PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Δίπλωμα Οδήγησης και Ελληνική παράνοια!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 23 Σεπ 2003, 17:41:11    Θέμα δημοσίευσης: Δίπλωμα Οδήγησης και Ελληνική παράνοια! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δίπλωμα Οδήγησης και Ελληνική παράνοια! (όπως το έγραψα αυτούσιο στο φόρουμ 4Τροχών)

Σήμερα θα σας αφηγηθώ μία ιστορία για γέλια και για κλάματα ...

Είμαι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος οδήγησης και είμαι υποχρεωμένος κάθε 5 χρόνια να το ανανεώνω ... Και επειδή είμαι και καλό παιδί φρόντισα να το ανανεώσω πριν λήξει ... Smile Smile

Ετσι με αυτά και με αυτά πέρασε η 1η πενταετία κατοχής του διπλώματος και έπρεπε να το ανανεώσω ... σε παράρτημα του Υπουργείου Μεταφορών και συγκεκριμένα στο παράρτημα Ανατολικής Αττικής που εδρεύει στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής ...

Επρεπε λοιπόν να μαζέψω τα "απαραίτητα έγγραφα" για την ανανέωση ...
Ποια όμως? ? ? Και εδώ αρχίζει το γέλιο ... ! ! !
Συνάδελφοι μου, που έκαναν την ίδια διαδικασία πρόσφατα, μου είπαν ότι χρειάζονται:
ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ & ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ...
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΖΩ ΕΛΛΑΔΑ ...
ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 20.000ΔΡΧ.
ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ ΑΞΙΑΣ 6000ΔΡΧ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΕΓΧΡΩΜΕΣ ...
ΦΑΚΕΛΟΣ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ...
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ...
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΟΥΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ... Laughing Laughing

Το ποσό (χωρίς εργατοώρες) που θα χάλαγα θα ήταν περίπου 30.000δρχ ...

Σκεπτόμενος, επισκέφτηκα την σελίδα του υπουργείου Μεταφορών : http://www.yme.gr/trans/licences/drlicences9.html
και διαπιστώνω ότι πράγματι χρειάζονται όλα αυτά τα χαρτιά ...

Κάνω τηλέφωνο στο Υπουργείο και μου λένε τα ίδια πράγματα ...

Μαζεύω λοιπόν όλη την χαρτούρα, σκάω περίπου τελικά 32.000δρχ ... αφού έφαγα μία βδομάδα σε γιατρούς και στο πέρα δώθε ...
Και σήμερα κατά τις 10.20 πάω Υπουργείο ... στο παράρτημα Ανατολικής Αττικής ...

Φυσικά γινόταν χαμός ... άλλωστε το περίμενα ... Laughing

Κάθομαι στην ουρά και κατά τις 11.00 ήρθε η σειρά μου ... (ΖΗΤΩΩΩΩ!!!! Razz Razz Razz )

Δίνω την χαρτούρα στον τύπο (στο γκισέ) ακούει την ιστορία μου ... και μου πετάει το ΦΟΒΕΡΟ! ...
- ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ? ? ? ?
- (του απαντώ) ΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ... Sad
- Μα κύριε δεν χρειάζονται όλα αυτά .... παρα μόνο το δίπλωμα και ένα στυλό ...
- (εγώ... Surprised Surprised Surprised) .... παρακαλώ? Τι λέτε τώρα ? Κάποιο λάθος κάνετε ...
- Εσείς κάνετε λάθος κύριε! ... !
- Μα το Υπουργείο ... να και το χαρτί ... (δείχνω το χαρτί του Υπουργείου ...)
- Ποιο Υπουργείο κύριε μου λέτε ... Εμείς εδώ έχουμε άλλους κανόνες ...
- Και εγώ που να το ξέρω άνθρωπέ μου ? ?
- Να ερχόσασταν εδώ και να κοιτάζατε το χαρτί που έχουμε κολλημένο στο παράθυρο ...
- Και τώρα τι γίνετε? (του λέω όλο πίκρα... Sad )
- Τίποτα απλά χάσατε τις 32.000δρχ!!!!
- ΑΜΑΝ! ... ! Και το δίπλωμα? Ανανέωση ?
- Δώστε το παλιό, να σας το σφραγίσουμε και συμπληρώστε μία αίτηση ανανέωσης ... Αλλά κάντε γρήγορα ... γιατί 11.30 το κλείνουμε το μαγαζί ...
- (Μένω κόκαλο ... Sad ) Γιατί κλείνετε αν επιτρέπετε ?
- ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ... οπότε βιαστείτε ...
- Surprised Surprised Surprised ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΟΜΑΔΑΡΑ!!!! Surprised Surprised Surprised

Η ώρα είχε πάει 11.20 ... και δίπλωμα δεν είχα πάρει ... και ίσως τελικά να έχανα την ευκαιρία λόγω ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ...

Τελικά ... ο Θεούλης με λυπήθηκε και φώναξαν τον όνομα μου ... στις 11.29 !!! Και όλα αυτά για μία σφραγίδα και μία ημερομηνία ... Laughing Laughing

Φυσικά μόλις πήγε 11.30 όλοι οι υπάλληλοι πέταξαν τα στυλό και σηκώθηκαν για να πάνε στα σπίτια τους ενώ ο θυρωρός μας έδιωχνε λες και ήμασταν ποντίκια ... Laughing Laughing Laughing

Συμπεράσματα!
1. Πήρα το δίπλωμα μου !!!! Μέσα στην ατυχία μου στάθηκα και τυχερός ...
2. Εχασα 32000δρχ... γιατί ζω στην Ελλάδα... Sad
3. Πριν κάνω οτιδήποτε πλέον θα πηγαίνω στην πηγή του κακού να παίρνω πληροφορίες και όλους τους άλλους και τα άλλα θα τα γειώνω ...

ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΟΜΑΔΑΡΑ!!!!
ΟΛΕ!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?

Ένταξη: 27 Μάρ 2003
Τόπος: Γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Σεπ 2003, 01:51:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αυτα ειναι.... Exclamation
μονο στην Ελλαδα Exclamation
τι μπορεις να πεις?το κακο ειναι πως αυτα γινονται καθε μερα Exclamation
με την ευκαιρια νικο τι χρειαζεται για να εχεις επαγγελματικο διπλωμα και τι σου προσφερει?(απο περιεργεια ρωταω)

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Σεπ 2003, 06:54:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kanelj έγραψε:
...με την ευκαιρια νικο τι χρειαζεται για να εχεις επαγγελματικο διπλωμα και τι σου προσφερει?(απο περιεργεια ρωταω)

Φασαρία και μόνιμο άγχος...
Να το βγάλεις μόνο εάν έχεις άμεση επαγγελματική ανάγκη.

Εγώ θα ρωτούσα το Νίκο: Μπορείς να καταργήσεις το επαγγελματικό δίπλωμα εάν κρίνεις ότι δεν το χρειάζεσαι;

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
seridim (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.4(8V) ΧΤ(2001)

Ένταξη: 31 Ιούλ 2002
Τόπος: ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Σεπ 2003, 15:27:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
kanelj έγραψε:
...με την ευκαιρια νικο τι χρειαζεται για να εχεις επαγγελματικο διπλωμα και τι σου προσφερει?(απο περιεργεια ρωταω)

Φασαρία και μόνιμο άγχος...
Να το βγάλεις μόνο εάν έχεις άμεση επαγγελματική ανάγκη.

Εγώ θα ρωτούσα το Νίκο: Μπορείς να καταργήσεις το επαγγελματικό δίπλωμα εάν κρίνεις ότι δεν το χρειάζεσαι;

Μίλτο επειδή έχω και εγώ επαγγελματικό δίπλωμα είχα την ίδια απορία. Όταν ρώτησα μου απάντησαν ότι δεν μπορώ να ξαναγυρίσω στο ερασιτεχνικό παρά μόνο αν κάνω πολύ σοβαρή παράβαση (ποια είναι αυτή;;Wink και μου πάρουν το δίπλωμα

Βελτιώνοντας το........"ΑΒΕΛΤΙΩΤΟ"

ANOTHER MEMBER OF K.R.T
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Σεπ 2003, 19:01:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:

Bασικά αυτό ήθελα να κάνω... αλλά ο τύπος στο γκισέ μου είπε να το αποφύγω γιατί θα μπλέξω άσχημα με την γραφειοκρατία ... Shocked Τώρα που έχει και απεργίες... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...
Επιστροφή στην κορυφή
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Σεπ 2003, 19:04:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kanelj έγραψε:
με την ευκαιρια νικο τι χρειαζεται για να εχεις επαγγελματικο διπλωμα και τι σου προσφερει?(απο περιεργεια ρωταω)

Βασικά για χρήση εταιρικού αυτοκινήτου ή για χρήση αυτοκινήτων ή φορτηγών μέχρι 3.500 τόνους ... Wink
Επίσης υπάρχει και μία καλύτερη συμπεριφορά της τροχαίας όταν βλέπουν επαγγελματικό δίπλωμα ... Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει ... Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Σεπ 2003, 01:20:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nikos(Vini) έγραψε:
Επίσης υπάρχει και μία καλύτερη συμπεριφορά της τροχαίας όταν βλέπουν επαγγελματικό δίπλωμα ... Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει ... Wink

Σπάνια περίπτωση. Σιγά μην συγκινηθούν από το είδος του διπλώματος. Υπάρχουν περιπτώσει που αν έχεις επαγγελματικό δίπλωμα είναι πιο αυστηροί! Ειδικά εάν καταλήξεις στα δικαστήρια, και υπάρχει συγκεκριμένη λογική σε αυτό (λέγε με "παραδειγματισμό")...

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Σεπ 2003, 07:08:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:

Σπάνια περίπτωση. Σιγά μην συγκινηθούν από το είδος του διπλώματος. Υπάρχουν περιπτώσει που αν έχεις επαγγελματικό δίπλωμα είναι πιο αυστηροί! Ειδικά εάν καταλήξεις στα δικαστήρια, και υπάρχει συγκεκριμένη λογική σε αυτό (λέγε με "παραδειγματισμό")...

Mε έχουν σταματήσει 2 φορές στην Εθνική , δεν είχα δίπλωμα , μόλις τους είπα ότι έχω επαγγελματικό , το διευσταύρωσαν με τα κεντρικά ... και με άφησαν να φύγω να συνεχίσω το ταξίδι μου ... Wink

Η 1η ήταν στα διόδια Τρίπολης και η 2η έξω από το Βόλο ... Wink
Επιστροφή στην κορυφή
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?

Ένταξη: 27 Μάρ 2003
Τόπος: Γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Σεπ 2003, 08:45:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nikos(Vini) έγραψε:
kanelj έγραψε:

Βασικά για χρήση εταιρικού αυτοκινήτου ή για χρήση αυτοκινήτων ή φορτηγών μέχρι 3.500 τόνους ... Wink

οκ. thanks!

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
koulis 
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Οκτ 2003, 13:08:44    Θέμα δημοσίευσης: Re: Δίπλωμα Οδήγησης και Ελληνική παράνοια! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

A! PE ELLADA ME TA OPAIA SOY! KPATAEI TON LAO THS SE FOPMA Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
chatasos (Τάσος)
Developer - Administrator
Developer - Administrator
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Οκτ 2003, 13:35:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άραγε θα το εφαρμόσουμε?

http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=5676

Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Οκτ 2003, 13:44:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

chatasos έγραψε:
Άραγε θα το εφαρμόσουμε?

http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=5676

το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Επιστροφή στην κορυφή
nik7 (Νικολάκης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Quiksilver (2002)

Ένταξη: 18 Μάρ 2003
Τόπος: Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 06 Οκτ 2003, 07:58:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sto sigekrimeno grafio(anatolikis attikis...) simvenoun afta kai mono ekei..... distixos ine provlima panellinio... ase pou an tous zitiseis kati perissotero apo ananeosi den mporoun na to kanoun kai gia ton aploustato logo oti den exoun arxio.... i mallon exoun alla petamena se kati ipogia kai logo vroxon kai xalia apoxeteftikou... ola afta ine vregmena ... an diladi kapios vgalei diploma kai zitisei meta apo 60 xronia na tou kanoun ananeosi sto diko tou den tha mporoun (diladi ama gerasoume den tha paroume ananeosi) giati prepei na aniksoun ton fakelo sou kai na ksana katathesoun xartia apo giatrous ktl ktl alla afto tha simvei an vroun ton fakelo sou .... pragma adinaton....

pigi apo to mega..... to eixa dei stin tileorasi kai den to pisteva.... kai kala ego ime ston notion proastion grafio eseis pou iste voria????
ti tha kanete??? min gernate....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης