PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106/206 - Kεφαλη 16v σε 8v κορμο (?)

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

Ένταξη: 07 Σεπ 2009
Τόπος: Aθηνα / Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 13:54:22    Θέμα δημοσίευσης: 106/206 - Kεφαλη 16v σε 8v κορμο (?) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπορει να ακουστει παραλογο κουλο κτλπ αλλα απλη απορια...

Μπορει να μπει κεφαλη 16v σε 8v Κορμο?

θα μου κλασεις την μιση θεσσαλια σε στρουγκες τιμονιερη της φακης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
rallye1294 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 106 1.3 (8v) Rallye '94

Ένταξη: 28 Ιαν 2006
Τόπος: Γερακας (Αθηνα)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 14:34:28    Θέμα δημοσίευσης: Re: κεφαλη 16v σε 8v κορμο(?) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

reselie έγραψε:

Καθολου κουλο και καθολου παραλογο. Wink

Ειναι μια απορια που εχω κι εγω.

Ειχα ακουσει για κεφαλη απο 206 16ν σε κορμο 1400 8ν αλλα περισσοτερα δεν γνωριζω.....δυστυχως.

Κατι τετοιο ειχε κανει ο Αλεπης σε ενα ax dragsterαδικο που ετρεχε στην κατηγορια με τα 1400αρια.

Οτι γινεται, γινεται αλλα δεν ξερω εαν αξιζει ο κοπος, ο χρονος και το χρημα.

Ο Στελιος (Pughell) θα ξερει σιγουρα! Laughing

Εν αναμονη λοιπον.... Cool

Edit : η δικια μου απορια εχει να κανει με τα 8ν μοτερ που φορεθηκαν σε 106/ax/saxo. Ισως να αλλαζουν τα δεδομενα σε σχεση με τα 206. Confused

Be quick or be dead...
Επιστροφή στην κορυφή
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) 
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

vw passat 1.8T

Ένταξη: 24 Νοέ 2003
Τόπος: ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 16:25:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αναλογος τι 8ν! Σε 1600 8ν μπαινει αλλα χρειαζεται να γινει μια τρυπα! Για τα 1400 δεν ξερω!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
rallye1294 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 106 1.3 (8v) Rallye '94

Ένταξη: 28 Ιαν 2006
Τόπος: Γερακας (Αθηνα)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 17:23:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Αναλογος τι 8ν! Σε 1600 8ν μπαινει αλλα χρειαζεται να γινει μια τρυπα! Για τα 1400 δεν ξερω!

Η κεφαλη απο ποιο μοτερ μπαινει στο 1600 8ν?

Be quick or be dead...
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 17:49:46    Θέμα δημοσίευσης: Re: κεφαλη 16v σε 8v κορμο(?) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

reselie έγραψε:

Και να μπαινει θα χασεις πολυ ροπη στα χαμηλα και το αυτοκινητο δε θα πηγαινει ρουπι,μετα θα θες και εμβολα και φλατζα κτλ. οποτε δεν αξιζει,η καλυτερη κεφαλη για τα αλουμινενια 8v ειναι νομιζω αυτη του xsi. Καπου τα γραφει ο πεζοκολαση στις βελτιωσεις για τα 8v.

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 19:13:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

σε 1.6 8v κορμαο μπαινει η 16v κεφαλη απο 106 σαξο

alla

και ο κορμος εκτος της τρυπας που προανεφερε ο γιωργος δεν εψει και καποια μπεκα λαδιου τα οποια χρησημευουν στην ψυξη των μπιελων-πιστονιων (απο την κατω πλευρα)

οποτε αν ξεπερασει το προβλημα της τρυπας (μιας και πρεπει να ξετρυπησεις ουσιαστικα τον κορμο....) δεν προκειτε ποτα να φτασεισ ε αποδωση ουτε 16v μαμα μιας και μονο απο τα μπεκακια εισαι κατω σε ιπποδυναμη...

σε 1.4 κορμο δεν γινετε τπτ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 19:57:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

σε 14άρι 8ν μπαίνει κεφαλη από 16αρι 16ν μια χαρα...
με τις δεουσες πατεντες βεβαια αλλα μπαίνει και γινεται και ικανοποιητικά "στροφαριστό"...

ταβανι ισχυος με κάμποσο παίδεμα... γυρω στα 120αλογακια...
και ροπή σε ψηλές στροφές...

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) 
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

vw passat 1.8T

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 22:04:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:
σε 1.6 8v κορμαο μπαινει η 16v κεφαλη απο 106 σαξο

alla

και ο κορμος εκτος της τρυπας που προανεφερε ο γιωργος δεν εψει και καποια μπεκα λαδιου τα οποια χρησημευουν στην ψυξη των μπιελων-πιστονιων (απο την κατω πλευρα)

οποτε αν ξεπερασει το προβλημα της τρυπας (μιας και πρεπει να ξετρυπησεις ουσιαστικα τον κορμο....) δεν προκειτε ποτα να φτασεισ ε αποδωση ουτε 16v μαμα μιας και μονο απο τα μπεκακια εισαι κατω σε ιπποδυναμη...

σε 1.4 κορμο δεν γινετε τπτ...

Γιαννη του ραλλι το 8ν εχει μπεκακια απο κατω!

Επιστροφή στην κορυφή
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) 
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

vw passat 1.8T

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 22:05:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

rallye1294 έγραψε:
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:

Η κεφαλη απο ποιο μοτερ μπαινει στο 1600 8ν?

Και το 106 και του 206 (αλλα και με τα πιστονια του)

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 02 Νοέ 2009, 00:19:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η κεφαλη μπαινει σε μαντεμενιο κορμο.
Σε αλουμινενιο δεν μπαινει καθως δεν ταιριαζουν οι τρυπες του ιμαντα χρονισμου και ειναι καπως ρισκο να κανεις τρυπα στο αλουμινιο.
Ενταξει,γινεται αλλα ειναι αρκετα επιφοβο οποτε καλυτερα να μην το δοκιμαζουμε...

Βασικη παραμετρος,η κεφαλη πρεπει να πλανιστει πολυ ωστε το "προσωπο" του θαλαμου καυσης να μειωθει στα 75mm που ειναι η διαμετρος κυλινδρων απο τα 1400.
Απλα θελει πολυ ψαξιμο με χρονισμα,προγραμμα και συμπιεση μιας και το συνολο διαδρομης στροφαλου/μπιελων/πιστονια αλλαζει ριζικα τα απαιτουμενα νουμερα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

Ένταξη: 07 Σεπ 2009
Τόπος: Aθηνα / Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 02 Νοέ 2009, 00:55:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νομιζω η τελευταια απαντηση απαντα ολα τα ερωτηματα... Razz

θα μου κλασεις την μιση θεσσαλια σε στρουγκες τιμονιερη της φακης
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 02 Νοέ 2009, 01:11:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

reselie έγραψε:
Νομιζω η τελευταια απαντηση απαντα ολα τα ερωτηματα... Razz

Οπου παγκχελ δεν υπαρχουν αναπαντητα ερωτηματα Laughing

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
pan306 (πανος)
Μέλος
Μέλος

306 2000cc 16v

Ένταξη: 27 Σεπ 2009
Τόπος: athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιαν 2010, 09:55:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Η κεφαλη μπαινει σε μαντεμενιο κορμο.
Σε αλουμινενιο δεν μπαινει καθως δεν ταιριαζουν οι τρυπες του ιμαντα χρονισμου και ειναι καπως ρισκο να κανεις τρυπα στο αλουμινιο.
Ενταξει,γινεται αλλα ειναι αρκετα επιφοβο οποτε καλυτερα να μην το δοκιμαζουμε...

Βασικη παραμετρος,η κεφαλη πρεπει να πλανιστει πολυ ωστε το "προσωπο" του θαλαμου καυσης να μειωθει στα 75mm που ειναι η διαμετρος κυλινδρων απο τα 1400.
Απλα θελει πολυ ψαξιμο με χρονισμα,προγραμμα και συμπιεση μιας και το συνολο διαδρομης στροφαλου/μπιελων/πιστονια αλλαζει ριζικα τα απαιτουμενα νουμερα.
πια μοτερ εχουν μαντεμενιο κορμο? Και οταν λεμε πολυ πλανισμα εχουμε ιδεα ποσο?

306 2000cc 16v 6speed gearbox coming soon............. to elpizo.............
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιαν 2010, 10:34:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μαντεμενιο κορμο εχουν ολα τα 1600αρια και απο 1400αρια εχουν τα 106 XSi/AX GTi Le Mans οπως και καποια αλλα παλιοτερης χρονολογιας,βλεπε AX GTi με 85 αλογα,καποια Peugeot 205/309/κλπ/κλπ.
Οσο πιο παλιο το μοτερ δηλαδη,τοσες περισσοτερες οι πιθανοτητες να βρεις μαντεμι.

Καπου στο 1992-1993 που παρηγαγαν τους αλουμινενιους 1400αρηδες για πρωτη φορα,διαπιστωσαν οτι για λογους κοστους,βαρους και αλλων παραγοντων τους συμφερε περισσοτερο να χρησιμοποιουν αυτον τον κορμο στις απλες εκδοσεις.

Σχετικα με το πλανισμα,δεν ξερω ακριβως ποσο μιας και δεν εχω δει ποτε μου τετοιο εγχειρημα.
Απλα αν σκεφτεις οτι η μαμα 16v κεφαλη ειναι περιπου 78mm σε διαμετρο και γεωμετρικα μειωνεται,τοτε μαλλον δεν μιλαμε για δεκατα πια αλλα για χιλιοστα. Sad
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
106_xr (ΣΠΥΡΟΣ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 106 rallye turbo

Ένταξη: 10 Απρ 2009
Τόπος: ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιαν 2010, 14:27:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ναι το εχω ακουσει κι εγω αυτο για 14αρια 16βαλβιδα.ο κυριος Αλεπης εχει ενα τετοιο ΑΧ με 202 ιππους,σφυριλατο,τετραπεταλουδο με αγραφο και πολλα αλλα πραγματα.......οτι γινεται γινεται αλλα δν ξερω αν συμφαιρει μια τετοια μετατροπη.

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιαν 2010, 17:18:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι,ειναι το ΑΧ του Κατρανη(αν το εχει ακομα ο ιδιος).
Οντως πολυ πριονι απλα υποψιν οτι χρησιμοποιει πιστονια 76mm σε σχεση με τα εργοστασιακα των 75mm.

Σαν κοστος παντως,σιγουρα δεν συμφερει,αξιζει πολυ περισσοτερο ενα turbo ή ενα 1600αρι. Sad
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης