PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Porsche Cayman: Η κουπέ εκδοχή της Boxster
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάϊ 2005, 09:53:22    Θέμα δημοσίευσης: Porsche Cayman: Η κουπέ εκδοχή της Boxster Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

To 4o μοντέλο της Porsche αποκαλύπτεται και είναι έτοιμο να εισβάλλει στην ευρωπαϊκή αγορά από τα μέσα του ερχόμενου φθινοπώρου. Αυτή τη φορά η γερμανική εταιρία δεν περιορίζεται μόνο στο λογότυπο του αυτοκινήτου, αλλά αποδεσμεύει αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου, μαζί με αρκετά από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Η Cayman S, είναι ένα αυστηρά διθέσιο κουπέ με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την Boxster.

Κατ' αρχήν τα δύο μοντέλα μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση της Cayman S η χωρητικότητα και κατ' επέκταση η ισχύς, είναι αυξημένες στα 3.4 λίτρα και τους 295 ίππους αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω ισχύς, δίνει μία αναλογία 86,8 ίππων στα 1.000 κ.εκ., τιμή ωστόσο που είναι χαμηλότερη από εκείνη της Boxster 2.7 (88,5 ίπποι στο λίτρο) και της Boxster S 3.2 (87,5 ίπποι στο λίτρο). Πάντως, σε επίπεδο ροπής, η αναλογία της Cayman S είναι εφάμιλλη με εκείνη της Boxster με 100 Nm στο λίτρο, φτάνοντας τα 340 Nm μέγιστης τιμής.

Το θετικό με την Cayman, είναι ότι η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύτερο φάσμα στροφών (4.400-6.000) απ' ότι στην Boxster (4.700-6.000). Η Cayman θα εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο Tiptronic 5 σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως συγκρινόμενη με όλα τα κουπέ απόδοσης 250-350 ίππων, η Cayman S υπερσκελίζεται σε τελική ταχύτητα μόνο από την 911. Όσο για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, τα μόνα αυτοκίνητα που επιτυγχάνουν καλύτερη επίδοση από το μοντέλο της Porsche, είναι αυτά με αρκετά υψηλότερη ισχύ, όπως π.χ. η BMW M3.

Η Porsche αναφέρεται στην Cayman ως ένα κουπέ με αυξημένο μεταξόνιο. Με εξωτερικές διαστάσεις αντίστοιχες μιας Boxster, το μεταξόνιο της οποίας είναι μεγαλύτερο από εκείνο μιας 911 (2.451 έναντι 2.350 χλστ.), η Cayman είπαμε πως δείχνει σε κάθε ευκαιρία την ομοιότητά της με την Boxster. Τα μπροστινά και πίσω φώτα, όπως και η απόληξη της εξάτμισης, όλα θυμίζουν έντονα τη νέα γενιά της Boxster.

H δομή του αμαξώματος της Cayman S είναι και αυτή κοινή με εκείνη της Boxster. Το βασικό υλικό είναι το ατσάλι, ενώ το υποσασί και κάποια τμήματα της ανάρτησης είναι από αλουμίνιο. Πάντως, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Cayman είναι κλειστό αυτοκίνητο, η στιβαρότητά του θα πρέπει να είναι σαφώς καλύτερη από εκείνη μιας Boxster. Η ανάρτηση είναι τύπου ΜακΦέρσον και στους δύο άξονες, με το σύστημα μεταβλητής ρύθμισης του ύψους και της απόσβεσης (PAMS) να ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Οι ζάντες αλουμινίου θα είναι 18 ιντσών, ενώ στάνταρ θα είναι το σύστημα ελέγχου ευστάθειας PSM.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς, ενώ όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, η Cayman είναι αυστηρά διθέσια (δεν υπάρχουν ούτε τα υποτυπώδη πίσω καθίσματα που συναντάμε στην 911). Από το εσωτερικό πάντως, δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο αποσκευών, του οποίου η χωρητικότητα φτάνει τα 260 λίτρα. Εντυπωσιακή τιμή για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, αλλά για να προκύψει χρειάζεται να συμπεριληφθούν και τα 150 λίτρα διαθέσιμου χώρου κάτω από το καπό.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως για κάποιες ευρωπαϊκές αγορές (π.χ. Ισπανία) έχει ήδη ανακοινωθεί τιμή για τη νέα Porsche, η οποία έχει διαμορφωθεί στα 64.190 ευρώ. Όπως είχε ανακοινώσει από την αρχή η Porsche, η τιμή της Cayman την τοποθετεί ανάμεσα από τις Boxster S και 911 (57.350 και 83.720 ευρώ αντίστοιχα).

Μεγαλύτερες φωτογραφίες εδώ.

Arrow Πόσες να σας παραγγείλω???? Shocked Shocked Question

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την MEMsound στις Σαβ 28 Μάϊ 2005, 10:04:45, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
vinman 
Γεν. Γραμματέας

407 2.0

Ένταξη: 21 Φεβ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάϊ 2005, 10:03:25    Θέμα δημοσίευσης: Re: Porsche Cayman: Η κουπέ εκδοχή της Boxster Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MEMsound έγραψε:

Arrow Πόσες να σας παραγγείλω???? Shocked Shocked Question

Εγω θελω 1 μαυρη για μενα,1 κοκκινη για την γυναικα μου,και 1 ασημι για να την χρησιμοποιω στη δουλεια... Laughing Laughing Laughing
Ενδεχεται επισης (να δω τα οικονομικα μου πρωτα...) να παρω και 1 λευκη να την δωρισω στον Μανθο... Laughing Laughing Laughing Laughing
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάϊ 2005, 10:58:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ε Ν J O Y Exclamation Exclamation Exclamation

Μετα σου λενε Ιταλικο Design. Μωρε αμα θελουν και οι Γερμανοι κανουν θαυματα......

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

Ένταξη: 02 Ιούλ 2004
Τόπος: Αγ.Παρασκευη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάϊ 2005, 12:14:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

πηγα χτες να δω ενα μεταχειρισμενο ιταλικο που μαλλον θα αγορασω, και ειδα και μια 3200 gt . τον ρωταω ποσο ??? μου λεει 69000 ευρω . γιατι λοιπον μια μποξτερ η μια bmw η μια μερσεντες κι οχι αυτη την καυλα ???? μου λεει καποιος ???
τη κωλαρα ειναι αυτη ρε παιδια ? ασυλληπτη . οκ καλη η νεα μποξτερ αλλα η ιταλοι θα ναι ενα βημα μπροστα !

bye bye cc , welcome miata
Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
GTA 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 28 Μάρ 2005
Τόπος: Και όπως θα παίρνω τις στροφές,εσύ αν θέλεις κοίταζε με...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάϊ 2005, 22:34:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giannis_cc έγραψε:
πηγα χτες να δω ενα μεταχειρισμενο ιταλικο που μαλλον θα αγορασω, και ειδα και μια 3200 gt . τον ρωταω ποσο ??? μου λεει 69000 ευρω . γιατι λοιπον μια μποξτερ η μια bmw η μια μερσεντες κι οχι αυτη την καυλα ???? μου λεει καποιος ???
τη κωλαρα ειναι αυτη ρε παιδια ? ασυλληπτη . οκ καλη η νεα μποξτερ αλλα η ιταλοι θα ναι ενα βημα μπροστα !

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Μου φαίνεται εσύ είσαι σε λάθος club Razz

Δώρο μια βόλτα με 147GTA Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

Ένταξη: 02 Ιούλ 2004
Τόπος: Αγ.Παρασκευη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 29 Μάϊ 2005, 17:57:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μπα ακομα το 206 εχω ... ! αλλα ειμαι ιταλοφιλος μεχρι το κοκκαλο. τωρα μην με ρωτησεις γιατι πηρα γαλλικο.

bye bye cc , welcome miata
Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
bouboulis (Δημήτρης)
Μέλος
Μέλος

307 1.4 XS

Ένταξη: 18 Φεβ 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 29 Μάϊ 2005, 19:37:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

GTA και εγώ θέλω βόλτα! Πέρα από την πλάκα, ωραία αυτή η Porsche αν και δε διαφέρει πολύ το σχέδιο της από αυτό της 911. Όπως και να' χει καιρός ήταν να βγει και η 911 του "φτωχού"!

Have Fun!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 29 Μάϊ 2005, 23:21:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

προχτες κατεβαινα μαζι με μια 997 το ποταμι...της ειχα κολλησει στο προφυλακτηρα.το πολυ 2 καροτσες διαφορα να ειχαμε Laughing Laughing Laughing
σιγα το αμαξι Laughing
αυτο το αμαξι - η καινουργια 911-εχει μαλλον το πιο ωραιο κωλο που εχω δει ποτε σε πορσε μετα τη gt. ηταν ενα ποιημα ισως πιο ομορφο και απο τη μεγαλη μου αγαπη 993.........και επιτελους ακουγεται και σα πορσε στους εξω.
επισης εμαθα απο ασχετο ατομο οτι τα προ φορων εσοδα της πορσε ελλας απο τις πωλησεις της cayenne για προηγουμενο ετος ηταν 5.000.000ευρω
ελεος....
Επιστροφή στην κορυφή
GTA 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Μάϊ 2005, 19:23:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τυλύξτε μου μια Ferrari Εnzo σας παρακαλώ Tease
Επιστροφή στην κορυφή
pygolabida (Γιάννα)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Fiat 500άκι C 1.4 100hp 16V Lounge

Ένταξη: 05 Αύγ 2004
Τόπος: London

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Μάϊ 2005, 21:51:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

GTA έγραψε:
Τυλίξτε μου μια Ferrari Εnzo σας παρακαλώ Tease

Έτοιμη! Very happy Πήρα την πρωτοβουλία να βάλω και πατάτες.... Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
GTA 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 31 Μάϊ 2005, 22:07:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Shocked Yahoo!

Το κατέστρεψες ... Hunter
Επιστροφή στην κορυφή
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 31 Μάϊ 2005, 23:07:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλα, δεν εχει και κανα απιστευτο σχεδιο η συγκεκριμενη Porsche!!! Κινειται στα κλασσικα σχεδιαστικα προτυπα της εταιριας!!! Twisted evil

Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι το ονομα...Ακου "Cayman"... Εμενα μου φερνει κατι απο ανθρωπο των σπηλαιων ("Caveman") και gay ("Gayman")!!!

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)

Ένταξη: 06 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2005, 00:19:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τα cayman ειναι συμπλεγματα νησιών...δεν ξερω αν εχει καποια σχέση...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
pygolabida (Γιάννα)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2005, 05:55:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

GTA έγραψε:
Το κατέστρεψες ...

Oh yes, i know Very happy

Baphomet έγραψε:

Όντως, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το όνομα το έχει πάρει από είδος κροκοδείλου.... Wink

Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2005, 07:38:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

pygolabida έγραψε:
GTA έγραψε:
Το κατέστρεψες ...

Oh yes, i know Very happy

Baphomet έγραψε:

Όντως, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το όνομα το έχει πάρει από είδος κροκοδείλου.... Wink

Κ'εγω πιστευω απ'τα νησια το βγαλανε γιατι και η Cayenne εξωτικο μερος ειναι (προτευουσα της French Guiana στη Νοτια Αμερικη). Δηλαδη η Porsche εχει τη ταση να ονομαζει τα καινουρια της μοντελα απο εξωτικα μερη, οποτε ειναι πιο πιθανο να αναφερεται στα νησια Cayman του Ειρηνικου.

P.S. Επεισης Cayenne ειναι και οι μικρες κοκκινες καυτερες πιπεριες.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2005, 11:30:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

cayenne ξερουμε περισσότερο ως το πιπέρι που βγάζουν αυτές οι πιπεριές. Το γνωστό μας κόκκινο πιππέρι που βάζουν στις πίτες από τα σουβλακια ή στον γύρο... Razz
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Ιούν 2005, 08:41:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επισης τη καγιεν εχω ακουσει να το λενε...

καγιαν -οχι αλογο χεχε-

τσεγεν - οχι τσαι-

και ... καγιανα αποο μια γιαγια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
pygolabida (Γιάννα)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Ιούν 2005, 11:33:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

STELIOS έγραψε:
Κ'εγω πιστευω απ'τα νησια το βγαλανε γιατι και η Cayenne εξωτικο μερος ειναι (προτευουσα της French Guiana στη Νοτια Αμερικη). Δηλαδη η Porsche εχει τη ταση να ονομαζει τα καινουρια της μοντελα απο εξωτικα μερη, οποτε ειναι πιο πιθανο να αναφερεται στα νησια Cayman του Ειρηνικου.

Πιθανότατα έχεις δίκιο, εγώ έλεγα για τον κροκόδειλο γιατί μου μοιάζανε σαν εμφάνιση Laughing Laughing Laughing

(Μή μου πείς όμως ότι δέν μοιάζει στο κεφάλι) Very happy Very happy Very happy

http://www.infovisual.info/02/img_en/022%20Morphology%20of%20a%20cayman.jpg

Επιστροφή στην κορυφή
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Ιούν 2005, 13:07:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τσεγιεν ήταν φυλη ινδιάνων...τι σχέση εχει με το τσάι??? Shocked
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Ιούν 2005, 14:25:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

pygolabida έγραψε:
STELIOS έγραψε:

Πιθανότατα έχεις δίκιο, εγώ έλεγα για τον κροκόδειλο γιατί μου μοιάζανε σαν εμφάνιση Laughing Laughing Laughing

(Μή μου πείς όμως ότι δέν μοιάζει στο κεφάλι) Very happy Very happy Very happy

[/url]

χαχαχαχαχαχα

Δεν διαφωνω, στο σχημα σιγουρα μοιαζουν.

Ομως δεν το βρησκο τυχαιο οτι οι ονομασιες των καινουριων Porsche εκτως του οτι μοιαζουν ηχητικα μεταξι τους (Καϊέν, Κέιμαν) ειναι ταυτοχρονα και εξωτικα μερη της Αμερικανικης Ηπειρου. Οποτε το να σκεφτηκαν Πιπερια και Κροκοδειλος το βρησκω λιγο απηθανο....

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης