Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Vini (Nick) Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 3374 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Σεπ 2003, 17:41:11 Θέμα δημοσίευσης: Δίπλωμα Οδήγησης και Ελληνική παράνοια! |
|
|
Δίπλωμα Οδήγησης και Ελληνική παράνοια! (όπως το έγραψα αυτούσιο στο φόρουμ 4Τροχών)
Σήμερα θα σας αφηγηθώ μία ιστορία για γέλια και για κλάματα ...
Είμαι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος οδήγησης και είμαι υποχρεωμένος κάθε 5 χρόνια να το ανανεώνω ... Και επειδή είμαι και καλό παιδί φρόντισα να το ανανεώσω πριν λήξει ...
Ετσι με αυτά και με αυτά πέρασε η 1η πενταετία κατοχής του διπλώματος και έπρεπε να το ανανεώσω ... σε παράρτημα του Υπουργείου Μεταφορών και συγκεκριμένα στο παράρτημα Ανατολικής Αττικής που εδρεύει στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής ...
Επρεπε λοιπόν να μαζέψω τα "απαραίτητα έγγραφα" για την ανανέωση ...
Ποια όμως? ? ? Και εδώ αρχίζει το γέλιο ... ! ! !
Συνάδελφοι μου, που έκαναν την ίδια διαδικασία πρόσφατα, μου είπαν ότι χρειάζονται:
ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ & ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ...
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΖΩ ΕΛΛΑΔΑ ...
ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 20.000ΔΡΧ.
ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ ΑΞΙΑΣ 6000ΔΡΧ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΕΓΧΡΩΜΕΣ ...
ΦΑΚΕΛΟΣ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ...
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ...
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΟΥΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ...
Το ποσό (χωρίς εργατοώρες) που θα χάλαγα θα ήταν περίπου 30.000δρχ ...
Σκεπτόμενος, επισκέφτηκα την σελίδα του υπουργείου Μεταφορών : http://www.yme.gr/trans/licences/drlicences9.html
και διαπιστώνω ότι πράγματι χρειάζονται όλα αυτά τα χαρτιά ...
Κάνω τηλέφωνο στο Υπουργείο και μου λένε τα ίδια πράγματα ...
Μαζεύω λοιπόν όλη την χαρτούρα, σκάω περίπου τελικά 32.000δρχ ... αφού έφαγα μία βδομάδα σε γιατρούς και στο πέρα δώθε ...
Και σήμερα κατά τις 10.20 πάω Υπουργείο ... στο παράρτημα Ανατολικής Αττικής ...
Φυσικά γινόταν χαμός ... άλλωστε το περίμενα ...
Κάθομαι στην ουρά και κατά τις 11.00 ήρθε η σειρά μου ... (ΖΗΤΩΩΩΩ!!!! )
Δίνω την χαρτούρα στον τύπο (στο γκισέ) ακούει την ιστορία μου ... και μου πετάει το ΦΟΒΕΡΟ! ...
- ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ? ? ? ?
- (του απαντώ) ΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ...
- Μα κύριε δεν χρειάζονται όλα αυτά .... παρα μόνο το δίπλωμα και ένα στυλό ...
- (εγώ... ) .... παρακαλώ? Τι λέτε τώρα ? Κάποιο λάθος κάνετε ...
- Εσείς κάνετε λάθος κύριε! ... !
- Μα το Υπουργείο ... να και το χαρτί ... (δείχνω το χαρτί του Υπουργείου ...)
- Ποιο Υπουργείο κύριε μου λέτε ... Εμείς εδώ έχουμε άλλους κανόνες ...
- Και εγώ που να το ξέρω άνθρωπέ μου ? ?
- Να ερχόσασταν εδώ και να κοιτάζατε το χαρτί που έχουμε κολλημένο στο παράθυρο ...
- Και τώρα τι γίνετε? (του λέω όλο πίκρα... )
- Τίποτα απλά χάσατε τις 32.000δρχ!!!!
- ΑΜΑΝ! ... ! Και το δίπλωμα? Ανανέωση ?
- Δώστε το παλιό, να σας το σφραγίσουμε και συμπληρώστε μία αίτηση ανανέωσης ... Αλλά κάντε γρήγορα ... γιατί 11.30 το κλείνουμε το μαγαζί ...
- (Μένω κόκαλο ... ) Γιατί κλείνετε αν επιτρέπετε ?
- ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ... οπότε βιαστείτε ...
- ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΟΜΑΔΑΡΑ!!!!
Η ώρα είχε πάει 11.20 ... και δίπλωμα δεν είχα πάρει ... και ίσως τελικά να έχανα την ευκαιρία λόγω ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ...
Τελικά ... ο Θεούλης με λυπήθηκε και φώναξαν τον όνομα μου ... στις 11.29 !!! Και όλα αυτά για μία σφραγίδα και μία ημερομηνία ...
Φυσικά μόλις πήγε 11.30 όλοι οι υπάλληλοι πέταξαν τα στυλό και σηκώθηκαν για να πάνε στα σπίτια τους ενώ ο θυρωρός μας έδιωχνε λες και ήμασταν ποντίκια ...
Συμπεράσματα!
1. Πήρα το δίπλωμα μου !!!! Μέσα στην ατυχία μου στάθηκα και τυχερός ...
2. Εχασα 32000δρχ... γιατί ζω στην Ελλάδα...
3. Πριν κάνω οτιδήποτε πλέον θα πηγαίνω στην πηγή του κακού να παίρνω πληροφορίες και όλους τους άλλους και τα άλλα θα τα γειώνω ...
ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΟΜΑΔΑΡΑ!!!!
ΟΛΕ!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kanelj (Γιαννης) Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?
Ένταξη: 27 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 2206 Τόπος: Γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 24 Σεπ 2003, 01:51:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αυτα ειναι....
μονο στην Ελλαδα
τι μπορεις να πεις?το κακο ειναι πως αυτα γινονται καθε μερα
με την ευκαιρια νικο τι χρειαζεται για να εχεις επαγγελματικο διπλωμα και τι σου προσφερει?(απο περιεργεια ρωταω)
www.secret-rooms.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 24 Σεπ 2003, 06:54:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kanelj έγραψε: | ...με την ευκαιρια νικο τι χρειαζεται για να εχεις επαγγελματικο διπλωμα και τι σου προσφερει?(απο περιεργεια ρωταω) |
Φασαρία και μόνιμο άγχος...
Να το βγάλεις μόνο εάν έχεις άμεση επαγγελματική ανάγκη.
Εγώ θα ρωτούσα το Νίκο: Μπορείς να καταργήσεις το επαγγελματικό δίπλωμα εάν κρίνεις ότι δεν το χρειάζεσαι;
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
seridim (ΔΗΜΗΤΡΗΣ) Δραστήριο μέλος

206 1.4(8V) ΧΤ(2001)
Ένταξη: 31 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: ΦΛΩΡΙΝΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 24 Σεπ 2003, 15:27:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Miltellas έγραψε: | kanelj έγραψε: | ...με την ευκαιρια νικο τι χρειαζεται για να εχεις επαγγελματικο διπλωμα και τι σου προσφερει?(απο περιεργεια ρωταω) |
Φασαρία και μόνιμο άγχος...
Να το βγάλεις μόνο εάν έχεις άμεση επαγγελματική ανάγκη.
Εγώ θα ρωτούσα το Νίκο: Μπορείς να καταργήσεις το επαγγελματικό δίπλωμα εάν κρίνεις ότι δεν το χρειάζεσαι; |
Μίλτο επειδή έχω και εγώ επαγγελματικό δίπλωμα είχα την ίδια απορία. Όταν ρώτησα μου απάντησαν ότι δεν μπορώ να ξαναγυρίσω στο ερασιτεχνικό παρά μόνο αν κάνω πολύ σοβαρή παράβαση (ποια είναι αυτή;; και μου πάρουν το δίπλωμα
Βελτιώνοντας το........"ΑΒΕΛΤΙΩΤΟ"
ANOTHER MEMBER OF K.R.T |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

*** Groupe PSA ***
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 24 Σεπ 2003, 19:01:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Miltellas έγραψε: | Εγώ θα ρωτούσα το Νίκο: Μπορείς να καταργήσεις το επαγγελματικό δίπλωμα εάν κρίνεις ότι δεν το χρειάζεσαι; |
Bασικά αυτό ήθελα να κάνω... αλλά ο τύπος στο γκισέ μου είπε να το αποφύγω γιατί θα μπλέξω άσχημα με την γραφειοκρατία ... Τώρα που έχει και απεργίες... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

*** Groupe PSA ***
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 24 Σεπ 2003, 19:04:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kanelj έγραψε: | με την ευκαιρια νικο τι χρειαζεται για να εχεις επαγγελματικο διπλωμα και τι σου προσφερει?(απο περιεργεια ρωταω) |
Βασικά για χρήση εταιρικού αυτοκινήτου ή για χρήση αυτοκινήτων ή φορτηγών μέχρι 3.500 τόνους ...
Επίσης υπάρχει και μία καλύτερη συμπεριφορά της τροχαίας όταν βλέπουν επαγγελματικό δίπλωμα ... Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει ...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Σεπ 2003, 01:20:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Nikos(Vini) έγραψε: | Επίσης υπάρχει και μία καλύτερη συμπεριφορά της τροχαίας όταν βλέπουν επαγγελματικό δίπλωμα ... Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει ...  |
Σπάνια περίπτωση. Σιγά μην συγκινηθούν από το είδος του διπλώματος. Υπάρχουν περιπτώσει που αν έχεις επαγγελματικό δίπλωμα είναι πιο αυστηροί! Ειδικά εάν καταλήξεις στα δικαστήρια, και υπάρχει συγκεκριμένη λογική σε αυτό (λέγε με "παραδειγματισμό")...
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

*** Groupe PSA ***
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Σεπ 2003, 07:08:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Miltellas έγραψε: | Nikos(Vini) έγραψε: | Επίσης υπάρχει και μία καλύτερη συμπεριφορά της τροχαίας όταν βλέπουν επαγγελματικό δίπλωμα ... Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει ...  |
Σπάνια περίπτωση. Σιγά μην συγκινηθούν από το είδος του διπλώματος. Υπάρχουν περιπτώσει που αν έχεις επαγγελματικό δίπλωμα είναι πιο αυστηροί! Ειδικά εάν καταλήξεις στα δικαστήρια, και υπάρχει συγκεκριμένη λογική σε αυτό (λέγε με "παραδειγματισμό")... |
Mε έχουν σταματήσει 2 φορές στην Εθνική , δεν είχα δίπλωμα , μόλις τους είπα ότι έχω επαγγελματικό , το διευσταύρωσαν με τα κεντρικά ... και με άφησαν να φύγω να συνεχίσω το ταξίδι μου ...
Η 1η ήταν στα διόδια Τρίπολης και η 2η έξω από το Βόλο ...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kanelj (Γιαννης) Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?
Ένταξη: 27 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 2206 Τόπος: Γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Σεπ 2003, 08:45:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Nikos(Vini) έγραψε: | kanelj έγραψε: | με την ευκαιρια νικο τι χρειαζεται για να εχεις επαγγελματικο διπλωμα και τι σου προσφερει?(απο περιεργεια ρωταω) |
Βασικά για χρήση εταιρικού αυτοκινήτου ή για χρήση αυτοκινήτων ή φορτηγών μέχρι 3.500 τόνους ...
Επίσης υπάρχει και μία καλύτερη συμπεριφορά της τροχαίας όταν βλέπουν επαγγελματικό δίπλωμα ... Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει ...  |
οκ. thanks!
www.secret-rooms.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
koulis Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 01 Οκτ 2003, 13:08:44 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δίπλωμα Οδήγησης και Ελληνική παράνοια! |
|
|
A! PE ELLADA ME TA OPAIA SOY! KPATAEI TON LAO THS SE FOPMA  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
chatasos (Τάσος) Developer - Administrator

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 2612 Τόπος: Αθήνα
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 01 Οκτ 2003, 13:44:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nik7 (Νικολάκης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Quiksilver (2002)
Ένταξη: 18 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 451 Τόπος: Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 06 Οκτ 2003, 07:58:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
sto sigekrimeno grafio(anatolikis attikis...) simvenoun afta kai mono ekei..... distixos ine provlima panellinio... ase pou an tous zitiseis kati perissotero apo ananeosi den mporoun na to kanoun kai gia ton aploustato logo oti den exoun arxio.... i mallon exoun alla petamena se kati ipogia kai logo vroxon kai xalia apoxeteftikou... ola afta ine vregmena ... an diladi kapios vgalei diploma kai zitisei meta apo 60 xronia na tou kanoun ananeosi sto diko tou den tha mporoun (diladi ama gerasoume den tha paroume ananeosi) giati prepei na aniksoun ton fakelo sou kai na ksana katathesoun xartia apo giatrous ktl ktl alla afto tha simvei an vroun ton fakelo sou .... pragma adinaton....
pigi apo to mega..... to eixa dei stin tileorasi kai den to pisteva.... kai kala ego ime ston notion proastion grafio eseis pou iste voria????
ti tha kanete??? min gernate.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|