαν σφηριζει. Μετα απο 5-10 λεπτα σταματαει, δηλαδη το κανει μονο στο πρωτο - κριο ξεκινημα. Το εχει προσεξει κανεις αλλος? Ξερουμε μηπως πιο ρουλεμαν ειναι το ενοχο? Ειναι μεγαλη μανουρα η αλλαγη του? | To αυτοκινητο εχει ιμαντα 6ΚΡ1564 αλλαγη ιμαντα σε 6ΚΡ1560 η 6ΚΡ1555 και ολα ΟΚ. |
Οι 6ΚΡ1560 και 6ΚΡ1555 να υποθεσω οτι ειναι λιγο μικροτεροι σε μηκος και θα καθονται πιο σφηχτα? Χρονος ζωης ποσα χλμ?
Επεισης να ρωτησω κατι αλλο: Αυτος ο ιμαντας ειναι μονο για το δηναμο? Ή ειναι ενας που περναει σε ολες τις τροχαλιες (στροφαλο-δηναμο-Α/C-εκκεντροφορο) ? | Αυτος ο ιμαντας ειναι για το στροφαλο-δυναμο-A/C-Y/T.Χρονος ζωης 50000χλμ -600000χλμ .Το κοστος 15€
ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nikq (Nikos) Φανατικό μέλος

206 1.4 quiksilver (8/2001)
Ένταξη: 09 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 313 Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2004, 12:13:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα
Να σας πως συγκεκριμένα ποίο είναι το δικό μου πρόβλημα.
Άκουω έναν μεταλλικό θόρυβο (σαν να είναι ρόδα από καροτσάκι που να θέλει λάδωμα…)
Αυτός ο θόρυβος ακούγεται μόνο εν κινήσει και σε χαμηλές ταχύτητες. Στο περίπου με 2 άρα στο κιβώτιο και γύρω στις 2.000 – 2.2000 στόφες. Μου φαίνεται πολύ παράξενο… είναι το πολύ 3-4 μέρες που το άκουω…
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2004, 17:23:21 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρουλεμαν που σφηριζει |
|
|
teoman έγραψε: | STELIOS έγραψε: | teoman έγραψε: | Touristas έγραψε: | Εναν ιμαντα εχει για ολα!!! |
Το ορκίζομαι...
Δες και στα service που έχουν κάνει κάποιοι (πχ 60000km).
Και δώρο οι τιμές (από 1400 8v):Ρε παιδια για τον εξω ιμαντα μιλαμε!!!!Αλλος του εκκεντροφορου !!!
Κιτ χρονισμού (ρουλεμάν-ιμάντας) TU3AL (83103) - 54.82 ευρώ
Ιμάντας K6-LE1564 (5750Ζ2) - 14.18 ευρώ |
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|