PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

air fuel οργανο σε 207
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
manaros (manos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT(mini)

Ένταξη: 02 Απρ 2004
Τόπος: Χαιδαρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Ιούν 2012, 15:58:07    Θέμα δημοσίευσης: air fuel οργανο σε 207 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παιδια λεω να βαλω ενα οργανακι air fuel στο 207 μου...ξερει κανεις πoιο καλωδιο απο τα 4 του λαμδα ειναι η ενδειξη Ο2;

207 project Mini

Έχει επεξεργασθεί από τον/την manaros στις Κυρ 17 Ιούν 2012, 16:59:12, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
DRAKE (ΚΥΡΙΑΚΟΣ)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 Le Mans No 0638, 106 1,1

Ένταξη: 29 Αύγ 2003
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Ιούν 2012, 17:46:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και εγώ το ίδιο αλλά σκέφτομαι να μην πειράξω τον αισθητήρα και να βάλω αυτό http://www.aemeurope.com/product_info.php?name=Digital_Wideband_Air_/_Fuel_Gauge&model=30-4100&prod=AEM-0158&osCsid=e9a287c24cd15a5faa8cf9a1a5f796aa 195Ευρά. Τι σκέφτεσαι να βάλεις εσύ ;;

Πάρα πολύ κ@λ@παιδο ο Κυριάκος ρε Κούλα...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
chris_207 (Χρηστος)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 14 Ιούλ 2008
Τόπος: θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Ιούν 2012, 20:43:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο λαμδα δεν δινει ενδυξει πρεπει να παρεις οργανακη με δικο του λαμδα
Επιστροφή στην κορυφή
manaros (manos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT(mini)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Ιούν 2012, 21:30:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μμμμμμ.......ενδιαφερον...η αληθεια ειναι οτι πηρα για πειραμα ενα air fuel της auto gauge.πριν λιγο τελειωσα την τοποθετηση του.χρησιμοποιησα τις ενδειξεις του λαμδα του αυτοκινητου.αυτο που παρατηρησα ειναι το εξης.οταν το αμαξι ειναι κρυο δειχνει πλουσιο μειγμα.οταν το αμαξι ζεσταθει παιζει αρκετα η βελονα στην μεση του οργανου,οταν κινειται το αμαξι στο πατημα παει προς rich ενω οταν αφηνω τελειως γκαζι δειχνει να πηγαινει τερμα στεγνο,κατι λογικο γιατι κλεινει ο ψεκασμος αν δεν κανω λαθος.
το οργανο ειναι αυτο
http://www.e-autoshop.gr/product_info.php?cPath=24_250_46_337&products_id=1546

φαινεται να δουλευει σωστα αν και με αγχωσατε οτι δεν θα επρεπε.αυριο που θα το δω καλυτερα θα ξερω με σιγουρια πως δουλευει και αν κατι φαινεται τελειως παραλογο.εμεις νομιζω εχουμε narrowband,σωστα;

207 project Mini
Επιστροφή στην κορυφή
Argiroslm (Τασος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207rc lemans

Ένταξη: 09 Ιούν 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 11:28:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπερα θα πρεπει να μετρησεις πιο καλωδιο σου δινει ταση 5v απο τα 4 που βγαζει ο λαμδα....σε περιπτωση που κανενα απο τα 4 δεν σου δινει αυτη την ταση τοτε απλα δεν δουλευει οπως πρεπει και απλα τρελενει το οργανο με αποτελεσμα να δειχνει οτι να ειναι...αυτο που δουλευει σιγουρα ειναι
aem wideband
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 13:48:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να μη μπερδεύεστε, υπάρχουν δύο ειδών αισθητήρες λάμβδα:

1) Narrowband , που έχουν τα περισσότερα αυτοκίνητα του εμπορίου. Τον ξεχωρίζουμε από τα 4 καλωδιάκια που πηγαίνουν στον αισθητήρα. Τάση λειτουργίας είναι 0 εως 1 Volt.

2) Wideband, που έχουν συγκεκριμένα αυτοκίνητα (όλα τα 207 RC , τα περισσότερα 207 GT και μερικά 207 Rallye). Τον ξεχωρίζουμε από τα 5 καλώδια που πηγαίνουν πάνω του.
Τάση λειτουργίας είναι από 0 εως 5 Volt.

Τα συνηθισμένα οργανάκια τύπου Halmeter λειτουργούν μόνο με narrowband λαμβδα και είναι στην ουσία βολτόμετρα.
Για αυτό αρκούνται σε μια "ποιοτική" ένδειξη από το πράσσινο εως το κόκκινο, μιας και δεν γνωρίζουν ποτέ ακριβώς την αναλογία αέρος/καυσίμου - τη γνωρίζουν στο περίπου.

Αν έχετε wideband lambda τα Halmeter δεν δουλεύουν μιας και είναι διαφορετική η τάση από τον αισθητήρα.

( http://forum.etuners.gr/viewtopic.php?f=23&t=1030 )

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 14:00:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kai sorry alla an exoyn wd γιατι τοσο καιρο δε συνδεουν ενα οργανο με 30ευρω να βλεπουν το πιο σημαντικο πραμα στην λειτουργια ενος μοτερ????????????????????????????????????????????????????
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 14:09:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

volvos έγραψε:
kai sorry alla an exoyn wd γιατι τοσο καιρο δε συνδεουν ενα οργανο με 30ευρω να βλεπουν το πιο σημαντικο πραμα στην λειτουργια ενος μοτερ????????????????????????????????????????????????????

+1000

Ένα οργανάκι wideband (χωρίς τον αισθητήρα λ, αφού θα χρησιμοποιήσουν τον stock wb).

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
manaros (manos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT(mini)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 15:48:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τώρα λοιπόν που ξεκαθάρισε κάπως τα πράγματα ο Στέλιος να πω και τω την εμπειρία μου.το αμάξι μου έχει πάνω narrowband οπότε και βλέπει στο περίπου την αναλογία.είναι ουσιαστικά hallmeter.στο ρελαντί δουλεύει λίγο άκυρα όταν ζεσταθεί καλά(μια πάει στο optimal μια στο lean).στο δρόμο όμως δουλεύει μια χαρά,σε σταθερήππορεία δείχνει optimal διαρκώς ενώ όταν κανείς πάτημα με φουλ πίεση πάει στο rich,όπως νομιvζω έχει ρυθμίσει το πρόγραμμα ο Στέλιος,σωστά;σ.σε άφηνα του γκαζιού γινόμαστε lean,μηδενίζει ο αισθητήρας τελείως.άρα το συμπέρασμα μου είναι ότι δουλεύει σχετικά αξιόπιστα και ότι ο Στέλιος θα μπορούσε να με είχε ρυθμίσει ακόμα πιο επιθετικά στις ψηλές στροφές!!!!με ότι θετικό η αρνητικό αυτό συνεπαγεται!όλα καλά λοιπόν,μπορώ και βλέπω την αναλογία ανά πάσα στιγμή.ερώτηση:την στιγμή που πατάς και αφηνεις γίνεται στιγμιαία πλούσιο το μείγμα και μετά τελείως στεγνό.το πλούσιο πως δικαιολογείται;
Πληροφοριακά δίπλα του έβαλα και ένα μπαρομετρο της ίδιας εταιρίας ενώ μέσα στην εβδομάδα θα μπει και ένα πυρομεττο ώστε να βλέπω θερμοκρασίες εξαγωγής.μέχρι τοββράδυ θα βάλω και φωτο με το πως δείχνουν τα όργανα αν αδικούνται πολύ στις φωτογραφίες..

207 project Mini
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 16:24:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λοιπον ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ
ΑΠΟ ΧΑΛΜΕΤΕΡ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Επιστροφή στην κορυφή
OnyX (Γιωργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Seat Ibiza 6l Cupra 1.8T

Ένταξη: 26 Ιούλ 2010
Τόπος: οπου υπαρχουν στροφες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 16:29:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

volvos έγραψε:
λοιπον ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ
ΑΠΟ ΧΑΛΜΕΤΕΡ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

+1000

αν τα βαζετε τα οργανα για να εχετε φωτακια να αναβοσβηνουν βαλτε οτι θελετε αλλιως δωστε 50 ευρω παραπανω και παρτε οργανακια της προκοπης...
Επιστροφή στην κορυφή
manaros (manos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT(mini)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 16:43:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λοιπον τα οργανακια ειναι αυτα
http://i709.photobucket.com/albums/ww100/manaros19/IMAG1009.jpg
οταν ειναι σβηστα

http://i709.photobucket.com/albums/ww100/manaros19/IMAG1011.jpg
οταν ειναι ανοιχτα

ενα βιντεακι
http://s709.photobucket.com/albums/ww100/manaros19/?action=view&current=VIDEO0053.mp4

207 project Mini
Επιστροφή στην κορυφή
OnyX (Γιωργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Seat Ibiza 6l Cupra 1.8T

Ένταξη: 26 Ιούλ 2010
Τόπος: οπου υπαρχουν στροφες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 17:19:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι τα εχω και εγω στο 206 για να φωτιζουν αλλα στο Subaru εχω Apexi και Zeitronix γιατι θελω πληροφορηση και οχι φωτισμο Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 21:43:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωχ... Όχι βρε Μανο Autogauge... Δεν λέω, φτηνά φτηνά αλλά έπρεπε να πάρεις τα φτηνότερα που υπάρχουν;
Είπαμε οικονομία αλλά αυτό το πράγμα είναι ό,τι χειρότερο μπορούσες να βάλεις.

Κατά τα άλλα, παρακαλώ δώστε βάση σε όσα έγραψαν τα παιδιά παραπάνω.

Apexi, Innovate, ΑΕΜ κλπ wideband όργανα (με τον δικό τους αισθητήρα) αξίζουν τα χρήματά τους αν θέλετε να βλέπετε και κάτι χρήσιμο. Όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς είναι απλώς για να περνάτε την ώρα σας χαζεύοντας τα όργανα.

(συγγνώμη που στο χάλασα αλλά καλύτερα να ξέρεις την αληθεια πρωτού αρχίσεις να βγάζεις επιστημονικά συμπεράσματα βασιζόμενος σε οργανάκια των 50Ε)

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
manaros (manos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT(mini)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Ιούν 2012, 22:41:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στελιο και στα υπολοιπα παιδια εγω δεν ειπα ποτε οτι τα συγκεκριμενα οργανακια ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορουν στην αγορα.απλα φαινεται να ειναι τιμια για τα χρηματα τους καθως εχεις μια ιδεα με το τι συμβαινει με το αμαξι σου.ουτε σε πιστα θα μπει το αμαξι ωστε να θελω το μεγιστο της πληροφορησης ουτε θα ρυθμιστει το αμαξι με βαση τα συγκεκριμενα οργανα.αρα λοιπον με βαση τις δικες μου προσωπικες αναγκες ελπιζω να κανω την δουλεια μου.ας ελπισουμε ο χρονος να με επιβεβαιωσει!! Laughing Laughing Laughing

207 project Mini
Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

Ένταξη: 10 Απρ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Ιούν 2012, 08:12:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε μανο.
καθοτι και εγω προσωπικα χρησημοποιώ hallmeter ( με τον μαμα narrowband του αυτοκινητου μου) εδω και 4 χρονια και προσφατα πηρα και wideband με gauge.

εχω να πω οτι ο narrowband δεν ειναι για ρυθμιση ακριβιας όπως ακριβος σου ειπαν τα παιδια και ειπες και εσυ.

ΑΛΛΑ υπάχρουν 2 πραγματα που θα σε βοηθησει.

1. μπορεις απλος να βλεπεις αν δουλευει σωστα ο λ σου ωστε να τον αλλάξεις εγκαιρα σε περιπτωση που χαλασει (μου εχει τυχει και καλα που ειχα το halmeter και καταλαβα οτι ο λ ειχε προβλημα αλλιως θα αλλαζα παλι το μισο αμαξι σε σενσορες καθοτι δεν εβγαλε ενδειξη ο εγκεφαλος, για την ακριβεια κολουσε μια στα στεγνα και μια στα πλουσια χωρις να αντιδραει στο πατημα αφημα του γκαζιου)

2. Μπορεις να δεις αν στεγνώνει επικυνδυνα το μειγμα σου στα ψηλα και σε WOT (τερμα γκαζι) . Με ακριβεια αυτο δεν το βλεπεις ΑΛΛΑ αν πατας φουλ γκαζι και το χαλ σου δειχνει κοκκινα εεεε τοτε εχεις σοβαρο προβλημα και δεν χρειαζεσαι την ακριβεια του wideband για να καταλαβεις οτι κατι παει στραβα. (και αυτο μου εχει τυχει, στον μαμα προγραμματισμο που εκανε ο εγκαταστατης στο υγραεριο μολις περνουσα τις 5000σαλ το χαλ κοκκινιζε και αυτοματος καταλαβα οτι τα μπεκ του δεν επαρκουσαν)

απο κει και περα για να κανεις καποιον προγραμματισμο των μειγματων σου αναγκαστικα χρειαζεσαι wideband.

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Ιούν 2012, 08:27:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μ'αρέσει που μερικοί μετά με έκραζαν όταν είχα βάλει Stack στο 107... Evil

Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

Ένταξη: 10 Απρ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Ιούν 2012, 08:34:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:

Stack?
http://www.stackltd.com/

? τι το έκανες στο 107?

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Ιούν 2012, 10:37:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AlienHack έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:

Stack?
http://www.stackltd.com/

? τι το έκανες στο 107?

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=17714

Επιστροφή στην κορυφή
saikoe_39 (Κώστας)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207

Ένταξη: 27 Απρ 2009
Τόπος: Στο στόκολο.!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Ιούν 2012, 10:49:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οσα οχήματα έχουν wideband με ενα απλό διαγνωστικό-dashhawk κλπ(και το lionheart του Στελιου) μπορείτε να βλέπεται την αναλογία από τον εργοστασιακό λαμδα μεσω της Obd..!!

Το δικο μου εχει narrowband...εδω και 1.5 χρονο εχω εναν wideband της ΑΕΜ,τελος καλα ολα.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης