Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Απρ 2005, 19:59:42 Θέμα δημοσίευσης: Νέο Seat Leon μέσα στο 2005 και Leon Cupra το 2006 |
|
|
Από www.automoto.flash.gr
Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την πρώτη παρουσίαση του Leon concept στις αρχές του περασμένου Μαρτίου στη Γενεύη, η Seat δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του νέου της μοντέλου στην έκδοση παραγωγής του. Όπως ήταν σαφές από τη Γενεύη, το μοντέλο αυτό ελάχιστα θα διέφερε από το πρωτότυπο, όπως και έγινε τελικά. Ωστόσο, το νέο Leon φροντίζει να διατηρεί πιο χαμηλούς τόνους από το concept της Γενεύης, καθώς απουσιάζουν η επιθετική μάσκα και οι μεγάλοι τροχοί, στοιχεία που είναι πιθανό να εμφανιστούν ξανά στις γρήγορες εκδόσεις του μοντέλου.
Οι πρώτες εκδόσεις του νέου Leon, θα έρθουν στην αγορά το φθινόπωρο και θα είναι 4 όσον αφορά στους διαθέσιμους κινητήρες. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σύνολα βενζίνης και δύο ντίζελ. Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε τους κινητήρες 1.6 με 102 ίππους και 2.0 FSI με 150 ίππους, ενώ στη δεύτερη έχουμε έναν 1.9 με 104 ίππους και έναν 2.0 με 138 ίππους. Να σημειωθεί πως αμφότερες οι δίλιτρες εκδόσεις θα διαθέτουν χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.
Παράλληλα, η έκδοση με τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης, θα μπορεί προαιρετικά να εφοδιαστεί με αυτόματο κιβώτιο διαδοχικών σχέσεων, ενώ η δίλιτρη ντίζελ με το κιβώτιο DSG. Η Seat δεν έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν στον εξοπλισμό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε στάνταρ 6 αερόσακους, κλιματισμό, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα και ηχοσύστημα. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι εκδόσεις επιδόσεων του νέου Leon, θα ακολουθήσουν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένης της απήχησης που είχαν μέχρι στιγμής οι εκδόσεις Cupra των διάφορων μοντέλών της Seat.
Να θυμίσουμε πως το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη, ήταν εφοδιασμένο με τον δίλιτρο κινητήρα τούρμπο FSI, που τοποθετείται και στο Golf GTI. Πάντως, όπως αφήνουν να διαρρεύσει πηγές μέσα από τη Seat, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν το Leon Cupra στην έκδοση παραγωγής του, διαθέτει ακόμη πιο ισχυρό κινητήρα, δεδομένου και του ανταγωνισμού που στις περιπτώσεις του Focus ST και του Astra GTC επέλεξε κινητήρες με ισχύ 220 και 240 ίππων αντίστοιχα.
Αυτό το τελευταίο είναι πολύ πιθανό αφού με το μοτερ 2,0ΤFSI έχουν ήδη παρουσιαστεί από πολλούς ανεξάρτητους βελτιωτές αυτοκίνητα με 240+ps...
Μεγαλύτερες φώτο στην σελίδα http://automoto.flash.gr/news/models/2005/4/27/4501id/
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MEMsound στις Παρ 06 Μάϊ 2005, 15:34:45, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2005, 12:01:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ωραιο το μοτερ της VW, αλλα το καινουριο Leon μονο ωραιο δεν ειναι!!! Ειπαμε να παρει στοιχεια απο το Salsa η Seat, αλλα οχι κιετσι... Αφηστε που με το Altea διαφερουν, ουσιστικα, μονο πισω!!!
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Baphomet (Πέτρος) Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)
Ένταξη: 06 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 4616 Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2005, 12:09:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
netblaster έγραψε: | Ωραιο το μοτερ της VW, αλλα το καινουριο Leon μονο ωραιο δεν ειναι!!! Ειπαμε να παρει στοιχεια απο το Salsa η Seat, αλλα οχι κιετσι... Αφηστε που με το Altea διαφερουν, ουσιστικα, μονο πισω!!! |
και πισω ειναι ιδιο με την alfa 147... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vinman Γεν. Γραμματέας
407 2.0
Ένταξη: 21 Φεβ 2005 Δημοσιεύσεις: 4577
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2005, 12:29:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Baphomet έγραψε: |
.........και πισω ειναι ιδιο με την alfa 147... |
Μην ξεχνατε οτι o DaSilva δεν κανει κατι αλλο στην Seat απο το να αντιγραφει τον εαυτο του απο οταν ηταν στην Alfa Romeo... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2005, 13:23:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάντως εμένα αν και οι παραπάνω φωτογραφίες το αδικούν πολύ στο auto motor und sport που το έχει μου αρέσει πολύ.
Θα κοιτάξω να βρω μερικές ακόμα όταν μπορέσω....
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)
Ένταξη: 10 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1865 Τόπος: Αμπελογκάρντεν
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2005, 13:28:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και εγώ από αυτά που βλέπω, το θεωρώ πολύ καλό, τόσο που μου μπαίνουν σκέψεις αλλαγής στρατοπέδου.....
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Stevon ("Κουμπάρος" John Φυστίκη...) Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

VF7 + VF3 = P.S.A.
Ένταξη: 22 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 2584
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2005, 13:36:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vinman έγραψε: | Baphomet έγραψε: |
.........και πισω ειναι ιδιο με την alfa 147... |
Μην ξεχνατε οτι o DaSilva δεν κανει κατι αλλο στην Seat απο το να αντιγραφει τον εαυτο του απο οταν ηταν στην Alfa Romeo... |
Σωστό....πρώτο παράδειγμα το Ibiza....αντριγραφή της 147.(για το πίσω τμήμα μιλάω)
Δέν προλάβαμε να το "τουρμπίσουμε" και μας άφησε ο 3ος... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TZAG Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) (2002)
Ένταξη: 25 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 451 Τόπος: Theva
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Απρ 2005, 08:30:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η παρούσα τελευταία μορφή του καλύτερη απο την μελλοντικά αναμενόμενη. Πιό δυναμική και με προσωπικότητα. Ήξερες τι αυτοκίνητο οδηγούσες. Άλλα τώρα όλα αχταρμάς κι άγιος ο Θεός. 
Minus the roof, the sky is the limit.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
zippy (Βασιλης) Δραστήριο μέλος

206 1.6 GTI (2004)
Ένταξη: 08 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 267 Τόπος: newcastle & Αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Απρ 2005, 19:07:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν ειναι και ασχημο.Αν σκεφτεις οτι θα φωρα και το 2.0 TFSI.Και ειδικα αν ειναι και τετρακινητο καλο θα ειναι. Παρα αυτα δεν θα το επερνα γιατι ειναι ΣΕΑΤ.
Πειτε με κολλημενο αλλα αμα βγαινει τα ιδια λεφτα με το γκολφ εγω θα επερνα το γερμανικο και ας ειναι πιο αργο. 
zippy the lion |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Μάϊ 2005, 15:36:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Από automoto.flash.gr
Αν και βρισκόμαστε μόλις 1-2 εβδομάδες μετά την παρουσίαση της τελικής μορφής του νέου Leon, η Seat φροντίζει να βάλει στην «πρίζα» από τώρα τους φαν των επιδόσεων, ανακοινώνοντας πως η έλευση της κορυφαίας έκδοσης Cupra θα έρθει στην αγορά την άνοιξη του 2006. Η υπομονή των ενδιαφερομένων μάλιστα, θα ανταμειφθεί από τον κινητήρα του αυτοκινήτου που θα έχει ισχύ περί τους 240 ίππους. Το νούμερο αυτό φέρνει το Leon Cupra στα ίσια απέναντι στο κορυφαίο Astra GTC και πάνω από το νέο Focus ST (220 ίπποι) και το Golf GTI (200 ίπποι) στο οποίο και βασίζεται.
Το μόνο μοντέλο που αναμένεται να προσεγγίζει την ισχύ του Leon, είναι το αναμενόμενο Mazda 3 MPS. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, είναι η εμφάνιση του Leon Cupra, η οποία παραπέμπει ευθέως στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Γενεύη (επιθετική μάσκα, μεγάλες ζάντες). Πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε πως εκτός από την έκδοση Cupra, θα υπάρξει μία ακόμη έκδοση επιδόσεων του Leon, η FR, με απόδοση που θα κυμαίνεται γύρω στους 200 ίππους.
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 1.6 GTI (2004)
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Μάϊ 2005, 18:27:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
MEMsound έγραψε: | Από automoto.flash.gr
Αν και βρισκόμαστε μόλις 1-2 εβδομάδες μετά την παρουσίαση της τελικής μορφής του νέου Leon, η Seat φροντίζει να βάλει στην «πρίζα» από τώρα τους φαν των επιδόσεων, ανακοινώνοντας πως η έλευση της κορυφαίας έκδοσης Cupra θα έρθει στην αγορά την άνοιξη του 2006. Η υπομονή των ενδιαφερομένων μάλιστα, θα ανταμειφθεί από τον κινητήρα του αυτοκινήτου που θα έχει ισχύ περί τους 240 ίππους. Το νούμερο αυτό φέρνει το Leon Cupra στα ίσια απέναντι στο κορυφαίο Astra GTC και πάνω από το νέο Focus ST (220 ίπποι) και το Golf GTI (200 ίπποι) στο οποίο και βασίζεται.
Το μόνο μοντέλο που αναμένεται να προσεγγίζει την ισχύ του Leon, είναι το αναμενόμενο Mazda 3 MPS. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, είναι η εμφάνιση του Leon Cupra, η οποία παραπέμπει ευθέως στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Γενεύη (επιθετική μάσκα, μεγάλες ζάντες). Πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε πως εκτός από την έκδοση Cupra, θα υπάρξει μία ακόμη έκδοση επιδόσεων του Leon, η FR, με απόδοση που θα κυμαίνεται γύρω στους 200 ίππους. |
Εεεεε αμα μιλαμε για 240 ιππους και 4χ4 τοτε κατι γινετε .Ρε παιδια μπορει να μου πει καποιος ποσο ασφαλες ειναι το αμαξι?Το ρωταω αυτο γιατι εχει 240 αλογα που ειναι υπεραρκετα.Εχει ομως και το καταληλο αμαξωμα αν συμβει τιποτα? 
zippy the lion |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 09 Μάϊ 2005, 10:47:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
zippy έγραψε: | Ρε παιδια μπορει να μου πει καποιος ποσο ασφαλες ειναι το αμαξι?Το ρωταω αυτο γιατι εχει 240 αλογα που ειναι υπεραρκετα.Εχει ομως και το καταληλο αμαξωμα αν συμβει τιποτα?  |
Το Leon σίγουρα θα είναι ασφαλές στα Crash Test αφού και το μικρότερο Altea έχει πάρει 5 αστέρια.
Κάπως άσχετο εδώ αλλά το Lancer EVO που είναι παλιοντενεκές και πολύ ανασφαλές έχει ακόμη περισσότερα άλογα!
Για το νέο μοντέλο διαβάστε εδώ: http://www.mitsubishisucks.com/cars/crash/news/lancer/side-impact.html
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 1.6 GTI (2004)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 09 Μάϊ 2005, 13:09:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν μπορω να πω μου την ελυσες την απορια. Οι γερμανοι κανανε καλη δουλεια...................... 
zippy the lion |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
GTA Νέος χρήστης

Ένταξη: 28 Μάρ 2005 Δημοσιεύσεις: 80 Τόπος: Και όπως θα παίρνω τις στροφές,εσύ αν θέλεις κοίταζε με...
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 09 Μάϊ 2005, 20:58:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Baphomet έγραψε: | netblaster έγραψε: | Ωραιο το μοτερ της VW, αλλα το καινουριο Leon μονο ωραιο δεν ειναι!!! Ειπαμε να παρει στοιχεια απο το Salsa η Seat, αλλα οχι κιετσι... Αφηστε που με το Altea διαφερουν, ουσιστικα, μονο πισω!!! |
και πισω ειναι ιδιο με την alfa 147... |
Ώς Ιταλός ,έχω μάθει στο θεμα ντιζαιν να είμαι απαιτητικός
Κάτι εντελώς ουδέτερο,ούτε όμορφο,ούτε άσχημο είναι για μένα το νέο Λεόν...
Μην ξεχνάτε οτι και τα Σκόντα φοράνε αντίστοιχους κινητήρες...πάρτε σκόντα λοιπόν να σας έρθει και πιο φθηνά  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)
Ένταξη: 10 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1865 Τόπος: Αμπελογκάρντεν
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 10 Μάϊ 2005, 10:10:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
WTCC: Αποκάλυψη για το Seat Leon WTCC
To αγωνιστικό Leon πρόκειται να είναι ένα από τα ομορφότερα μοντέλα στο πρωτάθλημα WTCC ενώ η Seat ευελπιστεί σε μεγαλύτερες διακρίσεις
To Leon WTCC εξελίχθηκε σε ισπανικό έδαφος από το αγωνιστικό τμήμα της Seat σε συνεργασία με την Audi Sport
Μερικούς μήνες πριν η νέα γενιά Leon κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους, η Seat παρουσίασε δίπλα στο μοντέλο παραγωγής, στην έκθεση αυτοκινήτου στην Βαρκελώνη, την αγωνιστική έκδοση που θα την εκπροσωπεί στο πρωτάθλημα WTCC (World Touring Car Championship ήΠαγκόσμο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού).
Το Leon WTCC θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη έκδοση του Toledo Cupra ενώ θα πραγματοποίηση την πρώτη εμφάνιση στην πίστα αυτή την αγωνιστική περίοδο χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ανακοινωθεί σε ποιόν συγκεκριμένα αγώνα.
Το αγωνιστικό Leon έχει εξελιχθεί και κατασκευάζεται από την Seat Sport στο Matorell και θα βρεθεί αντιμέτωπο με τα υπόλοιπα αγωνιστικά, όπως οι Alfa Romeo 156, BMW 320i, Daewoo Laccetti, Ford Focus ST170 και Honda Accord Euro-R και Civic Type-R.
Πηγή: in.gr/auto
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Ιούλ 2005, 13:42:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παρουσίαση του νέου Leon

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ronin (Πάνος) Έχω ξεφύγει !!!

206 Grand Tourisme 2.0 16v
Ένταξη: 08 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 1252 Τόπος: ΑΘΗΝΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Ιούλ 2005, 10:01:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμένα γιατί η κεντρική κονσόλα μου φέρνει κάτι απο 306,μπορείτε να μου πείτε?  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Αύγ 2005, 12:01:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Seat Leon WTCC 2006

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Αύγ 2005, 16:47:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παλι δεν θα βγαλουν 3θυρο??? Τι περιεργο πραγμα κιαυτο... 
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 01 Νοέ 2005, 13:22:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η πρώτη ισχυρή έκδοση του νέου Leon 2.0TFSI 185ps
- - -
Παράθεση: | Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, ωστόσο η Seat επέλεξε να μην προκαλέσει με την εμφάνιση της συγκεκριμένης έκδοσης, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σειρά έχουν οι ακόμη ισχυρότερες εκδόσεις FR και Cupra. |
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|