Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Συμμαχος Μόλις έγραψα

106 1,4quicksilver(2002)
Ένταξη: 31 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 30
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Οκτ 2007, 11:45:41 Θέμα δημοσίευσης: 106 - Μετατροπή 106 1,4 8ν Quicksilver σε 1,6 16ν |
|
|
Καλησπέρα,θα ήθελα να τα φώτα σας σε ορισμένες απορίες που έχω,και δεν μπόρεσα να τις βρώ συγκεντρωμένες καπου μέσα στο site.
1)Που μπορώ να βρω μηχανικό που να είναι αξιόπιστος και να μπορει να μου κάνει σωστή μετατροπη απο 1,4 74hp σε 1,6 16v 120hp.Να αναλάβει τα πάντα δηλαδή,μηχανή ακρά κ.τ.λ
2)Περίπου το κόστος απο μια τέτοια μετατροπή
3)Αν υπάρχουν κάποια προβλήματα που θα αντιμετωπίσω(δηλαδή τι πρέπει να προσέξω)
4)Για ολα τα υπολοιπά που ήθελα να ρωτήσω βρήκα απαντήσεις,εκτός απο το αν αξιζει να εχεις ατμοσφαιρικα αλογά η τουρμπάτα.
Ευχαριστω
Υ.Γ.Αν υπαρχει καπου αλλου αυτο το θέμα παρακαλώ δώστε μου το link
Υπάρχουν στιγμές που το σώμα σου αδυνατεί να ακολουθήσει τη σκέψη σου.Εκείνα τα δέκατα του δευτερολέπτου,ευχεσαί να μήν είχες όρια.Να είχες γκάζι στα πόδια σου..Ηαπλά ενα PEUGEOT.Ασε τους αλλους απλα να θαυμάζουν. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Οκτ 2007, 12:49:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημερα!
Φιλικη συμβουλη...
Πουλα το και παρε κατευθειαν ενα γνησιο 16v.
Τα χρηματα που θα δωσεις μαζι με την αξια του αυτοκινητου σου θα ξεπερασουν το κοστος αγορας ενος γνησιου οποτε δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο...
Ενδεικτικα,πληρης μετατροπη με μοτερ,σασμαν,ηλεκτρικα,ακρα και πισω αξονα κατω απο 2500-3000Ε αποκλειεται να σου κοστισει...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Συμμαχος Μόλις έγραψα

106 1,4quicksilver(2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Οκτ 2007, 13:06:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Aν διαβασείς στο νέα μέλη θα δείς οτι το αυτοκίνητο το πήρα για να το φτίαξω ειναι γραμμένη η πορεία του .Ευχαριστώ παντως Στελιο(εχω διαβάσει πολλα ωραία αρθρα σου) 
Υπάρχουν στιγμές που το σώμα σου αδυνατεί να ακολουθήσει τη σκέψη σου.Εκείνα τα δέκατα του δευτερολέπτου,ευχεσαί να μήν είχες όρια.Να είχες γκάζι στα πόδια σου..Ηαπλά ενα PEUGEOT.Ασε τους αλλους απλα να θαυμάζουν. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 00:42:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπερα και καλως ηρθες!
Καταρχας καλοριζικο το 106ακι σου και να σου πω πως κατα τη γνωμη μου το χρωμα που το πηρες ειναι ισως το πιο ομορφο σε 106 μετα το μπορντω.
Αφου λοιπον σκοπευεις να κανεις τη μετατροπη, στειλε πμ στον "πεζοκολαση" να σου πει οδηγιες για να φτιαξεις ενα μοτερ πολυ διαφορετικο απο τα υπολοιπα.
Ξερει αυτος.
Τελος κανονισε την Πεμπτη να ερθεις απο τη λεσχη να σε γνωρισουμε απο κοντα!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Συμμαχος Μόλις έγραψα

106 1,4quicksilver(2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 08:13:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευχαριστώ πολυ lef.Το ειχα στο μυαλό μου να περάσω την πέμπτη απο την λέσχη...Γιατι σίγουρα θα μου λυθούν αρκετές απορίες. 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 08:27:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μιλα και με αλλα παιδια,παντως να ξερεις οτι ειναι αρκετα "επιπονη"(για την τσεπη) διαδικασια και εκτος αυτου θελει να εισαι ηδη προετοιμασμενος για αρκετα πραγματα απο πριν για να μην σε κοροιδεψουν,πραγμα που εχει τυχει πολλες φορες οταν προκειται για τετοιου ειδους βελτιωση.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Συμμαχος Μόλις έγραψα

106 1,4quicksilver(2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 10:08:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ακριβώς αυτός ειναι και ο λόγος που προχώρησα τώρα στην αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου,ήθελα να περάσουν καποιά χρόνια δοκιμών,πανω στο αυτοκίνητο αλλα και στους μηχανικούς..Ειμαι της άποψης, και το εχω κάνει πολλές φορές στη ζωή, μου,οτι η απόλαυση που πέρνεις απο το να φτίαχνεις κάτι δικό σου απο το μηδέν,ειναι μοναδική.Οπως είπα εχω και ενα golf v gti,αλλα καιει λάδια ο fsi ,οπότε τη να φτιάξεις εκει πέρα .Πρεπει να έχεις ενα σωστά στημμένο αυτοκίνητο και παράλληλα δοκιμασμένο στους ελληνικούς δρόμους για να αρχίσεις να πετάς χρήμα..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 10:48:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Να ξερεις παντως οτι ξεκινας ηδη με μια "κιτρινη καρτα" απο τα "αποδυτηρια" καθως το γεγονος οτι ειναι τριφυσο(2002 δηλαδη) κανει τα πραγματα αισθητα πιο ακριβα...
Εκτος και αν το "μαρουλι" δεν ειναι θεμα οποτε...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Συμμαχος Μόλις έγραψα

106 1,4quicksilver(2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 11:09:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το μαρούλι γενικα μου φέρνει καούρες στο στομάχι,εκτός αν είναι καλά πλυμένο.. Οποτε πρεπει να μου το σερβιρουν σωστα..
Περα απο την πλάκα, γιατί θεωρεις το τριφυσο χειρότερο?πέρα απο αυτα που αναλυέτε στο forum και πιστεψέμε τα εχω διαβάσει όλα..
Πιστέυω οτι πέρνει πιο ευκολα μετατροπες(αν κανω λάθος διορθωσεμε)
ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΕΤΡΑ 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 11:27:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το τριφυσο γενικα ειναι πολυ πιο ευαισθητο σε χαζοπροβληματα,αναμμενα λαμπακια και λοιπες παπαριεςςς.
Απο την αλλη βεβαια παει καλυτερα,ειναι ελαφρως πιο οικονομικο και ο εγκεφαλος του ειναι αλλου σε σχεση με τον μονοφυσο.
Απο εκει και περα ομως ολα εχουν το κοστος τους και το τριφυσο ειναι σιγουρα πιο ακριβο και στην αγορα τροπετου αλλα και στην μετατροπη καθως θελει αρκετη εως πολυ δουλεια στα ηλεκτρολογικα.
Για περισσοτερα θα ρωτησεις τον Θωμα(Rastaviper) ο οποιος εβαλε τριφυσο μοτερ στο 1600 8v του.
Βεβαια εκεινος το πηρε και σε καλη τιμη αλλα ασχετα με αυτο πιστευω οτι το κοστος εργασιας θα ειναι πανω-κατω το ιδιο.
Εσυ βεβαια υπολογιζεις και πολυ πραγμα ακομα καθως θελεις ημιαξονια,σασμαν,αξονα,πιθανον ψαλιδια,κλπ...
Πχ αν ειχες μονοφυσο 14αρι του 97-99 και μιλουσαμε μονο για τα μηχανικα(μοτερ-ηλεκτρικα) τοτε με 1500Ε,αντε 1800Ε θα το ειχες ετοιμο.
Με το τριφυσο θελεις και ηλεκτρολογο,κλπ...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Συμμαχος Μόλις έγραψα

106 1,4quicksilver(2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 11:36:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στο αυτοκινητο αυτο θα πεσει ενα οριο 5000€ και 4000€ που το πηρα συνολο 9000€,(με 9200 περνω ετοιμο του 2002-3)αλλα θα εχω κανει αυτο που γουσταρο. Μου αρεσει πολυ και μόνο που ασχολεισαι μαζι μου και μου δίνει πληροφορίες. Η μετατροπή θα γίνει,αλλα θα το ψάξω παρα πολυ πριν,για τους λόγους που αναφέρεις.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 11:38:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν αξιζει ρε...
Πολλα ειναι τα χρηματα που θες να δωσεις.
Πουλα το,βαλε τα επιπλεον και παρε ενα γνησιο να εισαι ησυχος.
Η μετατροπη,οτι και να την κανεις,παλι μετατροπη θα ειναι με οσα κατα μπορει να την συνοδευουν...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Συμμαχος Μόλις έγραψα

106 1,4quicksilver(2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 11:44:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ουφ παει η μπαλα...
κοιτα ειμαι ακρετα ξεροκέφαλος θα ελεγα..οποτε θα γινει,το θέμα μου ειναι ποιος ειναι ο καλύτερος,και σιγουρα μετά απο τοσα χρονια και τόσο ψαξιμο πανω στο αυτοκίνητο,θα υπάρχει καποιος που να αξίζει..με 12000 περνω αυτο http://www.car.gr/ads/cars/one.php?id=91931 οποτε εχεις δικιο... [/url]
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 11:49:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
To τρίφυσο που λές ρε Στέλιο είναι άκυρο. Ανάλογα τί μοτέρ θα βάλει θα καθορίσει και την πλεξούδα. Αν θα βρει τρίφυσο (λιγότερα χλμ) ή αν θα βρει μονόφυσο (περισσότερα χλμ).
Πάντως η προσωπική μου γνώμη συνάδει με του Στέλιου. Είναι προτιμότερο να βρείς κάτι έτοιμο. Αν όμως επιμένεις (και είναι απόλυτα σεβαστό αυτό), είναι προτιμότερο να έχεις υπομονή για να βρείς ένα ολόκληρο τροπέτο από το οποίο θα πάρεις πολλά περισσότερα πράγματα απ'ότι φαντάζεσαι (εκτός της λαμαρίνας δηλ.), ώστε να μην πληρώνεις ανταλλακτικά πιο ακριβά μεμωνομένα.
If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Sidobre στις Τρι 09 Οκτ 2007, 11:50:49, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 11:50:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Με 12000Ε επισης παιρνεις αυτο
http://www.car.gr/ads/cars/one.php?id=67721
που ειναι και γνησιο και σε πολυ καλη κατασταση.
Κοινως think again!!!
Εγω εδωσα πανω απο 11.000Ε για το 13αρι μου και πιστεψε με,το εχω ΣΚΥΛΟΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ!!!!!!!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Συμμαχος Μόλις έγραψα

106 1,4quicksilver(2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 11:53:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ειχα μια corolla toy 99 την α111 συνολο μετατροπης 9000€ 2 τουμπες,εχω και σημαδι .Αν αυτο δεν θεωρητε πεταμα..αλλα η αρρωστια δεν σταματαει με τιποτα 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Συμμαχος Μόλις έγραψα

106 1,4quicksilver(2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 11:56:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Προεδρε την πεμπτη μετα τις 20:00,θα ειστε στο στεκι? για να περασω να τα πουμε λιγακι απο κοντα...Ευχαριστω Γιαννης
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 11:59:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λογικά θα είμαι και εγώ. Οι υπόλοιποι σίγουρα.
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 12:43:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | To τρίφυσο που λές ρε Στέλιο είναι άκυρο. Ανάλογα τί μοτέρ θα βάλει θα καθορίσει και την πλεξούδα. Αν θα βρει τρίφυσο (λιγότερα χλμ) ή αν θα βρει μονόφυσο (περισσότερα χλμ)... |
Γιατι ειναι ακυρο ρε boss;
Δεν διαφωνω οτι πιθανοτατα θα εχει λιγοτερα χιλιομετρα απλα θα ειναι το ιδιο σκισμενο,θα κοστισει και περισσοτερα και θα εχει και τα ηλεκτρικα χαζοπροβληματα των τριφυσων...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Οκτ 2007, 12:46:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pughell έγραψε: | Να ξερεις παντως οτι ξεκινας ηδη με μια "κιτρινη καρτα" απο τα "αποδυτηρια" καθως το γεγονος οτι ειναι τριφυσο(2002 δηλαδη) κανει τα πραγματα αισθητα πιο ακριβα... |
Eκεί πάει το άκυρο! Οτι μοτερ θα βάλει, τέτοια θα είναι και η πλεξούδα. Χώρια που γίνεται και τρίφυσο μοτέρ με μονόφυση πλεξούδα! 
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|