Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάϊ 2005, 09:53:22 Θέμα δημοσίευσης: Porsche Cayman: Η κουπέ εκδοχή της Boxster |
|
|
To 4o μοντέλο της Porsche αποκαλύπτεται και είναι έτοιμο να εισβάλλει στην ευρωπαϊκή αγορά από τα μέσα του ερχόμενου φθινοπώρου. Αυτή τη φορά η γερμανική εταιρία δεν περιορίζεται μόνο στο λογότυπο του αυτοκινήτου, αλλά αποδεσμεύει αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου, μαζί με αρκετά από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Η Cayman S, είναι ένα αυστηρά διθέσιο κουπέ με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την Boxster.
Κατ' αρχήν τα δύο μοντέλα μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση της Cayman S η χωρητικότητα και κατ' επέκταση η ισχύς, είναι αυξημένες στα 3.4 λίτρα και τους 295 ίππους αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω ισχύς, δίνει μία αναλογία 86,8 ίππων στα 1.000 κ.εκ., τιμή ωστόσο που είναι χαμηλότερη από εκείνη της Boxster 2.7 (88,5 ίπποι στο λίτρο) και της Boxster S 3.2 (87,5 ίπποι στο λίτρο). Πάντως, σε επίπεδο ροπής, η αναλογία της Cayman S είναι εφάμιλλη με εκείνη της Boxster με 100 Nm στο λίτρο, φτάνοντας τα 340 Nm μέγιστης τιμής.
Το θετικό με την Cayman, είναι ότι η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύτερο φάσμα στροφών (4.400-6.000) απ' ότι στην Boxster (4.700-6.000). Η Cayman θα εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο Tiptronic 5 σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως συγκρινόμενη με όλα τα κουπέ απόδοσης 250-350 ίππων, η Cayman S υπερσκελίζεται σε τελική ταχύτητα μόνο από την 911. Όσο για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, τα μόνα αυτοκίνητα που επιτυγχάνουν καλύτερη επίδοση από το μοντέλο της Porsche, είναι αυτά με αρκετά υψηλότερη ισχύ, όπως π.χ. η BMW M3.
Η Porsche αναφέρεται στην Cayman ως ένα κουπέ με αυξημένο μεταξόνιο. Με εξωτερικές διαστάσεις αντίστοιχες μιας Boxster, το μεταξόνιο της οποίας είναι μεγαλύτερο από εκείνο μιας 911 (2.451 έναντι 2.350 χλστ.), η Cayman είπαμε πως δείχνει σε κάθε ευκαιρία την ομοιότητά της με την Boxster. Τα μπροστινά και πίσω φώτα, όπως και η απόληξη της εξάτμισης, όλα θυμίζουν έντονα τη νέα γενιά της Boxster.
H δομή του αμαξώματος της Cayman S είναι και αυτή κοινή με εκείνη της Boxster. Το βασικό υλικό είναι το ατσάλι, ενώ το υποσασί και κάποια τμήματα της ανάρτησης είναι από αλουμίνιο. Πάντως, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Cayman είναι κλειστό αυτοκίνητο, η στιβαρότητά του θα πρέπει να είναι σαφώς καλύτερη από εκείνη μιας Boxster. Η ανάρτηση είναι τύπου ΜακΦέρσον και στους δύο άξονες, με το σύστημα μεταβλητής ρύθμισης του ύψους και της απόσβεσης (PAMS) να ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Οι ζάντες αλουμινίου θα είναι 18 ιντσών, ενώ στάνταρ θα είναι το σύστημα ελέγχου ευστάθειας PSM.
Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς, ενώ όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, η Cayman είναι αυστηρά διθέσια (δεν υπάρχουν ούτε τα υποτυπώδη πίσω καθίσματα που συναντάμε στην 911). Από το εσωτερικό πάντως, δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο αποσκευών, του οποίου η χωρητικότητα φτάνει τα 260 λίτρα. Εντυπωσιακή τιμή για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, αλλά για να προκύψει χρειάζεται να συμπεριληφθούν και τα 150 λίτρα διαθέσιμου χώρου κάτω από το καπό.
Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως για κάποιες ευρωπαϊκές αγορές (π.χ. Ισπανία) έχει ήδη ανακοινωθεί τιμή για τη νέα Porsche, η οποία έχει διαμορφωθεί στα 64.190 ευρώ. Όπως είχε ανακοινώσει από την αρχή η Porsche, η τιμή της Cayman την τοποθετεί ανάμεσα από τις Boxster S και 911 (57.350 και 83.720 ευρώ αντίστοιχα).
Μεγαλύτερες φωτογραφίες εδώ.
Πόσες να σας παραγγείλω???? 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MEMsound στις Σαβ 28 Μάϊ 2005, 10:04:45, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vinman Γεν. Γραμματέας
407 2.0
Ένταξη: 21 Φεβ 2005 Δημοσιεύσεις: 4577
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάϊ 2005, 10:03:25 Θέμα δημοσίευσης: Re: Porsche Cayman: Η κουπέ εκδοχή της Boxster |
|
|
MEMsound έγραψε: |
Πόσες να σας παραγγείλω????  |
Εγω θελω 1 μαυρη για μενα,1 κοκκινη για την γυναικα μου,και 1 ασημι για να την χρησιμοποιω στη δουλεια...
Ενδεχεται επισης (να δω τα οικονομικα μου πρωτα...) να παρω και 1 λευκη να την δωρισω στον Μανθο...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάϊ 2005, 10:58:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ε Ν J O Y
Μετα σου λενε Ιταλικο Design. Μωρε αμα θελουν και οι Γερμανοι κανουν θαυματα......
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
gianic (Γιάννης) Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8
Ένταξη: 02 Ιούλ 2004 Δημοσιεύσεις: 835 Τόπος: Αγ.Παρασκευη
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάϊ 2005, 12:14:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πηγα χτες να δω ενα μεταχειρισμενο ιταλικο που μαλλον θα αγορασω, και ειδα και μια 3200 gt . τον ρωταω ποσο ??? μου λεει 69000 ευρω . γιατι λοιπον μια μποξτερ η μια bmw η μια μερσεντες κι οχι αυτη την καυλα ???? μου λεει καποιος ???
τη κωλαρα ειναι αυτη ρε παιδια ? ασυλληπτη . οκ καλη η νεα μποξτερ αλλα η ιταλοι θα ναι ενα βημα μπροστα !
bye bye cc , welcome miata
Fuck army... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
GTA Νέος χρήστης

Ένταξη: 28 Μάρ 2005 Δημοσιεύσεις: 80 Τόπος: Και όπως θα παίρνω τις στροφές,εσύ αν θέλεις κοίταζε με...
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάϊ 2005, 22:34:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
giannis_cc έγραψε: | πηγα χτες να δω ενα μεταχειρισμενο ιταλικο που μαλλον θα αγορασω, και ειδα και μια 3200 gt . τον ρωταω ποσο ??? μου λεει 69000 ευρω . γιατι λοιπον μια μποξτερ η μια bmw η μια μερσεντες κι οχι αυτη την καυλα ???? μου λεει καποιος ???
τη κωλαρα ειναι αυτη ρε παιδια ? ασυλληπτη . οκ καλη η νεα μποξτερ αλλα η ιταλοι θα ναι ενα βημα μπροστα ! |
Μου φαίνεται εσύ είσαι σε λάθος club
Δώρο μια βόλτα με 147GTA  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
gianic (Γιάννης) Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8
Ένταξη: 02 Ιούλ 2004 Δημοσιεύσεις: 835 Τόπος: Αγ.Παρασκευη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 29 Μάϊ 2005, 17:57:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μπα ακομα το 206 εχω ... ! αλλα ειμαι ιταλοφιλος μεχρι το κοκκαλο. τωρα μην με ρωτησεις γιατι πηρα γαλλικο.
bye bye cc , welcome miata
Fuck army... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
bouboulis (Δημήτρης) Μέλος

307 1.4 XS
Ένταξη: 18 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 103 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 29 Μάϊ 2005, 19:37:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
GTA και εγώ θέλω βόλτα! Πέρα από την πλάκα, ωραία αυτή η Porsche αν και δε διαφέρει πολύ το σχέδιο της από αυτό της 911. Όπως και να' χει καιρός ήταν να βγει και η 911 του "φτωχού"!
Have Fun!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 29 Μάϊ 2005, 23:21:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
προχτες κατεβαινα μαζι με μια 997 το ποταμι...της ειχα κολλησει στο προφυλακτηρα.το πολυ 2 καροτσες διαφορα να ειχαμε
σιγα το αμαξι
αυτο το αμαξι - η καινουργια 911-εχει μαλλον το πιο ωραιο κωλο που εχω δει ποτε σε πορσε μετα τη gt. ηταν ενα ποιημα ισως πιο ομορφο και απο τη μεγαλη μου αγαπη 993.........και επιτελους ακουγεται και σα πορσε στους εξω.
επισης εμαθα απο ασχετο ατομο οτι τα προ φορων εσοδα της πορσε ελλας απο τις πωλησεις της cayenne για προηγουμενο ετος ηταν 5.000.000ευρω
ελεος.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
GTA Νέος χρήστης

Ένταξη: 28 Μάρ 2005 Δημοσιεύσεις: 80 Τόπος: Και όπως θα παίρνω τις στροφές,εσύ αν θέλεις κοίταζε με...
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 30 Μάϊ 2005, 19:23:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τυλύξτε μου μια Ferrari Εnzo σας παρακαλώ  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pygolabida (Γιάννα) Τρελλαμένο μέλος

Fiat 500άκι C 1.4 100hp 16V Lounge
Ένταξη: 05 Αύγ 2004 Δημοσιεύσεις: 824 Τόπος: London
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 30 Μάϊ 2005, 21:51:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
GTA έγραψε: | Τυλίξτε μου μια Ferrari Εnzo σας παρακαλώ  |
Έτοιμη! Πήρα την πρωτοβουλία να βάλω και πατάτες.... 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
GTA Νέος χρήστης

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Μάϊ 2005, 22:07:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το κατέστρεψες ...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Μάϊ 2005, 23:07:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλα, δεν εχει και κανα απιστευτο σχεδιο η συγκεκριμενη Porsche!!! Κινειται στα κλασσικα σχεδιαστικα προτυπα της εταιριας!!!
Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι το ονομα...Ακου "Cayman"... Εμενα μου φερνει κατι απο ανθρωπο των σπηλαιων ("Caveman") και gay ("Gayman")!!!
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Baphomet (Πέτρος) Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)
Ένταξη: 06 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 4616 Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2005, 00:19:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τα cayman ειναι συμπλεγματα νησιών...δεν ξερω αν εχει καποια σχέση... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2005, 05:55:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
GTA έγραψε: | Το κατέστρεψες ... |
Oh yes, i know
Baphomet έγραψε: | τα cayman ειναι συμπλεγματα νησιών...δεν ξερω αν εχει καποια σχέση... |
Όντως, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το όνομα το έχει πάρει από είδος κροκοδείλου.... 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2005, 07:38:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pygolabida έγραψε: | GTA έγραψε: | Το κατέστρεψες ... |
Oh yes, i know
Baphomet έγραψε: | τα cayman ειναι συμπλεγματα νησιών...δεν ξερω αν εχει καποια σχέση... |
Όντως, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το όνομα το έχει πάρει από είδος κροκοδείλου....  |
Κ'εγω πιστευω απ'τα νησια το βγαλανε γιατι και η Cayenne εξωτικο μερος ειναι (προτευουσα της French Guiana στη Νοτια Αμερικη). Δηλαδη η Porsche εχει τη ταση να ονομαζει τα καινουρια της μοντελα απο εξωτικα μερη, οποτε ειναι πιο πιθανο να αναφερεται στα νησια Cayman του Ειρηνικου.
P.S. Επεισης Cayenne ειναι και οι μικρες κοκκινες καυτερες πιπεριες.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2005, 11:30:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
cayenne ξερουμε περισσότερο ως το πιπέρι που βγάζουν αυτές οι πιπεριές. Το γνωστό μας κόκκινο πιππέρι που βάζουν στις πίτες από τα σουβλακια ή στον γύρο...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Ιούν 2005, 08:41:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
επισης τη καγιεν εχω ακουσει να το λενε...
καγιαν -οχι αλογο χεχε-
τσεγεν - οχι τσαι-
και ... καγιανα αποο μια γιαγια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Ιούν 2005, 11:33:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | Κ'εγω πιστευω απ'τα νησια το βγαλανε γιατι και η Cayenne εξωτικο μερος ειναι (προτευουσα της French Guiana στη Νοτια Αμερικη). Δηλαδη η Porsche εχει τη ταση να ονομαζει τα καινουρια της μοντελα απο εξωτικα μερη, οποτε ειναι πιο πιθανο να αναφερεται στα νησια Cayman του Ειρηνικου. |
Πιθανότατα έχεις δίκιο, εγώ έλεγα για τον κροκόδειλο γιατί μου μοιάζανε σαν εμφάνιση
(Μή μου πείς όμως ότι δέν μοιάζει στο κεφάλι)
http://www.infovisual.info/02/img_en/022%20Morphology%20of%20a%20cayman.jpg
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Ιούν 2005, 13:07:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τσεγιεν ήταν φυλη ινδιάνων...τι σχέση εχει με το τσάι???  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Ιούν 2005, 14:25:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pygolabida έγραψε: | STELIOS έγραψε: | Κ'εγω πιστευω απ'τα νησια το βγαλανε γιατι και η Cayenne εξωτικο μερος ειναι (προτευουσα της French Guiana στη Νοτια Αμερικη). Δηλαδη η Porsche εχει τη ταση να ονομαζει τα καινουρια της μοντελα απο εξωτικα μερη, οποτε ειναι πιο πιθανο να αναφερεται στα νησια Cayman του Ειρηνικου. |
Πιθανότατα έχεις δίκιο, εγώ έλεγα για τον κροκόδειλο γιατί μου μοιάζανε σαν εμφάνιση
(Μή μου πείς όμως ότι δέν μοιάζει στο κεφάλι)
[/url] |
χαχαχαχαχαχα
Δεν διαφωνω, στο σχημα σιγουρα μοιαζουν.
Ομως δεν το βρησκο τυχαιο οτι οι ονομασιες των καινουριων Porsche εκτως του οτι μοιαζουν ηχητικα μεταξι τους (Καϊέν, Κέιμαν) ειναι ταυτοχρονα και εξωτικα μερη της Αμερικανικης Ηπειρου. Οποτε το να σκεφτηκαν Πιπερια και Κροκοδειλος το βρησκω λιγο απηθανο....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|