Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ydroxoos (xristos) Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.6 (16v) XT PREMIUM (2003)
Ένταξη: 25 Νοέ 2009 Δημοσιεύσεις: 48 Τόπος: αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 21 Ιούν 2013, 20:48:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ελέγξατε αυτό που σου είπα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

Ένταξη: 02 Ιούν 2010 Δημοσιεύσεις: 860 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 21 Ιούν 2013, 20:54:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
TopGear έγραψε: | Παρατήρησα κάτι άλλο, σχετικό βέβαια με το θέμα. Χτες, καθώς γυρνούσα το βράδυ αργά και είχε ησυχία, όταν έβαζα 1η και πήγαινα 15 μέτρα πολύ σιγά, άκουγα κάτι μπροστά σαν τουκ τουκ. Σε μεγάλες ταχύτητες δεν ακούω τίποτα ή επειδή μπορεί να ακούγεται πολύ πιο γρήγορα, εγώ δεν το καταλαβαίνω ως χωριστό θόρυβο. Αλλά μάλλον το πρώτο ενδεχόμενο επικρατεί. |
Ακριβως το ιδιο εχω κι εγω!!
http://www.facebook.com/sarakinikorooms |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TopGear (Χρήστος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more
Ένταξη: 03 Ιούν 2007 Δημοσιεύσεις: 993 Τόπος: Pole Position
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Ιούν 2013, 10:40:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ydroxoos έγραψε: | Ελέγξατε αυτό που σου είπα? |
Κουνήσανε-ελέγξανε ζαμφόρ και με σηκωμένο το αμάξι και πατημένο σε ανασηκωμένη ράμπα (του λαστιχά μου). Δεν κουνιόταν τίποτα. Και των δύο η πρώτη εκτίμηση ήτανε κατευθείαν ζαμφόρ αυτός ο ήχος.
Τώρα, το να τα βγάλουν έτσι χύμα, να τα τρίψουν που λες κτλ, δεν το έκαναν, απ'τη μία είχα φάει κι εγώ αρκετό χρόνο εκεί και στα πήγαινε-έλα μηχανικού-λαστιχά κι απ'την άλλη, αφού το έψαχναν και έλεγαν δεν είναι από κει, το "φοβήθηκα" κι εγώ λίγο το κόστος, σε περίπτωση που αποτύγχανε και αυτή η λύση, αφού μου αποκλείσανε τη ζαμφόρ (αν και τους ανέφερα και τα λαστιχάκια). Γιατί τελευταία έχω δώσει ίσα με το κόστος του αμαξιού σε φθορές (άντε υπερβολή, αλλά αρκετά υψηλό ποσό).
Πόσο περίπου κοστίζει να βγουν αυτά και να ελεγχθούν; Ένα χαλασμένο ημιαξόνιο, πώς καταλαβαίνεις ότι χάλασε; Αν και δεν νομίζω, αλλά έχω τον νου μου σε όλα πια. Εδώ η τσιμούχα του ημιαξονίου που άλλαξα Μ.Δευτέρα, πάλι έχανε ελάχιστα και η γκαντεμιά μου με κάνει να φοβάμαι και τον ίσκιο μου πια.
My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Ιούν 2013, 12:06:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η διαδικασία που σου περιεγραψα δεν έχει τραγικό κόστος, αφού στην ουσία δεν αλλάζει κάτι. Χρόνο πολύ, δεν απαιτεί (κοντά στο μισάωρο), ότι πληρώσεις θα έχει να κάνει με την εργασία..
Κάποια στιγμή θα το κανείς γιατί θα χειροτερέψει και είναι εκνευριστικό. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Ιούν 2013, 12:22:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η διαδικασία που σου περιεγραψα δεν έχει τραγικό κόστος, αφού στην ουσία δεν αλλάζει κάτι. Χρόνο πολύ, δεν απαιτεί (κοντά στο μισάωρο), ότι πληρώσεις θα έχει να κάνει με την εργασία..
Κάποια στιγμή θα το κανείς γιατί θα χειροτερέψει και είναι εκνευριστικό. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Ιούν 2013, 15:49:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σ'ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω σίγουρα. Μου το'πανε κι αυτοί, ότι δε μπορούν να το εντοπίσουν, αν και το ακούνε και πώς αν αυξηθεί λίγο παραπάνω, να το φέρω μήπως είναι πιο εύκολο να το καταλάβουν.
Ωστόσο, εφόσον η ζαμφόρ δεν κουνιόταν καθόλου, ούτε όταν ήταν σηκωμένο το αμάξι, ούτε όταν ακουμπούσε σε ράμπα, είναι δυνατόν να παίζουν τα λαστιχάκια που λες; Αν τα αλλάξω εντελώς, κοστίζουν και βρίσκονται εύκολα στο εμπόριο;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Ιούν 2013, 16:23:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν παίζουν. αλλά το σημείο επαφής στο μέταλλο έχει γυαλίσει και τρίζουν. Αυτό που ακούς είναι απότομος τριγμός, όχι χτύπημα!!! Αν χρειάζονται αντικατάσταση, υπολόγισε ότι έχει 15-20 ευρώ το ένα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Ιούλ 2013, 16:18:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικά απ'ό,τι αποδείχθηκε, ήτανε ψαλίδια. Το αριστερό είχε πάρει ένα ανεπαίσθητο κενό που δε φαινότανε αρχικά. Όλος αυτός ο ήχος, μάλλον είχε "επιδεινωθεί" σε συνδυασμό με μια κομμένη κόντρα βάση μηχανής αν και δεν το έκανε και συνέχεια τελευταία.
Τελοσπάντων, αλλάχτηκαν και ο θόρυβος σταμάτησε. Ελπίζω μόνιμα και να μην ξαναρχίσει και πλήρωσα κακώς τα ψαλίδια ενώ μπορούσα έστω μ'αυτό το κενό να το ανεχτώ για λίγο καιρό. Είναι και δύσκολες εποχές και μ'αυτά που'χω δώσει σε φθορές, μ'έχει πάει σκίσιμο. Φοβόμουν και για μπιλιοφόρο, αλλά μου είπανε πώς αν είχε θέμα, θα το καταλάβαινα όπως και να'χει σε στροφή του τιμονιού ή όταν τερμάτιζε, θα χτύπαγε ο Δίας απ'τα συνεχόμενα κρακ κρακ.
Ευχαριστώ τον καθένα που προσφέρθηκε να βοηθήσει και περισσότερο τον ydroxoos-Χρήστο.
Υ.Γ. Πάντως είναι θαυμαστό (για μένα που δεν έχω ξαναλάξει ) πόσο μπορεί να αλλάξει μια αντικατάσταση ψαλιδιών το σφίξιμο του αμαξιού. Έστω στα μοναδικά 15-20 χλμ που οδήγησα, πάνω από λακκουβίτσες-ανωμαλίσες, δεν ακούω κραδασμούς σαν κάτι να μην είναι καλά σφιγμένο, δείχνει πολύ πιο "ενιαίο" το αμάξι.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 21 Ιούλ 2013, 23:26:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Apostolos-106 rallye (ApostolisR) Δραστήριο μέλος

Peugeot 106 Rallye, 1.6L 16V, Year 2003
Ένταξη: 25 Οκτ 2012 Δημοσιεύσεις: 228
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 22 Ιούλ 2013, 20:06:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα θα πω κ γω για ενα θορυβο στο δεξι τροχο.
Λοιπον αυτος ο θορυβος παρουσιαστηκε προσφατα. Κανει σαν να "βογκαει" ο τροχος οταν γυριζει...
Ξεκινα να ακουγεται οταν το αμαξι ειναι σε ταξιδι και με μεγαλη ταχυτητα για πολυ ωρα (π.χ Εγνατια). Μολις το κανει σταματαω για λιγο και μετα του περναει...περιμενω αποψεις. Αν θελετε περισσοτερες πληροφοριες πειτε. Ευχαριστω |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Apostolos-106 rallye (ApostolisR) Δραστήριο μέλος

Peugeot 106 Rallye, 1.6L 16V, Year 2003
Ένταξη: 25 Οκτ 2012 Δημοσιεύσεις: 228
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 22 Ιούλ 2013, 23:42:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καμια γνωμη τι μπορει να ειναι ??? |