PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Εκκεντροφόροι για 1.6THP
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ParisMcridis (paris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(16v) & 207rc II

Ένταξη: 26 Δεκ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 12 Μάϊ 2015, 15:33:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Εχουμε τοπικο αγωνιζομενο που εχει DS3R3 εδω και χρονια και μαλιστα φετος το εκανε και Max(235 αλογα) οπότε λεω οτι ξερω τι διαφορες εχει... Rolling eyes

Περι αλογων,το ειχα γραψει και παλιοτερα αλλά οι περισσοτεροι πετουσατε χαρταετο...
Αν στο παλιο R3 των 215 αλογων,βγει το στομιο και μεινει οπως ειναι η τουρμπινα παραγωγης(γιατι το 215αρι μοτερ ειναι με παραγωγης turbo),τοτε φλερταρετε επικινδυνα με τα 300...

Δεν ειπα για το wrc που παρά το τραγικο στομιο και αυτο(33αρι εχει),βγαζει 300 με πολλά διαφορετικα πραγματα,αναφερθηκα αποκλειστικα στο R3 γιατι περα απο τα πιστονια και τους εκκεντροφορους,το υπολοιπο μοτερ ειναι ουσιαστικα παραγωγης,λογο κανονισμου παντα.

Δεν ειπα οτι δεν ξερεις.
Απ οσο εχω δει στο max αλλαζει πολλαπλη εξαγωγης εντελως.Παει το τουρμπο στο πλαι γι αυτο το ειπα.Πραγμα που απο μονο του λυνει τα χερια για πιεσεις πυρομτερα δυναμη...Τι πιεσεις εχει αυτο το μοτερ(σκαστρα γιοκ ν75 εντελως διαφορετικα συνδεδεμενη) τι μειγματα λειτουργει?Αναλογικα δικιο εχεις φλερταρει με τα 300..αν βαλετε ενα μαμα τουρμπο με στομιο 40(rc) πιστευεις θα τα βγαλει?
εχεις σκεφτει οτι το τουρμπο του rallye θες δε θες λογο χαρτη δε βγαζει τοσα αλογα??Ισως αν βγει το στομιο να φτασει τα 230 και να τελειωσει το τουρμπο.Επιτυχια και παλι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 12 Μάϊ 2015, 17:34:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το παλιο των 215 δουλευει απο 1,6 εως 1,8 περιπου.
Οπότε χωρις το στομιο,υπολογισε αλογα. Wink
Ενημερωτικά,το 215αρι ειχε peak λιγο μετα τις 5μιση και το 235αρι στις 4750.
Οπότε φαινεται ξεκαθαρα το ποση πιεση σηκωνουν προκειμενου να βγουνε τα αναλογα αλογα σε τοσο χαμηλες στροφες και ποσο σημαντικο ρολο παιζουν οι εκκεντροφοροι σε αυτο,μιας και απο οτι καταλαβαινεις,οταν δεν εχεις αερα απο στροφαρισμα,δεν εχεις και αλογα.

Φυσικα Ν75 και τετοια "εξωτικα" πραγματα,δεν υπαρχουν... Laughing

Τεσπα,εσεις πληρωνετε,εσεις αποφασιζετε... Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
alexandros 207 Rallye (alexandros.K)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

Ένταξη: 23 Δεκ 2009
Τόπος: Ιωαννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2015, 13:02:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στελιο εγω δεν σε καταλαβα ακριβως Embarassed
θες να πεις να βαλουμε το καπακι του R3?
κι αν ναι, ποσο εχει?
επισης βλεπω εχει και αλλη πολλαπλη εξαγωγης

το ds3 R3 ποια τουρμπινα εχει? την 150αρα?

The difference between men and boys is the price of their toys...
Επιστροφή στην κορυφή
ParisMcridis (paris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2015, 14:36:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

alexandros 207 Rallye έγραψε:
κι αν ναι, ποσο εχει?

ξεχνα τα ολα αυτα...δε μπαινουν πανω στο δικο μας.τα εκκεντρα μονο.το καπακι αν εχει και μεταβλητο εξαγωγης δε διαφερει σε κατι απο το 200αρι μοτερ..τωρα για την πολλαπλη απλα δεν μπανει για πολλουσ λογους και αναφερομαι στου max
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2015, 15:18:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τα εκκεντρα αυτα ποσο εχουν δλδ, ξερουμε?
επισης ειναι ασφαλη ή λιγο αν χασει χρονισμα θα καρφωσει βαλβιδες? Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2015, 16:55:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

alexandros 207 Rallye έγραψε:
κι αν ναι, ποσο εχει?

Οχι ρε,ποιο καπακι,μονον τους εκκεντροφορους με τα ωστηρια/ελατηρια/κλπ για οσους το σκεφτονται σοβαρα και κυνηγανε πολυ μεγαλα νουμερα.

Περι πολλαπλης,ΔΕΝ ειναι διαφορετικη,η μαμα ειναι απλά βιδωνει αναποδα η τουρμπινα.
Αυτο το υπαγορευει ο κανονισμος της κατηγοριας R οπότε και να θελουν να αλλαξουν,δεν μπορουν.
Μονον στα ατμοσφαιρικα που ειχαν χταποδι με ενσωματομενο προκαταλυτη εδωσαν το ΟΚ για άλλα χταποδια,για τους ευνοητους λογους αποδοσης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2015, 17:39:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Οχι ρε,ποιο καπακι,μονον τους εκκεντροφορους με τα ωστηρια/ελατηρια/κλπ για οσους το σκεφτονται σοβαρα και κυνηγανε πολυ μεγαλα νουμερα.

ποσο να εχουν? κανα 3,000€?? Surprised

Pughell έγραψε:
Περι πολλαπλης,ΔΕΝ ειναι διαφορετικη,η μαμα ειναι απλά βιδωνει αναποδα η τουρμπινα.
απο το λινκ που εβαλες ( http://www.citroenracing.com/en/client-competition/citroen-ds3-r3/ )
λεει
The most visible changes are in the specially-designed exhaust manifold and the relocated turbocharger.

τελικα τι τουρμπινα εχει ? την 150αρα?

γενικα τι διαφορες εχει απο ενα μοτερ παραγωγης?
καπακι,εισαγωγη, εξαγωγη, προγραμμα
αλλο?

η peugeot sport δεν εχει αντισοιχο μοτερ σε αγωνιστικο 207 ή 208 ?

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2015, 19:25:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex αυτό ειναι από Τομ Max,εγω αναφέρομαι στο προηγούμενο μοτερ.
Το max όντως εχει διαφορετική εξαγωγή και την τουρμπινα σε άλλο σημείο.

Σαν μοτερ,εχει διάφορες αλλά εχει ως βάση μαμά ανταλλακτικά.
Δηλαδη σε εκκεντροφορους και valvetrain ειναι αλλαγμενα.
Πιστονια,το ίδιο.
Μπιελες όμως,όπως και στροφαλο και κεφαλη,επιτρέπουν τα παραγωγής αλλά με ανάλογες εργασίες,δηλαδη ζυγισμα,ελαφρωμα,γυαλισμα,ροικη,κλπ...
Από εγκεφαλο/ηλεκτρικα,καμια σχεση με παραγωγής.

Σε 207 υπαρχει το αντιστοιο R3 αλλά καμια σχεση σε εξελικη οπότε και δεν υπαρχει μέτρο συγκρισης.
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2015, 21:15:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αυτοι οι εκκεντροφοροι με το valvetrain μπαινουν σε μοτερ παραγωγης?
ποσο να εχουν?

αυτο με τα 215 αλογα την μαμα 150αρα τουρμπινα εχει ή την 175αρα ?

Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2015, 21:23:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:

Από εγκεφαλο/ηλεκτρικα,καμια σχεση με παραγωγής.
.

Εκει ειναι ολο το ζουμι
Οπως και δε θα ναι οι ρυθμισεις για καθημερινο αμαξι και μακροζωια
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2015, 22:27:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex,εκτος ασυμβατοτητας μεταξυ κεφαλων DS3 και 207,τοτε μπαινουν.

Γιωργο μακαρι να εβγαινε η δυναμη μονον απο τον εγκεφαλο αλλά δεεεεν...
Περι μακροζωιας και καθημερινοτητας,σιγουρα οχι,καθε 2000 αγωνιστικα χλμ αυτα τα μοτερ τα φτιαχνουν απο το μηδεν.Λογικο ειναι αλλωστε μιας και υπο αλλες συνθηκες θα απεδιδαν νουμερα ασυλληπτα...

Ενδεικτικα,το wrc εχει 33αρι στομιο οπότε βγαλτε συμπερασμα τι περιθωρια θα ειχε αν δεν υπηρχε το περιοριστικο στομιο.
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2015, 22:37:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τελευταια φορα σε ρωταω , μετα ερχομαι να σε γ@μησω Laughing Laughing Laughing
το R3 με τα 215 αλογα, την μαμα 150αρα τουρμπινα εχει ή την 175αρα ?

DS3 και 207 ιδιες κεφαλες εχουν στα μοτερ παραγωγης

το wrc που κολλαει ρε ? 1,6 thp ειναι?

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Μάϊ 2015, 00:15:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Την μαμα του DS3 Racing φοραει βρε καφρε,πως να το πω; Laughing
Αν ειναι ιδια με του 207 RC,τοτε ναι,ιδια ειναι με του DS3...

Σαν του 150αριου παντως,δεν ειναι σιγουρα... Confused

Και το wrc,ναι,thp ειναι αλλά με καμποσες διαφοροποιησεις.
Τι σκατa,ουτε αυτο δεν ξερετε πια; Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Μάϊ 2015, 00:59:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Την μαμα του DS3 Racing φοραει βρε καφρε,πως να το πω; Laughing
Αν ειναι ιδια με του 207 RC,τοτε ναι,ιδια ειναι με του DS3...

Σαν του 150αριου παντως,δεν ειναι σιγουρα... Confused

στο λινκ με το DS3 R3 MAX λεει ENGINE Type EP6 CDT (ο οποιος ειναι 150αρης)
εγω φταιω που ειναι ολα σαλατα? Laughing
καλα ρε το DS3 Racing βγαζει 200 αλογα και μας καμαρωνεις για το R3 που βγαζει 15 παραπανω ?? Laughing Laughing

Pughell έγραψε:

Και το wrc,ναι,thp ειναι αλλά με καμποσες διαφοροποιησεις.
Τι σκατa,ουτε αυτο δεν ξερετε πια; Laughing

που να το ξερουμε? εγω εχω μεινει στο οτι τα wrc ηταν 2λιτρα Embarassed Embarassed

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Μάϊ 2015, 13:39:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Διατηρω μια μικρη επιφυλαξη για το αν το ομολογκαρισμενο μοτερ ειναι του 150αριου ή του Racing,μιας και δεν εχω στα χερια μου την ομολογκασιον για να σας πω σιγουρα. Sad

Απλά ειτε φοραει την μια τουρμπινα,ειτε την αλλη,δεν νομιζω οτι εχει τοσο μεγαλη σημασια μιας και το περιοριστικο στομιο ειναι 29αρι και στις δυο περιπτωσεις. Confused
Επιστροφή στην κορυφή
ParisMcridis (paris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Μάϊ 2015, 06:58:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Διατηρω μια μικρη επιφυλαξη για το αν το ομολογκαρισμενο μοτερ ειναι του 150αριου ή του Racing,μιας και δεν εχω στα χερια μου την ομολογκασιον για να σας πω σιγουρα. Sad

Απλά ειτε φοραει την μια τουρμπινα,ειτε την αλλη,δεν νομιζω οτι εχει τοσο μεγαλη σημασια μιας και το περιοριστικο στομιο ειναι 29αρι και στις δυο περιπτωσεις. Confused

Έχουν μεγάλη διαφορά στο φτερό Από τη μεριά του μαντεμιου(ds3 με ds3r )τώρα και 29μμ περιοριστη να βάλεις το ραλλυ ds3 έχει 35μμ νομίζω φτερό μπροστά το ds3r Έχει 41.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Μάϊ 2015, 13:07:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεκτο,απλά και προπελα να βαλεις στον συμπιεστη,αμα το στομιο ειναι φυσοκαλαμο,τοτε @@ δυναμη θα βγαλεις... Confused
Επιστροφή στην κορυφή
ParisMcridis (paris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Μάϊ 2015, 17:35:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Δεκτο,απλά και προπελα να βαλεις στον συμπιεστη,αμα το στομιο ειναι φυσοκαλαμο,τοτε @@ δυναμη θα βγαλεις... Confused

Δε το ΠΑ για τη δύναμη αλλά όσο για τη ροπή και τη δύναμη ψηλά.και το λέω για το φτερό στη μεριά καυσαερίων.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Μάϊ 2015, 19:22:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν γινεται να βγαλεις ροπη χωρις δυναμη ρε,αλληλενδετα ειναι αυτα τα δυο. Wink

Για την φτερωτη στο μαντεμι,ναι,ΟΚ,εστω οτι εβαλες παλι πολυ μεγαλη,αμα απο την αλλη πλευρα του αξονα δεν μπορεις να εχεις αναλογη αναρροφηση,γιατι ουσιαστικα για δυνατοτητα αναρροφησης προκειται,παλι το ιδιο αποτελεσμα εχεις,ασε που σε καποια ιδιομορφη περιπτωση,μπορει να εχεις και επιπλεον lag απο αδρανεια,λογο μαζας της φτερωτης.

Τεσπα,η ουσια ειναι οτι αν δεν μπορει να περασει αερας στον στροβιλο,οσο μεγαλη και να ειναι η φτερωτη στο αλουμινιο,το αποτελεσμα λιγο-πολυ ειναι το ιδιο,χωρις ουσιαστικο πλεονεκτημα.
Επιστροφή στην κορυφή
reselie-206 (Αστραπόγιαννος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 522 whp

Ένταξη: 14 Ιαν 2011
Τόπος: Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Μάϊ 2015, 19:29:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ρε παιδιά όλα αυτά καλά αλλα ο περιοριστής δουλεύει στο υψηλό φάσμα στροφών...στις 3.000 και στις 4.000 πάνω κάτω τα ίδια θα έχουν με και χωρίς......ίσα ίσα που παίζει χαμηλά να βγάζει πιο πολύ ροπή απ'ότι χωρίς τον περιοριστή λόγω της επιτάχυνσης του αέρα απο το βεντούρι.. ψηλά (>4500?) είναι άλλου παπά ευαγγέλιο αφού η παροχή είναι αρκετά μειωμένη λόγω του περιοριστή γιαυτό φυσικά και η peak δύναμη είναι τόσο χαμήλά (4750).. αν είχε παροχή για να δουλέψει πιο ψηλά θα έβγαζε αρκετά παραπάνω δύναμη

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενη
Σελίδα 7 από 8

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης