Lef205 έγραψε: |
Οσο και αν σας φανει περιεργο το λαστιχο μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις και ειδικα στο βρεγμενο που χρειαστηκε να κανω ασε με πολλα χλμ το αυτοκινητο εμειν ακλονητο! Μπορει καποιος να μου εξηγησει??? |
Ανοιγω αυτο το τοπικ γιαι δεν βρηκα κατι σχετικο.
Εδω θα συζητηταμε τις εμπειριες μας απο οδηγηση συμβατικων ελαστικων στα αυτοκινητα μας. Ξεκινω λοιπον με μια απορια: Στο 206 ειχα τα γνωστα σε ολους Contiγλυστρα Contiθανατος Contiτιποτε Contiκλπ (Continental premium contact) τα λαστιχα ηταν επιεικως απαραδεκτα και ειδικα στη βροχη καλυτερα να επαιρνες ταξι. Πουλωντας το 206 ορκιστικα εκτως του να μην παρω ποτε ηλεκτρογκαζο αυτοκινητο, να μην συμβιωσω ποτε με αυτοκινητο που θα φοραει αυτα τα λαστιχα. Ελα ομως που η καταρα δεν με αφηνει και ετυχε το xsi μου να φοραει τα ιδια λαστιχα και μαλιστα ολοκαινουργια! ![]() Οπως καταλαβαινετε τα αφησα επανω γιατι εδω δεν αλλαζω τα φθαρμενα, σιγα μην αλλαζα τα καινουργια! ![]() Οσο και αν σας φανει περιεργο το λαστιχο μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις και ειδικα στο βρεγμενο που χρειαστηκε να κανω ασε με πολλα χλμ το αυτοκινητο εμειν ακλονητο! Μπορει καποιος να μου εξηγησει??? |
Οσο και αν σας φανει περιεργο το λαστιχο μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις και ειδικα στο βρεγμενο που χρειαστηκε να κανω ασε με πολλα χλμ το αυτοκινητο εμειν ακλονητο! Μπορει καποιος να μου εξηγησει??? |
mixalis13 έγραψε: | ||
Σε τι διάσταση φοράς τα continental??? |
plaketokofths έγραψε: |
Ζήση τα εξαλτο 2 τα εχεις σε 82V? Επίσης τι διάσταση? |
Lef205 έγραψε: | ||||
Τωρα σε 185/55/14 Τοτε σε 195/55/15 |
Κώδικας: |
Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference
185/55-14 102mm 280mm 559mm 1756mm 569 0.0% 195/55-15 107mm 298mm 596mm 1871mm 535 6.5% |
Ξεκινω λοιπον με μια απορια:
Στο 206 ειχα τα γνωστα σε ολους Contiγλυστρα Contiθανατος Contiτιποτε Contiκλπ (Continental premium contact) τα λαστιχα ηταν επιεικως απαραδεκτα και ειδικα στη βροχη καλυτερα να επαιρνες ταξι. Πουλωντας το 206 ορκιστικα εκτως του να μην παρω ποτε ηλεκτρογκαζο αυτοκινητο, να μην συμβιωσω ποτε με αυτοκινητο που θα φοραει αυτα τα λαστιχα. Ελα ομως που η καταρα δεν με αφηνει και ετυχε το xsi μου να φοραει τα ιδια λαστιχα και μαλιστα ολοκαινουργια! ![]() Οπως καταλαβαινετε τα αφησα επανω γιατι εδω δεν αλλαζω τα φθαρμενα, σιγα μην αλλαζα τα καινουργια! ![]() Οσο και αν σας φανει περιεργο το λαστιχο μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις και ειδικα στο βρεγμενο που χρειαστηκε να κανω ασε με πολλα χλμ το αυτοκινητο εμειν ακλονητο! Μπορει καποιος να μου εξηγησει??? |
Sidobre έγραψε: |
Conti μαμα. Θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα εργοστασιακά λάστιχα ήταν μια από τις πιο λάθος επιλογές της Peugeot. Προφανώς η μαζική αγορά που είχαν κάνει, ήταν σε τιμή ευκαιρίας. Δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα άλλο. |
Michelin Pilot Exalto 1 Καλή γόμα, ιδανική συμπεριφορά στον Ελληνικό καιρό αλλά άθλιο πλαινό που παραήταν μαλακό. Μάλιστα από απλή πέτρα ένα πλαινό σκίστηκε. Παρ'όλα αυτά άφηναν θετικές εντυπώσεις για καθημερινή οδήγηση. Ζεσταινόντουσαν γρήγορα και η φθορά τους ήταν φυσιολογική. |
Yokohama AVS Sport Η πρώτη επαφή με τα λάστιχα ήταν πολύ θετική. Μαλακή γόμα, καλό πλαινό. Ζεσταινόντουσαν αρκετά γρήγορα, μικρό θόρυβο κύλησης, θετική αίσθηση αλλά υπερθαιρμενόντουσαν αρκετά σύντομα. Το αρνητικό τους όμως ήταν ότι μετά από αρκετά ζεστάματα και αρκετή καταπόνηση, παρ'ότι καινούργια, από την υπερθέρμανση (παρά τον σχολαστικό έλεγχο στις πιέσεις) το λάστιχο νεκρώθηκε σε σχετικά λίγα χλμ. Ξεράθηκε δηλαδή από τις καταπονήσεις. Κάτι οι περίεργες διαδρομές που έκανα, κάτι η πολύ απαιτητική ανάρτηση και το μπλοκέ, κάτι η πολύ επιθετική οδήγηση, έκανε το λάστιχο να νεκρωθεί σε περίπου 15.000 χλμ. Μετά από σχετική ερευνα, διαπίστωσα ότι υπήρχαν αρκετοί ακόμα που είχαν την ίδια εμπειρία. Καλό λάστιχο τελικά αν πηγαίνεις στο Σουπερμαρκετ. |
Ομως κακά τα ψέματα, πλέον για να ευχαριστηθώ την οδήγηση που θέλω, στα επίπεδα που θέλω, μπορεί να μου το προσφαίρει μόνο ένα SemiSlick. Tα ελαστικά δρόμου είναι καθαρά να μπορείς να μετακινηθείς από το ένα μέρος στο άλλο, με ασφάλεια, χωρίς μεγάλες φθορές. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν συγκεκριμένα λάστιχα που θα σου προσφαίρουν αυτό που είναι φιαγμένα. Ετσι, αν ακούω πλέον ότι υπάρχει κάποιος γρήγορος γαμίκος που στρίβει και πηγαίνει αέρα με λάστιχα δρόμου, εκτός ότι πραγματικά γελάω, να ξέρει ότι είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του. |
Ομως κακά τα ψέματα, πλέον για να ευχαριστηθώ την οδήγηση που θέλω, στα επίπεδα που θέλω, μπορεί να μου το προσφαίρει μόνο ένα SemiSlick. Tα ελαστικά δρόμου είναι καθαρά να μπορείς να μετακινηθείς από το ένα μέρος στο άλλο, με ασφάλεια, χωρίς μεγάλες φθορές. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν συγκεκριμένα λάστιχα που θα σου προσφαίρουν αυτό που είναι φιαγμένα. Ετσι, αν ακούω πλέον ότι υπάρχει κάποιος γρήγορος γαμίκος που στρίβει και πηγαίνει αέρα με λάστιχα δρόμου, εκτός ότι πραγματικά γελάω, να ξέρει ότι είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του. |
gonakinen έγραψε: |
Με κάλυψες πλήρως,
'οπως επίσης να συμπληρώσω ότι ΜΟΝΟ σε μια πίστα βρίσκεις με λεπτομέρεια που στερείσαι, όχι μόνο από λάστιχα αλλά στο γενικό στήσιμο.. |
gonakinen έγραψε: |
...να συμπληρώσω ότι ΜΟΝΟ σε μια πίστα βρίσκεις με λεπτομέρεια που στερείσαι, όχι μόνο από λάστιχα αλλά στο γενικό στήσιμο. |
Μίλτο, το κάθε ελαστικό έχει ένα κύκλο ζωής. Δεν είναι απαραίτητα όσο υπάρχει γόμα, αλλά και πόσους κύκλους θα ζεσταθεί ένα ελαστικό.
|
Miltellas έγραψε: |
Σωστό αυτό. Απλά είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε τον κύκλο ζωής του κάθε ελαστικού. Το να πω ότι το τάδε ελαστικό μου άρεσε και το δείνα δεν μου άρεσε αφορά περισσότερο εμένα, το αμάξι μου και τον τρόπο-συνθήκες οδήγησης. |
Μάλλον πρέπει να κανονίσουμε να ανέβουμε Σέρρες... ![]() ![]() ![]() Θα το κανονίσουμε που θα πάει... |
Miltellas έγραψε: | ||
Ρε συ, παίξτε κανα GTCC στις Σέρρες! Θα την γεμίσουμε! ![]() ![]() |
Το μόνο πάνω που προσφαίρεται για κάτι τέτοιο είναι ή πίστα καρτ στο Ρύσσιο, που όμως ακόμα δεν ξέρω αν έχει πάρει άδεια τέλεσης αγώνα για αυτοκίνητα. (Κάτι πάνε να ξεκινήσουν αυτοί με μια μίξη μεταξύ GTCC & F2F? αντέγραψαν απ'όσο ξέρω πιστά και τον κανονισμό μας.) |
Βέβαια πάντα παίζει να βρούμε τρόπο να χαράξουμε διαφορετικά τις Σέρρες με πολλά σικέϊν αλλά και αυτό εγγυμωνεί πολλούς κινδύνους (βασικά λόγω υπερκρατήματος). |
Εν κατακλείδι, όλοι θέλουμε να επεκταθεί το GTCC στην Β. Ελλάδα. Πρέπει να γίνει. Θέλαμε να εντάξουμε από φέτος ένα αγώνα αλλά οι δυσκολίες μας το άφησαν απ'έξω. Εχουμε υποσχεθεί όμως στους εαυτούς μας ότι θα βρεθεί άκρη. |
Μωρέ τί μας λες; Κι εγώ παίρνω ποσοστά από Yokohama! ![]() S-Drive λες ε; Μόνο κορυφή τα φαντάζομαι... ![]() |
volvos έγραψε: |
τα οποια παραντα σε σχεση με τα s ειναι σα τη βουρτσα με τη @$@τσα
τοση σχεση εχουν.... μιλτο τελικα του εχει μεινει κανα σετ? σκεφτομαι να τα βαλω και εγω... ![]() |
Giannis307 έγραψε: |
Και το ξαναλεω το conti ηταν χαλια στα 206 αλλα παρδοξος στα 307 ηταν πραγματικα απιστευτα.Το λεω θελωντας να καταληξω στο οτι δεν ειναι κακα η κακης ποιοτητας λαστιχα αλλα δουλευουν καλλητερα σε βαρυτερα αυτοκινητα...Οποτε ας μην τα βριζουμε και τα κακολογουμε...Οπως επισης η peugeot ειναι απο τις λιγες εταιρειες που βαζουν καλης ποιοτητας λαστιχα απο το εγοστασιο,απο προσωπικη εμπειρια που ειχα με το αλλο αυτοκιητο μας (honda civic) ειναι τεραστια η διαφορα... |
grpap έγραψε: |
Δεν κατεβηκα ακομα.Θα κατεβω.Τον λογο τον εξηγω παραπανω αλλα θα το ξαναπω
Τα Υπερ. 1)η λιιιιιγο μικροτερη επιφανεια επαφης με το δρομο που αυξανει την πιεση στο οδοστρωμα,δηλαδη το ταστιχο πατιεται καλυτερα.Επειδη το 185/55/15 εχει διαφορα 6 χιλιοστα σε πλατος (μικροτερη μεν αλλα όχι δραματικα) δεν θα αλλαξει και δραματικα η οδικη συμπεριφορα.Μπορει να γινει και καλυτερη.Με τη μαμα αναρτηση. |
2) Καλυτερη συμπεριφορα σε υδρολισθηση. |
3) Μικροτερη μετωπικη επιφανεια και αρα μεγαλυτερη τελικη και οικονομια. |
4)Χωρις να αλλαξει ουσιαστικα το βημα κονταινει ελαχιστα η τελικη σχεση μεταδοσης με προφανη πλεονεκτηματα. |
Τα κατά.
1)Χειροτερη ελκτικη προσφυση σε ορισμενες συνθηκες. |
2) Το ταχυμετρο κλεβει 2% |
3) Δεν ξερουμε τη συμπεριφορα του abs.Η πεζο λεει ότι μπορει να μπαινει πιο συχνα. |
4) Η γκαμα των ελαστικων για αγορα μικραινει όπως και οι προδιαγραφες.Δηλαδη καποια πολύ καλα ελαστικα δεν είναι διαθεσιμα σε 185/55/15. |
Αμφιλεγομενη είναι η προσφυση στις στροφες όπως και η αμεσοτητα στην αλλαγη κατευθυνσης. |
Στα παραπανω εχεις να προτεινεις κατι;Γιατι τελικα νομιζω ότι είναι και θεμα γουστου τι αρεσει σε καποιον και τι όχι από οδικη συμπεριφορα. |
Ευχαριστω και σενα steve.Οταν με το καλο τα πουμε απο κοντα στη λεσχη (η αλλαγη αν γινει θα ειναι αργοτερα) θα ανταλλαξουμε περισσοτερες πληροφοριες.Αυτο που μου αρεσει εδω μεσα δεν ειναι μονο το αποτελεσμα αλλα και ο δρομος να φτασουμε εκει.Ολο το ντιρι-ντιρι δηλαδη......... |
1) η πραγματικη διαφορα στο πατημα τοση ειναι.Σε 6 αρα ζαντα. |
2) Ναι με 6 χιλιοστα.Ποσο καλυτερη δεν ξερω ακομα.Μολις και αν μαθω θα σου πω. |
3) Η μετωπικη επιφανεια ειναι 6 Χ 2=12 χιλιοστα.Και 5,5 χιλιοστα χαμηλωνει λογω διαφορετικης διαμετρου. |
4) Ναι κονταινει.Λιγο καλυτερο νευρο και λιγο καλυτερη τελικη σε λιγο ψηλοτερες στροφες. |
5) Οι ορισμενες συνθηκες ειναι καποια πολυ γλυστερα και ανηφορικα σημεια στην Αθηνα καθως και η εκκινηση σε τετοια σημεια. |
6) Κοιτα το abs όπως είναι τωρα μπαινει ελαχιστα και όταν είναι πραγματικη αναγκη.Μπορω να σου πω και χιλιοστα μετα το μπλοκαρισμα.Αν μπαινει περισσοτερο και ευκολοτερα θα αυξησει την αποσταση φρεναρισματος.
Και οσο η γομα θα φθειρεται θα εχουμε προβλημα.Αν όμως.Τιποτα σιγουρο. |
elias έγραψε: |
Μπορεί ένα ελαστικό 185/55/15 (yokohama s drive) να έχει μεγαλύτερο πάτημα από ένα άλλο ελαστικό 195/55/15 (michelin energy). |
Makis77 έγραψε: |
........... 1) Λίγο χειρότερες επιδόσεις στην επιτάχυνση (αυτό δεν ήθελα και σκεφτόμουν τα 185/55/15). 3) Κατανάλωση αυξημένη 0,2-0,3 λίτρα/100χλμ |
Εγω παντως που ηθελα να παω σε διασταση 185/55/15 τελικα δεν θα παω.Μου δημιουργει αμφιβολιες η αποδοση του abs.Ασε που τα λαστιχα που θελω δεν υπαρχουν σε 185/55/15 διασταση.Οποτε καλιο γαιδουροδενε.............. |
Το 195/50/15 για μενα ειναι τελειως εκτος βηματος και το abs θα μπαινει οπου θελει...... |
MEMsound έγραψε: | ||
καμία σχέση δοκιμασμένα δεν έχει καμία διαφορά η λειτουργεία του abs... ![]() |
Εγω παντως που ηθελα να παω σε διασταση 185/55/15 τελικα δεν θα παω.Μου δημιουργει αμφιβολιες η αποδοση του abs.Ασε που τα λαστιχα που θελω δεν υπαρχουν σε 185/55/15 διασταση.Οποτε καλιο γαιδουροδενε..............steve τ'ακους; |
Steve έγραψε: | ||
Τί να ακούσω? |
grpap έγραψε: | ||||
Οτι με απετρεψες.Θα ψαξω αυτο που ειπε ο Παναγιωτης οτι οποιαδηποτε αλλαγη δηλωνεται στο abs μεσω του laptop.Αν ειναι οντως ετσι τοτε ουτε το ταχυμετρο θα δειχνει λαθος γιατι στα multiplex τις ενδειξεις το ταχυμετρο τις παιρνει απο τους αισθητηρες του abs. |
Εχει κατι τζιμανια εδω στην Αθηνα.Απο δευτερα μολις μαθω θα σου στειλω pm. |
Αυτό πρέπει να είναι... Αλλά άντε βρες τί γρανάζι έχεις και τί πρέπει να βάλεις... ![]() |
Δεν ασχολούμαι πλέον με άζωτο. 'Ενας πραγματικός μπελάς λιγότερο στο κεφάλι μου. |
toyo T1-R 195-50-15 82V
Θετικά: 1. οικονομικό λάστιχο 2. εχει εγγύηση για 2 χρόνια και για οτιδήποτε πάθει το αντικαθιστούν 3. καλό φρένο 4. αριστη απόδοση στο βρεγμένο 5. μικρος θόρυβος κύλισης 6. ζεσταίνεται αμέσως Αρνητικά: 1. πολύ μαλακή γόμα, σε σημείο που το πλαινό να καραφλιάζει παάρα πολύ γρηγόρα, τα εχω ουτε 2 μήνες, εχω κάνει ~3000χλμ και ειναι σε μέτρια κατάσταση χωρις να έχουν πιεστεί. 2. σχετικά μαλακό πλαινό για 50αρι προφιλ 3. μετρια αποδοση στο στεγνό 4. φυτιλιάζει πολύ γρήγορα Συμπερασμα: Καλό λάστιχο για ημι-σπορ χρηση και χρήση πόλης αλλά σε καμμία περίπτωση για σπορ χρήση. Φαγώνεται χωρις να αποδίδει στο στεγνό. Πολύ καλή απόδοση στο βρεγμένο. |
Steve έγραψε: |
Βάλε και τα S-Drive για να γίνουν τα - στα + και να μην έχεις άγχος ![]() |
μπα... μάλλον έπρεπε να ειχα βάλει τα michelin pe2 ή parada |
Σε αυτήν την διάσταση είναι οριακό το parada ![]() |
O GIANNIS206 από τα λεγόμενα εδώ μέσα, είναι λίγο παραπάνω χεράς από εσένα, και έχει 1.600, όχι 1.400. Οριακό το εννοώ για το στυλ οδήγησης σου και το βάρος του 206 σου.
Για το Corsa C... νομίζω πάλι πως είναι πιο βαρύ από το 206 σου... μας... ![]() |
1. τι βάρος εχει το δικο μου και τι του Γιάννη?
2. Ο Γιάννης σίγουρα είναι πάρα πολύ καλός και γρήγορος οδηγός και θεωρώ πως ειναι πιο χεράς απο μένα οπως χαριτωμένα είπες. 3. Το στυλ μου οδήγησης που το ξερεις εσύ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4. Το κορσα δεν ξέρω τι βάρος εχει. |
το τογιο δε σου αρεσουν? |
Jim207GT έγραψε: |
Τα ελαστικά γενικά απο χρόνια εμπειρίας σε αυτοκίνητα και μοτ/κλετες και με αγώνες στα 2τροχα, είναι καθαρά θέμα πώς θα ταιριάξει 1ον με το όχημα(στήσιμο, δύναμη, βάρος) και 2ον με το στυλ του κάθε οδηγού. Οπότε περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Βέβαια υπάρχουν κάποια στάνταρ που μπορούμε να κουβεντιάσουμε και να συμβουλεψουμε ο ένας τον άλλο, αλλα ποτέ δεν μπορούμε να πούμε "φίλε βάλε αυτο μαμαει". Κατι που σε μένα αρέσει π.χ επειδή γλυστράει ωραία και γω ντριφτάρω εσένα να σε τρομάξει γιατί εσύ θές παραπάνω grip. |
SnakeMJK έγραψε: |
pe2 for the win...
Έχω ξεπεράσει τα 54 χιλιάδες χλμ, πάνω από 2 καλοκαίρια, δεν έχουν γίνει ποτέ μπρος-πίσω, έχω μπει 5-6 φορές Αφίδνες, 1 φορά Μέγαρα, και το άτιμο κρατάει ακόμα απίστευτα! Εμφανισιακά το φοβάσαι λίγο, αλλά οκ.... Α, και σκοπεύω να τα κρατήσω μέχρι τον Σεπτέμβριο (να περάσει και το καλοκαίρι δηλαδή), με light χρήση και να μην περάσω τα 60 χιλιάδες χλμ ![]() |
τι πιεσεις δουλευεις?
δοκιμασε λιγο πιο πανω κανα 38-36 ..... |
ayta Που εχεις γραψει τωρα τα ειδα...
στα ειχα πει και εγω απο τογιο παπιου... οτι ειναι μαλακο λαστιχο που ζεσταινεται γρηγορα αλλα φυτιλιαζει γρηγορα κλπ κλπ και θυμαμαι οτι τοτε ελεγες οτι δε σε νοιαζει γιατι ηθελες ενα λαστιχο για ολαραουντ χρηση και κυριως πολη και οτι θα εχεις και τα ημισλικ ταυτοχρονα τι πιεσεις δουλευεις? δοκιμασε λιγο πιο πανω κανα 38-36 ..... |
sod έγραψε: |
Εγω σε 195/45/16" βαζω 34 μπροστα και 32 πισω,δεν εχω καποιο προβλημα αλλα ειναι καλα???? |
βαλε 40 δε χανεις τιποτα |
sod έγραψε: |
Εγω σε 195/45/16" βαζω 34 μπροστα και 32 πισω,δεν εχω καποιο προβλημα αλλα ειναι καλα???? |
grpap έγραψε: | ||
Ποτε τα εβαλες εσυ αυτα ορε;;;;;;;;; ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||||
εδω και 2 σχεδόν χρόνια.... ![]() ![]() |
kammenos, αν θέλεις έχω την ρεζέρβα μου με το μαμά 195/55-15 Continental που είναι απάτητο. Αν θέλεις, βάζεις την ρεζέρβα σου μαζί με την δική μου και έχεις 2 καινούρια λάστιχα ![]() |
sod έγραψε: | ||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
185/60-14 111mm 289mm 578mm 1815mm 551 0.0% 195/45-16 88mm 291mm 582mm 1828mm 547 0.7% 195/50-15 98mm 288mm 576mm 1810mm 553 -0.3% |
Και δεν «ψοφησε»; |
MEMsound έγραψε: |
Θα παρακαλέσω γενικώς να μην γεμίσουμε το τόπικ με ασχετα ποστ.
To τόπικ αυτό υπάρχει για περιγραφή ελαστικών και όχι για προτάσεις ιδέες κλπ κλπ ![]() Εκ της MOD Team |
Δε φτάνει που έβαλες Fulda, έβαλες και 195/55/15? ![]() |
Αυτη την περιοδο το βολτισιο 106 μου κυκλοφορει με nokian nrv σε 185-55-14. |
ROUKETASPUG έγραψε: |
.. τα εχω σε 205-45-17 ![]() |
Τί σχέση έχει το τιμόνι με διαφορά 5% στο προφίλ? |
μαλλον εννοει να βρισκει θολους αν το εχει τερμα κατω και εχει βαλει και 205-45 παντως τασος με αναλογ περιπου θεμα εβρισκε πισω και οχι μπρος! |
Τί σχέση έχει το τιμόνι με διαφορά 5% στο προφίλ? |
205/40-17 82mm 298mm 596mm 1872mm 534 0.0% 205/45-17 92mm 308mm 616mm 1936mm 516 3.4% |
206kwn έγραψε: |
τωρα θα ελεγα και εγω την αποψη μου για ολα αυτα περι μπουκετων με φιλακια και κυρωσεων αλλα εχε χαρη που την κραταω για μενα και οπως ειπωθηκε δεν ενδιαφερει και κανεναν...... εδω ομως :
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=13268&postdays=0&postorder=asc&start=20 δεν εγιναν οι "απαραιτητες" παρεμβασεις και ας ειναι ακριβως το ιδιο....... περιεργο....... κανεις που κανεις κατι..... καντο να φαινεται σωστο και δικαιο ομως ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||||
που μεταφραζεται σε 1cm μεγαλητερη ακτινα τροχου |
Vini έγραψε: |
Jim207GT καλοφόρετα!!!!
Θα χρειαστώ τη βοήθεια σου. Στην εργοστασιακή ζάντα φόρεσες διάσταση 215/45/17; Δηλαδή πήγες από το 205 στο 215; Πρόσεξες ότι το αυτοκίνητο κοπανάει λιγότερο; Είναι ποιο μαλακό τώρα; Από άνεση πως πάει; Αν το αυτοκίνητο πάει ποιο άνετα και κοπανάει λιγότερο τότε ίσως είναι προτιμότερο να βάλω και εγώ 215 διάσταση... ![]() |
Όπως είπα και πιο πάνω ναι μεν πήγα σε 215/45 και ψήλωσε λίγο το προφίλ(κάθετε και πολύ ωραία στη ζάντα) αλλά πήρα και σχεδόν ημισλίκ που έχει πολύ σκληρά πλαϊνά, παρόλο αυτά είναι λίγο καλύτερο από τα Pirelli σε κοπάνημα. Υπομονή λίγες μέρες που θα φορέσει ο Stazzy τα δικά του 215/45 για εντυπώσεις από πιο πολιτικό λάστιχο. |
Παράθεση: |
Όπως είπα και πιο πάνω ναι μεν πήγα σε 215/45 και ψήλωσε λίγο το προφίλ(κάθετε και πολύ ωραία στη ζάντα) αλλά πήρα και σχεδόν ημισλίκ που έχει πολύ σκληρά πλαϊνά, παρόλο αυτά είναι λίγο καλύτερο από τα Pirelli σε κοπάνημα. Υπομονή λίγες μέρες που θα φορέσει ο Stazzy τα δικά του 215/45 για εντυπώσεις από πιο πολιτικό λάστιχο. |
Για trackday:
α) Υπερθερμαίνονται πάρα πολύ γρήγορα και πέφτει αισθητά η απόδοσή τους Τα συν τώρα: Για trackday α) Αντέχουν αρκετό ξύλο |
Σε 17" άμα βάλεις Τ1R είσαι ^Τ$΅&ΘΥ$΅%. |
Σε 17" άμα βάλεις Τ1R είσαι ^Τ$΅&ΘΥ$΅%. Επίσης, http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=253480#253480 .- |
Να πώ βέβαια οτι έχουν δείκτη ταχύτητας Y στην διάστασή μου και μπορεί και να παίζει και αυτό τον ρόλο του(χλωμό) |
mrkaza έγραψε: |
Τελικά έβαλε κανείς τα R1R ? Επίσης κατάλαβα καλά ειναι βροχολαστιχο σωστά ?
Περιμένω κανέναν που θα τα βάλει σε 215/45/17 όπου μάλλον θα είναι το επόμενο μου λάστιχο (Σαν διάσταση) |
δοκιμασε χαμηλες πιεσεις (εχουν σκληρα πλαινα)
και ενα καλο σκισιμο σε καμια καρτοπιστα πριν τα πεταξεις... το χαρακτηρισιστικο το 9000 ειναι πολυ μαλακο πελμα που κραταει ακομα και μετα απο πολλα χλμ. ισως να εχουν ξεραθει τελειως? |
drdino έγραψε: |
Turanza στην Ελλάδα=επικό ΜΠΛΙΑΧ |
RoadRunner122 έγραψε: | ||
Επικό όμως! |
mrkaza έγραψε: |
Τελικά έβαλε κανείς τα R1R ? Επίσης κατάλαβα καλά ειναι βροχολαστιχο σωστά ?
Περιμένω κανέναν που θα τα βάλει σε 215/45/17 όπου μάλλον θα είναι το επόμενο μου λάστιχο (Σαν διάσταση) |
sonermgb έγραψε: |
Eγω παντως τουρανζα φοραγα και επειδη εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος τα ιδια φορεσα και οταν εφτασε η ωρα να τα αλλαξω |
Pughell έγραψε: |
Camskill boss... ![]() Αναλογα τι θες,εγω παντως πηρα τα Ecsta και μεχρι στιγμης(δεν πηγα ακομα βουνο) δειχνουν μια χαρα για τα χρηματα τους. ![]() |
Χωρίς διάθεση ειρωνίας ή πειράγματος, τότε απλά έχεις χαμηλότερες απαιτήσεις. Είτε αυτό είτε οδηγείς αποκλειστικά και μόνο σε δρόμους με πολύ καλή άσφαλτο. |
γιατι σε σχεση με εσενα οι περισσότεροι από εμας αλλαζουμε λαστιχα καθε 30000 και τοτε εχουν εμφανη σημαδια φθορας/πιεσης/στιψιματος/κλπ |
Jim207GT έγραψε: | ||
Χαχαχα πια 30.000χλμ ρώτα τον Γιώργο(Android) να σου πεί πόσες φορές έχει αλλάξει μέχρι τα 30.000 ![]() ![]() ![]() |
Sinanai έγραψε: |
Δημήτρη (Jim207GT) έχεις βάλει τα R1R; Αν ναι, και σου είναι εύκολο, για πες μερικές εντυπώσεις. |
Δες και bridgestone turanza. Απλό και τίμιο λαστιχάκι. ![]() |
sps έγραψε: |
*update yokohama parada spec2*
Χτες ανεβηκα καλαβρυτα απο Διακοφτο και επεστρεψα Πατρα απο Μανεσι-Κομπηγαδι(ειδικη του Αχαιος) για οσους ξερουν. Με 32-25 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια περιβαλλοντος για αλλη μια φορα τα λαστιχακια με αφησαν με το στομα ανοιχτο. Προσφυση που δεν εχω ξανασυναντησει σε πολιτικο ελαστικο, εκει που με τα ΤΟΥΟ θα ειχα βγει απο το δρομο ειτε γιατι θα εχανα τα φρενα ειτε γιατι θα γλιστραγε υποστρεφοντας, με τα παραντα πατας κατω και σημαδευεις την επομενη στροφη. Ειδικα οταν ζεσταινονται οπως τους αρμοζει, δουλευει καλυτερα η αναρτηση και το τιμονι γινεται πολυ καλυτερο. |
Η ιδανική διάσταση για αυτά είναι στα 205/40/17 ![]() Εκεί να δεις πανηγύρια ![]() ![]() ![]() |
thantsi έγραψε: | ||
xmmm...διαβασα παραπανω οτι δεν λεει και τιποτα και ειναι αθλιο...αν και το εχω βρει προσφορα για την διασταση μου 220 παλι... ![]() |
Με τι θα ζορισεις τα 17αρια ρε βλαχο; |
εκει που με τα ΤΟΥΟ θα ειχα βγει απο το δρομο |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Μα%$!@#$κια ερώτηση έκανες, αφού τα 190 δε τα πιάνει ![]() ![]() |
Θες γυαλιά οράσεως ![]() |
206kwn έγραψε: |
Όχι ρε δεν παίζει αυτό!!!!
Τί ξεκούμωσε σε σένα ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikol έγραψε: |
Καλημέρα,
Διαβάζω εδώ και ώρα όλα τα post για τα ελαστικά.. Έχω ένα μικρούλη Peugeot 206 1.1 του 2004 στο οποίο πρέπει να αλλάξω λάστιχα γιατί αυτά που έχει ( continent) δεν είναι καλά ( έτσι μου είπαν στο συνεργείο).. Και επειδή είναι πολύ εύκολο να με πιάσουν κότσο... τι να βάλω βρε παιδιά στο αυτοκίνητο:) ![]() ευχαριστώ νικολ |
Nikol έγραψε: |
Καλημέρα,
Διαβάζω εδώ και ώρα όλα τα post για τα ελαστικά.. Έχω ένα μικρούλη Peugeot 206 1.1 του 2004 στο οποίο πρέπει να αλλάξω λάστιχα γιατί αυτά που έχει ( continent) δεν είναι καλά ( έτσι μου είπαν στο συνεργείο).. Και επειδή είναι πολύ εύκολο να με πιάσουν κότσο... τι να βάλω βρε παιδιά στο αυτοκίνητο:) ![]() ευχαριστώ νικολ |
Επίσης, Βασίλη, το ότι ένα ελαστικό μιας εταιρείας είναι καλό δε σημαίνει ότι είναι καλά και όλα τα υπόλοιπα. ![]() Τρανό παράδειγμα, μιας και το αναφέρεις, η Continental, που παράγει το SportContact -που και εγώ το θεωρώ πολύ καλό, αν και το έχω δοκιμάσει σε μεγαλύτερες διαστάσεις (205/55R16, το ContiSportContact 1 ή 2 & 225/45R17 το 2 ή 3, δε θυμάμαι τώρα) απ' τη μια και το PremiumContact, απ' την άλλη, που ας μην το χαρακτηρίσω, καλύτερα. Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το EcoContact που είχαμε σε Panda, ήταν μια χαρά, πάντα λαμβάνοντας υπόψιν την κατηγορία και τον προσανατολισμό του. ![]() |
106PYRGOS έγραψε: |
ναι φιλε δεν εχεις αδικο απο οσο ξερω κ εγω τα υπολοιπα της continental ειναι μετρια γιαυτο κ εγω ανεφερα το συγκεκριμενο,απλα επειδη το λαστιχο για εμενα ειναι το Α κ το Ω σε ενα αμαξι,οτι κ να εχεις απο θεμα κυβικα ιπποδυναμης καλο ειναι να πληρωνεις καποια λεφτα παραπανω για να εχεις το κεφαλι σου υσηχο. |
ενα "καλο" σπορ ελαστικο σε ενα αμαξι 1100 κιβικα που κινειται με νορμαλ ρυθμους ειναι κακο και συμπεριφερεται πολυ χειροτερα απο ενα συμβατικων χαρακτηριστικων καθημερινο ελαστικο |
SnakeMJK έγραψε: | ||
το σημαντικό είναι το 1.1 να μπορέσει κ κάποτε να ζεστάνει το λάστιχο για να λειτουργήσει κ αυτό σωστά. άλλα πράγματα χρειάζονται τα 60 κ άλλα τα 120 άλογα. |
Σε τι δρόμους κινείσαι; |
Διάσταση; |
εξαλτο ![]() ![]() ![]() |
thantsi έγραψε: |
Εκει που φτανω σε μια αποφαση....το χανω παλι....Τι συμβουλευεις τοτε?Στο βρεγμενο εχω ακουσει ειναι καλο...ας πουμε τα energy saver της michelin στο βρεγμενο ειναι σαν να μην φορας λάστιχα....Τα yokohama τα c-drive ειναι καλα αλλα και αυτα φθειρονται ευκολα και παλι δν εχουν κρατηματα... ![]() ![]() ![]() |
ειλικρινα δεν σας πιστευω με αυτα που γραφετε για τα πολιτικα λαστιχα...
περι κρατηματων / τσουλήθρων κλπ κλπ λες και πατε πουθενα πραγματικα "ταπα" στους Ελληνικους δρόμους και τα εχει ολα το αμαξι σας εκτος απο το σουπερντουπερ ελαστικο που θας κρατησει στο δρόμο... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
thantsi έγραψε: |
Μαλλον θα δοκιμάσω τα bridgestone turanga ER300 θα τα βάλω στον φωκα...
Αλλα το θέμα ειναι οτι τα ελαστικα έχουν έτος παραγωγης 50η βδομαδα του 2009...Ειναι λίγο παλια ε???Αν και μου τα δίνει 210Ε...Να επιλέξω κανενα άλλο λάστιχο?Γτ αυτη ειναι η τελευταία τετράδα που έχει σε αυτα τα λάστιχα... ![]() ![]() ![]() ![]() |
θες να μου πεις δηλαδη οτι υπαρχει λαστιχο που με 20km/h σε συγκεκριμενο δρόμο κανει πατιναζ και στον ιδιο δρόμο αλλο λαστιχο με την ιδια ταχυτητα κρατάει???
(θεωρωντας δεδομενο οτι οι πιέσεις και στις 2 περιπτώσεις ειναι οι ιδανικες για το καθε ελαστικό - υποτιθεται μετα απο σχετικό ψαξιμο επιτουτου... = "πιας αυγο και κουρευτο" - εκτός και αν ολοι ειμαστε εξοπλισμενοι με μανομετρα και εχουμε κανει σχετικες μετρησεις...)...μηπως δεν φταίει η μαρκα του ελαστικου αλλα επιμερους στοιχεια του πχ δεικτης ταχυτητας, δεικτης βαρους, treadware κλπ κλπ... |
drdino έγραψε: | ||
Ναι αμέ, turanza vs premium contact2 δεν βαζω καν στο παιχνιδι αυτα που φοραω τωρα γιατι απεχουν αρκετα χρονικα οποτε μπαινει μεσα και η φθορα της ασφαλτου + άλλη ανάρτηση |
plaketokofths έγραψε: | ||
Γεια σου Θάνο θαλασσόλυκε με τις κρουαζιέρες σου. 2 ![]() ![]() Εγώ στη θέση σου θα επερνα C - drive, λογική τιμή, πολύ καλό κράτημα στο βρεγμένο, γρήγορο ζέστεμα και πολύ καλό σκελετό. Για κάτι πιο ήπιo και φιλικότερο με λακούβες λογο οχι τοσο σκληρού πλαινού και ίσως ελάχιστα πιο οικονομικό -> continental premium |
thantsi έγραψε: | ||||
Ειδες ειδες??Αμα ξερεις...!!!!Τεσπα...Τα continental premium τα φοραω τωρα...τιμιο λαστιχακι...αν και με 50000 πανω του παρεδωσαν πνευμα... Οποτε θα βαλω τα C-Drive που λες και εσυ...γτ ειναι και παλια λαστιχα αυτα που θα μου εβαζε,για τα turanza εννοω....Θα παω στον φωκα για να σας πω και εντυπωσεις.... Αυτα ![]() ![]() ![]() ![]() |
RoadRunner122 έγραψε: |
Προτάσεις για λαστιχάκι για Clio 1.2 σε διάσταση μάλλον 165/60/14???
Μαμά φοράει 155/70/13 αλλά θα του φορέσω τις σιδερένιες 14" του S. Χρήση μικτή (με ιδιαίτερη απαίτηση η μικρή υδρολίσθιση μιάς και θα το οδηγεί ο bro που είναι Ν και το αμάξι δεν έχει αβσ). Θενξ ![]() |
http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m4b0s396p6321 |
nikolas206gti έγραψε: |
Επειδή είμαι το άτακτο παιδί του Φόρουμ ![]() ![]() ![]() Υ.Γ. Μόνο κάποιος που τα έχει δοκιμάσει ας απαντήσει για να μην χαλάμε και το ποστ. Μια σαφη και γρήγορη απάντηση επιθυμω ![]() |
Επειδή είμαι το άτακτο παιδί του Φόρουμ ![]() ![]() ![]() Υ.Γ. Μόνο κάποιος που τα έχει δοκιμάσει ας απαντήσει για να μην χαλάμε και το ποστ. Μια σαφη και γρήγορη απάντηση επιθυμω ![]() |
Sκεφτόμουν για: http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m4b0s396p60833 |
το τοπικ αυτο ξεκινησε για καποιο λογο κι εχει γινει "προτασεις αγορας" ![]() |
προξες4 |
Για την αδερφή μου, σε 206 1.4 16V, και τσαμπο-διάσταση (195/50R15), Toyo Proxes T1-R ή Kumho KH31 Ecsta; Όπως φαντάζεστε, δε χρειάζεται σπορ ελαστικό, μιας και η χρήση είναι υπέρ το δέον χαλαρή, αλλά έτσι κι αλλιώς, αυτά τα σπορ ελαστικά της διάστασης είναι πάμφθηνα.
Εναλλακτικά, το πολύ μέχρι Hankook K105, K107, K110 ή Toyo Proxes 4. Τα πρώτα δύο έχουν γύρω στα 30 το τεμάχιο και τα επόμενα κάπου 35-36. |
Προτάσεις για λαστιχάκι για Clio 1.2 σε διάσταση μάλλον 165/60/14???
Μαμά φοράει 155/70/13 αλλά θα του φορέσω τις σιδερένιες 14" του S. Χρήση μικτή (με ιδιαίτερη απαίτηση η μικρή υδρολίσθιση μιάς και θα το οδηγεί ο bro που είναι Ν και το αμάξι δεν έχει αβσ). Θενξ ![]() |
reselie έγραψε: |
τώρα έχω 31-29 και είναι πιο παιχνιδιάρικος ο πισινός χωρίς απότομα ξεκολλήματα. |
36-34 και θα με θυμηθείς. |
Ε, με αυτές τις πιέσεις δουλεύει πιο σωστά. Άλλωστε και η "μαμά" Peugeot προτείνει 2.5 bar, που αντιστοιχούν σε 36 psi. ![]() |
BTS έγραψε: | ||
Γιάννη πως τα είδες τα sdrive σε αυτές τις συνθήκες; Σύγκριση vs R1R; Είχα τα R1R και σκέφτομαι για sdrive. |
BTS έγραψε: |
Το είχα ακούσει, αλλά δεν περίμενα το s να είναι τόσο μέτριο στη βροχή... ![]() |
Πάνος έγραψε: |
Τα BRIDGESTONE TURANZA τα εχει δοικμασει κανεις σε 195-50-15; |
Pughell έγραψε: | ||
Μακριααααα!!!! Μονον σχετικα σκληρο πλαινο αλλα κατα τα αλλα,τραγωδια... Και δεν θυμιζει και σε τιποτα το παλιο καλο 720. ![]() |
drdino έγραψε: | ||||
+άπειρο |
Τα BRIDGESTONE TURANZA τα εχει δοικμασει κανεις σε 195-50-15; |
B.M-SPORT έγραψε: | ||
Δεν μπορων να καταλαβω γιατι η BRIDGESTONE σταματησε την παραγωγη του POTENZA 720 για να βγαλει αυτο το τρισαθλιο ελαστικο που ακουει στο ονομα TURANZA. |
206xtreme έγραψε: |
... τα 195-45-16 τα πήρα 4αδα 200€!!!!!! |
206xtreme έγραψε: |
Δοκιμάστηκαν και σε βρεγμένο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τραίνο!!!! (βέβαια δεν έτρεχα και σα το μουρλό αλλά πήγαινα).
Πολύ στιβαρό πάτημα. Θα δω αύριο τι μάρκα είναι και θα γράψω. |
sps έγραψε: | ||
Kαλα, μην συγκρινετε ενα λαστιχο οταν ειναι φρεσκοφορεμενο και απατητο με ενα λαστιχο στα τελευταια του. Κανε πρωτα 5-6.000 και μετα πες μας τις εντυπωσεις σου γι αυτο. |
sps έγραψε: | ||
Kαλα, μην συγκρινετε ενα λαστιχο οταν ειναι φρεσκοφορεμενο και απατητο με ενα λαστιχο στα τελευταια του. Κανε πρωτα 5-6.000 και μετα πες μας τις εντυπωσεις σου γι αυτο. |
B.M-SPORT έγραψε: |
Εχει δοκιμασει κανεις σε διασταση 195/50 R15 τα Nokian Z G2 ;;;
|
georgedar έγραψε: |
Απο χειμωνιάτικα έχω δικοιμάσει michelin alpine 185/65/15 τιμή 290 ....τα δοκίμασα το χειμώνα που μας πέρασε...το προτείνω ανεπιφύλακτα πάντως |
Έχεις κάποια διαπιστωμένη αρνητική εμπειρία πάνω στα Nokian και το λες έτσι; Γιατί δημιουργείς μια κακή εικόνα για δαύτα, που φαντάζει να προκαλείται αποκλειστικά από την άγνοιά σου για το όνομά τους. Πληροφοριακά, η Nokian ιδρύθηκε κάπου το 1930... ![]() |
Randy έγραψε: |
Αν μπορεις να εμπιστευτεις λαστιχα Nokian στο αμαξι καλως. Εγω παντως δε θα τα εβαζα. |
nikos 206cc έγραψε: |
Φιλος με οκταβια ρσ 430 αλογα φορουσε τα εν λογω λαστιχα αν αυτο λεει κατι ![]() |
Octane έγραψε: | ||
Νικο αυτο δε λεει απολυτως τιποτα. |
android έγραψε: | ||
καλα το ιδιο εκανες και συ με τα falken... |
Φιλος με οκταβια ρσ 430 αλογα φορουσε τα εν λογω λαστιχα αν αυτο λεει κατι ![]() |
Ghost Dog έγραψε: | ||
Καλα, εσυ και ο φιλος σου ο Αλιεν εισαι οι Θεοι της Θεσ/κης......
Προσκυνω!!!
Και εμενα φιλος με ενο 640 αλογα εχει λαστιχα Kormoran, τι λεει αυτο?? ![]() |
Oτι τα kormoran ειναι και γα** τα λαστιχα! ![]() |
Ghost Dog έγραψε: | ||
Καλα, εσυ και ο φιλος σου ο Αλιεν εισαι οι Θεοι της Θεσ/κης......
Προσκυνω!!!
Και εμενα φιλος με ενο 640 αλογα εχει λαστιχα Kormoran, τι λεει αυτο?? ![]() |
Twra gia to an eimaste theoi ela na mas gnwriseis na deis kai apo monos sou!!! |
Γενικώς με το Γιώργο σπάνια συμφωνώ κάπου, αλλά δεν πειράζει. |
MAXXIS MA-Z1 VICTRA |
Ghost Dog έγραψε: |
Μισελεναρες για μια ζωηηη! ![]() |
http://camskill.co.uk/products.php?plid=m62b0s94p62818 ![]() |
εγω να πω οτι εχω μεινει παρα πολυ ικανοποιημενος απο τα continental sport contact 1 195/45-16 (τα οποία αγορασα μεταχειρισμενα 3ετιας σε σουπερ τιμή)...
αν κανουν οτι κανουν ετσι οπως ειναι...τα αντιστοιχα καινουργια sp2;h sp3 πρεπει να κανουν πάπαδες... μου το ελεγε και ο Καταφρακτος που να χε δοκιμασει σε στο 206rc του (σε 205/40-17 βεβαια) και αν δεν κάνω λάθος και στο S οτι ηταν πάρα πολυ ευχαριστημένος... λογικα για κατι τετοιο με βλέπω αν αξιωθώ (οταν χρειαστει) καποια στιγμη να αγορασω λάστιχα... επίσης πολυ καλες allαround εντυπώσεις που χουν αφησει τα uniroyal rainsport πάλι σε 195/45-16 για ειδικες χρησεις ρινγκ κλπ που λες...παρε ενα "οτιδηποτε" 2ο σετ 15άρες used (υπαρχουν του σιναναι 7χ15 ετ 25, και 2 σετ δικα μου ενα 7χ15 ετ 20 και ενα ετ16) με 195/50-15 048/kumho/κλπ ή 205/50-15 888 |
εντελως... ![]() ασε που τουλαχιστον το δικο μου με 205/45 "ψοφαει"... οκ εσυ λες για 205/40...αλλα θεωρω οτι το εν λογω λαστιχο εχει αυξημενες τριβές κυλησης... πάντως το σκεφτομουν κι εγω για μια περιοδο |
Octane, διάσταση με διάσταση στο ίδιο λάστιχο, έχει διαφορετική συμπεριφορά/απόδοση.
Βάλε τα S-Drive σε 15άρα ή και 16άρια και θα με θυμηθείς ![]() |
Απλά τον άλλον δε θα τον βγάλει ούτε μέχρι την Karousel... |
Βγαίνουν μόνο σε πολεμικές διαστάσεις... Όχι σε φλώρικες διαστάσεις δήθεν VT-S - ο Θεός να τα κάνει - κουβάδων... |
Παντως φιλε Οctane πολυ διαφορετικη αντιμετωπιση πρεπει να εχει ενα λαστιχο οταν ειναι να πατησει στο εξωτερικο και πολυ διαφορετικη οταν αυτο πατησει σε ελληνικους δρομους....
Η διαφορα που εχουν οι δρομοι μας ειναι χαωδης ![]() Στην Ελλαδα πιστευω οτι μονο τα μαλ**α λαστιχα κανουν σοβαρη δουλεια αφου grip απο τον δρομο δεν βλεπεις ![]() |
Ghost Dog έγραψε: |
Εγω εχω Pilot Exalto 2 και μετα το καλοκαιρι θα παω για Pilot Sport 3..... ![]() Μισελεναρες για μια ζωηηη! ![]() |
Τα S-Drive θα ειναι το επομενο λαστιχο, γιατι δε λεω καλα τα PE2, αλλα αρκετα ακριβα. Αν και τα S-Drive καπου κοντα πρεπει να κυμαινονται.. 195/55/15
Εκτος αν δοκιμασω Dunlop Direzza Sport Z1 Star Spec ή Yokohama ADVAN Neova AD08. Απο τιμες δεν ξερω καθολου ομως.. |
Θα χασει το βημα το αμαξι, + οτι δεν εχω χαμηλωσει,οποτε θα φαινεται ασχημο... |
![]() |
nikolas206gti έγραψε: | ||
Και εγω μια απο τα ιδια. Είχα στην αρχη τα Pilot Exalto 2 και τωρα εβαλα τα Pilot Sport 3. Δεν αλλάζω τα Μισελέν για κανένα λόγο. Σε όλα μας τα αυτοκίνητα φοράμε Μισελέν εδώ και χρόνια και είναι λάστιχο κορυφή. ![]() |
Οπως παντα αγρατζουνιστο και ασκονιστο!
Πανο τα λαστιχα ειναι καινουρια?Ειδα ειναι kormoran! Για πες εντυπωσεις απο αυτα!(σε αλλο τοπικ) |
εγω πολυ πιθανο σε 15αρες να βαλω αυτο:
http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m53b0s288p60617 φθηνο και οτι πρεπει για να δουλευει με το καλημερα παντου... ε κι ας δυσκολευεται στα πολυ σβελτα...καλητερα..να φοβομαστε και να κοβουμε... ![]() |
εγω πολυ πιθανο σε 15αρες να βαλω αυτο:
http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m53b0s288p60617 φθηνο και οτι πρεπει για να δουλευει με το καλημερα παντου... ε κι ας δυσκολευεται στα πολυ σβελτα...καλητερα..να φοβομαστε και να κοβουμε... ![]() |
Τα Hankook τα εχω τεσταρει και εγω απο camskill και βγαινουν:
325,00€ με μεταφορικα. Δεν ξερω ποσο εχουν Ελλαδα. Αλλα αρκετα καλη τιμη. ![]() |
Τιμες απο τοπικο μαγαζι εδω:
Dunlop Fast Response 195-55-18 85V 100.00€ Το τεμαχιο. Hankook K110 V12 EVO 195-55-15 85V 95.00€ Το τεμαχιο. Michelin pilot exalto 2 195-50-15 82V 72.50€ το τεμαχιο. Yokohama S Drive 195-50-15 82V 70,00€ το τεμαχιο. Στα 195-55-15 συμφερει καλυτερα απο camskill. |
Πω ρε φίλε!!! Από 38 64;;; |
Κωστη με μεταφορικα βγαινουν στα 260. |
Ενδιαφερουσες αποψεις ολες.
Αλλα μαλλον με βλεπω για sdrive σε 195-50. Μανθο θα κοιταξω τιμες και σε αυτη τη διασταση. |
Πάνο για μενα το s-drive το οποίο πλέον δεν βγαίνει απ' όσο ξέρω διαφέρει αρκετά από το PE2!
To πρώτο εχει πολύ σκληρότερο πλαινό που σε αποζημειώνει σε αισθηση και σε πεθαίνει στις λακκούβες, θέλει λίγο ζέσταμα για να δουλέψει, και δεν ειναι ιδιαίτερα καλό στην βροχή. Αντιθετα το PE2 εχει αρκετά μαλακό πλαινό με οτι συνεπάγεται, γατζώνει πολύ καλά, πιο καλα απο το s-drive τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό. Φθείρεται πιο γρηγορα αλλά δουλέυει μέχρι "τελευταιος ρανίδος του πέλματος του! " |
Πόσο τα βρίσκεις Ελλάδα; Πάντως κι εγώ είμαι από αυτούς που θεωρούν τα S-Drive πολύ καλό λάστιχο, αλλά νομίζω πως το K110 είναι ακόμα καλύτερο. |
64 λίρες τα μεταφορικά από το camskill;
Μυριστήκανε ψωμί και τα τεντώσανε τόσο; |
Συγγνώμη, 250 ευρώ σε 195/50R15 τα Pilot Exalto 2;;;
ΤΣΑΜΠΑ!!! |
Τότε, Πάνο, και από το πως έχω αντιληφθεί προτεραιότητες και στυλ σου, πάρε τα εξάλτο. Δεν υπάρχει αυτή η τιμή...
Όχι τπτ άλλο, να ξέρω, δλδ, να σου πω για λάστιχα όταν θα είναι να αλλάξω... |
Πάνος έγραψε: | ||
Εννοειεται Κωστη. Τα λεφτα που θα δωσεις ομως για να ερθεις εδω να τα βαλεις και να φυγεις παλι μια η αλλη θα ειναι. |
COOL ALEXIS έγραψε: | ||
Ναι αλλά θα έχουμε κάνει και την βόλτα μας ![]() |
Πάνος έγραψε: | ||
Γιαννη σε τηλεφωνικη επικοινωνια με λαστιχα εχθες μου εδωσε να καταλαβω σε καποια σημεια ακριβως το αντιθετο. Οτι δηλαδη τα pe2 μετα απο καποιο διαστημα πετρωνουν με αποτελεσμα να γινονται πιο σκληρα και να χανουν αποδωση. Αντιθετα με τα sdrive τα οποια συμφωνα με το φιλο τα εκμεταλευεσαι μεχρι τελευταιας στιγμης χωρις να πετρωνουν κτλ. |
Τι να πω... λαστιχάς είναι, η λογική λέει πως εχει δίκιο. |
drdino έγραψε: | ||
Σε ποιό σύμπαν ισχύει αυτό; ![]() |
META απο 3 σετ εξαλτο ΙΙ εγω αυτο που εχω δει ειναι οτι το λαστιχο δουλευει για το πολυ 20000χλμ
μετα πετρωνει και θελει ενα καρτοδρομο για να ξυσεις τη καμμενη γομα και να ξαναεπανελθει για καποια χλμ το λαστιχο...μετα ξανα το ιδιο κλπ κλπ κλπ αυτο βεβαια το εχω παρατηρησει ΣΕ ΟΛΑ τα σπορτ και καλα λαστιχα. να χανουν αισθητα την αποδοση τους μετα απο 20000χλμ ο λογος που επιμενω φανατικα στο εξαλτο ειναι αυτη η γλυκα στις αντιδρασεις του πανω απο το οριο...τα πιο πολλα λαστιχα σουπερσπορτ προδιαγραφων κρατανε σα τρελλα μεχρι το τσακ που σου ριχνουν τη σφαλιαρα. το εξαλτο ξεκινα να γλυστρα ενα κλικ πιο κατω στο οριο αλλα το κανει τοσο ελεγχομενα που στο τελος καταληγεις να στριβεις ενα κλικ πιο πανω απο τα αλλα με γλυστρημα ομως.......και ειδικα για καποιον που εχει σκληρη αναρτηση με αμεσοτατες αντιδρασεις αυτο ειναι μαγεια. ολο το μυστικο του λαστιχου ειναι να μαθεις να μη κοβεις οταν ξεκινα να γλυστρα αλλα να το εμπιστευεσαι επισης οποιος νομιζει οτι εχει οδηγησει γρηγορα εξαλτο ΙΙ με κατω απο 38 πιεση απλα δε ξερει τι του γινεται λενε οτι τα ΙΙΙ ειναι ακομα καλυτερα αλλα προσωπικα δε θα επελεγα κατι παραπανω απο Τ1R και πολυ λεω για χρηση δρομου... once semislick there is no way back δε μου λεει τιποτα απολυτως η λογικη να εχω ενα σουπερσπορ λαστιχο με διαρκεια ζωης 20000χλμ το οποιο να μη μου παρεχει ουτε το 20% της αισθησης του κρατηματος και την οδηγικης χαρας ενος semi |
Μπηκαν τελικα τα exalto σημερα 195-50-15 82v με ημερομηνιες παραγωγης 14βδομαδα του 2011.
250€ ζυγοσταθμισμενα και ειμαστε και επισημα πια look kitcarοι με 15αρες foudre και exalto... ![]() ![]() ![]() Τωρα αναμενουμε ραβδους... Ραντεβου σε 20.000 καρτοδρομο για ανανεωση γομας. ![]() |
B.M-SPORT έγραψε: | ||
κανεις για τα Hankook παιδια ;;; |
BTS έγραψε: | ||||
Σύγκριση με PE2 δεν έχω κάνει, αλλά μπορώ να σου πω για τα Hankook. V12 πολύ προβλέψιμο, ανθεκτικό στο στρίψιμο (έκανα 3 τρακ ντέι και είναι ακόμα καλά), ασφαλές γενικά, αλλά σχετικά μαλακά πλαϊνά και ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση (αντίσταση κύλισης, την κοιτάμε και αυτή πλέον! ![]() S1 πιο σκληρός σκελετός, πιο premium ελαστικό σε σχέση με το V12 (+μικρότερη αντίσταση κύλισης). Το S1 πρέπει να είναι λίγο καλύτερο συνολικά. Και τα 2 είναι πολύ καλά στη βροχή. Γενικότερα, πλησιάζουν πολύ το χαρακτήρα των Μισελέν (υπάρχει άλλωστε στρατηγική συνεργασία Μισελέν-Χάνκοοκ), δίνοντας καλό έλεγχο στο όριο της πρόσφυσης. Σε απόλυτη πρόσφυση στο στεγνό, ένα SDrive ίσως είναι καλύτερο, αλλά σε all-around απόδοση (κρύο-ζέστη, στεγνό-βρεγμένο, φρενάρισμα, άνεση, θόρυβος), τα συγκεκριμένα Χάνκουκ είναι πολύ καλή επιλογή. Μόλις έβαλα τα S1 (260Ε τα 195/50/15) και θα γράψω περισσότερες εντυπώσεις όταν έχω καλύτερη εικόνα. |
BTS έγραψε: | ||||
Σύγκριση με PE2 δεν έχω κάνει, αλλά μπορώ να σου πω για τα Hankook. V12 πολύ προβλέψιμο, ανθεκτικό στο στρίψιμο (έκανα 3 τρακ ντέι και είναι ακόμα καλά), ασφαλές γενικά, αλλά σχετικά μαλακά πλαϊνά και ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση (αντίσταση κύλισης, την κοιτάμε και αυτή πλέον! ![]() S1 πιο σκληρός σκελετός, πιο premium ελαστικό σε σχέση με το V12 (+μικρότερη αντίσταση κύλισης). Το S1 πρέπει να είναι λίγο καλύτερο συνολικά. Και τα 2 είναι πολύ καλά στη βροχή. Γενικότερα, πλησιάζουν πολύ το χαρακτήρα των Μισελέν (υπάρχει άλλωστε στρατηγική συνεργασία Μισελέν-Χάνκοοκ), δίνοντας καλό έλεγχο στο όριο της πρόσφυσης. Σε απόλυτη πρόσφυση στο στεγνό, ένα SDrive ίσως είναι καλύτερο, αλλά σε all-around απόδοση (κρύο-ζέστη, στεγνό-βρεγμένο, φρενάρισμα, άνεση, θόρυβος), τα συγκεκριμένα Χάνκουκ είναι πολύ καλή επιλογή. Μόλις έβαλα τα S1 (260Ε τα 195/50/15) και θα γράψω περισσότερες εντυπώσεις όταν έχω καλύτερη εικόνα. |
+1 στα V12.
Αυτα θα βαλω κι εγω τωρα που θα αλλαξω λαστιχα. |
Φίλε Jim, στην ίδια διάσταση με εσένα, φοράω από το καλοκαίρι τα Hankook K110 V12 EVO και είμαι απολύτως ευχαριστημένος. Σε όλα. Έχουν ανέβει τρελά στην εκτίμησή μου, και μου θυμίζουν τα αγαπημένα μου Bridgestone Potenza RE720. Δοκίμασέ τα! Από camskill - το ξέρω, γίνομαι γραφικός - τα 'χα πάρει 190 ευρώ - ναι, την τετράδα... Not bad ah? Έχω κάνει κάπου 20.000+ χλμ. από όταν τα πήρα και πραγματικά, η απόδοσή τους έχει πέσει ανεπαίσθητα. Αυτό που λένε τα παιδιά 1-2 σελίδςε πριν ισχύει. Πραγματικά, ό,τι λάστιχο και να βάλεις, μετά τα 5.000 με 10.000 χλμ. δεν αποδίσει το ίδιο. Παρόλα αυτά, τα Hankook μου σε αυτόν τον κανόνα αντιστέκονται σθεναρά. Προφανώς και δεν είναι σαν καινούργια, αλλά συνεχίζουν να ποδίσουν εκπληκτικά, σε όλες τις συνθήκες. Το μόνο μείον τους είναι ο αυξημένος θόρυβος, σε σχέση με κάποιο ελαστικό με περισσότερες διαμήκεις αυλακώσεις. (Αυτά έχουν περισσότερο αυλακώσεις σε σχήμα "V" και 4 διαμήκεις, 2 στο κέντρο και 2 στις άκρες) Κατά τα άλλα, ζεσταίνονται εύκολα και έρχονται γρήγορα σε θερμοκρασία απόδοσης, έχουν πολύ καλή συμπεριφορά στο βρεγμένο, δε με έχουν δυσαρεστήσει ποτέ σε γρήγορη οδήγηση και είναι και πολύ οικονομικά. Ποτέ άλλοτε δεν είχα λάστιχο για τόσα χλμ. με τόσο μικρή πτώση απόδοσης και φθορά, αν και σε αυτό σίγουρα παίζει ρόλο η "ομαλοποίησή" μου, ως οδηγικό στυλ, προφανώς. Πάντως στα συστήνω στα σίγουρα... |
TopGear έγραψε: |
Δεν είναι καιρός (ακόμη) για λάστιχα, αλλά είδα όταν πήγα για ευθυγράμμιση τα καινούρια Pirelli P1. Λένε τίποτα για καθημερινή χρήση;
Παλιά είχα P6 (μου άρεσαν αρκετά), έπειτα έβαλα τα Energy (δεν τρελάθηκα) αλλά ο λαστιχάς μου είπε ότι έχουν καλό πάτημα σε συνδυασμό με την Koni (ρυθμιζόμενη). Για τα P1 μου είπε είναι κάτι ενδιάμεσο. |
Energy (Saver) ειναι για οικολογους.
Τι αντιστρεπτικες εχεις μπρος-πισω? 18αρες? Αν αλλαξεις παντως φροντισε να βαλεις και σχετικα δυνατα αμορτισερ. |
Χρήστο, πολυ σοβαρη αναρτηση επελεξες και εσυ, οπως και εγω ![]() |
με λιγο σπινιαρισμα σε βγαζουν και απο χαντακια ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
οτι τα πρωτης τοποθετησης λαστιχα ειναι για τον φουτσο! |
ή Κοντινένταλ.
|
Randy έγραψε: | ||
Επρεπε να γραψεις Conti-σκοτωστρες πιο σωστα. |
BTS έγραψε: |
Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια με υψηλότερα όρια στο στεγνό (s-drive?), αλλά τα μαζεμένα πλεονεκτήματα που έχει το S1, σε συνδυασμό με την τιμή, είναι δύσκολο να τα ισοφαρίσει άλλο, για καθημερινή χρήση πάντα. |
Πετρο ποσο ειπαμε βγανει η τετραδα S1 απο τιμη? |
Πολλα δεν ειναι? |
Αφού τόσο κάνουν ρε παιδιά.
Μπα μανία. Και τα R1-R θα 'θελα να κάνανε 200. ![]() ![]() ![]() |
Αν επιτρέπεται που; Έστω πμ, να έχω υπόψη μου. ![]() |
Για τί οδήγηση τα θες? Είναι πυροβόλο το αμάξι σου ή νορμάλ? |
να μην ειμαι σπινιαρισμα-κοφτες μεχρι να παρει χιλιομετρα κ να πατησει.... |
+1000 στον Σπυρο...
Τα μοναδικα τους πραγματικα πλεονεκτηματα ειναι ο χαμηλος θορυβος και η αριστη προσφυση στο βρεγμενο. Κατα τα αλλα μονον μειονεκτηματα ειναι σε σχεση με τα αντιστοιχα λαστιχα με παραπλησια τιμη... ![]() |
reselie-206 έγραψε: |
Τα parada spec2 λοιπόν...σε διάσταση 195/50/15
Πολύ ωραίες τσίχλες ![]() ζεσταινονται γρήγορα , εχουν καλή αίσθηση χωρις να γλυστράνε άτσαλα... Προειδοποιούν πολύ πιο ωραία σε σχέση με τα hankook v12 evo που ειχα πριν και στο φρένο είναι πολύ καλά... Κάτι που μου άφησε λιγο αρνητικη εντύπωση είναι τα πλαινα που νομίζω πως ειναι αρκετά μαλακά και αυτοκίνητο "λαστιχάρει"(αφήνει αίσθηση που είχα με μεγαλύτερο προφίλ ελαστικού) ειδικότερα δε στα πολλά χλμ (140 και πάνω) σε αλλαγές πορείας στην εθνική... Βέβαια σε καμία περίπτωση δε 'ξεκολάει' απλά πριν το συνηθίσεις τρομάζει... Επίσης παρατήρησα οτι τραβάει λιγο δεξια που δέ ξέρω αν είναι όντως απο τα λάστιχα αλλα ο πουπάκης (το πήγα αλλες 2 φορές να το δούμε ευθυγ.) επιμένει οτι είναι καθαρά λόγω πέλματος ελαστικου.... Στο βρεγμένο δε , δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αφού ξεκολάει ευκολα και απότομα ΕΙΔΙΚΑ σε σημεία με στάσιμο νερό μαζεμένο...Παρ'αυτα θα ελεγα πως δεν είναι καλύτερο απο ένα 'νορμαλ' καλοκαιρινό ελαστικό στο βρεγμένο.. |
Arvas έγραψε: | ||
Αν σου φανηκε μαλακο το πλαινο των parada τοτε 2 τινα συμβαινουν. 1- εχεις βαλει 10psi 2- πρεπει να πας σε r888 η σε φουλ αγωνιστικο. εναλλακτικα χρησιμοποιεις σκετη ζαντα για ακομα σκληροτερη αισθηση. |
Octane έγραψε: |
Οι μισες εταιριες ειναι θυγατρικες των υπολοιπων... . ![]() Προσωπικα δεν θα ρισκαρα το αμαξι μου για 30-40-50 ή 150 ευρω. (βεβαια εγω κυκλοφορω και με λινα , αλλα τουλαχιστον το ξερω ![]() Προσωπικη εμπειρια δεν εχω απο κανενα της εν λογω μαρκας , αλλα υπαρχουν τοσα αλλα σε τοσες τιμες που δεν θα τα κοιτουσα καν... . Επισης το θεωρω καπως , να φοραει κανεις 18αρες (σε 130 αλογα) και να ψαχνει για τα πιο φτηνα λαστιχα , αλλα that's just me... . |
ParisMcridis έγραψε: |
Λοιπον απο federal τι γωμη εχουμε???Συγκεκριμενα για το s595 σε 205/45/17.Τα θελω για το χειμωνα γιατι τα parada θα τα κρατησω για οταν ξαναφτιαχνει ο καιρος.
Οι αλλες επιλογες ειναι τα falken fk452 215/40/17(αν και το σκεφτομαι γιατι ειναι 215) και τα hankook τα v12 evo 205/45/17.Κυριως με νοιαζει να μη χασω την αισθηση στο τιμονι να μη γινουν κομματια σε μισο χρονο και να μη περασω τα 450ε. |
Εγώ πάντως εν τέλει, για τη χρήση που κάνω, ξενέρωσα με φουλ πολιτικό λάστιχο. Την επόμενη φορά - αν τελικά κρατήσω τον Ρεσίφη - ξανά R1-R ή κάτι ανάλογο. Και με βροχές δεν είχα κάνα θέμα. |
Μια χαρα ειναι τοτε γιατι ειμαι φαν του Michelin ![]() Τα ιδια λεφτα εχουν ![]() |
AlienHack έγραψε: | ||
Λετε αντι για yokohama να παω σε toyo tr1? ![]() Αυτα φοραει και ο νικος και λεει ειναι σουπερ |
basika θελω ενα λαστιχο
που να κραταει βρεγμενο να ειναι σκληρο λιγο για να αντεχει καρτοδρομο και να ειναι φτηνο δε με απασχολει απολυτη προσφυση ουτε μεγιστη αποδοση. βασικα σκεφτομουν τ1r.... toyota mr2 195μπρος 205 πισω |
Βασικά περιγράφεις το Ηανκουκ S1 (είναι μεν μαλακό, αλλά αντέχει, έχω κάνει 3 καρτοντρόμια και δεν έχει νιώσει). Δεν βγαίνει όμως σε 205/50/15. Εναλακτικά, Hankook V12, που βγαίνει στις διαστάσεις σου και είναι λίγο πιο φτηνό. |
Για το δικό μου το χρέπι ![]() Φοράω 185/60/14 82H. Είχα βάλει τα Michelin Saver πριν κανά 3,5-4 χρόνια. Οπότε πάω για αλλαγή σε κανά μήνα το πολύ. Το θέμα με τα Saver είναι πώς στην αρχή ψιλοπατούσαν καλά, μετά από 1,5 χρόνο, "σκλυρήνανε" και γλιστρούσανε κάπως, ειδικά στη βροχή. Δε μπορώ να πω ότι μου άρεσαν ιδιαίτερα. Και στου πατέρα μου σε μια Corolla 1.6 του 2005, παρόμοια αίσθηση. Τώρα σκέφτομαι να βάλω τα Continental Premium 5. Έβαλε ο αδερφός μου τα 2 πέρισυ και είναι αθόρυβα, έχουν καλή ποιότητα κύλισης, πατάνε καλά, απλά επειδή δεν έχω ξαναφορέσει Continental, προβληματίζομαι για τη φθορά τους. Σε άλλο thread που διάβασα, έγραψαν τα καλύτερα γι'αυτά. Απλά ο αδερφός μου έτυχε και πάτησε 2 φορές σε ένα εξάμηνο 2 μικρά καρφάκια και πήγε για μπάλωμα κατευθείαν, στα P6 παλιά (εξηγώ κάτω), όταν είχε βυθιστεί μια βίδα, δεν έπαθε τίποτα το λάστιχο. Τα Continental τα βρήκα κάπου 230-240 ευρώ. Επίσης, ρώτησα και για τα Michelin Saver +. Έχουν αισθητή διαφορά απ'τα προηγούμενα Saver; Τιμή 245 σ'αυτά. Ή προτείνετε κανά Exalto; (στο επίσημο site λένε βγαίνει σε 185/60/14, αλλά μόνο σε 82V). Τέλος, θα ρωτήσω και για Pirelli. Αξίζει το P1; Θα πατήσει καλά; Είναι αρκετά μαλακότερο απ'όσο ξέρω απ'τα παλιά P6, P7, όπου το P6 το'χα φορέσει το 2006 (πριν γίνει ακόμη cinturato), στη βροχή πατούσε καλά, ήταν ανθεκτικό, απλά στο στεγνό προς το τέλος ψιλογλιστρούσε κάπως. Το καλοκαίρι ο λαστιχάς μου που πήγα για να δει τα αμορτισέρ, μου'πε όταν έρθω το φθινόπωρο, θα μου δείξει ένα καλό toyo που'χει βγει, δε θυμάμαι αν ήταν το cf1 ή κάποιο άλλο. ![]() //Φοράω KONI κίτρινα ρυθμιζόμενα και ενδέχεται (δεν είναι ακόμη σίγουρο) να βάλω και παχύτερες αντιστρεπτικές, οπότε συμβουλεύτε μην πάρω τίποτε παντόφλες. ![]() //Αυτές οι νέες ευρωπαϊκές ετικέτες λένε τίποτα; Saver+ και P1 έχουν C κατανάλωση, B στο βρεγμένο η Continental τουλάχιστον στο επίσημο site δεν έχει αναρτήσει τα EU Labels (ακόμη). ![]() |
Τα Continental μου'πε να τ'αφήσω καλύτερα, δεν είναι τόσο καλά όσο τα άλλα, φτιάχνονται σε Τσεχίες κτλ.
|
Γνωμη μου τα Toyo. Ασυζητητι. |
Εσύ διάλεξε αυτό που θεωρείς καλύτερο ή σου αρέσει πιο πολύ κλπ. Αλλά τη γνώμη που σου έδωσε για τα Conti, τη χαρακτηρίζω ως κουβέντες του καφενείου... |
καλα, εχει βγει το bridgestone RΕ002 που ειναι επιπεδου παραντα και
r1r, σε 195-50-15 κοστιζει γυρω στα 250 ευρω, και εσεις μου λετε τι λαστιχο να βαλω... |
Αυτο θελω να βαλω bridgestone RΕ002 , πιστευω πως ειναι πολυ καλο ελαστικο, αλλα με χαλαει που εχει δεικτη W και εγω στη διασταση 195/50 15 με ενδιαφερει αλλα εχω ενδοιασμο κατα ποσο θα ζεσταινεται σε καθημερινη οδηγηση;;; |
re002 ο Mikerr μου ειπε μακρυα ακομα
εχει ακουσει πολυ κακα σχολια απο οσους τα βαλανε. ασε να επιβεβαιωσουμε για dichri φιλε στο αμαξι που εχεις και τη διασταση πανε¨"γερμανικα"λαστιχα θα προτεινα κανενα Premium5 ή conti sport... |
ti lete gia kumho ku31
βγαινουν πολυ φτηνα και το σκεφτομαι |
ti lete gia kumho ku31
βγαινουν πολυ φτηνα και το σκεφτομαι |
athanas έγραψε: |
Η διαφορά είναι μικρή περίπου 1km/h ανα 1000rpm
δηλ σαν τελική θα έχεις περίπου 6km/h μεγαλύτερη τελική... σίγουρα θα κερδίσεις άνεση,το πόσο θα χάσεις σε αίσθηση τιμονιού και επιτάχυνσης δεν μπορώ να σου πω.... it's your call..... |
Driver ///M έγραψε: | ||
Ευχαριστώ για την απάντηση. Mε τόσο μικρές διαφορές δηλαδή υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί η αίσθηση του τιμονιού και οι χρόνοι της επιτάχυνσης ώστε να γίνουν αντιληπτά? Αυτό βασικά ρωτάω. Τα λάστιχα που σκέφτομαι να φορέσω είναι τα continental eco contact 5 αφού τα βρήκα και σε πολύ καλή τιμή και κάποια reviews που διάβασα τα κατατάσσουν στα πιο ολοκληρωμένα της κατηγορίας. Έχει ωστόσο κανείς εδώ προσωπική άποψη απ'το ελαστικό αυτό? |
Driver ///M έγραψε: | ||||
Eπίσης βρήκα και τα BF Goodrich στην ίδια τιμή και με δείκτη Η (τα eco contact ήταν Τ) και είμαι ανάμεσα στα 2 αυτά ελαστικά. Από αυτά έχει κανείς εμπειρία? Μόνο supersport ελαστικά φοράτε όλοι? ![]() |
πισω εχει θεμα το αμαξι ακομα και με τα 205
ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ να βαλεις στενοτερο με τοση μαζα. ουτως αλλως παει για πουλημα καποια στιγμη οποτε στα αρχ**ια μου |
Bill207 έγραψε: |
ήρθε η ώρα να αλλάξω και γω λαστιχάκια για ακόμη μια φορά.
έχω 130,000 χλμ. έχουν περάσει από το αμάξι: Continental Sport Contact 2 (ίσως το καλύτερο που έχω βάλει, ωραίο πάτημα σε στεγνό-βρεγμένο) Toyo T1R (καλό λάστιχο μέχρι τα 15,000 χλμ περίπου, μετά έγιναν μπετό και όχι και τόσο καλό πάτημα) Michelin Pilot Sport 2 (εξαιρετικό στη βροχή και γενικά ικανοποιημένος) (για τα παραπάνω πάντα γράφω την προσωπική μου άποψη) όλα τα παραπάνω λάστιχα σε διάσταση 205-45-16 Απλά επειδή και τα οικονομικά είναι πολύ πιο δύσκολα, θα ηθελα κάποιος να μου προτείνει κάποιο λάστιχο καλό, αλλά πιο οικονομικό σε σχέση με τα παραπάνω. Γιατί 500άρικο (πάνω-κάτω) δύσκολο να μπορέσω να ξαναδώσω για λάστιχα... Ευχαριστώ ![]() |
Ανοιγω αυτο το τοπικ γιαι δεν βρηκα κατι σχετικο.
Εδω θα συζητηταμε τις εμπειριες μας απο οδηγηση συμβατικων ελαστικων στα αυτοκινητα μας. Ξεκινω λοιπον με μια απορια: Στο 206 ειχα τα γνωστα σε ολους Contiγλυστρα Contiθανατος Contiτιποτε Contiκλπ (Continental premium contact) τα λαστιχα ηταν επιεικως απαραδεκτα και ειδικα στη βροχη καλυτερα να επαιρνες ταξι. Πουλωντας το 206 ορκιστικα εκτως του να μην παρω ποτε ηλεκτρογκαζο αυτοκινητο, να μην συμβιωσω ποτε με αυτοκινητο που θα φοραει αυτα τα λαστιχα. Ελα ομως που η καταρα δεν με αφηνει και ετυχε το xsi μου να φοραει τα ιδια λαστιχα και μαλιστα ολοκαινουργια! ![]() Οπως καταλαβαινετε τα αφησα επανω γιατι εδω δεν αλλαζω τα φθαρμενα, σιγα μην αλλαζα τα καινουργια! ![]() Οσο και αν σας φανει περιεργο το λαστιχο μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις και ειδικα στο βρεγμενο που χρειαστηκε να κανω ασε με πολλα χλμ το αυτοκινητο εμειν ακλονητο! Μπορει καποιος να μου εξηγησει??? |
android έγραψε: |
goodyear efficientgrip performance
πλατος ζαντας σου ποσο ειναι? |
nick_ls έγραψε: |
Βλέπω που λέτε για goodyear efficient grip, dunlop Κλπ...
Είχα Michelin...Τα άλλαξα γιατί δε με ''ικανοποιούσαν'' και πέταξα 2 φορές τα λεφτά μου μία με goodyear και άλλη μία με dunlop. Μην το ψάχνετε, σαν το michelin.. δεν υπάρχει.. Στην 5ετία που κράτησα τα προηγούμενα Michelin πήγαιναν καλύτερα από το Dunlop streetresponse 2 των 2 εβδομάδων. Barum κλπ είναι καλά αν για 20-30 ευρώ θες να πετάξεις τα λεφτά σου. |
rallymanPSC27 έγραψε: |
Γεια σας,
σκέφτομαι να περάσω αυτά τα ελαστικά σε peugeot 208: 245/40R17 91Y GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 2 Τι γνώμη έχετε;; Τα έχει δοκιμάσει κάποιος; Πιο αναλυτικά: https://d-elastikashop.gr/index.php/24540r17-91y-goodyear-eagle-f1-asymmetric-7.html https://d-elastikashop.gr Ευχαριστώ |
puglover έγραψε: |
Φοραω assymetric 2. Ειναι σκληρο λαστιχο και θορυβωδες. Απο ανεση ειναι κλαφτα χαραλαμπε. Αλλαξα ακρομπαρα, ημιμπαρα και αμορτισερ για να καταλαβω οτι τελικα το κοπανημα προερχεται απο τα λαστιχα. Τα βρηκα απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη καινουργια, αλλιως θα πηγαινα σε πιο μαλακο λαστιχο και σε 215 διασταση. |
kpsig έγραψε: |
Το λάστιχο είναι φανταστικό για γρήγορη οδήγηση και δεν κάνει για "μαλακές" αναρτήσεις. Επίσης, τι μάστορας είναι αυτός που σου άλλαξε όλα αυτά ενώ είχες τέτοια "λάθος" λάστιχα.... βρε τι γίνεται με δαύτους..... |
Γουστα ειναι αυτα παιδια μου.. ![]() |
referravag έγραψε: |
Το ότι οι κριτικές γενικώς λένε τα καλύτερα για το συγκεκριμένο λάστιχο μόνο τυχαίες δεν μπορεί να είναι. ......... Δεν μπορεί να βγεί σωστή κρίση έτσι. |
Γουστα ειναι αυτα παιδια μου.. ![]() |
referravag έγραψε: |
Δεν θα έλεγα ότι είναι θέμα γούστου... |
PANOSBR έγραψε: |
παίζει και απο goodyear το vector 4seasons
δες το αν βγαινει στην διασταση που το ψαχνεις ειναι καλή επιλογή |
brigdgestone T001 και yokohama cdrive 2 δες επισης. |
Blue Cub έγραψε: |
Σιγουρα εχουν γρηγορη φθορα, αυτο ειναι γνωστο, ειναι μaλακά και φαινεται και οταν ειναι παρκαρισμενο που μαγουλιαζουν αν εχεις στριμμενους τροχους.
Εχουν καλη αποκριση, δεν γλιστρανε ακομα κι αν το θες, πρεπει να κανεις καλο ελιγμο για να πεταξεις κανα κwλο. Εχουν καλο κρατημα, στη βροχη δε μου εχουν πατιναρει ποτε και οταν τραβηξα ενα τρομαγμενο φρεναρισμα σε κοκκινο φαναρι με 120 και κλειδωσα τροχους (χωρις ABS) σε σημειο οπου μολις ακινητοποιηθηκα με προσπερασε ενα συννεφο καπνου που εβγαλαν τα λαστιχα, εχω να πω οτι ανταποκριθηκαν τελεια και δεν εκαναν ουτε καψιμο στο πελμα, ουτε καρουμπαλο-βυζι. Σπορ ελαστικα δε θα εβαζα σε αμαξι που κινειτε κυριως στην πολη με λακουβες (καλα ουτε στην επαρχια), εχει βαρος και ποτε δεν μπαινει πιστα. Τα διαλεξα και βασει στατιστικων στοιχειων που εβλεπα στα site ελαστικων σε συγκριση με τα Premium2. Τα 2 απ οτι βλεπω ξανα ακομα και στο skroutz τα δειχνουν [ fuel: C, Wet: B, noise: 71dB ] ενω τα Premium5 [ fuel: C, Wet: A, noise: 71dB ] στη δικη μου διασταση παντα. Τα SportContact 3 195/45R16 80V τα δειχνουν [ fuel: F, Wet: B, noise: 72dB ] και τα SportContact 3 195/40R17 81V [ fuel: F, Wet: B, noise: 73dB ]. Δεν ξερω τι διαστασεις εχεις, αλλα και μονο απο τα νουμερα δειχνουν κατωτερα, δεν ξερω τι προσφερουν σε αλλες πτυχες της οδηγησης. Τωρα θυμήθηκα οτι εχεις RCZ οποτε αν μιλας για ζαντες 18-19 και παλι καπου εκει ειναι τα στατιστικα τους fuel F, wet B στις 18 και στις 19 φτανει fuel G αλλα wet A καπου, με περισσπτερο θορυβο dB παντα. |
Τα Τ001 ειναι ο αντικαταστατης του ER300. Καμια σχεση με Β300.
Εγω το ER300 το εχω 3 χρονια στο κορολλα της γυναικας μου που εχει παρομοιες επιδοσεις με το δικο σου και οταν το οδηγω, δεν εχω ποτε γλιστρησει σε στεγνο ή βρεγμενο, ή να χασω καποιο δυνατο φρεναρισμα δεδομενων των επιδοσεων ετσι? Ναι μετα απο 3 χρονια εχει σκληρυνει αλλα παλι μια χαρα κραταει, θα αλλαχτει σε ενα χρονο. Το Τ001 λογικα ειναι καλυτερο απο το παλιο ER300. Εγω μετα απο δοκιμη ολων των μαρκων ελστικων εχω καταληξει σε bridgestone και yokohama γιατι δε σπανε και δε χαλανε, κατι πολυ σημαντικο για τους ελληνικους δρομους. Δοκιμασμενα σε πεζοδρομια και λακουβες πεφτοντας με οσα, ειναι τα μονα που εχουν αντεξει, γι αυτο και στα προτεινω. |
309 lover έγραψε: |
Απ τις παραπανω επιλογες εγω θα επελεγα Rainsport 3, Premium contact 5 και ισως και Cdrive 2, κατα σειρα προτιμησης. |
Blue Cub έγραψε: |
.... Γυρνουσε στο μυαλό μου λοιπόν τόσες μέρες να πάρω κομπρεσερακι που παίρνει ρεύμα από τον αναπτήρα για να έχω έλεγχο και αέρα σε ώρα ανάγκης. Πιάνουν και χώρο τζάμπα οι φιάλες αφρου στο πορτ μπαγκαζ, αχρησιμοποιητες και ληγμενες. .... |
Καλημερα, καλο μηνα!!
Παω για λαστιχα και εχω σκαλωσει αναμεσα σε 2 επιλογες: Α. Βαζω 4εποχων (πχ GY Vector4, Crossclimate) με κοστος γυρω στα 360 Β. Βαζω χειμερινα τωρα (πχ Nokian WR-D4) με 390 και την ανοιξη καλοκαιρινα με 230. Να σημειωθει οτι εχω 2η 4δα ζαντες. Μενω παρνηθα οποτε παιζει να χιονισει και με θερμοκρασιες χαμηλες το χειμωνα. Αν τα 4εποχων οπως λενε ξεραινονται στη 2ετια και η επιλογη Α βγαλει 3-4 χρονια, τοτε οικονομικα ερχεται στα ιδια επιπεδα με κερδος σε αποδοση. ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ |
Michelin Energy Saver και ένα μπλοκέ ![]() Και τα είχαμε ξαναπεί, τα χειμερινά είναι μια μαρκετίστικη π@π@ριά για να δίνουμε περισσότερα λεφτά! |
Καλημερα, καλο μηνα!!
Παω για λαστιχα και εχω σκαλωσει αναμεσα σε 2 επιλογες: Α. Βαζω 4εποχων (πχ GY Vector4, Crossclimate) με κοστος γυρω στα 360 Β. Βαζω χειμερινα τωρα (πχ Nokian WR-D4) με 390 και την ανοιξη καλοκαιρινα με 230. Να σημειωθει οτι εχω 2η 4δα ζαντες. Μενω παρνηθα οποτε παιζει να χιονισει και με θερμοκρασιες χαμηλες το χειμωνα. Αν τα 4εποχων οπως λενε ξεραινονται στη 2ετια και η επιλογη Α βγαλει 3-4 χρονια, τοτε οικονομικα ερχεται στα ιδια επιπεδα με κερδος σε αποδοση. ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ |
Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά δε βλέπω να έκανα κάπου τέτοια ερώτηση ![]() |
Ούτε κι εγώ ζήτησα πρόταση ελαστικού για καροτσάκι λαϊκής ρε μάστορη ![]() |
Ευχαριστώ Βασίλη! Α-Β 0-2 λοιπόν... |
Και τα είχαμε ξαναπεί, τα χειμερινά είναι μια μαρκετίστικη π@π@ριά για να δίνουμε περισσότερα λεφτά! |
harisma23 έγραψε: |
Για να τα λες αυτά, μάλλον δεν έχεις καμία εμπειρία από χιόνι και χειμερινά ελαστικά... |
|
Ευχαριστώ Βασίλη! Α-Β 0-2 λοιπόν...
Ούτε κι εγώ ζήτησα πρόταση ελαστικού για καροτσάκι λαϊκής ρε μάστορη ![]() |
makis106 έγραψε: |
Αποψη για Hankook Ventus V12 Evo2 K120 205/45R17 ![]() |
JDROGAS έγραψε: |
BRIDGESTONE RE050 100 τεμ (πολυ καλο ελαστικο γομα μετρια προς σκληρη) |
alexandros 207 Rallye έγραψε: | ||||
Δεν μου αρεσαν οσο τα οδηγησα σε 205/40/17 Ουτε ο κατοχος ηταν πολυ ικανοποιημενος Προτιμούσε τα Μισελεν PS3 που ειχε πριν
Αργει πολυ να ζεσταθει (γνωμη μου) |
an προσεχεις πολυ στα νερα παρε τα πολιτικα nankang ns2r
γαμανε |
Pezakias207 έγραψε: |
Απο οτι γενικα διαβαζω λεγονται πολυ καλα λογια για τα συγκεκριμενα:
Michelin Pilot Sport 4 Pirelli P Zero Continental ContiSport Contact 5 Dunlop SP Sport Maxx RT2 Goodyear Eagle F1 Asymetric 3 Καποια γνωμη για καποιο απο αυτα? |
Εγω προσωπικα για τα potenza τα οποια και φορουσε το Rc οταν το αγορασα καινουργιο ηταν απλα αλλου τα ελαστικα.Αλλα εχουμε πει παιζουνε πολλα ρολο οταν το παιρνεις καινουργιο το αμαξι.Δεν νομιζω οτι και η πεζω εκανε λαθος επιλογη και το rc δεν τα ζεσταινε.
Μιας και αναφερθηκες στο ζεσταμα αντιστοιχα τα parada αργουσαν παρα πολυ και πλαινο χαλι. Με τα dunlop εστριβα δυο φορες τοσο χαλι πλαινο. Για goodyear και michelin δεν εχω αποψη. Εχω παραγγειλει τα pilot sport cup 2 αλλα θα δουλεψουνε με τα πεζοσπορισια πραγματα οποτε και αλλαζουν τα δεδομενα,εαν και να σου πω δεν περιμενω και πολλα τα παρηγγειλα σαν μεση λυση για λιγο πιστα και να ψιλοδουλευουνε και στην πολη και καμια βροχουλα (να περασει ο χειμωνας με λιγα λογια) ![]() Το καλοκαιρακι θα μπουνε αυτα που πρεπει....... |
AR-01 σε όσα τέστ τα έχω δεί βγαζουν περιπου ιδιους χρονους με direnza d03!!!!
αλλα για δρομο δε ξερω τι λενε. θα τα φορεσω γεναρη. σκεψου οτι σπα σε ιδιο αμαξι εριξαν 4 δευτερα σε 888!! |
alexandros 207 Rallye έγραψε: | ||
Γιαννη αν καταλαβα καλα, εσυ ψαχνεις την μεγιστη προσφυση, καλη πληροφορια στο τιμονι κτλ, δηλαδη ενα καθαρα σπορ ελαστικο Και βαζεις σε 2η μοιρα την καθημερινη χρηση, καλη αποδοση στο βρεγμενο κτλ Ετσι δεν ειναι ή καταλαβα λαθος? Εμεις κοιταμε λαστιχα πιο καθημερινα , που θα τα ξαναλλαξουμε σε 40,000 χλμ και να ειναι παντου καλα (αλλά πουθενα κορυφαια) ![]() |
Εχω παθει πλακα που για ενα μηνα περιπου τωρα φοραω προσωρινα το zv5 της Avon με dot 2010 και 35000 χλμ και κραταει απιστευτα καλα παροτι νιωθω οτι ειναι σχεδον ξερο. |
JDROGAS έγραψε: | ||
Εκτος τα dunlop που τα θεωρω το πιο αχρηστο σετ ελαστικων που εχω βαλει κι εχω βαλει περιπου τις 12 τετραδες σε αυτο το αμαξι,για αυτα που αναφερεις δεν εχω εμπειρια. |
nido έγραψε: | ||||
Ποια Dunlop Γιάννη? Τα RT2? RT πρώτης γενιάς έχω φίλο που πίνει νερό στο όνομα τους. RT2 σκεφτόμουν να δοκιμάσω για μερικά φεγγάρια στο δικό μου, η GY λέει θα τα ξαναφέρει προς Απρίλιο στη διάσταση μου. Είναι πάντως ό,τι πιο κοντινό στα Goodyear F1 Asymmetric 3 που φοράω τώρα (μαζί παρουσιάστηκαν, ίδια UTQG specs, τρομερά κοντινές μετρήσεις στις περισσότερες δοκιμές), στα οποία το βασικό μείον για "μη καθημερινή" οδήγηση είναι τα πολύ μαλακά πλαϊνά τους. |
JDROGAS έγραψε: | ||||||
Εαν δεν κανω λαθος τα RT1 ειναι,τα ειχα βαλει καπακι μετα απο τα Bridgestone το 2008.Τωρα τα bridgestone σε μαμα σεταπ για μενα ηταν κορυφη.Τα parada που εβαλα δεν μου αφησαν καλη γευση (μαλακο πλαινο και πολυ αργο ζεσταμα). Εαν τα προοριζεις για το 206 rc που βλεπω στην υπογραφη σου το 207 θεωρω οτι ειναι εντελως διαφορετικο αμαξι (αλλα κιλα,αλλο προφιλ,πισω ραβδοι) δεν ξερω εαν ειναι σωστη η δικη μου εμπειρια απο το 207. |
cult έγραψε: |
ΠΑιδια εχω ενα 206 και ηλθε η ωρα να αλλαξω λαστιχα.
Φοραω continental prmium contact 5 απο τα οποια εχω αναμεικτα συναισθηματα. ΚΑλα λαστιχα αλλα πολυ μαλ**α, μονο για ασφαλτο με πολυ γρηγορα σημαδια φθορας. |
cult έγραψε: |
Τα premium contact 5 α εβαλα ταυτοχορνα σε δυο αυτοκινητα (το ενα ειναι το peugeot 206) και παρουσιασαν ακριβως τα ιδια χαρ/κα.Να τονισω βεβαια οτι τα εβαλα Ιουλιο και το καλοκαιρι συνηθιζουμε ν απηγαινουμε εκδρομες σε παραλιες κτλ (αρα περιλαμβανονταν και λιγος χωματοδρομος).
Σε εναν φιλο μου που ειχε ακριβως τα ιδια, οταν ρωτησε τον λαστιχα αν ειναι καλα για να πηγαινει στο κυνηγι ο λαστιχας του ειπε οτι ειναι καλα για να πηγαινεις στο κυνηγι αλλα οχι για κυνηγι εννοωντας προφανως οτι δεν ειναι καθολου καλα για χωματοδρομους κτλ κατι που καταλαβα και εγω. Ειναι ιδανικα σε ασφαλτο χωρις λακουβες κτλ και αυτο ειναι. Σε ενα 6μηνο ειδα οτι ειχε αρχισει ηδη η φθορα τους, η οποια και ετεινε επιδεινουμενη. Η δε συζυγος χτυπησε το ενα λαστιχο σε πεζοδρομιο κανοντας του ενα τεραστιο καρουμπαλο και καθιστωντας δε αχρηστο (αντικατασταθηκε). Καμια σχεση με τα Goodyear Hydra grip που ειχα στο αλλο αυτοκινητο που η φθορα τους ηταν πιο ομαλη (αλλα ειχαν αλλα κουσουρια). ΒΑσικα θα ηθελα τη γνωμη καποιου που φοραει τα Pirelli γιατι τα Michelin ειναι σιγουρα καλα... Εντελως ενημερωτικα και σε οποιον αρεσουν οι πειραματισμοι, εχουν μολις βγει τα COntinental Premium Contact 6 για 16αρα και ανω ζαντα ομως. |
toyo proxes ετσι για την αλλαγη ![]() |
vasil80 έγραψε: |
Καλησπερα,
Σε διασταση 215/60/16 εχω τα premiumcontact 2 τα οποια θα αλλαχτουν σε λιγο (3008 156thp) .Μαλλον προς efficientgrip perfomance κλεινω (95Η εχω αλλα τα 99Η εχουν ιδια τιμη και καλυτερα ratings στην ταμπελα,πιο ενισχυμενα (θα αντεξουν περισσοτερο?))...εχετε εμπειρια απο τα συγκεκριμενα/αλλα λαστιχα στην κατηγορια? Υπηρχε και η σκεψη για crossclimate+ αλλα δεν ξερω των 4εποχων μηπως ειναι υπερβολη για ελλαδα (νομιζω πρεπει να προτιμωνται θερινα με καλη αποδοση σε βρεγμενο σαν γενικη αποψη, με οχι πολυ σπορ αναγκες..).. Ευχαριστω |
vasil80 έγραψε: |
Tωρα τα ιδια continental εχω,για την ηλικια τους/φθορα καλα κρατανε,στη μεση πολυ ψωμι αλλα στα ακρα τα οι δεικτες φθορας ειναι σχεδον στο οριο να φανουν..μονο σε φρεναρισμα οταν δεν εχουν ζεσταθει αρκετα δουλευει πολυ το abs. Τα perfomance ειναι καλυτερα νομιζω απο τα απλα και σε θεμα τουλαχιστον χαρακτηριστικων και τιμης ειναι σε καλο επιπεδο. Εναλλακτικη ειναι τα Michelin Energy Saver+. Σε αυτα εχω καταληξει σε πρωτη φαση,crossclimate+ και τα αλλα δυο...ειναι και ακριβα ρε γα**το...ιδωμεν |
vec έγραψε: | ||
Ελπίζω να σε πρόλαβα, αλλά έκανα την αλλαγή που λες παραπάνω, από conti premium 2 σε goodyear efficient grip performance και ήταν τεράστια απογοήτευση. Τα continental ακόμα και όταν τα άλλαξα δούλευαν καλύτερα από ότι έχουν δουλέψει ποτέ τα goodyear, σε βρεγμένο ή στεγνο. |