PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Πρόβλημα με την γεωμετρία ή κάτι άλλο?

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ntinos 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER

Ένταξη: 14 Φεβ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 02:37:22    Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με την γεωμετρία ή κάτι άλλο? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υστερα απο 4 μηνες ευχαριστης συμβιωσης με τον saxoura που αγορασα δινοντας το 106 για να ικανοποιησω καλιτερα τις στριφτερες ανησυχιες μου (και για αλλους λογους) εχω παρατηρησει το εξης.
Το αμαξι δεν τραβαει σε ισιο δρομο καθολου οπως επισης και στο φρεναρισμα.Ομως οταν κινουμαι σε δρομο με κλιση το τιμονι εχει μια ταση νακολουθει την κλιση θα ελεγα αρκετα σε βαθμο που απαιτει αισθητη διορθωση προς την αλλη κατευθηνση για να κινηθεις ευθεια.
Δηλαδη φτανω σε δρομο με αισθητη κλιση προς ταριστερα,για να κινηθω ευθεια το τιμονι απαιτει ενα κλικ προς τα δεξια η εστω γινεται βαρυτερο προς την μερια αυτη και θελει περισσοτερη δυναμη.
Σε ευθυγραμμιση μετα την τοποθετηση H&R και bilstein group N ειδα αρνητικο καμπερ 1.58 μοιρων.
Υποψιαζομαι οτι το καμπερ προκαλει αυτη την παρενεργια,αλλα ο φοβος των ιουδαιων οτι το αμαξι μπορει να εχει φαει καμια γερη και να μην το εχουνε ισιωσει σωστα με εχει στοιχειωσει.
Παντως κατα ταλλα το αμαξι εχει φοβερη αισθηση 'ενος κομματιου' και στριβει πραγματικα σαν τρενο.
Ισως να φταιει η ασαφεια στην αισθηση του τιμονιου που εχει σε σχεση με το 106 (εχουν ακουστει πολλα παραπονα για το τιμονι του) καμια αλλη ιδεα κανεις???

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?

Ένταξη: 27 Μάρ 2003
Τόπος: Γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 10:06:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τωρα δεν ξερω τι ακριβως εννοεις αλλα μηπως ειναι θεμα ελαστικων???Τι διασταση φορας?μηπως εχεις πολυ μικρο προφιλ?

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 11:11:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τσέλκαρε και την πίεση των ελαστικών σου για να είσαι σίγουρος.
Πάντως όταν έχει κλίση ο δρόμος τα περισσότερα αμάξια θέλουν αυτήν την διόρθωση.
gravity rules..... Wink

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Ntinos 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 13:08:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι πιεσεις των ελαστικων ειναι οι προτεινομενες του εργοστασιου μονιμα αφου εχω κοπρεσερ αερα σπιτι και τις ελεγχω συνεχεια.οι διαστασεις ελαστικων ειναι οι εργοστασιακες 185/55/14.Μπορει βεβαια τα λαστιχα να εχουν προβλημα (δομη τους) αλλα υποθετω οτι το προβλημα θα ηταν αισθητο και σε μεγαλες ταχυτητες οπου δεν το παρατηρω.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 13:16:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ntinos έγραψε:
Οι πιεσεις των ελαστικων ειναι οι προτεινομενες του εργοστασιου μονιμα αφου εχω κοπρεσερ αερα σπιτι και τις ελεγχω συνεχεια.οι διαστασεις ελαστικων ειναι οι εργοστασιακες 185/55/14.Μπορει βεβαια τα λαστιχα να εχουν προβλημα (δομη τους) αλλα υποθετω οτι το προβλημα θα ηταν αισθητο και σε μεγαλες ταχυτητες οπου δεν το παρατηρω.

Eιχα βαλει πριν κανα 3μηνο λαστιχα που και μενα μου φαινοταν αυτο που λες και ηταν σιγουρα τα λαστιχα αλλα δεν με πειραζε αυτο!Βεβαια δεν το ειχα και σε μεγαλο βαθμο...

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 19:07:11    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόβλημα με την γεωμετρία ή κάτι άλλο? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ntinos έγραψε:
Υστερα απο 4 μηνες ευχαριστης συμβιωσης με τον saxoura που αγορασα δινοντας το 106 για να ικανοποιησω καλιτερα τις στριφτερες ανησυχιες μου (και για αλλους λογους) εχω παρατηρησει το εξης.
Το αμαξι δεν τραβαει σε ισιο δρομο καθολου οπως επισης και στο φρεναρισμα.Ομως οταν κινουμαι σε δρομο με κλιση το τιμονι εχει μια ταση νακολουθει την κλιση θα ελεγα αρκετα σε βαθμο που απαιτει αισθητη διορθωση προς την αλλη κατευθηνση για να κινηθεις ευθεια.
Δηλαδη φτανω σε δρομο με αισθητη κλιση προς ταριστερα,για να κινηθω ευθεια το τιμονι απαιτει ενα κλικ προς τα δεξια η εστω γινεται βαρυτερο προς την μερια αυτη και θελει περισσοτερη δυναμη.
Σε ευθυγραμμιση μετα την τοποθετηση H&R και bilstein group N ειδα αρνητικο καμπερ 1.58 μοιρων.
Υποψιαζομαι οτι το καμπερ προκαλει αυτη την παρενεργια,αλλα ο φοβος των ιουδαιων οτι το αμαξι μπορει να εχει φαει καμια γερη και να μην το εχουνε ισιωσει σωστα με εχει στοιχειωσει.
Παντως κατα ταλλα το αμαξι εχει φοβερη αισθηση 'ενος κομματιου' και στριβει πραγματικα σαν τρενο.
Ισως να φταιει η ασαφεια στην αισθηση του τιμονιου που εχει σε σχεση με το 106 (εχουν ακουστει πολλα παραπονα για το τιμονι του) καμια αλλη ιδεα κανεις???

παιδια ουτε τα λαστιχα φταινε, ουτε ο αερας τους ουτε η ευθυγραμμιση ουτε τιποτα.
το ιδιο κανει και το δικο μου και μαλιστα εντονα δεξια.
φυσικα το εψαξα οσο δεν παιρνει ,
το αφησα και στο Λιολιο ο οποιος το μετρησε και δεν βρηκε τιποτα, δεν μπορεσε να το φτιαξει και εκτος απο την ευθυγραμμιση που για 1-2 μερες ας πουμε οτι ελαχιστα λυνει το προνλημα αυτο συνεχιζει να φευγει δεξια.

αυτα περι ανωμαλιων του δρομου και κλιση του δρομου ειναι μεν σωστα αλλα οταν το αμαξι το βαλεις στην ευθεια σε καλο δρομο πρεπει να φευγει ευθεια κια να μην χρειαζεται το χερι σου πανω στο τιμονι να διορθωνεις συνεχεια την πορεια. Evil Evil

Το αμαξι μου παλια δεν ηταν ετσι- ηταν καρφι στο δρομο και πηγαινε ευθεια για.....ωρες.
Δεν καταλαβαινα τι φταιει μεχρι που θυμηθηκα μια μικρη ελαχιστη λεπτομερια Twisted evil

ενα μικρο τρακαρισμα που ειχα πριν 2 χρονια μπροστα (ξερετε προφυλακτιρες,φαναρι,ψυγεια κλπ)

το αμαξι φτιαχτηκε μεν , χωρις συμφωνα με τα λεγομενα της Αuto-motivo (ω ναι! Evil ) να εχει κανενα προβλημα αλλα...
απο τοτε μαλλον αρχισε να ψηφιζει ...Καραμανλη (να φευγει δεξια) Evil

δεν ξερω γιατι δεν μπορω να διορθωσω το προβλημα και γιατι οι μηχανικοι δεν βρισκουν πως να το φτιαξουν αλλα εχω την εντυπωση οτι αυτο το χτυπημα επεδρασε με "αγνωστο τροπο" στο αμαξι και να παρουσιαζει τετοιο φαινομενο.

θα σε συμβουλευα να το εχεις υποψιν
Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 22:07:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

απο τη στιγμη που το αυτοκινητο μπαινει πανω στην ευθυγραμμιση φαινονται τα παντα......
αν ειχε καταλοιπα απο το τρακαρισμα θα στο ειχαν βρει μεταα απο τοσο ψαξιμο....
ενας λογος να φευγει το αυτοκινητο ειναι ανομοιομορφη θφορα στα λαστιχα...αλλα και αυτο θα στο ειχαν πει........χαος.
επσης στην αδερφη μου οταν αλλαξανε κρεμαγιερα στη vw- εχει ενα polo-
βαλανε αναποδα τα μπαρακια της κρεμαγιερας ... αποτελεσμα το αμαξι απο ευθεια ειχε 2.5στροφες για τερμα αριστερα και 3καιτι για τερμα δεξια....
παλευανε τρεις μερες να το βρουν οι γελοιοι στη καρεντα και τελικα το βρηκε μεσα σε 5 λεπτα ο μηχανικος μου της πεζο ο οποιος δοξα το θεο ειχε παλια δουλεψει στη καρεντα και θυμοταν οτι καποιοι μπερδευουν τα μπαρακια....
Επιστροφή στην κορυφή
Ntinos 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 02:08:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τα χαλασμενα ελαστικα ειναι ενα σεναριο.Τα λαστιχα μου εχουν αρκετη φθορα και 4 μηνες παω με το πλαι οποτε το σηκωνουν και οι συνθηκες.Σημερα το βραδι υστερα απο μιας ωρας 'σιρκουι' σε πλατειες κατεβηκα και ειδα τα πλαινα να εχουν γινει κομματια Very happy (δεν πανανεβασα τις πιεσεις στα 2.5 bar).Παντως αν και δεν γνωριζω τι ακριβως εχει,το αμαξι εχει χτυπηθει απο το πλαι πιθανον (απο μπροστα ειναι αθικτο).Οταν αρχισα να το ψειριζω και σηκωσα μοκετες κτλ βρηκα καποια ιχνη επισκευης,οπως και απο χαζομαρα δεν ειχα προσεξει τους μεντεσεδες της πορτας του οδηγου που δειχνουν αλλαγη.Οταν το αγορασα παντως το πηγα σε δυο διαφορετικα μαγαζια για ευθυγραμμιση και σε φαναρτζη και εκτος απο ενα σπασμενο αμορτισερ (μπροστα δεξια) που εδοσε και καποιες περιεργες τιμες πριν αλλαχτει,το αμαξι εβγαινε μια χαρα.Ειδικα οταν εβαλα τα bilstein με τα h&r και εβγαλα κατι αισχρα ελατηρια (ολανδικα πρεπει να ηταν) δεν χρειαστηκε καν να το ευθυγραμμισουμε οταν το βαλαμε στο μηχανημα ηταν ετοιμο!
Απο τοτε παντως εχω πεσει και σεναν κρατηρα για οποιον ξερει βγαινοντας απο την αθηνων-πατρων προς τριπολη οταν εισαι πανω στη γεφυρα που στριβει για να μπεις στην τριπολεος,κινουμενος δεξια εκει που τελειωνει η παλια ασφαλτος και αρχιζει η καινουργια (πιθανον το σημειο που αρχιζει η γεφυρα) εχει ενα ΚΑΝΟΝΙΚΟ σκαλοπατι-μπορει και 10 εκατοστων.Ειναι απο τις λιγες φορες που περασα απο λακουβα και κατεβηκα να δω αμα ολα ειναι στη θεση τους.

Επιστροφή στην κορυφή
307__:)(dimitris) 
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

peugeot 307 1.6 black

Ένταξη: 07 Σεπ 2004
Τόπος: agrinio

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 10:09:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ντινο εχω και εγω ιδιο φαινομενο αλλα δεν με ανησυχει και ιδιαιτερα εγω παντως πιστευω πως ειναι θεμα ελαστικων και ευθυγραμισης μαλ**α ελαστικα καταλαβαινεις . Ενα αλλο να ρωτησω επειδη στις ζαντες μου τα αντιβαρα ειναι κολλητα υπαρχει περιπτωση να εφυγε κανενα η απλα να ξεκολησε απο το πολυ νερο γιατι το Σαββατο πλυμηρισαμε και στους μπροστινους τροχους το νερο ηταν μεχρι λιγο ποιο κατω απο την μεση και ηταν στο νερο για καμια ωρα ρωταω γιατι την παρασκευη το βραδυ το τιμονι δεν ετρεμε και κυριακη πρωι που το ξαναπηρα ετρεμε λετε να να ειναι αυτο Question Idea
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 14:04:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και βεβια μπορει να το καταλαβαινεις αυτο απο λαστιχα ή απο πιεση ελαστικων!
Οσοι εχουν βαλει αζωτο στα λαστιχα τους σιγουρα θα το εχουν προσεξει αυτο φαινομενο.Exclamation Wink Wink
Οι τροχοι ειναι πιο ελαφροι και στριβουν με την παραμικρη ανωμαλια του δρομου!

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
307__:)(dimitris) 
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

peugeot 307 1.6 black

Ένταξη: 07 Σεπ 2004
Τόπος: agrinio

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 14:16:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Very happy Εμενα παντως ειναι απο το αζωτο σιγουρα λετε να ειναι και το τρεμουλο απο αυτο Rolling eyes γιατι δεν το κανει παντα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 18:32:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω επιμενω οτι δεν ειναι προβλημα ευθυγραμμισης.
-εκανα 1 ευθυγραμμιση στην Peugeot (επισημο)
-1 στα fit and go παρουσια μηχανικου δικου μου
-το αφησα στο Λιολιο που εκανε και δικη του ευθυγραμμιση
και ολοι δεν βρισκουν τιποτα.

ε δε γινεται!

Επιστροφή στην κορυφή
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

306 Cabriolet 1.6 Full (2001)

Ένταξη: 15 Ιούν 2002
Τόπος: Κατηχώρι Πορταριάς Βόλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 23:36:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

θα επαναφέρω το θέμα σε μια παλιότερη παρατήρηση που έιχα κάνει.. Ευθυγράμμιση πίσω αξονα κάνατε ποτε ?

Le Tavernier....

Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Μάρ 2005, 15:09:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το κοιταξαμε και αυτο αλλα ματαια... Evil

Επιστροφή στην κορυφή
Ghost Dog (John Φυστίκης)
Ταμίας
Επίσημο Μέλος

206 wRC + 2008 allure 1.2 puretech 130

Ένταξη: 18 Ιούν 2002
Τόπος: Μερικεεές στροφές μπροστά...(\στη χωρα που γεννηθηκε ο πολιτισμος)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Μάρ 2005, 16:07:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PoLiThS έγραψε:
θα επαναφέρω το θέμα σε μια παλιότερη παρατήρηση που έιχα κάνει.. Ευθυγράμμιση πίσω αξονα κάνατε ποτε ?

Aχααα...! Καλα που το ανεφερες για να κανω στον καινουργιο! Wink Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης