PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ GTI ΕΩΣ 16.000€

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Mandra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 20 Οκτ 2003, 12:30:26    Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ GTI ΕΩΣ 16.000€ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά, πήρα το καινούργιο το AUTOCAR και είχε συγκριτικό όλα τα Gti έως 20.000€, χωρισμένα ανα κόστος.

Δηλαδή το Rallye το είχε λόγο χρηματικής αξίας με Seicento Sporting, Punto 1.4 16V & κάποια άλλα, που φυσικά δεν είχαν καμία σχέση και καμία τύχη απέναντι στο Rallye!!! Η κατηγορία αυτη ήταν μέχρι αξίας 13.000€.

Για να μην αναλύω όλες τις κατηγορίες, πάω κατευθείαν σε αυτή που είχε το 206 1.6 Gti. Εκεί αντίπαλους είχαμε: 106 Gti, Clio 1.6, Almera Challenge, Yaris T-Sport (δεν θυμάμαι αν ξεχνάω κάποιο).

Επιδώσεις:

Τα δύο Γαλλικά ήταν τα ποιο γρήγορα με το 106 να έχει ελαφρύ προβάδισμα (106 9,2'' 0-100 206 9,3'' 0-100 σε 400αρι 106 16,5'' 206 16,7'' Τελική Ταχ. 106 205km/h, 206 198km/h).

Τρίτο (και με αρκετή διαφορά, αν αναλογιστή κανείς την ιπποδύναμη και τα κιλά) το Clio με 0-100 σε 10,2''.

Οδηγική Συμπεριφορά:

Ξεχωρίσαν πάλι το 106 και 206, με το μεν πρώτο να είναι πιο απόλυτο, ενό το 206 συγχωρεί πιο εύκολα λάθη. Πάντως και για τα δύο έλεγε πως έχουν παρα πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και προσφέρουν στον οδηγό οδηγική ευχαρίστηση.

Το clio είναι αρκετά πιο ουδέτερο και αν κατάλαβα καλά είναι αρκετά πιο πίσω από τα άλλα δύο γαλλικά στην οδηγική ευχαρίστηση!!!!

Για την ιστορία να πώ, ότι πλέον το Almera στην έκδοση Challenge βγάζει 115hp αλλά είναι αρκετά πίσω σε επιδώσεις (0-100 10,8'', 0-400 17,6'')

Η επιλογή του Autocar στην κατηγορία αυτή ήταν το 206!!

(Για οποιαδήποτε λάθος στα νούμερα ζητάω συγνώμη, γιατί δεν έχω το περιοδικό μπροστά και τα γράφο εκ μνήμης).

Τέλος ένα ερώτημα που έθεσε ο δοκιμαστής, ήταν πως το 206 με 10 (θεωρητικά) ίππους ασθενέστερο από το 106 και αρκετά κιλά βαρύτερο, στεκόταν δίπλα του στους χρόνους!!

Υπάρχει και το 206 2.0 Gti σε μεγαλύτερη (αξίας) κατηγορία, όπου συγκρινόταν με mini cooper 1.6, Alpha 147 1.6 k.α Σ'αυτη την κατηγορία καλύτερο βγήκε το Mini Cooper.

Υ.Σ. : Επειδή κάποιους θα ενδιαφέρει, το Rallye 0-100 έκανε σε 8,5'' και 0-400 16,3'' (για το 400αρι δεν είμαι και πολύ σίγουρος).

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!

Ένταξη: 09 Νοέ 2002
Τόπος: Were the Eagles fly higher

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2003, 17:30:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καταρχην το #8364 τι ειναι Question

Βασικα οι μετρησεις ειναι λαθος.9.1 ειχε το 1600 RALLYE το 8βαλβιδο ΄΄μαμα΄΄.Μην τρελλαθουμε τωρα.Οτι θελουν γραφουν .

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση Yahoo Messenger MSN Messenger
GIANNIS206 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 RC

Ένταξη: 07 Νοέ 2002
Τόπος: Σέρρες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2003, 19:37:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νίκο μην το παίρνεις προσωπικά!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2003, 19:38:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

GIANNIS206 έγραψε:

Δεν το παιρνω προσωπικα.Καμια σχεση

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση Yahoo Messenger MSN Messenger
GIANNIS206 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2003, 19:39:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
GIANNIS206 έγραψε:

Πλάκα κάνω!
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2003, 19:43:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

GIANNIS206 έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
GIANNIS206 έγραψε:

Πλάκα κάνω!

Λες και δεν καταλαβα Laughing

Επιστροφή στην κορυφή
GIANNIS206 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2003, 23:02:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
christhehealer (Celebrity)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

Ένταξη: 19 Ιούν 2002
Τόπος: Αθήνα - Γκύζη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2003, 23:24:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αφενός δεν πιστεύω ότι έχω κάποιο GTI, άλλά κάτι που μοιάζει με GTI ή που θα ήθελε να είναι...

...αφετέρου δε, μυρίζει κόλπο marketing.

Mέχρι τώρα, κανένα από αυτά δεν μπορούσε να συναγωνιστεί το rallye, τώρα που σταμάτησε η παραγωγή του, έγινε ξαφνικά το ίδιο γρήγορο με το XS.

Μυστήρια πράγματα Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 07:19:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

νομίζω ότι σε ένα συγκριτικό τεστ ... λαμβάνουν μέρος μοντέλα που κυκλοφορούν ώστε να ενημερωθεί ο υποψήφιος πελάτης ...

επίσης νομίζω ότι τα αυτοκίνητα των τεστ είναι αυτοκίνητα με λίγα χιλιόμετρα ... και σχεδόν αχρησιμοποίητα ...

που βρήκαν άραγε 106 καινούρια με λίγα χιλιόμετρα ... ?? Confused Confused

όσο αφορά το καθαυτό τεστ ... δεν μου προκαλεί κάποιο ενδιαφέρον ... ίσως λιγάκι να με παραξενεύει το "ψιλοθάψιμο" του άλλου Γαλλικού μικρού Clio ... Confused Confused
Επιστροφή στην κορυφή
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

Τόπος: Mandra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 12:12:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε παιδιά το ξαναγράφω, γιατί μαλλον δεν το είδατε (το είχα γράψει και κάτω κάτω...)

Το Rallye: 0-100 σε 8,5'', 0-400 σε 16,3''

To 106 GTi : 0-100 σε 9,2'', 0-400 σε 16,6''

Το 206 : 0- 100 σε 9,3'' , 0- 400 σε 16,8''

Με το Rallye η διαφορά είναι εμφανή!!!

Επίσης δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το βάρος (σύγκριση GTi με Rallye).

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης