Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
DIMCHRI (ΔΗΜΗΤΡΗΣ) Έχω ξεφύγει !!!

406 coupe 2.2 2005
Ένταξη: 31 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1684 Τόπος: Νικαια city
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Σεπ 2006, 13:05:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
shiba έγραψε: | DIMCHRI έγραψε: | .
τώρα σχετικά με την κατανάλωση, το cc μου τέρμα σκισμένο σε ταξίδι στην εθνική δεν κατανάλωνε ποτέ περισσότερο από 10.4 λτ και συνήθως μέσα στην πόλη είχα καταναλώσεις από 7.5 έως 8.5 χωρίς σκίσιμο....
| και που παω εγω ο καραμητροσ με 10,3 εντος πολης?  |
ετσι όπως το έγραψα μπορεί να μπερδέψω και κανέναν...
στην εθνική έβλεπα από 6 λτ - 10.4 στο φουλ - τσιτα γκαζι...
μέσα στν πόλη με οικονομι΄κή οδήγηση έβλεπα 7.5-8.5...
αυτό που θέλω να πω είναι πάντως το 206 είναι πολύ οικονομικό αυτοκίνητο αναλογικά με το 406 μου...
Γιώργο εσύ μου φαινεται καις πολλά ...
φοράς και 16άρια βέβαια ή 17 άρια αν θυμάμαι καλά?
Να σημειώσω ότι εγώ σε κάθε γέμισμα το μηδένιιζα το trip computer... και αυτό είχε θετικό αν΄τίκτυπο στην κατανάλωση γιατι το αυτοκινητο κινείται περισσότερο εντός πόλης...
Χώρια που το 406 παίρνει και 70 λίτρα βενζίνη !!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Downhill (Θανάσης) Δραστήριο μέλος

308 Gt
Ένταξη: 09 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 257 Τόπος: Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 26 Σεπ 2006, 10:29:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
shiba έγραψε: | DIMCHRI έγραψε: | .
τώρα σχετικά με την κατανάλωση, το cc μου τέρμα σκισμένο σε ταξίδι στην εθνική δεν κατανάλωνε ποτέ περισσότερο από 10.4 λτ και συνήθως μέσα στην πόλη είχα καταναλώσεις από 7.5 έως 8.5 χωρίς σκίσιμο....
| και που παω εγω ο καραμητροσ με 10,3 εντος πολης?  |
δεν έχει σημασία τί λέει το trip computer σου. Δεν μπορείς να κάνεις απευθείας συγκρίσεις με τους άλλους οδηγούς αφού δεν ακολουθέίτε την ίδαι διαδρομή...το trip computer μιλάει για lt/km.
Σκέψου το ώς εξής... αν εσύ κάτσεις 3 μέρες στο φανάρι με τη μηχανή αναμένη, το trip computer θα σκεφτεί...."ρε σύ αυτός έκαψε 20lt και έκανε 0km...άρα κατανάλωση 5000000000λίτρα/100km...τόσο θα καίει ο Πέζουλάς σου??? Κάνε το εξής απλό. Κάτσε σε φανάρι και μηδένισε τον υπολογιστή ταξιδίου...όχι στην στιγμιαία αλλά στην μέση κατανάλωση...θα δείς τον αριθμό να ανεβαίνει σάν τρελός...μόλις ανάψει το φανάρι, στα πρώτα μετρα που θα κάνεις θα ξαναπέσει σε νορμάλ επίπεδα! Στο λέω ξανά και ίσως να έγινα κουραστικός...όλες οι διαδρομές πόλης δεν είναι ίδιες. Εγώ με το 1.4 έχω κατανάλωση 10,2lt/100km (μπαίνω στο κεντρο)...όταν ακολουθούσα άλλη διαδρομή (Πήγαινα Νίκαια απο Περιστέρι) είχα 7,5lt/100km.
Γι'αυτό και λέω οτι τα στάνταρ των περιοδικών δεν είναι απόλυτα (Φίλε DIMCHRI δεν χρησιμοποίησα σωστούς όρους στο προηγούμενο Post)...τί θα σου πούν?? "Διαδρομή μέσα στην πόλη με 10 φανάρια διάρκειας 15 λεπτών και διαστάυρωση με 5 αυτοκίνητα 3 απο τα οποία ήταν νέοι και δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν στην ανηφόρα..."
Οι μετρήσεις των περιοδικών ακολουθούν κάποια στάνταρ που είναι χρήσιμα για να σχηματίσεις μία άποψη σχετικά με τις διαφορές σε κατανάλωση που έχουν τα διάφορα μοντέλα μεταξύ τους αλλά δεν ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα...σίγουρα ο Σταθάκης δεν πήρε το Z3 το πρωί να μπεί στον δακτύλιο και μετά πετάχτηκε μέχρι Λαμία για να δεί τον μικτό κύκλο της bmw... Απο τα περιοδικά θα βγάλεις το συμπέρασμα οτι, το Ζ3 έχει μεγαλύτερη κατανάλωση απο το 206 άν τα χρησιμοποιήσω με το ίδιο στύλ οδήγησης στις ακριβώς ίδιες διαδρομές...Τώρα δεν μπορεί να σου λέει ο καθένας (με την καλή έννοια ) οτι π.χ το mini καίει λιγότερο απο το 206....δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν τα μεγέθη παρα μόνο αν οδηγήσεις εσύ το όχημα στις ίδιες διαδρομες.
Και πέρα απο αυτό, το άν έχεις πρόβλημα μόνο τεχνικός μπορεί να στο πεί. Με βάση τα όσα λές όμως η κατανάλωσή σου είναι σωστή...
Careful What You Wish You may Regret It
Careful What You Wish You Just Might Get It |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
206 CC RG (kostadis) Νέος χρήστης

Peugeot 206 CC Army Edition
Ένταξη: 11 Δεκ 2005 Δημοσιεύσεις: 91 Τόπος: N.Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Σεπ 2006, 16:55:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σήμερα από Λάρισα-Αθήνα, με μέση ωριαία 120km/h έκαψε 7 lt/100km!
Το έβλεπα και δεν το πίστευα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
plaketokofths (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub
Ένταξη: 25 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 3189
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Σεπ 2006, 17:02:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μετς (Παγκράτι δλδ) - Αιγάλεω από Συγγρού και εθνική ώρα αιχμής και τα φανάρια του Παγκρατίου όσο πιο οικονομικά μπορούσα... μέση κατανάλωση 4,8 σε ώρα αιχμής. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

406 coupe 2.2 2005
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Σεπ 2006, 17:27:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
206 CC RG έγραψε: | Σήμερα από Λάρισα-Αθήνα, με μέση ωριαία 120km/h έκαψε 7 lt/100km!
Το έβλεπα και δεν το πίστευα! |
Εύκολα.... και όσο ανοίγει ο κινητήρας τόσο μικρότερη κατανάλωση θα έχεις...
Αν φόραγες και 15άρια με 195 θα έβλεπες 6.4-6.5  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
shiba (giwrgos) Έχω ξεφύγει !!!

shiba cc
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 1069 Τόπος: γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Σεπ 2006, 13:22:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
νεα τιμη...11,3 εντος πολης κα ιοχι σε δρομους με πολυ κινηση...μηπως να ''φουνταρω''?χαχα
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

406 coupe 2.2 2005
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Σεπ 2006, 13:25:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
shiba έγραψε: | νεα τιμη...11,3 εντος πολης κα ιοχι σε δρομους με πολυ κινηση...μηπως να ''φουνταρω''?χαχα |
μήπως μέσα στην πόλη δεν βάζεις παραπάνω απο δευτέρα ??? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
shiba (giwrgos) Έχω ξεφύγει !!!

shiba cc
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 1069 Τόπος: γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Σεπ 2006, 13:45:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
σου ξαναλεω μητσο οτι πιο συντηρητικη οδηγηση απο μενα δεν κανει κανενας....αντε να κανει ο πατερας μου.. 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Downhill (Θανάσης) Δραστήριο μέλος

308 Gt
Ένταξη: 09 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 257 Τόπος: Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 29 Σεπ 2006, 08:49:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
shiba έγραψε: | νεα τιμη...11,3 εντος πολης κα ιοχι σε δρομους με πολυ κινηση...μηπως να ''φουνταρω''?χαχα |
Που τριγυρνάς να ανοίξω βενζινάδικο???
Εγώ αισίως έφτασα τα 10.4 Μέση και ας μήν φτάνει ποτέ η στιγμιαία πάνω απο 9,8....
Careful What You Wish You may Regret It
Careful What You Wish You Just Might Get It |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
COOL ALEXIS (Aleki) Τμήμα Συνεργασιών

C3 Cowmooflage
Ένταξη: 10 Μάϊ 2004 Δημοσιεύσεις: 2776 Τόπος: Fathercare
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 29 Σεπ 2006, 09:09:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
plaketokofths έγραψε: | vinman έγραψε: | 5. Τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχω κάνει με ένα γέμισμα ήταν 645 και περιελάμβαναν περίπου 160 χιλιόμετρα εθνικής οδού,80 χιλιόμετρα ορεινής επαρχιακής οδού και όλα τα υπόλοιπα (405) έγιναν στην Αθήνα με συνθήκες σχετικής κίνησης.Αν βάλουμε ως δεδομένο ότι το αυτοκίνητο είναι 2λιτρο και βαρύ (1450 κιλά),τότε οι καταναλώσεις του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικές...  |
Ναι αλλά λογικά δεν έχεις ίδιο ντεπόζιτο καυσίμου με εμάς! Στα 206 είναι 50άρι νομίζω, στο δικό σου ειναι 60+ πιστεύω. |
Το μέγιστο που έχω διανύσει με ένα ρεζερβουάρ είναι 750 χλμ.
Θέλω ένα και ένα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|