PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

To πιο χαμηλό σημείο του αμαξώματος!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Tomcat (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1400 QS (V8) 55,927 kW+

Ένταξη: 30 Μάϊ 2002
Τόπος: Αθήνα-Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Νοέ 2002, 18:10:35    Θέμα δημοσίευσης: To πιο χαμηλό σημείο του αμαξώματος! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν κύριοι σήμερα σήμερα καθώς οδηγούσα σε δρόμο εντός του πολυτεχνείου ανακάλυψα το ποιο χαμηλό σημειο του αμαξώματος!
Οδηγούσα που λέτε ανέμελα για να πάω στη σχολή μου και τσουπ περνώντας από μια περιοχή με χώματα (και πέτρες όπως αποδείχτηκε) ακούσα ενα βαρύγδουπο θόρυβο! Σταμάτησα να δω τι έγινε , και παρατήρησα ότι ο ήχος της μηχανής στο ρελαντί, ακουγόταν όπως το WRC πριν ξεκινήσει ειδική διαδρομή.Την κάτσαμε τώρα λέω! Υπολόγιζα από κάποια πέτρα να είχε τρυπήσει ο σωλήνας που οδηγεί στην εξάτμιση! Για να μην τα πολυλογώ έφυγα κατευθείαν για την αντιπροσωπία για να μου κάνει μια πρώτη εκτίμηση!Στη διαδρομή ο ήχος ανεβάζοντας στροφές ήταν σαν τα μ@λ@κισμέν@ παπάκια με τις κομμένες εξατμίσεις!
Τελικά αφού ανεβασαμε το αμαξι είδαμε ότι ήταν ο σύνδεσμος του καταλύτη με τον σωλήνα των καυσαερίων.Αυτό είναι και το ποιο χαμηλό σημείο του αμαξώματος Γι'αυτό προσοχή στους χαμηλωμένους και ιδιαίτερα στις ΣΑΥΡΕΣ (VAggelis άκου τα ) .Που λέτε το κομμάτι της ένωσης του καταλύτη είχε χτυπήσει σε μια πέτρα και είχε έρθει σε επαφή με την ένωση του σωλήνα καυσαερίων.Στο συνδεσμο αυτό υπάρχουν κάποια ελατήρια για να απορροφούν τις δονήσεις από τον κινήτηρα και την κίνηση των καυσαερίων.Σε εμένα λοιπόν οι δύο ενώσεις είχαν χτυπήσει μεταξύ τους με αποτέλεσμα να έχω ένα πολύ ενοχλητικό θόρυβο και μια ανεξήγητη αρχικά ευστροφία του κινητήρα (Τελικά κατάλαβα τι έπαιζε).Στην αντιπροσωπία τελικά μετά από πολύ κόπο και πολλά χτυπήματα οι δύο ενώσεις επανήλθαν στα φυσιολογικά τους.Για αυτό προσοχή στους χαμηλωμένους από που περνάνε, ο σύνδεσμος στο οποίο αναφέρομαι βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινήτου ακριβώς κάτω από τον κινητήρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Αλεξ@νδρος (Αλέξανδρος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(8V) XS 4/2004

Ένταξη: 20 Απρ 2002
Τόπος: Παλαιό Ηράκλειο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Νοέ 2002, 19:04:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω παντως και τις δυο φορες που εχω βρει και εχει ακουστει Γκρατςςς ειναι το πατωμα πισω απο τους εμπρος τροχους αλλα ειμαι ημιχαμηλωμενος Wink (13αρα ζαντα)

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Νοέ 2002, 20:57:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι, εχω βρει εκει στο παρελθον και απο τοτε ακουω ενα τριξιμο στις 3-4 χιλιαδες στροφες το οποιο ακουγεται υπερβολικα τραχυ και σαν να συντονιζει αλλα τεσπα... Στο next meeting αμα θες ριξε μια ματια στο "διπλωμα" στην κατω πλευρα της ενωσης στη συνδεση τυπου φλατζα μεταξυ των 2 σωληνων για να μου πεις αν ειναι καλυτερη η χειροτερη απ'τη δικη σου.. Παντως εγω δεν ειδα αυξηση ευστροφιας αλλα δυσανασχετηση...

..and by the way: Χρονια πολλα...!
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Νοέ 2002, 21:03:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προς γνωσιν των χαμηλωμενων και των ερπετων:

Εχω βρει ...χμ... ναι.. αρκετες φορες!
-2-3 φορες βρηκα στα πλαινα μαρσπιε αλλα ευτυχως οχι στα "στρουμπουλα πλαστικα" αλλα απο κατω στις μεταλικες "ραβδους" κατα μηκος του 206.
Φτιαχνονται (ισιωνουν) με λιγα λεφτα εως και καθολου (αναλογα το μαστορα).
-2 φορες βρηκα μπροστα δεξια στη γωνια κατω απο τον προφυλακτηρα πριν αρχισει το λαστιχο που υπαρχει για προστασια απο πετρες/χαλικια/σκουπιδια/κ.λ.π, ακριβως κατω απο το φανο ομιχλης αλλα δεν φαινεται γιατι γδαρθηκε λιγο απο την κατω μερια -πρεπει να βαλεις το χερι - δεν αξιζει να φτιαχτει - δεν παιζει ρολο.
-1 φορα σε χωματινη η καλυτερα πετρινη! διαδρομη ακουγονταν πολλα γκαπ γκουπ απο πετρες και κοτρωνες αλλα ευτυχως οταν εγινε ελεγχος απο κατω δεν υπηρχε χτυπημα ισως καποιες μικρες γρατσουνιες.
-2 φορες τερματισαν τα αμορτισερ (1 τα μπροστα 1 τα πισω) αλλα δεν καταφερα απο τοτε να εκτιμησω τυχον ζημια των αμορτισερ.
Αυτα κια δεν θελω αλλα.

Ειμαι χαμηλωμενος και με λενε Δημητρη! Surprised Surprised
Και ο Δημητρης ειναι καλα! Laughing Laughing

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tomcat (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 27 Νοέ 2002, 03:19:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex έγραψε:
Ναι, εχω βρει εκει στο παρελθον και απο τοτε ακουω ενα τριξιμο στις 3-4 χιλιαδες στροφες το οποιο ακουγεται υπερβολικα τραχυ και σαν να συντονιζει αλλα τεσπα... Στο next meeting αμα θες ριξε μια ματια στο "διπλωμα" στην κατω πλευρα της ενωσης στη συνδεση τυπου φλατζα μεταξυ των 2 σωληνων για να μου πεις αν ειναι καλυτερη η χειροτερη απ'τη δικη σου.. Παντως εγω δεν ειδα αυξηση ευστροφιας αλλα δυσανασχετηση...

..and by the way: Χρονια πολλα...!

Καταρχήν thanx για τις ευχές.
Κατα δεύτερο λόγο , μετά το γκούπ κοιτάζοντας κάτω από το αμάξωμα με ανοικτό το γκάζι πάρατήρησα κάποια αέρια κάτω από τον σωλήνα (εκεί μου μπήκαν οι υποψίες για σπάσιμο του σωλήνα) .Αν δεν άνοιγα το γκάζι στο δρόμο το πρόβλημα δεν ήταν παρατηρήσιμο.Μόλις το βύθιζα πρέπει να συντόνιζε στη συχνότητα του κινητήρα.Πήγαινε το στην αντιπροσωπία ή σε κάποιο επίσημο μηχανικό (πήγα αρχικά σε ανεπίσιμο και μου είπε ότι δεν ήθελε να το πειράξει) και ζήτα του να στο κοιτάξει λίγο .Δεν θα σου πει όχι.Αν κατάλαβα καλά το έχεις ακόμα το πρόβλημα.Η ευστροφία πάντως υπήρχε και σε μεγάλο βαθμο , με απλό ακούμπημα ανέβαζε 2000-2500 στροφές.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 27 Νοέ 2002, 07:32:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμενα δεν φευγουν αερια απ'το σωληνα.. απλως εχει διπλωσει.. Τωρα δεν παω να το κοιταξω γιατι απλα αν πηγαινα να κανω μικροδιορθωσεις σε οτι προβλημα εχει το αμαξι μου θα ηθελα μια 200αρα (χιλιαδες) στο νερο...

Εξ'αλλου τι καναν αυτοι που δεν μπορω να κανω εγω? Και εγω παιρνω αμα ειναι το σφυρι και του αλλαζω την παναγια μεχρι να το "φερω" στα ισια του... Αλλα αφου δουλευει γιατι να το πειραξω? Cool
Επιστροφή στην κορυφή
Tomcat (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 27 Νοέ 2002, 11:04:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex έγραψε:
Εμενα δεν φευγουν αερια απ'το σωληνα.. απλως εχει διπλωσει.. Τωρα δεν παω να το κοιταξω γιατι απλα αν πηγαινα να κανω μικροδιορθωσεις σε οτι προβλημα εχει το αμαξι μου θα ηθελα μια 200αρα (χιλιαδες) στο νερο...

Εξ'αλλου τι καναν αυτοι που δεν μπορω να κανω εγω? Και εγω παιρνω αμα ειναι το σφυρι και του αλλαζω την παναγια μεχρι να το "φερω" στα ισια του... Αλλα αφου δουλευει γιατι να το πειραξω? Cool

Σου έχει διπλώσει? Τι να σου πω , πρεπει να σηκώσεις το αμάξι , βρές και μια σφήνα και βάρεσε το.Πάντως το μέταλλο είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε αυτή την ένωση.[/img]
Επιστροφή στην κορυφή
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 27 Νοέ 2002, 15:40:28    Θέμα δημοσίευσης: Re: To πιο χαμηλό σημείο του αμαξώματος! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Tomcat έγραψε:
Γι'αυτό προσοχή στους χαμηλωμένους και ιδιαίτερα στις ΣΑΥΡΕΣ (VAggelis άκου τα )

Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την προειδοποίηση, αλλά όπως λέει και ο λαός, προσέχουμε για να έχουμε!! Και ειδικά κάποιος με 5 cm χαμήλωμα... Έτσι λοιπόν, φρόντισα πρίν το χαμήλωμα, να αλλάξω ΟΛΟ το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων (μεσαίο - τελικό). Έτσι, πλέον, το χαμηλότερο σημείο στο δικό μου αυτοκίνητο, είναι η εμπρός πλαστική ποδιά, κάτω από τον προφυλακτήρα. Ευτυχώς που είναι πλαστική και λίγο ελαστική, γιατί μετά από τις άπειρες φορές που έχει βρεθεί σε στενή επαφή πρώτου τύπου με το δρόμο, θα την είχα πάρει στον ώμο και άντε γειά!!!

Είμαι ο Vaggelis και είμαι χαμηλωμένος!! (Σαύρα...)

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
theflame 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)

Ένταξη: 06 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Αμπελόκηποι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 27 Νοέ 2002, 23:10:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάτι τέτοια ακούω και το σκέφτομαι..... Crying or Very sad
Περνάω και από την σκαμμένη Αθήνα και μου μπαίνουν ιδέες για να το κάνω 4χ4 και όχι για χαμήλωμα!!!!!

206 reasons to live...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Tomcat (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Νοέ 2002, 00:48:02    Θέμα δημοσίευσης: Re: To πιο χαμηλό σημείο του αμαξώματος! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Vaggelis έγραψε:
Tomcat έγραψε:
Γι'αυτό προσοχή στους χαμηλωμένους και ιδιαίτερα στις ΣΑΥΡΕΣ (VAggelis άκου τα )

Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την προειδοποίηση, αλλά όπως λέει και ο λαός, προσέχουμε για να έχουμε!! Και ειδικά κάποιος με 5 cm χαμήλωμα... Έτσι λοιπόν, φρόντισα πρίν το χαμήλωμα, να αλλάξω ΟΛΟ το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων (μεσαίο - τελικό). Έτσι, πλέον, το χαμηλότερο σημείο στο δικό μου αυτοκίνητο, είναι η εμπρός πλαστική ποδιά, κάτω από τον προφυλακτήρα. Ευτυχώς που είναι πλαστική και λίγο ελαστική, γιατί μετά από τις άπειρες φορές που έχει βρεθεί σε στενή επαφή πρώτου τύπου με το δρόμο, θα την είχα πάρει στον ώμο και άντε γειά!!!

Είμαι ο Vaggelis και είμαι χαμηλωμένος!! (Σαύρα...)

Πόσες φορές έχω αναρωτηθεί αν έχω ή όχι τον προφυλακτήρα μετά από κάποιο χτύπημα!!!!!!!! Αυτή η ποδιά είναι must!
Πάντως μ'αρέσουν οι Σαύρες και γι'αυτό δεν μετανιώνω για το χαμήλωμα!

Θα γουσταρα να συνεχίσουμε το topic σε αναφορά σε σημεία όπου απαγορεύονται οι χαμηλωμένοι κάτω από 4Cm !!!Είμαι σίγουρός ότι θα πατήσει σε post ακόμα και αυτό με τις Σκούπες!Αλλά και πάλι άστο καλύτερα για τι μετά θα πρέπει να αλλάξουμε χώρα για να κυκλοφορούμε!
Επιστροφή στην κορυφή
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Νοέ 2002, 12:06:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμείς φίλε μου είμαστε για τις άουτομπαν στη Γερμανία!!! Μόνο εκεί δεν έχει λακούβες και σαμαράκια κάθε ένα μέτρο στο δρόμο...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης