Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
makis106 (makis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 2966
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 10:38:23 Θέμα δημοσίευσης: 207 και Clima |
|
|
Με βολεύει πολύ να δουλέυω τον κλιματισμό μου στη λειτουργία auto (clima), αφού κανονίζει μόνο του παροχή, θερμοκρασία κλπ.
Τώρα όμως που πιάνουν τα κρύα, με απασχολεί το εξής. Θα ήθελα πάλι να το λειτουργώ σε auto, αλλά σε αυτή τη λειτουργία απ' όσο καταλαβαίνω, δουλέυει μονιμα(?) και ο κομπρέσορας, δεν θα ήθελα λοιπόν όλο το χειμώνα να δουλευει ο κομπρέσορας εφόσον χρειάζεται μόνο ζεστός αέρας, για λόγους οικονομίας, φθοράς, μείωσης ισχύς (όση μπορεί να είναι).
Ξέρει λοιπόν κάποιος -σχετικός- να πει με σιγουριά αν ο κομπρέσορας δουλεύει μόνιμα, διακοπτόμενα, ή καθόλου, στις κρύες περιόδους, στη λειτουργία auto 
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
fynos (John) Τμήμα Συνεργασιών

Peugeot GT Q2
Ένταξη: 18 Νοέ 2004 Δημοσιεύσεις: 2574 Τόπος: Β.Π.
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 13:23:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σε auto είναι και όταν κλίσεις το air-condition, στην μόνη κατάσταση που γυρνάει στο manual είναι όταν έχει ενδείξεις έντασης και παροχής αέρα ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
abaleo (stathis) Τρελλαμένο μέλος

Pug 206 1.6 (16V) GTi (2005)
Ένταξη: 04 Οκτ 2006 Δημοσιεύσεις: 890 Τόπος: Καλλιθέα - Πάτρα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 13:25:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αν εχεις την ενδειξη a/c ενεργοποιημένη και βαλεις π.χ 28 βαθμους θα δουλεύει και το a/c ή το κλείνει μόνο του?
--- |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot GT Q2
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 13:53:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λιπών, πατάς το αυτόματο κλίμα και ανοίγει, αν πατήσεις άλλη μια φορά το κλίμα θα εξαφανιστεί το a/c και έτσι θα δουλεύει αυτόματο καλοριφέρ.
Με οποιαδήποτε παραπάνω ένδειξη, στροφές ανεμιστήρα, κατεύθυνση αέρα είναι χειροκίνητο! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 15:07:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
fynos έγραψε: | Σε auto είναι και όταν κλίσεις το air-condition, στην μόνη κατάσταση που γυρνάει στο manual είναι όταν έχει ενδείξεις έντασης και παροχής αέρα ! |
Εννοείς ότι όταν κλείσεις το a/c συνεχίζει να είναι auto και ας φεύγει η ένδειξη? Ρωτάω, γιατί όταν φύγει η ένδειξη a/c, φεύγει πάντα και η ένδειξη auto.
Πάντως αν είναι έτσι, μου κάνει
fynos έγραψε: | πατάς το αυτόματο κλίμα και ανοίγει, αν πατήσεις άλλη μια φορά το κλίμα θα εξαφανιστεί το a/c και έτσι θα δουλεύει αυτόματο καλοριφέρ |
Στο δικό μου τουλάχιστον αυτό που λες δεν γίνεται, αν το ξαναπατήσεις δεν κάνει τίποτα
Συνεχίζω όμως να έχω την απορία, αν έχεις auto και κάνει κρύο, δεν θα έπρεπε κανονικά να αποσυμπλέκει τον κομπρέσορα?
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot GT Q2
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 15:33:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
makis106 έγραψε: |
Συνεχίζω όμως να έχω την απορία, αν έχεις auto και κάνει κρύο, δεν θα έπρεπε κανονικά να αποσυμπλέκει τον κομπρέσορα? |
οχι !
Για το άλο θα το ξαναδώ  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 20:09:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λοιπόν…
Βάζεις auto και μαζί ανάβει και η ένδειξη του A/C πατάς το κουμπί του A/C για να φύγει από την οθόνη η ένδειξη και κλείνει ο συμπιεστής. Τώρα τα έχεις όλα αυτόματα χωρίς να δουλεύει το A/C.
Όταν είναι στην αυτόματη λειτουργία ακόμα και στο τέρμα ζεστό να το βάλεις ο συμπιεστής θα δουλεύει αλλά όχι με πλήρες φορτίο μιας και ελέγχεται από των εγκέφαλο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 20:46:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
απορεια
το αυτοκινητο παντα φερνει αερα απ εξω χωρις να ανοιξεις τπτ...δεν γινετε να μενει στην ανακυκλωση?πρεπει παντα να παταω κουμπακι? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 21:13:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Touristas έγραψε: | Λοιπόν…
Βάζεις auto και μαζί ανάβει και η ένδειξη του A/C πατάς το κουμπί του A/C για να φύγει από την οθόνη η ένδειξη και κλείνει ο συμπιεστής. Τώρα τα έχεις όλα αυτόματα χωρίς να δουλεύει το A/C. |
Άρα δουλέυει αυτόματα και ας έχει σβήσει η ένδειξη auto. ok
Touristas έγραψε: |
Όταν είναι στην αυτόματη λειτουργία ακόμα και στο τέρμα ζεστό να το βάλεις ο συμπιεστής θα δουλεύει αλλά όχι με πλήρες φορτίο μιας και ελέγχεται από των εγκέφαλο. |
Οπότε δεν θα επιβαρύνεται τόσο απο θέμα κατανάλωσης και απώλειας ισχύος.
Δεν ξέρω, ίσως τελικά να αξίζει να δουλεύει μόνιμα στο auto (δηλαδή και ο συμπιεστής)και τον χειμώνα, μπορεί να έχει καλύτερη απόδοση. Άλλωστε αυτό προτείνει και ο κατασκευαστής, να το έχεις μόνιμα σε auto ανεξαρτήτως εποχής, συν το ότι αναλαμβάνει αυτόματα και το ξεθάμπωμα των τζαμιών το χειμώνα, αναλόγως θερμοκρασίας... 
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 21:20:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
android έγραψε: | απορεια
το αυτοκινητο παντα φερνει αερα απ εξω χωρις να ανοιξεις τπτ...δεν γινετε να μενει στην ανακυκλωση?πρεπει παντα να παταω κουμπακι? |
Πρέπει πάντα να πατάς το κουμπάκι! Υποτίθεται ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα του αέρα όταν ανακυκλώνεται συνεχώς...
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|