Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
cipher (Αλέξανδρος) Φανατικό μέλος

206 XS, 1.4, 75 γαϊδούρια (+1 ο οδηγός)
Ένταξη: 16 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 376 Τόπος: Βόλος
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιούν 2006, 02:26:22 Θέμα δημοσίευσης: Περίεργος θόρυβος - σα νερό που κυλάει |
|
|
Γεια χαρά σε όλους!
Εδώ και καμιά βδομάδα παρατήρησα ότι το 206 μου κάνει έναν περίεργο θόρυβο, σα να περνάει νερό από σωληνάκι που έχει αέρα. Από μέσα που τον ακούω φαίνεται να προέρχεται μπροστά από το ταμπλώ. Θα έλεγα θυμίζει τον ήχο που κάνει το λάστιχο ποτίσματος όταν έχει μείνει καιρό, με το που ανοίγουμε το νερό τέρμα. Έχει πολύ πλάκα, γιατί νομίζω ότι θα βγουν χρυσόψαρα από το καπώ μου
Το κάνει στις εκκινήσεις, εάν έχουν προηγηθεί αρκετά δευτερόλεπτα στο ρελαντί. π.χ. σε εκκίνηση από φανάρι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το κάνει. Απ' ό,τι μπόρεσα να ακούσω, ο θόρυβος συνεχίζει μέχρι η 1η να φτάσει γύρω στις 3.000 στροφές (μετά βάζω 2α). Από εκεί και μετά μάλλον σταματάει (εκτός αν ανεβαίνουν τόοοοοσο πολύ τα επίπεδα θορύβου και δεν το ακούω). Η θερμοκρασία δε φαίνεται να το επηρεάζει, αφού το κάνει την πρώτη φορά που θα πάρει μπρος, αλλά και όταν η θερμοκρασία νερού και λαδιού είναι στους 90 oC.
Το αυτοκίνητο είναι 3ετίας, έχει 36.500 km και λέω να το ψάξω το θέμα πριν το σέρβις των 40.000. Καμιά ιδέα του τι μπορεί να είναι; Μήπως θέλει συμπλήρωμα το ψυγείο; (αλήθεια, πού πρέπει να φτάνει η στάθμη του νερού;). Πάντως, δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο στους δείκτες θερμοκρασίας (νερού/λαδιού).
Αναμένω τα φώτα σας!!!
Ευχαριστώ!
Χάκεψον γαρ τοις πάσοι... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιούν 2006, 06:47:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έχεις παρατηρήσει εάν αυτός ο θόρυβος ακούγεται και όταν σταματάς;
Αν και όπως λες ακούγεται από το χώρο του κινητήρα ίσως να έχει αέρα το κύκλωμα ψύξεις άσχετα εάν δεν ανεβάζει θερμοκρασία. Δοκίμασε να το κάνεις σταματημένος , να ανεβάσεις δηλαδή στροφές μέχρι τις 3000rpm που ακούγεται όπως λες. Εάν δεν κάνει τίποτα το κύκλωμα ψύξεις είναι οκ.
Δες αυτά και εδώ είμαστε. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nikq (Nikos) Φανατικό μέλος

206 1.4 quiksilver (8/2001)
Ένταξη: 09 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 313 Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιούν 2006, 11:50:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν ακούγεται από το ντουλαπάκι σου συνοδηγού, εξαέρωση καλοριφέρ… |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιούν 2006, 12:54:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
@Touristas: Όταν σταματήσω και δουλεύει στο ρελαντί, δεν το κάνει. Αλλά, αν έχουν προηγηθεί κάποια δευτερόλεπτα στάσης και δώσω γύρω στις 3.000 στροφές σταματημένος, τότε το κάνει.
@nikq: Θα έλεγα ότι ακούγεται από τη μεριά του οδηγού, αλλά θα "δανειστώ" το πόδι ενός φίλου μου στην πρώτη ευκαιρία, για να ακούσω και από την άλλη μεριά.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιούν 2006, 15:16:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
nikq έγραψε: | Αν ακούγεται από το ντουλαπάκι σου συνοδηγού, εξαέρωση καλοριφέρ… |
Δεν είναι 106 που έχει τους σωλήνες του καλοριφέρ από την δεξιά μεριά .
Στο 206 είναι από την μεριά του οδηγού και μάλιστα επάνω από το πεντάλ του γκαζιού.
cipher έγραψε: | @Touristas: Όταν σταματήσω και δουλεύει στο ρελαντί, δεν το κάνει. Αλλά, αν έχουν προηγηθεί κάποια δευτερόλεπτα στάσης και δώσω γύρω στις 3.000 στροφές σταματημένος, τότε το κάνει. |
Κάνε μια εξαέρωση στο κύκλωμα ψύξης και το βλέπεις. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
lewnidios (Λεωνιδας) Μόλις έγραψα

peugeot 106 1.4 (8v)quicksilver (2003)
Ένταξη: 24 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 16
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Ιούν 2006, 14:05:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το εκανε και μενα αυτο...
λοιπον,αν κανεις μια -δυο εξαερωσεις και δεν γινει τιποτα τοτε το πραγμα παει αλλου, μαλλον μπορει να εχει καψει φλαντζα.δες για σαπουναδα στο ψυγειο,δες στα λαδια αν εχουν καφετι χρωμα,δες την ταπα του λαδιου αν ειναι καθαρη.και τελος αλλαξε και εναν θερμοστατη γιατι μπορει να κολαει και να μην ανοιγει παντα οταν πρεπει (εξαλλου εχει μιδαμηνο κοστος).εγω δυστηχως εκαψα φλαντζα απο κολημενο θερμοστατη και ουτε θερμοκρασιες ανεβαζε ουτε τιποτα,μονο ο ηχος τον νερων. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 03:27:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μήπως θα μπορούσα να έχω μία μικρή βοήθεια για το πώς θα κάνω την εξαέρωση; Υποθέτω θα πρέπει να ξεβιδώσω κάποιο σωληνάκι για λίγο, μέχρι να αρχίσει να βγαίνει μόνο νερό, αλλά ποιο; Μην κάνω καμιά χοντρή και τρέχω μετά...
@lewnidios: Τα λάδια είναι μια χαρά στο χρώμα (τα κοιτάω κάθε 10-15 μέρες, οπότε θα είχα αρχίσει να το ψάχνω αν τα έβλεπα σκούρα). Θα κοιτάξω και τα υπόλοιπα, όμως, για καλό και για κακό. Ο θερμοστάτης αν είχε πρόβλημα, δε θα έπρεπε να μου είχε δείξει τρελά νούμερα σε κίνηση πόλης;
Αλήθεια, στο ψυγείο, πού πρέπει να είναι η στάθμη του νερού;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 06:40:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το ψυγείο είναι γεμάτο στο δοχείο διαστολής το νερό θα πρέπει να είναι στην μέση σχεδόν.
Εξαέρωση θα κάνεις βγάζοντας των παπά έχει μία τάπα στο ελαστικό σωλήνα που πάει στο ψυγείο καλοριφέρ και από μια βίδα άλεν που είναι επάνω στο καπάκι στην έξοδο του νερού προς το ψυγείο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tsosmoulis (μητσάκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 rallye x 2
Ένταξη: 03 Ιούν 2004 Δημοσιεύσεις: 1747 Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 07:36:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λόγω μίας περιπέτειας που είχα χθες, οι λακαμάδες που μου άλλαξαν θερμοστάτη στο service "έβαλαν" τα o-rings όπως να'ναι με αποτέλεσμα το ένα να διαλυθεί και το άλλο να είναι στραβά βαλμένο με αποτέλεσμα να χάνει νερά από εκείνο το σημείο, πήγα σε ένα σωστό ραλλο συνεργείο και όλα καλά.
Το θέμα είναι ότι τώρα τρώω άγχος συνέχεια με τα νερά, κοιτάω αν χάνει από εκεί και φαίνεται στεγανό αλλά η στάθμη νερού είναι χαοτική
δεν βλέπω νερό, τί να παίζεται? (να παραθέσω ότι το να χάνει πάλι είναι δύσκολο, γιατί από χθες το απόγευμα στις 8:30 μέχρι αυτή τη στιγμή το έχω τσεκάρει περί τις 12 φορές )
Α και εχθές που έχανε ας πούμε δεν πήρε πάνω από μισό λίτρο νερό.
Ε?φανταστικέ Τουρίστα?θα μου πεις?
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 14:38:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
οταν ειχε κολησει ο θερμοστατης μου απο θερμοκρασιες μια χαρα ημουν δεν εδειχνε τιποτα. αλλα δυστηχως..... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 18:48:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Touristas έγραψε: | Το ψυγείο είναι γεμάτο στο δοχείο διαστολής το νερό θα πρέπει να είναι στην μέση σχεδόν.
Εξαέρωση θα κάνεις βγάζοντας των παπά έχει μία τάπα στο ελαστικό σωλήνα που πάει στο ψυγείο καλοριφέρ και από μια βίδα άλεν που είναι επάνω στο καπάκι στην έξοδο του νερού προς το ψυγείο. |
Όταν λες "παπά" εννοείς το μαύρο πλαστικό με το λιονταράκι;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 22:10:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μαύρο πλαστικό με λιονταράκι….??
Ο παπάς είναι δεξιά όπως κοιτάς των κινητήρα και συνδέεται με την εισαγωγή του κινητήρα με ένα σωλήνα. Αυτό πρέπει να βγάλεις ξεβιδώνοντας των κολιέ από την εισαγωγή και μετά θα πάρεις όλο το φιλτροκούτι μαζί με το σωλήνα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούν 2006, 22:13:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
tsosmoulis έγραψε: | Λόγω μίας περιπέτειας που είχα χθες, οι λακαμάδες που μου άλλαξαν θερμοστάτη στο service "έβαλαν" τα o-rings όπως να'ναι με αποτέλεσμα το ένα να διαλυθεί και το άλλο να είναι στραβά βαλμένο με αποτέλεσμα να χάνει νερά από εκείνο το σημείο, πήγα σε ένα σωστό ραλλο συνεργείο και όλα καλά.
Το θέμα είναι ότι τώρα τρώω άγχος συνέχεια με τα νερά, κοιτάω αν χάνει από εκεί και φαίνεται στεγανό αλλά η στάθμη νερού είναι χαοτική
δεν βλέπω νερό, τί να παίζεται? (να παραθέσω ότι το να χάνει πάλι είναι δύσκολο, γιατί από χθες το απόγευμα στις 8:30 μέχρι αυτή τη στιγμή το έχω τσεκάρει περί τις 12 φορές )
Α και εχθές που έχανε ας πούμε δεν πήρε πάνω από μισό λίτρο νερό.
Ε?φανταστικέ Τουρίστα?θα μου πεις? |
Κανονικά το νερό δεν είναι μέχρι επάνω αλλά σχεδόν στα μισά και λίγο πιο πάνω σο δοχείο που έχει το ψυγείο. Αν θες να του συμπληρώσεις για να είσαι σίγουρος δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς το παραπάνω νερό θα το βγάλει μόνο του. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 rallye x 2
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούν 2006, 08:08:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτό ακριβώς γίνεται. Του βάζω γύρω στα 300ml και πάντα όταν ξαναβλέπω του λείπουν αυτά τα 300ml. Οπότε όλα ok.
Παράθεση: | οταν ειχε κολησει ο θερμοστατης μου απο θερμοκρασιες μια χαρα ημουν δεν εδειχνε τιποτα. αλλα δυστηχως..... |
Τί εννοείς δυστυχώς?
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούν 2006, 17:28:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
tsosmoulis έγραψε: | Αυτό ακριβώς γίνεται. Του βάζω γύρω στα 300ml και πάντα όταν ξαναβλέπω του λείπουν αυτά τα 300ml. Οπότε όλα ok.
Παράθεση: | οταν ειχε κολησει ο θερμοστατης μου απο θερμοκρασιες μια χαρα ημουν δεν εδειχνε τιποτα. αλλα δυστηχως..... |
Τί εννοείς δυστυχώς? | δυστυχως ειχε καψει φλαντζα,και το πηρα χαμπαρι γιατι μου ελειπαν αρκετα υγρα απο το κυκλωμα ψυξης και ακουγα συνεχεια νερα να κυκλοφορουν.απο εξαερωσεις δεν γινοταν τιποτα και ετσι η βιοψια εδειξε φλαντζα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 rallye x 2
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιούν 2006, 07:20:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κατάλαβα
τουλάχιστον μετά από μερικές μέρες διόρθωσης του προβλήματος, ένα ταξίδι με ντάλα τον ήλιο, κάποια "φιλικά" ανοίγματα με άλλο ραλλάκι τα νερά δείχνουν ok και τον σημείο του θερμοστάτη δεν χάνει πλέον.
ελπίζω να ήταν απλά τα o-rings 
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Αύγ 2006, 18:11:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικά, το "πρόβλημα" ήταν πολύ απλό! Ήθελε συμπλήρωμα νερού το ψυγείο!!!
Επειδή είχε λίγο νερό μέσα, έμπαινε και αέρας στα σωληνάκια, με αποτέλεσμα να ακούω αυτόν τον ήχο. Επίσης, τώρα τελευταία είχε αρχίσει να ανεβάζει θερμοκρασία. Προληπτικά το ανεβάσαμε στη ράμπα για τυχόν διαρροή και ήταν ΟΚ. Τώρα θα το παρακολουθώ να δω πώς θα πάει... Ευελπιστώ ότι λόγω ζέστης είχε κάποια μικρή εξάτμιση και δεν είναι κάτι πιο σοβαρό.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
karmagos (Φίλιππος) Μέλος

Black 206 1.4 (8v) (2000)
Ένταξη: 05 Ιούλ 2006 Δημοσιεύσεις: 138 Τόπος: Αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Αύγ 2006, 20:55:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
..
- Διεκπεραιώσεις ΚΤΕΟ
Msn/Mail: karmagos@hotmail.com
Έχει επεξεργασθεί από τον/την karmagos στις Παρ 18 Αύγ 2006, 20:55:47, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
karmagos (Φίλιππος) Μέλος

Black 206 1.4 (8v) (2000)
Ένταξη: 05 Ιούλ 2006 Δημοσιεύσεις: 138 Τόπος: Αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Αύγ 2006, 20:55:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
fen shui κανεις μεσα στο αμαξι σου και τσαμπα!στην κινα πληρωνουν!!
- Διεκπεραιώσεις ΚΤΕΟ
Msn/Mail: karmagos@hotmail.com |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Αύγ 2006, 07:33:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
cipher έγραψε: | Τελικά, το "πρόβλημα" ήταν πολύ απλό! Ήθελε συμπλήρωμα νερού το ψυγείο!!!
Επειδή είχε λίγο νερό μέσα, έμπαινε και αέρας στα σωληνάκια, με αποτέλεσμα να ακούω αυτόν τον ήχο. Επίσης, τώρα τελευταία είχε αρχίσει να ανεβάζει θερμοκρασία. Προληπτικά το ανεβάσαμε στη ράμπα για τυχόν διαρροή και ήταν ΟΚ. Τώρα θα το παρακολουθώ να δω πώς θα πάει... Ευελπιστώ ότι λόγω ζέστης είχε κάποια μικρή εξάτμιση και δεν είναι κάτι πιο σοβαρό. |
Να το τσεκάρεις ανελειπώς και ιδιαίτερα αν κυκλοφορείς σε δρόμους με πολλά φανάρια και σταμάτα ξεκίνα όπου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν για πλάκα... 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|