PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Ηλεκτρονικό Γκάζι ή όχι ?

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ivang (Βαγγέλης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.6 16V

Ένταξη: 15 Νοέ 2002
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Φεβ 2004, 14:01:32    Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ηλεκτρονικό Γκάζι ή όχι ? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετά από τις τελευταίες εκτεταμένες διάφορες συζητήσεις περί τούτου και με αφορμή το παρακάτω άρθρο σε ξένο site http://206gti.net/throttle-cable/ χθές που έπλενα το αυτοκίνητο έριξα μια ματιά και είδα ότι το δικό μου γκάζι είναι σαν αυτό του άρθρου, με ντίζα !!!
Ερώτηση, το ηλεκτρονικό γκάζι έχει καθόλου ντίζα ή όχι ? έχω μπερδευτεί διότι το δικό μου είναι μοντέλο 2002 με multiplex και θεωρητικά έχει ηλεκτρονικό !!!

Question Question Question Question

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Φεβ 2004, 16:31:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στην οψη το ηλεκτρονικο γκαζι δεν διαφερει απο το "κανονικο"!!! Και τα δυο εχουν ντιζα!!! Παρατηρησε ομως κατι...βαλτο μπροστα και "πατα" γκαζι απο το χωρο του κινητηρα!!! Θα διαπιστωσεις οτι δεν ανεβαζει στροφες...Αν δεν δωσει εντολη το πενταλ δεν γινεται τιποτα, εξου και η υστερηση αποκρισης του εν λογω γκαζιου!!! Το γκαζι δεν τραβαει απευθειας τη ντιζα, αλλα στελνει εντολη!!! Welcome to the MATRIX world!!!

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Ivang (Βαγγέλης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.6 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Φεβ 2004, 23:06:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

netblaster έγραψε:
Στην οψη το ηλεκτρονικο γκαζι δεν διαφερει απο το "κανονικο"!!! Και τα δυο εχουν ντιζα!!! Παρατηρησε ομως κατι...βαλτο μπροστα και "πατα" γκαζι απο το χωρο του κινητηρα!!! Θα διαπιστωσεις οτι δεν ανεβαζει στροφες...

Τι εννοείς από τον χώρο του κινητήρα ?

Επιστροφή στην κορυφή
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Φεβ 2004, 23:45:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εκεινο το μαραφετι που καταληγει το συρματοσχοινο "πιεζεται"!!! Δοκιμασε να το πιεσεις προς μια κατευθυνση και τηα καταλαβεις!!! Αν δεν καταλαβαινεις τι εννοω, βαλε καποιον να παταει γκαζι απο μεσα και παρατηρησε την κινιση που κανει εκεινο το πραγμα!!! Μετα δοκιμασε να το κανεις με το χερι και θα καταλαβεις...
Ελπιζω να βοηθησα!!! Wink

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Ivang (Βαγγέλης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.6 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Φεβ 2004, 00:11:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

netblaster έγραψε:
Εκεινο το μαραφετι που καταληγει το συρματοσχοινο "πιεζεται"!!! Δοκιμασε να το πιεσεις προς μια κατευθυνση και τηα καταλαβεις!!! Αν δεν καταλαβαινεις τι εννοω, βαλε καποιον να παταει γκαζι απο μεσα και παρατηρησε την κινιση που κανει εκεινο το πραγμα!!! Μετα δοκιμασε να το κανεις με το χερι και θα καταλαβεις...
Ελπιζω να βοηθησα!!! Wink

Κι όμως αυτό το μαραφέτι που γυρνάει με τη ντίζα το γύρισα από έξω και ο κινητήρας ανεβάζει στροφές χωρίς να πατάω το πεντάλ !!!

Άρα έχω ηλεκτρονικό γκάζι ? ? ?

Επιστροφή στην κορυφή
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Φεβ 2004, 00:27:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Tωρα μπερδευτηκα κιεγω!!! Για να πω την αληθεια δεν εχω δει πως λειτουργει το ηλεκτρικο της πεζο!!! Αλλα σε οσα τουτου (VW, Seat,BMW...) εχω κανει αυτο που σου ειπα δεν δουλευει απο το χωρο του κινητηρα!!! Παντως οτι εχεις ηλεκτρονικο γκαζι το εχεις!!!

Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Φεβ 2004, 18:43:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και το ηλεκτρικό και το μηχανικό γκάζι έχουν ντίζα. To ηλεκτρικό γκάζι διαφέρει με το μηχανικό στο εξής:

Στο Μηχανικό γκάζι η ντίζα είναι συνδεδεμένη απ'ευθείας με το κλαπέτο της πεταλούδας έτσι ώστε όταν την γυρνάς να ανοίγει. Εκπαιδευτικά αναφέρω ότι όταν λοιπόν ανοίγει η πεταλούδα, πίσω της υπάρχει ένα ποτενσιόμετρο το οποίο "διαβάζει" πόσες μοίρες έχει ανοίξει η πεταλούδα και στέλνει σήμα στον εγκέφαλο για να δώσει ανάλογο καύσιμο.

Στο Ηλεκτρικό γκάζι η ντίζα είναι συνδεδεμένη με ένα αισθητήρα γκαζιού. Αυτός εντοπίζεται στα 206 στο "καθρέπτη" του αυτοκινήτου πίσω δηλαδή από την μπαταρία. Πατώντας λοιπόν εμείς το γκάζι (ή γυρνώντας τον αισθητήρα αυτό) τότε στέλνει σήμα στον εγκέφαλο και ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την ταχύτητα του αυτοκινήτου, τις στροφές και όλες τις παραμέτρους και ανοίγει σταδιακά την ηλεκτρική πεταλούδα μέχρι την επιθυμητή μας θέση.

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ivang (Βαγγέλης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.6 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Φεβ 2004, 21:32:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τάσο, thanks !! Τελικά ηλεκτρονικό γκάζι έχω, απλά μπερδεύτηκα με την ντίζα ...

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Επιστροφή στην κορυφή
Ydwr (Πανος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)

Ένταξη: 28 Ιαν 2004
Τόπος: Πεντελη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Φεβ 2004, 10:33:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδη και εγω ηλ. γκαζι εχω και εχει αρχισει να μου την βιδωνει λιγο, απο οτι γνωριζω μπορει να αλλαχτει.Αλλα με τι κοστος αραγε?

Σιγουρα οσον αφορα την οικονομια καυσιμου, συμβαλλει αρκετα και η αποκριση του δεν ειναι τοσο χαλια οσο σε αλλα τουτου που εχω οδηγησει, αλλα ειναι ορισμενες φορες που η αργη αποκριση του σε συνδιασμο με το τραβηγμα του κινητηρα στης χαμηλομεσαιες σε "κρεμαει".

Μετα την αλλαγη χρειαζεται να επαναπρογραμματιστει ο εγκεφαλος ή ειναι plug and play?

Συγγνωμη αν ρωταω κατι που ισως εχει απαντηθει χιλιαδες φορες. Embarassed

Πανω κατω,μπρος πισω και πλαγιως
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης