Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
LIONKING (βασιλης) Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"
Ένταξη: 05 Μάϊ 2006 Δημοσιεύσεις: 371
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 13:18:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
οτι και να σου πω θα σε γελασω 
τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 15:18:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ωραίος ο Ζώγζ!
Με την 1η ευκαιρία, θα περάσω να τον παραγγείλω. Διαφορετικά θα χρησιμοποιήσω καποιον πυκνωτή στα 2.2μF
Αν και πιστεύω πως αν εγχειρίσω το πλαστικό κουτάκι, θα μπορέσω να του κολλήσω στο ένα άκρο έναν ακροδέκτη με καλωδιάκι 12AWG σιλικονης (από R/C) κι έτσι δεν θα επιρρεάζεται από θερμοκρασίες και τραντάγματα του μοτέρ 
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
iceage (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Τον τελευταίο καιρό με 309
Ένταξη: 05 Αύγ 2004 Δημοσιεύσεις: 1165 Τόπος: Serres mode
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 15:34:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
RoadRunner122 έγραψε: | Ωραίος ο Ζώγζ!
Με την 1η ευκαιρία, θα περάσω να τον παραγγείλω. Διαφορετικά θα χρησιμοποιήσω καποιον πυκνωτή στα 2.2μF
Αν και πιστεύω πως αν εγχειρίσω το πλαστικό κουτάκι, θα μπορέσω να του κολλήσω στο ένα άκρο έναν ακροδέκτη με καλωδιάκι 12AWG σιλικονης (από R/C) κι έτσι δεν θα επιρρεάζεται από θερμοκρασίες και τραντάγματα του μοτέρ  |
Μάλλον μην περάσεις από την Peugeot του Αγ.Στεφάνου, κάπου έχει γραφτεί εδώ μέσα ότι έχει κλείσει.
3rioStooges-Motorsport Team
Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 15:35:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΕΕΕ
Πλάκα με κάνεις 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
iceage (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Τον τελευταίο καιρό με 309
Ένταξη: 05 Αύγ 2004 Δημοσιεύσεις: 1165 Τόπος: Serres mode
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

saxo vts 1.6 (16v) 02"
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 16:55:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
john ελα ρε 6 ευρο εχει τσαμπα ο κοπος σου .αα αυτο που εβαλα ειναι bosch 2.2 οπως λετε ,ασε που και για μεταχειρα μου φαινεται καπως γερο,δε μπορω να καταλαβω πως χαλασε το αλλο βαλε βγαλε κολαρα πρεπει να του ειχα χωσει και καμια 
τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 18:40:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
LIONKING έγραψε: | john ελα ρε 6 ευρο εχει τσαμπα ο κοπος σου .αα αυτο που εβαλα ειναι bosch 2.2 οπως λετε ,ασε που και για μεταχειρα μου φαινεται καπως γερο,δε μπορω να καταλαβω πως χαλασε το αλλο βαλε βγαλε κολαρα πρεπει να του ειχα χωσει και καμια  |
Aπό που τον πήρες??? Θέλω κι εγώωω 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 19:02:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Update:
Είχα την περιέργεια να δω που ακριβώς κάνει το arc. Έτσι, πριν καμιά ώρα έκατσα κι έβγαλα πολλαπλασιαστή περιμένωντας να βρω κάποιο σημείο "αναμένο" από το σπινθιρισμό ή έστω κάποια λαστιχένια μπουζόπιπα σκισμένη.
Δε βρήκα όμως το παραμικρό! Οι μπουζόπιπες είναι μιά χαρά, πουθενά καμένες:
Το μόνο που βρήκα ηταν σε ένα σημείο του πολλαπλασιαστή ένα σπασιματάκι το οποίο ενδεχομένως και να οφείλεται σε υπερβολικό σφίξιμο που είχα κάνει πρόσφατα όταν άλλαξα βίδες:
Παρόλ'αυτά, επειδή μ'ετρωγε, τις έβγαλα και τις ψέκασα με ειδικό σπρέι για τσιμούχες. Παράλληλα τα ελατηριάκια επαφής μπουζί-πολλαπλασιαστή, τα καθάρισα με σπρέι επαφών και τα τέντωσα ώστε να μακρύνουν 3-4mm και να πιέζουν περισσότερο για καλύτερη επαφή:
...
Να και το παπαράκι μας:
...
Και μιάς που μες τα πόδια μου γύριζε η κασετίνα με τους ακροδέκτες, είπα να κάνω την πατεντιά που έλεγα παραπάνω, στα γρήγορα αφού το κρύο ξυρίζει!
Χρησιμοποίησα ένα 4ρι πολύκλωνο και έναν ακροδέκτη για βίδα 6mm (10ρα):
...
Με το dremel έφαγα λίγο απ'το καμένο πλαστικό ώστε να φανεί η επαφή:
Και πάνω του κόλλησα το καλώδιο με τον ακροδέκτη:
That's all folks:
Το άφησα να δουλέψει κανα μισάωρο, δε μου έκανε το παραμικρό. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι λύθηκε το πρόβλημα γιατί το arc το κάνει όποτε του κατέβει... ίδωμεν 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
groupN (Μπαμπης) Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v
Ένταξη: 18 Μάρ 2009 Δημοσιεύσεις: 252 Τόπος: Θεσσαλονικη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Ιαν 2011, 22:28:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
RoadRunner122 έγραψε: |
Tο arc καταρχήν το κάνει μόνο στο ρελαντί. Με ανοιχτό καπώ, γκαζώνοντας με το χέρι στην πεταλούδα, δεν το κάνει.
Τη στιγμή που κάνει το αρκ στο ρελαντί, οι στροφές πεφτουν στιγμιαία (κάνουν βουτιά-λες και πάει να σβήσει) και επανέρχονται. Βέβαια μπορεί να κάνει και 3-4 αρκ απανωτά μέσα σε ένα sec οπότε εκεί το ρελαντί χορεύει.
Πάντως στην πορεία δεν κάνει κανένα μπέρδεμα ούτε πτώση απόδοσης. Το μοτέρ δουλεύει αποδοτικότατα όπως πριν..
|
γιαννη τραμπα εκανες με κανενος φιλου πολλαπλασιαστη; δοκιμασε το για να το σιγουρεψεις. παντως εκεινο το σπασιμο δεν μου αρεσει, ετσι καπως ειχε του φιλου μου ενα ραγισμα απο πανω ο πολλαπλασιαστης και δεν δουλευε σωστα.
λογικα δεν ειναι αυτο σε σενα.
το ρελαντι που χορευει το κανει και στο δικο μου απο προπερσι που το πηρα μεχρι τωρα και δεν εχω βρει ακομα τι ειναι.
εχω μια υποψια οτι ισως να ειναι το μοτερ ρελαντι σε σενα.
την πεταλουδα σου την καθαριζεις;
εγω το εχω αλλαξει το μοτερακι και καθε χρονο βγαζω την πεταλουδα και οτι εχει πανω της και την καθαριζω |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2011, 05:23:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Mπάμπη, η πεταλούδα και οι αισθητήρες της καθαρίζονται τακτικά, μαζί κι ο μαπ.
Το ρελαντί, όταν ο πολλαπλασιαστής δεν κάνει αρκ, είναι τελείως στρωτό. Μονάχα τη στιγμή που κάνει το αρκ πέφτει στιγμιαία κ μετά ξαναστρώνει μέχρι να ξανακάνει αρκ. Αν κάνει 3-4 αρκ απανωτά, λογικό είναι να χορεύει αφού κατά το αρκ (ηλεκτρική εκκένωση) αφενός τραβάει απότομα επιπλέον ρεύμα απ'τον πολλαπλασιαστή, αφετέρου (χωρίς να είμαι βέβαιος) δημιουργεί στιγμιαία αφλογιστία σε κάποιο ζευγάρι μπουζί.
Τέλοσπάντων, το ότι παίζει το ρελαντί κατά το αρκ δε με ανησυχεί, το θεωρώ αναμενόμενο.
Εσείς όταν είδατε το σπινθίρα, προερχόταν από κάτω απ'τον πολλαπλασιαστή στο μέρος που φωλιάζουν οι μπουζόπιπες ή μέσα στα πηνία, μέσα δηλαδή απ'τις μονωτικές ρητίνες που έχει στο πάνω μέρος του?
Η πλάκα είναι πως απ'τη μέρα που άνοιξα το τόπικ, δεν το έχει ξανακάνει. Λες???
Πάντως το καλό είναι ότι στο χθεσινό τσεκάρισμα, τα μπουζί δεν είχαν ξεσφύξει 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 106 rallye 16v
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2011, 22:48:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
RoadRunner122 έγραψε: | Mπάμπη, η πεταλούδα και οι αισθητήρες της καθαρίζονται τακτικά, μαζί κι ο μαπ.
Το ρελαντί, όταν ο πολλαπλασιαστής δεν κάνει αρκ, είναι τελείως στρωτό. Μονάχα τη στιγμή που κάνει το αρκ πέφτει στιγμιαία κ μετά ξαναστρώνει μέχρι να ξανακάνει αρκ. Αν κάνει 3-4 αρκ απανωτά, λογικό είναι να χορεύει αφού κατά το αρκ (ηλεκτρική εκκένωση) αφενός τραβάει απότομα επιπλέον ρεύμα απ'τον πολλαπλασιαστή, αφετέρου (χωρίς να είμαι βέβαιος) δημιουργεί στιγμιαία αφλογιστία σε κάποιο ζευγάρι μπουζί.
Τέλοσπάντων, το ότι παίζει το ρελαντί κατά το αρκ δε με ανησυχεί, το θεωρώ αναμενόμενο.
Εσείς όταν είδατε το σπινθίρα, προερχόταν από κάτω απ'τον πολλαπλασιαστή στο μέρος που φωλιάζουν οι μπουζόπιπες ή μέσα στα πηνία, μέσα δηλαδή απ'τις μονωτικές ρητίνες που έχει στο πάνω μέρος του?
Η πλάκα είναι πως απ'τη μέρα που άνοιξα το τόπικ, δεν το έχει ξανακάνει. Λες???
Πάντως το καλό είναι ότι στο χθεσινό τσεκάρισμα, τα μπουζί δεν είχαν ξεσφύξει  |
ο σπινθιρας φαινοταν με το ματι απο πανω, μεσα ακριβως απο την μονωση που λες σε ενα πηνιο απο τα μεσαια. πρεπει να ειναι πολυ σκοτεινα για να φανει ομως. και νομιζω αφλογιστια δημιουργουσε σε ενα κυλινδρο, με συνεπεια να δουλευει τρικυλινδρο και να πεφτει ακαυστη βενζινη στην εξατμιση. ετσι μπορει να αναψει η εξατμιση και να χαλασει και ο καταλυτης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιαν 2011, 23:51:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Προ ολίγου άρχισε πάλι τα arc αλλά πολύ πιό απανωτά αυτή τη φορά και με το μοτέρ να ρετάρει στο ρελαντί.
Σε απόλυτο σκοτάδι, είδα επιτέλους λάμψη! Προέρχεται κάτω απ'τον αριστερό πολλαπλασιαστή (2ος κίλυνδρος από δεξια).
Αύριο παίρνω τηλ. Ντίνο για παραγγελία...
Απ'ότι είδα έχει Valeo και Peugeot. Ποιό να προτιμήσω? Κάποια άλλη πιό αξιόπιστη μάρκα (κι ας είναι και λίγο ακριβότερη)?
Ο μαμά είναι Sagem πάντως...
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pugobios (Costantin) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!
Ένταξη: 25 Μάϊ 2006 Δημοσιεύσεις: 1146 Τόπος: κατω απο τη ραμπα...
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2011, 00:54:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
valeo...
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 106 rallye 16v
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2011, 17:47:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τελικα δεν την γλυτωσες. εννοειται valeo ειναι κορυφη δεν εχει καλυτερη |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2011, 18:03:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
RoadRunner122 έγραψε: | Προ ολίγου άρχισε πάλι τα arc αλλά πολύ πιό απανωτά αυτή τη φορά και με το μοτέρ να ρετάρει στο ρελαντί.
Σε απόλυτο σκοτάδι, είδα επιτέλους λάμψη! Προέρχεται κάτω απ'τον αριστερό πολλαπλασιαστή (2ος κίλυνδρος από δεξια).
Αύριο παίρνω τηλ. Ντίνο για παραγγελία...
Απ'ότι είδα έχει Valeo και Peugeot. Ποιό να προτιμήσω? Κάποια άλλη πιό αξιόπιστη μάρκα (κι ας είναι και λίγο ακριβότερη)?
Ο μαμά είναι Sagem πάντως... |
bougicord άμα βρεις
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 18 Ιαν 2011, 02:10:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kωνσταντίνε, δυστυχώς άργησες να ποστάρεις και παρήγγειλα Valeo, προσπαθώντας να αποφύγω τον Sagem!
ΑΛΛΑ, ενώ το κουτί είναι Valeo, ο πολλαπλασιαστής είναι Sagem
Ίδιος με τον μαμά δηλαδή. Η μόνη διαφορά στις μπουζόπιπες που οι μαμά είχαν χτυπιμένη σφραγίδα με το logo της Sagem ενω αυτό που πήρα είχε μπουζόπιπες με logo της Valeo...
Anyway, όλα καλα 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

saxo vts 1.6 (16v) 02"
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 18 Ιαν 2011, 07:37:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ασε γιαννη και μενα ετσι εγινε και πηγα να τον αρχισω στις μαπες τον ανταλλακτικατζη αλα μετα το επιβεβαιωσα valaio =sagem περιτο να σου πω οτι με εχει φαει η παειεργια για τους καινουργειους τους μαρελι που εχουν βγαλει που ειναι πιο καλοι και καλα απο οτι παλια
Σε κοβω να εισαι κουλος
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
plaketokofths (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub
Ένταξη: 25 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 3189
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 10:04:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιάννη μου κάνει κι εμένα ακριβώς το ίδιο (104.000χλμ).
Ρετάρει (οχι παντα, συνηθως οταν ζεσταθει αρκετα) ως τις 1700 και μετα λειτουργει φυσιολοφικά. Παράλληλα ακουγεται και ο χαρακτηριστικός ήχος arc. Μαλλον ηρθε η ωρα για πολ/στη. Ποιον να προτιμησω? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|