pugsang έγραψε: |
5.Τα ελατήρια δεν πρέπει να ξεπερνάνε τις 200-220 lbs γιατι μετα το νοικίζουμε σε νεφροπαθείς για να τους πέφτει η πέτρα. |
pezomania έγραψε: |
ΛΟΙΠΟΝ!
ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 1.6 16V, ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΨΟΓΑ ΜΕ ΤΑ EIBACH 3CM ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕΧΡΙ 3CM! KAI AYTO ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟΚΑΛΑΜΑ! ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΧΑΜΗΛΩΜΑΤΟΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΑ 1.4 ΚΑΙ 1.1 ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΟΥ 1.6 ΜΕ EIBACH 3CM! |
Vini,
Ουσιαστικά το μεγεθος αυτό μετράει την σκληρότητα του ελατηρίου και είναι lbs/inch (λιμπρες/ιντσα) Φαντάσου ενα ελατήριο με 10 σπείρες να στεκεται καθετο σε ενα τραπέζι.Αν βάλεις ενα βάρος 200lbs πανω στο ελατήριο και αυτο κατέβει η καθε σπείρα του 1 ιντσα τοτε εχεις ενα ελατήριο 200lbs/inch. Δες αυτά: http://www.turnfast.com/tech_handling/handling_springs.lasso http://www.turnfast.com/tech_handling/handling_springs2.lasso |
Vini,
Ουσιαστικά το μεγεθος αυτό μετράει την σκληρότητα του ελατηρίου και είναι lbs/inch (λιμπρες/ιντσα) Φαντάσου ενα ελατήριο με 10 σπείρες να στεκεται καθετο σε ενα τραπέζι.Αν βάλεις ενα βάρος 200lbs πανω στο ελατήριο και αυτο κατέβει η καθε σπείρα του 1 ιντσα τοτε εχεις ενα ελατήριο 200lbs/inch. Δες αυτά: http://www.turnfast.com/tech_handling/handling_springs.lasso http://www.turnfast.com/tech_handling/handling_springs2.lasso |
Vini,
Σωστοτατο σαν μετατροπή το αποτελεσμα αλλα μηπως ειναι λίγο? Για παραδειγμα τα μαμίσια ελατήρια του Rallye ειναι 180 lbs.Βεβαια παίζει ρολο και το ποσο προοδευτικά ειναι αλλα 140lbs μου φαίνεται λίγο. |
vini έγραψε: |
Tάσο ήρθε η περιβόητη SPORT ανάρτηση της PEUGEOT SPORT....και μάλλον είναι ΕΙΒΑCH-ΒΙLSTEIN.... Ηρθε και ο εγκέφαλος....ενημερώθηκα από το ΝΤΑΣΙΟ.... |
vini έγραψε: |
φίλε brouli σε καλωσορίζω στην παρέα μας! Χρήσιμα όσα μας λες και μάλλον είσαι ο μοναδικός με ελατήρια της VENTURA οπότε μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω....
|
Miltellas έγραψε: | ||
Τόσον καιρό που λέω ότι έχω βάλει Ventura σε ποιούς τα λέω; Πάμε πάλι λοιπόν, ανακεφαλαιώνοντας και προσθέτοντας, αν και θα έπρεπε να κάνω review (χρόνοοο, αγοράζω όσο-όσο, πουλάει κανείς); |
206Tomcat έγραψε: |
File Vini:
Φαντάζομαι πως τα ελατήρια που θα τοποθετήσεις θα είναι κοντήτερα από αυτά που έχεις τώρα (μιλάω για χαμήλωμα),οπότε θα ξέρεις ότι το πίσω μέρος θα πρεπει να το κουρδίσει ο μήχανικός για να χαμηλώσει και αυτό.Συνηθίζεται το πίσω μέρος να το χαμηλώνουν λιγότερο από το μπροστινό έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα όταν μπουν 5 άτομα μέσα στο αμάξι (Σε μένα που είναι -3,5cm εμπρός και 3 πίσω όταν μπουν 5 μέσα , οι πισω ρόδες μπαίνουν μέσα στο θόλο, αισθητικά πολύ ωραίο). Μετά από αυτά τα διαδικαστικά τα οποία πιστεύω οτι θα τα γνωρίζεις , άφού ετοιμαστεί το αμάξι θα σου (μάλλον) ζητήσουν να κάνεις 2-3 βόλτες στην περιοχή και να το ξαναφέρεις. Αυτό γίνεται για να κάτσει το αμάξι καλα στα ελατήρια και να ελέγξουν τυχόν προβλήματα .Μερικές φορές παρουσιάζονται προβλήματα στο κούρδισμα όταν δεν πίασουν καλά κάτι γρανάζια, εκεί χρειάζεται το αμάξι να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και να ξανακουρδιστεί.Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει πολύ συχνα οι τύποι τις περισσότερες φορές ξέρουν τι κάνουν.Μετά πέρνεις το αμαξάκι σου και φεύγεις.Θα σου ζητήσουν όμως να το ξαναπάς μετά από περίπου 500Km όπου το όλο στήσιμο θα έχει αφομοιωθεί από το αμάξι , για να του κάνεις μια ευθυγράμμιση (περίπου ενα μισάωρο) και τελείωσε η περιπέτεια σου |
DIMIP έγραψε: |
και μετα λενε τα eibach σπαστηρια...
vini, λες οτι δεν καταλαβες τιποτα απο λακουβες ετσι? μπραβο!!! αντε καλοριζικα και τα ελατηρια |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
VINI ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ :D ). ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΜΕΝΩΝ! ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΩΣΗΜΑΤΑ ![]() |
alexandros έγραψε: |
Φιλε Broylis κατι ακουσαγια λακουβες και Ηρακλειο-εισαι στην Κρητη? |
Τελικά δεν την γλύτωσα.Παω σήμερα να βάλω ελατήρια.γα** την τύχη μου γα**.Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι τοσο μαλ**ες που πουλάνε τα spax και σε βεβαιώνουν οτι συνεργάζονται με τα μαμα ελατήρια του Rallye.Αυτο βέβαια δεν ισχυει.Το υποψιαζόμουν οτι συμβαίνει κατι τέτοιο γιατι απο τη στιγμή που τα έβαλα ακουγα ενα περίεργο θόρυβο.Οταν ειχα συνοδηγό αυτός ο θόρυβος εξαφανιζόταν.Πηρα λοιπον τηλ στην Αγγλία και μου είπαν οτι τα συγκεκριμένα αμορτισερ θελουν ελατήρια χαμηλώματος ~2,5cm γιατι διαφορετικά το αμορτισερ λειτουργεί σε υπερέκταση με πρόωρη φθορά.
Αρα:Eibach Και δεν ήθελα να το χαμηλώσω ρε γα**το.Τέλος πάντων.Τώρα μου περισσεύει μια μπάρα ψαλιδιών.Μήπως την θέλει κανείς μη χαμηλωμένος με 30,00 Ευρά? |
PoLiThS έγραψε: |
Kalhmera kai apo mena...
Eimai ena katoxos enas 206 XS edw kai 3,5 xronia... (apo ta prwta dld) kai to autokinhtaki mou exei perasei ta xilia myria... tespa exei katalh3ei na foraei ena poly kalo moter apo Rallye 8v 1,6 diskofrena mprosta pisw ktl ktl... anarthseis...... loipon... Problhmata apeira eidika mprosta to 206 einai periergo kai dyskolo... alla h lysh bre8hke... Gia osous pistous tou teza xamhlwmatos h akolou8h lysh exei apsoga apotelesmata eite se anesh(analogika panta) kai se krathma (K.O.R.Y.F.H.). Elathria loipon ths Sparco 6ponta me amortiser 206 2,0 me tropopoihmena kalamia (kontema se torno kata 40-42mm).... pistepste me to exw etsi 6 mhnes twra kai den kanei kix.. kopanaei araia kai pou.. alla se egkarsies anwmalies pou akoma kai ena tsipaki 8a kopanouse opote katalavenete... Auta ta oliga apo emena:) |
sto kontema oso kontyneis to ena akribws to idio 8a kontineis kai to allo.. |
6cm den einai polla an ginei kai to swsto xamhlwma pisw pou sthn dikia mou periptwsh anerxetai se 4cm outws wste na krathsei thn gewmetria tou to autokinhto( to gnwsto mproumitisma) kai na mhn meiw8ei idiaitera h apostash tou mprostinou profylaktira ( to diko mou foraei ton megalo tou XS). |
Ston dromo prepei na koitame pantws apo pou pername kai na mhn ormame gia na exoume ton profylakthra mas akairaio (oi periorismoi tou xamhlwmatos) |
christhehealer έγραψε: |
Thank you Vini
Λες και ήσουν στο μυαλό μου. Πάνω που ξαναμπήκα στο forum να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω για την ανάρτηση της Peugeot Sport. ΄Oμως τι αμορισέρ προτείνουν; |
mporeite na me brisete anepifilakta pleon..... Kolhsa to moteraki mou... gia auto eixa meres na mpw mesa... paei to 8v Rallye apo ka8ara diki mou m*****a.... (den 8a epekta8w) .... en opsh megalyterou kinhthra gia thn wra ebala pali ton palio mou 1,4 8v me ta xtapodia tou ta kalamaria tou ta manitaria tou ktl ktl alla pleon to mwro mou senretai kyriolektika (akoma stribei kai frenarei gamata omws)
Peri anarthsewn panikos opws kai peri ore3ews koloky8opita... symfwna me dikes mou plhrofories to mprostino kit twn amortiser ths PST einai paromoio me to diko mou (mono pou to diko mou to eftia3a monos mou) tou testein tropopoihmena kalamia se amoritser 1,6/2,0 206 gia na douleyei to amortiser sthn swsth diadromh tou. 8a to pw akoma mia fora giati oi 6 pontoi einai yperbolikoi????? an prosexeis pws odhgas kai den eisai kynhgos lakoubas ola meli gala... enta3i pou kai pou akoumpaw alla xalali (kapoios eipe gia to karter... H gefyra ton psalidiwn einai akoma pio xamhla opws kai o profylakthras) ...... Paidia exw faei thn psyxh mou na psaxnw kai mono etsi douleyei swsta!! ti na kanw... na balw etairias gia na lew oti exw thn X anarthsh thn stigmh pou h dikia mou einai monadikh???? (PoLiThS patent) kai panw ap'ola douleyei oloswsta???? Symantiko einai pantws ti zhtas... egw to 8elw poly sfixto xwris na kopanaei kai etsi DEN kopanaei para mono einai sfixto.... den gernei den den den kai polla akoma DEN giati to exw prosegmeno stis antistreptikes alla kai sto xamhlwma wste na krathsei thn forma ths h anarthsh:) kati akousa gia meeting???? pou pws pote peste mou:) auta apo mena Nikolas |
Miltellas έγραψε: |
Επειδή θέλω να σεβαστώ τον χώρο του topic και να μην ξεφύγει από τα όρια της θεματολογίας του, παραθέτω μακροσκελή απάντηση-παράθεση απόψεων στον ChrisTheHealer σε άλλο topic που ταιριάζει περισσότερο στο θέμα.
Δείτε στο Γενικές Συζυτήσεις / Οδηγικές Αναζητήσεις Vini, :D έχω φτιάξει αναλυτική παρουσίαση των Ventura, και την παρέδωσα στον Sidobre. Εάν σας αρέσει και εγκρίνετε το ύφος κοινοποιήστε τη στο site. Τηρώ τις υποσχέσεις μου! ![]() |
alexandros έγραψε: |
Στο drive στην βελτιωση του 206 προτεινει χαμηλωμα οχι πανω απο 3 ποντους (και το τονιζει) |
Κατ' αρχήν το "springs" δεν είναι τύπος ελατηρίου αλλά σημαίνει ελατήριο. Για την ακρίβεια σούστα. Αυτό που προτείνει η Peugeot πιθανολογώ ότι είναι το Pro-Kit. Συγκρίνοντας το με αλλά site από μια έρευνα για suspension tuning. Και εδώ αρχίζει η πλάκα. Στο site της Eibach δεν έχει έλατήρια για Peugeot. Δεν μας έχει καν στις επιλογές στο application guide. Ψαχνοντας στα technical specifications δεν λέει πουθενά αν είναι γραμμικά ή μη γραμμικά. Αυτό θα το βρω γιατί τα γραμμικά και τα μη γραμμικά έχουν διαφορετικό σχήμα. Τα μεν είναι ισια και τα δε είναι πιο οβαλ ή το αντίστροφο. Άλλο κουλό. Όλα τα site λένε χαμήλωμα 30mm, η Eibach λέει 1.4" που επί 2,54 έκαστη ίντσα, μας κάνει 3,5 πόντους. Ποιον να πιστέψεις; |
Αυτό που προτείνει η Peugeot πιθανολογώ ότι είναι το Pro-Kit. Συγκρίνοντας το με αλλά site από μια έρευνα για suspension tuning. Και εδώ αρχίζει η πλάκα. Στο site της Eibach δεν έχει έλατήρια για Peugeot. Δεν μας έχει καν στις επιλογές στο application guide. Ψαχνοντας στα technical specifications δεν λέει πουθενά αν είναι γραμμικά ή μη γραμμικά. Αυτό θα το βρω γιατί τα γραμμικά και τα μη γραμμικά έχουν διαφορετικό σχήμα. Τα μεν είναι ισια και τα δε είναι πιο οβαλ ή το αντίστροφο. Άλλο κουλό. Όλα τα site λένε χαμήλωμα 30mm, η Eibach λέει 1.4" που επί 2,54 έκαστη ίντσα, μας κάνει 3,5 πόντους. Ποιον να πιστέψεις; |
Νίκο καλημέρα,
1ον:Κοίτα αν εχουν ξεράσει λάδια τα αμορτισέρ.Αυτο μπορείς να το δεις κοιτώντας ανάμεσα στο θόλο και το λάστιχο.Αν ειναι τελειωμένα θα εχει γεμίσει ολο το καλάμι λάδια.Αν ειναι στην αρχη το τέλους θα εχει λάδια στην ένωση του πιστονιού με τη μπουκάλα.Στη 2η περίπτωση πρέπει να σηκώσεις και την προστατευτική φούσκα για να εχεις καλύτερη αποψη. 2ον:Το αμάξι θα κοπανάει με το παραμικρό και θα εχει μια αίσθηση κυματισμού στις εγκάρσιες ανωμαλίες.Επίσης σε εντονες επιταχύνσεις 1η-2η το τιμόνι θα τραβάει εντονα δεξιά -αριστερά και θα εχει τρελλό τζόγο. 3ον:Θα αρχίσει να σε περνάει η ουρά με το παραμικρό |
Nίκο εσύ με τα eibach δεν έχεις (ακόμα) ανάγκη! Εγώ έχω κάνει γύρο στα 17.000χλμ και τα αμορτισέρ ακόμα καλά βαστούν ![]() |
1ον:Κοίτα αν εχουν ξεράσει λάδια τα αμορτισέρ.Αυτο μπορείς να το δεις κοιτώντας ανάμεσα στο θόλο και το λάστιχο.Αν ειναι τελειωμένα θα εχει γεμίσει ολο το καλάμι λάδια.Αν ειναι στην αρχη το τέλους θα εχει λάδια στην ένωση του πιστονιού με τη μπουκάλα.Στη 2η περίπτωση πρέπει να σηκώσεις και την προστατευτική φούσκα για να εχεις καλύτερη αποψη. |
2ον:Το αμάξι θα κοπανάει με το παραμικρό και θα εχει μια αίσθηση κυματισμού στις εγκάρσιες ανωμαλίες.Επίσης σε εντονες επιταχύνσεις 1η-2η το τιμόνι θα τραβάει εντονα δεξιά -αριστερά και θα εχει τρελλό τζόγο. |
3ον:Θα αρχίσει να σε περνάει η ουρά με το παραμικρό |
59.000 ΧΛΜ ΜΕ ΜΑΜΙΣΙΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ?????????????????
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pduke έγραψε: |
Ρε παιδιά τι κονι και μόνι!!!??
με 5 εκατοστά χαμήλωμα ούτε τα wrc δεν θα αντέξουν. Μίλτο άκουμε και πάμε μαζί μια βολτίτσα. Και σαργουδάκο στα κάρβουνα θα φας και καλοστημένο αυτοκίνητο θα έχεις.Και να σου δώσω έναν λόγο ακόμα για καταφύγεις σε συντηριτικότερη αλλά πιο σίγουρη λύση? σου δίνω:ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Ενταξη από την άλλη είσαι ξεροκέφαλος και πεισματάρης αλλά ρε φιλαράκο δες το κι αλλιώς,32 χρονών......πόσο θα τρέχεις ακόμα... παράτα το τιμόνι παπού!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
Χαλαρά με 5οντο αντέχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ!!!Ούτος ή άλλος στο δρόμο όλα τα 106 και saxo 5οντα είναι! Όσο για την ηλικία του Μίλτου συμφωνώ και επαυξάνω, ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ![]() |
pduke έγραψε: | ||
Μην ξεχνάς τους ελληνικούς δρόμους όμως και το επιπλέον βάρος του Μίλτου όπερ σημαίνει .....μμμμμ.......για να δούμε....... 7cm!!!!! |
Πάνο, θα βρεθούμε και θα δεις τώρα που άλλαξα αμορτισέρ πώς είναι! Πιστεύω ότι τώρα είναι 3,5πόντους. |
Το δεύτερο θέλει χρόνο: Να δω εάν πράγματι θα αντέξουν τους επόμενους μήνες και τα Reflex και τα De Carbon στην καταπόνηση του χαμηλώματος και στη συνεργασία με τα αμορτισεροφάγα ελατήρια της Ventura (αλλά και στην οδήγησή μου). Η γνώμη μου: Δείχνουν ότι θα αντέξουν, γιατί αντίθετα με τα μανίσια τα πάντα στην ανάρτηση δουλεύουν άνετα και αθόρυβα σε βαθμό που με κάνει να ξεχνώ ότι είμαι χαμηλωμένος!
Αναμείνατε για περισσότερα! |
Επίσης, παρά τα σκληρότερα αμορτισέρ πίσω (De Carbon Comfort) οι πίσω επιβάτες δεν χτυπάνε πλέον το κεφάλι τους (ρωτήστε την πεθερά μου) και η ανάρτηση δεν τερματίζει στα γιαμπ με πολλά (160-180χαω) παραμένοντας σφιχτή, συμπαγής και ακλόνητη. Η μούρη μπορεί να έχει ενδοτικότητα χάριν της άνεσης, αλλά ο κώλος κυριολεκτικά καθορίζει την κατευθυντικότητα και την ακρίβεια του τιμονιού! Αυτό το αισθάνομαι να συμβαίνει κάθε φορά που αλλάζω κατεύθυνση!! Αρχικά παίρνει η μούρη μιά μικρή κλίση (αυτό είναι πρωτίστως δουλειά των Ventura) και μετά... τραίνο.
... Ένα άλλο στοιχείο που άλλαξε είναι ότι το σλάλομ με 200+ είναι πλέον λίγο δύσκολη υπόθεση, γιατί εκεί τη νευρικότητα του σφιχτού κώλου, τα Monroe Reflex δεν δείχνουν ότι θα την τιθασεύσουν με χαω κοντά στην τελική! ... |
Εξάλου αν ήθελα να συμπεριφέρετε ώς focus θα έπαιρνα focus και όχι 206 ![]() |
Mπορεί η λύση των De Carbon να είναι πολύ καλή αλλά από όσο το έχω ψάξει τα Eibach συνδυάζονται καλύτερα με τα κίτρινα Koni και τα προτείνει και η αντιπροσωπεία των Eibach. |
Προς Vini: Την δοκιμή σλάλομ με 200+, φυσικά δεν τη δοκίμασα με την πεθερά μου μέσα. Με αυτήν μαζί δεν υπερέβηκα τα 180χαω και χωρίς να κάνω σλάλομ. 200+ μπορώ να πιάσω και στην Περιφερειακή, μόνος μου όποτε θέλω...
|
Μίλτο μου συγχώρα με ,αλλά νομίζω ότι υστερείς στο "Beta testing".Ο ενθουσιασμός σου σε παρακινεί να γράψεις "ενθουσιασμένες εντυπώσεις" πολύ νωρίς.
έχω άδικο? |
Και το πιθανότερο είναι ότι μόλις την κατακτήσω να τρέξω να φορέσω μπροστά τα De Carbon! Άλλο η Λογική και άλλο ο Έρωτας! |
όποιος βουτάει σε βαθιά και άγνωστα νερά παίρνει πάντα και εφεδρικό οξυγόνο. ![]() Άλλο η Λογική και άλλο ο Έρωτας! |
Λοιπόν, μόλις τώρα γύρισα από βόλτα με τον Miltella και οφείλω να ομολογήσω ότι ξεράθηκα. Aυτοκίνητο χαμηλωμένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει (λάστιχο στο ύψος του θόλου) και πέρασε από ανωμαλίες σαν χαλί, εκεί που το δικό μου χοροπηδάει σαν κατσίκι. Σημειωτέον ότι το δικό μου έχει τελείως μανίσια ανάρτηση. Για να γύρει σε στροφή ή να βουτήξει σε φρενάρισμα ούτε συζήτηση. |
Παιδί ε?όχι αστεία!!! 8) |
Προτείνεις μονροε δηλαδή? |
Ό Vini που έχει παραπάνω είναι πιο χαμηλωμένος και από τον Miltella. |
ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΤΟ!!!!!!!!!!!!!!! 8O 8O ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΙΞΙΜΑΤΑ?????????????? ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΈΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ????? ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ?????????????? ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() |
ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΤΟ!!!!!!!!!!!!!!! 8O 8O ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΙΞΙΜΑΤΑ?????????????? ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΈΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ????? ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ?????????????? ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() |
Vini έγραψε: |
Ο Chatasos μπορεί να πει...του έκανα ένα test review στο Κηφισό....και σε Αθηναικούς δρόμους.... ![]() ![]() |
chatasos έγραψε: |
Πάντως 80 ευρώ (τόσο κοστίζουν τα 2 μπροστινά αμορτισέρ) είναι σχετικά λίγα και ας αναγκάζομαι να τα αλλάζω πιο συχνά επειδή χρησιμοποιώ aftermarket ελατήρια. Αν στην πορεία δεν με ικανοποιεί η νέα ανάρτηση, τότε σκεφτόμαστε και την αλλαγή των αμορτισέρ. |
ΥΓ: Vini, θυμίσου σήμερα να δεις τι μάρκα είναι τα μαμίσια αμορτισέρ.... Μήπως είναι DeCarbon? |
Όπως είπα και στον Vini με PM, την Tετάρτη πρώτα ο Θεός (που δεν θέλει από ότι φαίνεται) πάω και 'γω για xamiloma pezomania.
Όλα καλά όλα ωραία, μόνο που δεν έχουν το κωδικό EW2204120 για το 206, αλλά κάποιον άλλο, τον οποίο δεν ρώτησα γιατί δεν με ενδιαφέρει, εγώ αυτά θέλω. Tο κουλό όμως ήταν η τίμη. 156 ευρώπουλα και σιγά μην τα δώσω. 105 είχε πληρώσει ο Vini, θα πληρώσω εγώ μετά από 5 μήνες 50% επάνω; Tους το είπα και μου είπαν, πάρτα από όπου θέλεις, και φέρτα να στα βάλουμε εμείς. Έτσι κι αλλοιώς δεν τα έχουν άμεσα διαθέσιμα. Aκούω τι να κάνω. Λύσεις εφικτές εντός τις εβδομάδας, ει δυνατόν και αύριο το πρωί, να τα βάλω. Eλατήρια θέλω, TΩPA TA ΘEΛΩ!!!! Aρκετά το κ@@@@λοβάρεσα. Chataso εσύ; |
Όπως είπα και στον Vini με PM, την Tετάρτη πρώτα ο Θεός (που δεν θέλει από ότι φαίνεται) πάω και 'γω για xamiloma pezomania.
Όλα καλά όλα ωραία, μόνο που δεν έχουν το κωδικό EW2204120 για το 206, αλλά κάποιον άλλο, τον οποίο δεν ρώτησα γιατί δεν με ενδιαφέρει, εγώ αυτά θέλω. Tο κουλό όμως ήταν η τίμη. 156 ευρώπουλα και σιγά μην τα δώσω. 105 είχε πληρώσει ο Vini, θα πληρώσω εγώ μετά από 5 μήνες 50% επάνω; Tους το είπα και μου είπαν, πάρτα από όπου θέλεις, και φέρτα να στα βάλουμε εμείς. Έτσι κι αλλοιώς δεν τα έχουν άμεσα διαθέσιμα. Aκούω τι να κάνω. Λύσεις εφικτές εντός τις εβδομάδας, ει δυνατόν και αύριο το πρωί, να τα βάλω. Eλατήρια θέλω, TΩPA TA ΘEΛΩ!!!! Aρκετά το κ@@@@λοβάρεσα. Chataso εσύ; |
Mε το Μίλτο θα βγούμε παγανιά μεσα στη βδομάδα.Ανέμενε Βόρειες τιμές.Θα βάλω κι εγω ,οπότε θα πέσει η τιμούλα.
Δώσε το οκ εσύ και τα άλλα άστα πάνω στους πάνω,τον Μίλτο και τον Πάνο...... ![]() |
Kαι να βγείτε και να μην βγείτε το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε. ![]() Aφού κάποιος εδώ μέσα δεν απαντά στα PM και θα έχει την γνωστή τύχη ![]() Γιατί ο Θεός συγχωρεί, το 206 Club Greece ΠOTE!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Παίρνω τηλέφωνο την Peugeot Sport, γιατί μου λέει ο αντιπρόσωπος, μπορεί να έχουν καλύτερες τιμές αφού λόγω των Rally αγοράζουν τα ελάτήρια με το κιλό. Tους παίρνω και αφού με έστελναν από τον Άννα στον Kαϊάφα, επιτέλους μιλάω με τον ανευθυνο-υπεύθυνο. Eλατήρια χαμηλώματος για 206 του λέω. H πρόταση της Peugeot Sport για το 206 θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου μου λέει. Eλατήρια Eibach του απαντάω, υπάρχουν και στους κωδικούς σας, μήπως έχετε ακούσει τίποτα παρεπιπτώντως; Πρώτη φορά το ακούω μου ξανααπαντάει, σας είπα η Peugeot Sport μπλα μπλα μπλα... Γκιόζηδες λέω ήσασταν από όταν ήρθα να ρωτήσω για το αυτοκίνητο, τώρα θα βελτιωθήτε; Kαι παίρνω τηλέφωνο την αντιπροσωπεία της Eibach. Πριν προλάβω να μιλήσω, ρωτάει η θείτσα "μοντέλο - χρόνο" και μετά πες ότι θες. 206 XS 1600 -2002 ψελίζω και μου απαντά πρώτη φορά το ακούω, δεν έχω ελατήρια. Tης απαντάω EW 2204120 σας λέει κάτι; Nαί μου απαντάει είναι για το απλό 1600 και δεν έχω τώρα. Aπό εβδομάδα. Tης λέω δεν έχω απλό 1600 και μου διαβάζει όλα τα μοντέλα του 206. Kάπου παίρνει το αυτί μου 206 S16 και της λέω όπα. Tι λέει εκεί; Kαι μου απαντάει EW 7025120. Δεν έχουν εισαχθεί ΠOTE ΣTHN EΛΛAΔA ΓIATI KANENAΣ ΔEN TA ZHTHΣE!!! Mόνο παραγγελία κοστίζουν 150 Eυρώ και αν τα θέλεις συντομα υπολόγιζε plus 30.000 μεταφορίκά για τον courier |
Αποτέλεσμα? Αποφάσισα και εγώ να τοποθετήσω ελατήρια Eibach με τα μαμίσια αμορτισέρ (εννοείται ότι αυτά τα άλλαξα λόγω ζημιάς μετά από 60.000 χλμ.) και αργότερα, ανάλογα με τα νέα συμπεράσματα που θα έχω βγάλει, ΙΣΩΣ να προβώ και σε αντικατάσταση των αμορτισέρ. |
Μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από την άνεση της ανάρτησης του Vini σε σχέση πάντα με την δική μου (η οποία όμως έχει φάει και 60.000 χλμ στην μάπα).
Το κράτημα μου φάνηκε αρκετά καλύτερο, αλλά και η άνεση στις ανωμαλίες ήταν πολύ πιο βελτιωμένη. Αποτέλεσμα? Αποφάσισα και εγώ να τοποθετήσω ελατήρια Eibach με τα μαμίσια αμορτισέρ (εννοείται ότι αυτά τα άλλαξα λόγω ζημιάς μετά από 60.000 χλμ.) και αργότερα, ανάλογα με τα νέα συμπεράσματα που θα έχω βγάλει, ΙΣΩΣ να προβώ και σε αντικατάσταση των αμορτισέρ. Πάντως 80 ευρώ (τόσο κοστίζουν τα 2 μπροστινά αμορτισέρ) είναι σχετικά λίγα και ας αναγκάζομαι να τα αλλάζω πιο συχνά επειδή χρησιμοποιώ aftermarket ελατήρια. Αν στην πορεία δεν με ικανοποιεί η νέα ανάρτηση, τότε σκεφτόμαστε και την αλλαγή των αμορτισέρ. ΥΓ: Vini, θυμίσου σήμερα να δεις τι μάρκα είναι τα μαμίσια αμορτισέρ.... Μήπως είναι DeCarbon? |
Moυ έστειλες PM Και σε άφησα έτσι????
μισό να δώ!!!! κατά τα άλλα: S16 είναι το Gti στη γαλλία ,γερμανία Η peugeot sport ετοιμάζει το 1.6 για τους 4τροχούς(εξου και τέλος του έτους) επανέρχομαι!! |
Chatasos έγραψε: |
7024.120 για το 1.6 του 98 και μετά
7025.120 για το S16 (1.6?), 2.0 του 99 και μετά |
Ωχ! Με κούφανες!!
Αμάν! Τι λές τώρα !; Τι λές τώρα!; |
Το χαμήλωμα το ήθελα και για λόγους αισθητικής 8) 8) 8)
Όταν το πάρω στα χέρια μου, θα μπορώ να δώσω και περισσότερες πληροφορίες. |
Πάντως ο κωδικός αυτός είναι για το 1600! Στην Eibach είχε πάρει και ο Νίκος και ούτε αυτοι ξέραν ότι υπάρχουν ελατήρια για 1600!!
Εγώ δεν έψαξα με κωδικό, πήγα στην αντιπροσωπεία που πήρα το αμάξι και ρώτησα τι ελατήρια θα μου έβαζαν αν το πήγαινα για χαμήλωμα. Και αυτοί μου είπαν τα eibach με τον κωδικό που σου είπε και ο vini ! |
6. Eάν πάρουμε σαν δεδομένο ότι έχω 1600 πρέπει να πάρω τα "7024.120" που τo χαμηλώνουν 30mm. Όμως κατά την μπροσούρα της Peugeot, το XS έχει την ίδια ανάρτηση με το GTI και άρα κάνουν και τα 7025.120, που το χαμηλώνουν 25mm!!!!!!!
|
δεν διαφωνώ απλά ενημερώνω ότι GT-GTi = 1150 κιλά XS 1.6 = 1125 πολύ μικρή η διαφορά,εκτος και αν όλα παίζονται στην κατανομή του βάρους.΄όλα αυτά από το βιβλιαράκι βέβαια |
Μπορεί να υπάρχουν και άλλες διαφορές στο μπροστινό σύστημα της
ανάρτησης, οπότε γι'αυτό έχουν βγάλει 2 διαφορετικά προϊόντα. |
1. Chris αν εννοείς για το PM που έστειλες σε μένα σου απάντησα αμέσως και μάλιστα είχε θέμα:
From: Vini To: christhehealer Posted: Mon Sep 02, 2002 11:46 am Subject: Re: Eλατήρια Πάντως μπορώ να στο ξαναστείλω... ![]() |
3. O κωδικός που έχω δώσει ρε παιδιά είναι κωδικός της LION!...! από την απόδειξη...σε άλλο σημείο μέσα στο topic έχω αναφέρει πως μπορείτε να βρείτε τον κωδικό προιόντος της EIBACH.... Είναι της μορφής που αναφέρει o CHATASOS παραπάνω....και για το 1600 είναι 7024.120 από 98 και μετά... |
4. Επίσης εγώ ποτέ δεν ανέφερα ότι πήγα στην PEUGEOT SPORT και ΔΕΝ πρόκειται να ΠΑΩ ποτέ γιατί μου ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ η CONDOR!!!! |
8. chris να σου πω ότι κωδικός για ελατήρια 1600 του 2002 δεν θα βρεις πουθενά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχουν....τα ελατήρια που φοράει το δικό μας είναι τα ίδια με αυτά του 1600 μετά το 1998... Πιστεψέ με το έχω ψάξει τόσο πολύ που μερικές φορές έγινα εκνευριστικός για ορισμένους σε καταστήματα... 8O 8O 8O |
Να παρέμβω και γω...
Το 2λιτρο έχει ακριβώς τα ίδια φρένα με το 1.6 16V εμπρός-πίσω. Τα αμορτισέρ είναι τα ίδια, πιστεύω και τα ελατήρια. Έχουν μικρή διαφορά βάρους. Τα δύο αυτά 206 είναι περισσότερο όμοια από ότι νομίζουμε... |
chatasos έγραψε: | ||
7023.120 (όπως λέει και το site της eibach) o κωδικός των ελατηρίων και ευελπιστούμε μέχρι αύριο να είναι τοποθετημένα.... |
4 αμορτισέρ + 2 ελατήρια + εργασία (+πίσω χαμήλωμα) = 400 ευρώ. |
chatasos έγραψε: | ||||
Έτοιμο το αμαξάκι με καινούργια αμορτισέρ (μαμίσια) και ελατήρια (eibach). Επίσης σήμερα ανακάλυψα ότι ενώ τα μπροστινά αμορτισέρ είναι διαφορετικά μεταξύ τους, δεν ισχύει το ίδιο και για τα πίσω που είναι ίδια. Χαμήλωσε λιγάκι (λιγότερο από ότι περίμενα) και είναι ελάχιστα πιο σκληρό στις ανωμαλίες. Φαντάζομαι με το καιρό θα κάτσει και λίγο ακόμα. Επίσης μου φάνηκε ότι τα φρένα λειτουργούσαν καλύτερα. Δεν το δοκίμασα όμως εκτενώς (15 λεπτά πρόλαβα μόνο), οπότε από εβδομάδα θα μπορώ να πω περισσότερα. 4 αμορτισέρ + 2 ελατήρια + εργασία (+πίσω χαμήλωμα) = 400 ευρώ. |
Από την εργασία ως τώρα ικανοποιημένος έμεινα (όχι στο max), αλλά όταν
ζήτησα και κάποια μικρή εκπτωσούλα, μου έκανε τα στραβά μάτια!!!! Άσε να το κυκλοφορήσω και λίγο ακόμα και βλέπουμε αν θα βγει τίποτα στην πορεία. |
Καλημέρα!
Μπορώ να διαφωνίσω?? χμμμ...υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα δύο: 1. Η μηχανή! Αλλο 118hp και άλλο 137hp....άλλο 1600 και άλλο 2000cc... 2. To gti έχει μεγαλύτερους δίσκους μπρος-πίσω οπότε έχει και διαφορετικά τακάκια... 3. Το gti έχει άλλο κωδικό προιόντος σε εργοστασιακά αμορτισέρ 4. To Gti έχει στάνταρ το ABS ενώ το 1600 όχι... 5. Και φυσικά το βάρος...όσο μικρή και αν είναι η διαφορά... Δεν αρκούν τα παραπάνω ώστε να υπάρχουν διαφορετικά ελατήρια?? ![]() ![]() |
christhehealer έγραψε: | ||
Καλορίζικα και καλοτάξιδα. Άντε και στα δικά μας. Αύριο 8) Πόσα κλικ χαμήλωσες το πίσω; 155 ευρώ τα ελατήρια (τιμή δικιά μου) 160 ευρώ τα αμορτισέρ (κάπου το λες εσύ) 85 ευρώ εργασία; (το υπόλοιπο) Αρκετά καλά θα έλεγα. Μην έχεις παράπονο. 150 Ευρώ δίνει τα ελατήρια η Eibach. Τιμή σήμερα το πρωί. |
Kαι ναι, το χαμήλωσα. Mε ελατήρια για 1400!!!!!!!!!
Aλλά xamiloma pezomania!!!!!! Που να μου έβαζαν και τα ελατήρια του 1600 ![]() ![]() Πάντως πέρα από αυτό, το αυτοκίνητο είναι καλύτερο. Aνέβαινα το πρωί την Π. Tσαλδάρη και τον περιφερικό του Γαλατσίου με 100 (από τα νεύρα μου, και για να το δοκιμάσω 8)) και μου έδινε την αίσθηση της ασφάλειας ότι κρατάει. Δεν κοπανάει όσο κοπάναγε, δεν γέρνει πλέον και στο φρένο στο φανάρι την βάζει λίγο την μούρη κάτω. Tο μόνο πρόβλημα που έχω τώρα είναι ο φόβος να μην βρω. Kαι δεν ξέρω τι γίνεται με το φόρτωμα. Bασίζομαι στον Pezomania που λέει, ότι δεν έχει πρόβλημα με τέσερα άτομα και αποσκευές. Aπόψε θα το δούμε και στην Eθνική τι ψάρια πιάνει. ![]() ![]() |
mimis82gr έγραψε: |
ΡΩΤΗΣΑ ΣΤΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ PEYGEOT ΓΙΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΑΝ ΤΑ SPARCO,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΥΣ 3 ΠΟΝΤΟΥΣ.... |
ALEXANDRE, TO 2002 TO AGORASA TO AUTOKINHTO. 14ARES ZANTES FORAEI.ESU TI ALLAGES EXEIS KANEI STO DIKO SOU 1100 ARI ? POIA XRONIA TO PHRES? ![]() |
ALEXANDRE, TO 2002 TO AGORASA TO AUTOKINHTO. 14ARES ZANTES FORAEI.ESU TI ALLAGES EXEIS KANEI STO DIKO SOU 1100 ARI ? POIA XRONIA TO PHRES? ![]() |
alexandros έγραψε: | ||
2/00 με 13αρες και χωρις αντιστρεπτικες Οτι εχω κανει μπορεις να τα δεις στην gallery του club Παντως τωρα αρχισα να περιοριζομαι σε αισθητικες βελτιωσεις γιατι μηχανικες.......(καταραμενο τεκμηριο) Η επομενη ουσιαστικη βελτιωση θα ειναι η τοποθετηση αντιστρεπτικων.Οδηγησα το 1400 και δεν γερνει καθολου-επαθα πλακα.Ψαχνω ομως για εγκυρη απαντηση στο θεμα.Αληθεια οι αντιστρεπτικες στα αγγλικα πως λεγονται?(για ε-μαιλ στην Γαλλια ![]() |
Να μαι και εγώ!
Λοιπόν Chris και εμένα βρίσκει η μάσκα σε μπαρούλες και μλκιες άλλες! |
TI ENNOEIS,YPARXEI PERIPTWSH TA SPARCO NA MHN TAIRIAZOUN STO 206 MOU? STHN ANTIPROSOPEIA THS PEUGEOT MOU TA PROTINAN.OSO GIA TA EIBACH, YPARXOUN DIAFOROI TYPOI EIBACH H EINAI MONO ENAS STANDAR TYPOS? EGW 8ELW NA TO XAMHLWSW GURW STA 3EK |
SE EUXARISTW POLU CHRISTHEHEALER :D , BASIZOMAI PANW SOU.AURIO KILAS 8A PAW NA RWTHSW GIA TA EIBACH TA 7023.120. ELPIZW NA EXEIS DIKIO,GIATI AUTA SKEFTOMAI NA EPILEKSW...!!! 8) |
ΥΓ Ο Αλέξης έχει τη μανία του με τις εισαγωγές αέρα και εγώ με τις αναρτήσεις. |
Πάντως όταν είχα ρωτήσει και εγώ για ελατήρια μου είχαν πει ότι τα
HR είναι λίγο πιο μαλακά από τα Eibach. Και το κόστος τους ήταν 30 ευρώ πιο πάνω. |
Alexandros έγραψε: |
Αφου βρε Μιλτ το ψαχνεις τοσο πολυ το θεμα γιατι δεν βαζεις ρυθμιζομενα
ωστε να βρεις τισ καταλληλοτερες ρυθμισεις?οχι τιποτα αλλο αλλα για να τις πεις και σε μας μετα ![]() ![]() |
Παλι 3cm.Αυτο νομιζω ειναι ενα κλικ |
Αν δεις λιγο παραπανω και εγω τα ιδια λεω απλως του βαζω φιτιλια ![]() |
Αλέξανδρος ο Φυτιλάκιας!!! 8O Εάν το 206 έχει τον κ*λο του στο ίδιο ύψος με τη μούρη, τότε να ξεχάσετε την υπερστροφή, μπορεί και να ανακαλύψετε την υποστροφή! Το δικό μου 206 έχει τον κ*λο λίγο πιο πάνω από τη μούρη και ήδη η υπερστροφή είναι είδος προς εξαφάνιση! Όλα τα γαλλικά GTi (και όχι μόνο) έχουν τη μούρη χαμηλότερα από τον κ*λο. Χώρια που στα φορτώματα το αυτοκίνητο θα κάνει σούζα, και αυτό είναι καταστροφικότατο για το κράτημα! Προς DimiP: Μήπως το 206 σου πάσχει από υποστροφικά συμπτώματα; Γιατί υπερστροφή αποκλείτεται να έχεις με την μούρη στο ίδιο ύψος με τον κ*λο... Προς τον Μίμη τον Έλληνα: Να πεις τον χαμηλωτή σου να στο κατεβάσει ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ. |
Σε απόσταση θόλου-ελαστικού, το μπροστινό μέρος φαίνεται πιο σηκωμένο σε σχέση με το πίσω.
Σε απόσταση μαρσπιέ-εδάφους, το μπροστινό μέρος φαίνεται πιο χαμηλωμένο σε σχέση με το πίσω. |
PoLiThS έγραψε: | ||
Ποιός είπε οτι η μετρηση ύψους εμπρος-πισω μετριεται στα φρύδια των φτερών; π.χ τα 1,6 16V έχουν ποιό χαμηλα εμπρός φτερα και ποιό φουσκωτά |
Slash έγραψε: |
Μυστηριότητα σε όλο της το μεγαλείο!!
Αυτή την ανάρτηση μόνο οι Γάλλοι θα μπορούσαν να την σχεδιάσουν! ![]() Ψηλότερο πίσω με μικρότερη απόσταση θόλου-ρόδας, ενώ μπροστά το ακριβώς αντίθετο. Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει τελείως! |
svstouk έγραψε: | ||
Γι'αυτό τους γουστάρουμε φίλε μου! ![]() ![]() |
Mimis έγραψε: |
PAIDES BOH8EIA..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Αυτό, όμως, που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι καθώς γυρνούσα σπίτι μου,στα φανάρια συνάντησα έναν άλλο συνάδερφο με 206,τόν ρώτησα για το πώς το χαμήλωσε και μου είπε οτι το κατέβασε 5 πόντους,δεν άλλαξε αμορτισερ και ότι φοράει ελατήρια Eibach ![]() ![]() ![]() ![]() |
Slash έγραψε: |
'Η μπορεί να έκοψε σπείρες. Λύση πρακτική και την προτιμούν αρκετοί. |
svstouk έγραψε: | ||
........και άκρως επικίνδυνη, θα συμπληρώσω εγώ. 0X |
Προς Αλέξη:
Για μέτρο σύγκρισης χρησιμοποίησε τα 206 των Pezomania και Vini, που έχουν το "ιδανικό στήσιμο"... |
Sidobre έγραψε: |
Μόλις χάζευα τις φωτογραφίες από τα 206 της Γαλλίας και πρόσεξα κάτι που δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε...
Αναφέρομαι στο ύψος της ανάρτησης, μάλλον της Peugeot Sport, η οποία φαίνεται να είναι λίγο πιο χαμηλή απ΄ότι περίμενα. Για να δείτε και εσείς πάρτε ένα Christhehelιο χρωματάκι: ![]() |
120 Eυρώ η αγορά των ελατηρίων και 62 Ευρώ τα περαστικά... |
"Σε κάθε αλλαγή, ευθυγράμμιση"! Αυτός είναι νόμος απαράβατος... ειδικά όταν αλλάζει το ύψος... αλλιώς ετοιμάσου να κλάψεις λάστιχα και ρουλεμάν και δεν ξέρω τί άλλο! |
Μίλτοοοοοοοοοοοο, μην κάνεις quotes τα ανορθόγραφα posts μου... είμαι που είμαι χωριάτης... θα γίνω ρόμπα χωριάτης! ![]() |
PoliThs έχεις να μου προτείνεις κανένα καλό συνεργείο για ευθυγράμμιση εδώ στο Βόλο : ![]() |
Petros έγραψε: |
Επειδή δεν θέλω να χάσω την άνεση που προσφέρει, άρα δεν θα προχωρήσω σε αλλαγές αμορτισέρ-ελατηρίων, υπάρχει δυνατότητα μικρού χαμηλώματος (1-2 πόντους) με τα ήδη υπάρχοντα; Μπορώ να το κάνω στο πρώτο σέρβις στην Peugeot (ακόμη κι αν γκρινιάξουν); Αξίζει λέτε, ή να κάνω υπομονή και απλώς να το συνηθίσω; Επαναλαμβάνω, ότι δεν θέλω θεαματικές αλλαγές... |
alxdr74 έγραψε: |
Εαν τοποθετηθουν καινουργια ελατηρια χαμηλωματος στα μαμα αμορτισερ δεν μειωνεται και δραματικα η ζωη τους? Σκεφτομαι και εγω να το χαμηλωσω αλλα¨"κολαω" σε αυτο! |
...ενώ καταπονείται και το σασί το οποίο δεν είναι έτοιμο να δεχτεί τέτοια καταπόνηση... |
δ. Σε περίπτωση προβλήματος π.χ. σπασμένα αμορτισέρ είναι ΠΙΘΑΝΟ το εξουσιοδοτημένο να κάνει τον "Κινέζο" ή σε κάποιο άλλο πρόβλημα να μην σε εξυπηρετήσουν όπως θα ήθελες.... |
Vini έγραψε: | ||
Καλημέρα Eπειδή ακριβώς τα ίδια πέρασα και εγώ με το δικό μου πριν από 9 μήνες πήγα και πέρασα τα EIBACH σε εξουσιοδοτημένο πάνω στα εργοστασιακά αμορτισέρ... Θα σου έλεγα μην κάνεις τίποτα (προς το παρόν) κυρίως για 4 λόγους: α. Καταπονείς πολύ τα αμορτισέρ και μειώνεις το χρόνο ζωής, απελπιστικά. β. Καταπονείς πολύ το αμάξωμα....θόρυβοι, τριγμοί εμφανίζονται...ενώ καταπονείται και το σασί το οποίο δεν είναι έτοιμο να δεχτεί τέτοια καταπόνηση... γ. Παρόλο που το αμάξι πάει σαφώς καλύτερα, τα ελαστικά πλέον βγάζουν όλα τα ελλατωματά τους....είναι επιεικώς απαράδεκτα....για οδηγικές συνθήκες ποιο σπορτίφ... δ. Σε περίπτωση προβλήματος π.χ. σπασμένα αμορτισέρ είναι ΠΙΘΑΝΟ το εξουσιοδοτημένο να κάνει τον "Κινέζο" ή σε κάποιο άλλο πρόβλημα να μην σε εξυπηρετήσουν όπως θα ήθελες.... Τι προτείνω? (προσωπική άποψη) Κάνε 10.000χιλιόμετρα, τσέκαρε καλά το αυτοκινητο για τυχόν προβλήματα και μετά βάλε ένα ΚΙΤ χαμηλώματος (αμορτισέρ - ελατήρια), μελετημένο αλλά για χαμήλωμα μέχρι 3 εκατοστά. Προτείνω τα ΚΙΤ: ΑPEX, AP SUSPENSION, H&R, SACHS PERFORMANCE με τιμές που κυμαίνονται μέχρι 200.000δρχ...ολοκληρωμένο...και μελετημένο πάνω στο 206.... Τι θα ήθελα και τι να προσέξεις? (προσωπική άποψη) Να βρεθεί εδώ στην Αττική (πότε άραγε?) ένας σωστός μηχανικός/τεχνικός που θα μπορούμε να του επιστευθούμε το εργαλείο για να κάνει τις παραπάνω εργασίες σωστά και φυσικά να μας υποστηρίζει καλά και μετά τις επεμβάσεις του..... |
Sidobre έγραψε: | ||||
Nίκο συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά εδώ παραπληροφορείς. Το σασί ΔΕΝ παθαίνει ζημιά. Θα ήταν αστείο. Τα πλαστικά ναι, το έχουμε ξαναπεί, μπορεί να πάθουν. Αν χάλαγε έτσι το σασί.. καήκαμε! Ούτε για αγώνες θα κατέβαινε ούτε τίποτα.
Δυστυχώς και εδώ κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Οι όροι εγγύησης του αυτοκινήτου (ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ) ΔΕΝ περιλαμβάνουν αναλώσιμα. Τα αμορτισέρ είναι μέσα σε αυτά! Δεν αλλάζονται στα πλαίσια της εγγύησης! Ομώς είναι απλά στο χέρι της "καλής θέλησης" και φυσικά του "καλού πελάτη" αν θα τα αλλάξουν ή όχι. Υ.Γ. Σόρρυ που επεμβαίνω, αλλά πλέον έχω διαβάσει όλα τα τεχνικά θέματα για να μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί και σωστοί στην προσπάθεια πληροφόρησης που κάνουμε. |
Svstouk έγραψε: |
Προς Sidobre : Τα αμορτισέρ αλλάζονται εντός της εγγύησης. Σκέψου ότι τα δικά μου τα αλλάξανε εντός εγγύησης μετά από 23.000 χλμ! ![]() Αρκεί να υπάρχει σοβαρός λόγος (δάκρυσμα κλπ, που εμένα είχαν) ![]() |
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις έως τώρα συμβουλές.
Svstouk, το δικό μου είναι το 1.6XS. Όπως είπα και αρχικά δε σκέπτομαι θεαματικές αλλαγες. Οι υστερούντες βραχίονες δε ρυθμίζονται, τουλάχιστον να το κατεβάσω 1.5 πόντους πίσω; Και βέβαια σαφώς και δε θέλω να χάσω την άνεση και ξέρω ότι η αίσθηση είναι περισσότερο θέμα εξοικίωσης (ακόμη δεν έχω μάθει όλα του τα κουμπάκια καλά-καλά ![]() |
Μάλιστα! Δηλαδή το 206 κατεβαίνει στους αγώνες όπως είναι! Με ελατήρια και αμορτισέρ...και τίποτα άλλο.... |
Οσο για τις εγγυήσεις, όταν βγάλετε άκρη με την PEUGEOT πείτε και σε μένα.... |
Δυστυχώς εγώ δεν διαθέτω τεχνικές γνώσεις....αλλά μόνο προσωπικές εμπειρίες.... |
Δυστυχώς ο βραχίωνας πίσω ρυθμίζεται με σκάλες των 2.9cm την φορά (κλικ). Τουλάχιστον απ'όσο ξέρω, αν γνωρίζει κανείς κάτι διαφορετικό ας το πεί.
|
Πάντως καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε για να μην δημιουργούμε εντυπώσεις. Μεγάλη μπουκιά φάε γιατί απ'όσα γνωρίζω σε περιμένει μεγάαααλος δρόμος! Σεβαστό! Αλλά θα πρέπει να συμβουλεύεις κόσμο σύμφωνα με αυτές χωρίες να τις παρουσιάζεις σαν τεκμηριωμένο γεγονός. Αυτό παραπλανεί! |
3 εκατοστά!!!
Δεν το πειράζω με τίποτε (ακόμη και το 1,5 εκατ. που ήθελα ήταν πολύ για μόνο πίσω). Τέλος πάντων, μάλλον θα συνηθίσω ως έχει. |
Πάντα με την καλή κουβέντα είσαι! Ευχαριστώ... |
Δηλαδή Χρήστο για να καταλάβω, φόρεσες δύο Eibach μπροστά, "κούρδισες" τους βραχίονες πίσω και άφησες τα αμορτισέρ "μαμά" ως είχαν; |
Δηλαδή Χρήστο για να καταλάβω, φόρεσες δύο Eibach μπροστά, "κούρδισες" τους βραχίονες πίσω και άφησες τα αμορτισέρ "μαμά" ως είχαν; |
Εαν τοποθετηθουν καινουργια ελατηρια χαμηλωματος στα μαμα αμορτισερ δεν μειωνεται και δραματικα η ζωη τους? Σκεφτομαι και εγω να το χαμηλωσω αλλα¨"κολαω" σε αυτο! |
PoiSoN® έγραψε: | ||
Το ιδιο εκανα και εγω!(αν και εβαλα MAD ελατηρια!) |
Ρε συ Τασο κλικ=2,9cm.... εδω το συνεργειο δυναται να το χαμηλωνει χιλιοστο χιλιοστο....
Περι της αναρτησεως που φοραω τα εχω πει... Τα ενυσχιμενα για 1,4 δεν λενε τιποτα... Λυση : Χαμηλωνεις με ελατηρια (φοραω 6,5ποντα της sparco(firmware Eibach), κοντενεις καλαμια απο αμρτισερ αναλογα με το ποσο θα χαμηλώσεις (εκοψα 45mm) και πισω αν το παμε με τα κλικς 1 κλικ αυστηρα! οχι παραπανω Σε αλλο topic εχω αποτελεσματα αμορτισερομετρησης στο δικο μου μετα απο 20,000km... Τι να πω.... φενεται να δουλευει! |
DimiP έγραψε: | ||||
ελα ρε Αρχοντα . κιεγω Mad φοραω. ![]() ![]() |
Xιλιοστό-χιλιοστό;;!!! Αδύνατον! Πώς γίνεται αυτό; Μήπως εννοείς ένα-ένα δόντι που σημαίνει 3-3 εκατοστά; Το δικό σου έχει πίσω 2 δόντια κάτω και όχι 1, σαυρούλα μου... ![]() ![]() Το ότι δουλεύει η ανάρτηση του Πολίτη το επιβεβαιώνω αλλά ποτέ δεν θα το αποτολμούσα! Είναι ένα με τη γη!! ![]() |
Ντιμίπη, δεν είμαι σίγουρος εάν είναι 3εκ ή 2,9εκ αλλά ένα δόντι ισούται με 2,5-3εκ σίγουρα. Για να έχεις 59εκ απόσταση πίσω φτερού (ατρακάριστου) σημαίνει ότι είσαι 5-6εκ χαμηλωμένος πίσω. Μπροστινό φτερό πόση απόσταση έχει; Να υποθέσω 61-62εκ; Από τη μαμά να ξέρεις ότι τα φτερά εμπρός-πίσω έχουν ίδια απόσταση με απόκλιση ενός εκατοστού το πολύ. |
DimiP έγραψε: |
Τελικα εκανα την εξης μετρηση. Μετρησα την αποσταση φτερου-εδαφους στο αχαμηλωτο 206 του larry και ω! τι θαυμα! ηταν 65εκ. δηλ. 6 εκ. πιο ψηλο απο τα 59 εκ του δικου μου. Οποτε 6 εκ /2κλικ=3εκ το καθε κλικ. σωστο φαινεται. |
Στα λόγια του παππού και πάλι... ![]() Άρα; Φυσιολογικά το 206 σου δεν θα υπερστρέφει παρά μόνο εάν το επιδιώξεις. Με τα Sachs Performance θα πηγαίνει τραίνο και θα φεύγει όλο μαζί, αλλά εάν οδηγείς στο όριο θα έχεις το ρίσκο να φλερτάρεις συχνά με την Υποστροφή. Όταν (και αν) αρχίσει να σε φοβίζει η Υποστροφή, ανέβασε ένα δόντι πίσω, μην φοβηθείς ότι θα χαλάσεις την οδική συμπεριφορά. Θα χαλάσεις ελαφρώς το κράτημα πίσω αλλά θα φτιάξεις κι άλλο τιμόνι (ίσα-ίσα για να υπερστρέφεις και να μην υποστρέφεις). Με τα αμορτισέρ που έβαλες όμως θα σου πάρει αρκετό καιρό για να αισθανθείς ότι θέλεις να βελτιώσεις κάτι στο στήσιμό σου. ![]() |
Xιλιοστό-χιλιοστό;;!!! Αδύνατον! Πώς γίνεται αυτό;
Μήπως εννοείς ένα-ένα δόντι που σημαίνει 3-3 εκατοστά; |
Kανένα δόντι δεν έχει το δικό σου, εκτός και εάν το πολύησες και πήρες 106. Tο 106 έχει σκάλες, το 206 δεν έχει. Eίναι τσεκαρισμένο από τρεις ανθρώπους, που το είδαν. Άρα o Poliths έχει δίκιο όταν λέει χιλιοστό-χιλιοστό. Όποιος μηχανικός λέει σκάλες ή κλικ για το 206 μάλλον λέει παπ@#$%ριες. |
Τί λέτε ρε τρελλάρες!!;; Το 206 έχει ράβδους όπως το 106, με δόντια, σκάλες, πριόνια και πασσάλους! Και δεν κατεβαίνει ανά χιλιοστό που να χτυπάτε τον κ@λο σας κάτω!! Τις ράβδους που έβαλα εγώ τις αγόρασα, τις έπιασα, τις κουβάλησα και μαζί με τον μηχανικό μου τις βάλαμε... ![]() ![]() |
...Στο κάτω-κάτω το Type-R έχει διπλά ψαλίδια πίσω... |
Δόντια θες; Δόντια. 3 μηχανικοί κάνουν λάθος. Έτσι κι αλλοιώς εγώ ούτε πρόκειται να το χαμηλώσω, ούτε να το ψηλώσω. Στο κάτω-κάτω το Type-R έχει διπλά ψαλίδια πίσω. Τι κάθομαι και ασχολούμαι νυχτιάτικα. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
type-r ????
να πας να κανεις παρεα με το vini ρε παλιο προδοτη!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BTS έγραψε: |
ΤΟ ΦΙΞΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΨΑΛΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΑ ΟΠΟΙΟ ΑΥΞΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΤ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΑΞΟΝΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΖΩ-ΣΙΤΡΟΕΝ.' |
Μια απορια ελπιζοντας να μην πεταξετε ![]() Τα αμορτισερ απο τα 1,6 και τα 2,0λιτρα ειναι διαφορετικα απο αυτα που εχουμε εμεις οι 1,400ιδες? Μηπως ειναι λιγο πιο "κοντα" , ενυσχιμενα κτλπ? Ρωταω γιατι ειχα τη σκεψη να βγαλω τα αμορτισερ μου αχρηστα πριν τη ληξη της εγγυησης -πραγμα οχι δυσκολο με τα χιλιομετρα που κανω-και στη συνεχεια να ρωτησω στην αντιπρωσοπια εαν μπορω να βαλω απο 1,6 ή 2,0λιτρο εαν ειναι πιο "κοντα" και να τους πληρωσω την διαφορα... ![]() |
BTS έγραψε: |
Συνεπώς και ο Μίλτος είχε δίκιο που έλεγε ότι το 206 έχει δόντια, και όσοι έλεγαν πως υπάρχει ακρίβεια χιλιοστού. |
Εχω ενα γνωστο συνεργειο εδω της περιοχης που επιμενει οτι μπορει να μου τοποθετησει ελατηρια μπροστα eibach ή HR και να κατεβασουμε το αυτοκινητο περι τους 3 με 3,5 ποντους! Η τιμη μαζι με την εργασια ειναι στα 160 ευρω περιπου...Το περιεργο ειναι οτι επειμενει οτι τα αμορτισερ δεν προκειτε να παθουν τιποτα (να βγουν εκτος συντομα) Δεν θα μικρυνει η ζωη τους δηλαδη...Του εχω πει οτι ισχυει το αντιθετο αλλα δεν δεχεται κουβεντα! Λετε να εχει δικιο και να τα δοκιμασω? |
Εγώ με eibach 3 πόντους, το έχω 30.000χλμ και τώρα μου παρουσιάζουν τα πρώτα δείγματα!! |
alxdr74 έγραψε: | ||
Δηλαδη εγω που εχω ηδη 40.000 με τα αμοτισερ της μαμας....και δεδομενου οτι κανω χιλιομετρα σε ανοιχτο δρομο ο οποιος δεν εχει λακουβες αλλα καποιες μικρες καθιζησεις (το γραψα καλα?) δεξια και αριστερα του που προερχονται απο τα φορτηγα...με το χαμηλωμα δεν θα βγαλω αλλα 20.000 χιλιομετρα? Μετα ετσι και αλλιως θα θελουν αλλαγη πιστευω.... |
chatasos έγραψε: | ||||
Δύσκολο το βλέπω ![]() ![]() ![]() |
alxdr74 έγραψε: | ||||||
Και τι να κανω που δεν αντεχω να το βλεπω ετσι? Απο τη στιγμη που αλλαξα τη ζαντα και εβαλα 15" περισσοτερο για τζιπακι περνιετε παρα για 206! ![]() |
alxdr74 έγραψε: | ||||||
Και τι να κανω που δεν αντεχω να το βλεπω ετσι? Απο τη στιγμη που αλλαξα τη ζαντα και εβαλα 15" περισσοτερο για τζιπακι περνιετε παρα για 206! ![]() |
pezomania έγραψε: | ||||||||
Εγώ στην θέση σου θα το χαμήλωνα με H&R ελατήρια!! Φτηνά και μαλακά! Απλά να έχει υπόψην σου ότι σε κανά 6μηνο θα πρέπει να αλλάξεις και τα αμορτισέρ σου! |
Πάντως Άλεξ θα σου βγει οικονομικότερα εάν μαζί με τα H&R άλλαζες και τουλάχιστον τα δύο μπροστινά αμορτισέρ (και αργότερα τα πίσω) γιατί τα εργατικά θα σου βγουν διπλά. Η δουλειά για να αλλαχτούν τα ελατήρια είναι ακριβώς η ίδια και για να αλλαχτούν τα μπροστά αμορτισέρ.
Θυμήσου ότι με 160Ε το πολύ παίρνεις 4 De Carbon Comfort από τον συνεργάτη μας στην Θεσσαλονίκη. Τα μπροστινά στα 95Ε! Δεν είναι και πολλά τα λεφτά έτσι; ![]() |
TONY PAP έγραψε: |
THANKS FOR YOUR ADVICE WEBMASTER !!!
ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ PUNTO KAI IBIZA ME KITRINA KONI KAI BILSTEIN ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΕΓΚΑΡΣΙΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΣΤΟ REBOUND ME ΤΑ ΜΑΜΙΣΙΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ) ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΩ Ή ΜΕ 4-5 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ (ΜΕ ΜΕΙΟΝ 3,5) ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΑΖΩ 35-36 PSI ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ ΑΝΕΣΗ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ TA MAD ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ. |
Παρακαλώ όσους έχουν βάλει eibach ελατήριο να μου λύσουν τίς παρακάτω απορίες :
Ποιον τύπο βάλατε? |
έκατσε καλά? |
με μανίσιο αμορτισέρ ή όχι? |
χτυπάει τίποτε? |
Ποιον τύπο βάλατε? |
έκατσε καλά? |
χτυπάει τίποτε? |
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, τα EW2204120 που έβαλε η magika αφού χυπάνε είναι μάλλον ελλατωματικά.....
σωστό??? η eibach τα δίνει και για τα μανίσια ή όχι? |
Nikos(Vini) έγραψε: |
![]() ![]() ![]() |
εννοείς τον Πεζομανικό φαντάζομαι έτσι?? |
andreas έγραψε: |
τι εννοείς προοδευτικά ρε friend? ![]() |
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, τα EW2204120 που έβαλε η magika αφού χυπάνε είναι μάλλον ελλατωματικά..... σωστό??? |
pugsang έγραψε: | ||
Βασικά αν δεν κανω λάθος τα EW2204120 είναι για το 1.6 και οχι για το δικο σου που είναι 2λιτρο. |
ΝΙΚΟΣ έγραψε: |
Εγω θα ξαναπω για τελευταια φορα.APEX στενο και BILSTAIN GROUP N.Τωρα που κανουν και το 206 σε MINI GROUP A αλλα και GROUP N θα βγαλουν και γιαυτο αμορτισερ.Eκτος και αν θελετε PEUGEOTSPORT.Αφου ομως δεν ακουτε και τον φιλο σας τον αιμοδοτη που τον τσακωσανε τον κ@λο άσοτες φορες τοτε καντε του κεφαλιου σας και ασχωληθειτε με τετοιου ειδους προβληματα. |
Παρακαλώ όσους έχουν βάλει eibach ελατήριο να μου λύσουν τίς παρακάτω απορίες :
Ποιον τύπο βάλατε? |
έκατσε καλά? |
χτυπάει τίποτε? |
Nikos(Vini) έγραψε: |
Είχα βάλει τα μαύρα Prokit ... με τύπο για 206ΧS/1600/16V = EW2204120
|
Είσαι σίγουρος για τον κωδικό Νίκο μου?? μήπως είναι :EW 2204001 VA ? γιατί σαν αυτό που έγραψες δεν βρήκα! |
Είσαι σίγουρος για τον κωδικό Νίκο μου?? μήπως είναι :EW 2204001 VA ? γιατί σαν αυτό που έγραψες δεν βρήκα! |
Bρε τον αιμοδοτη ρε.Εδω να δεις ενας........Αντε βαλτα με το καλο και καλοφορετα.Ζητω ο λαος.Ουφ...ζεστα που εχει εδω |
Δεν σου καθομαστε ρε !!!
χαχχαχααχ Απλα Σε παμε με χιλλιαααααααααααααααααααααααααααααααααα αλητακο κοζανιτη !!!!!!! Ερε γλεντιααααααααααααααααα |
Υ.Γ. Τα Bilstein Sprint σκάσανε μέσα σε 3 μήνες |
Γιατρε μου ας τον αυτον να λεει.Εχει λαθος γεωμετρια λογο χαμηλωματος.Με ενα ελλατηριακη σκληρο κανουν δουλεια |
konstantinos έγραψε: | ||
Καλημέρα, 3 χρόνια τα έχω (50.000 χλμ) και δεν άκουσα κιχ!!! "Σαν να μην πέρασε μια μέρα" απο την μέρα που τα έβαλα... |
pduke έγραψε: | ||||
είσαι σίγουρος ρε Κωνσταντίνε ότι είναι τα sprint??? Γιατί μόνο sport δίνει η bilstein για 206.. |
konstantinos έγραψε: |
http://www.carnewal-europe.com/cpx_p96081.htm Εάν είναι αυτά τα sport... (που είναι), τότε τα δικά μου δεν είναι αυτά... είναι σίγουρα τα sprint. Θα κοιτάξω το απόγευμα τους κωδικούς και θα τους γράψω. |
Αυτά είναι για 206 δηλαδή? |
χμμ, δεν το ξέρω... αλλά αυτά είναι τα sport. |
άλλο αυτό. Για κάθε μοντέλο υπάρχει διαφορετικό σχέδιο. Για πες και τιμη που τα πήρες |
Δεν θα σ' αρέσει αυτό που θα ακούσεις... Τιμή πλήρης (σετ αμορτισέρ - ελατήρια - τοποθέτηση) 300.000 μεταλλικές δραχμές. Με όλα τα χαρτιά - βιβλία - εγγυήσεις κλπ κλπ. |
Κατά τα άλλα? όλα καλά? οικογένεια , παιδιά.......??? πάντα ευτυχία βρε... ![]() |
Παράθεση: |
ΝΙΚΟΣ Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 24, 2003 08:14 Θέμα δημοσίευσης:
-------------------------------------------------------------------------------- Γιατρε μου ας τον αυτον να λεει.Εχει λαθος γεωμετρια λογο χαμηλωματος.Με ενα ελλατηριακη σκληρο κανουν δουλεια |
konstantinos Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 24, 2003 12:23 Θέμα δημοσίευσης:
-------------------------------------------------------------------------------- Εάν είναι αυτά τα sport... (που είναι), τότε τα δικά μου δεν είναι αυτά... είναι σίγουρα τα sprint. Θα κοιτάξω το απόγευμα τους κωδικούς και θα τους γράψω. Αυτά είναι για 206 δηλαδή? χμμ, δεν το ξέρω... αλλά αυτά είναι τα sport. |
Βλέπω ακόμη το φάντασμα των De Carbon Performance και θέλω να μου φύγει... |
Όπως το είπα κι αλλού κι επειδή σας άφησα πολλή ώρα να τα πείτε θα σας πώ τις λύσεις για τους χαμηλωμένους έως 3 βία 3,5 πόντους:
1) Bilstein Sprint, ακριβή και σίγουρη λύση. Αν έχεις, κατέχεις. Είναι λύση χαμηλού ρίσκου γιατί είναι δοκιμασμένη και καταξιωμένη. 2) Record SP, φτηνή και αμφίβολη λύση μεν, γαλλική δε. ![]() 3) Οι υπόλοιπες λύσεις που προτείνουν διάφοροι κατασκευαστές, όπου ρισκάρουμε ένα σεβαστό ποσό, δοκιμάζουμε και κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Η θέση μου: Πιστεύω ότι τα Record SP θα είναι αξιόπιστα. Βλέπω ακόμη το φάντασμα των De Carbon Performance και θέλω να μου φύγει... Οι χαμηλότεροι (περισσότερο από 3,5 εκ και όσο χαμηλότερα τόσο χειρότερα) να αρχίσουν να σκέφτονται να ξεσαυρώσουν λίγο και να ανέβουν σε λογικά υψόμετρα. Οι "σωστές" λύσεις για ένα αυτοκίνητο που χαμηλώνει στους 5 πόντους είναι απίστευτα ακριβές και έρχονται από τους αγώνες πίστας. Και το "σωστές" είναι σε εισαγωγικά γιατί οι δημόσιοι δρόμοι δεν είναι πίστες. Και να το ξαναπώ, το χαμήλωμα δεν είναι πανάκεια. Μία κανονικού ύψους ανάρτηση δουλεύει σωστότερα και με λίγο μυαλό στήνεται υπέροχα. Το χαμήλωμα είναι για εξυπηρετεί τις ανάγκες του σύγχρονου μάρκετινγκ. Εντυπωσιασμός με μπόλικο μύθο. Και τέλος πάντων στα γαλλικά η ανάρτηση μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργήσει σωστά μέχρι και 3πόντους χαμηλότερα επιλέγοντας όμως σωστά αμορτισέρ. Και από εδώ ξεκινάει ο πονοκέφαλός μας αγαπητεί κύριοι "χαμηλωμένοι". Οι "πολύ χαμηλωμένοι"... περαστικά! |
Βαλε ρε ενα BILSTAIN GROUP N με ενα στενο ελατηριακη να ξενιασεις για μια ζωη.Μηπως αντι να περνεις γνωμες θα επρεπε να καναμε μια κουβεντα για τιμες Κλαμπ ![]() |
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΚΡΟΥΠ Ν ΟΥΤΕ ΣΠΡΙΝΤ ΓΙΑ 206!!!!!! ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΤΕ?????? |
Και στην τελική δώστε μου κωδικούς |
Εγω θα ξαναπω για τελευταια φορα.APEX στενο και BILSTAIN GROUP N.Τωρα που κανουν και το 206 σε MINI GROUP A αλλα και GROUP N θα βγαλουν και γιαυτο αμορτισερ.Eκτος και αν θελετε PEUGEOTSPORT.Αφου ομως δεν ακουτε και τον φιλο σας τον αιμοδοτη που τον τσακωσανε τον κ@λο άσοτες φορες τοτε καντε του κεφαλιου σας και ασχωληθειτε με τετοιου ειδους προβληματα. |
Ρε με τον Κυρλακίτση μίλησα....
τι άλλο να κάνω??? |
Ρε με τον Κυρλακίτση μίλησα....
τι άλλο να κάνω??? Και στην τελική δώστε μου κωδικούς |
Sidobre έγραψε: | ||
Πάρε μολύβι και χαρτί και γράφε: B6 (Sport) 2 τύποι αντί για Sprint |
mick206 έγραψε: |
http://www.khmotorsport.se/shop/page119.htm |
και οι γερμαναράδες εδώ που το είδαν το sprint???? ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!!!! |
pDuke έγραψε: |
και οι γερμαναράδες εδώ που το είδαν το sprint????
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!!!! |
mick206 έγραψε: | ||
Φίλτετε Πάνο δεν χρειάζεται να θυμώνεις... ![]() Άντε,και κωδικούς βρήκες... ![]() ![]() Τα σκεύη μου. ![]() |
pDuke έγραψε: |
βάλε κ εσύ βρε αγορίνα μου μια πιο κοντή υπογραφή...... |
να αμα νευριάζω γίνομαι και γκρινιάρης ![]() |
Μικε σε μπηκε τωρα με υπογραφη απο το matrix ![]() |
παρε μια παλια φοτο του 106 αν θες |
Αντε θα πεσει ντοματα ![]() |
pughell έγραψε: |
Επισης αν θες νομιζω οτι ρυθμιζομενη βγαζει και η H&R. ![]() |
zzzleepy έγραψε: |
Εγώ πάλι είμαι στα 22000km και κάτι και μιας και βρήκα ελατήρια χαμηλώματος από άλλο μέλος του club (αν βέβαια τα έχει ακόμα και δε με σιχτιρίσει στο τέλος ![]() |
συγνώμη ρε Γιωργο και Αντωνη αλλα που κολλανε αυτα με αυτα που ρωτησα;;; ![]() ![]() ![]() ΚΑΙΓΟΜΑΙ λεμε ![]() |
συγνώμη ρε Γιωργο και Αντωνη αλλα που κολλανε αυτα με αυτα που ρωτησα;;; ![]() ![]() ![]() ΚΑΙΓΟΜΑΙ λεμε ![]() |
PoLiThS έγραψε: | ||
Δημήτρη αν κοντύνεις και τα αμορτισέρ... θα είσαι μια χαρα... ρώτα και μένα που είμαι με κοντεμένα αμορτισέρ απο GTi εδώ και σχεδόν 50,000km και ακόμα δεν τα παίξανε τα αμορτισέρ μου... και φυσικά Ελατήρια Eibach Federn 3.5mm τα οποία φυσικά διαθέτουνε το εν λόγω λάστιχο απο το εργοστάσιο . |
Δημήτρη αν κοντύνεις και τα αμορτισέρ... θα είσαι μια χαρα... ρώτα και μένα που είμαι με κοντεμένα αμορτισέρ απο GTi εδώ και σχεδόν 50,000km και ακόμα δεν τα παίξανε τα αμορτισέρ μου... και φυσικά Ελατήρια Eibach Federn 3.5mm τα οποία φυσικά διαθέτουνε το εν λόγω λάστιχο απο το εργοστάσιο .
|
Ακριβώς... τα γαλλικά θέλουν διαδρομή για να παίξουν καλά στις στροφές...
Μίμη.. πές στον Ηρακλή στην Peugeot Θα σου προτείνει αυτός.. |
Black έγραψε: |
Παιδια μια συμβουλη γιατι την εχω πατησει πολλες φορες με καθε ειδους μηχανικο!ΠΡΟΣΟΧΗ οσο εκνευριστικοι και να γινεστε καθηστε απο πανω τους σε ολη την διαδικασια και απαιτηστε να δειτε οτι ανταλακτικο που αγορασετε μεσα στο κουτι του!Πολυ γνωστο μαγαζι στισιματος αυτοκινητου του ζηταγες να σου χαμηλωσει το αυτοκινητο και σου ελεγε περνα αυριο και θα ειναι ετοιμο και αντι να αλλαζε ελατηρια επαιρνε τα μαμα και τα ζεσταινε στην υψικαμινο μεχρι να μειωθουν οι αποστασεις στις σπειρες με αποτελεσμα το μεταλο να χανει την ελαστικοτητα του και να σπαει το ελατηριο, εαν ησουν και με πολλα σε καμια στροφη τοτε... Γι'αυτο προσοχη και επειδη πληρωνετε πρεπει να απαιτητε χωρις να ντρεπεστε! Σας κουρασα εεεεε? ![]() |
STAMOS έγραψε: |
με μαμα αμορτισερ να μην κανεις κανενα χαμηλωμα (safety first).To αμαξακι σου θα δειχνει πιο ομορφο αλλα θα χασεις απο αποψη στησιματος |
STAMOS έγραψε: |
και μην πει καποιος οτι με αυτο τον συνδιασμο το αυτοκινητο εσφιξε στην ευθεια γιατι να πεις πως εχει νιωσει οταν πανω σε στροφη με πολλα πεσει σε λακουβα η οταν χρειαστει να αλλαξει στιγμιαια πορεια τι γινεται.Επισης να μας πει ποσο ωραια νιωθει οταν μεσα σε στροφη χρειαστει να τσιμπισει φρενο,,,,,αυτα |
netblaster έγραψε: |
Φιλε Mιμη τα ιδια ελατηρια μπορεις να τα βαλεις και στο 1.4!!! Τωρα το ποσο χαμηλωνουν δεν ειναι στανταρ!!! Γυρω στους 3 ποντους παντως...Το καλυτερο ειναι να μετρησεις το υψος του αυτοκινητου πριν, και μετα την τοποθετηση των ελατηριων και αναλογα θα ρυθμιστει και ο πισω αξονας!!! ![]() |
Γιάννη οι torsion bars (ραβδοι στρεψης) ρυθμίζονται οχι η αντιστρεπτική... |
freestyler έγραψε: |
peite moy sto peripoy poso tha kostisei to setaki Eibach - Bilstein mhn paw poythena k me gdysoyn epeidh den kserw..... |
Σαν καλύτερο Σετάκι είναι το Bilstein PSS που είναι συνεργασία της Bilstein και την H&R με στενά ελατήρια και Helpers ρυθμιζόμενη καθ'υψος. Για πίσω δίνει Bilstein Sport... Αναμένω τιμή την Δευτέρα (αυριο) |
Φιλε Mιμη τα H&R τα μαυρα ειναι για 3,5ποντους χαμηλωμα!!! Κοιτα εδω και θα δεις τι βγαζει η H&R!!! Το αν ειναι σκληροτερα παιζεται, εμενα παντως σε 206 που μπηκα μου φανηκαν σκληροτερα απο τα Eibach!!! Οποιο και να βαλεις ειναι πολυ καλο... ![]() |
Γιωργάκη μου απο Βόλο!!!! Απο πού αλλου... |
Και να σε ρωτησω ρε Μιχαλη, γιατι εγω οσο κιαν εψαξα (και μιλαμε μου εφυγε η ψυχη...) τα φθηνοτερα με 100E ηταν τα Vogtland και τα Jamex και ολα τα αλλα ειχαν απο 130E και πανω??? Εεεε??? Απο που "ψωνιζετε" εσεις??? |
Μήμη επιδή για να περαστεί το ελατήριο πρέπει να βγεί ολο το ακρο ενδεχωμένως να 3εκούμπωσε το ημιαξόνια και μεχρι να το ξανακουμπώσει ετρεξε λιγάκι Βαλβολίνη.. δεν είναι ανυσιχιτικό μην το σκέφτεσαι καν |
Αλήθεια... Ελατήρια σε ποιόν πήγες και έβαλες ? |
TiMoRiS έγραψε: |
Λοιπον το αμαξακι μου χαμηλωθηκε!Ηρθε κατα 3 ποντους κοντιτερα στο εδαφος! Τα ελατηρια που του φορεσα δεν εχουν ακουστει καθολου στην συζητηση αλλα εμενα μου αρεσαν!Προκειτε για SPARCO μπλε! Το αυτοκινητο αλλαξε τελειως συμπεριφορα(ειναι αρκετα σκληρα), οι κλησεις που επαιρνε εχουν μειωθει αισθητα και το μονο αρνητικο ειναι οτι κοπαναει παρα πολυ! |
Vaggelis έγραψε: | ||
Όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να αλλάξεις επειγόντως και τα αμορτισέρ, γιατί τα μαμα δεν θα αντέξουν για πολύ.... |
lucifer έγραψε: |
πριν απο λιγες μερες πεταξα τα ελατηρια χαμηλωματος που ειχα βαλει(viden) και εβαλα το κομπλε κιτ της Apex μπρος, πισω.Το μονο πραγμα που καταλαβα ηταν πως παλια δεν ειχα αμαξι αλλα κατσαρολα με ροδες!!αυτο που παρατηρησα ηταν πως με το κιτ παροτι σκληροτερο ειχα λιγοτερους κραδασμους στην καμπινα,μεγαλη υποθεση για το δικο μου αμαξι.και ο λογος ηταν πως οταν χτυπουσα σε μια λακουβα η ενα σαμαρακι(με τα ελατηρια μονο) το αμορτισερ τερματιζε κατω με πετουσε πανω και ξανα αποτομο βουλιαγμα προς τα κατω συνεπως περισοτερα χτυπηματα και κραδασμοι.
ενω τωρα χτυπαει μια φορα και αυτο ηταν.ουτε πανω κατω σαν να οδηγεις καραβι ουτε τιποτα. Αυτο που θελω να πω σαν παθον ειναι πως αν προκειται να κανεις κατι στο αμαξι καντο σωστα εξ αρχης.ουτος η αλλος καποια στιγμη θα τα σκασεις τα λεφτα και για αμορτισερ που στην δικια μου περιπτωση εδωσα και κατι παραπανω γιατι τα παλια ελατηρια τα πεταξα.και αν δεν εχεις λεφτα κανε δοσεις πολλες δοσεις ![]() ![]() |
Λοιπον το πακετο εγω το εφαγα! Οταν ειχα παει για χαμηλωμα στον θειο μου που ηταν δωρο, νομιζα πως θα χαμηλωνοταν κατα 3 ποντους το αμαξι αλλα εκανα λαθος, το αμαξι εχει χαμηλωθει κατα 5 ποντους!!! Δεν το ηξερα! Εβλεπα κατι αλλα 206 χαμηλωμενα αλλα το δικο μου ηταν πιο κατω! Το σαβατο που πηγα για ζαντες 17αρες(ωχ θα με κραξει ο πετρος ![]() |
axtheo έγραψε: |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ. ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΛΙΤΡΟΥ Η ΤΟΥ RC DEN EIMAI ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ,ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΜΕΣΤΟ ΣΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΙΜΟΝΙ,ΜΕΙΩΣΗ ΚΛΙΣΕΩΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΥ (ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ) ΟΤΑΝ ΣΕ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΠΧ. |
17αρες κιεσυ???? Τι εχετε παθει με τις 17αρες ρε παιδια, δεν σας αρεσουν οι 16αρες??? Μια χαρα δειχνουν πανω στο "μικρο" 206!!! Anyway, περι ορεξεως... Με το χαμηλωμα ενδεχομενως να εχεις προβλημα!!! Καλο θα ηταν να βαλεις πρωτα τις ζαντες να δεις τι γινεται, να το φορτωσεις και μια φορα να δεις ποσο καθεται ο πισω αξονας και βλεπεις για χαμηλωμα!!! Θα τα ξαναπω (και πιστευω και αλλοι πολλοι ακομα...) οι 17αρες ειναι λιγο υπερβολη!!! |
Qman έγραψε: |
Φίλε μου δε νομίζω να είναι υπερβολή σε αυτοκίνητο 2.0 140ΗΡ 17'' ζάντες με 205/40 λάστιχο όπου η διαφορά στη διάμετρο είναι αμελητέα...άσε που το ομορφαίνει!!!... |
Αγαπητό club διαβάζω εδώ και κάτι ώρες περί χαμηλώματος με μαμά αμορτισέρ και όλοι λίγο πολύ πλατιάζουν χωρίς να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα...
Βασικά εγώ έχω 1000χλμ και θέλω να βάλω HnR 3.5 πόντων μπροστά και να το κουρδίσω ομοίως πίσω με μαμά αμορτισέρ (ακόμα καινούρια είναι...) αλλά συνάμα θέλω να βάλω και 17 ζάντες με 205/40 αργότερα... Να βάλω πρώτα ζάντες και μετά χαμήλωμα?? Υπάρχει κανείς που το έκανε και τι αποτελέσματα είχε??? Μήπως βρίσκει θόλους σε απότομα στριψίματα??Μήπως κοπανάει σε σαμαράκια,λακούβες??Πρώτη φορά θα χαμηλώσω αμάξι μου και το φοβάμαι λιγουλάκι!!! |
Στο προηγούμενο τουτού μου(206 1.4 8ν) είχε μαμά 14 με 175/65 και του έβαλα 195/50/15 ...έγινε λίγο κατσίκι γιατί ψήλωσε αλλά στο δρόμο είδα φοβερή βελτίωση και σε πάτημα και σε κράτημα!!!!! ![]() ![]() ![]() Διαφορές σε επιταχύνσεις και κατανάλωση αμελητέες ![]() ![]() Άξιζε όμως γιατί είδα και ουσιαστική βελτίωση και ομόρφυνε πολύ!!!! Κάτι ανάλογο πιστεύω και για τις 17'' στο καινούριο μου.. ![]() ![]() |
Δεν είναι τυχαίο πως το κορυφαίο 206 της αγοράς RC φοράει εργοστασιακές 17'' με 205/45...όλα είναι μελετημένα!!!!!!!!!! |
-=N4X=- έγραψε: |
Επειδη δεν ηθελα να ανοιξω ολοκληρο τοπικ για μια ερωτηση την ριχνω εδω...
Εχω μια προσφορα λογω του οτι ψαχνω μια φθηνη αλλα σχετικα καλη λυση για αναρτηση. Αυτη ειναι κιτ με bilstein-apex και χαμηλωμα 4 ποντοι τοποθετημενα με ευθυγραμμηση 500 ευρα. Τι λετε? Η αναρτηση οχι ρυθμιζομενη φυσικα απλα πιο σκληρη. Στην πεζο ενα ιδιο κιτ μου το δινουν 450 ευρα αλλα noname. |
Επειδη δεν ηθελα να ανοιξω ολοκληρο τοπικ για μια ερωτηση την ριχνω εδω...
Εχω μια προσφορα λογω του οτι ψαχνω μια φθηνη αλλα σχετικα καλη λυση για αναρτηση. Αυτη ειναι κιτ με bilstein-apex και χαμηλωμα 4 ποντοι τοποθετημενα με ευθυγραμμηση 500 ευρα. Τι λετε? Η αναρτηση οχι ρυθμιζομενη φυσικα απλα πιο σκληρη. Στην πεζο ενα ιδιο κιτ μου το δινουν 450 ευρα αλλα noname. |
Ευχαριστω παιδια.
Αυριο το πρωι θα παω να αφησω το τουτου οποτε θα του πω για ελατηρια HR αν γινεται γιατι το κακο ειναι οτι το εχω παραγειλει με apex. Οσο για το χαμηλωμα θα το αφησω 4 αφου το αμαξι ειναι υπερβολικα ψηλο.Ετσι και αλλιως για ενα εκατοστο διαφορα μπροστα δεν νομιζω να ειναι τοσο τραγικο το αποτελεσμα. |
mick206 έγραψε: |
Από ότι βλέπω είσαι και λίιιιιγο βιαστικούλης εεεε... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Steve έγραψε: |
Άλεξ, αν έχω καταλάβει καλά, θα αλλάξεις την εργοστασιακή ανάρτηση, μπουκάλες και ελατήρια?
Πες μου με πμ ή με τηλ από ποιον θα τα πάρεις να ξέρω ![]() Άν είναι να τα περάσεις αύριο, πάρε τηλ, θέλω να έρθω να πάρω μάτι ![]() |
Ευχαριστω παιδια.
Αυριο το πρωι θα παω να αφησω το τουτου οποτε θα του πω για ελατηρια HR αν γινεται γιατι το κακο ειναι οτι το εχω παραγειλει με apex. Οσο για το χαμηλωμα θα το αφησω 4 αφου το αμαξι ειναι υπερβολικα ψηλο.Ετσι και αλλιως για ενα εκατοστο διαφορα μπροστα δεν νομιζω να ειναι τοσο τραγικο το αποτελεσμα. |
1)Ποιος ειναι το animal που τρεχει σε υδραυλικους για να φτιαξει την εισαγωγη του το αφηνω.... ![]() |
3)Το χαμηλωμα εγινε μπροστα 4 ποντοι και πισω 2 και εμπειρικα στο μπροστα μερος η αποσταση απο το πανω μερους του φτερου μεχρι το λαστιχο ειναι 2 δακτυλα κ κατι και πισω 3. |
Κ κανεις δεν ειπε πισω απο το ψυγειο αλλα εισαι ξεροκεφαλος. |
και μου εριξαν κ μια στουκα με ενα φορτηγακι οπως το κατεβαζαν απο μια ραμπα!!!!!!!!!
Εκεινη την στιγμη επαθα πλακα γιατι το μπαμ ηταν πολυ δυνατο αλλα τελικα το μονο κακο ειναι 4 μικρα σκασιματα του χρωματος στο διακοσμητικο του πισω προφ. που φυσικα θα μου βαψουν τζαμπα..... |
Εκεινη την στιγμη επαθα πλακα γιατι το μπαμ ηταν πολυ δυνατο αλλα τελικα το μονο κακο ειναι 4 μικρα σκασιματα του χρωματος στο διακοσμητικο του πισω προφ. που φυσικα θα μου βαψουν τζαμπα..... |
akis έγραψε: |
gia sas kai apo mena exo to eksis provlima xamilosa to amaksi me 5ponta HR elatiria me ta mamisia amortiser.to amaksi exei ginei toso xalia stin odigisi pou den strivei katholou episis mou xalaei sinexos i euthigramisi tou autokinitou apo tote pou ta exo valei.kano simera tin euthigramisi kai tin epomeni mera exei xalasei to amaksi se travaei aristera.exei ksanatixei se kanenan alo fteei epidi to xamilosa poli? |
Να φανταστητε πριν 10 μερες κατεβαινα απο ενα καραβι στην Παρο και εκανα 20' μεχρι που ηρθαν 2 λιμενικοι και μου σηκωναν τους θολους! Αν το αντεχεται καντε το! |
Εγω τα αμαξακι μου τα εχω χαμηλωσει 5.5 μπροστα και 4.5 πισω! Πιστευω οτι εχει γινει πολυ ωραιο αλλα και πολυ δυσκολο στην οδηγηση!Βρισκει παντου! Να φανταστητε πριν 10 μερες κατεβαινα απο ενα καραβι στην Παρο και εκανα 20' μεχρι που ηρθαν 2 λιμενικοι και μου σηκωναν τους θολους! Αν το αντεχεται καντε το! |
v@g έγραψε: |
Δεν λεει καθολου να το χαμηλωσω κανα ποντο πισω? (αξονα) |
Steve έγραψε: | ||
Εννοείς να κουρδίσεις τον πίσω άξονα χωρίς να αλλάξεις τίποτα άλλο? ![]() |
v@g έγραψε: | ||||
Ναι αυτο εννοώ ![]() ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!!! ![]() απλως μου ακουγεται λογικο γιατι νομιζω πως το 206 ειναι πιο σηκωμενο στο πισω μερος... |
Ben έγραψε: |
na kanw kai egw mia erwtisoula gays
poso kostizei h rythmisi (kourdisma ) tou amortiser? exw kani mia vlakia to exw xamilosi brosta (elatiria) kai pisw tipota .entometaxi stis strofes mpeni sa varka kai stis lakouves akougete ena goup les kai tha spasei olo to car. a kai kati allo gia treis pontous mprosta ti prepei na kanw piso? thanks |
v@g έγραψε: | ||||
Ναι αυτο εννοώ ![]() ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!!! ![]() αλπως μου ακουγεται λογικο γιατι νομιω πως το 206 ειναι πιο σηκωμενο στο πισω μερος... |
307cc alu έγραψε: |
Καλημέρα παίδες. Ωραία όλα αυτά που γράφετε αλλά υπάρχει και κάτι αλλο το οποίο μάλλον δεν το έχετε αντιμετωπίσει ακόμα. Οταν και εγω εστησα το πρωτο μου - SUZUKI SWIFT GTi με ΚΟΝΙ κίτρινα και ΕIBACH -
τρένο βέβαια, αλλά με την πάροδο του χρόνου είχα κάποιες ενοχλήσεις στην μέση οι οποίες σιγά σιγά γίνονταν εντονότερες. Αρχισα να ψάχνομαι σε γιατρούς και τέτοια και να μου βρίσκουν τίποτα. Κάποια στιγμή σε μια εκπομπή του Αρη Σταθάκη στον ΑΝΤ1 κατάλαβα το προβλημά μου. Το πετραδάκι που πάταγα το ''έπαιρνα'' στην μέση. Απο τότε μαχαίρι στα πειράγματα των αναρτήσεων. Το επόμενο - RENAULT MEGANE CΟUPE - δεν το ακούμπησα. Ομως το νέο μου - 307cc 1.6V - για όσους το έχουν προσέξει, είναι καθισμένο στα πίσω πόδια του. Διαφορά γύρω στους 5 πόντους μπρος - πίσω. Ψάχνω τώρα να βρώ ελατήρια μόνο και μόνο για να το φέρω στα ίσια. Αν κάποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει. |
μιας και μιλαμε για χαμήλωμα με μαμά αμορτισέρ πρέπει να ξαναναφέρω το θέμα του ταχύτατου βρακιάσματος.
εγώ με eibach μπροστά και ράβους RC πίσω από την αρχή είχα σοβαρό πρόβλημα παντελούς έλλειψης rebound μπροστά και πολύ γρήγορης φθοράς των αμορτισέρ εμπρος. βέβαια τα eibach δίλιτρου είναι σαφώς σκληρότερα από αυτά που δίνει για 1.4 και 1.6. ίσως αν θέλει κανείς να μείνει σε μαμά για λόγους κόστους, η λύση των heavy duty να είναι αποτελεσμάτική. Σε μια σύγκριση που κάναμε με τον Πανο(ronin the hero from outaspace) μάλλον το heavy duty είναι παχύτερα και σκληρότερα. Πάνω σε αυτό θα ήθελα πάντως και τη γνώμη όσων ξέρουν περισσότερα.Αν δηλαδή τα εν λόγω αμορτισέρ μπορεί να κρατήσουν πιο σκληρά ελατήρια ή αν απλά είναι φιαγμένα για σκληρότερη χρήση. |
Πάνο, εγώ που φοράω αμορτισέρ από 2λιτρο, θα έχω σοβαρές επιπτώσεις? Σκέφτομαι πάρα πολύ να πάρω ελατήρια χαμηλώματος 5cm με 100 ευρώ το πολύ... Όσο περί βρακιάσματος, η Λάρισα είναι πόλη ταψί... Πιστεύω πως θα αντέξουνε τα αμορτισέρ μέχρι το καλοκαίρι που θα βάλω τα Peugeot Sport ![]() Ή μήπως απλά να το περιμένω ως το καλοκαίρι? Υπόψιν ότι το αμάξι το έχω 6 μήνες με 10.000 χλμ... άρα για φθορές δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα με το στύλ της οδήγησης που κάνω... ε? ![]() Ξέρω είναι χαζομάρα μόνο τα ελατήρια χαμηλώματος και απλά μικραίνεις την ζωή των μαμά αμορτισέρ ![]() ![]() ![]() |
Πρώτα πρώτα δεν υπάρχουν αμορτισέρ δίλιτρου. είναι τα ίδια με του 1.6, τα ελατήρια είναι διαφορετικά. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι δεν μπορούν να αντέξουν ακόμα σκληρότερα ελατήρια.Αν μπορούσαν το 1.6 θα χοροπηδούσε.Άλλωστε το δικό μου παράδειγμα τα λεει όλα. Τα eibach τα νίκησαν κατα κράτος (ολοκαίνουρια και τα μεν και τα δε.)
Τώρα ότι η eibach βγάζει αρκετά σκληρό ελατήριο μόνο στους 2.5 πόντους αυτό πρέπει να σε προβληματίσει. Και τέλος για τα peugeot sport τι να σου πω αν έχεις τόσο χρήμα κάντο.με τα ίδια χρήματα παίρνεις bilstein κομπλέ με ελατήρια και σου μένουν και για τελικό devil...... |
Άρα πάω για τα 400 της Peugeot Sport... ![]() ![]() |
400??? |
konstantinos έγραψε: | ||||
Μάγκες... μπερδευτήκαμε και εμείς ... το αυτό και εσείς... για κάντε ένα restart γιατί με ενδιαφέρει άμεσα το θέμα. |
400 ευρώ Peugeot Sport με ελατήρια χαμηλώματος 5 cm (HR ή Eibach, δεν θυμάμαι) ![]() Τιμή μαζί με τα έξοδα τοποθέτησης! ![]() |
άσε κατάλαβα.
είναι με eibach στενό και δεν είναι peugeot sport. τα έχουν βγάλει για το 106 βασικά, δεν είναι καθόλου άσχημα αλλά PS δεν είναι. αν και η τιμή αυτή είναι μόνο για τα μπροστά αν δεν κάνω λάθος |
...Με τα 400 ευρώ θα έπαιρνα απλά τα heavy duty... |
Πολλα δεν ειναι τα 5cm χαμήλωμα???Ειπαμε ψηλο παιδι είσαι αλλα μην καταλήξεις και σαν τον Ρίζο απο το χαμήλωμα.
Εγω πιστευω οτι ενα χαμηλωματακι στα 25mm ειναι ιδανικο. Τωρα βεβαια ο καθενας κανει οτι θελει στο αμαξι του. Ασεχτο:Δεν παει κανενας απο τον Μπακα να φερει κανενα καταίφι να φαμε? |
Κωνσταντίνε, τα 400 που αναφέρω είναι μαζί με ελατήρια χαμηλώματος 5cm και περιλαμβάνουν και έξοδα τοποθέτησης ![]() |
Ωπα Σταυρο τα εχεις κανει ψαρόσουπα στο μυαλο σου.Σε ενα αυτοκινητο δεν μας ενδιαφέρει πρωτίστως αν θα βρει κατω αλλα να εχει το φυσσίγι του αμορτισερ διαδρομη να δουλευει.Αν εσυ το συμπιέσεις με ενα χαμηλό ελατήριο και του δωσεις ωφέλιμη περιοχή λειτουργιας 2cm ενω κανονικα θα επρεπε να εχει 5cm (τα νουμερα ειναι τυχαια) τοτε το αμορτισερ θα δουλευει συνεχως κοντα στα bump stop και θα τερματιζει σε καθε λακκούβα με αποτέλεσμα να τα παιξει πιο γρηγορα.Ασε που θα χτυπαει συνεχως και επειδη σιγουρα δεν θα αλλαξεις top mount με πιο σκληρα θα παρεις τους θολους στο χερι.Ασε που μπορει να σπασει σε καμμια ταφρο.Επισης οταν φτιαχνουμε ενα αμαξι δεν το φτιαχνουμε για να κινειται στην Λαρισα αλλα να μπορει να παει και στην Ελάτη.
Ελπιζω να επιασες το νοημα και να μην ξαναμετρησεις με την μεζουρα της μανας σου.Εκτος και αν το γυρισες σε μοδίστρα ![]() |
Ωπα Σταυρο τα εχεις κανει ψαρόσουπα στο μυαλο σου. |
Σε ενα αυτοκινητο δεν μας ενδιαφέρει πρωτίστως αν θα βρει κατω αλλα να εχει το φυσσίγι του αμορτισερ διαδρομη να δουλευει.Αν εσυ το συμπιέσεις με ενα χαμηλό ελατήριο και του δωσεις ωφέλιμη περιοχή λειτουργιας 2cm ενω κανονικα θα επρεπε να εχει 5cm (τα νουμερα ειναι τυχαια) τοτε το αμορτισερ θα δουλευει συνεχως κοντα στα bump stop και θα τερματιζει σε καθε λακκούβα με αποτέλεσμα να τα παιξει πιο γρηγορα. |
Ασε που θα χτυπαει συνεχως και επειδη σιγουρα δεν θα αλλαξεις top mount με πιο σκληρα θα παρεις τους θολους στο χερι.Ασε που μπορει να σπασει σε καμμια ταφρο. |
Επισης οταν φτιαχνουμε ενα αμαξι δεν το φτιαχνουμε για να κινειται στην Λαρισα αλλα να μπορει να παει και στην Ελάτη. |
Ελπιζω να επιασες το νοημα και να μην ξαναμετρησεις με την μεζουρα της μανας σου.Εκτος και αν το γυρισες σε μοδίστρα ![]() |
Και τι σε κανει να νομιζεις οτι δεν το εχω κανει αυτο?
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=2202 Αλλα οταν φωναζω οτι δεν ψαχνουμε και τα περιμενουμε ολα ετοιμα γινομαι κακος Anyway το εκανα και sticky να το διαβαζει ο λαος πρωτο πρωτο. Φυσικα αμα ψαξεις μεσα στο forum εχουν γινει και αλλα σαφως πιο αξιολογα post. Επισης αμα θελεις το αμαξι σου να δειχνει πιο απειλητικο και αγριο κοοιτα να μαθεις να το οδηγας μ αυτο τον τροπο.Δεν χρειαζεται να χαμηλωσεις για να το πετυχεις αυτο.Αρκει να γινεις εσυ απειλητικος και αγριος (μεσα στα πλαισια βεβαια-μην σκοτωσεις και οτι κινειται...) |
400 ευρώ Peugeot Sport με ελατήρια χαμηλώματος 5 cm (HR ή Eibach, δεν θυμάμαι) ![]() Τιμή μαζί με τα έξοδα τοποθέτησης! ![]() |
shiba έγραψε: |
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ..ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟ CCΑΚΙ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΩΣΩ..ΜΕ ΜΑΜΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΦΥΣΙΚΑ.ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΟ..ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ.. |
DIMCHRI έγραψε: |
ρε steeve 400 ευρώ από τον κόνδωρα? |
konstantinos έγραψε: | ||
Ακόμη και αυτά... πολύ ακριβά τα πουλάνε... με 220 ευρά τσιμπάς τα κάτωθι: 5202 Y8 (αριστερό εμπρός) 5202 Υ9 (δεξί εμπρός) 5206 R6 (πίσω δεξί - αριστερό) είναι κωδικοί απο τα αμορτισέρ του Gti (2.0 137hp) τα λεγόμενα ενισχυμένα εις την Βαρβαριστή "Heavy Duty" Thank you |
Φυλαράκι.... καλά όλα τα άλλα(!!!!) αλλά η ερώτησή σου ποια είναι?
Βοήθησέ μας για να σε βοηθήσουμε. |
Για να σε βοηθήσω ουσιαστικά πλέον... θα σου πω το εξής,
είδα το στο touring το CC του Σίμου και το είχε "μπούνια" και το πήγαινε "μπούνια", ρώτα τον (στείλε του ένα pm) για να σε πάει μια βολτούλα, να δεις το setup του να βγάλεις συμπεράσματα, και πιθανόν να σε οδηγήσει σε αυτό που θες και ζητάς. |
206ccsimos
Πες του ότι σου είπε ο Steve να τον σμπρώξεις λίγο ![]() |
Πρώτα πρώτα δεν υπάρχουν αμορτισέρ δίλιτρου. είναι τα ίδια με του 1.6, τα ελατήρια είναι διαφορετικά. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι δεν μπορούν να αντέξουν ακόμα σκληρότερα ελατήρια.Αν μπορούσαν το 1.6 θα χοροπηδούσε.Άλλωστε το δικό μου παράδειγμα τα λεει όλα. Τα eibach τα νίκησαν κατα κράτος (ολοκαίνουρια και τα μεν και τα δε.) Τώρα ότι η eibach βγάζει αρκετά σκληρό ελατήριο μόνο στους 2.5 πόντους αυτό πρέπει να σε προβληματίσει. Και τέλος για τα peugeot sport τι να σου πω αν έχεις τόσο χρήμα κάντο.με τα ίδια χρήματα παίρνεις bilstein κομπλέ με ελατήρια και σου μένουν και για τελικό devil...... |
sps έγραψε: |
Dimchri αν θες να κανεις δουλεια σου ξεχνα τη lion.
Βρες ενα συνεργειο που φτιανει αγωνιστικα πεζω(πχ κρασουλης) και πηγαινε εκει να λυσης τις αποριες σου. Στο δια ταυτα οντως τα αμορτισερ του 2λιτρου ειναι τα ιδια με του 1.6. Και τα sachs performance που φοραω εχουν τον ιδιο κωδικο με τα 2λιτρα. Και koni και bilstein που εχω κοιταξει δινουν τους ιδιους κωδικους. Για cc δεν εχω κοιταξει αλλα πιστευω θα φορανε και αυτα το ιδιο αμορτισερ. Εξαλλου δεν ειναι ηλιθιο να φορανε διαφορετικα τη στιγμη που στο 206 μπαινουν αμορτισερ και απο 205 και απο 306? Αν θες τη γνωμη μου επειδη καταλαβα τι περιπου θες θα πηγαινα για κονι κοκκινα που ρυθμιζονται κιολας, ξεκινωντας απο τη μαλακη ρυθμιση. Αν ηθελες κατι παραπανω, θα πηγαινες μετα στην πιο σκληρη ρυθμιση κοκ. (τα κονι κοκκινα δε ρυθμιζονται εξωτερικα οπως τα κιτρινα...αλλα ρυθμιζονται) Αν ηθελες κατι πιο απολυτο πας σε bilstein σπριντ απο 306 ή koni κιτρινο. Για κατι πιο αγωνιστικο πλεον πας για πεζω σπορτ ή bilstein ασημι(τα αγωνιστικα) Καπως ετσι εχω καταληξει στην ιεραρχια στησιματος για αμορτισερ στο 206 μας. Ολες οι αλλες λυσεις τυπου sachs ή osrav,kw απλα κλπ, ειναι ημιμετρα για μενα.Τα δοκιμασαμε και μαθαμε! Καλυτερα το λιγο πιο ακριβο και εγγυημενο παρα το πιο φτηνο που θα σου βγει σκαρτο τελικα. Ψαξε λιγο σε www.bilstein.de sto produkts και μετα katalog μπας και δεις κωδικους για cc. Επισης ψαξε απο την αναζητηση για αμορτισερ 206 cc στο www.tpauto.gr |
CC-Gio έγραψε: |
Mαλλον αυριο θα περασω τα ελατηρια της eibach!
μονο ελατηρια θα βαλω!!! Ο τυπος μου προτεινε και τα jamex! συνολο 200 με eibach 180 με jamex τι γνωμη εχετε?? ή να βαλω h&r σαν το φιλο μου τον 206ccsimos!!??? ![]() απαντηστε μεχρι τις 7 σημερα για να παω να τα παραγγειλω!! ![]() |
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε: | ||
Γιωργαρε εγω πιστευω οτι τα αιμπαχ ειναι καλυτερα παο τα h&r και πολυ πολυ καλυτερα απο jamex! Αυτα φορουσα κι εγω πριν αλλαξω ολη την αναρτηση! |
Τελικα παραγγειλα τα h&r! (με επεισε ο Σιμος)
Θα μπει και η μπαρα της ΜΟΜΟ! ==πιστευω να μου κανει καλη δουλεια! Επισης μου ειπε κατι που με προβληματισε ο τυπος=οτι τα h&r ειναι καινουρια,απο εργοστασιο,τα οποια ειναι πιο σκληρα απο τα παλια! Ειναι χλωματος γκρι (δεν τα εχω δει,ετσι μου ειπε). Δεν θελω σκληραδα ρε γμτ!!!! ![]() Κατι αλλο,ρε Δημητρη ενταξει το να το χαμηλωσω λιγο,αλλα το να ειναι μαλ**α τα ελατηρια δεν σημαινει οτι θα χαλασουν και πιο γρηγορα τα αμορτισερ απ'οτι με καποια πιο σκληρα??? Αρα μεσαια σκληροτητα (οχι κουτσουρο) και μικρο χαμηλωμα 2-2,5 (πραγμα που δεν υπαρχει,εκτος απο τα ρυθμιζομενα νομιζω) =αν ειναι για θεμα αλλαγης ελατηριου με μαμα αμορτισερ! |
Μπορείν κανείς να μου πει τι λίμπρες είναι το εργοστασιακό ελατήριο του 206 cc |
Αν βρεις κάποιον τέτοιο, πες τον μου και εμένα να ξέρω για να του κάνω την ίδια ερώτηση για τα δικά μου ελατήρια ![]() |
Παιδια επιτελους το τουτου μου χαμηλωθηκε με ελατηρια H&R!
Το αμαξι ειναι μια χαρα,ουτε κοπαναει ουτε τιποτα! ολα μια χαρα,οπως ηταν πριν απλα χαμηλωμενο. Απλα εγινε λιγακι πιο βαρυ το τιμονι (φυσιολογικο πιστευω),και επισης εχω ενα προβληματακι..... Εκανα ευθυγραμμιση στο ΟΤΟΜΟΤΟ και οταν πηγα να φυγω καταλαβα οτι τραβαγε το τιμονι προς τα αριστερα.Γυριζω πισω και του λεω αυτο κ αυτο και με στελνει καπου στην θηβων σε εναν αλλον να κανω μια ευθυγραμμιση ακομα. Πηγα εκανα και εκει,παλι τραβαγε. Μετα μου λεει ο τυπος να βαλουμε την αριστερη ροδα-δεξια και το αντιστροφο.Ετσι και εγινε,μετα το αυτοκινητο δεν τραβαγε τοσο πολυ αριστερα.Σχεδον καθολου. Οταν το οδηγησα εγω ομως καταλαβα οτι οταν εχει ανωμαλια ο δρομος γυριζει το τιμονι αριστερα παλι.... ![]() ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???? ΠΑΛΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ????αν ξανα κανω υπαρχει περιπτωση να μη φτιαχτει παλι??? ![]() PLZZZZZZZ!!!! ![]() |
Αλλα ο τυπος απο το ΟΤΟΜΟΤΟ μου ειπε οτι θα φερει καινουριο προγραμμα που θα περιεχει και το δικο μου μοντελο |
Γιατι ρε steve ,τι παιζει??
Εξηγησε! |
MEMsound. έγραψε: |
Μα καλα ειναι δυνατο να μην εχουν το 206cc στο μηχανημα τους?
Και υποτιθεται οτι ειναι μεγαλο καταστημα η OTOMOTO. Τελικα μεγαλοι καραγκιοζηδες ειναι! και πως σου εκαναν ευθυγραμμιση τοτε? Με το ματι?!?!?!? |
Οσο για το προγραμμα που ακολουθησαν στην οτομοτο,ηταν ενος απλου 206 και γι'αυτο τραβαγε,επειδη εχει αλλους κωδικους! |
MEMsound. έγραψε: | ||
Οτι να ναι... Δηλαδη ποσο καιρο επρεπε να ειναι το cc στην αγορα για αν κανουν update!?!?!? Anyway,. εγω προσωπικα θα κοιταγα να γινει οσο το δυνατον γρηγοροτερα γιατι δεν ειναι δυνατο να πηγαινεις σε καποιον για να "φτιαξεις" το αυτοκινητο σου και να στο κανει χειροτερο. |
Γιωργο αν εχουν φαγωθει τα λαστιχα της μιας πλευρας περισσοτερο απο της αλλης ειναι πιθανο να συμβαινει αυτο!
Ομως ειναι εντελως απιθανο να εχουν φαγωθει εκτος και αν ειχες παει σε καμια αλλανα / παρκινγκ και σβουριζες με το cc κανα 20λεπτο...! ![]() Επειδη δεν σε εχω για τετοιο ανθρωπο αυτοι στην OTOMOTO σου λενε μαλ***ες... ![]() Υπαρχει ομως περιπτωση αν εχεις διαφορετικη πιεση στα λαστιχα να τραβαει το αυτοκινητο προς την κατεθυνση του ελαστικου με την μικροτερη πιεση λογω μεγαλυτερων τριβων. Τσεκαρε το με ακριβεια. ![]() |
Προσωπικα θα εκανα ευθυγραμμιση μονο σε συνεργειο Peugeot.
Αλλιως μονο σε καποιον που εχει ηδη κανει update στο μηχανημα του. ![]() |
307cc alu έγραψε: | ||
Φίλος με 307 πήγε στην αντιπροσωπεία της PEUGEOT ( για ευνόητους λόγους δεν την αναφέρω) τρεις φορές για ευθυγράμμιση μέχρι να γίνει σωστά. Το χειρότερο όμως ήταν αυτά που του έλεγαν για να δικαιολογηθούν και μόνο όταν τους '' απείλησε '' με αγωγή - καθότι δικηγόρος - τότε ευαισθητοποιήθηκαν (την 3η φορά). Τελικά μου φαίνεται μόνο με αγωγές θα κάνουμε δουλειά ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
Σύντομα θα αλλάξω αναρτήσεις... Θα βάλω τις ενισχυμένες τις πεζό με το χοντρό καλάμι. Υπάρχει κάποιος που το έχει χαμηλώσει με την συγκεκριμένη ανάρτηση; Κ αν ναι, πόσα χλμ έχει κάνει; Παρατηρήσεις; ![]() |
DIMCHRI έγραψε: | ||
ποιές είναι οι ενισχυμένες της πεζώ με το χοντρό καλάμι ?? peugeot sport εννοείς ??? και πόσο κάνουν αυτές που λες ότι θα βάλεις ??? |
ποιές είναι οι ενισχυμένες της πεζώ με το χοντρό καλάμι ??
peugeot sport εννοείς ??? και πόσο κάνουν αυτές που λες ότι θα βάλεις ??? |
SnakeMJK έγραψε: | ||
Όχι δεν είναι της peugeot sport. Αυτές είναι πανάκριβες! Σκέτη peugeot, κ έμαθα για αυτή την ανάρτηση από το ανάλογο τόπικ στο ίδιο φόρουμ! Την έχουν βάλει αρκετοί απ ότι είδα. Η τιμούλα πολύ καλή, 37 ευρώ Χ 4 Χ ΦΠΑ = 175 ευρώ. |
Όχι δεν είναι της peugeot sport. Αυτές είναι πανάκριβες! Σκέτη peugeot, κ έμαθα για αυτή την ανάρτηση από το ανάλογο τόπικ στο ίδιο φόρουμ! Την έχουν βάλει αρκετοί απ ότι είδα. Η τιμούλα πολύ καλή, 37 ευρώ Χ 4 Χ ΦΠΑ = 175 ευρώ. |
Σε αυτό το ποστ http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=135&sid=c863d4e25344e495063ca671bdd0559d κάπου ανάμεσα στις 27 σελίδες του λέει για αμορτισέρ με χοντρό καλάμι από την peugeot με 175 ευρώ. Αυτά! |
darampa έγραψε: |
Παιδιά διάβαζα τις προηγούμενες δημοσιεύσεις και μπερδεύτηκα....
Έχω το 1.6 XS και θέλω να βάλω τα ελατήρια της eibach 3,5cm Σε ερώτηση που έκανα σε ένα συνεργείο μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την μαμα ανάρτηση γιατί στα 1.6 είναι πιο σκληρή (ίδια με του διλιτρου) και μπορώ να αλλάξω ελατήρια χωρίς να είναι απαραίτητη η αλλαγή των αμορτισερ. Ξερει κανεις ποια είναι η ωφέλιμη περιοχή αυτών των αμορτισερ(μαμα); Θα δουλεύει σωστά η ανάρτηση; ή θα κάνω 10000 Km και μετά αλλαγή; Τώρα έχω 26000 km |
crusader έγραψε: |
Άλλαξα χθες αμορτισέρ...
Έβαλα του 2λιτρου με ελατήρια Eibach 3cm. ακόμα δεν το έχω κινήσει αρκετά το αμάξι για να δω τι λέει... |
CC-Gio έγραψε: | ||
Καλα στροφιλικια Σπυρο!!! Ποσο σου πηγαν τα αμορτισερ? |
crusader έγραψε: | ||||
90€ τα μπροστά 88€ τα πίσω ------------------ 178€ Σύνολο |
wsplash έγραψε: |
Φθηνά σου ήρθαν....απο που τα πήρες γιατι ενδιαφερομαι και γω; ![]() |
crusader έγραψε: | ||
Από την PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ στον Άγιο Ελευθέριο κοντά.. (Τσούντα 72 & Πεταλά - τηλ. 210 2533002 , 210 2529550) |
Baphomet έγραψε: |
ε,πες μας και τις εντυπωσεις σου βρε σπυρο!!! : ![]() |
crusader έγραψε: |
Μέχρι στιγμής δεν έχω δει ουσιαστική διαφορά από θέμα "σκληρότητας". Βέβαια όπως μου είπαν κάποιοι ίσως πρέπει να περιμένω μερικά χιλιόμετρα ακόμα για να κρίνω.
Εκεί που είδα διαφορά όμως, είναι σε κρατήματα στις στροφές. Ο συνδυασμός των εν λόγω αμορτισέρ με το χαμήλωμα έφερε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από πριν. ![]() Επίσης να προσθέσω ότι, αν και νωρίς ακόμα, μέχρι στιγμής δεν έχω αντιληφθεί τριγμούς, όπως έχουν αναφέρει κάποιοι σε προηγούμενα posts σχετικά με τα Eibach. |
πάντως δεν νομίζω ότι θα σου αντέξουν πάνω από 10000 χλμ τα ενισχυμένα. |
mick206 έγραψε: | ||||
Όταν λες ενισχυμένα τι ακριβώς εννοείς; ![]() |
DIMCHRI έγραψε: | ||||||
κοίτα ως γνωστόν τα 1.6 και πάνω φοράνε τα αμορτισερ του gti. από εκεί και πέρα, η πεζώ κάποια στιγμή άρχισε να πουλάει ενισχυμένα για το gti, τα οπόια προφανώς τα βάζει τώρα και στα καινούργια της και στα 1600. το τι ενίσχυση έχουν δεν την ξέρω. αλλά εσύ θα μας ενημερώνεις κάθε τόσο , για το πως τα νιώθεις !!! ![]() α. και πες μας και τους κωδικούς τους. !!!! ![]() |
Lef205 έγραψε: |
To cc μου εχει ελατηρια χαμηλωματος eibach και κουρδισμενο πισω αξονα με αμορτησερ μαμα.Φυσικα τα αμορτισερ σε λιγο καιρο θα παραδωσουν λογω ελατηριων και κουρδισματος και αναρωτιεμαι τι να βαλω.Το βασικο που θελω ειναι να μην ειναι πολυ σκληρα ωστε να μην αρχιζει να τριζει το αυτοκνητο.(καμπριο γαρ) |
To cc μου εχει ελατηρια χαμηλωματος eibach και κουρδισμενο πισω αξονα με αμορτησερ μαμα.Φυσικα τα αμορτισερ σε λιγο καιρο θα παραδωσουν λογω ελατηριων και κουρδισματος και αναρωτιεμαι τι να βαλω.Το βασικο που θελω ειναι να μην ειναι πολυ σκληρα ωστε να μην αρχιζει να τριζει το αυτοκνητο.(καμπριο γαρ) |
βάλε koni κιτρινα.
βάλε osrav ρυθμιζόμενα. KONI κιτρινα ειχα στο 205 και ετριζε αφανταστα πολυ, για τα osrav δεν ξερω τι γινεται.Απο τιμες μηπως γνωριζεις?Σε ευχαριστω! ![]() |
προφανωσ δεν ξερει κανεισ να μου απαντησει...ποιο πολυμε ενδιαφερει na μαθω αν μπαινουνε στου πατερα μου το pug...τα αλλα ερωτηματα και με λιγο ψαξιμο μεσα στο forum θα μαθω..αντε καλο μασ σαββατοβραδο και καλη μασ διασκεδαση |
Γιώργο πρέπει να κάνουν . μέσα στο τοπικ έχει και κωδικούς αλλά αν θέλεις για ποιό γρήγορα κάνε ένα τηλεφωνάκι αύριο στην lion και ρώτα τους... ![]() |
shiba έγραψε: | ||||
|
To χαμηλωμα θα το ομορφηνει πολυ, το δικο μου μετα το χαμηλωμα φαινεται πολυ ομορφο, εγω κουρδισα και αξονα, φυσικα εχει και αυτο το τιμημα του. |
Φιλε shiba και εγω το καμπριο εχω.Εβαλα eibach μαυρα 3,5 ποντους, ειναι σκληρα, δεν θα στα προτεινα. |
λοιπον ωρα να κανω μια κουφη ερωτηση..μην γελασετε πολυ ομωσ.αν βαλω αμορτισερ τα οποια να ρυθμιζω υψοσ και σκληροτητα μπορω να βαλω απλα ελατηρια?και παλι δεν θα μου το χαμηλωσει το αμ;αξι?(σασ εχω πει ειμαι ψιλοασχετοσ ακομα και μαθαινω σιγα σιγα απο εδω μεσα) |
shiba έγραψε: | ||
|
Τα 3-3,5 ποντους με h&r φαινεται απο κατω πως ειναι με 15'' ζαντα!
Πιστευω με 1,5-2 ποντους(αν βρεις ελατηρια) δεν θα δειξει καθολου.......και αν το θελεις για ομορφια τοτε........... Ο Μητσος θελει ανεση γιατι τα δικα του γκομενακια παραπονιουνται..........ενω τα δικα μου δεν εχουν προβλημα,αφου ειναι μαζι μου! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
δηλαδη φιλε μανθο μπορει να γινει ο συνδυασμοσ αμορτισερ ρυθμιζομενα σε σκληροτητα και υψοσ-ελατηρια μαλ**α?αυτο δεν θα ηταν το ιδανικο για τα cc που εχουν προβλημα σε τριγμουσ? |
μαλλον πωσ 2-3 μερεσ πριν αποφασισω τι θα κανω να βρεθουμε μητσαρα να κανουμε αμια βολτα να δω και απο μονοστο τι παιζει με αλλαγη ελατηριου-α,μορτισερ...μακαρι να ειχα πολλα λ7 για πειραματισμ,ουσ αλλα επειδη αυτη θα ειναι η πιο ακριβη κινηση θα πρεπει να ειναι και η πιο προσεκτικη |
lepou έγραψε: |
Περασαν αρκετα χλμ απο τοτε που χαμηλωσα τον πεζουλα μου μετα και ειμαι αρκετα ευχαριστημνος. Το αμαξι γερνει λιγοτερο ειναι πιο σφιχτο και σκληρο χωρις να κοπαναει , ειναι αρκετα χαμηλο και δειχνει πολυ καλα χωριε να βρισκει κατω ακομα και οταν ανεβηκα ενα πεζοδρομιο........
|
Περασαν αρκετα χλμ απο τοτε που χαμηλωσα τον πεζουλα μου μετα και ειμαι αρκετα ευχαριστημνος. Το αμαξι γερνει λιγοτερο ειναι πιο σφιχτο και σκληρο χωρις να κοπαναει , ειναι αρκετα χαμηλο και δειχνει πολυ καλα χωριε να βρισκει κατω ακομα και οταν ανεβηκα ενα πεζοδρομιο.
Υπαρχει ομως ενα προβλημα. Οτα ειμαι σταματημενος και στριβω αρκετα το τιμονι ακουγετο ενας μεταλικος ηχος.Μονο σταματηνος και ποτε εν κινησει.Οτυπος που μου τα εβαλε μου ειπε πως ακουγετε το ελατηριο οταν ειναι αφορτιστο και πως αυτο δεν ειναι τιποτα και πως σε λιγο καιρο θα σταματησει.Το εχει παθει κανεις αλλος αυτο . Ετσι ειναι η συμβαινει κατι αλλο? |
Vaggelis έγραψε: |
(Αργύρηηηη, δώσε τα φώτα σου...) |
Το αμαξι ειναι σχεδον καινουργιο . Αρα ποτε να φαγωθηκαν τα σινεμπλοκ?Εκτος τον αλλων ο ηχος αρχισε να ακουγετε μετα την αλλαγη των ελατηριων.Οποτε? |
xristos206 έγραψε: |
Καταρχήν για σε όλους. όσον αφορά το χαμήλωμα έχω Βάλη και εγώ στο δικομου 206 ΧΤ 89 αιδώ και τρία χρόνια και δεν έχουν παρουσίαση κανένα πρόβλημα |
Demis έγραψε: |
Προχτες περασα και στο δικο μου ελατηρια Η&R 3,5 μαζι με 16αρα ζαντα και 205-45 λαστιχο.Αυτο που παρατηρησα ηταν πως το αμαξι δε χαμηλωσε τρομερα και σκεφτομαι τωρα να τα βγαλω και να βαλω 5cm ελατηρια...
Τι λετε ?? |
Για ντεφι θα κανει, για αυτοκινητο οχι!Σκεψου με τα πενταποντα τι συμπεριφορα θα εχει! ![]() Εχουμε πει οτι τα πεζω για να δουλεψουν θελουν "διαδρομη" στην αναρτηση!δεν ειναι μιατα!(φτου φτου) |
MEMsound έγραψε: |
H+R ελατήρια με 120ε σου κάνουν
(τιμή με τοποθέτηση για πακέτο μαζί με αμορτισέρ, εννοείται +την αξία των αμορτισέρ) |
Εχω την εντυπωση πως ο Σταυρος εννοει μαζι με αμορτισερ απο την H&R! |
Ronin έγραψε: |
Το χαμήλωμα που θα κάνεις,σε καμία περίπτωση να μην είναι πάνω απο 3-3,5 πόντους. |
Δεκτή η άποψη σου. Για να το λες αυτό όμως, είτε έχεις κάποια εμπειρία (αρνητική ή θετική), είτε ξέρεις κάτι παραπάνω όσον αφορά το τεχνικό/λειτουργικό θέμα. Λοιπόν? ![]() |
Μανθο σορρυ για την παρεμβαση, αλλα 120 για ΗR πολλα δεν ειναι?
Δηλαδη χωρις προσφορα ποσο τα βρισκεις? Απο οτι καταλαβα κανει δωρο την τοποθετηση. Εγω πληροφοριακα τα ειχα παρει 100 ευρω. Και τοποθετηση αμορτισερ-ελατηρια-χαμηλωμα ραβδων= 40 ευρω. |
Δηλαδη χωρις προσφορα ποσο τα βρισκεις? Απο οτι καταλαβα κανει δωρο την τοποθετηση. Εγω πληροφοριακα τα ειχα παρει 100 ευρω. |
Δηλαδη χωρις προσφορα ποσο τα βρισκεις? Απο οτι καταλαβα κανει δωρο την τοποθετηση. Εγω πληροφοριακα τα ειχα παρει 100 ευρω. Και τοποθετηση αμορτισερ-ελατηρια-χαμηλωμα ραβδων= 40 ευρω. |
BUBA έγραψε: |
Απο την δικη μου εμπειρια παντως, δεν θεωρω δα και τοσο τραγικο να αλλαξεις ελατηρια στα μαμα αμορτισερ.
Εγω οταν το εκανα , το αμαξι ειχε μολις 5000ΚΜ, αρα τα μαμα αμορτισερ ηταν ακομη σε αριστη κατασταση και το ιδιο το συνεργειο του Κρασουλη που μου περασε τα HR και χαμηλωσε τον πισω αξονα μου ειπε οτι δεν συντρεχει λογος να αλλαξω αμεσα αμορτισερ, τα μαμα θα με πανε ανετα 20-30,000 km και μετα μπορω να βαλω κατι καλυτερο. Το αμαξι κοπαναει μεν μεσα στην πολη αλλα σε καλο δρομο και σε ταξιδι προσωπικα μου αρεσει περισοτερο με αυτο το setup που εχω τωρα. Μονο σε μερικα σημεια που το εθνικο δικτυο εχει πολυ απαλα "bumps" εκει οντος το νιωθω να χοροπηδαει λιγο νευρικα πανω-κατω. Συνοψιζοντας , με 150-170 ευρω βελτιωσα ουσιαστικα το Look του αυτοκινητου χωρις πιστευω να κανω κανενα κακο στο αμαξι, και τωρα μετα απο 1,5 χρονο θα βαλω πλεον κατι πιο σωστο. |
Ronin έγραψε: |
Σταύρο,με κάλυψαν οι προλαλήσαντες. |
BUBA έγραψε: |
Δηλαδη σε τελικη αναλυση ακομη και εαν η αναρτηση ειναι ποιοτητας (π.χ. KW), και ρυθμιζομενη, και φτιαγμενη για μεχρι και 6cm χαμηλωμα, πιστευεται οτι πανω απο 3,5cm δεν θα δουλευει σωστα ? |
Θες την προτασή μου??
PSport ρυθμιζόμενη σε ύψος... Απλά και δοκιμασμένα πράγματα από την μαμά Peugeot... ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||
Θα το κοιτάξω ξανά. ![]() Τι αμορτισερ έχεις βάλει και πόσο πηγαν τ' αμορτισέρ μόνα τους. |
Με πρόλαβε ο φίλτατος Αλέξανδρος σε αυτή την απορία! ![]() |
Θες την προτασή μου??
PSport ρυθμιζόμενη σε ύψος... Απλά και δοκιμασμένα πράγματα από την μαμά Peugeot... ![]() |
Στείλε ένα mail αν δεν βαριέσαι στην KW ρωτώνας ποια είναι τα ιδανικά ύψη (κατά την γνώμη τους) για 206 1,4 16ν με την αναρτηση KW Variant 1 μόνο και λοιπό μαμά setup για χρήση πίστας και για χρήση δρόμου.
|
Η μαγκιά με τις ρυθμίσεις είναι ότι μπορείς με λίγο ψάξιμο να βρεις αυτό που σε ευχαριστεί και σου ταιρίαζει αρκεί να ασχολειθέις και να το ψάξεις...
Εκτός και αν εσύ εννοείς ρυθμίσεις να δοκιμάσεις 2-3 σετ ελατηρίων για να καταλήξεις....! Έ δε νομίζω...! |
Όσο για τιμή θα την μάθεις σύντομα, μόλις την επιβεβαιώσω.
Αλλά είναι ακρως δελεστική... |
Ρυθμιζόμενα υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά......
τα Koni απλά τα ανέφερα ενδεικτικά επειδή είναι από τα πιο (αν όχι τα πιο φθηνα) ρυθμιζόμενα σε σκληρότητα. και γω για το δικό μου (για οταν θα χρειαστεί....) είμαι μεταξύ PS ρυθμιζόμενης και KW VARIANT 1 αλλά αυτό είναι "αλλουνού παπά ευαγγέλιο"... κλπ κλπ |
volvos έγραψε: |
οσον αφορα σταυρο αντιστρεπτικες αφου διαβασεις το τοπικ το αντιστοιχο και τις παρατηρησεις μου θα εχεις να αποφασισεις τα εξης... |
1.ραβδοι - τσεκαρε αν φορας 19 η 19.5 το δικομου εχει 19.5 και ολοι μου λενε να περιμενω πρωτα να δω την αναρτηση και μετα να βαλω αν ειναι 20αρες απο ρουσου.σημειωση κανενα διλιτρο δε φορα 20αρες οπως νομιζαμε...μονο το rc...
2.αντιστεπτικη 22 αρα εμπρος απο sw μπαινει οκ...δικοπο μαχαιρι με το μπλοκε.παντως στο sw που εχει ΤΟ ΙΔΙΟ βαρος με εμας εμπρος δουλευει μια χαρα οσον αφορα το θεμα μουτρα ![]() 3. πισω τσεκαρεις τι πλακακια εχεις και αναλογα πρατεις. αν εχειςμε 30 δοντια πλακακια μονοδρομος η 21αρα απο ντινο με 35ευρω... αν εχεις 30-32 δοντια πλακακια πας χαλαρα για 22αρα αλλα σκεψου οτι ισως χρειαστεις και τις διαγωνιες ραβδους κοστους 350ευρω. ο γαλλος για να τις εβαλε παει να πει οτι ηταν πολυ αποτομος ο κωλος και εχανε πολυ στις παρατεταμενες... βεβαια αυτο καποιους σαν εμενα μπορει να μην τους χαλαει... |
αυτα τα ολιγα και ελπιζω και σε πρακτικα αποτελεσματα απο βδομαδα περα απο κομπιουτεροθεωριες... |
Τιμή για PS από Condor: |
Οι τιμές είναι με προσφορά ή χωρίς? |
ο φιλοσ μασ ο σιμοσ εχει αλλαξει αμορτισερ....?? |
παντωσ δεν με νοιαζει και πολυ μιασ και το χειμωνα να μαστε καλα εχω σκοπο να βαλω αμορτισερ |
..τελοσ στο πισω αμορτισερ εχει φαγωθει ενα ρουλεμαν..ειπε επισησ οτι ισωσ ειναι αστοχια υλικου και οτι δεν ειναι επικινδυνο..κοστοσ 40 ευρω..γενικοτερεσ εντυπωσεισ σε λιγεσ ωρεσ |
Touristas έγραψε: | ||
Στο πίσω αμορτισέρ έχει φαγωθεί ρουλεμάν ….. ![]() Τα πίσω αμορτισέρ δεν έχουν ρουλεμάν . Ρουλεμάν έχει ο άξονας πίσω μάλλον κάτι δεν σου είπε καλά |
shiba έγραψε: | ||||
|
Touristas έγραψε: | ||||||
![]() Πόσα χιλιόμετρα έχει το αμάξι . ![]() |
shiba έγραψε: | ||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
τελικα εκανα την βολτα μου και εγω..πρωτεσ εντυπωσεισ πολυ καλεσ θα ελεγα..οχι τοσο κοπανημα οσο φανταζομουνα...τωρα δεν ξερω αν στο μελλον με απογοητευσει. |
Η μαμά αντιπροσωπεία είναι γεναιόδωρη και δεν ψαχνει να βρει δικαιολογιες για να σου ακυρώσει την εγγύηση. |
...μητσαρα προφανωσ την lion hellas εννοεισ ε? |
yes ![]() σκατόγαυρε... ! ![]() φιλικα πάντα... ![]() |
Σήμερα άλλαξα αμορτισέρ ![]() ![]() |
elias έγραψε: |
Και εγώ έβαλα αμορτισέρ του 2λιτρου αλλά δεν ψήλωσε καθόλου το αυτοκίνητο. Αν θυμάμαι καλά η απόσταση δρόμου-φτερού είναι 63-64 cm. Το μέτρησες σωστά πριν και μετά το πέρασμα? Μήπως δεν στα πέρασαν καλά? |
να σου πω μια τετοια εταιρεια???
αρχιζει απο πεζ και τελειωνει σε οσπορτ..... και ειναι ρυθμιζομενη σε υψος ![]() |
Κανείς δεν φοράει προοδευτικά ελατήρια να μου πει εντυπώσεις; ![]() Ποιες εταιρίες βγάζουν; Πόσα εκατοστά χαμηλώνει; Γλυστράει η γάτα στο τζατζίκι; ![]() |
nikq έγραψε: |
Μεγια & καλα κρατήματα Στέλιο ![]() |
Και πρόσεχε είναι σκληρά τα ελατήρια
![]() |
STELIOS έγραψε: |
Tην εκανα κ'εγω τη μοντιφα τελικα, χαμηλα ελατηρια σε μαμα αμορτησερ. Εβαλα τα εργοστασιακα αμορτησερ απ'το 1600 και τα Ρro Kit 3-ποντα ελατηρια της Eibach για 1.1 & 1.4 206 (κωδικος 7023.120). Ταυτοχρονος χαμηλωσα και 2 ποντους πισω με εργοστασιακα αμορτησερ (1600) και ρυθμιση του πισω αξωνα.
Πρεπει να πω οτι ειμαι πολυ ευχαρηστιμενος με το αποτελεσμα και οπτικα αλλα και λειτουργικα. Εγινε ακριβως οπως το ηθελα. Εχει γινει πιο σφιχτο μπροστα, αντιδραει πιο αμεσα στης εντολες του τιμονιου αλλα ταυτοχρονος δεν εχει χασει σχεδον καθολου σε ανεση (με εξαιρεση τις εγκαρσιες ανωμαλιες / σαμαρακια). Στην ανεση ομως συμβαλει που εχω ριξει και τη πιεση στα λαστιχα στο 30 (αντι για 33 που ειχα πριν). Παντως τεραστια διαφορα στην οδηγηση, τα δικα μου μπροστινα αμορτησερ μετα απο 90.000χλμ ηταν αισχρα !!! |
με hr kai mama αμορτισερ τι πιεση προτεινετε?σορυ αν εχει ξαναειπωθει |
Μάλιστα... ![]() Τα μαμοαμορτισέρ που έβαλες σε Eibach, με μένα οδηγό θα έβγαζαν δεν έβγαζαν 3 μήνες (και χωρίς χτυπήματα σε λακκούβες). Αν οδηγάς ήρεμα θα σου βγάλουν και χρόνο. Τις πιέσεις να τις ανεβάσεις στα 33 για να μην σου πω παραπάνω... Σκληραίνεις ανάρτηση και μαλακώνεις τον σκελετό του ελαστικού; Πάει; Δεν πάει! ![]() |
STELIOS έγραψε: |
... Με το σκεπτικο οτι το λαστιχο ειναι μερος της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ αναρτησης, αν σκληρηνεις το ελατηριο μαλακωνεις το λαστιχο για να μην χασεις σε ανεση. Και φησικα παντα με το σκεπτικο οτι ΔΕΝ οδηγω σε πιστα αλλα σε δρομο. ... |
Θα μπορούσα να σου πω πολλά περισσότερα αλλά θα το αφήσω αυτό σε καναν άλλο αφού στο παρελθόν τα έχω πει... Θα σου πω μόνο εν ολίγοις ότι ΟΤΑΝ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ. Δηλ. θέλεις "σκληρό" αμορτισέρ, "σκληρό" ελαστικό, σκληρό σινεμπλόκ, σκληρή αντιστρεπτική, σκληρό πλαίσιο(!) κλπ Και επειδή το ελαστικό μεταφέρει την λειτουργία της ανάρτησης στον δρόμο είναι πρωτεύουσας σημασίας να ακολουθεί την φιλοσοφία της και ένα από τα σωστά πρώτα βήματα είναι να ανεβάσεις την πίεσή του ή έστω να την αφήσεις συμβιβαστικά εργοστασιακή (και όχι φυσικά να την κατεβάσεις). Εκτός και αν "χαμηλώνεις" την ανάρτηση μόνο για να καλυτερέψει η εμφάνιση κι από αυτά εγώ δεν ξέρω οπότε ούτε και θα χρειάζεσαι πραγματικά την άποψή μου (εκτός φιλοσοφίας μου). |
....Εκτός και αν "χαμηλώνεις" την ανάρτηση μόνο για να καλυτερέψει η εμφάνιση κι από αυτά εγώ δεν ξέρω οπότε ούτε και θα χρειάζεσαι πραγματικά την άποψή μου (εκτός φιλοσοφίας μου). |
STELIOS έγραψε: | ||
Οχι δεν ειναι μονο για λογους εμφανησης. Η αποψεις σου σεβαστες παντα !!! |
Μιχάλη... την δική μου ανάρτηση, μπουκάλες ελατήρια + ράβδοι στρέψης 19άρες δώρο (αν και δεν νομίζω ότι θα σου χρειαστούνε ![]() ![]() |
Καλημέρα σε όλους
Δημήτρη να σου πω , έχω βάλει ελατήρια μπροστά Eibach τα οποία λένε ότι χαμηλώνουν 3 πόντους (στη συσκευασία τους ) Ο μηχανικός είπε ότι θα χαμηλώσει το πολύ 2,5 .. Είναι αλήθεια έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα με αυτά και έχω χαμηλώσει 2 ~ 2,5 πόντους . Επίσης δες γιατί τα hr πρέπει να σε εχουν χαμηλώσει 3,5 πόντους (τότε που έψαχνα δεν βρήκα hr που να λενε οι κωδικοί τους 3 ποντον χαμήλωμα ![]() |
Τα H&R για 206 βγαίνουν σε 3ποντα και 5ποντα. Τα 3ποντα είναι γκρι. Οπότε τα μαύρα μάλλον θα είναι τα 5ποντα. |
Εμενα γιατι ειναι μαυρα και 3ποντα? ![]() |
Εμενα γιατι ειναι μαυρα και 3ποντα? ![]() |
Τα Apex δεν τα έχω δοκιμάσει σε 206 αλλά τα έχω δει σε Corsa 1.4 '04 με μαμά αμορτισέρ. Πολύ προοδευτικά και άριστη συνεργασία με τα μαμίσια αμορτισέρ. Σχετικά μαλακά θα έλεγα, δεν κοπανάνε σχεδόν πουθενά (εκτός από τις εγκάρσιες) και πιστεύω ότι οι περισσότεροι που διαμαρτύρονται για κοπανήματα κλπ τέτοιον συνδυασμό επιθυμούν (και πολύ τους είναι πάλι αλλά τεσπα...). Η Apex δίνει και αμορτισέρ μαζί με τα ελατήρια για όποιον το επιθυμεί, κάτι που κάνει την πρότασή της ακόμη ελκυστικότερη. Και όλο το κιτ βγαίνει σε πολύ καλή τιμή σε συνεργάτη μας στην Θεσσαλονίκη (περίπου 400Ε αλλά χρειάζεται διασταύρωση). Παρόμοια περίπτωση λέγεται και για ανάλογο κιτ της GM. |
GtMafia έγραψε: |
Δεν ξερω ρε παιδιά,διάβασα με προσοχή τις πρώτες 20 σελίδες μονοκοπανιά(τοσες άντεξα) και είμαι ακόμα πιο μπερδεμένος απ'ότι στην αρχή...Σκέφτομαι σοβαρά να το κατεβάσω το ρημάδι 3cm όχι μόνο γιατι δεν μπορώ να το βλέπω άλλο να μοιάζει με αγροτικό αλλά και για λόγους λειτουργικούς.
Από αυτά που διάβασα βλέπω ότι η λύση των ελατηρίων eibach παιζει δυνατα,το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω καμία όρεξη ν'αλλάξω αμορτισέρ σε 5000χμ,είπαμε φοιτητής είμαι,δεν παίρνω 1500ευρω το μήνα!Κάπου διάβασα ότι τα 1.6 16v έχουν πιο κοντό καλάμι από τα μικρότερα και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με γρήγορη φθορά των αμορτισέρ.Ισχύει σίγουρα κάτι τέτοιο?! |
.............
Αν δεν κάνω λάθος η Peugeot προτείνει στα 1.6 τον συνδυασμό ''μαμά'' αμορτισέρ με ελατήρια χαμηλώματος eibach...... |
Γιώργο, για εμένα πλέον (γιατί έχει δίκιο ο Dimchri περί σκληρότητας) το πιο σωστό είναι να ζητήσεις από κάποιο άλλο μέλος να σε πάει μια βόλτα να δοκιμάσεις πως νιώθεις το αμάξι του.
Καλό είναι, όπως άλλωστε σίγουρα θα διάβασες στις προηγούμενες σελίδες, να συνδυάζουμε αμορτισέρ και ελατήριο μαζί γιατί εκτός το ότι τα αμορτισέρ χαλάνε πιο γρήγορα, αλλιώνεται η συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Ιδανικό για τις δικές σου προτιμήσεις όπως γράφεις ο ίδιος (απλώς χαμήλωμα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις -προς το παρών- για στρήψιμο) θα σου έλεγα να δοκιμάσεις ολόκληρο το πακέτο του RC (αμορτισερ-ελατήρια) που είναι χαμηλότερο από τα υπόλοιπα και σε ιδανικό ύψος. Οσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν μείνει ευχαριστημένοι με τα χρήματα που διέθεσαν ενώ παράλληλα και διατηρεί την άνεση αλλά και μπορεί να κινηθεί γρήγορα σε στροφές. |
GtMafia έγραψε: | ||
H αλήθεια είναι ότι αυτην την λύση δεν την είχα σκεφτει.Γνωρίζετε αν μπαίνουν εύκολα ή χρειάζονται τίποτα πατέντες??Από τιμή που βρίσκονται περίπου? ... |
...κάποια κίνηση θα κάνω,μπορεί και λάθος... ![]() |
STELIOS έγραψε: | ||||
Βρε δε στο’λεγα στη λεσχη τη Πεμπτη...; Μπαινουν κανονικοτατα και απο τιμη παιζουν γυρο στα 250 ευρο αν θυμαμαι καλα (για τα 4 αμορτησερ). |
...Ιδανικό για τις δικές σου προτιμήσεις όπως γράφεις ο ίδιος (απλώς χαμήλωμα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις -προς το παρών- για στρήψιμο) θα σου έλεγα να δοκιμάσεις ολόκληρο το πακέτο του RC (αμορτισερ-ελατήρια) που είναι χαμηλότερο από τα υπόλοιπα και σε ιδανικό ύψος. Οσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν μείνει ευχαριστημένοι με τα χρήματα που διέθεσαν ενώ παράλληλα και διατηρεί την άνεση αλλά και μπορεί να κινηθεί γρήγορα σε στροφές. |
Eγινα και φυσικός!
Λοιπόν! Τα Newton (Ν) αν τα πολλαπλασιάσουμε με το 0,225 μας δίνει λίμπρες (lbs) Tα mm αν τα πολλαπλασιασουμε με 0,0394 δίνει ιντσες (inch) Oπότε για τα H&R έχουμε: 25 N/mm = 25 x 0,225/0,0394 lbs/inch = 142,77 lbs/inch Pusang τι λες για το αποτέλεσμα? Καλό? |
Η σκληρότητα Spring Rate ενος ελατηρίου ορίζεται ως Δύναμη Συμπίεσης Ελατηρίου Fs για συγκεκριμένη παραμόρφωση S. H σχέση της σκληρότητας με τη δύναμη συμπίεσης και μήκος συμπίεσης είναι: Spring Rate = Fs * S = (G*d^4) / (8*N*D^3) οπου: D η εσωτερική διάμετρος του ελατηρίου σε ίντσες. Όσο μικραίνει η διάμετρος των σπειρών, τόσο αυξάνεται η σκληρότητα. Ν ο αριθμός των σπειρών. Όσο περισσότερες στροφές έχει ένα ελατήριο, τόσο μαλακότερο είναι. d το πάχος της σπείρας σε ιντσες. Όσο πιο χοντρό το σύρμα της σπέιρας, τόσο σκληρότερο θα είναι το ελατήριο. G παγκόσμια σταθερά για το υλικό κατασκευής της σπείρας του ελατηρίου.Για ελατήρια από ατσάλι(steel) οπως τα ελατήρια αυτοκινήτων ο αριθμός αυτός (Torsional Modulus of steel) είναι 11,5 Χ 10^6 ή 11.500.000 lbs/inch² Επίσης μια ίντσα είναι 25,54 mm Για τις ράβδους στρέψης ο τύπος είναι: Torsion bar rate= (π*d^4*G) / (32*L) όπου: π=3,14 G=11.500.000 lbs/inch² d=η διάμετρος (πάχος) της ράβδου σε ιντσες L= το μήκος της ράβδους σε ιντσες Καλό μετρημα και καλα αποτελεσματα. |
επισης μιλτο τα προοδευτικου τυπου οπως ειναι ολα τα φαρδια υπολογισε οτι εχουν μια αρχικη νεκρη διαδρομη που δε μπορει να υπολογιστει συνηθως.
|
recife206 έγραψε: |
...
Πρόταση δική μου είναι να περιμένεις λίγο ακόμα για να αλλάξεις αμορτισέρ-ελατήρια μαζί και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. |
Μάνθος έγραψε: |
βλ το αμάξι του stevon όπως είναι τώρα (μαμά εμπρός/21 πίσω από 2,0lt/αμορτισερ RC/ελατήρια γραμμικά 30% σκληρότερα από τα μαμά/μαμά ράβδοι πίσω με 195/50 λάστιχο) Wink |
επισης σταυροσπυρο αυτα τα ελατηρια που λενε οτι χαμηλωνουν σε 1.6 2 ποντους και ειναι και ντουβαρια σε σκληροτητα ειναι τα αιμπαχ του διλιτρου! ![]() |
Stevon έγραψε: |
... και ο κωδικός τους αντιστοιχεί σε 405mi16... |
βασικα ποσο σκληροτητα λεγανε τα αβο? τα μαμα μας πρεπει να ειναι καπου 100λιμπρες... |
το πιθανοτερο ειναι να κανει κατι αλλο ο ανθρωπος και να στο μετεφεραν λαθος ![]() |
στην ελλαδα ειμαστε καπου λιγο μπροστα απο τους ζουλου σε τετοια θεματα. |
abaleo έγραψε: |
Επειδή έχω μπερδευτεί αρκετά με το θέμα των ελατηρίων είπα να ζητήσω πάλι τη γνώμη σας. Έχω βάλει τα RSP σε 206 1.4 και έχω μείνει τρομερά ευχαριστημένος (υποθέτω...)! Τα έχω, λοιπόν, περίπου μισό χρόνο πάνω. Ο μόνος ενδιασμός είναι ότι το αμάξι έχει ψηλώσει, μπροστά κυρίως φαίνεται η διαφορά, τουλάχιστον 1 ίσως και 2 πόντους (οπτικά). Στα κρατήματα πάει καλά (με τη δική μου εμπειρία πάντα) αλλά έχει ελαφρώσει λίγο το τιμόνι κυρίως στις υψηλές ταχύτητες.
Θα πρότεινατε να περάσω σε ελατήρια χαμηλώματος; Έχετε κάποιο υπ' όψιν σου που να ταιριάζει με τα RSP; Αν χαμηλώσω και σκληρύνω μπροστά θα θέλει και πίσω σκληρότερο "πακέτο" έτσι; Αυτό που φοβάμαι είναι, αυτό που αναφέρουν και πολλοί, μην χαλάσει η ισορροπία του αυτοκινήτου. thanx! |
Paladin έγραψε: |
Δεν θα χαλάσει η ισορροπία του αυτοκινήτου αν χαμηλώσεις. Μόνο σε άνεση θα χάσεις. Με τα αμορτισέρ που φοράς πολλοί έχουν βάλει τα HR με 3ποντο χαμήλωμα και έχουν δηλώσει ευχαριστημένοι. Εγώ έβαλα G&M 3,5cm με AL-KO MS επειδή τα δίναν πακέτο. Αν θέλεις πέρνα από τη λέσχη αύριο για να δεις μερικά 206 χαμηλωμένα και να κρίνεις μόνος σου. Σίγουρα πάντως η ισορροπία ΔΕΝ χαλάει με χαμήλωμα μέχρι 3-4 cm (αρκεί να χαμηλώσεις και πίσω-κούρδισμα πίσω άξονα). |
dimisgr έγραψε: |
re paidia epeidi mallon perasa aparatiritos tha xanatheso loipon tin erotisi m apo tn arxi.
arxizo.... exo to 206 1400 90ps k thelo na to xamiloso k akouo apo tn ena k tn allo diaforetikes apopseis. gia auto an mporeite na m peite ti mporo na kano (sxetika fthina giati den exo polla auto to kairo). akomi k metaxeirismena an vro alla pou mporo na vro!!! elega gia kana 3ponto. forao tis oz record tech zantes alla vgainoun akrivos pano sto tholo.an to xamiloso tha iparxei kindinos na vro? euxaristo |
dimisgr έγραψε: |
ok ola auta.ego eimai apo thessaloniki k dn xero pou einai auti i lesxi.
mipos xereis? episis xreiazetai kamia sindromi i tpt tetoio? |
plaketokofths έγραψε: |
Εχει τοποθετήσει κάποιος απο εσάς ελατήρια απο το 1.6gti (τελευταία dynamic) σε 1.4 16V? Τι διαφορές ειδε και το βασικό, μηπως το αυτοκίνητο ψήλωσε?
Τα 1,4 16V ΧS ποια ελατηρια φοράνε? |
nikq έγραψε: | ||
Έχω βάλει τα ελατήρια του 1,6 gti-dynamic μετά facelift στο 206 1,4 8ν Τα ελατήρια απλά δεν έχουν καμία μα καμία σχέση τα μαμά! το αμάξι δεν «μουριαζει» όταν πατάς φρένο ,σκλήρυνε αρκετά και δεν γέρνει τόσο πολύ στις στροφές και το πιο βασικό συμπεριφέρεται σωστά στο δρόμο ! μην σου φαίνεται παράξενο το τελευταίο που γράφω γιατί στο αμάξι είχα τα eibach για 1,4 και δεν συμπεριφέρονταν σωστά επίσης η δική μου η αίσθηση είναι ότι ήταν και πιο μαλακά ![]() Αν έχεις πίσω 19,5 ράβδους ίσως να έχεις κ τα ιδία ελατήρια… Όταν τα έβαλλα ,το αμάξι σηκώθηκε 1- 1,5 πόντο= τρακτερρρ ![]() |
plaketokofths έγραψε: |
Τα 1,4 16V ΧS ποια ελατηρια φοράνε? |
Βάσει των πραγμάτων που είχαμε κοιτάξει με Τουρίστα, φοράνε του 1,6 GTi ![]() |
Ο στεβε (ειχε το 3θυρο 1,4 16ν) αυτό που λεει ισχύει για τα 3θυρα και όχι για τα 5θυρα!
![]() |
Κοιτά να δεις αν το 1,4 16ν έχει το ίδιο βάρος με το 1,6 gti τοτε δεν θα ψηλώσεις! Αν όχι θα ψηλώσεις όπως και εγώ!
Αν ο στεβε είχε μαμά πίσω 19,5αρες ράβδους η γνώμη μου είναι να πάρεις τα ελατήρια αυτά για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ψηλώσεις? Νομίζω ότι τα πουλαει ! ![]() |
Η ανάρτηση εχει κανει πανω από 1500 χιλιόμετρα και δεν εχει κασει παραπάνω!
(τα ελατήρια του gti τα έχω βάλλει σε bilstein sport amorthser και τωρα τα έχω στα alko ms … το ύψος εχει το ιδιο δηλ + 1,5 από μαμα… ) = δεν πεφτει με τιποτα πιο κατω ![]() |
Paladin έγραψε: |
Φίλε Γιάννη, τα αμορτισέρ του 1,6 ΔΕΝ στα προτείνω. Θεωρώ πως είναι ό,τι χειρότερο έχει βγάλει η Peugeot σε μαμά αμορτισέρ΄, γιατί πολύ απλά δεν έχεις ούτε ΤΟ κράτημα σε υψηλό βαθμό, αλλά ούτε και άνεση. Γνώμη μου είναι αν πάρεις τα ελατήρια του 1,6 να τα συνδιάσεις με ένα σετ after market αμορτισέρ (φαντάζομαι πως έχεις δει απόψεις αρκετών, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να σου τα ξαναγράψω) ή έστω από αμορτισέρ δίλιτρου ή RC.
ΥΓ. Αφού είμαστε γείτονες, κανόνισε να πάμε για κανα καφεδάκι να τα πούμε καλύτερα και από κοντά. Στείλε μου πμ αν θέλεις. |
plaketokofths έγραψε: | ||
Γεια σου Θωμά! Επειδή κατα 99% το καλοκαίρι θα αποχωριστώ το αυτοκίνητο (βλ. φαντάρος, βλ οτι δεν ειναι δικό μου αλλα μου το παραχωρήσανε για τα φοιτητικά μου χρόνια) δεν θα ηθελα να επενδύσω χρηματα σε αυτο το αυτοκίνητο μιας και δεν θα ναι στα χέρια μου. Το θέμα ειναι οτι απο αμορτισερ ελατηρια ειναι απαράδεκτο για την ωρα. (Σκέψου μόνο 4 μαντραχαλέους 85kg μεσο ορο ο καθένας με φουλ αποσκευες το 206 γύρισε την μιση ορεινή ελλάδα με 10+ ποντους χαμήλωμα!, τα αμορτισερ ειναι ανύπαρκτα). Επίσης τα ελατηρια αμορτισερ θα ναι ευγενική χορηγεία (αν τελικα τα παρω). Τα δε αμορτισερ σιγουρα θα ειναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο τα δικά μου. ΥΓ. Δεν σε εχω ξεχάσει, απλα τις ημέρες αυτές ειμαι "εγκλειστος" παλεύω να τελειώσω τη σχολή και δεν ξεπορτίζω. Απο βδομάδα ομως αλλάζουν τα πράγματα. Οπότε θα σε ειδοποιήσω κι εσένα και κατι αλλα γειτονάκια να παμε και για καφε και βολτα ![]() |
ιωαννη πλακετοκαφτη εννιοτε και καπετανιε ιστιοπλοικου με τοσες κλισεις |
αν ρωτησεις θα δεις οτι αμορτισερ 1.6-2.0 εχουν ιδια σχεδον τιμη...αντε κανα 20-30αρι να διαφερουν
οποτε ποιος ο λογος να βαλεις του 1.6 |
τραβα βαλε του ρουσου με ελατηρια 1.6 απο μαφια και μια 21αρα πισω με 20γιουρα απο γκαγκα και τελειωσε το θεματακι σου |
abaleo έγραψε: |
Επειδή έχω μπερδευτεί αρκετά με το θέμα των ελατηρίων είπα να ζητήσω πάλι τη γνώμη σας. Έχω βάλει τα RSP σε 206 1.4 και έχω μείνει τρομερά ευχαριστημένος (υποθέτω...)! Τα έχω, λοιπόν, περίπου μισό χρόνο πάνω. Ο μόνος ενδιασμός είναι ότι το αμάξι έχει ψηλώσει, μπροστά κυρίως φαίνεται η διαφορά, τουλάχιστον 1 ίσως και 2 πόντους (οπτικά). Στα κρατήματα πάει καλά (με τη δική μου εμπειρία πάντα) αλλά έχει ελαφρώσει λίγο το τιμόνι κυρίως στις υψηλές ταχύτητες.
Θα πρότεινατε να περάσω σε ελατήρια χαμηλώματος; Έχετε κάποιο υπ' όψιν σου που να ταιριάζει με τα RSP; Αν χαμηλώσω και σκληρύνω μπροστά θα θέλει και πίσω σκληρότερο "πακέτο" έτσι; Αυτό που φοβάμαι είναι, αυτό που αναφέρουν και πολλοί, μην χαλάσει η ισορροπία του αυτοκινήτου. thanx! |
AlienHack έγραψε: |
ακριβός αυτό που αναρωτιέμε αυτό το διάστημα συζητάτε εδώ!! έβαλα στο 206cc μου τα bilstein τα μαυρα. που εχουν ιδιο ύψος με τα μαμα. και θέλω να τα χαμηλώσω γιατι παει λιγο σαν βάρκα και γιατι μειάζει με κατσικι το car...
μπορώ να παρω ελατηρια για 2-3cm χαμήλωμα? ή θα παρω τα αμορτισέρ στο χέρι? |
apostok έγραψε: |
Λοιπον νεοτερα...Μαθετε πριν παθετε!......
Τα λαστιχα στα ελατηρια δεν παιζουν κανενα ρολο. Μαλλον απο το χαμηλωμα και λογο οτι "εδεσε" καλυτερα το αμαξι πρεπει να "εφαγε"* ζορι & χαλαρωσε η να μην ηταν οκ η κρεμαγιερα γι'αυτο και το δεξια αριστερα. Παντως σε 500 χλμ να κανουν γκρουκου γκρουκου ![]() Το σαββατο θα πεσει γελιο μιας και θα παω στον πρωην να ζητησω τα ρεστα! Και απο βδομαδα να επιβεβαιωσω τις ικασιες του νυν(μαστορα) αφου 'τοτε' θα εχει ωρα να το δει. Παιδια ακουω σχολια θελω σχολια! - ή + ![]() *Αν ειναι οπως μου τα ειπε θα φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι! |
apostok έγραψε: |
Λετε να εσφιξε την βιδα πανω στο αμορτισερ αυτη που κραταει το συστημα ολο στο θολο τοσο πολυ ωστε να καργαρανε και γιαυτο να διαλυσανε τα ρουλεμαν σε 1000 χλμ??? |
Randy έγραψε: |
Εχω selex μπλε στο 206 μου(1.4 90 αλογα,2006 μοντελο, 3-θυρο).. Τα ελατηρια ειναι εργοστασιακα.
Δε θα θελα να χαμηλωσει το αμαξι ομως.. Αξιζει τον κοπο να βαλω αλλα ελατηρια και αν ναι ποια? μου λενε οτι για να εκμεταλλευτω τα selex, χρειαζομαι πιο στεναα ελατηρια, οχι σαν τα εργοστασιακα. Επισης εμπρος ναι ειναι ελατηρια.. πισω ομως? δεν εχει! εχει ραβδους στρεψης! οποτε? αν αγορασω κιτ ελατηριων τι θα χει μεσα?? 4 ελατηρια, η 2 ελατηρια και 2 ραβδους στρεψης?? μπλεχτηκα!! θελω καποιον ειδικο να με ξεδιαλυνει λιγο.. ευχαριστω,γιωργος |
πλακα πλακα μολις μου δημιουργήθηκε ερώτημα...
Εχω τα bilstein τα μαυρα (ας μου πει καποιος μοντελο απο αυτα να τα βρω στο site Της bilstein, γιατι ολοι μαυρα τα λενε και δεν ξερω το μοντελο) , και εστω θελω να το χαμηλώσω 2-3 cm. μπροστά βαζω ελατήρια χαμηλώματος και χαμηλώνει ολα οκ! ΠΙΣΩ ομως που τα 206 μας δεν εχουν ελατήρια πως θα χαμηλώσει? ![]() ![]() |
Ευρηκα!!
http://www.bilstein.nl/bilstein/b4_gas τα B4 ειναι τα μαυρα ή κλασικα ή all black Οπως τα λεει η bilstein Τα σπριντ ειναι τα B8... κιτρινα |
nik_marin έγραψε: | ||
Και είναι για χαμήλωμα |
Athens έγραψε: |
Από ότι έμαθα στο CC μπορώ να χαμηλώσω το αμάξωμα με το ήδη ΜΑΜΑ ελατήριο. Κατα πόσο ισχύει αυτό? Γιατί άμα είναι έτσι να πάρψ μόνο 2 ελατήρα τα μπροστινά ![]() ![]() |
Να χαμηλώσεις με τα ίδια ελατήρια, γίνεται μόνο αν τα κόψεις, αλλά δε συνίσταται για κανένα λόγο. Οπότε μπροστά θέλει άλλα ελατήρια και πίσω κούρδισμα (δεν έχει ελατήρια στον πίσω άξονα). Αν βάλεις χαμηλότερα ελατήρια, θα βγάλεις οφφ τα αμορτισέρ σου πολύ πιο γρήγορα, περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό στο ανάλογο τόπικ! |
όχι να τα κόψω μου είπαν συγκεκριμένα ότι μπορώ να το χαμηλώσω με τα ήδη υπάρχουσα. ![]() |
Tomakos έγραψε: | ||
Όπως σου είπαν και παραπάνω το 206 έχει μόνο ελατήρια μπροστά...πίσω ΔΕΝ έχει!! ![]() Ναί μπορείς να χαμηλώσεις το πίσω μέρος χωρίς ν'αλλαξεις τα ελάτήρια μπροστά αλλά θα πηγαίνεις με την μούρη όρθια.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Εφόσον θές να χαμηλώσεις το αμαξί θα πάρεις 2 όμορφα ελάτήρια για μπροστά και θα χαμηλώσεις και το πίσω μέρος(κουρδίζοντάς το) ανάλογα με πόσο έχεις χαμηλώσει μπροστά!Βέβαια θα πάρεις και 4 (όμορφα πάλι ![]() ![]() Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις κάπως! ![]() |
Και φυσικα να μην ξεχασεις να διατηρησεις τη διαφορα υψους μπροστα και πισω, την ιδια δηλαδη με τον κατασκευαστη. Αυτο σε καμια περιπτωση να μην αλλαχτει, διοτι η γεωμετρια της αναρτησης παει περιπατο μετα. Και προσοχη. Οχι χαμηλωμα πανω απο 3-3,5cm... ![]() |
Αν βάλεις χαμηλότερα ελατήρια, θα βγάλεις οφφ τα αμορτισέρ σου πολύ πιο γρήγορα, περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό στο ανάλογο τόπικ! |
Απαντάω με βάση αυτό:
![]() Για ακόμα μια φορά λοιπόν, οι εργοστασιακές μπουκάλες του εμπρόσθιου συστήματος ανάρτησης δουλεύουν στην συγκεκριμένη διαδρομή των εργοστασιακών ελατηρίων. Αν μικρύνουμε την διαδρομή από τις μπουκάλες, τότε δουλεύουν με περισσότερη συχνότητα στον δρόμο, πράγμα που τις κουράζει και τις αχρηστεύει πιο γρήγορα απ' ότι αν δουλεύανε με τα εργοστασιακά ελατήρια. Γενικότερα, το θέμα "ελατήρια", σκέτο, κακώς υπάρχει καθώς μόνο ζημιά προκαλεί στις εργοστασιακές μπουκάλες. Ή θα πρέπει να πάρεις ένα κιτ της APEX (όπως το SP70-1050 αν θυμάμαι καλά που είχα και εγώ) που έχει όλο το κιτ μπουκάλες-ελατήρια, ή θα πρέπει να έχεις έτοιμο το χέρι στην τσέπη σε συντομότερο χρονικό διάστημα απ' όσο έπρεπε για να αλλάξεις μπουκάλες. Και ακολουθεί το κλασσικό (εδώ και 4 χρόνια) παράδειγμα με τα άλματα: Δοκίμασε να κάνεις 10 άλματα μεγάλα χωρίς να μετακινηθείς από το σημείο που είσαι (κατακόρυφα δηλαδή). Δοκίμασε στον ίδιο χρόνο που έκανες τα μεγάλα, να κάνεις όσα μικρότερα μπορείς και γρήγορα, και δες την διαφορά των σφυγμών σου στο τέλος. |
Σχετικά με το πρώτο. Έψαξα το forum και δεν βρήκα κάτι σχετικά με την πρώτη ερώτησή μου. |
470 ευρώ είχα πάρει το κιτ της APEX και 95 ευρώ τις ράβδους στρέψης πίσω του RC. |
Πάντως και πάλι πολλά μου έρχονται... |
δες λίγο αυτό και πές μου τη γνώμη σου
http://www.kostakis.gr/MONROE.pdf Πήγαινε στα peugeot σαυτό που λέει 206cabrio και το ίδιο εδώ: http://www.kostakis.gr/SACHS_AM.pdf |
για ποια παραπάνω?
για τις 2 λιστες Pdf? γι αυτές τίποτα δεν πιστευω, γιατι ειναι μια χαρα αμορτισερ αντικατάστασης των εργοστασιακών που καμια σχεση δεν εχουν με χαμήλωμα. αν μιλάς απλά για αντικατάσταση των εργοστασιακών ειναι "μια χαρα λύσεις" αρκεί... να μην χαμηλώσεις... για το σετ της apex που λεει ο steve δεν μπορω να εκφέρω άποψη αλλά αφου εκείνος λεει οτι ειναι "οκ" (για τα λεφτα τους) δεν εχω λόγω να διαφωνήσω. από κει και πέρα όταν το σετ αμορτισερ/ελατηρίου ειναι "εργοστασιακά ταιριασμένο" (πχ από KW, apex, κλπ κλπ - και οχι από τον "αμορτισερα / βελτιωτη της γωνίας"...) δεν εχει λόγω να μην κάνει την δουλειά που ειναι σχεδισμένο να κάνει (τυρουμένων των αναλογιών και με βάση το κόστος του) ![]() |
1000 να πειραματιστεις με κάτι τετοιο από απλά ελατηρια/αμορτισερ από τον οποιον "βελτιωτή"
σε σχέση με ενα σετ αμορτισερ/ελατηρια kw η apex δεν ξέρω γιατι δεν εχει τυχει ποτε να τα συγκρίνω "στο δρόμο" ουτε να ακουσω κριτικές γενικώς πάντως η ecosse δεν εχει "οτι να ναι" πράγματα... ![]() για εμενα με κάτι τετοιο εχει νόημα να "ρισκάρεις" (ειναι και ελάχιστα τα λεφτα που ζηταει) |
Στη θεση σου παντως δε θα την εψαχνα τοσο με το χαμηλωμα, εξαλλου δε νομιζω να εχεις τεραστια κερδη αν το χαμηλωσεις, γνωμη μου ειναι να κρατησεις το χρημα και να βαλεις 4 αμορτισερ aftermarket ανωτερα απο τα εργοστασιακα, αναλογως τα γουστα σου...Εξαλλου η ανεση ειναι οσο να ναι σημαντικη ειδικα αν το αμαξι ειναι βολτισιο.. Και μενοντας μακρια απο Bilstein,Monroe... |
Κατ'εμε παρε 2 ελατηρια H&R 3cm, που ειναι προοδευτικα,για μπροστα,μονο που τοτε σιγουρα θα χρειαστεις και ραβδους στρεψης για πισω, πιο παχιες ωστε να ειναι σωστο το χαμηλωμα... |
ΠΑιδια, καλα τα λετε και το θεμα εχει χιλιειπωθει αλλα ας ξεκαθαρισουμε κατι.
ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΑΜΗΛΩΜΑ γινεται οντως με αλαγη ελατηριων ΚΑΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ! αλλα επειδη πολλα απο αυτα που κανουμε στα αμαξια μας δεν ειναι ΤΑ ΣΩΣΤΑ με την ενοια αυτα που ειχε ρυθμισει ο κατασκευαστης (πχ. αλαγες εισαγωγης, αλαγη αντιστρεπτικων με χοντροτερες, αλαγη ζαντων με μεγαλυτερες, με αλλα offset με αποστατες κτλ) ετσ9ι κ αλλιος αλαζουμε την μαμα κατασταση και στησημο του αμαξιου μας , αλλες φορες προς το καλυτερο και αλλες προς το χειροτερο. ΟΠΟΤΕ ασ ξεκαθαρισουμε και ας πουμε και στην ATh οτι αν θελει να βαλει μονο ελάτηρια και να κουρδισει και το πισω μερος ας το κανει και το αμαξι θα χαμηλωσει και θα ειναι και ποιο ομορφο και θα τσουλαει, ΑΛΛΑ απλος να γνωριζει αυτο που ειπατε οτι θα χαλασει τα αμρτισερ της ποιο νωρις. ΑΝ αυτο δεν την απασχολει τοτε γιατι να μην το κανει? ΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΗ σου κανει μια αλαγη που ξερεις οτι θα φθήρει ενα εξαρτημα του αυτοκινητου ΑΛΛΑ αυτο δεν σε απασχολει και εισαι διατεθυμενος να το δεχτεις τοτε ΟΚ!! εγω αθηνα στην θεση σου θια το εκανα. και βασικα αφου βγαλω ακρη με τις ζαντες που θελω να βαλω μετα θα κινηθω και εγω σε χαμηλωμα με σκετα ελατηρια και κουρδισμα. και ΟΤΑΝ με το καλο βγουν off τα αμορτισερ μου θα βαλω καινουρια αμορτιοσερ χαμηλοματος!! ![]() |
COOL ALEXIS έγραψε: |
Μερικές φορές νομίζω ότι δεν διαβάζεις παρά μόνο γράφεις ότι σου κατέβει από το μυαλό σου ![]() ![]() ![]() |
Όσο για τα αμορτισέρ, ή τα ελατήρια, έχεις και τα περαστικά που είναι 30 ευρώ έκαστο, ή 50 ευρώ και τα δύο αν είσαι τυχερός. Οπότε έχεις ήδη φτάσει στα μισά λεφτά ενός ολοκληρωμένου πακέτου, σωστού και μελετημένου. |
ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ μιλαμε για νορμαλ οδήγηση, οχι να το χαμηλώσεις και να κανεις αναβασεις καθε σουκου τερμα τα γκαζια !! |
ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ αλλο thread με τις ζαντες να πεις καμια παπ***α μπας και βγάλω ακρη τι θα κανω με δαύτες!! ![]() |
AlienHack έγραψε: | ||
τα περαστικά ειναι λιγοτερα στα απλα ελατηρια και κουρδισμα πισω ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σε αλλαγη και αμορτισερ μπροστα! ετσι κιοαλιος τα περαστικα ειναι εξοδα που θα κανεις και ολοκληρο κιτ να παρεις! οποτε μην τα βαζεις στην εξισωση! |
ΟΣΟ για τον δημοσιο κινδυνο που λες! το ξερεται και εσεις οτι 1 στα 3 χαμηλομένα αμαξια χαμήλωσαν ΜΟΝΟ με ελατήρια! να μην πω τα μισά!
Δεν νομίζω οτι ειναι τραγικά τα πράγματα οσο τα λες. οτι με χαμηλωμα 2-3 ποντων δεν θα μπορεις να συμαζέπψεις το αυτοκίνητο.. ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ μιλαμε για νορμαλ οδήγηση, οχι να το χαμηλώσεις και να κανεις αναβασεις καθε σουκου τερμα τα γκαζια !! |
...ελεως! με 50Ευρω η κοπελα μπορει να χαμηλώσει το αμαξι της για να το κανει λιγο μουρικο και να χαρει και αυτο που τις λετε ειναι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΟΙΝΑΧΤΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ!!! ΠΑΝΕ ΔΩΣΕ 800Ε και βαλε κιτακια αμορτισε ελατηρια !!!... |
με λίγα λόγια -> αν δεν σε ενδιαφέρουν τα διπλά εργατικά βάλε βγάλε (που οφείλονται στην ταχυτερη φθορα τοων αμορτισερ) -> αν κάνεις περιορισμους στην οδικη συμπεριφορα (ακόμα και σε συγκριση με την εργοστασιακή) -> αν σε ενδιαφέρει μόνο η κίνηση σε χαλαρους ρυθμους και -> αν σε ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση ναι τότε μπορεις να χαμηλώσεις με εργοστασιακα αμορτισερ και χαμηλώτερα ελατηρια. αν κάτι από τα παραπάνω "αν" δεν ισχυει τότε δεν πρέπει να το κάνεις... ![]() |
Αθηνα, το θεμα ειναι οτι δεν εχεις πει ποσα λεφτα θες να διαθεσεις στο συνολο... |
ΟΠΟΤΕ ασ ξεκαθαρισουμε και ας πουμε και στην ATh οτι αν θελει να βαλει μονο ελάτηρια και να κουρδισει και το πισω μερος ας το κανει και το αμαξι θα χαμηλωσει και θα ειναι και ποιο ομορφο και θα τσουλαει, ΑΛΛΑ απλος να γνωριζει αυτο που ειπατε οτι θα χαλασει τα αμρτισερ της ποιο νωρις.
ΑΝ αυτο δεν την απασχολει τοτε γιατι να μην το κανει? ΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΗ σου κανει μια αλαγη που ξερεις οτι θα φθήρει ενα εξαρτημα του αυτοκινητου ΑΛΛΑ αυτο δεν σε απασχολει και εισαι διατεθυμενος να το δεχτεις τοτε ΟΚ!! |
Ε ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ 1000 τον μηνα να ριχνουμε στο αμαξι και μερικοι την ψαχνουμε να κανουμε αλλαγες οικονομικες και ας φθήρουν το αμαξι (αμορτισερ τοπ μαουντ κτλ) ποιο γρηγορα.. ειναι θεμα επιλογης! |
Αν εν γνώσει σου όπως λες και εσύ θέλεις να είσαι ένας κινούμενος κίνδυνος, δικαίωμα σου. Μην θέτεις σε κίνδυνο και τους υπόλοιπους από την ψευδαίσθηση σιγουριάς που θα σου δημιουργήσει η ανάρτηση σε μια στροφή, προκαλώντας την μοίρα σου. Σε πράγματα ζωτικής σημασίας (όπως είναι η ανάρτηση), καλό είναι, αν έχουμε τα λεφτά, να τα δίνουμε. |
με λίγα λόγια
-> αν δεν σε ενδιαφέρουν τα διπλά εργατικά βάλε βγάλε (που οφείλονται στην ταχυτερη φθορα τοων αμορτισερ) -> αν κάνεις περιορισμους στην οδικη συμπεριφορα (ακόμα και σε συγκριση με την εργοστασιακή) -> αν σε ενδιαφέρει μόνο η κίνηση σε χαλαρους ρυθμους και -> αν σε ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση ναι τότε μπορεις να χαμηλώσεις με εργοστασιακα αμορτισερ και χαμηλώτερα ελατηρια. αν κάτι από τα παραπάνω "αν" δεν ισχυει τότε δεν πρέπει να το κάνεις... ![]() |
Λέω να δοκιμασω την Coilover η οποία κάνει 228 και με τα μεταφορικά 258 μιας και του κουτιου... |
For the record, το vat (Value added tax) που αναφέρει δεν είναι τα μεταφορικά, αλλά ο φόρος. Επίσης, είναι σε λίρες και όχι ευρώ και δεν αναφέρει πόσα μεταφορικά είναι για εκτός UK (To be confirmed). |
εχει πεσει τοσο η λιρα?? ![]() |
Την στιγμή που το αμορτισέρ θα "δουλεύει" ακόμα και όταν είναι το αμάξι παρκαρισμένο, μην περιμένεις να είναι για αρκετό καιρό όπως πρέπει. |
nik_marin έγραψε: |
εεεε? |
Θα είναι παρκαρισμένο με τα χαμηλωμένα ελατήρια, και με μικρότερη διαδρομή θα είναι συμπιεσμένο. |
αμα δεν ειναι αερος δεν υπάρχει προβλημα.... |
Και ?
Π.χ. Τα πιο πολλά αμορτισέρ στην κουτά τους είναι συμπιεσμένα |
τετοιες σαχλαμάρες κάνετε στα αμάξια σας και μετα αναρωτιέστε γιατι και με το μαμά σεταπ ειναι το ιδιο αποτελεσματικό στις στροφές... |
Μάθετε πώς δουλεύουν τα αμορτισέρ και μετά μιλήσετε ρε παιδιά... |
Εσυ τι λες? να μην ξερει ο Steve και ο μανθος πως δουλευουν τα αμορτισερ??
|
Θες να μας δείξεις να ξεστραβωθούμε και εμείς? ![]() |
και σκέψου σε κατάσταση ηρεμίας (παρκαρισμένο δηλαδή) γιατί να χαλάσει?
ΑΥΤΑ…… |
Οι σωστές aftermarket όχι ![]() |
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσαι... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
δηλαδη τα αμορτισερ π.χ στο πορτ παγκαζ ή στο καπο που τα εχεις μονιμα συμπιεσμενα και στο τερμα θα επρεπε να τα αλλαζουμε σε καθε σερβις? |
με την ιδια λογικη ενα μπιλσταιν που το βαζεις και με μαμα ελατηριο το βαζεις και με χαμηλωματος -3 γιατι αντεχει? |
Jim207GT έγραψε: |
Τραβηγμένα όλα αυτά αλλά.... |
Τρία πουλάκια κάθονταν στ ον ήλιο και λιαζότανε ...
Το κακό με τα forum είναι ότι ο καθένας μπορεί να γραφεί ότι θέλει… Έχει ακούσει, νομίζει ,του φαίνεται, το είδε στο όνειρο του κ.τ.λ. Δεν το γυρίζουμε στην πυρηνική φυσική ….??? |
φυσικη γυμνασιου δεν κανατε εσεις?? ε τυρι εσυ?? |
Δε χρειαζονται φιλονικιες. Εδω ειμαστε ολοι φιλοι. Steve, αυτο που ειπες με τα ελατηρια για το καπο του 206, ανελυσε το λιγο. Με ενδιαφερει. Που βρισκονται, γιατι δεν τα χω δει.. ![]() |
καλα τωρα κανετε πλακα? θα συμπιεστει μια φορα κατα 3-6cm ενα αμορτισερ και θα ανεβασει ΤΟΣΟ πολυ θερμοκρασια που θα χαλασουν οι τσιμουχες?
φυσικη γυμνασιου δεν κανατε εσεις?? ε τυρι εσυ?? |
το θεμα ειναι οταν ειναι ΑΚΙΝΗΤΟ το αμαξι ο σταυρος θεωρει οτι χαλαει το αμορτισερ ΚΑΙ τοτε |
Το εργοστασιακό αμορτισέρ, συνδυασμένο με ελατήριο χαμηλώματος. |
Και τοτε στελιο γιατι τα μαμα αμορτισερ ειναι πιο φθηνα απο bilstein κλπ καλα aftermarket αμορτισερ?? |
Και τοτε στελιο γιατι τα μαμα αμορτισερ ειναι πιο φθηνα απο bilstein κλπ καλα aftermarket αμορτισερ?? |
Η καταπόνηση στα τσιμουχάκια και λοιπά συστατικά μέρη του αμορτισέρ, αυξάνεται, που να χτυπιέσαι, λόγω αυξημένης πίεσης.
Καταπονούνται περισσότερο, βγαίνουν off πρόωρα. Τελεία. |
οι οικονομικές και μαζί κάπως "της προκοπής" λύσεις ειναι το κιτακι της apex που χει αναφέρει ο στεβε πιο πάνω και το αντίστοιχο κιτ της KW ![]() |
pilotos1982 έγραψε: |
δεν θελω να κανω αγωνιστικη οδηγηση ουτε να σπασω τα νεφρα μου. |
καποτε... ο μιλτελλας ειχε κανει συγκρισεις αμορτισερ για 206 και ειχε πει οτι τα αμορτισερ του RC κοπαναγανε.. Και μαλιστα μου χε κανει και εντυπωση, διοτι δεν το πιστεψα. |
κάνω rebuild τα bilstein και τους φοράω ελατήρια από rc... |
το πήρα απόφαση... το 2010 θα με βρει με στενά ![]() |
το πήρα απόφαση... το 2010 θα με βρει με στενά ![]() |
Sinanai έγραψε: |
Καρτόδρομο με πουκαμισάκι ρε τρελέ; Ωραίος... ![]() Για τα ύψη, τώρα. Εμπρός, μετράω στο μαρσπιέ, πίσω από τον εμπρός τροχό, και πίσω από μια προεξοχούλα, που κατεβαίνει, σε σχέση με το μαρσπιέ. ![]() Πίσω, μετράω στο μαρσπιέ, ακριβώς μπροστά από τον πίσω τροχό. ![]() υ.γ. Δεν έβρισκα πρόχειρη φωτό, οπότε το 'κανα στο φώτοσοπ... ![]() |
Ναι, απλώς μπροστά-μπροστά κατεβαίνει ένα ακόμα χειλάκι, ελάχιστα μεν, αλλά κατεβαίνει, σε σχέση με το μαρσπιέ. Γι' αυτό λέω "πίσω απ' αυτό". ![]() |
GEMI έγραψε: |
Miα λύση είναι custom προσθήκες στις πιατέλες των αμορτισέρ, από ψαγμένο αμορτισερά. Το έχω κάνει όταν ήθελα να ψηλώσω ένα ford που είχα για να το φέρω στα ίσα με πίσω. Η άλλη λύση είναι να δοθούν τα ελατήρια σε εργαστήριο που κατασκευάζουν ελατήρια κ να τα φέρουν στο ύψος που θέλει ο φίλος ή να φτιάξουν άλλα. |
AlienHack έγραψε: | ||
ο πρωτος που δινει ουσιαστικες απαντησεις πιθανες λυσεις... |
Steve έγραψε: | ||||
Την 2η λύση, είναι ένας τυπάς εδώ, από την δεξιά μεριά του δρόμου όπως πας για εκτός Θεσσαλονίκης, που φτιάχνει ελατήρια για αμορτισέρ... λίγο παλαιό κτίριο και πολυκατοικία, ρίξε μια ματιά αν θες. |
Για την πρώτη λύση μπορείς να κάνεις custom αποστάτες σαν κ αυτούς πχ τους εικονιζόμενους. |
Για την 2η λύση,. υπάρχει ένας στην οδό Λαγκαδά στο δεξί σου χέρι όπως βγαίνεις από την πόλη στο ύψος μετά την Αγίου Δημητρίου |
Ειμαι λιγο οφφτοπικ αλλα θα το ξαναπω για μια τελευταία φορα μπας και γλιτωσεις περαιτερω ταλαιπωρία...και χρηματα...ξεφορτωσου οτι εχεις στα χερια σου αμορτισερ/ελατηρια κλπ κλπ και πάρε μια κοιλοβερ, οχι μια οποιαδηποτε...μια γκαζ τζι-ειτς-ε-ι σεταρισμενη για μαξ 250λιμπρες ελατηριο... τοποθετημενη θα σου κοστισει λιγοτερα απ οσα εχεις δοσει μεχρι στιγμής αθροίστικα για ολα τα αμορτισερ+ελατηρια+οσες εργασίες βαλε-βγαλε-ρυθμισε+επισκευες προφηλακτηρα εχεις κανει...και ειναι πολυ λογικοτερη επιλογη απ οτι εχεις κατα νου να πας να μπλεξεις.
ειναι αμαρτια να πετας λεφτα απο δω και απο κει και δουλεια να μην κανεις τελικα |
Φτιαχτά αμορτισέρ όμως μπορείς να κάνεις με καλά αποτελέσματα ![]() |
FTIAXTA ELATHRIA ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ |
ΥΓ. και μια τελευταια λυση.. ειτε παιρνω το αμαξι μου και παω Ισπανια ή Γερμανια και εκει δεν θα βρισκει στις κολολακουβες των φρομων.. ![]() |
Κώδικας: |
5002.SW ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 71,62 EUR |
500.2SX ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 80,88 EUR
5002.P3 ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 64,43 EUR 5002.P4 ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 81,63 EUR 5002.PV ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 107,10 EUR |
5002.SX ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 80,88 EUR
5002.P3 ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 64,43 EUR |
5002.EA ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 60,06 EUR |
5002.SE ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 78,76 EUR
5002.SF ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 78,76 EUR 5002.SG ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 78,76 EUR |
πω πω ρε φουστη μου
μπερδεμα το κανατε αλιεν αγορι μου τι αμορτισερ εχεις? εισαι ευχαριστημενος? αυτα τα κρατας και ψαχνεις δηλαδη ελατηρια? |
πω πω ρε φουστη μου
μπερδεμα το κανατε αλιεν αγορι μου τι αμορτισερ εχεις? εισαι ευχαριστημενος? αυτα τα κρατας και ψαχνεις δηλαδη ελατηρια? |
"Εχω ενα προβλημα με το χαμηλομα μου που προσπαθω να λύσω εδω και κανα 2μηνο αλλα δεν βλεπω λυση...
το αμαξι (206cc) το εχω χαμηλομένο με ελατηρια ΗR 3,5cm και αμορτισερ bilstein sprint. το Θεμα ειναι οτι αντι για 3,5 εκ εχει κατσει λιγο παραπάνω ~4+ Επειδη φοράω ομως bodykit και ο μπροστα προφυλακτηρας (vision kit Της ΜΤΚ λοοκ αλlα 406) βγαινει αρκετα προς τα εξω απο το αμαξομα , το αποτελεσμα στην παραμικρη λακουβα του δρομου να ακουμπαει ο προφυλακτηρας στο οδοστρωμα και να τριβεται ραγιζει σπαει... ον εχω επιδιορθώσει 1 φορα ηδη και θα χρειαστει και δευτερη ετσι οπως παει.. Sad Προσπαθω να βρω μια λυση σε αυτο το προβλημα γιατι δεν μπορω πραγματικα να αδηγησω το αμαξι μου, ολο και καπου θα βρει ο προφυλακτηρας κατω και θα ραγιζει η καρδια μου ακουγοντας τον να τριβεται.. Η λυση που θελω ειναι να σηκωσω λιγο την μουρη, αντι για 4cm να χαμηλώσει πχ 2" |
αυτο το 5002.SF δεν εχω καταλαβει σαν τι τα δινει η πεζο.. οπως και τα αλλα 2 που λες "δινει και αυτα" το SE και SG... |
στην λαρισα ποιου το πουλουσαν για χαμηλομα? η πεζο? απλος θελω να ειμαι σιγουρος οτι κατι τετοιο ισχυει και οτι θα χαμηλώσω 202,5 μαξ , μην παω να σκασω 80 ευρω και ειτε ειμαι μαμα χαμηλωμα (ξενερωμααα) ειτε πεσω στα 5 και γδερνω τον δρομο με τον προφυλακτηρα..
χωρις να θελω να προσβαλω τις γνωσεις σου περι του θεματος ειμαστε σιγουροι γιαυτο? |
ΥΓ. καλα ρε μαλ**α! προχτες που σε ρωτουσα πως θα γινει να χαμηλώσω μονο 2 cm και ψαχναμε μαζι στην ΗR ελατηρια για 2cm γιατι δεν μου ειπες γιαυτα?? και με ασηνες να πεδευομαι και μου ελεγες για κοιλοβερ ![]() |
Σου είπε, για να είσαι σίγουρος θα τα συγκρίνεις με τα τωρινά σου... |
nikos 206cc έγραψε: |
H τιμη ρυθμιζομενης που λες Μανθο ποια ειναι βασικα?
Η ακομα και μεταχειρισμενης σε καλη ομως κατασταση? Στα 700 περιπου? |
αλεξ ισως ειμαι ο μονος που εχω καταλαβει επακριβως τι θες να κανεις ![]() |
Πάνος έγραψε: |
Δεν αλλαζεις μπροστα προφυλακτηρα να ησυχασει το κεφαλι σου... ![]() |
ta 3ponta απο διλιτρο που θα χαμηλωσουν οσο θες επειδη ειναι για αλλο βαρος αμαξι θα πεφτουν σφραγισματα... |
να ΜΗΝ τα αγορασεις
να τα βρεις και να το δοκιμασεις και αν σου αρεσει να τα πάρεις (πληρωνοντας μονο το βαλε βγαλε τους = κανα 50αρικο~70αριοκο - ελεος ποσο να σου πάρει πια καποιος για κατι τετοιο - χωρις ευθυγραμμιση βεβαια - αλλα μια ευθυγραμμιση "καθε τοσο" ποτε δεν εκανε κακό - οποτε δεν την συμπεριλαμβανω στο κόστος...~+20~30ε) |
επισης τα ελατηρια του rc επειδη τα εψαχνα για μενα ψηλωνουν 1.5ποντο το αμαξι απο μαμα υψος λογω οτι δουλεουν σε αμαξι με αλλο βαρος! ![]() |
ντεν εχουμε σεσε καρντια μου ![]() μετρα του νικου και προσθεσε (λογω των 195/45-16 του νικου) 7mm και θα χεις (με αρκετη ακιβεια ή μικρη αποκλιση - οπως θες πεστο) το υψος με 195/55-15 |
ντεν εχουμε σεσε καρντια μου ![]() |
ναιρε μαλ**α χαιρο πολυ. ειπα μηπος και καποιος το ξερει αντι να γυρναω με την μεζουρα και να μετραω ξενα αμαξια... ![]() |
king207cc έγραψε: | ||
και να χες μαμα θα το χες..?!! ![]() |
γιατι ρε μπορει να γνωρησεις και καμμια συμπαθιτικη κοπελίτσα... |
dB έγραψε: | ||||
Ή κανεναν απειλητικο χιμπατζη με ροπαλο του baseball να φωναζει "Τι κανεις στ'αμαξι μου ρε κ*%#^&......'' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
και τότε θεωριτικά ολα θα ειναι τελεια |
Απορω παντως γιατι ενω τα H&R προοριζονταν για χαμηλωμα 3cm να καταληξεις στα 4.. Κατι πρεπει να εγινε με τον κωδικο. Παιζει να μην ηταν για 206 οπως ειπες κι εσυ.. |
Πάνος έγραψε: |
Παιδια πεφτουν τα ελατηρια στην πορεια του χρονου.
Οπως το ιδιο συμβαινει και με τα αμορτισερ. |
Πήγαινε στον Ντίνο και κάνε αυτό που σου είπα χθες ΡΠΜ... |
ΑΡΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ οτι το 206RC ειναι χαμηλομένο κατα 1,5-2 εκ απο το αεργοστάσιο? Ε ΤΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΒΑΛΩ ΕΛΑΤΗΡΙΑ RC θα χαμηλωσω 2 εκ ακριβος οσο θελω!!! ![]() Πως και σας διέφυγε και δεν μου το ειπε κανενας... Εχουμε καπου γραμενο στα σιγουρο το υψος των RC μαμα? Γιατι του σιλο ειναι χαμηλομενο δεν μπορω να το μετρησω... ![]() |
Στα 2 cm σίγουρα, χαμηλώνουν τα ελατήρια του RC. ΑΝ έχει κανας silo ή Ghost Dog τα εργοστασιακά τους, τα τσιμπάς και τα δοκιμάζεις... |
Steve έγραψε: | ||||
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=432799#432799
21 Απριλίου
Μαλ**α, ε μαλ**α |
προχθες ρε παπαρε που σιζητουσαμε απο κοντα και σου ελεγα οτι θελω να βρω ελατηριο να χαμηλώνει 2 εκ μονο γιατι εσυ αλαζες θεμα και μου ελεγες για τον Σακαφλια? ![]() |
προχθες ρε παπαρε που σιζητουσαμε απο κοντα και σου ελεγα οτι θελω να βρω ελατηριο να χαμηλώνει 2 εκ μονο γιατι εσυ αλαζες θεμα και μου ελεγες για τον Σακαφλια? ![]() ![]() |
Και μια που ξερεις τοοοσα πολα στιβι, μια ερωτηση, απο μαμα του RC χαμηλώνουν 1,5 η 2? |
5002.EA ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤ 60,06 EUR |
επισης τα ελατηρια του rc επειδη τα εψαχνα για μενα ψηλωνουν 1.5ποντο το αμαξι απο μαμα υψος λογω οτι δουλεουν σε αμαξι με αλλο βαρος! ![]() |
καπου σου χω γραψει κι εγω οτι τα 2 αμαξια εχουν μια Χ διαφορα βαρους εμπρός...αλλα εν πάση περιπτωση δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις |
το δικο μου ποστ δεν το βρισκω
αλλα βρηκα το τελευταιο του παναγιωτη που ειναι αντιστοιχο
ας ελπισουμε οτι δεν ισχυει ![]() |
Τεσπα παιζει να παω ντινο να τα παρω κανουρια αν κανουν μονο 60Ευρα! |
![]() Δεν σηκώνεται το αμάξι παραπάνω, άσε τις μαλ***ες του Τάκη ![]() |
EISAI ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΤΑ 60ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΚΛΑΨΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ |
EISAI ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΤΑ 60ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΚΛΑΨΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ |
τα μαμα ξεχνα τα οτι και να λεει ο κουραδομαγκας ειναι δοκιμασμενο αυτο που λεω |
ΜΟΝΟ αν σου κατσουν ελατηρια χαμηλωματος για rc που λεει ο στεβε
τα μαμα ξεχνα τα οτι και να λεει ο κουραδομαγκας ειναι δοκιμασμενο αυτο που λεω |
κοιταξε στιβ δεν εχεις αδικο οτι ειναι εντελως λαθος τροπος εκφρασης αυτος αλλα καπου εχει ενα δικιο μιας και το χει γραψει
παρολα αυτα...κι εσυ τα ιδια εκανες παλαιοτερα... μεχρι και το προπροπουγουμενο ποστ σου οπου και διορθωσες αφου το ποσταρες με το "χοντρομαλακα" που εγινε "μ*λακα ε μ*αλακα" και εν πάση περιπτωση τον Πάναγιωτη τον ξερετε οτι ειναι καμποσο ευεξαπτος σε τετοια θεματα ξαναλεω δεν ειναι σωστο τετοιες εκφρασεις (ακομα και μεταξυ ανθρωπων που νγωριζονται)...αλλα δεν ειναι και στο χερι μου να κάνω κάτι περαν του να του το λεω. |
κοιταξε στιβ δεν εχεις αδικο οτι ειναι εντελως λαθος τροπος εκφρασης αυτος αλλα καπου εχει ενα δικιο μιας και το χει γραψει
και εν πάση περιπτωση τον Πάναγιωτη τον ξερετε οτι ειναι καμποσο ευεξαπτος σε τετοια θεματα ξαναλεω δεν ειναι σωστο τετοιες εκφρασεις (ακομα και μεταξυ ανθρωπων που νγωριζονται)...αλλα δεν ειναι και στο χερι μου να κάνω κάτι περαν του να του το λεω. |
Ας μην είναι moderator τότε αμα είναι ευέξαπτος. Υποτίθεται πως είναι η εικόνα του forum προς τα έξω οι moderators... |
δεν διαφωνω |
αγορι μου εισαι ο τελευταιος ανθρωπος στο κοσμο που εχεις δικαιωμα να μιλας εδω μεσα
αν υπηρχε φορουμ και δ.σ αντικειμενικο που να σεβεται τους υπολοιπους και να μη βασιζεται στο οτι εισαι απο τα πρωτα μελη και φιλος με τους περισσοτερους εδω θα ειχες φαει ban δια παντος απο αυτο το φορουμ απο την εποχη που βριζοσουνα με το πετρο-bathomet...και δε θα ειχα γινει ποτε mod εγω. να σου θυμισω τις αλλεπαληλες αιτησεις σου να γινεις mod που τελειωναν με 1 ψηφο το πολυ γιατι η παραγκα ειναι εδω και βασιλευει. απλα τυχαινει να ειναι ολα τα μελη παραγκα που δε σε ψηφισαν ποτε για αυτο τσουζει |
Και οταν γραφεις οτι "δε σηκωνεται και ασε τις μαλ***ες του Τακη"
ενω εγω γραφω οτι τα δοκιμασε ο Αργυρης και σηκωθηκε 1 ποντο τοτε καλα σου κανω και σε βριζω ζωο ορθιο. |
Μήπως τα CC έχουν διαφορετικό βάρος από την 3θυρη κιτκαροπαπάτζα σου, και θα του κάτσουν ακριβώς τα ελατήρια; Ποιος είναι το ζώο όρθιο τώρα; ![]() |
σωστο και αυτο... ειμαι και 100 κιλα παραπανω απο τα απλα 206... . |
οσο για τον συνδιασμο τον προτοποριακο που λες.. αρχ**ια συνδιασμο εκανα, δεν εκανε κατι περιεργο που δεν εχει ξαναγινει! η μιση ελλαδα φοραει bilstein sprint με eibach (ή HR ελατηρια) ... ![]() Ο προφυλακτηρας μας κανει την δουλεια τωρα... |
Άντε αγόρι μου... κάν' το ![]() |
Pughell έγραψε: |
Οσο ειχε ζυγισει Μανθος το δικο του μπροστα,τοσο εχει και το RC.
Λογικα ειναι περιπου στα 700,φοβαμαι ομως οτι ειναι λιγο παραπανω... |
rc 1080-1090 kιλα αναλογα εξοπλισμο
cc 1120-1130 νομιζω αν θυμαμαι καλα ιδια ζυγαρια |
[quote
ισως ο Αρης να χει ζυγισει το δικο του σε κανα Πουπάκη - αλλα δεν το θυμαμαι |
Αλεξανδρε αμορτισερ bilstein κιτρινα εχεις?
Αν ναι πηγαινε στο Σπυρο που κανει ανακατασκευη αμορτισερ, και βαλε στενα πιατελα στα bilstein διαλεξε και ενα ωραιωτατο στενο ελατηριο και μετα ρυθμιζεις οπου θελεις. Δε θα σου βγει πολυ ακριβοτερα αποο αυτο που θες να κανεις, αλλα πιστεψε με καμια σχεση+ οτι εχεις μια πολυ καλη βαση για το μελλον σε αναρτηση. Δε χρειαζεται να κανεις ανακατασκευη τα αμορτισερ σου, απλα βαλε πιατελα-σπειρωμα και ελατηρια. |
Ghost Dog έγραψε: | ||
1069kg @ Πουπακη... ![]() |
stratos gti έγραψε: | ||
αυτό ακριβως και δε θα το μετανιωσεις! |
παρτε πρωτα μια δοκιμαστικα*και αν αξιζει προχωρατε σε περισσότερα κομματια
το ιδιο καναμε κι εμεις με τις γκαζ ![]() ![]() ειναι βλακεις να παρετε πχ 2-3 και να ειναι μαπα και να τις πεταξετε ολοι μαζι μετα... ![]() *(μπορειτε μεχρι και να μοιραστειτε το κοστος της μιας 2-3 ατομα προκειμενου να την δοκιμασετε πιο ευκολα) |
Και δεν προκειται να βγει η αναρτηση,χειροτερα απο την δικια μου μαμα με 103.000 χλμ δεν θα ειναι .... |
Πολυ raceland ρε παιδι μου,χταποδια..... ![]() |
Ρε συ γιατί δε βάζεις αποστάτες πάνω-κάτω από τα ελατήρια ? Τι να πω ρε γμτ πολύ ξεροκεφαλιά ![]() Είναι ο Διονύσης στην Καραολή & Δημητρίου (Αγνό απέναντι) πάρε κ από εκεί μια γνώμη. |
Ρε συ γιατί δε βάζεις αποστάτες πάνω-κάτω από τα ελατήρια ? Τι να πω ρε γμτ πολύ ξεροκεφαλιά ![]() Είναι ο Διονύσης στην Καραολή & Δημητρίου (Αγνό απέναντι) πάρε κ από εκεί μια γνώμη. |
Βάλε τα κωλοελατήρια του RC ... ![]() ![]() |