Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
manjokos (Κώστας) Νέος χρήστης

Peugeot 207 gt 09'
Ένταξη: 27 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 93 Τόπος: athens
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 03:05:44 Θέμα δημοσίευσης: 207 - Ηχος τουρμπινας σε 1.6THP |
|
|
καλησπερα σε ολους.εδω και 2 βδομαδες ειμαι κατοχος ενος 207 gt και μολις ξεπερασα τα 1000 km. αν και νωρις σιγα σιγα αρχιζω να το παταω δλδ μεχρι 4000 rpm. το θεμα μου ειναι οτι αν ειχα κανει βολτα με ενος φιλου μου η τουρπινα δεν ακουγοταν τοσο εντονα ουτε στο φουσκωμα της ουτε οταν ξεφουσκωνε σε αντιθεση με την δικη μου που σφυριζει σαν τρελη....επιπλεον εχω την εντυπωση οτι μετα την αλλαγη σε 3η και πανω το αμαξι παει σαν ατμοσφαιρικο 1.6 δλδ με καθολου ροπη...καμια σκεψη??  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 gt 09'
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 10:02:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κανεις ρε παιδια>>  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
peugeotναύτης21 (Αλέξανδρος) Μέλος

207 RALLYE 1.6T
Ένταξη: 28 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 114 Τόπος: περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 10:28:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η τουρμπίνα στο ''φουσκωμά'' της ακούγεται ελάχιστα(γιατί είναι μικρή) και μόνο στις χαμηλές στροφές,όταν ''ξεφουσκώνει''΄αυτό που ακούγεται είναι η σκάστρα(σα ξεφύσιμα).Όσον αφορα το οτι το gt σου ''πέφτει'' στη 3η,έχεις κάνει λίγα χλμ και το μοτέρ είναι ακόμα ''κλειστό''..... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 gt 09'
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 12:43:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μολις γυρισα απο το συνεργειο... πηγα βολτα με ενα μηχανικο και συμφωνησε μαζι μου οτι η τουρμινα σφυριζει υπερβολικα....για να γινω ποιο κατανοητος παταγαμε με 5η απο τα 100 και εκανε λες και ειχε 2 ο ηχος...μου ειπε οτι δεν ξερει τι ειναι και θα στειλει μηνυμα στα κεντρικα μηπως εχουν αντιμετωπισει το ιδιο περιστατικο σε αλλο αμαξι.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 13:09:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλά, δεν έλεγξε το μηχανοστάσιο; Δεν έβαλε το αμάξι στο διαγνωστικό; Μήπως από κάπου χάνεις πίεση;
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 gt 09'
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 13:22:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
οχι το μονο που εκανε ηταν να κοιταξε τα κολαρα αλλα μ@λ@κιες....εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος κατι παρομοιο?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
surgeon (surgeon) Μέλος

peugeot 207 rallye
Ένταξη: 10 Ιαν 2009 Δημοσιεύσεις: 166 Τόπος: glyfada
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 14:05:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Υπαρχουν ποιο ειδικοι εδω αλλα τσεκαρε την σκαστρα ειδικα στη βασητης.
We cannot save them all. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 gt 09'
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 23:02:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μου εχει κολλησει τρελα ι ιδεα οτι ειναι η σκαστρα λογο ηχου..., πως μπορω να την τσεκαρω?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
fynos (John) Τμήμα Συνεργασιών

Peugeot GT Q2
Ένταξη: 18 Νοέ 2004 Δημοσιεύσεις: 2574 Τόπος: Β.Π.
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάρ 2009, 08:23:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στο foroum γράφονται σχεδόν τα πάντα για το αυτοκίνητο σου . . για ρίξε ένα ξεφύλλισμα και μετά ρωτάς !
e-tuners |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
stefplak Νέος χρήστης

Ένταξη: 29 Ιούν 2009 Δημοσιεύσεις: 51
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Φεβ 2010, 17:16:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδια θα ηθελα να ρωτησω τους γνωστες πανω στο θεμα της τουρμπινας.Καποιοι μου ειπαν πως οταν ειναι να σβησω το αμαξι πρεπει να το αφησω για λιγα λεπτα ανοιχτο ωστε να κρυωνει η τουρμινα και μετα να το κλεινω.Ισχυει κατι τετοιο;Συγγνωμη εαν ειναι ηλιθια η ερωτηση αλλα ειμαι τελειος ασχετος πανω στο θεμα.Ευχαριστω |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
xalkiadakhs 207gt (xristoforos) Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 26 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 645
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Φεβ 2010, 20:33:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
fynos έγραψε: | Στο foroum γράφονται σχεδόν τα πάντα για το αυτοκίνητο σου . . ..
e-tuners |
+1

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Φεβ 2010, 20:51:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
stefplak έγραψε: | Παιδια θα ηθελα να ρωτησω τους γνωστες πανω στο θεμα της τουρμπινας.Καποιοι μου ειπαν πως οταν ειναι να σβησω το αμαξι πρεπει να το αφησω για λιγα λεπτα ανοιχτο ωστε να κρυωνει η τουρμινα και μετα να το κλεινω.Ισχυει κατι τετοιο;Συγγνωμη εαν ειναι ηλιθια η ερωτηση αλλα ειμαι τελειος ασχετος πανω στο θεμα.Ευχαριστω |
Το σίγουρο είναι πως όταν σταματήσεις δεν σβήνεις με τη μια ώστε να προλάβει να σταματήσει η τουρμπίνα να περιστρέφεται πριν διακοπεί εντελώς η παροχή λαδιού. Μισό με ένα λεπτό αρκούν.
Από κει και πέρα, αν το έπινες πριν σταματήσεις, καλό είναι να περιμένεις μερικά λεπτά ακόμα να πέσουν οι θερμοκρασίες.
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Paylos_207T (Paylos) Νέος χρήστης

Peugeot 207 T 1.6 (16V) Rallye (2008)&am
Ένταξη: 01 Δεκ 2009 Δημοσιεύσεις: 80 Τόπος: ΕΔΕΣΣΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 24 Φεβ 2010, 23:31:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βαλε προγραμμα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
stefplak Νέος χρήστης

Ένταξη: 29 Ιούν 2009 Δημοσιεύσεις: 51
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Φεβ 2010, 17:23:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευχαριστω παιδια να ειστε καλα.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
rallaki-1 (Μike) Φανατικό μέλος

207 Rallyeee..
Ένταξη: 19 Απρ 2010 Δημοσιεύσεις: 398 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιούλ 2010, 16:21:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
stefplak έγραψε: | Παιδια θα ηθελα να ρωτησω τους γνωστες πανω στο θεμα της τουρμπινας.Καποιοι μου ειπαν πως οταν ειναι να σβησω το αμαξι πρεπει να το αφησω για λιγα λεπτα ανοιχτο ωστε να κρυωνει η τουρμινα και μετα να το κλεινω.Ισχυει κατι τετοιο;Συγγνωμη εαν ειναι ηλιθια η ερωτηση αλλα ειμαι τελειος ασχετος πανω στο θεμα.Ευχαριστω |
Το καλύτερο είναι να κάνεις μια χαλαρή βόλτα πρίν σταματήσεις! Αλλά αν δεν έχεις κάνει και το έχεις ζορίσει πρίν το αυτοκίνητο τότε ΝΑΙ να το αφήνεις λίγο στο ρελαντι για να κρυώσει..
Peugeotναυτης..
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιούλ 2010, 16:31:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
drdino έγραψε: | .
Από κει και πέρα, αν το έπινες πριν σταματήσεις, καλό είναι να περιμένεις μερικά λεπτά ακόμα να πέσουν οι θερμοκρασίες. |
αν το πινεις καλυτερα να κανεις ενα χαλαρο τσουλιμα ...γιατι αν το καιες τερμα μπορει να περιμενεις κ 15 λεπτα ρελαντι να κρυωσει...γι αυτο 5 λεπτα πριν σταματησεις καλο ειναι να πηγαινεις κυρια....ο αερας κανει πολυ καλυτερη δουλεια απο το να περιμενεις ρελαντι
*μην ξεχναμε το πιο βασικο...κυρια το γκαζι μεχρι να ζεσταθει...αυτο το μοτερ τουρμπιζει για πλακα...κατι που δε θα του αρεσει οταν ειναι κρυα τα λαδια |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alexandros 207 Rallye (alexandros.K) Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye
Ένταξη: 23 Δεκ 2009 Δημοσιεύσεις: 1353 Τόπος: Ιωαννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιούλ 2010, 10:30:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παιδια ωραια τα λετε ετσι ειναι
ζεσταμα και κρυωμα.....
Αλλα ειναι πολυ σπασιμο
ειδικα το ζεσταμα...
εκει που θες να το πλακωσεις,κρατιεσαι
και λες υπομονη.... σε 10 λεπτακια
ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΥΠΟΜΟΝΗ
KΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ilias207Rallye (Ilias) Φανατικό μέλος

2009 Peugeot 207 Le mans
Ένταξη: 03 Μάϊ 2009 Δημοσιεύσεις: 397 Τόπος: Θεσ/νικη
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιούλ 2010, 11:01:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οντως ειναι λιγο περιεργη αισθηση να θες να το πλακωσεις και η φωνη της λογικης να σου λεει ΟΧΙ!
Δοκιμασε να ορισεις ενα σημειο, στην καθημερινη σου διαδρομη, και πες οτι μεχρι να φτασω εκει πχ θα κανω αλλαγες πολυ χαμηλα.
Εγω τουλαχιστον ετσι το κανω. Μεχρι να βγω στον ανοιχτο δρομο, αλλαζω σχεδον ρελαντι. Απο κει και υστερα αναλογα την ορεξη ή αν υπαρξει κατι ενδιαφερον στο δρομο θα το πλακωσω. Βεβαια τωρα τελευταια το παω τελειως κυρια! 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alexandros 207 Rallye (alexandros.K) Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye
Ένταξη: 23 Δεκ 2009 Δημοσιεύσεις: 1353 Τόπος: Ιωαννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιούλ 2010, 12:04:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ilias207Rallye έγραψε: | Οντως ειναι λιγο περιεργη αισθηση να θες να το πλακωσεις και η φωνη της λογικης να σου λεει ΟΧΙ!
Δοκιμασε να ορισεις ενα σημειο, στην καθημερινη σου διαδρομη, και πες οτι μεχρι να φτασω εκει πχ θα κανω αλλαγες πολυ χαμηλα.
Εγω τουλαχιστον ετσι το κανω. Μεχρι να βγω στον ανοιχτο δρομο, αλλαζω σχεδον ρελαντι. Απο κει και υστερα αναλογα την ορεξη ή αν υπαρξει κατι ενδιαφερον στο δρομο θα το πλακωσω. Βεβαια τωρα τελευταια το παω τελειως κυρια!  |
η καθημερινη μου διαδρομη ειναι περιπου 7-8χμ το πρωι και αλλα τοσα το μεσημερι που γυρναω απο τη δουλεια.τα λαδια ζεσταινονται οταν το εχω παρκαρει ειδη
αλλα και αυτο που λες οτι αλλαζεις σχεδον ρελαντι νομιζω οτι ειναι πολυ χαμηλα.η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να αλλαζεις γυρω στις 2000-2500 το πολυ
και το παν ειναι να πατας προοδευτικα το γκαζι |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sotos 207Gt (Σωτηρης.... ...mobile repairman...) Έχω ξεφύγει !!!

207Gt 900hp by Αισωπος racing power...
Ένταξη: 16 Απρ 2007 Δημοσιεύσεις: 1056 Τόπος: Αργοστολι Κεφαλονια
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιούλ 2010, 13:34:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στο θεμα υπερβολικο σφυριγμα τσεκαρισε το κολλαρο εισαγωγης στην τουρμπινα γιατι υπαρχει και ενα θεμα σκισιματος.
Αν εχεις παθει αυτο θα ακους πολυ εντονα το στροφαρισμα(spool) της τουρμπινας και σε 3ες και 4ες οπως λες θα τραβαει πολυ ζεστο αερα απο το μηχανοστασιο με αποτελεσμα την πτωση της αποδοσης.
Επισης αλλο ενα κολλαρο που σκιζεται ειναι αυτο που ενωνει την τουρμπινα με το δοχειο helmoltz(πλαστικος ηχητικος πνιχτης μεταξυ τουρμπινας κουλερ)οποτε θα εχεις μαλλον προβλημα αφου απο εκει θα εχεις απωλεια πιεσης.
Τελος κοιτα μηπως απλα χρειαζεται μια αρχικοποιηση παραμετρων ωστε να δουλεψουν ολα οπως πρεπει και τελικα δεν ειναι μηχανολογικο το προβλημα σου..
Στις τρεις αυτοκτονιες η μια δωρο.....Ελλας στο μεγαλειο σου.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|