PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αγοράζοντας καινούριο . . .
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)

Ένταξη: 06 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Ιούν 2005, 13:40:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Γείτονα (Ydwr) παρεκτρέπεσαι.

Στο trip computer, αν είσαι στο ρελαντί, σχετικά με την μέση κατανάλωση και ταχύτητα, θα πάρουνε την κατιούσα... Και αυτό γιατί η κατανάλωση είναι ελάχιστη και τα χιλιόμετρα μηδέν. Άρα λοιπόν με την δειγματοληψία (sampling) που κάνει, με τις τιμές που παίρνει να τείνουν στο μηδέν, θα μηδενιστούν και οι ενδείξεις σε κάποια φάση.

Αυτό φυσικά το λέω γιατί το έχω παρατηρήσει Wink

Όταν σου έρχεται το αμάξι με 30lt/km μέση κατανάλωση, ε συγνώμη δηλαδή, αλλά τις 1ες 2ες σπασμένες, τις έχει φάει για τα καλά. Το χειρότερο βέβαια, είναι ότι τις έφαγε σπασμένες, γι αυτό και έχει τερματισμένη την κατανάλωση Sad Λυπάμαι λοιπόν... αλλά έφαγε 8 χιλιόμετρα σκισίματος το αμαξάκι σου Sad

Συμφωνώ σε αυτό που λέει ο Αργύρης για το ότι η στιγμιαία παίρνει από τα 30km/h και μετά ένδειξη.

συμφωνώ απόλυτα. Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?

Ένταξη: 27 Μάρ 2003
Τόπος: Γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Ιούν 2005, 22:46:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λιγο ασχετο (λιγο ομως!) αλλα απ'οτι γνωριζω τα αμαξια ερχονται και ψιλο-στρωμενα απο το εργοστασιο πριν μπουν στο αυτοκινητο (παγκο).
Βεβαια οταν λεμε οτι "στρωνω το αυτοκινητο μου"δεν εννοουμε μονο τον κινητηρα αλλα και το υπολοιπο αυτοκινητο (αναρτησεις κτλ).
Εγω αυτο που δεν καταλαβα ειναι αυτο με την ενδειξη καταναλωσης...

Επειδη δεν εχω και δεν πολυκαταλαβα τι παιζει,δεν μπορεις να αποδειξεις κατι με τις ενδειξεις?

Και κατι ακομα σχετικα με την ερωτηση σου περι αμυνας μας σε αυτο το θεμα....
Απλα δεν υπαρχει
Evil

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
eve (eva)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 206 1.4 (8v) XT (2003)

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Ηγουμενίτσα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 01:59:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συνήθως τα αυτοκίνητα μεταφέρονται με αυτοκινητάμαξες απο το εργοστάσιο(εξωτερικό) στο πλοίο και στην συνέχεια στην αντιπροσωπεία!

Όχι βέβαια πως δεν υπάρχουν οι περιπτώσεις μεταφοράς τους σαν ασυνόδευτα αυτοκίνητα μέσα στο πλοίο,αλλά τα πηγαίνει και τα παραλαμβάνει αυτοκινητάμαξα!

Ξανάβέβαια δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο... Arrow κ@λ@παιδο,αλλά και αυτό,τόσο χρόνο διαθέτει Question, τέτεια εύνοια έχει απο το αφεντικο Question Question Question ώστε να μην του πει κουβέντα αν του πάει σκισμένο το Χ καινούργιο καρ την στιγμή που θα πρέπει να το παραδώσει στον Χ πελάτη ''του κουτιού''Question ! Question ! Question !

Τίποτα πάλι δεν αποκλείεται! Rolling eyes

Τα μεταχειρισμένα μεταφέρονται πιο συχνά ασυνόδευτα στα πλοία και ίσως δεν τυγχάνουν και τόσο ευνο'ι'κής μεταχείρησης! Thumb Down

Τι να πεις... Confused

Όσο για τα νέα αυτοκίνητα,έρχονται χωρίς πινακίδες!ΔΟΚ έχουν μόνο αυτά που προορίζονται για δοκιμαστικά(test drive) στην εκάστοτε αντιπροσωπεία!

Aν είμαι λάθος,ας με διορθώσει κάποιος Smile

206 rulez:)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Stevon ("Κουμπάρος" John Φυστίκη...)
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
Επίσημο Μέλος

VF7 + VF3 = P.S.A.

Ένταξη: 22 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 09:50:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

eve έγραψε:
Όσο για τα νέα αυτοκίνητα,έρχονται χωρίς πινακίδες!ΔΟΚ έχουν μόνο αυτά που προορίζονται για δοκιμαστικά(test drive) στην εκάστοτε αντιπροσωπεία!

No1 Όπως είπαμε και ποιό πάνω πολύ σωστά τα ΝΕΑ αυτ/τα δέν έρχονται με πινακίδες.
Νο2 Οι πινακίδες ΔΟΚ μπορεί να φορεθούν σε καινούριο αυτ/το σε περίπτωση που πρέπει αναγκαστηκά να κάνει μία μεγάλη διαδρομή οδικός π.χ:Θήβα-Αθήνα , αυτό θα γίνει επειδή δέν καλύπτεται με το Δελτ.Αποστολής.
Νο3 ΔΕΝ φοράνε όλα τα test-drive ΔΟΚ υπάρχουν αρκετά με κανονικές πινακίδες.

Δέν προλάβαμε να το "τουρμπίσουμε" και μας άφησε ο 3ος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Ydwr (Πανος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)

Ένταξη: 28 Ιαν 2004
Τόπος: Πεντελη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 11:28:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Baphomet έγραψε:
Steve έγραψε:
Γείτονα (Ydwr) παρεκτρέπεσαι.

Στο trip computer, αν είσαι στο ρελαντί, σχετικά με την μέση κατανάλωση και ταχύτητα, θα πάρουνε την κατιούσα... Και αυτό γιατί η κατανάλωση είναι ελάχιστη και τα χιλιόμετρα μηδέν. Άρα λοιπόν με την δειγματοληψία (sampling) που κάνει, με τις τιμές που παίρνει να τείνουν στο μηδέν, θα μηδενιστούν και οι ενδείξεις σε κάποια φάση.

Αυτό φυσικά το λέω γιατί το έχω παρατηρήσει Wink

Όταν σου έρχεται το αμάξι με 30lt/km μέση κατανάλωση, ε συγνώμη δηλαδή, αλλά τις 1ες 2ες σπασμένες, τις έχει φάει για τα καλά. Το χειρότερο βέβαια, είναι ότι τις έφαγε σπασμένες, γι αυτό και έχει τερματισμένη την κατανάλωση Sad Λυπάμαι λοιπόν... αλλά έφαγε 8 χιλιόμετρα σκισίματος το αμαξάκι σου Sad

Συμφωνώ σε αυτό που λέει ο Αργύρης για το ότι η στιγμιαία παίρνει από τα 30km/h και μετά ένδειξη.

συμφωνώ απόλυτα. Wink

Θα σας πιασω και τους δυο απο το αυτι και θα σας κουτουλαω τα κεφαλια ρε νουμερα (και μαλιστα μεγαλα. Μιλαμε και 25ψηφια και βάλε) Twisted evil

Λοιπον ζωντοβολα για να το ξεκαθαρισουμε μια και καλη. Εχουμε το κλασμα
Λιτρα/χιλιομετρα

Οταν ο παρονομαστης (χλμ)τινει στο μηδεν τοτε το αποτελεσμα τινει προς το απειρο.-

Παραδειγμα: Εστω οτι το αμαξι με 0 χλμ εχει καψει σε σταση 1 λιτρο. Κανει ενα χλμ και καει αλλο 0,5 Αρα εχει καψει σε 1 χλμ 1,5 λιτρα. Αυτο το trip computer το αναγει στα 100 χλμ και θα λεει 150 λιτρα. Γκε-γκε?

Η μεση ταχυτητα ειναι λογικο και αναμενόμενο να κατεβαινει γιατι εκει εχουμε χλμ/ωρα. Ε ρε ατιμουληδες αν μπορεσετε να μηδενισετε το χρονο συγχαρητηρια, μπορειτε να ξεπερασετε οποιονδηποτε μαθουσαλα.

Δεν αρνουμαι βεβαια οτι το παραπανω το εχεις παρατηρησει για αυτο και ρωτησα στο προηγουμενο post αν μηδενιζοντας τα χλμ μηδενίζει και η μέση καταναλωση. Προφανως η μέση δεν μηδενίζει και ειναι τα για τα συνολικα χλμ που εχει διανύσει το αμάξι. Και αυτο θα μου ειναι ακομα πιο δυσκολο να το εξηγήσω.

Σε ενα καινούριο με μηδέν χλμ που δεν υπαρχουν στοιχεία στην μνημη ο trip ειναι ακαλιμπραριστος και ειπαμε τι γινεται. Σε κάποιο που εχουν γίνει χλμ υποθέτω οτι δουλευει και με ενα συσχετισμό χρόνου. Εστω οτι κανουμε πρωτη "βολτα" για 1 ωρα με 100 χλμ και καιμε 10 λιτρα αρα η μέση ειναι 10 λιτ/100 χλμ. Αν σταματησουμε με την μηχανη αναμένη για το trip αναμένει να καιμε 10 λιτ /100 χλμ/ωρα (ή 0,0166 λιτ/ 1,66 χλμ/ λεπτό).Με τον κινητήρα όμως στο ρελαντι καιμε 0,01 λιτ/ λεπτο και εκει ειναι που ο trip τα χανει. αφου πλέον υπολογίζει 6 λιτ/ 100 χλμ/ ωρα και για αυτό μειώνει την μέση κατανάλωση. Εάν μέινουμε στο ρελαντί για 1 ώρα, θεωρητικα η μέση θα πέσει στα 8 λιτρα

Λογικα, μόλις ξαναξεκινήσεις στο trip θα δεις μια αυξηση στην μέση στα πρώτα χλμ αφου τελικά για 100 χλμ εχει καψει 16 λίτρα.

Καταλήγουμε λοιπον στο εξης συμπέρασμα.
Μετρώντας ο trip την μεση κατανάλωση παρόλο που η ενδειξη ειναι ανα 100 χλμ, λαμβάνει υπόψην του και την παράμετρο του χρόνου (με αγνωστο βάρος στα χλμ και τον χρόνο). Και οτι ο μέτρητης καλιμπράρεται διαρκώς όσο περισσότερα χλμ και ώρες λειτουργίας γράφει.

Αυτα, σας τα επρηξα, γεια σας Exclamation

Πανω κατω,μπρος πισω και πλαγιως
Επιστροφή στην κορυφή
TiMoRiS (Argiris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Mini Cooper S R56

Ένταξη: 06 Ιαν 2004
Τόπος: Πειραιας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 11:48:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Stevon έγραψε:
eve έγραψε:

No1 Όπως είπαμε και ποιό πάνω πολύ σωστά τα ΝΕΑ αυτ/τα δέν έρχονται με πινακίδες.
Νο2 Οι πινακίδες ΔΟΚ μπορεί να φορεθούν σε καινούριο αυτ/το σε περίπτωση που πρέπει αναγκαστηκά να κάνει μία μεγάλη διαδρομή οδικός π.χ:Θήβα-Αθήνα , αυτό θα γίνει επειδή δέν καλύπτεται με το Δελτ.Αποστολής.

Εγω ολα μου τα αμαξια και με ΔΟΚ τα συνοδευω παντα με δελτιο αοπστολης! Question

Οσο αναφορα τα κολοπαιδα που σκιζουν τα αμαξια ειμαι και γω ενα απο αυτα!
Κατεβαζα μια boxster s απο Γερμανια και στον δρομο το ελιωσα το αμαξι!

www.asfaleia365.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
CC-Gio (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

CC-PUG ('04)

Ένταξη: 31 Αύγ 2004
Τόπος: Κέντρο-Εξάρχεια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 12:12:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πανο(ydwr) αν ερθεις στεκι,να μου το εξηγησεις απο κοντα,γιατι δεν καταλαβα Χριστοοοοοοο!!!! Twisted evil

Νομίζω πως 2 πράγματα είναι χειρότερα για μια απόφαση,η βιασύνη και η οργή...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
GiorK (GIORGIO)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 RC (2005)

Ένταξη: 04 Μάϊ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 12:12:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kanelj έγραψε:

Επειδη δεν εχω και δεν πολυκαταλαβα τι παιζει,δεν μπορεις να αποδειξεις κατι με τις ενδειξεις?

Evil

Ydwr έγραψε:

Οταν ο παρονομαστης (χλμ)τινει στο μηδεν τοτε το αποτελεσμα τινει προς το απειρο.-

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αν και για να είμαστε ακριβείς θα έπρεπε να γνωρίζουμε πώς ΑΚΡΙΒΩΣ δουλεύουν τα Trip Computers...

Δηλαδή :
1) Πράγματι άμα έχεις κάνει ένα χλμ. (χωρίς καθόλου σκίσιμο) και μετά το αφήσεις 10 ώρες στο ρελαντί και κάψει, έστω, συνολικά 5 λίτρα τότε ο υπολογισμός δίνει 50 λίτρα/100χλμ.
Απο την άλλη μεριά όταν εγώ βλέπω 8 χλμ. διάνυση τότε λέω πως μάλλον δεν έκαψε στο ρελαντί αλλά στον κόφτη...
2) άν υποθέσουμε ότι κάνεις τρελλές εκκινήσεις θα δείς πως η στιγμιαία κατανάλωση φτάνει έύκολα στα 30 και 40 ..... οπότε άν υποθέσουμε πως έχεις κάνει 8 χλμ εκκινήσεις τότε η μέση θα είναι κάπου στα 30l/100km....
3) Δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα διότι κανείς δεν θα σου εξηγήσει ποιός έκανε αυτά τα χλμ. που γράφει το αμάξι σου , γιατί στην τελική δεν ξέρει κιόλλας ......
4)Επίσης το Trip computer Μηδενίζει και την μέση...

5) Συφωνώ απόλυτα πως τελικά ακόμη κι εγώ που φωνάζω μπορεί να έκανα κι εγώ το ίδιο αν είχα τη δυνατότητα... επείδή όμως είναι έτσι ακριβώς, και τελικά ο καθένας θα έκανε το ίδιο, τότε θα έπρεπε οι εταιρίες να προστατέψουν λίγο τους αγοραστές τους και το όνομά τους .....

6) Όταν η υψηλή ένδειξη μέσης κατανάλωσης συνοδεύεται από φαγωμένα μπροστινά ελαστικά (λείπουν οι τριχούλες) και όταν επιπρόσθετα πρόκειται για 206 RC για μένα είναι 99% βέβαιο το τί έγινε ....

Αυτά τα ολίγα ....

Έχει επεξεργασθεί από τον/την GiorK στις Τετ 29 Ιούν 2005, 12:18:29, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
GiorK (GIORGIO)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 RC (2005)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 12:17:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote="GiorK"]
GiorK έγραψε:

1) Πράγματι άμα έχεις κάνει ένα χλμ. (χωρίς καθόλου σκίσιμο) και μετά το αφήσεις 10 ώρες στο ρελαντί και κάψει, έστω, συνολικά 5 λίτρα τότε ο υπολογισμός δίνει 50 λίτρα/100χλμ.

Λάθος υπολογισμός (!!) στην παρπάνω υποθετική περίπτωση .... Confused
Στην παραπάνω υποθετική περίπτωση η μέση κατανάλωση θα ήταν 500 lt/100km ...
Είναι πιθανόν τα Trip Computers να σταματούν να παίρνουν υπόψη τους ενδείξεις οταν το αυτοκίνητο δεν κινείται ... ώστε τελικά η ένδειξή τους να είναι ρεαλιστική ... γι αυτό είπα πρίν πως θα έπρεπε να γνωρίζουμε ακριβώς πώς λειτουργούν τα trip Computers ....

Αυτά και πάλι ....
Επιστροφή στην κορυφή
Ydwr (Πανος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)

Ένταξη: 28 Ιαν 2004
Τόπος: Πεντελη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 12:36:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

GiorK έγραψε:

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αν και για να είμαστε ακριβείς θα έπρεπε να γνωρίζουμε πώς ΑΚΡΙΒΩΣ δουλεύουν τα Trip Computers...

Δεν θα μπορούσες να εχεις πιο δικαιο Exclamation Wink

GiorK έγραψε:

4)Επίσης το Trip computer Μηδενίζει και την μέση...

Αυτο τσεκαρισμένο απο τεχνικό ή απο δικούς σου μηδενισμους. Αν τα χιλιόμετρά σου είναι λίγα και το trip σχετικα ακαλιμπραριστο οπως αναφέρω παραπάνω τοτε ειναι λογικό να βλέπεις κοντα στο μηδενισμο.

Αλήθεια έχει αναρωτηθεί κανεις πως υπολογίζει το νούμερο για τα "χλμ μεχρι το βενζιναδικο" στο ρελαντι και με μηδενισμένα όλα τα στοιχεία? Ειδικά αφου ειναι αμεσα συσχετισμένο με την στιγμιαία κατανάλωση??? Scratch
GiorK έγραψε:

5) Συφωνώ απόλυτα πως τελικά ακόμη κι εγώ που φωνάζω μπορεί να έκανα κι εγώ το ίδιο αν είχα τη δυνατότητα... επείδή όμως είναι έτσι ακριβώς, και τελικά ο καθένας θα έκανε το ίδιο, τότε θα έπρεπε οι εταιρίες να προστατέψουν λίγο τους αγοραστές τους και το όνομά τους .....

Το απλούστερο όλων: Κλειδωμένο περιοριστή στροφών στις πχ 3000 σαλ που ξεκλειδώνεται μόνο απο τον αντιπρόσωπο.
GiorK έγραψε:

6) Όταν η υψηλή ένδειξη μέσης κατανάλωσης συνοδεύεται από φαγωμένα μπροστινά ελαστικά (λείπουν οι τριχούλες) και όταν επιπρόσθετα πρόκειται για 206 RC για μένα είναι 99% βέβαιο το τί έγινε ....

Δυστυχώς δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για το τι εγινε Rolling eyes Rolling eyes

Το προηγούμενο ποστ ηταν για να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πραγματακια και να μην αφήσουν λανθασμένες απόψεις.

Πανω κατω,μπρος πισω και πλαγιως
Επιστροφή στην κορυφή
eve (eva)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 12:54:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Stevon έγραψε:
...Νο2 Οι πινακίδες ΔΟΚ μπορεί να φορεθούν σε καινούριο αυτ/το σε περίπτωση που πρέπει αναγκαστηκά να κάνει μία μεγάλη διαδρομή οδικός π.χ:Θήβα-Αθήνα , αυτό θα γίνει επειδή δέν καλύπτεται με το Δελτ.Αποστολής.

Smile

Επιστροφή στην κορυφή
eve (eva)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 12:57:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TiMoRiS έγραψε:

Είπαμε γίνονται και αυτά Smile

Επιστροφή στην κορυφή
Stevon ("Κουμπάρος" John Φυστίκη...)
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
Επίσημο Μέλος

VF7 + VF3 = P.S.A.

Ένταξη: 22 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2005, 13:20:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TiMoRiS έγραψε:
Εγω ολα μου τα αμαξια και με ΔΟΚ τα συνοδευω παντα με δελτιο αοπστολης! Question

Αργύρη δέν έχεις άδικο στο πρώτο σκέλος της απάντησης σου,και αυτό λόγω του ότι ουσιαστηκά δεν δικαιολόγησα ακριβώς αυτά που έγραψα.
Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι όταν κόβω με Δελτίο ένα αυτ/το το οποίο φεύγει απο την έκθεση μου και πάει στο service (=3km) το κόβω με 69(Εσωτ.Διακίνηση) με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΔΟΚ , όταν όμως χρειαστει να πάρω ένα αυτ/το απο Θήβα-Λάρισα etc... αυτό δέν κόβεται με 69 αλλά με κανονικό δελτίο αποστολής οπώτε είναι απαραίτητες οι ΔΟΚ.

Υ.Γ: Αφού είσαι της Δουλειάς πιστέυω κατάλαβες επ΄ακριβώς αυτά που εξηγώ. Wink

Δέν προλάβαμε να το "τουρμπίσουμε" και μας άφησε ο 3ος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούν 2005, 09:34:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ydwr έγραψε:
Θα σας πιασω και τους δυο απο το αυτι και θα σας κουτουλαω τα κεφαλια ρε νουμερα (και μαλιστα μεγαλα. Μιλαμε και 25ψηφια και βάλε) Twisted evil

Μια μάντρα, μαζί με το μαντρότοιχο και το μαντρόσκυλο μαζί Laughing

Ydwr έγραψε:
Λοιπον ζωντοβολα για να το ξεκαθαρισουμε μια και καλη. Εχουμε το κλασμα
Λιτρα/χιλιομετρα

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτόν τον μαθηματικό ισχυρισμό.

Και για πες μου, αυτός ο κακομοίρης κατασκευαστής που δεν κάνει τίποτα σωστά, δεν πρόβλεψε αυτό το ενδεχόμενο? Θα ήθελε να μας βγάλει μια ένδειξη άπειρης κατανάλωσης, έτσι ώστε να πηγαίνουμε σπασμένοι στον δρόμο συνέχεια για να μην καταναλώνουμε άπειρες ποσότητες βενζίνης? Laughing

Ydwr έγραψε:
Παραδειγμα: Εστω οτι το αμαξι με 0 χλμ εχει καψει σε σταση 1 λιτρο. Κανει ενα χλμ και καει αλλο 0,5 Αρα εχει καψει σε 1 χλμ 1,5 λιτρα. Αυτο το trip computer το αναγει στα 100 χλμ και θα λεει 150 λιτρα. Γκε-γκε?

Εχμ... ή στραβά είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε Laughing Για την μέση κατανάλωση, σου βγάζει τους μέσους όρους της στιγμιαίας, και σου λέει ότι όπως πας, για 100 χλμ, αυτή θα είναι η μέση σου κατανάλωση. Δεν ανάγει τίποτα και πουθενά.

Ydwr έγραψε:
Η μεση ταχυτητα ειναι λογικο και αναμενόμενο να κατεβαινει γιατι εκει εχουμε χλμ/ωρα. Ε ρε ατιμουληδες αν μπορεσετε να μηδενισετε το χρονο συγχαρητηρια, μπορειτε να ξεπερασετε οποιονδηποτε μαθουσαλα.

Μπά? Αμα μηδενιστούν τα χιλιόμετρα είναι λογικό και αναμενόμενο, ενώ αν μηδενιστεί η κατανάλωση είναι επιστημονικά αδύνατον? Twisted evil Evil

Ydwr έγραψε:
Δεν αρνουμαι βεβαια οτι το παραπανω το εχεις παρατηρησει για αυτο και ρωτησα στο προηγουμενο post αν μηδενιζοντας τα χλμ μηδενίζει και η μέση καταναλωση. Προφανως η μέση δεν μηδενίζει και ειναι τα για τα συνολικα χλμ που εχει διανύσει το αμάξι. Και αυτο θα μου ειναι ακομα πιο δυσκολο να το εξηγήσω.

Μηδενίζει η μέση κατανάλωση, η μέση ταχύτητα, καθώς και ο μετρητής χιλιομέτρων που έχει σαν πρόσθετη ένδειξη το trip computer (όχι αυτή του καντράν δηλαδή).

Ydwr έγραψε:
Σε ενα καινούριο με μηδέν χλμ που δεν υπαρχουν στοιχεία στην μνημη ο trip ειναι ακαλιμπραριστος και ειπαμε τι γινεται. Σε κάποιο που εχουν γίνει χλμ υποθέτω οτι δουλευει και με ενα συσχετισμό χρόνου. Εστω οτι κανουμε πρωτη "βολτα" για 1 ωρα με 100 χλμ και καιμε 10 λιτρα αρα η μέση ειναι 10 λιτ/100 χλμ. Αν σταματησουμε με την μηχανη αναμένη για το trip αναμένει να καιμε 10 λιτ /100 χλμ/ωρα (ή 0,0166 λιτ/ 1,66 χλμ/ λεπτό).Με τον κινητήρα όμως στο ρελαντι καιμε 0,01 λιτ/ λεπτο και εκει ειναι που ο trip τα χανει. αφου πλέον υπολογίζει 6 λιτ/ 100 χλμ/ ωρα και για αυτό μειώνει την μέση κατανάλωση. Εάν μέινουμε στο ρελαντί για 1 ώρα, θεωρητικα η μέση θα πέσει στα 8 λιτρα

Όχι θεωρητικά, και πρακτικά. Γι αυτό και στα φανάρια πάντα πίπτει η μέση κατανάλωση, γι αυτό και σε μποτιλιάρισμα στην Αθήνα όπου είσαι με 1η για μια ώρα βλέπεις 4 λίτρα/100χλμ και τρελαίνεσαι Twisted evil

Ydwr έγραψε:
Λογικα, μόλις ξαναξεκινήσεις στο trip θα δεις μια αυξηση στην μέση στα πρώτα χλμ αφου τελικά για 100 χλμ εχει καψει 16 λίτρα.

Ε ναι ρε...

Ydwr έγραψε:
Καταλήγουμε λοιπον στο εξης συμπέρασμα.
Μετρώντας ο trip την μεση κατανάλωση παρόλο που η ενδειξη ειναι ανα 100 χλμ, λαμβάνει υπόψην του και την παράμετρο του χρόνου (με αγνωστο βάρος στα χλμ και τον χρόνο). Και οτι ο μέτρητης καλιμπράρεται διαρκώς όσο περισσότερα χλμ και ώρες λειτουργίας γράφει.

Αυτα, σας τα επρηξα, γεια σας Exclamation

Καλά κρασιά Beer

Έλα στο touring για πολυπλεξικά (a.k.a. Multiplexing ) μαθήματα, γιατί... δεν σε βλέπω καλά Mad Στα τραπεζικά μόνο είσαι καλός... κουφάλα Razz

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Ghost Dog (John Φυστίκης)
Ταμίας
Επίσημο Μέλος

206 wRC + 2008 allure 1.2 puretech 130

Ένταξη: 18 Ιούν 2002
Τόπος: Μερικεεές στροφές μπροστά...(\στη χωρα που γεννηθηκε ο πολιτισμος)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2005, 15:47:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Lef205 έγραψε:
Ερωτηση:Mπορει να φανει κωλοπαιδισμος αυτο που θα πω,αλλα πειτε πως δουλευατε στον Ο.Λ.Π. στο ξεφορτωμα αυτοκινητων και ειχατε να ξεφορτωσετε 15 s2000, 5 type -r, 10 evo, 8 sti, 10 rc κλπ.
Θα τα πηγαινατε ολα σαν παναγιτσες?????
(εγω ακομη δεν ειμαι σιγουρος για την απαντηση μου.)

Ειναι τετοιοι οι ρυθμοι που οοοολα τα αυτοκινητα βγαινουν γ@μ!τά... Mad Sad
Ακομα και τα fiat panda Laughing (για παραδειγμα... Cool )
Επιστροφή στην κορυφή
GiorK (GIORGIO)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 RC (2005)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2005, 19:22:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προς το παρόν πάντως έγινε το εξής....

Πέρασα από την αντιπροσωπεία που το αγόρασα, και τους το είπα ....
Η απάντηση ήταν ότι θα μεταφερθεί το παράπονο στην Lion
και θα μου δοθεί μια απάντηση ....

Εν αναμονή της απάντησης λοιπον ....(οχι οτι μπορεί να γίνει και τίποτα δηλαδή, απλά περιμένουμε .....)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης