PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ποσότητα λαδιού μοτέρ πάνω από το κανονικό
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

Ένταξη: 05 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 31 Μάϊ 2011, 15:04:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

5-6 φορες μιζια φιλε χωρις λαδια και φιλτρο το μοτερ και εβγαζε λαδι.και αφου ξαναμπηκαν εδειχνε να ηθελε συμπληρωμα κανα 500αρι.δε ξερω αν εφταιγε αυτο αλα στις 2-3 τελευταιες αλαγες επαιρνε μεχρι 2.5 λίτρα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
alexandros 207 Rallye (alexandros.K)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

Ένταξη: 23 Δεκ 2009
Τόπος: Ιωαννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 10:48:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

χωρις να ειμαι μηχανικος νομιζω οτι κατι παιζει με την αντλια λαδιου ή εχει φράξει κανενας αγωγός λίπανσης...
ψαξτο καλυτερα μη παθεις καμια ζημια...

The difference between men and boys is the price of their toys...
Επιστροφή στην κορυφή
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 05 Ιούν 2008
Τόπος: Ελλαδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 12:16:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ολα τα συστηματα λιπανσης που σεβονται τις metal to metal surfaces που προκειται να λιπανουν εχουν και μια ανεπηστροφη βαλβιβα που κραταει λαδι στην γραμμη καταθλιψης της αντλιας λαδιου.
(ωστε καθε φορα που βαζεις μπρος το δυκτιο να ειναι γεματο ωστε να αποφευγεται η επιπλεον φθορα κατα την εκκινηση)
Οποτε στις μηζιες που πατησες αυτο πεταγε τι ποσοτητα που ειχε εγκλωβισμενη, μετα ομως που εβαλες μπρος με καινουργιο λαδι το λαμπακι λαδιου εμεινε αναμενο εστω και δια ελαχιστο) αφου πηρε μπρος το μοτερ?
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 14:34:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

θαναση εγω ειμουν απεξω ρε δεν εβλεπα καντραν Confused
αλεξανδρε αν ειχε βουλωσει κατι δε θα κατεβαζε το λάδι στο καρτερ να μετρησεις νομιζω,αν επαιζε κατι με τρομπα δε θαχα προβλημα με πιεση λαδιου?
Επιστροφή στην κορυφή
alexandros 207 Rallye (alexandros.K)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

Ένταξη: 23 Δεκ 2009
Τόπος: Ιωαννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 17:17:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δεν ξερω ρε Βασιλη τι να σου πω... Confused
παντως πως γινεται παλια να εβαζες παραπανω λαδι και τωρα να θελει λιγοτερο?
λογικα καπου κραταει λαδι και δεν το αδειάζει ολο

Θαναση παντα δεν μενει το λαμπακι του λαδιου αναμενο αν αλλαξεις και φιλτρο ?(μεχρι να γεμισει το φιλτρο)
παντως η αντλια λαδιου αν κραταει λαδι θα κραταγε και παλια την ιδια ποσοστητα οταν αλλαζε λαδια
τωρα τι εγινε,κραταει παραπανω?

The difference between men and boys is the price of their toys...
Επιστροφή στην κορυφή
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 17:56:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν υποθεσουμε οτι ολα ειναι οκ με δεικτη λαδιου κτλ...
πχ δεν ζοριστηκε καποια στιγμη καταλαθος και να πατηθηκε ολο μαζι μεσα (με το χιτωνιακι του) και τωρα να σου δειχνει μονιμως παραπανω.

Τοτε πρεπει να μαρκαρεις και να σιγουρεψεις την σταθμη νερου στο δοχειο διαστολων.
(φανταζομαι οτι θα το ειχες δει κατι τετοιο...)

Προσωπικα δεν μπορω να σκεφτω για ποιο αλλο λογο το μοτερ θελει "λιγοτερη" ποσοτητα λαδιου. (λες να υπαρχει τοσο σλαντζ που να ειναι ικανο να εκτοπιζει τοση ποσοτητα? χωρις να ειμαι και σιγουρος δεν νομιζω... Rolling eyes και σιγουρα δεν γινεται αυτο απο τη μια στιγμη στην αλλη)
σορρυ αλλα αυτο ειναι κατι που δεν το ξερω αρα και δεν μπορω να απαντησω με σηγουρια.

Υπαρχει και μια ποιο ακραια περιπτωση που δεν νομιζω να παιζει αυτο το σεναριο σε σενα... τι μοτερ εχεις?
(μου ειχε τυχει παλια σε ενα μοτερ που ειχα βελτιωσει) ειχε ζημια η αντλια βενζινης (μιλαμε για παλιο μοτερ) και χυνοτανε μεσα στο λαδι βενζινη.
Αυτο απο τη μια το καταλαβαινεις απο την ταπα λαδιου οπου μυριζει εντονα το λαδι και απο την αλλη αν δεν κανεις τιποτα (οπως αυτος ο ευλογημενος που το ειχε) και το αφησεις για παρα πολλα χλμ καποια στιγμη οταν θα ειναι ρελαντι αυτο απλα θα σβησει (γιατι θα "σφιξει στα κουζηνετα") η αν εισαι ψιλογκαντεμης θα βγει κανα εμβολο απο το πλαι...

Το λαμπακι ναι μενει αναμενο αλλα αν αδειασεις το δυκτιο τελιως θα μεινει για πολυ παραπανω χρονο και αυτο αυτοματως μειωνει την διαρκεια ζωης ολως των σημειων που βρισκονται σε τριβη μεταξυ τους.
Μπορει μαλιστα να ακουγεται "απλο" και αναξιο να του δωσουμε σημασια
αλλα τα τελευταια χρονια οι κατασκευαστες λιπαντικων εχουν δεχθει μεγαλη πισεση ωστε να βελτιωσουν τα προιοντα τους και να ειναι ποιο αποδοτικα στην λεγομενη instant lubrication.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την mechanic στις Τετ 01 Ιούν 2011, 18:02:27, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 17:59:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η PS δινει για αυτο το μοτερ 3 λιτρα χωρις φιλτρο και 3μιση με φιλτρο οποτε κατα πασα πιθανοτητα ολα τα υπολοιπα ειναι ανοχες του δεικτη λαδιου ή λαδι που δεν στραγγιζει. Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 18:24:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Η PS δινει για αυτο το μοτερ 3 λιτρα χωρις φιλτρο και 3μιση με φιλτρο οποτε κατα πασα πιθανοτητα ολα τα υπολοιπα ειναι ανοχες του δεικτη λαδιου ή λαδι που δεν στραγγιζει. Confused

με στραγγισμα 10 λεπτών, φιλτρο purflux βάζω 3lt και πάει ακριβώς στο max.
Οταν το αναψω / κλεισω περιμένω 5 λεπτα και ξαναβάζω άλλα ~300ml για να πάει στο max. Με 3.3 εμένα δείχνει max αν το μετρήσεις κρύο. Αν ομως το αναψεις απο κρυο και το σβησεις θέλει αλλα 200ml για να δειχνει max.

Κοντολογίς τα 3.5 αντιστοιχούν αν απο κρυο το ανάψεις, το σβησεις και το μετρήσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)

Ένταξη: 10 Ιαν 2008
Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 19:03:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:

Το οποίο Στέλιο, τι σημαίνει; Γιατί - δε θυμάμαι αν το 'χα ξαναγράψει - αλλά κι εγώ στην τελευταία αλλαγή έβαλα πολύ περισσότερο απ' όλες τις προηγούμενες. Αρκετά παραπάνω από 3.5, σίγουρα, δλδ. Το περίεργο είναι ότι η αλλαγή φίλτρου λαδιού με τέτοιο από Rallye είχε γίνει στην προτελευταία αλλαγή, στην οποία είχε πάρει κανονικά 3, 3 και κάτι.

Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Sinanai στις Κυρ 05 Ιούν 2011, 23:35:32, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 19:05:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα 206 εχουν αλλο καρτερ Κωστη οποτε δεν μπορω να σου πω με σιγουρια... Sad
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 19:08:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η διαφοροποίηση αυτή, όμως, της τελευταίας φοράς, μπορεί να σημαίνει κάτι; Σημειωτέον, πάντως, ότι δεν καίει στάλα. Confused

edit: Αν και είναι offtopic αυτή η κουβέντα εδώ, και συγγνώμη. Ας μεταφερθεί κάπου κατάλληλα. Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 19:38:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στελιο ειληκρινα δεν ξερω να απαντησω, με πιασατε αδιαβαστο Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 19:52:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στις αλλαγες παιζει επιλογη μεταξυ μικρου και μεγαλου φιλτρου?
Επιστροφή στην κορυφή
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 19:54:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι. Εγώ έχω το μεγάλο του 106. Wink

Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2011, 21:27:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το μονο που μπορω να κανω ειναι να περιμενω την επομενη αλαγη και τοτε θα δω
Επιστροφή στην κορυφή
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (16V) '06 Black Matte

Ένταξη: 11 Σεπ 2008
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 22 Αύγ 2011, 19:58:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμενα με τα Redline 10w-40 πηρε 3.2 λιτρα περιπου μαζι με το φιλτρο και περισεψε αρκετο απο το τελευταιο μπουκαλι. Η βεργα παντως δειχνει οτι ειναι Full.
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Φεβ 2012, 15:44:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπερα παιδια ξανα γραφω σε αυτο το τοπικ για μια κουβεντα που ειχαμε το καλοκαιρι για τα λαδια.αν δειτε τα προηγουμενα γραφω οτι στο προβλημα ειχα βρει λυση με το να δουλεψω λιγο την μιζα οταν στραγγιξουν τα λαδια .τεσπα το προβλημα δε λυθηκε.στην τωρινη αλαγη πηρε με το ζορι 3 μαζι με φιλτρο.πηγαινοντας σε μια αντιπροσωπεια για να παρω κατι ανταλλ. λεω δε κανω μια ερωτηση μπας και το εχουν ξαναδει αυτο το πραγμα? ο μηχανικος εκει αφου του ειπα αυτο με την μιζα και οτι μετα παιρνει κανονικη ποσοτητα αλα στην επομενη αλαγη τα ιδια μου ειπε δε στραγγιζει ολο το λαδι, επισης η γνωμη του ειναι οτι πρεπει να βγει βαση φιλτρο και τα συναφη οπως επισης οτι φταει αυτο

http://imageshack.us/photo/my-images/220/img002ad.jpg/
αλλα αυτο ειναι αναθυμιασεις δε καταλαβαινω τι ρολο βαραει στο οτι δε στραγγιζει ολα τα λαδια το μοτερ και θελει και μια μιζια Confused καμια ιδεα?

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Φεβ 2012, 16:52:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το σωληνακι δεν μπορει να κρατησει πανω απο 50,αντε 100 σου λεω εγω,ml... Confused

Απλα ο δεικτης εχει περιθωριο να παιξει λιγο οποτε αν το αποσπωμενο στελεχος του εκατσε πιο μεσα,λογικο να φτανει νωριτερα στο max. Sad
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Φεβ 2012, 17:05:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

βασίλη μήπως βάζεις αντιτριβικο ή είχες βάλει στο παρελθόν?
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Φεβ 2012, 17:34:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:
βασίλη μήπως βάζεις αντιτριβικο ή είχες βάλει στο παρελθόν?

οοοχι Cool ουτε καν τα εχω ακουμπησει αυτα

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 3 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης