PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Η Οδύσσεια ενός 309
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
poliviosfp (pol)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 309 1.4 (8V) 1992

Ένταξη: 14 Φεβ 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Φεβ 2011, 15:25:21    Θέμα δημοσίευσης: Η Οδύσσεια ενός 309 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γενικά λόγω κατοχής χόντα και ιαπωνικών μέχρι τώρα έχω μάθει από τα αμάξια μου να λειτουργούν ρολόι και να έχουν πάντα σταθερή απόδοση. Δεν έχω συνηθίσει δηλαδή σε μπερδέματα, απροθυμίες, πτώση σε απόδοση, διακοπές, κτλ κτλ. Από πέρυσι που πέρασε στα χέρια μου το 309 της γυναίκας μου, τα έχω δει όλα. Το αμάξι είναι κατά τα άλλα σε άριστη κατάσταση και μέσα και έξω και το πήρα στα χέρια μου με 105.000κμ. Τα σέρβις του γίνονταν πάντα στην αντιπροσωπεία, πάντα με γνήσια ανταλλακτικά και όλα πριν την ώρα τους. Το μόνο κακό ίσως ήταν ότι τα τελευταία χρόνια δεν έβγαινε παρά μόνο 1-2 μέρες την βδομάδα από το γκαράζ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης τα χμ που έκανε ήταν αποκλειστικά στην εθνική ή σε ανοιχτό δρόμο. Γενικά ο πεθερός μου έλεγε ότι το κουσούρι του αυτοκινήτου αυτού ήταν ότι ήθελε ζέσταμα. Πραγματικά μόλις η θερμοκρασία έπιανε τον πρώτο δείκτη (το οποίο γινόταν σε 2-3λεπτά) δούλευε αρκετά καλά και δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Βέβαια αυτό δεν μπορούσα να το χωνέψω μιας και δεν ήταν καρμπυρατέρ το αμάξι αλλά ψεκαστό. Συμβιβάστηκα με αυτό, αλλά μόλις άρχισε να γράφει αρκετά χμ άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορα.

Καταρχάς το θέμα ξεκινάει με διακοπές στην εθνική στο πάτημα του γκαζιού πάνω από ένα ποσοστό. Επίσκεψη στην πεζό Πάτρας και αφού αλλάχθηκαν μπουζί (τα είχα αλλάξει πριν λίγο καιρό αλλά μόλις είδαν ότι δεν είναι πεζό αλλά ngk μου είπαν ότι δεν κάνουν), αλλαγή φίλτρου βενζίνης και μετά από δοκιμές είδαμε ότι ήτα το ράουλο του ντιστριμπιτέρ το οποίο και αλλάχθηκε.
Όλα καλά για λίγα χμ
Μετά από 1-2 μήνες αρχίζει η ενοχλητική συμπεριφορά, τα πρώτα λεπτά λειτουργίας να κάνει διακοπές στο γκάζι (φαινόταν ηλεκτρικό πρόβλημα). Το αντιμετώπιζα με ζέσταμα, ενώ παράλληλα στην κίνηση στην πόλη με 1η 2α και λίγες στροφές μπέρδευε και ενώ πατούσες σταθερό γκάζι το αμάξι δεν πήγαινε όπως έπρεπε. Επίσης είχα αδικαιολόγητα μεγάλη κατανάλωση. Μέσα στην πόλη έπιανε 10 λίτρα αν και στην εθνική έκαιγε γύρω στα 6.5. Προσανατολίζομαι λοιπόν στον αισθητήρα λάμδα τον οποίο και αλλάζω, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.
Σιγά σιγά άρχισε να ανάβει και το τσεκ.
Επίσκεψη στην πεζό Ρεθύμνου οι οποίοι βάζοντας στο διαγνωστικό και το οποίο έδειχνε βλάβη- χαμηλή τάση μπαταρίας-αλλάξαμε την μπαταρία. Ωστόσο τα βολτ της μπαταρίας ήτανε καλά στην μέτρηση με το πολύμετρο (12.5 σβηστό μοτέρ) αλλά δεν έφερα αντίρρηση.
Φυσικά η αλλαγή μπαταρίας δεν έλυσε το θέμα των διακοπών και της απροθυμίας.
Λίγες μέρες μετά, όταν πάταγες το γκάζι έριχνε στροφές και έσβηνε, ενώ μετά ήταν μπουκωμένο και δεν έπαιρνε μπροστά.
Επίσκεψη σε φίλο μηχανικό, και καθαρισμός πεταλούδας και όλου του συστήματος, και αλλαγή αισθητήρα ψυχρής εκκίνησης. Εκεί φάνηκε να δουλεύει πολύ καλύτερα, αλλά η κατανάλωση ήτανε ίδια, και τη απροθυμία στην πόλη το ίδιο. Ωστόσο δεν έσβηνε.
Επόμενη βλάβη το βηματικό μοτέρ. Άλλοτε δούλευε άλλοτε όχι, ρίχνοντας τις στροφές στις 500. Το άλλαξα και αυτό.

Στο μεταξύ όμως αρχίζει να ανάβει το τσεκ όλο και πιο συχνά ενώ σταθερά τα πρωϊνά βλέπεις να πετάει μαυρίλες από πίσω ένδειξη πλούσιου μείγματος.
Στην πεζό σταθερά έβγαζε ίδιες βλάβες, χαμηλή τάση μπαταρίας, και πρόβλημα στον ψεκασμό. Επειδή δεν έπαιζε με την καμία να δώσω ένα σκασμό λεφτά για καινούριο ψεκασμό βρίσκω ένα μεταχειρισμένο και τον βάζουμε επάνω. Να πω την αλήθεια με αυτόν τον ψεκασμό δούλευε καλύτερα, λίγο πιο ροπάτα και χωρίς να κάνει πολλές διακοπές στο γκάζι. Από τότε όμως το τσεκ ανάβει σχεδόν συνέχεια, ειδικά όταν οι στροφές πέφτουν στιγμιαία και σε διάφορες κουφές φάσεις.

Τον ψεκασμό τον άλλαξα κυρίως λόγω του φόβου μήπως τα έχει παίξει το μπεκ, ο ρυθμιστής πίεσης ή το ποτανσιόμετρο της πεταλούδας (έβγαζε και τέτοια βλάβη).
Μην τα πολυλογώ βρίσκω έναν ηλεκτρολόγο που ασχολείται με πεζό και δοκίμαασε το ντιστριμπιτέρ. Φυσώντας σε ένα σωληνάκι διαπίστωσε ότι έχει σκάσει η φούσκα του αβάνς. Μου είπε ότι δεν αλλάζει μόνο αυτό το ανταλλακτικό και δυστυχώς πρέπει να πάρω καινούριο. Αν είχα μπος ντιστριμπιτέρ μου είπε ότι θα άλλαζε μόνο αυτό, αλλά δυστυχώς το ντουσελιέ δεν άλλαζε μόνο φούσκα. Παίρνω Γκαγκαστάθη και μου βρίσκει Sagem για 150ε.. Με βαριά καρδιά τα δίνω.
Αυτό έλυσε και το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό. Το αμάξι δεν μπορούσε να σηκώσει αβανς και ήτανε ψόφιο. το μοτέρ ακούγεται πιο ζωντανό και τραβάει από τις 1500. Μου είπε επίσης ότι μου είχαν βάλει λάθος αισθητήρα ψυχρής εκκίνησης (μπλε αντί για πράσινο) οπότε τον ξανάλλαξα.

Όλα καλά μέχρι εδώ αν εξαιρέσω οτι το τσεκ ανάβει με την ίδια συχνότητα
Rolling eyes

Οπότε ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται.

Έιχε ποτέ κανένας παρόμοιες εμπειρίες με 309; Τι άλλο να κοιτάξω ρε παιδιά Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Φεβ 2011, 21:32:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καταλυτης οφ.αυτα τα μοτερ εχουν γενικο θεμα με τα ηλεκτρικα το οποιο επικεντρωνεται στο συστημα τροφοδοσιας περισσοτερο και το οτι ειναι ιντζεξιον μη σε ξεγελαει...ειναι απλα ενα πιο συγχρονο καρμπυρατερ απλα αντι για καρμπυρατερ εχει τον εγγεφαλο να δινει ρευμα στο μπεκ ακομα και τα ρευματα του ειναι μηχανικα...εφοσον εχεις αλλαξει τα παρελκομενα αλλαξε και ενα καταλυτη κατα προτιμηση βαλε καποιον μεταλλικο αν εχεις σκοπο να το κρατησεις καιρο γιατι λογο πλουσιων μιγματων τους βουλωνει σχετικα ευκολα

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Citroen AX... soon eurofighter !

Ένταξη: 21 Αύγ 2007
Τόπος: Οπου λαχει ....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Φεβ 2011, 21:57:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ετσι ...χοντρικα..ποσα εχεις δωσει μεχρι τωρα?
Ολα αυτα που αλλαξες τα αλλαξες με καινουρια?
οι διακοπες και ολα αυτα που εκανε ειναι πολυ ορατα σε διαγνωστικο και δεν καταλαβαινω γιατι δεν το εβαλε κανενας πανω να το "διαβασει" Confused
Τα κλασικα συμπτωματα του ποντεσιομετρου του μονοποϊντ.... Evil
με οσα εχεις αλλαξει μαλλον θα επερνες αλλο μοτερ καλυτερο και ολοκληρο... Exclamation
Μαλλον θελεις να βρεις εναν καλο μηχανικο... Wink

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
poliviosfp (pol)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Φεβ 2011, 21:58:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

βασικά θα του μετρήσω ρύπους κάποια στιγμή να δω αν όντως παίζει κάτι τέτοιο.
Το θέμα πλέον είναι ότι ανάβει το τσεκ χωρίς να έχω κάποιο εμφανές πρόβλημα δυσλειτουργίας. Ανάβει όταν πέφτουν οι στροφές στιγμιαία και σε κουφές στιγμές με σταθερό γκάζι.
Το θέμα είναι ότι για να βρει τι έχει ο συγκεκριμένος ηλεκτρολόγος(γιατί οι κωδικοί που βγάζει σαν βλάβες έχουν γενική περιγραφή και μπορεί να είναι οτιδήποτε παρελκόμενο) πρέπει να μείνει πάλι το αμάξι πολύ καιρό μέσα και έχω βαρεθεί να χαλάω όλον τον ελευθερο μου χρόνο εκεί. Από την άλλη σκέφτομαι μην είναι κάτι σοβαρό Rolling eyes

Τέλος πάντων, έχουμε μέλη με 309 στο φόρουμ?
Επιστροφή στην κορυφή
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)

Ένταξη: 10 Ιαν 2008
Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 00:24:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

iceage... Wink

Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 14:55:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και εγω εχω αλλα χωρις τον λυκο επανω του Laughing

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
poliviosfp (pol)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 15:53:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ώρες ώρες σκέφτομαι να αλλάξω μοτέρ μόλις παρουσιάσει καμιά σοβαρότερη βλάβη.
Τα 1.6 8V (ραλύ) είναι πιο πολιτισμένα ή και αυτά είναι έτσι ράθυμα και με τα κέφια τους;

Δεν έχω εντοπίσει κάποιο τόπικ με 309 Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 16:56:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχοντας κάποια χρόνια συμβίωσης στο παρελθόν με 106 1.4 με τον ΚDY, (δεν ξέρω αν φοράς τον ίδιο κινητήρα), μόνο τα καλύτερα έχω να πω γι'αυτό το μοτεράκι, με αχίλλειο πτέρνα και αιτία όλων των κακών το ποτενσιόμετρο του μονοποιντ που φαγώνεται για πλάκα, αλλα αυτό είναι το Νο1 που κοιτάς σε αυτά τα μοτέρ. Εγω το είχα αλλάξει, με ιμιτασιόν μάλιστα (μόνο την πλακέτα 50€ περίπου) και όλα τα προβλήματα είχαν λυθεί μέχρι που το έδωσα. Πάντως θεματάκια με βαλβίδες ψυχρής εκκίνησης, φούσκες κλπ, είναι λογικό να προκύπτουν με τα χρόνια...
Στο θέμα τις φούσκας του αβανς, εγώ τη φούσκα την είχα καταργήσει, παρόλο που την είχα αλλάξει. Το είχα σταθερό, απλά ρυθμισμένο τέρμα, με πολυ καλά αποτελέσματα!
Πραγματικά πολύ τίμιο μοτεράκι, και με πολύ νεύρο! Evil

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Τον τελευταίο καιρό με 309

Ένταξη: 05 Αύγ 2004
Τόπος: Serres mode

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 20:04:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

z@ck! έγραψε:

Δεν χρειαζόταν να αλλάξεις τίποτα άλλο από αυτά που άλλαξες. Με μία πλάκα ποτενσιόμετρου θα έλυνες το πρόβλημά σου γρήγοτα και φθηνά. Ένα άλλο ακόμα θεματάκι υπάρχει και με την το έμβολο που υπάρχει πάνω στο σώμα της πεταλούδας και είναι υπαέθυνο για το άνοιγμα αυτής σε καθεστώς τσοκ. Αυτό παίρνει κενά και δεν επιστρέφει στην αρχική του θέση όταν φύγει από το τσοκ. Κατά τα άλλα ένα μοτέρ κλασσικό 8v γαλλικό, πολύ ροπάτο μέχρι τις 4500rpm και με ένα 13/59 δεν υπάρχει αντίπαλος μέσα στην πόλη. Λόγω αλουμινένιου μπλοκ έρχεται σε θερμοκρασία λειτουργίας πολύ γρήγορα. Προληπτικά κάποια στιγμή άλλαξε και τα μπουζοκαλώδιά σου. Εσίως το δικό μας έχει ξεπεράσει τις 300.000 χλμ χωρίς να έχει γίνει ποτέ επισκευή στο μοτέρ, εκτός από τις 2 προληπτικές φλάτζες που αλλάχτηκαν.

3rioStooges-Motorsport Team

Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 23:22:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

iceage έγραψε:
z@ck! έγραψε:

Δεν χρειαζόταν να αλλάξεις τίποτα άλλο

Μέτρα πάνω στο ποτενσιόμετρο με ένα πολύμετρο της δυο ακριανές επαφές (1-5) πρέπει να μετράς κάτω από 900Ωμ αν όχι πέταμα το ποτενσιόμετρο και όχι το μοτέρ

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 23:33:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αλλιώς το βγάζεις και το βλέπεις με το μάτι, τα αυλάκια που δημιουργούνται στις επαφές του είναι εμφανέστατα. (Αφού πριν το σημαδέψεις για να το ξαναβάλεις στη σωστή θέση).

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
poliviosfp (pol)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Φεβ 2011, 00:49:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η φούσκα του αβάνς ρυθμίζει το αβάνς μόνο στο άφημα του γκαζιού (δημιουργώντας υποπίεση) ή γενικά σε όλο το φάσμα; Πώς το είχατε ρυθμίσει τέρμα;

Η βλάβη με την πλακέτα της πεταλούδας μου έχει αναφερθεί, αυτό τι συμπτώματα έχει; Είχατε θέμα με το να ανάβει το τσεκ ποτέ; Πλέον αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Ανάβει μέσα στην πόλη στο σταμάτα ξεκίνα και όταν πέφτουν οι στροφές. Στον ανοιχτό δρόμο δεν έχει πρόβλημα.

Τι καταναλώσεις είχατε γενικά;

υ.γ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Wink
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Φεβ 2011, 01:48:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υποπίεση δημιουργείται πάντα (στην εισαγωγή) όσο δουλεύει το μοτέρ (ατμοσφαιρικό), αλλα με το πάτημα του γκαζιού, δλδ όσο αυξάνεται το φορτίο δημιουργείται μεγαλύτερη, οπότε και προσαρμόζεται το αβάνς σε όλο το φάσμα. Και αν θυμάμαι καλά εκτός απο τη φούσκα που έχει το ντιστριμπιτέρ, έχει επιπλέον και φυγοκεντρικό μηχανισμό μέσα, που αυξάνει το αβάνς ανάλογα με τις στροφές. Χειροκίνητα ρυθμίζεται με τη μετακινηση του ντιστριμπιτέρ ως προς τη θέση του επάνω στην κεφαλή, με τη χρήση του ειδικού πιστολιού.
To πρόβλημα με το ποτενσιόμετρο δημιουργεί και τσεκ, και φυσικά αρυθμίες, μπουκώματα, κοψίματα κ.α. γιατι στην ουσία η πλακέτα διαβάζει την κλήση της πεταλούδας, και καθώς φαγώνονται οι επαφές της, περνάει περισσότερο ρεύμα, και ο εγκέφαλος καταλαβαίνει ότι η πεταλούδα έχει τέρμα κλήση, δηλαδή φουλ φορτίο, οπότε ρίχνει φουλ καύσιμο. Γι'αυτό και η μεγάλη κατανάλωση, τα μπουκώματα τα τσεκ κλπ. Ενώ στον ανοιχτό δρόμο, με αρκετά πατημένο το γκάζι, δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς εκεί ήδη είναι ανοιχτή η πεταλούδα του γκαζιού και αξιοποιείται η -μεγάλη- ποσότητα του καυσίμου που ψεκάζεται. Wink

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
poliviosfp (pol)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Φεβ 2011, 03:01:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραία, μπορείς όμως να μου εξηγήσεις αν είναι δυνατόν, λόγω ελαττωματικής πλακέτας, το μπέρδεμα αυτό να το κάνει περιστασιακά; Μετά από όλα αυτά που έχω αλλάξει (και ειδικά με το νέο ντιστριμπιτέρ) το μπέρδεμα θα το κάνει μια στις 10. Απλά ποτέ μου δεν χώνεψα πώς είναι δυνατόν αν υπάρχει μια τέτοια βλάβη στο μηχανισμό της πεταλούδας (ποτενσιόμετρο) να μην εμφανίζεται μόνιμα ή σχεδόν μόνιμα το σύμπτωμα. Επίσης μια από τις μόνιμες βλάβες που εμφανίζεται στον εγκέφαλο είναι ψεκασμός.
Απλά το θέμα είναι τι κάνω από εδώ και πέρα. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι την πεταλούδα και το ποτενσιόμετρο το κοίταξε και δεν είδε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη. Μια μεγάλη χάρη ρε παιδιά αν είναι εύκολο. Μπορεί κανένας να μου πει με βεβαιότητα τι χρώμα έχει η βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης; Είναι μπλε ή πράσινη; Είναι η δεύτερη φορά που την αλλάξω επειδή ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι είχανε βάλει λάθος χρώμα (μπλε). την μαμά την έχω αλλά λόγω πολυκαιρίας δεν μπορώ να καταλάβω αν ήτανε αρχικά μπλε ή πράσινη.

Που μπορώ να προμηθευτώ πλακέτα πεταλούδας; Έχει ο Γκαγκαστάθης;

υ.γ. Παιδιά το ανταλλακτικό στο οποίο αναφερόμαστε είναι το Throttle Position Sensor?
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Φεβ 2011, 11:34:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η αλήθεια είναι ότι όταν χαλάει το ποτενσιόμετρο, το πρόβλημα είναι σχεδόν μόνιμο και όχι περιστασιακό.
Σε κάθε περίπτωση πάντως μπορεί να ελεγχθεί η κατάστασή του με τους δυο τρόπους που αναφέθηκαν πιο πάνω, δλδ είτε με πολύμετρο, είτε οπτικά. (είναι το Throttle Position Sensor).
Για την βαλβίδα ψυχρής, για να 'σαι σίγουρος, πάρε την άδεια σου και πήγαινε ζήτα την απο μια αντιπροσωπεία Peugeot.

Υ.Γ. Πρέπει να έχω στην Κέρκυρα ένα ποτενσιόμετρο γερό, μου το είχε δωσει φίλος για spare, αλλα θα πάω τέλος του μήνα. Αν δεν έχεις καταφέρει κάτι μέχρι τότε, θα στο στείλω.

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
poliviosfp (pol)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Φεβ 2011, 00:40:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

έχω και εγώ ένα εφεδρικό (το μαμά δηλαδή) και τώρα πάνω έχω ένα μεταχειρισμένο το οποίο δούλευε γενικά καλύτερα. Βασικά πρέπει να δω τι θα κάνω με το τσεκ που ανάβει πλέον πολύ συχνά. Ωστόσο το αμάξι φαίνεται να δουλεύει καλύτερα από ποτέ.Είχατε μετρήσει ποτέ καταναλώσεις; Ειδικά μέσα στην πόλη;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το πρόθυμο κλίμα Smile
Επιστροφή στην κορυφή
teo106 16v 2001 (θεοφιλος)
Μέλος
Μέλος

peugeot 106 1600 16v 2001

Ένταξη: 15 Οκτ 2009
Τόπος: κερκυρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Φεβ 2011, 01:03:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δοκιμασε να βγαλεις τον αρνητικο πολο για κανα δεκαλεπτο,ωστε να κανει reset ο εγγεφαλος ,αφου οπως λες με αυτο το ποτενσιομετρο δουλευει καλυτερα..... Wink

στριβω με γαλλο
Επιστροφή στην κορυφή
poliviosfp (pol)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Φεβ 2011, 01:26:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το έχω κάνει αρκετές φορές. Έχει πάλι την ίδια συμπεριφορά στον τρόπο που ανάβει το τσεκ. Τον νέο ψεκασμό τον έχω κανά 2μηνο πάνω. Με αυτόν τον ψεκασμό δουλεύει πολύ καλύτερα αλλά το τσεκ ανάβει πολύ συχνότερα. Confused
Επιστροφή στην κορυφή
poliviosfp (pol)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Φεβ 2011, 01:35:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

z@ck! έγραψε:
ετσι ...χοντρικα..ποσα εχεις δωσει μεχρι τωρα?
Ολα αυτα που αλλαξες τα αλλαξες με καινουρια?
οι διακοπες και ολα αυτα που εκανε ειναι πολυ ορατα σε διαγνωστικο και δεν καταλαβαινω γιατι δεν το εβαλε κανενας πανω να το "διαβασει" Confused
με οσα εχεις αλλαξει μαλλον θα επερνες αλλο μοτερ καλυτερο και ολοκληρο... Exclamation
Μαλλον θελεις να βρεις εναν καλο μηχανικο... Wink

βασικά το καλό είναι ότι μπορώ και βρίσκω φτηνά ανταλλακτικά καινούρια και παλιά μιας και ασχολούμαι.
Το πιο ακριβό από όλα είναι το ντιστριμπιτέρ που το πήρα από Γκαγκαστάθη 150ε
το βηματικό την είχε ακούσει ούτως ή άλλως και αγόρασα καινούριο από ebay με 35ε, δεύτερο ψεκασμό αγόρασα μεταχειρισμένο 50ε, λάμδα από Αγγλία με 35ε πάλι. Δεν τα λυπάμαι γιατί αυτά ούτως ή άλλως φρεσκάρισαν το μοτέρ που έχει μόνο 115.000. Το θέμα είναι να το κάνω να δουλεύει στρωτά (έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό) και να καίει λίγο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σε αστικό κύκλο μπορεί να καίει 9-10 λίτρα 8v αμάξι που οδηγείται όσο πιο προσεκτικά γίνεται.
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Φεβ 2011, 03:43:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάντως επειδή γενικότερα ο ψεκασμός είναι απροβλημάτιστος, με εξαίρεση το ποτενσιόμετρο, θα ήταν προτιμότερο να δώσεις κανα 50άρικο να πάρεις μια καινούργια πλακέτα μόνο (ημιτασιόν), παρά ένα μεταχειρισμένο ψεκασμό, που πιθανότατα να είναι πάλι ψιλοαρπαγμένο το ποτενσιόμετρό του.
...απ'ότι ξέρω μόνο στους καινούργιους ψεκασμούς που δίνει ως ανταλλακτικά πλέον τα τελευταία χρόνια η Peugeot άλλαξε -βελτίωσε- το υλικό της πλακέτας για να μην φαγώνεται. Όμως η Peugeot οπως θα ξέρεις ήδη, δίνει μόνον ολόκληρο τον ψεκασμό με κόστος πάνω απο 200€. Μια πλακέτα όμως ημιτασιόν, τη βρίσκεις φτηνά και είναι κ ανθεκτική. Αυτη που είχα βάλει εγώ τουλάχιστον μετά απο πολλές χιλιάδες χλμ όχι απλά δεν είχε δείγματα φθοράς αλλα ούτε σημάδια στα σημεία που φθείρεται.

Πάντως αυτά τα μοτέρ απ όσο θυμάμαι δεν είναι κ τα πιο οικονομικά σε κατανάλωση... Αλλα συγκριτικά με τα επόμενα 1400άρια είχαν περισσότερο νεύρο και ροπή κατα τη γνώμη μου, καθότι πιο ελέυθερα...

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης