Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Sinanai (Κωστής) Άντε γεια !!!

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)
Ένταξη: 10 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 5637 Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 09:04:16 Θέμα δημοσίευσης: Σούξου μούξου μανταλάκια (κουβέντα επί παντός του επιστητού) |
|
|
Φτιάχνω αυτό το topic, στο οποίο μπορούμε να γράφουμε ό,τι αρλούμπα μας απασχολεί, χωρίς να χαλάμε - λέμε τώρα - τη συνάφεια, την τάξη και την αρμονία - εδώ γελάμε - του λοιπού forum.
Και ξεκινώ με το νέο topic του AlienHack με αφορμή αυτό το post του Χρήστου:
Gr13 στο Εγκατάσταση Υγραερίου σε αυτοκίνητο έγραψε: | Από ότι μου είπε ο ξάδερφος μου τώρα το Πάσχα που είχε έρθει,μια και κάνει αυτή την δουλειά,τα τελευταίας τεχνολογίας μου φαίνεται 4η-5ης γενιάς δεν θυμάμαι καλά,όχι απλά κάνουν για όλα αλλα ανεβάζουν και κατά 5% την ιπποδύναμη σε σχέσει με την βενζίνη. |
Το νέο topic, λοιπόν, του Αλέξανδρου, προβλέπω να είναι Υγραέριο vs Γκαζοζέν. Και υπότιτλος: Ο νέος είναι ωραίος - και οικολογικός - αλλά ο παλιός είναι αλλιώς 
Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
salex (Στελιος) Έχω ξεφύγει !!!

3008 (ex 207 GT)
Ένταξη: 21 Οκτ 2006 Δημοσιεύσεις: 2596 Τόπος: Παλλήνη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 13:14:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Υγραέριο τελευταίας γενιάς = καλό πράγμα
Φορολόγηση υγραερίου = κακό πράγμα
Επίσης γνωστό και ως
"Πώς μπορείτε να κάνετε 1,000,000 οδηγούς να βάλουν στον πρωκτό τους 4 μπεκ, 3 μέτρα λάστιχο και μια ευμεγέθη δεξαμενή υγραερίου ταυτόχρονα."
Σύντομα κοντά σας...
http://www.etuners.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
AlienHack (Alexander) Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002
Ένταξη: 10 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 4131 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 13:48:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
salex έγραψε: | Υγραέριο τελευταίας γενιάς = καλό πράγμα
Φορολόγηση υγραερίου = κακό πράγμα
Επίσης γνωστό και ως
"Πώς μπορείτε να κάνετε 1,000,000 οδηγούς να βάλουν στον πρωκτό τους 4 μπεκ, 3 μέτρα λάστιχο και μια ευμεγέθη δεξαμενή υγραερίου ταυτόχρονα."
Σύντομα κοντά σας... |
ισχυει οντως οτι στα νεα μετρα θα φορολογήσουν εξτρα το υγραέριο?
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pugobios (Costantin) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!
Ένταξη: 25 Μάϊ 2006 Δημοσιεύσεις: 1146 Τόπος: κατω απο τη ραμπα...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:09:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εχω κιτακι σπιτι αδερφε... δουλευει ΑΛΛΑ υποσυνθηκες..
σε αμαξια με καρμπιρατερ οκ κανει διαφορα στα χλμ απο την αρχη αλλα στα δικα μας με λ σενσορα κτλ θελει και ηλεκτρονικα κυκλοματα που να μπερδευουν τον λ...
ο λογος ειναι οτι οταν γινεται η ηλεκτρολυση (το εχω εγκαταστησει σε 2 αμαξια και ειδα) ελευθερονεται υδρογονο και οξυγονο... αυτα πανε μπροστα απο την πεταλουδα και τα ρουφαει στον θαλαμο καυσης η εισαγωγη μολις ανοιγει η πεταλουδα (πατησεις γκαζι) γινεται η καυση ΑΛΛΑ επειδη ο εγκεφαλος δεν ξερει οτι ο αερας που του βαζεις ειναι ΤΟΣΟ πλουσιος σε οξυγονο (συν το οτι περιεχει εξτρα καυσημο) σου δινει μια Α ποσοτητα καυσημου, επειδη ομως εσυ βαζεις και αλλο οξυγονο μεσα δεν γινεται σωστη στοιχειομετρικη καυση και περισσευει οξηγονο.. το διαβαζει ο λ (φτωχο μειγμα) και λεει στον εγκεφαλο να πεταξει και αλλο καυσημο μεσα... οποτε η καταναλωση σου ουσιαστικα αυξανεται ή μενει σταθερη στην καλυτερη αντι να μειωθει...
στην αμερικη σου δινουν και ενα κυκλομα που μπερδευει τον λ και δινει αλλες τιμες στον εγκεφαλο (ή σου δινουν update εγκεφαλου για το καθε μοντελο) για να μην πεταει περισσοτερο καυσιμο..
αυτα ...
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:14:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:15:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βαζε οσα αστερακια θελεις... παρε πρωτα ενα τατοιο συστημα στα χερια σου δοκιμασε το και μετα βαλε και φατσουλες με παπαρακια απο πανω....
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:28:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ετσι ειναι..τον τελευταιο καιρο βγαλανε και στο εμποριο και τα δινουν με παραλληλο εγγεφαλο οπου αναλογα τις κυψελες κοβουν βενζινα.οποτε δινουμε ποδι το υγραεριο και με 300 ευρο παιρνουμε νερακι 
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:33:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pugobios έγραψε: | ετσι ειναι..τον τελευταιο καιρο βγαλανε και στο εμποριο και τα δινουν με παραλληλο εγγεφαλο οπου αναλογα τις κυψελες κοβουν βενζινα.οποτε δινουμε ποδι το υγραεριο και με 300 ευρο παιρνουμε νερακι  |
ναι αλλα για να πετυχεις 50% οικονιμια (που θεωριτικα τοση κανεις αν πας στο υγραεριο) θελεις 2-3 κυψελες παραλληλα και δεν ξερω κατα ποσο μετα θα ειναι λειτουργικο (που θα τις χωρεσεις μεσα στον χωρο της μηχανης, τοσο πολυ εξτρα οξηγονο που θα δινεις.. θα γινεται σωστη καυση ή θα πνιγεται το καυσιμο.. κτλ)
ΥΓ. ξερεις κανεναν εσυ προσοπικα που να εγκαθιστα-πουλα τετοια? γιατι εχω 2 κυψελες αλλα πρεπει να βρω λυση για τον παραλληλο εγκέφαλο.. 
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:38:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ενας φιλος βρηκε ακρη για να φερει γυρω στα 300-350 μου ειπε.κοιτα με 2-3 κυψελες αν βαλεις εισαι κομπλε και δεν ειναι αναγκη να ειναι στον χωρο μηχανης...ο παραλληλος αυτο ακριβως κανονιζει μπρορει να κοψει σχεδον τελειως την βενζινη ωστε να καιει αποκλειστικα νερο η λειτουργια του ειναι παρομοια με αυτου του υγραεριου
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
chiefjian (Ηλίας) Δραστήριο μέλος

Smart CDI
Ένταξη: 04 Νοέ 2010 Δημοσιεύσεις: 220 Τόπος: Aσπρα Σπιτια Βοιωτιας-Χανια Κρητης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:49:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δες λιγο πτυχια ο τυπος απο πισω....και μεις παλευουμε να βγαλουμε ενα πολυτεχνειο... 
It's not the ride...it's the rider!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:50:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pugobios έγραψε: | ενας φιλος βρηκε ακρη για να φερει γυρω στα 300-350 μου ειπε.κοιτα με 2-3 κυψελες αν βαλεις εισαι κομπλε και δεν ειναι αναγκη να ειναι στον χωρο μηχανης...ο παραλληλος αυτο ακριβως κανονιζει μπρορει να κοψει σχεδον τελειως την βενζινη ωστε να καιει αποκλειστικα νερο η λειτουργια του ειναι παρομοια με αυτου του υγραεριου |
το ξερω για την λειτουργεια του , εχω ριξει πολυ διαβασμα στο θεμα πιστεψε με...
εγω εχω βρει με 100Ε κυψελλη που παραγει μεχρι και 2 λιτρα Η το λεπτο (ειναι πο το μαξιμουμ παραγωγης σε στεγανη κυψελη) με τον καταληλο καταλυτη.. Το προβλημα μου ειναι με τον παραλληλο εγκεφαλο.. και ψαχνω καποιον που να εχει την λυση γιαυτο..
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:50:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
chiefjian έγραψε: |
Δες λιγο πτυχια ο τυπος απο πισω....και μεις παλευουμε να βγαλουμε ενα πολυτεχνειο...  |
θα ειναι βεβαιώσεις απο σεμιναρια!! 
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:54:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
o παραλληλος δεν ειναι τιποτα...και με εναν απλο παραλληλο αμα νιωθεις να τον ρυθμισεις πιστευω μπορεις να κανεις δουλεια ρε.αναλογιες ειναι τιποτα παραπανω...παιρνεις ενα wideband και βλεπεις ποσο μπορεις να το ρυθμησεις
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 14:57:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
οσο για τις κυψελες θελει ανοξειδωτες να ξερεις...
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 15:09:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ανοξειδοτες εχω... 
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 15:11:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτές οι κλαπ@ρχιδιές με γεννήτριες υδρογόνου στο αμάξι που κάνουν on-the-fly ηλεκτρόλυση κλπ κλπ είναι εφάμιλλες με μαγνητάκια και ταμπλέτες για το ρεζερβουάρ.
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 15:22:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
drdino έγραψε: | Αυτές οι κλαπ@ρχιδιές με γεννήτριες υδρογόνου στο αμάξι που κάνουν on-the-fly ηλεκτρόλυση κλπ κλπ είναι εφάμιλλες με μαγνητάκια και ταμπλέτες για το ρεζερβουάρ. |
αυτο το λες γιατι εχεις δει απο κοντα ή ετσι πιστευεις βασιζομενος σε θεωριτικο υποβαθρο?
θελεις να ερθεις να σου δειξω τι ωραιο Hydrogentorch
http://www.youtube.com/watch?v=mKKoU1Fp3gs&feature=related
εχω κανει με την κυψελη μου? ή τι ωραια που καταλαθος ανατιναξα ενα bubler γεματο με υδρογονο ? επειδη εχω δει και μετρησει την ποσοτητα Υδρογονου που βγαζει η μια κυψελη και επειδη εχω δει και ποσο εφλεκτο ειναι το Η πιστεψε με σαν θεωρια λειτουργει και στην πραξη. το μονο κολημα στα αμαξια ειναι το να ρυθμισεις τον εγκεφαλο σου...
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 15:24:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
drdino έγραψε: | Αυτές οι κλαπ@ρχιδιές με γεννήτριες υδρογόνου στο αμάξι που κάνουν on-the-fly ηλεκτρόλυση κλπ κλπ είναι εφάμιλλες με μαγνητάκια και ταμπλέτες για το ρεζερβουάρ. |
ξέχασες το ανεμιστηράκι στην εισαγωγή αέρα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|