PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 - Μπροστινά φανάρια
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Δεκ 2010, 09:01:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κουκλακι johny Laughing

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Δεκ 2010, 13:19:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MEMsound έγραψε:
κουκλακι johny Laughing

Kι ας είναι μπλε ε? Laughing

Ναι Θοδωρή, κατάλαβα ποιός είσαι Wink

Θέλω να επισημάνω κάποιες διαφορές που είδα με τα νέα φανάρια όσον αφορά το φωτισμό που παρέχουν. Όπως έγραψα, τα φώτα πορείας είναι με xenon 35W 6000K ενώ προβολείς καθώς και στα φανάρια μακράς εμβέλειας (στον προφυλακτήρα) φοράω nightbreaker.

Στα φανάρια και οι προβολείς και τα πορείας χρησιμοποιούν κάτοπτρα τύπου projector.

Το "πρόβλημα" (ή μάλλον το αρνητικό κατ'εμέ) που παρουσιάζουν είναι:
Α) τα πορείας, φωτίζουν από μιά έντονη γραμμή και κάτω. Αυτό σημαίνει ότι από τη γραμμή και πάνω δε βλέπεις κυριολεκτικά τίποτα! Θα μπορούσα να τα σηκώσω ώστε να βλέπω και μακρύτερα αλλά δε θέλω να στραβώνω τους προπορευόμενους αλλά και αυτούς απ'το αντίθετο. Οπότε τα έχω ρυθμίσει έτσι ώστε η γραμμή (το ανώτατο σημείο φωτισμού τους) να βρίσκεται στο ύψος της πινακίδας ενός προπορευόμενου 206 με απόσταση περί τα 10m (για να καταλάβετε χονδρικά). Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι ο φωτισμος είναι αρκετά χαμηλής έντασης, οπότε ακόμα κι εκεί που φωτίζουν, είναι ορισμένες φορές δύσκολο να διακρίνεις λακούβες κλπ επικίνδυνα σημεία του δρόμου.

Β) οι προβολείς, με λάμπες Η3 nigtbreaker, έχουν μεγάλη εμβέλεια αλλά οι δέσμες τους είναι πολύ εστιασμένες, δεν υπάρχει αρκετή διάχυση δηλαδή με αποτέλεσμα στο πλάι να μη βλέπεις σχεδόν τίποτα. Κάτι το οποιο κουράζει και δημιουργεί ανασφάλεια κυρίως στις στροφές. Ίσως πρέπει να παίξω λίγο με το θέμα απόκλισής τους. Τέλος, παρόλο που χρησιμοποιώ nightbreaker, το χρώμα τους είναι πολύ πιό κίτρινο από τις αντίστοιχες Η4 που φορούσα στα μαμά.

Το τελευταίο πρόβλημα που έχω έχει να κάνει με τη καθυστέρηση που έχουν τα xenon μέχρι να αποκτήσουν τη μέγιστη φωτεινότητά τους. Mιλάμε για 2-3sec. Όμως σε περίπτωση που έχεις ανάψει προβολείς σε άδειο δρόμο χωρίς φωτισμό και έρθει κάποιος απ'το αντίθετο, οπότε αναγκαστικά ρίχνεις σε πορείας, μένεις για 2-3sec ουσιαστικά χωρίς φώτα! Κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο!

Όποιος έχει κάποια παρατήρηση/λύση για τα παραπάνω, ας ρίξει καμιά ιδέα. Γιατί ειλικρινά, ενώ μου αρέσουν πολύ, θα αναγκαστώ να τα βγάλω και να επιστρέψω στα μαμά. Ένα φανάρι μπορεί να "μεταμορφώνει" το look ενός αμαξιού αλλά τι να το κάνεις εάν δεν πληρεί το σκοπό για τον οποίο υπάρχει?

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
thodwrhs (thodwrhs)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

2002 106 quicksilver ,cooper mk1 1967

Ένταξη: 19 Φεβ 2009
Τόπος: πατρα-ροδος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Δεκ 2010, 17:50:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

πρωτον επειδη ειχα το ιδιο προβλημα θα σου πω το εξης

εγω εβαλα ξενον 8000 και το χω ρυθμισει τα ξενον να ειναι ακριβως κατω απο τους καθρεφτες προπορευομενου οχηματος φυσιολογικου υψους.

δυο τα προβολακια οπως ξερεις ρυθμιζονται τα χω ρυθμισει πριν βγαλω τα μαμα φαναρια να πεφτουν οπου επεφτε η μεσαια σκαλα τους 2εκατοστα ππιο κατω.

αν το κανεις αυτο θα σε ευχαριστημενος.

ελπιζω να βοηθησα εγω αυτο εκανα και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος παντως. Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)

Ένταξη: 10 Ιαν 2008
Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Δεκ 2010, 17:57:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

thodwrhs έγραψε:
[...] το χω ρυθμισει τα ξενον να ειναι ακριβως κατω απο τους καθρεφτες προπορευομενου οχηματος φυσιολογικου υψους. [...]

Πολύ ψηλά μου ακούγεται αυτό ρε Θοδωρή... Confused

Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
thodwrhs (thodwrhs)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

2002 106 quicksilver ,cooper mk1 1967

Ένταξη: 19 Φεβ 2009
Τόπος: πατρα-ροδος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Δεκ 2010, 18:35:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sinanai έγραψε:
thodwrhs έγραψε:
[...] το χω ρυθμισει τα ξενον να ειναι ακριβως κατω απο τους καθρεφτες προπορευομενου οχηματος φυσιολογικου υψους. [...]

Πολύ ψηλά μου ακούγεται αυτό ρε Θοδωρή... Confused

με βαση ενα 206 για ρυθμιση καλα δεν ειναι? δεν μ παιζουν φωτα οπως παλια παντως :Ρ

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Atmovat (Γιάννης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 Rallye 1.6T

Ένταξη: 30 Δεκ 2009
Τόπος: Στοκχόλμη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2013, 19:18:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα,γνωρίζει κάποιος αν τα γνήσια φανάρια του 1300R είναι τα valeo ή τα Kamello-Karello (κάπως έτσι)

Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
sotos 106xs (Σωτηρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 106 s1 BlueBullet

Ένταξη: 18 Μάρ 2010
Τόπος: Somewhere In Time

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2013, 21:34:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γνήσια είναι και τα Valeo και τα Carello για τα 106 s1, απλά νομίζω σαν πρώτη τοποθέτηση ήταν τα Carello. Κατασκευαστικά πάντως τα Carello είναι κάπως καλύτερα.

Τέλος Εποχής
Επιστροφή στην κορυφή
Atmovat (Γιάννης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 Rallye 1.6T

Ένταξη: 30 Δεκ 2009
Τόπος: Στοκχόλμη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Σεπ 2013, 09:51:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ πολύ!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
johnis (johhis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

pegeot 106 1.4 (8v) xs

Ένταξη: 11 Φεβ 2013

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 11 Σεπ 2016, 10:55:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ξερεις κανεις πως βγαινει η λαμπα του φλας μπροστα απο τ φαναρι..η λαμπα απο τα φλας τα πλαινα.και η εσωτερικι η λαμπα μεσα στιν καμπινα του αυτοκινιτου
Επιστροφή στην κορυφή
str_m (Stratos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 gti

Ένταξη: 23 Απρ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Οκτ 2016, 13:01:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

γεια χαρα σε ολους

ειμαι κατοχος ενος 106 gti 2003 μοντελο
και εχω βαλει angel eyes (http://www.ctd.gr/product/20694/proionta-eidi-aytokinitoy-fanaria--fota-fanaria-mprostina-angel-eyes-peugeot-fanaria-dectane-angel-eyes-peugeot-106-96-03-mayro-/)

εχω αλλαξει τα δαχτυλιδια με led.

το τελευταιο καιρο ειναι καμμενο το δεξι φαναρι..δηλαδη τα δαχτυλιδια δεν φωτιζουν
ενω δουλευει κανονικα η μεσαια κ μεγαλη σκαλα...

ψαχνω ηλεκτρολογο ο οποιος να γνωριζει απο αυτα..

αν εχετε καποιον να μου συστησεται θα ημουν υποχρεος...

Ευχαριστω
Επιστροφή στην κορυφή
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Οκτ 2016, 15:11:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ειμαι ηλεκτρολογος και δεν εχω ιδεα απο αυτα αλλα νομιζω εχουν ενα πυκνωτακι αυτα απο πισω λογικα αυτοβθα σου χει καει
Επιστροφή στην κορυφή
str_m (Stratos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Οκτ 2016, 17:01:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επειδη δεν χερω κ εγω για αυτο ψαχνω καποιον να ξερει..
Επιστροφή στην κορυφή
alfasud (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 R 1.6 (16V)

Ένταξη: 09 Νοέ 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Οκτ 2016, 13:21:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν δεις πίσω το φανάρι πρέπει να έχει ένα μικρό κουτάκι, από το οποίο περνάν τα καλώδια για τα δύο λεντ. Μέσα εκεί είναι μια αντίσταση αν θυμάμαι καλά, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία των λέντ με 12V. Μπορείς να πας σε έναν ηλεκτρονικό ώστε να σου φτιάξει δύο καλώδια με τις αντιστάσεις τους και να καταργήσεις το μαύρο κουτάκι εντελώς ( εγώ έτσι το έχω κάνει).

Auto Power
"Ο ΝΟΤΗΣ"
Επιστροφή στην κορυφή
str_m (Stratos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Οκτ 2016, 16:28:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ok φιλε!ευχαριστω για την απαντηση
Επιστροφή στην κορυφή
notis1313 (notis)
Μέλος
Μέλος

Citroen saxo vts

Ένταξη: 02 Οκτ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Οκτ 2016, 18:47:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχεις p.m. στρατο

Τελικα για το ξεματιασμα Ελαιολαδο ή Αγουρελαιο??

to car.gr εγραψε:έχει <σφυρήλατα>
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Σελίδα 8 από 8

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης