makis106 έγραψε: |
Προτείνω να ανοίξουμε τοπικ με ψηφοφορία για το πόσα καίνε και πόσα όχι ![]() ![]() ![]() ![]() |
xrisa-xs έγραψε: |
βάλε και μια επιλογή ΔΞ\ΔΑ
το δικό μου δεν το έχω μερήσει ακόμα ![]() |
Να κάνω κ γω μια διόρθωση ως εμπνευστής? ![]() |
SAKIS-LEMANS έγραψε: | ||
Δεν είναι έτσι... ενοείται όποιος δεν έχει άποψη απαντά στο "δεν γνωρίζω, δεν απαντώ" παρόλα αυτά το άλλαξα. |
makis106 έγραψε: | ||||
![]() Ξεκινήσαμε δυνατά πάντως Κώστα ![]() ![]() ![]() |
Ilias207Rallye έγραψε: |
Με καλο στρωσιμο, στις 5000 χλμ δεν ειχε καψει ουτε σταγονα.
Μπηκαν λαδια castrol edge 5-30 και αναμενουμε την επομενη αλλαγη στις 10000 να δουμε. ![]() |
pathfinder έγραψε: |
Με ευλαβικό στρώσιμο μέχρι τα 5000 χλμ. και αλλαγές λαδιών στα 5000, 10000, 20000, και 30000 χλμ. δεν μου έχει κάψει καθόλου λάδι. |
recife_rallye έγραψε: | ||
Στο στρωσιμο δεν υπαρχει προβλημα αν καψει λιγο λαδακι σε οποιοδηποτε μοτερ..στα δικα μας που ειναι αμμεσου καιει παντα! Rε Ηλια με 5000χλμ που αλλαζεις λαδια,που να προλαβει να καψει λαδι το μοτερ σου????Ξανθα τα βγαζεις!!! ![]() |
mario207 έγραψε: |
καλησπερα στους λαδεμπορες (πλακιτσα) μια ερωτηση εχω
προσφατα αλλαξα λαδια και εβαλα αυτα τα castrol edge αντι για τα total και σα να μη παει το ιδιο καλα οπως πριν τ αμαξι.. υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα λαδιου? |
καλησπερα στους λαδεμπορες (πλακιτσα) μια ερωτηση εχω
προσφατα αλλαξα λαδια και εβαλα αυτα τα castrol edge αντι για τα total και σα να μη παει το ιδιο καλα οπως πριν τ αμαξι.. υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα λαδιου? |
μηπως φταιει τπτ αλλο? μπουζι πχ δεν αλλαξα |
giangiak έγραψε: |
παιδια με απορία αν μπορείται να με βοηθησετε
ειπα να κοιτάξω και εγω για να δώ αν μου καίει λάδια το αμάξι (308 GT) .πρόσπάθησα να δω ένδειξη minimum και maximum στην ράβδο για να δω αν καίει αλλα δεν βρήκα.ισως να φταίει ότι τωρα κοίταξα (βράδυ και δεν φαίνεται καλά) .στην ράβδο στο κάτω μέρος υπάρχει μεταλικό μέρος και στα 5cm περίπου πιο πάνω υπάρχει ακόμα ένα μικρό κομμάτι αλουμίνιο.το λάδι βρίσκεται λίγο πιο πάνω απο τη μέση μεταξύ των 2 μεταλικών σημείων . γνωρίζει κάπιος αν το δέυτερο μεταλλικό σημείο είναι το maximum ? Το αμάξι έχει 18000Km και έχει κάψει το μισό λάδι? Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος να απαντήσει. |
Morfeas έγραψε: |
Για πρώτη φορά 40000-50000 μου έκαψε περίπου 200ml.Ισως είναι τα λάδια castrol edge 5-30, πρίν έβαζα red line και ούτε σταγόνα και έχω πρόγραμμα απο τα 10000 χιλιόμετρα. |
CrazyMike έγραψε: |
χρονια πολλα και καλη χρονια ευχομαι σε ολους ..
και ρωταω εγω τωρα ...γιατι καιει λαδια? και κανενας ακομα δεν βρηκε που τα καιει? φταιει η τουρμίνα? φταει καποιο ελατηριο? τι στο καλο φταει? τι πρεπει να γινει στο μοτερ ωστε να μην καιει λαδια? ρωτάω στην αντιπροσωπεια τι να αλλαξουμε για να μην καιει και δεν γνωριζουν... ξερω οτι αλλο ειναι το θεμα του τοπικ αλλα ειπα να προσπαθήσω εδω πριν ανοιξω καποιο καινουργιο τοπικ. |
Καλή χρονιά σε όλους καταρχήν. Το Castrol το έβαλα δίότι και εδω μέσα ορισμένοι λένε οτι έιναι το καλύτερο λάδι. |
dimkeras έγραψε: |
Του φέρεσαι πολύ καλά γι'αυτό σου κάνει νάζια! Σκίσε το να βρεις την υγειά σου! ![]() ![]() ![]() BTW, ρε θηρίο κι εγώ τον Απρίλιο κλείνω 3 χρόνια αλλά ήδη έχω περισσότερα από 101.500km ![]() |
Εάν αλλάζεις λάδια όπως λες πάντα στην ώρα τους και πάντα στην αντιπροσωπία τότε να ξέρεις ότι το λάδι στα 20000 χιλιόμετρα που λέει ο κατασκευαστείς να τα αλλάζουμε έχουν γίνει σαν ‘’κατουρλίο’’ και εκτός αυτού πολλές αντιπροσωπίες βάζουν 10-40 μου έχει τύχη σε εμένα στο service τον 20000 και απ’ ότι θυμάμαι και ενός παιδιού από την Θεσσαλονίκη. |
CrazyMike έγραψε: | ||
οι αλλαγες εγιναν στις 12000 και στις 25000 λογο συμπληρωσεις του χρονου ....οποτε δεν ειχα κανει τα 20000 χιλιαδες που λεει η αντιπροσωπεια για σερβις...δεν κανω πολλα χιλιομετρα με το 207 γιατι εχω και ενα 107 για την πολη . τωρα εαν βαλω TOTAL ΙΝΕΟ MC3 5-30 θα στρωσει λετε η κατασταση? θα περασω και μια βολτα απο την αντιπροσωπεια να τα πουμε λιγο για τα Shell που μου εβαλαν. |
android έγραψε: | ||||
αν εισαι σε μεγαλη πολη οπως αθηνα κ αλλαζεις πανω 7500...12000 οπως λες να περιμενεις πολλα λαμπακια τετοιου ιδους |
CrazyMike έγραψε: | ||||||
επαρχια ειμαι..και το 207 κινηται πολυ πανω στην εγνατια... τα περισοτερα χιλιομετρα τα εχει κανει σε ανοιχτους δρομους.. |
franch_power έγραψε: |
ι αν δεν σπας 1η και 2η και δεν το 200σαρίζεις συνέχεια
θέμα με τα λάδια! ![]() |
bagosgt έγραψε: | ||
τοτε παιρνεις ενα σμαρτ αυτοματο,που ουτε εχει 1η-2α για σκισιμο κ ουτε 200αριζει ![]() ![]() |
power έγραψε: |
Χθες γύρισα από διακοπές. Έκανα 2000χιλ και εκαψα μισό λίτρο λάδι!!! |
nikos-men έγραψε: |
Εγώ εχω τα Mobil esp 1 για 3500 ρε παίδες και τα κοιτάω προχθές και βλέπω πως λείπει 1 λίτρο!λέτε να είναι επειδή άλλαξα μάρκα κ από τη δεύτερη αλλαγή να στρώσει?στην peugeot πάντως είπαν ότι πολύ αλλά μέσα στα όρια του κατασκευαστή. |
nikos-men έγραψε: |
Και ο δείκτης λαδιού είναι για το που@@ καβάλα.απαράδεκτος. |
alexandros 207 Rallye έγραψε: | ||
+1000 ![]() rallye εχεις? χιλιομετρα? αλλες φορες ποσο σου εκαιγε? |
bagosgt έγραψε: |
οκ,αλλα μιλαμε για τουρμπατο αμαξι,με 5-30 λαδι που ειναι απο τα πιο ψιλα ![]() ![]() |
ayrton έγραψε: |
Τα post που βλέπω εγώ, τύπου: " Εμένα δεν καίει σταγόνα" sorry μάγκες χωρίς παρεξήγηση δεν τα πολυ πιστεύω. |
franch_power έγραψε: |
εμενα η αποψη μου ειναι η εξης πιστευω στον ''νομο'' που λεει οτι ενα turbo αυτοκινητο καει λαδια οχι για τρελες ποσοτητες οπως (smart,golf,mercedes) οπως πινουν και τα ατμοσφαιρικα π.χ. πρωτη και καλυτερη alfa romeo!!! εμενα η δικη μου τακτικη ειναι η εξης αλλαζω λαδια καθε 5.000χλμ μεσα σε αυτο το διαστημα δεν εχω παρατηρησει κατι. (θα μου πειτε κ με το δικιο σας ποτε να προλαβει),και τα αλλαζω στα 5.000χλμ διοτι το να αλλαζεις λαδια στο αμαξι σου ''καλο'' κανεις ''κακο'' δεν κανεις!!! ![]() |
android έγραψε: | ||
γυρω στις 6000 με 7500 τσιμπαει το μισο λιτρο απ οτι εχω δει...στις 5000 ειμαι τζαμι.... |
giannisrc έγραψε: |
φιλαρακι το ιδιο εκανε κι εμενα μετα τα 30000 χλμ ενω ηθελα ακομα 5000 χλμ να αλλαξω λαδια αναψε η ενδειξη κ πηγα να συμπληρωσω αλλα ειδαν οτι ελλειπε αρκετο κ μετα απο μετρησεις που κανανε ειχε 2 λιτρα μεσα λαδι...Ετσι λοιπον μου ειπαν να κανω 3000 χλμ συνολο καθε 1000 χλμ να πηγαινω στην αντιπροσωπεια να μετρανε το λαδι ετσι κ εγινε. Τη πρωτη φορα ομως που πηγα στα 1000χλμ κ ειχε καψει 1 λιτρο λαδι ετσι δε χρειαστηκε να κανω τα υπολοιπα κ μου αλλαξανε κινητηρα γι αυτο κοιταξε το αν σε καλυβει ακομα η εγγυηση κριμα ειναι.. |
giannisrc έγραψε: |
φιλαρακι το ιδιο εκανε κι εμενα μετα τα 30000 χλμ ενω ηθελα ακομα 5000 χλμ να αλλαξω λαδια αναψε η ενδειξη κ πηγα να συμπληρωσω αλλα ειδαν οτι ελλειπε αρκετο κ μετα απο μετρησεις που κανανε ειχε 2 λιτρα μεσα λαδι...Ετσι λοιπον μου ειπαν να κανω 3000 χλμ συνολο καθε 1000 χλμ να πηγαινω στην αντιπροσωπεια να μετρανε το λαδι ετσι κ εγινε. Τη πρωτη φορα ομως που πηγα στα 1000χλμ κ ειχε καψει 1 λιτρο λαδι ετσι δε χρειαστηκε να κανω τα υπολοιπα κ μου αλλαξανε κινητηρα γι αυτο κοιταξε το αν σε καλυβει ακομα η εγγυηση κριμα ειναι.. |
4nikos1986 έγραψε: |
μάγκες άλλαξα λάδια στα 17000 και μου βάλανε τις mobil τα supersyn 5w30.τώρα έχω 24000 χιλιόμετρα και μου άναψε check oil!!!!Το κοίταξα και έχει ελάχιστο λάδι!!!!Τι μπορεί να είναι?Μέχρι τα 17000 χιλ δεν είχα πρόβλημα που σημαίνει ότι η μου βάλανε λιγότερο λάδι απο την αντιπροσωπεία η έχω σοβαρό πρόβλημα |
mechanic έγραψε: |
Xalaroseeeee... ![]() vale ti sosti marka lipantikou pou sxediastike gia tis anagkes aytou tou kinitira, kane ena sosto service kai don't worry sou esteila pm... ![]() Sta ousiodi tora.... rikse mia matia edo: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=12218&start=100 na mas peis tin gnomi sou, to palikari o vini vrike thisavro !!! se mia vdomada tha eimai ellada opote kanonise pote mporeis na pioume kaffe sto gnosto meros... ![]() |
mrkaza έγραψε: |
Τα πράγματα μπλέξανε , μια μικρή κατηφορα 7-10 μοιρες .
Πόσο επιρεαζει το δεικτη λαδιου ? γινετε να το επιρεαζει τόσο ωστε να δειχνει οτι η στάθμει ειναι στο Max ? ενω εχει αναψει check oil level ? εβαλα 100 ml μή και σβήσει το λαμπάκη (παραπανω φοβαμαι γιατι το βλέπω στο Max) αλλα τα ιδια θα παω χωρις ζωρια μέχρι τι ΣΕΦ και μια ωρα μετά θα το μετρίσω να σιγουρευτώ οπως και να έχει αυριο παω Peugeot να δω τι συμβένει |
Costas Vlgs έγραψε: |
παιδια και εμενα εκαιγε τον πατερα του....απο τοτε που εβαλα motul 300v chrono 10-40 ησυχασα....200 ml συμπληρωμα καθε 10000...(και ας με εκραζαν σε αλλο topic για το 10-40...τουλαχιστον δεν μου αναβουν λαμπακια....ουτε κινδυνευει το μοτερ....) |
παιδια και εμενα εκαιγε τον πατερα του....απο τοτε που εβαλα motul 300v chrono 10-40 ησυχασα....200 ml συμπληρωμα καθε 10000...(και ας με εκραζαν σε αλλο topic για το 10-40...τουλαχιστον δεν μου αναβουν λαμπακια....ουτε κινδυνευει το μοτερ....) |
Πιθανόν γι' αυτό επιμένουν απ την psa αλλά και τη bmw σε 30άρι λάδι, πού είναι κατά κανόνα πιό λεπτό απ το 40άρι
Εγώ πάντως βάζω elf excellium 0w30 4lt και ο δείκτης είναι σταθερά στα 3/4 με κρύο κινητήρα.
john207 έγραψε: | ||
Όταν ανάβει έχει κάψει ~1λίτρο νομίζω. Μπορει να σε μπερδεύει η ένδειξη γιατί είναι λίγο περίεργη.. Και εγώ όταν μου άναψε νόμιζα ότι ήταν στο max αλλά όταν το πέρασε στο συνεργείο με ένα πανάκι που καθάρισε τα λάδια και το είδα στο φως φαινόταν στο min.. ![]() |
milvas7 έγραψε: | ||
κινδυνευει το μοτερ? εχεις ιδεα απο ανοχες κινητηρα με το 10-40? το μονο που σε νοιαζει ειναι το λαμπακι? αφου γιναμε πανεπιστημονες κ ξερουμε καλυτερα απο την πεζω.. |
sasasj έγραψε: | ||||
Είστε σοβαροί να μετράτε τα λάδια χωρίς να έχετε καθαρίσει πρώτα τον δείκτη;;; ![]() |
john207 έγραψε: | ||||||
![]() Προφανώς και το είχα καθαρίσει με απλό πανί αλλά δεν μπορούσα να διακρίνω την ένδειξη.. Απλά στο συνεργείο μου είπε ότι το πανάκι που το περνάνε έχει ψεκαστεί με κάτι που διαλύει το λάδι και το καθαρίζει καλύτερα. Για αυτό και εκεί μπορούσα να δω σωστά την ένδειξη ενώ μόνος μου όχι.. |
sasasj έγραψε: |
Απο τις άλλες τις απλές βέργες εμένα που φαίνεται πολύ καλύτερος σαν δείκτης. Κρατάει λάδι πάνω του και μπορεί κανείς να διακρινει πιο εύκολα την στάθμη. Απλά θέλει σκούπισμα με ένα πανάκι. |
nikos68 έγραψε: |
Συμφωνώ με το Βάγγο ότι θέλει καλό φωτισμό για να μετρήσεις σωστά.Πάντως πιστεύω ότι δεν υπάρχει THP που να μην καίει λάδια.Το δικό μου που έχει περίπου 90000 χμ μπορεί να χρειαστεί και 2 λίτρα συμπλήρωμα από αλλαγή σε αλλαγή (10000 χμ).Δε νομίζω ότι υπάρχει RC με περισσότερα χμ γιατί αν υπάρχει θα ήθελα ν'ακούσω την άποψή του.Πάντως ένα άλλο RC φίλου ένα χρόνο νεότερο από το δικό μου, άλλαξε μοτερ εγγύηση από τα λάδια.Όσο μεγαλώνει σε χμ ο παππούς δε θα χρειάζεται αλλαγή....θα έχουν ανανεωθεί τα λάδια του ανάμεσα στις αλλαγές.Με το που κατέβει λίγο η στάθμη οι διαφορές φαίνονται αμέσως.Ζεσταίνεται γρηγορότερα...δεν τραβάει όπως πρέπει...αργεί να κρυώσει.Κάθε 3000 θέλει έλεγχο γιατί διαφορετικά θα υπάρχει θέμα...θα γλυστρίσει κανα μουαγιέ από το ζόρι...θα ψήνει η τουρμπίνα κανά καφεδάκι...και τα σχετικά ![]() |
sasasj έγραψε: |
Και τα περισσότερα φίλε Νικόλα τα έκανε μέσα στον εναμιση χρόνο. Τους 2-3 τελευταίους μήνες ηρέμησα λίγο απο βόλτες με την τιμή που έχει φτάσει η κ.λ.βενζίνα.
Και μένα ιδέα μου νόμιζα ήταν όταν σκέφτηκα οτι για το πότε καίει περισσότερο λάδι. Όποτε το έβγαζα τα μάτια δεν έκαιγε. Τώρα που το πάω πιο συντηρητικά βλέπω καίει παραπάνω! Βρε λές;;; ![]() Άμα δεν θέλεις να βάλεις κάποια στιγμή οτι λάδι βρείς στην δύσκολη στιγμή, έχεις ένα μπουκάλι λάδι γεμάτο στο πορτ μπαγκαζ! Για τον πολλαπλασιαστή δεν το περίμενα! Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τύχει κάτι τέτοιο. Ούτε σαν ιδέα δεν μου πέρασε απο το μυαλό! |
project έγραψε: |
Εναν πυροσβεστηρα και εισαι κομπλε! |
rallakias22 έγραψε: |
Εγω μεχρι τις 80000 χιλιομετρα εβαζα στην αντιπροσωπια τα castrol slx professional 5-30 αλλα ηταν πανακριβα και βρηκα κατι total quartz ineo ecs 5-30. Αυτα τα εβαλα στις 90000 και τωρα κοντευω 96000 και μου εχει καψει 150gr. Nα σημειωσω οτι με τα castrol μου εκαιγε 150gr στις 10000 που εκανα και αλλαγη τοτε και με πιο εντονους ρυθμους απ'οτι τωρα. |
ενα λίτρο σε 3.000 χιλ πως σας φαίνεται?θα τρελαθώ να πούμε δεν γίνεται να ειναι φυσιολογικό |
kostas207rc έγραψε: |
Τα total σε μένα να κατάπινε σαν νεράκι
με τα castrol είναι καλιτερα σαφώς άμα το σκίζω θέλω σχεδόν 2 λίτρα στα 7,500 σχεδόν |
Με 3 μονόλιτρα στα 7500, δεν χρειάζεται να κάνεις αλλαγή, ανανεώνονται με το συμπλήρωμα!
Πολλά ρε Κώστα, γιατί έτσι? Κ γω 45000 έχω και δεν έχω συμπληρώσει ποτέ. Ανα 10000 κανω αλλαγή και ποτέ δεν έχω δει το δείκτη κάτω απο το μισό, κ τρώει σκίσιμο... Βέβαια είναι και θέμα set up, εγώ ένα 1ο στάδιο έχω μόνο, άλλα κ πάλι... |
Απο ζεστάματα-κρυώματα είναι πάντα προσεγμένο. Δλδ δεν τουρμπίζει αν δεν ζεσταθούν και λάδια, |
μην παιρνεις ορκο,γιατι τουρμπιζει για πλακα ![]() οχι μεγαλες πιεσεις,αλλά και λιγο πιο αποτομα να πατησεις το γκαζι η τουρμπινα πιανει δουλεια ![]() |
λάδια castrol χρησιμοποιώ,αλά τώρα που το λέτε μπυζί δεν έχω αλλάξει και έχω 27.000 χιλ και 2 χρόνια κλείνω τον μάιο.Λέτε να παίζει ρόλο αυτό για την υπερβολική κατανάλωση λαδιού? |
Στην αντιπροσωπεία που πάω αυτα βάζουν.Τα μπουζί ποτε πρέπει να τα αλλάζεις,γιατί αν ηταν δεν θα μου τα ειχαν αλάξει?Τι λάδια προτείνεις? |
λάδια castrol χρησιμοποιώ,αλά τώρα που το λέτε μπυζί δεν έχω αλλάξει και έχω 27.000 χιλ και 2 χρόνια κλείνω τον μάιο.Λέτε να παίζει ρόλο αυτό για την υπερβολική κατανάλωση λαδιού? |
βλκς σας έλεγα παιδιά pro c2 λάδια μου βάζουν της mobil νομίζω |
κ εγω καθε 3000-4000κμ συμπληρωνω 300ml λαδι(κ καθε 10000κμ ενα ζευγαρι λαστιχα ![]() |
Fotigos έγραψε: |
.Σκάσανε τα πρώτα THP (με 60.000χλμ και πάνω) που πλέον υποβάλοντε σε αντικατάσταση κυλινδροκεφαλής και έχουν αλλάξη ήδη αρκετά. |
Δεν ξέρω αν εδώ πρέπει να γράψω σχετικά με κάποια πληροφορία που έχω χώρις να μπώ σε λεπτομέρειες πώς το ξέρω.Σκάσανε τα πρώτα THP (με 60.000χλμ και πάνω) που πλέον υποβάλοντε σε αντικατάσταση κυλινδροκεφαλής και έχουν αλλάξη ήδη αρκετά.Είναι εν αναμονή περισσότερων.
Δεν το λέω να σας τρομοκρατήσω...shits happen ![]() |
Τρείς περιπτώσεις που ξέρω βγήκαν εγγύηση,
"Λένε" οτι περνάει λάδι από τών βαλβίδων τον κορμό (ανάμεσα δλδ στα μέταλα βαλβίδας κεφαλής) |
Ναι τσιμουχάκια έχουν από το εργοστάσιο καλά το πες,από κει χάνουν, στην κεφαλή όμως που δίνουν είναι διαφορετικά,θα το δώ αύριο από κοντά και θα σας πώ |
Άρα φαγομένοι οδηγοί! Είναι που τους λιπαίνουν τα λάδια απο τις αναθυμιάσεις! ![]() Θα μου πεις χωρίς αυτές δεν θα λιπαίνονται καθόλου, αλλα ποιος μου λέει οτι η κάπνα και η μαυρίλα που μαζεύεται εκει μέσα, δεν έχει αντίθετα αποτελέσματα στις τριβόμενες επιφάνειες. Τέσπα, μπορεί να είναι και θέμα υλικού. θα δείξει τι αποτελέσματα θα έχουμε κ εμείς που έχουμε βγάλει τις αναθυμιάσεις απο την πολλαπλή... |
Τρείς περιπτώσεις που ξέρω βγήκαν εγγύηση,
"Λένε" οτι περνάει λάδι από τών βαλβίδων τον κορμό (ανάμεσα δλδ στα μέταλα βαλβίδας κεφαλής) |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() |
Αυτό έχω αναφέρει και εγώ παλιότερα, ότι δεν πιστεύω οτι στηρίζεται η λίπανση των βαλβίδων στα λάδια των αναθυμιάσεων, αλλα υπάρχουν πολλοί που το υποστηρίζουν, το έχω ακούσει ακόμη και απο μηχανικό (οχι οτι αυτο σημαινει κατι!). Ωστόσο για μένα θα μπορούσε να αποτελεί και πιθανή αιιτία του προβληματος το ότι οι επικαθήσεις μπορεί να δημιουργούνται και πάνω στο στέλεχος της βαλβίδας όταν αυτη είναι ανοικτη και εφόσον δεν υπάρχει πλύση απο μίγμα αέρος-βενζίνης, όλα αυτά, κατα το κλείσιμο της βαλβίδας μπαίνουν μες στο οδηγό με όποιες συνέπειες... Αλλωστε είναι τυχαίο που στο 200άρι μοτερ κατάργησαν τις αναθυμιάσεις? Ένας λόγος μπορεί να είναι και αυτός... |
salex έγραψε: |
Καλοί μου άνθρωποι, οι οδηγοί των βαλβίδων λιπαίνονται από το ψευτοκάπακο, όχι από την λαδίλα στην πολλαπλή εισαγωγής. ![]() Σιγά μην λαδώνονται και τα ελατήρια εμβόλων από τη λαδίλα που επιστρέφεται από τις αναθυμιάσεις! ![]() Στα ρεκτιφιέ βάζουν τους εργοστασιακούς οδηγούς, μόνο καινούργιους. Δεν κάνουν επισκευές από το κεφάλι τους οι άνθρωποι. |
Pughell έγραψε: |
Ετσι και αλλιως οι οδηγοι βαλβιδων εκτοτε ηταν μπρουντζινοι ρε... ![]() |
7. Γιατί βάζετε λάθος λάδια?
8. Γιατί τα αφήνετε πάνω απο 10000χμ? 9. Γιατί το γαμάτε με κρύα νερά/λάδια? 10. Γιατι δεν το κρυώνετε μετα απο ξέσκισμα? Αλλιώς το δικό μου είναι το προβληματικό που δεν συμπληρώνω ποτέ, ότι χρήση και να του κάνω... |
8. Γιατί τα αφήνετε πάνω απο 10000χμ? 9. Γιατί το γαμάτε με κρύα νερά/λάδια? 10. Γιατι δεν το κρυώνετε μετα απο ξέσκισμα? Αλλιώς το δικό μου είναι το προβληματικό που δεν συμπληρώνω ποτέ, ότι χρήση και να του κάνω... |
mathanas έγραψε: |
Τελικα θα μας πει καποιος γιατι καιει ο thp ?
1. Γιατι ειναι turbo και ολοι οι turbo καινε.... 2. Απο τη τουρμπινα περνανε μεσα.... 3. Εχει μεγαλες εκ κατασκευης ανοχες και το 5w-30 παει μεσα νερακι 4. Απο τσιμουχακια (τα φτηνουν) 5. Απο οδηγους βαλβιδων (τα φτηνουν επισης) 6. Δε ξερω δεν απαντω..... |
....Έχει να κάνει με την τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και με τις (αναγκαστικές) ανοχές εμβόλων/ελατηρίων με τα χιτώνια.
|
Βρε παιδιά όλοι οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, καίνε λάδι.
Έχει να κάνει με την τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και με τις (αναγκαστικές) ανοχές εμβόλων/ελατηρίων με τα χιτώνια. Ακόμη και σε όσους δεν καίει ακόμα αρκετό λάδι για να είναι εμφανές, αργά ή γρήγορα θα δείτε απώλεια. Είναι μόνο θέμα χρόνου. Από εκεί και πέρα, όπως γράφει ο Θανάσης, η σωστή χρήση του κινητήρα έχει τεράστια σημασία για τη μακροβιότητά του και το πόσο καλά κρατάει συμπίεση. |
Fotigos έγραψε: | ||
Κοίτα δεν έχει να κάνει με όσα λές το ότι αλλάζει η PEUGEOT κυλλινδροκεφαλές και αν δεν διορθωθεί πάνε σε αλλαγή μοτέρ, 2 περιπτώσεις απο 3ς που ξέρω ο ένας είναι δάσκαλος και σοβαρός άνθρωπος το αμάξι δεν έχει πάνω ούτε βίδα aftermarket κι ο άλλος είναι ο κλασσικός ψίρας που προσέχει πιο πολύ το αμάξι του απ'ότι τον εαυτό του. Τα αμάξια έχουν λάδι που δίνει η αντ/πεία...δεν έχει να κάνει με τα λάδια παιδιά μην το παιδεύετε άλλο, έχουν πρόβλημα κάποια μοτέρ στα 45000-60000 χλμ καίνε περίπου 1λίτρο στα 1000 χλμ αυτα που σας λέω. Τώρα αν έχετε κάνει 8000-9000 χλμ κ σας έκαψε 1 λίτρο η PEUGEOT το θεωρεί φυσιολογικό. Κι εγώ THP έχω και το παρακολουθώ πλέον από κοντά. Όσο για τις φωτογραφίες που έλεγα δεν βρίσκω το σκατοκαλώδιο να συνδέσω το κινητό με το pc. |
Δεν λέω οτι δεν θα υπάρξουν και ελλατωματικά μοτέρ, έχουν αλλαχτεί μοτερ εγγύηση στα πρώτα 10000χμ για κατανάλωση λαδιού. Τα μοτερ αυτά για τους λόγους που αναφέρθηκαν και παραπάνω, είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να καταναλώνουν ποσότητα λαδιού, (και πιο τurbo δεν είναι) είναι όμως και κατα κάποιο τρόπο πιο ευαίσθητα στην αυξηση της κατανάλωσης, και αυτός είναι ο λόγος που χρειάζονται σωστή συντήρηση και χρήση. Το ότι καίει στο δάσκαλο δεν μου λέει κάτι, αν ο δάσκαλος άλλαζε τα λάδια του ανα 20000, ή η αντιπροσωπεία του έβαζε 10-40 όπως κάνανε πολλές όταν πρωτοβγήκαν οι THP, ή το βάζει μπροστά το πρωί και όπως είναι κρύο, το πιέζει, έστω κ για μια προσπέραση... Εγώ σίγουρα το πιέζω πιο πολύ απ το δάσκαλο! Και φυσικά μην ξεχνάμε και τον παράγοντα τύχη, αν σου κάτσει το μαλακισμενο αυτοκίνητο, τότε θα το μαζεύεις συνέχεια μέχρι να το πουλήσεις... |
Να σας διευκολύνω γιατί δεν έχει πάει το μυαλό σας για τί μεγέθους κατανάλωση λαδιού μιλάμε.
Η προδιαγραφή (όριο) της εταιρείας είναι 1λίτρο ανά λίτρο κινητήρα ανά 1000χλμ. Δηλαδή αν σας καίει πάνω από 1.6λίτρα/1000χλμ πηγαίνετε για αλλαγή μοτέρ. Διαφορετικά είναι μέσα στις προδιαγραφές λειτουργίας. Όχι μόνο για τις PSA/BMW αλλά και για τις υπόλοιπες εταιρείες, στις οποίες οι κινητήρες καίνε εξίσου πολύ λάδι. Αν πιάσετε ποτέ πιστονι άμεσου ψεκασμού σε ανοιγμένο μοτέρ, θα δείτε ότι κολυμπάει μέσα στο χιτώνιο - είναι πολύ χαλαρή η συναρμογή του. Αλλά λειτουργεί εξαιρετικά παραταύτα. Για αυτό καίνει λάδια οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού, όχι επειδή έχουν πρόβλημα τα καπάκια. Δεν είναι δυνατόν σε όλα τα αυτοκίνητα να έχουν πρόβλημα οι οδηγοί βαλβίδων. Τα προβληματικά καπάκια εμφανίστηκαν μόνο στις πρώτες σειρές παραγωγής και για πολύ λίγο. Η κατανάλωση λαδιού οφείλεται στην τεχνολογία του κινητήρα και είναι αναπόφευκτη. |
Φώτη, με την ευκαιρία, μήπως είδες σε τι κατάσταση βρίσκονταν οι αυλοί εισαγωγής και οι βαλβίδες απο θέμα καθαρότητας? Γιατί στη φωτο δεν φαίνονται καλα... |
Το σίγουρο είναι ότι τα περισσότερα καίνε (εντός των ορίων) δλδ 1 λτ στα 10000 χλμ όπως λέει η αντ/πεια.
Τα μοτεράκια που προανέφερα ,ναι στρώθηκαν και χρησιμοποιούν 5-30 λάδια.Τώρα όποιος δεί να του καίει 1 λτ στα 1000 χλμ ας περάσει απο την αντ/πεία όσο είναι νωρίς |
λοιπόν μετα απο μέτρηση στην lion το αμάξι έκαψε 550ml στα 1.000 χμ,που σημαίνει οτι περιμένω απο βδομάδα ενημέρωση για το τι θα αλλαχτεί στο αμάξι μου εντός εγγύησης με πιθανότερη την αλλαγή κυλινδροκεφαλής οπως μου είπαν. |
mechanic έγραψε: | ||
Κατ'αρχην σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες και μπραβο σου που τις μοιραζεσαι μαζι μας... ![]() απο εκει και επειτα αφου εμαθες οτι ειχανε 5-30 λιπαντικο δοθεισης ευκαιριας δεν κανεις και τον κοπο να μαθεις και την μαρκα του λιπαντικου? (που χρησιμοποιηθηκε απο αρχη εως και της ζημιας γενομενης) |
Ωραιος ο Φοτιγκος ![]() (ασχετο μιας και ανοιγουνε καπακι, δεν τους λες να κανουν και ενα καθαρισμο στα μπεκ? και να μετρησουνε τους εκεντροφορους οπως και τα ρολερ αν ειναι οκ? ευκαιρια ειναι, και πολυ ποιο ευκολο και φθηνο να γινει τωρα παρα με τον κινητηρα δεμενο κανονικα) |
Ήταν βρώμικα λαδίλα/καρβουνίλα, |
γνωρίζει κανείς τι περιλαμβάνει η αλλαγή κυλινδροκεφαλής και ποιο εόναι το κόστος? |
με καλύπτει απλά ρωτάω απο περιέργεια να ξέρω γιατί σε αλλη αντιπροσωπεία μου λέγανε βλακείες |
Driver ///M έγραψε: |
Καλού μου φίλου, το ραλλύ του έβγαλε ένδειξη για συμπλήρωση λαδιού.
Το αυτοκίνητο κλείνει σε 2 μήνες τα 2 χρόνια και τα λάδια που φοράει εδώ και 5.000χλμ είναι fuchs 5w30 (σε εξουσιοδοτημένο τα βάλανε). Κατά συνέπεια σε 5.000χλμ του έκαψε 1 λίτρο (αφού αν δεν κάνω λάθος τότε ανάβει ένδειξη). Σημειωτέον, με ελάχιστο σκίσιμο και εντελώς μαμά. Μήπως τα fuchs είναι για τα πανηγύρια? |
Πόσα χλμ έχει κάνει ? |
Πόσα χλμ έχει κάνει ? |
Το αυτοκίνητο κλείνει σε 2 μήνες τα 2 χρόνια και τα λάδια που φοράει εδώ και 5.000χλμ είναι fuchs 5w30 (σε εξουσιοδοτημένο τα βάλανε). Κατά συνέπεια σε 5.000χλμ του έκαψε 1 λίτρο (αφού αν δεν κάνω λάθος τότε ανάβει ένδειξη). Σημειωτέον, με ελάχιστο σκίσιμο και εντελώς μαμά. Μήπως τα fuchs είναι για τα πανηγύρια? |
Octane έγραψε: | ||
Μηπως δεν του ειχαν βαλει μεχρι το max? ![]() |
Δεν νομίζω ρε συ. Εντάξει είπαμε κάνουν μαϊμουδιές, αλλά δε νομίζω να κάνανε τέτοια βλακεία. Έτσι κι αλλιώς το περίσσευμα του το δώσανε. |
Driver ///M έγραψε: | ||||
Δεν νομίζω ρε συ. Εντάξει είπαμε κάνουν μαϊμουδιές, αλλά δε νομίζω να κάνανε τέτοια βλακεία. Έτσι κι αλλιώς το περίσσευμα του το δώσανε. Για τα fuchs 5w30 τι γνώμη έχετε? Να τα ξαναβάλει την επόμενη φορά ή να πάει στα total ineo (τα οποία παρεπιμπτόντως φοράω και εγώ στο 1400άρι)? |
πας καλα?με μηχανημα ακριβειας τα ριχνουν νομιζεις? καλλιστα θα μπορουσε να μην ειναι στο μαξ |
Και παραπανω απο 1lt εχει καψει διοτι στην αλλαγη λαδιων στην αντιπροσωπεια στο βαζουνε max αλλα τα λαδια ειναι κρυα στην ουσια....
υποθετω τη μετρηση τη κανουμε ολοι οπως λεει το manual ζεστο αμαξι με λαδια full θερμοκρασια , τ αφηνεις κανα 20 λεπτο και μετρας. Αρα σε μετρηση μ αυτο το τροπο οταν σου τα βαζουνε κρυα max θα τα μετρησεις ζεστα μπορει και 200-300 ml πανω.... Εται την ειχα πατησει και γω στην αρχη και νομιζα οτι δε καιει τπτ.... [/list] |
Fotigos έγραψε: | ||||
Μάρκα δεν ξέρω και δεν νομίζω να ήταν μια συγκεκριμένη αρχής εξ'αρχής. Θανάση δεν έχει να κάνει το θέμα με την μάρκα λαδιών. Πιό πάνω βλέπω ο Νίκος1986 έχει το ίδιο θέμα, Υπάρχει τεχνική οδηγία και αλλάζουν μέχρι μοτέρ αν δεν διορθωθεί και μετά το πέρας της εγγύησης. Έχω την τύχη να είμαι πολύ κοντά σε συγγενείς και φίλους που δουλεύουν σε αντ/πεια και τα βλέπω σχεδόν κάθε μέρα,οπότε ότι καινούργιο υπάρχει το μαθαίνω και το μοιράζομαι μαζί σας ![]() |
γνωρίζει κανείς τι περιλαμβάνει η αλλαγή κυλινδροκεφαλής και ποιο εόναι το κόστος? |
Gotcha έγραψε: |
Αγχωθηκα λιγο τωρα. Εχω 37900. Εκανα την τελευταια αλλαγη στις 36000. Οταν το ειχα παραλαβει το αμαξι μετα το σερβις ειχα τσεκαρει την σταθμη (κρυο αμαξι) και το λαδι ηταν στο μαχ,στην μπιλια, ισως και 1χιλιοστο πιο πανω.
Το κοιταω χθες, παλι κρυο, και το λαδι ηταν στα 2/3 των σπειρωματων του δεικτη. Τοσο μουχε καψει την προηγουμενη φορα, αλλα με λαδια 8000 στην πλατη τους. Τωρα μου καψε τα ιδια στα 1900κμ ![]() Αυτο που υποψιαζομαι ειναι η μαρκα πρωτα απο ολα του λαδιου στην τελευταια αλλαγη. Καποια Helix 5-30W, ενω την προηγουμενη φορα πρεπει να φοραγε (με καθε επιφυλαξη ,γιατι δεν ειμαι 100% σιγουρος) Total. Αυτο που με αγχωνει ειναι πως σε 15 μερες μαχ τελειωνει η εγγυηση μου + οτι ειμαι φπε και φοβαμαι μην με αρχισουν στις λαλακιες περι "πειραγματος" κλπ... Update: Το δουλεψα λιγο το πρωι σημερα, ζεσταθηκε και παρκαρα στο παρκινγκ του Mall. Καθως εφευγα μετα απο κανα 35λεπτο τα ξανακοιταξα και αυτη τη φορα ηταν ακριβως στο μαχ(αντε να ταν 1χιλιοστο πιο κατω απο την μπιλια). Ειναι δυνατον να εχουν τοσο διαφορα οι 2 μετρησεις που εκανα μεσα σε 2 μερες? Ειμαι 99% σιγουρος πως και η χθεσινη μετριση (που εδειξε 2/3 του δεικτη) ηταν σε απολυτο επιπεδο εδαφος, κοινως ηταν "σωστη" αν και κρυο το αμαξι. Εχω μπερδευτει αρκετα... |
Αγχωθηκα λιγο τωρα. Εχω 37900. Εκανα την τελευταια αλλαγη στις 36000. Οταν το ειχα παραλαβει το αμαξι μετα το σερβις ειχα τσεκαρει την σταθμη (κρυο αμαξι) και το λαδι ηταν στο μαχ,στην μπιλια, ισως και 1χιλιοστο πιο πανω.
Το κοιταω χθες, παλι κρυο, και το λαδι ηταν στα 2/3 των σπειρωματων του δεικτη. Τοσο μουχε καψει την προηγουμενη φορα, αλλα με λαδια 8000 στην πλατη τους. Τωρα μου καψε τα ιδια στα 1900κμ ![]() Αυτο που υποψιαζομαι ειναι η μαρκα πρωτα απο ολα του λαδιου στην τελευταια αλλαγη. Καποια Helix 5-30W, ενω την προηγουμενη φορα πρεπει να φοραγε (με καθε επιφυλαξη ,γιατι δεν ειμαι 100% σιγουρος) Total. Αυτο που με αγχωνει ειναι πως σε 15 μερες μαχ τελειωνει η εγγυηση μου + οτι ειμαι φπε και φοβαμαι μην με αρχισουν στις λαλακιες περι "πειραγματος" κλπ... Update: Το δουλεψα λιγο το πρωι σημερα, ζεσταθηκε και παρκαρα στο παρκινγκ του Mall. Καθως εφευγα μετα απο κανα 35λεπτο τα ξανακοιταξα και αυτη τη φορα ηταν ακριβως στο μαχ(αντε να ταν 1χιλιοστο πιο κατω απο την μπιλια). Ειναι δυνατον να εχουν τοσο διαφορα οι 2 μετρησεις που εκανα μεσα σε 2 μερες? Ειμαι 99% σιγουρος πως και η χθεσινη μετριση (που εδειξε 2/3 του δεικτη) ηταν σε απολυτο επιπεδο εδαφος, κοινως ηταν "σωστη" αν και κρυο το αμαξι. Εχω μπερδευτει αρκετα... |
kostas207rc έγραψε: |
Άσε τα hellix kai ta total.... βάλε castrol 5-30 και θα σου φύγει το άνχος... |
Τα τσεκαρα παλι με εντελως κρυο μοτερ. Ειναι 5-6 σπειρωματα κατω απο την μπιλια του μαχ.. Δευτερα λογικα το παω αντιπρωσοπεια... |
1lt ειναι ακριβως το χω μετρησει και εχει 20-21 σπειρες αρα 50ml η σπειρα....... |
mitsos 306 έγραψε: |
εχω ενα rallye μαμα.
το εστρωσα 2000 χιλ. και μετα εκανα αλλαγη λαδιων, απο τοτε αλλαζω λαδια καθε 10.000 χιλ. τωρα το αμαξι κλεινει δυο χρονια και εχει 51.000 χιλ, σχεδον ολα στην εθνικη, δεν καιει καθολου. τα λαδια που βαζω ειναι τα TOTAL 5w-30 αφου μαλωσα με την αντιπροσωπεια που μου εβαλε την πρωτη φορα shell (οχι οτι εχω κατι με τα shell αλλα προτιμω τα γαλλικα!) για λογους που αναφερω εκτενως σε αλλο τοπικ εχω κοψει εδω και καιρο τις επισκεψεις στην αντιπροσωπεια και κανω αλλαγες και συντηρηση μονος μου. τα συγκεκριμενα λαδια τα αγοραζω στην θεσσαλονικη 12 ευρω το λιτρο |
τι έγινε σε κανέναν δεν καίει λάδια πλέον?μόνο εγω ειμαι ο γκαντέμης? |
τι έγινε σε κανέναν δεν καίει λάδια πλέον?μόνο εγω ειμαι ο γκαντέμης? |
αν διαβάσετε και ποιο πίσω θα δείτε οτι εχω ηδη μια αλλαγη κυλινδροκεφαλής εντος εγγύησης,διοτι στη μέτρηση των 1.000 χιλ έκαψε 600 γρ.μετά λοιπόν απο 3 μήνες απο την επισκευή που μου έκαναν μου έχει κάψει 2 κιλά λάδι σε 1500 χιλ!!!!!! |
αν διαβάσετε και ποιο πίσω θα δείτε οτι εχω ηδη μια αλλαγη κυλινδροκεφαλής εντος εγγύησης,διοτι στη μέτρηση των 1.000 χιλ έκαψε 600 γρ.μετά λοιπόν απο 3 μήνες απο την επισκευή που μου έκαναν μου έχει κάψει 2 κιλά λάδι σε 1500 χιλ!!!!!! |
![]() ![]() Προφανώς δέν έφταιγε η κυλινδροκεφαλή για το καμένο λάδι! |
12.000km με δύο αλλαγές λαδιών, μία στα 5.000+km και μία στα 10.000+km. Και τις δύο φορές είχε κάψει κανά 250άρι ml (ίσως και παραπάνω). Στην πρώτη αλλαγή παντελώς μαμά και στη δεύτερη μόνο φ.π. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι μέχρι τα 4000-4500km το λάδι ήταν πεντακάθαρο και δέν είχε κάψει σχεδόν καθόλου, όσο πλησίαζε τις 5000km (από την αρχή και από την πρώτη στη δεύτερη αλλαγή) το λάδι μαύριζε και άρχιζε να το καίει αρκετά γρήγορα! ![]() Συμπέρασμα κατ'εμέ, ότι 10.000km με το ίδιο λάδι (χωρίς συμπλήρωση) αμφιβάλλω εάν θα προλάβαινε να βγάλει..τουλάχιστον δέν θα το άφηνα εγώ τόσο μαύρο που γίνεται μετά τις 5.000km! |
drdino έγραψε: | ||||
Tι σχέση έχει το μαύρισμα του λαδιού με το κάψιμο, την κατάστασή του κλπ; Καμία. |
Προσωπικά σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε 5w40 και ο φίλος μου να αλλάξει για άλλη μια φορά λάδια (τα castrol edge 5w30 θα βάλει) και αν συνεχισει να καίει τόσο πολύ, θα πάει κι αυτός σε πιο χοντρό ιξώδες, 5w40 ή 0w40 |
Driver ///M έγραψε: | ||
Ο φίλος μου έχει πάλι προβλήματα με το λάδι. Άλλαξε τα fuchs και έβαλε τα total ineo 5w30 και μέχρι τις 4500χλμ όλα ήταν οκ μιας και τα είχαμε μετρήσει παρέα με το δείκτη να έχει κατέβει λιγότερο από 100ml. Μετά από 1000χλμ περίπου όμως, χωρίς να τα έχει τσεκάρει ξανά, ανάβει ένδειξη το αυτοκίνητο για χαμηλή στάθμη. Το αμάξι σε 1000χλμ είχε κάψει 1 λίτρο λάδι!! Αν και ο φίλος μου είναι λίγο κάφτης και με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού η κατανάλωση ανεβαίνει, δεν είναι πολύ περίεργο να μην έχει κάψει σχεδόν τίποτα μέχρι τις 4.500χλμ και σε 1000 χλμ να καίει 1 λίτρο? Το σίγουρο είναι πως είτε λίγο είτε πολύ, ο thp καίει λάδια. Επίσης, τα ineo 5w30 δεν πρέπει να είναι και τα καλύτερα λάδια μιας κι εμένα εδώ και 3.000 που έχω κάνει αλλαγή έχει τσιμπήσει σχεδόν μισό λίτρο (κι ας μην έχω thp και ας οδηγάω αρκετά ήπια το 207 μου). Προσωπικά σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε 5w40 και ο φίλος μου να αλλάξει για άλλη μια φορά λάδια (τα castrol edge 5w30 θα βάλει) και αν συνεχισει να καίει τόσο πολύ, θα πάει κι αυτός σε πιο χοντρό ιξώδες, 5w40 ή 0w40. |
Μα όλοι οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού εχουν τα ίδια "προβλήματα":
- υψηλή κατανάλωση λαδιού - συσσώρευση καταλοίπων καύσης στις βαλβίδες εισαγωγής Και τα δύο οφείλονται στη χαλαρή συναρμογή που έχουν τα έμβολα στους κυλίνδρους. Είναι λογικό αφού με τις θερμοκρασίες που σηκώνουν αναγκαστικά έχουν ανοχή. Καλύτερη δουλειά είναι να αλλάζει κανείς τα λάδια με την πρώτη προειδοποίηση. Κάποια λάδια αντέχουν λιγότερο στην καταπόνηση, κάποια αντέχουν περισσότερο. Στο δικό μου, με τις ρυθμίσεις που έχει και τη δύσκολη ζωή που έχει περάσει στα 114.000χλμ που έχει, η κατανάλωση λαδιού είναι σταθερά 1 λίτρο στα 5700χλμ. Το βλέπω πάντοτε στα ταξίδια, γιατί περίπου τόσο κάνω για να πάω στην Αγγλία και να γυρίσω οδικώς. Το λαμπάκι ανάβει πάντοτε την τελευταία ημέρα! ![]() Σε κάποια 207 υπήρχαν κατασκευαστικά προβλήματα με τις ανοχές των οδηγών βαλβίδων, μέσα από τους οποίους περνούσε λάδι. Για αυτό ως γιατριά περνούσαν εγγύηση το καπάκι. Αλλά μιλάμε για κατανάλωση του 1 λίτρου ανά 1000χλμ. Όχι λιγότερο. |
makis106 έγραψε: | ||
Kαι ετσι θα τους διαλύσετε τελείως και μετά θα τους πάτε για πέταμα... |
Ο φίλος μου έχει πάλι προβλήματα με το λάδι. Άλλαξε τα fuchs και έβαλε τα total ineo 5w30 και μέχρι τις 4500χλμ όλα ήταν οκ μιας και τα είχαμε μετρήσει παρέα με το δείκτη να έχει κατέβει λιγότερο από 100ml. Μετά από 1000χλμ περίπου όμως, χωρίς να τα έχει τσεκάρει ξανά, ανάβει ένδειξη το αυτοκίνητο για χαμηλή στάθμη. Το αμάξι σε 1000χλμ είχε κάψει 1 λίτρο λάδι!! Αν και ο φίλος μου είναι λίγο κάφτης και με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού η κατανάλωση ανεβαίνει, δεν είναι πολύ περίεργο να μην έχει κάψει σχεδόν τίποτα μέχρι τις 4.500χλμ και σε 1000 χλμ να καίει 1 λίτρο?Το σίγουρο είναι πως είτε λίγο είτε πολύ, ο thp καίει λάδια. Επίσης, τα ineo 5w30 δεν πρέπει να είναι και τα καλύτερα λάδια μιας κι εμένα εδώ και 3.000 που έχω κάνει αλλαγή έχει τσιμπήσει σχεδόν μισό λίτρο (κι ας μην έχω thp και ας οδηγάω αρκετά ήπια το 207 μου). Προσωπικά σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε 5w40 και ο φίλος μου να αλλάξει για άλλη μια φορά λάδια (τα castrol edge 5w30 θα βάλει) και αν συνεχισει να καίει τόσο πολύ, θα πάει κι αυτός σε πιο χοντρό ιξώδες, 5w40 ή 0w40. |
nOkpos έγραψε: |
παιδες δειτε ποτε σας καει λαδια.. εμενα το χειμωνα καει περιπου 500 γρ. αλλα μονο το χειμωνα . και τα total τα πινει σαν τρελο.. |
Του φίλου μου τα fuchs τα είχε κάψει κάπου χειμώνα με αρχές άνοιξης και τώρα τα total στο κατακαλόκαιρο. Κι εμένα χειμώνα καλοκαίρι την ίδια ποσότητα καίει πάνω κάτω. Άρα τα total τα ξεχνάμε ε? Κρίμα πάντως, γιατί προσωπικά και θερμοκρασία μου ανεβάζει δυσκολότερα και γενικά τα συνιστά η εταιρεία και συχνά αυτά που συνιστά η εταιρεία είναι τα πλέον ενδεδειγμένα (πχ οι bmw συνιστούν τα edge που είναι τα καλύτερα συνήθως για τους κινητήρες της) και τέλος, είναι κι αρκετά οικονομικά. Την επόμενη φορά πάντως θα πάω είτε στα edge 5w30 ή στα elf 5w40 που μου έχει προτείνει ο φίλος Θανάσης (mechanic). Σαληγκαράκι, βλέπω κι εσύ παρόμοια θέματα έχεις με του φίλου μου. Τα edge 0W40 είναι πολύ καλά λάδια, τα φοράω ανελλιπώς στην 320 μου. Το θέμα είναι πως στους thp λένε πως το ιξώδες πρέπει να είναι μέχρι 30 και όχι παραπάνω, γι'αυτό και κολλάει να τα βάλει. Απ'την άλλη όμως δεν καταλαβαίνω γιατί ισχύει αυτό. Αφού τα 0w40 είναι στις χαμηλές θερμοκρασίες πιο λεπτόρευστα άρα λιπαίνουν καλύτερα και στις υψηλές καίγονται πιο δύσκολα και γενικά είναι ανώτερα από τα 5w30, γιατί να μην κάνει να μπουν? |
android έγραψε: |
Driver ///M ποια fuch βαζει ο φιλος σου και εχει προβλημα? 5-30? με το TITAN Supersyn LONGLIFE PLUS SAE 0W-30 δεν εχω θεμα παντως 7000 με 7500 κουτσα σραβα οριακα τα βγαζει |
Τα πιο δύσρευστα λαδια (μεγαλύτερο ιξώδες) καίγονται δυσκολότερα γιατί περνούν πιο δύσκολα από τους οδηγούς βαλβίδων και από τα ελατήρια εμβόλων.
Δεν έχουν όμως τόσο καλή συμπεριφορά όσο είναι κρύα και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι για το υδραυλικό σύστημα του καπακιού: -Ωστήρια βαλβίδων -Μεταβλητός χρονισμός και τεντωτήρας καδένας Αν τυχόν βάλετε 0W-40 ή κανένα πιο χοντρό λάδι, που δεν είναι απαραίτητα κακό σε περίπτωση που τα λεπτότερα τα πίνει σαν νεράκι, να έχετε το πόδι μακρυά από το γκάζι μέχρι να ζεσταθούν τα λάδια. Όταν ζεσταθούν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν είναι κρύα εμφανίζουν έντονες διαφορές ρευστότητας με τα υπόλοιπα. |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
συγνώμη εγώ πάντα περιμένω να ζεσταθούν τα λάδια... |
Εγω παλι πιστευω πως ο Στελιος μιλαγε απλα για τα πιο δυσρευστα (0-40) |
ParisMcridis έγραψε: |
μου αναψε την επομενη μερα απο αρκετη πιεση σε βουνο με 40 βαθμους εξωτερικη. |
Γιατι του το κανεις αυτο?ειναι αμαρτια. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
Ειδικά στη ζέστη το 5w30 δέν υπάρχει, γίνεται νερό (βραστό). ![]() |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
Ειδικά στη ζέστη το 5w30 δέν υπάρχει, γίνεται νερό (βραστό). ![]() |
mechanic έγραψε: | ||||||
Ομολογω οτι εχω εντυπωσιαστει... ![]() για δωσε φωτα για να δουμε τι θα κανουμε... μηπως να βαλουμε μια βαλβολινη και να τελιωσει εκει το θεμα? |
Να σημειωσω πως απο αυτα τα 2400κμ τα 1200 ειναι αθηνα-χαλκιδικη-αθηνα 5ωρες πηγαινε και 5 ελα |
Παράθεση: |
Γιατι του το κανεις αυτο?ειναι αμαρτια. |
Σακη, συμφωνα με το manual, δικαιολογει μεχρι 0,5λ ανα 1000κμ. Τωρα τι να σου πω, με τα Helix μου εκαιγε 250-300μλ ανα 1000κμ. Με τα τοταλ τωρα (τα εχω για 2400 μεσα) μου χει καψει βια 50μλ.
Να σημειωσω πως απο αυτα τα 2400κμ τα 1200 ειναι αθηνα-χαλκιδικη-αθηνα 5ωρες πηγαινε και 5 ελα |
Αυτο που λες για τα φρεσκα λαδια το εχω παρατηρησει και γω. Οσο πιο πολυ μαυριζουν, τοσο πιο πολυ τα πινει. Παντως για 100μλ στα 1000κμ που σου καιει εισαι οκ |
SαλιγκαρAKIS (Σάκης)
Έχω ξεφύγει !!! 207 rallye f/l 150άρι Joined: 15 Sep 2010 Posts: 1003 Location: incar Posted: Fri 02 Sep 2011, 07:57:43 Post subject: -------------------------------------------------------------------------------- Ας σύγκρίνουμε λοιπόν τα 0w30 με τα 5w30: Total Quartz ineo ecs 5w30: http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/5834.pdf Total Quartz energy 9000 0w30: http://www.totaloilsolutions.co.nz/products/pdf/product/QUARTZ%20ENERGY%209000%200W30.pdf Elf excellium full tech 0w30: http://www.elf.sg/lub/content/NT0007E962.pdf Mobil 1 esp formula 5w30: http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_ESP_Formula_5W-30.aspx Σημείωση, αυτό που βλέπω είναι ότι το elf 0w30 και το αντίστοιχο 0w30 της total είναι ακριβώς τα ίδια. Ενώ το παράδοξο (εάν ξέρω να διαβάζω σωστά), τα 5w30 ineo ecs είναι πιό λεπτόρευστα λάδια από τα 0w30! Σαφέστατα όμως τα total ιneo ecs 5w30 και τα mobil 1 5w30 έχουν συνολικά καλύτερες προδιαγραφές και από τα δύο λάδια SAE0W30. Ταπεινή μου γνώμη πάντα. Last edited by SαλιγκαρAKIS on Fri 02 Sep 2011, 08:00:06; edited 1 time in total |
Δηλαδή όλα τα 5-30 είναι οικολογικά? Και εγώ γιατί σκάω 17€ το λίτρο για τα Castrol edge 5-30? Να βάζω τα 0-30 που έχουν ίδια-χαμηλώτερη τιμή.
Αλλιώς καλύτερα 5-40 εξελιουμ της ελφ? |
Για να μην βγαινουμε εκτος θεματος...
Ρε Σ@ληγκαρακης ωρες ωρες ειληκρινα με μπερδευεις... ![]() υπαρχουν ποστ που φαινεται πως εχεις οντως πολλες γνωσεις και υπαρχουν και ποστ που δειχνουν ακριβως το αντιθετο. (σορρυ για αυτο που θα πω, οκ?) αλλα εχεις και ποστ που δειχνουν οτι εισαι απελπηστικα ασχετος... ![]() Και ΟΚ προς Θεου δεν κανουμε διαγωνισμο γνωσεων αλλα ειναι κριμα να πρεσβευεις κατι που απο την μια δεν κανει για το αμαξι σου, (και οκ, θα μου πεις οτι: δικο σου ειναι οτι θελεις το κανεις και θα εχεις δηκιο) αλλα παρασυρεις και αλλα παιδια και ειναι κριμα... οταν ποσταρεις αυτο:
Εγω με το φτωχο μου μυαλο καταλαβαινω οτι δεν ξερεις να καταλαβεις τι διαβαζεις, (βαση των γνωσεων που διαφενεται οτι εχεις) Απο εκει και επειτα αυτο δεν ειναι χημικη αναλυση αλλα μια γενικη "διαφημιση" αν θες του καθε προιοντος οπου βαση των γνωσεων η της εμπειριας μεσα απο την δουλεια μπορει καποιος να αποφανθει αν και κατα ποσο εννοουνε το "μπλα-μπλα" που δαιβαζουμε... Τα νουμερα του κινηματικου ιξωδες κτλ... ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου. Το θεμα εινα ποιο πολυπλοκο.... Αλλα για να το κανω οσο ποιο απλο γινεται προσπαθησε να καταλαβεις το εξης... οταν φτιαχτηκε αυτος ο ρημαδης ο THP το λαδι που φτιαχτηκε αποκλειστηκα για αυτον ειναι το 0-30 της ελφ/τοταλ (το ηδιο ειναι) η το 0-30 της καστρολ. Απο εκει και επειτα τα 5-30 ειναι "συμβατα" το οτι ειναι συμβατα δεν σημαινει οτι ειναι και τα βελτιστα... Αν θες κατι καλυτερο απο το 0-30 (πχ γιατι μπορει να εχεις 300αλογα αλλα και καμποσες "δυσκολες" χηλιαδες ωρες στο μοτερ σου, τοτε βαζεις το 5-40 εξελιουμ της ελφ) και οχι τα "οικολογικα" 5-30 Ο ΤΗΡ δεν τα παει καλα με την οικολογια.... ![]() οταν δοκημαστηκε με EGR γιουρο 6, με 5-30 οικολογικο λοου σαπς κτλ λαδι... εσπασε πανω στον παγκο πριν προλαβει να ολοκληρωσει ολο το προγραμμα των δοκιμων.... και αν δεις η τουρμπηνα του πως ηταν (ασχετο αυτο με τα λαδια αλλα σχετικο με την EGR ηταν σαν να της ειχες κανει βελονισμο...) Λοιπον ο καθενας κανει οτι θελει στο αμαξι του, αλλα οπως σας ειπα με το περασμα του καιρου (και αναλογα τη χριση/συντηρηση/βελτιωση που κανει ο καθενας στο αμαξι του) ερχονται ολα στη φορα... Δυστηχως η ευτυχως ισχυει αυτο που λεει και η παροιμια, τα γουστα και οι μαλ***ες, πληρωνονται... ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||
εχεις 300 αλογα?? ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||
εχεις 300 αλογα?? ![]() ![]() |
A higher viscosity index indicates a smaller decrease in kinematic viscosity with increasing temperature of the lubricant. |
Pughell έγραψε: | ||
Οποτε οχι,τα 0W30 ειναι σαφως πιο λεπτορευστα απο τα 5W30(βαση νουμερου viscosity index). Η πηγη εδω http://www.astm.org/Standards/D2270.htm |
Λογικα το index "τρεχει" αναποδα απο τις κανονικες μοναδες μετρησης(στους 40 και στους 100 βαθμους).
Δεν ειναι αριθμος που δειχνει κατι σε μοναδα μετρησης,ειναι καθαρα νουμερο για να χαρακτηριζει και να δειχνει σε τι επιπεδο προδιαγραφων ανηκει το λιπαντικο. Αν δεις,στους 100 βαθμους,παρα το γεγονος οτι και τα δυο ειναι 30αρια,το 0W30 ειναι πιο λεπτορευστο μιας και διανυει μεγαλυτερη επιφανεια(mm2/sec) απο το 5W30. Επισης,ακομα και στο pour point,κριτηριο που φαινεται ξκεθαρα η ρευστοτητα σε ακραιες θερμοκρασιες,το 0W30 ειναι σχεδον 10 βαθμους κατω απο το 5W30. Οποτε λιγο απιθανο να ειναι πιο ρευστο σε ακραιες καταστασεις και στους 40 να μην ειναι. |
The viscosity index is a widely used and accepted measure of the variation in kinematic viscosity due to changes in the temperature of a petroleum product between 40 and 100°C.
A higher viscosity index indicates a smaller decrease in kinematic viscosity with increasing temperature of the lubricant. The viscosity index is used in practice as a single number indicating temperature dependence of kinematic viscosity. Viscosity Index is sometimes used to characterize base oils for purposes of establishing engine testing requirements for engine oil performance categories. |
Τεκμηριωμενη απαντηση ειναι μιας και δεν το συμπερανα απο καπου αλλα βγαινει απο τις δηλωσεις της ιδιας της Total μιας και το pour point ειναι κριτηριο θεσπισμενο απο τους κατασκευαστες και τα ερευνητικα κεντρα,οχι απο εμενα και εσενα.
Αυτο που προκυπτει βαση λογικης ειναι οτι αφου στο pour point ειναι πιο ρευστο,τοτε ειναι λιγο απιθανο να ακινητοποιουνται τα μορια του οσο η θερμοκρασια ανεβαινει. Περι viscosity index,σου εδωσα το link του ASTM,διαβασε το και βγαλε τα συμπερασματα σου. Το γιατι μετραει αναποδα δεν μπορω να το ξερω μιας και δεν το αναφερει,λεει ομως ξεκαθαρα οτι ειναι δεικτης και οχι μοναδα μετρησης.
|
Ακόμα δεν σε καταλαβαίνω. Επειδή το pour point είναι μεγαλύτερο(πιο χαμηλό, για να μιλάμε και σωστά) δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι στους 100 βαθμούς θα είναι και πιο λεπτόρευστο ένα λάδι. Για αυτό εξ'άλλου υπάρχουν και οι υπόλοιποι δείκτες (βλ. viscosity index, viscosity σε 40 και 100 βαθμούς αντίστοιχα). Ακόμα πάντως δεν βρίσκω γιατί μετράει αντίθετα το viscosity index, το είδες κάπου; Γιατί στο πρώτο post σου άλλα λέει! Ή εγώ ακόμα δεν έχω πιάσει το νόημα.. Τ.λ.π Ας μην χαλάμε τις καρδιές μας, ο καθένας ότι καταλαβαίνει! ![]() |
Σε ποιο post μου διαβασες κατι διαφορετικο ρε; Απο εκει που βλεπεις τα χαρακτηριστικα των Total,δες τα χαρακτηριστικα και απο τα υπολοιπα λιπαντικα της εταιριας. Δεν viscosity index και απο αλλα λαδια και βγαλε συμπερασμα απο το ιξωδες τους. Οταν βλεπεις 10αρι λαδι να εχει χαμηλοτερο v.i. απο ενα 5αρι ή απο ενα 0,τοτε τι μπορει να σημαινει; http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/1177.pdf http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/4418.pdf http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/162.pdf http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/7335.pdf http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/7337.pdf |
Mitsaras... έγραψε: |
Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα 207 rallye καινουργιο με μολις 5χιλιαδες χιλ. και θελω να του αλλαξω λαδια.Εχω καταληξει στα total 0w30 αλλα δεν μπορω να τα βρω πουθενα, ολοι τα 5w30 εχουν. Μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος για να τα βρω? Ειτε απο το ιντερνετ ειτε απο οπουδηποτε αλλου...
Ευχαριστω,Δημητρης |
kos_argyris έγραψε: |
Δημήτρη, ένα συνεργείο στο Ψυχικό (τηλ. 2106980425, Ροστοβίου 38) έχει το elf full tech 0-30, αντίστοιχο αυτού που ψάχνεις. Το έψαχνα χθες γιατί ήθελα και γω να αλλάξω λάδια, πήρα την TOTAL στα κεντρικά τους να μου δώσουν κάποιο τηλ συνεργάτη τους, και αφού στην αρχή μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιος που αγοράζει το παραπάνω λάδι από αθήνα ![]() |
...Αμα ειναι παιρνω και τα castrol τα 0w30 που τα βρισκω και στο 'περιπτερο' με 11 ευρω το λιτρο. |
http://www.g-market.gr/ProductDetails.aspx?product=51490272-90f1-4fb3-a054-f2b7aecfcb42&Code=003654%20001&Description=Castrol%20Edge%20SAE%200W-30%201lit.
πιο φτηνα και απο τα 5-30 ![]() |
Η αληθεια ειναι οτι ειναι επικινδυνα φθηνα... Παντως απο δω που θεωρειται αξιοπιστο μαγαζι (απο οσο ξερω τουλαχιστον) τα εχει 13,50 το λιτρο... |
Δεν μπορείς να ξέρεις στα σίγουρα, πάντα υπάρχει η περίπτωση απάτης, αλλα με δεδομένο οτι και στα άλλα site παίζουν 1-2 € παραπάνω δεν το καθιστά αμέσως ύποπτο. Μπορει ο έμπορος να έχει αγοράσει 1000 lt 0-30 σε μειωμένη τιμή, παίζουν αυτά στο εμπόριο. |
Αξιοπιστο με την εννοια οτι δεν εχω ακουσει τιποτα περιεργο για εκεινο το μαγαζι. Εχω ψωνισει κανα δυο φορες και αρκετοι γνωστοι μου και κανενας δεν εχει παραπονο ισα ισα που ειναι και πολυ εξυπηρετικοι. Απο κει και περα δεν μπορω να ξερω αν τα λαδια που πουλανε ειναι νοθευμενα ή οτιδηποτε αλλο. |
animalinstict έγραψε: |
Ιστορικο:
0~1.000km πρωτη αλλαγη. Καταναλωση 0. Γεμισμα με shell helix 5-30 20.000km αλλαγη. Καταναλωση 0. Γεμισμα με total 5-30 30.000km αλλαγη. Καταναλωση 0. Γεμισμα με castrol 5-30 30.000km μπηκε προγραμμα 31.000km αλλαγη τεντοτηρα, καδενας, γλυστρες κτλ 32.000km εως 50.000km καταναλωση 1lt καθε 1.000km!!! Στο διαστημα αυτο αλλαξαμε φλατζες και καναμε και επισκευη τουρμπινας μπας και ειναι απο εκει το προβλημα, αλλα τιποτα. 50.000km εβαλα λαδι 10-40. Εωσ και σημερα 53.000km εχει καψει μολις 250ml Εχει κανεις κανα συμπερασμα;;; |
εκανες απο 1000 μεχρι 20000 χλμ χωρις να καψει? 19000 χλμ? |
nikolas206gti έγραψε: |
Προγραμμα απο που ? |
animalinstict έγραψε: |
Ιστορικο:
0~1.000km πρωτη αλλαγη. Καταναλωση 0. Γεμισμα με shell helix 5-30 20.000km αλλαγη. Καταναλωση 0. Γεμισμα με total 5-30 30.000km αλλαγη. Καταναλωση 0. Γεμισμα με castrol 5-30 30.000km μπηκε προγραμμα 31.000km αλλαγη τεντοτηρα, καδενας, γλυστρες κτλ 32.000km εως 50.000km καταναλωση 1lt καθε 1.000km!!! Στο διαστημα αυτο αλλαξαμε φλατζες και καναμε και επισκευη τουρμπινας μπας και ειναι απο εκει το προβλημα, αλλα τιποτα. 50.000km εβαλα λαδι 10-40. Εωσ και σημερα 53.000km εχει καψει μολις 250ml Εχει κανεις κανα συμπερασμα;;; |
nikolas206gti έγραψε: |
Προγραμμα απο που ? |
μηπως πρεπει να πας σε ωτορινολαρυγγολογο?? ![]() ![]() πιστευω να με καταλαβες ![]() τεσπα ο καθενας κανει οτι πιστευει παιδια φιλικα μιλοντας γιατι δεν εχουμε να χωρισουμε και τιποτε |
Octane έγραψε: |
Τι λετε ρε παιδια!!
Τι σχεση εχει η τιμη με το αν νοθευουν!!! Ελεος απο τη μια , λογικο απ'την αλλη , οταν εχουμε συνηθισει καθημερινα στη λαμογια κ την πατεντα... . ![]() Κ αν ειναι ετσι , ποιος σας λεει οτι κ τα 25 ευρω το λιτρο δεν ειναι νοθευμενα?!? ![]() Εγω δηλαδη που τα 0w30 τα παιρνω 5 ευρω το λιτρο , αγοραζω ... κατουρο? ![]() (οκ , εξωτερικο αλλα σιγα τα αυγα , λες κ δεν ειναι ξενοι οι μισοι που τα πουλανε...) Και οι θερμοκρασιες μια χαρα ειναι και σταγονα δεν καει... . Τωρα αν εχουν γινει σκηνικα με το συγκεκριμενο... οκ... , αυτο δεν μπορω να το ξερω. ![]() |
Βρε βάλτε και λάδια τηγανητά.
Αν τα αλλάζετε ανά 5000 χλμ δεν έχει σημασία τί θα είναι. |
MEMsound έγραψε: |
σοβαροτατα το λεει
αλλα εγω θα σας πω να προτιμησετε μουρουνελαιο αντι για σπορελαιο δουλευει καλητερα σε ζεστες εκκινησεις στην Σαχαρα |
Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα 207 rallye καινουργιο με μολις 5χιλιαδες χιλ. και θελω να του αλλαξω λαδια.Εχω καταληξει στα total 0w30 αλλα δεν μπορω να τα βρω πουθενα, ολοι τα 5w30 εχουν. Μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος για να τα βρω? Ειτε απο το ιντερνετ ειτε απο οπουδηποτε αλλου...
Ευχαριστω,Δημητρης |
ironman02 έγραψε: | ||
Τα είδα και εδώ http://www.ketselidis.gr/view_product.asp?partid=591427. Έχει ψωνίσει κανείς από αυτό το μαγαζί? Μπήκα και εγώ στο club των καμμένων λαδιών σήμερα. Μου άναψε μήνυμα oil, αλλά ρε παιδιά δε μπορώ να καταλάβω αυτός ο δείκτης λαδιού (βέργα) τι σκ**ά δείχνει.. Πήγα να το τσεκάρω και από εκεί και έδειχνε ότι είχε λάδι μέχρι τη πάνω σφαιρίτσα. Βάζω στην αρχή μισό λίτρο και μου βγάζει μετά μήνυμα check oil level από σκέτο oil. Βάζω άλλο μισό και μετά έγραψε oil ok. Αυτη η ρημάδα η βέργα δε μπορώ να καταλάβω πώς δουλεύει. Το είχα ξανά κοιτάξει και πριν περίπου 50 χλμ και μου έδειχνε τη πάνω μπιλίτσα πάλι λαδωμένη..Παίζει να έκαιγε λάδια τόσο καιρό και εγώ να μην το καταλαβαίνω..Τι να πώ. |
Μήν κοιτάς τις μπαλίτσες, αλλά την κυλινδρική επιφάνεια της βέργας. Οι μπαλίτσες μπορεί να "λαδώνουν" και ας μην έχει επαρκές λάδι μέσα διότι ακουμπούν στα τοιχώματα της υποδοχής του δείκτη. Για να έχεις μια βάση σύγκρισης, να μετράς το αμάξι πάντα υπό τις ίδιες συνθήκες. Π.Χ. (και ας δέν είναι το απόλυτα σωστό) το πρωί πρίν το βάλεις μπροστά που είναι κρύο. Έτσι τουλάχιστον θα βλέπεις εάν έχεις λάδι στον κινητήρα σου, αλλά προσοχή γιατί αυτός ο τρόπος δεν ενδείκνυται για συμπλήρωση λαδιού (γιατί πιθανόν να συμπληρωθεί παραπάνω απ'ότι χρειάζεται). |
Πάντα κρύο το κοιτάω και σε ευθεία κτλ. Αλλά απ'ότι φαίνεται με αυτή τη βέργα δε μπορώ να καταλάβω και πολλά.. ![]() Με τι τρόπο κοιτάς το λάδι έτσι ώστε να συμπληρώσεις αν όχι με τι βέργα? Περιμένεις να σου ανάψει λαμπάκι? Γιατί εμένα από τη στιγμή που μου άναψε πήρε 1 λίτρο λάδι για να σβήσει και ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να βάλω κι'άλλο.. |
NoDsl έγραψε: |
Νομίζω είναι οριακά φυσιολογικό μέχρι 1λ/1000χλμ. |
Μαριάνα έγραψε: |
Ε ναι, σαν πολύ δεν είναι να καίει 1 λίτρο στα 1000 χιλιόμετρα;... |
1 λιτρο καθε 300 ωρες λειτουργιας ειναι εντος φυσιολογικων οριων |
Τα motul 5-30 8100 xmax ειναι καλυτερα απο τα total 5-30 quartz ineo ecs που εχω τωρα? Να βαλω motul η να αφησω τα total? Γιατι εχω αλλαξει ηδη μια φορα μαρκα λαδια μην ξαναλλαξω τωρα και το κανω χειροτερα.
Μισο λιτρο στα 10000χιλ. μου εκαιγε στην αρχη με τα castrol μεχρι τις 80000χιλ. Μετα που αλλαξα και εβαλα τα total αρχισε και μου εκαιγε περισοτερο. Φιλε Σακη εσυ τι λαδια βαζεις? Και τον Γρηγορη παλι τον ψαχνω και δεν τον βρισκω. |
ΟΧΙ 0-40...για κανενα λογο
0-30μ η το πολυ-πολυ 5-30 η καταναλωση του μισου λιτρου στα 10000 ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ειναι εντελως φυσιολογικη |
Τα motul 5-30 8100 xmax ειναι καλυτερα απο τα total 5-30 quartz ineo ecs που εχω τωρα? Να βαλω motul η να αφησω τα total? Γιατι εχω αλλαξει ηδη μια φορα μαρκα λαδια μην ξαναλλαξω τωρα και το κανω χειροτερα.
Μισο λιτρο στα 10000χιλ. μου εκαιγε στην αρχη με τα castrol μεχρι τις 80000χιλ. Μετα που αλλαξα και εβαλα τα total αρχισε και μου εκαιγε περισοτερο. Φιλε Σακη εσυ τι λαδια βαζεις? Και τον Γρηγορη παλι τον ψαχνω και δεν τον βρισκω. |
Δηλαδη εγω που εχω βαλει δυο φορες motul 300v chrono 10w40 το εχω δυαλύσει;και εμενα πριν εκαιγε στα 10000 χλμ κανα δυο λιτρα.... ![]() ![]() |
Lefter1s RC έγραψε: | ||
Μαλλον σου ξεφυγε ενα μηδενικο. |
Εμενα τωρα μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο απο αυτα τα δυο τα λαδια?
Motul 5-30 8100XMAX Total 5-30 QUARTZ INEO ECS Ειναι στο τελος αυτης της σελιδας http://www.rpc.gr/product_search.jsp?catId=40&rpc_catId=002004&qid=&spof=&fprd=&prdId2=&action1=SEARCH&extLang=&start=0 Τα motul ειναι πιο κοντα σε προδιαγραφες με τα castrol που εβαζα παλια και δεν εκαιγε τοσο πολυ. Να αλλαξω για δευτερη φορα μαρκα λαδια η θα το κανω χειροτερα οποτε καλυτερα να αφησω τα total που βαζω τωρα. Γιατι τελικα δεν καιει και τοσο πολυ το δικο μου. Εχω δει και χειροτερα. |
οταν τωρα εχετε ενα λαδι επιπεδου σελ 5-30 και το κρατατε 20.000χλμ τοτε.......... |
![]() |
GEO!!207-RC!! έγραψε: | ||
Ποιος ο λογος που απαντας ετσι;; |
PEUGEOTMAN έγραψε: |
Θα σας μιλήσω λοιπόν και εγώ σαν κάτοχος mini cooper S.
To αμάξι έχει 70000 χλμ με αλλαγές λαδιών κάθε 7500 αυστηρά και μόνο στην BMW (όπου βάζουν castrol edge 5-30 με ταμπέλα bmw για να το χρεώνουν 18 ευρώ το λίτρο). Καίω σταθερά 300-350 ml στα 1000 χλμ (μέση κατανάλωση 8,9 λίτρα, άρα με νορμάλ χρήση). Επιπλέον ως κάτοχος του 4ου turbo αυτοκινήτου, όλα τα ζεστάματα κρυώματα γίνονται ευλαβικά. Ο κοινός μας κινητήρας πονάει στους οδηγούς των βαλβίδων και στα ελατήρια των πιστονιών. Αυτό επιβεβαιώνεται από αρκετές πλευρές και από αρκετά forums του εξωτερικού. |
GEO!!207-RC!! έγραψε: | ||
Ποιος ο λογος που απαντας ετσι;; |
bagosgt έγραψε: | ||||
μη τον παιρνεισ στα σοβαρα φιλε μου,εκτος απο το οτι δεν εχει ιδεα,απλα ειδε φως κ μπηκε ![]() καλα ειναι τα 5-30 αλλα υπαρχει κ καλυτερο για το μοτερ μας,αν διαβασεις λιγο θα δεις κ θα αποφασισεις εσυ τι θες να βαλεις. απο τα castrol τα πιο "διασημα" ειναι τα edge,τα οποια εχω βαλει κ εγω αρκετες φορες,αλλα τωρα τελευταια εχω βαλει κ 2-3 φορες τα ελφ sxr(νομιζω).στην επομενη αλλαγη ομως θα ακολουθησω την συμβουλη του φιλου mechanic κ θα αλλαξω κ τυπο λαδιου ![]() |
ironman02 έγραψε: |
Οι αντιπροσωπείες που έχω πάει εγώ πάντως δε βάζανε total. Shell και mobil απ'ότι θυμάμαι.. |
ironman02 έγραψε: |
Εγώ στη πρώτη αλλαγή τους πήγα τα total 5w30. Μέχρι και χαρτί ήθελε να υπογράψω η γραμματέας ότι παίρνω την ευθύνη που βάζω δικά μου λάδια και όχι τα δικά τους μη τυχόν και πάθει κάτι. Αν είναι δυνατόν. Της λέω ΕΣΕΙΣ βάζετε άλλα λάδια. Το βιβλιαράκι λέει αυτά που έφερα. Ήμαρτον. Θα χαλάσει και θα μας πούνε ότι φταίνε τα λάδια που τους πάμε.. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||||
Για αυτό εσύ που ξέρεις έδωσες τόσο σαφή απάντηση. ![]() Απλά, ρωτάμε τα ίδια και τα ίδια σε αυτό το topic και ουσία ή κατάληξη καμία. Εξ ου και το emotion το οποίο προφανώς ήταν χαϊδευτικό και όχι ειρωνικό, μιας και με το παλικάρι τα έχουμε ξαναπεί μεταξύ μας. Ο τρόπος που το ερμηνεύει βέβαια ο καθένας είναι αυτός που τον συμφέρει. Τα total όπως γνωρίζουμε είναι τα λάδια που χρησιμοποιεί η ίδια η Peugeot. Ενώ συγκεκριμένα προτείνει δύο τύπους, τα 0w30 και τα 5w30. Στην Ελλάδα οι εδώ αντιπρόσωποι κάνουν χρήση του δευτέρου, καλώς ή κακώς. Αυτό που λέμε λοιπόν, από τη προσωπική μας εμπειρία είναι ότι το total 5w30 μαυρίζει γρήγορα και όταν συμβεί αυτό καταναλώνεται και σαν νεράκι. Απλά να σημειώσω ότι το αντίστοιχο της castrol είναι κατώτερων προδιαγραφών. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει το μυαλό για να κρίνει αναλόγως και να επιλέξει αυτό που προτιμά. Μια "άλλη" γνώμη είναι και αυτή, για χρήση του 0w30, από το Θανάση που την έχει αναλύσει πολλάκις μάλιστα. |
Driver ///M έγραψε: | ||||||||
Είσαι σίγουρος ότι τα Total Ineo 5W30 είναι ανώτερα σε προδιαγραφές από τα Castrol Edge 5W30? Ρωτάω γιατί τα πρώτα έχουν γύρω στα 8-9 ευρώ ενώ τα δεύτερα 12-13 το λίτρο και μου κάνει εντύπωση να έχουν τόση διαφορά στην τιμή και να είναι και ανώτερα. Δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα η τιμή βέβαια, απλά είναι λίγο περίεργο, πόσο μάλλον όταν τα edge θεωρούνται κορυφαία λάδια για πολλούς κατασκευαστές (bmw, merc, group vag κλπ). |
Για τα 0-40 τι αποψη εχουμε μιας και μπαινουν στα thp της mini. |
Ναι τα 0-40 της castrol λεω.Και ναι η bmw τα βαζει στα mini. |
Απλά το castrol πιθανόν να "καίγεται" πιο αργά (λόγω μεγαλύτερου ιξώδους), χωρίς να σημαίνει αυτό ότι το κάνει αυτομάτως και καλύτερο λάδι, για αυτό ίσως και το προτιμούν αρκετοί. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν χρησιμοποιώ κανένα από τα δύο. |
Ιξώδες το ίδιο έχουν, 5W30. Χωρίς να είμαι ειδικός, τα χαρακτηριστικά που έδωσες δεν βγάζουν ξεκάθαρα συμπεράσματα μιας και οι περισσότεροι τομείς που συγκρίνονται είναι διαφορετικοί. Γενικά, χωρίς να ξέρω προδιαγραφές κλπ, θεωρώ τα castrol λάδια καλύτερα από τα total, τουλάχιστον στο ιξώδες 5w30. -> Το είπες και μόνος σου, ίδιο έχουν. Επίσης, το ότι προτείνονται από μια ευρεία γκάμα κατασκευαστών νομίζω πως είναι αρκετά σημαντικό. Σίγουρα παίζουν και οι εμπορικές συμφωνίες στη μέση, αλλά όταν castrol χρησιμοποιούν πλήθος χρηστών ενώ total πολύ λιγότεροι και κατά κανόνα κάτοχοι γαλλικών αυτοκινήτων, δε νομίζω πως είναι εντελώς τυχαίο. Όταν μάλιστα τα total είναι και αρκετά φτηνότερα. |
Επειτα υπαρχουν οι μαιμουδες στην αγορα που ακομα και να παρεις το 0-30 (ειναι ακριβο το fucked αλλιως αν ειχε 3-4 ευρω το λιτρο τοτε θα βλεπατε ολοι αυτο να δουλευουν) πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι μαιμου... Το ξερω οτι γινεται μπαχαλο με αυτο το θεμα... ![]() |
Θανάση είσαι σίγουρος ότι κυκλοφορούν μαιμούδες? Είχα κάνει μια ερώτηση στην Total Hellas και είπαν ότι δεν έχουν τίποτα τέτοιο υπόψην. Προσφέρθηκαν επισής αν έχω αγοράσει κάποιο λάδι που νομίζω ότι δεν είναι original να τους το πάω να το τσεκάρουν στο εργαστήριο..Έχει πάρει ποτέ κανείς μαιμού ή μήπως είναι ράδιο αρβύλα? Το εχω ξαναρωτήσει νομίζω αυτό. |
Τα λάδια της bmw ΔΕΝ είναι castol edge. Eίναι παλαιότερης γενιάς και κατά πάσα πιθανότητα slx. Μην κοιτάς πόσο στα χρεώνει η αντιπροσωπεία (που σε κλέβει κανονικά γιατί παντού 10-11 ευρώ το λίτρο τα βρίσκεις). Στο εμπόριο τα edge είναι 3-4 ευρώ το λίτρο ακριβότερα απ'τα bmw, ενώ στο εξωτερικό τα δεύτερα τα πουλάνε μέχρι και 7 ευρώ το λίτρο (δες ebay). Kαταλαβαίνεις λοιπόν πως δε μπορεί τα λάδια της bmw να είναι edge και να είναι φτηνότερα απ'ότι τα edge της castrol, αφού στη bmw πληρώνεις και το σήμα οπότε θα έπρεπε να είναι ακριβότερα. Δες πχ τακάκια. Αν βάλεις με σήμα bmw θα σου έρθουν φερειπείν 120 ευρώ. Αν βάλεις τα ίδια ακριβώς textar χωρίς το σήμα της bmw θα πληρώσεις 50-60 ευρώ. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα λάδια. Άρα για να είναι φτηνότερα τα bmw από τα edge, καταλαβαίνεις πως μόνο ίδια δεν είναι. Άλλαξε οπωσδήποτε τα λάδια που χρησιμοποιείς. Τα bmw δεν είναι ό,τι καλύτερο, ιδίως σε τουρμπάτο αυτοκίνητο. Εγώ στην 320 μου βάζω αποκλειστικά edge. Θανάση, τα total 9000 5w40 είναι τα ίδια με τα elf (excellium αν θυμάμαι καλά) 5w40? |
sotos 207Gt έγραψε: |
Προσωπικα δουλευα για αρκετα χιλ τα total 5-30 και ειχα αγανακτησει με την καταναλωση και κυριως με την 'αποδοση' του λιπαντικου ιδιως μετα τα πρωτα 2000-3000 χιλ.
Χτες μολις εφυγα εντελως απο την μαρκα και τον τυπο και πηγα στα elf 0-30 exellium Και μπορω να πω απλα οτι ......αλλο μοτερ εντελως ειτε απο στροφαρισμα ειτε απο ηχο ειτε απο αποδοση γενικοτερα ακνοντας με να πιστευω οτι και ο τυπος ειναι λαθος και η μαρκα. Με τα total οταν ζηταγε λαδια με το που συμπληρωνα το μοτερ απλα πνιγοταν το γτ το ξερουν περισσοτερο αυτοι που ασχολουνται διαξοδικα με το θεμα. Επειδη ομως απ οτι κατλαβα εεχουν ειπωθει αρκετα σωστα πραγματα ενα ειναι το σιγουρο καιμαλιστα χωρις καμια αμφισβητηση για μενα...... Μην χρησιμοποιητε 5-30 και οσοι το κανετε πιστευω καλο θα ηταν να πατε στο 0-30. Απεκτησα προβλημα στην τουρμπινουλα απο τα παλιολαδα....τουλαχιστον πηγαινετε σε καποια ποιο καλη μαρκα η τουλαχιστον σε λαδακι που αντεχει περισσοτερο τα θερμικα φορτια του μοτερ..... |
το τι "απαιτησεις" εχει κ ο κινητηρας του καθενος,εξαρταται κ απο τον τροπο οδηγησης κ απο τις συνθηκες(πολη,βουνο,εθνικη κτλ κτλ).παντως τα 5-30 τα καιει οπως καιει κ την βενζινη ![]() ![]() |
Vini έγραψε: |
Εγώ από την άλλη μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα Total 5/30 ... ![]() Ούτε συμπληρώματα, ούτε καψίματα, έπεσε και η θερμοκρασία λειτουργίας, ούτε ήχος στην μηχανή σαν να είναι τρακτέρ. Και από απόδοση μία χαρά, αφού και εφόσον η βενζίνη είναι της προκοπής. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Fuchs GT Titan που μάλλον έπεφταν "βαριά" στο αυτοκίνητο και προκαλούσαν "δυσπεψία". ![]() ... τελικά μεγάλο μπλέξιμο το θέμα με τα λάδια ... ![]() ... οι απόψεις διίστανται ... ![]() |
Στα ποσα χιλ?Γτ εγω τα εβαλα στα 40000 και ειχα δει διαφορα προς το καλυτερο και τωρα που τα εβγαλα στα 74000 ... |
dimkeras έγραψε: | ||
Αν εννοείς τα TOTAL INEO ECS 5-30 τότε, ναι, έχεις δίκιο! ![]() Πάντως με τα Castrol EDGE 5-30 που χρησιμοποιούσα (από τα 90.000 κι έπειτα) δεν είχα τόσο έντονο πρόβλημα... |
Το μονο σιγουρο για μενα ειναι οτι εκανα κυριολεκτικα 2 απο τις τρεις κινησεις(το ενα λαδια,το αλλο αναθυμιασεις) και το αμαξι αλλαξε χαρακτηρα και ανεβηκε η αποδοση σχδον κατα 50% και χωρις υπερβολες. |
δεν γινετε φιλε αυτο που λες ![]() τετοια διαφορα μονο με αλλαγη λαδιων και αναθυμιασεων δεν παιζει μηπως αλλαξες και κατι αλλο και δεν το θυμασαι? τις αναθυμιασεις πως τις ειχες πριν? οσο για τα τοταλ 5-30 το εχει πει ο Θανασης παιδια οτι δεν αντεχει τις θερμικες καταπονήσεις του THP,"σπαει" και μετα καιγετε γι αυτο μετα απο καποια χιλιομετρα αρχιζει και το καιει ο κινητηρας αν θελετε οποσδηποτε σε 5-30 βαλτε τα castrol edge αλλα το σωστο λαδι για τον THP ειναι το τοταλ/ελφ 0-30 |
bagosgt έγραψε: | ||||
εχεις δικιο φιλε δημοσθενη,τα καστρολ ηταν λιγο καλυτερα,αλλα και αυτα τα εκαιγε.ειχα βαλει 3 φορες τοταλ,3 φορες καστρολ κ 2 φορες ελφ.ολα τα 5-30 τα εκαιγε φουλ,αλλα αν θυμαμαι καλα τα καστρολ αντεχαν λιιιιγο περισσοτερο ![]() ![]() |
κ εμεναν "μαμα" ειναι ρε,μονο προγραμμα εχω.... ![]() ![]() ![]() παντως περαν της πλακας,δε θυμαμαι κ πολλα,μιας κ ειχα βαλει εξατμηση απο τα πρωτα 800κμ,φιλτρο στα 1100κμ κ προγραμμα καπου στα 2000κμ ![]() |
το οτι εκαιγε λαδι,το 207 με στεναχωρησε λιγο,μιας κ κυκλοφορουσα για 1.5 χρονο με ενα μαζντα 3,κ το καπο δε το ανοιγα καθολου,αλλαγη καθε 10000κμ κ δεν ειχε καψει καθολου.αλλα το γεγονος οτι εκαιγε λιγο λαδι,δε με παραξενεψε,μιας κ το 106 που ειχα πριν,συμπληρωνα συνεχεια,τουλαχιστον 100-200μλ καθε 3000κμ,που ηταν κ ατμοσφαιρικο.οποτε λεω,πεζο απο την μια,εχω συνηθησει οτι καινε λαδι,τουρμπατο απο την αλλη,οποτε δεν εχει καποιο προβλημα ![]() ![]() |
vaios έγραψε: |
Καλησπερα και απο μενα,το δικο μου καιει 300μλ στα 1000μ κανοντας ογκομετρηση πριν λιγο καιρο σε εξουσιοδοτημενο..Η εγγυηση τελος,οποτε λεω να παω σε εξειδικευμενο κ λες να πας σε 0-30.Χρειαζεται καποια διαδικασια που θ αλλαξω κατηγορια λαδιου η οχι?? |
το δικο μου καιει 300μλ στα 1000μ |
sotos 207Gt έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() βαλε 0-30 να βρεις την υγεια σου |
dimkeras έγραψε: | ||||
Καλημέρα Σώτε! ![]() Μια σκέψη μου ήταν ότι αν έχει κάνει ήδη ζημιά στα μέταλλα πιθανόν το 0-30 να περνάει "αέρας" από τα διάκενα και να δει αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο. ![]() Btw, τί τα λέει το θηρίο;;;;; Επειδή σήμερα αποκλείεται να βρω χρόνο, θα σου στείλω αύριο με viber φωτό και details κατασκευής από τα νέα μου κατορθώματα! ![]() |
Εχω κανει 50.000κμ,χρισιμοποιουσα παντα τοταλ 5-30.Το οτι εκαιγε λαδακι το διαπιστωσα γυρω στα 40.000κμ που μου αναψε πρωτη φορα λαμπακι για λαδακι.Πηγα εκανα την ογκομετρηση οπως προειπα και μου ειπαν 300μλ.Απο κει κ περα μου αναψε μετα απο 5000κμ,αλλα με το δεικτη αυτον δεν βγαζω ακρη.. |
Δεν χρειαζεται καποια διαδικασια,επειδη αλλαζω κατηγορια λαδιων..και ποσο να βαλω??4λτ? 4+ ? |
Δεν χρειαζεται καποια διαδικασια,επειδη αλλαζω κατηγορια λαδιων..και ποσο να βαλω??4λτ? 4+ ? |
καταρχας βαλε τα ελφ 0-30 ή τα τοταλ κουαρτζ 9000 ενερτζι 0-30 ειναι το ιδιο λαδι σε διαφορετικη συσκευασία απλα τα ελφ καταργούνται σιγα σιγα και θα μεινουν τα τοταλ σαν "μαρκα" οπως σου ειπε το παιδι παραπανω (ο sotos 207Gt) αλλαξε τα λιγο πιο νωρις τα πρωτα οχι και στα 2000χλμ ομως,ειναι υπερβολη και μετα οι αλλαγες κανονικα και αν δεις οτι στα καiει τα 0-30 θα βαλεις τα castrol edge 5-30 ΥΓ βαλε 4,1-4,3 λιτρα ωσπου να παει η σταθμη στην πανω γραμμη του δεικτη λαδιου οσο εβαζες παντα δηλαδη θα αλλαξεις και φιλτρο εννοειται |
οπως εχει ξαναναφερθει πολλες φορες στις προηγουμενες σελιδες,κ με τη σειρα μου,προσωπικα,δε συνιστω τα 5-30,αλλα τα 0-30. |
nikolasf έγραψε: |
Κύριοι,
καταρχήν είμαι νέο μέλος εδώ και 1-2 χρόνια αλλά όχι τόσο ενεργό. Ονομάζομαι Φραγκιαδάκης Νικόλαος και έχω ένα 308 GT από τον Ιούνιο του 2009. Θέλω λοιπόν να καταθέσω την εμπειρία μου. A. 3600 xλμ περίπου 1ο σέρωισ στρωσίματος αλλαγή αρχικών λιπαντικών β Συμπλήρωμα 1λτ λαδιού περιπου 7500 χλμ μετά γ 13600 χλμ περίπου 1ο ετήσιο σέρβισ δ Συμπλήρωμα 1λτ λαδιού περιπου 7500 χλμ μετά ε 23600 χλμ περίπου 2ο ετήσιο σέρβισ 25/5/2011 στ. λήξη εγκυησης 1/6/20011 Εκτοτε το 8/20011 μετά από 2000 χλμ βάσει αλαρν λαδιού συμπλήρωσα 1 λτ. Το ίδιο επαναλήφτηκε τον 11/2011 και τον 2/ 2012 μετά από περίπου 2000 χλμ μεταξύ συμπληρωμάτων. Ολα τα σερβισ σε εξουσιοδοτημλενα συνεργεία. Μετά το 3ο κρούσμα επισκέφτηκα την ΛΙΟΝ ΕΛΛΑΣ η οποία ζήτησε να κάνει δική της μέτρηση στα 1000 χλμ. Μετά από 2 επισκέψεις αποφάνθηκε ότι η κατ'εκείνους κατανάλωση (0.64λτ / 1000 χλμ) ήταν εκτός ορίων και ότι έπρεπε να γίνουν μετρήσεις στον κινητήρα. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχω χρεωθεί τίποτα. Μετά τον έλεγχο και επικοινωνία με Γαλλία (πάντα κατ'εκείνους) θα πρέπει να γίνει αλλαγή κυλινδροκεφαλής καί έχουν κάνει σχετικό αίτημα και αναμένουν απάντηση εκνέου από Γαλλία για το εάν καλυφθώ από εγγύηση ή όχι. Υπόψην επίσημα η εγγύηση έλληξε 1/6/2011 στα 23600 χλμ περίπου και το πρόβλημα εμφανίστηκε 2 μήνες και 2000 χλμ περίπου μετά. Τώρα έχω περί τα 30000 χλμ. Παραθέτω την ιστορία μου και θα ήθελα να ακούσω και τις απόωεις σας Ευχαριστώ |
Γειά και πάλι... Ξέρει κανείς να μου πει σε τι διαφέρει ο ΤΗΠ του 308 gt από αυτόν του 308 GTI;;;; Εννοώ τεχνικά και όχι σε απόδοση γιατί το ξέρω και εάν ο πρώτος μπορεί να μετατραπεί σε άμμεσου ψεκασμού και πώς;;; |
king207cc έγραψε: |
10 ευρώ μόνο? Βουλγαρίας θα ναι ![]() ![]() ![]() |
φιλε μου και μενα τοσο καει, γυρω στα 200ml τα χιλια χιλιομετρα. Το πηγα στη λαιον και μου ειπαν οτι δεν ειναι και τοσο πολυ, μου τα μασαγαν βασικα ! Αρχισα να ψιλο φωναζω και να λεω οτι δεν επιτρεπεται σε αμαξι με 12000χιλ. να καει τοσο λαδι και αλλα τετοια. Μου ειπαν οτι θα το μετρησουμε και ΘΑ ΔΟΥΜΕ τι θα κανουμε. Αναμενουμε λοιπον αλλα 400χιλιομετρα για να δουμε τι θα κανουμε !Παντως, δεν δινουν καμια σημασια και δεν δειχνουν κανενα σεβασμο στα λεφτακια που δωσαμε... |
N207r έγραψε: |
Κ εμένα στην αρχή έκαιγε ελάχιστα στα 10.000 λιγότερο από λίτρο.. μετά τα 30.000 άρχισε να καίει μέχρι που έφτασε το 1 λίτρο αν 5.000! Τώρα με τοταλ 0/30 ειναι καλύτερα θα κάνω κ 2η αλλαγή κ πιστεύω θα στρώσει. Παντος με πολύ σκισημο καίει λάδι |
puglover έγραψε: | ||
Αμαρτια να καιει λαδι και το 156αρι..υποτιθεται οτι τα τελευταια μοντελα ειναι τα πλεον βελτιωμενα απο τις "παιδικες ασθενειες" του παρελθοντος.Τουλαχιστον με τον χρονισμο ειναι οκ αυτα τα μοτερ?Τι χρονολογιας ειναι το δικο σου? |
maverick έγραψε: |
Το σκέτο 5W30 και το 0W30 δε λένε κάτι το ιδιαίτερο.
Αυτό που μετράει είναι οι προδιαγραφές που καλύπτουν και επειδή βλέπω οτι το συγκεκριμένο total είναι δυσεύρετο , στη θέση του θα χρησιμοποιούσα άνετα το mobil 0W40 new life που έχει τις ίδιες προδιαγραφές. Εξάλλου μετά από 2.000 χιλιόμετρα θα έχει σπάσει και θα έχει γίνει 30άρι κι αυτό. |
AlienHack έγραψε: |
θαναση , δεν εχω λογο να μην πιστεψω αυτα που λες ειδικα αν ο κατασκευαστης προτεινει 0-30 λαδακι.
απο την αλλη ειναι δυνατον η αλλαγη του λαδιου απο 0-30 σε 5-30 να κανει τετοιες ζημειες σε εναν κινητηρα??? ![]() μου φαινεται υπερβολικο, ξαναλεω δεν αντιλεγω καθοτι δεν γνωριζω περι λαδιων εκτος απο τα βασικα. απλοσ σου λεω οτι μου φενεται υπερβολικα ευαισθητος ο κινητηρας αν με αλλαγη απο 0-30 σε 5-30 διαλυεται στα 30.000χλμ.... δηλαδη τα δικα μας (μοτερ TU5J4-TU5JP4) ΠΟΥ αναλογα με την γκαβλα και την τσεπη που ειχαμε καθε αλλαγη βαζαμε και οτι βρισκαμε, 5-30 , 10-40, 10-50, 10-60, 15-50 οτι ναναι.. εδω μεσα ολοι εχουν δοκιμασει τα παντα... και τα μοτερ φτανουν στα 200.000 χλμ και καινε μισο λιτρο καθε 5.000χλμ + ε και αυτα ελατηρια πιστονιων δεν εχουν? πιστονια ? θαλαμους καυσης? τι σκ**α , απο κρυπτονιτη ειναι και εχουν τετοιες ανοχες-αντοχες? ![]() κατανοω οτι ο THP ειναι πολυ πολλυπλοκοτερος και ευαισθητος αλλα αυτο φτανει το επιπεδο ελατοματος, οταν απλα με λαδι 5-30 αντι για 0-30 στα 30.000 αρχιζει να γινεται διχρονος ή wankel... |
Το ξερω οτι τα ελληνικα μου δεν ειναι το καλυτερο μου, αλλα ρε φιλε που ειπα εγω οτι το μοτερ θα διαλυσει κτλ κτλ???? ![]() Επειτα ειναι κατι αλλο και θα σου φερω το εξης παραδειγμα: εχεις ενα 16αρι ατμο μοτερ που αποδιδει εργοστασιακα 110 αλογα. Εσυ το τουρμπηζεις και το πας στους 180 ιππους καλα μεχρι εδω? Η ερωτιση τωρα... την συντηριση του (και την λιπανση πρωτιστως απο ολα) θα την αφησεις ως εχει? Θα κανεις με την ηδια ευκολια πειραματισμους? Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οσο ποιο πολυ ανεβαζεις την αποδοση σε ενα (αναλογικα) μικρο κινητηρα, τοσο ποιο ευαισθητος γινεται αυτος στην κακη συντηρηση. Τωρα το αν το κριτηριο μας ειναι σπαει δεν σπαει, αδιαφορωντας ![]() Το ξερω οτι με αυτα που λεω ερχομαι σε απ'ευθειας αντιπαραθεση με παιδια που εχω σε πολυ μεγαλη εκτιμηση και σεβασμο. Και αν και βλεπετε οτι γαι πολλα θεματα δεν εχω πει (και ουτε προκειται φυσικα) τιποτα, για τα λαδια χτυπιεμαι γιατι κρινω εκ του αποτελεσματος... ![]() ![]() Δεν σας κανει εντυπωση γιατι καποιος χτυπιεται και επιμενει τοσο πολυ? 3 πραγματα συμβαινουν: -Η παιρνω μιζες απο την τοταλ/ελφ (η καποιον εισαγωγεα τελος παντων) -Η ειμαι ασχετος και κολημενος με μια μαλ***α, και γουσταρω να γινομαι ο κακος της παρεας, για κατι που σε τελικη αναλυση ισως κανει πολυ μικρη διαφορα at the end of the day... -Η το fucked εχω δηκιο και χτυπιεμαι σαν χταποδι γιατι ετυχε να ξερω 2-3 βασικα πραγματα, που χωρις να θελω να το παιξω "δηθεν" η "καποιος" δεν τα ξερετε εσεις και εγω θελω να ενημερωσω για το τι ειναι σωστο και τι ειναι λαθος... Επισης γιατι εχω δει παιδια να τραβανε τα μαλλια τους (οσοι εχουν δηλαδη ![]() Απο εκει και επειτα βγαλτε τα συμπερασματα σας, οπως επισης μην ρωτατε πραγματα που τα εχω απαντησει προ πολλου. Ειναι κουραστικο καθε φορα που καποιος ανακαλυπτει την αμερικη, εγω να γραφω βηβλια μεχρι να του γεμισω το κεφαλι... |
Εχω διαβασει ολα τα post απο το 2009 εως τωρα....
Εγω σου δειχνω το πινακα ,ανοιξε τον απο το link, απο το επισημο site της peugeot που δινει 0-30 και 5-30 , αν οπως λες ισχυουν ολα αυτα με τα λαδια γιατι να επιμενει ο ιδιος ο κατασκευαστης να συνιστα λαθος ιξωδες ??? Και μετα απο 5-6 χρονια να επιμενει????? για ν ααλλαζει κεφαλες και μοτερ σε εγγυηση αν οπως λες ευθυνονται τα λαθος λαδια για ολα αυτα ? Αυτο ειναι το ερωτημα μου, 20-50 θα βαζα αν τα συνιστουσε, τωρα ομως συνιστα (0-30 και 5-30) και για το κλιμα της χωρας που ζω επιλεγω το 5-30 |
AlienHack έγραψε: | ||||
την πιθανοτητα το συγκεκριμενο μοτερ τελικα να ειναι οντως υπερευαισθητο και να καιει λαδακια δεν την αναφερεις? ![]() |
maverick έγραψε: |
Εξάλλου μετά από 2.000 χιλιόμετρα θα έχει σπάσει και θα έχει γίνει 30άρι κι αυτό. |
drdino έγραψε: |
Προφανώς. Το θέμα είναι πως την B71 2296 δεν την έχει αυτό, σύμφωνα με το pdf τουλάχιστον. |
drdino έγραψε: |
Βασικά τα λάδια δεν λεπταινουν όσο παλιώνουν. ![]() |
Την νόρμα B71 2290 του PSA group την "καλύπτουν" τα total quartz ineo ecs 5w30. Ειδάλλως μια άλλη επιλογή που τηρεί τη συγκεκριμένη νόρμα του PSA group είναι τα mobil 1 esp formula 5w30. Δεν υπάρχει άλλο λιπαντικά total με τα προτεινόμενα SAE (5w30 & 0w30) για τον THP που να τηρεί τη συγκεκριμένη νόρμα. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, η νόρμα αυτή έχει να κάνει αποκλειστικά με την προσαρμογή των λιπαντικών στις σύγχρονες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες και χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν οι νεότεροι κινητήρες. |
Στη Λιον θεωρούν τα 500 μλ ανά 1000 χλμ φυσιολογική κατανάλωση.!!!!!
Εγώ είχα (308 GT 09) 640 μλ και προχώρησαν σε αντικατάσταση κυλινδροκεφαλής (βαλβίδεσ οδηγόυς μπλοκ;;, κλπ εκτός εκκεντροφόρων ) με χρέωση εγγησης παρότι ήμουν εκτός!! Πέρα από ένα λάθος χρονισμού !!!;;; υπαιτιότητάς τους δεν έχω πρβλημα εδώ και 2000 χλμ... Οψώμεθα! ΥΓ Εκανα δυναμομέτρηση και έδειξε 157 περίπου τροχό και 25,3 ροπή ;;;; Ξέρει κανείς είναι καλά για μαμά 'η να ψαχτώ;;; |
nikolasf έγραψε: | ||
Παραυτα.... αλλαγή κυλινδροκεφαλής στα 31250 ! Λαμπάκι ελάιου στα 33250!!!! Φριτέζα!!!! Συνεχίζει να κάιει τουλάχιστον 500 ml ανά 1000 χλμ... Πάμε ξανά για πρωτόλολο μέτρησης και βλέπουμε .... Εχουμε μέλλον με την αντιπροσωπία και με την ίδια την ΠΕΖΟ!!!! |
Παιδες, αν ηταν στο χερι μου
θα ειχα κυλιομενο μυνημα (μαζι με υποσεινηδητα μυνηματα μεσα ![]() το τοταλ/elf quartz 9000 0-30 energy |
driver7 έγραψε: | ||
Παίζει να το χει πει πάνω από 200 φορές ο άνθρωπος σε 4-5 θέματα εδώ και χρόνια και ακόμα τον ρωτάμε....
|
driver7 έγραψε: |
Γι αυτό, για να μη χαλάσει (μακριά από μας) ψάχνουμε και διαβάζουμε...και τελικά κρίνουμε μόνοι μας...δεν περιμένουμε μασημένη τροφή σε όλα τα θέματα...που το συγκεκριμένο είναι μασημένη τροφή... |
Γι αυτό, για να μη χαλάσει (μακριά από μας) ψάχνουμε και διαβάζουμε...και τελικά κρίνουμε μόνοι μας...δεν περιμένουμε μασημένη τροφή σε όλα τα θέματα...που το συγκεκριμένο είναι μασημένη τροφή... |
Δυστυχώς όπως φαίνεται εκεί μας οδηγεί η πεζό (η ελληνική τουλάχιστον), με τις επιλογές της....οπότε επειδή έχουμε δώσει κάποια χρήματα και πρέπει να τα προστατευσουμε, πρέπει να ψάξουμε μόνοι μας...και ευτυχώς που από εδώ έχουμε μάθει πολλά πράγματα...οπότε τα 0-30 που λέει ο θανάσης και σωστές αλλαγές και μάλλον έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο από λίπανση τουλάχιστον... |
Ναί αμέ, υπάρχουν κανά δύο παιδιά από το club (και κάμποσοι απ'έξω) που έχουν αλλάξει μοτέρ για τον ίδιο λόγο. Σε κάποιους άλλους άλλαξαν μόνο καπάκι.
Μακριά από μάς. ![]() |
Σήμερα μπήκε το αμάξι για αλλαγή μοτέρ (μου ήπαν να αλλάξω και δίσκο πλατό γιατί κάνει θόρυβο το ρουλεμάν = 500 ευρώ). Μόλις μου το παραδώσουν σε 1000 χλμ θα ξέρω αν συνεχίζει να καίει ή όχι.....
Ανάλογες εμπειρίες υπάρχουν;;;;;; |
Πάντα σύμφωνα με servicebox.
ΚΩΔ. 00002051Q8 ΚΙΤ ΣΥΜΠΛ. 129,28 EUR (χωρίς ΦΠΑ) 159,01 EUR (με ΦΠΑ) Αυτο είναι το παλιό κιτ με σημείωση ΗΛΙΚΙΑ >= 2 ΚΩΔ. 00002052P7 ΚΙΤ ΣΥΜΠΛ. 221,25 EUR (χωρίς ΦΠΑ) 272,13 EUR (με ΦΠΑ) Και αυτό ειναι το καινούργιο κιτ. Το κιτ περιλαμβάνει δίσκο, πλατό, ρουλεμάν (207 (A7) 1.6 THP 16v 150 ) Εγώ πάντως οτι ανταλλακτικό έχω πάρει απο Peugeot, πρώτα το βρίσκω στο servicebox, και μετα το ζητάω με τον κωδικό. Και οι τιμες ειναι παντα αυτές. ![]() ειμαστε λιγο ![]() ![]() |
Η Lion προχώρησε σε αλλαγή κυλινδροκεφαλής στο αυτοκίνητό μου πέρσυ θεωρώντας την κατανάλωση των 640ml ανά 1000 χλμ μή αποδεκτή μετά από συνεννόηση με Γαλλία και ενώ ήμουν τουλάχιστον 6 μήνες εκτός εγγύησης
Κατόπιν προχώρησε σε πλήρη αντικατάσταση κινητήρα με την ίδια διαδικασία (καταγεγραμμένη κατανάλωση 500 ml στα 1000 χλμ) 3 μήνες μετά... Κρίνετε λοιπόν ποια είναι η αποδεκτή κατανάλωση!!!! |
Ποια ειναι η αποδεκτή κατανάλωσης λαδιού ανα 1000χλμ; |
Κατα τη γνώμη μου, ένας απροβλημάτιστος κινητήρας με λάδι σωστών προδιαγραφών δεν πρέπει να καίει περισσότερο από 1 λίτρο ανά 4.000χλμ. Αυτά που λένε οι εταιρείες περι 1λ/1000 χλμ είναι καραγκιοζηλίκια. Ούτε οι wankel δεν καίνε τόσο που έχουν τελείως διαφορετική λειτουργία. |
mitsos 306 έγραψε: | ||||
Κατ αρχην συμφωνω μαζι σου.Επισης καραγκιοζιλικια ειναι η αλλαγη λαδιων καθε 20.000 χλμ ενας φιλος οδηγουσε στην δουλεια του ενα φορτηγακι ford transit και μου ειπε οτι το μανουαλ ελεγε ελεγχο σταθμης λαδιου καθε δυο γεμισματα... δεν ξερω τι παιζει γενικα με τους καινουριους κινητηρες, ισως επειδη ειναι πολυ ψιλα τα λαδια? |
Ακριβώς αυτό είναι.... Επιλέχθηκαν αρχικά τα ψιλά λάδια για τους υπερτροφοδοτούμενους και τους κινητήρες υψηλής συμπίεσης και για λόγους εμπορικούς οι εταιρίες τα επέβαλαν παντού στα καινούρια αυτοκίνητα. |
mitsos 306 έγραψε: |
μια λυση θα ηταν να χρησιμοποιουν κανονικο λαδι για τον κινητηρα και λεπτο λαδι μονο για το κυκλωμα της τουρμπινας, αυτο ομως θα ανεβαζε το κοστος και την πολυπλοκοτητα... |
drdino έγραψε: | ||||
Ερρρμ, δεν ισχύει αυτό ακριβώς.
Το λεπτό λάδι δεν είναι κανονικό λάδι; Τι είναι, αραβοσιτέλαιο; ![]() |
Το λεπτό λάδι δεν είναι κανονικό λάδι; Τι είναι, αραβοσιτέλαιο; |
Μικροτερο ιξώδες δεν σημαινει μικρότερη λιπαντικη ικανότητα. υψηλό ιξώδες εχει και η βαλβολίνη...
Η θεωρία ειναι οτι σε συγχρονους κινητηρες με μικρότερες κατασκευαστικες ανοχές, απαιτειται και πιο λεπτορευστο λάδι. Ε ρε και να 'ταν εδω ο mechanic, θα ειχε εκτροχιαστεί! ![]() |
Εννοώ οτι αυτος ειναι ο λογος που ο κατασκευστης απαιτει τοσο λεπτορευστα λαδια για τους κινητηρες μας. |
Εγω στο δικο μου απο την αρχη που το πηρα μου βαζανε στην peugeot το castrol 5-30 και απο τις 80000χιλ. και μετα εβαζα το total ineo ecs 5-30. Τωρα πλεον εχω 145000χιλ. και μου καει περιπου ενα λιτρο στις 5000χιλ.
Απ' οτι καταλαβα το σωστο λαδι ειναι το 0-30. Εγω τωρα μετα απο τοσα χιλιομετρα να βαλω 0-30 η να εξακολουθω να βαζω 5-30; |
alexandros 207 Rallye έγραψε: |
το μονο που πρεπει να προσεχεις λιγο παραπανω, ειναι οτι οταν το βαζεις μπροστα και ειναι κρυο το μοτερ να περιμενεις μερικα (3-4) λεπτα στο ρελαντι πριν ξεκινησεις
αυτο, για να προλαβει να παει το λαδι παντου στο μοτερ |
makis106 έγραψε: | ||
To λάδι παει σε όλο το μοτερ, σε ελαχιστα δευτερολεπτα, απ τη μιζα κιολας, διαφορετικά θα ειχαν φαγωθει τα παντα σε ελαχιστο χρόνο. Ο λογος που δεν πρεπει να πιεζεις το μοτερ οταν ειναι κρύο, ειναι γιατι κατά την ψυχρή εκκίνηση το λιπαντικό δεν έχει προλάβει να σχηματίσει λιπαντικό "film" (λεπτό στρώμα) παντού, και επίσης δεν βρίσκεται σε θερμοκρασία μέγιστης λιπαντικής ικανότητας. Αλλα και τα 4 λεπτα ρελαντι τα θεωρω υπερβολή. |
Δηλαδη το total quartz 9000 energy 5w40 ειναι πιο καλο απο το total quartz ineo ecs 5w30 που εχω τωρα;
Λαδια αλλαζω καθε 10000χιλ. |
Και πως θα υπολογισω τις ωρες λειτουργιας;
Παντως τα πιο πολλα χιλιομετρα τα κανω σε εθνικη. Στην πολη το δουλευω ελαχιστα |
sotiris-gt έγραψε: |
Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση και όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει. Έχω το 207GT εδώ και 4,5 χρόνια και έχει αυτή τη στιγμή γύρω στα 46.000χλμ. Όλα τα service του έγιναν κάθε χρόνο ή 10.000χλμ το πολύ στην μπακανιάρη στη Θεσσαλονίκη. Αφού βρήκα αυτό το topic και διάβασα όλες τις σελίδες του, αποφάσισα να αντικαταστήσω το (λάθος) λάδι που χρησιμοποιούσα όλο αυτό τον καιρό, το 5w30 με το 0w30 της Total. Είχα και εγώ το πρόβλημα που αναφέρετε πολλοί με την καύση λαδιού. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι σε μέσο όρο είχα υπολογίσει μια κατανάλωση γύρω στα 200ml ανά 1000χλμ. Πιστεύετε ότι είναι πλέον πολύ αργά για να γυρίσω στα 0w30? Σε ερώτηση μου σε μηχανικό (???) μου είχε πει να μην βάλω 0w30 γιατί όσοι βάζανε πήγαιναν μετά από λίγο διάστημα για αλλαγή καδένας. Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο? Πιστεύετε ότι μπορεί να ισχύει? Σας ευχαριστώ |
asoxos69 έγραψε: |
Καλημερα. Αντιμετωπιζω και εγω ενα προβληματακι με την καυση λαδιου του κινητηρα και θα ηθελα την συμβουλη σας. Εχω το 207gt και η τελευταια αλλαγη λαδιων τοταλ 5-30 που εκανα ηταν στα 25000χλμ. Στα 30000 μου αναψε λαμπακι και συμπληρωσα.Μετα στα 32000 και ξανα τωρα τα 33600.Με τα πολλα και τα λιγα εχω συμπληρωσει μεχρι τωρα 1,5 λιτρο λαδι επιπλεον. Μου προτειναν να βαλω 5-40 για να δουμε βελτιωση αλλα με μια γρηγορη ματια εδω στο topic δεν διαβασα να εχει βαλει κανενας 5-40 ολοι για 0 -30 μιλανε. Οποιαδηποτε συμβουλη θα ηταν χρησιμη διοτι επισης διαβασα εδω μεσα για καποιες αλλαγες κινητηρα που εγιναν για τον εν λογω θεμα και τρομοκρατηθηκα λιγακι....
Ευχαριστω. |
gew_ponos έγραψε: |
Δημήτρη δεν πολυκατάλαβα τι είπες, προφανώς για να έχει συμπληρώσει 1.5 λίτρο λάδι έχει πρόβλημα στο μοτερ (τσιμουχάκια βαλβίδων, ελατήρια εμβόλων, μπλα μπλα μπλα μπλα, τα έχουμε ξαναπεί - εκτός αν είναι αξονάκι τουρμπίνας που δεν νομίζω λόγω της ποσότητας λαδιού). Πως θα το αλλάξει η peugeot εκτός εγγύησης? Τσάμπα??Αν δεν πληρώσει δεν κάνει τίποτα, ούτε βίδα δεν του αλλάζουν πλέον.
asoxos69 αυτό που σου είπε ο akis 1976 είναι το πιο "σωστό", όχι ότι θα δεις τρελές διαφορές στην κατανάλωση λαδιού με το 5-40 total energy, απλά θα σου φρενάρει (ενδεχομένως) λίγο την κατάσταση ώστε να πάρεις το χρόνο σου, να δεις τι φταίει και στα καίει, να μαζέψεις λεφτά (αν δεν έχεις) και να ανοίξεις καπάκι για να διορθώσεις. Για τσέκαρε τα μπουζί σου για μαυρίλα-καρβουνίλα. |
gew_ponos έγραψε: |
Δημήτρη δεν έχω κάτι ανάλογο υπόψιν μου και δεν μπορω να σου απαντήσω, μήπως είχες βγει πρόσφατα απο την εγγύηση ή ήσουν ήδη σε κάποια διαδικασία καταγραφής του πόσο καιει εντός εγγύησης και έκαναν κατα κάποιο τρόπο τα στραβά μάτια?Τέσπα δεν γνωρίζω και δεν θέλω να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης, ας το ψάξει λοιπόν ο φίλος και έτσι και βλέπει. ![]() |
nOkpos έγραψε: | ||
η Peugeot εχει δοση οδηγία με καποια μοτερ που ειχαν αυτο το προβλημα και μετα απο αίτημα που καναμε με μαιλ στην μαμα Peugeot μας έδωσαν το οκ και μας εστειλαν το μοτερ.. το αυτοκινητο ηταν 1 χρονο σχεδον εκτος εγγυησης ! |
athanas έγραψε: |
δεν θες να δεις σε πειραματικό σωλήνα πόσα περισσότερα κατάλοιπα αφήνει το castrol σε σχέση με το total....
βάζε total.... για καλό στο λέω... |
vansak έγραψε: |
Από 44600 μέχρι 55900 2λτ total 0w30 με χαλασμένη αντλία υγρού ψυγείου μέχρι τις 52000 |
Samer έγραψε: | ||
11,000χλμ τα κρατησες τα λαδια;; |
Εμένα στα 10000 χιλιόμετρα το έχει κάψει όλο το λάδι είτε είναι 5-30 είτε 5-40. Έχει ξεχειλώσει τελείως το μοτέρ μου φαίνεται |
Ο πρώτος λόγος για τον οποίο πάντα έχει λάδι το i/c, είναι οι αναθυμιάσεις, ο δεύτερος η τουρμπινα. |
Για αρχή θα αλλάξω τσιμουχάκια που είναι το εύκολο και αν δεν δώ διαφορά τότε... ![]() |
marios_207_GT έγραψε: |
και να αλλαξει τσιμουχακια-ελατηρια εαν ο κυλινδρος απο στρογγυλος εχει γινει οβαλ παλι θα καιει, η μονη λυση για μοτερ με 100.00+ χιλιομετρα πιθανον να ειναι το ρεκτιφιε με νεα εμβολα, φυσικα το κοστος ειναι και απαγορευτικο μιας και αμα κανεις κατι τετοιο πας και σε σφυρηλατο. |
Μάκη ποτε άλλαξε ξέρουμε?? |
Γύρο στα 200€ θέλεις για αλλαγή τσιμουχακια γιατί πρέπει να βγουν εκκεντροφοροι κ μέτα χρονισμα..
Για να δεις αν έχουν γίνει οβάλ οι κύλινδροι κάνε μια συμπιεσομετρηση εαν είναι οβαλ θα εχεις λίγη συμπίεση γιατί θα χάνει απο τα ελατήρια συμπίεσης.. |
Μάκη μπορει οι αλλαγες στα τσιμουχακια να ειναι ακομα πιο "αθορυβες". Οσον αφορα τα TSi αν δεν κανω λαθος τα προβληματα ηρθαν με τον κινητηρα των 180 ιππων στα polo,ibiza και fabia, τα υπολοιπα 160αρια εχουν βγει καλα εκτος απο αυτα που δεν πηγαν στην ανακληση με κωδικο 24s24 και πιθανον να εχουν θεματα. Εγω σημερα παντως που ενημερωθηκα για καποιες τιμες οσον αφορα τσιμουχακια ελατηρια κλπ πηρα την εξης απαντηση: Τσιμουχακια γυρω στο 200αρι και ελατηρια απλα δεν αλλαζεις μονα τους, πας για ρεκτιφιε με νεα εμβολα κλπ αρα στο 1400αρι για απλη αντικατασταση και 2χιλιαρο για σφυρι. Το θεμα ειναι οτι οσα αμαξια ξερω που ειναι 2007-2008 απο τα 80.000 χιλιομετρα και πανω ξεκινσαν να τσιμπανε αρκετο λαδι. |
Κ εμένα έτσι..απλα μέχρι τα 30.000 έκαιγε λιγότερο.. Πάντος έχω δει οτι μικρότερη κατανάλωση έχει με τα τοταλ 0/30! Τώρα για το αν είναι οβάλ μέσα εκανα συμπιομετηση κ έχω 175 psi σε ολους τους κυλίνδρους οποτε τι να πω.. Πάντος ο μηχανικός μου είπε οτι δεν έχω κανένα πρόβλημα. |
marios106 έγραψε: | ||
Μαριε απ'αυτά που είπαμε εχω να πώ τα εξής και για τα παιδια στο forum. τα πιστονια της cp είναι από τα καλύτερα της αγοράς και μπαίνουν σε εφαρμογες των 600hp. Οι διαστολες τους όμως είναι αρκετά μεγαλύτερες των στοκ οπότε και οι ανοχές στο μπλόκ θα είναι μεγαλύτερες. και υπάρχει η πιθανότητα να τσιμπάνε λάδι . Φίλος που τα έβαλε στο S3 8l έχει μια κατανάλωση λαδιού λιγο μεγαλύτερη απ'το φυσιολογικό για Σ3,έβγαλε όμως και 600 άλογα... Που θέλω να καταλήξω. Αν θέλετε να κάνετε ρεκτιφιέ με σκοπό τη λύση της κατανάλωσης λαδιού ΚΑΙ ΜΟΝΟ τότε και τα εργοστασιακά έμβολα που βγαίνουν σε ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρο με τα νέα ελάτήρια της peuzeot ίσως να είναι η ενδεδειγμένη λύση. Εγώ πάντως που ακολούθησα αυτη τη λύση στον 20vt sto A4 έβαλα τα μαμά πιστονια του S3 σε 0,5 χιλ μεγαλύτερη διάμετρο + ρεκτιφιέ με 400 ρόδα και δεν καιει σταγόνα λάδι σε πιέσεις κοντά στα 2 bar. ΘΑ μου πέιτε άλλο μοτέρ όντως ,εντούτις παιρνετε μια ιδέα.. Οποιος ταυτόχρονα με το σφυρήλατο πάει πχ σε μεγαλύτερο τούρμπο ισως τα πιστονια της CP να είναι η ενδεδειγμένη λύση γι'αυτό το μοτέρ. το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΤΗP μετά τα 100κ θέλει ρεκτιφιέ αργά ή γρήγορα για να ξεμπερδέψεις με την κατανάλωση λαδιου |
Εμενα οπως σου ειπα ο μηχανικος μου ειπε οτι υπαρχει πιστονι CP ελαφρως μεγαλυτερης διαμετρου απ οτι αυτα που βαζουν στα "χωρις ρεκτιφιε" μοτερ, αλλωστε απ οτι καταλαβα και σου ειπα, το ρεκτιφιε θα γινει με βαση τη διαμετρο του νεου εμβολου, πιθανον το εμβολο της Peugeot να ειναι καταληλοτερο, αλλα αν υποθεσουμε πως και το σφυρηλατο δεν θα καιει λαδι (υπορβολικα εννοω) ποιος ο λογος να μην πας σε σφυρηλατο για 500-600 ευρω διαφορα, και βασικα οταν ειπα σφυρηλατο εμενα μου ειπα γυρω στο 2χιλιαρο για σφυρηλατα πιστονια-μπιελες-ρεκτιφιε κλπ κλπ. Αν τα εμβολα που αναφερεις της Peugeot υπαρχουν στο service box ας πει καποιος μια τιμη να δουμε διαφορα σε ολο το εγχειρημα. |
Μισο λεπτο για να καταλαβω κι εγω, εστω οτι εχουμε ενα THP μοτερ το οποιο καιει 600ml ανα 1000km και αρχιζει κα ψαχνει που καιγονται, βλεπει τουρμπο δεν τα καιει εκει, αλλαζει τσιμουχακια μειωνεται ελαφρως διορροες δεν υπαρχουν αρα καταληγουμε στο οτι τα λαδια καιγονται μεσα. Ανοιγουμε μοτερ και βλεπουμε προβλημα σε ελατηρια βαλβιδων κανουμε ρεκτιφιε και μετα βαζουμε ειτε εργοστασιακα μεγαλυτερα εμβολα ειτε σφυρια οτι θελει ο καθενας, υπαρχει πιαθνοτητα με δεδομενο οτι εχει γινει σωστη δουλεια το μοτερ να ξανα καψει εμεσα λαδι? |
recife_rallye έγραψε: |
Παιδια το μοτερ σαν μοτερ (κορμος και κινουμενα μερη,οχι κεφαλη)καιει λαδι απο 2 λογους..
1ος ειναι και γνωστοτερος,τα ελατηρια δλδ και 2ος ειναι το σχημα του κυλινδρου. Οσες φορες και αν αλλαξετε ελατηρια,εαν τα χιτωνια σας δεν ειναι στρογγυλα μεχρι τις τιμες που δινει ο κατασκευαστης,τοτε παλι θα καιτε λαδια μετα απο λιγες ωρες λειτουργιας διοτι τα ελατηρια δεν θα μπορουν να στεγανοποιησουν σωστα με αποτελεσμα την διαφυγη οχι μονο λαδιου στο χωρο καυσης,αλλα και καυσαεριων προς το στροφαλοθαλαμο. Εμεις ειμαστε απ τους τυχερους της υποθεσης γιατι εχουμε χιτωνια και μπορουμε να τα αντικαταστησουμε και να τελειωσει εκει το θεμα σε περιπτωση που το προβλημα ειναι σ αυτα.Δεν υπαρχει λογος να κανετε ρεκτιφιε απ τη στιγμη που εχετε χιτωνια για 2 λογους. Ο ενας ειναι πως ''αδυνατιζουν'' και ειναι πιο ευαλωτα και απο θεμα δυναμης-πιεσεων και απο θεμα θερμοκρασιων και ο δευτερος ειναι οτι ΑΝ πετυχει θα πετυχει κατα τυχη και ο λογος ειναι πως κανενας (η μαλλον οι περισσοτεροι για να μην τους αδικησουμε ολους) δεν αναρωτιεται απο τι υλικο αποτελειται το ελατηριο και το εμβολο ετσι ωστε να φαει επαρκως τον κυλινδρο συμφωνα με το δεικτη διαστολης τους. Τωρα το να βαλετε oversize πιστονια ναι μεν απο θεμα αποδοσης θα ειναι καλυτερο αλλα ειναι σχεδον σιγουρο οτι κατι δεν θα εχει παει καλα στο φαγωμα του χιτωνιου.Αν τωρα ειστε διατεθημενοι να ρισκαρετε δοκιμαστε το.Εγω παντως δεν το ρισκαρα και εγινε η δουλεια μου ![]() |
marios106 έγραψε: | ||
φίλε να σε ρωτήσω ,έβαλες χιτώνια με μαμά ελατήρια.Για να μπουν τα νέα χιτώνια απαιτείται μία διαδικασία (θέρμανση μπλόκ με ταυτόχρονη κατάψυξη των χιτωνίων για να μπουν χωρίς ζόρι γιατί αλλιώς καταστρέφονται). Είσαι σίγουρος ότι ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία και που έγινε αυτό, σε αντιπροσωπέια ή σε εξουσιοδοτημένο? πόσο καιρό τα έχεις πάνω, λυθηκε το θέμα της κατανάλωσης? Δώσε μερικές λεπτομέρειες όπως κόστος να πάρουμε μια ιδέα οι ενδιαφερόμενοι. Ευχαρισ |
Βρεεεε σεις, φρένο γρήγορα.
Τα χιτώνια στους κινητήρες ΤΗΡ δεν είναι φορετά, όπως στα 106. Χυτά είναι και δεν αφαιρούνται. Είναι κομμάτι του μπλοκ κινητήρα. Ο μόνος τρόπος να μπουν ξένα χιτώνια είναι να γδυθεί όλο το μπλοκ και να φαγωθούν τα εργοστασιακά με κατακόρυφο τόρνο, ώστε να φορεθούν νέα εσωτερικά. Μιλάμε για μια διαδικασία πολυδάπανη της οποίας ο βαθμός επιτυχίας εξαρτάται από τα εργαλεία και την εμπειρία του μάστορα που θα την κάνει. Αν τυχόν τα εργοστασιακά είναι οβαλ, υπάρχουν μηχανήματα ρεκτιφιέ που αποκαθιστούν την κυκλικότητα τρώγωντας λίγο παραπάνω υλικό περιμετρικά. Έτσι βάζεις το επόμενο σετ ελατήρια / έμβολα, ανάλογα με την τελική διάσταση. |
Byakuya έγραψε: |
Καλημερα παιδια.
Περασανε τα 1κ χιλιομετρα και θα το παω παλι αυριο για να κανουν και την μετρηση λαδιου.....να δουμε πως θα κινηθουμε(αν μπορεσω οικονομικα).Οπως το βλεπω εχει καψει περιπου 400ml...... |
νομιζω το manual αναφερει ως φυσιολογικη καταναλωση μεχρι 700ml / 1000km |
600ml παιδια στα 1κ.
Μου ειπαν οτι απο εξατμιση δεν βγαζει , τα μπουζι ειναι πεντακαθαρα οποτε ή στην αναφλεξη ή στα ελατηρια στο αρχικο σταδιο...νομιζω κατι τετοιο. Ρωτησα να βαλω αντι για 5-30 5-40 και μου ειπε οτι μπορω να το δοκιμασω να δω αν υπαρξει αλλαγη. Περιμενουμε και απαντηση απο Γαλλια με το πορισμα. Λετε να βαλω 5-40 ή να μεινω στο 5-30?σκ**α......γενικα. |
Καλημερα παιδια και συγνωμη που αργησα να απαντησω.
Ειχα κανει service/αλλαγη λαδιων στα 40κ οπου και στις 42.300 αναψε πρωτη φορα λαμπακι. Μετα το πηγα αντιπροσωπεία οπου συμπληρωσαν full(χωρις αλλαγη φιλτρου) και δωσαμε ραντεβου στα 1κ χιλιομετρα να γινει ογκομετρηση , οπου και τα παραπανω αποτελεσματα. Η απαντηση απο την Γαλλια ηρθε και ειπε για αλλαγη κινητηρα......... Λογο της αλλαγης ιδιοκτησιας στην Peugeot , δεν γινεται καποια κινηση τωρα....μετα τις γιορτες θα παω στους καινουργιουσ να συνταξουν μια εκθεση μπας και κανουν τπτ οι Γαλλοι...αλλα μου ειπαν χλωμο. Αυτα που λετε......Οποιοσ εχει περασει τα ιδια....εχει καποια λυση/προταση/συμβουλη , θα χαρω να την ακουσω. Καλες Γιορτες παιδια και με υγεια :D |
puglover έγραψε: |
Ας υποθεσουμε οτι εχουμε μια καταναλωση της ταξης του 0,8-1lt ανα 1000χλμ. Αυτη η καταναλωση θα συνεχιζει με γεωμετρικη προοδο να αυξανεται? Δηλαδη σε 5000χλμ αν αγνοησουμε το λαμπακι θα στεγνωσει το καρτερ εντελως ή θα σταθεροποιηθει καπου στο 1-1,5 lt απο αλλαγη σε αλλαγη? |
bagos έγραψε: |
Εγω παντως μετα τα σφυριλατα κ επισκευη στη κεφαλη,βαζω ελφ κ δε μου καιει σταγονα...δλδ στα 5000κμ που κανω αλλαγη,δε συμπληρωνω γραμμαριο... ![]() ![]() |
Samer έγραψε: |
περιμενετε μεχρι να φτασετε 50,000χλμ με τα σφυρια και πειτε μου τοτε ποσο καει ![]() ![]() ![]() Το rx-8 θα ειναι ονειρο με το καψιμο λαδιου που κανει.. |
Ναι ρε Τάσο αλλά το θέμα είναι οτι με σφυριά μετα απο 60κ+ θα αρχίσει να καίει λάδι οπότε τι κάνουμε? Το θέμα ειναι απο που προέρχεται η κατανάλωση με τα σφυριά μετα απο πολλές χιλιαδες χλμ είναι απο τα ελατήρια ή απο ανοχές στους κυλίνδρους που προέρχονται απο τα πιο σκληρά ελατήρια οποτε μετα πας για καινούργιο μπλόκ??
Κ εγώ σκέφτομαι το τι θα κάνω στο μέλλον γιατί καίει αλλά επειδή στο αμάξι κάνω γύρο στα 20κ το χρόνο κ ίσως το δυναμοσω αρκετά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο.. Βαγγο πόσα χλμ έχεις με τα σφυριά? |
Όταν βγαζει μετα απο ρελαντί, συνήθως είναι απο οδηγούς βαλβίδων επειδη μαζευουν απο την πολυ ωρα σε υποπιεση. |
marios_207_GT έγραψε: | ||
Το δικο μου έκανε ΚΑΙ αυτο που φαινοταν οτι εκαιγε λαδι, αρα εισαι σωστος γιατι και στους οδηγους ειχα θεμα. |
Pipis έγραψε: |
Αυτό για να διορθωθεί θέλει λύσιμο η κεφαλή? |
Αυτό για να διορθωθεί θέλει λύσιμο η κεφαλή? |
genik έγραψε: |
ΤΗP είναι ο Ν14 κινητήρας; |
Mono AEK έγραψε: |
εγω παντως με 16000 χλμ και λαδια τοταλ 5-30 αντιπροσωπειας δεν εχω προσεξει καποια καταναλωση...
(την τελευταια φορα που το μετρησα εδειχνε και παραπανω..... ![]() ![]() ισως παιζει ρολο οτι ειναι το 156 και εχουν διορθωσει τιποτα... μακαρι να συνεχισει ετσι! |
akis1976 έγραψε: | ||
40 λεπτα ειναι αρκετη ωρα για να κατεβουν τα λαδια.Η σου εχουν βαλει παρα πανω η εκει που το μετρησες δεν ηταν ευθεια,εμενα μετα το 20 λεπτο εχουν κατεβει. |
να βλεπεις λιγοτερο αποτι εχει δε το χω ξανακουσει!
το αντιστροφο συμβαινει συνηθως.. |
Εσενα πιο λογικο τι σου φαινεται το λιγοτερο ή το περισοτερο? ενα "δοχειο" ειναι το καρτερ και μετρας "βουτωντας" το δεικτη μεσα, πως γινεται να δεις παραπανω? που βρεθηκε και πώς? το να δεις λιγοτερο ειναι επειδη δεν εχουν κατεβει ακομα τα λαδια στο καρτερ, το να δεις παραπανω πώς γινεται? |
reselie-206 έγραψε: | ||||
Kαι παραπάνω γίνεται να δείς ,και εύκολα μάλιστα.. τώρα λόγω κλίσης θα είναι, παραφλού αγνοούμενο θα είναι ![]() ![]() |
Μα ακριβως επειδη δεν εχουν κατεβει φαινονται πιο ψηλα στο δεικτη εκτος αν εξαφανιζεται ολο το λαδι απτο καρτερ οταν δουλευει το μοτερ ![]() |
reselie-206 έγραψε: | ||
κάτι μπερδεύεις! τα λάδια δέν αιωρούνται πιο ψηλά στο κάρτερ άλλα μένουν στις οδούς στο block, στη κεφαλή ,στα ωστήρια κτλπ |
τωρα στο θεμα μας αν καιμε λαδι μεχρι τωρα ευτηχως οχι με 16000 χλμ.. |
argonaftis έγραψε: | ||
καλομελέτα κι έρχεται φίλε μου, 1 λίτρο κάθε 2000 θα χρειάζεται όπου να 'ναι ![]() |
Ε καλα οχι και παντα. Εγω με 95000 κμ στο μοτερ, συμπληρωνω 1 λιτρο καθε 5000-6000 κμ και στις 7000 τα αλλαζω (castrol 0-30 edge) |
Μεχρι τα 45000 εβαζα 5-30 τις τοταλ. Δεν ξερω τι λενε οι περισοτεροι εδω μεσα , αλλα με το τοταλ το αμαξι ηταν φριτεζα(και ακομα χειροτερη φριτεζα με τα 0-30 της τοταλ, αυτο και αν ειναι αθλιο λαδι). Μολις γυρισα σε 0-30 καστρολ η καταναλωση επεσε σε νορμαλ επιπεδα |
argonaftis έγραψε: |
μάριε το 10-40 μου το πρότεινε μηχανικός για τις θερμοκρασίες της ελλάδας. |
Φιλε μου σορρυ αλλαααααα. Τι να πω, δεν ειναι μονο το ιξωδες σε ενα λαδι, το μοτερ ο κατασκευαστης καλως ή κακως το σπονσοραρει και στο φερνει απο το εργοστασιο με Total 0w30, σου δινει και την επιλογη και για 5w30, το 10-40 ειναι εντελως εκτος προδιαγραφων. |
argonaftis έγραψε: | ||||
εγώ απλά λέω τι μου προτείνανε για να μη μου καίει. Αν είναι ή όχι εκτός προδιαγραφών δεν το ξέρω, δεν είμαι ειδικός... ![]() Χρήστο λαδάκι θα κάψει έτσι κι αλλιώς, δεν το γλυτώνουμε ![]() |
το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι καταληγουν στο 0-30 γιαυτο το μοτερ αλλα σε ολους καιει λαδι και με το παραπανω αποτι καταλαβα.
εχει κανεις δοκιμασει (απο αυτους που καινε με 0-30) καποιο αλλο να μας πει αν καιει με τον ιδιο ρυθμο? |
Απλα ειναι τα πραγματα, εχεις βάλει παραπανω απο το κανονικο. |
με το λαδι που χρησιμοποιεις, με την ελπιδα θα μεινεις στο τελος ![]() |
με το λαδι που χρησιμοποιεις, με την ελπιδα θα μεινεις στο τελος ![]() |
Το λάδι που προτείνει η μαμά πεζό είναι το 0/30 για όλες τις χώρες του κόσμου Κ εναλλακτικά 5/30 αλλά τα έχουμε πει Κ το ξέρουμε.. για αλλαγή λέει κάθε 20.000 έχει δει κανείς μοτέρ εσωτερικά πως είναι με αλλαγές κάθε 20.000 Κ κάθε 30.000? Μόνο το δείκτη λαδιού να δει κανείς θα καταλάβει την διαφορά από ένα μοτέρ με σωστό λάδι Κ σωστές αλλαγές. Η πεζό Κ η κάθε πεζό την ενδιαφέρει να πουλάει τα προϊόντα της και να είναι ανταγωνιστικη γιατί πουλάει μαζικά οπότε θεωρητικά θέλει αραιή συντήρηση. Μέχρι τα 2, 3 πρώτα χρόνια ζωής του μοτέρ που έχει ευθύνη η εταιρία όλα καλά αν σπάσει Κ κάνα μοτέρ μπορεί να αλλαχτεί Κ όλα οκ μετά τα 50.000, 60.000 που η ευθύνη είναι δική μας ποίος πληρώνει? Κ ποίος κερδίζει? Οπότε ο καθένας ανάλογα τις ανάγκες του συντηρεί το αμάξι του σωστά προλαμβανοντας Κ όχι απαραίτητα ακριβότερα από ότι λέει το μανουαλ Κ έχει το κεφάλι του ήσυχο κατά κάποιο τρόπο..
Αυτά τα ολίγα.. Α Κ κάτι άλλο. Το λάδι είναι απλά το μέσο για να μπορεί να δουλεύει ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης με τα σημερινά δεδομένα σε υλικά κατασκευής ενός κινητήρα που δεν έχει εξελιχθεί πάρα ελάχιστα σε σχέση με το χθες Κ το προχθές. Οι επόμενες γενιές δεν θα το έχουν καν ανάγκη αλλά μέχρι τότε θα τα αλλάζουμε τακτικά Κ θα τα καίμε κιόλας! |
αν τα κανει σε ταξιδια δεν ειναι προβλημα ![]() |
Εγώ έχω κάνει 6500 km μετά την επισκευή με 0W30 Total και έχω κάψει 300 με 350 ml. Επειδή στα 7500 θα αλλάξω λάδια υπάρχει πρόβλημα στο να μένει το αμάξι χωρίς τα ml που του λείπουν? |
Πω πω φριτέζα είναι το ρημάδι σου ![]() ![]() |
Atmovat έγραψε: |
Καλησπέρα επανέρχομαι με το γνωστό πρόβλημα.
Νομίζω πως είμαι ο πρωταθλητής πλέον στην κατανάλωση λαδιού. Μιλάμε για 600ml σε 300 χλμ αν είμαι σωστός |
Νομίζω πως είμαι ο πρωταθλητής πλέον στην κατανάλωση λαδιού. Μιλάμε για 600ml σε 300 χλμ αν είμαι σωστός |
reselie-206 έγραψε: | ||
1ον Ο πρωταθλητής είμαι εγώ και δεν δέχομαι αντιρρήσεις.Οι υπόλοιποι είστε γατάκια ![]() Όποιος το αμφισβητεί τα ελέγχουμε με στοίχημα 500ε ή 1 σετ μεγάλα μπέκ. ![]() 2ον Πιθανώς τα "καίς" απο αλλού τα λάδια ή έχεις σπάσει και δε το έχεις πάρει χαμπάρι ![]() |
ήμουνα σημερα σε εξουσιοδοτημενο peugeot, και οι αλλαγες κινητηρων (μεσα στην εγγυηση) πανε συννεφο
εκεινη την ωρα παραλαμβανανε 2 (ένα για 207 και ενα για 3008) και ηταν άλλες 3 άδειες κουτες απο μοτερ , δλδ ειχανε μπει ήδη τα μοτερ και ολα αυτα απο υπερβολικη καταναλωση λαδιου οπως μου ειπαν ![]() |
Ποιος λογικος ανθρωπος θα ξανα επερνε THP ?????????? ![]() Ενα παντελως αχρηστο και αναξιοπιστο μοτερ... 1. καθε τοσο χρονισμο , και πληρωνε βιδες, τσιμουχες, τενετωτηρες.... 2. καθε αλλο τοσο βουλωμενες βαλβιδες ... και ξαναπληρωνε... 3. καταναλωση λαδιου τρελη που καποια στιγμη οπως λες θα αναγκασει για ολικο ανοιγμα... εκει το χερι παει βαθια στη τσεπη γιατι να το παρεις παλι????? ειναι λογικα ολα αυτα? Η μηπως ειναι αποδεκτο να ανοιγεις μοτερ στα 50 και 70.000 km ????? Ποιος θελει να βασανιζεται ετσι χωρις λογο και αιτια.... |
nickgreek έγραψε: |
γεια σας παιδες,εχω 207 1.6 120 αλογα.εδω και 7 χρονια που το απεκτησα είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλα τον τελευταιο καιρο καιει πολλα λαδια.περιπου 1 λιτρο στα 1000 χιλιόμετρα.γνωριζει κανεις τι κανουμε σε αυτην τη περιπτωση? |
1. καθε τοσο χρονισμο , και πληρωνε βιδες, τσιμουχες, τενετωτηρες... |
Έχω bt εφαρμογή και βάζω τα τοταλ 5w40 τα οποία μου τα τσιμπάει λίγο.Άν πάω σε 0w30 θα έχω μεγαλύτερη κατανάλωση λαδιού? |
Lalakis207 έγραψε: |
Pipi βάλε Total 5w30 δεν παίζει να σου κάψει σταγόνα εγω είχα βάλει τα Castrol 0w30 και μου εκαψε λίγο λαδάκι στο τέλος και γι εμένα μην βάζεις άλλη μάρκα λαδιον στο μοτέρ μας τα Total είναι οτι πρέπει ..!! |
Το 5w30 Total ειναι το χειροτερο λαδι μην λεμε οτι θελουμε. |
Σου έκαιγε απο την αρχη 500 με 1 λίτρο λάδι και το άφησες έτσι βρε φίλε δεν πήγες στην Peugeot να τους εεε τι γίνεται εδώ με το μοτερ ..!! |
Δούλεψε το quartz 9000 όπως εγώ μετά την ανακατασκευή και θα δεις διαφορά. Το 5-39 της τοταλ στο δικό μου αμάξι δεν αντέχει καθόλου, ωστόσο το βάζουν στα ατμοσφαιρικά αυτό. Ο μηχανικός μου Γρηγόρη μου είπε να βάλω ότι λέει η Peugeot καιεέβαλα ? 0w30 με τη λογική εάν μετά από κάποια km τσιμπήσει λίγο να παμε σε 5w30. Τα δικά σου χιτώνια δεν ήταν όπως τα δικά μου γι αυτό σε πήγε σε 5-30 απευθείας. |
Όντως Σακη δεν το είχα προσέξει να σου πω την αλήθεια :p Τώρα το αμάξι είναι κομπλέ ; |
Σε παρακαλώ να μιλάς πιο καλά για τα χιτώνια μου ![]() Τι να σου πω αν άλλα λέει σε εσένα και άλλα σε έμενα δεν φταίω εγώ,και εγώ για 0W30 του ειπα και μου ειπε οχι 5w30 λεει η peugeot το 0w30 ειναι πολυ λεπτό.Καλά τωρα κουβέντα να κάνουμε,το πρόβλημα δεν ειναι στα λάδια, αλλού είναι. |
αυτο που λεει ο βαγγελης,οτι δηλαδη τα facelift μοντελα δεν καινε μπορει να το επιβεβαιωσει και αλλος κατοχος? Αδυνατω να πιστεψω οτι ελυσαν ως εκ θαυματος το προβλημα απο το 2010 και επειτα. |
αυτο που λεει ο βαγγελης,οτι δηλαδη τα facelift μοντελα δεν καινε μπορει να το επιβεβαιωσει και αλλος κατοχος? Αδυνατω να πιστεψω οτι ελυσαν ως εκ θαυματος το προβλημα απο το 2010 και επειτα. |
Θα είμαι ένας από τους τυχερούς μάλλον Ακη ..!! ![]() ![]() |
3η αλλαγη λαδιων σημερα και εξακολουθω να μην εχω απωλειες.
μεχρι τωρα ειχα 5-30 πλεον εβαλα 0-30 για να δουμε.... |
0W30 δεν φορανε τα ρημαδια μας απο το εργοστασιο? |
saikoe_39 έγραψε: | ||
Ξεκίνησες με 5-30 συνέχισε με αυτα....εκατσες το εστρωσες με αυτα και τωρα βαζεις τα 0-30 για ποιο λογο.????(να κανες το ανάποδο θα ειχε μια λογικη) |
ναι |
Mono AEK έγραψε: | ||||
Ξεκινησα με 0-30 οπως ειπαν και τα παιδια |
saikoe_39 έγραψε: | ||||
και ομως κανεις λαθος... ![]() ![]() |
saikoe_39 έγραψε: |
δλδ 3 αλλαγες μια 0-30 μια 5-30 και ξανα 0-30...να φταντασω και διαφοτερικη μαρκα..??? αχ κουζινετακια ![]() |
Οχι psa είναι η συνεργασία..
Η peugeot λέει ριχνε total ελφ κλπ.... η bmw λέει ριχνε καστρολ... Το συμπέρασμα δικο σου... |
volvos έγραψε: |
gia να ακριβολογουμε το μοτερ το σχεδιασε συγκεκριμενος οικος στην αυστρια, που ολοι ξερουμε ποιος δουλευε εκει... για λογαριασμο των δυο εταιρειων και με βαση τις οδηγιες τους. |
απο εκει και περα το οτι ο καθε ενας πηρε τα σχεδια και τα εδωσε στη γραμμη παραγωγης του δε παει να πει οτι το σχεδιασε και το κατασκευαζει διαφορετικα απο τον αλλο. αυτα ειναι για καθυστερημενα παιδακια που παιζουν με τις λεξεις. |
Ας σταματησει η παραπληροφορηση 9χρονια μετα... |
δηλαδη μετα απο τοσα χρονια υπαρχουν ατομα που προτεινουν το 5-30 σαν πιο καλο??????????????
το αμαξι θελει 0-30. με αυτο ερχεται απο το εργοστασιο, αυτο πρεπει και να χρησιμοποιεις ΑΥΣΤΗΡΑ με βαση τις οδηγιες του κατασκευαστη του μοτερ. Αν βαλεις 5-30 δε καταστραφηκε το συμπαν ουτε ειναι εκτος προδιαγραφων ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και το προτεινουν μονο αν καιει λαδι ή σε ειδικες συνθηκες. Αν γνωριζετε ΕΠΙΣΗΜΑ κατι διαφορετικο να το γραψετε με αποδειξεις. Το τι κανει ο καθε ενας στο μοτερ του (αναλογα ποσο πειραγμενο ειναι και σε τι κατασταση) ειναι δικια του ευθυνη δεν υπαρχει λογος να παιρνετε κοσμο στο λαιμο σας. Και εγω στο 206 εχω φορεσει απο 0-30 εως 10-60 επειδη ημουν μαλ**ας και πειραματιζομουνα και το μοτερ εχει 220000χλμ και καιει μισο με ενα λιτρο καθε 10000χλμ. Αυτο δε παει να πει οτι ξερω τι κανω ουτε οτι ισχυει πως οτι και να βαλεις δε θα καψει το μοτερ |
Kαι προφανως εχεις προβλημα επικοινωνιας για αυτο δε καταλαβαινες τι σου λεμε.
Εδω μιλαμε για μαμα μοτερ με 20-30000 χλμκ και οχι για 40 κιλα ροπη. Ειδες κανα βαγγο ή τασο να ρωτανε για λαδια? το να λέτε σε καποιον με δυο ετων αμαξι να αλλαξει κ να βαζει 5αρι ειναι βλακωδες. οσον αφορα το θαναση οποιος εχει διαβασει ξερει... |
Παιδες παιζει να μου αναψει λαμπακι λαδιου και να θελει κοντα στο 1.5Λ για να φτασει φουλ?Μου τσιμπαει γενικα 300-600 ανα 1κμ(αναλογα ποσο κοντα στην αλλαγη) αλλα πρωτη φορα μου εβγαλε λαμπακι και ηθελε 1.5λ να γεμισει. |
αποψη μου οτι μπορει να λεει ετσι η πεζο αλλα μονο φυσιολογικο δεν ειναι.
(αν δεν το ελεγε η πεζο σκεψου ποσες αντικαταστασεις επρεπε να εχει κανει...) |
Η κατανάλωση λαδιού στους ΤΗΡ 99,9% δεν έχει σχέση ούτε με το τι λάδι βάζετε καημένα μου παιδιά. Και τηγανόλαδα να βάλετε, πάλι το ίδιο θα γίνει.
Αν τυχόν βάλετε πολύ παχύρευστο λάδι θα μαμηθεί το σύστημα του μεταβλητού και θα σέρνεται όλο το μοτέρ. Αν βάλετε πολύ ψιλό λάδι, θα περνάει πιο εύκολα από τους οδηγούς βαλβίδων, το τουρμπο και τα ελατήρια εμβόλων και έτσι θα καίγεται. Πιθανόν να δει κανεις μια ιδέα περισσότερες αναθυμιάσεις. Δεν τόλμησε κανένας να πει ότι έτσι είναι η Mahle και έτσι ήταν η γραμμή παραγωγής των κινητήρων. Κάποιοι καίνε παραπάνω, κάποιοι καίνε λιγότερο. Δεν είναι τυχαίο που και τα δικά μας και τα Μινι καίνε όλα. Έτσι κι αλλιώς όλοι καίνε λίγο γιατί είναι άμεσου ψεκασμού, απλώς δεν το έχουν δει ακόμα. Τώρα εις ότι αφορά την ανάμιξη με τους κινητήρες Prince, AVL λέγεται η εταιρεία που τους εξέλιξε για τις άλλες που τον αγόρασαν. Από όσο γνωρίζω ο καλός μας Θανάσης δεν είχε σχέση μαζί τους παρόλο που είχε σχέση με ένα άλλο κέντρο εξέλιξης κινητήρων στο εξωτερικό. Τώρα βέβαια έχω και τον Σάμερ που πιστεύει ότι η κατανάλωση λαδιού είναι θέμα προγράμματος. Υπάρχει και αυτή η άποψη. Μακάρι με ένα πρόγραμμα να μπορούσαμε να αλλάξουμε τις ανοχές του κινητήρα, αλλα δυστυχώς ακόμα δεν γίνεται αυτό. Οι απόψεις είναι σαν τις κ_λ_τρυπες. Όλοι έχουμε κι από μια. |
σημασία έχει να μην παίζεις συνέχεια με το ιξωδες και τις μάρκες... |
volvos έγραψε: | ||
τσσσσσσσσσ στελιο μου νευρακια? τι στο καλο καθεσαι και λες ΓΡΑΠΤΩΣ 1 το πρωι? καταρχην κατι εχεις μπερδεψει με τα τσιγαρα τα prince και το προτζεκτ, πραγμα λιγο περιεργο γιατι ειδικα ΕΣΥ εχεις μιλησει χιλιαδες φορες με θαναση. Οποτε αν ειναι ετσι να του μεταφερω του παιδιου να ξερει οτι τον λες μυθομανη και οσα εχει γραψει κατα καιρους ψεματα. no prob. Για τα λάδια τώρα.... Πέρα από τον mr kolotouba Saikoe Που οταν τον στριμωξαμε μας ελεγε "κοιτατε τι λεω τελευταια γραμμη, εγω μιλαω για μοτερ με 40κιλα" ακομβιωτα... οποτε δεν εχει νοημα να ασχολουμαι με την προσωπικη εμπερια ενος κοντρακια οταν εδω μιλαμε για σχεδον στοκ μοτερ.... απο εκει και περα δεν ειδα ΚΑΝΕΝΑ να γραφει οτι με το 0-30 θα σταματησει να καιει λαδια. ακομα και αλβανος κοντρακιας που ψηφιζει χρυση αυγη... ξερει οτι οσο πιο ΧΟΝΤΡΟ ειναι ενα λαδι τοσο ΛΙΓΟΤΕΡΟ καιει. το να λετε ομως στο κοσμο βαλε 5-30 για να μη σου καιει λαδι και ειδικα σε αμαξια σχεδον ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ειναι το λιγοτερο που μπορω να πω ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ. και ειδικα οταν βλεπετε αμαξια που εχουν 0-30 με λιγα χλμ και αντι να τους προτεινετε να αγοραζουν λαδια απο σοβαρο μαγαζι και οχι τηγανελαια τοταλ απο το λαμπριανιδη και να τα αλλαζουν πιο συχνα... εσεις τους προτεινετε να πανε σε 5-30 γιατι εσας δε καιει σταγονα. α ναι ξεχασα εσας ειναι 40κιλα η .... Οποτε στελιο μου για να συνοψισουμε ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ξανατονιζω σε καινουργιο αμαξι σου λεει 0-30 αυστηρα. τωρα κατα τη διαρκεια της χρησης και της ...ροπης σου, αν εσυ θες να πας σε 5-30 δικαιωμα σου αλλα καλο ειναι να μη το κανεις αν δεν υπαρχει λογος... τωρα αν οι etuners ξεπερασαν το r&d της μαλμπορο παω πασο. Επισης οποιος δεν ειναι αγραμματος μπορει να διαβασει τα specs του καστρολ 5-30 που λετε και να δει οτι μιλαμε για παρα πολυ λευπτορευστο 5αρι που πλησιαζει τη λογικη των 0-30 και το οποιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα 5-30 που βαζουν στις αντιπροσωπειες και γενικα ο καθε πικραμενος που θελει να γλυτωσει λεφτα από τη συντήρηση... Αρα οταν λετε οτι βαζετε 5-30 να εξηγειτε στον καθε ασχετο ποσο εχει αυτο το λαδι και γιατι δεν ειναι συγκρισιμο με το 5-30 του σαικοιλ με 20€ που τον στειλατε να βαλει και να "προστατεψει" καινουργιο μοτερ... Βεβαια εσυ στελιο στο ενα σημειο λες οτι δεν εχει σχεση με το μοτερ το λαδι και αλλα φταινε και μετα μας λες οτι φταει η μαλε αρα ουσιαστικα προτεινεις εμμεσως πλην σαφως να παμε σε 5-30 για να πιασουμε τις ανοχες της μαλε. Αποφασισε παιδακι μου μας μπερδεψες και προσεχε μη σε βγαλουν και εσενα μυθομανη... Τελος οσον αφορα τα προγραμματα δε ξερω εσεις τι λετε αλλα εγω εχω δει κατακορυφη αυξηση της καταναλωσης σε αμαξια οταν ...σπασανε! lol Περα απο την πλακα, αμα ο αλλος σου εχει ενα προγραμμα του ΚΩΛΟΥ με πυρομετρο στο θεο και αβανς τσιου και εσυ το παρεις και ανεβοκατεβαινεις κοφτες το μερκουρη μια χαρα θα καψει λαδακι και ας φοραει και 10-60 καστρολ... Εν τελει το R&d ειναι σαν τις πο$#$τσες...ολοι νομιζουμε οτι την εχουμε μεγαλυτερη απο τον κατασκευαστη. |
Αντιθέτως, η AVL είχε και έχει την πλήρη ευθύνη για αυτό το κομμάτι έρευνας και εξέλιξης. Θέλετε μήπως να τους ρωτήσουμε κατευθείαν για να βεβαιωθείτε (γιατί ξέρω ένα παλικάρι από εκει μέσα καλή ώρα, έναν λεβέντη που δεν είναι Έλληνας όμως); |
Ξέρετε κανένα κατασκευαστή που να στέλνει τον κινητήρα του για δοκιμές μετά την κυκλοφορία; |
reselie-206 έγραψε: |
Το ποιντ είναι οτι όποιος ΘΕΛΕΙ να ασχοληθεί σοβαρά με το συγκεκριμένο μοτέρ μπορεί να το συμμαζέψει πάρα πολύ. Αυτό προυποθέτει χρόνο και χρήμα φυσικά.
Όποιος θεωρεί οτι είναι χαμένα χρήματα ας το αφήσει με τη κατανάλωση λαδιού , στο κάτω κάτω δεν έγινε και κάτι αμα συμπληρώνεις και 1 λίτρο ανα 5μηνο... ![]() |
George S έγραψε: |
το δικο μου καιει κατι λιγο ![]() |
nickgreek έγραψε: |
παιδια τι θα κανουμε με αυτά τα λαδια?1 λιτρο καιει στα χιλια χιλιόμετρα,δε παει άλλο θα αρχισω να βαζω το λαδι στο ρεζερβουάρ.εξωτερικος μαστορας η να αλλαξω κινητηρα η να αλλαξω αυτοκινητο.η αληθεια είναι ότι δεν θελω τιποτα από τα δυο να κανω.το ρεκτιφια μου λεει ότι είναι πεταμενα λεφτα γιατι μετα από μερικους μηνες θα αρχισει παλι τα ιδια.εχει κανει κατι καποιος από εσας και αν ναι το πρόβλημα λυθηκε?ειναι κριμα να μην υπαρχουν αλλα προβλήματα κ το μοναδικο μελανο σημειο να είναι ότι καιει λαδια. |
nikolasr200 έγραψε: |
...μου γράφει ενα παλικάρι από Αγγλία, ότι έβαλε στην πίσω pcv ένα δοχείο αναθυμιάσων και στην μπροστά pcv ελεύθερη να τα πετάει στην ατμόσφαιρα και όχι μέσα..και ότι πλέον καιει ελάχιστα λάδι..
πως μπορεί κάτι τέτοιο να έει βοηθήσει την κατανάλωση? επίσης κάτι χαζό..υπάρχει κάποιο "κολπο" για τον έλεγχο του λαδιού? μου έχει τυχει να δω το "check oil" και στο δείκτη του λαδιού να βλέπω κανονικά λάδι στην πάνω μπίλια.. αλλά παρόλα αυτά να μου πουν ότι ήθελε συμπλήρωμα και ότι τα ίχνη πάνω στην πάνω μπίλια είναι από το "μέσα-έξω"... έτσι όπως είναι σκουρόχρωμος δεν δίνει σαφή εικόνα |
nikolasr200 έγραψε: |
...μου γράφει ενα παλικάρι από Αγγλία, ότι έβαλε στην πίσω pcv ένα δοχείο αναθυμιάσων και στην μπροστά pcv ελεύθερη να τα πετάει στην ατμόσφαιρα και όχι μέσα..και ότι πλέον καιει ελάχιστα λάδι..
πως μπορεί κάτι τέτοιο να έει βοηθήσει την κατανάλωση? επίσης κάτι χαζό..υπάρχει κάποιο "κολπο" για τον έλεγχο του λαδιού? μου έχει τυχει να δω το "check oil" και στο δείκτη του λαδιού να βλέπω κανονικά λάδι στην πάνω μπίλια.. αλλά παρόλα αυτά να μου πουν ότι ήθελε συμπλήρωμα και ότι τα ίχνη πάνω στην πάνω μπίλια είναι από το "μέσα-έξω"... έτσι όπως είναι σκουρόχρωμος δεν δίνει σαφή εικόνα |
ανοχες μετρησε ο μαστορας στον κορμο ή πηγε με το ματι? Για την καταναλωση δεν γνωριζω να σου πω αλλα εχω την εντυπωση οτι καποια παιδια που το εχουν σφυρηλατο βαζουν χοντρο λαδι, 5/40 νομιζω. |
Καλά δεν λες χοντρό το 540....αλλά δεν είναι ανάγκη...μια χαρά είναι και το 530
Φίλε μου ήξερες ότι το όχημα σου είναι σφυρηλατο;;;;η τώρα το μαθες; |
και επειδη πλησιαζει η ωρα για το 3ο ετησιο σερβις μου ειπα να μετρησω τα λαδια
φοραω τα τοταλ κουαρτζ ενερτζι 0-30 κι εχω 26.000 χλμ (μοντ.2012) και ειναι Φ.Π.Ε. τα μετραω λοιπον και τι να δω? εξακολουθει να μην καιει λαδια ο thp μου! ξαναπηρα λοιπον τα ιδια (5 λιτρα 60 ευρω εναντι 25 που τα ειχα παρει περσι) και συνεχιζουμε.. |
και επειδη πλησιαζει η ωρα για το 3ο ετησιο σερβις μου ειπα να μετρησω τα λαδια
φοραω τα τοταλ κουαρτζ ενερτζι 0-30 κι εχω 26.000 χλμ (μοντ.2012) και ειναι Φ.Π.Ε. τα μετραω λοιπον και τι να δω? εξακολουθει να μην καιει λαδια ο thp μου! ξαναπηρα λοιπον τα ιδια (5 λιτρα 60 ευρω εναντι 25 που τα ειχα παρει περσι) και συνεχιζουμε.. |
nikolasf έγραψε: | ||
Θέλω να μου πεις αν δεν σου καίει και μετά τα 36000χλμ ![]() |
το προβλημα με τα 5-30 της total βρισκεται στο γεγονος οτι ειναι λαδι για fuel economy και στη προσπαθεια αυτη εχουν πολυ χαμηλο δεικτη HTHS το οποιο δεν ειναι και οτι καλυτερο μαλον... Δεν ειναι ολα τα 5-30 το ιδιο, σαφως υπαρχουν και πολυ καλυτερα..... |
stef, ποια 120 περνεις? F20? |
stef, ποια 120 περνεις? F20? |
stef80 έγραψε: | ||
Ναι, f20 120i msport auto. Εχω ηδη παραγγειλει τα total. ![]() |
Το δικο μου δηλαδη που εχει καψει περιπου 350ml castrol edge σε 3000χλμ να μην το πως ουτε του δεσποτη?? ![]() ![]() |
Το δικο μου δηλαδη που εχει καψει περιπου 350ml castrol edge σε 3000χλμ να μην το πως ουτε του δεσποτη?? ![]() ![]() |
Sonus έγραψε: |
καλώς σας βρήκα παιδιά!!!!!!!!!!
Είμαι περήφανος κάτοχος ενός Peugeot 308GT 175hp....Kαι μου καίει λάδια...γαμώτη....Ανα 3500km θέλει μισό λίτρο συμπλήρωμα....σήμερα μου κάνει κάτι άλλο όμως ενώ μου βγάζει ένδειξη ότι θέλει λάδι δείχνει ότι έχει μέσα λάδι....έκανα και Reset(έβγαλα πόλο μπαταρίας) αλλά τα ίδια....καμιά ιδέα??? |
Tελικά έλειπε ένα λίτρακι....Είναι φυσιολογικό να πίνει τόσο?1 με 1,5 λίτρο αν 4500km? |
καλώς σας βρήκα παιδιά!!!!!!!!!!
Είμαι περήφανος κάτοχος ενός Peugeot 308GT 175hp....Kαι μου καίει λάδια...γαμώτη....Ανα 3500km θέλει μισό λίτρο συμπλήρωμα....σήμερα μου κάνει κάτι άλλο όμως ενώ μου βγάζει ένδειξη ότι θέλει λάδι δείχνει ότι έχει μέσα λάδι....έκανα και Reset(έβγαλα πόλο μπαταρίας) αλλά τα ίδια....καμιά ιδέα??? |
Εχω κανει 1000 χλμ μετα απο αλλαγη καδενας και φρεσκα λαδια total. Εχω την εντυπωση οτι τα καιει πιο γρηγορα απο τα castrol edge fst. Ποσα περιπου ml εμπειρικα ειναι αυτα?
![]() ![]() ![]() |
akis1976 έγραψε: |
1/2 litro.Αλλά για να είσαι σίγουρος συμπλήρωσε για να δεις ακριβώς ποσο είναι. |
Τοσο πολυ? ![]() |
Τοσο πολυ? ![]() |
puglover έγραψε: | ||||
|
περιπου 300 ml σε 1500 χλμ τελικα. Πηγα αντιπροσωπεια και μου συμπληρωσαν. Μαλιστα ενα λιμοκοντορος ηθελε να μου χρεωσει και ολοκληρο λιτρο. Ρε μεγαλε του λεω πριν 2 βδομαδες μου χρεωσατε 5 λιτρα και το αμαξι παιρνει 4,25. Οποτε μου συμπληρωσε οσο ελειπε απο καποιο ανοιχτο μπουκαλι και μου εδωσε και το υπολοιπο με 200ml μεσα.
EDIT: Και κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση. Εκεινη την ωρα που πηγα ξεφορτωναν ενα φορτηγο με κουτες μονολιτρα shell hellix ultra. Προφανως τα βαζουν στα σερβις των προσφορων για αυτοκινητα ανω της πενταετιας κλπ. |
περιπου 300 ml σε 1500 χλμ τελικα. Πηγα αντιπροσωπεια και μου συμπληρωσαν. Μαλιστα ενα λιμοκοντορος ηθελε να μου χρεωσει και ολοκληρο λιτρο. Ρε μεγαλε του λεω πριν 2 βδομαδες μου χρεωσατε 5 λιτρα και το αμαξι παιρνει 4,25. Οποτε μου συμπληρωσε οσο ελειπε απο καποιο ανοιχτο μπουκαλι και μου εδωσε και το υπολοιπο με 200ml μεσα.
EDIT: Και κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση. Εκεινη την ωρα που πηγα ξεφορτωναν ενα φορτηγο με κουτες μονολιτρα shell hellix ultra. Προφανως τα βαζουν στα σερβις των προσφορων για αυτοκινητα ανω της πενταετιας κλπ. |
Εκτος αν περιμενες οτι δεν θα καψει ![]() ![]() ![]() |
Παντως δεν ξερω ποσο κακο μπορει να εκανε το 5-30 στους κινητηρες μας (να ναι καλα οι αντιπροσωπειες που μας ξεκινησαν με τετοια), αλλα πλεον οσες εταιριες λαδιου εχω κοιταξει (total, elf, motul) στις εφαρμογες τους oil finder, για τον ΤΗΡ δινουν μονο 0-30.
Εντυπωση μου κανει που η castrol γι αυτο το μοτερ λεει οτι δεν εχει λαδι που να ταιριαζει στις απαιτησεις του κατασκευαστη... ![]() |
salex έγραψε: | ||
Εεεεεεπ. Για μισό λεπτό. Όταν η Castrol έδινε στην Mini λάδια για τα R56 με κινητήρες 1.6Τ, τότε ήταν όλα ωραία και μέσα στις προδιαγραφές τους! Για τα Peugeot δεν κάνουν μάλλον επειδή είναι στη μέση η Total (που τυχαίνει να είναι και μέγας χορηγός όλων των εκδηλώσεων motorsport PSA). Οι προτιμήσεις των κατασκευαστών έχουν να κάνουν με τις εκάστοτε εμπορικές συμφωνίες με τις εταιρείες λιπαντικών. Πάντως, αν δοκιμάσεις να βάλεις σε δουλεμένο μοτέρ ΤΗΡ λάδι 0-30, θα παρατηρήσεις ότι η κατανάλωση λιπαντικού αυξάνεται σημαντικά. Δεν είναι θέμα ποιότητας, είναι θέμα ρευστότητας. Σε σχετικά καινούργιους κινητήρες (<40.000χλμ) οι ανοχές είναι μικρές και δεν επηρεάζεται η κατανάλωση - η φθορά είναι ελάχιστη εως ανύπαρκτη. Δοκίμασε το ίδιο σε έναν κινητήρα με 100.000χλμ+ και τα αποτελέσματα είναι αμέσως ορατά. Όλα τα έδρανα μέσα στον κινητήρα αποκτούν φθορά με τη χρήση. Όσο περισσότερη χρήση έχει το μοτέρ, τόσο πιο παχύρευστο πρέπει να είναι το λάδι που χρησιμοποιείται, για να αποζημιώνει τις αυξανόμενες ανοχές και να κρατιέται σε καλή κατάσταση ο κινητήρας. Με λεπτόρευστο λάδι κινδυνεύεις μόλις μεγαλώσουν οι ανοχές λόγω φθοράς σε έδρανα μπιελών/στροφάλου, να αρπάξουν και να καταστραφούν πριν καταλάβεις ακριβώς τί έγινε. Το λάδι δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας στις επιφάνειες εναντια στην τριβή. Όσο πιο παχύρευστο, τόσο πιο παχύ το φιλμ που δημιουργεί. |
tzakos 1 έγραψε: |
Μπράβο Στέλιο,σωραίος και μετράς.
Το δικό μου άραγε γιατί δεν καίει? |
135.000 έχω. |
Μετά τις 10.000 χλμ 250 ml και μετά τις 18000 άλλο τόσο.
Στις 20.000 χλμ αλλαγή. |
Δεν έχω κανέναν λόγο να σου πω ψέμματα.
Το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο με 70.000 χλμ,το είχε μηχανικός πελά της μου(εγώ του προμήθευα λιπαντικά),είναι του 2008,φούλ απο περιφερειακά και εξάτμιση,χωρίς πρόγραμμα. Μόλις το πήρα του έκανα καθαρισμό βαλβίδων με δικό μου υγρό,του βάζω κατά την προσωπική μου άποψη ένα απο τα κορυφαία λιπαντικά στην Ευρώπη αυτή την στιγμή,δουλεύει 80% επαρχιακό κύκλο και 20% αστικό,σε κάθε αλλαγή του βάζω 3,8 λίτρα,σταγόνα παραπάνω και το μαλακίζω κάμποσο. Δεν έχει γίνει ρεμπίλτ ποτέ,δεν έχει ανοιχτεί ποτέ,ούτε το ψευτοκάπακο να φανταστείς. Το ξέρουν απο εδώ μέσα,αρκετά άτομα. |
Εσύ τουλάχιστον ξέρεις τι έχω,ποιός το φτιάχνει,τι λιπαντικά χρησιμοποιώ και πόσο του τινάζω τα μπουριά. |
stevedek έγραψε: |
Εμένα αν και πουσαρισμένο μέχρι τώρα (40.000km) δεν καίει πάνω από 1/2lt κάθε 10.000km ... |
Υ.Γ Ραλλίστα,έχει και gl 4 η 200άρα.Αυτήν φοράω.Το μόνο που δεν κάνω είναι να παραπληροφορώ. Φιλικά. Τέλος το θέμα απο μένα. |
peugeot207cc έγραψε: |
Έχω 180.000 χλμ και μου καίει 1 λίτρο στα 1000 χλμ περίπου (Total 5-30). Θα το γυρίσω σε Total 5-40 να δω τι θα κάνει... |
τπτ δεν θα κανει |
christos_99 έγραψε: |
Στου θειου μου το 207GT εχει πελαγωσει ο ανθρωπος... πριν κανα χρονο τον εκαιγε γυρω στα 1λτ/3000km με 5-40, εκανε 2-3 αλλαγες με 10-40 χωρις να δει διαφορα στην καταναλωση.
Πριν κανα μηνα ηρθε η ωρα του για λαδια, ρωταω Γκαγκασταθη τι να βαλουμε προτεινει να δοκιμασουμε motul 5w40 8100 να δουμε πως θα παει, βαζει λοιπον motul κι εχει καψει 0,5λτ/1000km ηδη... Σκετη αποτυχια... Να δοκιμασουμε Total Ineo 5W40 η να παει κατυεθειαν σε castrol 0W30, 5W30, 0W40 οπως προτεινει η castrol στο site της για ta Mini R56.?? |
Αν δε του ριχνει ξυλο το 5w40 ειναι τζαμπα χοντρο παντως |
Castrol edge titanium 5-30 LL ή castrol edge titanium 5-30 C3 ![]() |
Pezakias207 έγραψε: | ||
Εγώ έχω βάλει τα 5-30 LL γιατί μου είπαν ότι είναι νεότερη έκδοση και περιλαμβάνει και το c3 μέσα.. Τώρα παραπάνω δεν ξέρω. Πάντως δεν έχω κάποιο θέμα. Όλα καλά και δεν τα καίει εύκολα, τουλάχιστον σε μένα |
|
Rallyestas έγραψε: | ||||||
αν δεν κανω λαθος επειδη εχει τυχει να πεσει στα χερια μου το συγκεκριμενο καστρολ λαδι, ειναι και c3...απλα ειναι καινουριο και το γραφουν LL. απο πισω ομως λεει acea C3...οποτε ειναι το ιδιο... |
makis106 έγραψε: | ||||||||
|
vatos έγραψε: |
εμένα καίει σίγουρα !! (207 rc μαμα )
πόσο δεν ξέρω τώρα άρχισα να το μετράω γιατί το πήρα used μου είπε ο προηγούμενος μια κατανάλωση αλλά ανάθεμα και αν λέει αλήθεια ! στο θέμα τώρα είναι οτι το πάρκαρα πεζοδρόμιο μια μέρα και άναψε λαμπάκι να δω τα λάδια το ποτίζω ένα λίτρο 5-30 castrol edge και χρειάστηκε 2 ώρες σχεδόν για να σταματήσει να παραπονιέται οτι δεν έχει λάδι !!!! σε όλους τόσο πολύ αργεί να το καταλάβει ; |
εμένα καίει σίγουρα !! (207 rc μαμα ) |
το ποτίζω ένα λίτρο 5-30 castrol edge και χρειάστηκε 2 ώρες σχεδόν για να σταματήσει να παραπονιέται οτι δεν έχει λάδι !!!!
σε όλους τόσο πολύ αργεί να το καταλάβει ; |
Pezakias207 σωστή ποσότητα έβαλα απλά άργησε πάρα πολύ να την διαβάσει
1 λίτρο του έβαλα όταν άναψε λαμπάκι ! το θέμα είναι έκανα χθες ταξίδι 400km με φουλ ζέστη έξω και AC συνέχεια και το αμάξι έκλασε πάνω του ! εκτός οτι από φουλ ο δείκτης έπεσε ένα δάχτυλο ( που δεν έχω ιδέα πόσο είναι αλλά λογικά πρέπει να παίζω στο ένα λίτρο ανα 1000κμ ![]() που δεν ξέρω αν είναι στα όρια του προβλήματος η όχι !! ) το αμάξι από τη ζέστη χέστηκε πάνω του, μέχρι και depollution system fault πέταξε και άρχισε τα missfires και στη μέση του πουθενά απλά το έσβησα λίγο και μόλις ηρέμησε με πήγε κανονικά χωρίς πρόβλημα ![]() ![]() περίεργο αμάξι γενικά πάντως... |
akis1976 έγραψε: |
1l/1000km έχεις περάσει κατα πολυ στο να ειναι στα όρια του προβλήματος... Επειδή ειπες οτι τωρα το πηρες δεν ξερω αν ξέρεις τι εχει κανει ο προηγούμενος,χρονισμό εχει κανει?καθαρισμό? μπουζι ποτε άλλαξε?πολλαπλασιαστές? Επειδή σε γενικές γραμμές το αμαξι δεν ειναι περίεργο απλα όπως καθε αμαξι εχει καποια συγκεκριμένα πράγματα που πρεπει να προσέχεις/κανεις συντήρηση,εγω θα πρότεινα να διαθέσεις ενα ποσό και να τα κανεις ολα μαζι σωστα, σετ χρονισμού,ελατήρια βαλβίδων,τσιμουχακια,καθαρισμός,μπουζι,πολλαπλασιαστες. |
vatos έγραψε: | ||
από χρονισμό το αμάξι πρέπει να είναι καλά τουλάχιστον ltft στο torque δεν έχει τρελά νούμερα πολλαπλασιαστές μου είπε οτι άλλαξε 2 αυτός ποιούς πότε κανείς δεν ξέρει γιατί η peugeot απλά πάταγε σφραγίδες στο βιβλίο δεν έγραφε τι κάνανε και γενικά αυτός πρέπει να ήταν παρτάλι θα άνοιγε καπό μόνο άμα φώναζε το αμάξι... καθαρισμό δεν ξέρω σίγουρα αλλά για 175 άλογα το αμάξι δεν το λες ![]() τουλάχιστον με τα άλογα που έχω οδηγήσει εγώ αυτό είναι πολύ πολιτισμένο... πόσο κόστος ειναι περίπου όλα αυτά που λες ; σετ χρονισμού,ελατήρια βαλβίδων,τσιμουχακια,καθαρισμός,μπουζι,πολλαπλασιαστες. |
αχα ! ωραία ! δεν βλέπω να ηρεμήσω δλδ ![]() θα αρχίσω να παίρνω προσφορές στην Αθήνα όταν γυρίσω αν τα καταφέρει το αμάξι ![]() ![]() Ευχαριστώ ! |
ναι μωρέ νταξ απλά τώρα επειδή είναι καινούριο used και με πιάνουν τα νεύρα μου
παρήγγειλα μια τετράδα bosch πολλαπλασιαστές από το ebay 130 ευρώ new, μπουζιά τι παίρνουν αυτά να πάρω και μια τετράδα και τα υπόλοιπα όταν με το καλό βρω χρόνο και χρήμα 153 χιλιάδες έχει το αμάξι το πρόσεχε ο προηγούμενος πάντως... πάνω το αμάξι τώρα έχει για πολλαπλασιαστές 1 bosch, 2 delfi & 1 μαρκα άγνωστη :p |
salamanque_207 έγραψε: |
Τις ιδιες λαλακιες κανουμε οι περισσοτεροι που αγοραζουμε μεταχειρισμενο. Για 1000€ λιγοτερα αγοραζουμε το πρωτο παρταλι που βρισκουμε μπροστα μας και στο τελος πληρωνουμε τα τριπλασια για να το κανουμε αμαξι. |
Καλο θα ειναι παντως να μετρηθει η συμπιεση του κυλινδρου με το σπασμενο ή να κοιταχτει με μικροκαμερα για να δεις σε τι κατασταση ειναι. αν εχει κανει ζημια θα επιβαρυνει και τη καταναλωση λαδιου.
Μην πας δλδ να καθαρισεις βαλβιδες ενω στην πραγματικοτητα απο ζημια στον κυλινδρο ή υπερβολικη καταναλωση λαδιου θα πρεπει να λυσεις κεφαλη, τσαμπα λεφτα. τις καθαριζεις μετα καλυτερα οταν θα ειναι λυμενο, θα γινει και πιο σωστα. |
Τα πιρακια θα τα ακουγες. μαλλον φτωχο μιγμα ή μπουζι με πολλες χιλιαδες χλμ. ή και τα δυο... |
![]() πήρα αυτά τελικά 4 x https://www.antallaktikaonline.gr/bosch/675190 4 x https://www.antallaktikaonline.gr/ngk/7007754 155 ευρώ όλα μαζί |
salamanque_207 έγραψε: |
Που το βρισκεις αυτο?? Ουτε σε ενα skroutzoμαγαζο δεν πωλειται.. Τι περιμενεις τωρα απο ρωσικα λαδια?? Αν το κριτηριο ειναι το κοστος τοτε εχω να προτεινω gm dexos2. Πολυ συντομα θα το δοκιμασω να δω πως "καθεται" σε THP και θα γραψω εντυπωσεις. 25€ το 5λιτρο αγορα και αλλαγη καθε 6000χλμ το πολυ. |
Nik_psa έγραψε: |
Tιμές από τον αντιπρόσωπο είναι 6500-7000 ολοκαίνουργιο στο κουτί του κορμό-καπάκι μόνο
Ανακατασκευής μέσα από την Peugeot Γαλλίας 4000-4500 στο κουτί του και δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ανακατασκευής (άνετα περνάς για καινούργιο) Αυτό που είχε ενδιαφέρον είναι κάποιοι με μεταχειρισμένα είχανε φέρει από ξεστοκάρισμα μοτέρ (καινούργια ή ανακατασκευής κανείς δεν ξέρει) και τα δίνανε κοντά στα 3000 αλλά δε νομίζω να υπάρχουν ακόμα.. Επίσης δεν μπορεί να σου πει κάποιος με σιγουριά ότι δεν θα αρχίσει να ξανακαίει μετά από μερικές δεκάδες χιλιόμετρα πάλι λάδια.. |
Oversize πιστόνια
Μπιελες Μεγαλύτερο τούρμπο Λέω εγώ μια ιδέα... |
κοιτα οι λυσεις αυτες στοιχιζουν συμφωνω
αν θες ποιο οικονομικη λυση ξεκινα με το να αλλαξεις μαρκα στα λαδια δοκιμασε πχ castrol 0-30 να δεις πως θα παει αν συνεχιζει να καιει πηγαινε σε κατι πιο χοντρο πχ 5-30 και ουτω καθεξης (η προταση μου ηταν μεταξυ σοβαρου & αστειου καθως μιλαγες για αγορα μοτερ που στοιχιζει ακομα πιο πολυ και δε μειωνει το κινδυνο να εχεις τα ιδια παλι) υ.γ. μια καποια καταναλωση λαδιου ειναι φυσιολογικη σε κινητηρες αμεσου ψεκασμου |
μετά την αλλαγή σετ χρονισμού και μαντεμιού/σωληνάκι λαδιού |
Συνολικά μαζί με μεγάλο service και αλλαγή ενος πολλαπλασιαστή πήγε περιπου 1000 |
Τσιμούχες εκκεντροφόρων..;
Μιλάς σοβαρά ή μπερδεύεσαι; |
broulis έγραψε: |
Δυστυχώς καίει...
1 λαμπάκι στα 35.000χλμ και όσο περνούσε ο καιρός μεγάλωνε η κατανάλωση όσπου έφτασε στα 50.000χλμ να ανάβει check κάθε 1.000 χλμ. |
Έχει κάπου αλλαγή γλώσσας?
Γιατί με το δυσλεκτικο γκουγκλ δε κατάλαβα Χριστό εγώ |
Παίδες καλημέρα. Χθες έκανα beaute στο αυτοκίνητο και έλεγξα λάδια...Παίδες μπορώ να πω ότι άλλαξα λάδια πριν 4000 χλμ και έχει κάψει γύρω στα 150ml μόλις. Όλα αυτά μετά την αλλαγή του σετ χρονισμού, ενώ πριν έκαιγε τον πάτο του. |
500 περίπου πήγε το σετ χρονισμού με 5 lt λάδι φλάντζα καπακιού τσιμούχες εκκεντροφόρων. Αυτά όμως δεν τα έκανα στην αντιπροσωπεία. |
Παίδες καλημέρα. Χθες έκανα beaute στο αυτοκίνητο και έλεγξα λάδια...Παίδες μπορώ να πω ότι άλλαξα λάδια πριν 4000 χλμ και έχει κάψει γύρω στα 150ml μόλις. Όλα αυτά μετά την αλλαγή του σετ χρονισμού, ενώ πριν έκαιγε τον πάτο του. |
christos_99 έγραψε: |
στο GT του θειου, δοκιμασαμε castrol edge 5w40, μεχρι στιγμης του χει καψει 3λτ στα 5k... ενω total quartz kai motul x-cess (ολα 5w40) τα επινε νερο 1λτ/1000km.
απο μαγαζι στην Πυλαια (Θεσσαλονικη), οπου ο ανθρωπος ειναι αρκετα χρονια στον χωρο των λιπαντικων εκ των εσω, εξυπηρετικος, συζητησιμος και προθυμος να βοηθησει μου ανεφερε χαρασκτηριστικα ποτε ξανα castrol, παροτι ηταν διαθεσιμα στο καταστημα. Λογο εισαγωμενων στην Ελλαδα ειναι αγνωστου προελευσεως χωρας παραγωγης των λιπαντικων καθαρα για την βασικη πρωτη υλη, επεκταθηκαμε και στα εισαγωμενα απο ιταλια, σκοπια, βουλγαρια, τουρκια, πακισταν, κινα. Προτεινε λοιπον να δοκιμασουμε το λιπαντικο της Bardahl XTC 5W40 (καλυπτει API SN/CF και ACEA A3/B4) και μαζι να χρησιμοιποιησουμε το προσθετο της ιδιας εταιρειας maxi compression σε 2 δοσεις, το μισο με την 1η τοποθετηση των bardahl και το υπολοιπο μολις αναψει chek με το συμπληρωμα. Χωρις ωστοσο να εγγυηθει κατι, παρα μονο ισως λιγο περιοριστει. Σε απολυτα νουμερα μεχρι τωρα συμπληρωνει ~6λτ/10k χλμ κι εχει αγανακτησει οπως ολοι. Το πως θα παει θα το δουμε στην πορεια κι ας ελπισουμε να ειναι ευχαριστο. Επειδη δεν παρακολουθω το thread ισως εχει αναφερθει καπου, υπαρχει καποιος που εχει δοκιμασει bardahl με θετικα ή αρνητικα αποτελεσματα.? |
Δεν φταινε απαραιτητα τα λαδια που καιγονται αλλά η κατασκευη/σχεδιαση των κωλoπιστονιων του thp σε συνδυασμο με τα κωλoλάδια που εβαζε η Lion μαζι και οι περισσοτεροι ιδιοκτητες.
Οχι οτι τα Castrol αξιζουν(για πεταμα ειναι) αλλά... |
Τα πιστονια των thp ειναι σχεδιασμενα με πολυ μικρες ανοχες.
Ναι,ΟΚ,ωραια μεχρι εδω... Η διοδος ομως του λαδιου,απο την οποια ρεει το λαδι εσωτερικα της "φουστας" που "σκουπιζει" το ελατηριο του λαδιου(την γνωστη "ξυστρα"),ειναι πολυ μικρη. Σε συνδυασμο με τις αυξημημενες θερμοκρασιες,το λαδι κρυσταλοποιειται,βουλωνει την συγκεκριμενη διοδο διαφυγης και το λαδι μενει εγκλωβισμενο αναμεσα σε χιτωνιο και φουστα πιστονιου.Οπως ειναι φυσικο,λογο θερμοκρασιων,καιγεται,με οτι συνεπαγεται αυτο. Αυτη ειναι η κατασκευαστικη ατελεια των thp,πραγμα που δεν εχει βελτιωθει,και φυσικα συνεχιζει να υφισταται ως προβλημα με ολο και πιο εντονα συμπτωματα,οσο χειροτερο ειναι το λαδι. Ιδανικα δηλαδη θα επρεπε να μπαινει κατι με πολυ χαμηλη ρευστοτητα(ιδανικα μηδενικο βασικο ιξωδες) και να αντεχει πολυ σε θερμικα φορτια,δηλαδη 40-50-κλπ. |
Στελιο ωρες-ωρες με αυτα που καμια φορα διαβαζω εδω ή σε αλλα παρεμφερι τοπικς νομιζω οτι τα γραφεις επιτιδες μονο και μονο για να αρχισω να ξανασχολουμαι... ![]() Την καλημερα μου σε ολα τα παιδια ![]() |
dimidimi έγραψε: |
Αν δεν κανω λαθος στο τοπικ για τα λαδια ηταν πολλοι αυτοι που προτειναν 0-30,,,και απο το site της total αυτο εδινε για thp150,,να σου πω ηταν και λιγο λυση απελπισιας,,μπας και,,αλλα δεν,,
το ενα συνεργειο που μιλησα απο οτι ειδα κι ολας απεξω εχει μεγαλη εμπειρια στα μοτερ αλλα το 850 μου εχει κατσει καπως... |
μαζι με καδενα μιλαμε για 1100 ευρω,,,αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η διαφορα στην τιμη,,,ο ενας 800 με ολα κομπλε ελατηρια κυλινδρων κτλ( εκει να δεις τι εχω ακουσει σημερα) ο αλλος 850 χωρις καδενα χωρις ελατηρια,,,με βλεπω να πηγαινω αρχικα για χρονισμα ,καθαρισμο, καδενα ,,,να δω καταναλωσεις και μετα βλεπουμε,,αν κι αυτο μου μοιαζει λιγο ημιμετρο παλι,,, |
Αν δεν κανω λαθος στο τοπικ για τα λαδια ηταν πολλοι αυτοι που προτειναν 0-30,,,και απο το site της total αυτο εδινε για thp150,,να σου πω ηταν και λιγο λυση απελπισιας,,μπας και,,αλλα δεν,, |
ναι το ξερω για το χρονισμα αλλα κανει κατι κρατηματα ,κομπιασματα το μοτερ,,εκτος κι αν ειναι απ την βρωμα,,, |
"alexandros 207 Rallye"η
Δεν ειναι απο την βρωμα αυτο Αλέξανδρε αυτά τα κομπιάσματα μου τα κάνει ενίοτε και εμένα...πιστεύεις ότι οφείλονται σε κατανάλωση λαδιού; |
οσο για λαδι αν δε μου ξεφυγε κατι γτ ξαναδιαβασα κανα τριωρο τα ποστ για 5-40 με βλεπω στα χιλιομετρα μου,,απλα προσπαθω να καταληξω ποια βρισκω πιο ευκολα γενικα,,total,castrol η motul,,αν καποιος εχει να προτεινει κατι ευπροσδεκτο,, |
Σήμερα λαμπάκι πάλι...μετά απο 2.360χλμ.
Πάνω από το όριο που δίνει η εταιρία δηλαδή 0,5lit / 1.000χλμ αλλά η κατανάλωση λαδιού είναι γεγονός...και λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα... Δεν θέλω να μπλέξω με σφυρίλατα κτλ...Θα συμπληρώνω μέχρι να το πάρω στο χέρι...και τότε βλέπουμε... |
Το λαδι ειναι υγεια,δεν παχαινει ομορφαινει |
broulis έγραψε: | ||||
Χαχαχαχα....Ωραίος |
Τα πάντα στην κεφαλή εννοείς ή και από κάτω; |
εμένα πάντως αφού το έσπασα και το κάναμε όλο σφυρί πάνω κάτω
ο Παυλίδης με ξεκίνησε με 5-30 νομίζω ! |
εμένα πάντως αφού το έσπασα και το κάναμε όλο σφυρί πάνω κάτω
ο Παυλίδης με ξεκίνησε με 5-30 νομίζω ! |
action_peugeot έγραψε: |
Τη ελατήρια έβαλες στα έμβολα ?
Με τα γνήσια σίγουρα θα έχεις κατανάλωση λαδιού. |
Giannis307 έγραψε: | ||
5-40 to 5-30 htan gia το break in |
Downhill έγραψε: |
το δικο μου 308gt του 2009 καιει τα ίδια εδω και 6 χρόνια χωρίς να χειροτερεύει η κατασταση. Δηλαδή οταν βαλω φρεσκα λαδια καιει 1λτ ανα 3000-5000χλμ και οταν περασω τα 6000 χλμ γινεται 1λτ ανα 1000χλμ.
|
ασε τα 0-30 της τοταλ και συμπληρωνε. ψυχολογικο ειναι το θεμα. καποια στιγμη θα καρβουνιασει θα σφιξει ψηλα κ τοτε ανησυχεις τινθα κανεις. το να αλλαζεις λαδια δεν θα σου προσφερει τιποτα σημαντικο |
πριν απαντήσω διαβασα τι έγραψες.
το ψυχολογικό εγκειται στο οτι α) ειναι κουραστικό να βαζεις 1 λιτρο καθε 2000χλμ, β) είνια ντροπιαστικό να σηκώνεις το καπώ με το 5λιτρο λάδι στα χερια και επιμένω, το να βαλεις χοντρότερα λαδια δεν θα κανεις κατι απλα θα καλύψεις για λίγο το πρόβλημα. στην περίπτωση των 5-30 δεν κανεις μεγαλη ζημιά γιατί και αυτά προβλέπονται απο τον κατασκευαστή. Βεβαια οταν το κάνεις θα δείς οτι και αυτή η λύση δεν ειναι καμιά δραματική βελτίωση. οποτε ανακεφαλαιώνω. κρατας 0-30, κατα προτίμιση τοταλ, συμπληρώνεις οποτε χρειάζεται και κρατας το τουρμπο σου ασφαλές. Οταν καρβουνιάσει αρκετα και δεις οτι δεν παει σκεφτεσαι τι θα κανεις. Σε καθε περίπτωση οι επιλογές δεν ιενια να αλλαξεις λαδι αλλα αν θα το κρατήσεις ή θα το δώσεις. |
vansak έγραψε: |
εγώ μετά από 140000 χλμ και 9 χρόνια στο 1.6 gt ανέβηκα (πάρα πολύ) σε ιξώδες λαδιού και αν χαλάσει (που δε θα χαλάσει) σκασίλα μου και θα πάω για άλλο όχημα. 2000 είναι πολλά χρήματα γιατί πάλι θα καίει ... γνώμη μου. μέχρι στιγμής είμαι 2,5 λίτρα στα 7500 από 1 λίτρο στα 1200-1500. |
arj1383 έγραψε: |
Ζητώ συγνώμη εξ αρχής εαν βγαίνω εκτός θέματος καθώς δεν έχω 1,6 αλλά το 1,4 ωστόσο η κατανάλωση λαδιού είναι και σε εμένα αρκετή. Λόγω δουλειάς κάνω 100+ χλμ κάθε ημέρα και πλέον η προσθήκες λαδιού είναι αρκετά συχνές.
Τις προάλλες άλλαξα λάδια λόγω του σέρβις και χτές συμπλήρωσα περί τα 400ml έπειτα απο 1150 χλμ. Γενικά όμως το 1 λίτρο λαδιού μου το καίει στα 1200-1500 χλμ. Ο μηχανικός μου πρότεινε ρεκτιφιε (κλασσικά) και ενα κόστος 1700 με 2000 €. Δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει καθώς δίνοντας το αμάξι και βάζοντας αυτά τα χρήματα παίρνω άλλο. Το ερώτημα είναι : Υπάρχει εμπειρία σχετικά με το πόσο αντέχουν τα μοτερ μας και πως εξελίσεται η κατάσταση? Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί χοντρή ζημιά στον κινητήρα με ότι αυτό συνεπάγεται? Εννοείται πως σε αλλαγές και συμπληρώματα λαδιού είμαι τακτικός. |
recife_rallye έγραψε: |
Να με συγχωρεις γι αυτο που θα πω αλλα ο μηχανικος σου ειναι κινδυνος για τη δημοσια υγεια!Με τετοια τιμη που σου εδωσε θα παθουμε καμμια καρδιά ![]() Λογικα για να εχεις τετοια καταναλωση στο 14αρι σου,εχεις το ep4 οποτε τραβας και συ τα ιδια που τραβανε ολοι οι ιδιοκτητες των ep6 και ep6dt κλπ. Το κυριως προβλημα ειναι σε 2 σημεια ΚΑΙ σ αυτον τον κινητηρα. Δε νομιζω πως υπαρχει λογος να επισκευθεις την Αθηνα για να το κανεις ![]() 4-5 πραγματακια χρειαζεται με συνολικο κοστος περιπου 1000-1200ε μαζι με την εργασια του ρεκτιφιε(μονο σε εργασια για την κεφαλη) και του συνεργειου αλλαζοντας σχεδον τα παντα απο τσιμουχες-φλαντζες κλπ. Τωρα πως εβγαλε αυτο το ποσο που σου ειπε,ενας Θεος ξερει ![]() |
Rallyestas έγραψε: |
ναι και γω σκεφτομαι να μην βαλω παλι 0w30 μιας και στις 3000 να μην αναψει το check, λογικα μεχρι τις 4000 το πολυ θα αναψει...εδω δυο φορες αναψε πολυ νωριτερα...απλα ελεγα μηπως εφταιγε το λαδι και να επαιρνα απο αλλου...αλλα με αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα, δεν νομιζω οτι εφταιγε το λαδι...αφου ολοι σχεδον καινει 1 λιτρο κοντα στις 2000 χλμ. λεω να ανεβω στην επομενη επιλογη που δινει η peugeot για να δω μηπως θα εχει διαφορα...(εστω της ταξης να καιει το λιτρο στις 5000 και οχι στις 2500)...ετσι και αλλιως δεν κανω και παραπανω χλμ ετησιως....δεν εχω αφησει ποτε λαδι πανω απο 4500 χλμ μεσα...μαλλον για 5w30 με κοβω να πηγαινω...σε 5w30 υπαρχει καποιο που ειναι ''κορυφη'' για τον thp σε σχεση με τα υπολοιπα? σε προηγουμενες σελιδες ειδα που ελεγαν για το castrol edge 5w30 το αντιστοιχο του 0w30 που εβαζα δηλαδη...να παω σε αυτο? ή υπαρχει κατι αισθητα καλυτερο για τον thp se 5w30? (παρεπιπτοντος δεν εχει τρομερες διαφορες που το κοιταξα με το 0w30 ) πρεπει να ειναι λιγο πιο χοντρο λαδι...οχι τρελα πραγματα...αυτο ειναι το βασικο ερωτημα, σε 5w30 προς τα που κοιταω για να μαι κομπλε? να δω το καστρολ ή αλλο? |
Το λιπαντικο δεν ειναι φαγητο, να δοκιμασεις μια μπουκια να πεις μ αρεσει ή οχι
Πρεπει να κανετε 2 αλλαγες τουλαχιστον με το ιδιο λαδι και μετα να κρίνετε Στην 1η αλλαγη εχετε μιγμα απο το νεο και το παλιο λαδι Στην 2η αλλαγη αρχιζει και μενει μονο του το νεο λαδι |
DimiP έγραψε: |
να κανω μια "χαζη" ερωτηση
αντι να αγοραζω ενα ενα λιτρο το λαδι και να συμπληρωνω οποτε χρειαζεται , σκεφτηκα να παρω ενα 4λιτρο (και πιο οικονομικο ειναι και να εχω το κεφαλι μου ησυχο) μπορει να "αντεξει" το λαδακι απο τη στιγμη που θα ανοιχθει και για ποσο καιρο; τιθεται καποιο θεμα οξειδωσης ; τιθεται θεμα να χανει τις ιδιοτητες του μετα απο χ μηνες ; με λιγα λογια απο τη στιγμη που θα ανοιξει το μπιτονι ποσο μπορει να κρατησει; |
christos_99 έγραψε: | ||
Αν ειναι καλα κλειστο το καπακι και το φυλαξεις σε αποθηκη για να μην το βλεπει ηλιος και με ξηρο μερος χωρις υγρασια κλπ, βγαζει ενα χρονο, αλλα κι αυτη η πρακτικη μονο για συμπληρωμα καλυτερα. |
κανεις ;;; |
παιδια επειδη η καταναλωση λαδιου παει απο το κακο στο χειροτερο , λεω να δοκιμασω 5w40 αντι για το 5w30 που βαζω μεχρι τωρα.
κατι σε total, motul (η αλλο) εχετε να προτεινετε σε 5w40 ; (207 gt) |
Soultanos THP έγραψε: | ||
|