Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

 Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 29 Μάρ 2006, 09:57:54 Θέμα δημοσίευσης: Κοινό δίπλωμα για τους Ευρωπαίους... |
|
|
Την απόφασή της για υιοθέτηση νέας ενιαίας μορφής διπλωμάτων οδήγησης σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το νέο δίπλωμα οδήγησης θα είναι πλαστικοποιημένο, με τη μορφή και το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, και θα αντικαθίσταται κάθε 10 ή 15 χρόνια.
Κάθε δίπλωμα θα φέρει φωτογραφία του οδηγού, ενώ σε κάποιες χώρες θα συμπεριλαμβάνουν και μικροτσιπ με προσωπικά στοιχεία του οδηγού. Βασικός στόχος της Κομισιόν είναι να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα πλαστογραφίας.
Ταυτόχρονα, η Ε.Ε εξετάζει και την περίπτωση διπλώματα οδήγησης μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού να δίνονται σε νέους μεγαλύτερους των 24 ετών ή και σε όσους τα δύο προηγούμενα χρόνια οδηγούσαν μηχανές μικρότερου κυβισμού.
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
brz20 (Κωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

 Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)
Ένταξη: 04 Οκτ 2005 Δημοσιεύσεις: 4519 Τόπος: Τρικαλα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 29 Μάρ 2006, 11:51:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ωραιο το νεο.Καθε 10 με 15 χρονια θα ξαναπερνουμε εξετασεις?Το ξερατε οτι μονο το αλβανικο διπλωμα δεν ειναι διεθνη?Σορρυ για το off topic.
The Ubuntu it's a way of life. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

 Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Μάρ 2006, 17:37:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μετά από δύο χρόνια διαπραγμάτευσης το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών των 25 κατέληξε χθες σε πολιτική συμφωνία για τη δημιουργία μιας ενιαίας ευρωπαϊκής άδειας οδήγησης. Για την έκδοσή της προβλέπεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δεν προβλέπεται, όμως, κοινή διαδικασία.
Η κοινοτική οδηγία για την ενιαία ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τα κράτη-μέλη στο τέλος του 2006. Μέχρι το 2012 -το αργότερο- όλες οι νέες άδειες οδήγησης θα εκδίδονται με τη νέα μορφή που θα προβλέπει η κοινοτική οδηγία. Για τις παλιές άδειες οδήγησης, τα κράτη-μέλη θα έχουν μια μεταβατική περίοδο 26 ετών για να τις αντικαταστήσουν. Ολες οι παλιές άδειες, δηλαδή, θα πρέπει να αντικατασταθούν ώς το 2032 από την ενιαία ευρωπαϊκή άδεια.
Μέσα στα 26 χρόνια της μεταβατικής περιόδου προβλέπεται να έχουν αντικατασταθεί 110 διαφορετικοί τύποι αδειών οδήγησης που ισχύουν σήμερα στην Ε.Ε. Η ενιαία ευρωπαϊκή άδεια θα έχει τη μορφή πλαστικής πιστωτικής κάρτας. Στην κάρτα, για όσα κράτη-μέλη θέλουν, θα μπορεί να ενσωματωθεί και ένα μικροτσίπ -πλακίδια ολοκληρωμένου κυκλώματος στην ελληνική- με τα στοιχεία του οδηγού και σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Για τη διαδικασία της έκδοσης της κάρτας οδήγησης δεν προβλέπονται κοινοί κανόνες. Αρμόδια είναι τα κράτη-μέλη.
Για όλα τα κράτη-μέλη, όμως, προβλέπεται η ανανέωση της ενιαίας κάρτας οδήγησης. Η οδηγία θα προβλέπει να γίνεται η ανανέωση κάθε 10 χρόνια με τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να την παρατείνουν στα 15 χρόνια. Με την ανανέωση προβλέπεται να επικαιροποιούνται τα στοιχεία του οδηγού, που μπορεί να έχουν αλλάξει. Η ιατρική εξέταση δεν είναι υποχρεωτική. Οσα κράτη-μέλη όμως θέλουν θα μπορούν να υποβάλλουν τους οδηγούς σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
Η κοινοτική οδηγία για την ενιαία άδεια οδήγησης προβλέπεται να αλλάξει και τις άδειες οδήγησης μοτοσικλέτας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να διαφοροποιηθούν οι άδειες οδήγησης ανάλογα με τον κυβισμό της μοτοσικλέτας. Τις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού θα μπορούν να οδηγούν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 24ο έτος. Οι ηλικίας κάτω των 24 ετών θα έχουν άδεια οδήγησης για μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού. Θα μπορούν, όμως, να έχουν άδεια οδήγησης μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτας αν μπορούν να αποδείξουν ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια οδηγούσαν μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/03/2006[/img]
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
bakclima (ΓΕΩΡΓΙΟΣ) Έχω ξεφύγει !!!

 PEUGEOT 206 2.0 (16V) RC (2004) Α7
Ένταξη: 30 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 1084 Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Απρ 2006, 14:43:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ωραια γιατι εχει αρχισει να λιωνει το διπλωμα μου 
DBH ENERGY SOLUTIONS |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|