PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Περίεργος θόρυβος - σα νερό που κυλάει

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

206 XS, 1.4, 75 γαϊδούρια (+1 ο οδηγός)

Ένταξη: 16 Μάρ 2003
Τόπος: Βόλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιούν 2006, 02:26:22    Θέμα δημοσίευσης: Περίεργος θόρυβος - σα νερό που κυλάει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια χαρά σε όλους!

Εδώ και καμιά βδομάδα παρατήρησα ότι το 206 μου κάνει έναν περίεργο θόρυβο, σα να περνάει νερό από σωληνάκι που έχει αέρα. Από μέσα που τον ακούω φαίνεται να προέρχεται μπροστά από το ταμπλώ. Θα έλεγα θυμίζει τον ήχο που κάνει το λάστιχο ποτίσματος όταν έχει μείνει καιρό, με το που ανοίγουμε το νερό τέρμα. Έχει πολύ πλάκα, γιατί νομίζω ότι θα βγουν χρυσόψαρα από το καπώ μου Very happy

Το κάνει στις εκκινήσεις, εάν έχουν προηγηθεί αρκετά δευτερόλεπτα στο ρελαντί. π.χ. σε εκκίνηση από φανάρι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το κάνει. Απ' ό,τι μπόρεσα να ακούσω, ο θόρυβος συνεχίζει μέχρι η 1η να φτάσει γύρω στις 3.000 στροφές (μετά βάζω 2α). Από εκεί και μετά μάλλον σταματάει (εκτός αν ανεβαίνουν τόοοοοσο πολύ τα επίπεδα θορύβου και δεν το ακούω). Η θερμοκρασία δε φαίνεται να το επηρεάζει, αφού το κάνει την πρώτη φορά που θα πάρει μπρος, αλλά και όταν η θερμοκρασία νερού και λαδιού είναι στους 90 oC.

Το αυτοκίνητο είναι 3ετίας, έχει 36.500 km και λέω να το ψάξω το θέμα πριν το σέρβις των 40.000. Καμιά ιδέα του τι μπορεί να είναι; Μήπως θέλει συμπλήρωμα το ψυγείο; (αλήθεια, πού πρέπει να φτάνει η στάθμη του νερού;). Πάντως, δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο στους δείκτες θερμοκρασίας (νερού/λαδιού).

Αναμένω τα φώτα σας!!!
Ευχαριστώ!

Χάκεψον γαρ τοις πάσοι...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιούν 2006, 06:47:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχεις παρατηρήσει εάν αυτός ο θόρυβος ακούγεται και όταν σταματάς;
Αν και όπως λες ακούγεται από το χώρο του κινητήρα ίσως να έχει αέρα το κύκλωμα ψύξεις άσχετα εάν δεν ανεβάζει θερμοκρασία. Δοκίμασε να το κάνεις σταματημένος , να ανεβάσεις δηλαδή στροφές μέχρι τις 3000rpm που ακούγεται όπως λες. Εάν δεν κάνει τίποτα το κύκλωμα ψύξεις είναι οκ.
Δες αυτά και εδώ είμαστε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
nikq (Nikos)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

206 1.4 quiksilver (8/2001)

Ένταξη: 09 Ιούλ 2003
Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιούν 2006, 11:50:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν ακούγεται από το ντουλαπάκι σου συνοδηγού, εξαέρωση καλοριφέρ…
Επιστροφή στην κορυφή
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιούν 2006, 12:54:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

@Touristas: Όταν σταματήσω και δουλεύει στο ρελαντί, δεν το κάνει. Αλλά, αν έχουν προηγηθεί κάποια δευτερόλεπτα στάσης και δώσω γύρω στις 3.000 στροφές σταματημένος, τότε το κάνει.

@nikq: Θα έλεγα ότι ακούγεται από τη μεριά του οδηγού, αλλά θα "δανειστώ" το πόδι ενός φίλου μου στην πρώτη ευκαιρία, για να ακούσω και από την άλλη μεριά.

Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιούν 2006, 15:16:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nikq έγραψε:
Αν ακούγεται από το ντουλαπάκι σου συνοδηγού, εξαέρωση καλοριφέρ…

Δεν είναι 106 που έχει τους σωλήνες του καλοριφέρ από την δεξιά μεριά .
Στο 206 είναι από την μεριά του οδηγού και μάλιστα επάνω από το πεντάλ του γκαζιού.

cipher έγραψε:
@Touristas: Όταν σταματήσω και δουλεύει στο ρελαντί, δεν το κάνει. Αλλά, αν έχουν προηγηθεί κάποια δευτερόλεπτα στάσης και δώσω γύρω στις 3.000 στροφές σταματημένος, τότε το κάνει.

Κάνε μια εξαέρωση στο κύκλωμα ψύξης και το βλέπεις.
Επιστροφή στην κορυφή
lewnidios (Λεωνιδας)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 106 1.4 (8v)quicksilver (2003)

Ένταξη: 24 Νοέ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Ιούν 2006, 14:05:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το εκανε και μενα αυτο...
λοιπον,αν κανεις μια -δυο εξαερωσεις και δεν γινει τιποτα τοτε το πραγμα παει αλλου, μαλλον μπορει να εχει καψει φλαντζα.δες για σαπουναδα στο ψυγειο,δες στα λαδια αν εχουν καφετι χρωμα,δες την ταπα του λαδιου αν ειναι καθαρη.και τελος αλλαξε και εναν θερμοστατη γιατι μπορει να κολαει και να μην ανοιγει παντα οταν πρεπει (εξαλλου εχει μιδαμηνο κοστος).εγω δυστηχως εκαψα φλαντζα απο κολημενο θερμοστατη και ουτε θερμοκρασιες ανεβαζε ουτε τιποτα,μονο ο ηχος τον νερων.
Επιστροφή στην κορυφή
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 03:27:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μήπως θα μπορούσα να έχω μία μικρή βοήθεια για το πώς θα κάνω την εξαέρωση; Υποθέτω θα πρέπει να ξεβιδώσω κάποιο σωληνάκι για λίγο, μέχρι να αρχίσει να βγαίνει μόνο νερό, αλλά ποιο; Μην κάνω καμιά χοντρή και τρέχω μετά... Smile

@lewnidios: Τα λάδια είναι μια χαρά στο χρώμα (τα κοιτάω κάθε 10-15 μέρες, οπότε θα είχα αρχίσει να το ψάχνω αν τα έβλεπα σκούρα). Θα κοιτάξω και τα υπόλοιπα, όμως, για καλό και για κακό. Ο θερμοστάτης αν είχε πρόβλημα, δε θα έπρεπε να μου είχε δείξει τρελά νούμερα σε κίνηση πόλης;

Αλήθεια, στο ψυγείο, πού πρέπει να είναι η στάθμη του νερού;

Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 06:40:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ψυγείο είναι γεμάτο στο δοχείο διαστολής το νερό θα πρέπει να είναι στην μέση σχεδόν.
Εξαέρωση θα κάνεις βγάζοντας των παπά έχει μία τάπα στο ελαστικό σωλήνα που πάει στο ψυγείο καλοριφέρ και από μια βίδα άλεν που είναι επάνω στο καπάκι στην έξοδο του νερού προς το ψυγείο.
Επιστροφή στην κορυφή
tsosmoulis (μητσάκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

106 rallye x 2

Ένταξη: 03 Ιούν 2004
Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 07:36:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λόγω μίας περιπέτειας που είχα χθες, οι λακαμάδες που μου άλλαξαν θερμοστάτη στο service "έβαλαν" τα o-rings όπως να'ναι με αποτέλεσμα το ένα να διαλυθεί και το άλλο να είναι στραβά βαλμένο με αποτέλεσμα να χάνει νερά από εκείνο το σημείο, πήγα σε ένα σωστό ραλλο συνεργείο και όλα καλά.
Το θέμα είναι ότι τώρα τρώω άγχος συνέχεια με τα νερά, κοιτάω αν χάνει από εκεί και φαίνεται στεγανό αλλά η στάθμη νερού είναι χαοτική Rolling eyes
δεν βλέπω νερό, τί να παίζεται? (να παραθέσω ότι το να χάνει πάλι είναι δύσκολο, γιατί από χθες το απόγευμα στις 8:30 μέχρι αυτή τη στιγμή το έχω τσεκάρει περί τις 12 φορές Rolling eyes )
Α και εχθές που έχανε ας πούμε δεν πήρε πάνω από μισό λίτρο νερό.

Ε?φανταστικέ Τουρίστα?θα μου πεις?

τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
lewnidios (Λεωνιδας)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 14:38:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οταν ειχε κολησει ο θερμοστατης μου απο θερμοκρασιες μια χαρα ημουν δεν εδειχνε τιποτα. Embarassed αλλα δυστηχως.....
Επιστροφή στην κορυφή
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 18:48:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:
Το ψυγείο είναι γεμάτο στο δοχείο διαστολής το νερό θα πρέπει να είναι στην μέση σχεδόν.
Εξαέρωση θα κάνεις βγάζοντας των παπά έχει μία τάπα στο ελαστικό σωλήνα που πάει στο ψυγείο καλοριφέρ και από μια βίδα άλεν που είναι επάνω στο καπάκι στην έξοδο του νερού προς το ψυγείο.

Όταν λες "παπά" εννοείς το μαύρο πλαστικό με το λιονταράκι;

Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 22:10:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μαύρο πλαστικό με λιονταράκι….??
Ο παπάς είναι δεξιά όπως κοιτάς των κινητήρα και συνδέεται με την εισαγωγή του κινητήρα με ένα σωλήνα. Αυτό πρέπει να βγάλεις ξεβιδώνοντας των κολιέ από την εισαγωγή και μετά θα πάρεις όλο το φιλτροκούτι μαζί με το σωλήνα.
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 22:13:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

tsosmoulis έγραψε:
Λόγω μίας περιπέτειας που είχα χθες, οι λακαμάδες που μου άλλαξαν θερμοστάτη στο service "έβαλαν" τα o-rings όπως να'ναι με αποτέλεσμα το ένα να διαλυθεί και το άλλο να είναι στραβά βαλμένο με αποτέλεσμα να χάνει νερά από εκείνο το σημείο, πήγα σε ένα σωστό ραλλο συνεργείο και όλα καλά.
Το θέμα είναι ότι τώρα τρώω άγχος συνέχεια με τα νερά, κοιτάω αν χάνει από εκεί και φαίνεται στεγανό αλλά η στάθμη νερού είναι χαοτική Rolling eyes
δεν βλέπω νερό, τί να παίζεται? (να παραθέσω ότι το να χάνει πάλι είναι δύσκολο, γιατί από χθες το απόγευμα στις 8:30 μέχρι αυτή τη στιγμή το έχω τσεκάρει περί τις 12 φορές Rolling eyes )
Α και εχθές που έχανε ας πούμε δεν πήρε πάνω από μισό λίτρο νερό.

Ε?φανταστικέ Τουρίστα?θα μου πεις?

Κανονικά το νερό δεν είναι μέχρι επάνω αλλά σχεδόν στα μισά και λίγο πιο πάνω σο δοχείο που έχει το ψυγείο. Αν θες να του συμπληρώσεις για να είσαι σίγουρος δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς το παραπάνω νερό θα το βγάλει μόνο του.
Επιστροφή στην κορυφή
tsosmoulis (μητσάκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

106 rallye x 2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούν 2006, 08:08:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό ακριβώς γίνεται. Του βάζω γύρω στα 300ml και πάντα όταν ξαναβλέπω του λείπουν αυτά τα 300ml. Οπότε όλα ok.

Παράθεση:
οταν ειχε κολησει ο θερμοστατης μου απο θερμοκρασιες μια χαρα ημουν δεν εδειχνε τιποτα. αλλα δυστηχως.....

Τί εννοείς δυστυχώς?

τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!!
Επιστροφή στην κορυφή
lewnidios (Λεωνιδας)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούν 2006, 17:28:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

tsosmoulis έγραψε:
Αυτό ακριβώς γίνεται. Του βάζω γύρω στα 300ml και πάντα όταν ξαναβλέπω του λείπουν αυτά τα 300ml. Οπότε όλα ok.

Παράθεση:
οταν ειχε κολησει ο θερμοστατης μου απο θερμοκρασιες μια χαρα ημουν δεν εδειχνε τιποτα. αλλα δυστηχως.....

Τί εννοείς δυστυχώς?
δυστυχως ειχε καψει φλαντζα,και το πηρα χαμπαρι γιατι μου ελειπαν αρκετα υγρα απο το κυκλωμα ψυξης και ακουγα συνεχεια νερα να κυκλοφορουν.απο εξαερωσεις δεν γινοταν τιποτα και ετσι η βιοψια εδειξε φλαντζα Embarassed
Επιστροφή στην κορυφή
tsosmoulis (μητσάκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

106 rallye x 2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιούν 2006, 07:20:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κατάλαβα Rolling eyes
τουλάχιστον μετά από μερικές μέρες διόρθωσης του προβλήματος, ένα ταξίδι με ντάλα τον ήλιο, κάποια "φιλικά" ανοίγματα με άλλο ραλλάκι τα νερά δείχνουν ok και τον σημείο του θερμοστάτη δεν χάνει πλέον.
ελπίζω να ήταν απλά τα o-rings Wink

τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!!
Επιστροφή στην κορυφή
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Αύγ 2006, 18:11:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικά, το "πρόβλημα" ήταν πολύ απλό! Ήθελε συμπλήρωμα νερού το ψυγείο!!! Silly

Επειδή είχε λίγο νερό μέσα, έμπαινε και αέρας στα σωληνάκια, με αποτέλεσμα να ακούω αυτόν τον ήχο. Επίσης, τώρα τελευταία είχε αρχίσει να ανεβάζει θερμοκρασία. Προληπτικά το ανεβάσαμε στη ράμπα για τυχόν διαρροή και ήταν ΟΚ. Τώρα θα το παρακολουθώ να δω πώς θα πάει... Ευελπιστώ ότι λόγω ζέστης είχε κάποια μικρή εξάτμιση και δεν είναι κάτι πιο σοβαρό.

Επιστροφή στην κορυφή
karmagos (Φίλιππος)
Μέλος
Μέλος

Black 206 1.4 (8v) (2000)

Ένταξη: 05 Ιούλ 2006
Τόπος: Αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Αύγ 2006, 20:55:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

..

- Διεκπεραιώσεις ΚΤΕΟ
Msn/Mail: karmagos@hotmail.com

Έχει επεξεργασθεί από τον/την karmagos στις Παρ 18 Αύγ 2006, 20:55:47, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
karmagos (Φίλιππος)
Μέλος
Μέλος

Black 206 1.4 (8v) (2000)

Ένταξη: 05 Ιούλ 2006
Τόπος: Αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Αύγ 2006, 20:55:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

fen shui κανεις μεσα στο αμαξι σου και τσαμπα!στην κινα πληρωνουν!!

- Διεκπεραιώσεις ΚΤΕΟ
Msn/Mail: karmagos@hotmail.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Αύγ 2006, 07:33:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

cipher έγραψε:
Τελικά, το "πρόβλημα" ήταν πολύ απλό! Ήθελε συμπλήρωμα νερού το ψυγείο!!! Silly

Επειδή είχε λίγο νερό μέσα, έμπαινε και αέρας στα σωληνάκια, με αποτέλεσμα να ακούω αυτόν τον ήχο. Επίσης, τώρα τελευταία είχε αρχίσει να ανεβάζει θερμοκρασία. Προληπτικά το ανεβάσαμε στη ράμπα για τυχόν διαρροή και ήταν ΟΚ. Τώρα θα το παρακολουθώ να δω πώς θα πάει... Ευελπιστώ ότι λόγω ζέστης είχε κάποια μικρή εξάτμιση και δεν είναι κάτι πιο σοβαρό.

Να το τσεκάρεις ανελειπώς και ιδιαίτερα αν κυκλοφορείς σε δρόμους με πολλά φανάρια και σταμάτα ξεκίνα όπου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν για πλάκα... Wink

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης