PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Πρόβλημα με την ένδειξη θερμοκρασίας...
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2014, 01:08:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θανάση ακριβώς έτσι συμπεριφέρεται και το δικό μου. Μου κάνει εντύπωση που λες ότι στο κάνει από μαμά, γιατί το δικό μου δεν έπαιζε έτσι, αλλά κράταγε μια σταθερή γύρω στους 86, όταν δεν το πίεζα. όπως λέει κ ο Μάριος. Αυτό το παρατήρησα από χθες, μετά από μια εβδομάδα ακινησίας. πάντως δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 78, ενώ πέφτει εύκολα μέχρι εκεί (το βλέπω ψηφιακά από scangauge). Δεν ξέρω, θα το φυσώσω κιόλας να δω αν έχει κρατήσει κ κάνα σφάλμα από θερμοστατη...

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
driver7 (thanassis)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l

Ένταξη: 12 Σεπ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2014, 07:55:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κάνει από μαμά και μάλιστα το θυμάμαι πως από την πρωτη μέρα που το πήρα το είχα παρατηρήσει και τον πρωτο μήνα είχα πάει 2-3 φορές σε διαφορετικά συνεργεία να δω τι παίζει γιατί μου φαινόταν περίεργο...

Όλοι φυσιολογικό μου έλεγαν και φυσικά δεν έδειχνε κάτι περιεργο και στο διαγνωστικό...

Από τότε έχουν περάσει 4,5 χρόνια αισίως με την ίδια ακριβώς συμπεριφορά...

Απλώς να προσθέσω, πως όταν έβαλα ιντερκουλερ, σαν να ανεβάζει λίγο πιο γρήγορα θερμοκρασίες στα νερά...
Επιστροφή στην κορυφή
bagos (bagosgt-Moderator at O.X)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207....

Ένταξη: 17 Σεπ 2012
Τόπος: Halkida

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Μάϊ 2014, 20:19:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λογικο αφου το ιντερκουλερ μπαινει μπροστα απο το ψυγειο νερου κ κοβει λιγο τον αερα.αλλα δεν υπαρχει προβλημα.

μια φορα κ εναν καιρο... http://www.etuners.gr/?s=13&t=261
Επιστροφή στην κορυφή
driver7 (thanassis)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Μάϊ 2014, 22:51:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι οντως κανένα πρόβλημα και λογικό, όπως λες...απλά το ανέφερα...
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Μάρ 2015, 18:10:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σήμερα το καμάρι μου αποφάσισε οτι η θερμοκρασία στα νερά πρεπει να κατεβαίνει μεχρι και τους 70 εν κινήσει, πιστευω οτι εχει κολλήσει ο θερμοστατης ανοιχτός.
Τα δικα σας που κινουνται περιπου? (Αν εχετε ψηφιακη ενδειξη)

etuned

Έχει επεξεργασθεί από τον/την makis106 στις Κυρ 08 Μάρ 2015, 00:28:38, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
driver7 (thanassis)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Μάρ 2015, 18:50:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμένα είναι από μαμά έτσι... :p
Tώρα γιατί σε άλλα μένει στους 90 και σε άλλα παίζει...άγνωστο...
Επιστροφή στην κορυφή
Bill207 (Bill)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 95ps (16V) ΠΙΣΤΟΛΑΡΑ

Ένταξη: 05 Νοέ 2008
Τόπος: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Μάρ 2015, 18:11:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και μένα το ίδιο... αν και μιλάω για 1,4
από πάντα, σε μεγάλες ταχύτητες πέφτει και κάτω από τους 70. Ειδικά το χειμώνα... Confused

Μ.
Γ.
Δ.
Επιστροφή στην κορυφή
alexandros 207 Rallye (alexandros.K)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

Ένταξη: 23 Δεκ 2009
Τόπος: Ιωαννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Μάρ 2015, 19:36:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

makis106 έγραψε:
Σήμερα το καμάρι μου αποφάσισε οτι η θερμοκρασία στα νερά πρεπει να κατεβαίνει μεχρι και τους 70 εν κινήσει, πιστευω οτι εχει κολλήσει ο θερμοστατης ανοιχτός.
Τα δικα σας που κινουνται περιπου? (Αν εχετε ψηφιακη ενδειξη)

αργει και να ζεστανει τα νερα οταν το βαζεις μπρος εντελως κρυο, σε σχεση με παλιοτερα?
επισης οταν λες πεφτει στους 70, σε ποση ωρα ξαναφτανει τους 90-95? (με νορμαλ οδηγηση, οχι πλακωμα)

The difference between men and boys is the price of their toys...
Επιστροφή στην κορυφή
alexandros 207 Rallye (alexandros.K)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

Ένταξη: 23 Δεκ 2009
Τόπος: Ιωαννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Μάρ 2015, 19:41:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

driver7 έγραψε:
Εμένα είναι από μαμά έτσι... :p
Tώρα γιατί σε άλλα μένει στους 90 και σε άλλα παίζει...άγνωστο...
Bill207 έγραψε:
και μένα το ίδιο... αν και μιλάω για 1,4
από πάντα, σε μεγάλες ταχύτητες πέφτει και κάτω από τους 70. Ειδικά το χειμώνα... Confused

εσεις μηπως εννοείτε οτι οταν ξεκινατε να κινήστε απο σταματημενοι ή πολλη χαμηλη ταχυτητα, πεφτει στους 70-80 και μετα απο λιγα δευτερολεπτα ξαναφτανει στα κανονικα? αυτο ειναι φυσιολογικο, ειναι ετσι ρυθμισμενο

The difference between men and boys is the price of their toys...
Επιστροφή στην κορυφή
driver7 (thanassis)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Μάρ 2015, 20:18:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλά αυτό που λες ισχύει και ισχύει σε όλα...
Σε μένα τουλάχιστον, όταν είμαι εν κινήσει, πάντα ο δείκτης είναι κάτω από 90 έως και αρκετά κάτω...σε κίνηση πάει 90 ακριβώς...
Επιστροφή στην κορυφή
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Μάρ 2015, 14:35:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εμενα δε μου φαινεται φυσιολογικο αυτο παντως..

μηπως μενει κανα βεντιλατερ ανοιχτο?
Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more

Ένταξη: 03 Ιούν 2007
Τόπος: Pole Position

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Μάρ 2015, 14:53:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

driver7 έγραψε:
Καλά αυτό που λες ισχύει και ισχύει σε όλα...
Σε μένα τουλάχιστον, όταν είμαι εν κινήσει, πάντα ο δείκτης είναι κάτω από 90 έως και αρκετά κάτω...σε κίνηση πάει 90 ακριβώς...

Και σε μένα στο 206, παίζει κάπου 90 σε κίνηση. Σε πιο ελεύθερη πορεία, πάει κανά 80. Σε ταξίδι με υψηλές ταχύτητες πάει περίπου 70+.

Σε ένα άλλο ολόϊδιο 206, σε κίνηση πάει 85+ συνήθως (χωρίς να πολυπιάνει τους 90) και σε ταξίδι κανά 75-80.

Έχω αρχίσει να πιστεύω πώς είναι τυχαίο φαινόμενο και διαφέρει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.

My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it.
Επιστροφή στην κορυφή
driver7 (thanassis)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Μάρ 2015, 16:27:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Mono AEK έγραψε:
εμενα δε μου φαινεται φυσιολογικο αυτο παντως..

μηπως μενει κανα βεντιλατερ ανοιχτο?

Μπα δε μένει τίποτα ανοιχτό...
Επιστροφή στην κορυφή
puglover 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 09 Μάϊ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Μάρ 2015, 17:35:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νομιζω οτι δεν ειναι φυσιολογικο να πεφτει η θερμοκρασια κατω απο τους 90 βαθμους ποτε, ακομα και στο cruising σε ανοικτο δρομο με λιγα χιλιομετρα. Αυτο στα VAG τουλαχιστον που εχω εμπειρια σημαινει οτι κολλαει ανοικτος ο θερμοστατης. Για να φτασει να μετακινηθει ο δεικτης στο καντραν, που σε γενικες γραμμες ειναι "αναισθητος" στις μικρες αυξομειωσεις, σημαινει οτι η θερμοκρασια εχει πεσει αρκετα με οτι αυτο συνεπαγεται για το μιγμα. Αν σε ενα thp ο δεικτης ειναι καρφωμενος συνεχεια στους 90 και σε ενα αλλο πεφτει, παει να πει οτι κατι παιζει με το δευτερο.
Επιστροφή στην κορυφή
driver7 (thanassis)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Μάρ 2015, 18:43:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τίποτα δεν παίζει, καμία βλάβη, όλα νορμαλ είναι...εξάλλου από μαμά έτσι δουλεύει...έχει τσεκαριστεί πολλές φορές και από πολλούς...

Vag σταθερό 90 όντως...
Επιστροφή στην κορυφή
athanas (Στεφανος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 1.6 16v

Ένταξη: 17 Μάϊ 2010
Τόπος: χμμμμμμμ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Μάρ 2015, 19:44:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

στην κινηση η θερμοκρασια παιζει απο 90-100 και σε πορεια 84-90
αυτο ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ τα αμαξια ανεξαρτητου κατασκευαστη
απλα καποιοι βαζουν οργανα που σου δειχνουν real time θερμοκρασια και αλλοι που δειχνει μονιμα 90 Wink

Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί. 
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Μάρ 2015, 10:15:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το οτι παιζει η θερμοκρασια παιζει.
Το να παιζει τοσο πολυ ωστε να υπαρχουν αυξομειωσεις στο δεικτη ειναι το περιεργο.
Εγω σε οσα αμαξια εχω οδηγησει ανεξαρτητου κατασκευαστη μονο σε ενα καντετ επεφτε ο δεικτης κατω απτους 90 αλλα εκει μιλαμε και για προιστορια...
Επιστροφή στην κορυφή
driver7 (thanassis)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Μάρ 2015, 13:34:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και τι είναι καλύτερα τα δικά μας από τα καντετ?? Laughing

Όντως η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει, έτσι πρέπει και έτσι το δείχνει ο δείκτης. Το ίδιο δείχνει και αν το συνδεσεις σε διαγνωστικό..
Ό,τι δείχνει το διαγνωστικό δείχνει και δείκτης...
Παίζει από 84-89 σε πορεία (μικτή Αττικη οδο, εθνικη, κίνηση κλπ)
Σε κίνηση ή ρελαντί πάει και 92-93...
Μετά από κίνηση αν ξεκινήσουμε απότομα σε ανοιχτό δρόμο, πάει και 78...ίσως και πολύ στιγμιαία ελαφρά παρακάτω...
Αυτές σημερινές παρατηρήσεις...

Δε βλέπω το λογο που το συζητάμε τόσο πολύ...δεν υπάρχει αυτοκίνητο να είναι σταθερά 90 ανεξάρτητα από τον τρόπο κίνησης...ο δείκτης μπορεί, η πραγματική θερμοκρασία όχι...
Επιστροφή στην κορυφή
athanas (Στεφανος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 1.6 16v

Ένταξη: 17 Μάϊ 2010
Τόπος: χμμμμμμμ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Μάρ 2015, 13:40:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τι δεν καταλαβαινεις....?????ειπαμε αν το οργανο ειναι real time ενδειξης οπως πχ 106 206 (δεν ξερω σε 207 208 rcz πως δουλευει) το οργανο παιζει τοσο πολυ....απο 84 - 100 δεν ειναι περιεργο ειναι φυσιολογικο...

οι περισσοτεροι κατασκευαστες το οργανο το εχουν μονο για ενδειξη στον οδηγο οτι ολα ειναι οκ με την θερμοκρασια και δειχνουν μονιμα 90....
σε αυτην την περιπτωση αν δειχνει κατι αλλο εκτος απο 90 υπαρχει προβλημα με κολημενο θερμοστατη.... Wink Cool

Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί. 
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Μάρ 2015, 14:44:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

driver7 έγραψε:
Και τι είναι καλύτερα τα δικά μας από τα καντετ?? Laughing

Όντως η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει, έτσι πρέπει και έτσι το δείχνει ο δείκτης. Το ίδιο δείχνει και αν το συνδεσεις σε διαγνωστικό..
Ό,τι δείχνει το διαγνωστικό δείχνει και δείκτης...
Παίζει από 84-89 σε πορεία (μικτή Αττικη οδο, εθνικη, κίνηση κλπ)
Σε κίνηση ή ρελαντί πάει και 92-93...
Μετά από κίνηση αν ξεκινήσουμε απότομα σε ανοιχτό δρόμο, πάει και 78...ίσως και πολύ στιγμιαία ελαφρά παρακάτω...
Αυτές σημερινές παρατηρήσεις...

Δε βλέπω το λογο που το συζητάμε τόσο πολύ...δεν υπάρχει αυτοκίνητο να είναι σταθερά 90 ανεξάρτητα από τον τρόπο κίνησης...ο δείκτης μπορεί, η πραγματική θερμοκρασία όχι...

Ακριβως αυτη τη συμπεριφορα εχει και το δικο μου, μεχρι 78 πεφτει σε μακρυ ρολαρισμα, μονο μια φορα επεσε 70 και ανησυχησα. κατα τα αλλα σε κανονικες συνθηκες πορειας 84-86 (εχω scangauge). Μαλλον δεν πρεπει να ανησυχουμε, εκτος και αν πεφτει κατω απο 70, οπως με συμβουλεψε και φιλος γνώστης. Αλλωστε το θεμα θερμοκρασιας σε αυτους τους κινητηρες δεν ειναι ενας μηχανικος θερμοστατης on-off, αλλα μια δυναμικα ελεγχομενη απο τον εγκεφαλο βαλβιδα, ο οποιος αποφασιζει καθε φορα αναλογα με τις συνθηκες (τροπο οδηγησης, φορτιο κλπ) τι θερμοκρασια θα κρατησει, -οχι απαραιτητα παντα την ιδια- ωστε να εχει καλυτερη αποδοση, χαμηλωτερους ρυπους, οικονομια κλπ.
οποτε για μενα τουλαχιστον μενει ως εχει.

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης