PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

υγρα κυκλωματος ψυξης
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
thodwrhs (thodwrhs)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

2002 106 quicksilver ,cooper mk1 1967

Ένταξη: 19 Φεβ 2009
Τόπος: πατρα-ροδος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Νοέ 2011, 17:39:04    Θέμα δημοσίευσης: υγρα κυκλωματος ψυξης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εχω να αλλαξω παραφλου ενα χρονο...εχουμε καποια επωνυμα τα οποια να εχουν και μια α λιπαντικη ιδιοτητα κατι?τι γινεται?
τι προτεινεται τι εχετε δοκιμασει?
γιατι κατι ακουσα οτι πρεπει να τα αλλαζουμε μια φορα τον χρονο.ισχυει?

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
kourlis (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC

Ένταξη: 03 Ιαν 2008
Τόπος: Κολωνός - Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Νοέ 2011, 18:45:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπερβολή είναι ρε Θοδωρή μια φορά το χρόνο...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 90hp sport

Ένταξη: 16 Νοέ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Νοέ 2011, 19:23:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάθε 4ετία αλλάζονται συνήθως.

Μέχρι τότε συμπλήρωση αν χρειάζεται.

Επίσης τα valeo ξέρω πως είναι καλά για τα περισσότερα πεζώ αλλά και γενικότερα.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Driver ///M στις Πεμ 24 Νοέ 2011, 22:42:36, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Νοέ 2011, 19:36:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Repsol Anticongelante Puro ανά 2-3 χρόνια μαζί με θερμοστάτη κ είσαι μιά χαρά !

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
athanas (Στεφανος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 1.6 16v

Ένταξη: 17 Μάϊ 2010
Τόπος: χμμμμμμμ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Νοέ 2011, 19:50:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
Repsol wrc Anticongelante Puro ανά 2-3 χρόνια μαζί με θερμοστάτη κ είσαι μιά χαρά !

Άν έχει και την λέξη wrc ακόμα καλύτερα!!!! Wink

Υ.Γ. βγαίνει ακόμα?

Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί. 
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός.
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Νοέ 2011, 20:13:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

athanas έγραψε:
Υ.Γ. βγαίνει ακόμα?

Γιατί όχι? Το καλοκαίρι το είχε ο χαραλαμπάκης πάντως Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more

Ένταξη: 03 Ιούν 2007
Τόπος: Pole Position

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Νοέ 2011, 21:32:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και τιμή πόσο πάει περίπου; 4λιτρο είναι;

My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it.
Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Τον τελευταίο καιρό με 309

Ένταξη: 05 Αύγ 2004
Τόπος: Serres mode

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Νοέ 2011, 21:39:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TopGear έγραψε:
Και τιμή πόσο πάει περίπου; 4λιτρο είναι;

Η τιμή του είναι 8-9 €/λτ και έρχεται σε συσκευασία του 1λτ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπεράσεται την αναλογία 1/1( για 1 λτ PURO --> 1 lt απεσταγμένο νερό). Το προϊόν αυτό έχει εξερετικές ιδιότητες απαγωγής θερμότητας ( όπου είναι ακόμη καλύτερες όταν πρόκειται για αλουμινένια μπλοκ). Κατά την κυκλοφορία του αφήνει στα κινούμενα μέρη της αντλίας νερού ένα λιπαντικό φιλμ. Το χρησιμοποιώ από το 2006 με αλλαγές κάθε χρόνο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
thodwrhs (thodwrhs)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

2002 106 quicksilver ,cooper mk1 1967

Ένταξη: 19 Φεβ 2009
Τόπος: πατρα-ροδος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Νοέ 2011, 21:41:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν ειναι υεπρβολη τοτε οκ γιατι τα χω αλλαξει περυσι για αυτο ρωταω....
αν ειναι οταν ειναι η ωρα τους θα βαλω αυτα που ειπατε τα ρεπσολ ευχαριστω για τις απαντησεις Smile

Επιστροφή στην κορυφή
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 11 Δεκ 2011, 17:34:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απο αλλο φορουμ διαβασα-εμαθα οτι καλυτερα να βαζουμε αντιψυκτικο που το αναμιγνυουμε με απεσταγμενο, οπως σωστα λενε τα παιδια παραπανω.
Το παραφλου ειναι ετοιμο στη μιξη, αλλα καλυτερα αποτελεσματα εχουμε με το αντιψυκτικο.
Εμενα το υγρο ψυξης εχει γινει καφε πλεον, μαλλον απο σκουριες και εχω 2 χρονια να το αλλαξω.
Οποτε λεω να δοκιμασω κι εγω το reψωλ Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Απρ 2013, 23:17:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχει δοκιμάσει κανείς το Total Glacelf auto supra? http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=839&category_id=130&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el

Επίσης, το Valeo protectiv 100?

To πρώτο έχει 5 ευρώ/λ και χρησιμοποιείται αδιάλυτο, ενώ το δεύτερο 6 αλλά μπαίνει σε αναλογία 1:1 οπότε έρχεται σχεδόν στη μισή τιμή.

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς κάποιο απ'τα 2 να μας πει εντυπώσεις?
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 02 Απρ 2013, 10:26:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

To Valeo το φοράω στο Clio. Μιά χαρά είναι όσον αφορά την απόδοση.

Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 02 Απρ 2013, 23:22:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
To Valeo το φοράω στο Clio. Μιά χαρά είναι όσον αφορά την απόδοση.

Eυχαριστώ για το feedback.

Tελικά πήρα τα total glacelf τα οποία υπύρχαν σε δυο εκδόσεις, κόκκινα συμπυκνωμενα και μπλε μη συμπυκνωμένα.
Πήρα τα κόκκινα τελικά (τα οποια είναι με την πιστοποιηση g12) και θα τα βάλω 1:1 (μέχρι 1:2 μπαίνουν).
Για να δούμε.
Επιστροφή στην κορυφή
vasilisalessia (vasilis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot307 1.4 16v

Ένταξη: 07 Σεπ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Απρ 2013, 11:20:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

πρεπει να βαλεις τουλαχιστον το 33% σε Glacelf Auto Supra.και μη ξεπερνας το 70%σε Glacelf Auto Supra,διαλυομενο με απιονισμενο νερο μονο.το καλυτερο θα ειναι το 50% δηλαδη 50-50 νερο-Glacelf Auto Supra
Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Απρ 2013, 14:03:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vasilisalessia έγραψε:
πρεπει να βαλεις τουλαχιστον το 33% σε Glacelf Auto Supra.και μη ξεπερνας το 70%σε Glacelf Auto Supra,διαλυομενο με απιονισμενο νερο μονο.το καλυτερο θα ειναι το 50% δηλαδη 50-50 νερο-Glacelf Auto Supra

Έτσι.
1:1 θα τα βάλω για τη μέγιστη προστασία. Κι εσύ αυτά χρησιμοποιείς Βασίλη?
Επιστροφή στην κορυφή
vasilisalessia (vasilis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot307 1.4 16v

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Απρ 2013, 15:06:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω θα βαλώ η αυτο που σου εγραψα παραπανω της τοταλ η το μοτουλ που εγραψα παλι παραπανω που ειναι ηδη ετοιμο.αλλα κοστιζει λιγο παραπανω.
το αλλαξα 1μιση χρονο πριν με το πρασινο της πεζω.αλλα θα το ξαναλλαξω σε κανα μηνα.το βαλεο ειχανε βαλει.
βαλε το 1-1.καλα θα κανεις.και θα δεις και διαφορα στη θερμοκρασια..
Επιστροφή στην κορυφή
vasilisalessia (vasilis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot307 1.4 16v

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Απρ 2013, 16:49:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λοιπον.μια ανανεωση.περι υγρου ψυγειου.μιλησα με το μηχανικο μου για το υγρο ψυγειου και μου ειπε οτι το κοκκινο ειναι πολυ υψηλοτερων προδιαγραφων απο το πρασινο.και ειναι για κινητηρες αλουμινιου η με μερη αλουμινιου.αλλα.για οποιον(οπως εγω)του βαζανε το πρασινο..αν θελει να βαλει το κοκκινο πρεπει να κανει μια διαδικασια πριν.για να μην ερθουνε σε επαφη τα δυο διαφορετικου τυπου υγρα.θα πρεπει να βγαλει το υγρα(πρασινα δηλαδη παλια).
μετα βαζει και ξεπλενει το κυκλωμα με απλο νερο απιονισμενο.
μετα βαζει μοοοονο νερο και κανει καποιες μικρες αποστασεις για μια εβδομαδα περιπου για να καθαρισει ακομα λιγο.και μετα πεταει το νερο με το καταλοιπα του πρασινου και βαζει μονο κοκκινο.
αυτη ειναι η σωστη διαδικασια.και αυτος ετσι το αλλαζει.
απλα το κοκκινο g12 ειναι κλασης ανωτερο απο το πρασινο.θελει ομως διαδικασια.αλλα μου ειπε και το πρασινο αν το αλλαζεις ανα δυο χρονια και το προτεινει ο κατασκευαστης εισαι καλυμενος.το κοκκινο ειναι ΚΑΙ σαν ενα ειδος "βελτιωσης" του κινητηρα.
Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Σεπ 2013, 15:32:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω μια απορία.
Αν δεν έχει γίνει σωστή εξαέρωση στο κύκλωμα ψύξης, υπάρχει περίπτωση ακόμα και 4 μήνες μετά να κατεβαίνει λιγάκι η στάθμη του δοχείου διαστολής?
Η αυτό συμβαίνει μόνο το πρώτο διάστημα?

Ρωτάω γιατί παρατηρώ μερικές φορές ότι λείπουν γύρω στα 100-200ml παραφλού, αλλά όχι σε τακτά διαστήματα.
Ας πούμε 1 μήνα ολόκληρο το καλοκαίρι δεν κατέβηκε σταγόνα, αλλά από την προηγούμενη βδομάδα κατέβηκε γύρω στα 150ml.
Το ιδιο είχε συμβεί και πριν κανα 2μηνο και μετά τίποτα.

Είναι φυσιολογική η απώλεια αυτή, μπορεί να οφείλεται σε κακή εξαέρωση, ή έχω κανα θέμα με φλάτζα (πάλι)?
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Σεπ 2013, 16:41:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Driver ///M έγραψε:
Έχω μια απορία.
Αν δεν έχει γίνει σωστή εξαέρωση στο κύκλωμα ψύξης, υπάρχει περίπτωση ακόμα και 4 μήνες μετά να κατεβαίνει λιγάκι η στάθμη του δοχείου διαστολής?

Ρωτάω γιατί παρατηρώ μερικές φορές ότι λείπουν γύρω στα 100-200ml παραφλού, αλλά όχι σε τακτά διαστήματα.
Ας πούμε 1 μήνα ολόκληρο το καλοκαίρι δεν κατέβηκε σταγόνα, αλλά από την προηγούμενη βδομάδα κατέβηκε γύρω στα 150ml.

Είναι φυσιολογική η απώλεια αυτή, μπορεί να οφείλεται σε κακή εξαέρωση, ή έχω κανα θέμα με φλάτζα (πάλι)?

Αρη,την ιδια απορια εχω κι εγω εδω και λιγο καιρο...μετα απο σπασμενο κολαρο στο 106 μου,συμπληρωσα κανονικα παραφλου και εκανα εξαερωση,μετα απο καποιο διαστημα(πανω απο διμημνο) ειχε παει στο min συμπληρωνω,αλλα αυτη τη φορα,μου φανηκε πως ειχα υψηλοτερη θερμοκρασια(ηδη απο την τελευταια φορα που συμπληρωσα),πριν κατι μερες χρειαστηκε παλι συμπληρωμα Evil ε,απο 'κεινη τη μερα δεν ανεβαζει ευκολα θερμοκρασια και ακομη και στην κινηση δυσκολα θα φτασει στη μεση...ειμαι πολυ μπερδεμενος,για το αν ολα αυτα ειναι φυσιολογικα Rolling eyes

Υ.Γ
Τα λαδια μου ειναι πεντακαθαρα,οπως και τα υγρα του ψυγειου!

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Σεπ 2013, 16:55:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:
Driver ///M έγραψε:
Έχω μια απορία.

Αρη,την ιδια απορια εχω κι εγω εδω και λιγο καιρο...μετα απο σπασμενο κολαρο στο 106 μου,συμπληρωσα κανονικα παραφλου και εκανα εξαερωση,μετα απο καποιο διαστημα(πανω απο διμημνο) ειχε παει στο min συμπληρωνω,αλλα αυτη τη φορα,μου φανηκε πως ειχα υψηλοτερη θερμοκρασια(ηδη απο την τελευταια φορα που συμπληρωσα),πριν κατι μερες χρειαστηκε παλι συμπληρωμα Evil ε,απο 'κεινη τη μερα δεν ανεβαζει ευκολα θερμοκρασια και ακομη και στην κινηση δυσκολα θα φτασει στη μεση...ειμαι πολυ μπερδεμενος,για το αν ολα αυτα ειναι φυσιολογικα Rolling eyes

Υ.Γ
Τα λαδια μου ειναι πεντακαθαρα,οπως και τα υγρα του ψυγειου!

Kι εμένα είναι.
Εγώ φοβάμαι μήπως τυχόν μπαίνει νερό λόγω της φλάτζας στον κύλινδρο-πιστόνι και το καίει, γι'αυτό έχω την μικρή αυτή απώλεια.
Απλά αν ήταν έτσι θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχω σε μόνιμη βάση απώλεια, όχι όποτε το θυμηθεί.
Βέβαια δεν ξέρω, μπορεί να είναι αρχή ακόμα και μετά να γίνεται σε σταθερή βάση, οπότε προς το παρόν απλά το παρακολουθώ και συμπληρώνω μέχρι τη μέση υγρά.

Επίσης κανα ιδιαίτερο τρέμουλο στο ρελαντί δεν βλέπω όταν το βάζω μπρος, μπορεί καμια φορά να πέσει και να ξανανέβει στιγμιαία αλλά τίποτε άλλο.
Οι λεγόμενες αρρυθμίες όταν το βάζεις μπροστά κι έχεις θέμα με τη φλάτζα, έτσι είναι ή πιο έντονες?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης