Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
vagelis Μόλις έγραψα

Ένταξη: 07 Σεπ 2013 Δημοσιεύσεις: 46
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 11 Σεπ 2013, 02:09:56 Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα σε όργανο θερμοκρασίας και A/C σε 206 |
|
|
Φίλοι και φίλες γειά σας. Πρόσφατα απέκτησα ένα πεζο 206 1.4 του 2000 μοντέλο και το ερωτέυτικα παράφορα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση αν γνωρίζει καποιος να απαντήσει. Το όργανο θερμοκρασίας ανεβοκατεβαίνει όταν το αυτοκίνητο κινείται. Συγκεκριμένα όταν δίνω γκάζι και επιταχύνω ανεβάζει θερμοκρασία μεχρι και το 100 και όταν αφήνω και ρολάρω πέφτει στους 85. Δεν γνωρίζω αν αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά αν και βόλτα που το κάναμε στο συνεργείο με το λαπ τοπ συνδεμένο μου είπε ο μάστορας ότι οι θερμοκρασίες ειναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Να πώ ότι αλλαξα προληπτικά υγρά, θερμοστάτη. Αν μπορει κάποιος ας μου πεί αν έτσι δουλέυει η βελόνα στα 206.
Επίσης συμπλήρωσα υγρά στο Α/C γιατί δεν είχε και ο μάστορας μου είπε ότι θα συμπληρώνεις συνέχεια γιατί ολα τα 206 χάνουν φρεον. Ισχύει αυτό; Ξέρετε που μπορεί να "πονάει" το Α/C;
ευχαριστώ εκ των προτέρων Βαγγέλης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
antonis gsi Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.1
Ένταξη: 26 Αύγ 2013 Δημοσιεύσεις: 14 Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 11 Σεπ 2013, 08:51:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
σου βγαζει καποιο κωδικο σφαλματος στη διαγνωση? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nikolas206gti (Nikos) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V Gti (2005) Kitcar
Ένταξη: 10 Σεπ 2009 Δημοσιεύσεις: 1974 Τόπος: Πύργος-Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 11 Σεπ 2013, 12:29:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Να χάνει φρέον δεν παίζει. Κάπου έχει διαρροή και θέλει ψάξιμο.
Όσον αφορά την βελόνα, είναι σαν να λες ότι δουλεύει σαν στροφόμετρο
Μάλλον τα έχει "παίξει" το συγκεκριμένο όργανο ή θέλει αλλαγή η βαλβδίδα θερμοκρασίας 
Κυνηγώντας τα Saxoralla με Φ.Π.Ε. (Όχι Φλάτζα. Πρόγραμμα. Εκκεντροφόροι) - E-tuners ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
athanas (Στεφανος) Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16v
Ένταξη: 17 Μάϊ 2010 Δημοσιεύσεις: 1035 Τόπος: χμμμμμμμ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 11 Σεπ 2013, 16:19:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για το αρκουδίσιο συνήθως τρύπαγε το ψυγείο του Α/C δες αν είναι αλλαγμένο (μόνο κάποιο συνεργείο peugeot μπορεί στο πεί σίγουρα αυτό)
αν όχι είναι το πιθανότερο να χάνει από εκεί
αν ναι τότε θέλει να βάλεις αμπούλα και να ξαναπας μετά από λίγες μέρες να το ξαναδούν....
Για το οργανο που λες μοιάζει με σύμπτωμα κολλημένου θερμοστάτη στο τέρμα ανοιχτό...μπορεί και ο καινούργιος να έχει θέμα...κάθαρισε το κύκλωμα ψύξης να είσαι όσο γίνεται πιο σίγουρος ότι δεν έχει κανα σκουπιδάκι ή κοματάκια σκουριάς και βάλε πάλι έναν καινούριο θερμοστάτη...
αν ξανακάνει τα ίδια μάλλον παίζει αυτό που είπε και ο Νικόλας.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
groupN (Μπαμπης) Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v
Ένταξη: 18 Μάρ 2009 Δημοσιεύσεις: 252 Τόπος: Θεσσαλονικη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 11 Σεπ 2013, 23:36:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βαγγελη ετσι δουλευει η βελονα στο 206 και ετσι ειναι και στο 106. ειναι φυσιολογικο να ανεβοκατεβαινει στα πεζο η θερμοκρασια |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vagelis Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Σεπ 2013, 10:36:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κύριοι καλημέρα σας. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω να αναφέρω τα εξής:1ο Η βελόνα της θερμοκρασίας δεν κινείται σαν στροφόμετρο αλλά με αργούς ρυθμούς, οπότε απότι κατάλαβα είναι φυσιολογικό. Κωδικό σφάλματος δέν έβγαλε η διάγνωση. 2ο για το A/C βλέπω δίπλα στο ψυγείο νερού στον χώρο του κινητήρα μια αλουμινένια συσκευή σαν βαρελάκι καιι στο πάνω μέρος που έχει κάτι σωληνάκια έχει πράσινα υγρά. Τα έδειξα στον μάστορα και μου κούνησε το κεφάλι αντιφατικά. Δλδ του λέω; Τι να σου πω μου λέει ολα τα Peugeot χάνουν μου είπε και δεν το έχω βρεί ακόμα....
Αυτααααα. Πάντως ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον σας φίλοι. Θα σας ενημερώσω για οτι νεότερο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
lambrosp Μέλος

peugeot 206 1.6 T (16v) xs 2003
Ένταξη: 18 Νοέ 2008 Δημοσιεύσεις: 133
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 16 Σεπ 2013, 08:26:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Άκου να δείς. Αυτό που σου λέει ο μαστορας σου δεν ισχύει. Πήγαινε σε κάποιον που ασχολείτε με ψυγεια-ac και θα σου βγάλει το φρέο και θα σου βάλει καινουργειο μαζί με ένα ειδικό φωσφορίζων υγρό το οποίο με κάτι ειδικα γυαλιά βλέπει μετα απο κάποιες ώρες λειτουργείας την τυχόν διαροή. Αν σου χάνει στασωληνάκια που πάνε στο βαρελάκι ή στα σωληνάκια που πάνε στον κομπρέσορα τότε πολυ πιθανό να έχουν φθαρεί τα τσιμουχάκια που υπάρχουν σε όλα τα σωληνάκια εκεί που βιδώνουν. Πήγαινε στην peugeot και πάρτα να τα αλλάξεις. Σίγουρη λύση στο πρόβλημα σου. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vagelis Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 16 Σεπ 2013, 22:51:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φιλε ευχαριστώ πολύ. Επειδή είμαι εκτός Αθηνας έχετε υποψιν σας καποιον μαστορα Αθηνα να κατεβω? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vagelis Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 16 Σεπ 2013, 22:52:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φιλε ευχαριστώ πολύ. Επειδή είμαι εκτός Αθηνας έχετε υποψιν σας καποιον μαστορα Αθηνα να κατεβω? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|