PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ήχος σπινθιρισμού (arc) από πολλαπλασιαστή (TU5J4)
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:01:36    Θέμα δημοσίευσης: Ήχος σπινθιρισμού (arc) από πολλαπλασιαστή (TU5J4) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εδώ και καιρό, αφού το μοτέρ ζεσταθεί, ακούω στο ρελαντί έναν ήχο σπινθιρισμού (arc) που προέρχεται από τον πολλαπλασιαστή. Τo arc επαναλαμβάνεται ανά μισό δευτερόλεπτο αλλά όχι με σταθερό ρυθμό. Μπορεί δηλαδή να κάνει 2-3 arc απανωτά και μετά να τα ξανακάνει μετά από 10sec.
Επίσης, τη στιγμή που κάνει το arc το ρελαντί πέφτει στιγμιαία και επανέρχεται.

Σήμερα, ψαχουλεύοντας τη γύρω περιοχή για χαλαρές/χαλασμένες επαφές κλπ, έπιασα ένα ορθογώνιο κουτάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά στο καπάκι εισαγωγής και μου έμεινε στο χέρι. Το πλαστικό είχε καεί απ'τις θερμοκρασίες και είχε σπάσει. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για αντιπαρασιτικό πυκνωτή/φίλτρο. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάω γι'αυτό:

Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε αυτό το arc?
Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το arc με τα μπουζί που χαλαρώνουν που και που?
Από τι άλλο μπορεί να προέρχεται το arc?

Ευχαριστώ Wink

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:10:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βγαλε το καπακι του dis και θα φανει...εχανε και εμενα προσφατα απο τον πολλαπλασιαστη στον 2ο κυλινδρο πετουσε σπινθιρα που φενοταν και με το ματι...αν χανει και σενα απο κει η αλλαζεις πολλαπλασιαστη η μονωνεις καλα τις πιπες του...

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:14:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pugobios έγραψε:
Βγαλε το καπακι του dis και θα φανει...εχανε και εμενα προσφατα απο τον πολλαπλασιαστη στον 2ο κυλινδρο πετουσε σπινθιρα που φενοταν και με το ματι...αν χανει και σενα απο κει η αλλαζεις πολλαπλασιαστη η μονωνεις καλα τις πιπες του...

Xωρίς καπάκι το έχω. Είναι περσινή η photo. Αλλά τώρα βράδυ πρίν λίγο που κοίταξα στα σκοτάδια, δεν είδα κάτι Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:16:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μπορει να ειναι εσωτερικο μεσα στις πιπες δηλαδη να χανει εκει..βγαλε τον πολλαπλασιαστη και μονωσε καλα τις πιπες με ταινια δοκιμαστηκα να δεις αν το ξανακανει...αποκλεισε αυτο να εισαι σιγουρος...

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:22:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pugobios έγραψε:
μπορει να ειναι εσωτερικο μεσα στις πιπες δηλαδη να χανει εκει..βγαλε τον πολλαπλασιαστη και μονωσε καλα τις πιπες με ταινια δοκιμαστηκα να δεις αν το ξανακανει...αποκλεισε αυτο να εισαι σιγουρος...

Εννοείς εξωτερικά να τις μονώσω? Γιατι εσωτερικά... πώς??? Scratch

Εξωτερικά, μπορώ να περάσω θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι. Αλλά πριν καμιά βδομάδα που έβγαλα πολλαπλασιαστή και τσέκαρα, δεν είδα κάποιο σκίσιμο. Επιπλέον τον ψέκασα και με σιλικονούχο λάδι για λάστιχα/τσιμούχες κλπ για να φρεσκαριστούν τα λάστιχα (εξωτερικά) ενώ εσωτερικά, ψέκασα τις επαφές με contact cleaner... Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:26:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ουτε εμενα ειχε κατι εμφανισιακα αλλα στο πανω μερος πετουσε σπινθιρα...μονωνεις οοοολη την πιπα απο το πανω μερος μεχρι κατω...δοκιμη θα κανεις ρε ισα ισα να δεις αν φταιει αυτο γιαυτο ειπα ταινια γιατι ειναι πανευκολο να το τυλιξεις γυρω γυρω πρεπει να γινει καλα ομως να μην εχει καθολου κενα

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:39:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εσένα δηλαδή έχανε από το πάνω πάνω μέρος της πίπας εκεί που ενώνει με τα πηνία?

Η ταινία με τη θερμοκρασία χαλαρώνει και η κόλλα μαλακώνει οπότε παίζει να ξεκολλήσει. Γι'αυτό λέω για θερμοσυστελλόμενα. Θα το δοκιμάσω πάντως, θενξ Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:43:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ναι απο την ενωση φενοταν να χανει...2 μηνες το χω ετσι παντως και ειναι οπως το αφησα...αν μπορεις να το κανεις καλυτερο καντο ομως

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:45:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το θέμα είναι πως αν σπινθιρίζει, το ρεύμα πάει στο σασί κι όχι στο μπουζί οπότε έχεις αφλογιστία με ότι συνεπάγεται αυτό...

Εσένα όταν κάνει arc, παίζει και το ρελαντί? Έκανε το χαρακτηριστικό τσίκ τσικ ε?

Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Δεκ 2010, 00:46:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ναι επαιζε και στην πορεια ρεταριζε

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

Ένταξη: 05 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Δεκ 2010, 14:14:09    Θέμα δημοσίευσης: Re: Ήχος σπινθιρισμού (arc) από πολλαπλασιαστή (TU5J4) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
Εδώ και καιρό, αφού το μοτέρ ζεσταθεί, ακούω στο ρελαντί έναν ήχο σπινθιρισμού (arc) που προέρχεται από τον πολλαπλασιαστή. Τo arc επαναλαμβάνεται ανά μισό δευτερόλεπτο αλλά όχι με σταθερό ρυθμό. Μπορεί δηλαδή να κάνει 2-3 arc απανωτά και μετά να τα ξανακάνει μετά από 10sec.
Επίσης, τη στιγμή που κάνει το arc το ρελαντί πέφτει στιγμιαία και επανέρχεται.

Σήμερα, ψαχουλεύοντας τη γύρω περιοχή για χαλαρές/χαλασμένες επαφές κλπ, έπιασα ένα ορθογώνιο κουτάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά στο καπάκι εισαγωγής και μου έμεινε στο χέρι. Το πλαστικό είχε καεί απ'τις θερμοκρασίες και είχε σπάσει. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για αντιπαρασιτικό πυκνωτή/φίλτρο. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάω γι'αυτό:

Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε αυτό το arc?
Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το arc με τα μπουζί που χαλαρώνουν που και που?
Από τι άλλο μπορεί να προέρχεται το arc?

Ευχαριστώ Wink

γιαννη επειδη μου εμεινε και εμενα στα χερια σημερα Laughing πως καταλαβαινω οτι δεν ειναι αχρειστο,ξαναμπαινει το ιδιο? αν οχι παιζει ανταλακτικο? φιανεται λιγο καμενο το πλαστικο και πανω στο μοτερ εχει μεινει κατι σαν βιδα.δηλ αυτο το κουτακι δεν πρεπει να μπαινοβγαινει,αμα βγει χαλασε?

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 18 Μάρ 2009
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Δεκ 2010, 15:20:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

pugobios αυτο το προβλημα το εχω δει και εγω σε ενος φιλου το saxo. φαινοταν σπινθηρας απο πανω απο τον πολλαπλασιαστη και το αυτοκινητου δεν δουλευε σωστα, μαλλον ο ενας κυλινδρος καθολου.

roadrunner πλενεις την μηχανη με νερο; γιατι εμας το εκανε μετα απο πλυσιμο. την αλλη μερα που στεγνωσε εστρωσε αλλα μετα απο μερες αρχισε παλι. και πηγε σε αλλαγη πολλαπλασιαστη, δεν σωζεται η κατασταση. κανε τραμπα με ενα φιλο σου για να εισαι σιγουρος
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιαν 2011, 15:59:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λοιπον για οποιον θελει τετοιο κουτακι που πιθανον να σας εχει λιωσει με τον καιρο,επειδη δε παιζει καινουργειο μονο μεταχειρα,επισης βρισκεται τετοιο και απο δυναμο ειναι τα ιδια

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιαν 2011, 21:11:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπάμπη, όχι, έχω να πλύνω το μοτέρ από το καλοκαίρι... αν και εκεί που μένω, έχει τόση υγρασία που είναι σαν να το έχω πλύνει. Παρόλ'αυτά, ο arc μου το κάνει ΜΟΝΟ όταν το μοτέρ έχει φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας (τουλάχιστον δηλαδή 10-15λεπτά μετά την εκκίνηση). Όσο είναι κρύο όλα είναι κομπλε.

Βασίλη, τι εννοείς δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό? Δηλαδή αν πάω σε κάποια peugeot δεν θα το έχουν? Δεν υπάρχει καν στο σύστημα ως κωδικός? Confused

Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 00:05:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και ρωτησα και ειμαι σχεδον βεβαιως οτι δε παιζουν γιατι ειναι σα τις φισες που πανε με την πλεξουδα μαζι πχ φισα πολλαπλασιαστη,παντως μια χαρα την εκανα την δουλεια μου Wink

Σε κοβω να εισαι κουλος
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 00:57:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

LIONKING έγραψε:
και ρωτησα και ειμαι σχεδον βεβαιως οτι δε παιζουν γιατι ειναι σα τις φισες που πανε με την πλεξουδα μαζι πχ φισα πολλαπλασιαστη,παντως μια χαρα την εκανα την δουλεια μου Wink

Για δώσε λεπτομέρειες...
Απ'ότι πήρε το μάτι μου, είναι μάρκας Facon (ή κάτι τέτοιο) και γράφει και ένα νούμερο χωρητικότητας σε μF.

Πάντως, πριν λίγο που γύρισα από Πειραιά και το πίεσα σκόπιμα για να ανεβάσει θερμοκρασία με σκοπό να εντοπίσω το arc στα σκοτάδια, δεν το έκανε το γαμήδι! Ούτε ένα αρκ λέμε, έτσι για δείγμα! Τι να πω...

Επιστροφή στην κορυφή
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 18 Μάρ 2009
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 01:07:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιαννη, οταν στον κανει αυτο το αρκ δουλευει σωστα στο ρελαντι η παιζει λιγο και στο δρομο παει η νιωθεις πεσμενη αποδοση;
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 02:13:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

groupN έγραψε:
Γιαννη, οταν στον κανει αυτο το αρκ δουλευει σωστα στο ρελαντι η παιζει λιγο και στο δρομο παει η νιωθεις πεσμενη αποδοση;

Tο arc καταρχήν το κάνει μόνο στο ρελαντί. Με ανοιχτό καπώ, γκαζώνοντας με το χέρι στην πεταλούδα, δεν το κάνει.

Τη στιγμή που κάνει το αρκ στο ρελαντί, οι στροφές πεφτουν στιγμιαία (κάνουν βουτιά-λες και πάει να σβήσει) και επανέρχονται. Βέβαια μπορεί να κάνει και 3-4 αρκ απανωτά μέσα σε ένα sec οπότε εκεί το ρελαντί χορεύει.

Πάντως στην πορεία δεν κάνει κανένα μπέρδεμα ούτε πτώση απόδοσης. Το μοτέρ δουλεύει αποδοτικότατα όπως πριν..

Αυτό που έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία, είναι πως το πρωί όταν έχει πολλή υγρασία, ενώ το ρελαντί δουλεύει σταθερά στις 1200rpm, αν πάω να ξεκινήσω χωρίς να το αφήσω να ζεσταθεί, μπερδεύει και πάει να σβήσει.
Πάντα προθερμαίνω ένα 5λεπτο μίνιμουμ ούτως ή άλλως απλά δεν είχα παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο παλιότερα/.

Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 07:17:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λοιπον εμενα επαιζε καιρο(αν το κουναγες με το χερι)ενω επρεπε επειδη ειναι βιδωτο να ειναι βραχος στο μοτερ πανω,δηλ οταν κουνιεται δε ξερω αν αρχισει να κλανει ηδη πανω στην επαφη .δευτερον ενας ηλεκ. μου ειπε οτι δεν ειναι και τιποτα σημαντικο εξαρτημα.εγω αν και εχω αραια και που αυτη την λειτουργεια του τρεμουλου και του παω να σβησω οταν ξεκινω και ''βαριεμαι'' να κουνηθω(του αυτοκινητου) και καποιες αλλες φορες να ξυριζει το αμαξι μονο με το χαιδεμα του πεταλ δεν ειχα παρατηρησει αυτο το σπινθηρισμο.πολλοι το απεδιδαν σε τροφοδοσια αλλα το αμαξι ειναι τελειο και απο τροφοδοσια και απο καθαριοτητα-κατασταση αισθητηρων (παντα σε ιδιες συνθηκες με ιδια βενζινη)και γω ειμαι σιγουρος οτι ειναι απο ηλεκτρικα.εγω με το που το αλλαξα σα να μου φανηκε πιο σταθερο χωρις τρεμουλα κλπ.μπορει να εναι και η ιδεα μου.γιαννη αν βρεις και απο αλλο πραγμα σε ιδιο μεγεθος πρεπει να εχει αν δεις ιδια χαρακτηριστικα λογικα.οσο για τα ανταλλακτικα στανταρ στο λεω γιατι ειχα ρωτησει σε αντιπροσωπεια για φισα πολλ. και πειρα το μακρυ

υγ εχω πολλαπλασιαστη αν θες να δοκιμασεις τιποτα

Σε κοβω να εισαι κουλος
Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Τον τελευταίο καιρό με 309

Ένταξη: 05 Αύγ 2004
Τόπος: Serres mode

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2011, 11:01:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

LIONKING έγραψε:

Μάλλον βαριόταν να ψάξει στο servicebox. Εγώ βρήκα αυτό που του μοιάζει αρκετά από την φωτογραφία και λέει ότι είναι και 2,2μF. Οπότε μάλλον είναι αυτό.
Νο 15 με κωδικό 6555Κ9 και κόστος 6,98€

Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης