PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 και Clima

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 10:38:23    Θέμα δημοσίευσης: 207 και Clima Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με βολεύει πολύ να δουλέυω τον κλιματισμό μου στη λειτουργία auto (clima), αφού κανονίζει μόνο του παροχή, θερμοκρασία κλπ.
Τώρα όμως που πιάνουν τα κρύα, με απασχολεί το εξής. Θα ήθελα πάλι να το λειτουργώ σε auto, αλλά σε αυτή τη λειτουργία απ' όσο καταλαβαίνω, δουλέυει μονιμα(?) και ο κομπρέσορας, δεν θα ήθελα λοιπόν όλο το χειμώνα να δουλευει ο κομπρέσορας εφόσον χρειάζεται μόνο ζεστός αέρας, για λόγους οικονομίας, φθοράς, μείωσης ισχύς (όση μπορεί να είναι).

Ξέρει λοιπόν κάποιος -σχετικός- να πει με σιγουριά αν ο κομπρέσορας δουλεύει μόνιμα, διακοπτόμενα, ή καθόλου, στις κρύες περιόδους, στη λειτουργία auto Question Question Question

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
fynos (John)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

Peugeot GT Q2

Ένταξη: 18 Νοέ 2004
Τόπος: Β.Π.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 13:23:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε auto είναι και όταν κλίσεις το air-condition, στην μόνη κατάσταση που γυρνάει στο manual είναι όταν έχει ενδείξεις έντασης και παροχής αέρα !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
abaleo (stathis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Pug 206 1.6 (16V) GTi (2005)

Ένταξη: 04 Οκτ 2006
Τόπος: Καλλιθέα - Πάτρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 13:25:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν εχεις την ενδειξη a/c ενεργοποιημένη και βαλεις π.χ 28 βαθμους θα δουλεύει και το a/c ή το κλείνει μόνο του?

---
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
fynos (John)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

Peugeot GT Q2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 13:53:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λιπών, πατάς το αυτόματο κλίμα και ανοίγει, αν πατήσεις άλλη μια φορά το κλίμα θα εξαφανιστεί το a/c και έτσι θα δουλεύει αυτόματο καλοριφέρ.
Με οποιαδήποτε παραπάνω ένδειξη, στροφές ανεμιστήρα, κατεύθυνση αέρα είναι χειροκίνητο!
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 15:07:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

fynos έγραψε:
Σε auto είναι και όταν κλίσεις το air-condition, στην μόνη κατάσταση που γυρνάει στο manual είναι όταν έχει ενδείξεις έντασης και παροχής αέρα !

Εννοείς ότι όταν κλείσεις το a/c συνεχίζει να είναι auto και ας φεύγει η ένδειξη? Ρωτάω, γιατί όταν φύγει η ένδειξη a/c, φεύγει πάντα και η ένδειξη auto.
Πάντως αν είναι έτσι, μου κάνει Wink

fynos έγραψε:
πατάς το αυτόματο κλίμα και ανοίγει, αν πατήσεις άλλη μια φορά το κλίμα θα εξαφανιστεί το a/c και έτσι θα δουλεύει αυτόματο καλοριφέρ

Στο δικό μου τουλάχιστον αυτό που λες δεν γίνεται, αν το ξαναπατήσεις δεν κάνει τίποτα Rolling eyes

Συνεχίζω όμως να έχω την απορία, αν έχεις auto και κάνει κρύο, δεν θα έπρεπε κανονικά να αποσυμπλέκει τον κομπρέσορα?

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
fynos (John)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

Peugeot GT Q2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 15:33:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

makis106 έγραψε:

Συνεχίζω όμως να έχω την απορία, αν έχεις auto και κάνει κρύο, δεν θα έπρεπε κανονικά να αποσυμπλέκει τον κομπρέσορα?

οχι !
Για το άλο θα το ξαναδώ Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 20:09:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν…
Βάζεις auto και μαζί ανάβει και η ένδειξη του A/C πατάς το κουμπί του A/C για να φύγει από την οθόνη η ένδειξη και κλείνει ο συμπιεστής. Τώρα τα έχεις όλα αυτόματα χωρίς να δουλεύει το A/C.

Όταν είναι στην αυτόματη λειτουργία ακόμα και στο τέρμα ζεστό να το βάλεις ο συμπιεστής θα δουλεύει αλλά όχι με πλήρες φορτίο μιας και ελέγχεται από των εγκέφαλο.
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 20:46:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

απορεια
το αυτοκινητο παντα φερνει αερα απ εξω χωρις να ανοιξεις τπτ...δεν γινετε να μενει στην ανακυκλωση?πρεπει παντα να παταω κουμπακι?
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 21:13:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:
Λοιπόν…
Βάζεις auto και μαζί ανάβει και η ένδειξη του A/C πατάς το κουμπί του A/C για να φύγει από την οθόνη η ένδειξη και κλείνει ο συμπιεστής. Τώρα τα έχεις όλα αυτόματα χωρίς να δουλεύει το A/C.

Άρα δουλέυει αυτόματα και ας έχει σβήσει η ένδειξη auto. ok
Touristas έγραψε:

Όταν είναι στην αυτόματη λειτουργία ακόμα και στο τέρμα ζεστό να το βάλεις ο συμπιεστής θα δουλεύει αλλά όχι με πλήρες φορτίο μιας και ελέγχεται από των εγκέφαλο.

Οπότε δεν θα επιβαρύνεται τόσο απο θέμα κατανάλωσης και απώλειας ισχύος.
Δεν ξέρω, ίσως τελικά να αξίζει να δουλεύει μόνιμα στο auto (δηλαδή και ο συμπιεστής)και τον χειμώνα, μπορεί να έχει καλύτερη απόδοση. Άλλωστε αυτό προτείνει και ο κατασκευαστής, να το έχεις μόνιμα σε auto ανεξαρτήτως εποχής, συν το ότι αναλαμβάνει αυτόματα και το ξεθάμπωμα των τζαμιών το χειμώνα, αναλόγως θερμοκρασίας... Rolling eyes

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Σεπ 2008, 21:20:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

android έγραψε:
απορεια
το αυτοκινητο παντα φερνει αερα απ εξω χωρις να ανοιξεις τπτ...δεν γινετε να μενει στην ανακυκλωση?πρεπει παντα να παταω κουμπακι?

Πρέπει πάντα να πατάς το κουμπάκι! Υποτίθεται ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα του αέρα όταν ανακυκλώνεται συνεχώς...

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης