Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
jimsid (Dimitris) Νέος χρήστης

PEUGEOT 307/1.6/16V 2005
Ένταξη: 12 Σεπ 2005 Δημοσιεύσεις: 87 Τόπος: Piraeus+Kranidi
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 29 Δεκ 2006, 09:09:15 Θέμα δημοσίευσης: 307-Θορυβος από όργανα |
|
|
Φίλοι μου καλημέρα σας και πρώτα από όλα καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κατι απευθυνομενος στους πιο ειδικούς και στους κατοχους 307. λοιπον τι συμβαινει, ειμαι στο ρελαντι και αρχιζω να μαρσαρω το αυτοκινητο (ειτε κρυο ειτε ζεστο) ανεβενει το στροφομετρο κανονικα και κατα την επαναφορα του προς τις στροφες του ρελαντι αν ακουσεις λιγο προσεκτικα ακουγετε ενα ανεπεσθητο τρρρρρρ απο την μερια του πινακα οργανων που βρισκετε το στροφομετρο (εκει καπου τον ακουω εγω) μεχρι η βελονα να φτασει στις νορμαλ στροφες του ρελαντι (οπου και σταματα), χωρις να κανει κανενα τρεμουλο η βελονα η το ταμπλω η κατι τετοιο.
Λετε να αρχιζει να τα παιζει η μηχανισμος στο στροφομετρο? Μηπως ειναι ο φυσιολογικος ηχος του μηχανισμου του στροφομετρου απλα εγω δεν τον ειχα προσεξει λογω οτι ειμαι μονιμως με ανοιχτο τζαμι (οπου φυσικα δεν μπορεις να το ακουσεις)?
Περιμενω την πολυτιμη βοηθεια σας
Ευχαριστω πολυ
106 to 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
plaketokofths (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub
Ένταξη: 25 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 3189
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 29 Δεκ 2006, 15:22:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το στροφόμετρο όπως και τα άλλα όργανα απ' όσο ξέρω είναι ηλεκτρονικά και δεν περιέχουν μηχανικές διατάξεις του στυλ ντίζες, γρανάζια...
Αυτό δεν αποκλείει όμως ο θόρυβος να ακούγεται από το ταμπλώ μέσα αλλά από κάτι άλλο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 29 Δεκ 2006, 17:07:17 Θέμα δημοσίευσης: Re: 307-Θορυβος από όργανα |
|
|
jimsid έγραψε: | Φίλοι μου καλημέρα σας και πρώτα από όλα καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κατι απευθυνομενος στους πιο ειδικούς και στους κατοχους 307. λοιπον τι συμβαινει, ειμαι στο ρελαντι και αρχιζω να μαρσαρω το αυτοκινητο (ειτε κρυο ειτε ζεστο) ανεβενει το στροφομετρο κανονικα και κατα την επαναφορα του προς τις στροφες του ρελαντι αν ακουσεις λιγο προσεκτικα ακουγετε ενα ανεπεσθητο τρρρρρρ απο την μερια του πινακα οργανων που βρισκετε το στροφομετρο (εκει καπου τον ακουω εγω) μεχρι η βελονα να φτασει στις νορμαλ στροφες του ρελαντι (οπου και σταματα), χωρις να κανει κανενα τρεμουλο η βελονα η το ταμπλω η κατι τετοιο.
Λετε να αρχιζει να τα παιζει η μηχανισμος στο στροφομετρο? Μηπως ειναι ο φυσιολογικος ηχος του μηχανισμου του στροφομετρου απλα εγω δεν τον ειχα προσεξει λογω οτι ειμαι μονιμως με ανοιχτο τζαμι (οπου φυσικα δεν μπορεις να το ακουσεις)?
Περιμενω την πολυτιμη βοηθεια σας
Ευχαριστω πολυ |
Αν παρατηρήσεις θα δεις ότι η βελόνα έχει ένα μικρό τρέμουλο ιδικά κατά την επιστροφή στο ρελαντί. Όλα τα καινούργια καντράν στο 307 facelift το κάνουν αυτό , άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει εάν όχι να πας να του ρίξου μια ματιά. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Δεκ 2006, 13:45:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φιλε μου μαλλον κατι συντονιζει στο μοτερ και πεφτει να το ακουσ πισω απο τα οργανα.εγω ειχα τρελλο τριξημο που μου ακουγατανε πισω απο το κεντρο τησ κονσολας..Τελικα ηταν το καλωδιο τησ ντιζασ του γκαζιου που ακουμπαγε πανω στο τοιχωμα του τροπετου κ εφερνε το θορυβο μεσα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
jimsid (Dimitris) Νέος χρήστης

PEUGEOT 307/1.6/16V 2005
Ένταξη: 12 Σεπ 2005 Δημοσιεύσεις: 87 Τόπος: Piraeus+Kranidi
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Δεκ 2006, 13:52:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μα το 307 εχει ηλεκτρικο γκαζι δεν εχει ντιζα με τον ορο ντιζα γκαζιου που ολοι ξερουμε???
106 to 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
zafeirop (Αναστάσης) Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.4 (8V) XR (2001)
Ένταξη: 30 Αύγ 2005 Δημοσιεύσεις: 48
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Δεκ 2006, 23:15:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: | Φιλε μου μαλλον κατι συντονιζει στο μοτερ και πεφτει να το ακουσ πισω απο τα οργανα.εγω ειχα τρελλο τριξημο που μου ακουγατανε πισω απο το κεντρο τησ κονσολας..Τελικα ηταν το καλωδιο τησ ντιζασ του γκαζιου που ακουμπαγε πανω στο τοιχωμα του τροπετου κ εφερνε το θορυβο μεσα... |
Αυτό το τρίξιμο το άκουγες σε όλες τις στροφές;
Και γω, χρόνια τώρα, ακούω πίσω από το ψηφιακό ρολόι ένα τρίξιμο αλλα μόνο εν κινήση και στις 2800-3000 στροφές.
jimsid, αν δεις ο Γιάννης δηλώνει δίπλα στο avatar του ότι έχει 12V μοτέρ.
Γιαυτό μάλλον έχει και ντίζα.
My brain is runnin lean |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Δεκ 2006, 01:05:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τι να κανουμε. Το μοτερακι μου εχει τεχνολογια του Μποτσαρη αν και μου λενε οτι το ντιζατο γκαζι ειναι καλλητερο γενικα και εχει λιγοτερη ζημια και αστοχιες και φυσικα καλλητερη αποκριση.
Και γι αλλη μια φορα θα το πω....Καλα τα Peugeot και γενικα τα ευρωπαικα αλλα σε θεματρα αξιοπιστιασ ειναι πισω....Τι να κανουμε
κανεις δεν ειναι τελειος!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|