Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:01:36 Θέμα δημοσίευσης: Ήχος σπινθιρισμού (arc) από πολλαπλασιαστή (TU5J4) |
|
|
Εδώ και καιρό, αφού το μοτέρ ζεσταθεί, ακούω στο ρελαντί έναν ήχο σπινθιρισμού (arc) που προέρχεται από τον πολλαπλασιαστή. Τo arc επαναλαμβάνεται ανά μισό δευτερόλεπτο αλλά όχι με σταθερό ρυθμό. Μπορεί δηλαδή να κάνει 2-3 arc απανωτά και μετά να τα ξανακάνει μετά από 10sec.
Επίσης, τη στιγμή που κάνει το arc το ρελαντί πέφτει στιγμιαία και επανέρχεται.
Σήμερα, ψαχουλεύοντας τη γύρω περιοχή για χαλαρές/χαλασμένες επαφές κλπ, έπιασα ένα ορθογώνιο κουτάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά στο καπάκι εισαγωγής και μου έμεινε στο χέρι. Το πλαστικό είχε καεί απ'τις θερμοκρασίες και είχε σπάσει. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για αντιπαρασιτικό πυκνωτή/φίλτρο. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάω γι'αυτό:
Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε αυτό το arc?
Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το arc με τα μπουζί που χαλαρώνουν που και που?
Από τι άλλο μπορεί να προέρχεται το arc?
Ευχαριστώ 
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pugobios (Costantin) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!
Ένταξη: 25 Μάϊ 2006 Δημοσιεύσεις: 1146 Τόπος: κατω απο τη ραμπα...
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:10:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βγαλε το καπακι του dis και θα φανει...εχανε και εμενα προσφατα απο τον πολλαπλασιαστη στον 2ο κυλινδρο πετουσε σπινθιρα που φενοταν και με το ματι...αν χανει και σενα απο κει η αλλαζεις πολλαπλασιαστη η μονωνεις καλα τις πιπες του...
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:14:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pugobios έγραψε: | Βγαλε το καπακι του dis και θα φανει...εχανε και εμενα προσφατα απο τον πολλαπλασιαστη στον 2ο κυλινδρο πετουσε σπινθιρα που φενοταν και με το ματι...αν χανει και σενα απο κει η αλλαζεις πολλαπλασιαστη η μονωνεις καλα τις πιπες του... |
Xωρίς καπάκι το έχω. Είναι περσινή η photo. Αλλά τώρα βράδυ πρίν λίγο που κοίταξα στα σκοτάδια, δεν είδα κάτι 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:16:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μπορει να ειναι εσωτερικο μεσα στις πιπες δηλαδη να χανει εκει..βγαλε τον πολλαπλασιαστη και μονωσε καλα τις πιπες με ταινια δοκιμαστηκα να δεις αν το ξανακανει...αποκλεισε αυτο να εισαι σιγουρος...
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:22:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pugobios έγραψε: | μπορει να ειναι εσωτερικο μεσα στις πιπες δηλαδη να χανει εκει..βγαλε τον πολλαπλασιαστη και μονωσε καλα τις πιπες με ταινια δοκιμαστηκα να δεις αν το ξανακανει...αποκλεισε αυτο να εισαι σιγουρος... |
Εννοείς εξωτερικά να τις μονώσω? Γιατι εσωτερικά... πώς???
Εξωτερικά, μπορώ να περάσω θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι. Αλλά πριν καμιά βδομάδα που έβγαλα πολλαπλασιαστή και τσέκαρα, δεν είδα κάποιο σκίσιμο. Επιπλέον τον ψέκασα και με σιλικονούχο λάδι για λάστιχα/τσιμούχες κλπ για να φρεσκαριστούν τα λάστιχα (εξωτερικά) ενώ εσωτερικά, ψέκασα τις επαφές με contact cleaner... 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:26:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ουτε εμενα ειχε κατι εμφανισιακα αλλα στο πανω μερος πετουσε σπινθιρα...μονωνεις οοοολη την πιπα απο το πανω μερος μεχρι κατω...δοκιμη θα κανεις ρε ισα ισα να δεις αν φταιει αυτο γιαυτο ειπα ταινια γιατι ειναι πανευκολο να το τυλιξεις γυρω γυρω πρεπει να γινει καλα ομως να μην εχει καθολου κενα
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:39:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εσένα δηλαδή έχανε από το πάνω πάνω μέρος της πίπας εκεί που ενώνει με τα πηνία?
Η ταινία με τη θερμοκρασία χαλαρώνει και η κόλλα μαλακώνει οπότε παίζει να ξεκολλήσει. Γι'αυτό λέω για θερμοσυστελλόμενα. Θα το δοκιμάσω πάντως, θενξ 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:43:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ναι απο την ενωση φενοταν να χανει...2 μηνες το χω ετσι παντως και ειναι οπως το αφησα...αν μπορεις να το κανεις καλυτερο καντο ομως
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:45:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το θέμα είναι πως αν σπινθιρίζει, το ρεύμα πάει στο σασί κι όχι στο μπουζί οπότε έχεις αφλογιστία με ότι συνεπάγεται αυτό...
Εσένα όταν κάνει arc, παίζει και το ρελαντί? Έκανε το χαρακτηριστικό τσίκ τσικ ε?
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:46:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ναι επαιζε και στην πορεια ρεταριζε
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
LIONKING (βασιλης) Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"
Ένταξη: 05 Μάϊ 2006 Δημοσιεύσεις: 371
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 29 Δεκ 2010, 14:14:09 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ήχος σπινθιρισμού (arc) από πολλαπλασιαστή (TU5J4) |
|
|
RoadRunner122 έγραψε: | Εδώ και καιρό, αφού το μοτέρ ζεσταθεί, ακούω στο ρελαντί έναν ήχο σπινθιρισμού (arc) που προέρχεται από τον πολλαπλασιαστή. Τo arc επαναλαμβάνεται ανά μισό δευτερόλεπτο αλλά όχι με σταθερό ρυθμό. Μπορεί δηλαδή να κάνει 2-3 arc απανωτά και μετά να τα ξανακάνει μετά από 10sec.
Επίσης, τη στιγμή που κάνει το arc το ρελαντί πέφτει στιγμιαία και επανέρχεται.
Σήμερα, ψαχουλεύοντας τη γύρω περιοχή για χαλαρές/χαλασμένες επαφές κλπ, έπιασα ένα ορθογώνιο κουτάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά στο καπάκι εισαγωγής και μου έμεινε στο χέρι. Το πλαστικό είχε καεί απ'τις θερμοκρασίες και είχε σπάσει. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για αντιπαρασιτικό πυκνωτή/φίλτρο. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάω γι'αυτό:
Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε αυτό το arc?
Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το arc με τα μπουζί που χαλαρώνουν που και που?
Από τι άλλο μπορεί να προέρχεται το arc?
Ευχαριστώ  |
γιαννη επειδη μου εμεινε και εμενα στα χερια σημερα πως καταλαβαινω οτι δεν ειναι αχρειστο,ξαναμπαινει το ιδιο? αν οχι παιζει ανταλακτικο? φιανεται λιγο καμενο το πλαστικο και πανω στο μοτερ εχει μεινει κατι σαν βιδα.δηλ αυτο το κουτακι δεν πρεπει να μπαινοβγαινει,αμα βγει χαλασε?
τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
groupN (Μπαμπης) Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v
Ένταξη: 18 Μάρ 2009 Δημοσιεύσεις: 252 Τόπος: Θεσσαλονικη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Δεκ 2010, 15:20:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pugobios αυτο το προβλημα το εχω δει και εγω σε ενος φιλου το saxo. φαινοταν σπινθηρας απο πανω απο τον πολλαπλασιαστη και το αυτοκινητου δεν δουλευε σωστα, μαλλον ο ενας κυλινδρος καθολου.
roadrunner πλενεις την μηχανη με νερο; γιατι εμας το εκανε μετα απο πλυσιμο. την αλλη μερα που στεγνωσε εστρωσε αλλα μετα απο μερες αρχισε παλι. και πηγε σε αλλαγη πολλαπλασιαστη, δεν σωζεται η κατασταση. κανε τραμπα με ενα φιλο σου για να εισαι σιγουρος |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

saxo vts 1.6 (16v) 02"
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιαν 2011, 15:59:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
λοιπον για οποιον θελει τετοιο κουτακι που πιθανον να σας εχει λιωσει με τον καιρο,επειδη δε παιζει καινουργειο μονο μεταχειρα,επισης βρισκεται τετοιο και απο δυναμο ειναι τα ιδια
τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιαν 2011, 21:11:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μπάμπη, όχι, έχω να πλύνω το μοτέρ από το καλοκαίρι... αν και εκεί που μένω, έχει τόση υγρασία που είναι σαν να το έχω πλύνει. Παρόλ'αυτά, ο arc μου το κάνει ΜΟΝΟ όταν το μοτέρ έχει φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας (τουλάχιστον δηλαδή 10-15λεπτά μετά την εκκίνηση). Όσο είναι κρύο όλα είναι κομπλε.
Βασίλη, τι εννοείς δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό? Δηλαδή αν πάω σε κάποια peugeot δεν θα το έχουν? Δεν υπάρχει καν στο σύστημα ως κωδικός? 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

saxo vts 1.6 (16v) 02"
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 00:05:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και ρωτησα και ειμαι σχεδον βεβαιως οτι δε παιζουν γιατι ειναι σα τις φισες που πανε με την πλεξουδα μαζι πχ φισα πολλαπλασιαστη,παντως μια χαρα την εκανα την δουλεια μου 
Σε κοβω να εισαι κουλος
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 00:57:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
LIONKING έγραψε: | και ρωτησα και ειμαι σχεδον βεβαιως οτι δε παιζουν γιατι ειναι σα τις φισες που πανε με την πλεξουδα μαζι πχ φισα πολλαπλασιαστη,παντως μια χαρα την εκανα την δουλεια μου  |
Για δώσε λεπτομέρειες...
Απ'ότι πήρε το μάτι μου, είναι μάρκας Facon (ή κάτι τέτοιο) και γράφει και ένα νούμερο χωρητικότητας σε μF.
Πάντως, πριν λίγο που γύρισα από Πειραιά και το πίεσα σκόπιμα για να ανεβάσει θερμοκρασία με σκοπό να εντοπίσω το arc στα σκοτάδια, δεν το έκανε το γαμήδι! Ούτε ένα αρκ λέμε, έτσι για δείγμα! Τι να πω...
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
groupN (Μπαμπης) Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v
Ένταξη: 18 Μάρ 2009 Δημοσιεύσεις: 252 Τόπος: Θεσσαλονικη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 01:07:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιαννη, οταν στον κανει αυτο το αρκ δουλευει σωστα στο ρελαντι η παιζει λιγο και στο δρομο παει η νιωθεις πεσμενη αποδοση; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 02:13:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
groupN έγραψε: | Γιαννη, οταν στον κανει αυτο το αρκ δουλευει σωστα στο ρελαντι η παιζει λιγο και στο δρομο παει η νιωθεις πεσμενη αποδοση; |
Tο arc καταρχήν το κάνει μόνο στο ρελαντί. Με ανοιχτό καπώ, γκαζώνοντας με το χέρι στην πεταλούδα, δεν το κάνει.
Τη στιγμή που κάνει το αρκ στο ρελαντί, οι στροφές πεφτουν στιγμιαία (κάνουν βουτιά-λες και πάει να σβήσει) και επανέρχονται. Βέβαια μπορεί να κάνει και 3-4 αρκ απανωτά μέσα σε ένα sec οπότε εκεί το ρελαντί χορεύει.
Πάντως στην πορεία δεν κάνει κανένα μπέρδεμα ούτε πτώση απόδοσης. Το μοτέρ δουλεύει αποδοτικότατα όπως πριν..
Αυτό που έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία, είναι πως το πρωί όταν έχει πολλή υγρασία, ενώ το ρελαντί δουλεύει σταθερά στις 1200rpm, αν πάω να ξεκινήσω χωρίς να το αφήσω να ζεσταθεί, μπερδεύει και πάει να σβήσει.
Πάντα προθερμαίνω ένα 5λεπτο μίνιμουμ ούτως ή άλλως απλά δεν είχα παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο παλιότερα/.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

saxo vts 1.6 (16v) 02"
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 07:17:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
λοιπον εμενα επαιζε καιρο(αν το κουναγες με το χερι)ενω επρεπε επειδη ειναι βιδωτο να ειναι βραχος στο μοτερ πανω,δηλ οταν κουνιεται δε ξερω αν αρχισει να κλανει ηδη πανω στην επαφη .δευτερον ενας ηλεκ. μου ειπε οτι δεν ειναι και τιποτα σημαντικο εξαρτημα.εγω αν και εχω αραια και που αυτη την λειτουργεια του τρεμουλου και του παω να σβησω οταν ξεκινω και ''βαριεμαι'' να κουνηθω(του αυτοκινητου) και καποιες αλλες φορες να ξυριζει το αμαξι μονο με το χαιδεμα του πεταλ δεν ειχα παρατηρησει αυτο το σπινθηρισμο.πολλοι το απεδιδαν σε τροφοδοσια αλλα το αμαξι ειναι τελειο και απο τροφοδοσια και απο καθαριοτητα-κατασταση αισθητηρων (παντα σε ιδιες συνθηκες με ιδια βενζινη)και γω ειμαι σιγουρος οτι ειναι απο ηλεκτρικα.εγω με το που το αλλαξα σα να μου φανηκε πιο σταθερο χωρις τρεμουλα κλπ.μπορει να εναι και η ιδεα μου.γιαννη αν βρεις και απο αλλο πραγμα σε ιδιο μεγεθος πρεπει να εχει αν δεις ιδια χαρακτηριστικα λογικα.οσο για τα ανταλλακτικα στανταρ στο λεω γιατι ειχα ρωτησει σε αντιπροσωπεια για φισα πολλ. και πειρα το μακρυ
υγ εχω πολλαπλασιαστη αν θες να δοκιμασεις τιποτα
Σε κοβω να εισαι κουλος
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
iceage (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Τον τελευταίο καιρό με 309
Ένταξη: 05 Αύγ 2004 Δημοσιεύσεις: 1165 Τόπος: Serres mode
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 11:01:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
LIONKING έγραψε: | και ρωτησα και ειμαι σχεδον βεβαιως οτι δε παιζουν γιατι ειναι σα τις φισες που πανε με την πλεξουδα μαζι πχ φισα πολλαπλασιαστη,παντως μια χαρα την εκανα την δουλεια μου  |
Μάλλον βαριόταν να ψάξει στο servicebox. Εγώ βρήκα αυτό που του μοιάζει αρκετά από την φωτογραφία και λέει ότι είναι και 2,2μF. Οπότε μάλλον είναι αυτό.
Νο 15 με κωδικό 6555Κ9 και κόστος 6,98€

3rioStooges-Motorsport Team
Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|