PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ήχος σπινθιρισμού (arc) από πολλαπλασιαστή (TU5J4)
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

Ένταξη: 05 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 13:18:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οτι και να σου πω θα σε γελασω Sad

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 15:18:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραίος ο Ζώγζ!

Με την 1η ευκαιρία, θα περάσω να τον παραγγείλω. Διαφορετικά θα χρησιμοποιήσω καποιον πυκνωτή στα 2.2μF

Αν και πιστεύω πως αν εγχειρίσω το πλαστικό κουτάκι, θα μπορέσω να του κολλήσω στο ένα άκρο έναν ακροδέκτη με καλωδιάκι 12AWG σιλικονης (από R/C) κι έτσι δεν θα επιρρεάζεται από θερμοκρασίες και τραντάγματα του μοτέρ Wink

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Τον τελευταίο καιρό με 309

Ένταξη: 05 Αύγ 2004
Τόπος: Serres mode

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 15:34:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
Ωραίος ο Ζώγζ!

Με την 1η ευκαιρία, θα περάσω να τον παραγγείλω. Διαφορετικά θα χρησιμοποιήσω καποιον πυκνωτή στα 2.2μF

Αν και πιστεύω πως αν εγχειρίσω το πλαστικό κουτάκι, θα μπορέσω να του κολλήσω στο ένα άκρο έναν ακροδέκτη με καλωδιάκι 12AWG σιλικονης (από R/C) κι έτσι δεν θα επιρρεάζεται από θερμοκρασίες και τραντάγματα του μοτέρ Wink

Μάλλον μην περάσεις από την Peugeot του Αγ.Στεφάνου, κάπου έχει γραφτεί εδώ μέσα ότι έχει κλείσει.

Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 15:35:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΕΕΕ Question Question Question

Πλάκα με κάνεις Exclamation Exclamation Exclamation Confused

Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Τον τελευταίο καιρό με 309

Ένταξη: 05 Αύγ 2004
Τόπος: Serres mode

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 15:55:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
ΕΕΕ Question Question Question

Πλάκα με κάνεις Exclamation Exclamation Exclamation Confused

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=21736

Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 16:55:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

john ελα ρε 6 ευρο εχει τσαμπα ο κοπος σου Laughing .αα αυτο που εβαλα ειναι bosch 2.2 οπως λετε ,ασε που και για μεταχειρα μου φαινεται καπως γερο,δε μπορω να καταλαβω πως χαλασε το αλλο Confused βαλε βγαλε κολαρα πρεπει να του ειχα χωσει και καμια Razz

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 18:40:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

LIONKING έγραψε:
john ελα ρε 6 ευρο εχει τσαμπα ο κοπος σου Laughing .αα αυτο που εβαλα ειναι bosch 2.2 οπως λετε ,ασε που και για μεταχειρα μου φαινεται καπως γερο,δε μπορω να καταλαβω πως χαλασε το αλλο Confused βαλε βγαλε κολαρα πρεπει να του ειχα χωσει και καμια Razz

Aπό που τον πήρες??? Θέλω κι εγώωω Laughing Laughing Laughing

Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 19:02:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Update:

Είχα την περιέργεια να δω που ακριβώς κάνει το arc. Έτσι, πριν καμιά ώρα έκατσα κι έβγαλα πολλαπλασιαστή περιμένωντας να βρω κάποιο σημείο "αναμένο" από το σπινθιρισμό ή έστω κάποια λαστιχένια μπουζόπιπα σκισμένη.
Δε βρήκα όμως το παραμικρό! Οι μπουζόπιπες είναι μιά χαρά, πουθενά καμένες:

Το μόνο που βρήκα ηταν σε ένα σημείο του πολλαπλασιαστή ένα σπασιματάκι το οποίο ενδεχομένως και να οφείλεται σε υπερβολικό σφίξιμο που είχα κάνει πρόσφατα όταν άλλαξα βίδες:

Παρόλ'αυτά, επειδή μ'ετρωγε, τις έβγαλα και τις ψέκασα με ειδικό σπρέι για τσιμούχες. Παράλληλα τα ελατηριάκια επαφής μπουζί-πολλαπλασιαστή, τα καθάρισα με σπρέι επαφών και τα τέντωσα ώστε να μακρύνουν 3-4mm και να πιέζουν περισσότερο για καλύτερη επαφή:
...

Να και το παπαράκι μας:
...

Και μιάς που μες τα πόδια μου γύριζε η κασετίνα με τους ακροδέκτες, είπα να κάνω την πατεντιά που έλεγα παραπάνω, στα γρήγορα αφού το κρύο ξυρίζει!
Χρησιμοποίησα ένα 4ρι πολύκλωνο και έναν ακροδέκτη για βίδα 6mm (10ρα):
...

Με το dremel έφαγα λίγο απ'το καμένο πλαστικό ώστε να φανεί η επαφή:

Και πάνω του κόλλησα το καλώδιο με τον ακροδέκτη:

That's all folks:

Το άφησα να δουλέψει κανα μισάωρο, δε μου έκανε το παραμικρό. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι λύθηκε το πρόβλημα γιατί το arc το κάνει όποτε του κατέβει... ίδωμεν Wink

Επιστροφή στην κορυφή
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 18 Μάρ 2009
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Ιαν 2011, 22:28:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:

Tο arc καταρχήν το κάνει μόνο στο ρελαντί. Με ανοιχτό καπώ, γκαζώνοντας με το χέρι στην πεταλούδα, δεν το κάνει.

Τη στιγμή που κάνει το αρκ στο ρελαντί, οι στροφές πεφτουν στιγμιαία (κάνουν βουτιά-λες και πάει να σβήσει) και επανέρχονται. Βέβαια μπορεί να κάνει και 3-4 αρκ απανωτά μέσα σε ένα sec οπότε εκεί το ρελαντί χορεύει.

Πάντως στην πορεία δεν κάνει κανένα μπέρδεμα ούτε πτώση απόδοσης. Το μοτέρ δουλεύει αποδοτικότατα όπως πριν..

γιαννη τραμπα εκανες με κανενος φιλου πολλαπλασιαστη; δοκιμασε το για να το σιγουρεψεις. παντως εκεινο το σπασιμο δεν μου αρεσει, ετσι καπως ειχε του φιλου μου ενα ραγισμα απο πανω ο πολλαπλασιαστης και δεν δουλευε σωστα.
λογικα δεν ειναι αυτο σε σενα.

το ρελαντι που χορευει το κανει και στο δικο μου απο προπερσι που το πηρα μεχρι τωρα και δεν εχω βρει ακομα τι ειναι.
εχω μια υποψια οτι ισως να ειναι το μοτερ ρελαντι σε σενα.
την πεταλουδα σου την καθαριζεις;
εγω το εχω αλλαξει το μοτερακι και καθε χρονο βγαζω την πεταλουδα και οτι εχει πανω της και την καθαριζω
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2011, 05:23:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Mπάμπη, η πεταλούδα και οι αισθητήρες της καθαρίζονται τακτικά, μαζί κι ο μαπ.
Το ρελαντί, όταν ο πολλαπλασιαστής δεν κάνει αρκ, είναι τελείως στρωτό. Μονάχα τη στιγμή που κάνει το αρκ πέφτει στιγμιαία κ μετά ξαναστρώνει μέχρι να ξανακάνει αρκ. Αν κάνει 3-4 αρκ απανωτά, λογικό είναι να χορεύει αφού κατά το αρκ (ηλεκτρική εκκένωση) αφενός τραβάει απότομα επιπλέον ρεύμα απ'τον πολλαπλασιαστή, αφετέρου (χωρίς να είμαι βέβαιος) δημιουργεί στιγμιαία αφλογιστία σε κάποιο ζευγάρι μπουζί.
Τέλοσπάντων, το ότι παίζει το ρελαντί κατά το αρκ δε με ανησυχεί, το θεωρώ αναμενόμενο.

Εσείς όταν είδατε το σπινθίρα, προερχόταν από κάτω απ'τον πολλαπλασιαστή στο μέρος που φωλιάζουν οι μπουζόπιπες ή μέσα στα πηνία, μέσα δηλαδή απ'τις μονωτικές ρητίνες που έχει στο πάνω μέρος του?

Η πλάκα είναι πως απ'τη μέρα που άνοιξα το τόπικ, δεν το έχει ξανακάνει. Λες??? Laughing

Πάντως το καλό είναι ότι στο χθεσινό τσεκάρισμα, τα μπουζί δεν είχαν ξεσφύξει Wink

Επιστροφή στην κορυφή
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2011, 22:48:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
Mπάμπη, η πεταλούδα και οι αισθητήρες της καθαρίζονται τακτικά, μαζί κι ο μαπ.
Το ρελαντί, όταν ο πολλαπλασιαστής δεν κάνει αρκ, είναι τελείως στρωτό. Μονάχα τη στιγμή που κάνει το αρκ πέφτει στιγμιαία κ μετά ξαναστρώνει μέχρι να ξανακάνει αρκ. Αν κάνει 3-4 αρκ απανωτά, λογικό είναι να χορεύει αφού κατά το αρκ (ηλεκτρική εκκένωση) αφενός τραβάει απότομα επιπλέον ρεύμα απ'τον πολλαπλασιαστή, αφετέρου (χωρίς να είμαι βέβαιος) δημιουργεί στιγμιαία αφλογιστία σε κάποιο ζευγάρι μπουζί.
Τέλοσπάντων, το ότι παίζει το ρελαντί κατά το αρκ δε με ανησυχεί, το θεωρώ αναμενόμενο.

Εσείς όταν είδατε το σπινθίρα, προερχόταν από κάτω απ'τον πολλαπλασιαστή στο μέρος που φωλιάζουν οι μπουζόπιπες ή μέσα στα πηνία, μέσα δηλαδή απ'τις μονωτικές ρητίνες που έχει στο πάνω μέρος του?

Η πλάκα είναι πως απ'τη μέρα που άνοιξα το τόπικ, δεν το έχει ξανακάνει. Λες??? Laughing

Πάντως το καλό είναι ότι στο χθεσινό τσεκάρισμα, τα μπουζί δεν είχαν ξεσφύξει Wink

ο σπινθιρας φαινοταν με το ματι απο πανω, μεσα ακριβως απο την μονωση που λες σε ενα πηνιο απο τα μεσαια. πρεπει να ειναι πολυ σκοτεινα για να φανει ομως. και νομιζω αφλογιστια δημιουργουσε σε ενα κυλινδρο, με συνεπεια να δουλευει τρικυλινδρο και να πεφτει ακαυστη βενζινη στην εξατμιση. ετσι μπορει να αναψει η εξατμιση και να χαλασει και ο καταλυτης
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιαν 2011, 23:51:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προ ολίγου άρχισε πάλι τα arc αλλά πολύ πιό απανωτά αυτή τη φορά και με το μοτέρ να ρετάρει στο ρελαντί.

Σε απόλυτο σκοτάδι, είδα επιτέλους λάμψη! Προέρχεται κάτω απ'τον αριστερό πολλαπλασιαστή (2ος κίλυνδρος από δεξια).

Αύριο παίρνω τηλ. Ντίνο για παραγγελία...

Απ'ότι είδα έχει Valeo και Peugeot. Ποιό να προτιμήσω? Κάποια άλλη πιό αξιόπιστη μάρκα (κι ας είναι και λίγο ακριβότερη)?

Ο μαμά είναι Sagem πάντως...

Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2011, 00:54:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

valeo...

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2011, 17:47:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τελικα δεν την γλυτωσες. εννοειται valeo ειναι κορυφη δεν εχει καλυτερη
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2011, 18:03:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
Προ ολίγου άρχισε πάλι τα arc αλλά πολύ πιό απανωτά αυτή τη φορά και με το μοτέρ να ρετάρει στο ρελαντί.

Σε απόλυτο σκοτάδι, είδα επιτέλους λάμψη! Προέρχεται κάτω απ'τον αριστερό πολλαπλασιαστή (2ος κίλυνδρος από δεξια).

Αύριο παίρνω τηλ. Ντίνο για παραγγελία...

Απ'ότι είδα έχει Valeo και Peugeot. Ποιό να προτιμήσω? Κάποια άλλη πιό αξιόπιστη μάρκα (κι ας είναι και λίγο ακριβότερη)?

Ο μαμά είναι Sagem πάντως...

bougicord άμα βρεις

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Ιαν 2011, 02:10:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kωνσταντίνε, δυστυχώς άργησες να ποστάρεις και παρήγγειλα Valeo, προσπαθώντας να αποφύγω τον Sagem!

ΑΛΛΑ, ενώ το κουτί είναι Valeo, ο πολλαπλασιαστής είναι Sagem Confused

Ίδιος με τον μαμά δηλαδή. Η μόνη διαφορά στις μπουζόπιπες που οι μαμά είχαν χτυπιμένη σφραγίδα με το logo της Sagem ενω αυτό που πήρα είχε μπουζόπιπες με logo της Valeo...

Anyway, όλα καλα Wink

Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Ιαν 2011, 07:37:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ασε γιαννη και μενα ετσι εγινε και πηγα να τον αρχισω στις μαπες τον ανταλλακτικατζη Laughing αλα μετα το επιβεβαιωσα valaio =sagem Crying or Very sad περιτο να σου πω οτι με εχει φαει η παειεργια για τους καινουργειους τους μαρελι που εχουν βγαλει που ειναι πιο καλοι και καλα απο οτι παλια

Σε κοβω να εισαι κουλος
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 10:04:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιάννη μου κάνει κι εμένα ακριβώς το ίδιο (104.000χλμ).
Ρετάρει (οχι παντα, συνηθως οταν ζεσταθει αρκετα) ως τις 1700 και μετα λειτουργει φυσιολοφικά. Παράλληλα ακουγεται και ο χαρακτηριστικός ήχος arc. Μαλλον ηρθε η ωρα για πολ/στη. Ποιον να προτιμησω?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης