Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
_205rallye_ (Γιαννης) Νέος χρήστης

205Gti-206RG-106rallye
Ένταξη: 26 Σεπ 2005 Δημοσιεύσεις: 98 Τόπος: Aθηνα-Χαιδαρι
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 11:14:05 Θέμα δημοσίευσης: Δεν τραβάει (στην ανηφόρα)...... |
|
|
καλημερα παιδια.προχτες εκανα μια βολτα με το 206 και βρεθηκα σε μια πολυ αποτομη ανηφορα που συναντιοταν με διασταυρωση,ετσι λοιπον σταματησα και ενω πηγα να ξεκινησω,συνηθισμενος απο το 8 βαλβιδο 205 εβαλα λιγοτερο γκαζι και μου σβησε.ξαναβαζω μπροστα,παω να φυγω να πατιναρω μια ωρα με 3-3.5 χιλ στροφες και το αμαξι να κανει λες και ηταν 5 τονους.θελω να μου πει ο τασος που εχει αλλαξει το ηλεκτρογκαζο αν εχει πλεον τετοια προβληματα;επισης η 2α αν δεν πατησω το γκαζι πατωμα στην αλλαγη,κρεμαει.πειτε μου ρε παιδια αν εχετε και εσεις τετοια γιατι μου την εχει βαρεσει πολυ αυτη η ιστορια.το βαρος του 206 roland garros δεν νομιζω οτι ειναι τραγικο ωστε να μην μπορει να ανταπεξελθει ο κινητηρας.τασο να βαλω εισαγωγη απο c2 vts; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 12:28:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απ’οτι εχω διαβασει και παλιοτερα το παθεναν και αλλοι αυτο στην ανηφορα. Φταιει η ηλεκτρικη πεταλουδα (οχι οτι εχει βλαβη, ετσι ειναι ο σχεδιασμος του συστηματος....)
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 12:49:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πολλές φορές η αναβάθμιση στην ECU βοηθάει σε τέτοια συμπτώματα.
Οντως αυτό είναι μειονέκτημα του ηλεκτρόγκαζου κάτι που σε εμένα πλέον έχει εκλείψει παντελώς...
Η εισαγωγή που λες δεν πρόκειται να κάνει καμία διαφορά, δεν φταίει σε καμία περίπτωση το plenum. Δοκίμασε με αναβάθμιση και αν συνεχίσει θα βρούμε την λύση 
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
giannos (Γιάννης) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.6 (16V) Gti (2003)
Ένταξη: 13 Φεβ 2006 Δημοσιεύσεις: 32 Τόπος: Θεσσαλονίκη-Γιάννενα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 13:45:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όταν λέμε αναβάθμιση τί εννοούμε....  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 14:00:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
giannos έγραψε: | Όταν λέμε αναβάθμιση τί εννοούμε....  |
Κατά καιρούς η Peugeot βγάζει αναβαθμίσεις της ECU για να βελτιώσει κάποια σημεία που θεωρεί ότι χρείζουν βελτίωσης. Αυτά μπορεί να είναι από κατανάλωση έως τέτοιες μικρές καθυστερήσεις του ηλεκτρικού γκαζιού.
Το κακό είναι ότι από μόνες τους οι αντιπροσωπείες δεν κάνουν πάντα την αναβάθμιση στα αυτοκίνητα (μόνο όταν συντρέχει λόγος) και αν το ζητήσεις μπορεί και να στο χρεώσουν.... 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
brz20 (Κωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)
Ένταξη: 04 Οκτ 2005 Δημοσιεύσεις: 4519 Τόπος: Τρικαλα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 17:16:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | giannos έγραψε: | Όταν λέμε αναβάθμιση τί εννοούμε....  |
Κατά καιρούς η Peugeot βγάζει αναβαθμίσεις της ECU για να βελτιώσει κάποια σημεία που θεωρεί ότι χρείζουν βελτίωσης. Αυτά μπορεί να είναι από κατανάλωση έως τέτοιες μικρές καθυστερήσεις του ηλεκτρικού γκαζιού.
Το κακό είναι ότι από μόνες τους οι αντιπροσωπείες δεν κάνουν πάντα την αναβάθμιση στα αυτοκίνητα (μόνο όταν συντρέχει λόγος) και αν το ζητήσεις μπορεί και να στο χρεώσουν....  |
Κοινος να επαναπρογραμματισεις τον εγκεφαλο.Εγω παντως ειδα μεγαλη διαφορα μετα το προγραμμα που του εβαλα.Το καταλαβα σε μια ανηφορα που με 2α δεν τραβουσε και τωρα παει τελεια χωρις να ζοριζετε.
The Ubuntu it's a way of life. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tsosmoulis (μητσάκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 rallye x 2
Ένταξη: 03 Ιούν 2004 Δημοσιεύσεις: 1747 Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 18:40:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ο αναπρογραμματισμος της μαμας ECU (update) με το να βαλεις προγραμμα ειναι το ιδιο?τωρα μπερδευτηκα...
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 18:58:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kαμμία σχέση το ένα με το άλλο.
Ναι μεν το update είναι καινούργιο "πρόγραμμα" αλλά έχει την ίδια λειτουργία με πριν. Απλώς βελτιώνει σφάλματα ή παραμέτρους. Σε πολλές αντιπροσωπείες γίνεται δωρεάν αλλά σε κάποιες άλλες γίνεται μόνο αν συντρέχει λόγος αναβάθμισης (αν το έχει ζητήσει ο κατασκευαστής ή αν παρουσιάζει σφάλματα το αυτοκίνητο)
Ο προγραμματισμός (chip tunning) είναι εντελώς διαφορετικός και σημαίνει βελτίωση των χαρτών του εγκεφάλου ώστε να αποδίδει την μέγιστη δύναμη χωρίς να λαμβάνει υπ'όψη τα καυσαέρια ή την κατανάλωση. Αυτό ΔΕΝ γίνεται από τον κατασκευαστή αλλά από βελτιωτές και ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΔΡΑ.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tirokomos (Να μας γραφεις...) Τρελλαμένο μέλος

peugeot 307 1.4 (16v) xs
Ένταξη: 07 Μάρ 2005 Δημοσιεύσεις: 668 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 19:01:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
tsosmoulis έγραψε: | ο αναπρογραμματισμος της μαμας ECU (update) με το να βαλεις προγραμμα ειναι το ιδιο?τωρα μπερδευτηκα... |
Καμια απολυτως σχεση....οταν περνας ενα update απο το εργοστασιο οι περισσοτεροι χαρτες μενουν ιδιοι απλα αλλαζουν μερικα πραγματακια πολυ μικρα οπως ειπε και ο Τασος τα οποια κρινει η εταιρεια οτι χρειζουν βελτιωσης....οταν αλλαζεις το προγγραμα γινονται μεγαλυτερα χειρουργεια.....εγω που περασα ενα update μια φορα δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα στις επιδοσεις απλα εβγαλαν το σκασμο κατι πειρακια που ακουγα στισ χαμηλες στροφες.....
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΑΣΙ ΜΜΜΜΜΕ ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΑΣΙ ΔΔΔΔΔΔΔΙΑΦΕΡΕΙ....ΕΕΕΕΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΦΦΦΦΦΑΣΣΣΣΣΣΗ!!!!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 19:25:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμενα παντως μου ειχαν πει να κανω με την μια Chip Tuning και οχι Update.Ο λογος ηταν ακριβως οτι δεν θα κερδιζα τιποτα σε δυναμη σε σχεση με το προγραμμα ενος βελτιωτη.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tirokomos (Να μας γραφεις...) Τρελλαμένο μέλος

peugeot 307 1.4 (16v) xs
Ένταξη: 07 Μάρ 2005 Δημοσιεύσεις: 668 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 19:50:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
brz20 έγραψε: | Εμενα παντως μου ειχαν πει να κανω με την μια Chip Tuning και οχι Update.Ο λογος ηταν ακριβως οτι δεν θα κερδιζα τιποτα σε δυναμη σε σχεση με το προγραμμα ενος βελτιωτη. |
Tο update απλα βοηθαει στην πιο σωστη και πολιτισμενη κατα την αποψια της εταιρειας λειτουργια του κινητηρα...δεν εχει καμια σχεση με το "δυναμωμα" να το πω μπακαλικα αυτου......
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΑΣΙ ΜΜΜΜΜΕ ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΑΣΙ ΔΔΔΔΔΔΔΙΑΦΕΡΕΙ....ΕΕΕΕΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΦΦΦΦΦΑΣΣΣΣΣΣΗ!!!!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tsosmoulis (μητσάκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 rallye x 2
Ένταξη: 03 Ιούν 2004 Δημοσιεύσεις: 1747 Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Φεβ 2006, 20:21:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
συμφωνω απολυτα μαζι σου ρε τυρεμπορα και για αυτο μπερδευτηκα με το post του brz20.μην λεμε οτι να ναι στο παιδι. και αποτι καταλαβα ο τασος για update του μιλησε.οχι για chip tuning...
brz20 έγραψε: | Εμενα παντως μου ειχαν πει να κανω με την μια Chip Tuning και οχι Update.Ο λογος ηταν ακριβως οτι δεν θα κερδιζα τιποτα σε δυναμη σε σχεση με το προγραμμα ενος βελτιωτη. |
brz20 έγραψε: |
Κοινος να επαναπρογραμματισεις τον εγκεφαλο.Εγω παντως ειδα μεγαλη διαφορα μετα το προγραμμα που του εβαλα.Το καταλαβα σε μια ανηφορα που με 2α δεν τραβουσε και τωρα παει τελεια χωρις να ζοριζετε. |
οποτε αυτο το statement ειναι λανθασμενο 
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Φεβ 2006, 21:26:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι παιδια εχετε δικαιο.Μπερδεψα τα λογια του Τασου που νομιζα οτι μιλα για προγραμμα που δυναμωνει(αλλαζει χαρτες και τα λοιπα) μεσα απο την Peugeot.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|