PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

σκάστρα με θόρυβο στον THP

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
genik (mini cooper άκιας)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 10 Μάϊ 2014

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 07:09:11    Θέμα δημοσίευσης: σκάστρα με θόρυβο στον THP Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά τι σκάστρα έχετε βάλει στον THP σας που να κάνει θόρυβο; Επειδή ελέγχεται από την ECU (είναι ηλεκτρονική δηλαδή) απότι ξέρω δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για τον ήχο κλπ. νομίζω μόνο κάτι τσαφ τσουφ κλπ. Μπας κι έχει κάνει όμως κανείς κάτι ιδιαίτερο;
Οπωσδήποτε θα αλλάξω τη μαμά diverter valve που έχει το δικό μου (τουρμπάτο MiniCooperS) επειδή έχει χαλάσει, και λέω γιαυτήν εδώ θα ήθελα μια γνώμη όμως εάν έχετε βάλει κάτι άλλο καθώς η συγκεκριμένη θόρυβο δεν κάνει αλλά προσφέρει μόνο επιδόσεις!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
thodorisls (thodoris)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.6 GT (2008)

Ένταξη: 01 Μάϊ 2015
Τόπος: Γέρακας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 07:42:13    Θέμα δημοσίευσης: Re: σκάστρα με θόρυβο στον THP Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

genik έγραψε:
Παιδιά τι σκάστρα έχετε βάλει στον THP σας που να κάνει θόρυβο; Επειδή ελέγχεται από την ECU (είναι ηλεκτρονική δηλαδή) απότι ξέρω δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για τον ήχο κλπ. νομίζω μόνο κάτι τσαφ τσουφ κλπ. Μπας κι έχει κάνει όμως κανείς κάτι ιδιαίτερο;
Οπωσδήποτε θα αλλάξω τη μαμά diverter valve που έχει το δικό μου (τουρμπάτο MiniCooperS) επειδή έχει χαλάσει, και λέω γιαυτήν εδώ θα ήθελα μια γνώμη όμως εάν έχετε βάλει κάτι άλλο καθώς η συγκεκριμένη θόρυβο δεν κάνει αλλά προσφέρει μόνο επιδόσεις!

μια χαρα σκαστρα είναι και μπαίνει χωρίς να χρειάζεται κάτι, βγαζεις την μαμά βάζεις αυτήν, απλα είναι κλειστού τύπου αρα δεν θα έχεις θόρυβο,τωρα αν θέλεις θόρυβο πρέπει να πας σε ανοιχτού τύπου σε forge κυρίως αλλα ανεβαίνει και το κόστος

Image and video hosting by TinyPic
Επιστροφή στην κορυφή
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 10:25:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπάρχει η δυνατότητα να έχω τη συγκεκριμένη σκάστρα και να έχω και θόρυβο με άλλο τρόπο;
Πέραν της Forge τι άλλη σκάστρα μπορώ να έχω που να κάνει θόρυβο, και για τι θόρυβο μιλάμε, για τσαφ τσούφ;
Όποιος έχει βάλει κάτι και μπορεί να ανεβάσει το θόρυβο για να καταλάβω τι παίζει θα ήμουν ευγνώμον!
Επιστροφή στην κορυφή
thodorisls (thodoris)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.6 GT (2008)

Ένταξη: 01 Μάϊ 2015
Τόπος: Γέρακας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 10:38:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

genik έγραψε:
Υπάρχει η δυνατότητα να έχω τη συγκεκριμένη σκάστρα και να έχω και θόρυβο με άλλο τρόπο;
Πέραν της Forge τι άλλη σκάστρα μπορώ να έχω που να κάνει θόρυβο, και για τι θόρυβο μιλάμε, για τσαφ τσούφ;
Όποιος έχει βάλει κάτι και μπορεί να ανεβάσει το θόρυβο για να καταλάβω τι παίζει θα ήμουν ευγνώμον!

με κλειστού τύπου βγάζει ενα ανταπτορακι η forge αλλα δεν ξέρω κατα ποσο είναι καλός ο θόρυβος που βγάζει,τωρα σωστη δουλεια και θόρυβο μονο σκαστρες ανοιχτού τύπου και θόρυβο τον κλασικό της σκαστρας,βαλε στο youtube υπάρχουν βίντεο

Image and video hosting by TinyPic
Επιστροφή στην κορυφή
reselie-206 (Αστραπόγιαννος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 522 whp

Ένταξη: 14 Ιαν 2011
Τόπος: Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 10:58:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ο κλασσικός ήχος της σκάστρας είναι το τσοοοουυυφφφφ που ουσιαστικά είναι απλά ο ήχος του αέρα που αποσυμπιέζεται απο το κύκλωμα.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αλλάξεις τον ήχο αυτό. Υπάρχουν σκάστρες που είναι σχεδιασμένες να σφυράνε κατα το άνοιγμα τους (αναλόγως την οπή και το σχέδιο της εξόδου).

Αν το ελατήριο είναι αρκετά σκληρό τότε κάνει surging η τουρμπίνα (το γνωστό διακοπτόμενο "γου τσου τσου τσου τσου" κτλπ) ενώ αν είναι οριακά σκληρό τότε ο ήχος αυτός προέρχεται απο τη σκάστρα που ανοιγοκλείνει όταν δεν υπάρχει αρκετή πίεση στο κύκλωμα. Κανονικά μια μηχανική σκάστρα στο ρελαντί πρέπει να είναι ανοιχτή - απο εκεί καταλαβαίνεις οτι δεν είναι πολύ σκληρό το ελατήριο. - αυτός ο ήχος συγκεκριμένα δείχνει οτι ΔΕΝ λειτουργεί σωστά η σκάστρα -παρότι είναι αρκετά ψαρωτικός.

O πιο απλός τρόπος για να ακούγεται έστω το τσαφ της μαμά σκάστρας (κλειστό κύκλωμα) είναι η απελευθέρωση της εισαγωγής με μια χοάνη. - Ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά και το κάνεις.
Οι ανοιχτού τύπου ακούγονται έτσι και αλλιώς.

Πάντα υπάρχει και η παρακάτω λύση για τους καγκουρότερους της παρέας :
https://www.youtube.com/watch?v=6A4Bc_lwYIg

Επιστροφή στην κορυφή
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 11:23:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπότε να υποθέσω πως για να ακουστεί κάποιος θόρυβος, το άνοιγμα της εισαγωγής με μια χοάνη, είναι η μόνη λύση για ένα αμάξι σαν τα δικάς μας που φοράνε σκάστρες κλειστού τύπου;
Και εάν έχω δίκιο πως μπορώ να ακούσω ποιά χοάνη κάτι τον αντίστοιχο θόρυβο ώστε να κάνω την κατάλληλη επιλογή; Έχει βάλει κανείς κάτι που να μπορεί να μοιραστεί τον ήχο του με μας; Very happy

(ο ήχος με το παπί είναι όλα τα λεφτά, καγκουροεκνευριστικτραγικός ήχος)
Επιστροφή στην κορυφή
Vasilispug (Vasilis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 207 rallye

Ένταξη: 15 Φεβ 2013

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 14:05:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πριν μια ωρα εβαλα την σκαστρα που αναφερεσαι την gfb και με το που μπαινω βλεπω θεμα σχετικα μ αυτην Very happy .Λοιπον μολις μπηκα σπιτι και μετα απο δοκιμες που εκανα δουλευει πολυ καλα σηκωνει πιεση με την μια καικραταει καλα και στις γρηγορες αλλαγες.Πολυ ωραιο θορυβο το κλασσικο τσουφφφ κανει αλλα διακριτικο μην φανταστεις τπτ τρελο καμια σχεση με την s3 που ειχα η οποια μπορω να πω εκανε πολυ παραπανω και ακουγοταν σαν γαλοπουλα Razz Ολα αυτα με φιλτροχοανη βεβαια!
Επιστροφή στην κορυφή
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 19:06:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Vasilispug έγραψε:
Πολυ ωραιο θορυβο το κλασσικο τσουφφφ κανει αλλα διακριτικο μην φανταστεις τπτ τρελο καμια σχεση με την s3 που ειχα η οποια μπορω να πω εκανε πολυ παραπανω και ακουγοταν σαν γαλοπουλα Razz Ολα αυτα με φιλτροχοανη βεβαια!
Τι εννοείς καμία σχέση με την S3; Τη σκάστρα του audi S3 εννοείς;
Επιστροφή στην κορυφή
Bec32 (Georgios)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207 GT

Ένταξη: 17 Φεβ 2015

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 19:23:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Vasilispug έγραψε:
Πριν μια ωρα εβαλα την σκαστρα που αναφερεσαι την gfb και με το που μπαινω βλεπω θεμα σχετικα μ αυτην Very happy .Λοιπον μολις μπηκα σπιτι και μετα απο δοκιμες που εκανα δουλευει πολυ καλα σηκωνει πιεση με την μια καικραταει καλα και στις γρηγορες αλλαγες.Πολυ ωραιο θορυβο το κλασσικο τσουφφφ κανει αλλα διακριτικο μην φανταστεις τπτ τρελο καμια σχεση με την s3 που ειχα η οποια μπορω να πω εκανε πολυ παραπανω και ακουγοταν σαν γαλοπουλα Razz Ολα αυτα με φιλτροχοανη βεβαια!

Ειναι ευκολο να γραψεις που την πήρες?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Bec32 (Georgios)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207 GT

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 19:25:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

genik έγραψε:
Vasilispug έγραψε:
Πολυ ωραιο θορυβο το κλασσικο τσουφφφ κανει αλλα διακριτικο μην φανταστεις τπτ τρελο καμια σχεση με την s3 που ειχα η οποια μπορω να πω εκανε πολυ παραπανω και ακουγοταν σαν γαλοπουλα Razz Ολα αυτα με φιλτροχοανη βεβαια!
Τι εννοείς καμία σχέση με την S3; Τη σκάστρα του audi S3 εννοείς;

AUDI θελει να πει εχω την εντύπωση.
Επιστροφή στην κορυφή
Vasilispug (Vasilis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 207 rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 19:27:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι την AUDI εννοω αυτην δουλευα μεχρι τωρα και την gfb σκαστρα την πηρα απο ebay απο γερμανικο site στα 130 κομπλε με μεταφορικα.
Επιστροφή στην κορυφή
Bec32 (Georgios)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207 GT

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 19:39:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Vasilispug έγραψε:
Ναι την AUDI εννοω αυτην δουλευα μεχρι τωρα και την gfb σκαστρα την πηρα απο ebay απο γερμανικο site στα 130 κομπλε με μεταφορικα.

ευχαριστω πολυ.
Επιστροφή στην κορυφή
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 19:43:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Vasilispug έγραψε:
Βασίλη...
1. Τελωνία κλπ. δεν παίζουν, γιατί από το Aγγλικό ebay, βλέπω πως λέει from Australia αλλά είναι σε λίρες Αγγλίας η τιμή!
2. Σε σχέση με του S3 τη σκάστρα, τι εντυπώσεις έχεις με την GFB εκτός του ήχου που όπως λες έχει περισσότερο του Audi;
3. Γιατί την άλλαξες και πήρες GFB;
Επιστροφή στην κορυφή
Vasilispug (Vasilis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 207 rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2015, 19:52:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

1.οχι δεν πηρα αυτην απο Αυστραλια εχει κ απο Γερμανια να παραγγειλεις πιο κατω.
2.Μετα την μετατροπη σε υβριδιο παρατηρησα οτι του s3 στις γρηγορες αλλαγες σαν να αργουσε να σηκωσει πιεση και στο πατα εκανα ενα περιεργο ξεφυσημα ενω η gfb σηκωνει ακαριαια και μου φαινεται να δουλευει ρολοι.
3.Για τους παραπανω λογους την αλλαξα και επειδη η gfb στην ουσια αλλαζει ολα τα μερη με μεταλλικα καικρατας μονο το καβουκι της μαμα σκαστρας
Επιστροφή στην κορυφή
Bec32 (Georgios)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207 GT

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Σεπ 2015, 17:43:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και να και εγω ο χριστιανος παρέλαβα χτές την βαλβίδα και παω να την βάλω και το μαμα καβούκι δεν ταιριάζει με την ροδέλα της βαλβίδας...και τώρα??????
[/img]
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης