Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ekeramid (Stratos) Μόλις έγραψα

206 CC
Ένταξη: 02 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 4
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάρ 2006, 11:27:06 Θέμα δημοσίευσης: Αγορά 206 cc του 2001- προβλήματα - επισκευές |
|
|
Πήρα πριν μερικές μέρες ένα 206 CC 1,6 του 2001 (με 12500euro) και εχω τις παρακατω απλες απορίες :
1)Τριγμοί Τζαμιών
Επειδή τα τζαμια στις πόρτες τριζουν στα λαστιχα τις οροφης, υπαρχει κάποια αλιφή η οποία να μαλακώνει αυτά τα λάστιχα? Αν ναι, ποια και που την βρίσκω?
2)Απώλεια Ψυχτικού Υγρού
Εχω το πρόβλημα της απώλειας ψυχκτικού υγρού της μηχανής , και ειδα ότι υπάρχει ότι υπάρχουν σημάδια διαροής (οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σας). Τώρα ποια δεν το καλύπτει η εγγυηση σωστά? Τελικά τι ζητάω από το συνεργείο, αλλαγή φλάτζας ή πρώτα αλλαγή στο καπακι αντλίας , ή μόνο σφύξιμο του? Και πόσο κοστίζει τελίκά αυτό?
Αν απλά προσθέτω 1 φορά το μηνα υγρό τι μπορεί να πάθει η μηχανή?
3)Ζαντολάστιχα
Λέω να του βάλω ζάντες (αν δεν δώσω λεφτά για φλάτζα τελικά) και μάλλον και λάστιχα μαζί. Συμφέρει να βάλω 15αρες με λάστιχα 50 αρια για να γλυτώσω κάποια λεφτά ή τα 55αρια είναι αρκετά πιο άνετα και δεν διαφέρουν σε κράτημα , οπότε και αξίζει η διαφορά στην τιμή? Για 16 αρεσ ζάντες τι γνώμη έχεται ? Το CC θα τρίζει ολόκληρο στις λακούβες όπως υποθέτω?
4)Ηλεκτρική κλειδαρια πορτ-παγκαζ
Η ηλεκτρική κλειδαρια στο πορτ-παγκαζ δεν ανοίγει αυτοματα μαζί με τις κλειδαριές στισ πόρτες, από το κουμπί στο κλειδι (αν και κλείνει μαζι τους). Οπότε πρέπει να την ανοίγω χειροκίνητα με το κλειδί.
Εχει χαλάσει, ή έτσι λειτουργεί σε όλα τα 206? Μπορώ να την φτίαξω ή θέλει συνεργείο της peugeot?
5)ΝΟ ABS?
Τελός δεν είναι απίστευτο ένα αυτοκίνητο που έχει καινούριο γύρο στα 20000 ευρό να μήν έχει ABS,όπως συμβαίνει στο δικό μου ?(ακόμα και του 2001)
Δώστε μου τα φώτα σας παιδία!!!!!!!
Thanks 
TO BE OR NOT...? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
gianic (Γιάννης) Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8
Ένταξη: 02 Ιούλ 2004 Δημοσιεύσεις: 835 Τόπος: Αγ.Παρασκευη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάρ 2006, 11:41:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πήρα πριν μερικές μέρες ένα 206 CC 1,6 του 2001 Very happy (με 12500euro) και εχω τις παρακατω απλες απορίες :
Καλοριζικο ,καλοταξιδο!!! κλπ κλπ
------
1)Τριγμοί Τζαμιών
Επειδή τα τζαμια στις πόρτες τριζουν στα λαστιχα τις οροφης, υπαρχει κάποια αλιφή η οποία να μαλακώνει αυτά τα λάστιχα? Αν ναι, ποια και που την βρίσκω?
Μπορεις να βαλεις σπρευ σιλικονης η ενα ειδικο λιπαντικο που το προμηθευει η peugeot.
-------
2)Απώλεια Ψυχτικού Υγρού
Εχω το πρόβλημα της απώλειας ψυχκτικού υγρού της μηχανής , και ειδα ότι υπάρχει ότι υπάρχουν σημάδια διαροής (οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σας). Τώρα ποια δεν το καλύπτει η εγγυηση σωστά? Τελικά τι ζητάω από το συνεργείο, αλλαγή φλάτζας ή πρώτα αλλαγή στο καπακι αντλίας , ή μόνο σφύξιμο του? Και πόσο κοστίζει τελίκά αυτό?
Αν απλά προσθέτω 1 φορά το μηνα υγρό τι μπορεί να πάθει η μηχανή? Question
Εγγυηση δεν παιζει πηγαινε σ ενα συνεργειο να στο τσεκαρουν.
--------
3)Ζαντολάστιχα
Λέω να του βάλω ζάντες (αν δεν δώσω λεφτά για φλάτζα τελικά) και μάλλον και λάστιχα μαζί. Συμφέρει να βάλω 15αρες με λάστιχα 50 αρια για να γλυτώσω κάποια λεφτά ή τα 55αρια είναι αρκετά πιο άνετα και δεν διαφέρουν σε κράτημα , οπότε και αξίζει η διαφορά στην τιμή? Για 16 αρεσ ζάντες τι γνώμη έχεται ? Το CC θα τρίζει ολόκληρο στις λακούβες όπως υποθέτω?
Λοιπον .
Επειδη εχω περασει απ ολα τα σταδια που ανεφερες . Οι 15αρες ειναι μικρες για το cc αισθητικα . με 195-50 ,οχι, δεν κοπαναει περισσοτερο αλλα εχεις αισθητη δαιφορα ασαφειας του μπροστινου μερους ειδικα στην εθνικη, Δεν το συνιστω .
Η 16αρα ειναι η χρυση τομη πιστευω . το 205-45 ειναι καταπληκτικη διασταση. Σου δινει επαρκη πληροφορια κι εχεις πολυ καλυτερη αισθηση τιμονιου.
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και η αυξηση στους τριγμους ΔΕΝ ειναι τοσο τραγικη. Εγω προτεινω 16αρες.
-------
4)Ηλεκτρική κλειδαρια πορτ-παγκαζ
Η ηλεκτρική κλειδαρια στο πορτ-παγκαζ δεν ανοίγει αυτοματα μαζί με τις κλειδαριές στισ πόρτες, από το κουμπί στο κλειδι (αν και κλείνει μαζι τους). Οπότε πρέπει να την ανοίγω χειροκίνητα με το κλειδί.
Εχει χαλάσει, ή έτσι λειτουργεί σε όλα τα 206? Μπορώ να την φτίαξω ή θέλει συνεργείο της peugeot?
Eτσι λειτουργει σε ολα τα cc .
--------
5)ΝΟ ABS? Shocked
Τελός δεν είναι απίστευτο ένα αυτοκίνητο που έχει καινούριο γύρο στα 20000 ευρό να μήν έχει ABS,όπως συμβαίνει στο δικό μου ?(ακόμα και του 2001) Shocked
Καθολου απιστευτο ! και μενα που ειναι του '02 δεν ειχε αλλα το χε βαλει ο προηγουμενως σαν extra.
bye bye cc , welcome miata
Fuck army... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nikq (Nikos) Φανατικό μέλος

206 1.4 quiksilver (8/2001)
Ένταξη: 09 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 313 Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάρ 2006, 11:53:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα φίλε μου , μεγια το αμάξι σου και καλώς ηρθες στο club!
Κάποια από τα προβλήματα σου έχουν απαντήθει . Για να τις βρεις εύκολα μπορείς να πας στο αναζήτηση και να συμπληρώσεις την λέξη που θες και θα εμφανιστεί μια πληθώρα από θέματα – απαντήσεις
Συνοπτικά
1 . να πάρεις σπρέι σιλικόνης , σε οποιοδήποτε κατάστημα το βρίσκεις και κοστίζει φτηνα.
2. αν φαίνονται σημάδια διαρροής του ψυκτικού υγρού σε σωλήνες αυτές «μπαλώνονται» πολύ εύκολα .Να το παρακολουθήσεις οπωσδήποτε και γέμισε σωστά το δοχείο (γνώμη μου πήγαινε σε ένα βενζινάδικο , πάντως η στάθμη του υγρου πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από την ένδειξη min )
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάρ 2006, 12:26:08 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αγορά 206 cc του 2001- προβλήματα - επισκευές |
|
|
ekeramid έγραψε: | Πήρα πριν μερικές μέρες ένα 206 CC 1,6 του 2001 (με 12500euro) και εχω τις παρακατω απλες απορίες :
1)Τριγμοί Τζαμιών
Επειδή τα τζαμια στις πόρτες τριζουν στα λαστιχα τις οροφης, υπαρχει κάποια αλιφή η οποία να μαλακώνει αυτά τα λάστιχα? Αν ναι, ποια και που την βρίσκω? |
Εύκολα με ένα σπρει σιλικόνης ψεκάζεις τις τσιμούχες και οι θόρυβοι μειώνονται δραματικά.
ekeramid έγραψε: | 2)Απώλεια Ψυχτικού Υγρού
Αν απλά προσθέτω 1 φορά το μηνα υγρό τι μπορεί να πάθει η μηχανή? |
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Επιθεώρησε τον χώρο μηχανής για να δεις πού έχει σημάδια ψυκτικού υγρού (μοιάζουν σαν άλατα), στο μπλοκ του κινητήρα, αυλάκι στο καπάκι ή στην φλάτζα του θερμοστάτη; Τα πρώτα 16v είχαν προβληματική φλάτζα στον θερμοστάτη (όχι στο καπάκι) και έχαναν ψυκτικό υγρό από εκεί.
Αν εντοπίσεις λοιπόν από που (και να μην εντοπίσεις από που δεν υπάρχει πρόβλημα) τότε με μια επίσκεψη στην Κεντρική αντιπροσωπεία (Lion Hellas) και υποδυκνείοντάς τους τα σημάδια, το πιο πιθανό είναι να σου αντικαταστήσουν το πρόβλημα αν όχι 100% λόγω το ότι έχει περάσει πλέον η εγγύηση, τουλάχιστον με μια συμμετοχή (να το κυνηγήσεις και εσύ αυτό) πάνω από το 50%. Δεν ευθύνεσαι εσύ και μην τα ρίξουν στον προηγούμενο.
Οτι θέλεις πάνω στο θέμα αυτό είμαστε εδώ.
ekeramid έγραψε: | 3)Ζαντολάστιχα
Λέω να του βάλω ζάντες (αν δεν δώσω λεφτά για φλάτζα τελικά) και μάλλον και λάστιχα μαζί. Συμφέρει να βάλω 15αρες με λάστιχα 50 αρια για να γλυτώσω κάποια λεφτά ή τα 55αρια είναι αρκετά πιο άνετα και δεν διαφέρουν σε κράτημα , οπότε και αξίζει η διαφορά στην τιμή? Για 16 αρεσ ζάντες τι γνώμη έχεται ? Το CC θα τρίζει ολόκληρο στις λακούβες όπως υποθέτω? |
Αποψή μου για να διατηρήσεις το κόστος χαμηλά μπορείς να βάλεις 50άρι προφίλ αφού τα 55άρια είναι αρκετά πιο ακριβά με μόνη διαφορά την εσφαλμένη σε σχεση με πριν ένδειξη του κοντερ κατά 3%.
ekeramid έγραψε: | 4)Ηλεκτρική κλειδαρια πορτ-παγκαζ
Εχει χαλάσει, ή έτσι λειτουργεί σε όλα τα 206? Μπορώ να την φτίαξω ή θέλει συνεργείο της peugeot? |
Αυτό θα το απαντήσει καλύτερα ο τεχνικός υπεύθυνος μας (aka Touristas)
ekeramid έγραψε: | 5)ΝΟ ABS?
Τελός δεν είναι απίστευτο ένα αυτοκίνητο που έχει καινούριο γύρο στα 20000 ευρό να μήν έχει ABS,όπως συμβαίνει στο δικό μου ?(ακόμα και του 2001)
Δώστε μου τα φώτα σας παιδία!!!!!!!
Thanks  |
Tο 2001 το ABS ήταν στον εξτρα εξοπλισμό και γι'αυτό ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του δεν το συμπεριέλαβε. Σήμερα πολλά πράγματα λόγω ανταγωνισμού είναι στο στανταρ εξοπλισμό. Πάντως αποδεδειγμένα τα φρένα του CC είναι πολύ αποδοτικά και χωρίς ABS.
Καλορίζικο και καλοτάξιδο και καλώς μας βρήκες.
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 CC
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάρ 2006, 13:04:04 Θέμα δημοσίευσης: Amazed |
|
|
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Πραγματικά δεν περιμένα τόσο γρήγορη ανταπόκριση!
Οσο για το πρόβλημα διαροής του ψυχτικού στο forum του psclub στην ανακοίνωση που έχει βγει λέει:
"Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι αναφέρουν ότι ΔΕΝ ευθύνεται η φλάντζα της κυλινδοκεφαλής για την διαρροή, αλλά ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ.
Διαρρέει από εκεί ψυκτικό υγρό με αποτέλεσμα να φαίνεται ως υπαίτιος η φλάντζα.
"
Αυτό λοιπόν το καπάκι για να αλλαχθεί πρέπει να αλλαχθεί η φλάτζα ολόκληρη?
Μπορούμε να το σφύξουμε na mi xanei ?
Πόσο στοιχίζει?
Και κάτι τελευταίο (μια και σας βρικα πρόθυμους )
Στο πίσω κεντρικό στοπ δεν αναβουν όλα τα λαμπακια. Για να φτιαξει θέλει άλλαγμα ολοκληρη η "λορίδα" ή έχει καμια 10αρια λαμπακια οπότε αλλάζω αυτά?
Thanks again !!!!
TO BE OR NOT...? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάρ 2006, 13:06:42 Θέμα δημοσίευσης: Re: Amazed |
|
|
ekeramid έγραψε: | Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Πραγματικά δεν περιμένα τόσο γρήγορη ανταπόκριση!
Οσο για το πρόβλημα διαροής του ψυχτικού στο forum του psclub στην ανακοίνωση που έχει βγει λέει:
"Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι αναφέρουν ότι ΔΕΝ ευθύνεται η φλάντζα της κυλινδοκεφαλής για την διαρροή, αλλά ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ.
Διαρρέει από εκεί ψυκτικό υγρό με αποτέλεσμα να φαίνεται ως υπαίτιος η φλάντζα.
"
Αυτό λοιπόν το καπάκι για να αλλαχθεί πρέπει να αλλαχθεί η φλάτζα ολόκληρη?
Μπορούμε να το σφύξουμε na mi xanei ?
Πόσο στοιχίζει?
Και κάτι τελευταίο (μια και σας βρικα πρόθυμους )
Στο πίσω κεντρικό στοπ δεν αναβουν όλα τα λαμπακια. Για να φτιαξει θέλει άλλαγμα ολοκληρη η "λορίδα" ή έχει καμια 10αρια λαμπακια οπότε αλλάζω αυτά?
Thanks again !!!! |
Η φλάτζα του θερμοστάτη είναι μικρή. Είναι στο σημείο που ενώνει ο σωλήνας του ψυγείου με το μπλοκ για να καταλάβεις.
Αν η διαρροή είναι από εκεί το κόστος είναι μικρό και όπως σου είπα και προηγουμένως στην Lion θα σου κάνουν έκπτωση.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Stevon ("Κουμπάρος" John Φυστίκη...) Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

VF7 + VF3 = P.S.A.
Ένταξη: 22 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 2584
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάρ 2006, 13:54:29 Θέμα δημοσίευσης: Re: Amazed |
|
|
ekeramid έγραψε: | Και κάτι τελευταίο (μια και σας βρικα πρόθυμους )
Thanks again !!!! |
Στράτο καλορίζικος,απο ότι θυμάμαι δέν χρειάζεται να αλλαχθούν όλα,είναι ανεξάρτητα(στο κλειστό τουλάχιστον,αλλά νομίζω ότι ισχύει και στο cc.)
Δέν προλάβαμε να το "τουρμπίσουμε" και μας άφησε ο 3ος... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 CC
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάρ 2006, 16:42:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή παιδία!
Το μόνο που μένει τώρα είναι να μπω κανονικά στο club σας.
Αν αγοράσω λοιπόν ζαντολάστιχα , ας πουμε, από κάποιοιν συνεργάτη του club ταυτόχρονα έχω σαν δώρο τη συνδρομή για φέτος?(κάτι τέτοιο δίαβασα κάπου..)
Σε αυτή την περίπτωση η αγορά γίνεται με τις τιμές του PSClub?
TO BE OR NOT...? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 15 Μάρ 2006, 08:24:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για την κλειδαριά του χώρου αποσκευών μην ανησυχείς έτσι λειτουργεί.
Τα λαμπάκια του 3ου στοπ είναι 10 και είναι ανεξάρτητα αλλά εάν θα ανοιχτεί τα αλλάζεις όλα. Απλά θέλει προσοχή γιατί πολλές φορές οι επαφές τους είναι ταλαιπωρημένες και σπάνε.
Όσο για την διαρροή είναι από την βάση του θερμοστάτη (η οποία δεν έχει φλάντζα αλλά κόλα ) , το πρόβλημα είναι στο ότι δεν έχει καλό φινίρισμα με αποτέλεσμα την στρέβλωση και κατά συνέπεια την απώλεια αντιψυκτικού σε σημείο τέτοιο που να φαίνεται υπαίτια η φλάντζα τις κεφαλής. Με την αλλαγή της βάσης θα σταματήσει να χάνει. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 15 Μάρ 2006, 11:00:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ekeramid έγραψε: | Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή παιδία! |
πάντα...
ekeramid έγραψε: | Το μόνο που μένει τώρα είναι να μπω κανονικά στο club σας. |
Εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε όλους τους "Πεζομανείς"
Από την συμμετοχή σου στο PSClub έχεις μόνο να κερδίσεις.
ekeramid έγραψε: | Αν αγοράσω λοιπόν ζαντολάστιχα , ας πουμε, από κάποιοιν συνεργάτη του club ταυτόχρονα έχω σαν δώρο τη συνδρομή για φέτος?(κάτι τέτοιο δίαβασα κάπου..)
Σε αυτή την περίπτωση η αγορά γίνεται με τις τιμές του PSClub? |
Εεε δεν ξέρω που το διάβασες αυτό.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Απλά αγοράζοντας πχ λάστιχα με τις τιμές του e-shop τα χρήματα που κερδίζεις "ισοσταθμίζουν" τα χρήματα της συνδρομής.
Οι τιμές για το PSClub ισχύουν μόνο με την επίδειξη της (ετήσιας) κάρτας μέλους. 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 15 Μάρ 2006, 12:53:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Touristas έγραψε: | Για την κλειδαριά του χώρου αποσκευών μην ανησυχείς έτσι λειτουργεί.
Τα λαμπάκια του 3ου στοπ είναι 10 και είναι ανεξάρτητα αλλά εάν θα ανοιχτεί τα αλλάζεις όλα. Απλά θέλει προσοχή γιατί πολλές φορές οι επαφές τους είναι ταλαιπωρημένες και σπάνε.
Όσο για την διαρροή είναι από την βάση του θερμοστάτη (η οποία δεν έχει φλάντζα αλλά κόλα ) , το πρόβλημα είναι στο ότι δεν έχει καλό φινίρισμα με αποτέλεσμα την στρέβλωση και κατά συνέπεια την απώλεια αντιψυκτικού σε σημείο τέτοιο που να φαίνεται υπαίτια η φλάντζα τις κεφαλής. Με την αλλαγή της βάσης θα σταματήσει να χάνει. |
Aυτό ακριβώς, εύγε κ. Τεχνικέ Σύμβουλε.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 CC
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 15 Μάρ 2006, 19:06:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | Touristas έγραψε: | Για την κλειδαριά του χώρου αποσκευών μην ανησυχείς έτσι λειτουργεί.
Aυτό ακριβώς, εύγε κ. Τεχνικέ Σύμβουλε. |
Αν ειναι αυτό το προβλημα θα είμαι πολύ χαρούμενος και θα γλυτώσω και αρκετά λεφτά πιστεύω αφού θα γίνει και μικρότερη επέμβαση στη μηχανή ... Υποθέτω ότι μια τέτοια αλλαγή θα κοστίζει πολύ λιγότερο από αλλαγή φλάτζας ε?
Γνωρίζεται πανώ κάτω πόσο?
Αντε κ.Τεχνικέ Σύμβουλε, απο το στομα σου και στου μηχανικού μου το αφτι! 
TO BE OR NOT...? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|