PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Ηχος τουρμπινας σε 1.6THP

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
manjokos (Κώστας)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 gt 09'

Ένταξη: 27 Φεβ 2009
Τόπος: athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 03:05:44    Θέμα δημοσίευσης: 207 - Ηχος τουρμπινας σε 1.6THP Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπερα σε ολους.εδω και 2 βδομαδες ειμαι κατοχος ενος 207 gt και μολις ξεπερασα τα 1000 km. αν και νωρις σιγα σιγα αρχιζω να το παταω δλδ μεχρι 4000 rpm. το θεμα μου ειναι οτι αν ειχα κανει βολτα με ενος φιλου μου η τουρπινα δεν ακουγοταν τοσο εντονα ουτε στο φουσκωμα της ουτε οταν ξεφουσκωνε σε αντιθεση με την δικη μου που σφυριζει σαν τρελη....επιπλεον εχω την εντυπωση οτι μετα την αλλαγη σε 3η και πανω το αμαξι παει σαν ατμοσφαιρικο 1.6 δλδ με καθολου ροπη...καμια σκεψη?? Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
manjokos (Κώστας)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 gt 09'

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 10:02:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κανεις ρε παιδια>> Embarassed
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
peugeotναύτης21 (Αλέξανδρος)
Μέλος
Μέλος

207 RALLYE 1.6T

Ένταξη: 28 Οκτ 2008
Τόπος: περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 10:28:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η τουρμπίνα στο ''φουσκωμά'' της ακούγεται ελάχιστα(γιατί είναι μικρή) και μόνο στις χαμηλές στροφές,όταν ''ξεφουσκώνει''΄αυτό που ακούγεται είναι η σκάστρα(σα ξεφύσιμα).Όσον αφορα το οτι το gt σου ''πέφτει'' στη 3η,έχεις κάνει λίγα χλμ και το μοτέρ είναι ακόμα ''κλειστό''.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
manjokos (Κώστας)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 gt 09'

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 12:43:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μολις γυρισα απο το συνεργειο... πηγα βολτα με ενα μηχανικο και συμφωνησε μαζι μου οτι η τουρμινα σφυριζει υπερβολικα....για να γινω ποιο κατανοητος παταγαμε με 5η απο τα 100 και εκανε λες και ειχε 2 ο ηχος...μου ειπε οτι δεν ξερει τι ειναι και θα στειλει μηνυμα στα κεντρικα μηπως εχουν αντιμετωπισει το ιδιο περιστατικο σε αλλο αμαξι....
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 13:09:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλά, δεν έλεγξε το μηχανοστάσιο; Δεν έβαλε το αμάξι στο διαγνωστικό; Μήπως από κάπου χάνεις πίεση;

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
manjokos (Κώστας)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 gt 09'

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 13:22:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οχι το μονο που εκανε ηταν να κοιταξε τα κολαρα αλλα μ@λ@κιες....εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος κατι παρομοιο??
Επιστροφή στην κορυφή
surgeon (surgeon)
Μέλος
Μέλος

peugeot 207 rallye

Ένταξη: 10 Ιαν 2009
Τόπος: glyfada

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 14:05:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπαρχουν ποιο ειδικοι εδω αλλα τσεκαρε την σκαστρα ειδικα στη βασητης.

We cannot save them all.
Επιστροφή στην κορυφή
manjokos (Κώστας)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 gt 09'

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάρ 2009, 23:02:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μου εχει κολλησει τρελα ι ιδεα οτι ειναι η σκαστρα λογο ηχου..., πως μπορω να την τσεκαρω??
Επιστροφή στην κορυφή
fynos (John)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

Peugeot GT Q2

Ένταξη: 18 Νοέ 2004
Τόπος: Β.Π.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Μάρ 2009, 08:23:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο foroum γράφονται σχεδόν τα πάντα για το αυτοκίνητο σου . . για ρίξε ένα ξεφύλλισμα και μετά ρωτάς !

e-tuners
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
stefplak 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 29 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 23 Φεβ 2010, 17:16:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδια θα ηθελα να ρωτησω τους γνωστες πανω στο θεμα της τουρμπινας.Καποιοι μου ειπαν πως οταν ειναι να σβησω το αμαξι πρεπει να το αφησω για λιγα λεπτα ανοιχτο ωστε να κρυωνει η τουρμινα και μετα να το κλεινω.Ισχυει κατι τετοιο;Συγγνωμη εαν ειναι ηλιθια η ερωτηση αλλα ειμαι τελειος ασχετος πανω στο θεμα.Ευχαριστω
Επιστροφή στην κορυφή
xalkiadakhs 207gt (xristoforos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 26 Οκτ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 23 Φεβ 2010, 20:33:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

fynos έγραψε:
Στο foroum γράφονται σχεδόν τα πάντα για το αυτοκίνητο σου . . ..

e-tuners

+1
Wink Wink Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 23 Φεβ 2010, 20:51:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

stefplak έγραψε:
Παιδια θα ηθελα να ρωτησω τους γνωστες πανω στο θεμα της τουρμπινας.Καποιοι μου ειπαν πως οταν ειναι να σβησω το αμαξι πρεπει να το αφησω για λιγα λεπτα ανοιχτο ωστε να κρυωνει η τουρμινα και μετα να το κλεινω.Ισχυει κατι τετοιο;Συγγνωμη εαν ειναι ηλιθια η ερωτηση αλλα ειμαι τελειος ασχετος πανω στο θεμα.Ευχαριστω

Το σίγουρο είναι πως όταν σταματήσεις δεν σβήνεις με τη μια ώστε να προλάβει να σταματήσει η τουρμπίνα να περιστρέφεται πριν διακοπεί εντελώς η παροχή λαδιού. Μισό με ένα λεπτό αρκούν.

Από κει και πέρα, αν το έπινες πριν σταματήσεις, καλό είναι να περιμένεις μερικά λεπτά ακόμα να πέσουν οι θερμοκρασίες.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Paylos_207T (Paylos)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 T 1.6 (16V) Rallye (2008)&am

Ένταξη: 01 Δεκ 2009
Τόπος: ΕΔΕΣΣΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Φεβ 2010, 23:31:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

βαλε προγραμμα
Επιστροφή στην κορυφή
stefplak 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 29 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Φεβ 2010, 17:23:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστω παιδια να ειστε καλα....
Επιστροφή στην κορυφή
rallaki-1 (Μike)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallyeee..

Ένταξη: 19 Απρ 2010
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιούλ 2010, 16:21:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

stefplak έγραψε:

Το καλύτερο είναι να κάνεις μια χαλαρή βόλτα πρίν σταματήσεις! Αλλά αν δεν έχεις κάνει και το έχεις ζορίσει πρίν το αυτοκίνητο τότε ΝΑΙ να το αφήνεις λίγο στο ρελαντι για να κρυώσει..

Peugeotναυτης..
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιούλ 2010, 16:31:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

drdino έγραψε:
.

Από κει και πέρα, αν το έπινες πριν σταματήσεις, καλό είναι να περιμένεις μερικά λεπτά ακόμα να πέσουν οι θερμοκρασίες.

αν το πινεις καλυτερα να κανεις ενα χαλαρο τσουλιμα ...γιατι αν το καιες τερμα μπορει να περιμενεις κ 15 λεπτα ρελαντι να κρυωσει...γι αυτο 5 λεπτα πριν σταματησεις καλο ειναι να πηγαινεις κυρια....ο αερας κανει πολυ καλυτερη δουλεια απο το να περιμενεις ρελαντι

*μην ξεχναμε το πιο βασικο...κυρια το γκαζι μεχρι να ζεσταθει...αυτο το μοτερ τουρμπιζει για πλακα...κατι που δε θα του αρεσει οταν ειναι κρυα τα λαδια
Επιστροφή στην κορυφή
alexandros 207 Rallye (alexandros.K)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

Ένταξη: 23 Δεκ 2009
Τόπος: Ιωαννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιούλ 2010, 10:30:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παιδια ωραια τα λετε ετσι ειναι
ζεσταμα και κρυωμα..... Very happy

Αλλα ειναι πολυ σπασιμο Twisted evil Evil

ειδικα το ζεσταμα...
εκει που θες να το πλακωσεις,κρατιεσαι Evil
και λες υπομονη.... σε 10 λεπτακια

ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΥΠΟΜΟΝΗ Question Question
KΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Επιστροφή στην κορυφή
Ilias207Rallye (Ilias)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

2009 Peugeot 207 Le mans

Ένταξη: 03 Μάϊ 2009
Τόπος: Θεσ/νικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιούλ 2010, 11:01:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οντως ειναι λιγο περιεργη αισθηση να θες να το πλακωσεις και η φωνη της λογικης να σου λεει ΟΧΙ!
Δοκιμασε να ορισεις ενα σημειο, στην καθημερινη σου διαδρομη, και πες οτι μεχρι να φτασω εκει πχ θα κανω αλλαγες πολυ χαμηλα.
Εγω τουλαχιστον ετσι το κανω. Μεχρι να βγω στον ανοιχτο δρομο, αλλαζω σχεδον ρελαντι. Απο κει και υστερα αναλογα την ορεξη ή αν υπαρξει κατι ενδιαφερον στο δρομο θα το πλακωσω. Βεβαια τωρα τελευταια το παω τελειως κυρια! Laughing

Επιστροφή στην κορυφή
alexandros 207 Rallye (alexandros.K)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

Ένταξη: 23 Δεκ 2009
Τόπος: Ιωαννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιούλ 2010, 12:04:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ilias207Rallye έγραψε:
Οντως ειναι λιγο περιεργη αισθηση να θες να το πλακωσεις και η φωνη της λογικης να σου λεει ΟΧΙ!
Δοκιμασε να ορισεις ενα σημειο, στην καθημερινη σου διαδρομη, και πες οτι μεχρι να φτασω εκει πχ θα κανω αλλαγες πολυ χαμηλα.
Εγω τουλαχιστον ετσι το κανω. Μεχρι να βγω στον ανοιχτο δρομο, αλλαζω σχεδον ρελαντι. Απο κει και υστερα αναλογα την ορεξη ή αν υπαρξει κατι ενδιαφερον στο δρομο θα το πλακωσω. Βεβαια τωρα τελευταια το παω τελειως κυρια! Laughing

η καθημερινη μου διαδρομη ειναι περιπου 7-8χμ το πρωι και αλλα τοσα το μεσημερι που γυρναω απο τη δουλεια.τα λαδια ζεσταινονται οταν το εχω παρκαρει ειδη Exclamation Evil
αλλα και αυτο που λες οτι αλλαζεις σχεδον ρελαντι νομιζω οτι ειναι πολυ χαμηλα.η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να αλλαζεις γυρω στις 2000-2500 το πολυ
και το παν ειναι να πατας προοδευτικα το γκαζι
Επιστροφή στην κορυφή
sotos 207Gt (Σωτηρης.... ...mobile repairman...)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207Gt 900hp by Αισωπος racing power...

Ένταξη: 16 Απρ 2007
Τόπος: Αργοστολι Κεφαλονια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιούλ 2010, 13:34:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο θεμα υπερβολικο σφυριγμα τσεκαρισε το κολλαρο εισαγωγης στην τουρμπινα γιατι υπαρχει και ενα θεμα σκισιματος.
Αν εχεις παθει αυτο θα ακους πολυ εντονα το στροφαρισμα(spool) της τουρμπινας και σε 3ες και 4ες οπως λες θα τραβαει πολυ ζεστο αερα απο το μηχανοστασιο με αποτελεσμα την πτωση της αποδοσης.
Επισης αλλο ενα κολλαρο που σκιζεται ειναι αυτο που ενωνει την τουρμπινα με το δοχειο helmoltz(πλαστικος ηχητικος πνιχτης μεταξυ τουρμπινας κουλερ)οποτε θα εχεις μαλλον προβλημα αφου απο εκει θα εχεις απωλεια πιεσης.
Τελος κοιτα μηπως απλα χρειαζεται μια αρχικοποιηση παραμετρων ωστε να δουλεψουν ολα οπως πρεπει και τελικα δεν ειναι μηχανολογικο το προβλημα σου..

Στις τρεις αυτοκτονιες η μια δωρο.....Ελλας στο μεγαλειο σου....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης