PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Δεν μπορώ να ακούω το αμάξι να κελαηδάει Help Me!!!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Tony (Αντώνης)
Μέλος
Μέλος

ibiza FR 1800cc 20v Turbo

Ένταξη: 31 Ιαν 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Φεβ 2003, 01:43:15    Θέμα δημοσίευσης: Δεν μπορώ να ακούω το αμάξι να κελαηδάει Help Me!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα παίδες!!! είμαι κάτοχος ενός 206 8v 1,4 και έχω το εξής πρόβλημα στο αμάξι μου το οποίο το έχω ακούσει σε πολλά 206. Όταν κινείτε το αμάξι και κάνω το τιμόνι δεξιά αριστερά ακούω έναν ήχο από τις ρόδες λες και έχουν σκουριάσει και πρέπει να βάλεις λαδιά. Στην αρχή νόμιζα πως κελαηδούσαν τα πουλάκια και μετά είδα πως το πουλάκι ήταν δικό μου δυστυχώς και άρχισα να τρελαίνομαι. Το πήγα σε ένα μάστορα και μου είπε πως φτενέ τα τακάκια στο μίγμα και αυτά δημιουργούν τον θόρυβο. Υπάρχει τέτοια περίπτωση και ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί άλλαξα τακάκια και πάλι τα ίδια.. Τέλος τα τακάκια μου λιώνουν σε 13χιλ μέσο όρο….πατάω πολύ φρένο η φτενέ τα φρένα που είναι μόνος ο δίσκος με αποτέλεσμα να μην αερίζονται με αποτέλεσμα να ζεσταίνωνται οι δίσκοι και να έχουμε πιο γρήγορη φθορά. Αμα ισχύ αυτό τότε δεν ειναι καλύτερα να δώσουμε 80χιλιαρικα από τροπέτο και να πάρουμε δίσκους και δαγκάνες από Rallye, γιατί δεν λέει να δίνουμε 20.000 ανά 15χιλ για τακάκια.

Tony - Seat Ibiza Formula Racing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Φεβ 2003, 04:21:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοιταξε και εμενα ακουγεται ο θορυβος απο τοτε που εβαλα το 195/50 15 αλλα οχι παντα.. Μια φορα παντως δεν μου ακουγεται οτι κατι θα σπασει για να με προβληματισει..

Τωρα για τα τακακια και γω καπου εκει ειμαι σε ρυθμο φθορας.. Αλλοι παλι τα αλλαζουν στα 2πλα χιλιομετρα.. ειναι αναλογα τον τροπο οδηγησης μαλλον...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
alxdr74 (αλεξανδρος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot 307 1.4 XS

Ένταξη: 11 Νοέ 2002
Τόπος: GREECE

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Φεβ 2003, 16:25:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex έγραψε:
Κοιταξε και εμενα ακουγεται ο θορυβος απο τοτε που εβαλα το 195/50 15 αλλα οχι παντα.. Μια φορα παντως δεν μου ακουγεται οτι κατι θα σπασει για να με προβληματισει..

Τωρα για τα τακακια και γω καπου εκει ειμαι σε ρυθμο φθορας.. Αλλοι παλι τα αλλαζουν στα 2πλα χιλιομετρα.. ειναι αναλογα τον τροπο οδηγησης μαλλον...

Εγω παλι δεν παρατηρησα κανενα θορυβο και ας εχω 195/50/15 ....Και τα τακακια μου εχουν 40.000 και συνεχιζουν...

Peugeot...The drive of your life
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
George 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 1.6 (16V) XS2 (2002)

Ένταξη: 30 Σεπ 2002
Τόπος: Πάτρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Φεβ 2003, 17:04:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ξερει κανεις εαν φταινε οι διαστασεις των ελαστικων για το τριξιμο Question
ή τελεικα ολα τα 206 τριζουν Question

giorgio
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Φεβ 2003, 01:59:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βαρύτερη ρόδα = χειρότερο φρένο = μεγαλύτερη φθορά στα τακάκια
Η βαριά ρόδα έχει μόνο μειονεκτήματα και είναι πολλά!

Τόνι, αυτό το σύμπτωμα που αναφέρεις δε νομίζω ότι μπορώ να το εννοήσω από τα τακάκια. Για να τρως τακάκια ανά 13000χλμ σημαίνει ότι 1) είσαι πολύ γκαζιάρης, 2) φρενάρεις τελευταία στιγμή στα φανάρια ή όπου αλλού χρειάζεται.
Τα δικά μου τα λιώνω σταθερά και ολοκληρωτικά ανά 12000χλμ και ήδη από τα 10000χλμ κάθε φορά δεν έχω καλά φρένα, τα 2000χλμ γίνονται με προσοχή και οικονομία στα φρένα (1.6 16V).

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
alxdr74 (αλεξανδρος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot 307 1.4 XS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Φεβ 2003, 09:07:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
Βαρύτερη ρόδα = χειρότερο φρένο = μεγαλύτερη φθορά στα τακάκια
Η βαριά ρόδα έχει μόνο μειονεκτήματα και είναι πολλά!

Αυτο θελω να πιστευω οτι δεν ειναι απολυτο..Πρωσοπικα με την 15" ζαντα ειδα καλυτερη αποκριση στο τιμονι(ελαχιστα ποιο βαρυ) καθως και μικροτερη αποσταση φρεναρισματος απο οτι οταν φορουσα τις ζαντες της "μαμας"! Συμφωνω οτι ειναι βαρυτερη η ροδα και μαλιστα αρκετα...Τωρα η φθορα στα τακακια ειναι και αναλογη του τροπου που οδηγει καποιος....Εγω δεν αφηνω το φρενο να το πατησω τελευταια στιγμη,αλλα και παλι ουτε παταω το φρενο απο αποσταση 2+ χιλιομετρων οπως κανουν πολοι. Προτιμω να αφηνω το αυτοκινητο να κοβει μονο του οταν βλεπω απο μακρια το κοκκινο και στην αναγκη κατεβαζω και ταχυτητα.Ετσι εχω φτασει 40,000 χωρις να με απασχολησουν τα τακακια...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την alxdr74 στις Πεμ 06 Φεβ 2003, 16:13:26, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
danielos (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

106 Rallye

Ένταξη: 02 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Φεβ 2003, 09:26:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω απο την αλλη εβγαλα τις 15αρες που ειχα βαλει και εβαλα τις 14αρες τις 'μαμα' και το τιμονι ελαφρυνε αρκετα εχει γινει πιο ευκολο στις κινησεις του.
δεν το εχω συνηθησει ακομα!!
παντως πιστευω οτι υστερει λιγο σε αισθηση τωρα σε σχεση με πριν που ειχα φαρδυτερα λαστιχα!

ο ραλλος αγριεμενος οσο ποτε!!!!!!!!!!
142 αλογα στον τροχο ειναι............
.....ΠΡΟΚΛΗΣΗ.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Byron206 (Αρης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) GTi (2003)

Ένταξη: 06 Ιούν 2002
Τόπος: Αθήνα Βύρωνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Φεβ 2003, 19:22:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ιδιο προβλημα εχω και εγω και αυτο που μου ειπε η μαμα Lion ειναι οτι ολα τα 206 ακουμπανε λιγο τα τακακια πανω στους δισκους και οτι ετσι ειναι απο κατασκευης Exclamation Silly Black eye

BYRON206
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 08 Φεβ 2003, 03:56:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Byron206 έγραψε:
Το ιδιο προβλημα εχω και εγω και αυτο που μου ειπε η μαμα Lion ειναι οτι ολα τα 206 ακουμπανε λιγο τα τακακια πανω στους δισκους και οτι ετσι ειναι απο κατασκευης Exclamation Silly Black eye

Αυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα.

alxdr74 έγραψε:
Προσωπικα με την 15" ζαντα ειδα καλυτερη αποκριση στο τιμονι(ελαχιστα ποιο βαρυ) καθως και μικροτερη αποσταση φρεναρισματος απο οτι οταν φορουσα τις ζαντες της "μαμας"!

Εξαρτάται με τί συγκρίνεις το σημερινό σου ζαντολάστιχο. Δοκίμασες πχ να δεις πως θα ήταν με 184/60/14; Γιατί τα μαμά 175/65/14 στο 1400άρι είναι μάπα!

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
alxdr74 (αλεξανδρος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot 307 1.4 XS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Φεβ 2003, 10:20:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
Byron206 έγραψε:

Αυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα.

alxdr74 έγραψε:
Προσωπικα με την 15" ζαντα ειδα καλυτερη αποκριση στο τιμονι(ελαχιστα ποιο βαρυ) καθως και μικροτερη αποσταση φρεναρισματος απο οτι οταν φορουσα τις ζαντες της "μαμας"!

Εξαρτάται με τί συγκρίνεις το σημερινό σου ζαντολάστιχο. Δοκίμασες πχ να δεις πως θα ήταν με 184/60/14; Γιατί τα μαμά 175/65/14 στο 1400άρι είναι μάπα!

Τα "μανισια" λαστιχα μου ηταν τα pirelli p3000! Με διασταση 175/65/14....Αν και κανανε λιγο θορυβο στο δρομο δεν μπορω να πω οτι δεν ειχαν καλο κρατημα...Οσο για το 185/60/14 οσο αφορα την αισθηση του τιμονιου, φρενου κ.τ.λ νομιζω οτι θα ηταν αναμεσα στο 175 με 195 διασταση δηλαδη δεν θα ειχα την αισθηση που εχω τωρα με το 195...Πιστευω πως καταληλοτερη ζαντα για το 206 ειναι η 15" με 185/55 λαστιχο...αν και ειναι λιγο ακριβο!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης