makis106 έγραψε: |
Η ανησυχία μου είναι μήπως δεν επαρκούν, και προκληθεί φούσκωμα στο μοτέρ με όλα τα επακόλουθα... |
giannis27 έγραψε: | ||
σοβαρά τώρα. το καλό είναι ότι τα άκρα βγαίνουν ολόκληρα οπότε αν δω ότι δεν επαρκούν τα βγάζω ,ανοίγω τρύπες με πάσο στο δοχείο κ εκεί θα κουμπώσω 2 χάλκινες γωνίες ![]() |
android έγραψε: |
παιζουν και δοχεια απο ebay με 15μμ 30-35 ευρω παλι |
giannis27 έγραψε: |
με ανησυχήσατε λίγο χτες που λέγατε ότι είναι μικρά τα σωληνάκια κ είπα να τσεκάρω σήμερα αν δουλεύουν .
1ον το μοτεράκι μας φοράει 2 βαλβίδες PCV (1 σε κάθε έξοδο)στο δικό μου δουλεύουν κ οι 2 βαλβίδες ,δηλαδή τραβάς αέρα κανονικά από τις εξόδους αλλά μόλις πας να περάσεις αέρα στην έξοδο ακούς την βαλβίδα που κλείνει.το δοχείο δουλεύει μια χαρά υπάρχει υποπίεση μέσα στα σωληνάκια ,στο ρελαντί είναι σχεδόν ανύπαρκτη η υποπίεση αλλά μόλις πατήσεις το γκάζι ανεβαίνει άρα δεν υπάρχει θέμα να φουσκώσει το μοτέρ από αναθυμιάσεις που δεν μπορούν να βγούνε έξω,ίσα ίσα νομίζω ότι επειδή είναι πιο μικρά τα σωληνάκια δημιουργείτε πιο εύκολα κ καλύτερη υποπίεση από ότι αν είχαμε την μαμά διάμετρο . από βδομάδα θα συνδέσω κ την πίσω έξοδο πάνω στο δοχείο. έκανα μια μικρή βόλτα το έσκισα λιγάκι για να δω μήπως τραβήξει τίποτα το δοχείο (εννοείται ότι το ζέστανα πρώτα),πρώτο άνοιγμα 1η μέχρι 180 το σωληνάκι(καπάκι προς δοχείο)είχε μικρές σταγόνες που έμοιαζαν σαν υγρασία νερό το έκανα ακόμα δύο ανοίγματα το άφησα να κρυώσει λίγο κ έβγαλα το δοχείο ,το δοχείο είχε μέσα μια μικρή καφέ γλύντσα (λάδι χτυπημένο με νερό) προσπάθησα να τραβήξω φώτο από την τρύπα του δοχείου αλλά δυστυχώς η φωτογραφική δεν μπορούσε να κάνει εστίαση μέσα στο δοχείο . δηλαδή όταν δεν είχα το δοχείο αυτή η βρωμιά περνούσε μέσα στο ιντερκούλερ/σωληνώσεις/πεταλούδα/πολλαπλή ![]() |
μέσα στο καπάκι βρίσκονται κ οι δύο ,
η μία βρίσκεται προς το κέντρο ελαφρώς αριστερά κ η άλλη είναι δεξιά ακριβώς πριν την έξοδο του σωλήνα . αν ξεκουμπώσεις τον σωλήνα των αναθυμιάσεων που βρίσκεται στην είσοδο τις τουρμπίνας κ φυσήξεις θα ακούσεις την βαλβίδα να κλείνει ,το ίδιο κ από την άλλη μεριά . |
saikoe_39 έγραψε: |
Γιωργο εσυ εχεις βαλει ταπα στην πισω...και την μπροστα ελευθερη στην ατμοσφαιρα..? |
Εχω την αισθηση οτι αν δεν τις βαζεις καθολου μεσα ξανα στο μοτερ αρπαζει καλυτερα...αυτο πηρα σαν αισθηση μετα απο αρκετα πατηματα...και τα πεταει μονη της η σωληνα καργα...χωρις να τα τραβας..το ασχημο ειναι οταν σταματησεις βραδυ, σε κανα φαναρι και παρει μπρωστα βεντιλατερ...βγαζει αρκετη καπνα μπρωστα στα φωτα
λογικα τωρα που εχουμε μεσα μονο αναθυμιασεις απο βενζινη θα καθαριζει λιγο το μοτερ μεσα ολα αυτα με ταπωμενη την πισω στην πολλαπλη..εισοδο και εξοδο |
μπορείς να το τοποθετήσεις κάτω από το εργοστασιακό σκουπάκι ,υπάρχει χώρος κ επειδή το δοχείο θα είναι πιο χαμηλά από την έξοδο τα λάδια θα στραγγίζουν καλύτερα. |
psilos133 έγραψε: |
Απλά δεν έχω ιδέα απο πού να παραγγείλω το δοχείο e-bay??αν ξέρει κανένας ας πει καμιά ιδεά |
makis106 έγραψε: | ||
Eγώ έχω ήδη παραγγείλει και περιμένω αυτό. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300529629970&ssPageName=STRK:MEWNX:IT Κοιταξέ το σαν επιλογή, φαίνεται καλή περίπτωση. |
To 15 είναι μια χαρά, και δεν θα βρεις πουθενά με μεγαλύτερες. ![]() |
έτοιμο το δοχείο αναθυμιάσεων με τις μεγαλύτερες εισόδους .
![]() ![]() ![]() |
Giannis307 έγραψε: |
επισης καλο ειναι να ανοιξεις το δοχειο να βαλεις ενα διαφραγμα αναμεσα σε εισδο εξοδο ωστα να μειωσεις κιαλλο την ποσοτητα που ξανα πετας μεσα και να μαζευεις πιο πολλες υγροποιησεις... |
Μάκη σφηνωτά τον έβαλα κ πίστεψε δεν βγαίνει με τίποτα, ο σωλήνας είναι 19mm κ ταίριαξε γάντι . δεν νομίζω να ξεκουμπώνει το πάνω μέρος . |
Καλη η ιδεα αν και γω ειχα στο νου διατρυτο καθετο κοματι αλλα και αυτο δουλευειε υποθετω....Απο τις παλιες τρυπες του δοδειο βαλε ενα αναθυμιαστικο just in case...και μολις το τελειοποιησεις φερτο να το κανω κλοπη-right ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
power έγραψε: |
Έβαλα και γω τις ταπες και το δοχείο αναθυμιάσεων. Το βαλα κάτω από την σκούπα της εισαγωγής. Πειράζει που είναι χαμηλά το δοχείο?
http://img860.imageshack.us/i/1001099.jpg/ http://img855.imageshack.us/i/1001106x.jpg/ http://img863.imageshack.us/i/1001110.jpg/ |
recife_rallye έγραψε: | ||
Μπραβο δραμινε μου..πολυ καλο! ![]() |
υπάρχουν τόοοοσαααα πολλά που θέλουν προσοχή κατά το καθαρισμό του κινητήρα που μάλλον θα πρέπει να ανοίξουμε ένα καινούργιο τόπικ το οποίο θα αναφέρετε αποκλειστικά στο καθαρισμό του μηχανοστάσιου του ΤΗΡ .
εγώ έκανα σημεία κ τέρατα ,ήμουν μικρός κ δεν ήξερα ![]() πχ. πριν 2 χρόνια το πήγα σε φίλο μου για πλύσιμο κ μου έκανε δώρο πλαστικοποίηση κινητήρα ,πήρε το πιεστικό κ έριχνε αβέρτα νερό με πίεση πάνω στο μοτέρ στο τέλος έριξε κ τον πλαστικοποιήτη ήρθε κ έδεσε το γλυκό ,μάλλον αυτή ήταν η αρχή του κακού για την μπαροβαλβίδα ,βράχηκε το φίλτράκι τις μπαροβαλβίδας έπεσε κ η κόλλα από πάνω ε τι να φιλτράρει το καημένο μετά. όποτε καλό είναι να δίνουμε μεγάλη προσοχή κατά το καθάρισμα του κινητήρα όχι νερά όχι γυαλιστικά απευθείας στον χώρο του κινητήρα όχι κόλλες , καλό καθάρισμα με πανί κ ότι γυαλιστηκό/καθαριστικό θέλουμε να περάσουμε το ψεκάζουμε στο πανί κ όχι στον κινητήρα. |
Καλό είναι, αν και 1 μέτρο μπορεί να είναι πάλι λίγο, αλλα γιατι να περιμένεις κανα 20ήμερο ακόμη, πήγαινε σε ένα μαγαζί με μηχανολογικά εξαρτήματα, βίδες και τέτοια, και πάρε όσο θες. ![]() |
ότι σε βολεύει. Πάντως σαν διάσταση και υλικό σου κάνει. |
Gotcha έγραψε: |
Το ερωτημα ειναι να τις ταπωσω η να μην τις ταπωσω? Απλ βλεπω την τελευταια συζητηση εδω http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=17304&start=180 και αγχωνομαι λιγο |
μπράβο μάκη!![]() πολύ καλή δουλειά κ όμορφο αποτέλεσμα. ρε κουφάλες θα με κάνετε να αγοράσω καινούργιο δοχείο γιατί το δικό μου μοιάζει με γύφτικο πανέρι μπροστά στα δικά σας ![]() Μάκη από την στιγμή που το δοχείο σου ανοίγει θα σου πρότεινα να κάνεις ακόμα μία πατεντούλα εσωτερικά του δοχείου ,προσπάθησε να βιδώσεις μια σωλήνα εσωτερικά στο δοχείο στην μούφα εισαγωγής έτσι ώστε οι αναθυμιάσεις όταν θα μπαίνουν μέσα στο δοχείο να έρχονται κατευθείαν σε επαφή με το σύρμα που έχεις βάλει ,κάτι σαν αυτό ![]() πιστεύω ότι οι αναθυμιάσεις θα φιλτράρονται καλύτερα ! |
κάτι άλλο που παρατήρησα σήμερα ! η βαλβίδα αναθυμιάσεων τις βενζίνης αυτή που ψεκάζει βενζίνη κατευθείαν στην πολλαπλή εισαγωγής έχει αλλάξει ,στα σιτροέν κ νομίζω κ στα φ/λ 207 αυτή η βαλβίδα έχει δύο εξόδους ,μία που πάει στην πολλαπλή κ μία κουμπώνει πάνω στην αγελάδα με την καινούργια βαλβίδα λιπαίνεται/καθαρίζεται/πλένεται όλο το σύστημα εισαγωγής συνέχεια με βενζίνη! κωδικός :V759514680 ΒΑΛΒΙΔΑ ΣΩΛ/ΕΙΔ 43,52€ |
Πολύ ωραίο Μάκη, άντε και καλές αναθυμιάσεις. |
ρε κουφάλες θα με κάνετε να αγοράσω καινούργιο δοχείο γιατί το δικό μου μοιάζει με γύφτικο πανέρι μπροστά στα δικά σας |
καθώς απο λαθος στην παραγγελία μου ήρθε δοχείο με μικρα στόμια, οπότε τοποθετήθηκαν οι μούφες που φαίνονται στις φωτο, ενω συνδέθηκε με σωλήνες 19mm... |
Samer έγραψε: | ||
Σκεφτομαι να το παραγγειλω και'γω σημερα. Οταν λες λαθος στην παραγγελια, πρεπει να τους πω κατι για τα στομια? Yπαρχει και αυτο το kitaki που βρηκα που ειναι και αυτο ενα απλο universal catch tank: http://cgi.ebay.co.uk/SUBARU-IMPREZA-WRX-STI-OIL-CATCH-TANK-ROUND-9MM-15MM-/200503985741?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2eaef8064d Τι λετε? |
Επειδη θα θελα να μεινω κοντα στις εργοστασιακες διαμετρους για τους σωληνες, τα μουφακια 19μμ που θα μπορουσα να τα βρω? |
Samer έγραψε: | ||
Σκεφτομαι να το παραγγειλω και'γω σημερα. Οταν λες λαθος στην παραγγελια, πρεπει να τους πω κατι για τα στομια? Yπαρχει και αυτο το kitaki που βρηκα που ειναι και αυτο ενα απλο universal catch tank: http://cgi.ebay.co.uk/SUBARU-IMPREZA-WRX-STI-OIL-CATCH-TANK-ROUND-9MM-15MM-/200503985741?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2eaef8064d Τι λετε? |
Κατι τετοιο δε θα εκανε για τα μουφακια των 19μμ?
http://cgi.ebay.com/BRASS-BSP-Taper-x-Hose-Tail-Pipe-Fitting-Connector-Fuel-/250788547284?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item8010246f42 Απλα δεν γνωριζω ποιο απο τα 1/4" ,1/2", 3/4" κοκ ταιριαζει στο μαμα σπειρωμα (Στην περιγραφη κατω κατω στην σελιδα εχει μια λιστα με ολα τα μεγεθη σπειρωματος/στομιου) |
Και αυτό γίνεται, αλλα για πιο λόγο να παιδεύεσαι με 19ριδες σωλήνες, αν στο τελος καταλήγεις σε 15?
Τα βάζεις όλα 15... όπως ο Κώστας (power). |
...τέτοιο μεγάλο σωλήνα δεν έχουν τα evo sti και έχουμε εμείς |
android έγραψε: | ||
για να μην κόψεις τον μαμα...και για να μπει καλυτερα πανω στο μοτερ σφήνα τουλάχιστον το δικό μου το μαμα εκει πανω ειναι άθλιο...χάνει μακαρι να μπαινε και το 15 πανω στο μοτερ να τελείωνε το θέμα...τέτοιο μεγάλο σωλήνα δεν έχουν τα evo sti και έχουμε εμείς |
με βάλατε σε έξοδα παλιοκουφάλες ![]() αγόρασα αυτό το δοχειάκι μέσα στην βδομάδα θα το έχω λογικά:-D http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350164523685 |
p.s.να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί στο τελευταίο μου ποστ(προηγούμενη σελίδα )είπα πατάτα ![]() η βαλβίδα αναθυμιάσεων δεν ψεκάζει βενζίνη ,τραβάει τις αναθυμιάσεις από τις επιστροφές κ εμπλουτίζει ελαφρώς το μείγμα με αυτές τις αναθυμιάσεις. |
bagosgt έγραψε: |
δε πιστευω να απαντησεις στελιο,αλλιως αλλαζω προγραμματιστη... ![]() ηδη εχεις δειξει παααρα πολλα,κ χρησιμοποιουνται πολλα "αξεσουαρ" απο τα project μας,ειτε απο του 1ου σταδιου,ειτε απο τα Β.Τ. εξαλου το τοπικ λεει για δοχειο αναθυμιασεων,οποτε οι αλλες ερωτησεις ειναι οφ τοπου κ χρονου ![]() |
Παιζει μεγαλο ρολο να γυρναει η επιστροφη πανω στην αγελαδα? Δλδ μπορω να συνδεσω το δοχειο με το καπακι και η εξοδος του να πηγαινει σε ενα φιλτρακι ανατηθυμιασεων? Ταπωνοντας φυσικα την αγελαδα |
εκτος του οτι μυριζει κ καπνιζει...οχι κατι ιδιαιτερο |
axilleas91 έγραψε: |
Παιδια καλησπερα.. απορια ασχετου! Δηλαδη οσοι δεν εχουν δοχειο αναθυμιασεων(ειναι μαμα δηλαδη) ολα αυτα τα λαδια που ερχονται απ τις αναθυμιασεις πανε στην αγελαδα εισαγωγης και μπαινουν στην τουρμπινα , ιντερκουλερ και λοιπα.. ??? ![]() |
mechanic έγραψε: |
παιδια μαλλον κατι πρεπει να ξανασκεφτειτε και να αναθεωρησετε λιγακι το θεμα με το ταπωμα των αναθυμιασεων.
Δεν εχω μιλησει για να μην παρεξηγηθω, (μιας και δεν εχω καμια προθεση αντιπαραθεσης) αλλα ξανασκεφτειτε λιγακι, τι ειναι οι αναιυμιασεις, απο που προερχονται τι διεργασιες γινονται στον κινητηρα οταν αυτες γινονται πολλες σε ογκο και φυσικα τον πραγματικο λογο που βρισκεται το καθε τι πανω στο αμαξι. Και μετα προβειτε στις απαραιτητες αλλαγες... |
μαλιστα.... ![]() -πρεπει να διευκρινησω ακριβως τι ηθελα να πω... (για παραδειγμα οτι εστω και αν το διατυπωσα λαθος, οτι δεν εννοουσα οτι τα κουζηνετα βασης ανεβαζουν την καταναλωση λαδιου) -πρεπει να κατσω και να αναλυσω φερνοντας παραδειγματα γιατι αυτο "ετσι" και γιατι αυτο "αλλιως" (εστω και αν δεν το διατυπωσα σωστα, μιας και τα ελληνικα μου εχουν πεσει λιγακι) -αποδεικνυοντας κατι που αναφερω, αυτοματως βγαζω λαθος τα παιδια που υποστηριζουνε αυτη τη λυση. πραγμα που δεν θελω με τιποτα να γινει. προτιμω να θεωρησετε οτι ειμαι εγω λαθος παρα να ερθω σε αντιπαραθεση με τον οποιονδηποτε απο εδω μεσα. Οποτε σορρυ παιδες, εκανα λαθος και επι τη ευκαιρια θα σβησω και το ανωθεν ποστ για να σταματησει εδω η ιστορια. και παλι συγνωμη... |
ρίσκο μπορεί να δουλέψει μπορεί κ να μην δουλέψει (η δεύτερη έξοδος)
στα δικά μας( αυτά που έχουν βαλβίδα αναθυμιάσεων με μία μόνο έξοδο προς την πολλαπλή)ίσως ο εγκέφαλος δίνει σήμα στην βαλβίδα μόνο κατά την ατμοσφαιρική λειτουργία του μοτέρ,ενώ στα μοτέρ που έχουν βαλβίδα με 2 εξόδους θα δίνει σήμα συνέχεια όποτε χρειάζεται εμπλούτισμα το μείγμα είτε έχει πίεση ή υποπίεση. πρέπει να δοκιμαστεί! |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
μην παίζετε με τις αναθυμιάσεις.... θα κάψετε πολύ λάδι.... |
Lefter1s RC έγραψε: |
Saki το ιδιο πραγμα ειναι..
Ειτε φευγουν απο την πανω τρυπα, ειτε απο αυτη που ταπωνουμε δε χρησιμοποιουνται ξανα απο τον κινητηρα. Καιγονται στο θαλαμο καυσης ή πανε μεσα στο δοχειο αναθυμιασεων. Δε βλεπω λογο γιατι αυτο σχετιζεται με την αυξημενη καταναλωση λαδιου.. |
recife_rallye έγραψε: | ||
Κανεις λαθος ![]() η τρυπα που αφηνετε σαν διοδο για το φιλτρο αναθυμιασεων,ειναι υπευθυνη για τον εξαερισμο του θαλαμου σταθεροποιησης. Αυτος ο θαλαμος εμποδιζει το λαδι να φτασει στο σωληνα εξαερισμου και το στελνει στο λαβυρινθο οπου διαχωριζεται το λαδι απο τα αερια.. Με το ταπωμα της πολλαπλης και της πισω θυρας,μπουκωνει ο θαλαμος σταθεροποιησης και ξερναει το περισσειο λαδι που δεχεται,με αποτελεσμα να φευγουν τα λαδια απο την θυρα που βαζεται τις αναθυμιασεις(εξου και το χασιμο τοσου λαδιου κωτσο) Ισως ειναι καλυτερα να καθαριζουμε καθε 50-60000χλμ την εσαγωγη και τις βαλβιδες παρα να κανουμε αυτη τη μετατροπη.. Υ.γ προσωπικη μου γνωμη παντα για να μην παρεξηγηθω ![]() |
TOMMI έγραψε: |
εβαλα και δοχειο αναθημιασεων σε 106 rallye αλλα εκανα αλλη πατεντα απο το παιδι στην σελιδα 4
http://img27.imageshack.us/img27/5917/1001065qd.jpg εκανα αυτο http://img98.imageshack.us/img98/61/moto0094.jpg κανει τιποτα η να κανω το προιγουμενω |
Συνονοματε στο 200αρι δεν ισχυει αυτο ομως?? |
Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι το δοχείο αναθυμιασεων που έχω τοποθετημένο στις μπροστά αναθυμιάσεις μου δεν έχει δείξει ακόμη (3000χμ)η ένδειξή του ποσότητα λαδιού, και αυτός είναι ο μόνος δρόμος που θα μπορούσε να πάρει το λάδι... |
recife_rallye έγραψε: |
Περιμενε λιγο ακομη και θα δεις.. Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο. Το θεμα ειναι οτι η πλευρικη εξοδος που βαζετε το δοχειο,ειναι για εξαερισμο.Και το χειροτερο ειναι οτι ευνουχιζεται η λειτουργια του θαλαμου σταθεροποιησης ο οποιος βρισκεται ακριβως πριν την εξοδο.Η δουλεια αυτου του θαλαμου ειναι να μπλοκαρει το λαδι που ερχεται απο το στροφαλοθαλαμο και οχι να το επιτρεπει να περναει απο κει. Επισης αυτος ο θαλαμος αποσβαινει τις ταλαντωσεις που ανεβαινουν απο το καρτερ και προστατευει μια μεμβρανη ρυθμισης της πιεσης που ειναι υπευθυνη για την σταθερη πιεση μεσα στο στροφαλοθαλαμο. Προφανως ολα αυτα ομως να μην λειτουργουν οταν γινεται ταπωμα γιατι γεμιζει ολο το συστημα που βρισκεται κατω απ το λεονταρακι(στο ψευτοκαπακο)με λαδια,τα οποια η ροη τους κανονικα ειναι απο δεξια προς τ αριστερα και εσεις την αλλαζετε. Υ.γ να πω οτι δεν διαφωνω με το δοχειο αλλα με το ταπωμα.. πιστευω πως το δοχειο πρεπει να μπει αλλα να σωληνωθει στην πισω διοδο και οχι στη μπροστα και καλο θα ηταν να βρισκαμε εναν τροπο να ξαναριχναμε το λαδι στο συστημα λιπανσης. |
Υ.γ να πω οτι δεν διαφωνω με το δοχειο αλλα με το ταπωμα..
πιστευω πως το δοχειο πρεπει να μπει αλλα να σωληνωθει στην πισω διοδο και οχι στη μπροστα και καλο θα ηταν να βρισκαμε εναν τροπο να ξαναριχναμε το λαδι στο συστημα λιπανσης. |
Lefter1s RC έγραψε: | ||
Λοιπον εμενα δε μου αρεσει καθολου αυτη η λαδιλα γι αυτο κιολας τα εχω ξηλωσει ολα. Ταπες πισω και εξω η μπροστα χωρις να γυρναει πουθενα. ![]() |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
+1 και για μένα. ![]() |
recife_rallye έγραψε: | ||||||
Αι καλα ![]() |
Μα το θεο μαυτα που λετε μου θυμιζεται τους colt-ακηδες που για να κερδισουν μια ελαχιστη παραπανω συμποιεση ταπωνουν ολες τις αναθυμιασεις......Ρε μην πειραζεται αυτα τα πραματα...Δημιουργειτε προβλημα στην αναπνοη του μοτερ...ειναι σαν να σου βαολουν στην πλατη ενα σκι τσιμεντο να σου κλεισουν στομα και ενα ρουθουνι και να σου λενε ανεβα τρεχοντασ μια ανηφορα..... |
Μα το θεο μαυτα που λετε μου θυμιζεται τους colt-ακηδες που για να κερδισουν μια ελαχιστη παραπανω συμποιεση ταπωνουν ολες τις αναθυμιασεις......Ρε μην πειραζεται αυτα τα πραματα...Δημιουργειτε προβλημα στην αναπνοη του μοτερ...ειναι σαν να σου βαολουν στην πλατη ενα σκι τσιμεντο να σου κλεισουν στομα και ενα ρουθουνι και να σου λενε ανεβα τρεχοντασ μια ανηφορα..... |
salex έγραψε: |
Το ζήτημα είναι μάλλον περισσότερο πρακτικό:
Με 1.3 και 1.1bar σταθερή πίεση η αντεπίστροφη βαλβίδα αναθυμιάσεων του στροφαλοθαλάμου αργά ή γρήγορα ξεφτιλίζεται. Για αυτό υπάρχουν οι τάπες. Δεν είναι ότι μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Αν δεν έχετε δοχείο αναθυμιάσεων και οι λαδίλες βγαίνουν στην ατμόσφαιρα, τότε το μηχανοστάσιο μόνιμα θα μυρίζει λαδίλα. Φρικτή λαδίλα. Έτσι για να καταλάβουμε που βρίσκεται το λάδι που αλλάζει τα φώτα στις βαλβίδες εισαγωγής μας. Αν δεν βγουν στο περιβάλλον, θα γυρίσουν στην πολλαπλή εισαγωγής και θα τα κάνουν όλα μέσα στο λάδι. Τροφοδοτώντας τις μέσα από το δοχείο ξανά στην τουρμπίνα και το κύκλωμα ιντερκούλερ είναι σίγουρο ότι θα κρατηθούν τα βαρύτερα μόρια. Κάποτε βέβαια θα γεμίσουν και αυτά με λαδίλα, αλλά με τον καιρό και τα χιλιόμετρα ούτως ή άλλως εκεί θα καταλήξουμε. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
Για 106 ή 207 μιλάτε; ![]() Στα 207 τουλάχιστον είναι λογικό να μυρίζει "λαδίλα" και να πετάει λάδια από τις μπροστά αναθυμιάσεις εφόσον είναι στον αέρα. Το φαινόμενο εντείνεται εάν τα km του αυτοκινήτου είναι πολλά και οι ανοχές μεγαλύτερες. Εάν βέβαια παρεμβάλλεται δοχείο αναθυμιάσεων τότε τα λάδια τουλάχιστον θα έπρεπε να συγκρατούνται.Η μυρωδιά και πάλι θα υπάρχει αλλά σε μικρότερο βαθμό, λογικά! |
εχει μια αλλη βαλβιδα που τα πεταει αν κατι παει στραβα..και με κανονικο κυκλωμα δοχειου δλδ να τα ξαναπηγαινεις στο μοτερ,δεν μυριζει τπτ |
RoadRunner122 έγραψε: |
Είμαι σε δίλημμα, οπότε ας το μοιραστώ μαζί σας.
Έχω πάρει από ebay ένα Oil catch tank για να τοποθετήσω στο 106 μου. Υπόψην, ο TU5J4 έχει μόνο μιά έξοδο αναθυμιάσεων λαδιού στο καπάκι της εισαγωγής και συνήθως η ποσότητα λαδιού που φεύγει από εκεί, είναι αμελητέα (καμιά σχέση με THP δηλαδή). Μέχρι τώρα τις έδιωχνα έξω κ είχα τοποθετήσει απλά ένα φιλτράκι JR για να μη μπει τίποτα μέσα. Σήμερα, ψάχνοντας μέρος που θα τοποθετήσω το δοχείο, σκέφτηκα μήπως είμαι υπερβολικός. Όχι τόσο γιατί πρέπει να φτιάξω σωστό λαμάκι στήριξης κλπ κλπ, όσο γιατί μάλλον ένα τέτοιο μπιχλιμπίδι στο μηχανοστάσιο είναι περιττό. Έξτρα βάρος, μείωση ελεύθερου χώρου (εδώ κοιτάμε μπας κ στείλουμε τη μπαταρία πίσω, το βαρελάκι μες τη μέση μας έλειπε), άδειασμα κάθε τόσο... Εν αντιθέσει με τη "λύση" σωλήνας προς τα κάτω για να φεύγουν απευθείας στο έδαφος. Επειδή έχω θολώσει, ας μου πει κάποιος έναν καλό-σοβαρό λόγο να το τοποθετήσω, γιατί δε μου ρχεται στο μυαλό κάποιος ουσιαστικός για να είμαι ειλικρινής. |
Είμαι σε δίλημμα, οπότε ας το μοιραστώ μαζί σας.
Έχω πάρει από ebay ένα Oil catch tank για να τοποθετήσω στο 106 μου. Υπόψην, ο TU5J4 έχει μόνο μιά έξοδο αναθυμιάσεων λαδιού στο καπάκι της εισαγωγής και συνήθως η ποσότητα λαδιού που φεύγει από εκεί, είναι αμελητέα (καμιά σχέση με THP δηλαδή). Μέχρι τώρα τις έδιωχνα έξω κ είχα τοποθετήσει απλά ένα φιλτράκι JR για να μη μπει τίποτα μέσα. Σήμερα, ψάχνοντας μέρος που θα τοποθετήσω το δοχείο, σκέφτηκα μήπως είμαι υπερβολικός. Όχι τόσο γιατί πρέπει να φτιάξω σωστό λαμάκι στήριξης κλπ κλπ, όσο γιατί μάλλον ένα τέτοιο μπιχλιμπίδι στο μηχανοστάσιο είναι περιττό. Έξτρα βάρος, μείωση ελεύθερου χώρου (εδώ κοιτάμε μπας κ στείλουμε τη μπαταρία πίσω, το βαρελάκι μες τη μέση μας έλειπε), άδειασμα κάθε τόσο... Εν αντιθέσει με τη "λύση" σωλήνας προς τα κάτω για να φεύγουν απευθείας στο έδαφος. Επειδή έχω θολώσει, ας μου πει κάποιος έναν καλό-σοβαρό λόγο να το τοποθετήσω, γιατί δε μου ρχεται στο μυαλό κάποιος ουσιαστικός για να είμαι ειλικρινής. |
dimkeras έγραψε: |
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση;
Αν αφήσουμε τις μπροστινές αναθυμιάσεις στη θέση τους να πέφτουν μέσα στην αγελάδα (όπως τώρα) και βάλουμε το δοχείο στις πίσω (που πέφτουν στην εισαγωγή), μήπως τα πράγματα είναι καλύτερα; Για να εξηγηθώ : με το παλιό μου μοτέρ, όταν στα 110.000km αλλάξαμε τουρμπίνα, καθαρίσαμε σωληνώσεις IC αλλά και το ίδιο το IC γιατί γινόταν πανηγύρι από καμμένα λάδια και μούργα. Και υποθέσαμε ότι οι μπροστά αναθυμιάσεις έπρεπε να μην επιστρέφουν στο κύκλωμα γιατί βουλώνουν σωληνώσεις, κούλερ κλπ. Στα 140.000km όμως, όταν πια πηγαίναμε χειρότερα κι από 1.6 ατμοσφαιρικό και κατεβάσαμε μοτέρ, είδαμε τους αυλούς και τις βαλβίδες εισαγωγής σε αθλία κατάσταση. Και υποθέσαμε ότι οι πίσω αναθυμιάσεις έκαναν μεγαλύτερη ζημιά. Επειδή δεν έχω σκοπό να ξαναμπλέξω με παρόμοιες ηλιθιότητες (που κοστίζουν ένα καρότσι λεφτά κάθε φορά) κι επειδή και οι ασφαλιστικές πλέον δε πληρώνουν τις μικτές (για να το ρίξω στο γκρεμό να γλιτώσω), μήπως εκείνο το ωραίο δοχειάκι που πήρα να το εγκαταστήσω στις πίσω και να τελειώνω;;; |
Συμφωνώ. Απλά το ερώτημά μου είναι : στις μπροστά αναθυμιάσεις ή στις πίσω;
Ή μήπως και στις δύο τελικά; |
Κουφάλες, αν βάλετε το δοχείο στις πίσω αναθυμιάσεις τότε θα πρέπει να είσαστε σίγουροι ότι δεν χάνει πίεση.
Τουτέστιν, θα πρέπει να κάνετε έλεγχο αντοχής σε πίεση σε ένα δοχείο φτηνής κατασκευής, που κανένας δεν σχεδίασε να αντέχει σε πίεση. Δεν είναι pressure vessels αυτές οι π@π@ριές που αγοράζουμε από το ebay! Γιατί όλα τα δοχεία αναθυμιάσεων του κόσμου δέχονται τις αναθυμιάσεις από το στροφαλοθάλαμο, όχι την πίεση από την πολλαπλή εισαγωγής. Είτε σχεδιάζουμε από την αρχή το δοχείο για να αντέχει σε πίεση, οπότε γίνεται κομμάτι της πολλαπλής εισαγωγής με άγνωστες επιπτώσεις στις επιδόσεις λόγω αύξησης του συνολικού όγκου της, ή Βάζουμε το δοχείο αναθυμιάσεων στην μπροστινή έξοδο, που ούτως ή άλλως για αυτή τη δουλειά προορίζεται. Πίσω δεν θα ρίσκαρα για κανένα λόγο να το βάλω, γιατί αν τυχόν ρουφάει αέρα όσο είναι κλειστή η πεταλούδα ή χάνει αέρα όταν σηκώνει πίεση η τουρμπίνα, θα γίνει εκεί μέσα το έλα να δεις και δεν θα αρέσει καθόλου στον εγκέφαλο η κατάσταση αυτή. |
Κουφάλες, αν βάλετε το δοχείο στις πίσω αναθυμιάσεις τότε θα πρέπει να είσαστε σίγουροι ότι δεν χάνει πίεση.
Τουτέστιν, θα πρέπει να κάνετε έλεγχο αντοχής σε πίεση σε ένα δοχείο φτηνής κατασκευής, που κανένας δεν σχεδίασε να αντέχει σε πίεση. |
γίνεται στέλιο ,αρκεί να βάλεις μια βαλβίδα μεταξύ πολλαπλής/δοχείου κ έτσι μόλις βγαίνει πίεση από την πολλαπλή κλείνει η βαλβίδα προστατεύοντας κ το δοχείο κ την μαμά pcv βαλβίδα από την αυξημένη πίεση(για τους προγραμματισμένους) το έχω είδη έτοιμο το αλλά δεν το έχω τοποθετήσει ακόμα . εν καιρώ! ![]() |
ναι προς το παρών έχω τάπα. |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
άτιμη vw στο scirroco έχει βάλει δοχείο αναθυμιάσεων
http://www.netcarshow.com/volkswagen/2009-scirocco/1600x1200/wallpaper_32.htm μπροστά απο το δοχείο για τον νερό για τα τζάμια.... |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
Βρέ σύ, αυτό δέν είναι δοχείο αναθυμιάσεων. ![]() |
Carbon box είναι αυτό ντεεεεεεεεεε !
(= δοχείο ενεργού άνθρακα, αυτό που έχει το 207 δίπλα στον πίσω άξονα και μοιάζει με μεγάλο φίλτρο βενζινης) Αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. |
alexandros 207 Rallye έγραψε: |
αυτο τι κανει? κραταει τις αναθυμιασεις βενζινης μεχρι να πανε για καυση? |
cztred έγραψε: |
Γεια σας παιδια,
κατοχος ΜΙΝΙ τουρμπο οποτε μοιραζομαστε το ιδιο μοτερ ηθελα να ρωτησω κατι! εδω και μερικες ημερες εχω πεταξει τις αναθυμιασεις ''χυμα'' κατω δλδ το σωληνακι που φευγει απο το ψευτοκαπακο, δε καταλυγει πλεον στην αγελαδα που παει στη τουρμπινα αλλα με ενα μακρυτερο σωληνα φτανει μεχρι κατω. ειναι σωστο αυτο? δεν ασχοληθηκα με oil catch can για να κατσω να βρισκω χωρο να το τοποθετω κα. περισσοτερο φοβαμαι μηπως οι αναθυμιασεις ''μενουν'' μεσα στο καπακι διοτι εχει αποσυνδεθει το σωληνακι (αναθυμιασεων) που ρουφαει η τουρμπινα στο σπουλαρισμα της. ps.λιγες οι τεχνικες μου γνωσεις,ελπιζω να το διατυπωσα σωστα! Ευχαριστω εκ των προτερων! |
Μακη, εχω 8.000 χλμ με τις αναθυμιάσεις εξω,ο σωλήνας προς το κουλερ ειναι πεντακάθαρος, μπας και εχεις κάνα θέμα με την τουρμπίνα σου..?? |
Δεν τις εχω ταπωσει ακομα.
Σκεφτομαι ομως να το κανω πολυ συντομα. Με φοβησες ομως με αυτο που μου ειπες. Τι ακριβως μπορει να συμβει αν ταπωσω τις πισω και η μπροστα μεινει οπως εχει (χυμα κατω) Υπαρχει θεμα με το να τα κλασει κατι; |
Το σκέφτηκα κ εγω ρε συ, λές? ![]() ![]() |
saikoe_39 έγραψε: | ||
Εχεις ταπώσει και τις πίσω..? Το αν ειναι σωστο...ειναι σχετικο..!!! Το σίγουρο ειναι οτι ταπώνοντας την πισω ολο το βάρος πέφτει στην μπροστα,και στο ρελαντί την ακους εύκολα οτι χτυπάει(δλδ ανοιγοκλείνει..)οποτε αυτο σιγουρα θα την καταστρέψει κάποια στιγμή. Το να μένουν μεσα δεν τον νομιζω.... τουλάχιστον στο δικο μου το βραδυ βλεπω την αχνά απο την λαδίλα..και μυρίζει αρκετά..!(αν γίνει κατι στραβό θα το δεις απο το ασφαλιστικό πίσω,) Μακη, εχω 8.000 χλμ με τις αναθυμιάσεις εξω,ο σωλήνας προς το κουλερ ειναι πεντακάθαρος, μπας και εχεις κάνα θέμα με την τουρμπίνα σου..?? |
makis106 έγραψε: | ||||
Mε προβλημάτισες τώρα! Αν έχω κανα θέμα με κουζινέτο κλπ,παίρνει επισκευή ![]() Στο sericebox βλέπω οτι έχει αναβαθμιστεί (αλλάξει κωδικό) η τουρμπίνα ![]() |
τον ιδιο ηχο κανει και αν αφησεις και τις 2 σωληνες στον αερα κ κλεισεις απλα την πολλαπλη για να σηκωνει πιεση θυμιζει πολυ τον συντονισμο απο εξατμιση |
Ναι.
Εισαι το παλικαρι με το 207; Οποτε καλυτερα να τις αφησω ετσι οπως ειναι...δε θα υπαρχει προβλημα; Τι προτεινετε για τη καλυτερη..ομαλοτερη λειτουργια χωρις κατακαθια απο αναθυμιασεις εννοειται! |
Μακη και εγω εδω και 10.000 με τη μποστα εξω και ειναι καθαρος ο σωληνας απο λαδια.
|
Μακη και εγω εδω και 10.000 με τη μποστα εξω και ειναι καθαρος ο σωληνας απο λαδια.
Κωστα με καθησυχασες που το ακους και εσυ που χτυπαει στο ρελαντι γιατι ανεκαθεν με ανησυχουσε αυτο το τακ - τακ και ας μου ειχε πει ο μαστορας οτι ειναι λογικο. |
Ανησυχώ ![]() |
Μάκη, μύριζε λάδι; Καθάρισέ το καλά και το ξανατσεκάρεις για επιβεβαίωση. Προφανώς εάν το στόμιο της τουρμπίνας είναι καθαρό, τότε θα προέρχεται από τουρμπίνα. Αλλά πρώτα αφαίρεσε την επιστροφή αναθυμιάσεων στην εισαγωγή για να είσαι 100% σίγουρος ότι δέν "έρχεται" από αλλού το λάδι και άσε το έτσι για λίγο καιρό. |
Και μένα είχε λάδια το κολάρο του intercooler …… ![]() To δοχείο αναθυμιάσεων το χω περίπου εδώ και 4000χιλ. |
makis106 έγραψε: | ||||||
Λάδια δε μυρίζει Σάκη, έτσι κ αλλιώς τα λάδια δεν πρόλαβαν καν να μπουν στο i/c, είχαν φτάσει μέχρι το πρώτο κολάρο. Πάντως ότι είναι, είναι απο τουρμπίνα. Η εισαγωγή της τουρμπίνας είναι πεντακαθαρη, ο σωλήνας απο τα επιστρεφόμενα του δοχείου, είναι επίσης πεντακάθαρος. Τα καθάρησα όλα, οπότε θα το τσεκάρω σε 1000χμ για να εξακριβώσω την ποσότητα του λαδιού, αν σε πχ 1000 έχει λάδια, τότε υπάρχει θέμα. Μετα βλέπουμε για επισκευή ή αντικατάσταση. Σκέφτομαι πάντως πόσοι απ αυτούς που παραπονούνται για κατανάλωση λαδιού, έχουν τσεκάρει αυτο το θέμα... ![]() |
Μετά απο 4000χμ και ενώ το είχες καθαρίσει? |
Σκέφτομαι πάντως πόσοι απ αυτούς που παραπονούνται για κατανάλωση λαδιού, έχουν τσεκάρει αυτο το θέμα... ![]() |
Στο σημείο που λες, όλα κάνουν λαδίλα μην αγχώνεσαι. Το εργοστασιακό σωληνάκι εχει πολύ χαλαρή συναρμογή εκεί, και καθώς είναι απο υλικό σχεδόν πλαστικό, δεν σφιγκει καθόλου. επιβαρύνεται κ λίγο που δεν έχει πλεον υποπίεση. Μπορεις να το αλλάξεις με έυκαμπτο σωλήνα αν θες.
Δεν μπουκώνει απο αναθυμιάσεις. |
Εμένα δεν έχει καθόλου λαδίλα εκεί και η συναρμογή είναι αρκετά σφιχτή σε σημείο που θέλει προσπάθεια για να βγεί ο σωλήνας. ![]() |
android έγραψε: | ||||
καλα εσενα ειναι καινουριο ακομα και ο σωληνας δεν ειναι σφυχτα εκει απλα μπαινει 1-2 ποντους μεσα...απο την λαδιλα ποιανει μακα κ κολαει και κοιτα ζεστο πως παει οχι παγωμενο |
kostas207rc έγραψε: |
Έτσι είναι όντως από το εργαστάσιο δύσκολα θα βρεις 207
που να μην εχει λαδιλα σε εκέινο το σημείο |
To δικο μου ειναι στεγνοτατο! Λιγο τεφλον χρειαστηκε το καημενο και 2 λεπτακια δουλεια. |
Θανάση οι πισω...ειναι ο κακός μπελας,
Τις μπροστά τις μαζεύει το κουλερ...και ολα καλα...αλλα οι πισω κανουν την μεγαλη ζημια.Πλεον ειναι παρα πολλα τα παιδια που εχουν θεματα με φραγμένους αυλούς(βελτιωμένα και μη) Οσο για την pcv, μεχρι και 1.8 βαρ που την τεσταραμε αντεχει.. |
@dimkeras
Thanks φιλε μου!!! Επιασα τι εννεοεις..ποσταρε ομως μια φωτο για σιγουρια! Απλα δε μπορω να καταλαβω γιατι η λαδιλα στο σημειο αυτο ειναι πολυ πιο εντονη απο οτι πριν τις πεταω κατω τις αναθυμιασεις...??? |
με το tireup που βλεπω σφινωνει καργα? |
με το tie wrap που βλεπω σφινωνει καργα? |
Sinanai έγραψε: | ||
![]() |
kostas207rc έγραψε: |
Έβαλα και εγώ σήμερα δοχείο δεν ξέρω αν το έχει
βάλει και καποιος άλλος http://www.toyosports.co.uk/ekmps/shops/toyosportsltd/images/oil_catch_tank_round_blue-123.jpg |
Giwrgos207GT έγραψε: |
καλημερα θα κανω μια ερωτηση αλλα ειναι ![]() ![]() ![]() δεν ξερω αν εχει τυχει και σε αλλους εδω μεσα αλλα καθεφορα που βαζω το καλοριφερ μπροστα (22 βαθμους ενα κουτακι ανοιχτο το εχω) μυριζει καπως μεσα στο αυτοκινητο,σαν μπαινουν καυσαερια απο την μηχανη.εγω θεωρω οτι γυριζουν οι αναθυμιασεις μεσα μου το εκανε στο προηγουμενο αυτοκινητο που ειχα και λεω μηπως ειναι το ιδιο καιεδω.ξερεις κανενας τιποτα??αυριο θα παω αντιπροσωπεια παντως να το δουνε. |
ο χώρος του κινητήρα σου είναι καθαρός ή μές στην μπίχλα? |
Giwrgos207GT έγραψε: |
πεντακαθαρος ειναι γιαννη.τουλαχιστον μια φορα τον διμηνο εχει καθαρισμα.το φιλτρο καμπινας οχι δεν το εχω κοιταξει και μαλ***α μου.δεν θυμαμαι να το αλλαξα.θα αγορασω ενα φτηνο πιστευω να ειναι και θα το αλλαξω καλου-κακου. |
Σε συνέχεια αυτού λοιπόν, έλυσα και την τάπα του δοχείου αναθυμιάσεων να δω τι ψάρια έχω πιάσει. Σε 5000χμ λοιπον έβγαλε περίπου μισό μπουκαλάκι νερού,υγρό το οποιο οπως το έκοψα πρέπει να είναι περίπου 70% νερό και 30% λάδι. Αρα καναμε δουλεια. Αυτο είναι το ευχάριστο.
Το ξενέρωμα ήταν ότι λύνοντας την εισαγωγή μετα την τουρμπίνα, διαπίστωσα οτι ηταν γεμάτη λάδια η σωλήνωση μέχρι και το κολάρο του i/c. ![]() Με δεδομένο λοιπον οτι απο το δοχείο δεν πέρασε τίποτα, γιατι ο σωλήνας με τα επιστρεφόμενά του είναι πεντακάθαρος, όπως και η εισαγωγη πριν την τουρμπίνα, όλα αυτα τα λαδάκια είναι απο.. το σαλιγκάρι μαααας! ![]() οπότε τη λαδίλα στην εισαγωγη δεν τη γλιτώνουμε. ![]() Η δική μου λυση πλέον θα είναι προγραμματισμένη αφαίρεση της σωλήνωσης απο το τουρμπο μεχρι το i/c ανα 5000χμ και καθαρισμός, πριν προλάβουν τα λάδια να μπουν στο i/c. |
Εγω λεω να βαλουμε μπρος πισω δοχειακια να τελειωνουμε με αυτη την ιστορια ![]() |
Έχοντας στο μυαλό μου αυτό το γεγονός και επί της ευκαιρίας, μιας και καλός φίλος έλυσε το μοτεράκι για καθαρισμό, θελήσαμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονταν οι σωληνώσεις από την τουρμπίνα έως τη πεταλούδα. Εδώ να σημειώσω ότι το παλικάρι έχει έξω τις μπροστά αναθυμιάσεις από 0km, οπότε περιμέναμε να δούμε 100% καθαρές σωληνώσεις. Αντ΄αυτού μείναμε έκπληκτοι όταν διαπιστώσαμε ότι ήταν γεμάτες με λάδι! Πέραν της τουρμπίνας δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη δίοδος ώστε να περάσει αυτή η λαδίλα. ![]() -> Το μοτέρ αυτό έχει λιγότερα από 40.000km και έχει έξω τις μπροστά αναθυμιάσεις από τα 0km ενώ τις πίσω ταπωμένες από τα 20.000km. |
Λέφο τα λαδια που φευγουν απ την τουρμπίνα δεν μαζεύονται. Γι αυτά λεμε τώρα! ![]()
Με μηχανικό της Peugeot που μίλησα μου είπε οτι όλες οι τουρμπίνες στους ΤΗΡ χάνουν λάδια και γεμίζουν τις εισαγωγές. βεβαια δεν ξέρω πως μπορει να ξεχωρίσει αν τα λάδια είναι απο αυτες ή απο τις αναθυμιάσεις ![]() Εμεις πλέον μπορούμε... ![]() Παντως θα δοκιμασω σε λιγο καιρο μια επισκευη μπας και τη μαζεψω... ειναι το μόνο θέμα που έχω... |
έχει να κάνει με το πόσο πολύ ζορίζεται η τουρμπίνα,συνήθως φταίει μια κακιά εισαγωγή η ένα πολύ λερωμένο φίλτρο, γενικά όταν δυσκολεύεται η τουρμπίνα να τραβήξει αέρα τότε πετάει λαδάκι .
είναι ένα σημάδι υπερκόπωσης τις τουρμπίνας. γιαυτό κ δεν πρέπει να την δουλεύουμε με τρελές πιέσεις . |
έχει να κάνει με το πόσο πολύ ζορίζεται η τουρμπίνα,συνήθως φταίει μια κακιά εισαγωγή η ένα πολύ λερωμένο φίλτρο, γενικά όταν δυσκολεύεται η τουρμπίνα να τραβήξει αέρα τότε πετάει λαδάκι .
είναι ένα σημάδι υπερκόπωσης τις τουρμπίνας. γιαυτό κ δεν πρέπει να την δουλεύουμε με τρελές πιέσεις . |
λερωμένο φίλτρο.
όπως μου έλεγε κ ο θανάσης αν μπει υγρασία στο χάρτινο φίλτρο αυτόματα αυτό πετρώνει από τον συνδυασμό σκόνη/υγρασία/χαρτί. άμα πάρει μια φορά την φόλα μετά κάθε φορά που θα ζορίζεται θα βγάζει λαδάκι. |
alexandros 207 Rallye έγραψε: |
ειναι σοβαρο προβλημα αν βγαζει λαδι η τουρμπινα?
εκτος του οτι λερωνει την εισαγωγη,σημαινει οτι θα αντεξει και λιγοτερα χλμ ας πουμε? |
ParisMcridis έγραψε: |
Εμένα με 37000με τις αναθυμιασεις μέσα στην εισαγωγή και με τις πίσω κανονικά οι σωληνωσεις δεν είχαν λάδιλα δεν έσταζε δλδ οπως το σωληνακι που έχουμε για τις αναθυμιασεις αλλα είχαν βρώμα λόγω της φιλτροχουανας και απο ότι λάδιλα περνάει απο τις μπροστά.πάντως φτάνεις μέχρι το κωλαρο της πεταλούδας.κοινώς το ιντερκουλερ κρατάει λίγα πράματα. |
Ναι Σακη να δεις αν φτιαξαν τις τουρμπινες...εσυ με 20000 χλμ ο αλλος με 50000...βγαλε κολαρα να σιγκρινεις...2μιση φορες τα χλμ σου εχει...αμα σου βγαζει λαδια και απο τα 20000 πετατην ![]() |
Ο παρης ειναι μαμα σε πιεσεις...λογικο να του ρθουν ολα πιο αργα...η μηπως νομιζατε απο το 0.65 οβερ που εκανε μαμα οταν το παμε στο 1.25 θα αντεξουν ολα τον ιδιο καιρο? |
Ο παρης ειναι μαμα σε πιεσεις...λογικο να του ρθουν ολα πιο αργα...η μηπως νομιζατε απο το 0.65 οβερ που εκανε μαμα οταν το παμε στο 1.25 θα αντεξουν ολα τον ιδιο καιρο? |
Συμφωνώ σε αυτο Γιώργο, αλλα εφόσον κάνω σωστα τα υπολοιπα, λάδια ζεστάματα/κρυώματα κλπ, κρατάω μια επιφύλαξη για την ποιοτητα κατασκευης και αντοχη της, μου φαινεται λιγο νωρις ακομη κ για πιεσμένη... |
android έγραψε: | ||||
καλα το να φτυνει λιγο απο το να τα παιξει μπορει να ναι πολλες χιλιαδες χλμ ακομα...ακομα το μαμα d/p κανει καλη ζημια εκει απο θερμοκρασιες οταν του ριχνεις ξυλο...ναι οκ μπορει να κρυονουμε -ζεσταινουμε αλλα απο την αλλη ειναι συχνες οι φορες που φτανει 1000αρες σε βαθμους Παντως και αυτο περιφεριακο ειναι πανω στο μοτερ |
Τα λάδια ανα 15000 κρυωμα ζέσταμα κανονικά αλλα τρώει πολυ ξύλο απο θερμοκρασίες μιας και κάνει ανάβαση κατάβαση με γρήγορους ρυθμούς ανα 2 βδομάδες.πάντως δε νομίζω να είναι λάδια σε όλους.πιο πολυ για βρώμα με υγρασία μου έκανε εμένα αυτο που είχαν οι σωλήνες με ότι λάδι περνάει μέσα απο τις αναθυμιασεις μου.αν πετάγε λάδια απο την τουρμπινα δε θα ταν υγρη σα γλυτσα η βρώμα; |
Πάντως γενικότερα πιστεύω οτι έχουν θέμα οι συγκεκριμένες τουρμπίνες. Δεν ξέρω αν επειδή φαίνεται οτι άλλαξαν κωδικο στο servicebox, βελτίωσαν καθόλου τα στεγανοποιητικά δαχτυλίδια ή μεταλλα στις πιο καινουργιες... |
Μπορούν να ταπωθούν οι πίσω στη μεριά της εισαγωγής και από το καπάκι να συλλέγονται σε ένα απλό δοχείο. Δε ξέρω βέβαια τί γίνεται με την εξισορρόπηση των πιέσεων του μοτέρ μετά ![]() |
το είπες μόνος σου αλλά δεν το κατάλαβες ![]() SαλιγκαρAKIS Δεν υποτίθεται ότι η πίσω pcv δουλεύει μόνο σε φάση υποπίεσης; Άρα όταν η πίεση αυξηθεί σφραγίζει αυτόματα. Σωστά; σφραγίζει η βαλβίδα που βρίσκεται πάνω στην κεφαλή,το δοχείο βρίσκεται πριν την βαλβίδα,άρα στο δοχείο έχουμε υποπίεση κ πίεση γιαυτό πρέπει να είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μην έχει απώλειες ![]() οι πίσω αναθυμιάσεις είναι οι κακές ,οι μπροστά βγάζουν πολύ λιγότερο λάδι σχεδόν καθόλου. οπότε το πιο σωστό είναι να μπει δοχείο στις πίσω αναθυμιάσεις κ μπροστά σωλήνας που να φεύγει κάτω κ στο τέλος του σωλήνα φιλτράκι ή ένα φθηνό δοχείο το οποίο θα μαζεύει τα λίγα λάδια κ μετά έξω αλλά όχι χύμα φιλτράκι. |
Μπορούν να ταπωθούν οι πίσω στη μεριά της εισαγωγής και από το καπάκι να συλλέγονται σε ένα απλό δοχείο. Δε ξέρω βέβαια τί γίνεται με την εξισορρόπηση των πιέσεων του μοτέρ μετά ![]() |
Με σύνδεσμο "Υ" και οι δύο έξοδοι του καπακιού στο ίδιο δοχείο, και η έξοδος του δοχείου συνδεμένη στην τουρμπίνα; Ή θα γίνουν μαντάρα όλα; |
Και φυσικα αν εχετε ram air που να λειτουργει πραγματικα
(και οχι ψυχολογικα ![]() τοτε οι μπροστα αναθυμιασεις εξω στην ατμοσφαιρα αλλα παντα φιλτραρισμενες. και σε σημειο που να μην γινεται θαλαμος αεριων η καμπινα επιβατων |
τότε ο μάκης 106 θα είναι αυτός που άνοιξε έξτρα υποδοχή ![]() δημοσθένη εσύ ειδικά διάβασε προσεκτικά το ποστ του θανάση! |
πρέπει να υπάρχει μια μικρή αναρρόφηση στο καπάκι. στα πρωινά ξεκινήματα το καπάκι είναι γεμάτο από υγρασίες ,αν δεν έχουμε μια αναρρόφηση αυτές οι υγρασίες μένουν μέσα μπερδεύονται με τα λάδια κ δημιουργούν μια γλίτσα (μαγιονέζα) πάνω στο ψευτοκάπακο ![]() γιαυτό πρέπει μια έξοδος να είναι συνδεμένη ή στην πολλαπλή ή στην είσοδο τις τουρμπίνας . μπορούμε να βάλουμε τις δύο εξόδους από το καπάκι σε δοχείο κ από εκεί στην πολλαπλή ή στην εισαγωγή αλλά κ η μία μόνο έξοδος μπορεί να διαχειριστεί τις αναθυμιάσεις . |
dimkeras έγραψε: | ||
Ζντουπ... Bye-bye δοχειάκι! (Πάμε για αλλαγή σεταπ την άλλη εβδομάδα οπότε το μηχανοστάσιο θα τροποποιηθεί έτσι κι αλλιώς...) |
τότε ο μάκης 106 θα είναι αυτός που άνοιξε έξτρα υποδοχή ![]() |
Πραγματικά, τα μόνα που με προβληματίζουν στη διάταξη που έχω τώρα (ταπωμένες πίσω και ελεύθερες με φίλτρο μπροστά) είναι: -> Η ζωή των PCV, φοβάμαι μην χαλάσει καμία. Ειδικά την μπροστά την ακούω έντονα που δουλεύει. -> Η υγρασία όπως λές και σύ, αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό διότι με το που μπεί μπροστά το μοτέρ αρχίζει να δουλεύει η μπροστά PCV και ίσως έτσι διώχνει κάποια από την υγρασία. Άσε που αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν αποφεύγεται εύκολα, διότι ακόμα και σε διάταξη με δοχείο και επιστροφή στην εισαγωγή πάλι γεμίζει υγρασία. -> Οι αναθυμιάσεις που εισπνέουμε αλλά και το λερωμένο μοτέρ (αυτό διορθώνεται βέβαια με κατάλληλη έξοδο). |
Πραγματικά, τα μόνα που με προβληματίζουν στη διάταξη που έχω τώρα (ταπωμένες πίσω και ελεύθερες με φίλτρο μπροστά) είναι: -> Η ζωή των PCV, φοβάμαι μην χαλάσει καμία. Ειδικά την μπροστά την ακούω έντονα που δουλεύει. στο ρελαντί ναι ακούγεται επειδή βγαίνουν μόνο από την μπροστά βαλβίδα αντί κ από τις δύο όπως είναι μαμά,αλλά οι αναθυμιάσεις σε φάση ρελαντί είναι λίγες οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος. σε φάση πλακώματος εκεί που βγαίνουν οι υπερβολικές αναθυμιάσεις δουλεύει μόνο η μπροστά βαλβίδα οπότε αφού αντέχει να διαχειριστεί μόνη τις πολλές αναθυμιάσεις σε φάση σκισίματος δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με τις αναθυμιάσεις σε κατάσταση υποπίεσης -> Η υγρασία όπως λές και σύ, αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό διότι με το που μπεί μπροστά το μοτέρ αρχίζει να δουλεύει η μπροστά PCV και ίσως έτσι διώχνει κάποια από την υγρασία. Άσε που αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν αποφεύγεται εύκολα, διότι ακόμα και σε διάταξη με δοχείο και επιστροφή στην εισαγωγή πάλι γεμίζει υγρασία. αν δεν υπάρχει αναρρόφηση η υγρασία μένει μέσα κ μπερδεύεται με τα λάδια ,όταν ο κινητήρας είναι κρύος δεν έχει πολλές αναθυμιάσεις οι υγρασίες δεν μπορούν να βγούνε αν δεν υπάρχει μια μικρή αναρόφηση -> Οι αναθυμιάσεις που εισπνέουμε αλλά και το λερωμένο μοτέρ (αυτό διορθώνεται βέβαια με κατάλληλη έξοδο). αυτό διορθώνεται όπως είπες -> Και τέλος, εάν επαρκεί η μία έξοδος για την απαγωγή των πιέσεων από το στροφαλοθάλαμο. η πίσω βαλβίδα στο πλάκωμα είναι πάντα κλειστή,μόνο όταν δουλεύεις ατμοσφαιρικά δουλεύουν και δύο βαλβίδες, στο πλάκωμα εκεί που βγαίνουν οι υπερβολικές αναθυμιάσεις δουλεύει μόνο η μπροστά βαλβίδα συνεπώς μια βαλβίδα μπορεί άνετα να διαχειριστεί τις αναθυμιάσεις. |
mechanic έγραψε: | ||||
(χωρις διαθεση να σε κανω να νιωσεις ασχημα και αυτο που ειπα ανωθεν για οσους κατασκευαζουν ραμ αιρ δεν ειχα εσενα στο μυαλο μου) Αλλα το ραμ αιρ αν δουλευε σωστα το μοτερ σου θα το ειχες ειτε ηδη φθειρει εντονα η (αναλογα και με τις θερμοκρασιες καυσεων και φορτιου στα κομβια) ή θα το εσπαγες και δεν θα προλαβαινε η ανακουφηστικη βαλβιδα να σε βοηθησει. Οποτε ευτυχως... ![]() Βασικα μια απορια, γιατι δεν αντιγραφεις ακριβως αυτο που εχω δειξει στο "φτιαξτο μονος σου"? Ειναι απολυτως safe ![]() Σιγουρα παιρνει και αλλο βελτιωση αλλα δεν το δειχνω γιατι δεν εμπιστευομαι το πως θα φτιαχτει ![]() οπως και οτι εχω υπολογησει οτι χρειαζεται για να φταιξω airbox το οποιο θα συνδιαζει τα πλεονεκτηματα του CIM (Cold Intake Manifold) αλλα και θα βγαζει και τον πολυποθητο ηχο που ολοι ζηταμε. Τεσπα σορρυ για το εκτος θεματος... ![]() Ο σαληγκαρακης εχει πολυ σωστες αποριες που πιστευω πρεπει να απαντηθουνε... |
|
Άρα, όπως τα λες νομίζω πως η πιο σωστή και εύκολη λύση τελικά είναι τάπωμα στις πίσω αναθυμιάσεις και δοχείο με επιστροφή στη εισαγωγή για τις μπροστά. Γιατί κάποιος να μπλέξει με πίσω δοχείο; |
![]() |
Θέλω και γώ δοχείο σύντομα, γιατί με φιλτράκι μπροστά δεν κάνουμε δουλειά. ![]() edit: Άσε που έχω την εντύπωση ότι έχει αυξηθεί η κατανάλωση λαδιού με αυτή τη διάταξη. |
Εχω ξαναπει κατι για αυτο το θεμα πιο πίσω (περι υποπιεσης στο μοτερ) κ ισως δεν του έχετε δώσει την ανάλογη σημασία! |
Αν βαλουμε δοχειο δε θα ναι καλυτερα να βγαλουμε αυτο που ειναι συνδεδεμενο με καλωδια και ειναι επανω το μαμα σωληνακι(νομιζω ζεσταινει τις αναθυμιασεις) γιανα ερχονται κατευθειαν μεσα στο δοχειο??? |
Αν βαλουμε δοχειο δε θα ναι καλυτερα να βγαλουμε αυτο που ειναι συνδεδεμενο με καλωδια και ειναι επανω το μαμα σωληνακι(νομιζω ζεσταινει τις αναθυμιασεις) γιανα ερχονται κατευθειαν μεσα στο δοχειο??? |
galetas710 έγραψε: |
Tα χιλιομετρα που εκανα στην πρωτη περιπτωση ηταν ταξιδι και με μεγαλη ταχυτητα οποτε περιμενα να χει λερωσει... |
Μαλιστα απλα ελεγα να το βγαλω και να βαλω ενα μικρο μεταλλικο σωληνα. |
Αν θυμάμαι σωστά, δεν μπορείς να αποσυνδέσεις το θερμαντήρα από τη φίσα γιατί πετάει σφάλμα. Αλλά και πάλι είναι απαραίτητος για να μην υγροποιούνται οι αναθυμιάσεις πριν μπουν στην εισαγωγή. |
Δεν πεταει τιποτα Σάκη, τουλαχιστον στο δικο μου. αλλα αν εχεις δοχείο, ποιος ο λόγος να το έχεις συνδεμένο? για να σου πεταει ζεστο αέρα στην εισαγωγή? Ετσι κ αλλιώς υγροποιούνται στο δοχείο, τοσο νερο βγάζουμε απο μέσα! ![]() |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||||
Σε αυτό έχεις ένα δίκιο (ειδικά αν δεν πετάει σφάλμα). Μήπως τότε όμως θα ήταν μια extra βοήθεια πριν το δοχείο; |
makis106 έγραψε: | ||||||||
Μα νομιζω οτι σκοπος της αντιστασης ειναι να μην υγροποιουνται οι αναθυμιασεις. Εμεις θέλουμε να υγροποιηθουν πριν και μεσα στο δοχείο... |
-> Τουλάχιστον νομίζω μπορεί να παραμείνει κανονικά στη θέση της πρίν την εισαγωγή χωρίς πρόβλημα. Εσύ πως ακριβώς έχεις φτιάξει τις αναθυμιάσεις; |
manosm3 έγραψε: |
Στην αντιπροσωπεια κανουν καθαρισμο με 75€; ![]() Τι καθαρισμο; |
Alexis22 έγραψε: |
Βλεπω οτι οι περισσοτεροι εχετε ταπωσει τις πισω αναθυμιασεις,κατι το οποιο ειχα κανει και εγω,μεχρι που καποια στιγμη ειπα να κανω εξατμιση,απο τοτε εβλεπα υπερβολικο καπνο στο ρελαντι σε σημειο να χανω οπτικη επαφη με τους γυρω ![]() Στην προσπαθεια μου να βρω απο που προερχεται ο καπνος ξεκινησα απο την τουρμπινα,την οποια εστειλα για επισκευη και μια μικρη βελτιωση αλλα ο καπνος συνεχιζε να μου θυμιζει οτι κατι δεν παει καλα... Επομενη κινηση ηταν να ανοιχτει το μοτερ και σ αυτο μας οδηγησε το γεγονος οτι εβγαζε καπνο απο τον 3ο κυλινδρο οταν εβγαλα τα μπουζι απο περιεργεια ενω ηταν ζεστο,τελικα ειχε σπασει ενα μικρο κομματι απο το εμβολο στο γνωστο σημειο,στην ουσια ειχε ραγισει και εφυγε το κομματι με λιγη πιεση μωλις βγηκε,οποτε εγινε και σφυρηλατο ![]() Οποτε καταληξαμε με τη βοηθεια του Σπαρταλη και τον οποιο ευχαριστω στο συμπερασμα οτι ο καπνος προερχεται ειτε απο τις αναθυμιασεις ειτε απο την επιστροφη λαδιου της τουρμπινας,μωλις συνδεσα τις αναθυμιασεις ως δια μαγειας λυθηκε το προβλημα!!! Η αληθεια ειναι οτι οταν καθαρισα την κεφαλη εβγαλε πολυ πραμα απο μεσα (70000χλμ) Πλεον προτιμω να ριχνω τις αναθυμιασεις μεσα και καποια στιγμη να παω στην αντιπροσωπεια για καθαρισμο με 75€.. sorry για την πολυλογια μου..αλλα εμενα μου στοιχησε σχεδον 2000€ ολο αυτο ... |
Alexis22 έγραψε: | ||
Οπως μου ειπαν υπαρχει καποιο ειδικο σπρει...τωρα το τι ειναι αυτο δεν ρωτησα γιατι δε με ενδιεφερε,αλλα αν θελεις μπορω να ρωτησω. |
Πρόκειται για σπρει σαν αυτα που κυκλοφορουν στο εμπόριο, με το μακρυ σωληνακι που το βαζεις μεσ στην πολλαπλή και ψεκαζεις. Κατι σαν αυτο που ειχα χρησιμοποιήσει κ εγώ. Βεβαια απ έξω γραφει Peugeot-citroen και ελπίζω οτι η συσταση του είναι τετοια που να κανει τόσο καλυτερη δουλεια απο αυτο όσο και η διαφορά στην τιμή του... |
Βλεπω οτι οι περισσοτεροι εχετε ταπωσει τις πισω αναθυμιασεις,κατι το οποιο ειχα κανει και εγω,μεχρι που καποια στιγμη ειπα να κανω εξατμιση,απο τοτε εβλεπα υπερβολικο καπνο στο ρελαντι σε σημειο να χανω οπτικη επαφη με τους γυρω ![]() Στην προσπαθεια μου να βρω απο που προερχεται ο καπνος ξεκινησα απο την τουρμπινα,την οποια εστειλα για επισκευη και μια μικρη βελτιωση αλλα ο καπνος συνεχιζε να μου θυμιζει οτι κατι δεν παει καλα... Επομενη κινηση ηταν να ανοιχτει το μοτερ και σ αυτο μας οδηγησε το γεγονος οτι εβγαζε καπνο απο τον 3ο κυλινδρο οταν εβγαλα τα μπουζι απο περιεργεια ενω ηταν ζεστο,τελικα ειχε σπασει ενα μικρο κομματι απο το εμβολο στο γνωστο σημειο,στην ουσια ειχε ραγισει και εφυγε το κομματι με λιγη πιεση μωλις βγηκε,οποτε εγινε και σφυρηλατο ![]() Οποτε καταληξαμε με τη βοηθεια του Σπαρταλη και τον οποιο ευχαριστω στο συμπερασμα οτι ο καπνος προερχεται ειτε απο τις αναθυμιασεις ειτε απο την επιστροφη λαδιου της τουρμπινας,μωλις συνδεσα τις αναθυμιασεις ως δια μαγειας λυθηκε το προβλημα!!! Η αληθεια ειναι οτι οταν καθαρισα την κεφαλη εβγαλε πολυ πραμα απο μεσα (70000χλμ) Πλεον προτιμω να ριχνω τις αναθυμιασεις μεσα και καποια στιγμη να παω στην αντιπροσωπεια για καθαρισμο με 75€.. sorry για την πολυλογια μου..αλλα εμενα μου στοιχησε σχεδον 2000€ ολο αυτο ... |
Τα χιλιόμετρα που έκανες είναι ελάχιστα. Και γώ έτσι τις έχω εδώ και πολύ καιρό, αρχικά χωρίς τάπες πίσω και λίγο αργότερα έβαλα και αυτές. Για κάμποσα km το φιλτράκι είχε διατηρηθεί πεντακάθαρο αλλά μετά άρχισε να λερώνει και αυτό (ειδικά όταν μπήκαν οι τάπες). Για να σου δώσω ένα πιο ρεαλιστικό παράδειγμα, στις 7000km που έβαλα τη χοάνη είδα ότι το σωληνάκι των αναθυμιάσεων δεν είχε το παραμικρό ίχνος λαδιών(παρ'όλο που ήταν κανονικά συνδεδεμένο στην εισαγωγή. ![]() Υ.Γ. Πολύ ωραία δουλειά και στις δύο εισαγωγές! |
mechanic έγραψε: | ||
(συγνωμη για αυτο που θα πω... ![]() αλλα πως θα σου φαινοτανε να αλλαζες μηχανικο ![]() |
Το να βγαζει καπνους το αμαξι απο λαδια της τουρμπίνας μου ακουγεται λογικό. Το να βγαζει απο σπασμενο έμβολο λογικότερο! Μπορεις να εξηγησεις τον λόγο για τον οποιο το ταπωμα των αναθυμιασεων ή η επιστροφη λαδιου της τουρμπινας μπορει να το προκαλεσει αυτο?? ![]() Για να ξερουμε τι λεμε! |
Για την επιστροφη λαδιου οσο ξερω το λαδι ερχεται απο το γνωστο σωληνακι πανω στην τουρμπινα και επιστρεφει μεσω της βαρυτητας απο ενα ευκαμπτο σωληνακι ακριβως απο κατω,το συγκεκριμενο σωληνακι επειδη ειναι ελαστικο τσακιζει δλδ μειωνεται η διατομη του και ετσι περιοριζεται η ροη του λαδιου,και το λαδι βρισκει διεξοδο προς τις φτερωτες,για τις αναθυμιασεις οπως ειπα ο καπνος εβγαινε μονο στο ρελαντι κ αυτο μετα απο 2' περιπου,λογικα με την υποπιεση απο την πολλαπλη τραβουσε ολες τις αναθυμιασεις,επειδη εχω αλλαξει το ψευτοκαπακο οπως ειδα εχει μια πορτοκαλι βαλβιδα που οδηγει στον χωρο των αναθυμιασεων η οποια δεν πατιεται καθολου,μια σκεψη που κανω ειναι μηπως ανοιγε απλα λογω υποπιεσης?
Το θεμα ειναι οτι τον καπνο τον ειδα μωλις αλλαξα εξατμιση και εγω τις ειχα ταπωμενες για παρα πολυ καιρο... |
Τσακιζει το σωληνακι? να το τσεκαρουμε! Και το άλλαξες γι'αυτο το λόγο?? επίσης παρατητρησες λαδια στην εισαγωγη μετα την τουρμπίνα και μετα την επισκευη της τουρμπίνας?? Mε τις αναθυμιάσεις δεν καταλαβα τι εννοείς. Δεν τις ειχες ταπομένες?? οσο τις ειχες ταπομένες περναγε λαδι απο καπου? και αν ναι απο που??? υ.γ. Θα σου στειλω πμ να μου πεις λεπτομερειες απο την επισκευη της τουρμπίνας... |
Για καποιο λογο τσακιζει,ισως λογω και της μονωση που εχει εξωτερικα,εγω δεν το αλλαξα αλλα οπως ειδα στο servicebox εχει αλλαξει 3-4 φορες το ανταλλακτικο. Για την τουρμπινα που λες τα λαδια ειναι απο τις αναθυμιασεις,το ειχα παρατηρησει κ εγω..καποια στιγμη ομως καθαρισε... Τις αναθυμιασεις τις ειχα ταπωμενες και στο ρελαντι επειδη δεν τις τραβουσε η εισαγωγη περνουσαν απο τον θαλαμο καυσης. |
Αν φαινεται αυτο το σωληνακι που λες θα το τσεκαρω. Τα λαδια που βγαζει η δικη μου τουρμπινα δεν ειναι απο αναθυμιασεις, αυτα τα μαζευω πλεον με το δοχειο αναθυμιάσεων, γι αυτο θα παω κ γω σε επισκευη τουρμπίνας. Αυτο που λες για τις αναθυμιάσεις, μου φαινεται κάπως δύσκολο. Τη στιγμη που υπαρχουν οι μπροστα αναθυμιάσεις και μαλιστα ειναι συνδεμενες πανω στην εισαγωγη υπαρχει αναρόφηση και θα φυγουν απο κει, ποσο μαλλον στο ρελαντι που οι παραγομενες αναθυμιάσεις είναι ελάχιστες. |
Alexis22 έγραψε: | ||||
Και μενα μου φανηκε απιθανο.. γι αυτο και ξεκινησα απο τα πιο πιθανα τουρμπινα-μοτερ... αλλα μωλις το εβαλα πρωτη φορα να δουλεψει ξανα εβγαλε καπνο και σταματησε μονο οταν συνδεσα τις αναθυμιασεις, το γιατι δε μπορω να στο πω γτ δεν ξερω πως δουλευει,αλλα για να μου λες οτι στο ρελαντι εχει ελαχιστες αναθυμιασεις και εμενα μου εβγαζε καπνο μετα απο καποιο χρονικο διαστημα ισως στεκει και η εξηγηση που εδωσα πιο πανω..οι αναθυμιασεις απλα δε μπορουσαν να φτασουν στην εξοδο. |
Υπάρχει και βαλβίδα εκτόνωσης στο ψευτοκάπακο, αν οι αναθυμιάσεις δεν μπορούν να εκτονωθούν από κάπου νομίζω πως πρώτα θα φύγουν από αυτή και όχι προς το θάλαμο καύσης.
Δηλαδή για να καταλάβω γιατί κάπου το έχασα. Σου έβγαζε κάπνα από την εξάτμιση (αυτό το θυμάμαι). Στις πίσω αναθυμιάσεις είχες τις τάπες και τις μπροστά κανονικά μέσα, σωστά; Όταν λοιπόν έβαλες κανονικά στη θέση του τις πίσω η κάπνα σταμάτησε. Ωραία ως εδώ; Και λέω, μήπως σου πέρναγε τόσο λάδι από τη μπροστά έξοδο (λόγω ταπωμένης πίσω) που καιγόταν στη καύση και για αυτό έβλεπες τη κάπνα; Συνήθως ο πιο σωστός δρόμος όταν ταπώνουμε τις πίσω αναθυμιάσεις είναι να βγούν και οι μπροστά (έστω με ένα φιλτράκι). |
Alexis22 έγραψε: | ||
Αν δεις το καπακι εσωτερικα χωριζεται σε 2 μερη,το σημειο που προεξεχει προς τα πανω(εκει που ειναι το σηματακι μπροστα απο τους πολλαπλασιαστες)ειναι ο χωρος των αναθυμιασεων,και επικοινωνει με τον υπολοιπο κινητηρα μεσω μιας βαλβιδας η οποια ανοιγει πολυ δυσκολα εως καθολου με το χερι,εγω ειχα ταπωμενη την πολλαπλη μονο και τις αλλες εξω,το θεμα ειναι οτι και μωλις ρτο εφτιαξα στην πρωτη βολτα εβγαλε καπνο και συνεχισε να βγαζει καθε φορα στο ρελαντι,το προβλημα λυθηκε μωλις συνδεσα τις αναθυμιασεις.. Για να μη νομιζετε οτι λεω βλακειες,θα το ψαξω,θα βαλω και βιντεο,ειναι η καλυτερη λυση.. |
Pipis έγραψε: |
O αισθήτηρας που είναι στις αναθυμιάσεις σε τι χρησιμεύει? |
Άμα βγεί τελείως δεν πειράζει δηλαδή? |
Eπειδή είμαι λίγο χαζούλης και δεν έχω καταλάβει και πολλά με αυτές τις τάπες pcv,θέλω να ξέρω αν θα είμαι εντάξει με αυτό που θα κάνω.Θα βάλω δοχείο να τραβάει τις αναθυμιάσεις απο εκεί που τράβαγε και το μαμά αλλά δεν θα τις ξαναστέλνω μέσα,έξω θα τις διώχνω και θα βγάλω το αισθητήρα που είχε.Το τούρμπο θα τραβάει απο φιλτροχοάνη αλλά χωρίς ανάπτορα.sorry gia to post. |
, τότε καλύτερα να βάλεις και τον θερμαντήρα στην έξοδο του δοχείου για να μην υγροποιούνται οι αναθυμιάσεις που απομένουν και σου λερώνουν το μοτέρ. |
Επειδή κάπου το έχασα. PCV έχουμε τελικά? Ή αυτή η πορτοκαλί βαλβίδα κάνει τη δουλειά τους? |
ο θερμαντήρας των αναθυμιάσεων είναι εκεί για να αποφευχθεί το φαινόμενο τις υδροβολής στην φτερωτή ![]() αν οι αναθυμιάσεις φτάσουν στην φτερωτή υγροποιημένες τότε θα έχουμε το φαινόμενο τις υδροβολής στην φτερωτή κ μετά bye bye φτερωτή ![]() |
σε κάθε έξοδο υπάρχει κ από μία βαλβίδα pcv ! η κόκκινη βαλβίδα είναι η είσοδος από την οποία μπαίνουν αναθυμιάσεις στο πάνω μέρος του καπακιού κ από εκεί βγαίνουν έξω από το καπάκι από τις βαλβίδες pcv , |
η δουλειά της pcv είναι να μην μπει αέρας μέσα στο καπάκι ,αυτό κ μόνο.
αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ταπώσουμε την μια έξοδο οι αναθυμιάσεις θα βγαίνουν όλες από την άλλη ελεύθερη έξοδο,δεν υπάρχει δηλαδή κάποιος περιορισμός . |
Άμα στην έξοδο βάλω σωλήνα να φεύγει μέχρι κάτω στο σασί δεν νομίζω να έχει πρόβλημα |
Επειδή χθές το βράδυ ήταν αργά για τέτοιες συζητήσεις και το μυαλό θολό.
Τελικά βρε Γιάννη οι pcv πως ακριβώς λειτουργούν? Ισχύει αυτό που λέμε από καιρό, ότι σε υποπιέσεις ανοίγει μόνο η πίσω ενώ σε κατάσταση πίεσης μόνο η μπροστά? Έχουν κάποιο τρόπο "ελέγχου" της κατάστασης που βρίσκεται ο αέρας στην εισαγωγή μας? Ομολογώ πως και τώρα που το ξαναδιάβασα κάπου με μπερδεύει αυτό που έγραψες πρίν: "αν ξεκουμπώσουμε κ τις δύο εξόδους αναθυμιάσεων θα δούμε ότι κ οι 2 βγάζουν αναθυμιάσεις ,αν κλείσουμε την μία έξοδο με το χέρι θα δούμε ότι οι αναθυμιάσεις βγαίνουν από την άλλη έξοδο κ το ανάποδο" |
Οπως ειναι μαμα τραβαει και απο τις 2,γιατι και απο τις 2 εχει υποπιεση,αλλα κ στον αερα να ναι παλι κ απο τις 2 βγαζει.οταν τουρμπιζει κοβει η πισω γιατι πολυ απλα γεμιζει αερα απο την τουρμπινα |
ο θερμαντήρας των αναθυμιάσεων είναι εκεί για να αποφευχθεί το φαινόμενο τις υδροβολής στην φτερωτή ![]() αν οι αναθυμιάσεις φτάσουν στην φτερωτή υγροποιημένες τότε θα έχουμε το φαινόμενο τις υδροβολής στην φτερωτή κ μετά bye bye φτερωτή ![]() |
Μια ερώτηση για όσους έχουν ταπα στις πίσω και έξω τις μπροστά.με ποιο τροπο ρουφαει τα λάδια το δοχείο αφου σε μαμα κατάσταση τα ρουφαει λόγο της πίεσης της τουρμπινας.αν δεν έχει αυτη την πίεση μήπως δυσκολεύονται να βγουν; |
GEO!!207-RC!! έγραψε: |
Λοιπον παιδια επειδη εχω διαβασει σχεδον ολο το τοπικ και δεν μπορεσα να καταλαβω και πολλα.ειναι καλο να βαλουμε τελικα δοχειο αναθυμιασεων και αν ναι γιατι που θα μας βοηθαει;;αν υπαρχουν κ προσφατες φοτο απο καποιον που το εκανε τωρα τελευταια..να μου πει και της εντυπωσεις του αν εχει δηλαδη καποιο ελατωμα ειναι αν ολα ειναι μια χαρα..ευχαριστω. |
Κοίταξε να δεις υπάρχουν σίγουρα πολλές παραλλαγές της εφαρμογής, με δοχείο, χωρίς, με τάπες, χωρίς κλπ. Για να βγάλεις μια ολοκληρωμένη άποψη, πρέπει απλα να διαβάσεις όσα έχουμε γράψει στις προηγούμενες σελίδες, το γιατι δεν έβγαλες, αν διάβασες, μου φαίνεται λίγο περίεργο.
Ωστόσο θα σου πω τη δικη μου γνώμη, που μάλλον εκφραζει αρκετους, σίγουρα όχι όλους! αν και οτι θα σου πω εχει αναφερθει και πιο πίσω. Τοποθετούμε τάπες στις πίσω αναθυμιάσεις για να αποφύγουμε την είσοδό τους στην πολλαπλή εισαγωγής που εχει ως αποτελεσμα να τα γεμίζει όλα λάδια και να καρβουνιάζει τις βαλβίδες και τους αυλούς εισαγωγής μετα απο καποιες χιλιάδες χλμ με αρνητικά αποτελέσματα. Οπότε οι αναθυμιάσεις μένει να φύγουν απο την μπροστά δίοδο. Και τότε ή την αφήνεις ως έχει οπότε γεμίζει πλέον όλο το σύστημα ειαγωγής μετα την τουρμπίνα με λάδια, περισσότερα απο πρίν, ή τις αφήνεις ελέυθερες στο περιβάλλον, αλλα με καποιες αρνητικες επιπτώσεις, (μυρωδιές, κάπνα κ.α.) ή τις περνας μέσα απο ένα δοχείο για να αφησουν εκει τα λαδάκια κ στη συνέχεια τις ξαναρίχνεις στην εισαγωγή, διατηρώντας πάντα και υποπίεση μεσα στο μπλοκ του κινητήρα... λιγο περιληπτικά... ![]() |
Σωστός ο Μάκης, τάπες + δοχείο και τέλος. Τόσες φορές τα έχουμε πεί. ![]() |
GEO!!207-RC!! έγραψε: | ||||
Ευχαριστω μακη.τα διαβασα αυτα αλλα αν δεν βλεπεις την συζητηση εκεινη την ωρα για να μπορεις να πεις τις αποριες σου δν δινετε..καποιες φοτο με την δουλεια σ και καποιο βαρελακι που θα βρω οπως επισης κ τις ταπες που μου ειπες..;; |
GEO!!207-RC!! έγραψε: | ||||
Ευχαριστω μακη.τα διαβασα αυτα αλλα αν δεν βλεπεις την συζητηση εκεινη την ωρα για να μπορεις να πεις τις αποριες σου δν δινετε..καποιες φοτο με την δουλεια σ και καποιο βαρελακι που θα βρω οπως επισης κ τις ταπες που μου ειπες..;; |
Άμα στην έξοδο βάλω σωλήνα να φεύγει μέχρι κάτω στο σασί δεν νομίζω να έχει πρόβλημα |
rallakias22 έγραψε: |
Τελικα τι μπορει να παθει το αυτοκινητο αμα δεν βαλουμε δοχειο αναθυμιασεων? Ειναι τοσο απαραιτητο?
Ρωτησα στην peugeot και μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται και οτι δεν παθαινει τιποτα. Για να το εχει ο κατασκευαστης ετσι κατι θα ξερουν. Ετσι μου ειπαν. |
Μπορεί ευκολα να πάθει αυτό http://www.etuners.gr/index.php?s=12&t=357 όπως παθαινουν όλα. Διαφορετικά μπορεις να το αφήσεις ετσι και μετα απο καποιες χιλιάδες χλμ που θα πεσει η αποδοση του, να πας στην αντιπροσωπεία και να σου ρίξουν 2 μπουκαλακια καθαριστικό στην εισαγωγή, που τα χρεώνουν περι τα 70€ έκαστο (Δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο αποτελεσματικα είναι). Ή σε καποιο εξωτερικο συνεργείο με μικρότερο ίσως κόστος... |
rallakias22 έγραψε: |
..μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται και οτι δεν παθαινει τιποτα. Για να το εχει ο κατασκευαστης ετσι κατι θα ξερουν. Ετσι μου ειπαν. |
-> Δεν κάνουν τίποτα εάν δεν βγεί η πολλαπλή για να καθαριστούν/τριφτούν απευθείας οι αυλοί. |
Εξακριβωμένο??? Γιατι δεν ξερω αν θα εμπιστευτω καποιον να βγαλει απο πανω την πολλαπλή. Θελει μια μερα για να βγει απο κει μεσα, και τα μπεκ που ειναι εκει αναμεσα ειναι και λιγο ευαισθητα. Μονο καποιον που να το εχει ξανακανει... |
Ναι Μάκη, ρίξαμε δύο τέτοια μπουκάλια απευθείας στους αυλούς, τα αφήσαμε ώρα και πάρ'αυτα ήθελαν αρκετό τρίψιμο για να καθαρίσουν. Οπότε αμφιβάλλω για το αν θα κάνουν δουλειά από μόνα τους. Τώρα δεν ξέρω αν μπεί σε λειτουργία το μοτέρ μετά τη χρήση του μήπως με τη θερμότητα βοηθηθεί η κατάσταση. Αλλά και πάλι, τα υπολείμματα που θα πάνε, στους αυλούς για καύση? |
NoDsl έγραψε: | ||
κατεβάσατε μοτερ ή πάνω έγινε το άνοιγμα της πολλαπλής; |
Επάνω, απλά λύθηκε και βγήκε έξω για να υπάρχει χώρος (όσο γίνεται τουλάχιστον). |
NoDsl έγραψε: | ||||||
Και μπορέσατε και φτάσατε μέσα μέσα και μετά το χώρισμα ρε θηρία; Εκεί μέσα παίζεις μόνο με καθρεπτάκι και πρέπει να είσαι και τιραμόλας. Είναι και 10 πόντους βάθος. Δεν είναι οτι φτάνεις μέσα μέσα και άνετα. έχεις τπτ φωτό να δούμε πρίν και μετά; |
Με καθρεπτάκι, αναβατόριο.
Όλοι έτσι το κάνουν. Και Αθήνα που πήγε φίλος έτσι του την έκαναν τη δουλειά, απ'ότι μου είπε. Δεν χρειάζεται να βγεί το μοτέρ σε καμία περίπτωση. Δυστυχώς φώτο δεν έχω.. |
NoDsl έγραψε: | ||
Ώπα. Η δουλειά γίνεται απο κάτω; ή απο πάνω απο το αμάξι; Γιατί απο κάτω πώς το κάνεις; βγάζεις γέφυρα; Ψάχνομαι και εγώ να κάνω κανα καθαρισμό απλά κολλάει στο διαδικαστικό το θέμα. Γιατί αν είναι να γίνει η δουλειά να γίνει σωστά. Όχι να καθαρίσουμε μισά πράγματα. Και το θέμα είναι να καθαρίσεις τους αυλούς μετά το χώρισμα 1 σε 2 που κάνει μικρούς υποαυλούς για τις βαλβίδες. Το πρίν το καθαρίζεις και με πανί. |
Από πάνω γίνεται ο καθαρισμός. Απλά το αναβατόριο θα χρειαστεί για να σου δώσει χέρι στο βγάλσιμο της πολλαπλής και των εξαρτημάτων που έχει επάνω. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει και χωρίς αναβατόριο σαφώς. Καλό θα είναι να πάς σε κάποιο συνεργείο που το έχει ξανακάνει ή έστω να διαθέτει τα κατάλληλα εξαρτήματα. Εμείς χρειαστήκαμε 2 αφρούς, πανιά, βούρτσες, και μηχάνημα που ρουφάει τα λάδια (εννοούνται καθρεπτάκι-λάμπα). Ο μόνος τρόπος για να καθαριστεί τέλεια, σε σημείο που να αστράφτει το μέταλλο, είναι να λυθεί εντελώς το καπάκι (να ξεφλατζωθεί). Η προηγούμενη διαδικασία γίνεται για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο. Απλά αν γίνει σωστά το μεγαλύτερο μέρος καθαρίζει επαρκώς. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||||||
Ναι Μάκη, ρίξαμε δύο τέτοια μπουκάλια απευθείας στους αυλούς, τα αφήσαμε ώρα και πάρ'αυτα ήθελαν αρκετό τρίψιμο για να καθαρίσουν. Οπότε αμφιβάλλω για το αν θα κάνουν δουλειά από μόνα τους. Τώρα δεν ξέρω αν μπεί σε λειτουργία το μοτέρ μετά τη χρήση του μήπως με τη θερμότητα βοηθηθεί η κατάσταση. Αλλά και πάλι, τα υπολείμματα που θα πάνε, στους αυλούς για καύση? |
makis106 έγραψε: | ||||||||||
-Ρίξατε αυτα που δινει η Peugeot? -Aκολουθήσατε τη διαδικασία που δίνει η Peugeot? (κινητήρας σε θερμοκρασία λειτουργίας, διαστημα που πρέπει να μείνει μέσα το υγρό, επανάληψη κλπ.) -ποσα χλμ ειχε? Τα υπολειματα υγροποιουνται και καιγονται στους θαλαμους καυσης. Γι αυτο και συστήνεται αμεση αλλαγη λαδιων. |
Παράθεση: |
Αν τωρα για τον Α η Β λογο εισαστε σε αυτο το σκηνικο να ξερετε οτι γινεται να κανεις χημικο καθαρισμο αλλα μην περιμενεις οτι θα γινει μεσα σε ελαχιστες ωρες... θελει χρονο
|
manaros έγραψε: |
κατι μου λεει πως η καλυτερη λυση για αυτους που εχουν πολλα χλμ ειναι βγαλσιμο το καπακι,καθαρισμα οι βαλβιδες εξαγωγης που απ οτι καταλαβα καθαριζουν αρκετα πιο ευκολα,αλλαγη των βαλβιδων εισαγωγης με καινουριες(γυρω στα 110 ευρω κανουν οι 8...) και κλεισιμο παλι!παντως αν κανει 70 ευρω το σπρευ και μπεις στην διαδικασια να το ξυλωσεις ωστε να στο καθαρισει σωστα ο μαστορας σχεδον μια η αλλη θα σου παει! |
manaros έγραψε: |
αν και θεωρω πως το κοστος θα ειναι κατω απο τα 300 ευρω για τα απαραιτητα(δηλαδη φλατζα τσιμουχακια παραφλου βαλβιδες και εργασια) θυμιζω πως καταφεραμε να ειμαστε παλι εκτος θεματος!
Θαναση ειπες πριν μια κουβεντα,πως και με εξω τις αναθυμιασεις τα ιδια χαλια θα ειχαμε...τι εννοεις;τι αλλο μπορουμε να κανουμε ωστε να μην εχουμε θεμα;; Εγω σκεφτομαι να βαλω μπεκακια στην εισαγωγη να ψεκαζουν ajax ωστε να ειναι πεντακαθαρες!!!!ελπιζω μονο μην γινουν αορατες... |
Όχι Μάκη, αυτό παρέλειψα να το πω (ή μάλλον το είπα έμμεσα), δεν ακολουθήσαμε ακριβώς τη διαδικασία που λέει η peugeot μιας και το αμάξι λύθηκε(ρίξαμε τον αφρό απευθείας στους αυλούς) για να γίνουν οι εργασίες οπότε και ήταν αδύνατο να έχουμε το κινητήρα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Τα υπόλοιπα έγιναν σύμφωνα με τις οδηγίες(χρόνος, επανάληψη κλπ). Τα χημικά ναι ήταν αυτά που δίνει η ίδια η peugeot (75euro το ένα). Το αμάξι είχε παρά κάτι 40.000km και με το πέρας της διαδικασίας έγινε full service. |
Στελιο σωστη η απορια σου...
μπορεις να φερνεις τον καθε κυλινδρο στο ΑΝΣ (combustion ομως) και να κανεις "σχεδον" οτι θες... αλλα μιλαμε για χρονοβορα διαδηκασια που δεν νομιζω να εχει ορεξη ο αλλος να κρατησει το καθε αμαξι καμποσες μερες πανω στο συνεργειο προκειμενω να γινει η δουλεια οπως πρεπει... Παντως ρε παιδια ειναι ισως η 3η φορα που το λεω και ειτε δεν μιλαω εγω σωστα ελληνικα (παιζει και αυτο ![]() η δεν ξερω και εγω τι αλλο... οι βαρειες περιπτωσεις οπως αυτα που βλεπουμε στις φωτος δεν οφειλωνται στις αναθυμιασεις... does it rings you any bell ![]() |
Το σίγουρο είναι οτι αυτα οφειλονται σε λάδια.
Αυτο ειναι το ένα δεδομένο, το θέμα είναι απο που μπορει να προερχονται αυτα τα λάδια. Οπότε αν έχεις βγάλει αναθυμιάσεις απο πολλαπλή και εχεις περάσει ενα δοχείο στις μπροστά ή τις έχεις έξω, οι άλλοι λόγοι που μπορούν να φέρουν λάδια στην εισαγωγή είναι: είτε απο διρροή λαδιών της τουρμπίνας μεσα στην εισαγωγή, που σιγά σιγά θα φτάσουν και αυτα στις βαλβίδες. ειτε απο εισροή λαδιών απο τους οδηγούς των βαλβίδων, που αυτα όμως θα λέρωναν μάλλον μόνο τις βαλβίδες και όχι ολοκληρωτικά τους αυλούς. Οποτε με αυτα τα δεδομένα, ναι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Με βασικότερο όμως τον πρώτο που μπορει να προληφθεί και να μαζεψει κατα πολυ την κατασταση. Ο δεύτερος και τρίτος με πολυ λιγότερο ποσοστό επιβάρυνσης, ΑΝ προκύψουν, προλαμβάνονται μεν, πιο δαπανηρά δε... |
Ναι Θανάση, μην σκάς. Τους έχουμε καταλάβει πλέον τους λόγους: -Επιστροφές αναθυμιάσεων. -Τουρμπίνα. -Τσιμουχάκια βαλβίδων. Σωστά, ξέχασα κάτι? Οι αναθυμιάσεις θαρρώ πως είναι οι πρώτες που "ξεκινούν" το φαινόμενο, ύστερα έρχεται η ίδια η τουρμπίνα που βγάζει αρκετό λάδι προς το συμπιεστή(ακόμα και με λίγα km) και τέλος τα τσιμουχάκια από τα οποία αν προκύψει διαρροή λαδώνεται η κεφαλή της βαλβίδας. Τα έχει αναφέρει και ο Μάκης:
|
Μην ανησυχείς Μάκη, δεν παθαίνουν τίποτα τα μέταλλα από τα καυστικά υγρά για τον καθαρισμό των βαλβίδων.
Όταν όμως οι βαλβίδες έχουν ήδη παχύ στρώμα μούργας γύρω τους, χρειάζεται πολύ ώρα για να καθαρίσουν - ακόμα και χημικά. Ζεστό ή κρύο το μοτέρ, δεν αλλάζει τίποτα. Επίσης παραμένει το ερώτημα, όλος αυτός ο χυλός που θα δημιουργηθεί πού στην ευχή θα πάει; Γιατί δεν θα ήθελα να πάει στα πιστόνια για κανένα λόγο. Είναι μπόλικο πράγμα. Ευκολότερο θα ήταν να φτιάξουμε κανένα ειδικό εργαλείο που να έχει και σκούπα μαζί ώστε να τραβάει έξω ό,τι βλακεία ξύνεται από τις βαλβίδες. |
3) Κανένας τύπος λαδιού δεν μπορεί να κάνει τα έμβολα να έχουν στενότερη συναρμογή με τους κυλίνδρους. |
Εγώ πάλι θα κάνω τον δικηγόρο του Διαβόλου.
Δεν μπορεί να έχουν λάθος λιπαντικά τόσες χιλιάδες κινητήρες άμεσου ψεκασμού. Όχι μόνο PSA αλλά και group VAG, Mazda κλπ που χρησιμοποιούν μπεκ μέσα στον θάλαμο καύσης. Διαφωνώ με αυτά που γράφει ο Θανάσης ως αιτία των προβλημάτων. Γιατί: 1) Τα κατάλοιπα από ατελή καύση ποτέ δεν κάθονται στις βαλβίδες εισαγωγής. Οι βαλβίδες εισαγωγής είναι κλειστές και δεν βγαίνει από εκεί καυσαέριο αφού οι εκκεντροφόροι Euro 5 ΔΕΝ έχουν overlap. 2) Στις βαλβίδες που είδατε στις φωτογραφίες τα στερεά υπολείμματα είχαν φτάσει 15mm σε ύψος. Αυτά δεν ήρθαν από τον θάλαμο καύσης, δεν θα μπορούσαν για κανένα λόγο να φτάσουν τόσο ψηλά. Από την άλλη πλευρά ήρθαν! Λάδια ήταν που έμειναν εκεί και μάζεψαν ό,τι άλλη βλακεία κυκλοφορούσε στο σύστημα Επειδή τα λάδια αυτά ήρθαν ως ανακυκλοφορία αναθυμιάσεων από το στροφαλοθάλαμο, ήταν μολυσμένα με υπολείμματα από καυσαέριο. Κουβάλαγαν μαζί τους τα στερεά υπολείμματα της καύσης, για αυτό και ήταν μαύρα. Η μαυρίλα μένει σε όλο τη σύστημα εισαγωγής, για αυτό και είναι εύκολο να αναζητηθεί από πού ήρθε. Πεταλούδες, σωληνώσεις, intercooler, όλα γίνονται μέσα στο μαύρο λάδι από τις αναθυμιάσεις. Κόλλησε πάνω στις βαλβίδες. Χτίστηκε στρώμα με το στρώμα και έτσι απέκτησε σημαντική διάσταση. 3) Κανένας τύπος λαδιού δεν μπορεί να κάνει τα έμβολα να έχουν στενότερη συναρμογή με τους κυλίνδρους. Αν περνάει συμπίεση κάτω (που θα περνάει ένα μέρος σίγουρα) τότε θα υπάρχουν και αναθυμιάσεις. Αν υπάρχουν αναθυμιάσεις, μια ζωή η εισαγωγή θα γίνεται μέσα στο λάδι και την καρβουνίλα. Βάζω στοίχημα ότι ακόμη και το αυτοκίνητο του Θανάση έχει ήδη μούργα περισσότερη από ό,τι φανταζόμαστε όλοι μας. Και στα 60.000χλμ θα έχει γίνει το σώσε μέσα. Όχι επειδή δεν θα το συντηρεί σωστά - κάθε άλλο. Αλλά επειδή δεν μπορεί να κάνει τίποτα σαν οδηγός για να αποφύγει το αναπόφευκτο. |
Εισαγωγη οχι δεν εχω ανοιξει ακομα γιατι απλα δεν ειχα την ορεξη, τωρα ομως οταν γυρισω σπιτι θα τη λυσω και θα ανεβασω φωτος να δεις. Λασπη και λαδιλα ναι θα εχει, καρβουνηλα ομως και αυτα που βλεπουμε, οχι αποκλειεται... |
Δηλαδή σε ένα ουσιαστικά εργοστασιακό αμάξι, απλά και μόνον με έναν άλλο τύπο λαδιού; |
οπως και το τοταλ 5-30 δεν κανει για τον ΤΗΡ (μεχρι φυσικα να βγει καποια καινουργια σειρα οποτε την εξεταζουμε εκ νεου) ροη. |
-> Θανάση, για να καταλάβω. Εσύ κολλάς στο τύπο του λαδιού (0w30/5w30) ή απλά θεωρείς ότι τα συγκεκριμένα λάδια που προτείνεις (elf excellium/ total 9000) είναι τα ιδανικά? Δηλαδή υπάρχει κάποιο "καλό" 5w30 ή μάλλον κάποιο άλλο καλό 0w30 που για σένα να ενδείκνυται για τον THP?
Ρωτάω για να καταλάβω το σκεπτικό σου.. -> Απλά να συμπληρώσω, για κάτι που ειπώθηκε, κάποιος είπε ότι στο manual της peugeot αναγράφεται ως ιδανικότερος τύπος λαδιού αυτός του 0w30. Και εύλογα μου δημιουργείται η απορία γιατί στο service book αντιθέτως δίνει δύο τύπους λαδιού ως προτεινόμενους (0w30 και 5w30) και μάλιστα ο δεύτερος ακολουθεί συγκεκριμένη νόρμα(b71 2290) του psa group? Δηλαδή τo manual δεν συμβαδίζει με το service book!? Αντίστοιχα link: -> http://www.peugeot.com.au/media/deliacms/media/3/305-df583b.pdf -> http://www.total.gr/lub/content/NT0012E16A.pdf Ok κατανοώ ότι η νόρμα της peugeot έχει να κάνει κυρίως με την "οικολογική της συνείδηση". Απλά κάπου το χάνω.. |
Δηλαδή σε ένα ουσιαστικά εργοστασιακό αμάξι, απλά και μόνον με έναν άλλο τύπο λαδιού; |
ironman02 έγραψε: |
Κάποια στιγμή είχε ειπωθεί ότι τα THP έρχονται με 0w30 από το εργοστάσιο νομίζω. Δε ξέρω πώς μπορεί να εξακριβωθεί αυτό.. |
Οι 40κιλοι και βαλε... ![]() ![]() ![]() παιζουν μπαλα σε αλλη κατηγορια ![]() |
τρελακιας έγραψε: |
Καλησπερα σε ολους.
Αφου καταφερα κ ταπωσα τις αναθυμιασεις που πανε στην πολλαπλη εισαγωγης κολλησα στο σημειο τοποθετησης του δοχειου αναθυμιασεων. Να διευκρινησω οτι εχω το μαμα συστημα εισαγωγης με τα σκουπακια κτλ. το μονο σημειο που φαινεται να χωραει το δοχειο ειναι κατω απ το σκουπακι. Εκει ομως συναντησα ενα αλλο προβλημα για το που θα στερεωθει. Αν καποιος το χει κανει η εχει ιδεα πως διαολο μπορει να στερεωθει εκει κατω ας με βοηθησει παρακαλω. |
Παρατήρησα 2 φορές τώρα τις τελευταίες 2 βδομάδες ότι στην δεξιά μεριά απο το καπάκι που φεύγουν οι αναθυμιάσεις βρίσκω λαδίλα.Φοράω δοχείο το οποίο είναι πίσω απο την μπαταρία αλλά οι αναθυμιάσεις δεν επιστρέφουν στην εισαγωγή,πάνε έξω.Η αριστερή pvc και η pvc της πολλαπλής είναι κλειστές.Μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται?SORRY GIA TO POST |
Από το καπάκι φεύγει η μαμά σωλήνα και ενώνεται με μια 15mm η οποία είναι χωμένη μέσα στην μαμά χωρίς όμως να είναι με σφικτήρα. |
Ναί στο καπάκι είναι.Οπότε λες να θέλει άλλαγμα η μαμά σωλήνα? |
Οk.Τhanks file!!! |
Είναι ακριβώς όπως του giannis27 στην αρχή,εννοώ στο ίδιο ύψος αλλά άλλο δοχείο |
Ναί στο καπάκι είναι.Οπότε λες να θέλει άλλαγμα η μαμά σωλήνα? |
Στην έξοδο απο το καπάκι λές? |
Μπα δε νομίζω.Όταν πάω να την βγάλω δεν με δυσκολεύει.Ίσα ίσα που νομίζω οτι πρέπει να είναι σφικτή για να υπάρχει πρόβλημα |
Και κάτι άλλο.Τις αναθυμιάσεις τις έχεις να βγαίνουν μόνο απο το καπάκι δεξιά? |
Το d1 spec oil catch tank πόσο στοιχίζει ρε παιδιά και που μπορώ να το βρώ.Μπορεί να ανοίγει? |
Απ' όσο θυμάμαι 19mm... |
Σωστα θυμάσαι. |
Στην εισαγωγή του δοχείου απο μέσα έχεις βάλει να κατεβαίνει σωληνάκι κάτω απο το σύρμα? |
Έχω δοχείο όπως το έχεις βάλει και εσύ δηλαδή να τραβάει απο δεξιά στο καπάκι.Αλλά στην έξοδο του δοχείου έχω φιλτράκι και το δοχείο είναι κενό μέσα.Μήπως φταίει αυτό? |
Alexis22 έγραψε: | ||||
Και μενα μου φανηκε απιθανο.. γι αυτο και ξεκινησα απο τα πιο πιθανα τουρμπινα-μοτερ... αλλα μωλις το εβαλα πρωτη φορα να δουλεψει ξανα εβγαλε καπνο και σταματησε μονο οταν συνδεσα τις αναθυμιασεις, το γιατι δε μπορω να στο πω γτ δεν ξερω πως δουλευει,αλλα για να μου λες οτι στο ρελαντι εχει ελαχιστες αναθυμιασεις και εμενα μου εβγαζε καπνο μετα απο καποιο χρονικο διαστημα ισως στεκει και η εξηγηση που εδωσα πιο πανω..οι αναθυμιασεις απλα δε μπορουσαν να φτασουν στην εξοδο. |
Για την επιστροφη λαδιου οσο ξερω το λαδι ερχεται απο το γνωστο σωληνακι πανω στην τουρμπινα και επιστρεφει μεσω της βαρυτητας απο ενα ευκαμπτο σωληνακι ακριβως απο κατω,το συγκεκριμενο σωληνακι επειδη ειναι ελαστικο τσακιζει δλδ μειωνεται η διατομη του και ετσι περιοριζεται η ροη του λαδιου,και το λαδι βρισκει διεξοδο προς τις φτερωτες, |
ενοποίηση κωδίκων το ποιο πιθανό.
από την στιγμή που το εργοστάσιο δεν άλλαξε κωδικό δεν άλλαξε κ το προϊόν ,π.χ. πας στον αντιπρόσωπο τις κατασκευάστριας εταιρίας εδώ στην ελλάδα κ του ζητάς να σου φέρει την τουρμπίνα με τον νέο κωδικό. στο εργοστάσιο όμως έχουν μια τουρμπίνα κ για τους δύο κωδικούς κ πες ότι οκ την έχουν αναβαθμίσει την τουρμπίνα εσύ πως ξέρεις ότι πήρες φρέσκια τουρμπίνα κ όχι μια παλιά που ήταν στοκ από την στιγμή που είναι ίδιος ο κωδικός? |
N207r έγραψε: |
μιλας για το μπλε ταμπελακι που ειναι πανω στο τουρμο? τον τριτο κωδικο? |
εμενα που ειναι τελος του 09 f/l 150 εχει κωδικο του 09(του πινακα) 53039700121 |
Mitsaras... έγραψε: |
περιμενω να μου ερθει το δοχειο αναθυμιασεων για να τις ριξω εκει και μετα στην εισαγωγη. Τωρα τις εχω εξω με ενα φιλτρακι. Μυριζει πολυ λαδιλα παντως και με κλειστο το καπω ! |
δεν εχει κανενα προβλημα απλα τα 156 ρια εχουν λιγο διαφορετικη τουρμπινα κ προγραμμα κ κρατανε 1 μπαρ.. |
παντως μονο με 2ερα φτανει μεχρι 1bar , με 3 φτανει μεχρι 0,8 και κοφτη εχει 0,4 - 0,5. |
το οργανακι το εβαλα χθες και δεν εχω προλαβει να δω τι γινετε σε ολες τις ταχυτητες. μεχρι τριτη καταφερα να δω και αυτο πολυ λιγο, με 1η με το ζορι ακουμπαει το 0,4, με 2α 1και κατι και με 3η 0,8. απλα μου εκανε εντυπωση που ανεβαζει μεχρι ενα μπαρ γιατι ολοι γραφουν οτι φτανει το πολυ μεχρι 0.8.εσενα μεχρι ποσο ανεβαζει ?
Υ.Γ οταν δοκιμασω με 5η κ 6η θα πω ποσο ειδα ! |
δεν εχω καλωδιο για να το συνδεσω οποτε δεν θα μαθω ποσο πραγματικα ανεβαζει. παντως αφου ανεβαζει περισσοτερο και οχι λιγοτερο δεν αγχωνομαι ! |
μην ξεφεύγεις σε πολύπλοκα σχέδια κράτα το απλό !
βάλε 2 ανεξάρτητα δοχεία να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γιατί αν πάει κάτι στραβά βρώμα τα πράγματα ![]() |
Γνώμη μου !
κάντο όπως λες με ένα δοχείο απλά τις μπροστά άφησε τες ελεύθερες στην ατμόσφαιρα με ένα ανοξείδωτο φιλτράκι ! για περισσότερη ασφάλεια!πες ότι σπάει ο διάολος το πόδι του κ φρακάρουν κ οι δύο βαλβίδες σου:? να μπορεί να εκτονωθεί από κάπου ο αέρας . αν γυρίσεις έστω για λίγο τον σωλήνα πάνω από το ύψος του καπακιού δεν θα σου τρέχει λάδι μόνο αναθυμιάσεις θα βγαίνουν ,τράβα λοιπόν έναν σωλήνα από τις μπροστά κάπου μακριά π.χ. μπροστά στον προφυλακτήρα(για να μην σου έρχεται η μυρωδιά) κ βάλτου ένα φιλτράκι ! |
όταν ταπώνουμε τις πίσω οι μπροστά μπαίνουν πριν την τουρμπίνα οπότε (με σωστή τοποθέτηση )πάντα έχουμε υποπίεση δηλαδή πάντα από το καπάκι θα βγαίνουν οι αναθυμιάσεις !
τώρα εσύ θέλεις να παντρέψεις την πίεση με την υποπίεση μέσα σε ένα δοχείο όπως καταλαβαίνεις σε φουλ φορτίο αν κάτι πάει στραβά κ δεν μπορούν να εκτονωθούν οι αναθυμιάσεις το έχεις σπάσει το μοτερ !!! κ μερικές φορές είναι πολύ πιο εύκολο το να πάνε όλα στραβά από το να κυλήσουν όλα τέλεια !άλλωστε μια φορά θα γίνει η στραβή! όπως είπα κ πριν βάλε 2 δοχεία περισσότερη ασφάλεια περισσότερη αξιοπιστία |
πάντα υπάρχει υποπίεση στην αρχή τις τουρμπίνας !
όταν βλέπεις -0.7 στην πολλαπλή κ στην φτερωτή -0.7 έχεις ![]() κ αν δεν με πιστεύεις βάλε το χέρι σου να δεις ![]() |
έχει ρε αφού από την τουρμπίνα ρουφάει αέρα !
απλά όταν σπουλάρει η τουρμπίνα ρίχνει πίεση κ σε εκείνη την περίπτωση έχουμε πίεση μέσα στην πολλαπλή αλλά μπροστά στην φτερωτή τις τουρμπίνας πάλι υποπίεση έχουμε ! να το πω πιο απλά στον σωλήνα εισαγωγής εκεί που κουμπώνει το φίλτρο(είτε είναι μανιτάρι/χοάνη/μαμά φίλτρο κλπ) πάντα μα πάντα έχουμε υποπίεση . |
γιαυτό αν παρατήρησες στην αρχή είπα με σωστή τοποθέτηση θα έχεις πάντα αναρρόφηση από τις μπροστά !
γιαυτό η μπροστά μαμά αναθυμιάσεις είναι τόσο μπροστά στην φτερωτή για να μπορεί να ρουφάει τις αναθυμιάσεις . μέχρι κ η κλίση που έχει το σωληνάκι των αναθυμιάσεων πάνω στην εισαγωγή παίζει ρόλο ! |
λοιπον εχω ταπωσει τις πισω αναθυμιασεις κ εχω βγαλει τις εμπρος χυμα λιγο πανω αμο την ψαλιδομπαρα. τωρα με τις βροχες κ περνοντας απο αρκετα νερα μεσα ειπα να δω τι παιζει κ τραβοντας το σωληνακι τον αναθυμιασεον ειδα οτι στην εξοδο εχει πιασει σαν μουσταρδα νερο κ λαδι δηλαδη.. τι παιζει?
μπορει να ειναι απο την υγρασια? τα λαδια μ ειναι καθαρα κ τα νερα του ψυγειου.. παιζει η εξοδος απο τις αναθυμιασεις που ειναι χαμηλα να τραβαει υγρασια?? |
Νερό και λάδι είναι αυτα που βρίσκεις και μεσα στο δοχείο αναθυμιάσεων αν εχεις, οποτε μην αγχώνεσαι ειναι τα φυσιολογικά. Οι αναθυμιάσεις περιεχουν και τα δυο. Το νερο ειναι απο την υγροποιηση των υδρατμων απο το εσωτερικο του κινητηρα. |
Σε συνέχεια αυτού λοιπόν, με τη συνδεσμολογια του δοχειου στις μπροστα αναθυμιασεις, και ταπωμενες τις πισω, ναι μεν γλιτωνεις την εισαγωγη απο τα λαδια των αναθυμιασεων, αλλα ανεβαζεις την καταναλωση λαδιου. και αυτο οφειλεται στο οτι αποσυνδεοντας τις αναθυμιασεις απο την πολλαπλη, αφαιρεις την υποπιεση που υπαρχει στον στροφαλοθαλαμο. Τα αρνητικά αποτελεσματα:
-Διαρροή λαδιων απο τα ελατηρια των εμβόλων στο θαλαμο καυσης, καθως στη φαση της εισαγωγής υπαρχει υποπιεση μόνο στο θαλαμο καυσης και οχι στο στο κατω μερος του εμβόλου. -Διαρροή λαδιού απο τους οδηγους των βαλβίδων, καθως στην ατμοσφαιρικη λειτουργία του κινητηρα, εντος της πολλαπλής υπαρχει υποπιεση, ενώ στην αλλη πλευρα των οδηγών όχι. -Διαρροές λαδιου απο τσιμουχες του κινητηρα στο περιβάλλον, λογω ελλειψης υποπιεσης στο εσωτερικο του κινητηρα. (ενταξει αυτο δεν ανεβαζει την καταναλωση, αλλα ευνοει τις διαρροές) -Συμφωνα και με την Borg wagner, ο πιο πιθανός λογος για τον οποιο μπορει να μην αποστραγγιζεται σωστα το λαδι απο την τουρμπίνα, με αποτελεσμα να διαρρεει στον συμπιεστη και στη συνεχεια στην εισαγωγή μας. Οπότε για μενα, ειτε το αφηνεις οπως ειναι και μια φορα στο τοσο καθαρίζεις εισαγωγές, αυλούς εισαγωγες κλπ, προκειμενου να μετριασεις την καταναλωση λαδιού, ειτε πας στην πιο απλη-σωστη λύση, δλδ να συνδεσεις 2 δοχεία αναθυμιάσεων, απο τα οποια, απ το ενα (αυτο που συνδεεται στην πολλαπλή) θα περναει και πιεση και υποπιεση, οποτε θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι ειναι απολυτα στεγανο. Εγω πηγα σε κατι πιο συνθετο, για να αποφυγω το δευτερο δοχειο. αφησα το ενα δοχειο, και με τη βοηθεια 2 αντεπιστροφων βαλβιδων, ειναι ολα συνδεμενα, αλλα περνανε μεσα απο 1 δοχειο (απο το οποιο περναει μονο υποπιεση). το εχω εγκαταστησει εδω και λιγες μερες και δουλευει αψογα. περιμενω να εξακριβωσω το ποσο εχει βελτιωθει η κατασταση με τα λαδια, αν και ηδη εχω εμφανη αποτελεσματα. συντομα θα ανεβασω φωτο και σχεδιαγραμμα για τους πιο ανησυχους! |
psilos133 έγραψε: |
Προσανατολίζομαι στο να βάλω δύο δοχεία , βέβαια δεν ξέρω που θα χωρέσουν ειδικά αυτό για τις πίσω.. Αν δεν βρω χώρο θα δοκιμάσω να κάνω αυτό που έκανες κ εσύ.. |
Aν δεν εχεις την εργοστασιακή εισαγωγή, τοτε χωράει ανετα ενα διπλα στην αντλία των φρενων. το αλλο οπως εξηγησα μπαινει μια χαρα διπλα-κατω απο την μπαταρία. |
Μπράβο Μάκη πρωτοπόρος κ έτσι όπως δείχνει θα κάνει κ δουλειά.. παντος όταν ταπονουμε τις πίσω φεν γλητονουμε τιποτα αφού πάλι λάδι πάει στις βαλβίδες από τσιμουχακια , τούρμπο .. όποτε καλύτερα μέσα τις πίσω αν όχι αυτό που ΕΚΑΝΕΣ.. να ρωτήσω κάτι εάν έχουμε τις πίσω μέσα κ τις εμπρός έξω χορός δοχειο ανεβάζει κατανάλωση? |
psilos133 έγραψε: | ||||
Την εργοστασιακή εισαγωγή έχω αν την βγάλεις ξέρω ανοιγει πολύ χώρος.. |
Με την εργοστασιακή δυσκολο να χωρεσεις και δευτερο... ![]() |
Διαφωνώ, οι πίσω θέλουν τάπωμα. Στο κύκλωμα (στροφαλοθάλαμος-καπάκι) έχουμε υποπίεση ακόμα και με μονάχα τις μπροστά μέσα.
Υ.Γ. Βαριέμαι να γράφω παραπάνω τώρα, βιάζομαι κιόλας. |
psilos133 έγραψε: | ||||||||
Και έγω ετσι βλέπω δεν πέφτει καρφίτσα μεσα όχι να χωρέσει κ 2ο Δοχείο ... ![]() |
Σακη η υποπιεση που δημιουργειται στην πολλαπλή δεν εχει καμια σχεση με την υποπιεση που δημιουργειται μπροστα στην τουρμπίνα. Και ειδικα σε καταστασεις ατμοσφαιρικης λειτουργίας πολυ περισσότερο σε ρολάρισμα ή ρελαντι, που στην πολλαπλή υπαρχει μια υποπιεση της ταξης του 0,6-0,7 bar, (τοτε στραγγιζει και τους οδηγους των βαλβίδων), στην εισαγωγη μπροστα απο την τουρμπίνα, η υποπιεση ειναι απειροελαχιστη εως μηδενική... οποτε ναι μεν υπαρχει υποπιεση (γι αυτο ειχα ετσι το συστημα πριν) αλλα κατα τη γνωμη δεν επαρκει. |
Διαφωνώ, οι πίσω θέλουν τάπωμα. |
marios_207_GT έγραψε: |
Γνωστός μηχανικός και συζητημένος μεσα στο φορουμ μου ειπε προχθες που ειχα παει να δουμε τα Trims να καθαρισουμε βαλβιδες και απο θεμα αναθυμιασεων να τις βαλει να πηγαινουν στο ιντερκουλερ και οχι σε δοχειο. |
Γνωστός μηχανικός και συζητημένος μεσα στο φορουμ μου ειπε προχθες που ειχα παει να δουμε τα Trims να καθαρισουμε βαλβιδες και απο θεμα αναθυμιασεων να τις βαλει να πηγαινουν στο ιντερκουλερ και οχι σε δοχειο. |
Εκει που έχεις βάλει το φιλτρακι θα γεμίσει λάδιλα.καλυτερα σωλήνα και το φιλτρακι δίπλα στη μονάδα του ESP/abs.και κάτι ακόμα αν δε θες να τις γυρνας στην εισαγωγη τι πρόβλημα θα εχει στην απαγωγή των αναθυμιασεων; |
Όλα ωραία, απλά τσέκαρέ ανά τακτά διαστήματα γιατί τα πλαστικά αυτά είναι κατασκευασμένα μόνο για κρύο νερό. Πόσο μάλλον για τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσ'το μηχανοστάσιο... |
Και καπως ετσι γλιτωσαμε και την επισκευη της (υγιούς) τουρμπίνας...
τα λαδια που εφτυνε η τουρμπίνα μου με ταπωμένες τις πίσω, αρκουσαν για να γεμισουν το σωλήνα απο την τουρμπίνα στο κουλερ με λάδια σε λιγοτερο απο 100χλμ. Μετα την μετατροπή, εδω και 500χλμ που καθαρισα το σωλήνα, ελυσα τωρα και δεν υπηρχε σταγονα λαδιού! Προφανως και εχει δικιο η Borgwarner οταν αποδιδει την διαρροη λαδιου απο τον συμπιεστη, σε προβλημα στο συστημα των αναθυμιάσεων. Μαλλον αδυνατει να αποστραγγισει τα λαδια της, λόγω ελλειψης υποπιεσης στο drain της. Οπότε το νου σας! ![]() |
Downhill έγραψε: |
εχω διαβάσει εδω μέσα αρκετά για δοχεία αναθυμιάσεων και τα σχετικά αλλα δεν εχω βγάλει καποιο ασφαλές συμπέρασμα για την περίπτωσή μου.
έκανα πρόσφατα καθαρισμό αυλών. Μου τον κάνανε με χημικά και μετά μου είπανε οτι μου ταπώσανε τις πίσω αναθυμιάσεις. Σύμφωνα με τον μάστορα οι πίσω αναθυμιάσεις δεν χρειάζονται ενώ οι μπροστά δεν χρειάζονται δοχείο γιατί μετα θα εχω μυρωδιές κλπ κλπ... απόψεις για το θέμα? |
Οι απόψεις διίστανται σε αυτο το θεμα, άλλοι ταπωνουν τις πισω και τις μπροστα σε δοχειο, άλλοι και τις δυο σε δοχειο, αλλοι τις εχουν οπως ειναι (σαν εμενα) και οι επικαθισεις εχουν φτιαξει βουνο........απλα κάτι μου λέει οτι έχουμε τον ίδιο μάστορα ![]() ![]() ![]() |
Μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα..άμεσου ψεκασμού δεν θέλαμε??? Πάντος τα βαγγ δεν έχουν τόσο θέμα όσο τα δικά μας. Φίλος έχει τσι 140ρι γκολφ με 150.000 κ δεν έχει βάλει κατσαβίδι ποτε κ είναι stage 1 revo.. Κ μην σου πω τι κάνει ψηλά.... |