PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Κοινό δίπλωμα για τους Ευρωπαίους...

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Μάρ 2006, 09:57:54    Θέμα δημοσίευσης: Κοινό δίπλωμα για τους Ευρωπαίους... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Την απόφασή της για υιοθέτηση νέας ενιαίας μορφής διπλωμάτων οδήγησης σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το νέο δίπλωμα οδήγησης θα είναι πλαστικοποιημένο, με τη μορφή και το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, και θα αντικαθίσταται κάθε 10 ή 15 χρόνια.
Κάθε δίπλωμα θα φέρει φωτογραφία του οδηγού, ενώ σε κάποιες χώρες θα συμπεριλαμβάνουν και μικροτσιπ με προσωπικά στοιχεία του οδηγού. Βασικός στόχος της Κομισιόν είναι να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα πλαστογραφίας.
Ταυτόχρονα, η Ε.Ε εξετάζει και την περίπτωση διπλώματα οδήγησης μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού να δίνονται σε νέους μεγαλύτερους των 24 ετών ή και σε όσους τα δύο προηγούμενα χρόνια οδηγούσαν μηχανές μικρότερου κυβισμού.

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Μάρ 2006, 11:51:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραιο το νεο.Καθε 10 με 15 χρονια θα ξαναπερνουμε εξετασεις?Το ξερατε οτι μονο το αλβανικο διπλωμα δεν ειναι διεθνη?Σορρυ για το off topic.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Μάρ 2006, 17:37:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετά από δύο χρόνια διαπραγμάτευσης το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών των 25 κατέληξε χθες σε πολιτική συμφωνία για τη δημιουργία μιας ενιαίας ευρωπαϊκής άδειας οδήγησης. Για την έκδοσή της προβλέπεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δεν προβλέπεται, όμως, κοινή διαδικασία.

Η κοινοτική οδηγία για την ενιαία ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τα κράτη-μέλη στο τέλος του 2006. Μέχρι το 2012 -το αργότερο- όλες οι νέες άδειες οδήγησης θα εκδίδονται με τη νέα μορφή που θα προβλέπει η κοινοτική οδηγία. Για τις παλιές άδειες οδήγησης, τα κράτη-μέλη θα έχουν μια μεταβατική περίοδο 26 ετών για να τις αντικαταστήσουν. Ολες οι παλιές άδειες, δηλαδή, θα πρέπει να αντικατασταθούν ώς το 2032 από την ενιαία ευρωπαϊκή άδεια.

Μέσα στα 26 χρόνια της μεταβατικής περιόδου προβλέπεται να έχουν αντικατασταθεί 110 διαφορετικοί τύποι αδειών οδήγησης που ισχύουν σήμερα στην Ε.Ε. Η ενιαία ευρωπαϊκή άδεια θα έχει τη μορφή πλαστικής πιστωτικής κάρτας. Στην κάρτα, για όσα κράτη-μέλη θέλουν, θα μπορεί να ενσωματωθεί και ένα μικροτσίπ -πλακίδια ολοκληρωμένου κυκλώματος στην ελληνική- με τα στοιχεία του οδηγού και σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Για τη διαδικασία της έκδοσης της κάρτας οδήγησης δεν προβλέπονται κοινοί κανόνες. Αρμόδια είναι τα κράτη-μέλη.

Για όλα τα κράτη-μέλη, όμως, προβλέπεται η ανανέωση της ενιαίας κάρτας οδήγησης. Η οδηγία θα προβλέπει να γίνεται η ανανέωση κάθε 10 χρόνια με τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να την παρατείνουν στα 15 χρόνια. Με την ανανέωση προβλέπεται να επικαιροποιούνται τα στοιχεία του οδηγού, που μπορεί να έχουν αλλάξει. Η ιατρική εξέταση δεν είναι υποχρεωτική. Οσα κράτη-μέλη όμως θέλουν θα μπορούν να υποβάλλουν τους οδηγούς σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Η κοινοτική οδηγία για την ενιαία άδεια οδήγησης προβλέπεται να αλλάξει και τις άδειες οδήγησης μοτοσικλέτας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να διαφοροποιηθούν οι άδειες οδήγησης ανάλογα με τον κυβισμό της μοτοσικλέτας. Τις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού θα μπορούν να οδηγούν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 24ο έτος. Οι ηλικίας κάτω των 24 ετών θα έχουν άδεια οδήγησης για μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού. Θα μπορούν, όμως, να έχουν άδεια οδήγησης μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτας αν μπορούν να αποδείξουν ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια οδηγούσαν μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/03/2006[/img]

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
bakclima (ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 2.0 (16V) RC (2004) Α7

Ένταξη: 30 Δεκ 2003
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Απρ 2006, 14:43:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ωραια γιατι εχει αρχισει να λιωνει το διπλωμα μου Laughing Laughing Laughing

DBH ENERGY SOLUTIONS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης